Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Zahnarzt Schillinger

Rijen , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Zahnarzt Schillinger

Het is eind 1940.

In deze villa woont een monster.

Ooit was Dr. Schillinger een gerespecteerde tandarts die het welzijn van zijn patiënten vóór alles stelde. Maar nu is hij een ijskoude, meedogenloze sadist die letterlijk het laatste beetje goud uit de monden van zijn slachtoffers steelt. Men fluistert dat het door merg en been klinkende geschreeuw van zijn hulpeloze patiënten één is geworden met de muren van de Villa.

Zahnarzt Schillinger is een Escape Room belevenis met ingenieuze puzzels en ijzingwekkende onthullingen. Deze kamer is zeker niet voor mensen die bang zijn voor de tandarts. Of... misschien moeten die deze kamer júist bezoeken om hun angsten eens en voor altijd onder ogen te zien!


Themes

Adventure

History

Mystery

War

Spy

Properties

Airco available

Pregnant friendly

Wheelchair friendly

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

23 likes

280 visitors

60% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Julianastraat 8
5121 LR, Rijen
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

120 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape ExpertMember since: 2017 November 13 (136 rooms played)
Posted on: 2021 November 29

Ander tandarts bezoek dan anders

De laatste twee kamers die wij speelden op deze escape dag, waren de kamers bij Villa BreTil, deze kamers stonden al lang op mijn lijstje. Erg fijn dus dat we de kamers 'gewoon' konden spelen met wat verschuivingen gezien de huidige corona maatregels op dat moment. Wat een prachtige locatie heeft Villa BreTil. We vonden het zonde dat we deze kamer overdag speelde, ik kan begrijpen dat deze locatie nóg duisterder is in de schemer! Na even kort gekletst te hebben, mochten we de eerste kamer gaan spelen!

De introductie van deze kamer is erg leuk gedaan, je zit hierdoor meteen in het verhaal! We kwamen op bezoek bij de tandarts, hij was echter nog niet aanwezig, dus we mochten de ruimte vast betreden, hij zou later komen. Al snel werd duidelijk dat deze tandarts meer op zijn kerfstok had. De special effects en de muziek/geluid in deze kamer is erg tof, dit zorgt ervoor dat je echt helemaal in het verhaal gezogen wordt.

We merkten al wel dat dit voor ons een erg lastige kamer was, dat heb je soms. We zagen de logica in sommige gevallen niet en bleven daarom veel steken in de kamer. Hierdoor was onze flow niet optimaal. Of dit nu aan de kamer zelf lag of aan ons als groep, laat ik in het midden haha. Helaas hebben we deze kamer niet gehaald omdat we er zelf gewoon niet zo lekker in zaten. De tandarts kwam eraan en we moesten dus snel het pand verlaten, hij mocht ons niet zien. Leuk in thema, alleen wel erg jammer dat we niet de mogelijkheid hebben gehad om de kamer na te spreken of te kijken wat er nu precies misging.

Al met al een prima kamer om mee te starten op deze locatie. Ik zou deze kamer spelen met max 3 à 4 personen. Op naar de volgende kamer op deze locatie!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: No

  Drs-jlcsjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertMember since: 2021 November 28 (59 rooms played)
Posted on: 2022 January 12

Onze tanden erin gezet

De avondlockdown was op het moment dat we met ‘Ale Blie’ (3 personen) afreisden naar Rijen gesprek van de dag. En wat heeft het veel roet in het eten gegooid. Des te blijer waren we dat onze afspraak bij Villa BreTil dusdanig verschoven kon worden dat we beide kamers nog mooi vóór sluiting konden spelen. Echter wat was het vet geweest als we deze escape room in het donker hadden kunnen benaderen. De locatie van deze escape room is fantastisch. Wat ziet dit er geweldig uit. Met het woord ‘Villa’ wordt niets overdreven.

De ontvangstruimte ziet er ook geweldig uit. Alsof je bij je oude rijke tante op de koffie gaat. Dit brengt je meteen in de sfeer. Na snel wat te drinken, mochten we ons gaan melden bij een iets minder fijne locatie… de praktijk van Tandarts Schillinger.

