Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Tijn10

Escape Expert

Offline

Description

Sinds vorig jaar is de escape verslaving er stil ingeslopen en kan ik vooral genieten van technische kamers waar veel actie in zit en het ook best wel wat fysieke inspanning mag kosten


Top 15 kamers

1. De Wraak van Hann

2. Molly's Game

3. Stay in the Dark

4. Het testament

5. Here I am 

6. The end

7. Lost and Found

8. Toy factory

9. Kamer 237

10. Jumani


Mooiste decor- De Wraak van Hann


Leukste puzzel in een kamer- Het Testament 


Leukste moment- Pay Back


Beste verhaal- Lost and Found


Verrassend goed- 

The Vault - Space Lab - Grimm'sHoe beoordeel ik een kamer?


1 t/m 5 = slaat compleet de plank mis (meestal door onlogische puzzels of niet verzorgde ruimtes)


5 t/m 6.5 = kan met wat aanpassingen vast nog een leuke kamer worden maar zoals die er nu staat is het niet aan te raden. 


6.5 t/m 8 = Leuke kamer om te spelen als je in de buurt bent maar is het niet waard om een stuk voor te rijden.


8 t/m 9 = Super goede kamer waar je echt wel een stukje voor mag rijden maar waar je net dat bijzondere gevoel mist als je een top kamer gespeeld hebt.


9 t/m 10 = deze kamer moet gewoon op je wishlist en raadt ik iedereen aan!


Op de planning:

19 oktober - Poppet en Soup Du Jour
Member since

12-02-2022

Location

Breda

Statistics

Escaperooms

80 reviews

81 Rooms played

93.8% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


1 forum posts

80 reviews

The Graveyard

Lockdown Ghent
Posted on: 2023 november 12

Leuk in thema

Leuke puzzel kamer, niet heel uitdagend maar wel leuke meer laags puzzels die goed in het thema verwerkt zijn. Kamer is prima op orde, nauwelijks tot geen gebruikssporen te vinden in de kamer. Wel zijn de kamers aan de duren kant en vind ik ze geen €125 waard voor 4 personen. Daarnaast wil ik nog even benoemen dat de ingang lastig te vinden is en de mannen toilet erg stonk naar urine. Uitstekend vermaakt wel in deze kamer.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Logica
 • Decor
 • Prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Toilet

 

The Avalanche

Lockdown Ghent
Posted on: 2023 november 12

Logische uitdagende kamer.

Na the graveyard spleen wij the Avalanche. Deze kamer is erg uitdagend maar op en leuke manier. Het is veel zoeken en de puzzels zijn best pittig. De laatste puzzel vond ik erg origineel en was een goede finale puzzels. De start is leuk, de verdeling in ruimtes is leuk. Erg vermakelijke kamer dus voor de gevorderde speler. Wat ik wel wil benoemen is dat de mannen toiletten erg stonken naar urine en dat de ingang van de escaperoom lastig te vinden was. Ook hebben we een puzzel overgeslagen die achteraf best leuk bleek te zijn. Dat is toch jammer. We hebben ons erg geamuseerd en tot binnen kort!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:56 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Toilet
 • Puzzel overgeslagen

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2023 october 23

Op en top escape

Van begin tot eind een goed verhaal. Veel en leuke puzzels en op sommige momenten nog best spannend. Top kamer


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  51:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Prijs

 

Poppet

Rock City Escape
Posted on: 2023 october 23

Dit geloof je niet

Fantastisch. Grote escaperoom met veel ruimtes en leuke start. Puzzels zijn leuk maar niet al te uitdagend. Hierdoor gaan wij ook vrij snel door de kamer heen. Het verhaal was voor mij wat wazig maar alles paste wel binnen het thema. Zeker een aanrader


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  70:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Logica
 • Prijs
 • Moeilijkheidsgraad

 

Leuke uitdagende kamer

Leuke uitdagende kamer voor een groep van Max 4 personen. Wij speelde deze kamer in de testfase met een aantal onvervaardere spelers maar naast de afwerking die dus nog niet helemaal klaar was is er weinig aan te merken op deze kamer. Er wordt leuk gebruik gemaakt van UV verlichting wat altijd wel een leuke toevoeging is. Speel deze kamer samen met de vliegende Hollander voor 14 januari want daarna zijn deze kamers hoogstwaarschijnlijk niet meer te spelen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:50 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Missie naar Mars

Escape TU Delft
Posted on: 2023 october 02

Heerlijke missie naar mars

Vandaag gingen we weer 2 escaperooms spelen. Missie naar mars en LAB13 in Rotterdam.

Als eerste enorm grote dank dat wij last minute terecht konden. Dit is iets wat ze normaal niet doen maar toevallig kwam het goed uit.

