Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

HannaH

Rijen , Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about HannaH

Hannah Schillinger is alleen.

Van haar ouders krijgt ze geen aandacht.

Soms denkt ze wel eens dat als ze dood zou gaan niemand het zou merken. Ze wil alleen maar iemand om samen met haar teddyberen verstoppertje mee te spelen. Daar is ze heel goed in. Ze telt de dagen tot er iemand komt. Wanneer je haar kamer betreedt zal je haar niet zo gemakkelijk vinden. Maar heeft ze zich verstopt of is er iets anders aan de hand…?

Het mysterieuze verhaal van Hannah speelt zich af op de zolder van Villa BreTil. Het is heel goed mogelijk dat je haar daar gaat aantreffen. Maar in welke hoedanigheid, dat valt niet te voorspellen. Zelfs niet door ons...


Themes

Adventure

Crime

Mystery

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

89 likes

848 visitors

87.1% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Julianastraat 8
5121 LR, Rijen
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

448 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (278 rooms played)
Posted on: 2021 november 29

Samen spelen met HannaH

Onze laatste kamer van de dag. Dit was de kamer die al het langst op mijn verlanglijstje stond om te gaan spelen. Van iedereen hoorde ik dat HannaH een onwijs toffe kamer was. Mijn verwachtingen waren dus al aan de hoge kant. Het is en blijft altijd erg lastig om met een bepaalde verwachting naar een kamer te gaan. Maar deze verwachting kreeg ik niet meer uit mijn hoofd. Na even uitgerust te hebben na ons bezoek bij de tandarts, gingen we via de trap naar Hannah's kamer.

De intro van deze kamer is - in mijn ogen - al geniaal. Je zit meteen in het verhaal en in de belevingswereld van Hannah. Eenmaal in haar kamertje wordt het verhaal rondom Hannah steeds duidelijker. Waar het in het begin nog wat vaag is wat we nu precies komen doen, wordt dat gaandeweg steeds duidelijker. De kamer van Hannah, en de overige ruimtes waar je komt, zien er netjes gedecoreerd uit.

Het gave aan deze escape is dat je maar door blijft gaan, er lijkt geen einde aan te komen. De puzzels zijn over het algemeen leuk in thema. Hier en daar zijn ze wat vaag, maar door alle druk die je voelt (omdat er zo veel te doen is), vergeet je dat heel snel. Het is moeilijk om in detail te treden in een review zonder wat over de inhoud van de kamer zelf te zeggen, maar ik kan zeggen dat mijn hoge verwachtingen geëvenaard waren.

Het was voor ons het huzarenstukje op onze escape dag, een heerlijke afsluiter! Inmiddels schemerde het ook al buiten, dus hebben we het prachtige pand ook in het donker mogen aanschouwen. Het is echt de moeite waard om af te reizen naar Rijen om deze twee kamers te spelen. We kijken dan ook erg uit om de derde kamer op deze locatie in de toekomst ook te gaan spelen!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes

  MariekeDrs-jlcsjephanie

Geweldig

Mooi verhaal en mooie kamer. Leuke puzzels en leuke verassingen


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels
 • Goede thema
 • Goede service

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

Onwijs gave kamer!!!

Wat is dit een gave kamer! Je wordt meegesleept in het verhaal en de puzzels zijn super!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2018

Played with 4 persons

Team: Taaltjes

Escaped: Yes

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

Manon J (5 rooms played)
Posted on: 2018 march 24

Geweldig!

De hele sfeer rond het huis is al spannend bij aankomst. Hannah's kamer was echt goed in elkaar gezet, en de puzzels waren origineel en authentiek. Dit is een spannende kamer met leuke schrikeffecten! Ontzettend goede ervaring, we komen zeker terug voor de andere kamers!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 8 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Dingen doen
 • Aankleding

  Jelle van Dongenvilla-bretil

Cupido79Cupido79EscaperMember since: 2017 July 30 (57 rooms played)
Posted on: 2018 march 10

Waanzinnig super kamer !

