Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Genootschap 5255

Bergen op zoom , The Netherlands

Open now

70 minutes

2 - 8 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Genootschap 5255

Er gaan de wildste geruchten over Genootschap 5255, volgens onderzoekers een samenzwering van 's wereld beste illusionisten. Al meer dan 100 jaar dient iedere illusionist die zich bij dit genootschap wilt voegen te bewijzen. Maar nu is deze kans aan jullie! Weten jullie alle geheimen van Genootschap 5255 te achterhalen en zo jezelf bij deze samenzwering te voegen? Blijf voorzichtig, want overal waar jullie komen heeft het genootschap ogen...


Child-Friendly

Themes

Adventure

Bank

Safe

Magic

Crime

Mystery

Properties

Airco available

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

20 likes

182 visitors

87.4% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Kortemeestraat 18
4611TM, Bergen op Zoom
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

127 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Deze fantastische ervaring kun je niet in een zin verwoorden!

Deze kamer is van begin tot eind een fantastische beleving. Naarmate je verder in het spel komt, groeit de beleving alleen maar. De film die als basis voor het verhaal dient leent zich perfect voor deze escape. Een escaperoom vol verrassingen! En wát een techniek! Alleen daarvoor krijgen jullie al een dikke tien. Ook hier een walk trough the room en een fijn gesprek achteraf. Service is top, blikje drinken aangeboden gekregen! Enthousiaste en ervaren begeleiding! Ga zo maar door…. Alleen maar lof voor jullie en deze kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Decor en effecten
 • Techniek
 • Service en begeleiding
 • Totaalbeleving

  Antal BekendamMarindeWepsie

Vier blije horsemen en -ladies

We zouden deze kamer lang geleden al spelen als testteam, maar helaas begaf de techniek het en toen kwam corona. Toen we ontdekten dat Genootschap inmiddels al een tijdje open was gelijk 'gewoon' geboekt en daar hebben we zeker geen spijt van gekregen. We speelden in 2019 Juwelier van de onderwereld, dus we hadden best hoge verwachtingen. We zijn niet teleurgesteld.
De kamer oogt in eerste instantie misschien wat basic, maar dat is maar het begin. We vonden de puzzels heel gaaf en origineel. Er zitten een paar leuke verrassingen in wat het al met al gewoon een hele toffe kamer maakte om te spelen. Complimenten ook voor Wessel die enthousiast is en de tijd nam om alles nog even na te lopen. Vinden we echt een pluspunt, dat zouden ze bij alle kamers moeten doen. Jammer dat we voor kamer drie nog een jaar of wat moeten wachten, maar dan zien jullie ons zeker terug!

Mijn 51e kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

  Wepsie

Origineel en groot!

Na de Juwelier van de Onderwereld was het de beurt aan Genootschap 5255!

Het verhaal sprak mij heel erg aan en er zitten ook wat mooie en vooral subtile mindef*ck momentjes in.
Het begin van de kamer is het lastigste deel. Hier zitten wel hele leuke puzzels in die op een unieke manier ervoor zorgen dat je uiteindelijk verder kan in het spel.
De puzzels vragen om samenwerking, logica en goed kijken! Ik lees vaker in de reviews dat de puzzels onlogisch zouden zijn, maar ik kan me hier totaal niet in vinden. We gingen met maar 1 kleine hint als een raket door de kamer en hadden na het ontsnappen nog ruim 12 min over!

Als ik 1 puntje van kritiek heb is het dat de 1e ruimte niet helemaal de sfeer heeft van de locatie die het zou moeten hebben, ook zit er in deze ruimte een spel onderdeel wat voor wat afleiding kan zorgen. Maar we hebben het hier ook met de game master over gehad en die dacht er precies zo over. Hopelijk pakken ze dit op en maken de deze kleine aanpassing. Dat zou alles nog mooier en beter maken dan het al is!

Thanks Wessel voor de leuke avond en goede begeleiding!


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:15 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • 1 kleine afleiding in 1e ruimte

  Wepsie

StanStanEscape ExpertMember since: 2017 November 13 (142 rooms played)
Posted on: 2022 May 17

Heerlijke kamer, ook voor twee personen!

