Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Mystery Mansion

Drachten , Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 7 (Recommended: 4/6)

14 year

Read reviews

More about Mystery Mansion

In 1880 heeft de Britse archeoloog William Cavendish bij een opgraving in Egypte een mysterieuze sleutel gevonden en onwetend van zijn krachten mee terug genomen naar zijn Victoriaanse landhuis.

Met de sleutel heeft hij een poort geopend naar een parallelle wereld. Inmiddels staat niks minder dan onze toekomst op het spel.

Als erfgenaam van William rust de zware taak op jouw schouders om de toekomst veilig te stellen. Deze taak zal zeker niet zonder gevaar zijn en de tijd tikt………


Themes

Egypt

History

Mystery

Science Fiction

Time travel

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

PIN-payment possible

Escapetalk.nl statistics

8 likes

124 visitors

90% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Morra 2
9204 KH, Drachten
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

40 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (278 rooms played)
Posted on: 2022 july 18

Another landhuis...

Op naar de tweede locatie tijdens onze escapetrip in het Noorden. Na een korte lunch reden we door naar Drachten om hier alle drie de kamers te gaan spelen bij Escaperoom Drachten. Vol energie die kant op dus! We kamen aan op een bedrijventerrein, parkeerde de auto en belden aan bij de portiek. Hier werd ons verteld dat we naar beneden mochten komen en dat daar iemand op ons zou wachten.

‘Totaalbelevingen' is iets waar ik persoonlijk heel blij van wordt. Als eigenaren aan alles gedacht hebben: verhaal, thema, puzzels, licht, geluid, etc. Toen wij ons verplaatsen naar de kelder van het bedrijfspand, was ik aangenaam verrast. Via een mooi uitgelichte gang (inclusief geluidseffecten) verplaatsen we ons naar de mooie ontvangstruimte. Escaperoom Drachten stond voor mij op dat moment al met 1-0 voor. De 2-0 werd kort daarna meteen gemaakt; onze gamehost. Wanneer je op een locatie meerdere kamers speelt, is het altijd fijn om een leuke host te hebben. Daar hadden we dus zeker geluk mee. We werden ontvangen door een enthousiaste host, die gedurende de dag met ons door alle kamers heen ging.

Op naar de eerste kamer; Mystery Mansion. Tijd voor ons om maar weer eens naar een mysterieus landhuis te gaan. Gelukkig kunnen we ons bestempelen als échte onderzoekers, want we hebben in het verleden al veel landhuizen van binnen gezien! Benieuwd wat anders gaat zijn in het landhuis wat we nu gaan betreden.

Wat meteen opvalt in dit landhuis is dat er onwijs veel liefde in deze kamer is gestoken. Een tendens die we terugzien bij alle kamers in Drachten. Ondanks dat de kamer wat ouder is, wordt er continu gewerkt aan de kamer, dat hij bijtijds blijft. Iets wat ik enorm kan waarderen. Daar kunnen veel andere escaperooms nog wat van leren! Qua puzzels zitten we er van begin af aan eigenlijk heel lekker in, de flow is erg goed en met name de eerste puzzel vond ikzelf onwijs tof!

Het verhaal neemt op een gegeven moment een leuke wending, hoewel ik de uitwerking van het gekozen thema hier wat minder vind, maar dat is persoonlijke smaak. De puzzels blijven tot het einde leuk in thema en volgen de verhaallijn. Het enige wat ik wel mistte was een stukje spanning, de spanningsboog in deze kamer vond ik wat tam. Hier zou wellicht nog wat uit te halen zijn, zonder dat het per se heel eng wordt.

Mystery Mansion was de oudste kamer op deze locatie, dus ik ben eigenlijk zonder verwachtingen deze kamer in gegaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik aangenaam verrast was over deze kamer. Dat voorspelt veel goeds voor de andere twee kamers, toch? Op naar de gevangenis!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  anoukMarieke

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (224 rooms played)
Posted on: 2022 october 24

Heel erg leuk!