Bij aankomst zit je al helemaal in “ hannah's” sfeer. Met passie krijg je goeie uitleg van de eigenaren en ben je klaar voor het spel. Vol spanning ga je in de kamer en de tijd loopt... en dan roep je tijdens het spel “ wat een vette kamer “ ik zal zeggen zeker spelen alles klopt en de puzzeltje zitten goed in elkaar. Wij hebben ook echt lol gehad en komen zeker nog terug voor de ander kamer !


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logisch
 • Sportief

  villa-bretilmariska_van_der_bruggen

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (265 rooms played)
Posted on: 2023 september 29

Waarom kan niemand in deze familie gewoon even normaal zijn?

Na onze succesvolle poging tot spionage met mama Idah bij The Imitation Room nemen we een kleine pauze in de ruime ontvangst van de villa alvorens door te gaan naar het volgende verkrekte familielid. We gaan op zoek naar de dochter, Hannah, die zich verstopt op de zolder. Dat klinkt gezellig en totaal niet abnormaal. Het is ook totaal niet gek om als vier volwassen mannen te komen spelen met een klein meisje dat je niet kent dus daar gaan we verder maar niet op in.
De intro is een stuk meliger dan wat ik verwachtte. Het zet een gek sfeertje neer en laat ons ook nog eens keihard lachen. Ik ben er fan van, maar het geluid mag een stuk harder aangezien ik er maar een klein deel van kan volgen. Om dat dan te volgen met een compleet onnodig filmpje snap ik ook niet. De kamer heeft het naar mijn mening niet nodig. Anyway, tijd om Hannah te vinden!

Helaas wordt al snel duidelijk dat HannaH niet is wat ik verwacht had. De kamer is groot en bevat meerdere ruim opgezette stukken, maar het voelt allemaal zo leeg. Het decor is op een paar stukken na helemaal niet zo fraai en de weinige spullen die er liggen voelen meer als oude troep dan bijdragen aan de sfeer. Waar The Imitation Room dat gevoel te pakken heeft dat je echt in de kamer van een daadwerkelijk persoon bent voelt dit voor mij te veel als "de enge escape room". Ik waardeer echter wel de focus op goed gebruik van licht en een banger van een soundtrack. Deze elementen escaleren de sfeer aanzienlijk. De giga schermen in de kamer met de aftikkende tijd zijn dan weer jammer. Ik volg verder eerlijk gezegd maar weinig van het verhaal, al vind ik de conclusie wel satisfying.
Als je trouwens een zwak hart heb, maak je geen zorgen. De kamer is spannend, maar absoluut niet eng te noemen. Op een paar kleine scares na moet de kamer het vooral hebben van de sfeer.

Zoals ik al zei is de kamer groot. Je hebt hier meerdere ruimtes en deze zijn aan de grotere kant, maar werken ook vaker met hoogte. Dit zie je vrij weinig dus ik ben hier zeker fan van! De kamer kent veel puzzels en was voor ons een goede uitdaging. We zijn zo'n 52 minuten bezig terwijl we voor ons gevoel aardig snel gaan. We houden het bij deze kamer op 1 hint en die was zeker gewaardeerd.
Ik moet zeggen dat ik ook op het spelverloop meer van de kamer verwacht had. Er gebeurt weinig verrassends en we zijn vooral lekker aan het puzzelen. Puzzels variëren hard in kwaliteit van "Oh leuk" tot "Oh god niet zo één". De flow is goed, maar ik vraag me regulier af waarom deze puzzels hier zijn en waarom wij die nu doen.
Wederom hebben we hier de begeleiding van Björn met wie we nog lang na hebben kunnen praten. Goede service boost de ervaring en deze jongen doet het zeker goed!

