Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Lost Ones

Drachten , Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

14 year

Read reviews

More about The Lost Ones

Diep verscholen in een donker bos staat een verwaarloosde blokhut. Acht jaar geleden woonde daar het gelukkige stel Edward en Rebecca Williams. Toen sloeg het noodlot toe. Rebecca overleed na een kort ziekbed, waarna Edward overspoelt door verdriet alleen achter bleef. Niet lang daarna verdween Edward spoorloos…

De huidige beheerder probeert de grond met blokhut te verkopen maar het lukt niet vanwege de verhalen. De lokale bevolking vertelt dat het in en om de blokhut spookt en dat er regelmatig mensen verdwijnen. Vanwege zijn reputatie is de blokhut al jaren verlaten.

Jullie worden door de beheerder ingehuurd om te onderzoeken of de verhalen kloppen. Bij aankomst blijkt al snel dat de geruchten waar zijn. Je wil terug maar iets houd je daar en zal je niet meer loslaten.


Themes

Adventure

Detective

Mystery

Thriller

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

PIN-payment possible

Escapetalk.nl statistics

17 likes

149 visitors

89.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Morra 2
9204 KH, Drachten
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

49 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertMember since: 2019 September 23 (160 rooms played)
Posted on: 2022 july 14

"Kompels ga niet verder maar keer huiswaaaarts!"

Escaperoom Drachten bevindt zich in de kelders van een bedrijfspand. Je kunt je auto makkelijk parkeren voor de deur waar je via een intercom wordt begeleid naar de kelder. Via een lange, donkere, sfeervolle gang kom je terecht in de ontvangstruimte (Pas op voor die mevrouw die plots om te hoek kan komen met een schoonmaakkarretje). The Lost Ones was de laatste kamer die we speelde deze dag, en dat was een goede keuze...

Bij binnenkomst valt het je direct op dat er veel tijd en aandacht is gegaan naar het decor, de afwerking, en de aankleding van de ruimtes. Er ontvouwd zich een spannende sfeer die aangevuld wordt door mooie belichting en goede sound-design. Deze spannende sfeer trekt zich de volledige kamer door en is met momenten sterk aanwezig, maar houdt zichzelf ook wel eens rustig zodat je als team lekker door kunt puzzelen. Ik zou de kamer dus ook niet zo zeer als "eng" beschrijven, maar meer als een dosis "mysterieuze spanning".

De puzzels waren stuk voor stuk fantastisch. Op een aantal elementen in de eerste ruimte na (iets met letters op objecten) slaagt de maker er goed in om de puzzels te verstoppen in het decor. Het valt je als speler niet direct op wat een puzzel is, en wat decor. Met momenten is de kamer lineair, maar er zijn ook delen waar je allemaal wat tegelijk kunt doen. Hele fijne afwisseling. Af en toe wordt je onderbroken voor een stuk verhaal, of special effect. Dit stoorde me echter niet. 1 specifieke puzzel vonden ik en mijn team helemaal geweldig. De puzzel zelf was al heel tof bedacht, maar het forceerde de speler ook nog eens tot het volgen van het verhaal. Terwijl je bezig was, ontvouwde zich het verhaal. Fantastisch!

Het verhaal van The Lost Ones is heel sterk. Simpel, maar toch complex genoeg. Ik begreep op wat kleine dingen na vrijwel precies wat we zojuist gedaan hadden, en waarom. Ook de ontknoping zat heel leuk in elkaar. Al baalde we enigszins dat het al klaar was haha!

Concluderend is The Lost Ones absoluut een topkamer in de regio. De kamer ademt sfeer, bevat toffe puzzels, en heeft een sterk, duidelijk verhaal. De begeleiding van onze host was subliem! Een hele aardige jongen die zelf ook écht geïnteresseerd was in ons en de branche. Tot slot van tips. Ik zou deze kamer niet met meer dan 4 personen spelen gezien de toch wat krappere ruimtes. En mocht je deze kamer willen spelen, pak dan ook de andere op locatie mee, die zijn het ook absoluut waard.

