Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Abandoned

Utrecht , The Netherlands

Open now

65 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about Abandoned

3 Backpackers worden meer dan een jaar vermist. Er zijn in de tussentijd enkele sporen gevonden in een bos, vlak in de buurt van een verlaten huis. Reden voor de familie en vrienden om een zoekactie op te richten waarbij jullie je aansluiten. De zoektocht starten jullie in het huis dat berucht staat om zijn verleden en enge verhalen…Themes

Adventure

Horror

Institution

Kitchen

Classic

Love

Crime

Mystery

Abduction

Travel

Thriller

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Escapetalk.nl statistics

21 likes

168 visitors

76.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Nevadadreef 44-46
3565 CC, Utrecht
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

103 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

GijssambeekGijssambeekEscaperMember since: 2022 January 1 (46 rooms played)
Posted on: 2022 August 18

Medallions are always evil

Deze dag hadden we een heus escape dagje samen met ´De Drie Duitsers´ 3 personen, deze kamer was de afsluiting van de dag en daarbij ook van mijn goed gecontroleerde hartslag.

We werden vriendelijk ontvangen door de host, een aardige gast waar we nog een leuk praatje mee hebben gehad super leuk!
Vervolgens konden we richting de kamer en begin de experience meteen met een verhaal een een video, beide een leuke toevoeging voor het totaal plaatje.

Vanaf binnen komst had ik gelijk het gevoel dat ik in een verlaten huis stond, de afwerking was naar mijn menig super gedaan en ik stond bijna op het punt om te vragen wat het huis wel niet koste voor een nachtje, dit heb ik naderhand maar gelaten toen ik van alles hoorde.

Ik vind het oprecht een leuke ´horror´ of ´triller´ kamer hoeveel waarde jullie aan deze woorden hechten is geheel aan jullie maar ik heb regelmatig even zitten twijfelen of ik toch niet van tevoren naar de wc had moeten gaan. De ´puzzels´ zijn creatief waarom zet ik puzzels tussen aanhalingstekens? Nou omdat ik niet weet of het dat echt waren, een groot deel bestond vooral uit opdrachten wat het voor mij nog meer naar de realiteit trok dan dat ik toch het gevoel bleven hebben in een escaperoom te zijn.

Ik bleef me verbazen stukje bij stukje en er waren redelijk wat ´ahhhh´ ohhh momenten, ook waren er een hoop ´Da doek ech nie´ momenten het zou mogelijk zijn dat die vooral van mij afkwamen. Begin tot eind was het verhaal duidelijk en paste het begin perfect bij het einde dit is iets wat ik altijd zeer op prijs stel en zo dus ook hier.

Toen we er eenmaal uit waren, wat nog net binnen de tijd was leek het wel of we voor een eeuwigheid binnen waren de tijd was ons gewoon voorbij geschoten en kon mijn rimpels tellen. Bij het na praten werden we ook netjes nog een door de kamer gehaald en puntjes die we niet helemaal begrepen werden mooi uitgelegd. Het enige wat ik jammer vond (Niet erg maar jammer) was dat bij het napraten werd vertelt dat er soms een extra toevoeging bij zit die alleen op bepaalde momenten kan i.v.m. het resetten van te voren. Dit had de experience voor mij nog vetter gemaakt en vind het wel jammer dat we dit hebben moeten missen. Met alle love naar Escapium hoorde ik dat het de insteek was voor de toekomst om dat als basis spel te gaan doen en dat is top!

Even in het kort (Iets waar ik moeite heb wat misschien al te merken was)
Hou je van een leuke horror kamer waar je regelmatig op je teentjes loopt en als een held op sokken om hoekjes kijkt of er niks loopt hangt of zweeft is deze kamer echt iets voor jou en is het van mij zeker een aanrader en een van mijn favoriete horror kamers!