Zondagmorgen, niets gepland. Een heerlijk dagje niksen, zou je zeggen. Het was goed weer, mijn vriendin en ik stonden op en ik vroeg: “Wat zullen we gaan doen vandaag?”. Zij kwam met het perfecte antwoord: “Zullen we anders een escaperoom gaan doen?”. Gelukkig hoefde ik het deze keer zelf niet voor te stellen. Onze zoektocht naar een last minute kamer kon beginnen. Berichtje geplaatst in een Facebookgroep en nog geen vijf minuten later hadden we geboekt bij Escaperoom 0164 om Genootschap 5255 te gaan spelen. Deze kamer stond al lang op mijn wishlist, eindelijk kon ik hem afvinken van mijn lijstje. Op naar Bergen op Zoom!

Een paar uur na het boeken kwamen we aan op locatie en werden we ontvangen door onze enthousiaste host (Het is me nu even ontgaan of het Thomas of Wessel was 😉). Na even kort gekletst te hebben kon ons avontuur op deze zondagmiddag gaan beginnen. De escaperoom is gebaseerd op de film ‘Now you see me’, een van mijn favoriete films. Mede hierdoor keek ik onwijs uit naar deze kamer. Meteen bij binnenkomst zien we een aantal leuke referenties naar de film. Er is in het begin sowieso veel te zien, gelukkig gingen we met z’n tweeën gestructureerd te werk.

Ik vind het persoonlijk altijd best spannend om een kamer met twee personen te boeken. Het blijft lastig of het met twee personen goed te doen is. Gelukkig kwamen we er hier snel achter dat de puzzels goed in elkaar zaten, ook voor twee personen. Er was genoeg te doen en konden alles vrij snel oplossen. De puzzels zijn overigens prima in thema net zoals de ruimtes. Verwacht geen hele spectaculaire dingen, maar het klopt simpelweg wel gewoon!

Het verhaal wat door de kamer loopt is duidelijk, dat komt mede doordat ik de film meermaals gezien heb. Er zitten onwijs veel knipogen naar de film in deze kamer, daar houd ik van! Hoe het is als je de film nog niet hebt gezien kan ik dus helaas niet over oordelen.

Positieve aan deze kamer vind ik echt de flow, zeker ook met twee personen. Er is onwijs veel te doen, de puzzels zijn – qua moeilijkheidsgraad – perfect en de ruimtes zien er over het algemeen netjes uit. Als je lekker wil komen puzzelen in een prima thema, dan ga je Genootschap 5255 echt waarderen! Het einde had wat mij betreft wel wat spectaculairder gemogen.

Samenvattend ben ik heel blij deze kamer gespeeld te hebben, zeker met twee personen. Het was heerlijk puzzelen in een prima gedecoreerde kamer. Wij hebben ons onwijs vermaakt. Nogmaals complimenten aan onze host dat we deze kamer zo last minute konden spelen!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  Wepsie

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (176 rooms played)
Posted on: 2022 March 14

Heel tof en magisch

#213 Op advies van de eigenaar speelden we eerst de andere kamer op deze locatie en daarna deze. Fijn dat dit mogelijk was, want dit was de fijnste volgorde. Deze kamer heeft alles wat escapen zo fantastisch maakt: een goed verhaal, een prachtige sfeer, volop puzzelwerk waarbij je met verschillende teamleden tegelijk aan de slag kan, magische en verrassende elementen, een vette ontknoping en goede verhalen achter de schermen. Wij werden van deze kamer helemaal vrolijk. We moesten soms ook flink om onszelf lachen over hoe we bezig waren, maar er bleek meer mogelijk dan het oog doet geloven. De film waar de kamer op gebaseerd is, ben ik, enthousiast geworden door de escape, pas achteraf gaan kijken en het was toen erg leuk allerlei elementen terug te herkennen. Zeker een must-play deze kamer!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:06 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • 70 minuten speeltijd

  Wepsie

chaosmochaosmoJunior EscaperMember since: 2021 September 3 (18 rooms played)
Posted on: 2022 February 20

Wauw!

Via de top beste kamers van Escapetalk terecht gekomen bij het Geheime Genootschap. Eigenlijk hadden we beide kamers geboekt op deze locatie, maar De Juwelier bleek niet meer goed te functioneren, dus moest deze helaas afgezegd worden. Gelukkig was Het Geheime Genootschap de beter beoordeelde van de twee, en wat was dit een geweldige ervaring.

