Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

HannaH

Rijen , The Netherlands

Closed now

60 minutes

3 - 8 (Recommended: 5)

12 year

Read reviews

More about HannaH

Hannah Schillinger is alleen.

Van haar ouders krijgt ze geen aandacht.

Soms denkt ze wel eens dat als ze dood zou gaan niemand het zou merken. Ze wil alleen maar iemand om samen met haar teddyberen verstoppertje mee te spelen. Daar is ze heel goed in. Ze telt de dagen tot er iemand komt. Wanneer je haar kamer betreedt zal je haar niet zo gemakkelijk vinden. Maar heeft ze zich verstopt of is er iets anders aan de hand…?

Het mysterieuze verhaal van Hannah speelt zich af op de zolder van Villa BreTil. Het is heel goed mogelijk dat je haar daar gaat aantreffen. Maar in welke hoedanigheid, dat valt niet te voorspellen. Zelfs niet door ons...


Themes

Adventure

History

Crime

Mystery

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

61 likes

496 visitors

86.2% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Julianastraat 8
5121 LR, Rijen
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

349 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape GuruMember since: 2017 November 13 (198 rooms played)
Posted on: 2021 November 29

Samen spelen met HannaH

Onze laatste kamer van de dag. Dit was de kamer die al het langst op mijn verlanglijstje stond om te gaan spelen. Van iedereen hoorde ik dat HannaH een onwijs toffe kamer was. Mijn verwachtingen waren dus al aan de hoge kant. Het is en blijft altijd erg lastig om met een bepaalde verwachting naar een kamer te gaan. Maar deze verwachting kreeg ik niet meer uit mijn hoofd. Na even uitgerust te hebben na ons bezoek bij de tandarts, gingen we via de trap naar Hannah's kamer.

De intro van deze kamer is - in mijn ogen - al geniaal. Je zit meteen in het verhaal en in de belevingswereld van Hannah. Eenmaal in haar kamertje wordt het verhaal rondom Hannah steeds duidelijker. Waar het in het begin nog wat vaag is wat we nu precies komen doen, wordt dat gaandeweg steeds duidelijker. De kamer van Hannah, en de overige ruimtes waar je komt, zien er netjes gedecoreerd uit.

Het gave aan deze escape is dat je maar door blijft gaan, er lijkt geen einde aan te komen. De puzzels zijn over het algemeen leuk in thema. Hier en daar zijn ze wat vaag, maar door alle druk die je voelt (omdat er zo veel te doen is), vergeet je dat heel snel. Het is moeilijk om in detail te treden in een review zonder wat over de inhoud van de kamer zelf te zeggen, maar ik kan zeggen dat mijn hoge verwachtingen geëvenaard waren.

Het was voor ons het huzarenstukje op onze escape dag, een heerlijke afsluiter! Inmiddels schemerde het ook al buiten, dus hebben we het prachtige pand ook in het donker mogen aanschouwen. Het is echt de moeite waard om af te reizen naar Rijen om deze twee kamers te spelen. We kijken dan ook erg uit om de derde kamer op deze locatie in de toekomst ook te gaan spelen!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: Yes

  dcmariekeDrs-jlcsjephanie

Geweldig

Mooi verhaal en mooie kamer. Leuke puzzels en leuke verassingen


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels
 • Goede thema
 • Goede service

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

Onwijs gave kamer!!!

Wat is dit een gave kamer! Je wordt meegesleept in het verhaal en de puzzels zijn super!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2018

Played with 4 persons

Team: Taaltjes

Escaped: Yes

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

Cupido79Cupido79EscaperMember since: 2017 July 30 (57 rooms played)
Posted on: 2018 March 10

Waanzinnig super kamer !

Bij aankomst zit je al helemaal in “ hannah’s” sfeer. Met passie krijg je goeie uitleg van de eigenaren en ben je klaar voor het spel. Vol spanning ga je in de kamer en de tijd loopt... en dan roep je tijdens het spel “ wat een vette kamer “ ik zal zeggen zeker spelen alles klopt en de puzzeltje zitten goed in elkaar. Wij hebben ook echt lol gehad en komen zeker nog terug voor de ander kamer !


