Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Abandoned

Utrecht , The Netherlands

Closed now

65 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about Abandoned

3 Backpackers worden meer dan een jaar vermist. Er zijn in de tussentijd enkele sporen gevonden in een bos, vlak in de buurt van een verlaten huis. Reden voor de familie en vrienden om een zoekactie op te richten waarbij jullie je aansluiten. De zoektocht starten jullie in het huis dat berucht staat om zijn verleden en enge verhalen…Themes

Adventure

Horror

Institution

Kitchen

Classic

Love

Crime

Mystery

Abduction

Travel

Thriller

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Escapetalk.nl statistics

25 likes

202 visitors

74.4% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Nevadadreef 44-46
3565 CC, Utrecht
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

117 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertMember since: 2022 January 1 (75 rooms played)
Posted on: 2022 August 18

Medallions are always evil

Deze dag hadden we een heus escape dagje samen met ´De Drie Duitsers´ 3 personen, deze kamer was de afsluiting van de dag en daarbij ook van mijn goed gecontroleerde hartslag.

We werden vriendelijk ontvangen door de host, een aardige gast waar we nog een leuk praatje mee hebben gehad super leuk!
Vervolgens konden we richting de kamer en begin de experience meteen met een verhaal een een video, beide een leuke toevoeging voor het totaal plaatje.

Vanaf binnen komst had ik gelijk het gevoel dat ik in een verlaten huis stond, de afwerking was naar mijn menig super gedaan en ik stond bijna op het punt om te vragen wat het huis wel niet koste voor een nachtje, dit heb ik naderhand maar gelaten toen ik van alles hoorde.

Ik vind het oprecht een leuke ´horror´ of ´triller´ kamer hoeveel waarde jullie aan deze woorden hechten is geheel aan jullie maar ik heb regelmatig even zitten twijfelen of ik toch niet van tevoren naar de wc had moeten gaan. De ´puzzels´ zijn creatief waarom zet ik puzzels tussen aanhalingstekens? Nou omdat ik niet weet of het dat echt waren, een groot deel bestond vooral uit opdrachten wat het voor mij nog meer naar de realiteit trok dan dat ik toch het gevoel bleven hebben in een escaperoom te zijn.

Ik bleef me verbazen stukje bij stukje en er waren redelijk wat ´ahhhh´ ohhh momenten, ook waren er een hoop ´Da doek ech nie´ momenten het zou mogelijk zijn dat die vooral van mij afkwamen. Begin tot eind was het verhaal duidelijk en paste het begin perfect bij het einde dit is iets wat ik altijd zeer op prijs stel en zo dus ook hier.

Toen we er eenmaal uit waren, wat nog net binnen de tijd was leek het wel of we voor een eeuwigheid binnen waren de tijd was ons gewoon voorbij geschoten en kon mijn rimpels tellen. Bij het na praten werden we ook netjes nog een door de kamer gehaald en puntjes die we niet helemaal begrepen werden mooi uitgelegd. Het enige wat ik jammer vond (Niet erg maar jammer) was dat bij het napraten werd vertelt dat er soms een extra toevoeging bij zit die alleen op bepaalde momenten kan i.v.m. het resetten van te voren. Dit had de experience voor mij nog vetter gemaakt en vind het wel jammer dat we dit hebben moeten missen. Met alle love naar Escapium hoorde ik dat het de insteek was voor de toekomst om dat als basis spel te gaan doen en dat is top!

Even in het kort (Iets waar ik moeite heb wat misschien al te merken was)
Hou je van een leuke horror kamer waar je regelmatig op je teentjes loopt en als een held op sokken om hoekjes kijkt of er niks loopt hangt of zweeft is deze kamer echt iets voor jou en is het van mij zeker een aanrader en een van mijn favoriete horror kamers!

Super bedankt voor de leuke dag mensen van Escapium!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Opdrachten
 • Verhaal

  Drs-jlcsjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterMember since: 2021 November 28 (148 rooms played)
Posted on: 2022 July 28

Viva Las Vegas 🎸

Abandoned was de verrassing van onze escape-dag. We hadden er met het team ‘De Drie Duitsers’ (3 personen) al drie kamers opzitten deze dag en reden uiteindelijk naar Utrecht voor Abandoned, wat onze laatste kamer zou worden. We hadden toen nog niet in onze gedachte dat het ook echt een grande finale zou zijn.