Escaperoom Drachten is toch echt de topper in deze regio! Bedankt voor de gastvriendelijkheid en ik kijk uit naar een eventuele nieuwe kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Makkelijk bereikbaar (parkeren voor de deur)
 • Sfeervolle binnenkomst + ontvangstruimte
 • Decor + aankleding
 • Afwerking
 • Geluid + licht
 • Spannende sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Verhaal-vertellende puzzel
 • Special effects
 • Verhaal (Simpel, maar toch complex genoeg)
 • Goede service + begeleiding
 • Prijs!
 • Krap voor meer dan 4 personen

  TheekopjeMariekeStan

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (270 rooms played)
Posted on: 2022 july 18

Diep het bos in!

Na de eerste twee kamer gespeeld te hebben, hadden we even rust om bij te komen. Na wat gegeten te hebben in Drachten (van onze host een goede tip gekregen), konden we weer terug naar de escaperoom om de laatste kamer op deze locatie ook te spelen. De nieuwste kamer stond voor ons op de planning: ‘The Lost Ones'. Voor mij een bijzondere kamer, want dit zou voor mij kamer nummer 150 worden. Een echte jubileumkamer dus!

We zouden met ons team diep het bos in moeten trekken richting een verlaten boshut, spannend. Vol goede moed startten we met ons avontuur. Ja mensen, ik ga het (net zoals bij de vorige review van Drachten) weer zeggen: wat een liefde zit er in deze kamer. Het decor is van begin af aan prachtig uitgewerkt. Deze kamer focust zich meer op verhaal dan de vorige twee kamers, dat kan ik erg waarderen. Wat veel kamers doen, is veel te veel willen vertellen aan de hand van lappen tekst. Wat ik nog maar in weinig kamers heb gezien, is dat je vrijwel geen moeite hoeft te doen om het gehele verhaal te hoeven snappen. The Lost Ones is zo'n kamer! Aan de hand van de puzzels kom je steeds meer over het verhaal te weten en op het einde weet je precies wat er is gebeurd, heerlijk!

Wat misschien nog wel het beste is aan deze kamer, is de flow. Wat zaten we er lekker in. We hebben in deze kamer geen hints nodig gehad; wat dus betekent dat de kamer goed in elkaar zit. Het verhaal is duidelijk, decor is mooi, puzzels goed in thema, top! Met een nieuw record wisten we te ontsnappen. Niet dat wij een kamer spelen puur voor de snelste tijd, maar dit laat wel zien hoe goed de flow in deze kamer zit.

Naast dat het decor onwijs mooi is, moet ik ook zeggen dat er hier onwijs goed gebruik wordt gemaakt van beeld en geluid. Omdat ik in het ‘video-wereldje' zit, stoor ik me bij escaperooms vaak aan beeldgebruik. Dat heb ik in deze kamer eigenlijk niet gehad, wat als een groot compliment beschouwd kan worden. De combinatie tussen het beeld en het geluid is erg goed, allemaal met een tof verhaal op de achtergrond. Hier en daar zou de timing nog wat verbeterd kunnen worden, maar dat zijn kleine dingen.

Nadat we ontsnapt waren uit onze derde kamer hier, hebben we nog geruime tijd nagepraat met onze host en een van de eigenaren van deze locatie. Wat een leuke en gezellige mensen! Het is genieten om met deze escape enthousiastelingen te kletsen. We vernomen dat er altijd ideeën voor nieuwe kamers rondspoken in de hoofden van de eigenaren. Wij blijven dus refreshen in de hoop dat er nog eens een nieuwe kamer aangekondigd worden. We reizen graag weer af naar Drachten daarvoor!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  anoukMarieke

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertMember since: 2016 October 21 (93 rooms played)
Posted on: 2024 february 19

Een van de prachten van Drachten

Dan denkt een teamlid om een keer dichter bij huis te escapen en boekt alle drie de kamers in Drachten.
Echter is zijn topografische kennis iets minder en vanuit Alkmaar is het bijna 1.40 uur rijden. Maar vol goede moed gaan we richting Friesland.