HannaH is een grote, enigszins sfeervolle puzzelkamer, waar ik eerlijk gezegd te hoge verwachtingen voor had. Hoewel ik het zeker leuk heb gehad bij HannaH moet ik zeggen dat ik toch enigszins teleurgesteld de auto weer in stapte. De kamer was leuk, maar ik had er toch veel meer van verwacht qua sfeer, verloop, verrassingen, etc. Als je zo veel reviews hebt met zo'n hoog gemiddeld cijfer dan creëer je een beeld dat je moeilijk waar kan maken. Ditzelfde probleem had ik bij Zahnartzt Schillinger en daarom ben ik blij dat ze hier niet meer zo actief reviews afdwingen. Laat het maar een les zijn dat je kritisch moet zijn op al die cijfers. Ik denk dat de kamer vooral voor grotere groepen en minder ervaren escapers heel tof kan zijn. Kom hier voor The Imitation Room en pak deze lekker mee.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  52:00 min


 • Gebruik van licht
 • De soundtrack gaat hard
 • Grote en hoge ruimtes
 • Goede service
 • Fijne ontvangstruimte
 • Wisselende kwaliteit decor en inrichting
 • Wisselende kwaliteit van puzzels
 • Hintschermen

  Marieke

EvelyneEvelyneEscaperMember since: 2023 February 21 (67 rooms played)
Posted on: 2023 september 17

Op een grote paddestoel...

Voor de afwisseling slepen we het gezin mee naar een escaperoom. Last minute via de website (en een heel vriendelijk telefoontje) kunnen reserveren, super handig! Met zijn 5en beginnen we aan deze kamer.

De kamer is van begin tot eind af. Het verhaal is leuk en neemt je mee van begin tot eind. Het is een toffe mix tussen realiteit en fantasie, waardoor je echt in het verhaal mee gaat. Storytelling is dus top! Het decor ziet er goed en onderhouden uit. De gebruikssporen zijn echt minimaal! De puzzels zijn gevarieerd met leuke verrassingen. De begeleiding is ook top! Precies genoeg om de kamer binnen te tijd te halen en zo min mogelijk uit de beleving gehaald te worden.

Al met al een leuke middag en echt een toffe kamer! Uitdagend en ik raad aan met 4/5 te spelen. Er is genoeg te doen en te beleven!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal

  markgoedegebuure

escap.emiescap.emiEscaperMember since: 2022 November 06 (50 rooms played)
Posted on: 2023 may 01

This is my hand.... uh house!

#33
Hannah heeft ons uitgenodigd om met haar te komen spelen. Wij zijn de beroerdste natuurlijk niet, dus hebben we een ander stel opgetrommeld, met iets wat minder escape-ervaring, om Hannah een avondje te vermaken. Voor ons ligt deze escaperoom om de hoek en ook deze werd veel aangeraden. Bij aankomst zie je al gauw de escaperoom in de vorm van een guur huisje op je wachten. Ontvangstruimte is daarbij ook mooi in thema. De eigenaresse begroet je hartelijk en je kan snel van start. Zonder al te veel te verklappen kan ik zeggen dat de intro echt enorm leuk is. Hierna betreed je de ruimte en de spanning was hoog. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de schrikmomenten overschat had, dat is verder niet erg want hierdoor konden we wel goed doorspelen zonder dat we al te bang waren. De puzzels zijn simpel, maar volledig in thema gezien het vanuit Hannah een 5-jarig meisje bedacht is. Echter is veel technisch, leuk voor de effecten! De puzzels zijn lineair opgebouwd, hierdoor krijgt de gehele groep alles mee. Wij waren met 4 personen en dit lijkt me perfect. In ieder geval zou ik meer mensen niet per se aanraden, dan heb je kans dat je elkaar voor de voeten loopt. Een mooie kamer, die goed te doen is!