We kwamen aan bij Escapium waar we voor het pand nog luid ‘Viva Las Vegas’ stonden te zingen, omdat deze kamer gevestigd was aan de Nevadadreef 🤣. Hoewel Escapium in Utrecht ligt, kun je gratis voor de deur parkeren 👌. Eenmaal binnen kom je in een ruime ontvangstruimte die er zeer catchy uitziet. Na wat babbelen met onze gamehost en het broodnodige toiletbezoek, waren we klaar om te starten. We hadden géén verwachtingen voor deze kamer, wat er uiteindelijk in resulteerden dat we zeer enthousiast de kamer verlieten.

De introductie vond plaats vóór de kamer in de vorm van een filmpje. Drie backpackers zijn zoekgeraakt en ze waren voor het laatst gezien in een verlaten huis, waar wij nu het onderzoek zouden moeten vervolgen. Wat direct opvalt bij het betreden van de kamer is de decoratie en thematisering. Deze is enigszins kunstzinnig én zet perfect de juiste sfeer neer. Je waant je echt in een verlaten huis. Daarnaast werd ons vooraf medegedeeld dat het er wel eens zou kunnen spoken. Gedurende het gehele spel voel je een lichte spanning. Het ‘spoken’ is ontzettend goed gedaan, zonder dat het echt héél erg eng is. De gehele sfeer is (op een goede manier) onaangenaam en scary, zonder dat er veel scares in de kamer zitten. Dit komt door de decoratie én een perfecte toevoeging van licht- en geluidseffecten.

Dit is zo’n kamer waar je door een verhaal heen loopt. De dingen die je moet doen zijn logisch en passend bij het verhaal. Hierdoor heb je eigenlijk niet echt het idee dat je puzzels aan het oplossen bent, terwijl je dat wel degelijk aan het doen bent. Steeds wordt er meer duidelijk van hoe het zit en hoe verder je komt, hoe vetter het wordt. Van één bepaalde scene was ik erg onder de indruk 👏. De kamer is vrij lineair, wat betekent dat je stap voor stap het verhaal doorloopt. Hierom zou ik aanraden om niet met een grotere groep te spelen dan vier personen. Daarbij zijn er ook ‘rustpunten’ in de kamer, waarbij je het puzzelen óf zoeken even moet laten schieten, om het verhaal mee te krijgen. Aanrader twee: doe dat ook! Binnen de gegeven tijd voor de kamer is hier ook rekening mee gehouden, dus je mist niets aan tijd.

Waar wij dachten dat we een vriendelijke host hadden die ons door liet spelen terwijl de tijd om was, bleek dat we de kamer gewoon netjes binnen de tijd hadden gehaald 😅. Dit geeft maar weer aan hoe je je in een verhaal kunt verliezen en dat je je complete gevoel van tijd en locatie kwijt kunt raken in een goede escape room.

Na het spelen liep de host met ons de kamer nog even door én mochten we nog een puzzel doen, die ons in de kamer niet gelukt was (Ik kan er verder niet meer over vertellen, zonder te spoilen 🤫). Ik kan het altijd ontzettend waarderen als escape rooms tijd nemen om met je na te bespreken. Dus grote complimenten hiervoor. Met een zeer tevreden gevoel verlieten wij Escapium. Ik beschouw deze kamer echt als een verborgen parel, die je zeker moet spelen. Absolute aanrader!

Al bij al; Een hele toffe belevingsgedreve kamer met een goede verhaallijn en goede thematisering en decoratie. Zeker een aanrader om te gaan spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. een lineaire spelbeleving;
- Neem gedurende het spelen de tijd om het verhaal mee te krijgen;
- Ook geschikt voor angsthazen, want de kamer is spannend, maar absoluut niet eng.

Bedankt voor deze toffe afsluiter van onze escape-dag, Escapium. We waren erg onder de indruk van deze kamer en komen graag nog eens terug voor jullie andere kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Spannend
 • Decoratie en thematisering
 • Licht en geluid

  EscapElinesjephanie

Creatief spel met een mooie spanning

We spelen beide kamers op deze locatie.
The Dam hebben we net gedaan en dus is het de beurt aan Abandoned!

