Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Zahnarzt Schillinger

Rijen , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Zahnarzt Schillinger

Het is eind 1940.

In deze villa woont een monster.

Ooit was Dr. Schillinger een gerespecteerde tandarts die het welzijn van zijn patiënten vóór alles stelde. Maar nu is hij een ijskoude, meedogenloze sadist die letterlijk het laatste beetje goud uit de monden van zijn slachtoffers steelt. Men fluistert dat het door merg en been klinkende geschreeuw van zijn hulpeloze patiënten één is geworden met de muren van de Villa.

Zahnarzt Schillinger is een Escape Room belevenis met ingenieuze puzzels en ijzingwekkende onthullingen. Deze kamer is zeker niet voor mensen die bang zijn voor de tandarts. Of... misschien moeten die deze kamer júist bezoeken om hun angsten eens en voor altijd onder ogen te zien!


Themes

Adventure

History

Mystery

War

Spy

Properties

Airco available

Pregnant friendly

Wheelchair friendly

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

29 likes

377 visitors

66% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Julianastraat 8
5121 LR, Rijen
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

194 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape GuruMember since: 2017 November 13 (198 rooms played)
Posted on: 2021 November 29

Ander tandarts bezoek dan anders

De laatste twee kamers die wij speelden op deze escape dag, waren de kamers bij Villa BreTil, deze kamers stonden al lang op mijn lijstje. Erg fijn dus dat we de kamers 'gewoon' konden spelen met wat verschuivingen gezien de huidige corona maatregels op dat moment. Wat een prachtige locatie heeft Villa BreTil. We vonden het zonde dat we deze kamer overdag speelde, ik kan begrijpen dat deze locatie nóg duisterder is in de schemer! Na even kort gekletst te hebben, mochten we de eerste kamer gaan spelen!

De introductie van deze kamer is erg leuk gedaan, je zit hierdoor meteen in het verhaal! We kwamen op bezoek bij de tandarts, hij was echter nog niet aanwezig, dus we mochten de ruimte vast betreden, hij zou later komen. Al snel werd duidelijk dat deze tandarts meer op zijn kerfstok had. De special effects en de muziek/geluid in deze kamer is erg tof, dit zorgt ervoor dat je echt helemaal in het verhaal gezogen wordt.

We merkten al wel dat dit voor ons een erg lastige kamer was, dat heb je soms. We zagen de logica in sommige gevallen niet en bleven daarom veel steken in de kamer. Hierdoor was onze flow niet optimaal. Of dit nu aan de kamer zelf lag of aan ons als groep, laat ik in het midden haha. Helaas hebben we deze kamer niet gehaald omdat we er zelf gewoon niet zo lekker in zaten. De tandarts kwam eraan en we moesten dus snel het pand verlaten, hij mocht ons niet zien. Leuk in thema, alleen wel erg jammer dat we niet de mogelijkheid hebben gehad om de kamer na te spreken of te kijken wat er nu precies misging.

Al met al een prima kamer om mee te starten op deze locatie. Ik zou deze kamer spelen met max 3 à 4 personen. Op naar de volgende kamer op deze locatie!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: No

  Drs-jlcsjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruMember since: 2021 November 28 (121 rooms played)
Posted on: 2022 January 12

Onze tanden erin gezet

De avondlockdown was op het moment dat we met ‘Ale Blie’ (3 personen) afreisden naar Rijen gesprek van de dag. En wat heeft het veel roet in het eten gegooid. Des te blijer waren we dat onze afspraak bij Villa BreTil dusdanig verschoven kon worden dat we beide kamers nog mooi vóór sluiting konden spelen. Echter wat was het vet geweest als we deze escape room in het donker hadden kunnen benaderen. De locatie van deze escape room is fantastisch. Wat ziet dit er geweldig uit. Met het woord ‘Villa’ wordt niets overdreven.

De ontvangstruimte ziet er ook geweldig uit. Alsof je bij je oude rijke tante op de koffie gaat. Dit brengt je meteen in de sfeer. Na snel wat te drinken, mochten we ons gaan melden bij een iets minder fijne locatie… de praktijk van Tandarts Schillinger.

De introductie van de kamer is heel leuk gedaan. Een mooie ‘voorshow’ met goed acteerwerk. Ik waardeer het altijd als een escape room net een stapje verder gaat dan louter ‘hier mag je niet aanzitten’ en ‘dit is een noodknop’. Dit is grote pré bij deze kamer.