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  45:50 min


 • Puzzels
 • Logica
 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  nickb

CharlotteCharlotteEscape ExpertMember since: 2019 May 15 (162 rooms played)
Posted on: 2023 february 06

Hannah

#138 - De introductie vond ik leuk en de aankleding was prima. De puzzels vond ik wisselend leuk en niet zo leuk. Ik vond de verlichting wel echt een dingetje. Het maakte sommige puzzels onduidelijk. Verder heb ik me echt wel vermaakt, maar deze escape pakte mij niet zo.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  55:31 min

  Steven2919

KoffievreterKoffievreterJunior EscaperMember since: 2022 June 08 (51 rooms played)
Posted on: 2022 december 12

viel wat tegen

Na het lezen van de reviews waren onze verwachtingen wat hooggespannen, maar voor mij was het toch niet de ervaring die ik ervan verwacht had. Ik begon al wat minder aan de kamer door de ontvangst, die naar mijn mening iets teveel klaagde over eerdere bezoekers en opschepte waar ze zelf allemaal wel niet aan meegewerkt had.
Ik vind het ook moeilijk om de kamer goed te beoordelen als het niet gelukt is om in het verhaal te komen. De potentie van de kamer is er wel, maar er had meer uitgehaald kunnen worden. Dat gevoel bleef eigenlijk de hele escape.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 6.5


Played in August 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • locatie
 • Gebrek aan verhaal
 • Decor

  aardbeitje

Valerie98Valerie98EscaperMember since: 2022 March 25 (100 rooms played)
Posted on: 2022 july 18

tof!

We hoorde veel negatieve reacties over de locatie, kamers etc. Na ongeveer 40 kamers te hebben gespeeld viel deze kamer alles behalve tegen! Orginele puzzels, hele toffe locatie en zonder al te veel te verklappen was de kamer indrukwekkend. Dankjewel host Ashley, jij maakte het gister voor ons helemaal af!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuure

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (215 rooms played)
Posted on: 2022 january 12

Kinderspel

Onze escape-dag met de formatie ‘Ale Blie' (3 personen) sloten we af in Villa BreTil Escape Rooms met de kamer ‘HannaH'. Dit zou mijn 29ste escape room worden. In de review van de andere kamer van BreTil beschreef ik al hoe mooi de locatie eruit zag en dat het nog tien keer gaver zou zijn als je 's avonds (in het donker) de behuizing van de escape room zou aanschouwen. Dit plaatje hebben we gelukkig nog net mee kunnen pikken toen we naar huis gingen.

Na in-ge-escaped te hebben bij de ander kamer, waren we ready voor ‘HannaH'. De host en tevens eigenaar van de escape room ging ons voor naar de kinderkamer. Een verrassende voorshow konden we aanschouwen net voordat we de kamer binnen gingen. Dit was ontzettend goed gedaan en zorgde voor een grote glimlach op ons gezicht toen we de kamer daadwerkelijk betraden.

Wat bijzonder leuk is aan deze kamer is dat het vol verrassingen zit. Er lijkt géén einde te komen aan het spel (in de positieve zin). De meningen waren een beetje verdeeld. Ik vond de puzzels vrij lineair, maar een ander teamlid van ons team vond dat je best wel wat tegelijkertijd kon doen. Zoals ik het zie – en ik schrijf deze review - was de kamer in de meeste gevallen lineair en waren er kleine gemakkelijke dingen die je tegelijkertijd zou kunnen doen.

Hierbij wil ik duidelijk aangeven dat ik géén probleem heb met lineaire kamers. Ik lees ooit reviews van andere (bij andere escape rooms) die zich hier erg aan storen. Het is pas storend voor mij als je echt op elkaar moet wachten en niets te doen hebt totdat de ander klaar is. Dat is bij deze kamer absoluut niet het geval. We zijn bij deze kamer continu bezig geweest met elkaar. Er zitten in deze kamer ook flink wat samenwerkingspuzzels, waarbij je al je teamleden nodig hebt om iets op te lossen. Dat vind ik altijd ontzettend leuk in escape rooms. Het laatste wat ik nog kwijt wil over de puzzels is dat het een groot deel behendigheidspuzzels zijn. Dus voor mensen die daar van houden, ga deze absoluut doen!

De decoratie is hartstikke goed gedaan in deze kamer. Je begeeft je in de leef- en belevingswereld van HannaH. Wat vooral goed gedaan is, zijn de lichteffecten. Ik vind het altijd zo ontzettend knap als een escape room met het gebruik van licht een bepaalde sfeer neer kan zetten die je nog meer in de belevingswereld van de kamer brengt. Dat is hier echt top gedaan!

