Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Genootschap 5255

Bergen op zoom , The Netherlands

Open now

70 minutes

2 - 8 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Genootschap 5255

Er gaan de wildste geruchten over Genootschap 5255, volgens onderzoekers een samenzwering van 's wereld beste illusionisten. Al meer dan 100 jaar dient iedere illusionist die zich bij dit genootschap wilt voegen te bewijzen. Maar nu is deze kans aan jullie! Weten jullie alle geheimen van Genootschap 5255 te achterhalen en zo jezelf bij deze samenzwering te voegen? Blijf voorzichtig, want overal waar jullie komen heeft het genootschap ogen...


Child-Friendly

Themes

Adventure

Bank

Safe

Magic

Crime

Mystery

Properties

Airco available

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

Epilepsy risk

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

37 likes

358 visitors

89.3% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Kortemeestraat 18
4611TM, Bergen op Zoom
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

206 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Deze fantastische ervaring kun je niet in een zin verwoorden!

Deze kamer is van begin tot eind een fantastische beleving. Naarmate je verder in het spel komt, groeit de beleving alleen maar. De film die als basis voor het verhaal dient leent zich perfect voor deze escape. Een escaperoom vol verrassingen! En wát een techniek! Alleen daarvoor krijgen jullie al een dikke tien. Ook hier een walk trough the room en een fijn gesprek achteraf. Service is top, blikje drinken aangeboden gekregen! Enthousiaste en ervaren begeleiding! Ga zo maar door…. Alleen maar lof voor jullie en deze kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Decor en effecten
 • Techniek
 • Service en begeleiding
 • Totaalbeleving

  Antal BekendamMarindeWepsie

Vier blije horsemen en -ladies

We zouden deze kamer lang geleden al spelen als testteam, maar helaas begaf de techniek het en toen kwam corona. Toen we ontdekten dat Genootschap inmiddels al een tijdje open was gelijk 'gewoon' geboekt en daar hebben we zeker geen spijt van gekregen. We speelden in 2019 Juwelier van de onderwereld, dus we hadden best hoge verwachtingen. We zijn niet teleurgesteld.
De kamer oogt in eerste instantie misschien wat basic, maar dat is maar het begin. We vonden de puzzels heel gaaf en origineel. Er zitten een paar leuke verrassingen in wat het al met al gewoon een hele toffe kamer maakte om te spelen. Complimenten ook voor Wessel die enthousiast is en de tijd nam om alles nog even na te lopen. Vinden we echt een pluspunt, dat zouden ze bij alle kamers moeten doen. Jammer dat we voor kamer drie nog een jaar of wat moeten wachten, maar dan zien jullie ons zeker terug!

Mijn 51e kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

  Ilse BreedveldWepsie

psmulderspsmuldersEscape ExpertMember since: 2020 October 05 (89 rooms played)
Posted on: 2022 december 18

3 maal is scheepsrecht

#72

De service van een escaperoom begint niet zo zeer als je de voordeur binnen stapt. Maar eigenlijk al vanaf het moment van boeking. Tot 2 keer toe was onze boeking geannuleerd met de volgende reden: dit tijdslot had niet open mogen staan sorry. Eigenlijk ben ik van mening dat 1 keer al te veel is om dit te laten gebeuren.

Maar goed, eindelijk is het dan zo ver en konden we richting bergen op zoom om te kamer te komen spelen. De ontvangst was al super rommelig, er kwam net een groep uit een kamer dus we stonden wat verloren op de gang. Daarna liepen we langs open deur nummer 1 van de andere kamer waar we zo naar binnen keken. Vervolgens stonden zowel de uitgang als ingang van het genootschap open, dus konden wij zo de kamer in kijken.

De groep voor ons kwam net de kamer uit, terwijl er 40 minuten tussen groepen zou horen te zitten. "Het liep uit". Er liep nog een medewerker rond maar die ging eerst zijn eigen kamer resetten, zorg er dan voor dat de kamer klaar gezet word die wij komen spelen want voor de andere kamer kwam niemand meer.

Nou toen de groep voor ons de deur uit was, kon de kamer dan eindelijk reset worden. En toen was het eigenlijk al tijd om te starten met de kamer. 10 minuten later konden we dan eindelijk de kamer in.

De kamer is opzich best aardig, leuke puzzels. En ook best wel afwisseling tussen denken en doen. Maar er word stiekem van je verwacht de film te kennen. Dat vind ik een beetje jammer. Helaas deed een puzzel het bij ons ook niet 100 procent omdat 1 "ding" niet gereset was en nog op het juiste antwoord stond.

Dan heb ik het nog niet gehad over de wc, was die was echt heel ranzig. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat omdat wij de laatst spelende groep zijn, we een vieze wc aan moeten treffen.


