Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Steampunk Adventure

Amsterdam , Netherlands

Open now

75 minutes

2 - 5 (Recommended: 4-5)

14 year

Read reviews

More about Steampunk Adventure

You are the assistants of a well-known scientist and you have the honour to be the first to test his newest invention. It is called the Time Machine. However, as it often happens with new things, something went wrong. And you've ended up in an a parallel world, the world of Steampunk. The question is - will you be able to get back?

 

Steampunk is a world free from digital gimmicks and internal combustion engines. In this world everything is analog, built on the mechanisms powered by steam. It is a magical universe inspired by the novels of Jules Verne and Herbert Wells with magnificent victorian era interiors and electricity experiments of Nikola Tesla. 

 

Welcome to the most charming escape room in Amsterdam.


Themes

Adventure

History

Time travel

Properties

Airco available

Pregnant friendly

Epilepsy risk

EN

Toilet available

PIN-payment possible

Escapetalk.nl statistics

12 likes

102 visitors

100% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Weteringschans 187A
1017 XE, Amsterdam
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

28 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 july 04

(S)team spirit

Met het team ‘Nicht die Kinder!' (5 personen) waren we in Amsterdam voor een escapedagje. Echter hadden we een foutje gemaakt in onze planning, waardoor we een groot gat hadden van een paar uur. Hoe zouden we dat gat toch moeten vullen 🤔? We belde My Escape Club en konden daar last minute terecht voor de kamer ‘Steampunk Adventure'.

De ontvangst was op z'n Amsterdams; Binnenkomen, spullen opbergen, toiletbezoek, instructie/introductie én go. Echter gebeurd dit in Amsterdam vaak in het Engels met een Engelssprekende gamehost, maar nu konden we gelukkig gewoon in het Nederlands communiceren met een Nederlandse host. Dit is een groot pluspunt 👌.

De kamer begint in een tijdmachine en daarmee ga je reizen in de tijd. Vervolgens ga je op avontuur in een steampunk-gethematiseerde escape room. De decoratie en thematisering is prima gedaan. Ik weet helaas te weinig van steampunk om iets te kunnen zeggen over hoe goed deze kamer erbij aansluit, maar voor mijn gevoel was het betrekkelijk steampunk-achtig 🤣.

De puzzels in de kamer zijn parallel te spelen, dit betekent dat je meerdere puzzels tegelijkertijd kunt oplossen. Het niveau van de puzzels is prima. Echter miste we af en toe de logica. Waarom doen we dit en waarom gebeurd er nu iets? Dit vroegen we ons meerdere keren af in de kamer. Dit kan overigens ook te maken hebben met parallel puzzelen, waardoor je niet alles even goed meekrijgt.

Desalniettemin wisten we alles op te lossen en op tijd uit de kamer te ontsnappen. We werden ook weer op z'n Amsterdams uit de kamer gehaald; Foto maken, spullen pakken, toiletbezoek én doei! Je moet deze kamer niet spelen voor de totaalervaring en de service 😁…. Toch is het een leuke kamer om te spelen en heeft deze ons positief verrast.

Al bij al; Een leuke puzzelkamer, die prima gethematiseerd is. Als je in de buurt bent, zou ik deze zeker mee pakken om te spelen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 of 5 personen i.v.m. parallelpuzzels;
- In deze kamer is het vaak ‘gewoon doen' én niet te moeilijk denken;
- Leuk om tussendoor te spelen voor de ervaren escaper;
- Ook goed te doen voor de onervaren escaper én geschikt als eerste escape room.

My Escape Club, bedankt dat we op het laatste moment nog bij jullie terecht konden. We hebben het goed naar ons zin gehad bij jullie!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  sjephanie

MarindeMarindeEscape LegendMember since: 2019 August 10 (203 rooms played)
Posted on: 2023 december 29

Goede puzzelflow in steampunk setting

#199 Ik denk dat Judgement Day en Steampunk Adventure door de TERPECA nominaties op mijn Wishlist terecht zijn gekomen en door het overnemen van een bon van een andere escape enthousiasteling boekten we tussen Kerst en Oud en Nieuw beide kamers. Het contact verliep soepel en het is altijd leuk als er een korting wordt aangeboden voor het boeken van meerdere kamers. Op basis van de reviews kregen we de indruk dat de kamers relatief vergelijkbaar zijn en besloten we Judgement Day als eerst te spelen, gevolgd door Steampunk Adventure.