We zijn ontsnapt uit deze kamer. Voor mijn gevoel gingen we het nimmer redden, maar niets bleek minder waar. Mooie afsluiting van de escape dag. Helaas was er weinig tijd voor napraten vanwege de – door de overheid opgelegde – sluitingstijd. Dat was jammer, want de ontvangst/napraat ruimte is ontzettend gezellig. Zo wordt de Brabantse gezelligheid goed vertegenwoordigd in het escape-landschap.

Al bij al; Een leuke kamer die je zeker niet moet overslaan als je in de buurt van Tilburg/Breda bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen (i.v.m. lineaire puzzels en af en toe een krappe ruimte);
- Als je beide kamers wilt spelen maakt de volgorde niet veel uit. Beide kamers zijn van een gelijkwaardig niveau en allebei super leuk om te doen.
- Als je klimmen en klauteren houdt is deze kamer helemaal jouw ding.
- Doe deze vooral als je houdt van behendigheidsspelletjes.
- Reserveer 's avonds, want de locatie van de escape room ziet er zo veel vetter uit in het donker (voegt ook wat spanning toe 😉 ).

HannaH, bedankt dat we met je mochten spelen! Ik heb me weer even helemaal kind gevoeld.


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Belichting
 • Locatie
 • Ontvangstruimte

  sjephanie

Was super leuk!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in November 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  kellybuijs

samantha87samantha87Escape ApprenticeMember since: 2019 November 13 (5 rooms played)
Posted on: 2019 november 13

Geweldig!

Wat een mooie locatie, zodra je binnenstapt in de villa zit je in de sfeer van het verhaal. Uitdagende kamer, verdeeld over verschillende ruimtes met leuke puzzels! Daarna nog gezellig nagekletst met de gastvrije eigenaren!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verdeeld over meerdere ruimtes
 • Leuke puzzels
 • Gastvrije eigenaren

  villa-bretil

CindyCindySenior EscaperMember since: 2019 May 08 (114 rooms played)
Posted on: 2019 august 31

Leuk verhaal

Toffe escape, leuke puzzels ook met een groep van 7 is het leuk, je kan allemaal bezig zijn, niemand hoeft stil te staan.
Je gaat zo in het verhaal op dat de tijd voorbij vliegt.
Hele vriendelijke gastvrouw!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2019

Played with 7 persons

Escaped: Yes  51:44 min

  villa-bretil

Super gaaf en verrassend!

Echt een verrassing, na de andere kamer hier te hebben gespeeld en wetende dat deze later was gemaakt hadden we toch bepaalde verwachtingen. Deze werden dubbel en dwars overtroffen! Super originele puzzels en een enge sfeer tot in de puntjes uitgevoerd. Echt waanzinnig. Met zijn drieën was het veel werk maar super leuk! Ook heel mooi dat de verhalen van de twee kamers naadloos in elkaar overgaan. Chapeau! Wij kunnen niet wachten op het verhaal van Ida.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in July 2019

Played with 3 persons

Team: Escaperoomiez

Escaped: Yes  55:00 min


 • Origineel
 • Ruimtelijk
 • Sfeer

  villa-bretil

mike_leijsmike_leijsEscape ExpertMember since: 2019 April 29 (145 rooms played)
Posted on: 2019 may 04

Tof

Hele spannende leuke kamer! Aanrader


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2019

Played with 5 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes  57:01 min

  villa-bretil

DreablirdDreablirdJunior EscaperMember since: 2019 January 23 (45 rooms played)
Posted on: 2019 april 26

Erg toffe kamer!

Wat een toffe kamer is dit. De storytelling en sfeer kloppen helemaal met het totaal verhaal van de Villa.
Een kamer met een goed verhaal. De balans met techniek en andere methodes is echt prima.
Enorm gelachen ook, thanks!

De puzzels soort vond ik ook erg leuk en lag mij ook wel.
Van wat ik begrepen heb is Villa BreTil ook constant bezig om de kamers te verbeteren, top!