Response by Escape Room 0164

2023 March 20

Beste Psmulders, Een vies toilet is zeker niet onze bedoeling geweest. Helaas zitten we samen met een bouwclub (carnaval) in hetzelfde pand en gebruiken hun ons toilet ook. Inmiddels hebben we extra maatregelen hiervoor getroffen! Bedankt voor je review en uiteraard ook kritische noot.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Jelle van Dongen

Jelle van DongenJelle van DongenEscaperMember since: 2022 June 15 (53 rooms played)
Posted on: 2022 december 22

Prima room, service een tegenvaller

Ontvangst:

Het was weer eens tijd voor een lastminute escape. Dit keer maar eens uitwijken naar Bergen op Zoom, want daar zou deze toch goede kamer moeten zitten. Met 3 andere, waarvan 2 deze kamer al tweemaal tevergeefs hadden geboekt, ervaren escapers afgezakt naar het westelijke puntje van Noord-Brabant. De ontvangst was erg rommelig. We werden binnengehaald door een host die nog bezig was met zijn oude groep, dus na binnenkomst stonden we wat verloren te wachten op begeleiding. Hier vonden we gelijk open deur nummer 1, want de uitgangsdeur van de andere room stond wagenwijd open.

Goed eenmaal plaatsgenomen in de wachtkamer, kwam onze host even vertellen dat hij zo naar huis ging want hij was er al vroeg vanochtend en dat het nog even duurde want de kamer moest nog gereset worden. Hier was overigens gelijk open deur nummer 2 te vinden, want de entree van onze room stond ook nog op een kiertje. Onze nieuwe host verwelkomde ons 10 minuten later en ging resetten, dus nog even snel een plaspauze gemaakt in een carnavalswerkplaats. We waren laat en dan zijn dingen wel eens niet meer zo schoon als in de ochtend, maar het toilet was gewoon te ranzig voor woorden. Onderweg naar het toilet was het 3x scheepsrecht, want wederom een open deur en ditmaal de deur naar het einde van onze room. Uiteindelijk ging de deur van de ingang toch nog even dicht, welgeteld 30 seconden voordat we mochten beginnen aan de kamer.

Kamer:

Eindelijk begonnen aan de kamer. Hij is opzich best aardig. Het zijn leuke afwisselende puzzels waarin gewisseld moet worden tussen echte denkers en doepuzzels. Helaas heeft deze kamer wel last van een echt probleem wat kan kleven aan kamers gebaseerd aan films. Je hebt oprecht voordeel in deze kamer als je de film even kijkt voor je aan de room begint. Verder weten diegene die mijn eerdere reviews gelezen hebben, dat ik erg gesteld ben op veiligheid en ook hier was er een moment dat je kruipend geen hand voor ogen ziet. Best gevaarlijk en voor mij en een groepsgenoot uiteindelijk ook best pijnlijk voor de knieën.

Helaas gingen er sommige dingen wel wat minder, zo werkte 1 puzzel niet goed bij ons omdat deze niet juist gereset was en nog op het correcte antwoord stond. Verder was de eindpuzzel voor ons echt onlogisch, maar dat kan ook aan onze redenatie gelegen hebben. Afsluitend viel het ons op dat toen we de kamer op tijd verlieten er nog 13 minuten op de klok stonden en toen we terugkwamen hier nog 7:30 min stond. We zullen het er maar op houden dat we magisch 6 minuten verloren hadden...

Napraten en conclusie:

Nadat we de kamer gehaald hadden, hebben we met de host onze kamer nog even doorgelopen. Helaas was ook hier de service niet top, want het was niet echt lekker napraten over de kamer maar meer een opsomming van wat we gedaan hadden en waar we dat hadden kunnen vinden aan de hand van de film. Onze opmerkingen over de eindpuzzel werden ook afgedaan middels, ' ja hoor dat kan zeker wel' en daarmee was het gedaan. Wel werd er achteraf nog even gezellig een foto gemaakt en toen stonden wij weer buiten.

Concluderend laat ik maar bij de kamer beginnen. Het is een prima kamer die ook leuk kan zijn voor groepen met ervaring. Deze kamer speel je het best met 4 man. Helaas is het jammer dat je voordeel haalt uit het zien van de film, terwijl dat niet de bedoeling is bij een escape room. Veder laat de service te wensen over. Hosts die weggaan omdat ze er al zo lang zijn, ranzig toilet en als absolute killer welgeteld drie deuren naar rooms die wagenwijd open staan. Prima kamer met belabberde service.


Response by Escape Room 0164

2023 March 20

Hoi Jelle, Wat vervelend om te horen dat het zo gegaan is. Iets wat ik/we zeker niet bedoeld hebben. Graag zou ik met je in contact komen om te kijken naar een passende oplossing voor jullie. Uiteraard nemen we je kritische punten ook mee voor het vervolg!


6.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 3.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Team: Eftelscapers

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Meerdere openstaande deuren

  psmulders

patjehartje1patjehartje1Junior EscaperMember since: 2022 June 03 (31 rooms played)
Posted on: 2022 november 03

Mooi kamer met leuke puzzels

Erg leuke kamer. We moesten even inkomen maar uiteindelijk zijn we overal uitgekomen. We hadden wel een paar hints nodig. Maar weer een leuke ervaring erbij.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in October 2022

Played with 4 persons

Team: Oklahoma

Escaped: Yes  64:53 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  Elfeater

Origineel en groot!

Na de Juwelier van de Onderwereld was het de beurt aan Genootschap 5255!

Het verhaal sprak mij heel erg aan en er zitten ook wat mooie en vooral subtile mindef*ck momentjes in.
Het begin van de kamer is het lastigste deel. Hier zitten wel hele leuke puzzels in die op een unieke manier ervoor zorgen dat je uiteindelijk verder kan in het spel.
De puzzels vragen om samenwerking, logica en goed kijken! Ik lees vaker in de reviews dat de puzzels onlogisch zouden zijn, maar ik kan me hier totaal niet in vinden. We gingen met maar 1 kleine hint als een raket door de kamer en hadden na het ontsnappen nog ruim 12 min over!

