Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Family Secrets

Den bosch, Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 5

16 year

Read reviews

More about Family Secrets

Jullie gaan het huis van Oma betreden.

Oma is helaas onlangs overleden. Voor haar dood vertoonde zij wat vreemd gedrag. Zij ging ineens alles verstoppen en op slot doen.

Na haar dood zijn wij er achter gekomen dat zij een afspraak had staan bij de notaris om haar testament te laten wijzigen. Na enig speurwerk hebben we ontdekt dat er iemand op haar erfenis uit was. Wie het was en waarom hij / zij dit deed is ons nooit duidelijk geworden.

Lukt het jullie om binnen 60 minuten te zorgen dat Oma's erfenis wordt veiliggesteld?

Themes

Mystery

Properties

Airco available

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

132 likes

1096 visitors

79.1% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Jagersheuvelstraat 3A
5222 BJ, Den Bosch
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

316 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

PrutserPrutserEscaperMember since: 2022 April 02 (85 rooms played)
Posted on: 2022 july 06

Leve de bomma!

Gisterenmiddag beslist om te gaan escapen. Altijd leuk als je nog voor dezelfde dag kan boeken! Enige minpuntje: de ontzettend leuke gamemasters/bedenkers/eigenaars van deze kamers! Dankzij hen hadden we een veel te korte nachtrust. Ligt uiteraard ook aan ons, want we hadden evengoed onmiddelijk na de laatste kamer huiswaarts kunnen keren. Maar dan hadden we natuurlijk nooit deze mensen op zo'n gepassioneerde manier over hun (en andere) kamers horen vertellen.
De kamer dan. Na de eerste van de avond (se7en sins: topper trouwens) was het tijd om binnen te gaan bij de bomma. Op het eerste zicht zou hier zo een omaatje gewoond kunnen hebben. Verschillende dingen deden me dan ook denken aan m'n eigen grootmoeder. Foto's van de kinderen en de kleinkinderen, inrichting van de kamer tot de decoratie in de kasten toe: alles was in thema. Over het verhaal zelf ga ik niet teveel vertellen, maar dat het levensecht is, kan ik wel zeggen. Dat bevestigde de eigenares ons na de kamer ook toen ze vertelde dat andere spelers haar letterlijk zeiden dat ze iets soortgelijks hadden meegemaakt na het overlijden van hun oma.
Het enige verschil is dat mijn grootmoeder (bij mijn weten) geen iets of wat duister kantje had...
Over de puzzels niets dan lof, ook deze perfect in thema. Echter bij één puzzel ( die we elders ook al, weliswaar in een iets andere vorm, zijn tegengekomen) kan ik me wel voorstellen dat sommige spelers hier aardig om kunnen vloeken. Ofwel weet je hoe het werkt en los je hem redelijk eenvoudig op ofwel erger je je hier enorm aan. Wij behoorden gelukkig tot de eerste categorie. Bij het napraten achteraf vertelde Jessica ons dat ze die puzzel zelf ook beu was wegens teveel gedoe en ze reeds bezig waren om hem te vervangen.
Tegen het einde van de kamer werd het volledige verhaal duidelijk en konden we netjes op tijd ontsnappen. Jessica overliep samen met ons in de kamer(!) de verschillende puzzels en liet ons zelfs een blik werpen achter de schermen door te laten zien hoe verschillende puzzels, technieken en effecten werkten. Wauw!
Na de kamer nog wel een uurtje of twee nagepraat met Jessica en haar man die tevens ook de bouwer is van de kamer. Dat hij ook alle technieken, stuurprogramma's en programmering ontwierp, maakte het napraten alleen maar leuker! Niet iedereen wil weten hoe kamers in elkaar zitten, maar wij vonden het geweldig!
Na nog een rondje "Welke kamers raden jullie nog aan?", keerden we terug naar ons belgenlandje na nog geleerd te hebben dat Den Bosch en 's-Hertogenbosch gewoon hetzelfde zijn 😀.
Bedankt Jessica, Mels en het hele team voor de ontzettend leuke avond!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  LisagoijaartshannahjuliapsmuldersDrs-jlcPruts

Onwijs genoten!

Het was voor ons de eerste keer bij de Breakout Room in Den Bosch. Super fijn dat we nog zo lastminute en spontaan konden reserveren afgelopen middag.

De locatie is gemakkelijk te bereiken en er is voldoende (gratis) parkeerplek beschikbaar. We werden heel fijn en vriendelijk verwelkomd door Jessica. Je merkt de passie en het enthousiasme enorm bij haar, super leuk!

