Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Theekopje

Escaper

Offline

Description

Hee! Tof dat je een kijkje komt nemen op mijn profiel. 

Je bent hier waarschijnlijk vanwege de reden dat je een van mijn reviews hebt gelezen en nieuwsgierig was naar meer. Daar wil ik je voor bedanken! Ik probeer met elke review die ik schrijf een eerlijk, maar vooral realistisch beeld te schetsen van een kamer. Ik probeer duidelijk te onderbouwen wat ik wel of niet goed vond. Elke kamer is anders, Iedere escape-room eigenaar stopt liefde in zijn of haar kamer. Ik zal een kamer dus nooit de grond in trappen door middel van een review. Maar kritisch ben ik zeker. 

Met mijn liefde voor themaparken en experiences ben ik vooral een speler die let op het belevings-aspect van een kamer. Denk hierbij aan licht, geluid, aankleding, en niet zo zeer aan de puzzels. Ik wil als speler mee worden genomen in een verhaal, ik wil emoties voelen, ik wil 60 minuten (of langer) verdwalen in een door de eigenaar gecreëerde wereld. Zijn al die dingen gelukt? Pas dan is een kamer een 10 voor mij. 

Hiermee kom ik direct op een belangrijke richtlijn voor mijn reviews: het cijfer. Om hier een volledig beeld van te krijgen leg ik je graag uit wat een specifiek cijfer voor mij betekent: 


- 10: ONGEEVENAARD! 

Zet deze kamer boven aan het lijstje, deze MOET je hebben gespeeld. Deze kamer heeft me betoverd, verbaast, en me even uit die dagelijkse sleur getrokken. 

- 9.5: Fan-tas-tisch!

Ga deze kamer absoluut spelen. Net geen 10, vanwege wat kleine aanmerkingen of net niet dat wauw gevoel, maar dat is geen reden om niet deze kant op te gaan!

- 9.0: MEGA toffe kamer!

Deze kamer wil ik je heel graag aanraden. Ik heb me onwijs vermaakt in deze kamer en valt zeker onder de categorie "een goede kamer". 

- 8.5: Super leuke kamer! 

Prima aanrader! Misschien geen kamer om uren voor te rijden, maar als je er dan toch bent, neem deze dan maar mee! 

- 8.0: Leuke kamer.

Leuke kamer, maar verder niks bijzonders. Toch leuk om te spelen als je in de buurt bent!

- 7.5: Prima. 

Niks bijzonders. Maar mocht je echt niks anders vinden, zou je deze kunnen spelen!

- 7.0: Mehh.. 

Deze kamer zou ik niet direct aanraden.


Favoriete kamers:

- Illusion

- The Orphanage

- The end

- Molly's Game

- De conciërge

- The Execution


Favoriete experiences:

- Entered: I can hear you (meest INTENSE ervaring ooit)

- Stay in the dark (BRILJANT!)


Member since

23-09-2019

Statistics

Escaperooms

37 reviews

67 Rooms played

83.8% escapepercentage


Games

0 reviews

3 played games


4 forum posts

Team

De Achterbuurt Tjappies

4 team members

24 Rooms played

37 reviews

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2021 August 31

Marcus! Jumanji! Conductor! 237! Hunting! ....

Geparkeerd en wel kwamen wij aan op de... tja, aparte locatie. Vooraf was ons al verteld dat zodra je het gebouw in loopt direct aan de rechterkant een grappig, interactief mini-showtje zat verstopt. Een soort etalage waarbij je met knopjes het een en ander kan aansturen. Dit prachtige stukje interactie beloofde veel voor de kamer zelf! Eenmaal beneden in de kelder werden we vriendelijk ontvangen door de host, borgen we onze spullen op en konden we van start gaan.

Vanaf de allereerste ruimte is er direct 1 ding duidelijk: deze kamer is buitengewoon mooi, sfeervol, en afgewerkt. Het decor, de belichting, de geluiden en de geuren zuigen je als speler op naar een compleet nieuwe wereld. De eerste puzzel is meteen prachtig verwerkt in het thema. En buiten dat niet al te lastig op te lossen waardoor je direct in een bepaalde flow terecht komt. Le Prince neemt je vervolgens mee door een verhaal vol details. Het is ongelofelijk hoe deze makers zo veel detail in hun ruimtes hebben verwerkt zonder dat het afleid van de puzzels. Je weet als speler ondanks de vele decoratie exact wat een puzzel is en wat niet. En dan nog word je richting het einde duidelijk dat er tussen al die details nog clue's en aanwijzingen zitten voor een van de latere puzzels, briljant!

De puzzels in Le Prince zijn stuk voor stuk in thema en goed uitgedacht. Er is voor iedereen wat wils. Waar de ene puzzel mij persoonlijk wat minder lag, vond een ander teamlid die weer geweldig. Er is een mooie afwisseling van de nodige denk puzzels versus de fysieke puzzels. Le Prince bevat daarnaast 1 van mijn favoriete puzzels of all time! Zo simpel, maar zo leuk bedacht. De eindpuzzel vond ik persoonlijk wat minder. Het vereiste weinig samenwerking en was meer een kwestie van op elkaar wachten + kijken naar wat de ander doet. Het voelde niet aan als een ontknoping, ondanks mooi verwerkt in thema. De puzzel ervoor voelde meer als een einde/slotstuk.

Dit allemaal gezegd hebbende hoop ik duidelijk te makend dat Le Prince hoogstwaarschijnlijk een van de mooiste puzzelkamers van België is. De echte puzzelliefhebbers gaan hier met plezier uitkomen. Spelers zoals ik, die iets meer houden van het belevingsaspect van een kamer , gaan hier misschien met een ander gevoel naar buiten komen. Ik kan deze kamer niet anders dan een hoog cijfer geven, maar daarbij wil ik dus wel gezegd hebben dat ik persoonlijk een stukje beleving miste, een stukje spanning en/of een stukje adrenaline. De kamer is gewoon erg puzzelgericht met weinig beleving. Maar dat is deels een persoonlijke noot. Ik raad iedereen deze kamer met liefde aan en kijk uit naar het volgende project van Escaping-Belgium.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Verwijzingen naar andere kamers
 • Service!
 • Flow
 • Puzzels, puzzels, puzzels
 • Geluid + muziek
 • Belichting
 • Sfeer (je waant je in een andere wereld)
 • Afwerking (vakmanschap)
 • Decor (VOL met details)
 • Mis persoonlijk een stukje beleving en/of spanning

  bilipe

The Expedition

Escape Room Egmond
Posted on: 2021 August 8

"Neee geen poezenpuzzel!"

Het was weer zo'n dag. Zo'n dag dat je na het eten rond een uurtje of 20:00 uit het niets verzint om een kamer te spelen die avond. Na wat wanhopige pogingen voor een last-minute kwam ik terecht bij dit bedrijf. Het was dan wel een uurtje rijden maar goed, we moesten en zouden een kamer doen die avond en toevallig hadden ze om 22:00 nog een plekje! Aangekomen op de makkelijk te bereiken locatie werden we vrijwel direct vriendelijk verzocht onze spullen in de kluisjes te doen om vervolgens te beginnen aan ons avontuur in de jungle.

De kamer start met een iets wat ongemakkelijk, maar leuk geproduceerd introductiefilmpje waarbij je je nek ongeveer 380 graden de lucht in moet buigen. Hierna ga je op een leuke, spannende manier de kamer binnen en begint de tijd te lopen. Het decor zag er vanaf moment 1 super tof uit! Ik ben geen mega fan van jungle thema's omdat het er vaak een beetje half uit ziet. Maar bij deze kamer was er geen spraken van een groen muurtje met wat nep-planten, maar kom je als speler terecht in een prachtig aangeklede ruimte waarbij de sfeer van een jungle goed neer gezet is. Ook aan geluid en licht is aandacht besteed wat me altijd goed doet.

De puzzels in de kamer zijn mooi in thema, prima afgewerkt, en goed geïntegreerd in het decor waardoor ze op het eerste oog niet direct opvallen. Er is een mooie afwisseling van makkelijk en moeilijk. Ik miste hier en daar misschien wat fysiekere puzzels. Zeker als een thema zoals deze zich daar zo voor leent. De kamer bouwt mooi op naar een climax zoals je het verwacht waar ook het decor er weer vet uit ziet!

Ik heb deze kamer met z'n tweeën gespeeld en zijn er met een kwartier over uit gekomen. Al gaf de host aan dat dit een uitdagende kamer is durf ik iedereen alsnog aan te raden deze kamer met z'n tweeën te spelen (ook qua prijs goed te doen). Ik denk dat als je deze kamer met meer dan 3 personen speelt het al gauw te veel en te krap wordt. Dus ben je opzoek naar een leuke kamer voor twee personen met een redelijke prijs? Neem dan zeker een kijkje bij The Expedition.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  46:52 min


 • Prijs
 • Goed te doen voor 2 personen
 • Afwerking
 • Geluid + belichting
 • Decor/aankleding
 • Makkelijk te bereiken locatie
 • Last-minute service
 • Mist wat fysieke puzzels
 • Nekpijn van het introfilmpje ;-)

 

Se7en Sins

Breakout Room
Posted on: 2021 July 5

"He! Dit heb je ook in de Ikea!"

Seven Sins, een naam die me ergens nog wat deed deugen toen mijn teamgenoten voorstelde om deze kamer te spelen. Toevallig was er op deze locatie een aantal weken terug een nieuwe kamer geopend die best aardige reviews kreeg. Voor ons genoeg redenen om die kant op te gaan! Aangekomen op locatie werden we vriendelijk ontvangen door de host. De ontvangstruimte ziet er netjes uit en is voorzien van de nodige voorzieningen. Na een korte babbel en een bezoek aan het toilet opende de host de deuren naar de kamer.

Wat mij vrijwel direct opviel in de eerste ruimte waren de studiolampen. Deze hingen zonder enige schaamte volop in het zicht van de spelers. Toch stoorde dit me niet direct, de belichting bracht namelijk veel sfeer met zich mee in combinatie met het geluid. Wat betreft sfeer is "prima" misschien wel het beste woord om dit te beoordelen. De aankleding, sfeer, geluiden, en afwerking waren prima in orde. Toch pakte het me als speler niet. Het voelde soms heel kaal en leeg aan. Vrij statische ruimtes waarbij ik soms bijna het gevoel kreeg alsof ik in een soort showroom liep. Het stukje magie miste gewoon. Toch is dit niet hetgeen wat mij het meest dwars zit aan deze escape, dat is de flow.

De flow in Seven Sins is niet al te best. Ik heb hier achteraf continu over na zitten denken. Wat maakt die flow nou zo slecht? In de basis waren de puzzels namelijk stuk voor stuk prima bedacht. Toch wisten de makers er op een of andere manier een element in te stoppen waardoor het als speler ineens een stuk minder logisch aanvoelde. Tijdens het uur hebben we bijna geen enkele puzzel in 1 keer opgelost. En nou is dat ook prima he, in een escape room is het juist de bedoeling dat je af en toe vast kan lopen. Maar bij deze kamer kwam dit te vaak terug. Het liep gewoon niet. Continue verwarring. Continue uit die flow raken. Dat is hetgeen wat mij en mijn teamgenoten het meest heeft dwars gezeten. Ondanks alles hebben we de kamer met een prima tijd behaald, al voelde dit niet zo. Ook het hintsysteem is iets waar ik tot de dag van vandaag het nut niet van in zie.. waarom?!

Achteraf nog gezellig na kunnen praten over de kamer met de host. Hier gaan dan ook mijn complimenten naar uit. De host was naar mijn gevoel super betrokken met ons spel en sprak duidelijk vanuit het inzicht van een liefhebber. Nee, deze kamer heeft mij niet geraakt. Dit voelde meer als een 60 minuten durende autorit op de passagiersstoel van mijn oma: gas, rem, gas, rem, gas, rem. Als ik kijk naar de andere kamer en zie hoe het ook kan, hoop ik dat de makers Seven Sins een keer goed onder de loep nemen als het gaan om puzzels. Ga alle puzzels na en kijk wat je kan veranderen om die flow-verstorende elementen eruit te halen, dan weet ik zeker dat Seven Sins een stuk beter gaat scoren in de toekomst.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 6.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Gewoon "prima"
 • Uitgebreid napraten
 • Goed gebruik van geluid & muziek
 • Afwerking prima in orde
 • Vriendelijke, gepassioneerde host
 • Ontvangst(ruimte)
 • Hintsysteem
 • Mist gewoon de magie
 • Karige/statische aankleding
 • Flow/puzzels (gas, rem, gas, rem)

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2021 June 21

Een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer… toch?