Als ik 1 puntje van kritiek heb is het dat de 1e ruimte niet helemaal de sfeer heeft van de locatie die het zou moeten hebben. Ook zit er in deze ruimte een spel onderdeel wat voor wat afleiding kan zorgen. Eigenlijk missen de meeste ruimtes met name sfeer. Het is allemaal erg 2D... Hopelijk pakken ze dit op en maken de deze kleine aanpassing. Wat extra decoratie zou dit al kunnen verhelpen! Dat zou alles nog mooier en beter maken dan het al is :)

Thanks Wessel voor de leuke avond en goede begeleiding!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:15 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • 1 kleine afleiding in 1e ruimte
 • Sfeer

  Wepsie

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (241 rooms played)
Posted on: 2022 may 17

Heerlijke kamer, ook voor twee personen!

Zondagmorgen, niets gepland. Een heerlijk dagje niksen, zou je zeggen. Het was goed weer, mijn vriendin en ik stonden op en ik vroeg: “Wat zullen we gaan doen vandaag?”. Zij kwam met het perfecte antwoord: “Zullen we anders een escaperoom gaan doen?”. Gelukkig hoefde ik het deze keer zelf niet voor te stellen. Onze zoektocht naar een last minute kamer kon beginnen. Berichtje geplaatst in een Facebookgroep en nog geen vijf minuten later hadden we geboekt bij Escaperoom 0164 om Genootschap 5255 te gaan spelen. Deze kamer stond al lang op mijn wishlist, eindelijk kon ik hem afvinken van mijn lijstje. Op naar Bergen op Zoom!

Een paar uur na het boeken kwamen we aan op locatie en werden we ontvangen door onze enthousiaste host (Het is me nu even ontgaan of het Thomas of Wessel was 😉). Na even kort gekletst te hebben kon ons avontuur op deze zondagmiddag gaan beginnen. De escaperoom is gebaseerd op de film ‘Now you see me’, een van mijn favoriete films. Mede hierdoor keek ik onwijs uit naar deze kamer. Meteen bij binnenkomst zien we een aantal leuke referenties naar de film. Er is in het begin sowieso veel te zien, gelukkig gingen we met z’n tweeën gestructureerd te werk.

Ik vind het persoonlijk altijd best spannend om een kamer met twee personen te boeken. Het blijft lastig of het met twee personen goed te doen is. Gelukkig kwamen we er hier snel achter dat de puzzels goed in elkaar zaten, ook voor twee personen. Er was genoeg te doen en konden alles vrij snel oplossen. De puzzels zijn overigens prima in thema net zoals de ruimtes. Verwacht geen hele spectaculaire dingen, maar het klopt simpelweg wel gewoon!

Het verhaal wat door de kamer loopt is duidelijk, dat komt mede doordat ik de film meermaals gezien heb. Er zitten onwijs veel knipogen naar de film in deze kamer, daar houd ik van! Hoe het is als je de film nog niet hebt gezien kan ik dus helaas niet over oordelen.

Positieve aan deze kamer vind ik echt de flow, zeker ook met twee personen. Er is onwijs veel te doen, de puzzels zijn – qua moeilijkheidsgraad – perfect en de ruimtes zien er over het algemeen netjes uit. Als je lekker wil komen puzzelen in een prima thema, dan ga je Genootschap 5255 echt waarderen! Het einde had wat mij betreft wel wat spectaculairder gemogen.

Samenvattend ben ik heel blij deze kamer gespeeld te hebben, zeker met twee personen. Het was heerlijk puzzelen in een prima gedecoreerde kamer. Wij hebben ons onwijs vermaakt. Nogmaals complimenten aan onze host dat we deze kamer zo last minute konden spelen!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  Wepsie

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (220 rooms played)
Posted on: 2022 march 14

Heel tof en magisch

#213 Op advies van de eigenaar speelden we eerst de andere kamer op deze locatie en daarna deze. Fijn dat dit mogelijk was, want dit was de fijnste volgorde. Deze kamer heeft alles wat escapen zo fantastisch maakt: een goed verhaal, een prachtige sfeer, volop puzzelwerk waarbij je met verschillende teamleden tegelijk aan de slag kan, magische en verrassende elementen, een vette ontknoping en goede verhalen achter de schermen. Wij werden van deze kamer helemaal vrolijk. We moesten soms ook flink om onszelf lachen over hoe we bezig waren, maar er bleek meer mogelijk dan het oog doet geloven. De film waar de kamer op gebaseerd is, ben ik, enthousiast geworden door de escape, pas achteraf gaan kijken en het was toen erg leuk allerlei elementen terug te herkennen. Zeker een must-play deze kamer!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:06 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • 70 minuten speeltijd

  Wepsie

chaosmochaosmoJunior EscaperMember since: 2021 September 03 (22 rooms played)
Posted on: 2022 february 20

Wauw!

Via de top beste kamers van Escapetalk terecht gekomen bij het Geheime Genootschap. Eigenlijk hadden we beide kamers geboekt op deze locatie, maar De Juwelier bleek niet meer goed te functioneren, dus moest deze helaas afgezegd worden. Gelukkig was Het Geheime Genootschap de beter beoordeelde van de twee, en wat was dit een geweldige ervaring.

