Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Genootschap 5255

Bergen op zoom , The Netherlands

Closed now

70 minutes

2 - 8 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Genootschap 5255

Er gaan de wildste geruchten over Genootschap 5255, volgens onderzoekers een samenzwering van 's wereld beste illusionisten. Al meer dan 100 jaar dient iedere illusionist die zich bij dit genootschap wilt voegen te bewijzen. Maar nu is deze kans aan jullie! Weten jullie alle geheimen van Genootschap 5255 te achterhalen en zo jezelf bij deze samenzwering te voegen? Blijf voorzichtig, want overal waar jullie komen heeft het genootschap ogen...


Child-Friendly

Themes

Adventure

Bank

Safe

Magic

Crime

Mystery

Properties

Airco available

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

32 likes

258 visitors

89.5% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Kortemeestraat 18
4611TM, Bergen op Zoom
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

162 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Deze fantastische ervaring kun je niet in een zin verwoorden!

Deze kamer is van begin tot eind een fantastische beleving. Naarmate je verder in het spel komt, groeit de beleving alleen maar. De film die als basis voor het verhaal dient leent zich perfect voor deze escape. Een escaperoom vol verrassingen! En wát een techniek! Alleen daarvoor krijgen jullie al een dikke tien. Ook hier een walk trough the room en een fijn gesprek achteraf. Service is top, blikje drinken aangeboden gekregen! Enthousiaste en ervaren begeleiding! Ga zo maar door…. Alleen maar lof voor jullie en deze kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Decor en effecten
 • Techniek
 • Service en begeleiding
 • Totaalbeleving

  Antal BekendamMarindeWepsie

Vier blije horsemen en -ladies

We zouden deze kamer lang geleden al spelen als testteam, maar helaas begaf de techniek het en toen kwam corona. Toen we ontdekten dat Genootschap inmiddels al een tijdje open was gelijk 'gewoon' geboekt en daar hebben we zeker geen spijt van gekregen. We speelden in 2019 Juwelier van de onderwereld, dus we hadden best hoge verwachtingen. We zijn niet teleurgesteld.
De kamer oogt in eerste instantie misschien wat basic, maar dat is maar het begin. We vonden de puzzels heel gaaf en origineel. Er zitten een paar leuke verrassingen in wat het al met al gewoon een hele toffe kamer maakte om te spelen. Complimenten ook voor Wessel die enthousiast is en de tijd nam om alles nog even na te lopen. Vinden we echt een pluspunt, dat zouden ze bij alle kamers moeten doen. Jammer dat we voor kamer drie nog een jaar of wat moeten wachten, maar dan zien jullie ons zeker terug!

Mijn 51e kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

  Ilse BreedveldWepsie

patjehartje1patjehartje1Junior EscaperMember since: 2022 June 3 (25 rooms played)
Posted on: 2022 November 3

Mooi kamer met leuke puzzels

Erg leuke kamer. We moesten even inkomen maar uiteindelijk zijn we overal uitgekomen. We hadden wel een paar hints nodig. Maar weer een leuke ervaring erbij.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in October 2022

Played with 4 persons

Team: Oklahoma

Escaped: Yes  64:53 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  Elfeater

Origineel en groot!

Na de Juwelier van de Onderwereld was het de beurt aan Genootschap 5255!

Het verhaal sprak mij heel erg aan en er zitten ook wat mooie en vooral subtile mindef*ck momentjes in.
Het begin van de kamer is het lastigste deel. Hier zitten wel hele leuke puzzels in die op een unieke manier ervoor zorgen dat je uiteindelijk verder kan in het spel.
De puzzels vragen om samenwerking, logica en goed kijken! Ik lees vaker in de reviews dat de puzzels onlogisch zouden zijn, maar ik kan me hier totaal niet in vinden. We gingen met maar 1 kleine hint als een raket door de kamer en hadden na het ontsnappen nog ruim 12 min over!

Als ik 1 puntje van kritiek heb is het dat de 1e ruimte niet helemaal de sfeer heeft van de locatie die het zou moeten hebben, ook zit er in deze ruimte een spel onderdeel wat voor wat afleiding kan zorgen. Maar we hebben het hier ook met de game master over gehad en die dacht er precies zo over. Hopelijk pakken ze dit op en maken de deze kleine aanpassing. Dat zou alles nog mooier en beter maken dan het al is!