Super bedankt voor de leuke dag mensen van Escapium!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Opdrachten
 • Verhaal

  Drs-jlcsjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruMember since: 2021 November 28 (120 rooms played)
Posted on: 2022 July 28

Viva Las Vegas 🎸

Abandoned was de verrassing van onze escape-dag. We hadden er met het team ‘De Drie Duitsers’ (3 personen) al drie kamers opzitten deze dag en reden uiteindelijk naar Utrecht voor Abandoned, wat onze laatste kamer zou worden. We hadden toen nog niet in onze gedachte dat het ook echt een grande finale zou zijn.

We kwamen aan bij Escapium waar we voor het pand nog luid ‘Viva Las Vegas’ stonden te zingen, omdat deze kamer gevestigd was aan de Nevadadreef 🤣. Hoewel Escapium in Utrecht ligt, kun je gratis voor de deur parkeren 👌. Eenmaal binnen kom je in een ruime ontvangstruimte die er zeer catchy uitziet. Na wat babbelen met onze gamehost en het broodnodige toiletbezoek, waren we klaar om te starten. We hadden géén verwachtingen voor deze kamer, wat er uiteindelijk in resulteerden dat we zeer enthousiast de kamer verlieten.

De introductie vond plaats vóór de kamer in de vorm van een filmpje. Drie backpackers zijn zoekgeraakt en ze waren voor het laatst gezien in een verlaten huis, waar wij nu het onderzoek zouden moeten vervolgen. Wat direct opvalt bij het betreden van de kamer is de decoratie en thematisering. Deze is enigszins kunstzinnig én zet perfect de juiste sfeer neer. Je waant je echt in een verlaten huis. Daarnaast werd ons vooraf medegedeeld dat het er wel eens zou kunnen spoken. Gedurende het gehele spel voel je een lichte spanning. Het ‘spoken’ is ontzettend goed gedaan, zonder dat het echt héél erg eng is. De gehele sfeer is (op een goede manier) onaangenaam en scary, zonder dat er veel scares in de kamer zitten. Dit komt door de decoratie én een perfecte toevoeging van licht- en geluidseffecten.

Dit is zo’n kamer waar je door een verhaal heen loopt. De dingen die je moet doen zijn logisch en passend bij het verhaal. Hierdoor heb je eigenlijk niet echt het idee dat je puzzels aan het oplossen bent, terwijl je dat wel degelijk aan het doen bent. Steeds wordt er meer duidelijk van hoe het zit en hoe verder je komt, hoe vetter het wordt. Van één bepaalde scene was ik erg onder de indruk 👏. De kamer is vrij lineair, wat betekent dat je stap voor stap het verhaal doorloopt. Hierom zou ik aanraden om niet met een grotere groep te spelen dan vier personen. Daarbij zijn er ook ‘rustpunten’ in de kamer, waarbij je het puzzelen óf zoeken even moet laten schieten, om het verhaal mee te krijgen. Aanrader twee: doe dat ook! Binnen de gegeven tijd voor de kamer is hier ook rekening mee gehouden, dus je mist niets aan tijd.

Waar wij dachten dat we een vriendelijke host hadden die ons door liet spelen terwijl de tijd om was, bleek dat we de kamer gewoon netjes binnen de tijd hadden gehaald 😅. Dit geeft maar weer aan hoe je je in een verhaal kunt verliezen en dat je je complete gevoel van tijd en locatie kwijt kunt raken in een goede escape room.

Na het spelen liep de host met ons de kamer nog even door én mochten we nog een puzzel doen, die ons in de kamer niet gelukt was (Ik kan er verder niet meer over vertellen, zonder te spoilen 🤫). Ik kan het altijd ontzettend waarderen als escape rooms tijd nemen om met je na te bespreken. Dus grote complimenten hiervoor. Met een zeer tevreden gevoel verlieten wij Escapium. Ik beschouw deze kamer echt als een verborgen parel, die je zeker moet spelen. Absolute aanrader!

Al bij al; Een hele toffe belevingsgedreve kamer met een goede verhaallijn en goede thematisering en decoratie. Zeker een aanrader om te gaan spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. een lineaire spelbeleving;
- Neem gedurende het spelen de tijd om het verhaal mee te krijgen;
- Ook geschikt voor angsthazen, want de kamer is spannend, maar absoluut niet eng.