Na een zeer vriendelijk ontvangst van onze spelleider werden we naar de kamer gebracht. Aangezien we (ook in deze samenstelling) al ervaring hadden met escape rooms hield onze spelleider het intropraatje gelukkig kort. Na de uitleg in de kamer verliet zij de kamer en kregen we de eerste opdracht waarna de tijd begon te lopen.

Ik vind het zelf altijd erg fijn als (het begin) van een kamer niet heel erg lineair is. Zo konden we (groepje van 5) los van elkaar aan de slag met het oplossen van de puzzels. Alle puzzels waren erg logisch (sommige kamers hebben er helaas soms een handje van om heel erg vergezochte puzzels op te nemen in hun kamer). Ondanks dat we niet overal meteen uitkwamen wisten we (met één kleine hint) ruim binnen de gestelde 70 minuten te ontsnappen. Dat ze hebben gekozen voor 70 minuten is ook wel een goede keuze geweest. Dat heeft deze kamer ook wel nodig. (Lees: waar voor je geld!)

Waar deze kamer voor mij wel echt in uitblonk was het gebruik van techniek. Je vindt hier je broodnodige slotjes en codes die je moet intoetsen, maar het waren de special effects die deze kamer echt tot een gave ervaring maakte! Dit is daarmee op dit moment ook meteen een van de tofste kamers die ik gespeeld heb.

Na het ontsnappen nam onze spelleider ook ruim de tijd om niet alleen onze escape na te bespreken, maar ook de kamer zelf. Al met al een geweldige ervaring. Hier wil je absoluut een stuk(je) voor reizen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede prijs
 • Special effecten
 • Volledig automatisch

  Wepsie

sjephaniesjephanieEscaperMember since: 2021 August 12 (74 rooms played)
Posted on: 2022 January 10

Aaaah, nu zie ik 't!

Op naar Bergen op Zoom, wat dan toch nog stiekem anderhalf uur rijden is, maar hey! Dat hebben wij natuurlijk over om weer twee kamers te spelen die op het verlanglijstje stonden. Met 6 man sterk gaan we een dappere poging wagen om ons aan te sluiten bij het genootschap. Wie weet vinden ze ons nog aardig ook.

Aangekomen op de (mooie) locatie kunnen we direct starten met spelen. Zoals in andere reviews benoemd haalt deze room zijn inspiratie uit de film 'Now You See Me'. Niet persé een must, wel leuk om deze van tevoren te (her)bekijken. In de kamer is lekker veel te doen. De aangereikte 70 minuten ga je zeker nodig hebben! We kunnen lekker allemaal tegelijk aan de slag en ik zie geen moment om stil te staan. De puzzels zijn origineel en je wordt gedwongen om passend in het thema te denken. Je hebt tenslotte wel te maken met een stelletje illusionisten. Een paar puzzels in het bijzonder vind ik erg creatief gevonden!

Qua decor betreft valt hier en daar nog wat te halen. Dit wordt tegen het einde wel steeds beter, dus je werkt echt ergens naar toe. Vooral het einde vond ik erg vet gedaan. Vergeleken met de Juwelier is hier wat meer nadruk gelegd op de beleving. Er zitten wat meer effecten in en er wordt nog meer gebruik gemaakt van licht en muziek. één staaltje techniek in het bijzonder vind ik helemaal geweldig. De vriendelijke host nam daarna ook uitgebreid de tijd om dit aan ons uit te leggen, dus dank daarvoor! Dat kan ik altijd waarderen.
Hoe of wat zou ik zeker zelf gaan ontdekken, wie weet hebben ze bij het genootschap nog plek ;)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service

  Drs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertMember since: 2021 November 28 (73 rooms played)
Posted on: 2022 January 10

Beter (te) laat dan nooit

Escape room nummer 33 alweer voor mij. Samen met mijn team ‘De Verblauwkes’ (6 personen deze keer) zijn we afgereisd naar het prachtige Bergen op Zoom om daar de twee escape rooms te gaan spelen van Escaperoom 0164.