Na een zeer vriendelijk ontvangst van onze spelleider werden we naar de kamer gebracht. Aangezien we (ook in deze samenstelling) al ervaring hadden met escape rooms hield onze spelleider het intropraatje gelukkig kort. Na de uitleg in de kamer verliet zij de kamer en kregen we de eerste opdracht waarna de tijd begon te lopen.

Ik vind het zelf altijd erg fijn als (het begin) van een kamer niet heel erg lineair is. Zo konden we (groepje van 5) los van elkaar aan de slag met het oplossen van de puzzels. Alle puzzels waren erg logisch (sommige kamers hebben er helaas soms een handje van om heel erg vergezochte puzzels op te nemen in hun kamer). Ondanks dat we niet overal meteen uitkwamen wisten we (met één kleine hint) ruim binnen de gestelde 70 minuten te ontsnappen. Dat ze hebben gekozen voor 70 minuten is ook wel een goede keuze geweest. Dat heeft deze kamer ook wel nodig. (Lees: waar voor je geld!)

Waar deze kamer voor mij wel echt in uitblonk was het gebruik van techniek. Je vindt hier je broodnodige slotjes en codes die je moet intoetsen, maar het waren de special effects die deze kamer echt tot een gave ervaring maakte! Dit is daarmee op dit moment ook meteen een van de tofste kamers die ik gespeeld heb.

Na het ontsnappen nam onze spelleider ook ruim de tijd om niet alleen onze escape na te bespreken, maar ook de kamer zelf. Al met al een geweldige ervaring. Hier wil je absoluut een stuk(je) voor reizen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede prijs
 • Special effecten
 • Volledig automatisch

  Wepsie

Niets is wat het lijkt...

We deden Bergen op Zoom aan om weer eens een kamer te spelen. Hoge verwachtingen hebben wij van deze kamer o.b.v. de reviews. De ontvangst is super, enthousiaste host (jawel met ervaring, dat is een pre), goede ontvangstruimte, leuke ligging middenin het centrum maar parkeren is geen probleem. En wat een feest, 70 minuten spelen.
De kamer is niet perse logisch en wij zitten duidelijk in de ervaren-escape-tunnelvisie want wij hebben moeite om de puzzels te vinden en op te lossen maar uiteindelijk gaan we er redelijk vlot doorheen. Geen wauw-factor voor deze kamer, maar de puzzels en techniek hierin maken wel wat goed. Het einde sprak mij niet heel erg aan, de laatste twee puzzels staan niet goed in verhouding tot de overige superleuke puzzels. Toch is er veel aandacht besteed aan de ruimten, de techniek en de hosting dus wij kunnen de cijfers zeker volgen. Goed te doen ook met twee personen en zeker een leuke ervaring. Met nog 2 minuten op de klok zijn wij tevreden spelers.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2021

Played with 2 persons

Team: AnJen

Escaped: Yes  68:02 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica volgden we niet altijd

  Wepsie

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterMember since: 2021 November 28 (173 rooms played)
Posted on: 2022 january 10

Beter (te) laat dan nooit

Escape room nummer 33 alweer voor mij. Samen met mijn team ‘De Verblauwkes’ (6 personen deze keer) zijn we afgereisd naar het prachtige Bergen op Zoom om daar de twee escape rooms te gaan spelen van Escaperoom 0164.

Als ik ergens een hekel aan heb is het te laat komen. Meestal voel ik me dan zo bezwaard dat ik nog liever niet meer op kom dagen, dan dat ik met schaamrood op mijn wangen naar binnen moet. Het was deze keer niet anders. Drukte op de weg, moeite met parkeren… Ik voelde me ontzettend bezwaard toen ons deel van het gezelschap te laat binnen kwam. Hierom wil ik allereerst mijn dank uitspreken over de flexibiliteit van onze host. Ze bleef klantvriendelijk en benadrukte dat het niet erg was en dat het kon gebeuren. Ik kan me voorstellen dat ze ons wel kon schieten (terecht), maar ze uiten zich geruststellend richting ons, waardoor het schaamrood langzaam verdween en ik me meer op m’n gemak voelden. Echt ontzettend bedankt Escaperoom 0164 voor dit stukje vergeeflijkheid.

Uh-Hum! De kamer dan…
Ter voorbereiding hadden we de film (opnieuw) gekeken. Het is waar wat ze zeggen. De film voegt iets toe, maar is absoluut niet noodzakelijk om te kijken voor het spelen van het spel (wél leuk, dus kijk de film gewoon voordat je gaat!)
Het verhaal en het thema is super tof. Je missie is duidelijk; je moet bij dat genootschap! Altijd fijn als duidelijk is met wat voor ‘rol’ je een kamer in gaat en wat het doel is. Voor ons gevoel ging het wel lekker, we loste veel puzzels snel op. De puzzels zijn leuk, je kunt met meerdere puzzels tegelijkertijd doen, dus iedereen heeft zijn handen vol.
Op het moment dat we vastliepen, kregen we netjes op tijd een hint van onze voortreffelijke host (Ik slijm een beetje om alsnog het te laat komen goed te maken, maar het is weldegelijk waar dat we precies op tijd de goede hints kregen).