Bedankt voor deze toffe afsluiter van onze escape-dag, Escapium. We waren erg onder de indruk van deze kamer en komen graag nog eens terug voor jullie andere kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Spannend
 • Decoratie en thematisering
 • Licht en geluid

  EscapElinesjephanie

debby_roukensdebby_roukensEscaperMember since: 2019 January 22 (62 rooms played)
Posted on: 2022 September 18

Leuk eng

We hadden geboekt om een lijk te gaan stelen in Baarn, maar vanwege de afstand wilden we graag nog een escaperoom doen. Dus beetje rondgekeken in de buurt en uitgekomen bij de vermiste backpackers in Utrecht. Drie jonge mensen die verdwenen waren en een spookhuis dat daar vermoedelijk iets mee te maken had. De kamer is lekker sfeervol ingericht wat een gezonde spanning geeft, want hij is niet echt eng. Juist bij dit soort kamers is het jammer dat je eerst in een ontvangstruimte zit en door een host wordt meegenomen naar de ingang. Dat vonden we een ongelofelijke pre van The Orphanage (nu geloof ik ' If these walls could talk') in Zoetermeer; je klopt op de deur en bent gelijk in een enge omgeving en de host speelt een rol die daarbij aansluit.
De puzzels in de kamer zijn leuk. Er zitten echt wat dingen in die we nog niet hadden gezien, maar toch waren er een paar kleine dingetjes die we onbevredigend vonden. Zo is er een prop die niks doet, terwijl dat wel in het verhaal past en het ook een hele leuke toevoeging zou zijn. We begrepen dat hij in het verleden wel werd ingezet maar niet goed werkte. Misschien is het dan toch beter hem weg te laten.
Met Engels sprekende spelers in onze groep valt het extra op dat de acteurs in het filmpje niet oorspronkelijk Engels spreken. Het doet op zich aan het verhaal niet af, maar ik zou er dan toch voor gekozen hebben ze Nederlands te laten spreken en het voor buitenlandse spelers te ondertitelen. Tot slot het eind. Het was ons duidelijk wat er gebeurd was met de drie, maar in het eindfilmpje wordt gezegd dat het onbekend is waar ze zijn gebleven. Dat hadden we toch net opgelost? En dan is er nog een persoon die een rol speelt in het huis maar waarvan totaal onduidelijk is wat ermee gebeurd is. Het zijn details, maar juist in de details zit het verschil tussen een goede en een geweldige kamer.
We haalden hem in 42 minuten.

Mijn 58e kamer.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit
 • We vonden hem voor het type kamer vrij duur
 • Verhaal was niet helemaal duidelijk

 

LifeCheyLifeCheyJunior EscaperMember since: 2019 November 4 (28 rooms played)
Posted on: 2022 September 10

Spannend en mooi uitgewerkt

Gratis voor de deur parkeren, ideaal. De kamer zelf is spannend en goed uitgewerkt. Mooi decor. Spannend, thriller, maar niet echt horror (gelukkig). De kamer heeft inderdaad meer opdrachten dan echt puzzels, wat wij een klein beetje misten. Genoeg spannende momenten, tof! Begeleiding ook erg netjes en gezellig. Altijd leuk om achteraf nog even door de kamer te kunnen en alles door te lopen. Bedankt voor een leuke avond!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Kippenhok

Escaped: Yes  50:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels

 

maarten404maarten404Escape ApprenticeMember since: 2017 November 7 (3 rooms played)
Posted on: 2022 September 5

Waardeloos door de techniek

De techniek van de room werkte niet, waardoor we het verhaal niet konden volgen en geen feedback kregen of we goed of fout bezig waren. De begeleider vertelde ons na afloop "jullie hebben wel alle puzzels gedaan" maar doordat hij handmatig dingen moest laten gebeuren voor de voortgang leek het alsof dat random gebeurde in plaats van alsof het te maken had met wat wij aan het doen waren.
Het was een waardeloze ervaring, ik had liever gehad dat hij ons er uit had gehaald toen duidelijk was dat de boel kapot was en de boel had gefixt en/of dat we later terug konden komen.