Om te beginnen. De afwerking is heel tof. Alles voelt echt alsof je je in een ruimteschip bevind en zoals verwacht zat deze kamer vol technische snufjes. Zoals de host zei er zitten een aantal escaperoom puzzels in en een aantal puzzels die je wellicht niet verwacht en nog niet eerder hebt gezien. En dit was zeker terug te merken in de kamer. De manier waarop wij uiteindelijk 1 cijfercode kregen was echt heel uniek.
De puzzels zijn logisch en allemaal in thema. De host was lekker enthousiast en we hebben er echt van genoten.

Het enige puntje van aandacht is wellicht de verlichting. Ja gewoon witte TL verlichting past binnen het thema maar ik denk dat ze hier nog wel een leuke twist aan kunnen geven.

Enorm naar ons zin gehad!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  10:20 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Originaliteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit

 

LAB13

Live Escape
Posted on: 2023 october 03

Hmmm dit viel tegen.

We spelen de tweede kamer van de avond. Eerst in Delft en nu dus in Rotterdam.

Ik vind het lastig om een kamer kritisch te beoordelen maar ik heb het niet naar m’n zin gehad bij deze kamer.

Bij binnenkomst worden we snel neergezet en het kwam niet echt gastvrij over. We kregen een gezamenlijke uitleg en mochten daarna van start. De kamer begint in een donkere hal waar wij al gelijk een hint nodig hadden om de eerste puzzel op te lossen. Omdat het bij deze puzzel domweg om geluk draait of je deze oplost of niet. Vervolgens blijven wij (verwachten wij) automatische hints ontvangen over puzzels die we al gedaan hebben wat echt bizar frustrerend. De puzzels zijn inmiddels iets beter geworden (wel iets aan de vage kant) en de puzzels werken ook niet meer zo soepel als ze horen te werken en ik mag hopen dat hier voor €132 per kamer wel wat aan gedaan wordt want ook het decor in deze kamer heeft wel wat vernieuwing nodig. (Vooral in het eerste gedeelte) nadat wij aangaven dat het wel even genoeg was met de hints kregen wij eindelijk gehoor. Het bleef een lange tijd stil en we konden lekker onze gang gaan totdat wij op een dood spoor terecht kwamen. We hebben hier 10 minuten vast gezeten en na 3x aandringen kregen wij eindelijk een hint. Helaas hielp deze hint ons niet verder en hier starte eigenlijk het grootste gedeelte van de chaos. Er werden antwoorden automatisch ingevuld, er kwamen willekeurig onverstaanbare spraak berichten en het apparaatje waar wij alles op in moesten vullen was wel 5 minuten bezig met van modes veranderen. Na deze chaos stonden wij al snel buiten met een “gefeliciteerd jullie hebben het gehaald” en we mochten gelijk naar boven waar een collega ons op zou wachten. Nou deze was er niet dus de frustratie begon inmiddels hoog op te lopen. Na 5 minuten kwam dan ook de andere groep eruit en kregen zij alle begeleiding. Wij zitten daar inmiddels voor Jan met de korte achternaam dus hebben zelf het initiatief genomen om af te rekenen en er vandoor te gaan. Hier werd wel wel op gereageerd en er werd nog attend van ons een foto gemaakt. Maar ook hier draaide het weer niet om of wij het naar ons zin hadden gehad waardoor wij onze frustratie nog steeds niet kwijt konden en dus met een niet al te best gevoel huiswaarts keerde.

Dit was dus geen succes, slechte begeleiden, het decor heeft wat aandacht nodig en daar betaal je dan €132 voor. Dat gaat mij echt te ver


5

Ambiance: 5.5

Game experience: 5.0

Service: 1.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Slechte service
 • Prijs
 • Onlogische puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig

  markgoedegebuureEvelyne

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Posted on: 2023 september 25

Uitgebreid maar tam.

Er stonden voor de verandering weer 2 last minutes op de planning. Deze keer bij Escaperoom Mechelen.

Parkeren kan voor de deur (als je denk mag ik er parkeren? Ja dat mag) en na een korte uitleg mochten wij beginnen aan ons avontuur.

We worden geblinddoekt naar de kamer geleid (de reden hiervoor is dat je anders al een deel van de ruimtes kan zien bij binnenkomst. Ik vind dit persoonlijk wel zonde omdat dit niet echt binnen het thema past. Bij de start hadden wij wat moeite waar we moesten starten maar na een hint kwamen wij eindelijk op gang. De kamers zijn prima onderhouden en er wordt goed gebruik gemaakt van de hoeveelheid ruimte die ze hebben. Daarnaast zitten er zo nu en dan echt wel wat originele puzzels tussen. De aankleding is daar in tegen wat braafjes net zoals de muziek. Hier kan zeker meer uitgehaald worden.