Na een lunchpauze bij horeca in de buurt kwamen we terug bij My Escape Club en namen we direct plaats in de ontvangstruimte, borgen onze spullen op in de kluisjes en gebruikten het toilet. De ontvangst ruimte is wat ongezellig en kaal, maar functioneel. De gamemaster die ook Judgement Day begeleide heette ons weer enthousiast welkom, maar was ook nog steeds ontzettend gehaast (ik denk dat ze met twee personen drie of vier kamers begeleidden). Ze nam ons mee naar de kamer, verzorgde een korte praktische introductie en introduceerde op enthousiaste wijze onze missie, waarna we van start konden.

De kamer startte met een matig gedecoreerde tijdmachine, maar dit verbeterde al snel toen we terug reisden in de tijd en onder werden gedompeld in een Steampunk setting. Na de start van de missie wordt duidelijk wat de opdracht is en gedurende het spel zijn er wat aanvullende verhalende elementen die je door het spel geleiden. De verteller is goed te verstaan en duidelijk, maar ik vond het niet zo'n logisch verhaal. De kamer is goed gedecoreerd met leuke details en de afwerking vond ik beter dan bij Judgement Day, maar niet super sterk.

De puzzels zijn goed in het thema verwerkt en ik vond ze leuk om uit te voeren. De kamer werkt heel intuïtief en we hadden dan ook een goede puzzelflow te pakken. Leuk hoe er verschillende verwijzingen in de kamer zaten en verbanden duidelijk werden met onder andere symbolen. De puzzels zijn afwisselend, soms parallel maar veelal lineair en het materiaalgebruik van de puzzels vind ik erg leuk gedaan.

Wat ons betreft een leuke uitgebreide puzzelkamer met een lekkere puzzelflow. Met meer dan een half uur over vragen we ons echter wel af of de 75 minuten terecht zijn, en denken we dat met een slagingspercentage van 10% voor duo's hier misschien minder escape-publiek langskomt.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in December 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  42:00 min


 • Puzzelflow
 • Materiaalgebruik puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Verwijzingen binnen de kamer
 • Steampunk setting
 • Geen 75 minuten puzzelen

 

ArdanaArdanaEscape ApprenticeMember since: 2022 August 24 (9 rooms played)
Posted on: 2023 december 04

Leuk, maar niet alles werkte even goed

Het was een leuk, afgerond verhaal, maar sommige puzzels waren stuk/stukkig, of kon je al zien aan het voorwerp welke je nodig had, zonder de hint te hebben gebruikt. Dat had beter gekund.
Je moet wel fysiek in staat zijn tot wat activiteiten en niet claustrofobisch zijn.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 7.0


Played in December 2023

Played with 7 persons

Escaped: Yes  69:19 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

PersephonePersephoneJunior EscaperMember since: 2023 May 29 (12 rooms played)
Posted on: 2023 may 30

Parallelle puzzels met veel samenhang

Hele toffe kamer! De krappe en ongezellige ontvangstruimte bij MyEscapeClub past absoluut niet bij de liefde en details die duidelijk in de kamers hier zijn gestopt. Met een groep van vijf, waarvan de meeste beginners, hebben wij Steampunk Adventure getackeld. De kamer was perfect voor onze groep: er waren veel parallelle puzzels aanwezig die elk een duidelijke link hadden tot het grotere verhaal. Je kon daardoor goed afsplitsen in duo's of alleen om een puzzel op te lossen. Hiervoor kan je heen en weer tussen verschillende kamers, waardoor je niet altijd door hebt wat er in de andere ruimte gebeurde. Fijn, want daardoor was iedereen actief betrokken en konden we wisselen van puzzel als iemand ergens niet uitkwam. Erg tof hoe bijna alles uit het decor een rol speelde in een van de puzzels (je moest alleen even uitvogelen welke).