De tweede locatie die op het programma stond was escape room Drachten. Hier gingen we alle drie de kamers spelen. De eerste kamer was Mystery Mansion. De escape room ligt in de kelder van een enorm gebouw en de weg naar de ontvangstruimte toe is al lekker in sfeer. Een gang met sfeer licht en een spannend muziekje kan al veel doen. Eenmaal in de ontvangstruimte werden we vriendelijk ontvangen en we waren al snel volop in gesprek.
We ontzettend veel zin in de eerste kamer op deze locatie. De aankleding is netjes en het verhaal neemt een wending die ik zelf erg origineel vind. Puzzels zijn erg afwisselend en er zit in een lekkere flow in de kamer. Alle puzzels zijn geautomatiseerd. In deze escape room geven ze hun kamers regelmatig een upgrade zodat hij met de tijd meegaat. Echt super tof!
Nadat we de kamer hadden gehaald werden we weer enthousiast ontvangen door onze host en ging het gesprek gewoon verder waar we voor het spelen van de kamer gebleven waren. Op naar de tweede kamer (Prison Break).


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service

  Drs-jlc

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertMember since: 2016 October 21 (96 rooms played)
Posted on: 2024 february 19

Mooie mansion

Dan denkt een teamlid om een keer dichter bij huis te escapen en boekt alle drie de kamers in Drachten.
Echter is zijn topografische kennis iets minder en vanuit Alkmaar is het bijna 1.40 uur rijden. Maar vol goede moed gaan we richting Friesland.

Bij de locatie is het gratis parkeren en kan je zelfs je elektrische auto opladen. We zijn op tijd en het was even zoeken na de ingang . We staan bij kant Noord van het gebouw en even bellen wordt gezegd dat we goed staan en de deur zo opengaat. Echter blijft deze gesloten. We moesten dus achteraf bij Zuid zijn. Door de leuke sfeervolle gang in de kelder van het gebouw lopen we naar de ontvangstruimte.

De eerste kamer Mystery Mansion. Een archeoloog heeft een sleutel gevonden naar een parallelle wereld. Wij zijn de erfgenamen en moeten de toekomst veiligstellen.
We krijgen een map mee met allerlei papieren documentatie. Hier ben ik zelf geen voorstander van. Niet iedereen krijgt daarvan alles mee of iedereen moet het een voor een lezen. Achteraf kan het behulpzaam zijn, maar het is niet noodzakelijk om dit allemaal te lezen.
De kamer heeft op een enkel slot na geen sloten, maar in deze setting had dat ook geen probleem voor mij geweest.

Het begin is leuk en origineel. Het hele team is aan het werk aan dezelfde puzzel. Dit kan ik zeer waarderen. We zitten redelijk in een goede flow, maar doordat er sommige spelonderdelen technisch niet goed werken verliezen we hier en daar wat tijd.
een teamlid lost zelfs een puzzel op door trial en error. Dat had de host nog nooit gezien bij deze puzzel.

De escaperoom heeft een mooi decor, maar mist na mijn smaak spanning en het verhaal komt niet echt over bij mij.
Met nog ruim 6 minuten over hebben wij de laatste puzzel opgelost, maar eigenlijk weet ik niet precies wat we nu hebben gedaan om de wereld te redden.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  53:23 min


 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Goede service
 • begin puzzel
 • papieren documentatie aan begin
 • technische mankementjes
 • verhaal kwam niet tot uiting
 • einde

 

DannyZDannyZEscaperMember since: 2023 February 22 (42 rooms played)
Posted on: 2024 march 16

Goede opwarming voor de andere kamers daar

Leuke kamer om mee te beginnen in drachten. Alle drie de kamers daar gespeeld dit was de minste maar zeker een leuke kamer!!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  53:23 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede prijs

 

Leuke kamer

Zit goed in elkaar


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (233 rooms played)
Posted on: 2023 september 16