Otvangst:
We waren natuurlijk al binnen en na een relax momentje met wat te drinken konden we aan het avontuur beginnen.

Kamer:
De sfeer word meteen bij het begin al lekker neergezet!
Er waren mensen in ons groepje die niet zo happig zijn op spanning, maar ze vonden de kamer heel leuk.
Dus ja, het is spannend. Maar zeker op een hele leuke en subtile manier. Geen goedkopen jumpscares, echt sfeer opbouwen met licht en geluid. Mooi gedaan!
Dit is geen echte puzzel kamer. Vooral met logisch nadeken en goed kijken kom je het verste in dit spel.
Love it or hate it. Ik ben er enorm fan van omdat alles zo natuurlijk aanvoelt en niet zo van ''oh, we moeten puzzels in een kamer gooien''.

We hebben wederom maar 1 hint nodig gehad in het spel en zaten dus heerlijk in de flow en voor ons was alles zeer logisch en duidelijk. we hebben de kamer ook in 50 min gespeeld, en dat is niet slecht met een slagingskans van 35%!

Conclusie:
Een kamer met verhaal, thema, spanning en logische handelingen. Dat is Abandoned!
Speel de kamer met max 4 personen, dan kan iedereen alles mee krijgen en heb je geen mensen die niks te doen hebben.
Geniet van de visuals en probeer heel goed te blijven kijken, dan komt het wel goed.

Ik heb erg genoten van de kamer!
Dank Escapium voor de top avond (en met name dank aan Jiska, ik hoop dat ik het goed schrijf) je hebt ons heel leuk en goed begeleid! DANK!!!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

JorgeJorgeEscape ApprenticeMember since: 2022 October 22 (7 rooms played)
Posted on: 2022 November 26

Leuke kamer

Leuke kamer, goede ontvangst.
We hadden deze kamer gekozen als tussenstop naar Groningen.
Heel toffe pauze op onze trip.
Op voorhand al een aantal mails gekregen om volledig in de sfeer te geraken.
Sommige dingen waren al een beetje beschadigd door het gebruik, maar dat deed geen afbreuk aan de kamer.
In alle geval een aanrader.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  45:18 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

TrudyTrudyEscape ExpertMember since: 2022 October 30 (87 rooms played)
Posted on: 2022 December 17

Goed uitgevoerd

De locatie van deze escaperoom is weer niet om naar huis te schrijven, ergens op een industrieterrein. Ook de ontvangst was aanvankelijk niet heel denderend, want het personeel was druk met een andere groep. Toen de host ons eenmaal meenam naar het verlaten huis, werd het een stuk leuker. In de escaperoom wordt goed gebruik gemaakt van licht en geluid, en de opdrachten passen bij het verhaal. Wij hebben ons dom gevoeld, gegild, gelachen en ons verbaasd over hoe goed deze kamer is. Eén ruimte hebben we nog niet eerder aangetroffen in een escaperoom; dat vonden we echt supertof gedaan. De puzzelstukjes vielen uiteindelijk allemaal op hun plek en net toen we dachten dat we klaar waren... moesten we nog even iets afmaken.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal
 • Sfeer

 

marjo_leinmarjo_leinJunior EscaperMember since: 2019 December 2 (40 rooms played)
Posted on: 2022 November 13

Leuke, spannende escaperoom met originele puzzels

Ruim opgezette escaperoom met oog voor detail. Spannend verhaal waar je door het decor en de sfeer helemaal in zit.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

HHJunior EscaperMember since: 2020 September 20 (10 rooms played)
Posted on: 2022 November 4

spannende kamer met goede effecten

Abondened was een super goed opgezete kamer, hoe verder je in het spel komt des te beter en spannender het wordt. Het licht, de apparatuur, de beelden.. alles is op hoog niveau. Prima service waarbij je het achteraf rustig kan hebben over de ervaring. Ook met twee personen zou je de kamer prima kunnen bespelen, alleen was het ons tweeën net niet gelukt om binnen de tijd te ontsnappen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal

 

Noa YasmineNoa YasmineJunior EscaperMember since: 2022 October 5 (12 rooms played)
Posted on: 2022 November 3

Spannende en mooie kamer met leuke opdrachten

Mooi gebruik gemaakt van de ruimte, spannende sfeer. Leuke opdrachten. Eindpuzzel wel wat te ingewikkeld voor ons.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend

 

IlseIlseJunior EscaperMember since: 2016 August 18 (21 rooms played)
Posted on: 2022 October 31

Lekker spannend! (met een EXTRA creepy Halloween bonus)

Deze kamer moet het, zoals veel spelers zeggen, meer hebben van de aankleding en de sfeer dan de vele puzzels. Meer dan een tot twee opdrachten per ruimte zijn er niet. De aankleding, de geluiden, de accessoires en de verschillende ruimtes maken het alsnog zeer de moeite waard! Het voelt echt als een oud, vervallen huis waarin je ronddwaalt en steeds meer geheimen ontdekt. Zeker één van de latere ruimtes met een groot onverwacht object erin is een hele coole verrassing. De schermmomenten duurden soms een tikkeltje lang naar onze smaak en de hints zijn oké, maar niet heel sterk passend in het thema.

Waarom uiteindelijk dan deze topscore? Wij deden de kamer op Halloween en kregen een creepy bonus... een springlevende en zeer overtuigende acteur die ons de stuipen op het lijf jaagde! Als een ware Michael Myers dook hij ineens op en ondanks dat we wísten dat het niet echt, ging onze adrenaline meteen in de overdrive. Mocht je de kans krijgen, dan raden we je dit extraatje ab-so-luut aan!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in October 2022

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Storyline
 • Experience
 • Ambiance
 • Exciting
 • Few puzzles

 

annevbannevbJunior EscaperMember since: 2019 December 15 (24 rooms played)
Posted on: 2022 October 29

Zoektocht naar de backpakkers

Samen met collega’s gingen we naar Escapium om deze kamer te spelen. Het verhaal was duidelijk en je werd hier goed in meegenomen. Niet alleen tijdens het escapen zelf werd je meegenomen in het verhaal, maar ook voor het spelen van de kamer al, super leuk! De kamer was leuk in thema en het introducerende filmpje gaf ons een nog beter beeld van waar we ons nu bevonden. De kamer zelf was een combinatie van puzzelen en dingen zoeken. Een pluspunt voor mij was zeker dat er verschillende kamers zaten. Niet alle oplossingen van puzzels waren voor mij even duidelijk, ik had soms het gevoel dat we met een beetje proberen en doen gewoon opeens verder kwamen, dat vond ik jammer. Het einde van het verhaal was voor mij wat onduidelijk en vond ik jammer, maar al met al een prima kamer!


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  57:30 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Spannend
 • Meerdere kamers
 • Inleiding dagen van tevoren
 • Hintsysteem
 • Puzzels
 • Einde

 

agneshennemanagneshennemanEscaperMember since: 2022 February 12 (28 rooms played)
Posted on: 2022 December 3

Leuke beetje spannende escaperoom

Beleving begint al voordat je start dmv e-mails.
Veel puzzels, moet met meerdere gespeeld worden.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal

 

nouksternouksterEscaperMember since: 2018 September 1 (50 rooms played)
Posted on: 2022 October 10

Leuke, spannende beleving!

Een leuke escape room met wat spannende momenten. Jammer dat je weinig aan het puzzelen bent, maar de beleving maakt dat goed!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in October 2022

Played with 7 persons

Team: K.G. Loeigek

Escaped: No

 

Nancy van Voorn (6 rooms played)
Posted on: 2022 October 15

Leuke kamer

Niet te moeilijk gaan denken in deze kamer, want dan raak je er niet op tijd uit. Ga met een niet te grote groep. Er zitten leuke elementen in. Wel vind ik de kamer wat aan de hoge prijs als ik hem vergelijk met top kamers. Vandaar ook mijn iets lagere beoordeling.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

 

All about the details

Wat een gave kamer! Er is aan zo ontzettend veel gedacht! Er zijn ook ontzettend veel zaken welke je kan onderzoeken! Het enge tintje maakt de kamer een geweldige ervaring! Mooi werk!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

debby_roukensdebby_roukensSenior EscaperMember since: 2019 January 22 (65 rooms played)
Posted on: 2022 September 18