De meeste puzzels speel je in de verbonden kamers, de ontknoping en bijbehorende ruimte vond ik wat gehaast voelen, die hadden we in no-time opgelost. Leuk hoe de zintuigen in de puzzels terugkomen. Echt een aanrader voor groepen om te spelen, al is goede communicatie wel echt belangrijk: je hebt geen idee wat de rest aan het doen is in de andere kamers en of bepaalde onderdelen al gebruikt zijn voor een andere puzzel. De hints liggen goed verspreid over de kamers. Wel hadden we last van enige technische mankementen: de fiets had maar 1 trapper en een puzzel die we al hadden opgelost activeerde niet naar behoren.

Desondanks beviel de kamer beviel zo goed, dat we spontaan besloten om dezelfde avond nog een escape room te spelen hier. Personeel was erg vriendelijk en bood ons een mooie korting aan voor de tweede kamer, die ook erg beviel.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2023

Played with 5 persons

Team: Zero Drop Weather

Escaped: Yes


 • Uitdagende hersenkrakers
 • Parallelle puzzels
 • Ideaal voor groepen
 • Mooi decor
 • Enige technische mankementen
 • Abrupte ontknoping

 

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (149 rooms played)
Posted on: 2023 january 03

Leuke kamer!

De derde en laatste kamer van onze trip naar Amsterdam.

Dit was een verrassend leuke kamer. Leuke/originele puzzels, een leuk verhaal(tje), prima aankleding en goed te doen binnen de tijd met z'n tweeën. Ook de manier waarop je progressie in de kamer duidelijk werd gemaakt werkte goed.

De enthousiaste, Engels sprekende, host verdient ook een vermelding :)

Prima afsluiter van onze trip
en een aanrader om te spelen wat mij betreft, zeker als je in de buurt bent!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

mauvemauveJunior EscaperMember since: 2023 January 04 (13 rooms played)
Posted on: 2023 january 04

GOOD AS HECK

I was shocked by how good this was! Most escape rooms in amsterdam are clearly here as experiences for scaring tourists or whatever, but not this one! This was just a SOLID ROOM. Great host, great experience that was solidly themed and everything of the puzzles went along with pushing the story rather than just trying to be an impressive gimmick. Really fantastic. Nothing illogical, the story made sense as we played along, and it was incredibly exciting to get from one element to the next and really felt like a culmination of everything coming together. Didn't need to rely on scaring anyone to be a fun time. Just fantastic!!! Also the hosts were willing to tell us the level of scariness + adjust it accordingly, which we really appreciated.

There was one section where we couldn't hear the audio-clue/instruction so we wasted a lot of time, so we advised that in the future they should really prompt that clue again + perhaps have it repeated visually somewhere for folks who have hearing difficulties.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Logic
 • Great host
 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Storyline
 • Exciting
 • Location
 • Audio difficulties

 

tuurietuurieJunior EscaperMember since: 2016 December 30 (26 rooms played)
Posted on: 2022 october 10

Beautiful detailed room

Very well designed, non lineair, great variety of puzzles.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 7.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Logica

 

slinger13 slinger13 Escape MasterMember since: 2020 November 02 (223 rooms played)
Posted on: 2023 january 31

Prima vermaakt

Kamer met leuke puzzels en een decor wat prima was . Was veel te doen maar de flow was prima . Geen top kamer maar wel prima om te spelen .


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 5.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  55:14 min

 

maaike_blomsmamaaike_blomsmaEscaperMember since: 2020 September 26 (33 rooms played)
Posted on: 2022 august 08

Zo mooi!

Prachtige aankleding? Goede puzzels? Een leuk verhaal? Een fantastische kamer?
Dan ben je bij @myescape.club aan het goede adres!
Wij deden daar de steampunk-kamer en wat een feestje was dat!
In deze kamer van 75 minuten staan je veel verrassingen te wachten. De puzzels waren origineel en alles paste goed bij het thema.
Wat wij ook fijn vonden is dat de kamer niet lineair is. Dat vinden wij altijd een groot pluspunt.
Wij raden deze kamer absoluut aan!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica

 

Kamer perfect in thema!

Last minute geboekt en wat hebben we een goeie keuze gemaakt! Super mooie kamer, helemaal in thema. Ook een thema die wij nog niet eerder hadden gezien. De puzzels waren erg origineel en klopte bij het thema en zat een super flow in de kamer! De eigenaar was onze gamemaster en hij deed het super leuk en was erg enthousiast, als je opzoekt bent naar een leuke kamer in Amsterdam raden wij deze 100% aan!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  64:27 min

 

CrimiCLGCrimiCLGJunior EscaperMember since: 2022 April 15 (25 rooms played)
Posted on: 2022 may 01

Geweldig

Entree is wat bijzonder. En staat niet in verhouding tot de kamer. Perfecte sfeer enorm mooi gemaakt.