Al vanaf het moment dat er twee prachtig vormgegeven visuals op de sociale media van epic-escape verschenen trok deze kamer enorm mijn aandacht. Maar hé, een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer, toch? Nadat de eerste reviews online verschenen werd onze nieuwsgierigheid des te meer getrokken en konden we het niet meer laten. Na een uitputtende werkdag kwamen we last-minute om 22:30 aan in Waalwijk. Het pand bevind zich op een toegankelijke locatie waar je de auto praktisch voor de deur kwijt kan. Hier werden we uiterst vriendelijk ontvangen door Maurice. Ongelofelijk fijn dat we op dit tijdstip nog terecht konden. De ontvangstruimte is dan wel niet de mooiste in zijn soort, toch is het van alle gemakken voorzien.

Ik waarschuw je alvast, deze review wordt lang. Er is zo veel te zeggen over deze kamer. Ik ga het zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk proberen te beschrijven, beginnende met de intro van Illusion. Zonder dat je er erg in hebt begint deze ervaring. Op een theatrale, originele, onverwachte, en grappige manier word je als speler geïntroduceerd tot het verhaal. De makers hebben dit qua timing briljant uitgedacht. Nu weten de mensen die mij kennen dat ik een hekel heb aan filmpjes vooraf. Voor hen wil ik graag 1 uitzondering maken. Want hoe Illusion dit doet is PRECIES hoe je een introductie-filmpje moet gebruiken. Kwalitatief gigantisch sterk en op een logische manier gebracht binnen de context.

Na een iets wat stroeve start begonnen we aan een onvergetelijke ervaring. De aankleding van deze escape lijkt op het eerste oog bescheiden. Maar zoals de pay-off al verklapt, niets is wat het lijkt. Naarmate we verder kwamen in het verhaal van Marcus Furore ontvouwde zich een Efteling-waardig decor. De aankleding van deze escape is “out of this world..” Elk detail, elk hoekje, elk stukje aankleding klopt. Alles is ook nog eens prachtig uitgelicht. Ik heb een aantal momenten gehad dat ik echt even stil stond en gewoon om me heen begon te kijken. En dan te bedenken dat er binnen die talloze objecten en details puzzels zitten verstopt.

De puzzels in illusion zijn uitdagend, origineel, en stuk voor stuk fantastisch verwerkt in het thema. Dat laatste is een van de dingen wat Illusion zo ongelofelijk goed maakt. Ik had als speler soms niet het idee dat ik bezig was met het oplossen van puzzels, maar eerder rond aan het neuzen was tussen de spulletjes van een illusionist. Een gevoel dat ik slechts 1 keer eerder heb gehad bij een kamer: de conciërge in Volkel. En dat is nog eens een compliment.

Dan ben ik nu aangekomen bij hetgeen wat deze ervaring zo onvergetelijk maakt: het verhaal. Vooraf aan deze escape word je als speler al verwent met een shitload aan stukjes verhaal. Eenmaal in de kamer zelf begaf ik me voor m’n gevoel niet in een escape room, maar in een verhaal. Een verhaal dat zich langzamerhand ontvouwde. En ondanks dat het verhaal nog aardig complex is en vol zit met details, is Illusion de eerste kamer ooit waarbij ik het volledige verhaal kon volgen en achteraf begreep. De manier waarop je als speler mee wordt genomen in dit dramatische sprookje is buitengewoon. Je aandacht word echt even weg gehaald van de puzzels en andere zaken waardoor je maar 1 ding kan doen, het volgen van een verhaal. Technisch mooi verwerkt, goed verstaanbaar, en bovenal ondersteund door een prachtige soundtrack.

Muziek is een van de dingen waar ik vrijwel altijd direct op let. Nu is dit vaak ook hetgeen wat eigenaren vergeten of onderschatten. Illusion is een perfect voorbeeld van hoe belangrijk een goede soundtrack is en wat voor bijdrage dit aan de ervaring geeft. Ik zou pagina’s lang kunnen schrijven over hoe goed de muziek in Illusion is, maar dat bespaar ik je, geloof me maar gewoon, hij is grandioos. Wat ik in deze review wel gezegd wil hebben, is hoe belangrijk de kwaliteit van het geluid is. Hoe goed een soundtrack ook kan zijn, als ik merk dat het uit een speakertje komt die boven me hangt is de ervaring al zo veel male minder. Bij Illusion was dit niet het geval. De muziek kwam niet uit een speaker, de muziek was IN de kamer. Je voelde de muziek letterlijk door je lichaam stromen. Investeer als eigenaar in een goede soundtrack en wat goede speakers met een subwoofer. Het maakt de ervaring zo veel intenser en geloofwaardiger.

Tot slot wil ik Maurice bedanken voor de service. Deze man heeft tot half 2 ’s nachts met volle overtuiging en passie verteld over de kamer. Hierbij moet ik Roy natuurlijk niet vergeten. Samen hebben zij een nieuw pareltje neergezet die in de top van Nederland hoort.

Ik denk dat ik nu wel genoeg heb gezegd, al blijf ik constant twijfelen of ik niks vergeten ben. Mocht je het tot hier hebben gelezen dan hoop ik dat ik 1 ding heb duidelijk gemaakt: ga deze kamer spelen, ga deze kamer beleven en laat je meeslepen in het ongelofelijk mooie, sprookjesachtige verhaal van Marcus Furore.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Totaalplaatje (alles klopt gewoon)
 • Service (wat een passie)
 • Geluidssysteem
 • Afwerking van hoog niveau
 • Sfeer d.m.v. belichting etc.
 • Waanzinnige intro
 • Puzzels in thema
 • Aankleding + atributen (DETAILS)
 • Efteling-waardig decor
 • SOUNDTRACK (kan er een CD komen?)
 • VERHAAL + storytelling
 • Geen!

  jofemaMiesssjaccopopinoEpic Escape Waalwijkbilipecasturii

The Clinic

Forsaken escape room
Posted on: 2020 December 18

"HALLO, Ik wist niet dat het zo'n soort kamer zou zijn?!"

Na een verlaten klaslokaal te hebben onderzocht was het vrijwel direct daarna de beurt aan The Clinic. Volgens de host zal deze kamer meer draaien om de beleving en is er een flink contrast tussen The Classroom en The Clinic. Na de welbekende uitleg met de gigantisch A3 poster (ik blijf dit komisch vinden) konden we beginnen.

Het intro van de kamer viel voor ons allen een beetje tegen. De issue waar ik bij The Classroom tegen aan liep was hier eigenlijk hetzelfde. Het desbetreffende filmpje was dan wel beter, maar de manier waarop je dit van tevoren te zien krijgt, haalde mij een beetje uit de beleving. Maar goed, het avontuur is nu echt begonnen! Al vrij snel was duidelijk dat we hier waarschijnlijk geen slotjes gaan tegen komen. De puzzels zijn creatief, technisch prachtig afgewerkt, en passen vrijwel allemaal perfect in het thema en de ruimte waar je je bevindt. De oplossing lag vaak verspreid over meerdere elementen wat maakt dat iedereen wat kan doen en je niet op elkaars lip staat te "gluren".

Het decor zag er op de meeste plekken goed en afgewerkt uit al is er wel erg veel gebruik gemaakt van de omgeving en structuur van het gebouw zelf. Dit is niet direct een negatief punt (aangezien het prima binnen het thema paste) maar wel een vrij luie manier van decor waarvan ik niet hoop dat dit te vaak word gedaan. De sfeer in de kamer word super goed neer gezet d.m.v. geluid en licht. De kliniek voelt hierdoor enorm levendig aan. Daarnaast is er slim gebruik gemaakt van bepaalde technieken (en menselijke kracht ;-)) waardoor je op meerdere momenten ECHT het idee hebt dat er dingen gebeuren, zonder dat ze daadwerkelijk gebeuren.

Het plot van het verhaal was voor ons niet helemaal duidelijk wat maakte dat we achteraf (in de auto terug naar huis) met wat vraagtekens zaten. We hebben daarom per mail de eigenaren benaderd en die hebben ons uitgebreid antwoord gegeven op al onze vragen. SUPER service! Toen ik deze mail las was ik verrast over hoe tof het verhaal eigenlijk is, maar vond ik het daarentegen ontzettend jammer dat dit niet goed overkwam in de kamer zelf. Nu gaven de eigenaren wel direct aan dit te herkennen en bezig te zijn met het verhelderen van het verhaal in de kamer.

Ondanks dat het aan het begin aan ons werd verteld zou ik deze kamer niet aanvinken als "belevings-kamer". Ja er zitten wat spannende stukjes in die niet direct draaien om het oplossen van een puzzel, maar je bent als speler wel echt 95% van je tijd bezig met puzzelen. Nog een kleine issue die ik had met deze kamer was het thema; alles wat deze kamer uitstraalt voelde voor mij een beetje cliché aan. Ik weet dat ze al bezig zijn met plannen voor een andere kamer, en ik hoop dat ze daarbij een minder voorspellend thema kiezen.

Al met al hebben mijn team en ik onszelf GIGANTISCH vermaakt in deze kamer. Ik durf dan ook iedereen hierheen te sturen als je opzoek bent naar een toffe escape. Ik kijk nu al enorm uit naar de volgende kamers van dit bedrijf. Als dit pas je tweede kamer is, belooft dat veel goeds voor de toekomst. Forsaken, bedankt voor deze heerlijke kamers!


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  51:00 min


 • Spanning!
 • Verhaal met veel potentie (word aan gewerkt)
 • De kamer voelde "levendig" aan
 • Sfeer (d.m.v. geluid & licht)
 • Techniek prachtig verwerkt
 • Iedereen kan wat doen!
 • Puzzels enorm creatief en passend binnen het thema
 • Fijne/sfeervolle ontvangstruimte
 • Service! (host/eigenaren)
 • Thema voelt wat cliché aan (persoonlijk dingetje)
 • Verhaal komt (nog) niet echt over
 • Intro (kan zo veel beter!)

 

The Classroom

Forsaken escape room
Posted on: 2020 December 15

"Jongens, er ligt iets in m'n nek"

Een beter moment hadden we niet kunnen kiezen. Vlak voordat heel 'escapend Nederland' weer op slot ging konden mijn team en ik nog een lekker avondje ontsnappen aan de dagelijkse sleur. De kamers in de omgeving raken zo langzamerhand op en dus ligt het aanbod inmiddels minimaal 60 minuten van ons vandaan. In dit geval nog een stukje verder, na anderhalf uur rijden en een flink volle maag van de burger king kwamen we net iets aan de late kant aan bij Forsaken. Gelukkig was dit verder geen probleem.

Binnen gekomen in de sfeervolle ontvangstruimte (die van alle gemakken is voorzien) werden we welkom geheten door onze toffe host. Aan de hand van een soort poster op A3 formaat werd ons het een en ander uitgelegd over de regels/sloten/hintsysteem etc. Ik snap dat dit misschien (nog steeds) nodig is voor bepaalde groepen maar ik ben er nooit zo' fan van. Ik geloof dat dit op een hele andere manier gedaan kan worden. Maar goed, op naar de kamer!

Nadat we via een soort luguber gangenstelsel aankwamen bij de kamer starte er een intro filmpje om in de sfeer van de kamer te komen. Echter werkte dit voor ons allemaal juist averechts. Het filmpje voegt heel weinig toe en ik ben er van overtuigd dat je het intro van deze kamer 10 keer spannender en leuker kan maken d.m.v. een aantal simpele veranderingen. Laat mensen zelf ontdekken waar dat verlaten klaslokaal zich bevind. Maar goed, misschien is dit gewoon iets persoonlijks, maar ik houd er niet van, een intro-filmpje (tenzij het echt goed gedaan is).

Hoe teleurgesteld we ook waren door het intro, des te verrast waren we toen we daadwerkelijk begonnen in de kamer. Wat een heerlijke puzzels, en wat een tof sfeertje hangt hier. De aankleding past perfect bij het thema wat ze neer proberen te zetten en de belichting + geluiden voegde veel toe aan die sfeer. Ondertussen puzzelde we heerlijk verder aan de hand van flink wat slotjes, wat me totaal niet stoorden. De puzzels passen stuk voor stuk binnen het thema en op bepaalde momenten kun je lekker apart van elkaar aan de slag, waardoor iedereen aan het eind het gevoel heeft iets te hebben bijgedragen. Zonder al te veel te spoilen kan ik zeggen dat het laatste gedeelte vooral bestaat uit bestaande spellen/puzzels waar je ellende lang mee bezig kan zijn. Ik was juist zo blij verrast door de eerdere puzzels en het is zonde dat deze flow werd doorbroken door die laatste paar puzzels. Ook het einde voelde enorm plots en karig aan. Wat hebben we nou precies ontdekt/gedaan? Ik weet het nog steeds niet. Gelukkig konden we achteraf aan de hand van een drankje de kamer nog een keer doorlopen met de host. Dit is altijd een pluspunt en iets wat we allemaal konden waarderen.

Ondanks mijn nog al kritische review (aanschouw het a.u.b. als feedback) zal ik deze kamer absoluut aanraden. Heerlijke puzzelkamer waarin je goed moet samenwerken in een sfeervolle/creepy omgeving. En als je er dan toch bent, speel dan meteen hun nieuwste kamer! The Clinic.