De kamer zelf was leuk om te spelen. De decoratie ziet er prima uit en vooral de licht en geluidseffecten zijn goed neergezet. De kamer is vrij lineair qua puzzels, maar er valt genoeg te zien in de kamer, dus dat was voor mij geen probleem. De puzzels zijn vooral leuk als je van behendigheid spelletjes houdt.

Wij hebben de kamer niet gehaald, maar dat vond ik helemaal niet erg. Ik vind het altijd belangrijk dat ik de volledige ervaring heb gehad en dat was bij deze kamer zeker het geval. Zoals je er in thema in gaat, zo wordt je er ook in thema uitgehaald. Super leuk. Ik had het misschien nog wel fijn gevonden als we nog een keer de kamer konden doorlopen en te horen zouden krijgen hoe we onze eindpuzzel(s)(?) hadden moeten oplossen. Echter begrijp ik dat we hier weinig tijd voor hadden gezien BreTil al zo flexibel was geweest om ons naar voren te schuiven i.v.m. de avondlockdown. Wellicht doen ze dit bij andere groepen wel. De kamer heeft ons in ieder geval mooi opgewarmd voor de ander kamer!

Al bij al; Leuke kamer met goede licht en geluidseffecten. Als je houdt van behendigheidsspellen is dit een absolute aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met drie óf vier personen (i.v.m. lineaire kamer);
- Als je beide kamers van deze locaties speelt maakt de volgorde niet zoveel uit, ik acht de kamers van hetzelfde niveau en ze zijn allebei even leuk om te doen.
- Reserveer ’s avonds, want de locatie van de escape room ziet er zo veel vetter uit in het donker (voegt ook wat spanning toe 😉 ).

Bedankt Villa BreTil Escape Rooms voor de leuke kamer die jullie hebben gebouwd. Extra bedankt voor jullie flexibiliteit qua planning.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: No


 • Sfeer
 • Beleving
 • Licht en geluid
 • Voorshow
 • Locatie

  sjephanie

tim1984tim1984Escape ApprenticeMember since: 2020 September 20 (1 room played)
Posted on: 2020 September 20

Geweldig

Zeer spannende escaperoom met een heel goed verhaal. Je kunt zien dat hier veel aandacht aan is besteed. ECHT EEN AANRADER!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goed verhaal
 • Alles klopt
 • Spannend
 • Zeer gastvrije eigenaar

  villa-bretil

Echt top!

Erg leuke en ook moeilijke kamer! Heel Professioneel allemaal! Personeel ook heel leuk en meedenkend, locatie heel mooi! Kom zeker terug voor de andere kamer!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 3 persons

Escaped: No


 • we mochten de kamer afmaken achteraf
 • Geen

  villa-bretil

Leuke kamer

Zelf zou ik eerst de dentist doen en dan Hannah dan zijn ze beide super gaaf!!
Leuk verhaal en heel vriendelijk personeel


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2018

Played with 4 persons

Team: Taaltjes

Escaped: Yes

  villa-bretil

fembulfembulEscape ApprenticeMember since: 2022 November 27 (1 room played)
Posted on: 2022 November 27

Een van de mooiste escape rooms ooit

Wat een mooie escape room!
Super gaaf thema, vriendelijk personeel en een echte ervaring rijker.
De puzzels vonden wij niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk. Vaak wel goed zoeken, maar dat is juist het leuke :)
Het licht en geluid was super mooi. Een echte spannende escape room! Zeker de moeite waard om te doen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  56:58 min


 • Sfeer
 • Spannend
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving

 

Demi (7 rooms played)
Posted on: 2022 November 27

Super leuk

Je zit meteen in het verhaal door de introductie. Net optijd ontsnapt en zeker een aanrader!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Martine Manné (8 rooms played)
Posted on: 2022 November 27

Hartstikke super !