Leuk eng

We hadden geboekt om een lijk te gaan stelen in Baarn, maar vanwege de afstand wilden we graag nog een escaperoom doen. Dus beetje rondgekeken in de buurt en uitgekomen bij de vermiste backpackers in Utrecht. Drie jonge mensen die verdwenen waren en een spookhuis dat daar vermoedelijk iets mee te maken had. De kamer is lekker sfeervol ingericht wat een gezonde spanning geeft, want hij is niet echt eng. Juist bij dit soort kamers is het jammer dat je eerst in een ontvangstruimte zit en door een host wordt meegenomen naar de ingang. Dat vonden we een ongelofelijke pre van The Orphanage (nu geloof ik ' If these walls could talk') in Zoetermeer; je klopt op de deur en bent gelijk in een enge omgeving en de host speelt een rol die daarbij aansluit.
De puzzels in de kamer zijn leuk. Er zitten echt wat dingen in die we nog niet hadden gezien, maar toch waren er een paar kleine dingetjes die we onbevredigend vonden. Zo is er een prop die niks doet, terwijl dat wel in het verhaal past en het ook een hele leuke toevoeging zou zijn. We begrepen dat hij in het verleden wel werd ingezet maar niet goed werkte. Misschien is het dan toch beter hem weg te laten.
Met Engels sprekende spelers in onze groep valt het extra op dat de acteurs in het filmpje niet oorspronkelijk Engels spreken. Het doet op zich aan het verhaal niet af, maar ik zou er dan toch voor gekozen hebben ze Nederlands te laten spreken en het voor buitenlandse spelers te ondertitelen. Tot slot het eind. Het was ons duidelijk wat er gebeurd was met de drie, maar in het eindfilmpje wordt gezegd dat het onbekend is waar ze zijn gebleven. Dat hadden we toch net opgelost? En dan is er nog een persoon die een rol speelt in het huis maar waarvan totaal onduidelijk is wat ermee gebeurd is. Het zijn details, maar juist in de details zit het verschil tussen een goede en een geweldige kamer.
We haalden hem in 42 minuten.

Mijn 58e kamer.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit
 • We vonden hem voor het type kamer vrij duur
 • Verhaal was niet helemaal duidelijk

 

LifeCheyLifeCheyEscaperMember since: 2019 November 4 (33 rooms played)
Posted on: 2022 September 10

Spannend en mooi uitgewerkt

Gratis voor de deur parkeren, ideaal. De kamer zelf is spannend en goed uitgewerkt. Mooi decor. Spannend, thriller, maar niet echt horror (gelukkig). De kamer heeft inderdaad meer opdrachten dan echt puzzels, wat wij een klein beetje misten. Genoeg spannende momenten, tof! Begeleiding ook erg netjes en gezellig. Altijd leuk om achteraf nog even door de kamer te kunnen en alles door te lopen. Bedankt voor een leuke avond!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Kippenhok

Escaped: Yes  50:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels

 

maarten404maarten404Escape ApprenticeMember since: 2017 November 7 (3 rooms played)
Posted on: 2022 September 5

Waardeloos door de techniek

De techniek van de room werkte niet, waardoor we het verhaal niet konden volgen en geen feedback kregen of we goed of fout bezig waren. De begeleider vertelde ons na afloop "jullie hebben wel alle puzzels gedaan" maar doordat hij handmatig dingen moest laten gebeuren voor de voortgang leek het alsof dat random gebeurde in plaats van alsof het te maken had met wat wij aan het doen waren.
Het was een waardeloze ervaring, ik had liever gehad dat hij ons er uit had gehaald toen duidelijk was dat de boel kapot was en de boel had gefixt en/of dat we later terug konden komen.

Wellicht dat de kamer wel leuk is als ze de boel fixen. (dat zal vast want alle andere reviews zijn heel enthousiast)


2.5

Ambiance: 3.0

Game experience: 2.0

Service: 3.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: DOGMA escape team

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Slechte service
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Techniek