We hadden specifiek gezocht naar een escape room in de buurt die met twee spelers gespeeld kon worden. Ik kan deze kamer enorm aanbevelen, ook als je met z'n tweetjes bent.

De kamer heeft een fijne flow met gevarieerde en toffe puzzels, passend bij het verhaal. Wat ik zelf er fijn vond in deze kamer, was dat elke puzzel duidelijk en logisch was. Het was enorm fijn spelen, waarbij we de ‘tijdsdruk' van 60 minuten eigenlijk helemaal vergeten waren.

Ik kan deze kamer enorm aanbevelen. Wij hebben genoten, bedankt Jessica!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Devilicious-1005anne_ter_horstmarkgoedegebuure

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (290 rooms played)
Posted on: 2022 august 06

Puzzelplezier bij oma!

Eindelijk na een eeuwigheid geen escape room gespeeld te hebben, was het deze week dan eindelijk weer zover! Family Secrets hadden we al een lange tijd op het wensenlijstje en leek ons de perfecte kamer om onszelf op te trakteren.

Zoals altijd was het ontzettend gezellig om op bezoek te zijn bij Breakout Room DB. Met een heerlijk draaiende airco, een barretje en genoeg zitplaatsen hebben ze een fijne ruimte om een drankje te doen en te kletsen.

We stonden natuurlijk te popelen om op bezoek te gaan in oma's huis om haar erfenis veilig te stellen. Een goed bedacht verhaal en thema met een toffe uitwerking en kloppend verhaal. Ik verklap niets als ik zeg dat oma alles heeft verstopt en heeft afgesloten. Dit verhaal leent zich er vervolgens super goed voor om slotjes te hebben en I love it! Nu moet je niet denken dat oma enkel sloten heeft gebruikt om alles te verstoppen, nee nee, oma is wel wat vernuftiger dan dat, maar het maakt wel dat het een heerlijke afwisseling is en dat ik mijn hart kon ophalen met alle puzzels in de kamer. Ik vond de puzzels tof, gevarieerd en in thema. Bij één puzzel was ik heel blij dat mijn teamgenoot deze kon oplossen, want ik was daar zelf nooit uitgekomen en denk dat het een hele pittige kan zijn voor groepen. Je kunt verder prima parallel aan de slag in de kamer wat een voordeel is als je met een grotere groep bent.

Wij hebben de kamer gespeeld met tweeën en ben zo blij dat het voor ons niet meer was. Met onze ruime ervaring was het daarom een heerlijke uitdagende kamer, maar haalbaar. Ik denk dat de kamer voor wat minder ervaren spelers leuker is om met vier te spelen. Daarnaast denk ik dat het een hele goede kamer is om iemand mee naartoe te nemen die nog geen ervaring heeft met escape rooms. Wat mij betreft is deze kamer een mooie om mensen te enthousiasmeren voor escapen en te laten zien wat het is. Samenvattend is het wat mij betreft een super toffe puzzelkamer die mooi in thema is gezet en zeker de moeite is om te spelen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Team: JacLoe

Escaped: Yes  44:26 min

  psmulderskamer237EscapEline

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (238 rooms played)
Posted on: 2022 july 11

'T is oud met een ‘Z'? Zoma!

Soms zijn er van die kamers die je al tijden op je wishlist hebt staan, maar dat het er nooit van komt om ze spelen. ‘Family Secrets' van Breakout Room in Den Bosch was zo'n kamer. Echter toen we (Team De Drie Duitsers; 3 personen) zaten te lunchen na het spelen van een andere escape room en onze escapehonger nog niet was gestild, popte deze kamer op. De kamer was in de buurt, stond op onze wishlist én we konden nog last minute reserveren op de website 👌.

We werden ontzettend vriendelijk ontvangen door onze gamehost en een andere medewerker. Het was eigenlijk al meteen zó gezellig, dat we bijna vergaten dat er ook nog ge-escaped moest worden 😂. Wat is het toch leuk om je onder mensen te bevinden die de escapepassie delen!

We kregen de instructie en introductie van de host en werden vervolgens naar de kamer gebracht. Family Secrets is een kamer waar je op onderzoek uit gaat in het huis van je oma, omdat er dingen aan de hand zijn, die simpelweg ‘mysterieus' te noemen zijn. De sfeer van ‘het huis van oma' wordt direct bij binnenkomst goed neergezet door prima decoratie en thematisering. Het bracht me weer even helemaal terug naar het op bezoek gaan bij mijn eigen oma. Super netjes gedaan!