Thanks Wessel voor de leuke avond en goede begeleiding!


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:15 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • 1 kleine afleiding in 1e ruimte

  Wepsie

StanStanEscape GuruMember since: 2017 November 13 (198 rooms played)
Posted on: 2022 May 17

Heerlijke kamer, ook voor twee personen!

Zondagmorgen, niets gepland. Een heerlijk dagje niksen, zou je zeggen. Het was goed weer, mijn vriendin en ik stonden op en ik vroeg: “Wat zullen we gaan doen vandaag?”. Zij kwam met het perfecte antwoord: “Zullen we anders een escaperoom gaan doen?”. Gelukkig hoefde ik het deze keer zelf niet voor te stellen. Onze zoektocht naar een last minute kamer kon beginnen. Berichtje geplaatst in een Facebookgroep en nog geen vijf minuten later hadden we geboekt bij Escaperoom 0164 om Genootschap 5255 te gaan spelen. Deze kamer stond al lang op mijn wishlist, eindelijk kon ik hem afvinken van mijn lijstje. Op naar Bergen op Zoom!

Een paar uur na het boeken kwamen we aan op locatie en werden we ontvangen door onze enthousiaste host (Het is me nu even ontgaan of het Thomas of Wessel was 😉). Na even kort gekletst te hebben kon ons avontuur op deze zondagmiddag gaan beginnen. De escaperoom is gebaseerd op de film ‘Now you see me’, een van mijn favoriete films. Mede hierdoor keek ik onwijs uit naar deze kamer. Meteen bij binnenkomst zien we een aantal leuke referenties naar de film. Er is in het begin sowieso veel te zien, gelukkig gingen we met z’n tweeën gestructureerd te werk.

Ik vind het persoonlijk altijd best spannend om een kamer met twee personen te boeken. Het blijft lastig of het met twee personen goed te doen is. Gelukkig kwamen we er hier snel achter dat de puzzels goed in elkaar zaten, ook voor twee personen. Er was genoeg te doen en konden alles vrij snel oplossen. De puzzels zijn overigens prima in thema net zoals de ruimtes. Verwacht geen hele spectaculaire dingen, maar het klopt simpelweg wel gewoon!

Het verhaal wat door de kamer loopt is duidelijk, dat komt mede doordat ik de film meermaals gezien heb. Er zitten onwijs veel knipogen naar de film in deze kamer, daar houd ik van! Hoe het is als je de film nog niet hebt gezien kan ik dus helaas niet over oordelen.

Positieve aan deze kamer vind ik echt de flow, zeker ook met twee personen. Er is onwijs veel te doen, de puzzels zijn – qua moeilijkheidsgraad – perfect en de ruimtes zien er over het algemeen netjes uit. Als je lekker wil komen puzzelen in een prima thema, dan ga je Genootschap 5255 echt waarderen! Het einde had wat mij betreft wel wat spectaculairder gemogen.

Samenvattend ben ik heel blij deze kamer gespeeld te hebben, zeker met twee personen. Het was heerlijk puzzelen in een prima gedecoreerde kamer. Wij hebben ons onwijs vermaakt. Nogmaals complimenten aan onze host dat we deze kamer zo last minute konden spelen!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  Wepsie

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (186 rooms played)
Posted on: 2022 March 14

Heel tof en magisch

#213 Op advies van de eigenaar speelden we eerst de andere kamer op deze locatie en daarna deze. Fijn dat dit mogelijk was, want dit was de fijnste volgorde. Deze kamer heeft alles wat escapen zo fantastisch maakt: een goed verhaal, een prachtige sfeer, volop puzzelwerk waarbij je met verschillende teamleden tegelijk aan de slag kan, magische en verrassende elementen, een vette ontknoping en goede verhalen achter de schermen. Wij werden van deze kamer helemaal vrolijk. We moesten soms ook flink om onszelf lachen over hoe we bezig waren, maar er bleek meer mogelijk dan het oog doet geloven. De film waar de kamer op gebaseerd is, ben ik, enthousiast geworden door de escape, pas achteraf gaan kijken en het was toen erg leuk allerlei elementen terug te herkennen. Zeker een must-play deze kamer!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:06 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • 70 minuten speeltijd

  Wepsie

chaosmochaosmoJunior EscaperMember since: 2021 September 3 (18 rooms played)
Posted on: 2022 February 20

Wauw!