Hoe verder je in het spel komt, hoe leuker de aankleding wordt met een spectaculair gedecoreerd stukje aan het einden. Ten slotte gebeurd er zo’n beetje richting het einde iets heel bijzonders. In ons fanatisme om er binnen de tijd eruit de komen was het ons nog niet echt opgevallen, waardoor we de ‘wauw’ in de kamer zelf hadden gemist.

Gelukkig hadden wij het ‘wauw’-moment toen we uit de kamer kwamen en samen met de host de gehele kamer doorliepen. Ik vind dit altijd een groot pluspunt, als een host de tijd neemt om alles nog eens door te lopen en uit te leggen. Tip van mij: Let dus ook goed op tijdens het spelen, zodat je dit fraaie stukje magie niet mist, want het is echt een super gave toevoeging.

Al bij al: We hebben een super leuke tijd gehad in de kamer en als je in de buurt bent, moet je deze zeker doen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Wij speelde de kamer met zes personen. Ik schat in dat het ideale aantal voor deze kamer vier óf vijf personen is. Er is genoeg tegelijkertijd te doen en persoonlijk vind ik zes altijd een beetje veel, maar het is te doen.
- Als je beide kamers speelt maakt de volgorde niet zoveel uit; ik vond beide kamer van een gelijkwaardig niveau en ze zijn allebei leuk om te doen.
- Kom op tijd! Doe die lieve mensen dit niet weer aan 😉
- Parkeren kan gewoon redelijk dichtbij, dus bekijk voor je gaat goed waar de mogelijkheden tot parkeren zijn en navigeer naar daar i.p.v. naar het adres van de escaperoom (sluit aan op de tip hierboven).

Escaperoom 0164 bedankt voor het bouwen van jullie mooie kamer. We hebben super leuke tijd gehad bij jullie.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Vette magic trick ;)

  sjephanie

sjephaniesjephanieEscape GuruMember since: 2021 August 12 (173 rooms played)
Posted on: 2022 january 10

Aaaah, nu zie ik 't!

Op naar Bergen op Zoom, wat dan toch nog stiekem anderhalf uur rijden is, maar hey! Dat hebben wij natuurlijk over om weer twee kamers te spelen die op het verlanglijstje stonden. Met 6 man sterk gaan we een dappere poging wagen om ons aan te sluiten bij het genootschap. Wie weet vinden ze ons nog aardig ook.

Aangekomen op de (mooie) locatie kunnen we direct starten met spelen. Zoals in andere reviews benoemd haalt deze room zijn inspiratie uit de film 'Now You See Me'. Niet persé een must, wel leuk om deze van tevoren te (her)bekijken. In de kamer is lekker veel te doen. De aangereikte 70 minuten ga je zeker nodig hebben! We kunnen lekker allemaal tegelijk aan de slag en ik zie geen moment om stil te staan. De puzzels zijn origineel en je wordt gedwongen om passend in het thema te denken. Je hebt tenslotte wel te maken met een stelletje illusionisten. Een paar puzzels in het bijzonder vind ik erg creatief gevonden!

Qua decor betreft valt hier en daar nog wat te halen. Dit wordt tegen het einde wel steeds beter, dus je werkt echt ergens naar toe. Vooral het einde vond ik erg vet gedaan. Vergeleken met de Juwelier is hier wat meer nadruk gelegd op de beleving. Er zitten wat meer effecten in en er wordt nog meer gebruik gemaakt van licht en muziek. één staaltje techniek in het bijzonder vind ik helemaal geweldig. De vriendelijke host nam daarna ook uitgebreid de tijd om dit aan ons uit te leggen, dus dank daarvoor! Dat kan ik altijd waarderen.
Hoe of wat zou ik zeker zelf gaan ontdekken, wie weet hebben ze bij het genootschap nog plek ;)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service

  Drs-jlc

Joyce Denyft (8 rooms played)
Posted on: 2021 november 29

Avontuurlijk spannend

Wat een ervaring (weeral)! Na onze eerste Escaperoom, hebben we direct de andere kamer geboekt, nog geen 3 weken later en deze kamer ging nog een stapje verder. Het ging boven onze verwachtingen uit, hebben ontzettend gelachten en met zes de tijd van ons leven gehad. 10 min extra in een kamer, lijkt niet veel, maar het heeft een meerwaarde!
De uitleg na de excaperoom vinden we steeds een grote meerwaarde. Je wordt heel persoonlijk behandeld, een service dat we bij geen enkele andere escaperoom ooit hebben gehad.
Spijtig genoeg zijn er hier geen kamers meer voor ons, maar wanneer er ooit een nieuwe kamer komt, zie je ons zeker verschijnen!
Dank je wel!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  68:59 min

  Wepsie

ellen (6 rooms played)
Posted on: 2021 december 02

wat een ontzettend leuke kamer!

Met ons gezin, 6 volwassenen, deze kamer gespeeld. Wat een ontzettend goed doordachte, verrassende kamer is dit. De beste die we ooit gespeeld hebben! Mooie ruimtes, goeie raadsels die je niet één twee drie kan oplossen, maar waar je echt even de tijd voor moet nemen. Ook fijn dat deze kamer 70 minuten gespeeld kan worden. Die extra tijd hadden wij net nodig om er uit te komen.
Kortom; zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  Wepsie

EscapElineEscapElineEscape GuruMember since: 2019 September 21 (194 rooms played)
Posted on: 2021 june 08

Toffe beleving: aanrader!