Wat deze kamer vooral goed maakt is de flow. Je hebt leuke puzzels in de kamer en wij hadden voor het eerst in lange tijd weer echte eureka momenten bij het puzzelen; ‘Ooh wacht, nu zie ik het!'. Dit brengt je weer terug naar de basis van de klassieke escape room, zoals het vroeger ooit was, zonder dat de kamer oubollig óf niet meer van deze tijd is. We hebben de kamer lineair gespeeld (puzzel voor puzzel), maar op sommige momenten zou je het (met een grotere groep) ook parallel kunnen spelen (meerder puzzels tegelijkertijd oplossen). Ik zou je aanraden om deze met maximaal 4 personen te spelen, want met een grotere groep loop je elkaar wellicht te veel in de weg in deze kamer.

Het verhaal neemt gedurende het spelen een leuke doch onverwachte wending. Ook de sfeer van de kamer veranderd dan mee met het verhaal. Dit is allemaal heel subtiel en ontzettend mooi uitgevoerd. Aan het einde heb je een leuk element zitten, wat zorgt voor een mooie finale van de kamer. We wisten netjes binnen de gegeven tijd uit de kamer te geraken. Vervolgens werd er nog het één en ander uitgelegd door de gamehost, wat altijd een pré is als escape rooms hier tijd voor inbouwen. Ten slotte hebben we nog gezellig zitten buurten en wat gedronken met de mederwerkers van Breakout Room. Het werd nog laat en gezellig!

Al bij al; Een super toffe escape room met een goede puzzelflow en nette decoratie en thematisering. Absoluut een aanrader én ook de moeite waard mocht je er wat verder voor moeten reizen. De medewerkers zijn enthousiast, super vriendelijk en gezellig en dat maakt dat wij een hele fijne avond hebben gehad!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met maximaal 4 personen i.v.m. voornamelijk lineair puzzelen en bewegingsruimte;
- Leuke puzzelkamer, dus vooral geschikt als je van echte puzzelkamers houdt;

Lieve mensen van Breakout Room, bedankt voor de fijne en gezellige avond. We hebben het erg naar ons zin gehad. We komen zeker nog terug voor jullie andere kamer! Bijzondere dank aan onze twee gamehosts voor de gezellige babbel!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Flow
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica
 • Decoratie/Thematisering

  Gijssambeekmarkgoedegebuuresjephanie

fembulfembulEscape ExpertMember since: 2022 November 27 (74 rooms played)
Posted on: 2023 january 30

Oma zit vol verassingen

In één woord: WAUW!
Deze escape room zit vernuft in elkaar. Daadwerkelijk alles klopt.
Bij aankomst werden we deze keer vriendelijk verwelkomd door Jessica, de eigenaresse.
De escape room zelf zit bomvol gave technieken; licht, geluid en ook de puzzels, echt stuk voor stuk geweldig.
Het decor is perfect afgewerkt en past helemaal bij de sfeer van het verhaal. Hoe verder je komt, hoe meer verassingen oma heeft… Dat is ook te zien in het decor en dat vonden wij natuurlijk heel gaaf.
De puzzels zijn leuk, uitdagend en ook creatief bedacht. Ik ben zelf fan van verschillende soorten sloten en dat was hier het geval, dus dat is altijd een pluspunt :)

Nadat we oma's erfenis veilig wisten te stellen, hebben we nog lang nagepraat met Jessica. Het enthousiasme en de passie is voelbaar en dat is altijd leuk.

Voor mij is dit de perfecte escape room, alles zit in deze room: uitdaging, creativiteit, een geweldige sfeer door host en decor. Echt het perfecte plaatje.

Ga deze escape room zeker doen!

P.S. De moeilijke puzzel waar iedereen het over heeft in de reviews is inmiddels uit de escape room, dus geen excuses om dit pareltje niet te proberen?ƒ

Jessica, bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  Gijssambeeksjephanie

GijssambeekGijssambeekEscape GuruMember since: 2022 January 01 (172 rooms played)
Posted on: 2022 august 18

Grandma made a team

Bij oma op bezoek dit dagje, de verdere planning waren nog wat escaperooms maar tussen door even impulsief naar oma kan nooit kwaad.
Ik vind met het bij oma gevormde team ´De Drie Duitsers´. Het was lekker dat we even last minute nog een kamer konden boeken plus punten daarvoor.