Gemiste kansen in dit mysterieuze huis

#268 Deze kamer zou een hele prima puzzelkamer kunnen zijn, gezien het nette decor en een flink aantal niet al te ingewikkelde puzzels. Helaas voelde het anders. Het verhaal krijg je mee op papier en mag je pas in de kamer lezen. Hierdoor kreeg bij ons de helft het verhaal niet mee, want eenmaal binnen wil je gewoon lekker puzzelen. Gedurende de escape is er een keer of 3-4 iets niet open gegaan wat wel had gemoeten. De eigenaar moest daardoor steeds hints sturen wat we dan maar zelf open moesten maken. De laatste keer dat het gebeurde, ging het zelfs om een item dat nodig was om de kamer af te ronden. Toen kwam hij plots binnenlopen en activeerde hij daarmee zelf maar dat laatste moment. Verwarrend, erg zonde van de sfeer en totaal onnodig gezien we nog meer dan genoeg tijd over hadden. De kamer heeft zeker wel de potentie een leuke familiekamer te zijn vandaar toch nog een 7.
Overigens liep het bij ons andere team nog gekker en frustrerender dus die gaven de kamer eerder een 6. De eigenaar had heel positief tussendoor de defecten geprobeerd te maken. Echter nu gaf hij regelmatig hints van zaken die al bekend waren, reageerde niet als er om een hint gevraagd werd, en drukte uiteindelijk zelfs een puzzel door die nog helemaal niet was ingevuld door de deelnemers. Na afloop gaf hij als reactie wel dat er nog veel moest gebeuren aan deze kamers die hij heeft overgekocht, maar ik denk niet dat hij echt besefte hoeveel spelplezier ons dit gekost heeft.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 6.5


Played in August 2023

Played with 4 persons

Team: Terrassers

Escaped: Yes  36:00 min


 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Slechte begeleiding
 • Slechte service
 • Timing verhaal niet goed

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruMember since: 2021 October 04 (160 rooms played)
Posted on: 2023 march 11

Leuke puzzelkamer!

Deze kamer als eerste gespeeld van de drie dit weekend, leuke puzzelkamer met goede decoratie.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Puzzels

 

ChellyChellyJunior EscaperMember since: 2023 March 11 (11 rooms played)
Posted on: 2023 march 11

Leuk thema

We hebben bij escaperoom Drachten alle 3 kamers gespeeld en zijn begonnen met deze. Achteraf werd verteld dat dit de oudste is, maar dat vond ik er niet aan af te zien. Het archeologisch achtige thema vond ik heel leuk en alles was mooi aangekleed. Ik vond alleen soms moeilijk om de connecties tussen de puzzels te vinden, maar dat was een kwestie van niet té moeilijk nadenken. Algehele ontvangstsfeer was prettig.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Sfeer
 • Onlogische puzzels

 

Leuke puzzelkamer

Friesland, daar moet ik nog een aantal rooms spelen. Het is alleen zo een end rijden voor me, dat het er maar niet van komt.
Drachten stond al een tijdje op de lijst en het idee was om het eerst te combineren met Deventer en Zwolle, maar dat ging gezien de afstanden niet lukken.
Dus we hielden het bij de 3 kamers van escape room Drachten.
In mijn optiek is de juiste volgorde: Prison Break - Mystery Mansion - The Lost ones.

Onthaal:

Parkeren kan hier gratis voor de deur. De parkeerplaats is ruim, dus hier heb je geen omkijken naar. 
Als je je hebt aangemeld krijg je goede instructies om de room binnen het grote pand te vinden en via een sfeervolle gang kom je in een mooie en gezellige ontvangstruimte uit. 

De medewerker van dienst heet ons vriendelijk welkom, er zijn lockers en meerdere zuivere wc's.

Wij speelden deze room als eerste omdat het boekingtechnisch niet anders uitkwam.

Kamer:

Samen gaan we deze keer op zoek in het Victoriaanse landhuis van William Cavendish. Daar moeten we op zoek naar een manier om onze toekomst veilig te stellen omdat William een parallelle wereld geopend heeft. 
De kamer is mooi gemaakt en start erg leuk. Lekker met 4 personen samenwerken. 
Het verhaal met de parallelle wereld ontgaat me een beetje maar de puzzels daarentegen zijn leuk en logisch. 