Als ik ergens een hekel aan heb is het te laat komen. Meestal voel ik me dan zo bezwaard dat ik nog liever niet meer op kom dagen, dan dat ik met schaamrood op mijn wangen naar binnen moet. Het was deze keer niet anders. Drukte op de weg, moeite met parkeren… Ik voelde me ontzettend bezwaard toen ons deel van het gezelschap te laat binnen kwam. Hierom wil ik allereerst mijn dank uitspreken over de flexibiliteit van onze host. Ze bleef klantvriendelijk en benadrukte dat het niet erg was en dat het kon gebeuren. Ik kan me voorstellen dat ze ons wel kon schieten (terecht), maar ze uiten zich geruststellend richting ons, waardoor het schaamrood langzaam verdween en ik me meer op m’n gemak voelden. Echt ontzettend bedankt Escaperoom 0164 voor dit stukje vergeeflijkheid.

Uh-Hum! De kamer dan…
Ter voorbereiding hadden we de film (opnieuw) gekeken. Het is waar wat ze zeggen. De film voegt iets toe, maar is absoluut niet noodzakelijk om te kijken voor het spelen van het spel (wél leuk, dus kijk de film gewoon voordat je gaat!)
Het verhaal en het thema is super tof. Je missie is duidelijk; je moet bij dat genootschap! Altijd fijn als duidelijk is met wat voor ‘rol’ je een kamer in gaat en wat het doel is. Voor ons gevoel ging het wel lekker, we loste veel puzzels snel op. De puzzels zijn leuk, je kunt met meerdere puzzels tegelijkertijd doen, dus iedereen heeft zijn handen vol.
Op het moment dat we vastliepen, kregen we netjes op tijd een hint van onze voortreffelijke host (Ik slijm een beetje om alsnog het te laat komen goed te maken, maar het is weldegelijk waar dat we precies op tijd de goede hints kregen).

Hoe verder je in het spel komt, hoe leuker de aankleding wordt met een spectaculair gedecoreerd stukje aan het einden. Ten slotte gebeurd er zo’n beetje richting het einde iets heel bijzonders. In ons fanatisme om er binnen de tijd eruit de komen was het ons nog niet echt opgevallen, waardoor we de ‘wauw’ in de kamer zelf hadden gemist.

Gelukkig hadden wij het ‘wauw’-moment toen we uit de kamer kwamen en samen met de host de gehele kamer doorliepen. Ik vind dit altijd een groot pluspunt, als een host de tijd neemt om alles nog eens door te lopen en uit te leggen. Tip van mij: Let dus ook goed op tijdens het spelen, zodat je dit fraaie stukje magie niet mist, want het is echt een super gave toevoeging.

Al bij al: We hebben een super leuke tijd gehad in de kamer en als je in de buurt bent, moet je deze zeker doen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Wij speelde de kamer met zes personen. Ik schat in dat het ideale aantal voor deze kamer vier óf vijf personen is. Er is genoeg tegelijkertijd te doen en persoonlijk vind ik zes altijd een beetje veel, maar het is te doen.
- Als je beide kamers speelt maakt de volgorde niet zoveel uit; ik vond beide kamer van een gelijkwaardig niveau en ze zijn allebei leuk om te doen.
- Kom op tijd! Doe die lieve mensen dit niet weer aan 😉
- Parkeren kan gewoon redelijk dichtbij, dus bekijk voor je gaat goed waar de mogelijkheden tot parkeren zijn en navigeer naar daar i.p.v. naar het adres van de escaperoom (sluit aan op de tip hierboven).

Escaperoom 0164 bedankt voor het bouwen van jullie mooie kamer. We hebben super leuke tijd gehad bij jullie.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Vette magic trick ;)

  sjephanie

Niets is wat het lijkt...

We deden Bergen op Zoom aan om weer eens een kamer te spelen. Hoge verwachtingen hebben wij van deze kamer o.b.v. de reviews. De ontvangst is super, enthousiaste host (jawel met ervaring, dat is een pre), goede ontvangstruimte, leuke ligging middenin het centrum maar parkeren is geen probleem. En wat een feest, 70 minuten spelen.
De kamer is niet perse logisch en wij zitten duidelijk in de ervaren-escape-tunnelvisie want wij hebben moeite om de puzzels te vinden en op te lossen maar uiteindelijk gaan we er redelijk vlot doorheen. Geen wauw-factor voor deze kamer, maar de puzzels en techniek hierin maken wel wat goed. Het einde sprak mij niet heel erg aan, de laatste twee puzzels staan niet goed in verhouding tot de overige superleuke puzzels. Toch is er veel aandacht besteed aan de ruimten, de techniek en de hosting dus wij kunnen de cijfers zeker volgen. Goed te doen ook met twee personen en zeker een leuke ervaring. Met nog 2 minuten op de klok zijn wij tevreden spelers.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2021