Deze kamer na lang wachten gister eindelijk mogen testen. We keken er enorm naar uit en zijn zeker niet teleurgesteld.

We zijn er van overtuigd dat het een vette beleving is als je de kamer gaat spelen, want dat was het tijdens het testen al! Hier en daar worden er nog wat dingen aangepast, wat alleen maar van toegevoegde waarde is voor de beleving. Als je de film gezien hebt, is het wel extra leuk om de kamer te spelen, omdat je veel elementen herkent (die trouwens heel tof verwerkt zijn in de kamer). De puzzels zijn goed bedacht en sluiten aan bij het thema van de kamer. Verder schrijven we maar niet te veel. Gewoon de kamer gaan spelen en zelf ervaren!

We hebben er echt van genoten en genieten nog na :-) Bedankt voor de gastvrijheid Antal en veel succes en plezier met het draaien van de kamer!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Herkenning vanuit de film
 • Toffe elementen
 • Leuke puzzels in thema
 • Service!!

  Marinde

Helaas was het niet onze avond.

36* Het genootschap 5255 stond al een tijdje op mijn wishlist. Illusionisten, magie, samenzweringen...ik hou er van. Eindelijk was er een tijd en een plek waardoor wij deze konden gaan spelen.
Binnenkomst: summier. Ik heb bij het woord 'illusionisten' altijd iets magisch in gedachten (teveel Disney gekeken denk). Ik moet hier vanaf stappen merk ik, aangezien het soms helemaal niet magisch is, maar gewoon een keiharde zakenwereld. De kamer is gebaseerd op 'Now you see me'. Zeker een aanrader om deze film te kijken voordat je de kamer gaat spelen. Dan herken je zoveel punten wat het spelen simpelweg leuker maakt.
De kamer: Helaas was het niet onze avond. De techniek werkte totaal niet mee! Het is een vol automatische kamer wat betekent dat het ene het andere unlockt zonder dat de host hier iets voor hoeft te doen. Het lastige maakt het dus wel dat als iets niet lekker werkt, elke andere volgende puzzel in het gevaar komt. De host moest meerdere malen de kamer inkomen waar hij zelf ook ongelofelijk van baalde. Het haalt je toch een beetje uit de flow.
Middenstuk; prima, geen enkel probleem ondervonden van de techniek. Gewoon keihard verbanden zoeken, puzzelen en antwoorden krijgen op vraagstukken.
En dan...het laatste gedeelte. Hier werd het drama compleet. Het werkte niet. Niet op afstand, niet met de host die in de kamer de techniek moest bedienen en dan was het ook nog eens 5 mei 20.00 uur. Sta je dan....in een kamer 2 minuten stilte te houden, haha. Dit was overigens niet de opzet. 's Middags de eigenaar aan de telefoon gehad en we konden een kwartier eerder beginnen waardoor het stiltemoment niet in de kamer zou plaatsvinden. Maar ça va...
Uiteraard baalden zowel wij als de host ontzettend van de hele avond. Gelijk contact gehad met de eigenaar en die heeft ons vriendelijk te woord gestaan. Samen zijn we tot een mooi compromis gekomen en we zijn heel blij dat hij met ons meedacht (dit hebben we helaas ook wel eens anders meegemaakt in de escape wereld). Al met al, lastig om een cijfer te geven. De kamer heeft echt potentie als alles werkt. Maar helaas kan ik niet anders dan voor onze ervaring een lager cijfer te geven. Laat dit je vooral niet tegenhouden! Ga deze kamer spelen en houd in je achterhoofd dat techniek 9 van de 10 keer gewoon prima werkt.


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 2.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Team: JoeJoe

Escaped: Yes  60:00 min


 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Techniek wat niet werkte

 

SFFSFFEscape ApprenticeMember since: 2023 April 29 (1 room played)
Posted on: 2023 april 29

Verrassende kamer leuke puzzles

Was een leuk kamertje zeker aan te raden


9.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  68:08 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal

 

SemSemEscape GuruMember since: 2018 June 15 (140 rooms played)
Posted on: 2023 april 12

Now I See You

#127 Genootschap 5255

Vandaag een dagje Bergen op Zoom met alle 2 de kamers op deze locatie op de planning. Helaas in de verkeerde volgorde (dus eerst de nieuwe kamer), dus we begonnen met deze.

De locatie is erg leuk, hartje centrum en dichtbij de terrasjes. Bergen op Zoom heeft een prachtig centrum, pak deze dus even mee voor een lekker drankje als je tijd hebt! We waren zelf een beetje te laat gezien parkeerplek hier wel een ding is. Parkeer bij de jumbo in de parkeergarage, dan zit je altijd veilig. Gelukkig had NS eens geen vertraging en waren onze medespelers er wel op tijd, ook met het OV is deze kamer namelijk goed te bereiken.

De ontvangst was erg goed en leuk, niet in thema, maar wel hartelijk en gezellig. Er is netjes op ons gewacht, waarvoor heel veel dank want ik schiet persoonlijk altijd in de stress als ik te laat kom bij escape rooms. Goeie korte uitleg, de kamer in en ga maar los!