Bij de locatie is het gratis parkeren en kan je zelfs je elektrische auto opladen. We zijn op tijd en het was even zoeken na de ingang . We staan bij kant Noord van het gebouw en even bellen wordt gezegd dat we goed staan en de deur zo opengaat. Echter blijft deze gesloten. We moesten dus achteraf bij Zuid zijn. Door de leuke sfeervolle gang in de kelder van het gebouw lopen we naar de ontvangstruimte.

De derde kamer deze dag "The lost ones". De nieuwste en volgens de reviews van escapetalk de beste op papier. Hier sluit ik mij volledig op aan. Er is na het overlijden van zijn vrouw Rebecca niets meer vernomen van Edward die spoorloos is verdwenen. De blokhut waarin ze woonde wil de eigenaar dan ook verkopen. Echter spookt het er en verdwijnen er mensen die er in de buurt komen. Aan ons onderzoeksteam om er achter te komen wat er allemaal gebeurt.

De sfeer wordt meteen gezet bij het betreden van de ruimte. De puzzels zijn creatief en logisch, maar niet al te moeilijk en we lossen ze in snel tempo op. Onderweg zijn we nog een teamlid "kwijt" maar snel wordt deze weer gevonden. Net zoals de andere twee kamers is hier weer erg veel tijd aan het decor besteedt. In deze kamer zit echter veel meer techniek en verhaaltechnisch (met een "leuke"" ontknoping) klopt het ook.
Als je de andere twee kamers op de ze locatie hebt gespeeld kom je een paar puzzels tegen met hetzelfde idee erachter, dat is jammer, maar voor de rest speelt het lekker weg en halen we zonder hints deze kamer. Voor 6 man is de ruimte eigenlijk te krap, ik zal maximaal 4 aanraden.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  45:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit
 • Decor
 • ruimtes te klein voor 5/6 spelers

  Brawljeff

Sfeervolle bushut

Friesland, daar moet ik nog een aantal rooms spelen. Het is alleen zo een end rijden voor me, dat het er maar niet van komt.
Drachten stond al een tijdje op de lijst en het idee was om het eerst te combineren met Deventer en Zwolle, maar dat ging gezien de afstanden niet lukken.
Dus we hielden het bij de 3 kamers van escape room Drachten.
In mijn optiek is de juiste volgorde: Prison Break - Mystery Mansion - The Lost ones.

Onthaal:

Parkeren kan hier gratis voor de deur. De parkeerplaats is ruim, dus hier heb je geen omkijken naar. 
Als je je hebt aangemeld krijg je goede instructies om de room binnen het grote pand te vinden en via een sfeervolle gang kom je in een mooie en gezellige ontvangstruimte uit. 
De medewerker van dienst heet ons vriendelijk welkom, er zijn lockers en meerdere zuivere wc's.
Wij speelden deze room als tweede omdat het boekingtechnisch niet anders uitkwam.

Kamer:

Wij zijn ingehuurd door de beheerder van een oude boshut die dient verkocht dient te worden. Er verdwijnen op regelmatige basis mensen in dit gebied en er gaan geruchten rond…. Aan ons om uit te zoeken wat hier juist aan de hand is. 
De kamer start buiten de room wat tof gedaan is. Alleen is het jammer dat de techniek niet beter weggewerkt is. Ook is de doorgang niet erg logisch en zou dit veel mooier opgelost kunnen worden. 

Maar eens in de room zie je meteen dat deze kamer wel sfeer ademt. Meteen lekker puzzelen met zen 4-en, maar in tegenstelling tot de andere kamers is hier ruimte voor storytelling dat op een ander niveau is uitgevoerd. De kamer zelf is leuk. Er zit spanning in, veel kleine eureka momenten, een zeer goede afwerking en er wordt veel gedaan met licht en geluid. 

De kamer volgt ook mooi het verhaal, beeldt het goed uit en de puzzels zijn opnieuw tof om te doen en niet onbelangrijk, steeds in thema. 
De eindpuzzel vond ik een beetje jammer. Het voelde als een gemiste kans om een team van meer dan 2 bezig te houden, sterker nog, deze puzzel kon perfect afgestemd worden op het aantal personen. 

Wel biedt het einde een conclusie die het verhaal compleet maakte. 