Wellicht dat de kamer wel leuk is als ze de boel fixen. (dat zal vast want alle andere reviews zijn heel enthousiast)


2.5

Ambiance: 3.0

Game experience: 2.0

Service: 3.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: DOGMA escape team

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Slechte service
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Techniek

 

jaspercramjaspercramEscape ExpertMember since: 2017 November 7 (80 rooms played)
Posted on: 2022 September 5

zoveel technische problemen dat de kamer echt niet leuk was

De kamer kampte tijdens ons bezoek met verschillende technische problemen. Zo moesten we na twee minuten terug naar de lobby omdat "het verkeerde verhaal" gestart was. Bij twee tweede poging mochten we door. Na 10 minuten kwam er ergens een opening naar een andere ruimte. Het was onduidelijk of dit de bedoeling was, dus hebben we het maar "in de camera" gevraagd. Omdat we hier niet direct antwoord op kregen,, hebben we zelf maar gegokt dat dit niet de bedoeling was en zijn we er dus niet doorheen gegaan. Na een paar minuten kregen we feedback van de host dat het inderdaad niet de bedoeling was.
Na ongeveer 20 minuten hield alle software er mee op. De host heeft ons laten doorspelen (en heeft ons er niet van op de hoogte gebracht) maar we hebben verschillende elementen gemist en er was op de meeste plekken geen feedback meer of we iets goed of fout deden. We zijn bijvoorbeeld soms minuten bezig geweest met een puzzel die we al lang goed opgelost hadden.
Het is moeilijk in te schatten hoe de kamer geweest zou zijn als alles netjes gewerkt zou hebben. De kamer was heel griezelig. Dat is goed gedaan. En er zaten wat leuke en verassende elementen in. Maar ook veel dingen die we al in meerdere andere rooms tegen gekomen waren. Verder kwam het verhaal wat mij betreft niet goed tot zijn recht.


Response by Escapium

2022 September 5

Hi Jasper, Wat spijtig om te lezen dat jullie ervaring niet was waar wij ons hard voor inzetten. Ik probeerde even jullie op te zoeken in het reserveringssysteem maar kon geen reservering onder de naam Jasper vinden. Zou je ons daarom even per email een berichtje kunnen sturen via info@escapium.nl? Op die manier kunnen we even bespreken hoe of wat, en kunnen we hiervan leren! Alvast dank, Groetjes, Patrick Eigenaar Escapium


4

Ambiance: 9.0

Game experience: 3.0

Service: 5.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: DOGMA escape team

Escaped: Yes  45:00 min


 • Sfeer
 • Slechte begeleiding
 • te veel technische problemen

 

HSTankHSTankJunior EscaperMember since: 2022 April 20 (9 rooms played)
Posted on: 2022 September 4

Op visite in een pas verlaten huis

Abandoned is een griezelige housetour met vele creatieve ideeën. Het verhaal wordt langzaam, maar zeker door de Room onthult en weet samen met het prachtige decor een luguber sfeertje op te bouwen.

Qua atmosfeer zit het in Abandoned zeer goed. De kamer is prachtig aangekleed en het voelt echt alsof je in een pas verlaten huis rondbanjert. De daardoor ongemakkelijke stemming wordt daarnaast ook nog eens aangewakkerd door de audio en incidentele schrikmomenten. Ik zou de ervaring niet per sé het label 'horror' geven, maar spannend en creepy is het zeker.

De puzzels zijn vooral leuk om uit te voeren, maar merendeels absoluut geen breinkrakers. Het zijn vaak eigenlijk geen puzzels te noemen, meer doe-opdrachten. De puzzel-achtige puzzels zijn prima, maar niet noemenswaardig. Het is ook stuitend hoe weinig puzzels er per kamer zijn in zó'n grote Escape Room. Hele kamers zijn compleet opgelost na één klein karweitje en dat is best even schakelen.

Het voelt alsof deze Room pas echt tot zijn recht kan komen als hij 95 minuten lang zou zijn (i.p.v. 65), uiteraard aangevuld met meer puzzels. De ruimte in overvloed valt dan goed te benutten. Het verhaal is in ieder geval sterk genoeg om circa 90 minuten lang interessant te blijven.