De puzzels waren prachtig, heel mooi in het thema en decor verweven. Soms complex, soms meer een opdracht, van alles wat. De manier waarop de puzzels je meenemen door het verhaal is heerlijk, maar hierover later meer.

Het verhaal is heel goed, maar vooral als je de film hebt gezien. Je kunt de kamer spelen zonder de film te hebben gezien, maar dan ga je wel echt de rode lijn van het verhaal missen. Ik denk dat dit iets beter aangekondigd zou mogen worden. Ik had gelukkig de film (2x) gezien en herkende daarmee alles wel goed terug. De host heeft achteraf de hele kamer doorgesproken met ons zodat we zowel de puzzels als het verhaal goed mee zouden krijgen, heel veel pluspunten hiervoor, maar toch, kijk de film!

De beleving was goed en tof. Vooral in combinatie met het verhaal is dit echt een hele tof kamer met een aantal leuke elementen erin. Het decor is heel mooi, soms helaas wat klinisch, maar goed. Weten dat de kamer volautomatisch is, doet je nog eens een 2e keer nadenken over wat elementen. Ook deze hebben we gezien in de nabespreking, heel leuk! Helaas was er 1 klein defect wat ervoor zorgde dat de host handmatig 1 deur een tijdje moest tegenhouden. Het was dat ik het zag gebeuren, maar verder hebben we hier 0 van gemerkt, want hints hadden we nauwelijks nodig gelukkig.

Al met al een heel erg toffe kamer die misschien niet helemaal goed uit de verf komt voor iedereen, omdat ze de film niet hebben gezien. Kijk deze dus zeker van tevoren! Verder, zeker gaan spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal (zie review)

 

Marvin Marvin EscaperMember since: 2022 December 01 (41 rooms played)
Posted on: 2023 april 07

Verassende toffe kamer

Door de titel werden een beetje op het verkeerde been gezet.

Genootschappen en samenzweringen zijn niet perse onze interesse. Maar we zijn enorm verrast!

Bleek gebaseerd te zijn op een bekende film wat ons direct enthousiast maakte.

De kamer is technische top, en de puzzels zijn net even anders dan we gewend waren waardoor deze echt tof waren om te doen!

Super mooie effecten.

Met enige goed getimede hulp hebben we echt n avontuur beleefd!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

TaniaenJoepTaniaenJoepJunior EscaperMember since: 2022 August 09 (21 rooms played)
Posted on: 2023 april 08

Verrassend maar enigszins verouderd

Wij hebben deze kamer gespeeld als een opwarmertje voor escape marathon weekend. Vooraf braaf Now you see me film gekeken zoals ze wordt geadviseerd in het email die je van tevoren krijgt. Ga dat ook zeker doen, er zit dikke knipoog naar de film.
Er zitten zeker verrassende elementen en puzzels, goede verdeling tussen team en parallelle puzzels. Het kamer is best te spelen met 4 personen, maar zeker heel goed te doen met zn tweeën (dat zijn wij dus).
Wel is dat het kamer wat karig aangekleed. En sommige elementen werken niet zo goed meer. En dit is niet een element, maar bij ons waren er drie.... Gelukkig snel opgelost door de host, maar doet toch een beetje af aan de flow en ervaring. Goede begeleiding. Al met al een leuke kamer om te spelen. Wel prijzig voor wat je krijgt.
Ps, veel commentaren hier gelezen over een goor toilet, maar zag er allemaal gewoon netjes uit (dus misschien de feedback wel te harte genomen)....


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  65:27 min


 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Prijs

 

JustYouriJustYouriJunior EscaperMember since: 2022 July 17 (10 rooms played)
Posted on: 2023 april 03

Mooi uitgevoerde escaperoom, met veel verrassende elementen

Escape room midden in de stad van Bergen op Zoom. Mooie locatie, alleen is het parkeren (in het weekend) al een puzzel. Vergeet ook niet te betalen, want het genootschap (en de politie!) heeft overal ogen ;)

De binnenkomst is nog vrij neutraal, voor ons helaas een beetje hectisch, aangezien de vorige groep pas net buiten was en alles nog niet was gereset. Persoonlijk had hier iets meer aankleding, voor beide kamers, zeker niet misstaan. Op het moment dat je de kamer binnenstapt verandert het echter compleet. Zeer mooi gedecoreerd, voor een escaperoom vrij overzichtelijk, maar toch was er voor 5 mensen meer dan genoeg te doen.

De escaperoom is gebaseerd op een film, wat ook zeker terug te zien is in de puzzels. Zonder de film gezien te hebben is alles echter ook prima op te lossen. Kennis van deze films is dus ook zeker niet nodig.

Mocht je deze kamer willen spelen, is het wel handig om te weten dat je met enige regelmaat moet kruipen, wat misschien wat lastiger is als je last hebt van je knieën.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  63:29 min


 • Mooie aankleding
 • originele puzzels
 • Verrassend einde
 • Goed geformuleerde hints
 • Minder thematisering in de ontvangst
 • Vrij krappe tijdsloten, makkelijk uitloop

 

LisetteLisetteEscaperMember since: 2020 February 01 (72 rooms played)
Posted on: 2023 may 16

Wat een beleving, of je in de film zit

Ik heb deze kamer gedaan met een groepje van 6 die voor de tweede keer samenspeelde. Het was wel even een ritje vanuit Den Haag maar wat een belevenis. Nu heb ik de film waarop deze is gebaseerd niet gezien, of wellicht een keer lang geleden, en dat zou wel een extra dimensie hebben gegeven, maar toch tijdens de kamer zelf merk je daar niet veel van. Het is meer dat tijdens het napraatje kan worden ingegaan op de overeenkomsten met de film.