Conclusie:
Een leuke kamer om te spelen met 4 personen. De kamer is niet eng maar zo nu en dan kan het wel even donker worden. Er zijn veel ruimtes en dat vind ik altijd tof. Het verhaal is niet heel duidelijk maar de puzzels zijn wel origineel.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Hoeveelheid ruimtes
 • Beleving
 • Muziek
 • Gebrek aan verhaal

 

The Great Olaf

Escape Room Mechelen
Posted on: 2023 september 25

Dit was iets to mutch.

Na The secret of Malines werd het tijd om het avontuur van deze clown te beleven.

Net zoals bij The secret of Malines wordt je geblinddoekt naar de kamer geleid. Ook hier weer omdat je anders gespoild wordt met de ruimtes die nog gaan komen. Wij hadden voor de ‘enge’ versie gekozen dus we waren voorbereid op een spannende kamer.

Om te beginnen sprak het thema mij erg aan en zeker na de start werd dit thema goed vast gehouden. De puzzels waren allemaal in thema wat het extra leuk maakte. Wat was er dan iets to mutch voor mij? Een acteur/scares kan een kamer maken of kraken en ik had nu voor het eerst het gevoel dat het bij deze kamer iets to mutch was. De scares in de kamer waren leuk en goed getimed maar dat er daadwerkelijk een acteur in deze kamer zit is echt een overkill en met scare, achter scare, achter scare werd het een beetje to mutch voor mij.

Conclusie
Een leuke kamer als je van wat spannendere kamers houdt maar houdt er rekening mee dat er weinig relaxed gepuzzeld kan worden.

Bedankt escaperoom Mechelen voor de gastvrijheid en tot de volgende keer!


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 8.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  41:25 min


 • Decor
 • Goede service
 • Acteur
 • Teveel scares

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2023 september 16

Goede aankleding, iets te snel geholpen

Super goede ervaring. Decoratie ziet er super mooi uit. Puzzels zijn variërend en er wordt zoals bij alle darkpark kamers heel goed gebruik gemaakt van het licht en geluid. (naar mijn mening is dit de minst spannende van de 3) we werden wel iets te snel geholpen want we kregen 3 hints met uiteindelijk 15:05 over. Later speelde wij ook nog Honeymoon hotel!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  44:55 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Aankleding
 • Te snel geholpen
 • Prijs

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2023 september 16

Je voelt je niet echt op je gemak…

Na de ophanage werd het tijd voor Honey moon hotel.

Om te beginnen is deze kamer naar mijn mening een flink stukje spannender dan de Orphanage. En ook hier wordt er uiteraard weer slim gebruik gemaakt van licht en geluid. Dit is wel iets waar Darkpark echt in uitblinkt. Onze host was super aardig en heeft ons op sommige stukjes dood liet bloeden wat uiteindelijk resulteerde in een prachtige tijd van 19:07 over zonder hints. Er zit wel een puzzel in de kamer die ik aan zou passen want bij ons moest er uiteindelijk iemand de kamer in komen om een voorwerp te geven waarmee we de puzzel op konden lossen. Niet heel erg maar het liefst wil je dit niet hebben naar mijn mening.

Leuke kamer, super leuke ervaring en we kunnen niet wachten op Rise of the Phoenix !


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  40:53 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Prijs
 • Puzzel

 

Room 1803

Escape Ede
Posted on: 2023 september 03

Huh? Hier warenwet toch net ook?

Voor vandaag stond er weer een leuke kamer op de planning.

Parkeren:
Parkeren kan gratis voor de deur.

Ontvangst:
We worden vrolijk ontvangen door onze gamehost Julia voor de avond. Na een kort gesprekje en een drankje gaan we dan eindelijk room 1803 spelen.

De kamer:
De kamer start met een introductie filmpje die zo nu en dan wat haperingen heeft maar hier zijn ze zich van bewust en zal in korte tijd worden aangepast. (Overigens is niet niet heel storend en laat het stiekem wel een beetje in het thema)
De start verloopt goed en de flow is erg lekker. Vervolgens staat ons toch wel leuke verassingen te wachten en worden de puzzels vanaf dit leuke verassing effect ook een tikkeltje lastiger. Uiteindelijk weten wij de kamer met 1 hints in 40:33 te halen. Een dingetje wat ik wel uit wil lichten is de afwerking van deze kamer. De kamer is al een aantal jaartjes open maar alles ziet er PERFECT uit en het hint systeem en de tijd zijn super leuk in de kamer verwerkt!

Conclusie:
Een toffe kamer waar naast cijfersloten best wat technische snufjes verwerkt zitten in de kamer. De kamer is ook best grimmig wat ik altijd wel leuk vindt.