7.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 4.0


Played in August 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Slechte service
 • Minder mooie entree

 

Steffy RoosSteffy RoosSenior EscaperMember since: 2021 July 11 (54 rooms played)
Posted on: 2021 november 21

Cool!

Heel mooie escape room, originele puzzels en helemaal in thema doorgevoerd.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Team: Jelle & Steffy

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruMember since: 2019 April 30 (162 rooms played)
Posted on: 2021 july 09

Leuke kamer

Leuke kamer, jammer dat op het laatst de gamemaster binnen moest komen omdat de technologie ons in de steek liet.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes  13:11 min

 

soisoiEscape ExpertMember since: 2017 June 13 (147 rooms played)
Posted on: 2021 july 24

A good place to go in Amsterdam

Quite a while ago I had played Judgement Day and Back to the USSR, and finally I got to play one of their newer games. With much more experience collected in these years, I was wondering how this room was going to be. In a few words, it ended up being a room much better than I had expected.
I liked the topic and the setting is nicely done, it includes many lovely technical gadgets and strikes as original, also in the way some of the puzzles are conceived. Overall, it was a very enjoyable game. We had a slow start, which for a moment, led to a little bit of frustration, but I guess that this had more to do with our group and too complicated thinking. After this hurdle was passed, the flow of the room is great and converges nicely to the end. it is very clear what you have to do and at the same time, it requires a different approach than classical puzzles, where you need to find out a number to input in a lock.
One thing that can be criticized is that the entrance of the venue is a "zero investment" place, and even though they have improved it slightly since I was there the last time, it is far from being a welcoming place, which is a pity given the quality of the rooms. Our gamemaster on the other hand was really friendly and motivated.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in May 2021

Played with 3 persons

Team: Team Milongueros

Escaped: Yes

 

PerryPerryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (183 rooms played)
Posted on: 2020 october 17

Super steampunk

Het ontvangst bij deze escaperoom valt erg tegen en is echt wel een minpunt vergeleken met wat je tegenwoordig gewend bent bij een escape. Geen vrolijke ontvangst ruimte maar een hok met lockers en twee oude banken. Helaas dit doet dit zeker afbreuk aan de escape. De host sprak ons direct in het Engels aan. In Amsterdam kan je dit vaker verwachten. Gelukkig was ze wel heel enthousiast en droeg ze zeker bij aan een positievere sfeer. De kamer zelf begint wat krapjes maar als je die enkele minuten overleefd kom je in een leuke steampunk ruimte. Het verhaal van de kamer is leuk doordacht en de puzzels zijn erg leuk verzonnen. Het "steam" gedeelte van deze kamer was erg leuk gevonden. De kamer is prima aangekleed en simpele puzzels wisselde zich af met doordenkers. Iedereen had wat te doen en de kamer is zeker niet linear. Wel vonden wij het geluid niet altijd optimaal wat nog eens extra storend is omdat alles in het Engels is. Hierdoor heb je toch extra je aandacht nodig. Bij ons zat de flow er echter goed in en we hebben ons zeker vermaakt. Het steampunk thema is echt een thema dat mij aanspreekt. Misschien ben ik dus wat "gekleurd" maar voor mij was dit echt een super leuke kamer om te doen en 1 van de leukste in Amsterdam. Dit is geen kamer voor 2 personen aangezien je anders te linear te werk moet gaan. Maar ben je op deze locatie dan is dit absoluut een aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:35 min


 • Steampunk
 • Aantal leuke puzzels
 • Iedereen is bezig
 • Engels
 • Ontvangstruimte

 

hannahjuliahannahjuliaEscaperMember since: 2020 August 21 (42 rooms played)
Posted on: 2020 august 30

Sfeervolle kamer!