Conclusie:

Yep, dit is hun beste kamer en tevens een kamer die zich kan meten met de betere kamers in de Benelux. Lekker veel puzzelplezier, goede afwerking en een goed verhaal met een gezonde dosis spanning. 
Als je in de buurt pakt en je moet 1 room kiezen, neem dan zeker deze. 


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

  Stan

MariekeMariekeEscape EnigmaMember since: 2020 March 02 (419 rooms played)
Posted on: 2022 july 09

Sfeertje!

Op ons escapetripje door het noorden stond ook Escaperoom Drachten, en omdat we er toch waren besloten we alle kamers te spelen.
De escaperoom is op een bedrijventerrein, in de kelder van een verzamelgebouw. Je meldt je aan via de intercom, er wordt je verteld waar je heen moet en dat je boven nog even gebruik kan maken van het toilet.
Eenmaal beneden kom je gelijk in de sfeer, dit is echt heel leuk gedaan.
Ontvangstruimte is erg sfeervol en de host was ontzettend vriendelijk en geïnteresseerd.
We speelden The Mansion, Prison Break en daarna The Lost Ones. Achteraf was dit ook de goede volgorde.
De laatste kamer van The Lost Ones.
De sfeer in de kamer was erg goed neergezet, licht, geluid, effectjes, zat èrg leuk in elkaar. De puzzelflow was heerlijk, de kamer is logisch, en bijna hintloos kwamen we uit de kamer. Dat is voor mij meestal wel een goed teken, dan zit het goed in elkaar.
De kamers van Escaperoom Drachten zijn stuk voor stuk keurig onderhouden, de eigenaars hebben passie, dat is duidelijk zichtbaar. Ik hou ervan.

Leuk nagepraat, geen gehaast, we kregen drankjes en een koek omdat we alle kamers speelden, superlief.

Prijskwaliteit hier is érg goed. We hebben in de omgeving duurdere kamers gespeeld, die van vele malen mindere kwaliteit waren...

Escaperoom Drachten is echt de moeite om naar het Noorden af te reizen!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Ligging...

  sjephanie

halfayordlehalfayordleJunior EscaperMember since: 2019 November 03 (15 rooms played)
Posted on: 2020 february 23

In 1 zin? Opnieuw GEWELDIG!

Deze review is gebaseerd op de volgende punten:
- Gespeelde escape rooms voor 'The Lost Ones' : 10
- Gespeelde escape rooms in Drachten : 2 (zowel Prison Break als Mystery Mansion
- Gespeeld met 4 mensen in totaal, gehaald in 48 minuten (12 minuten over)

wij kwamen hier naartoe met hoge verwachtingen. Zowel de Prison Break als Mystery mansion staan hoog op onze waarderingslijst. Zeker Prison Break komt in de top 3 van mijn klein-maar-fijne lijst aan gespeelde kamers. Toch wist The Lost Ones mijn verwachtingen te overtreffen. Alles klopt simpelweg in de kamer. Er is techniek, er zijn puzzels, sfeer, geluidseffecten... ach...

Ik ga hier niet nog een heel verhaal aan vast plakken. Zoek je naar een kwalitatief hoge escape room? Speel Prison Break, Mystery Mansion of de nieuwste kamer in Drachten, The Lost Ones. Einde verhaal. Gewoon doen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: Duurt lang

Escaped: Yes


 • Techniek
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Genoeg te doen
 • Hitte (maar er komt een airco zeer binnenkort!)

  AtOnYcK

ThomasVanOsThomasVanOsJunior EscaperMember since: 2024 January 02 (18 rooms played)
Posted on: 2024 february 26

Mooie kamer maar kan beter

Het is een mooie kamer met verassende elementen
Sfeervol ingericht en leuke puzzels voor 4 personen.
Echter…
De ontvangst is minimaal
Verhaal wordt snel afgedraaid en hup de kamer in. Geen praatje achteraf of foto. Mensen zijn niet echt betrokken. Wat achterstallig onderhoud in de kamer (lampjes/puzzels)
En dat is jammer voor zo’n mooie kamer. De huidige eigenaar is niet de bouwer en de passie mist daar door wel.