De lounge is ook erg tof gedaan en helemaal in de sfeer van wat het totaalplaatje moet zijn van de Villa.

Een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Storytelling
 • Balans met techniek
 • Sfeervolle lounge/ontvangstruimte

  villa-bretil

Een zoektocht in de ruime zin van het woord.

Na een vermoeiende dag op het werk kon ik wel wat ontspanning gebruiken.
Vrijdagavond 18 uur, ik denk dat ik zowat half Nederland heb afgebeld, maar alles zat vol.
Villa BreTil had gelukkig nog een plaatsje voor deze avond. We speelde de tandarts en als verrassing bleken de eigenaars ook nog eens bereid om HannaH voor ons te openen. Wat een topserice!

23u45 : HannaH

Onthaal :
Als je Villa BreTil 's avonds mist, kan je beter stoppen met escapen :-)
Waw wat is dit een mooi gebouw, leuk uitgelicht en een lekker ouderwets kiezelpad naar de voordeur toe.
Eens binnen ademt alles 1940. Wat een super gezellige ruimte is dit.
We werden welkom geheten door Henny en Mariska, de eigenaars en escape room spelers pur sang.
Voor ik het wist had ik tig folders vast en tips om weer een flinke periode verder te kunnen.

We hadden natuurlijk net De Tandarts gespeeld en het was, buiten het feit dat we de 2de kamer ook mochten spelen, erg leuk om ervaringen uit te wisselen.

Kamer :
De HannaH kamer, qua score lager, maar als ik de reviews goed lees, een betere kamer als de tandarts.
Het wordt door mijn review-schrijven toch aangeraden om hem als laatste te spelen.

Nu ik hem gespeeld heb, weet ik ook de reden waarom iedereen dat zegt.
Persoonlijk denk ik dat het iets teveel afbreuk doet aan de tandartskamer.

Wat er ook van zij, wat een enorm leuke kamer is dit. Verplaats je in het hoofd van een kind zou ik zeggen en je zit in de flow van de kamer.
Zeker in het begin van de kamer ging het lekker vlot. De puzzels lagen ons en hoewel ze niet zo moeilijk zijn als bij de tandarts, volgende ze het thema van HannaH en waren ze erg afwisselend. Het thema kinderkamer en verstoppertje spelen kwamen goed tot hun recht. Tevens is het erg tof dat deze kamer en de tandartskamer met elkaar verbonden zijn qua verhaal. In dat opzicht is de volgorde belangrijk, maar het doet niks af aan de beleving van de kamer.

Wij liepen helaas muurvast op de laatste puzzel. Zoals altijd wisselde de mening waarom we het zo fout gedaan hadden, terwijl het zo simpel was. Overthinking zeker?
Ikzelf was gefrustreerd omdat ik echt geloof dat we op het einde met een tip de kamer gehaald had kunnen worden.

Natuurlijk bespreek je dit en we bleken op het juiste spoor te zitten waardoor zij natuurlijk denken, het komt wel goed en wij geen idee hadden dat we op het juiste spoor zaten.

Desondanks hebben we ons enorm geamuseerd in deze kamer.

Conclusie :
Beide kamers die ze hier hebben zijn de moeite waard. Moet je ze in volgorde spelen, ja misschien wel omdat HannaH misschien meer is wat mensen vandaag van een escape room verwachten. Tevens ligt het verhaal dan ook in lijn en dat is ook steeds fijn.

Het zijn 2 verschillende kamers en voor de die-hard escaper zal de tandarts meer een puzzel uitdaging zijn.
Dat gezegd zijnde is HannaH een fijnere kamer voor de groep. Zeker als in je groep mensen zitten die van doe zaken houden.
Je creëert meer betrokkenheid en dat doet deze kamer perfect.
Ze is ook losser en speelser net zoals het thema dat wil.