Bedankt Julia en Eacape Ede voor de gezellige avond!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  40:33 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Prijs

 

Leuk verhaal!

Vandaag stond het tripje ‘Rembrandts geheime atelier - Bella Ciao - Here I Am op de planning’ we begonnen de dag bij escaperoom Leiden.

Parkeren:
Parkeren kan voor de deur of aan de andere kant van de singel. Op zondag is dit gratis. De rest van de week betaald.

Ontvangst:
Nadat je hebt aangeklopt wordt je vriendelijk doorgestuurd naar de leuk aangekleden ontvangstruimte. Na wat extra zeer interessant informatie over de geschiedenis van de locatie mochten wij het geheim van Rembrandt gaan ontdekken.

De kamer:
Vanaf binnenkomst heb je gelijk het gevoel dat je je daadwerkelijk in een atelier bevind. Het is een echte puzzelkamer waar zo nu en dan best wat mechanische snufjes in verwerkt zitten. De game flow van de kamer is ook zeer goed en puzzels kunnen zowel lineair als parallel opgelost worden. Je bent echt het geheim van Rembrandt aan het ontdekken en op het einde kom je hier ook achter. De eind puzzel was erg leuk maar helaas een zware anti climax. Je had toch meer verwacht als je het geheim van Rembrandt ontrafelt.

Conclusie:
Super leuke single room puzzel kamer op een leuke locatie die ook als onervaren groep leuk is om te spelen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:30 min


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Logica
 • Anticlimax

 

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2023 august 30

Bella Ciao, Bella Ciao, Bella Ciao Ciao Ciao

Vandaag stond het tripje ‘Rembrandts geheime atelier - Bella Ciao - Here I Am op de planning’ we zijn inmiddels goed opgewarmd in Leiden en ga nu het avontuur aan bij escaperoom Katwijk.

Parkeren:
Parkeren kan op gratis op het terrein zelf.

Ontvangst:
We waren wat aan de vroege kant dus we moesten eventjes wachten voordat wij de ruimte mochten betreden. Eenmaal in de ontvangstruimte hebben wij nog even geklets met de vriendelijke eigenaar en werd het tijd om de kamer te betreden.

De kamer:
De kamer begint met een introductie filmpje en gooit je daarna in het diepen. Onze start is vlot en we zitten lekker in het spel. Er zitten een aantal leuke verassing effecten in en het eerste gedeelte is erg ruim. Vanaf hier krijgen wij iets meer moeite met de kamer doordat er vanaf hier tot aan het einde van de escaperoom meer gezocht moet worden. Alles blijft in thema en het is goed te volgen maar al dat zoeken is toch iets minder mijn ding. Uiteindelijk weten wij de kamer te halen met 3:25 op de klok en is onze missie voltooid.

Conclusie
Erg toffe kamer. Zeker als je de serie gezien. De kamer is vooral gericht op zoeken maar er zijn ook zeker leuke puzzels en verassing effecten verwerkt in de kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:35 min


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Posted on: 2023 september 03

Dit is zo realistisch


Vandaag stond het tripje ‘Rembrandts geheime atelier - Bella Ciao - Here I Am op de planning’ we zijn inmiddels goed opgewarmd en gaan nu het avontuur aan bij escaperoom Katwijk.

Parkeren:
Parkeren kan gratis op het terrein.

De kamer:
Na bella ciauo hebben wij kort wat gegeten bij het restaurant met de gele bogen en stond nu Here I am op de planning. Met de intro kom je gelijk lekker in de sfeer waardoor het nog echter aanvoelt. Om te beginnen, wat is deze kamer realistisch! Over elk voorwerk en elk detail is nagedacht. Je wordt lekker meegezongen in het verhaal en zeker het einde is erg tof. De flow is lekker, de kamer is goed afgewerkt, het verhaal is tof meer kan ik gewoon niet zeggen.

Conclusie:
Zeker als en van realistische thema’s houdt moet je deze kamer spelen! Speel hem met wat ervarenen mensen en geniet ervan!

Bedankt escaperoom Katwijk en als jullie een nieuwe kamer open is zijn wij zeker van de partij!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  64:52 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Logica
 • Realistisch

 

Klein maar fijn hobby project!

Voor de verandering waren we weer opzoek naar een last minute kamer en dit maal konden we na wat mail contact terecht bij Château Elize.

Ontvangst
Het voelt toch een beetje raar om een oprit op te rijden van een woonhuis op het moment dat je een escaperoom gaat spelen. Gelukkig vind de escaperoom niet plaats in het huis maar in het huisje wat achterin de tuin staat. We worden vriendelijk en enthousiast ontvangen en mogen na het opbergen van de spulletjes van start.