Via de top beste kamers van Escapetalk terecht gekomen bij het Geheime Genootschap. Eigenlijk hadden we beide kamers geboekt op deze locatie, maar De Juwelier bleek niet meer goed te functioneren, dus moest deze helaas afgezegd worden. Gelukkig was Het Geheime Genootschap de beter beoordeelde van de twee, en wat was dit een geweldige ervaring.

Na een zeer vriendelijk ontvangst van onze spelleider werden we naar de kamer gebracht. Aangezien we (ook in deze samenstelling) al ervaring hadden met escape rooms hield onze spelleider het intropraatje gelukkig kort. Na de uitleg in de kamer verliet zij de kamer en kregen we de eerste opdracht waarna de tijd begon te lopen.

Ik vind het zelf altijd erg fijn als (het begin) van een kamer niet heel erg lineair is. Zo konden we (groepje van 5) los van elkaar aan de slag met het oplossen van de puzzels. Alle puzzels waren erg logisch (sommige kamers hebben er helaas soms een handje van om heel erg vergezochte puzzels op te nemen in hun kamer). Ondanks dat we niet overal meteen uitkwamen wisten we (met één kleine hint) ruim binnen de gestelde 70 minuten te ontsnappen. Dat ze hebben gekozen voor 70 minuten is ook wel een goede keuze geweest. Dat heeft deze kamer ook wel nodig. (Lees: waar voor je geld!)

Waar deze kamer voor mij wel echt in uitblonk was het gebruik van techniek. Je vindt hier je broodnodige slotjes en codes die je moet intoetsen, maar het waren de special effects die deze kamer echt tot een gave ervaring maakte! Dit is daarmee op dit moment ook meteen een van de tofste kamers die ik gespeeld heb.

Na het ontsnappen nam onze spelleider ook ruim de tijd om niet alleen onze escape na te bespreken, maar ook de kamer zelf. Al met al een geweldige ervaring. Hier wil je absoluut een stuk(je) voor reizen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede prijs
 • Special effecten
 • Volledig automatisch

  Wepsie

Niets is wat het lijkt...

We deden Bergen op Zoom aan om weer eens een kamer te spelen. Hoge verwachtingen hebben wij van deze kamer o.b.v. de reviews. De ontvangst is super, enthousiaste host (jawel met ervaring, dat is een pre), goede ontvangstruimte, leuke ligging middenin het centrum maar parkeren is geen probleem. En wat een feest, 70 minuten spelen.
De kamer is niet perse logisch en wij zitten duidelijk in de ervaren-escape-tunnelvisie want wij hebben moeite om de puzzels te vinden en op te lossen maar uiteindelijk gaan we er redelijk vlot doorheen. Geen wauw-factor voor deze kamer, maar de puzzels en techniek hierin maken wel wat goed. Het einde sprak mij niet heel erg aan, de laatste twee puzzels staan niet goed in verhouding tot de overige superleuke puzzels. Toch is er veel aandacht besteed aan de ruimten, de techniek en de hosting dus wij kunnen de cijfers zeker volgen. Goed te doen ook met twee personen en zeker een leuke ervaring. Met nog 2 minuten op de klok zijn wij tevreden spelers.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2021

Played with 2 persons

Team: AnJen

Escaped: Yes  68:02 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica volgden we niet altijd

  Wepsie

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruMember since: 2021 November 28 (121 rooms played)
Posted on: 2022 January 10

Beter (te) laat dan nooit

Escape room nummer 33 alweer voor mij. Samen met mijn team ‘De Verblauwkes’ (6 personen deze keer) zijn we afgereisd naar het prachtige Bergen op Zoom om daar de twee escape rooms te gaan spelen van Escaperoom 0164.