Played with 2 persons

Team: AnJen

Escaped: Yes  68:02 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica volgden we niet altijd

  Wepsie

Joyce Denyft (8 rooms played)
Posted on: 2021 November 29

Avontuurlijk spannend

Wat een ervaring (weeral)! Na onze eerste Escaperoom, hebben we direct de andere kamer geboekt, nog geen 3 weken later en deze kamer ging nog een stapje verder. Het ging boven onze verwachtingen uit, hebben ontzettend gelachten en met zes de tijd van ons leven gehad. 10 min extra in een kamer, lijkt niet veel, maar het heeft een meerwaarde!
De uitleg na de excaperoom vinden we steeds een grote meerwaarde. Je wordt heel persoonlijk behandeld, een service dat we bij geen enkele andere escaperoom ooit hebben gehad.
Spijtig genoeg zijn er hier geen kamers meer voor ons, maar wanneer er ooit een nieuwe kamer komt, zie je ons zeker verschijnen!
Dank je wel!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  68:59 min

  Wepsie

ellen (6 rooms played)
Posted on: 2021 December 2

wat een ontzettend leuke kamer!

Met ons gezin, 6 volwassenen, deze kamer gespeeld. Wat een ontzettend goed doordachte, verrassende kamer is dit. De beste die we ooit gespeeld hebben! Mooie ruimtes, goeie raadsels die je niet één twee drie kan oplossen, maar waar je echt even de tijd voor moet nemen. Ook fijn dat deze kamer 70 minuten gespeeld kan worden. Die extra tijd hadden wij net nodig om er uit te komen.
Kortom; zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  Wepsie

Toffe beleving: aanrader!

Deze kamer na lang wachten gister eindelijk mogen testen. We keken er enorm naar uit en zijn zeker niet teleurgesteld.

We zijn er van overtuigd dat het een vette beleving is als je de kamer gaat spelen, want dat was het tijdens het testen al! Hier en daar worden er nog wat dingen aangepast, wat alleen maar van toegevoegde waarde is voor de beleving. Als je de film gezien hebt, is het wel extra leuk om de kamer te spelen, omdat je veel elementen herkent (die trouwens heel tof verwerkt zijn in de kamer). De puzzels zijn goed bedacht en sluiten aan bij het thema van de kamer. Verder schrijven we maar niet te veel. Gewoon de kamer gaan spelen en zelf ervaren!

We hebben er echt van genoten en genieten nog na :-) Bedankt voor de gastvrijheid Antal en veel succes en plezier met het draaien van de kamer!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Herkenning vanuit de film
 • Toffe elementen
 • Leuke puzzels in thema
 • Service!!

  Marinde

Ilonka Oomen (3 rooms played)
Posted on: 2022 June 23

Verrassend

Het leuke aan deze escaperoom is vind ik ook de afwisseling van de verschillende ruimtes, met allemaal een totaal andere sfeer.....


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  60:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

HarmsjesHarmsjesEscaperMember since: 2021 November 22 (61 rooms played)
Posted on: 2022 June 19

Gaaf!

Gave kamer gebasseerd op de film Now You See Me, je hoeft de film echter niet gezien te hebben. Mooi aangeklede ruimtes, de laatste kamer was verrassend!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

KamonieKamonieSenior EscaperMember since: 2019 November 11 (66 rooms played)
Posted on: 2022 June 13

Topkamer!

.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Sfeer

 

FleurFleurEscape ApprenticeMember since: 2022 May 28 (1 room played)
Posted on: 2022 May 28

Belevende escaperoom

Geparkeerd op Catharinaplein is de escaperoom slechts 2 minuten wandelen.
Goed ontvangst met uitleg.
Onze eerste escaperoom als gezin (4 man) dus het was best moeilijk. Met wat tips als we vastliepen bleef het erg leuk! We komen zeker nog terug voor de andere kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  67:49 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Fantastisch

Een escape room is meestal verrassend, maar deze spant de kroon. Zit werkelijk geweldig in elkaar en leuke technieken. Verder kan ik weinig vertellen zonden iets te verklappen, je moet deze gewoon een keer spelen (volg het advies van ze op; kijk eerst de film "now you see me").