De kamer
De kamer ziet er verzorgd uit en wij zijn echt even opzoek waar we nou moeten beginnen. Er zijn veel cijfersloten en je kan via verschillende puzzels het spel starten. Na een korte tijd vinden wij dan eindelijk uit wat de bedoeling is en schieten werkelijk uit de startblokken. De puzzels zijn variërend en een enkele puzzel is zelfs uitdagend. Alles past netjes binnen het thema en de afwerking is goed. Na 20 minuten spelen hadden we het gevoel dat we kneiter hard gingen. Dit had alles te maken met de naar mijn mening lekkere gameflow en de puzzels die parallel op te lossen zijn. Uiteindelijk weten wij met 18:34 over te ontsnappen

Voor de puzzel fanaten echt een heerlijke kamer om mee aan de slag te gaan. Qua inhoud is deze kamer erg tof maar wel doet de kamer iets onder qua licht, geluid en andere effecten. Deze kamer moet het echt van zijn puzzels hebben en niet van zijn technische of theatrale hoogstandjes. Speel de kamer met 3 a 4 personen en puzzel er op los!

Bedankt Serge voor de leuke avond!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  41:26 min


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer

 

Till death do us part

The Missing Link
Posted on: 2023 august 12

Die zag ik even niet aankomen

Vandaag stonden er weer 2 kamers op de planning die lang op de wishlist stonden. Wij begonnen met till death do us part om vervolgens met Jumani af te sluiten.

Parkeren:
Parkeren kan voor de deur bij de basic fit.

Ontvangst:
Het ontvangst was vriendelijk door onze 2 hosts van vandaag. Na een korte uitleg werden wij naar de kluisje begeleidt en werd het tijd om te starten.

De kamer:
De start van de kamer is erg leuk waarna je na een korte video gelijk van start mag gaan. Bij binnenkomst van de kamer wordt gelijk de toon gezet. Het is donker en grimmig. Binnen de eerste 10 minuten kregen wij al 2 hints wat ons wel snel leek (en uiteindelijk ook bleek te zijn) de puzzels zijn allemaal in thema en de kamer wordt steeds spannender en bereikt halverwege het spel een piek spanning met een nogal ongewenste verassing? Dit was wel een hele vette touch aan de kamer. Gedurende de kamer krijg je ook steeds meer te weten over het verhaal wat erg goed in elkaar zit. Uiteindelijk weten wij te ontsnappen met 19:25 over met 3 hints. Hierdoor ontsnappen wij wel een beetje met een dubbel gevoel. Omdat we we hier toch wel mee zaten hebben wij dit neergelegd bij onze host maar de host kon zich hier niet helemaal in vinden dus helaas voelde wij ons niet helemaal begrepen. Ook duurt het een aantal tellen voordat je weet of je de puzzel goed hebt opgelost. Dit was niet heel storend maar iets wat wel (net zoals bij jumani) vooraf benoemd mag worden bij de uitleg dan weet je waar je aan toe bent. Nogmaals het was niet heel storend maar wel iets wat ik wil benoemen.

Conclusie:
Een super vette kamer die ideaal is als je een beetje van spanning houdt. En waar het verhaal erg goed te volgen is. Helaas was bij deze kamer de begeleiding wat minder waardoor we toch met een dubbel gevoel ontsnapte.
Mocht je beide kamers spelen maakt de volgorde in mijn ogen niet heel veel uit. Till death do us part is naar mijn mening iets lastiger dus wellicht dat je jumani eerst wil spelen om in het ritme te komen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 7.0


Played in August 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  55:35 min


 • Verhaal
 • Spanning
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2023 august 12

In the jungle the mighty jungle

Hiervoor speelde wij till death do us part. Na een pauze van een uurtje met veel vermaak (airhockey en spelletjes die op de locatie beschikbaar zijn) werd het tijd om de jungle te betreden. Er wordt vooraf benoemd dat je heel nauwkeurig moet zijn met het oplossen van de puzzels omdat alles op techniek gebaseerd is. Altijd fijn als dit vooraf benoemd wordt zodat je weet wat de bedoeling is.

De kamer:
De start van de kamer is erg leuk. Je moet goed samenwerken en de doorgang naar de andere ruimte is erg verrassend. Alles is perfect in thema en het decor is erg mooi afgewerkt. Er zitten zowel parallelle als lineaire puzzels in en veel puzzels waarbij goede samenwerking vereist is. Dit vind ik altijd heel tof. De gameflow is heerlijk en het is duidelijk waar je naartoe aan het werken bent. We merken wel dat we super snel gaan en ontsnappen uiteindelijk zonder hints met 24:10 over op de klok.