Ook hier weer achteraf een leuke foto en dito babbel en tegen een uur of 2 was het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Ik onthoud vooral de goed afgewerkte kamers, uitdagende puzzels, maar vooral 2 toffe eigenaars die weten hoe ze moeten omgaan met spelers en de rooms runnen uit liefde voor het vak. Bedankt voor het openstellen van Hannah terwijl jullie eigenlijk geen slot meer hadden,bedankt voor de babbel en de tig tips, wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer.
9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • speeltijd
 • eigenaars
 • locatie
 • doe denk puzzels
 • samenwerken

  villa-bretil

Geweldig!

Vandaag deze escaperoom gedaan en wij waren helemaal enthousiast! Bij binnenkomst al heel vriendelijk ontvangen en konden we plaatsnemen in hun lounge, deze is keurig en je kan er nog leuk even een drankje doen. Daarna mochten we naar de zolder van Hannah toe en kregen we een keurige speluitleg, waarna de escaperoom begon. Wat heeft deze escaperoom geweldige effecten! De effecten en het verhaal maken de escaperoom een echte beleving. Een heel leuk verhaal en wisselende opdrachten, meerdere kamers en orginele puzzels. Kortom een echte aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Maxime (5 rooms played)
Posted on: 2024 april 01

Geweldige escape room

Het was mega mooie en leuke escape room. Leuk dat er meerdere kamers waren en de gastvrouw was super enthousiast. Wij komen zeker nog terug voor de andere kamers


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  06:11 min

 

GuuskeGuuskeJunior EscaperMember since: 2024 January 10 (20 rooms played)
Posted on: 2024 march 30

Heel erg leuke kamer met een grappig thema

Erg kinderlijk, zo voelt deze kamer aan en dat is perfect! want het gaat natuurlijk over een klein meisje. Alvast een eerste tip: probeer bij voorkeur deze kamer te spelen in het donker (of daar aan te komen als het donker is) , dat maakt de ontvangst naar binnen bij Villa BreTil zo vele malen beter. De buitenkant van het huis heeft namelijk twee lampen die steeds kort doven, een kleine grafsteen, creepy achtergrondmuziek, verschillende spots die het huis mooi belichten en zelfs een krakende deur. Het is ook echt een huis waar de escaperooms zich in bevinden waardoor het verhaal van de familie Schillinger heel erg goed tot zijn recht komt.

De ontvangstruimte is super mooi en we werden gelijk vriendelijk te woord gestaan, last-minute kwam er nog ongepland een zesde speler mee maar voor de medewerkers van Villa BreTil was dit absoluut geen probleem. We moesten even wachten omdat de kamer gereset moest worden na de vorige groep en begonnen daarna aan ons avontuur op de zolder.

De kamer begon met een korte introductie, het was erg leuk bedacht en had een klein verrassingseffectje. Ik had wel begrepen van een vriend die Hannah eerder in het jaar speelde dat er ook een filmpje van +/- een minuutje te zien was, wij hebben deze niet gezien wat ik wel erg raar vond omdat dit wellicht het verhaal wat had verduidelijkt.
De puzzels zijn goed te doen, het bevat veel spelletjes en veel dingen waarbij je dingen moet ondernemen (wat een goed iets is want de thema van de kamer is en blijft met kinderen te maken te hebben). Wel denk ik dat sommige puzzels wellicht een beetje te makkelijk zijn, maar dat kan erg verschillen per persoon natuurlijk.
De kamers zijn niet heel groots gedecoreerd, dit is wel logisch aangezien de escaperoom zich afspeelt in voornamelijk de kinderkamer van een meisje van vijf maar ik vond dit wel jammer. Er zit wel heel veel techniek in de kamer wat het spel erg aantrekkelijk maakt.

Na het uitvoeren van de laatste handeling waren we ontsnapt, we hadden het goede einde te pakken. De host vertelde ons nog wat er was gebeurd als we het niet gehaald zouden hebben maar qua verhaal vind ik denk ik de kamer een beetje een misser ofzo, het verhaal is op sommige punten best verwarrend voor mij. De website beschrijft specifiek: "Wanneer je haar kamer betreedt zal je haar niet zo gemakkelijk vinden. Maar heeft ze zich verstopt of is er iets anders aan de hand…?"... je raad hem al, mij was nou niet helemaal duidelijk wat er nou precies aan de hand zou moeten zijn met Hannah. Ik denk dan toch dat het introductiefilmpje dat we niet gezien hebben een hoop had moeten verduidelijken (als deze er in zat hoor, ik ga nu er van uit dat die vriend die hem ook gespeeld heeft zich niet vergist heeft).