7

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 4.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Slechte service
 • Heeft onderhoud nodig

 

BrawljeffBrawljeffEscaperMember since: 2023 July 29 (48 rooms played)
Posted on: 2024 february 18

Verrassend spectaculair

#48 was onze eerste escape-ervaring in Friesland. Aangezien ik nooit van deze kamer had gehoord, had ik niet per se de hoogste verwachtingen. De decors en effecten in deze kamer waren echter van een zeer hoog niveau. Mooi hoe er hier met licht en projecties wordt gewerkt. De gameflow was heerlijk, maar dat kwam mede omdat deze kamer vrij eenvoudig is voor ervaren teams.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:00 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Effecten
 • Decors
 • Moeilijkheidsgraad

 

MarkWegMarkWegEscape ExpertMember since: 2021 September 18 (70 rooms played)
Posted on: 2023 december 27

Verrassend mooie escaperoom

De tweede van de dag was op grond van de reviews ook de beste escaperoom van deze locatie. Dat klopte zeker, al verraste de eerste escaperoom (prison break) ons ook al.
De ontvangst is in een gewoon kantoorgebouw, met school en bedrijven. De escaperoom zit in de kelder die een mooie entree heeft, waar al de nodige zorg aan is besteed. Alles is aanwezig, kluisjes, bar, koffie.

Het verhaal in de room ontvouwt zich al doende. En er is genoeg te doen voor ons vijven. Zo nu en dan is het even zoeken, maar er zit fijne logica in de puzzels en licht, geluid en verhaal zijn goed te volgen. Een fijne twist in dat verhaal waardoor het verhaal een extra laag krijgt die we niet hadden verwacht.

In de kamer, zonder spoilers te verklappen, zit alles dat je in een goede escaperoom verwacht (in Nederland). Doorgangen, verrassingen, samenwerkingspuzzels, en verrassingen die we niet zagen aankomen.
Gewoon een gave escaperoom waar we graag de reis naar Drachten voor maakten.
Zeer de moeite waard!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in December 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  53:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica

 

MarindeMarindeEscape LegendMember since: 2019 August 10 (203 rooms played)
Posted on: 2023 december 23

Goede puzzelflow in mooie decor

#196 Het 'Surprise me'-weekend bracht ons naar Leeuwarden en voor de terugweg boekten we The Lost Ones in Drachten. De kamers hier hebben een goede tweepersoonsprijs en we hebben nog even getwijfeld om meerdere kamers te boeken, maar daarvoor waren de reviews te wisselend en dus besloten we alleen de kamer van mijn Wishlist te boeken.

De gamemaster ontving ons vriendelijk en sloot ons na een korte introductie op. Vanaf het allereerste moment vond ik de kamer heel mooi gemaakt. Je bent echt even ondergedompeld in een andere wereld. Een mooi gedecoreerde wereld, met passende aankleding en nette afwerking. De puzzels zijn goed in het decor verwerkt, en licht en geluid maken de sfeer compleet. Verderop in de kamer werkte de techniek niet helemaal naar behoren, wat ons een beetje uit het thema haalde maar waar we relatief weinig last van hebben gehad. Op een ander onderdeel vond ik het storender dat niet duidelijk was dat we iets vrijgespeeld hadden. Het verhaal is goed uitgewerkt, zielig en een beetje creepy tegelijkertijd. Het ene deel vond ik leuker dan het andere, maar de kamer heeft ons ook verrast.

De puzzelflow is hier onwijs goed. De puzzels zijn logisch, goed in het thema verwerkt, lekker afwisselend en ook uitdagend. We hebben ons hier super goed vermaakt en zijn maar op één onderdeel echt blijven haken.
Dit zorgde helaas ook direct voor een domper. Ondanks dat ik begrijp dat de gamemaster ons tijd gaf omdat we zo ontzettend snel gingen, hadden we het frustratiepunt al wel echt bereikt en stond ik op het punt om te gaan zitten en het op te geven. Dit kwam mede omdat we ons bewust waren dat één gamemaster twee kamers draaide en we daardoor het gevoel kregen dat er misschien wel helemaal niemand oplette om ons een hint te geven. Het liefst krijg ik gewoon een extreem subtiele hint als we zo snel gaan (de hints waren nu te letterlijk), en op of nog liever net voor het punt van frustratie.