We worden met 4 personen goed bezig gehouden en we spelen de kamer uiteindelijk hintloos met nog iets van 20 minuten over.  

De kamer mist in mijn optiek wat sfeer, het is mooi gemaakt, dat wel, maar het is allemaal wat braaf ofzo. Ik miste wat spanning, wat dreiging, wat lichteffecten. Ook is me niks van muziek bijgebleven en daar zou de kamer echt wel bij varen. 

Conclusie:

Ja over logica kan ik niks zeggen. Hoewel de kamer voor beginnende spelers best een uitdaging kan zijn, is het voor de ietwat ervaren groep echt een leuke uitdaging om deze room hintloos te spelen. Met 4 personen is er lekker veel puzzelplezier en dat wederom voor 100 euro wat een prima prijs is voor wat je krijgt. 

Dat de eigenaar gegroeid is in zijn kamers bewijst hij met The lost ones, maar deze kamer is een prima opwarmer en zeker leuk om mee te nemen. 


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

 

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (282 rooms played)
Posted on: 2023 april 15

Puzzle Mansion

We gingen ons er dan ein-de-lijk aan wagen! Een trip naar het noorden van het land om de escape rooms van Drachten te spelen! Met name heel erg uitgekeken naar The Lost Ones, maar als je er dan toch bent… We boekten daarom ook alle kamers, maar wel op een volgorde die we graag anders hadden gezien. Wij speelden Mystery Mansion – The Lost Ones – Prison Break. Het advies zou zijn Prison Break – Mystery Mansion – The Lost Ones.

Het valt me op dat Mystery Mansion, met een 0.1-punt verschil, als laagste beoordeeld is van de drie. Ik ben het daar niet mee eens en er zou wat mij betreft een groter verschil mogen zitten tussen Prison Break en Mystery Mansion, waarbij Prison Break aanzienlijk lager scoort.

De kamer ziet er mooi uit en heeft een leuke start, omdat het meteen iedereen aan het werk zet. Daarnaast is het ook een puzzel, waarvan ik denk dat die goed te doen is voor allerlei groepen en daarmee een succeservaring geeft aan de start. Er is wel wat slijtage te ontdekken in de kamer. Dat hoeft niet per se storend te zijn, maar in dit geval gaf het ruis, omdat het leek dat we nog iets te doen hadden, maar het bleek kapot te zijn. De puzzels zijn wat makkelijk voor de ervaren speler, maar er is wel voldoende te puzzelen! Ik heb me heel erg geamuseerd.

Het verhaal van de kamer is me enigszins ontschoten, maar als ik het verhaal check met wat ik heb meegemaakt in de kamer, snap ik wel wat er is neergezet en hoe dat past binnen het verhaal, maar een beleving zal het niet echt zijn. Het is vooral lekker puzzelen!

Ik vind het een leuke kamer en zou het zeker adviseren om te spelen alvorens je The Lost Ones gaat spelen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes  42:00 min

 

psmulderspsmuldersEscape ExpertMember since: 2020 October 05 (118 rooms played)
Posted on: 2023 april 10

Gewoon een leuke kamer

Op deze locatie zitten 3 kamers. Ik zou persoonlijk deze kamer als eerste spelen.

De kamer ziet er mooi uit, een leuk decor wat past bij het thema en de puzzels zijn leuk. Een echte puzzelkamer vol met afwisselende puzzels.

Verwacht geen technisch hoogstandje maar gewoon een leuke escaperoom.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

slinger13 slinger13 Escape MasterMember since: 2020 November 02 (231 rooms played)
Posted on: 2023 january 31

Leuk

Leuke kamer met leuke puzzels . Vooral de puzzel waar je wel even mee bezig bent aan het begin vonden wij erg leuk .