De introductie van de kamer is heel leuk gedaan. Een mooie ‘voorshow’ met goed acteerwerk. Ik waardeer het altijd als een escape room net een stapje verder gaat dan louter ‘hier mag je niet aanzitten’ en ‘dit is een noodknop’. Dit is grote pré bij deze kamer.

De kamer zelf was leuk om te spelen. De decoratie ziet er prima uit en vooral de licht en geluidseffecten zijn goed neergezet. De kamer is vrij lineair qua puzzels, maar er valt genoeg te zien in de kamer, dus dat was voor mij geen probleem. De puzzels zijn vooral leuk als je van behendigheid spelletjes houdt.

Wij hebben de kamer niet gehaald, maar dat vond ik helemaal niet erg. Ik vind het altijd belangrijk dat ik de volledige ervaring heb gehad en dat was bij deze kamer zeker het geval. Zoals je er in thema in gaat, zo wordt je er ook in thema uitgehaald. Super leuk. Ik had het misschien nog wel fijn gevonden als we nog een keer de kamer konden doorlopen en te horen zouden krijgen hoe we onze eindpuzzel(s)(?) hadden moeten oplossen. Echter begrijp ik dat we hier weinig tijd voor hadden gezien BreTil al zo flexibel was geweest om ons naar voren te schuiven i.v.m. de avondlockdown. Wellicht doen ze dit bij andere groepen wel. De kamer heeft ons in ieder geval mooi opgewarmd voor de ander kamer!

Al bij al; Leuke kamer met goede licht en geluidseffecten. Als je houdt van behendigheidsspellen is dit een absolute aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met drie óf vier personen (i.v.m. lineaire kamer);
- Als je beide kamers van deze locaties speelt maakt de volgorde niet zoveel uit, ik acht de kamers van hetzelfde niveau en ze zijn allebei even leuk om te doen.
- Reserveer ’s avonds, want de locatie van de escape room ziet er zo veel vetter uit in het donker (voegt ook wat spanning toe 😉 ).

Bedankt Villa BreTil Escape Rooms voor de leuke kamer die jullie hebben gebouwd. Extra bedankt voor jullie flexibiliteit qua planning.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: No


 • Sfeer
 • Beleving
 • Licht en geluid
 • Voorshow
 • Locatie

  sjephanie

tim1984tim1984Escape ApprenticeMember since: 2020 September 20 (1 room played)
Posted on: 2020 September 20

Geweldig

Zeer spannende escaperoom met een heel goed verhaal. Je kunt zien dat hier veel aandacht aan is besteed. ECHT EEN AANRADER!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goed verhaal
 • Alles klopt
 • Spannend
 • Zeer gastvrije eigenaar

  villa-bretil

Echt top!

Erg leuke en ook moeilijke kamer! Heel Professioneel allemaal! Personeel ook heel leuk en meedenkend, locatie heel mooi! Kom zeker terug voor de andere kamer!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 3 persons

Escaped: No


 • we mochten de kamer afmaken achteraf
 • Geen

  villa-bretil

Leuke kamer

Zelf zou ik eerst de dentist doen en dan Hannah dan zijn ze beide super gaaf!!
Leuk verhaal en heel vriendelijk personeel


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2018

Played with 4 persons

Team: Taaltjes

Escaped: Yes

  villa-bretil

Ilona (15 rooms played)
Posted on: 2022 May 17

Erg leuk met leuke effecten

Kamer zit vol met verrassende effecten


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Helemaal in thema!

Een geweldige kamer met veel verschillende onderdelen/puzzels. De hele kamer is echt in tandarts thema met oude attributen. Gaaf dat je verschillende dingen tegelijk kan doen, zo blijft iedereen bezig. Echt een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:49 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

Iris (15 rooms played)
Posted on: 2022 May 17

Uitdagend en spannend!