De overall ervaring van deze kamer was echter nog steeds goed, door het mooie decor en de goede puzzelflow. Blij dat we deze kamer van de Wishlist hebben kunnen wegstrepen nu we een keer in de buurt van Drachten waren.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in November 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  42:51 min


 • Aankleding en afwerking
 • Sfeer, licht en geluid
 • Verrassende elementen
 • Puzzels verwerkt in het decor
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzelflow
 • Tweepersoons prijs
 • Late hint van de gamemaster
 • Kleine technische makementjes

 

DennisDennisEscaperMember since: 2021 October 30 (42 rooms played)
Posted on: 2023 september 11

Geweldige belevenis!

We vonden de kamers in de kelder van een multifunctioneel pand. Maar op weg naar de locatie, wordt er al gewerkt aan de sfeer. Leuk gedaan, ik hou daar wel van. Ook de ontvangstruimte was sfeervol. We speelde deze kamer als tweede kamer op deze locatie. We kregen opnieuw een korte instructie en korte uitleg van het verhaal.

Deze kamer is de nieuwste kamer van deze locatie en dat zie je ook terug in de kamer. Er zijn veel meer technische snufjes aanwezig, maar wel op een manier dat het iets toevoegt aan het verhaal en de beleving. De beleving start voor je de deur open doet.

De setting is echt prachtig. Echt top niveau. De flow van de kamer is goed, maar wel meer lineair en makkelijker dan de andere kamer die we er hebben gespeeld (Prison Break). Als belevenis is het een geweldige kamer. De setting is werkelijk prachtig. In de kamer zat voor ons ook een echt wauw-momentje, uit waardering voor wat we zagen. De kamer is echt top, maar het enige minpuntje is dat we na 37 minuten buiten stonden. Gevoelsmatig passen er meer puzzels in de kamer. Lastig om meer te vertellen over de kamer zonder te spoilen, maar het is zeker een top kamer. Misschien een goede ervaring voor twee spelers? Ik denk dat het ook een goede kamer is voor beginners / minder ervaren spelers. Maar het zal vervolgens qua beleving de lat wel hoog leggen!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  37:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal
 • Flow
 • Misschien te makkelijk?

 

Spannende kamer

We zijn opzoek naar het mysterie van deze hut en naar Edward. En dat is uit eindelijk gelukt want dit avontuur hebben we overleefd. We waren gewaarschuwd om naar deze plek te gaan, maar met een goede samenwerking stonden we sterk. Ik kan geen spoilers geven natuurlijk maar samenwerking en opletten is key. Mooi gemaakt en de kamer heeft goed op te lossen diverse puzzels. We komen eens terug voor de rest.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in August 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  55:50 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Spannend

 

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (233 rooms played)
Posted on: 2023 september 16

In deze sfeervolle boshut valt alles op z’n plek

#270 Na een korte vertelde introductie in het verhaal, werden we ook tijdens de escape zelf steeds weer meegenomen in het verhaal. De hele sfeer van de omgeving droeg daar ook aan bij en we kwamen steeds meer te weten van wat zich hier had afgespeeld. De puzzels zaten logisch in elkaar en gingen op in het thema. De kamer is modern qua opzet en werking, en ademt tegelijk de authentieke sfeer van een boshut. Deze kamer is het spelen zeker waard!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Team: Terrassers

Escaped: Yes  42:30 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Puzzels

 

MeloDMeloDJunior EscaperMember since: 2022 October 02 (29 rooms played)
Posted on: 2023 july 27

Fijne diversiteit in spannende kamer

De wandeling van de binnenkomst van het gebouw naar de escaperoom is al een compliment op zich waard, je waant je meteen in duistere sferen en zit er meteen lekker in. Het verhaal en de kamer zelf beginnen ook heel goed en veelbelovend. De puzzels waren origineel en creatief en waren goed uitgewerkt met veel oog voor detail. Er zaten een aantal leuke spannende elementen in de kamer.

Qua sfeer klopte het niet helemaal, ik denk omdat het decor niet altijd uit dezelfde tijd leek te komen (zijn we nu in de jaren '50? of toch in de '10?) wat een wat verwarrend effect had.