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

janneke_xxjanneke_xxEscaperMember since: 2019 August 25 (45 rooms played)
Posted on: 2022 May 18

Een magische kamer!

Wij hebben een paar jaar geleden de Juwelier van de Onderwereld mogen spelen. Deze vonden wij toen erg leuk om te spelen en we hadden hem binnen 45 minuten gehaald zonder een hint, waardoor we de kamer gratis mochten spelen! Genootschap 5255 stond al een langere tijd op ons lijstje, maar door de lockdowns konden we hem telkens niet spelen. Maar eindelijk was het tijd. Vol goede moed en veel zin in de auto gestapt om naar Bergen op Zoom te rijden. Het is een stukje rijden, dus in de auto waren we al een beetje aan het speculeren over de kamer.

Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk verwelkomd. De gehele binnenruimte is helemaal veranderd sinds de laatste keer dat we hier waren. Het is zeker opgeknapt en ziet er netjes uit. Van tevoren hebben we uitgebreid kunnen praten over verschillende andere kamers en hebben we wat kamers uitgewisseld die zeker gespeeld moet worden. Ze vertelde de inhoud van het verhaal op een leuke en meeslepende manier, waardoor je nog meer nieuwsgierig werd naar de kamer zelf.
Eenmaal in de kamer zaten we er meteen lekker in. Wij waren erg enthousiast en zaten helemaal in het verhaal. Het begin is leuk en origineel en past leuk bij het thema van de kamer. Iets wat ik nog niet in andere kamers heb gezien. De puzzels sloten leuk aan op het thema en waren uitdagend. Ook het decor en de muziek past er helemaal bij. We maakte er voor onszelf een hele show van :). We gingen vrij vlot door de kamer heen met hier en daar een enkele hint. Dit was van tevoren afgesproken wanneer de hints gegeven wordt en dat vind ik altijd wel prettig, want soms krijg je een hint als je hem helemaal nog niet nodig hebt.

Na afloop van de kamer hebben we nog staan praten over de kamer zelf en zijn we de gehele kamer nog doorgelopen, want door de hoeveelheid puzzels kan het nog wel eens gebeuren dat iemand hier en daar een puzzeltje of een oplossing mist. Ook eventuele vragen werden hiermee beantwoord.

Al met al is het zeker een geslaagde avond geweest!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 3 persons

Team: Huize Bevaart

Escaped: Yes  65:39 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Decor

 

Lekker!

Als Moederdag-cadeau nam onze oudste dochter me mee naar genootschap 5255. Met ons 2, dat vinden we altijd het allerleukst.
In het ritje er naar toe (3 kwartier) lekker meeblèren met musical muziek, we love it.
De kamer, met geen enkel slotje, was goed verzorgd. Uitstraling (aankleding) top. Filmkenners niet nodig om de kamer te spelen. De puzzels waren soms echt hersenkrakers, maar zeker logisch te volgen.
Er zit vaak genoeg een ‘yessssss’-gevoel in de kamer, waardoor je enthousiast blijft.
Het napraten met onze spelbegeleider (Wietze? In elk geval geen Thomas) was leuk, leerzaam en gezellig.


9.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  58:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit
 • Verrassingselementen

 

Inge (6 rooms played)
Posted on: 2022 May 16

Spanning en sensatie, deze escape room!

De film waar deze escape room op is gebaseerd, is een van mijn favorieten. Ik keek er dan ook erg naar uit deze escape room te doen met mijn vriend en een ander stel. Ontvangst was heel vriendelijk en het verhaal duidelijk uitgelegd.
Eenmaal in de kamer gingen we los: waar moesten we kijken?? We zagen zoveel zaken die konden leiden naar de eerste oplossing..
Gelukkig met goed nadenken zijn we een heel eind gekomen. De eerste kamer vond ik qua sfeer al heel tof, niet wetende wat daarna nog zou komen.. wauw! Ik ga niet verklappen wat je vindt, maar zo'n escape room als deze heb ik nog niet eerder meegemaakt!