Als ik ergens een hekel aan heb is het te laat komen. Meestal voel ik me dan zo bezwaard dat ik nog liever niet meer op kom dagen, dan dat ik met schaamrood op mijn wangen naar binnen moet. Het was deze keer niet anders. Drukte op de weg, moeite met parkeren… Ik voelde me ontzettend bezwaard toen ons deel van het gezelschap te laat binnen kwam. Hierom wil ik allereerst mijn dank uitspreken over de flexibiliteit van onze host. Ze bleef klantvriendelijk en benadrukte dat het niet erg was en dat het kon gebeuren. Ik kan me voorstellen dat ze ons wel kon schieten (terecht), maar ze uiten zich geruststellend richting ons, waardoor het schaamrood langzaam verdween en ik me meer op m’n gemak voelden. Echt ontzettend bedankt Escaperoom 0164 voor dit stukje vergeeflijkheid.

Uh-Hum! De kamer dan…
Ter voorbereiding hadden we de film (opnieuw) gekeken. Het is waar wat ze zeggen. De film voegt iets toe, maar is absoluut niet noodzakelijk om te kijken voor het spelen van het spel (wél leuk, dus kijk de film gewoon voordat je gaat!)
Het verhaal en het thema is super tof. Je missie is duidelijk; je moet bij dat genootschap! Altijd fijn als duidelijk is met wat voor ‘rol’ je een kamer in gaat en wat het doel is. Voor ons gevoel ging het wel lekker, we loste veel puzzels snel op. De puzzels zijn leuk, je kunt met meerdere puzzels tegelijkertijd doen, dus iedereen heeft zijn handen vol.
Op het moment dat we vastliepen, kregen we netjes op tijd een hint van onze voortreffelijke host (Ik slijm een beetje om alsnog het te laat komen goed te maken, maar het is weldegelijk waar dat we precies op tijd de goede hints kregen).

Hoe verder je in het spel komt, hoe leuker de aankleding wordt met een spectaculair gedecoreerd stukje aan het einden. Ten slotte gebeurd er zo’n beetje richting het einde iets heel bijzonders. In ons fanatisme om er binnen de tijd eruit de komen was het ons nog niet echt opgevallen, waardoor we de ‘wauw’ in de kamer zelf hadden gemist.

Gelukkig hadden wij het ‘wauw’-moment toen we uit de kamer kwamen en samen met de host de gehele kamer doorliepen. Ik vind dit altijd een groot pluspunt, als een host de tijd neemt om alles nog eens door te lopen en uit te leggen. Tip van mij: Let dus ook goed op tijdens het spelen, zodat je dit fraaie stukje magie niet mist, want het is echt een super gave toevoeging.

Al bij al: We hebben een super leuke tijd gehad in de kamer en als je in de buurt bent, moet je deze zeker doen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Wij speelde de kamer met zes personen. Ik schat in dat het ideale aantal voor deze kamer vier óf vijf personen is. Er is genoeg tegelijkertijd te doen en persoonlijk vind ik zes altijd een beetje veel, maar het is te doen.
- Als je beide kamers speelt maakt de volgorde niet zoveel uit; ik vond beide kamer van een gelijkwaardig niveau en ze zijn allebei leuk om te doen.
- Kom op tijd! Doe die lieve mensen dit niet weer aan 😉
- Parkeren kan gewoon redelijk dichtbij, dus bekijk voor je gaat goed waar de mogelijkheden tot parkeren zijn en navigeer naar daar i.p.v. naar het adres van de escaperoom (sluit aan op de tip hierboven).

Escaperoom 0164 bedankt voor het bouwen van jullie mooie kamer. We hebben super leuke tijd gehad bij jullie.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Vette magic trick ;)

  sjephanie

sjephaniesjephanieEscape ExpertMember since: 2021 August 12 (121 rooms played)
Posted on: 2022 January 10

Aaaah, nu zie ik 't!

Op naar Bergen op Zoom, wat dan toch nog stiekem anderhalf uur rijden is, maar hey! Dat hebben wij natuurlijk over om weer twee kamers te spelen die op het verlanglijstje stonden. Met 6 man sterk gaan we een dappere poging wagen om ons aan te sluiten bij het genootschap. Wie weet vinden ze ons nog aardig ook.