 

jaspercramjaspercramEscape ExpertMember since: 2017 November 7 (84 rooms played)
Posted on: 2022 September 5

zoveel technische problemen dat de kamer echt niet leuk was

De kamer kampte tijdens ons bezoek met verschillende technische problemen. Zo moesten we na twee minuten terug naar de lobby omdat "het verkeerde verhaal" gestart was. Bij twee tweede poging mochten we door. Na 10 minuten kwam er ergens een opening naar een andere ruimte. Het was onduidelijk of dit de bedoeling was, dus hebben we het maar "in de camera" gevraagd. Omdat we hier niet direct antwoord op kregen,, hebben we zelf maar gegokt dat dit niet de bedoeling was en zijn we er dus niet doorheen gegaan. Na een paar minuten kregen we feedback van de host dat het inderdaad niet de bedoeling was.
Na ongeveer 20 minuten hield alle software er mee op. De host heeft ons laten doorspelen (en heeft ons er niet van op de hoogte gebracht) maar we hebben verschillende elementen gemist en er was op de meeste plekken geen feedback meer of we iets goed of fout deden. We zijn bijvoorbeeld soms minuten bezig geweest met een puzzel die we al lang goed opgelost hadden.
Het is moeilijk in te schatten hoe de kamer geweest zou zijn als alles netjes gewerkt zou hebben. De kamer was heel griezelig. Dat is goed gedaan. En er zaten wat leuke en verassende elementen in. Maar ook veel dingen die we al in meerdere andere rooms tegen gekomen waren. Verder kwam het verhaal wat mij betreft niet goed tot zijn recht.


Response by Escapium

2022 September 5

Hi Jasper, Wat spijtig om te lezen dat jullie ervaring niet was waar wij ons hard voor inzetten. Ik probeerde even jullie op te zoeken in het reserveringssysteem maar kon geen reservering onder de naam Jasper vinden. Zou je ons daarom even per email een berichtje kunnen sturen via info@escapium.nl? Op die manier kunnen we even bespreken hoe of wat, en kunnen we hiervan leren! Alvast dank, Groetjes, Patrick Eigenaar Escapium


4

Ambiance: 9.0

Game experience: 3.0

Service: 5.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: DOGMA escape team

Escaped: Yes  45:00 min


 • Sfeer
 • Slechte begeleiding
 • te veel technische problemen

 

HSTankHSTankJunior EscaperMember since: 2022 April 20 (10 rooms played)
Posted on: 2022 September 4

Op visite in een pas verlaten huis

Abandoned is een griezelige housetour met vele creatieve ideeën. Het verhaal wordt langzaam, maar zeker door de Room onthult en weet samen met het prachtige decor een luguber sfeertje op te bouwen.

Qua atmosfeer zit het in Abandoned zeer goed. De kamer is prachtig aangekleed en het voelt echt alsof je in een pas verlaten huis rondbanjert. De daardoor ongemakkelijke stemming wordt daarnaast ook nog eens aangewakkerd door de audio en incidentele schrikmomenten. Ik zou de ervaring niet per sé het label 'horror' geven, maar spannend en creepy is het zeker.

De puzzels zijn vooral leuk om uit te voeren, maar merendeels absoluut geen breinkrakers. Het zijn vaak eigenlijk geen puzzels te noemen, meer doe-opdrachten. De puzzel-achtige puzzels zijn prima, maar niet noemenswaardig. Het is ook stuitend hoe weinig puzzels er per kamer zijn in zó'n grote Escape Room. Hele kamers zijn compleet opgelost na één klein karweitje en dat is best even schakelen.

Het voelt alsof deze Room pas echt tot zijn recht kan komen als hij 95 minuten lang zou zijn (i.p.v. 65), uiteraard aangevuld met meer puzzels. De ruimte in overvloed valt dan goed te benutten. Het verhaal is in ieder geval sterk genoeg om circa 90 minuten lang interessant te blijven.

Uiteindelijk is Abandoned een entertainende kamer. Als ervaring is hij top, voor breinkrakers wat minder. Ruimte had beter benut kunnen worden (of überhaupt benut), maar man was die ruimte mooi aangekleed.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

MaxvdBroekMaxvdBroekJunior EscaperMember since: 2017 August 4 (27 rooms played)
Posted on: 2022 August 31

Erg vermakelijk

Lekker gegriezeld


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  45:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving

 

ellenvgellenvgEscape ApprenticeMember since: 2020 June 27 (38 rooms played)
Posted on: 2022 August 31

Geweldig

Deze hoort thuis in de TOP kamers!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Logica

 

vlaflipvlaflipEscaperMember since: 2019 December 28 (28 rooms played)
Posted on: 2022 August 31

OMG wat is hier gebeurd??