Er was een verscheidenheid aan puzzels en de begeleiding is prima. Van begin tot het eind zat er een goede flow in en heb ik het erg naar mijn zin gehad. Een dergelijke kamer zou ik zeker toch graag weer doen. Aanrader dus.

Oh, en een kleine aanvulling: ik had het bij de review van de andere kamer ook al geschreven: het toilet is intens smerig. Als je het kan voorkomen, ga ergens anders. Echt, echt heel vies.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  60:12 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Het smerige toilet

 

Wow!

#74 Vandaag weer naar Bergen op Zoom. In de herkansing, omdat we de vorige keer helaas de kamer niet konden spelen door een technische storing.

We worden ontvangen door dezelfde host als de vorige keer.
Ruimen onze spullen op, gaan nog even naar het toilet (nog steeds erg rommelig en vies :( ) en krijgen het intropraatje.
Dan snel de kamer in. We hebben er zin.
Wat een beleving! Gedurende de kamer herkennen we wel iets van de film, bij het napraten wordt dit nog verder toegelicht.

Aan het eind van de kamer deed ik een deur open, die dus niet open moest. Een werkhok, opberghok. Je ziet direct dat dit er niet bij hoort, maar is misschien toch handig om deze deur op slot te doen.
Ik vind het Genootschap echt een kamer die de moeite waard is om een stuk voor te reizen! Zeker geen enge kamer, er is 1 moment dit wellicht voor sommigen spannend zou kunnen zijn. Bij onze groep is dit geen probleem geweest. Wij waren met 6 man.
Ik kom er toch steeds vaker af dat 4 man een goed aantal is. Met 6 staan er altijd wel mensen te wachten.... Maar dat is ook persoonlijke voorkeur.

Bedankt voor de fijne beleving en de geboden service!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 6 persons

Team: de Fonteiners

Escaped: Yes  60:12 min


 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • toilet

 

Maaike van Steen-Ekker (1 room played)
Posted on: 2023 april 02

Geweldige escape room!

Hele uitgebreide escaperoom met leuke puzzels, mooie technieken en verrassende elementen. Hadden de juwelier van de onderwereld ook gedaan, die ook mooi en leuk was maar deze vonden we nog beter.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 7 persons

Escaped: Yes  68:36 min

 

escap.emiescap.emiEscaperMember since: 2022 November 06 (36 rooms played)
Posted on: 2023 march 19

Genoten bij het genootschap!

Door de vorige zeer positieve ervaring bij ' De juwelier van de onderwereld' kwamen we graag nog eens terug in Bergen op Zoom voor Genootschap 5255.
Braaf als we zijn hebben we gisteren lastminute natuurlijk nog even naar 'Now you see me' gekeken want we halen graag alles uit deze kamer en in de vele reviews stond dat het wel wat zou bijdragen aan de beleving. Nou, dat deed het naar mijn mening zeker!
Het was leuk om te zien dat we dezelfde host hadden als de vorige keer. Gelukkig herkende hij de recordhouders (;p) ook. De host was direct weer enthousiast, nam de tijd voor een praatje vooraf en daarna konden we aan de slag.
De puzzels waren heel anders dan in de andere kamer, maar dat was juist leuk. Technisch zit het uitstekend in elkaar en de kamer is volledig geautomatiseerd, daar hou ik persoonlijk heel erg van. Direct bij het betreden van de kamer zie je overeenkomsten met de film. De kamer ziet er erg mooi uit, er is genoeg ruimte voor een groep van 6 personen en iedereen kan direct aan de slag, je hoeft niet echt op elkaar te wachten. Tips worden op ons tempo aangeboden, dat wil zeggen dat er een mogelijkheid is om de tips te weigeren. Puzzels zijn origineel, behapbaar en erg verrassend. Special effects zijn in de kamer aanwezig, wat bijdraagt aan de beleving. Het is geen must om de film te hebben bekeken, maar ik was er persoonlijk wel erg blij mee. Tijdens de escaperoom moesten we af en toe wel stilstaan om naar filmpjes te luisteren. Persoonlijk vind ik een filmpje vooraf leuk, maar tijdens het spelen zorgt dit voor een afname van de gameflow.
Na afloop nam de host weer heel erg de tijd voor ons. De kamer werd doorgelopen en de koppeling naar de film nog eens herhaald. Daarna nog even wat escape favorieten uitgewisseld en flink wat flyers meegekregen.
Devon, bedankt weer. Top host!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  65:29 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Filmpjes tijdens de escaperoom

 

Robin*Robin*Escape ExpertMember since: 2020 January 19 (72 rooms played)
Posted on: 2023 march 18

Kaartenspel

Een erg leuke doe en denk kamer. Leuke inrichting van de kamer en wat verrassende effecten die het totaal plaatje maakt. Zeker een kamer die je gespeeld moet hebben, gezien de hoeveelheid zou ik 4 personen aanraden.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  69:04 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great