Na een paar jaar geleden escaperoom Hanna te hebben doorlopen, hadden we nu gekozen voor de tandarts. Ook deze escaperoom was echt fantastisch! De aankleding, entourage, sfeer, alles klopt.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Marijke (10 rooms played)
Posted on: 2022 December 4

Heel leuk en spannend

Een hele leuke kamer met een spannende sfeer en uitdagende puzzels. Niet super eng en goed te doen, interessante verhaallijn en wij hebben veel plezier gehad.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:55 min

 

Kim (6 rooms played)
Posted on: 2022 November 26

Fantastisch geschrokken!! Top escape

Heel mooi pand je wordt super vriendelijk ontvangen wij hadden de tandarts alleen de wachtkamer schrik je al. Dan aanbellen bij de praktijk een hele ervaring. Top kamer


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: No

 

MaaikePMaaikePEscape ApprenticeMember since: 2022 November 21 (4 rooms played)
Posted on: 2022 November 21

Tijd vliegt als je het leuk hebt

Hele gave escaperoom. Allereerst complimenten voor de introductie en het kleine stukje acteerwerk, dit maakt een escaperoom voor mij veel leuker dan dat je enkel en alleen instructies krijgt voor de start.

Eenmaal in de kamer zitten er tijdens de spellen schrikmomenten in waardoor wij in een deuk lagen. En vloog de tijd dus ook voorbij.

Het fijne is dat ze tips geven zodra ze zien dat je vast loopt, en zo nodig die extra minuut wanneer je bij de laatste code bent. Het is toch altijd leuker als je een escaperoom haalt!

We hebben het enorm naar ons zin gehad en gelachen, en wilde dan ook eigenlijk meteen door naar de andere kamer. Dus die staat zeker op mijn lijst!

Oh en ze hebben enorm veelzijdige openingstijden, dus voor ieder wat wils!

Echt een aanrader!9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:40 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Sheila (1 room played)
Posted on: 2022 November 19

Een super leuke escaperoom

We kwamen al bet gezonde spanning binnen. Hele leuke ervaring en echt de moeite waard. Wij zijn in de tandartsenpraktijk geweest. Ben benieuwd naar de rest.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Mirjam (8 rooms played)
Posted on: 2022 November 15

Heel goed!

De gehele villa is in thema gedecoreerd dus bij binnenkomst kom je gelijk al helemaal in de juiste sfeer. De eigenaren zijn heel vriendelijk en doen ook hun best om het verhaal zo goed mogelijk te brengen, erg leuk.
We hebben met z'n 6en de tandarts kamer gedaan. Ook de kamer erg goed gedeocreerd in thema, het is een spannend en origineel verhaal, met leuke en pittige puzzels. We zijn er met een hintje of 2 uitgekomen.
Een van de beste kamers die we gespeeld hebben, mede wegens de eigenaren die zo hun best doen om alles in thema te laten verlopen. We willen daarom zeker nog eens terugkomen om.de andere 2 kamers te doen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

jsm_vsjsm_vsEscaperMember since: 2017 November 14 (52 rooms played)
Posted on: 2022 November 13

Spannend bezoek aan de tandarts

Onze ervaring bij ecaperoom villa Bretil begon deze avond met een bezoek aan de tandarts. We
Hebben ons geamuseerd en we hebben gelukkig op tijd kunnen vertrekken dus dat was fijn. Mooie kamer in thema en dat was top.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Beleving
 • geen tijd om de kamer na afloop nog door te lopen

 

Aniek (5 rooms played)
Posted on: 2022 November 19

Goed uitgedacht, een beetje spannend, schrikbarend goed!

Erg leuke escaperoom. Veel samenwerken en puzzelen. De kamer was goed aangekleed en het verhaal was duidelijk. Natuurlijk waren er ook nog wat schrik momenten!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  48:00 min

 

Renee (8 rooms played)
Posted on: 2022 November 6

Goede spanningsopbouw en unieke puzzels

De kamer is spannend, maar niet eng spannend dus het is goed te doen. Puzzels zijn uniek en genoeg uitdagend!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:00 min

 

Dennis (15 rooms played)
Posted on: 2022 November 5

Tandenklapperende ervaring

Spannende kamer met schrik effecten. Leuke puzzels en al met al een leuke ervaring


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  56:27 min

 

Bart (10 rooms played)
Posted on: 2022 October 24

Doordacht concept.