Uiteindelijk is Abandoned een entertainende kamer. Als ervaring is hij top, voor breinkrakers wat minder. Ruimte had beter benut kunnen worden (of überhaupt benut), maar man was die ruimte mooi aangekleed.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

MaxvdBroekMaxvdBroekJunior EscaperMember since: 2017 August 4 (27 rooms played)
Posted on: 2022 August 31

Erg vermakelijk

Lekker gegriezeld


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  45:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving

 

ellenvgellenvgEscape ApprenticeMember since: 2020 June 27 (33 rooms played)
Posted on: 2022 August 31

Geweldig

Deze hoort thuis in de TOP kamers!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Logica

 

vlaflipvlaflipJunior EscaperMember since: 2019 December 28 (24 rooms played)
Posted on: 2022 August 31

OMG wat is hier gebeurd??

Bij binnenkomst door onze gamehost Delano ontvangen en wat zitten kletsen over de andere escaperoom The Dam, die we ooit als eerst hebben gespeeld. En wat hadden we een zin in deze kamer! We konden al snel aan de slag, op naar Abandoned.
Gezien het thema moet deze kamer het vooral hebben van de sfeer, en die is werkelijk prima. Aankleding is helemaal in stijl en ondanks dt we met vijf waren was er voor ieder genoeg te doen.
We kwamen al snel goed in het verhaal en dit is spannend genoeg om erin meegezogen te worden, de diepe duistere krochten in van de zieke gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden.
Langzamerhand komen we verder, stapje voor stapje wordt het verhaal onthuld. Zouden we de backpackers nog kunnen bevrijden?
Komen we er zelf wel ongeschonden uit?
Een mix van originele puzzels en authentieke opdrachten, samenwerken is key, je hebt elkaar hard nodig.
Een tweetal zeer goed getimde hints die passend werden gebracht, kijk deze gamehost weet hoe een escaperoom moet worden gespeeld.
We zijn ontsnapt en toen we weer bij Delano waren moesten we wel even bijkomen zeg, want we hebben het de hele avond nog over deze ervaring gehad.
Wow, echt een aanrader, ook voor ervaren escapers een sfeervolle uitdaging.9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 5 persons

Team: Vlaflip

Escaped: Yes  57:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Gahiz (3 rooms played)
Posted on: 2022 August 29

Spannend, maar geweldig!

De beste escaperoom die we tot nu toe bezocht hebben. Je wordt niet volgeladen met puzzels en er zit ook een (logische) verhaallijn in verwerkt. Het geeft het gevoel van een thriller maar is alsnog ontzettend leuk. Zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 5 persons

Escaped: No

 

LindaLindaEscaperMember since: 2017 October 15 (51 rooms played)
Posted on: 2022 August 27

Mooie kamer

Goede service!
Mooie kamer helemaal in thema.
Leuke puzzels.
Iets te weinig te doen voor grotere groep.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  48:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

MarkWegMarkWegEscaperMember since: 2021 September 18 (26 rooms played)
Posted on: 2022 August 22

Heerlijke flow in een gave kamer

We speelden met ons vijven deze kamer. Een beetje last-minute toevalstreffer op een lome zondagmiddag. Het werd een heerlijke ervaring. De kamer is gaaf uitgevoerd, ziet er prachtig uit en er is veel aandacht besteed aan de looks. Die looks gaan ook nog eens gepaard aan goede opgaves, mooie puzzels waarin samenwerking, verschillende talenten en onze ervaring goed van pas kwamen. 
In de kamer zitten een aantal erg verrassende wendingen en mooie vondsten. Echt gaaf gedaan en veel complimenten van ons (qua escaperooms best verwende en veeleisende) team. 

We gaan niets spoilen! Er zit teveel in de kamer dat je niet verwacht of toch wel en als het dan komt is het alsnog verrassend. Op hoeveel manieren kun je eigenlijk een deur openen?