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logisch
 • Sportief

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

Valerie98Valerie98EscaperMember since: 2022 March 25 (71 rooms played)
Posted on: 2022 July 18

tof!

We hoorde veel negatieve reacties over de locatie, kamers etc. Na ongeveer 40 kamers te hebben gespeeld viel deze kamer alles behalve tegen! Orginele puzzels, hele toffe locatie en zonder al te veel te verklappen was de kamer indrukwekkend. Dankjewel host Ashley, jij maakte het gister voor ons helemaal af!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuure

Bram (6 rooms played)
Posted on: 2022 June 9

Een erg vette en spannende kamer

Een erg spannende en leuke kamer. Veel leuke puzzels en spannende ervaringen. Zeker genoten en zeer aan te raden!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  40:10 min

  Niklas

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruMember since: 2021 November 28 (121 rooms played)
Posted on: 2022 January 12

Kinderspel

Onze escape-dag met de formatie ‘Ale Blie’ (3 personen) sloten we af in Villa BreTil Escape Rooms met de kamer ‘HannaH’. Dit zou mijn 29ste escape room worden. In de review van de andere kamer van BreTil beschreef ik al hoe mooi de locatie eruit zag en dat het nog tien keer gaver zou zijn als je ’s avonds (in het donker) de behuizing van de escape room zou aanschouwen. Dit plaatje hebben we gelukkig nog net mee kunnen pikken toen we naar huis gingen.

Na in-ge-escaped te hebben bij de ander kamer, waren we ready voor ‘HannaH’. De host en tevens eigenaar van de escape room ging ons voor naar de kinderkamer. Een verrassende voorshow konden we aanschouwen net voordat we de kamer binnen gingen. Dit was ontzettend goed gedaan en zorgde voor een grote glimlach op ons gezicht toen we de kamer daadwerkelijk betraden.

Wat bijzonder leuk is aan deze kamer is dat het vol verrassingen zit. Er lijkt géén einde te komen aan het spel (in de positieve zin). De meningen waren een beetje verdeeld. Ik vond de puzzels vrij lineair, maar een ander teamlid van ons team vond dat je best wel wat tegelijkertijd kon doen. Zoals ik het zie – en ik schrijf deze review - was de kamer in de meeste gevallen lineair en waren er kleine gemakkelijke dingen die je tegelijkertijd zou kunnen doen.

Hierbij wil ik duidelijk aangeven dat ik géén probleem heb met lineaire kamers. Ik lees ooit reviews van andere (bij andere escape rooms) die zich hier erg aan storen. Het is pas storend voor mij als je echt op elkaar moet wachten en niets te doen hebt totdat de ander klaar is. Dat is bij deze kamer absoluut niet het geval. We zijn bij deze kamer continu bezig geweest met elkaar. Er zitten in deze kamer ook flink wat samenwerkingspuzzels, waarbij je al je teamleden nodig hebt om iets op te lossen. Dat vind ik altijd ontzettend leuk in escape rooms. Het laatste wat ik nog kwijt wil over de puzzels is dat het een groot deel behendigheidspuzzels zijn. Dus voor mensen die daar van houden, ga deze absoluut doen!

De decoratie is hartstikke goed gedaan in deze kamer. Je begeeft je in de leef- en belevingswereld van HannaH. Wat vooral goed gedaan is, zijn de lichteffecten. Ik vind het altijd zo ontzettend knap als een escape room met het gebruik van licht een bepaalde sfeer neer kan zetten die je nog meer in de belevingswereld van de kamer brengt. Dat is hier echt top gedaan!

We zijn ontsnapt uit deze kamer. Voor mijn gevoel gingen we het nimmer redden, maar niets bleek minder waar. Mooie afsluiting van de escape dag. Helaas was er weinig tijd voor napraten vanwege de – door de overheid opgelegde – sluitingstijd. Dat was jammer, want de ontvangst/napraat ruimte is ontzettend gezellig. Zo wordt de Brabantse gezelligheid goed vertegenwoordigd in het escape-landschap.