We werden ontvangen door 2 gezellige medewerkers die de tijd namen voor ons, super fijn! service is bij Breakout Room altijd ´on point´ zoals ook te lezen is in mijn andere review. Deze kamer stond al op mijn whishlist maar het was er nog niet van gekomen tot nu.

De kamer is mooi afgewerkt, echt top. Ik twijfelde even of ik niet echt bij oma was maar al die vreemde foto´s kwamen me niet bekend voor. ´ahhhaa´ dacht ik het was een escaperoom, beginnen dan maar. De puzzels waren leuk & creatief en paste mooi in het verhaal, er was een puzzel waar wij echt niet uit kwamen (Maar dat lag waarschijnlijk vooral aan ons) maar daar werden netjes door onze hosts mee geholpen.

Het einde is zeer verrassend en spectaculair en daar pluspunten voor, een hele leuke kamer en een aanrader voor mensen die van escape houden. Je kan er hier meteen een dagje van maken zoals wij altijd doen aangezien de meerdere leuke kamers hebben!

Na we naar huis konden van grootmoeder werden we nog gastvrij onthaald door de hosts en hebben we nog gezellig gekletst en wat gedronken, Super!!

Mensen van Breakout Room super bedankt en tot de volgende!!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding

  Drs-jlcsjephanie

Op bezoek bij de bomma

Het was al van april 2019 geleden dat ik nog eens bij Breakout Room was.
Links en rechts hoorde ik mooie reacties op hun nieuwste room Family secrets.
Een bezoekje kon dan ook niet lang uitblijven.

Onthaal:
Deze room bevindt zich op een klein industriegebied net buiten de stad. Ik blijf dit toch wel handig vinden.
Parking: Ruime gratis parking langs het gebouw.
Wc: aanwezig
Ontvangstruimte: basic maar gezellig

En eindelijk trof ik Jessica een keer. Over een ontvangst gesproken. Soms heb je meteen een klik met iemand, zoveel passie voor escape rooms, zoveel verhalen. Heerlijk om zo onze dag te starten. En je weet dat het gezellig is als je haast je tijdslot mist door het lullen :-)

Kamer:

Wel het is een thema voor een room wat natuurlijk super tof ingekleed kan worden: terug naar weleer. En laat mij nu net iemand zijn die van nostalgie houdt :-)
Wat een mooie kamer is dit! Het ademt bij de bomma...
De kamer neemt je mee op reis naar wat er juist gebeurd is en hoewel dit verhaal in het begin nog wat pover is, wordt het naar het einde wel duidelijker. Alleen zal je er wel de nodige aandacht aan moeten geven.
De sfeer wordt prima neergezet, op elke mogelijke manier en hier en daar is er zelfs tijd voor een grapje.
De puzzellijn is echt prima. Er zit redelijk wat parallelliteit in en dat is voor een groep van 3-4 echt heel fijn. De puzzels willen zich af tussen goed samenwerken, individueel, maar niks irritant zoals een cluedopuzzel, iets waar deze room makkelijk gebruik van had kunnen maken. Fijn dat de makers geprobeerd hebben om creatief te zijn.
Ik denk dat deze room een goede uitdaging bied voor ervaren escapers en wil je het jezelf extra moeilijk maken, dan durf ik te zeggen, ga met 2. 1 puzzel in het bijzonder wordt dan meteen een echte relatietest :-)

De verbeterpunten:
De kamer oogt momenteel iets te net. Ik denk dat, gezien de bomma dood is, dat de kamer een iets meer desolaat gevoel mag hebben.
De muziekkeuze vond ik met momenten wat minder. Die voelde nu niet als 1 geheel aan.
De klok was voor mij het gene wat ik meteen uit de kamer zou zwieren. Niet om de tijd, maar wel om het apparaat op zich.

Maar je leest het al, dat zijn echt details die de kamer alleen nog maar beter zouden maken.

Conclusie:

Family secrets is een heel toffe room, mooi gedecoreerd, tof thema en uitdagend.
De eigenaars hebben duidelijk geprobeerd om de max uit deze oppervlakte te halen en dat is wat mij betreft goed gelukt.
Wij hebben met 3 personen echt genoten van deze kamer, niet omdat er iets wereldschokkend gebeurd, maar omdat we als groep echt al puzzelend bezig geweest zijn.
Dat gecombineerd met een mooie, goed afgewerkte kamer en een authentieke sfeer zonder de valkuilen waar zo makkelijk voor gekozen had kunnen worden maakt dat dit echt een must do is.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  freekie1990Marieke

amy. ramy. rEscape ExpertMember since: 2021 July 06 (81 rooms played)
Posted on: 2021 july 12

Super kamer!