Aangekomen op de (mooie) locatie kunnen we direct starten met spelen. Zoals in andere reviews benoemd haalt deze room zijn inspiratie uit de film 'Now You See Me'. Niet persé een must, wel leuk om deze van tevoren te (her)bekijken. In de kamer is lekker veel te doen. De aangereikte 70 minuten ga je zeker nodig hebben! We kunnen lekker allemaal tegelijk aan de slag en ik zie geen moment om stil te staan. De puzzels zijn origineel en je wordt gedwongen om passend in het thema te denken. Je hebt tenslotte wel te maken met een stelletje illusionisten. Een paar puzzels in het bijzonder vind ik erg creatief gevonden!

Qua decor betreft valt hier en daar nog wat te halen. Dit wordt tegen het einde wel steeds beter, dus je werkt echt ergens naar toe. Vooral het einde vond ik erg vet gedaan. Vergeleken met de Juwelier is hier wat meer nadruk gelegd op de beleving. Er zitten wat meer effecten in en er wordt nog meer gebruik gemaakt van licht en muziek. één staaltje techniek in het bijzonder vind ik helemaal geweldig. De vriendelijke host nam daarna ook uitgebreid de tijd om dit aan ons uit te leggen, dus dank daarvoor! Dat kan ik altijd waarderen.
Hoe of wat zou ik zeker zelf gaan ontdekken, wie weet hebben ze bij het genootschap nog plek ;)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service

  Drs-jlc

Joyce Denyft (8 rooms played)
Posted on: 2021 November 29

Avontuurlijk spannend

Wat een ervaring (weeral)! Na onze eerste Escaperoom, hebben we direct de andere kamer geboekt, nog geen 3 weken later en deze kamer ging nog een stapje verder. Het ging boven onze verwachtingen uit, hebben ontzettend gelachten en met zes de tijd van ons leven gehad. 10 min extra in een kamer, lijkt niet veel, maar het heeft een meerwaarde!
De uitleg na de excaperoom vinden we steeds een grote meerwaarde. Je wordt heel persoonlijk behandeld, een service dat we bij geen enkele andere escaperoom ooit hebben gehad.
Spijtig genoeg zijn er hier geen kamers meer voor ons, maar wanneer er ooit een nieuwe kamer komt, zie je ons zeker verschijnen!
Dank je wel!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  68:59 min

  Wepsie

ellen (6 rooms played)
Posted on: 2021 December 2

wat een ontzettend leuke kamer!

Met ons gezin, 6 volwassenen, deze kamer gespeeld. Wat een ontzettend goed doordachte, verrassende kamer is dit. De beste die we ooit gespeeld hebben! Mooie ruimtes, goeie raadsels die je niet één twee drie kan oplossen, maar waar je echt even de tijd voor moet nemen. Ook fijn dat deze kamer 70 minuten gespeeld kan worden. Die extra tijd hadden wij net nodig om er uit te komen.
Kortom; zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  Wepsie

EscapElineEscapElineEscape GuruMember since: 2019 September 21 (187 rooms played)
Posted on: 2021 June 8

Toffe beleving: aanrader!

Deze kamer na lang wachten gister eindelijk mogen testen. We keken er enorm naar uit en zijn zeker niet teleurgesteld.

We zijn er van overtuigd dat het een vette beleving is als je de kamer gaat spelen, want dat was het tijdens het testen al! Hier en daar worden er nog wat dingen aangepast, wat alleen maar van toegevoegde waarde is voor de beleving. Als je de film gezien hebt, is het wel extra leuk om de kamer te spelen, omdat je veel elementen herkent (die trouwens heel tof verwerkt zijn in de kamer). De puzzels zijn goed bedacht en sluiten aan bij het thema van de kamer. Verder schrijven we maar niet te veel. Gewoon de kamer gaan spelen en zelf ervaren!

We hebben er echt van genoten en genieten nog na :-) Bedankt voor de gastvrijheid Antal en veel succes en plezier met het draaien van de kamer!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Herkenning vanuit de film
 • Toffe elementen
 • Leuke puzzels in thema
 • Service!!

  Marinde

Fantastische belevingskamer die je blijft verassen.

Fantastische belevingskamer die je blijft verassen!

We hebben vandaag beide kamers gespeeld op deze locatie. We begonnen met de juwelier van de onderwereld en die was al ontzettend goed, maar deze zou nog beter zijn. We waren al enthousiast maar na even gezellig te hebben gekletst met de eigenaar konden we niet wachten om te beginnen.