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  56:14 min


 • Kamer achteraf doorlopen
 • Decor! lekker grimmig ;-)
 • Sfeer (belichting & geluid)
 • Samenwerken + iedereen kan wat doen
 • Puzzels (met name eerste gedeelte van de kamer)
 • Fijne/sfeervolle ontvangstruimte
 • Service! (host/eigenaren)
 • Plots einde + wat was het verhaal nou precies?
 • Laatste gedeelte (qua puzzels)
 • Intro (kan zo veel beter! come on!)

  casturii

THE ARTIFACT

Escape Experience
Posted on: 2021 May 31

"Niet geschoten is altijd mis"

Een tijdje terug speelde ik "Verdieping 13". Tijd om de tweede kamer van dit bedrijf te ondergaan! Aangekomen op de prima te bereiken locatie werden we na enige tijd wachten ontvangen door een mega, maar echt mega, enthousiaste host. Het voorpraatje heeft volgens mij langer geduurd dan de kamer zelf, wat op zichzelf geen minpunt is. Maar goed, we zijn hier toch om te escapen, dus waar wachten we nog op!

Binnen in de kamer begonnen we als een sneltrein. Een sneltrein die vrijwel geen pauzes nam. Het thema van de kamer sprak me vanaf moment 1 volledig aan. Buiten dat de afwerking op bepaalde stukken beter kon, was de uitvoering van het thema precies wat ik ervan had gehoopt. Sterker nog, het heeft m'n verwachtingen zelfs een beetje overtroffen. Het decor, de muziek + sounddesign, en de technische snufjes.

Toch is dit niet het gene wat deze kamer zo sterk maakt. Dat zijn naar mijn mening de puzzels. Ik heb wel vaker bij een kamer dat ik denk: "Zó hé! dat is nog s een originele puzzel". Bij The Artifact had ik dat vrijwel de hele kamer door, wat een creativiteit! Een mengelmoes van breinbrekers, samenwerking, logisch nadenken, en fysieke puzzels. Die laatste valt nog wat voor te zeggen.. WEER MIS! ... ;-)

Het is geen top 10 kamer, al is dit zeker een kamer die je op het lijstje mag zetten. Ik hoop oprecht dat deze heren nog een nieuwe kamer bouwen in de toekomst. Want na het spelen van The Artifact ben ik van 1 ding zeker, deze mensen snappen goed hoe een toffe escape room moet zijn.


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 10.0

Service: 8.5


Played in December 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  47:34 min


 • Host
 • Variatie
 • Creativiteit van de PUZZELS!
 • Muziek + sounddesign
 • Decor + vormgeving
 • Thema
 • Afwerking kon beter
 • Hints kwamen wat snel

 

The Execution

The Escape Room Rijswijk
Posted on: 2020 December 8

PRISON BREAK!

Na (veel te) lang wachten was het dan eindelijk zo ver, de executie van ene J. Blackwire. Wat heb ik me op deze kamer verheugd.. Het thema sprak me enorm aan en mede dankzij de gigantische ingang van deze kamer was ik enorm nieuwsgierig geworden. Aangekomen in het (nogmaals) enorm toffe pand, werden we net even anders ontvangen dan dat we gewent waren. De sfeer zat er goed in, we mochten naar binnen. Niet wetende dat dit verhaal misschien wel een hele andere wending zou krijgen dan vooraf gedacht..

Het is geen geheim dat deze kamer een bijzonder intro heeft. Je word allemaal even op het verkeerde spoor gezet en uit die comfortzone getrokken voordat de escape daadwerkelijk begonnen is. Super origineel en spannend! Wat mij vanaf moment 1 opviel is dat er gigantisch veel tijd en moeite is gestoken om de sfeer van een lugubere Amerikaanse gevangenis neer te zetten. En dan heb ik het niet alleen over het decor (wat er fantastisch uit ziet) maar ook over de geluiden, belichting, sounddesign etc. Maar goed, niet te veel afgeleid zijn, want we zijn begonnen! ACTIE!

De eerste paar puzzels gingen lekker vlot, leuke personalisaties en goed gebruik gemaakt van het thema en het verhaal. Naarmate we verder kwamen merkte ik dat we in een soort dipje beland waren. Laat ik voorop stellend dat zo'n dipje/rustmomentje helemaal niet erg is, maar hetgeen wat me op dat moment wel stoorde is dat er nog steeds een opwellende sfeer werd neergezet (soundtrack) terwijl er eigenlijk niks gebeurde en je gewoon rustig aan het puzzelen was. Ik miste daar een bepaalde dreiging/gevaar die ik aan het begin en het einde wel had. Maar goed, dat dipje duurde niet al te lang en al snel waren weer aan het rennen en vliegen. Dan kom ik meteen bij een van de (persoonlijk) gaafste dingen van deze kamer en dat is de indeling van de ruimte. Er is super creatief nagedacht over het verloop & de indeling van het spel. Zonder al te veel te verklappen kan ik zeggen dat jij en je team moeten beschikken van een goede conditie. Dit gepaard met een aantal flink fysieke puzzels (die nogmaals goed gebruik maken van de ruimte) maakt dat je serieus hijgend en zwetend uit deze escape komt. LOVE IT! Ik denk dat ik the Execution het beste kan omschrijven als een gigantisch sterke actiefilm. Niks horror, alleen maar spanning en sensatie!

The Execution is een kamer met enorm veel techniek achter de schermen. Maar wat ik het mooie vind is dat hier totaal niet mee opgeschept word. Alle hedendaagse technieken worden op een subtiele/slimme manier toegepast waardoor je pas achteraf bedenkt: "hoe hebben ze dat in hemels naam gedaan?". Ondanks dat ik het einde/de finale heel gaaf vond, was het jammer dat je vervolgens direct buiten staat, zonder muziek, zonder decor, niks. Hier valt nog wat te verbeteren om de ervaring compleet te maken. (napraat muziek? etc.)

Gelukkig werden we daar wel weer ontvangen door de lieve, gepassioneerde, & professionele host (jup, ik blijf het zeggen) BART! Nog even (iets korter dan normaal vanwege de babysitter :p) nagepraat over de kamer, onze ervaring, aanraders van andere kamers, en de toekomst van dit bedrijf. Ik weet in ieder geval 1 ding zeker, zodra hier weer wat nieuws is, ben ik de eerste die voor de deur staat.

Thanks voor deze toffe kamers en hopelijk tot snel :-)


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:46 min


 • Bart ;-)
 • Technieken (subtiel toegepast)
 • Fysieke puzzels
 • Indeling van de ruimte
 • THEMA is awesome!
 • Sounddesign (geluidseffecten etc.)
 • Decor + aankleding SUPER vet!
 • MEGA tof & origineel intro
 • Ontvangstruimte
 • DIT PAND (nogmaals)
 • Abrupt einde
 • Mist op bepaalde momenten een dreiging/gevaar

  Wepsie

Rembrandts Geheime Atelier

Escaperoom Leiden
Posted on: 2020 November 30

Klassiek escapen in een historisch, schattig, sfeervol kruithuisje ;-)

's avonds laat kwamen wij aan op deze prachtige locatie gelegen in Leiden en werden we via een smal pad met sfeervolle kaars-verlichting richting de voordeur geleid. Hier werden we ontvangen door een vriendelijke host die ons direct het een en ander uitlegde over de geschiedenis van dit zogenaamde "kruithuisje". Erg interessant!

Na een korte maar heldere uitleg gingen we naar boven. De kamer is erg klein maar straalt (buiten de airco & studiolampen) één en al geschiedenis uit. Mooie attributen en meubels gecombineerd met de nodige soundtrack en een bepaalde geur, maakt het tot een sfeervolle ruimte.

Ondanks dat er gigantisch veel slotjes en sleuteltjes in de kamer zitten moet ik zeggen dat ik aangenaam verrast was door de creativiteit van de puzzels. Deze waren erg gevarieerd, logisch, en maakte goed gebruik van de authentieke attributen in de kamer. Wat nou precies het verhaal was van deze kamer is me nog steeds niet echt helder. Het doel vooraf was duidelijk, maar wat we nou exact bereikt/ontdekt hebben is mij volledig ontgaan.

Het is geen spoiler als ik je vertel dat we hier te maken hebben met een vrij klassieke escape room. Weinig, tot géén "wauw-momenten", veel sloten, en een klein oppervlakte. Maar ook van dat soort kamers, kan ik enorm genieten. En dat hebben we gedaan! Ga hier gewoon heen als je zin hebt in een heerlijk uurtje puzzelen op een toffe, authentieke locatie. Dan weet ik zeker dat je een leuke tijd hebt!


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  43:21 min


 • Mooie eindfoto
 • Goede begeleiding (oplettendheid, vriendelijk)
 • Gebruik van authentieke attributen & meubels
 • Zéér creatieve puzzels! LOVE IT!
 • Stukje geschiedenis (ik houd er van!)
 • ENORM sfeervolle locatie!
 • Verhaal onduidelijk/vaag
 • Afwerking (airco, studiolampen etc.)

 

The Mansion

Operation Exit
Posted on: 2020 October 22

Één uur lang heerlijk puzzelen in een toffe, authentieke omgeving

Operation Exit bevind zich in een mooi authentiek pand midden in het centrum van Den Haag. Parkeren is een drama dus ik raad iedereen aan ruim van te voren te vertrekken. Eenmaal binnen in het toffe pand werden we vriendelijk ontvangen door de host die na de nodige uitleg lekker enthousiast een intro gaf over het verhaal en ons doel: `Het stelen van de schat!

Het authentieke gevoel wat je bij binnenkomst krijgt word goed doorgevoerd in de kamer zelf. Het decor is indrukwekkend en voelt realistisch aan. Dit authentieke decor draagt goed bij aan de sfeer die wordt neer gezet, al had de soundtrack van mij een tikkeltje harder mogen staan. Ik moet overigens zeggen dat ik de keuze van de soundtrack erg sterk vond, minimalistisch, maar heel sfeervol. De afwerking van de ruimte met daarin de bijbehorende meubels en attributen is top. Er is duidelijk goed nagedacht over de inrichting en gebruik van ruimte.

Verwacht geen vernieuwende of gigantisch technische puzzels. Dit is een klassieke escaperoom (op leeftijd) waar je niet vies moet zijn van de nodige slotjes. Dit deed voor mij niks af aan de beleving al had ik wel wat punten waarvan ik dacht: hmm.. dit had ook anders opgelost kunnen worden. Ook snap ik de keuze om de hints zonder enige aankondiging te geven niet helemaal. Desondanks heb ik me verder erg vermaakt. We werden als team soms best uitgedaagd door de leuke, diverse en logische puzzels met als resultaat dat we de kamer hintloos uit hebben kunnen spelen.

Niks wereldschokkends dus, maar zeker een aanrader als je zin hebt in een uur lang heerlijk puzzelen in een toffe, authentieke omgeving.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  51:45 min


 • Goede flow (puzzels)
 • Afwerking
 • Minimalistisch maar sfeervolle soundtrack
 • Mooi (groots) decor!
 • Vriendelijke, gepassioneerde host
 • Tof "authentiek" pand
 • Geluidloze hints (why?!)
 • Weinig, tot geen technische elementen
 • Soundtrack mag harder (persoonlijk)

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2020 September 29

Flight 815.. Een bekende naam binnen deze magische escape-wereld :-)

Zoals de titel van deze review al zegt is "flight 815" een bekende naam voor mij die ik al regelmatig voorbij zag "vliegen" op escapetalk. Op de avond vóór Molly's game konden we het toch niet laten om deze publieks favoriet erbij te boeken. De hoogste tijd om deze kamer te testen!

Aangekomen op locatie werden we hartelijk ontvangen in de goed verzorgde ontvangstruimte. Na het standaard riedeltje (spulletjes opbergen, plasje doen, regeltjes) konden we gaan boarden voor flight 815. Het intro van de kamer is super tof gedaan maar had naar mijn mening meer uit gehaald kunnen worden als het gaat om licht en geluid. De kamer bevat leuke, creatieve, logische, doe & denk puzzels die perfect zijn geïntegreerd in het thema. Deze puzzels zijn vaak heerlijk fysiek en zetten jou en je team flink aan het werk. Zeker door een bepaald tijdsdruk element was het af en toe rennen en "vliegen"! De puzzel-onderdelen voelde stevig en realistisch aan waardoor ik als speler geloofde wat ik deed.

De aankleding, het decor, de inrichting, en de sfeer zijn op de meeste plekken fantastisch neer gezet. Vanwege het thema zijn er een aantal scenes die voor mij persoonlijk wat onrealistisch aanvoelden. Maar met de leeftijd van de kamer in gedachte kon ik hier gelukkig doorheen kijken. Het spel bevat genoeg wendingen en/of verassingen die goed ondersteund werden door de nodige geluid/licht effecten wat ik altijd enorm kan waarderen en vaak word vergeten bij andere kamers! (zie andere reviews van mij).

Ja, Loran heeft hier 4 jaar geleden iets heel tofs neer gezet en past nog prima binnen het rijtje van de goede kamers wat mij betreft.