Bij binnenkomst door onze gamehost Delano ontvangen en wat zitten kletsen over de andere escaperoom The Dam, die we ooit als eerst hebben gespeeld. En wat hadden we een zin in deze kamer! We konden al snel aan de slag, op naar Abandoned.
Gezien het thema moet deze kamer het vooral hebben van de sfeer, en die is werkelijk prima. Aankleding is helemaal in stijl en ondanks dt we met vijf waren was er voor ieder genoeg te doen.
We kwamen al snel goed in het verhaal en dit is spannend genoeg om erin meegezogen te worden, de diepe duistere krochten in van de zieke gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden.
Langzamerhand komen we verder, stapje voor stapje wordt het verhaal onthuld. Zouden we de backpackers nog kunnen bevrijden?
Komen we er zelf wel ongeschonden uit?
Een mix van originele puzzels en authentieke opdrachten, samenwerken is key, je hebt elkaar hard nodig.
Een tweetal zeer goed getimde hints die passend werden gebracht, kijk deze gamehost weet hoe een escaperoom moet worden gespeeld.
We zijn ontsnapt en toen we weer bij Delano waren moesten we wel even bijkomen zeg, want we hebben het de hele avond nog over deze ervaring gehad.
Wow, echt een aanrader, ook voor ervaren escapers een sfeervolle uitdaging.9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 5 persons

Team: Vlaflip

Escaped: Yes  57:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Gahiz (3 rooms played)
Posted on: 2022 August 29

Spannend, maar geweldig!

De beste escaperoom die we tot nu toe bezocht hebben. Je wordt niet volgeladen met puzzels en er zit ook een (logische) verhaallijn in verwerkt. Het geeft het gevoel van een thriller maar is alsnog ontzettend leuk. Zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 5 persons

Escaped: No

 

LindaLindaEscaperMember since: 2017 October 15 (52 rooms played)
Posted on: 2022 August 27

Mooie kamer

Goede service!
Mooie kamer helemaal in thema.
Leuke puzzels.
Iets te weinig te doen voor grotere groep.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  48:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

MarkWegMarkWegEscaperMember since: 2021 September 18 (34 rooms played)
Posted on: 2022 August 22

Heerlijke flow in een gave kamer

We speelden met ons vijven deze kamer. Een beetje last-minute toevalstreffer op een lome zondagmiddag. Het werd een heerlijke ervaring. De kamer is gaaf uitgevoerd, ziet er prachtig uit en er is veel aandacht besteed aan de looks. Die looks gaan ook nog eens gepaard aan goede opgaves, mooie puzzels waarin samenwerking, verschillende talenten en onze ervaring goed van pas kwamen. 
In de kamer zitten een aantal erg verrassende wendingen en mooie vondsten. Echt gaaf gedaan en veel complimenten van ons (qua escaperooms best verwende en veeleisende) team. 

We gaan niets spoilen! Er zit teveel in de kamer dat je niet verwacht of toch wel en als het dan komt is het alsnog verrassend. Op hoeveel manieren kun je eigenlijk een deur openen?


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in August 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal
 • Origineel

 

jasmijnvwjasmijnvwJunior EscaperMember since: 2021 June 29 (19 rooms played)
Posted on: 2022 August 15

Spannend met een heerlijke flow

Er stond weer eens een escaperoomdag op het programma. Wel 3 escaperooms (allemaal met thema horror) stonden op ons lijstje vandaag. De aftrap hadden wij in Utrecht bij Abandoned. Wij waren al flink in het verhaal gesleept vooraf gaande onze ervaring. De ontvangstruimte is prachtig ingericht en sluit helemaal aan bij de setting. Een hoop leuke kleine gimmicks en gelukkig voor ons, ook nog eens een verkoelende ruimte. Na een mooie introductie stappen wij de eerste kamer binnen. De room heeft een ontzettend goede flow en omdat je niet weet wat je kan verwachten zit bij 2 van de 3 escapers de spanning er al goed in. De kamer maakt gebruik van moderne manieren om verder te komen, zo kan je geen gebruik maken van bruteforcen. De elementen binnen de kamer zijn prachtig en wij keken dan ook de gehele tijd onze ogen uit. Na afloop van de kamer konden we nog even nazitten met een verkoelend drankje en een gezellig praatje met onze host. Al met al een ontzettend goed begin van de dag, zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great