De kamer in 1 woord: wauw! Wat zitten er gave elementen in deze kamer waarbij enorm goed gebruik wordt gemaakt van vernuftige snufjes. Met elementen die ons enorm verraste. En alles past goed in het thema. De kamer is gebaseerd op de film 'Now you see me' en er kwamen wat elementen terug uit de film. Ruim binnen de tijd hadden we het gehaald en stonden we enorm enthousiast weer buiten. Wat een fantastische beleving was dit!

In deze kamer zaten vooral doe puzzels wat erg leuk was voor de afwisseling, want de juwelier van de onderwereld bestond uit veel denkpuzzels.

Nog even nagepraat met de eigenaar die ons een klein kijkje achter de schermen gaf. En enthousiast uitlegde hoe de escaperoom in elkaar zat. Hier waren wij als escapefanaten wel heel nieuwsgierig naar.

Deze kamer is 1 van de beste die we gespeeld hebben! En als ze er ooit nog 1 maken, dan gaan we die zeker spelen.

Ohja en hij is helemaal niet eng, dus twijfel niet maar ga hem spelen!


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2022

Played with 7 persons

Escaped: Yes  57:58 min


 • Fantastische belevingskamer
 • Gepassioneerde eigenaar
 • Goede speluitleg (achteraf)
 • Vernuftige trucs / snufjes
 • Doe puzzels
 • Weinig cijfersloten

 

Mystery12Mystery12EscaperMember since: 2021 October 10 (49 rooms played)
Posted on: 2022 November 1

Now you see me!

Vandaag last minute besloten om een escape te gaan doen en deze gaan spelen. Je moet de film Now you see me zeker niet gezien hebben, maar als je hem wel gezien hebt, ga je hier zaken van zien terugkomen.. in het begin denk je oh is het dit.. maar vanaf dat je in de volgende kamer komt, begrijp je direct de hoge score op escapetalk. Deze kamer is heel mooi in elkaar gestoken & zitten heel leuke verrassende elementen in! Een aanrader is het dus zeker!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Prijs

 

ElfeaterElfeaterEscaperMember since: 2021 June 22 (23 rooms played)
Posted on: 2022 October 30

Abracadawesome!

Ja, vette kamer! Wij hadden de Juwelier al met veel plezier gespeeld, en nu was toch eindelijk het Genootschap 5255 aan de beurt.

De ontvangst was dik in orde, onze gamemaster herkende ons nog van de vorige keer, dus altijd leuk!

Deze kamer ziet er prachtig uit, de puzzels zijn voldoende aanwezig. Er zitten hele toffe technische snufjes in en het verhaal is ook duidelijk aanwezig.

Wij hebben ons zeker vermaakt. En onthoud: the closer you look, the less you see...


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  64:53 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

Toch weer verrassend

Zo langzamerhand heb ik al aardig wat kamers gespeeld en al heel wat goede kamers ook. Daardoor komt vaak de lat wat hoog te liggen als het gaat om originaliteit. Maar deze kamer vond ik toch weer verrassend, toch anders genoeg dan andere kamers en erg leuk om te doen. Veel puzzels, ze zijn te doen en tegelijk ook een uitdaging. Zelf vond ik soms dat we met te veel mensen waren omdat je niet veel puzzels tegelijkertijd kon oplossen, maar aan de andere kant waren we soms ook allemaal nodig en was het wel leuk dat we dan ook alle puzzels gezien hebben... Er was genoeg te doen en te zien en we hebben ons allemaal geamuseerd en daar gaat het om.

De film waar dit op gebaseerd was heb ik gezien, 2 films zelf, maar dat was al even geleden. Maar kijkend naar dat thema is het erg goed ten uitvoer gebracht.... Ik vond de film al goed, dus die op deze manier te mogelijk beleven was bijzonder.

Naast het puzzelen was ook de aankleding erg leuk en afwisselend.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • decor
 • Thema

 

Britt (10 rooms played)
Posted on: 2022 November 2

Spectaculair!