Sfeervolle kamer, die anders is dan andere escape rooms. Erg leuke ervaring gehad met ons team. Het enige minpunt was dat een onderdeel in een kamer niet gebruikt werd omdat het door veel mensen als te lastig werd ervaren. Dat was ons echter niet verteld van te voren. Het was wel ergens wel een beetje duidelijk dat het onderdeel het mogelijk niet deed toen we het zagen in de kamer, maar toch besteed je er dan een tijdje aandacht aan. Wij hadden liever gehad dat het gewoon van te voren werd aangegeven.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  65:00 min


 • Sfeervol
 • Mooi decor
 • Onderdeel uit de kamer deed momenteel niet mee

 

kasvkasvEscaperMember since: 2019 March 24 (51 rooms played)
Posted on: 2020 october 02

Fantatische aankleding!

Steampunk Adventure is in mijn ogen een van de betere kamers in Amsterdam qua combinatie van puzzels en aankleding. Het verhaal is grappig en de de puzzels zijn van een goede kwaliteit, vooral de aankleding vond ik zelf heel gaaf! De puzzels waren niet allemaal even origineel maar zeker leuk in deze kamer! De leukste kamer van Myescape Club in mijn ogen. Wij hebben hem met z'n 3en gespeeld en vonden het geweldig. De eigenaar wist veel te vertellen over de kamer en heeft ons vriendelijk begeleid tijdens het spelen


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in June 2020

Played with 3 persons

Team: It takes 2 (and then some more)

Escaped: Yes


 • techniek
 • aankleding
 • Gamemaster
 • Aantal leuke originele puzzels

 

Prachtig decor, maar puzzels soms onlogisch

Een kamer met grote contrasten. De website van deze room is veelbelovend en ziet er heel professioneel uit. Bij aankomst kom je echter in een ongezellige ruimte terecht. We werden vriendelijk onthaald, maar zoals bij helaas veel plaatsen in Amsterdam, sprak de gamemaster enkel Engels.
Vervolgens werden we de kamer ingeleid. Een prachtig decor dat kamer per kamer steeds verbluffend was. Veruit de mooiste afwerking vergeleken met andere escape rooms. We vermoeden dat het om een kamer gaat die op andere plaatsen in de wereld ook gebouwd is. Daardoor kan gebruik gemaakt worden van ingenieuze puzzels met prachtige objecten die men in grotere oplage tegelijk maakt en dan zo doorverkoopt. Elke puzzel was een technisch hoogstandje, maar ik miste in deze kamer een ziel. Hoe verbluffend het resultaat van een puzzel soms was, zo flauw was de puzzel dikwijls zelf. Enkel onlogische dingen waarvan je achteraf denkt: "hoe hadden we dit nu kunnen weten" en af en toe was er ook een technisch probleempje. Ook in het hintsysteem miste ik soms de persoonlijke toets van een gamemaster. De hints waren voorgeprogrammeerde zinnen die steeds herhaalden totdat je de oplossing na lang zoeken dan toch vindt.
De moeite om eens te spelen voor het decor en prachte mechanische puzzels, maar soms gaf dit meer het gevoel alsof je in de Efteling bent, dan dat het om een escape room gaat...


6.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 5.0


Played in December 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Decor is adembenemend
 • Sfeer in de kamer zit goed
 • Verhaal
 • Mist bezieling van de gamemaster
 • Enkele onlogische puzzels
 • Enkele technische problemen

 

Absoluut de beste kamer van My Escape Club

Steampunk Adventure is wel degelijk een ingenieuze kamer met een grappig verhaal wat ook heel leuk is uitgewerkt in de originele variatie puzzels. De met de technische snufjes zit het ook wel snor. Met afstand de leukste kamer van My Escape Club.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

viefjeviefjeEscape GuruMember since: 2019 August 30 (158 rooms played)
Posted on: 2019 october 12

Leuke kamer!