Nee het is geen Molly, het is geen The end, het is geen Kamer 237. Maar wat het wel is, dat mag je zelf gaan ondervinden. Ik heb in ieder geval gigantisch genoten van deze kamer! :-)


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  71:46 min


 • Service
 • Verzorgde ontvangstruimte
 • Constant verrast (ondersteund d.m.v. geluid/licht)
 • Tijdsdruk element ;-)
 • Puzzels (lekker veel doen, tillen, verschuiven)
 • SFEER! (d.m.v. geluid en belichting)
 • Aankleding/decor
 • Intro hihi..
 • Afwerking van bepaalde scenes
 • Verouderde kamer (kan weinig zeggen ivm spoilers)

 

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2020 October 28

Lieve Molly..

Het is inmiddels al een flink aantal weken geleden sinds de dag dat ik je heb mogen ontmoeten. Dat ik nu pas deze review over je schrijf, is niet zonder reden. Ik denk dat dit de moeilijkste review OOIT gaat worden.. Hoe ga ik jou beschrijven? HOE!?

21 september 2020, op een mooie maandagavond, reed ik samen met mijn lieve teamgenoten richting Voorburg. Voorafgaand aan jou speelde wij de klassieker flight 815. Maar hoe gaaf die vlucht ook was, diep van binnen keek ik al de hele avond uit naar dat moment. Het moment dat ik je na alle lovende verhalen EINDELIJK mocht ontmoeten.

Dat jouw ontvangst mooi zou zijn, was voor mij geen verassing. Maar dat die ontmoeting op zo’n manier begon? Dat was magisch.. Vanaf moment 1 zat niet alleen ik, maar ook de rest van mijn team volledig onder de kippenvel. En toen waren we nog niet eens binnen..

Stijf van de zenuwen stapte ik de praktijk van Dr. Kowalski binnen. starend naar jouw waanzinnige decor, genietend van jouw eerste puzzels, en luisterend naar de eerste tonen van jouw soundtrack, begon dit avontuur. Waar dit avontuur ons heen zou lijden? Ik had werkelijk geen flauw idee.

Deze vraag werd al snel wat duidelijker toen jij voor het eerst jouw lugubere kant liet zien. Met nóg meer spanning en nieuwsgierigheid dwaalde ik verder af in jouw verhaal, jouw emotionele verhaal. Lopend door jouw spel besefte ik me hoe mooi jij bent. De aankleding, de afwerking, de vormgeving, de indeling. Je zag er uit als een Disney/Efteling-attractie. Maar dan gewoon hier, in Nederland, helemaal voor mij alleen, zonder mensenmassa’s, personeelsleden, of wachtrijen.

Dit alles werd ook nog eens ondersteund door heerlijke puzzels: prachtig vormgegeven, creatief, logisch, afgewerkt, en passend binnen jouw thema en verhaal. Hoe dieper ik afdwaalde in jouw verhaal, hoe meer ik erachter kwam wat je ons nou al die tijd wilde vertellen. De zo genaamde “wtf-momenten” vlogen ondertussen om m’n oren, maar altijd op het juiste moment. Het moment dat je het even niet zag aankomen.

Aan de soundtrack en effecten te merken begonnen we aan de ontknoping van jouw verhaal. Een ontknoping waar ik nogmaals stijf onder de kippenvel zat. Deze eindpuzzel/ontknoping voelde ZO ERG als een finale.. een slotstuk.. Dat gevoel heb ik nog nooit gehad in een escape room. Maar hoe fijn en episch dit moment ook was, ik wist dat ik binnen enkele minuten een deur zou openen, en gefeliciteerd zou worden met het behalen van de kamer. En dat was ergens niet iets wat ik wilde.. Maar het gebeurde toch.. Molly was klaar.

Maar Molly.. ben je dan echt perfect?! Nee. Niks is perfect.

Je kunt zeggen dat het verhaal enigszins aan de ingewikkelde kant is. Je kunt zeggen dat het geluid op bepaalde momenten even stil valt of slecht verstaanbaar is. En zo zijn er ALTIJD nog wel dingetjes. Maar nee, ik kan het niet over m’n hart krijgen om deze kamer een lager cijfer te geven dan een 10. Dat kan niet en dat hoort niet.

Lieve Molly, je was me der eentje <3


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Loran
 • 80 minuten
 • Finale/ontknoping!
 • Gigantisch
 • SFEER d.m.v. licht en geluid
 • Soundtrack
 • "wtf-momenten" (technisch enorm indrukwekkend)
 • Spanning/opbouw
 • Verhaal (luguber als de pest)
 • Prachtig afgewerkte puzzels
 • Decor/afwerking.. (Disney/Efteling niveau)
 • Intro (KIPPENVEL!)
 • Ontvangstruimte
 • NEE, ik ga het niet doen ;-)

  WepsieTanyadown-the-hatchmarieke_hendrikxcasturiibilipe

Willy's Chocolate Factory

Escaperoom Berkel
Posted on: 2020 September 21

Verrassend/origineel concept! maar een matig, tot slechte begeleiding..

Extreem last minute (zoals ik wel vaker doe) reed ik samen met een vriendin richting Berkel. Super fijn dat we zo last minute nog terecht konden! De locatie bevind zich in een soort kantoorpand waar we vriendelijk werden ontvangen door de host. De locatie ziet er over het algemeen verzorgd uit maar daar bleef het dan ook bij. Ondanks dat we hadden aangegeven al de nodige ervaring te hebben met escape rooms kregen we een net iets te "voorgelezen" instructie over de regels en het verhaal.

De kamer start verrassend en laat meteen zien dat de makers veel tijd hebben gestoken in een bepaald technisch element wat tof werkt. Echter ontging de logica achter de eerste puzzel mij volledig. Ik had werkelijk geen flauw idee wat we aan het doen waren totdat we na 5 minuten blijkbaar iets goed hadden gedaan en verder konden naar het volgende onderdeel. De opvolgende puzzels waren gelukkig een stuk duidelijker, logischer, en leuker. De aankleding zag er prima uit: niet wereldschokkend, een beetje goedkoop, maar gewoon degelijk gemaakt.

Een van de puzzels bevatte een rekensom waar ik en mijn teamgenoot gewoon simpelweg niet uit kwamen. Hoe erg ik het ook vond konden we niks anders doen dan het antwoord van de som vragen. Na 5 minuten doelloos rondlopen kregen we eindelijk een hint. Deze hint gaf nog steeds niet het antwoord op onze vraag waardoor we WEER 5 minuten moesten wachten waar na we eindelijk het antwoord kregen en door konden gaan. Er waren een aantal puzzels in de kamer waarbij voor ons de logica totaal ontbrak. De hints kwamen dan ook vaak veel te laat waardoor ik meerdere keren gigantisch uit de flow raakte als speler. Het is een aantal keren voorgekomen dat een puzzel naar ons idee zomaar werd doorgedrukt zonder dat we iets hadden gedaan. Door deze situatie kregen we het idee dat de host totaal niet betrokken was met ons spel. Dit gevoel werd tijdens het napraten helaas alleen maar bevestigd.

Achteraf nog een drankje gedaan en kort nagepraat met de eigenaar. Daarbij kregen we een leuk souvenirtje mee naar huis wat zeker iets toevoegde aan de ervaring. Conclusie: De kamer bevat een aantal leuke technieken en verassingen, maar de logica van de puzzels was vaak ver te zoeken, de aankleding zag er goedkoop uit, en de begeleiding van de host was echt ondermaats..


Response by Escaperoom Berkel

2020 September 24

Hallo “Theekopje”, Bedankt voor je review, maar ik schrik hier best van. Ik kan mij deze avond nog goed herinneren en op de avond zelf kreeg ik totaal niet de indruk dat er iets mis is gegaan/dat jullie niet tevreden waren. Jammer want dan had ik het direct kunnen oplossen/goedmaken. (Los van het gratis drankje die jullie hebben genomen) Ik zou graag met jullie in contact komen zodat we deze vervelende ervaring kunnen bespreken, kunnen voorkomen in de toekomst en wellicht een betere indruk achter te laten. Alvast bedankt voor je reactie. Je kan mij bellen / whatsappen op 085-8881101 of mail naar info@escaperoom-berkel.nl


6

Ambiance: 6.0

Puzzles: 6.5

Service: 5.0


Played in September 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes  58:40 min


 • Goed gebruik gemaakt van geluid/muziek
 • Een aantal leuke effecten verwerkt in de kamer
 • Gepassioneerde eigenaar
 • Last minute service!
 • Afwerking
 • Iets wat goedkope aankleding
 • Puzzels doordrukken ?
 • Logica was vaak ver te zoeken
 • Host was TOTAAL NIET betrokken met ons spel
 • Slechte begeleiding.. (hints kwamen veel te laat)

 

Mijn allereerste "escape-ervaring" herbeleven in een nieuw jasje!

Ongeveer 2 jaar geleden heeft "Jack The Ripper" mij aan een verslaving geholpen waar ik inmiddels niet meer vanaf kan. Toen ik hoorde dat hij verhuisd werd naar het nieuwe pand incl. de nodige aanpassingen kon ik het niet laten om m nog eens te spelen. Voor mij en m'n team was dit de eerste keer dat we de nieuwe locatie mochten bewonderen. Wat een IMMENS pand is dit zeg.. In de prachtige ontvangstruimte werden we vriendelijk ontvangen door onze host "Bart" (die overigens ook mijn host was toen ik "Jack The Ripper" speelde).

De introductie van de kamer voelde vertrouwd maar eenvoudig aan. Na een kort filmpje konden we beginnen en begon voor mij het feest der herkenning! Hoewel de kamer zelf totaal anders is zitten er hier en daar wat herkenningspunten van de eerdere versie in. De puzzels waren uitdagend, logisch, en zaten technisch mooi in elkaar. Verwacht geen gigantisch ingenieuze puzzels maar eerder een combo van klassieke escape room puzzels ondersteund door hedendaagse technieken. De aankleding & het decor zagen er mooi en goed afgewerkt uit maar was verder niks bijzonders. De effecten waren aanwezig maar konden wat mij betreft veel dramatischer (o.a. door middel van licht/geluid). Een simpel geluidje als je net een vrij grote puzzel oplost doet toch wat af aan de beleving naar mijn mening.

Door onze samenwerking, de fijne flow, en de logische puzzels hebben we een record neer weten te zetten en stonden we met nog ongeveer 24 minuutjes over buiten. Hier werden we gefeliciteerd door de host die ons trakteerde op een drankje en een rondleiding achter de schermen in dit BIZAR grote pand. Ik wil de host nog even apart benoemen in deze review. De professionaliteit, de gastvrijheid, en de passie vlogen er vanaf. Mede dankzij hem hebben wij hier een TOP avond gehad en kan ik niet wachten om "The Execution" te komen spelen!


8.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  35:28 min


 • uitgebreid napraten + rondleiding!
 • Herkenningspunten van de oudere versie
 • Technisch, mooi verwerkte elementen
 • Heerlijke flow!
 • Aankleding/afwerking van het decor
 • Mooie, verzorgde ontvangstruimte
 • ENORM vriendelijke & gepassioneerde host! :-)
 • WAT EEN PAND...
 • Effecten mogen dramatischer (qua geluid etc.)
 • Geluid/sfeer kan meer uitgehaald worden
 • Introfilmpje (naar mijn mening) overbodig

  kaasfanaatcasturii

Anna's Dollhouse

Anna’s Dollhouse
Posted on: 2020 September 1

Blij verrast door deze kamer! Zeker de moeite waard.

Lekker last minute ging ik samen met 2 andere een poging wagen om Anna te redden uit haar poppenhuis. Super fijn dat we zo last minute terecht konden en er uitgebreid tijd voor ons genomen werd. Na een korte uitleg over de vele verschillende sloten mochten we naar binnen.

De kamer bevind zich in een kantoorpand maar hier is gelukkig niks aan te merken zodra je naar binnen stapt. De aankleding ziet er van begin tot eind super netjes en tof uit! Zeker toen er achteraf verteld werd dat toen deze eigenaren begonnen ze totaal geen verstand hadden van klussen of iets dergelijks, hebben ze hier toch echt iets heel sfeervols neergezet. Niet alleen de mooie aankleding, maar ook de belichting voegt veel toe aan de sfeer van de ruimte.

De puzzels zijn leuk, gevarieerd, en mooi in het thema verwerkt. Je zult zeker wat slotjes tegen komen maar ik heb hier zelf altijd weinig problemen mee. Zolang de puzzels verder afwisselend zijn (en dat waren ze zeker) mogen er van mij best wat slotjes in zitten. Ik wordt er altijd enorm blij van als spullen die je niet nodig hebt voor een puzzel gewoon vast zitten. Op die manier loop je nooit vast op iets wat niks te maken heeft met de puzzel. Ik was zelf niet zo'n fan van de "eindpuzzel", Ik had toch iets groters verwacht om mee af te sluiten.