Conclusie:
Ook al heb je jumani nog niet gezien en gespeeld (net zoals ik) is dit echt een hele leuke kamer. Wel zou ik deze kamer met maximaal 4 ervaren spelers spelen. Geniet van de kamer. Kijk zo nu en dan is rond zo kun je alle details meekrijgen.

Bedankt missing link voor de super leuke middag!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  45:50 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad

 

Wat een prachtige locatie!

Voor de verandering stond er weer eens een last minute op de planning (het lijkt wel of we niks anders doen). Helaas stond er geen telefoonnummer op de website vermeld maar kreeg ik al snel antwoord op mijn mail dat wij terecht konden.

Parkeren:
Parkeren kan gratis aan de straat die grenst aan deze locatie.

Ontvangst:
Het ontvangst is vriendelijk door een jonge kerel die na onze korte plas pauze gepassioneerd begint te vertellen over de escaperoom. Het wordt al snel duidelijk dat er een goed verhaal zit achter deze escaperoom die zeker voor de mensen die uit Bergen op Zoom komen extra interessant is.

De kamer:
Na deze uitleg worden wij naar beneden begeleid waar onze escaperoom gelijk start. Zie je zelf maar naar binnen te werken en dat onder druk van de game host die achter je staat toe te kijken. Eenmaal in de kamer wordt onze tijd gestart en begint onze uitdaging.

Om te beginnen is het heerlijk om te zien dat de kamer de sfeer van het gebouw heeft meegenomen. Alles ziet er mooi authentiek uit en je hebt echt het gevoel dat je je even in die tijd bevind. Het eerste deel van de kamer is parallel op te lossen waarna we op een gegeven moment lineair verder moeten. De kamer gaat ons goed af. We hebben geen hints nodig en staan met 41:50 op de klok buiten. Ook al hebben we best veel gepuzzeld, waren de puzzels origineel en was de kamer erg mooi aangekleed. Toch had ik na het spelen van deze kamer geen voldaan gevoel. Wellicht doordat het een single room kamer is waaruit we toch vrij snel ontsnappen.
Daarom raadt ik aan om deze kamer te combineren met andere kamers uit Bergen op Zoom.

Wel was de jongen man zo aardig om ons nog een stukje van het museum te laten zien wat wel heel veel duidelijkheid gaf over het verhaal. Dit was wel echt tof om nog even snel te zien dus bedankt hiervoor!

Conclusie
Als je van authentieke mechanische kamers houdt is dit zeker een leuke kamer om te spelen. Speel je met ervaren spelers zou ik hem met 3 personen spelen. Verwacht geen over de top kamer maar gewoon single room puzzelen in een mooie aangeklede kamer met zo nu en dan leuke mechanische aspecten.

Bedankt escape the gate voor de leuke last minute en super gastvrijheid!


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  41:50 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Zo nu en dan wat vervaging

 

Grimm's

Breaking Out
Posted on: 2023 august 03

Het sprookjesbos van België

Laatste tijd zijn we elke donderdag avond wel op pad om een escaperoom te doen en zowaar stond er weer een op de planning. En dit maal een van 2u lang!

Parkeren:
Parkeren kan voor de deur wat altijd wel fijn is.

Ontvangst:
Het ontvangst is vriendelijk door de 2 makers van de escaperoom. Na een korte uitleg en een introductievideo worden we op pad gestuurd. Op goed vertrouwen geven we ons over en banen wij onze weg naar de kamer.

De kamer:
Het is zeker ik het begin flink aftasten waar we nou precies moeten starten maar dit is voor een kamer van 2u zeker geen probleem. Deze kamer ziet er op het oog uit vrij onschuldig uit maar zit vol verassingen. Net zoals in echten sprookjes. De puzzels zijn volledig in thema en af en toe nog enigszins uitdagend. Ook ik er een oog voor detail in deze kamer en heeft bijna alles een betekenis. I love it! Waar scoort deze kamer dan min punten op? Deze kamer scoort wel echt min punten op het licht/geluid en de algehele sfeer. Dit kan makkelijk aangepakt worden d.m.v. Een rook machine toe te voegen. Dit zou ik wel een goede toevoeging vinden. Ook is deze kamer net iets minder goed afgewerkt dan de meeste kamers in de top 50. Dus is deze kamer top 50 waardig? Naar mijn mening niet, maar het is absoluut een kamer die op je wishlist mag!

Conclusie:
Deze kamer is perfect in thema en er is echt met alle details rekening gehouden. 2u is ruim genomen, zeker voor de ervaren escapers dus geniet ook van de kamer. Hier heb je namelijk alle tijd voor. Hij is net niet top 50 waardig maar hij verdient zeker een plekje op je wishlist.