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in August 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal
 • Origineel

 

jasmijnvwjasmijnvwJunior EscaperMember since: 2021 June 29 (19 rooms played)
Posted on: 2022 August 15

Spannend met een heerlijke flow

Er stond weer eens een escaperoomdag op het programma. Wel 3 escaperooms (allemaal met thema horror) stonden op ons lijstje vandaag. De aftrap hadden wij in Utrecht bij Abandoned. Wij waren al flink in het verhaal gesleept vooraf gaande onze ervaring. De ontvangstruimte is prachtig ingericht en sluit helemaal aan bij de setting. Een hoop leuke kleine gimmicks en gelukkig voor ons, ook nog eens een verkoelende ruimte. Na een mooie introductie stappen wij de eerste kamer binnen. De room heeft een ontzettend goede flow en omdat je niet weet wat je kan verwachten zit bij 2 van de 3 escapers de spanning er al goed in. De kamer maakt gebruik van moderne manieren om verder te komen, zo kan je geen gebruik maken van bruteforcen. De elementen binnen de kamer zijn prachtig en wij keken dan ook de gehele tijd onze ogen uit. Na afloop van de kamer konden we nog even nazitten met een verkoelend drankje en een gezellig praatje met onze host. Al met al een ontzettend goed begin van de dag, zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Kelly (8 rooms played)
Posted on: 2022 August 1

Goed neergezette maar vervloekte kamer(s)

Met zijn 6en is het altijd wel een uitdaging, maar het is tot de laatste seconde spannend gebleven of we wel zouden ontsnappen uit Abandoned. De kamers zijn leuk ingericht, veel verschillende aspecten en je moet hier meer handelingen verrichten, in plaats van enkel cijferslotjes openen, wat de kamer wel echt heel leuk en origineel maakte! Door de verlichting en de geluiden werd er ook zeker wel een heerlijk duister sfeertje neergezet. Het is zeker een aanrader!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

queenie4everqueenie4everEscaperMember since: 2018 October 28 (44 rooms played)
Posted on: 2022 July 6

Leuke Escaperoom met veel diversiteit

Nadat we eerst The Dam gespeeld hebben, zijn we een paar weken later teruggekomen voor Abandoned.

Begint wat spannend, maar valt vervolgens heel erg mee (wat ik heel fijn vond). Meerdere kamers met diverse puzzels in een goed doordacht thema. Her en der wellicht wat kleine puntjes die naar ons idee wat beter uitgewerkt hadden kunnen worden, maar dat mocht de pret niet drukken.
Met vier ervaren spelers bijna een uur lekker bezig geweest. We hebben ons uitermate goed vermaakt. Zeker een aanrader!


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica

 

Geest-weldig!

Na een tijdje geprobeerd Abandoned te reserveren als last minute, was het eindelijk gelukt na een paar weken! Vol gezonde spanning gingen we met zijn tweetjes voor het eerst escapen. Zou het wel lukken met zijn tweeën i.p.v. met het gehele team?

Ontvangst:

Eenmaal bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door onze host Mette, waardoor we meteen in ons element waren. Leuke aankleding als je binnen komt, met een grote rode knop die verleid om op te drukken ;)

Kamer:

De sfeer in de kamer is griezelig en perfect in thema, niet te eng maar ook zeker niet huiselijk. De kamer had aan het einde een verrassend element wat ik nog nooit in een escape room heb gezien tot nu toe! Met zijn tweetjes was deze kamer voor ons goed te doen, er was maar 1 puzzel die met zijn tweeën niet echt goed uitgevoerd kan worden, maar gelukkig hadden we daarvoor Mette to the rescue! Goede flow in de kamer, logisch wat je moet doen en zeker voldoende techniek in deze kamer te vinden, echt een aanrader als je van een old skool horror vibe houdt in een kamer. Al met al, een goede kamer voor de beginnende (ga met meer dan 2) tot gemiddeld ervaren speler! ( wij hadden met zijn tweetjes genoeg om handen, hadden niet meer spelers gewild als meer ervaren speler)

Bedankt Escapium en Mette voor de goede ervaring!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

JoriekeJoriekeEscape ApprenticeMember since: 2022 May 29 (5 rooms played)
Posted on: 2022 May 29

Geweldig en eng

Super leuke kamer met originele puzzels. Erg leuk dat je echt handelingen moet verrichten en niet alleen cijferslotjes moet openen.
Goed te doen ook met een grote groep van 6 mensen. Met maar 2 mensen had ik deze kamer denk ik niet aangedurfd...