Achteraf hebben we nog even met de medewerkers gekletst over escaperooms en gaven ze nog tips voor escaperooms die het waard zijn om te bezoeken. Bedankt voor deze gezellige avond!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  53:25 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Gebrek aan verhaal

 

SimbaSimbaJunior EscaperMember since: 2023 November 22 (23 rooms played)
Posted on: 2024 april 02

Spelen met Hannah

Hannah was de laatste kamer voor onze groep op deze locatie. We speelde de kamer met 6 spelers deze keer. Dit aantal was prima te doen qua grootte van de kamers, maar voor het puzzelplezier zou ik eerder 3 a 4 spelers adviseren aangezien veel vrij lineair lijkt te gaan. De rest van de spelers kan dan wel alvast op onderzoek uitgaan en zodra je een onderdeel krijgt van een volgende puzzel viel dit daardoor goed op zijn plaats waardoor we een prima tijd neer konden zetten.

Hannah is ontzettend leuk opgebouwd en blijft in de sfeer van de kinderspelletjes. Verwacht daarom niet perse ontzettend moeilijke puzzels maar laat je gewoon onderdompelen in de beleving en speel lekker met Hannah mee. Elke nieuwe ruimte brengt een nieuwe sfeer met zich mee wat bijdraagt aan de opbouw van de spanning.

Nu we alle kamers op deze locatie gespeeld hebben moeten we vermelden dat iedere kamer zijn eigen charmes heeft. Wil je een klassieke escape kamer met puzzels speel dan de tandarts. Ben je meer van het zoeken naar onderdelen en puzzels, en laat je je graag uitdagen dan is de immitation room de kamer voor jou, echter de flow hierin vinden is zeker voor beginners lastig. Wil je meegezogen worden in de sfeer van een verhaal en wil je een kamer met een lekkere flow met meer spelletjes dan echte nadenk puzzels (ook voor een beginnende groep) dan is Hannah zeker de kamer voor jou.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  52:30 min


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

grypiegrypieJunior EscaperMember since: 2018 April 30 (35 rooms played)
Posted on: 2024 march 11

Leuke orignele kamer met een super gave intro!

Deze kamer met het vaste clubje vrienden gespeeld. De intro begint al super tof! Eenmaal de kamer in is het even zoeken waar te beginnen, moeten we nu echt dat doen? Eenmaal op gang kom je van de ene ruimte in de volgende. Je blijft maar doorgaan en de klok tikt door. Het einde was iets abrupt voor mijn gevoel maar netjes binnen de tijd waren we er weer uit.

Ontvangst van de locatie was top, alsof je een bruin cafe in stapt, heerlijk. Perfecte begeleiding en al met al een goede beleving!


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in March 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Logica

 

VrielinkieVrielinkieJunior EscaperMember since: 2022 May 22 (17 rooms played)
Posted on: 2024 march 03

Kamer met veel effecten en verrassingen

Super toffe kamer, met een goed thema wat perfect is doorgevoerd. Kruipen, klimmen en puzzelen in een creepy atmosfeer. Het onthaal was ook fantastisch, de eigenaar en game host hebben echt een passie voor escape rooms. De aankleding is helemaal super. We vonden het een hele toffe kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:14 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Jessica (5 rooms played)
Posted on: 2024 february 26

Geweldige ervaring

Hannah is een leuke en uitdagende escaperoom, spannend maar niet te eng, puzzels zijn uitdagend en het verhaal van het kleine meisje maakt het helemaal af. We hebben gelachen, gegild en uiteindelijk gerend om nog net binnen de tijd het einde te redden. Ontzettend leuke middag, aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:33 min

 

Load more reviews