Al bij al; Een leuke kamer die je zeker niet moet overslaan als je in de buurt van Tilburg/Breda bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen (i.v.m. lineaire puzzels en af en toe een krappe ruimte);
- Als je beide kamers wilt spelen maakt de volgorde niet veel uit. Beide kamers zijn van een gelijkwaardig niveau en allebei super leuk om te doen.
- Als je klimmen en klauteren houdt is deze kamer helemaal jouw ding.
- Doe deze vooral als je houdt van behendigheidsspelletjes.
- Reserveer ’s avonds, want de locatie van de escape room ziet er zo veel vetter uit in het donker (voegt ook wat spanning toe 😉 ).

HannaH, bedankt dat we met je mochten spelen! Ik heb me weer even helemaal kind gevoeld.


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Belichting
 • Locatie
 • Ontvangstruimte

  sjephanie

Was super leuk!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in November 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  kellybuijs

samantha87samantha87Escape ApprenticeMember since: 2019 November 13 (5 rooms played)
Posted on: 2019 November 13

Geweldig!

Wat een mooie locatie, zodra je binnenstapt in de villa zit je in de sfeer van het verhaal. Uitdagende kamer, verdeeld over verschillende ruimtes met leuke puzzels! Daarna nog gezellig nagekletst met de gastvrije eigenaren!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verdeeld over meerdere ruimtes
 • Leuke puzzels
 • Gastvrije eigenaren

  villa-bretil

CindyCindyEscaperMember since: 2019 May 8 (105 rooms played)
Posted on: 2019 August 31

Leuk verhaal

Toffe escape, leuke puzzels ook met een groep van 7 is het leuk, je kan allemaal bezig zijn, niemand hoeft stil te staan.
Je gaat zo in het verhaal op dat de tijd voorbij vliegt.
Hele vriendelijke gastvrouw!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2019

Played with 7 persons

Escaped: Yes  51:44 min

  villa-bretil

Super gaaf en verrassend!

Echt een verrassing, na de andere kamer hier te hebben gespeeld en wetende dat deze later was gemaakt hadden we toch bepaalde verwachtingen. Deze werden dubbel en dwars overtroffen! Super originele puzzels en een enge sfeer tot in de puntjes uitgevoerd. Echt waanzinnig. Met zijn drieën was het veel werk maar super leuk! Ook heel mooi dat de verhalen van de twee kamers naadloos in elkaar overgaan. Chapeau! Wij kunnen niet wachten op het verhaal van Ida.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in July 2019

Played with 3 persons

Team: Escaperoomiez

Escaped: Yes  55:00 min


 • Origineel
 • Ruimtelijk
 • Sfeer

  villa-bretil

mike_leijsmike_leijsEscape ExpertMember since: 2019 April 29 (145 rooms played)
Posted on: 2019 May 4

Tof

Hele spannende leuke kamer! Aanrader


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2019

Played with 5 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes  57:01 min

  villa-bretil

Een zoektocht in de ruime zin van het woord.

Na een vermoeiende dag op het werk kon ik wel wat ontspanning gebruiken.
Vrijdagavond 18 uur, ik denk dat ik zowat half Nederland heb afgebeld, maar alles zat vol.
Villa BreTil had gelukkig nog een plaatsje voor deze avond. We speelde de tandarts en als verrassing bleken de eigenaars ook nog eens bereid om HannaH voor ons te openen. Wat een topserice!

23u45 : HannaH

Onthaal :
Als je Villa BreTil 's avonds mist, kan je beter stoppen met escapen :-)
Waw wat is dit een mooi gebouw, leuk uitgelicht en een lekker ouderwets kiezelpad naar de voordeur toe.
Eens binnen ademt alles 1940. Wat een super gezellige ruimte is dit.
We werden welkom geheten door Henny en Mariska, de eigenaars en escape room spelers pur sang.
Voor ik het wist had ik tig folders vast en tips om weer een flinke periode verder te kunnen.