We waren er helemaal klaar voor, mijn man, zus en zwager. Ons tweede escaperoom als groep. Mijn man en ik hebben eerder dit jaar met vrienden de juwelier van de onder wereld gespeeld ook echt een aanrader. We zijn toen enthousiast geworden over 5255 en de kamer heeft dat helemaal waar gemaakt. De ontvangst was vriendelijk en de uitleg was duidelijk. Heel fijn dat de spelleider aangaf dat we tussendoor naar wc mochten ( bleek niet nodig) De kamer duurt toch 70 minuten. Eenmaal in de kamer keken we onze ogen uit. Wat een mooie kamer! De puzzel waren lastig, maar zeker niet onmogelijk (zeker niet met wat tips 😉) de kamer zit goed in elkaar en we hebben meerdere keren tegen elkaar gezegd wat een beleving. Een klein verbeterpuntje vervang de labels deze waren slecht te lezen ( vooraf ook aangegeven door de spelleider) en de wc in de algemene ruimte kan een opfrisbeurt gebruiken. Verder was het top. Samengevat deze kamer wil je spelen! En kijk vooraf zeker de film now you see my vooraf voor nog een betere beleving van de kamer


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  63:14 min

 

Mooi verhaal

Na een goed ontvangst en een duidelijke uitleg zijn we gestart met deze escaperoom. De escaperoom ziet er goed uit en je wordt goed begeleid. De puzzels waren te doen en door af en toe een tactische hint te geven de oplossing gevonden. Een geweldige ervaring.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

sven_ssven_sJunior EscaperMember since: 2022 November 4 (12 rooms played)
Posted on: 2022 November 5

Mooie escaperoom

Mooie kamer, niet gigantisch spannend. Maar wel leuk gedaan. De moeite om hier te gaan spelen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

ovriensovriensEscape ApprenticeMember since: 2022 October 29 (2 rooms played)
Posted on: 2022 October 29

Geweldige gedaan!

Ik heb deze escape room gespeeld samen met mijn ouders en een vriend, het was mooi gemaakt en knap in elkaar gezet. Leuk dat jullie de film hebben gebruikt als inspiratie!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  68:46 min


 • Verhaal
 • Spannend
 • Puzzels
 • Beleving
 • Prijs

 

Must see!

Wij waren vanochtend al vroeg op om naar @ te gaan voor de kamer “genootschap 5255” te spelen.

We hadden al gelezen dat deze kamer gebaseerd was op de film Now you see me (die wij geweldig vonden) dus we waren benieuwd…
En WAUW!
Deze kamer heeft ons enorm verrast!
Qua beleving is dit echt een aanrader! Ik wil alles wel vertellen, maar dat moet je gewoon gaan beleven.
Met de film in je achterhoofd is deze kamer echt geweldig, maar anders is het ook prachtig.
De puzzels waren ook goed en gevarieerd.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

Gaaf en uitdagend

Met meerdere kamers en puzzels die goed erover zijn verdeeld een goeie aanrader


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica

 

Werkelijkwaar magisch

Veel kamers, interactiviteit en fantastische puzzels.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertMember since: 2019 April 6 (103 rooms played)
Posted on: 2022 October 22

Mooie, leuke kamer

Het is geen spannende, maar wel een hele mooie kamer met een goed verhaal. De puzzels passen in het thema en zijn leuk en afwisselend. Ook weer originele puzzels die ik nog niet eerder tegengekomen ben.
Je bent, ook met een grotere groep, constant bezig.
Wanneer je beide kamers gaat spelen, zou ik aanraden om eerst de juwelier en daarna deze te doen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Een magisch groepsavontuur

Een fantastisch afgewerkte kamer waar je alleen met samenwerken uit komt. In deze kamer kun je niet verder wanneer ieder zelfstandig aan het puzzelen is. Hierdoor is het gehele team continue op de hoogte van alles wat uitgevoerd moest worden en gebeurde. Hierin onderscheid de kamer zichzelf echt. Daarnaast is de kamer prachtig aangekleed met gave doorgangen. Echter niet te adviseren voor spelers die slechter te been zijn. De service is uitstekend. Een van de spelers was te laat en kon zonder problemen 20 min later aansluiten. Ook wilde het bedrijf mee denken of we op een ander tijdstip konden beginnen.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  69:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great