Een week na de eerste escape room hier zijn we gelijk terug gekomen en konden niet wachten om deze kamer te proberen! Het was een super kamer, de sfeer is top de puzzels kloppen gewoon perfect in het verhaal en de verhaallijn is super! Wederom weer lekker staan kletsen met de eigenaresse na afloop, super gezellig afgesloten! Zeker een aanrader


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: DPAE

Escaped: Yes


 • Eigenaresse
 • Gastvriendelijk
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Bekleding
 • Verhaal
 • Dat er niet nog 20 kamers zijn om meer te spelen;)

  amy. rbreakout-room

ceessiejjceessiejjEscaperMember since: 2019 August 30 (37 rooms played)
Posted on: 2021 june 27

Was weer fantastisch!

Wij hebben onze eerste escape met ons groepje van 3 bij Breakout Room gedaan. Mede door het enthousiasme en natuurlijk hun geweldige eerste 2 kamers, is bij ons het escape-virus volop begonnen. Het was dan ook meer dan fijn om weer terug te kunnen keren.

Buiten het feit dat het bij binnenkomst meteen weer gezellig was, is hun nieuwe kamer ook weer geweldig. Na de Dentist en Seven Sins is de lat weer een stuk hoger gelegd. De kamer ziet er fantastisch uit, het verhaal is duidelijk en sterk en de puzzels zijn vernieuwend en uitdagend. Dit in combinatie met de achtergrondmuziek en special effects maakt het voor ons een echte top-kamer.

We hebben van de gamemaster al wat spinsels van ideeën voor een 4e kamer meegekregen en kunnen dan ook niet wachten totdat dit gerealiseerd wordt!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • mooie kamer
 • origineel
 • Meeslepend verhaal
 • Leuke puzzels
 • Vernieuwend
 • Uitdagend

  freekie1990breakout-room

psmulderspsmuldersEscape ExpertMember since: 2020 October 05 (127 rooms played)
Posted on: 2021 june 14

Geweldige kamer

Het team van breakout room heeft er weer een pareltje bij.

Onthaal;
Laat ik het zo zeggen, het is hier altijd zo gezellig dat je bijna vergeet dat je voor een kamer kwam. Na een gezellig praatje was het dan toch echt tijd voor de kamer.

De kamer;
De kamer is echt in 1 woord; betoverend. Alles klopt met het verhaal, de combinatie tussen effect/licht/geluid is perfect. Het ziet er echt zo uit als dat je gewend bent van breakout room.

Het einde is echt... Ja wauw.
Dit is gewoon een kamer die je aan je lijstje toe moet voegen!
 


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Effecten
 • Storytelling
 • Puzzels
 • Beleving

  freekie1990jess

Betoverende kamer die je helemaal onderdompeld in het verhaal

Het moment dat je de kamer in stapt begint het spel meteen, de aantrekkelijke aankleding van de kamer en de mooie vormgeving van de puzzels maken je meteen nieuwsgierig naar wat de kamer nog meer te bieden heeft. De lat lag natuurlijk al hoog met de Seven Sins, die je hier ook kan spelen, maar deze kamer is zeker weer een volgende stap. De uitmuntende techniek en storytelling houden het verhaal sterk en spannend, én geven je de nodige dosis motivatie om de interessante en uitdagende puzzels te begrijpen en op te lossen. Dit is een van de beste escape rooms die we tot nu toe hebben gespeeld, chapeau!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:02 min


 • Geweldige sfeer
 • Spannende storytelling
 • Intrigerende puzzels
 • Sterke techniek
 • Mooie special effects

  freekie1990jess

roynbaroynbaJunior EscaperMember since: 2019 August 23 (11 rooms played)
Posted on: 2021 june 12

Fantastisch!

Wat een fantastische kamer! We hebben deze kamer direct gedaan toen deze beschikbaar was. Goede puzzels, mooi thema en mooie effecten. Uiteindelijk net niet gehaald, maar we hebben de kamer wel mogen afronden. Echte aanrader.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: Getting HOT!