Achteraf nog leuk nagepraat met de gepassioneerde eigenaresse. Leuk om te zien dat eigenaresses zelf ook enorme gek zijn op Escape Rooms. Ik ben benieuwd naar de Expeditie!


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:35 min


 • Uitgebreid napraten
 • Verrassend verloop!
 • Belichting mooi neergezet (lekker grimmig) ;-)
 • Heerlijk afwisselende puzzels (volledig in thema)
 • Vast is vast! Netjes afgewerkt
 • Toffe aankleding!
 • Service (last minute)
 • Geen fan van de eindpuzzel
 • Geluid/sfeer kan meer uitgehaald worden
 • Locatie mehh.. (kantoorpand)

 

Runaway Train

EscapeTales
Posted on: 2020 September 3

Zeker potentie, maar op dit moment niet mijn kamer..

Aangekomen op de locatie (tof, naast een echt treinstation) werden we vriendelijk ontvangen door onze host. Nadat we onze spullen hadden opgeborgen in de kluisjes, een praatje hebben gemaakt, en even naar het toilet waren gegaan, gaf de host een korte introductie over het verhaal van de kamer.

Eenmaal in de kamer viel inderdaad (zoals ik in vele reviews lees) het realistische decor direct op. Helaas bleef het daar dan ook bij.. Met zo'n tof decor zou je verwachten dat dit ondersteund wordt door de nodige licht en/of geluidseffecten om de spelers te doen denken dat ze zich in een echte trein bevinden. Echter was hier weinig van terug te zien (naast een hoogst irritante voice-over) wat naar mijn mening ENORM af doet aan de beleving. Ik vind het echt een gemiste kans dat je met zo'n realistisch decor gewoon amper licht en/of geluidseffecten toevoegt.. Come on!

De puzzels waren leuk uitgedacht, soms iets wat verwarrend/onduidelijk, maar ook op bepaalde momenten zeker origineel. De eindpuzzel was tof gemaakt! Zoals ik in meerdere reviews terug lees storen ook andere spelers zich (net als ons) eraan dat de kamer op bepaalde plekken erg vies en onverzorgd aanvoelt. Dit kan natuurlijk toepasselijk zijn bij het thema maar in dit geval leek het erop dat er gewoon een tijd niet is schoongemaakt.

Achteraf nog kort nagepraat met de host en vervolgens wat beelden terug gekeken. Dit voegde verder vrij weinig toe omdat er ook vrij weinig is om terug te kijken wat daadwerkelijk interessant is.. Maar goed, toch leuk om even te zien hoe je samen met je team aan het klungelen bent ;-).

Nee, zoals je aan deze review kunt lezen is dit niet echt mijn kamer.. Dat wilt niet zeggen dat andere spelers hier toch een leuke tijd kunnen beleven en dit bedrijf in de toekomst misschien juist WEL een toffe kamer neerzet! Gelukkig stond de eigenaar achteraf (aan de telefoon) open voor alle kritiek die wij als team hadden en wordt er hopelijk iets mee gedaan.


7

Ambiance: 3.0

Puzzles: 7.5

Service: 8.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  46:29 min


 • Eigenaar staat open voor kritiek
 • Mooie eindfoto!
 • Bepaalde puzzels zeker origineel.
 • Realistisch decor
 • Goed verzorgde ontvangstruimte etc.
 • Toffe locatie!
 • Er miste 1 essentieel object in de kamer
 • Copyright muziek? (heel zacht op de achtergrond)
 • Puzzels soms verwarrend/onduidelijk
 • Kamer is onverzorgd/vies
 • Voice-overs..
 • Amper licht/geluidseffecten..
 • De kamer heeft (naast het decor) GEEN sfeer..
 • Introductie van het verhaal niet heel overtuigend

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2020 August 27

Een (nog) verborgen pareltje! Wat een SUPER toffe beleving!

Deze kamer stond al heel lang op mijn lijstje en vandaag was het dan eindelijk zover. Na een klein uurtje rijden kwamen we aan en werden we hartelijk ontvangen door een enorm lieve host die overduidelijk passie had voor wat ze deed. Na een kort praatje begon de beleving onverwachts. Het intro van de kamer is geweldig uitgedacht. Je bereid je samen (en individueel) voor op de opdracht die we als groep hebben gekregen en neemt ieder een eigen rol aan (zoals ook op de site staat beschreven). Je wordt allemaal, stuk voor stuk, eventjes uit je comfort zone getrokken om te kunnen beginnen met de daadwerkelijke missie: het stelen van het stoffelijk overschot van een persoon in het mortuarium..

Na het spannende intro begon het puzzelen dan echt.. Met de constante angst dat je wordt gepakt door de acteur probeer je samen met je team de aanwezige puzzels op te lossen. Het decor is werkelijk prachtig gemaakt. De kille belichting en de fantastisch, realistische sound-effects dragen enorm bij aan het gevoel dat je je daadwerkelijk in een luguber mortuarium bevindt. Ik kan er niet vaak genoeg over beginnen maar ik vind GELUID zo enorm belangrijk in een kamer. En de manier waarop de makers dat hier hebben neergezet is heel sterk.

De puzzels waar we ons ondertussen mee bezig hielden waren tof gemaakt en paste perfect binnen het thema en de missie die we aan het uitvoeren waren. Alles wat je deed voelde realistisch en echt aan. Ik vind het knap hoe de makers toch net even dat klassieke "escapegevoel" naar boven halen in combinatie met die "immersive" beleving. Er is enorm creatief nagedacht over het gebruik van de verschillende ruimtes waardoor je als speler continu wordt verrast door een onverwachts verloop. De kamer bouwt zich heel goed op en naarmate het spel vordert wordt het alsmaar spannender totdat je sprintend richting de uitgang rent.

Toch was er 1 ding waar ik nog verbetering in zag. Zeker aan het begin van het spel zijn er een aantal spannende, individuele momenten met de acteur. Ik had toch graag gezien/gehoopt dat dit wat vaker terug kwam in het spel. De acteur is immers één van de dingen wat deze kamer zo goed maakt en toch zie je haar relatief weinig.

Achteraf namen de host & actrice nog UITGEBREID de tijd om gezellig na te praten wat we enorm konden waarderen. Zoals ik al aan het begin zei is het duidelijk te zien dat deze mensen dit met passie doen en dat is terug te zien aan ALLES! Wat mij betreft is het slechts een kwestie van tijd voordat deze kamer zich richting de top 10 verplaatst. Top beleving!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  61:58 min


 • Uitgebreid napraten!
 • Gebruik van de ruimte
 • Onverwachts verloop/plot
 • Puzzels in thema
 • Sfeer heel sterk aanwezig d.m.v. geluid/belichting
 • Decor & afwerking PRACHTIG gedaan!
 • Begin/intro van de beleving
 • Goed verzorgde ontvangstruimte
 • ENORM vriendelijke, professionele host & actrice!
 • Had op iets meer interactie met de acteur gehoopt!

  Edwinescaperoom-junkiejeanineDe Milde Dictator

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2020 August 17

Een van mijn favoriete kamers tot nu toe! GENIETEN!

Na een flink stuk gereden te hebben kwamen we aan bij Kamer 237. Het thema "hotel" wordt volledig doorgevoerd vanaf het ontvangst tot aan het daadwerkelijke moment van inchecken. Het personeel is enorm vriendelijk, professioneel, en zit vanaf moment 1 volledig in zijn/haar rol als hotelmedewerker. Na een praatje vooraf konden we dan eindelijk de inmiddels wel bekende "kamer 237" spelen..

De introductie van de kamer is tof gedaan en brengt je direct in het verhaal. Ondanks onze trage start gingen we vlot door de kamer. De puzzels zijn uitdagend, mooi, en goed doordacht. Helaas was er 1 puzzel (waar ik meerdere spelers over heb gehoord) die mij persoonlijk gewoon niet lag. Dit deed gelukkig niks af aan de rest van de puzzels. De sfeer wordt erg goed neergezet doormiddel van een prachtige soundtrack die als maar opbouwt en opbouwt, belichting die perfect is afgestemd op elke ruimte, en tot slot een mooi vormgegeven, filmisch decor. Klein puntje van kritiek: Je ziet de studiolampen gewoon hangen.. vond ik toch jammer! Je wordt tijdens het uur constant verrast door nieuwe ruimtes, plotwendingen, en toffe effecten, waaronder een BRILJANT effect wat ik tot nu toe in nog geen enkele kamer in deze vorm heb gezien. Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van het soort hint-systeem wat hier wordt gebruikt omdat het me eigenlijk altijd direct uit de sfeer haalt. Maar bij deze kamer paste het perfect in het thema mede dankzij het personeel.

Helaas kwam het verhaal bij mij niet echt over tijdens het spelen. Waar dit precies aan lag weet ik niet maar gelukkig kon het personeel achteraf goed verwoorden wat het verhaal exact is en waar je dit in de kamer aan kunt zien. Toen we waren ontsnapt was ik letterlijk KAPOT! Ik heb lopen rennen en vliegen in die laatste minuten en zijn daardoor met 50 seconde over ontsnapt. Het napraten was prima in orde!

Zeker met de leeftijd van deze kamer in je achterhoofd is het heel knap wat Stefan hier 3 jaar geleden heeft neergezet. Deze kamer heeft m'n verwachtingen wel degelijk overtroffen maar verdiend wat mij betreft net niet die 10.. Puur door 2 kleine minpuntjes.. Maar als ik een 9,8 had kunnen geven had ik dat gedaan!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:10 min


 • Uitgebreid napraten
 • Hintsysteem
 • Vormgeving, decor, afwerking prachtig!
 • Heerlijke, logische, mooie puzzels! (op 1 na)
 • 1 BRILJANT effect
 • SFEER! (muziek/belichting)
 • Intro van de kamer
 • ALLES is hier in thema
 • Personeel is enorm vriendelijk en professioneel
 • Studiolampen zichtbaar..
 • Verhaal kwam net niet over voor mij..

 

The Concierge

Kamer 237
Posted on: 2020 August 14

Een sollicitatie om niet snel te vergeten..

De conciërge.. Deze kamer heeft een flinke naam opgebouwd de afgelopen periode, en ik ging dan ook met hoge verwachtingen richting Volkel. Na onze (geweldige) overnachting in de mooiste suite van het hotel was het tijd om te solliciteren voor de functie: Conciërge. Wachtende op de manager tot hij zijn kopje koffie op had vertelde een van de personeelsleden wat uit over de geschiedenis van dit familiehotel. De vorige manager was plots overleden en sinds dien is alles anders.. Waarom is de beste conciërge van het land; Karel Koperslager ontslagen? Het maakte al niet uit want daar gingen we.. de sollicitatie was begonnen.

Binnen in de kamer valt je direct op hoe veel tijd, liefde, en passie er in het decor is gestopt. Ook het geluid, de belichting, en de sfeer was fantastisch neergezet. Alles klopte tot in de kleinste details! Maar goed, niet te lang afgeleid zijn door alles om je heen want de manager is op z'n zachts gezegd niet erg geduldig.. Aan het werk!

De puzzels zijn ENORM goed verwerkt in het thema en zijn uitdagend genoeg om je even goed aan t denken te zetten. Ik denk dat ik nog nooit zo onder de indruk ben geweest van de puzzels. Ze passen ZO GOED in het thema waardoor alles wat je doet logisch is en enorm realistisch aanvoelt. Naast goed lezen en gefocust te werk gaan is samenwerken essentieel in deze kamer. Je zult je partner goed nodig hebben wil je deze sollicitatie tot een succes brengen. Tijdens het puzzelen word je constant op de hielen gezeten door de manager en zul je dus ook goed moeten kunnen presteren onder druk.. ;-)

Het verhaal wordt op een prachtige manier verteld en je komt er langzaam maar zeker achter wat er daadwerkelijk aan de hand is.. De spanning blijft zich maar opbouwen en opbouwen totdat je rennend en vliegend aan het puzzelen bent. Het is bizar hoe ze met zo weinig oppervlakte deze kamer hebben neergezet. Normaal stoor ik me er aan als een kamer uit niet al te veel ruimtes bestaat. Maar bij de conciërge maakte me dat weinig uit omdat je constant weer werd verrast door de puzzels en het verhaal eromheen. Verwacht ook geen kamer met gigantisch technische hoogstandjes. Maar gewoon een goede klassieke kamer met prachtige puzzels, een sterk verhaal, en dat alles ondersteund door hedendaagse technieken.

Achteraf nog uitgebreid nagepraat over onze sollicitatie met het vriendelijke hotel-personeel wat zowel vóór als ná de kamer goed in zijn/haar rol zat. Helaas was de nieuwe manager niet onder de indruk van onze prestatie en zijn we niet aangenomen. Dat neemt gelukkig niet af dat we een fantastische tijd hebben gehad in deze kamer en dit met recht een van mijn persoonlijke favorieten is geworden.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Uitgebreid nagepraat
 • Vriendelijk personeel
 • HINTSYSTEEM! ;-)
 • Plot/verhaal
 • Decoratie (hoog niveau/afwerking)
 • Muziek/geluidseffecten
 • Sfeer (doormiddel van belichting etc)
 • Puzzels puzzels puzzels...
 • Puzzels VOLLEDIG in thema!
 • Geen!