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  57:11 min

 

TallGuy91TallGuy91Senior EscaperMember since: 2022 May 04 (71 rooms played)
Posted on: 2022 may 05

Mooie vol automatische escaperoo

De kamers waren mooi bedacht! Het verhaal was iets minder aanwezig. Enkele puzzels hadden met het verhaal temaken maar de meesten kwamen enkele puzzels zonder enige achtergrond of link naar het verhaal. Alles werkte wel top! Het unieke vonden wij dat er geen 1 slot gebruikt wordt.

Helaas met de laatste puzzel net teweinig tijd.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Orgineel
 • Geen sloten
 • Mooie techniek
 • Alles werkt
 • Gebrek aan verhaal

 

GeepescapeGeepescapeEscaperMember since: 2023 February 18 (37 rooms played)
Posted on: 2023 june 26

Super leuk begin, iets matiger vervolg

Hoe de kamer begint, is super leuk en origineel. Helaas werd het daarna wat onsamenhangend en werkten sommige technische dingen niet. Daarom werd het wat chaotisch en onduidelijk.


5

Ambiance: 6.0

Game experience: 4.0

Service: 5.5


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:07 min


 • Origineel
 • Diversiteit
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

IngridFIngridFEscaperMember since: 2021 December 11 (37 rooms played)
Posted on: 2021 december 12

Originele escaperoom

Originele escaperoom met leuke special effects. We hadden niet onze beste dag, zagen het allemaal net niet. Met z'n tweeën gespeeld, helaas niet gehaald. De service is top, napraten heel leuk.


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Origineel
 • Diversiteit

 

rachelrachelEscape ApprenticeMember since: 2019 April 28 (16 rooms played)
Posted on: 2021 august 11

Creatief

Gespeeld met een niet zo ervaren team. 1 deelnemer was wel ervaren. Mooie kamer met coole techniek. Helaas liet bij 1 spelonderdeel de techniek het afweten waardoor we de kamer kort moesten verlaten terwijl het probleem verholpen werd. Dat was wel een beetje een anticlimax.
Het voelde als veel puzzels voor de tijd die we hadden ondanks dat de onervaren teamleden het erg goed deden. Helaas hadden we aan het uur een paar minuten te kort waardoor we het net niet hebben gehaald. Bij het één na laatste spel werkte weer iets niet maar dat had niet uitgemaakt voor de ontsnapping omdat de tijd toch al om was.

De puzzels waren leuk maar jammer dat 2 dingen niet helemaal werkte.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: No

 

romoromoEscape GuruMember since: 2020 November 07 (161 rooms played)
Posted on: 2021 june 08

Fijne Kamer

Wij vonden hem tof. Heel anders dan de Prison Break maar toch wederom logisch en mooi gemaakt. Terug naar victoriaans tijdperk. dat mogen er meer doen. :)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2021

Played with 3 persons

Team: Romo

Escaped: Yes  45:58 min


 • gevarieerde puzzels die aansluiten op het verhaal

 

Jantina (2 rooms played)
Posted on: 2020 september 05

Unieke ervaring

super behulpzaam personeel met passie voor wat ze doen. Unieke puzzels, je blijft je verbazen. Achteraf gezellig napraten onder t genot van thee of koffie. Een echte aanrader. Wij gaan zeker ook de Lost Ones nog proberen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 7 persons

Escaped: Yes

 

Prima escaperoom

Leuke kamer met veel verschillende puzzels. De link tussen de spellen en het verhaal was soms wat lastig en onbegrijpelijk. Voor de rest een super room met verschillende kamers en een leuk slot.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Goede inrichtin
 • Meerdere kamers
 • Nieuwe spellen
 • Som wat onduidelijk

 

Erg leuke kamer

Uitstekende ontvangst / uitleg, De kamer had een leuke sfeer en is voor 99% volledige mechanisch, dus geen hangsloten e.d. Leuke puzzels en een leuk verhaal. Enige (echt klein) minpuntje vond ik het einde, maar daar kan ik niets over zeggen omdat ik dan teveel zou verklappen. Deze kamer is een aanrader. Ik vind 'm qua beleving net iets minder dan prison break, maar dat mocht de pret niet drukken. Als je in de buurt bent vooral boeken!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2020