Escaped: No


 • Thema
 • Puzzels
 • Personeel

  Eems11freekie1990

Nadine (50 rooms played)
Posted on: 2021 june 13

Geweldig!

Met 2 ervaren en 2 minder ervaren spelers gespeeld en wat een super kamer! Je wordt meegenomen in het verhaal van de familie. De puzzels zijn uitdagend en vernieuwend voor de ervaren spelers. De techniek in deze kamer is top. Geen minuut stil gestaan! Paar kleine aanwijzingen gekregen om verder te komen waardoor we binnen de tijd ontsnapt zijn. De spelbegeleider had precies in de gaten wat wij nodig hadden.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Techniek

  freekie1990jess

Mijn mening is compleet veranderd!!

Ik heb nog nooit aan een escape "ervaring" meegedaan en ik gebruik even het woord ervaring want dit was me dr een. Wat een leuk verhaal en wat een gave effecten die ze je laten meemaken. Voorheen was ik heel sceptisch over escaperooms en wilde ik er eigenlijk nooit aan beginnen. Maar naar wat overtuiging van mijn vrienden. En het zojuist ervaren van dit kundig inelkaar gezet verhaal ben ik nu dus "van mening veranderd" als andere escaperooms deze maatstaaf handhaven wil ik er nog 100 meer doen! Bedankt breakout! Het is jullie gelukt mij te overtuigen!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede prijs

  Marieke

spectaculair

een leuke niet te enge escape room die erg spectaculair is


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in January 2024

Played with 3 persons

Team: De dozy's

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad

  Pierre-is-kaas

wekkewekkeSenior EscaperMember since: 2019 December 02 (61 rooms played)
Posted on: 2023 october 17

Een super aanrader voor iedere escaper met ervaring :-)

Met ons team van 4 naar den Bosch voor de 2 kamers. Als 2e kamer stond Family Secrets op het programma. Voor ons was dit een uur spelen op hoog niveau en met veel plezier, een echte topkamer en aanrader. Heel mooi verhaal vol leuke puzzels en opdrachten. Weerom perfecte begeleiding.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  wekke

slep088slep088Junior EscaperMember since: 2019 July 11 (25 rooms played)
Posted on: 2023 september 16

Heel veel plezier gehad

We hebben een ontzettend leuke tijd gehad in de escape room zelf maar ook achteraf met de game host. Het is een toffe kamer met een leuk en goed te volgn verhaal. Vaak heb ik op t einde nog vraagtekens (hoe zat dit en wie was het nou uiteindelijk, waarom ook alweer) was hier nier het geval.
Ik had niet verwacht dat dit een kamer met een spannend tintje zou zijn, ik schrik snel en is me toch ook hier wel weer overkomen. Maar was bij lange na niet te eng.
Na de room was er genoeg tijd voor vragen en nog eens langs sommige dingen te lopen. We hebben nog gezellig nagekletst en je merkt dat de heren met veel passie en plezier hun werk doen, ze weten je welkom te laten voelen.
Aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica

  ingrid_hakkens-kuijken

Tof!

De ontvangst was erg fijn, onze host was erg spontaan en enthousiast. We hadden alleen al de hele middag kunnen blijven kletsen over alle escaperooms die we gespeeld hebben en om elkaar aanraders te geven.

Eenmaal in de kamer moesten we even wennen aan de eerste opdracht… we zagen het gewoon niet zo goed ;)
We hebben deze kamer met z'n tweetjes gedaan en dit is prima te doen. Behalve dus als je (zoals wij) erg veel tijd verspeelt bij bepaalde opdrachten.

Leuk verhaal, je gaat mee in de flow van de kamer. Gevarieerde puzzels. Aankleding en techniek zijn tof. Helaas op 10 seconde na niet op tijd ontsnapt, dat was wel een domper voor ons. Gelukkig was onze host ook na het spelen van de kamer nog enthousiast en nam hij alle tijd voor ons. Hierdoor gingen we toch weer met een glimlach op weg naar huis.
We komen zeker terug voor Seven sins, maar dan met ons vaste groepje van 4.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Gijssambeek

Mijn beste ervaring tot nu toe

Goede begeleiding met leuke puzzels. Leuke decoratie en een goed verhaal. Lars kei bedankt voor de gezellige tijd!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:50 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Spannend
 • Verhaal

  Larsbns

JuffieJuffieJunior EscaperMember since: 2022 May 14 (28 rooms played)
Posted on: 2022 september 02