Leuke kamer, zit goed in elkaar. Soms wat slecht verstaanbaar, wat ten koste gaat van het verhaal.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2019

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  65:19 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape GuruMember since: 2019 September 18 (168 rooms played)
Posted on: 2019 october 12

Leuke kamer

Was een leuke kamer speelt leuk. Wij waren met twee personen en dat is goed te doen. Van ons mag het geluid wat harder.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes  65:19 min


 • Aankleding
 • Spellen
 • Thema
 • Geluid was wat zacht vooral de stem

 

BorrelnootjeBorrelnootjeEscaperMember since: 2019 February 26 (93 rooms played)
Posted on: 2019 august 28

Verrassend leuk

Bij aankomst bij My Escape Club hadden we niet erg hoge verwachtingen, zeker vanwege de nogal saaie en kale ontvangstruimte (waar het enorm warm was op een warme zomerdag). Na eventjes wachten werden we meegenomen naar een andere ruimte waar we de uitleg kregen, hier was het wel erg lekker koel. De kamer zelf heeft ons aangenaam verrast. Er zitten heel veel leuke puzzels in, en het thema is hierin heel mooi doorgevoerd. Met 4 personen zijn wij na 45 min ontsnapt (30 min over dus) zonder hints. De kamer was dus best wel makkelijk voor ons maar dit was zeker niet storend. Wij hebben niet het gevoel gehad dat het te simpel was en we eigenlijk niks hebben gedaan. De opbouw en verrassende elementen zitten er goed in. Er wordt goed vast gehouden aan 1 verhaal en thema en dit is leuk uitgewerkt en doorgevoerd in de puzzels. Het enige puntje wat wij wat minder vonden is de stem die door de speakers komt die je vertelt wat je moet doen. Die was niet altijd goed te verstaan (wel erg goed in het thema!), dit was soms lastig.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel thema
 • Leuke puzzels
 • Heel mooi afgewerkt
 • Goede flow
 • Stem moeilijk te verstaan op sommige momenten

 

Onverwacht leuke ervaring

Onverwacht, nou ja, niet helemaal, want een kwartier eerder waren we uit de Judgment Day kamer ontsnapt, en dat was eigenlijk best een leuke, technisch goede kamer, maar geen topper ofzo, en met nog een half uur over op de klok niet perse een uitdaging. De Steampunk was eveneens in het engels, en staat vermeld als iets moeilijker. Met 4 man (waarvan 1 ervaren) begonnen, en ons geen moment verveeld. Veel puzzels en problemen om op te lossen, en allemaal op mooie en technisch gevarieerde manieren uitgevoerd, niet eens allemaal lineair. Ook uit deze kamer waren we in 45 minuten van de 75 minuten ontsnapt, zonder hints, maar wel erg tevreden/voldaan gezien de uitvoering van alles.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  45:00 min


 • Variatie gebruikte technieken
 • Sfeer
 • Defect deurtje + bijna lege batterij van 'device'

 

wimarojawimarojaEscape ExpertMember since: 2017 September 03 (87 rooms played)
Posted on: 2019 august 17

Leuke puzzelkamer met leuk doorgevoerd thema

Deze kamer houdt echt goed en leuk vast aan het steampunk-thema. Veel verschillende soorten puzzels wisselen elkaar af, van handigheden, naar goed nadenken tot gewoon doen. Alles komt aan de beurt.
De ontvangstruimte doet afbreuk aan de goede escaperooms


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 6.0


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Linced82Linced82Escape ExpertMember since: 2017 January 28 (161 rooms played)
Posted on: 2019 august 21

Steampunk hoogstandje

Wow deze kamer is echt een must-see voor de steampunk liefhebber! Wat een mooie uitvoering zeg, echt alle details kloppen en wat een prachtige attributen en aankleding wow.
Geweldig mooie effecten en toepassing van diverse technieken. Deze kamer moet je echt gespeeld hebben, 4 personen was ook hier een perfect aantal en met wederom 45 min op de klok ontsnapte wij weer zonder hints.
Echt complimenten voor de bouwers want de uitvoering van dit thema en de prachtige parallelle puzzels zijn compleet in stijl en aan alle details is gedacht.
Helaas is zo'n mooie kamer vaak niet helemaal hufterproof en zo was er voor ons iets kapot gegaan maar dat was goed opgelost dus ons spel liep daardoor gelukkig niet vast.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  45:00 min


 • Prachtig!!
 • Parallel puzzelverloop
 • Erg veel oh en ah momenten
 • Kapot onderdeel maar was goed opgelost door host

 

SirClaySirClayEscape GuruMember since: 2021 December 02 (148 rooms played)
Posted on: 2022 april 01

Beter dan verwacht

Verwachtingen waren laag maar tot onze verbazing leuke kamer met genoeg uitdading.
Service was top!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede begeleiding

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great