Deze escaperoom heeft allereerst leuke puzzels. Maar wat ons het meest enthousiast heeft gemaakt is ik welke mate van detail aan het concept is gegeven. De kamer is mooi balans qua licht en geluidseffecten. Met een aantal technische hoogstandjes en aandacht voor beleving, zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: No

 

Cindy (2 rooms played)
Posted on: 2022 October 24

Een spannende en bijzondere beleving

Dit was onze eerste echte escaperoom. Een leuke afwisseling tussen puzzels en opdrachten. Totaal beleving door licht en geluidseffecten.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:29 min

 

sanne_smitsanne_smitJunior EscaperMember since: 2018 August 14 (21 rooms played)
Posted on: 2022 October 26

Leuk

Met zijn vieren gespeeld, dat is denk ik ook een prima aantal voor deze kamer, zou niet met meer gaan. Leuke puzzels, mooie kamer. We hebben op een gegeven moment per ongeluk iets opgelost, waardoor we een deel niet meer nodig hadden, het was jammer dat dat kon.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

SemSemEscape ExpertMember since: 2018 June 15 (94 rooms played)
Posted on: 2022 October 26

Lekker 1.0 Escapen

#90 Zahnarts Schillinger

Vandaag de 2 kamers van Villa BreTil opstaan, samen met nieuwe mensen die ik leerde kennen op Facebook. :)

We waren zelf wat laat voor de 1e kamer, volledig eigen fout, maar dit maakte de ontvangst zelf kort. De ontvangstruimte was wel erg mooi, leuk aangekleed en had een aantal leuke effecten erin. Ook de eigenaresse was super tof en vertelde vol passie over al haar projecten, maar ook gespeelde kamers, dat vinden we leuk! :)

Van begin af aan merk je dat dit een 1.0 kamer is, die met liefde voor het spel is gemaakt.

De beleving was leuk, maar er was weinig verhaal, iets wat in dit type kamers ook niet heel ongewoon is. Het wordt soms spannend in de kamer, maar nooit eng. Het begin daarentegen brengt je wel heel goed in het verhaal en zorgt ervoor dat je je leuk inleeft, daarna verslapt deze immersie echter.

De puzzels passen heel goed in het thema, zijn soms een beetje vaag, volgens mij ook express een beetje vaag. Dit leidt tot een kleine verstoring van de gameflow, aangezien je het goede antwoord soms hebt, maar de volgorde fout hebt door een of ander vaag dingetje. Echter zijn deze puzzels wel heel erg leuk en mooi en soms ook wel heel erg lastig.

Dit is zeker geen beginnerskamer, wel door het gegeven 1.0 kamer, maar zeker niet door de moeilijkheid van de puzzels.

Persoonlijk heb ik me hier een uurtje heerlijk vermaakt met leuke puzzels. Ik voelde me hier echt een uurtje weg van de werkelijkheid, hetgeen voor mij "escapen" inhoudt.

Zeker spelen (icm HannaH)8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Origineel

 

Steffy RoosSteffy RoosJunior EscaperMember since: 2021 July 11 (25 rooms played)
Posted on: 2022 October 16

Mooie locatie!

Heel mooie locatie en leuke escaperoom. Uitdagende puzzels dus we moesten flink aan de bak.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2022

Played with 2 persons

Team: Jelle & Steffy

Escaped: Yes  55:50 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

Dominique (15 rooms played)
Posted on: 2022 October 8

Gave ervaring, echte belevenis

Voorafgaand aande game brengen ze je al in de sferen, iets dat zich voortzet bij aankomst. Het is een totaalervaring met uitdagende puzzels, niet voor de beginnende escaper! Zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Mayella (2 rooms played)
Posted on: 2022 October 1

Hartklopping, kiespijn en tandeknarsend puzzels

Verhaal lijn is leuk, spannend en goed aangekleed


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  60:00 min

 

Femke (5 rooms played)
Posted on: 2022 October 1

Goeie zoektocht in spannende omgeving

Veel aandacht voor de inrichting, sfeer en uitdagende puzzels/zoektochten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

SKupersSKupersEscape ApprenticeMember since: 2022 October 1 (1 room played)
Posted on: 2022 October 1

Leuke, uitdagende escaperoom!

We hebben er genoten van deze escaperoom. Vanaf het moment dat je binnenkomt, is er meteen een goede sfeer en wordt je meegenomen in het verhaal van dit huis. De aankleding past goed bij de tijd. De moeilijkheidsgraad is prefect. Het is zeker aan te raden. We komen hier sowieso nog een keer terug.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great