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Ontvangst / uitleg
 • Afwerking
 • Techniek
 • 't einde

 

AtOnYcKAtOnYcKJunior EscaperMember since: 2019 September 04 (12 rooms played)
Posted on: 2020 february 13

Drachten heeft gewoon geweldige kamers

Persoonlijk vond ik deze een iets minder fantastische ervaring dan de Prison Break, ook hier in Drachten. 1) Een paar onderdelen waren wel erg versleten en aan vervanging toe, 2) mijn teamgenoten waren on point, en ik voelde me te langzaam met het oplossen van de puzzels. Dit is natuurlijk mijn eigen schuld.
Wel kan ik zeggen dat ik het echt lastige puzzels vond. Wat zeker een goede uitdaging is en wil ik zelfs aanraden aan grotere groepen, want er valt genoeg te doen. Ze doen niet aan slotjes, het zijn allemaal andere mechanieken, en dat is leuk om te zien.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in December 2020

Played with 5 persons

Team: Duurt lang

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goed ontvangst
 • Creatieve puzzels
 • Een hoop op te lossen
 • Voelde als een game
 • Versleten onderdelen
 • Lastig

 

halfayordlehalfayordleJunior EscaperMember since: 2019 November 03 (15 rooms played)
Posted on: 2020 february 23

Drachten, top kamers van het noorden

Inmiddels heb ik alle 3 de kamers hier in Drachten gespeeld. Ondanks dat ik persoonlijk mystery mansion de minste kamer vind, is het een top kamer! Er is genoeg te doen voor alle spelers en je hoeft nooit bang te zijn dat je stil zit. Er zijn unieke en gave puzzels met elk hun eigen twist. Er zijn geen slotjes te bekennen, alles gaat via de techniek. De kamer is op niveau, maar prima te doen voor beginnende groepen. Er is een helder hints systeem, hier hoefden wij gelukkig geen gebruik van te maken! Wij zijn hint-loos de kamer door gekomen. Flinke prestatie. Ik daag de lezer van deze review uit om dat ook te komen doen! Als noorderling ben ik van mening dat Drachten een drietal absolute top kamers heeft, waar iedere escape room fanaat een bezoekje naartoe gebracht moet hebben.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 9.0


Played in December 2019

Played with 5 persons

Team: Duurt lang

Escaped: Yes


 • Service
 • Sfeer
 • Mechaniek
 • Soms wat onlogische puzzels

 

Antina (6 rooms played)
Posted on: 2019 december 13

Orginele escaperoom! Geen enkel slotje!

De escaperoom heeft geen enkel slotje. Elke opgeloste puzzel zorgt er voor dat er iets gebeurt in de kamer. Heel origineel en nog niet eerder zo gezien. Deze escaperoom is zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Vriendelijk personeel

 

Sjoukje (4 rooms played)
Posted on: 2019 december 13

Top!

Heel gevarieerd en uitdagend, veel verschillende ruimtes en verschillende onderdelen. Veel te snel voorbij ;)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding

 

Lotte (5 rooms played)
Posted on: 2019 december 14

Verrassend en uitdagend

zeer gevarieerde escaperoom, spannende twist en veel verschillende soorten opdrachten! Een erg leuke uitdaging!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verrassend
 • gevarieerd

 

Dorinthe (3 rooms played)
Posted on: 2019 december 17

Goeie sfeer en uitdagende puzzels

Het loopje naar de escaperoom toe brengt je al helemaal in de sfeer. Vriendelijke ontvangst door iemand die geïnteresseerd en gezellig meepraat. De escaperoom zat vol uitdagende puzzels, met veel variatie. Echt even wat anders. Daarna even napraten met een kop koffie of thee, nog vol adrenaline. Jammer dat het alweer voorbij was. Aanrader dus!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Variatie

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great