Het waren originele en uitdagende puzzels. Er zit een goed verhaal in.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:49 min

 

Behandeling van 3 kwartier

Villa Bretil is een naam die bij tal van andere kamers opduikt in de vorm van foldertjes. Hij werd ook regelmatig genoemd als aanrader, dus op het verlanglijstje. We doen eigenlijk nooit kamers overdag, deze speelden we zowaar in de ochtend. Ik kan me voorstellen dat het pand nog meer in stijl is in het donker, maar eenmaal binnen maakt het daglicht voor de beleving niet uit. Alles zit toch dicht, haha.
Gezien de hogere beoordeling van Hannah speelden we eerst deze tandarts. De kamer wordt leuk geïntroduceerd, de sfeer zit er gelijk goed in. We merken wel dat we een dagje ouder worden, het gebrek aan licht speelde ons hier en daar wat parten. De sfeer van de kamer is leuk. Niet eng, net spannend genoeg. Als er een hint komt wordt dat met een toepasselijk geluid aangekondigd. We vonden sommige puzzels niet helemaal logisch, maar het merendeel was erg origineel. Ons eindcijfer zit hem toch vooral in het feit dat je tegenwoordig meerdere kamers achter elkaar verwacht. We kwamen uiteindelijk met ongeveer een kwartier over buiten, die tijd hadden we liever binnen in een opvolgende ruimte besteed. Het lijkt ons dat dat in het verhaal en in het pand ook best te verwezenlijken is. We waren nu een beetje teleurgesteld dat het onverwacht afgelopen was met relatief veel tijd over.

nb de foto is genomen in de ontvangstruimte, dus geen spoiler!


Mijn 49e kamer


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Het is er maar 1

 

ceessiejjceessiejjJunior EscaperMember since: 2019 August 30 (25 rooms played)
Posted on: 2022 May 14

Teleurstellend

Waarschijnlijk komt het omdat we als eerste kamer HannaH speelde en daarna spontaan deze erbij boekte, maar vond hem toch erg teleurstellend. De introductie was origineel en de kamer zag er goed uit. De puzzels waren een stuk minder. Het was niet altijd even logisch en verschillende onderdelen leken op elkaar waardoor we deze soms door elkaar haalde. De effecten waren mooi, maar enigszins traag. Het leukste vind ik dat als je iets doet er meteen iets opengaat of gebeurd. Dat was hier niet zo, dan duurde het nog enkele seconden. Tot 3x toe hebben we combinaties moeten gokken en 1 puzzel hadden we nog niet eens af toen er al iets openging. Voornamelijk bleven we op 1 puzzel enorm hangen wat voor frustratie zorgde en dat is nu net de emotie die je in een escape room niet wilt hebben. Je wil namelijk in een flow zitten en dat hadden we nu niet. We hebben wel een leuke dag gehad, maar Hannah was meer ons ding en daardoor meer een aanrader dan deze.


6

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 6.5


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:12 min


 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Onlogische puzzels
 • Beleving

 

Dylan1997Dylan1997Escape ApprenticeMember since: 2022 May 14 (5 rooms played)
Posted on: 2022 May 14

Leuke kamer soms wat lastig

Leuke spannende kamer. Soms wat warrig en momenten dat je niks kan doen en moet je wachten op je mede spelers


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving

 

Emiel (4 rooms played)
Posted on: 2022 May 7

Lachen als een boer met kiespijn

Leuke maar af en toe lastige escaperoom.
De tandartsassistente gaf voor we binnen gingen een goed verhaal om helemaal in de setting te komen.
Veel verschillende puzzels in één kamer.
De dames vonden het een beetje spannend.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Lieke (10 rooms played)
Posted on: 2022 May 1

Toffe escaperoom!

Spannende ruimte waarbij je meteen in het spel wordt getrokken als je de kamer binnenstapt. Uitdagende spellen met verrassende elementen!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:42 min

 

Kai, Luuk, Ralph (1 room played)
Posted on: 2022 April 23

Tandarts was heel aardig, super leuk!

Waren leuke puzzels, een leuke kamer die je helemaal in de sfeer zet. Er waren ook veel special effecten die het nog spannender maakten. Wat ook leuk was dat de escape room niet alleen op locatie begon maar dat het je al in het verhaal trok vanaf het moment dat je je huis verlaat.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  00:48 min

 

Spannend maar moeilijk

Wegens beperkte ruimte toch leuke puzzels.
Wel moeilijke puzzels.
Linken soms wat moeilijker te leggen
Goede inleiding


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  56:13 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

Astrid (2 rooms played)
Posted on: 2022 April 17

Leuke ervaring!