 

Leuke kamer met een goede flow! En een.. NIEUW RECORD!

Op een prachtige zondag lekker onverwachts deze kamer gespeeld met een aantal vrienden. De locatie bevind zich ergens tussen wat huizen in een woonwijk. Na een vriendelijk ontvangst, een praatje vooraf, en een kleine uitleg begonnen we aan deze kamer.

Eenmaal binnen in de eerste ruimte konden we allemaal lekker aan de slag. Niemand hoeft stil te staan wat voor een (nogal) fanatiek team lekker begint. De puzzels voelde logisch en duidelijk aan wat resulteerde in dat we als het ware door de kamer heen vlogen. Je kunt in de verschillende ruimtes goed opsplitsen over de verschillende puzzels. Hierdoor krijg je misschien niet alles even goed mee maar ga je wel een stuk vlotter door de kamer. De muziek en geluidseffecten waren aanwezig maar waren niet briljant. Door een flink aantal geluidseffecten toe te voegen (incl. een toffe soundtrack en een goed geluidssysteem) zou mijn cijfer een heel stuk hoger zijn. Dit was echt het element wat ik miste tijdens het puzzelen. Zeker omdat er hier en daar wat leuke verassingen in zaten die gewoon niet ondersteund werden door een tof geluidseffect of een gaaf stukje muziek. Het decor voelde op sommige plekken wat onrealistisch aan waardoor ik voor m'n gevoel constant werd geconfronteerd met het idee dat ik me in een escape room begaf. Dit was duidelijk een stukje budget wat de eigenaar te kort kwam want de ambitie is er zeker en dit bleek ook tijdens het napraten.

De eigenaar was verbaast over onze prestatie en heeft nog een lange tijd met ons nagepraat over zijn kamer en die van andere eigenaren. We werden na het napraten zelfs nog even rondgeleid in de ruimte waar in de toekomst een eventuele 2e kamer komt. Hier bleek ook weer dat deze eigenaar heel wat ambitie heeft en duidelijk verstand heeft van deze branche. Ik ben enorm benieuwd wat deze eigenaar nog meer in petto heeft. Wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer!


7.5

Ambiance: 7.0

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  34:19 min


 • Napraten (incl. rondleiding)
 • Decor prima afgewerkt
 • Logische (non-lineare) puzzels
 • Vriendelijke eigenaar met AMBITIE!
 • Mist wat special effects
 • Weinig SFEER (muziek, belichting, etc.) :-(
 • Decor hier en daar wat kaal en onrealistisch

 

JAA! Dit is mijn type kamer! PRACHTIG!

Na een flinke pizza en een leuk praatje met de eigenaren begonnen we al snel aan de volgende kamer. De host vertelde ons dat ze deze keer vooral nieuwe technieken hebben geprobeerd toe te passen. Waar Zodiac Killer vooral bestaat uit cijferslotjes heeft Illuminati Headquarters geen één cijferslot maar enkel technische puzzels.

Na een korte introductie over het verhaal en waar wij ons als speler begaven konden we beginnen. De binnenkomst van de kamer was voor mij overweldigend. Ik was meteen onder de indruk van het enorm mooi, afgewerkte decor. De meubels en inrichting waren van hoge kwaliteit en de ruimte was prachtig uitgelicht. De puzzels paste perfect binnen het thema (wat ons sowieso al erg aansprak). Het spel word ondersteund door een goede soundtrack en toffe geluidseffecten passend bij de sfeer. Het was mooi om te zien hoe deze kamer samen kwam en de verschillende elementen/decoronderdelen ieder z'n eigen betekenis kregen. Ook tijdens het spel word het verhaal op een grappige manier verder toegelicht en reageert de kamer op wat je doet. Het bleek dat de logica van de makers van deze 2 kamers perfect aansloot op onze denkwijze met als resultaat dat we officieel de snelste tijd hebben neer gezet zonder hints!

Achteraf een gratis drankje aangeboden gekregen voor het behalen van deze prestatie en nog een lange tijd nagepraat over beide kamers en andere toppers in Nederland. Het is mooi om te zien hoeveel passie en liefde er in deze 2 kamers zijn gestoken. Ondanks dat het geen top 10 materiaal is, zou ik beide kamers absoluut een keertje bezoeken. Wij zijn benieuwd naar de nieuwe kamer en gaan hier ook zeker voor terug komen!


9

Ambiance: 8.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  35:29 min


 • Gratis drankje (vanwege record)
 • Fijne eigenaren
 • Verhaal duidelijk doorgevoerd
 • Logica
 • Muziek / geluidseffecten / belichting
 • Prachtig afgewerkte puzzels
 • Thema (awesome!)
 • Decor en afwerking van hoge KWALITEIT!
 • Veel reken-achtige puzzels (moet je net liggen)

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Posted on: 2020 July 12

Zeker voor de leeftijd van deze kamer, een DIKKE aanrader!

Na een wat mindere ervaring bij een Escape Room in de buurt op diezelfde dag, kwamen we nu terecht bij "one hour lockup". Een hartelijk ontvangst door een van de eigenaren in de prima verzorgde ontvangstruimte zorgde voor een goede sfeer onderling. We hadden er zin in!

We gingen met niet al te hoge verwachtingen de kamer in. Zodiac Killer is al een behoorlijk oude kamer en de slotjes zullen je om de oren vliegen. Dit stoorde ons echter TOTAAL niet. De puzzels waren super logisch en uitdagend genoeg om allemaal bezig te zijn. Verwacht geen gigantische kamers of enorm veel ruimtes, maar gewoon een goed afgewerkt, basic decor. De geluidseffecten en soundtrack waren niet direct briljant, maar zeker wel aanwezig. Ondanks de leeftijd heeft de kamer tegen het einde absoluut nog wat toffe effecten in petto. Dankzij de LOGICA van de makers zijn mijn team en ik zonder hints, met ongeveer 10 minuten op de klok ontsnapt.

Achteraf nog met veel enthousiasme nagepraat over de kamer. Al snel bleek hoe veel liefde en passie deze mensen in hun bedrijf en Escape Rooms stoppen. Voor we het wisten hadden ze voor ons pizza besteld en mochten we tijdens het wachten een stukje van hun VR games testen! Nou dan heb je mij al verkocht. ;-)

Zodiac Killer bewijst maar dat je niet altijd gigantisch veel ruimtes, briljante effecten, of een enorme experience nodig hebt om een toffe Escape Room neer te zetten. Het is echt niet de meest spectaculaire kamer van Nederland, maar zeker voor de leeftijd van deze kamer, een DIKKE aanrader!


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  51:01 min


 • Verhaal duidelijk aanwezig
 • Service! (Pizza) ;-)
 • Afwerking van het decor / Puzzels
 • Logica
 • Fijne eigenaren
 • Oude kamer (niks spectaculairs)

  casturii

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Posted on: 2020 July 8

Vermakelijke kamer, maar met een dubbel gevoel vertrokken..

Laat ik allereerst beginnen met de positieve kant van deze review. In de weken voorafgaand van ons bezoek werd er doormiddel van een aantal e-mails duidelijk gemaakt wat het verhaal is en de daarbij nodige instructies om bij het pand te komen. Op deze manier begon het escape-gevoel eigenlijk al voordat we überhaupt in de kamer zelf stonden. Ook tijdens de aankomst en het ontvangst moet je als groep direct het een en ander ondernemen om verder te kunnen. Ik en mijn groep vonden dit ENORM tof gedaan en onze verwachting voor de kamer zelf schoot direct wat omhoog.

De kamer zelf is klein en er komt (zoals ik in meerdere reviews ook lees) direct gigantisch veel informatie op je af over het verhaal. Het decor zag er prima maar simpel uit. Ik had toch gehoopt/verwacht dat er meer kamers zouden zijn. Ik heb geprobeerd het verhaal zo goed mogelijk te volgen maar het was wat mij betreft te complex en nogal veel voor in één uur. De puzzels bevinden zich merendeels in dezelfde ruimte waardoor je al snel uitgekeken raakt en niet erg verast wordt. De puzzels zelf waren leuk en tevens gewoon logisch met als resultaat dat we binnen het uur zijn ontsnapt.

De host was verbaasd over onze prestatie en heeft nog een tijdje gezellig met ons nagepraat over de kamer! Helaas ging die positieve sfeer waarin wij als groep zaten al snel naar een wat dubbel gevoel.. Toen we namelijk begonnen over andere kamers in Nederland (waaronder een aantal TOPPERS) werd al snel duidelijk dat de host vooral heel enthousiast is over hun eigen kamer en bepaalde andere kamers juist enorm naar beneden haalt. Kritisch zijn op andere kamers is prima, maar niet op deze manier. Ook de manier waarop er gevraagd werd of we 3 reviews wilde schrijven zodat ze weer richting de top 15 gaan zat ons niet lekker.. Dit is niet de manier om je kamer omhoog te krijgen in de top 50 van escapetalk.

JA de kamer is leuk, de puzzels zijn logisch, het ontvangst is tof gedaan, en ik zou hier echt wel een keertje langs gaan.
NEE, de manier van afkraken en reviews vragen was absoluut "not done" en deze kamer hoort gewoon niet thuis in de top 20 van Nederland.


Response by Sky High escape rooms

2020 July 8

Bedankt voor mooie review, onze medewerkster heeft een kleine trauma overgehouden bij een kamer, en daar heeft ze het dan ook over, en heeft jullie nog een lekker drankje gegeven omdat jullie zonder hints de kamer hebben gehaald. En onze medewerkster is heel enthousiast en jong. En ja geen blad op de tong. Sorry als jullie het na praat die bijna een uur heeft geduurd een na smaak heeft bezorgd. Wij vinden juist het na praten een onderdeel van de beleving, en haar persoonlijke mening over kamers, is natuurlijk niet de mening van Sky High. En vragen om een review doet iedere kamer, weet niet hoe ze dat heeft gevraagd?


7.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 8.0

Service: 5.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  58:26 min


 • Enthousiaste host
 • Prima (afgewerkt) decor
 • Logische puzzels
 • Mooie ontvangstruimte
 • Origineel ontvangst!
 • Overrated
 • Te complex verhaal
 • De manier waarop andere kamers worden afgekraakt..
 • Weinig kamers
 • Kleine ruimte

 

Jason's Curse

The Escape Room Rijswijk
Posted on: 2020 June 22

Met een reden een klassieker! Maar geen 10..

Ik heb nog nooit zo "last minute" een kamer geboekt maar man man man wat een leuke avond heb ik gehad. Jason's curse heeft nogal een naam opgebouwd in de escape-wereld en ik heb even gewacht met het spelen van deze kamer omdat mijn verwachtingen hoog waren. Zijn die verwachtingen waar gemaakt? Ja en nee:

De locatie bevind zich in een kantoorpand in Rijswijk. Hier is op zich niks mis mee maar ik snap dat ze nu op een andere locatie zitten want heel sfeervol is het niet hier. Desondanks zijn we enorm vriendelijk ontvangen door Davin (als je het zo schrijft) en konden we gelijk beginnen.

Eenmaal binnen in het huis van de familie Blackwire begonnen we lekker vlot met puzzelen. De eerste ruimte lag ons goed en we hadden de smaak te pakken. Het decor ziet er goed uit en er is duidelijk aandacht besteed aan details in deze kamer. Naarmate het spel voorderden werden we verast door de verschillende kamers en de daar bij horende puzzels. Je merkte dat het een verouderde kamer is door hier en daar flink wat slijtage aan het decor/attributen. De nodige mindfucks en jumpscares waren aanwezig wat ik altijd wel kan waarderen in een "horror" kamer, al was de kamer zelf niet echt eng. De puzzels zetten je goed aan het denken en waren lekker afwisselend. En zo zijn we met een krappe 3 minuten ontsnapt aan Jason's Curse waarna we zwetend en vol met adrenaline op de bank plofte.

Onze lieve host is samen met ons de hele kamer nog eens door gegaan om alles nog eens toe te lichten wat we enorm konden waarderen. Al met al is Jason's Curse absoluut de moeite waard om te spelen. Is het een top 5 kamer? Nee, dat niet. Ik snap de lofende reviews maar er zijn tegenwoordig echt wel betere kamers. Ik wil daarmee deze kamer echt niet naar beneden halen maar het is gewoon een oudere kamer en dat merk je. Desalniettemin een ABSOLUTE aanrader!


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:33 min


 • Soundtrack/belichting
 • Verrassend verloop
 • Mindfucks/jumpscares
 • Originele puzzels
 • Tof decor
 • TOP begeleiding!
 • Verouderde kamer
 • Versleten attributen/decorstukken
 • Verhaal kwam niet echt over

 

HannaH

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2020 June 8

Hannah heeft mijn verwachtingen overtroffen!