We hadden natuurlijk net De Tandarts gespeeld en het was, buiten het feit dat we de 2de kamer ook mochten spelen, erg leuk om ervaringen uit te wisselen.

Kamer :
De HannaH kamer, qua score lager, maar als ik de reviews goed lees, een betere kamer als de tandarts.
Het wordt door mijn review-schrijven toch aangeraden om hem als laatste te spelen.

Nu ik hem gespeeld heb, weet ik ook de reden waarom iedereen dat zegt.
Persoonlijk denk ik dat het iets teveel afbreuk doet aan de tandartskamer.

Wat er ook van zij, wat een enorm leuke kamer is dit. Verplaats je in het hoofd van een kind zou ik zeggen en je zit in de flow van de kamer.
Zeker in het begin van de kamer ging het lekker vlot. De puzzels lagen ons en hoewel ze niet zo moeilijk zijn als bij de tandarts, volgende ze het thema van HannaH en waren ze erg afwisselend. Het thema kinderkamer en verstoppertje spelen kwamen goed tot hun recht. Tevens is het erg tof dat deze kamer en de tandartskamer met elkaar verbonden zijn qua verhaal. In dat opzicht is de volgorde belangrijk, maar het doet niks af aan de beleving van de kamer.

Wij liepen helaas muurvast op de laatste puzzel. Zoals altijd wisselde de mening waarom we het zo fout gedaan hadden, terwijl het zo simpel was. Overthinking zeker?
Ikzelf was gefrustreerd omdat ik echt geloof dat we op het einde met een tip de kamer gehaald had kunnen worden.

Natuurlijk bespreek je dit en we bleken op het juiste spoor te zitten waardoor zij natuurlijk denken, het komt wel goed en wij geen idee hadden dat we op het juiste spoor zaten.

Desondanks hebben we ons enorm geamuseerd in deze kamer.

Conclusie :
Beide kamers die ze hier hebben zijn de moeite waard. Moet je ze in volgorde spelen, ja misschien wel omdat HannaH misschien meer is wat mensen vandaag van een escape room verwachten. Tevens ligt het verhaal dan ook in lijn en dat is ook steeds fijn.

Het zijn 2 verschillende kamers en voor de die-hard escaper zal de tandarts meer een puzzel uitdaging zijn.
Dat gezegd zijnde is HannaH een fijnere kamer voor de groep. Zeker als in je groep mensen zitten die van doe zaken houden.
Je creëert meer betrokkenheid en dat doet deze kamer perfect.
Ze is ook losser en speelser net zoals het thema dat wil.

Ook hier weer achteraf een leuke foto en dito babbel en tegen een uur of 2 was het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Ik onthoud vooral de goed afgewerkte kamers, uitdagende puzzels, maar vooral 2 toffe eigenaars die weten hoe ze moeten omgaan met spelers en de rooms runnen uit liefde voor het vak. Bedankt voor het openstellen van Hannah terwijl jullie eigenlijk geen slot meer hadden,bedankt voor de babbel en de tig tips, wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer.
9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • speeltijd
 • eigenaars
 • locatie
 • doe denk puzzels
 • samenwerken

  villa-bretil

Erg toffe kamer!

Wat een toffe kamer is dit. De storytelling en sfeer kloppen helemaal met het totaal verhaal van de Villa.
Een kamer met een goed verhaal. De balans met techniek en andere methodes is echt prima.
Enorm gelachen ook, thanks!

De puzzels soort vond ik ook erg leuk en lag mij ook wel.
Van wat ik begrepen heb is Villa BreTil ook constant bezig om de kamers te verbeteren, top!

De lounge is ook erg tof gedaan en helemaal in de sfeer van wat het totaalplaatje moet zijn van de Villa.