Echt spanning, kijken, kijken en nog eens kijken. Soms waren (voor mijn ervaring met escape rooms) wat puzzels ver gezocht. Maar eenmaal door (zelf of met een hint) was het wel echt heel tof bedacht.
Het mooiste vond ik de overgang naar de volgende oplossing. Wat heb ik genoten! en net op tijd ontsnapt.
FIEUW!!
Nu ben ik nog meer benieuwd naar de juwelier van de onderwereld.. dat wordt de volgende :-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  67:50 min

 

Hele toffe kamer!

Hele leuke kamer met een erg leuk thema! Ook een erg mooie locatie en echt top service! Heel erg bedankt voor de leuke escape avond!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 8 persons

Escaped: Yes  41:51 min


 • Great service
 • Ambiance
 • Original
 • Puzzles
 • Experience

 

Nancy van der Heden (5 rooms played)
Posted on: 2022 May 4

Mooie kamer met spanning en verassing

Vandaag met ons gezin, 2 pubers met pap en mam deze energieke kamer gespeeld. Zeer vriendelijk ontvangst en goede uitleg, gister nog even zelf de film gekeken. We hadden allemaal wat te doen en kwamen al snel goed op gang. Kleine aanwijzingen op het juiste moment hielden ons goed aan de gang. Codes maar ook andere leuke manieren op dingen op te lossen. Spannend speciaal moment en aan het eind een hele gave oplossing die de beleving zeker goed doet. Tijd vloog om in deze mooi afgewerkte en kloppende kamer, erg leuk. Daarna ook nog even nagepraat en tips voor goede andere kamers gehad. Een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  69:22 min

 

Hildo van der Heden (4 rooms played)
Posted on: 2022 May 4

Spectaculair en verrassende ervaring

Vandaag deze kamer gespeeld met zijn vieren. Het eerste stuk kwamen we vrij goed door met een enkele kleine hint. Mooi aangekleed en duidelijk in de sfeer van de film. Slimme aanwijzingen met licht en ook bijzondere verassingseffect wat we nog niet eerder zagen. Ook niet alleen normale puzzels maar ook andere grappige toepassingen van oplossingen. Het einde is erg leuk en bijzonder.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  69:22 min

 

Toffe kamer!

#12
Woensdag deze kamer gespeeld in 1 avond met de juwelier. Het was echt de juiste volgorde om eerst de juwelier te doen. Er zaten aardig wat “wauw” momenten in deze kamer! Echt super tof gedaan en leuke effecten!

Deze kamer moet je zeker spelen en mag je ook best wel een stukje voor rijden


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 8 persons

Escaped: Yes  41:51 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede service
 • Website doet geen eer aan de kamer

 

Mooi, maar toch een beetje tegenvallend

Samen met 3 vriendinnen deze kamer gedaan. Samen hebben we al zo'n 30 kamers gedaan, dus we zijn goed op elkaar ingespeeld.
Na de lovende recensies die we hier lazen, keken we erg uit naar het spelen van deze kamer. Eerder op de dag deden we de Juwelier van de Onderwereld, daarna deze.

De kamer wordt met veel enthousiasme gepresenteerd. Toen we uiteindelijk de ruimte betraden, viel het ons toch een beetje tegen qua uitstraling. Er werd ons al gezegd dat juist de meer ervaren groepen moeite hebben met deze kamer, dus niet te moeilijk denken is de sleutel. Ook in deze kamer zitten originele puzzels, die allemaal aansluiten bij het verhaal. De kamer bestaat uit meerdere, onverwachte ruimtes, wat altijd leuk is. De laatste ruimte is prachtig gemaakt, maar het voelde voor ons niet als toevoeging aan het verhaal.

Al met al zeker een mooie ervaring, we hebben een hele scherpe tijd neergezet (kamer is 70 minuten). Maar ik ben zelf enthousiaster over hun andere kamer (Juwelier van de onderwereld) vanwege het duidelijke verhaal, de bijpassende ruimtes en complete puzzels.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:18 min


 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Uitstraling minder spannend dan verwacht
 • Niet passend einde

 

Mooie effecten en fijne begeleiding maar de puzzels blijven wat achter

De kamer is leuk, maar voor twee spelers best veel werk. Gelukkig helpt de begeleiding precies genoeg om het toch wel goed te kunnen spelen. Een aantal puzzels vonden we echter echt onlogisch en zelfs met een dikke tip konden we achteraf nog niet voorstellen dat we daar zelf achter gekomen zouden zijn.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great