Ik heb even een paar dagen gewacht met mijn review omdat ik echt even moest denken wat ik nou van deze kamer vond. Want ja, deze kamer heeft mijn verwachtingen overtroffen.

Samen met een klein groepje van 4 anderhalf uur in de auto gezeten om na maanden in lockdown eindelijk weer een Escape room te spelen! Hannah stond al lang op mijn wishlist en wekte mijn nieuwsgierigheid door de verschillende reviews.

Eenmaal aangekomen op de (enorm mooie) locatie werden we hartelijk ontvangen door de host. Nadat we onze spullen hadden opgeborgen begon (op een vrij komische manier) onverwachts het verhaal.

De eerste kamer zag er netjes uit; mooie attributen en sfeervol ingericht. Na de eerste paar puzzels kwam ik op het punt dat deze Escape Room mijn verwachtingen overtrof. Niet persé door de puzzels (want die vond ik niet allemaal even goed) maar meer door de ruimtes waar je als groep doorheen ging. Het voelde allemaal zo ècht aan (wat het ook was) en het zag er daarnaast ook nog eens super creepy en tof uit! De makers hebben hier overduidelijk veel tijd in gestoken. Waar een puzzel mij teleurstelde (uitgeprint op een a4tje..), werd ik bij de andere puzzels juist weer enorm verast. Bepaalde puzzels in deze kamer waren zo mooi gemaakt! Dit gepaard met goede belichting en spannende effecten maakte het tot een erg mooi geheel.

Helaas was ik niet over alles enthousiast en waren er ook een aantal puntjes (letterlijk) waar ik verbetering in zag. Ten eerste de hoeveelheid attributen in de kamer. Er waren soms zo danig veel objecten en voorwerpen in de kamer waar je uiteindelijk helemaal niks mee hoeft te doen, waardoor het al snel chaotisch en onoverzichtelijk werd wat je nou wel en niet hoeft te gebruiken. Ik snap dat je de kamers zo wilt inrichten met spullen waardoor alles realistisch aanvoelt, maar ik zou toch overwegen een aantal spullen weg te laten of desnoods vast te zetten zodat je als groep weet dat je er niks mee hoeft te doen. Als laatste puntje (letterlijk) stootte (letterlijk) ik me op een stukje veiligheid in de kamer waar ik het echt niet mee eens was (heb dit ook aangegeven tijdens het napraten en er wordt hopelijk iets aan gedaan).

Maar ondanks alles vind ik deze kamer absoluut een topper. De makers hebben enorm hun best gedaan en met heel veel liefde deze locatie opgevuld met toffe Escape rooms en een prachtige ontvangstruimte. Wij komen zeker nog een keer terug voor de andere kamer!

PS: Het a4tje is er inmiddels uit! Als ik de reactie hieronder mag geloven ;-)


Response by Villa BreTil Escape Rooms

2020 June 10

Beste Theekopje, Bedankt voor je leuke review, je opmerking over een A4tje is zeker gehoord en deze zijn ook op een andere manier in een puzzel verwerkt. Dus geen papier meer in HannaH's Fantasia.. Groetjes, Team Villa Bretil


9

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Uitgebreid nagepraat!
 • Super vriendelijke host
 • Verrassend verloop!
 • Sfeer (Belichting & Decor)
 • Locatie (prachtig!)
 • Introductie van het verhaal (hihi)
 • Puzzel op uitgeprint A4 (Is inmiddels weg :-))
 • Te veel attributen waar je niks mee hoeft te doen

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Posted on: 2020 March 8

Toe aan vervanging

Nadat we een goede ervaring hadden gehad bij Triplicate Institute waren we ook erg nieuwsgierig naar de andere kamer. We wisten dat we niet de goede volgorde deden en we beter eerst Maffioso hadden kunnen doen. Dit bleek achteraf ook beter geweest te zijn.. Met het ontvangst was absoluut niks mis. Erg vriendelijke eigenaar en een gratis drankje is altijd een plus!

Eenmaal in de kamer was ik erg teleurgesteld over het decor. Dit zag er op veel plekken erg goedkoop uit.. Zeker als je het vergelijkt met de andere kamer van deze makers. De puzzels waren wel oke maar hadden niet veel uitdaging en/of originaliteit in zich. Tijdens het spel opende ik een deur die naar een backstage ruimte leiden. Hier was op de binnenkant een a4tje met de tekst "deze deur niet openen". Tja, wat moet je daar over zeggen... De laatste kamer richting de eindpuzzel zag er goed uit. Echter was de eindpuzzel zelf een beetje een anti-climax.

Ik schrijf niet graag negatieve reviews en ik vond "Triplicate Institute" echt een goede kamer maar ik moet hier toch echt eerlijk zijn. Het cijfer dat hier op Escapetalk staat is wat mijn betreft niet realistisch in vergelijking met wat er tegenwoordig in Nederland staat. 5 jaar geleden zou dit een prima kamer zijn geweest maar op dit moment was dit voor mij niet wat ik er van had gehoopt.


5

Ambiance: 6.5

Puzzles: 6.5

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 5 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  51:37 min


 • Gratis drankje
 • Vriendelijke eigenaar!
 • Slechte soundtrack
 • Backstage deur die open kan
 • Hintscherm erg slecht afgewerkt
 • Decor (op 1 ruimte na) erg goedkoop

 

Leuke kamer met technisch erg toffe "mind fucks"

Aangekomen in Hellevoetsluis hadden we heel even moeite met het vinden van de ingang. Eenmaal binnen aangekomen werden we hartelijk ontvangen door de eigenaar waar het enthousiasme al direct vanaf spatte. Na een korte introductie over het verhaal begon onze zoektocht naar de vermiste patiënt.

Nadat we de eerste puzzels hadden opgelost en de eerste ruimte verlieten viel het mij direct op dat alles super goed was afgewerkt. Het decor zag er goed uit en we waande ons al snel in een psychiatrische inrichting. Het hintscherm was echter niet mooi verwerkt in het thema wat ik echt een enorm gemiste kans vind omdat het thema het wel toe laat. Er zitten een aantal erg leuke puzzels in de kamer verborgen die goed zijn uitgedacht en je echt even aan het denken zetten. Ook erg tof dat er gewerkt wordt met personalisatie in het verhaal. Dit geeft een extra dynamiek waar we als groep erg om konden lachen ;-).

Wat voor mij deze kamer heeft gemaakt zijn de "mindfucks". Deze 'mindfucks" zijn niet alleen gemaakt omdat het een gaaf effect geeft, maar passen ook precies binnen het verhaal van de kamer. Je denkt soms echt even dat je zelf gek wordt. De ruimtes zijn over het algemeen vrij krap en met 5 personen in je team sta je al snel op elkaars lip. Daarnaast vindt ik ook bij deze kamer dat er te weinig moeite wordt gestoken in een goede soundtrack en/of geluidseffecten. Het geeft voor mij zoveel meer dynamiek als er een goede, mooie soundtrack aanwezig is in plaats van een spannend muziekje op de achtergrond.

Achteraf ook nog lang na gepraat met de eigenaar in de ontvangstruimte. Wel vonden m'n groep en ik de ontvangstruimte niet heel sfeervol. Maar het zag er naar uit dat dit in de toekomst nog wordt aangepakt.


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 5 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  53:44 min


 • Gratis drankje ;-)
 • Vriendelijke eigenaar en eigenaresse
 • Personalisatie in het verhaal
 • Decor
 • Puzzels
 • Technisch enorm gave mind fucks
 • Ontvangstruimte niet erg sfeervol
 • Muziek / geluid had meer uit gehaald kunnen worden
 • krappe ruimtes
 • Hint scherm niet in thema verwerkt

 

Payback

Wescape
Posted on: 2020 February 19

Grappige, uitdagende, ruime kamer

Terug bij Wescape in Zoetermeer. Nadat we "Kidnapped" hadden gedaan met hetzelfde team waren we ook erg nieuwsgierig geworden naar de nieuwste kamer "Payback". Ook deze keer was het ontvangst heel fijn. Een vriendelijke man genaamd Paul deed open en omdat we de enige waren die avond hadden we de hele ontvangstruimte voor onszelf.

Ik ben zelf nooit zo'n fan om voorafgaand een hele uitleg te krijgen met de do's en don'ts en wat je wel en niet mag doen. Maar goed, eenmaal in de kamer aangekomen begonnen we lekker. De start van de kamer was niet bijzonder maar de flow zat er goed in. De puzzels waren erg leuk, grappig, en duidelijk. De ruimtes zijn verassend en ruim opgezet waardoor je niet op elkaars lip zit. Het decor zag er goed uit maar was niet heel bijzonder. Naar mijn mening kunnen ze bij wescape de sfeer hier en daar nog beter neerzetten door bijvoorbeeld andere belichting, meer effecten en betere speakers etc. Met z'n drieën is deze kamer best pittig en we zijn dan ook gestrand bij de laatste puzzel.

Ook achteraf weer super leuk gepraat met Paul. Alle puzzels nog even doorgenomen om het vervolgens nog even te hebben over andere kamers. Al met al een erg leuke kamer maar ik ben het persoonlijk niet eens met het gemiddelde cijfer hier op escapetalk.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Gewoon heel veel passie en liefde in deze kamer :)
 • Duidelijk verhaal
 • Verrassend verloop
 • Grappige, mooie, goed uitgedachte puzzels
 • Vriendelijke host/goede begeleiding
 • Sfeer/ambiance kan meer uitgehaald worden

 

Verdieping 13

Escape Experience
Posted on: 2020 January 26

Een spannende escape room met een mooi decor, en technische goede puzzels

Nadat de navigatie ons aan de andere kant van de straat bracht vonden we na wat zoekwerk de ingang van Escape Experience. Na een vlot en vriendelijk ontvangst werden we door de host al snel ingeleid over het lugubere verhaal van verdieping 13. Kort hierna begonnen we ons avontuur richting verdieping 13 met een kleine dosis spanning.

Na een enorm leuke start van de kamer, kwamen we aan in het appartement van Arend Ravestein en begon de zoektocht. Al direct waande we ons echt op de 13e verdieping van een hoge flat. Ook al was dit in werkelijkheid niet echt de 13e verdieping, zijn de makers er absoluut in geslaagd deze illusie te wekken doormiddel van licht, decor, aankleding, en geluidseffecten. Hoewel het decor er heel goed uit zag merkte ik wel dat er op sommige kleine plekken wat goedkopen afwerking te zien was.

Zoals ik in meerdere reviews lees zitten de puzzels in deze kamer goed verstopt. Waar je in eerste instantie van denkt dat het slechts een stuk decoratie is, blijkt het later in het spel volledige puzzel te zijn. De puzzels voelde allemaal logisch aan en zaten technisch enorm goed in elkaar! Hier en daar bevat de kamer wat spannende momenten waar je af en toe als groep best even kan schrikken.

Na een, naar mijn mening, hele leuke leuke eindpuzzel zijn we ontsnapt en hebben we achteraf nog leuk nagepraat met de lieve host. Al met al een top ervaring en zeker een kamer die ik aan kan raden. Wij komen snel terug voor The Artifect!


8

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 9.0


Played in January 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:31 min


 • Eindpuzzel ;-)
 • Vriendelijke host
 • Technisch, mooie, verborgen puzzels
 • Sfeer doormiddel van geluid / licht
 • Decoratie
 • Intro van de kamer
 • Hier en daar wat goedkope afwerking

 

Kidnapped

Wescape
Posted on: 2019 December 30

Prima kamer met grappige puzzels

Aangekomen op locatie kwamen we in een gezellige ontvangstruimte waar meer dan genoeg te doen was. Leuk praatje gehad vooraf met de host.

Na een originele start wat perfect past bij het thema begonnen we met puzzelen. De aankleding van de kamer zag er prima uit. De puzzels voelde logisch aan. Ook bij deze kamer is zoekwerk essentieel. Er zat 1 specifieke puzzel/opdracht bij die ik erg goed vond passen bij het thema. Ik was achteraf minder enthousiast over de sfeer van de kamer, het voelde vrij standaard/goedkoop aan mede dankzij de muziek die afspeelde. Er had iets meer gedaan kunnen worden qua geluiden en muziek.

Helaas bleven wij hangen op één puzzel die ons niet goed lag... rekenen. Persoonlijk vonden wij deze rekensom ook net iets te lastig ook al was de host het hier niet mee eens ;-) Hierdoor hebben we de kamer op het nippertje niet gehaald maar zijn we wel door alle kamers heen gekomen.

Ook achteraf weer gezellig nagepraat met de host waar echt wel uit bleek dat deze kamers met passie zijn gemaakt. Al met al een hele leuke escape gehad en wij gaan hier absoluut nog terug komen voor "Payback".