We hadden de indruk dat het nogal een drukke dag was waardoor we ons een beetje opgejaagd voelen, ondanks dat we een na ongeveer 47 minuten alweer uit de kamer waren. De host nam wel even de tijd om de kamer met ons na te lopen wat altijd erg leuk is.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 7.0


Played in July 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Decor
 • Beleving was wat verwarrend qua tijdsperiode
 • Begeleiding voelde wat gehaast

 

lmatlmatEscape GuruMember since: 2019 November 11 (159 rooms played)
Posted on: 2023 july 03

Leuk en spannenende kamer

Vanaf het binnenkomen is er al een leuke sfeer. Kmaer is mooi en goed ingericht met leuke visuele effecten.

Zeker spelen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Team: De Kangoeroes

Escaped: Yes  41:00 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Logica

 

Mooie originele kamers

Met het niet sfeervolle pand hebben ze uitstekend werk gedaan wat al begint in de gang op weg naar hun ontvangstruimte. Het is mooi aangekleed, gezellig en er is ruimte voor een drankje.

De kamer zelf zit heel leuk in elkaar en is bevat leuke originele puzzels. Parallel en lineair wisselen elkaar af zodat iedereen op de juiste momenten alles meekrijgt van het verhaal.

De kamer was heel goed te doen voor ons team van 4 en ik denk ook dat dit de juiste groepsgrootte is. Prijs/kwaliteitsverhouding is zeer goed!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Team: Jongens, even rustig!

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

IngridFIngridFJunior EscaperMember since: 2021 December 11 (34 rooms played)
Posted on: 2023 june 25

Mooie kamer, visueel een plaatje

Na de andere twee kamers met veel plezier te hebben gespeeld was het tijd voor de kamer met voor ons het leukste thema: spanning/horror. Vanaf begin af aan een prachtig gebouwde kamer. Prima puzzels, we waren met 2 maar goed te doen. Erg mooie, visuele effecten. We hebben samen al de nodige escaperooms gedaan, maar in deze kamer zaten toch verrassende, nog niet eerder tegengekomen puzzels. Alleen jammer van het einde waarin we door een handmatig foutje de kamer niet uit konden spelen (kunnen verder niet in details treden om niks te verklappen ;)). Dit was echter de allerlaatste puzzel dus het voelt alsof we hem gehaald hadden. De host ging uit zichzelf de kamer niet nabespreken en ging eigenlijk meteen weer verder met z'n werk, dat was wel jammer. Na zelf actief wat vragen te hebben gesteld hebben we uiteindelijk toch een leuk gesprek gehad. De kamer is zeker een aanrader!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 7.0


Played in June 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend

 

Leuk

Leuke escaperoom, ontvangst is ook goed


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  55:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

jsm_vsjsm_vsEscaperMember since: 2017 November 14 (73 rooms played)
Posted on: 2023 may 14

Wat een topper deze kamer

Vanmiddag deze topkamer
Met zijn vieren mogen spelen
Mijn 60e kamer om precies te zijn. Mooie plek om dit te vieren met een top escape
Ervaring. Dank jullie wel!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  47:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Logica

 

SuperteamSuperteamEscaperMember since: 2021 September 16 (33 rooms played)
Posted on: 2023 may 05

Gewoon lekker puzzelen

Dit is een erg mooie kamer, de puzzels zijn ook erg creatief. De puzzels waren soms redelijk hetzelfde als andere kamers, alleen waren er echt een paar uitblinkers die de kamer konden onderscheiden van alle andere. Het gebruik van techniek, lichten en projectoren zorgde ook voor een echt meeslepend verhaal. De kamer is niet eng, het is spannend alleen konden onze angsthazen het ook makkelijk aan. De puzzels zijn goed te doen en de hints werden ook op een goeie manier gegeven. Er waren ook veel verschillende kamers, hierdoor voelde het erg groot. Dit hielp ook erg mee met de meeslependheid. Na het spelen van de kamer mochten wij ook even backstage mee kijken. Zo zie je een keer hoe het nou eruit ziet.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in May 2023

Played with 4 persons

Team: Superteam

Escaped: Yes  39:16 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Logica

 

vlaflipvlaflipEscaperMember since: 2019 December 28 (42 rooms played)
Posted on: 2023 may 13

Voelt als een achtbaan!