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend
 • Beleving
 • Goede service
 • Beetje een vaag verhaal

 

AlexremiAlexremiJunior EscaperMember since: 2022 March 25 (16 rooms played)
Posted on: 2022 May 28

Eng en heel vet!

Supersfeertje!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

Geweldig!!

Heel vet verhaal en echt mega verrassende kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

kiliankilianJunior EscaperMember since: 2020 July 11 (23 rooms played)
Posted on: 2022 May 6

Super leuke kamer

Kamer met een fantastische sfeer en leuke puzzels.

We waren met 4 personen waarvan er 2 nog nooit een kamer hadden gespeeld en dit gaf meteen een mooie indruk over hoe gaaf escape rooms kunnen zijn.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Onlogische puzzels

 

Leuke grote kamer

Ik was een beetje huiverig voor deze kamer, maar toch wilde ik hem proberen. Ontvangst was wat kortaf, de host heette ons welkom maar een leuk praatje vooraf kregen we niet, dit vond ik jammer. Eenmaal in de kamer werd ik blij verrast, er zat een duidelijke storyline in de escape room en de kamers waren best goed aangekleed en vooral ook groot, normaal vind ik te grote kamers altijd een min punt maar hierbij niet, er was niet teveel afleiding en de kamer zorgde er voor dat er meer sfeer kwam. Leuke puzzels, aan het begin relatief makkelijk, de laatste puzzel vond ik een toffe breinkraker.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Prijs
 • Slechte service

 

Edwin (4 rooms played)
Posted on: 2022 April 30

Erg leuk: veelzijdig en spannend

Verschillende kamers en een lekker spannend sfeertje. Mooi dat we uitgedaagd werden door verschillende soorten puzzels en raadsels/


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Goede en grote kamer

Genoten van deze kamer. Prachtig aangekleed en ook puzzels mooi, origineel en in thema.

Er is genoeg te doen en de lichten en het geluid zijn goed aanwezig en opgezet in de kamer. Puzzels leuk en goed te doen. Ook is het een heerlijke kamer met meerdere ruimtes.

1 puzzel vonden wij zelf net te lang en te veel tijd innemen. Dit was een minpuntje. Ook was er weinig extra uitleg of napraatmoment, anders hadden we een 9.5 gegeven.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • 1 erg lastige puzzel

 

Carin (1 room played)
Posted on: 2022 February 27

1 een woord geweldig

Spannende escape room. Zit goed in elkaar. Veel kamers, met mooie effecten. Leuk uitje.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in February 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

fkesselerfkesselerJunior EscaperMember since: 2022 May 27 (64 rooms played)
Posted on: 2022 July 6

Spannende, mooie kamer

Wij hebben deze kamer gespeeld met 2 meer ervaren spelers en 2 relatief nieuwe spelers. Voor ons was de moeilijkheid van de kamer dus ook perfect. De kamer ziet er mooi uit en geeft de juiste sfeer af die zeer goed bij het verhaal past. Helaas was dit zelfde verhaal ons niet duidelijk geworden door een grote resetfout. In plaats van dat wij in het begin van deze kamer het verhaal meekregen hebben wij mogen genieten van de saxophone Gandalf meme, met bijpassende muziek totdat we een aantal puzzels verder waren. Dit werd toen wij de kamer in gingen ook door de host opgemerkt, echter heeft hij ons niet opnieuw laten beginnen of even laten wachten, maar wist hij te melden het vanzelf wel uit zou gaan... De spannende sfeer was hierna wel een klein beetje weg en ik ben er ook niet echt meer in gekomen.

Al met al is dit een toffe kamer met leuke puzzels en een toffe sfeer (als alles goed gaat).


8

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 6.5


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Sfeer
 • Decoratie
 • Spannend
 • Moeilijkheid
 • Grote fout tijdens het resetten
 • Slechte begeleiding

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great