7.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Vriendelijke host
 • Gezellige ontvangstruimte
 • Goede begeleiding
 • Originele elementen
 • Leuke / logische puzzels
 • Grappige start
 • Chaotische decoratie
 • Muziek te standaard/niet origineel
 • Rekenwerk

 

Rebecca

Your Escape
Posted on: 2019 November 16

Mooie, grote kamer met mooie geautomatiseerde puzzels

Samen met een groepje van 4 mensen reden we richting leiden. We kwamen aan op een industrieterrein waar inderdaad niet heel goed is aangegeven waar Your escape zich precies bevindt. Dit is zeker weten een verbeterpuntje voor in de toekomst. De ontvangstruimte zag er netjes uit en er was genoeg om je mee te vermaken. We werden ontvangen door een hele vriendelijke en enthousiaste game-host die ons al snel mee nam in het verhaal van Rebecca. Dit gebeurden voor de deur van het beruchte huis. De weg naar de voordeur kan absoluut beter. Dit voelde voor mij nog rommelig aan en hield mij een beetje uit de belevenis dat we zometeen een verlaten huis gaan betreden. Gelukkig vertelde de host dat ze hier al mee bezig waren om dit te verbeteren.

Na het introductiepraatje gingen we naar binnen. Het decor zag er goed uit, het voelde meteen aan als een echt huis. Mooie afgewerkte ruimtes met oog voor detail. De puzzels waren logisch en zaten technisch erg leuk in elkaar hoewel ik bij sommige puzzels de afwerking iets minder vond. Naarmate je verder in het spel komt ontdek je hoe gigantisch groot deze escape room is. Leuke, onverwachtse wendingen in het spel met ook absoluut een aantal "wauw" momenten die nogmaals technisch heel goed in elkaar zaten. Het gene wat ik wel vanaf het begin al miste was de sfeer. De muziek stond naar mijn gevoel erg zacht en paste soms niet helemaal bij de setting. Het volume had van mij iets harder gemogen. Überhaupt miste ik hier en daar wel wat geluidseffecten, hier had meer mee gedaan kunnen worden. Het hint-systeem zat daarentegen erg leuk in elkaar. niet alleen via tekst, maar ook met licht, wat heel fijn werkt! Helaas door wat slecht zoekwerk en een klein defect element in de kamer hebben we het op 2 minuten na net niet gehaald. We hebben de kamer wel uit mogen spelen wat ik erg kon waarderen.

Ook tijdens het napraten spatte het enthousiasme van deze lieve jongen er weer af. `je merkt gewoon dat deze kamer met heel veel passie is gemaakt en ik ga zeker terug komen als het volgende project af is.


8.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Enthousiaste, vriendelijke host
 • "Wauw" momenten
 • Techniek
 • Logische puzzels
 • Mooi decor
 • Grote ruimtes
 • Niet altijd even logische ruimtes binnen het thema
 • Afwerking van de weg richting de kamer
 • Muziek / geluid effecten

  your-escape

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 October 13

Meest FILMISCHE beleving tot nu toe! Wat een ervaring mensen..

De laatste, de laatste kamer van DarkPark die ik nog moest doen.. En wat voor een!

Zoals we nogmaals gewent waren van DarkPark was de ontvangst weer tip top in orde. Een vriendelijke host en een enorm sfeervolle ontvangstruimte.

Toen was het dan eindelijk tijd, zonder ook maar iets van informatie begin je aan dit avontuur. Het begin van de kamer voelde vrij vertrouwd aan, leuke puzzels, PRACHTIG decor, en er waren verschillende geur-elementen aanwezig. Maar wat aan het begin een vrij normale kamer leek te zijn, veranderde al heel snel toen we de eerste ruimte achter ons lieten. Zonder ook maar iets te verklappen kan ik je nu alvast beloven dat jij deze plot-twist nooit ziet aankomen. Wat een BIZAR filmisch verhaal! Door de special effects en de soundtrack in bepaalde ruimtes kreeg je als groep het ene kippenvel-moment na het ander. Wat heeft DarkPark hier een filmische beleving neer gezet.. NIET NORMAAL!

The end zit vol met verassingen, bizar goede (geluid) effecten, prachtige decors, kippenvel momenten, plot twists, geniale puzzels, en een spectaculair einde. Voor de echte puzzelaars onder ons is "The End" misschien even wennen, maar ook jullie, zou ik deze kamer 100% aanraden. Dit wil je gewoon niet missen. Neem als je de kamer speelt alsjeblieft tijd om naar de details te kijken, de special effects, en niet te vergeten de soundtrack!

Ik ga nog even bijkomen van dit bizarre avontuur, bedankt DarkPark!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  48:31 min


 • FILMISCHE beleving
 • DE SOUNDTRACK
 • The end (het einde) ;-)
 • Acteur
 • Spanningsopbouw
 • (3D) Geluidseffecten
 • Decor van wereldniveau
 • Verhaal (BRILJANT)
 • Geen!

  tientienessejj

The Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2019 October 3

Unieke puzzels met een fantastisch leuk thema

Direct nadat we uit de Dentist kwamen hebben we de freakshow diezelfde avond gedaan. Ook hierbij weer een vriendelijke host zoals we van Dark Park gewent zijn.

Het begin van de freakshow was net zoals de Dentist wederom heel tof gedaan. De spanning zat er al goed in en je had gelijk door waar het verhaal over ging, en waar je je begaf in het verhaal. Vrij simpele puzzels om mee te beginnen, maar hoe verder we kwamen, hoe langer we deden over bepaalde puzzels. Zoals de beschrijving van deze kamer al duidelijk maakt zit dit avontuur vol met fysieke puzzels. Dit maakt het vooral een hele grappige, en leuke kamer om te doen.

Mijn grootste complimenten gaan uit naar het thema van deze kamer. Hoewel het thema "circus" vrij standaard lijkt, voelde dit echt aan als iets unieks. Je gedachte gaan al snel uit naar clowns, draait deze kamer om veel meer dan dat. Het hele "circus" gevoel wordt briljant neer gezet waardoor je hebt echt het idee hebt dat je je op een circus terrein bevindt.

Ook hier is de finale weer geniaal verzonnen. Weer een top ervaring bij Dark Park!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  53:27 min


 • Verassend verloop
 • Muziek / soundtrack
 • Aankleding is van WERELDNIVEAU!
 • Enorm grappig einde
 • Unieke puzzels / opdrachten
 • Briljant uitgevoerd thema
 • Geen!

 

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2019 October 3

Klassieke escape ervaring met een 2.0 tintje!

Na 2 kamers van Dark Park te hebben in Zoetermeer, was nu delft aan de beurt. Net zoals bij Dark Park Zoetermeer was het ontvangst hier heel vriendelijk. De ontvangstruimte was voorzien van een self-service bar en zag er gezellig, maar ook spannend uit met hier en daar wat hints naar de kamers.

Als eerste gingen we dus de dentist doen. Ik had me er van tevoren al op ingesteld dat dit de eerste kamer van Dark Park was en dus niet aan het niveau van een honeymoon hotel of orphanage zou voldoen. Dit heeft zich deels ook waargemaakt maar toch heeft the dentist mij nog goed weten te verassen! Dit begon al bij het fantastische intro van de kamer. Zonder al te veel te spoilen kan ik zeggen dat de eerste kamer de spanning al goed op bouwt! Vervolgens bestond deze kamer vooral uit lekker veel rekenen, veel sloten, verassende puzzels, schrikeffecten, en een heel tof einde! De puzzels waren erg leuk verwerkt in het thema en samenwerking was absoluut nodig op bepaalde momenten!

Al met al een goede klassieke kamer die ook goed te doen is voor beginnende escapers.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  48:52 min


 • Mooie ontvangstruimte
 • Enthousiast personeel!
 • Leuke, logische puzzels
 • Sfeer (geluid, belichting, decor) + schrikeffecten
 • Introductie van de kamer (hihi)
 • Klassieke escapebeleving
 • verouderde kamer als je het vergelijkt met de rest

 

The Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 September 23

Puzzelen in een FILMDECOR! Prachtige kamer dit..

Zoals we van ons vorige bezoek aan DarkPark gewent waren was het ontvangst super vriendelijk. De ontvangstruimte is sfeervol ingericht en het zelf-service systeem werkt prima. Na een korte introductie van het verhaal doormiddel van een brief moest je als groep zelf de deur van het hotel vinden en naar binnen gaan.

Net zoals bij The Orphanage was ik hier direct weer verliefd op de soundtrack die afspeelde (ik mis een goede soundtrack vaak bij andere kamers). Ook hier waren de puzzels erg goed verwerkt in het decor. Mooi vormgegeven puzzels die logisch in elkaar staken. Het decor zag er FANTASTISCH mooi uit zoals we inmiddels van DarkPark gewent waren. De details in deze ruimtes zijn werkelijk van wereldniveau. De inrichting, de meubels, de kroonluchters, de belichting.. wat een kwaliteit is dit zeg.. Alsof je door een Disney attractie loopt. Naar maten je verder in het verhaal komt waan je je als het waren in een soort film waar jij samen met je groep de hoofdrol in gaan spelen. Veel verrassende kamers met toffe schrik momenten. De climax van dit verhaal is echt enorm gaaf gedaan, en dan nog niet eens gesproken over de bijbehorende puzzels van de finale. Wat een adrenaline gaven die laatste 2 puzzels zeg!

Een prachtig vormgegeven Escape room waarmee je na 24 uur nogsteeds vol met adrenaline zit. AANRADER!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  48:34 min


 • Enthousiast personeel
 • De 2 finale puzzels
 • Verassende ruimtes
 • Logische puzzels
 • Decor/inrichting (wereldniveau)
 • Soundtrack
 • Geen!

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 September 23

(nog steeds) mijn FAVORIETE kamer! <3

Darkpark Zoetermeer bevind zich op een prachtige locatie, lekker creepy, maar heel sfeervol. Na een vriendelijk ontvangst konden maakte we onze weg al vrij snel richting dat verlaten weeshuis..

Eenmaal in het weeshuis aangekomen werd ik verrast door het werkelijk PRACHTIGE decor. Elk detail klopte gewoon. De geluiden en de soundtrack zijn enorm goed en zetten direct een bepaalde spanning neer zonder dat er daadwerkelijk iets gebeurd. De puzzels passen werkelijk PERFECT binnen het thema en er was een mooie balans tussen relatief makkelijke (doe) puzzels, en de wat lastigere (denk) puzzels. De kamer voelt erg open aan doordat je continu tussen alle verschillende ruimtes rond loopt en je eigenlijk bijna nooit een deur achter je sluit. langzamerhand kom je erachter wat er is gebeurd met de weesmeisjes en waarom het weeshuis zo is achter gelaten. The Orphanage bevat een aantal super spannende momenten waar je hart toch echt even te keer gaat.. Ik zou ik deze kamer pas spelen als je iets meer ervaring hebt. Het slagingspercentage ligt niet heel hoog vanwege de hoeveelheid puzzels en het is enorm zonde als je deze kamer niet uit kan spelen en niet alle ruimtes door komt.

De prachtige soundtrack, creepy geluidseffecten, gigantisch mooi decor, gevarieerde puzzels, en een fantastisch begin + einde maken het een filmische belevenis die ik niet gauw zal vergeten.

Mijn nieuwe favoriet!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  54:13 min


 • Enthousiast personeel
 • Originele flow (open ruimtes)
 • Soundtrack (Hier is DarkPark DE BESTE in)
 • Puzzels volledig in thema
 • Decor/inrichting (Wereldniveau)
 • Geen!

 

Jack The Ripper

The Escape Room Rijswijk
Posted on: 2019 September 23

Allereerste escape room ervaring!

Voor mij was dit de eerste keer dat ik überhaupt een escape-room heb gedaan. Wat me direct vanaf het begin opviel is het enthousiasme van het personeel. We werden erg vriendelijk ontvangen en je zag gelijk dat deze mensen dit met passie doen.

Nadat we onze spullen hadden opgeruimd en nog even een drankje deden mochten we de kamer in. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten van een escape-room dus we hadden wat opstartproblemen. Naast heel veel zoeken, puzzelen, en rekenen zaten er relatief weinig effecten in het hele spel. De puzzels die er waren zaten leuk in elkaar Hoewel de logica bij sommige puzzels soms wel ontbrak. Wel was er een duidelijke (vrij standaard) verhaallijn.

Ook tijdens het napraten straalde het enthousiasme van de medewerkers er weer af. Een aantal weken later heb ik zelf the orphanage in Zoetermeer gedaan. Vergeleken met die kamer is dit echt een traditionele puzzel kamer met weinig effecten. Ik ben zelf meer van de belevenissen en special effects dan van de kamers waar puzzelen centraal staat en er voor de rest vrij weinig gebeurd.

Kortom: Houd je van een goede, en vooral uitdagende kamer? Dan zou ik Jack the ripper zeker aanraden. Maar ben je meer (net zoals ik) van de kamers waar er veel gebeurd, dan zou ik even verder zoeken.


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 9.0


Played in November 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Goed verzorgd decor
 • Ontvangst
 • Enthousiast personeel
 • Logica bij sommige puzzels
 • Er gebeurd vrij weinig

 

0 reviews