Bedankt Breaking out voor de super gezellige avond!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Diversiteit
 • Logica
 • Puzzels
 • Oog voor detail
 • Licht/geluid en sfeer
 • Afwerking

  Evelyne

Newton's Secret

Keys & Clues
Posted on: 2023 july 28

Leuk puzzel genot

Vandaag stonden er weer 2 last minute kamers op de planning. Beginnend met Newtons Secret.

Parkeren:
Parkeren kan in een nabij gelegen parkeerplaats (van het opera gebouw)

Ontvangst:
We waren wat vroeg waardoor wij nog 15 minuutjes moesten wachten totdat wij naar binnen konden. Eens binnen aangekomen konden wij gelukkig gelijk van start.

Na een korte maar duidelijke uitleg werd het dan tijd om als jaloerse wetenschappers de papieren van Newton te stelen.

De kamer:
De kamer ziet er goed uit en is vrij ruim. De puzzels zijn variërend en de ruimtes zijn leuk ingedeeld. De puzzels zijn zeker niet makkelijk en af en toe zelfs uitdagend. Qua afwerking kan deze kamer wel wat beter. Als alles net ietsjes beter gedecoreerd is is deze kamer echt een 8+ waard.

Conclusie:
Een kamer om lekker te puzzelen. En alles is geautomatiseerd wat ik altijd wel tof vind. Als je beide kamers speelt raadt ik ook aan om deze kamer eerst te spelen.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  43:25 min


 • Puzzels
 • Geluid wanneer er iets open gaat
 • Prijs
 • Decor

 

The Asylum

Keys & Clues
Posted on: 2023 july 28

Lekker experimenteren

Na Newton’s Secret werd het tijd voor de volgende uitdaging.

De start was leuk, en zal voor sommige mensen als spanend worden ervaren. De puzzels zijn erg origineel en allemaal in thema wat het extra leuk maakt. De flow is ook lekker. Wij halen deze kamer met 13:58 over zonder hints en toch hadden we een voldaan gevoel. Dat is altijd fijn. Deze kamer scoort wel -punten op de afwerking. Het decor is top maar er lopen overal buizen en draden en je ziet op een bepaalde plek ook stekkers en rotzooi liggen. Dat is jammer.

Conclusie;
Een kamer die niet eng is maar zeker grimmig. De puzzels zijn erg origineel dus als je al flink wat kamers hebt gespeeld is dit zeker een aanrader.

Bedankt keys & Clues voor de leuke avond en tot de volgende!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:02 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Afwerking
 • Prijs

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2023 july 24

Is deze kamer echt 8 jaar oud.

Vandaag stonden beide kamers op deze locatie. We starten met Erzsebet en spelen later die avond Le prince

Parkeren:
Parkeren kan op het terrein (als er nog plek is) en anders op de parkeerplaats er tegenover

Ontvangst:
Het is een beetje een aparte locatie waar deze kamers zitten maar gelukkig is hier niks meer van te merken zodra je de ontvangstruimte binnen loopt. Hier maken wij even een kort praatje met onze gamehost en kunnen wij na een korte uitleg van start.

De kamer:
De kamer start met een video die gelijk de sfeer van de kamer aangeeft. De kamer is donker en erg mysterieus. We zitten al gelijk lekker ik het spel en de flow is heerlijk. Zo af en toe wordt de kamer wat spannender door gebruik van het licht maar de kamer is zeker niet eng. Als eerste wil ik benoemen dat deze kamer er echt mega verzorgd uit ziet. Er is geen zichtbare schade en letters zijn niet vervaagd. Chapeau. Daarnaast is de gameflow echt heerlijk. Wij halen de kamer zonder hints met nog 3:50 over. Zo heb ik het het liefst.

Conclusie:
Deze kamer is goed om te spelen met 4 personen. En is ook geschikt als je niet zo van enge kamers houdt. Ja je zult wel eens schrikken en je je niet helaas op je gemak voelen maar eng is deze kamer zeker niet. Het enige nadeel is dat het verhaal niet duidelijk wordt tijdens het spelen. Zie deze kamer dus ook echt als puzzel kamer en niet als een kamer met een heel uitgebreid verhaal. Zeker een aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:10 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2023 july 24

Wat een prachtig decor!

Vandaag stonden beide kamers op deze locatie. Erzsebet was ons al goed bevallen en nu was het tijd voor Le Prince. Een kamer die al lang op mijn wishlist stond.

Parkeren:
Parkeren kan op het terrein (als er nog plek is) en anders op de parkeerplaats er tegenover

Ontvangst:
Het is een beetje een aparte locatie waar deze kamers zitten maar gelukkig is hier niks meer van te merken zodra je de ontvangstruimte binnen loopt. Na een korte klets- en drink pauze werd het tijd om le prince te gaan spelen.