Uniek verhaal

We werden ontvangen door Glen en met zijn (en ons) enthousiasme zaten we er gelijk goed in! Duidelijke uitleg van de slotjes en een goed verhaal over oma en haar familie waardoor we er gelijk goed in zaten. Erg leuke en originele puzzels in de kamer. Gelukkig niet alleen slotjes en voor iedereen was er wat te doen. Beetje frustrerende behendigheidspuzzel, maar dat werd prima opgelost! Glen je hebt ons (nou eigenlijk mij) overtuigd dat we een keer terug komen om een andere kamer te spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Glenn

sjephaniesjephanieEscape GuruMember since: 2021 August 12 (227 rooms played)
Posted on: 2022 july 20

Oma weet raad

Wanneer je op een vrije zaterdagmiddag zit te lunchen en je jezelf afvraagt wat je kunt doen, is daar in ons geval eigenlijk maar één logisch antwoord op. Escapen natuurlijk! Even last minute op zoek naar een kamer in de buurt en daarbij kwamen we uit bij Break Out Room Den Bosch. Zij hebben de boekingsmodule zo open staan dat je tot 2 uur van te voren een kamer kan reserveren, heerlijk!

Family Secrets is echt zo'n kamer die al zolang ronddwaalt op onze wishlist, maar die er op een of andere rede maar niet van kwam. We hoorde veel lovende verhalen, en ik was benieuwd of deze waargemaakt gingen worden. Nu kan ik je vast verklappen dat dat zo is 🫢

We kwamen binnen en werden hartelijk ontvangen door twee hosts. We raakte gezellig aan de praat. Zo gezellig dat ik haast wilde vragen of ze niet mee naar binnen wilde 😂 We gingen toch maar met z'n drieën van start. We kregen een duidelijk verhaal mee en door de mooie entree konden we starten met de kamer.

We begonnen meteen goed, even twijfelde ik of ik wel goed stond, en niet bij m'n eigen oma maar die bleek achteraf gewoon nog in Helmond te zitten. Dus dat zegt wat over het uiterlijk van de kamer! En wat hebben we heerlijk gepuzzeld hier. De flow was top en dat had ik wel ff nodig. We hadden echt een aantal eureka momentjes waarbij er nogal wat ‘Aaaahs!' en ‘Oooohs!' voorbij kwamen. Één onderdeel lag ons totaal niet, en hierbij werden we goed optijd ondersteund door onze hosts en dat vind ik ook altijd erg prettig.

Het verhaal is duidelijk en wordt versterkt door licht en geluids effecten. Het einde is super gaaf gedaan en bedacht, echt heel nice. Naderhand werden we nog even de kamer ingenomen en was er tijd voor vragen en wat leuke feitjes. De sfeer was relaxed en we hebben nog lekker lang nagekletst onder het genot van een drankje.

Kortom, ik ben enthousiast en snap haast niet waarom ik deze kamer niet eerder heb gespeeld. Als je zin hebt in een sfeervolle kamer vol leuke puzzels en naderhand geen strakke planning hebt (want gezellig) zou ik zeggen, op naar Den Bosch! Tot heel binnenkort!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Logica
 • Puzzels

  Drs-jlc

StanStanEscape LegendMember since: 2017 November 13 (302 rooms played)
Posted on: 2021 july 26

Familie mysterie opgelost!

Wat een taak voor ons om als buitenstaanders een familie kwestie te gaan onderzoeken, maar gelukkig met succes! Wat een toffe kamer heeft Breakout Room hier weer. Leuke sfeer, prima puzzels, leuk thema met een toffe twist maar bovendien ook een verhaal wat kloppend is. Veel mogelijkheden binnen de kamer om zowel linear te werk te gaan, maar ook paralel puzzelen is in deze kamer zeker mogelijk. 3 à 4 personen is (wat mij betreft) wel het meest ideaal voor deze kamer. Zeker een aanrader om deze kamer eens te gaan spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Thema
 • Sfeer
 • Verhaal kloppend en rond na 60 minuten
 • Service!