Deze kamer was lastiger dan Hannah, maar wel weer hele leuke ervaring. Veel verschillende puzzels en of raadsels. Op naar de volgende!!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 6 persons

Escaped: No

 

Katinka (2 rooms played)
Posted on: 2022 April 17

Nooit meer naar de tandarts

Erg leuke escape room! Goed in elkaar gezet en met wat ervaring ook te behalen. Met ze 6e een leuke tijd gehad en weer heelhuids eruit gekomen. Aanrader!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Robert (2 rooms played)
Posted on: 2022 April 9

Zeer leuke escaperoom!

Goed verhaal. Leuk dat er een overkoepelend thema is. Lekker pils ook!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:54 min

 

Jolanda (2 rooms played)
Posted on: 2022 April 1

Uitdagend en spannend in stijl

Al vanaf de ontvangst wordt je direct meegenomen in het verhaal.
Een spannende en uitdagende beleving om nooit te vergeten.....


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

KamonieKamonieSenior EscaperMember since: 2019 November 11 (63 rooms played)
Posted on: 2022 March 31

Leuke escaperoom

.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

perryperryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (162 rooms played)
Posted on: 2022 March 27

Tandarts bezoekje....

Villa BreTil ligt recht tegenover vliegveld Gilze Rijen en is prima bereikbaar met de auto. Voor de deur parkeren is geen enkel probleem. Bij binnenkomst stap je direct terug in de tijd. Alles ademt de jaren 40 uit. Dit is erg leuk gedaan en goed in thema. De ontvangstruimte is prettig en je kan hier rustig genieten van een drankje. Na instructies van de assistent van de tandarts mochten wij de praktijk betreden. De aankleding van de kamer is zoals je zou verwachten van een praktijk in de jaren 40 met als duidelijk middelpunt de tandartsstoel. De puzzels zijn leuk in elkaar gezet en uitdagend genoeg. Wij waren met een groep van 6 mensen maar ik zou hier maximaal 4 mensen aanbevelen om de volledige beleving van de kamer te ervaren. Met een grotere groep loop je wel het risico dat er een deel van de groep alleen maar staat te kijken. De begeleiding was prima verzorgd en we kregen op de juiste momenten een kleine duw in de goede richting waardoor je geen risico liep om gefrustreerd te raken in de kamer. Alles bij elkaar was het een fijn uurtje puzzelen.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  55:34 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Carmen (8 rooms played)
Posted on: 2022 March 21

De beleving klopt van het begin tot het einde en we komen snel terug voor de kamer Hannah.

Last minute boekte mijn vriend en ik deze kamer, er was nog plek en al snel volgde een mail over onze controle voor de tandarts. We kwamen binnen en het klopte direct in de beleving. We hebben de kamer met z'n tweeën gespeeld en we hebben echt wel wat hulp nodig gehad omdat we te moeilijk dachten maar wat hebben we intens genoten van de beleving, de puzzels en het verhaal. Deze kamer van dokter Schillinger is een echte aanrader, we komen snel terug voor de kamer van zijn dochter Hannah.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Escaped: No

 

Mooie kamer

Heel spannend en gaaf ingericht!!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

StevenStevenJunior EscaperMember since: 2021 September 14 (11 rooms played)
Posted on: 2022 February 22

Leuke kamer

Mooie kamer
Gave effecten
Veel spanning


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 5 persons

Escaped: No

 

lida_scholtelida_scholteEscaperMember since: 2017 September 4 (91 rooms played)
Posted on: 2022 February 14

Een wat oudere escaperoom, maar toch lekker gepuzzeld.

Onze tweede escaperoom bij Villa Bretil. Helaas niet helemaal de goede volgorde, want de kamer van Zahnarzt Schillinger is ietwat verouderd en viel na meer dan 90 escaperooms gespeeld te hebben dan ook een beetje tegen. Dit omdat vandaag de dag de escaperooms steeds uitdagende, filmischer en verrassender worden.
Verwacht van deze kamer een niet al te uitgebreide escaperoom, waar je lekker een uurtje fijn kunt puzzelen.
Desondanks hebben we fijn gespeeld!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 9.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:27 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

Inge (3 rooms played)
Posted on: 2022 January 23

Spannend en origineel

Gelukkig hebben wij onze tanden nog. Ontzettend leuke kamer waarbij samenwerking ontzettend belangrijk is.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:45 min

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great