Kamer:
Ook hier begint de kamer met een hoogwaardige kwaliteit video. Zodra je de kamer binnenloopt wordt gelijk de toon gezet want wat een mooie aankleding heeft deze kamer en wat zitten er veel details in verwekt. De eerste puzzel vond ik persoonlijk erg leuk maar zodra wij verder kwamen in de kamer verloren wij onze flow. Je moet echt letten op de kleine details en af en toe vind ik een puzzel wat ver gezocht. Het decor daar in tegen blijft echt van hoge kwaliteit en ook technisch zit deze kamer heel sterk in elkaar.

Conclusie:
Een kamer die qua decor en technisch perfect is maar door de wat vervelende flow en puzzels die heel leuk zijn (door de hintjes naar andere escaperooms) maar niet echt binnen het thema passen scoort deze kamer toch hetzelfde als erzsebet voor mij.

Bedankt escaping Belgium voor de super leuke avond. En hopelijk zien we elkaar in de toekomst weer.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  81:13 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Decor
 • Flow
 • Verhaal

 

BUS 13

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2023 july 17

Wat een chaotische busreis!

Altijd leuk als je door een collega gebeld wordt: "jij gaat vanavond een escaperoom doen je hebt geen keus". Dit maal was het een last minute escape bij Escaperoom Geldrop. Altijd fijn als dit mogelijk is.

Parkeren kan recht voor de deur en we werden vervolgens vriendelijk ontvangen. Nog even snel een plasje doen en de spulletjes opbergen en we werden vervolgens bereidt naar Bus13.

De kamer:
Wat als eerste heel tof is is dat zij voor deze escaperoom een echte bus hebben gebuikt. Dit maakt de beleving al een heel stuk beter. We vroegen ons wel gelijk af of we alleen in die bus zouden spelen of dat er nog vervolg ruimtes kwamen. Gelukkig kwamen we er al relatief snel achter dat dit tweede het geval was. Alle puzzels waren in thema en we schoten als een raket door de kamer doordat bepaalde puzzels parallel op te lossen waren. We waren echt aan het genieten totdat we bij het einde kwamen want hier werden een aantal dingen onduidelijk. Als eerste hadden wij een sleutel gevonden met een code eraan. De code hebben wij gebruikt maar de sleutel hebben wij niet nodig gehad tijdens het spel. Dit vind ik wel een beetje apart. En het tweede wat ik wil benoemen is dat wij 10 minuten hebben lopen zoeken naar een laatste stuk van een leg puzzel en deze konden wij niet vinden zonder hint wat naar mijn mening inhoudt dat deze net iets te goed verstopt is.

Conclusie
Echt een leuke originele kamer die goed is opgedeeld qua puzzels. Zeker leuk om in combinatie te doen met een van hun andere kamers!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:10 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Origineel
 • onlogische puzzel

 

Crack the Vault

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2023 july 22

Leuke maar chaotische kamer

Na BUS13 mochten wij ook nog kraak de kluis spelen. Net zoals bij BUS13 is deze kamer neergezet in een grote loods. Meestal gaan hierdoor mijn verwachtingen iets omlaag. Maar aangezien BUS13 boven verwachting goed was hadden wij ook een goed gevoel bij deze kamer.

De kamer:
Bij binnenkomst sta je al gelijk voor een fixen uitdaging die Wij met veel gelach hebben overwonnen. De puzzels in de eerste kamer zijn erg leuk en er moet flink wat gerekend worden. Wat in deze ruimte wel een groot min punt was, was de knop die tijd van je speeltijd afneemt. Dit is eigenlijk tegen het aard van escaperooms in want zo weerhoudt je mensen om nieuwsgierig te zijn. Dat was wel echt jammer.

In de verdere ruimte sloeg bij ons de chaos een beetje toe. We loste dingen wel correct op maar het was nauwelijks te volgen wat we nou gedaan hadden. Dit doordat alle puzzels in deze ruimte parallel op te lossen zijn. Wel waren al deze puzzels leuk in het thema verwerkt.

Het einde… ja dat is dan toch weer jammer. Je hebt 60 minuten om de kluis te kraken en je komt op je dooie gemakje de kamer uit gelopen en je staat weer in de loods. Dit had ik graag wat dramatischer gehad met politie geluiden ofzo.

Conclusie:
Al met al hebben wij ons lekker vermaakt in deze kamer maar was deze kamer door de eerder benoemde punten iets minder goed dan BUS13. Ook is deze kamer iets minder toegankelijk voor mensen die wat langer zijn en dit is wel iets om rekening mee te houden.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:52 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Knop die tijd weg haalt
 • Einde

 

Load more reviews

0 reviews