  Marieke

Verrassend uitdagend

Nu de lockdown voorbij is, maar weer de wereld van de escaperooms ingestapt.
Wat is er leuker dan weer starten met een gloednieuwe kamer. We waren al bekend bij deze escaperooms. Weer zeer enthousiast bij binnenkomst en duidelijke uitleg en een goed verhaal.
We mochten beginnen.
Bij binnenkomst van de kamer gaat de tijd meteen lopen, maar wat een verschil met de oude kamer. Super ingericht, de sfeer, het licht en geluid kloppen allemaal.
We waren het een beetje verleerd leek het wel, maar we hebben ons er doorheen gebeten. De puzzels vernieuwend en doordacht maar ontzettend leuk om te spelen en iedereen kon wat doen.
Het einde zonder te verklappen verwacht je niet, maar is super bedacht en uitgevoerd. Weer een toffe kamer bij breakout room.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:45 min


 • Enthousiast onthaal
 • Aankleding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • 1 bepaalde puzzel lastig

  breakout-room

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (277 rooms played)
Posted on: 2021 july 11

The Oma Room

We konden het niet serieus nemen. Telkens als het verhaal in de auto onderweg voorgelezen werd barstten we in lachen uit. Het huis van onze rare oma betreden was simpelweg een te komisch concept voor ons om het spelen te weerstaan. Eenmaal op locatie werd duidelijk dat Family Secrets een remake is van een eerdere kamer, Granny's Room. Deze hadden wij allemaal niet gespeeld, maar de hele ervaring zou nu anders zijn. Na Seven Sins te hebben gespeeld en even op adem te hebben kunnen komen konden wij gelijk door. Ik blijf de manier waarop we bij de kamer moeten komen bij Breakout Room heel apart vinden, maar het heeft ook wel iets.

De kamer begint en de lachspieren worden vervangen door denkspieren. Het valt al gelijk op dat het decor en de afwerking al een stap hoger ligt dan bij Seven Sins. Meerdere objecten in de kamer ogen authentiek en passen mooi in thema. Op sommige plekken voelt het decor echter net iets TE strak. Het voelt net niet alsof je in oma's oude huis staat, maar eerder een theaterdecor. Het zou mooi zijn als dit onderdeel net wat meer ingeleefd was. Wat meer afgebladderd behang, wat verweerdere objecten, dat soort dingen.
Daarnaast mist de kamer, op het einde na, nogal wat spanning. Sommige ontdekkingen zouden dramatisch moeten voelen, maar komen niet zo over door een gebrek aan effecten of een echte soundtrack. Daarnaast was het verhaal niet erg duidelijk tot op het einde. Dit leidde tot een best desoriënterende ervaring waar ik niet zeker wist of we nou halverwege of richting het einde zaten.

De puzzels zijn gelukkig een flink stuk beter dan in Seven Sins. Vaak zijn ze best uitgebreid en soms best creatief. Ik was aangenaam verrast hierdoor, al was het wel zo dat sommige puzzels voor mij nog net een logische stap misten of net iets duidelijker mochten. Dit zat de flow van het spel op één of twee momenten na niet in de weg. Dit is een lekkere puzzelkamer zoals hij hoort.

Na het slot hebben we nog even de kamer uitgebreid kunnen bespreken en een heerlijk domme foto kunnen maken. Ik waardeer het altijd ook wel als we de kamer kunnen doorlopen na het spel. Dat helpt toch erg met het onthouden en plaatsen van de algehele ervaring.
De passie zit er duidelijk in bij Breakout Room en het is goed om te zien dat de sprong in kwaliteit van Seven Sins naar Family Secrets op elk front zichtbaar is. Daardoor moet ik wel denken, hoe zou Seven Sins er uit zien als remake? Of een geheel nieuwe kamer? Ik mag hopen dat we het beste van Breakout Room nog niet gezien hebben...


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Net decor met mooie afwerking
 • Leuke ideetjes
 • Creatieve en uitgebreide puzzels
 • Kamer doorlopen na spel
 • Decor voelt soms TE goed onderhouden
 • Mist spanning
 • Verhaal niet erg duidelijk

  bilipe

Geweldig!

Goed verhaal, leuke diverse en technisch goede spellen. Mooi aangekleed, verhaal komt goed tot uiting. De Breakoutroom is een gezellige lokatie met echt goede kamers gemaakt door liefhebbers van het vak, en het enthousiasme van het personeel wordt goed overgebracht voor én na het spelen. Een dikke aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Redelijk moeilijk
 • Tot in detail netjes afgewerkt
 • Geen standaard slotjes spel
 • Spannend

  breakout-room

Super kamer

Vanaf het eerste moment zat ik in het verhaal en de sfeer van de kamer is TOP.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Gezellige eigenaren ;)
 • Perfecte afwerking

  jess

Load more reviews