Een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Storytelling
 • Balans met techniek
 • Sfeervolle lounge/ontvangstruimte

  villa-bretil

Manon J (5 rooms played)
Posted on: 2018 March 24

Geweldig!

De hele sfeer rond het huis is al spannend bij aankomst. Hannah's kamer was echt goed in elkaar gezet, en de puzzels waren origineel en authentiek. Dit is een spannende kamer met leuke schrikeffecten! Ontzettend goede ervaring, we komen zeker terug voor de andere kamers!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 8 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Dingen doen
 • Aankleding

  villa-bretil

Cecile (1 room played)
Posted on: 2022 November 27

Best leuk, veel diversiteit en spannend

Zijn met 6 personen in kamer Hannah geweest, was leuk om te doen. Veel diversiteit in puzzels en style van de escaperoom was passend bij de omschrijving.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  51:18 min

 

Esther (11 rooms played)
Posted on: 2022 November 20

Super tof

Leuke escape room, veel verschillende en verassende elementen. Meerdere kamers met leuke mysteries en oplossingen!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  49:49 min

 

Nicole (4 rooms played)
Posted on: 2022 November 19

Kei-super!

Veel leuke puzzels waarbij je ook moest samenwerken. Afwisselend en op speelse manier. Meerdere kamers, erg leuk!


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Valerie (5 rooms played)
Posted on: 2022 November 16

Super leuke escape room voor jong en oud

Voor de 3e keer de kamer hanna gespeeld. Elke keer weer blijft het spannend en leuk. Deze keer met de dames uit mijn familie gedaan, het was weer een super ervaring.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  58:22 min

 

Geweldige ontdekkingsreis door de zolderkamer van Hannah

Wij hebben de kamer met de familie (6 personen) gespeeld. Leuke en verrassende puzzels. Ook de aankleding was uniek. De escaperoom heeft allerlei onverwachte wendingen, wat het erg spannend en divers maakt. Wij hebben de escaperoom weten te halen met nog 2 minuten op de teller… Al met al een echte aanrader!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Beleving

 

Leona (10 rooms played)
Posted on: 2022 November 12

Hele gave spannende kamer met originele puzzels

Erg originele kamer zonder standaard puzzels. Ook blijf het tot het eind spannend met de muziek en goede beleving.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  55:30 min

 

jsm_vsjsm_vsEscaperMember since: 2017 November 14 (52 rooms played)
Posted on: 2022 November 13

Dit was echt geweldig

Wij hebben op 1 avond zowel de tandarts als Hannah gespeeld bij villa Bretil. Zou ook echt ons advies zijn om deze kamers in deze volgorde te spelen eerst de tandarts en dan Hannah als je ze beiden wil spellen. Wil je kiezen doe dan absoluut hannah. Een kamer die bij ons in de top 5 is beland. Super toffe kamer en daar kun je best een stukje voor rijden. Wij hebben een heerlijk puzzelavontuur gehad samen met Hannah! Aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • geen tijd om de kamer na afloop nog door te lopen

 

Marleen (35 rooms played)
Posted on: 2022 November 9

Wei zein friendun geworre van Hannah en vondu het heuwl leuk

Kij leuk met Hannah, we hebbuh fein gespeeld. Wel un beetje eng


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:03 min

 

Nina (8 rooms played)
Posted on: 2022 November 6

Leuk en verrassend - knuffelen met Hannah

Erg verrassend. Erg mooi gemaakt en vormgegeven. Een echt avontuur.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Geweldige spannende escaperoom

Wat een gave escaperoom Hannah met zeer goede effecten lees schrikmomenten. Absoluut een aanrader !!!
Voor ons tot nu toe de beste escaperoom met een goed verhaal.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

R Huijben (6 rooms played)
Posted on: 2022 November 6

Fantastisch opgezet en heel leuk om te doen!

Wij vonden HannaH! Ze zat goed verstopt en de puzzels om haar te vinden waren erg leuk om op te lossen. Zeker een aanrader om het ook eens te proberen.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 7 persons

Escaped: Yes  41:17 min

 

Load more reviews