Wij hebben deze escaperoom gespeeld op doorweg naar het Lauwersmeer in een samenstalling van 3.
De ontvangst is helemaal in escaperoom stijl, onderin een kelder, stemmig ingricht.
De zeer vriendelijke vrouwelijke gamehost liet ons keurig even 'landen' envroeg toen of we wilden beginnen,
Spuletjes opgeborgen, we zijn er klaar voor.
Introductie was pirma, Het verhaal is uitdagend en we hadden er superveel zin in.

De escaperoom zelf is geweldig. Zonder in details te kunnen en moge treden hadden we alle drie superveel te doen en werden we helemaal in het verhaal gezogen. We hadden gelezen over de fijne flow, en kunnen dat echt wel onderschrijven. Het verhaal ontwikkelt zich in een rap tempo en het wordt echt wel spannend zonder ergens eng te zijn.
Combineren, samenwerken, zoeken en doen, deze escaperoom heeft het allemaal.

Fijn dat er in het noorde kwalitatief prima escaperooms zijn, deze is een (flink) stuk omrijden meer dan waard. Een echte aanrader voor de ook wat meer doorgewinterde escapers.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 3 persons

Team: Vlaflip

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal

 

Compleet en spooky

Het is, zoals het hoort, even zoeken naar de juiste ingang. Het bedrijf is gevestigd in het souterrain en daar maken ze handig gebruik van met een lange, donkere gang die je je bij aankomst al ongemakkelijk laat voelen. Ook in de nette wachtruimte wordt dit gevoel gecreëerd.

De intro van het spel is een geluidsfragment, wat niet zo goed werkt als er nog andere groepen in de wachtruimte zitten.

Eenmaal binnen waren we gelijk enthousiast over de setting, die was netjes afgewerkt en sfeervol. Jammer van die ene foutmelding op een scherm in de kamer.

Het spel speelde erg soepel, puzzels waren in thema en voelden logisch. De kamer is zeker niet de moeilijkste, fervente puzzelaars komen hier misschien niet goed aan hun trekken. De beleving is echter top, dus ik was tevreden.

Het laatste spel zorgde voor wat verwarring in het waarom, dat zou best nog wat meer mogen worden aangepast op het verhaal.

Al met al een hele geslaagde kamer en het omrijden waard.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruMember since: 2021 October 04 (160 rooms played)
Posted on: 2023 march 11

De beste kamer op locatie

De derde en tevens de laatste kamer dit weekend op deze locatie. Wat een sprong hebben de makers gemaakt vanaf Mystery Mansion naar deze kamer qua verhaallijn en techniek in deze kamer. Erg leuke en creatieve puzzels in deze kamer.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal

 

ChellyChellyJunior EscaperMember since: 2023 March 11 (11 rooms played)
Posted on: 2023 april 10

Mooi

Dit is hun nieuwste en ook wel beste kamer. Mooie aankleding, mooi verhaal en leuke puzzels die ook mooi aansluiten bij het verhaal.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Beleving

 

FowiFowiEscape ApprenticeMember since: 2022 December 31 (15 rooms played)
Posted on: 2023 february 18

Spannend goed

Leuke escaperoom met wat spanning. Leuk verhaal en de puzzels sluiten aan op het verhaal. Er is veel aandacht besteed aan aankleding van de ruimtes. Al met al zeker de moeite waard om eens te proberen!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 7.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit

 

josjejosjeEscape GuruMember since: 2018 September 27 (176 rooms played)
Posted on: 2023 september 02

Sfeervolle beleving in de boshut

Ondanks de lange rit naar het Noorden hebben we door de positieve reviews toch besloten de kamer te spelen. Wat ons betreft is dit het waard! Het is een mooi uitgewerkte kamer. De sfeer is goed opgebouwd en net als de puzzels aangepast op het thema. Er zijn diverse kamers die passend op het thema toch ook weer een geheel eigen verhaal vertellen. Puzzels zijn goed uitgewerkt, innovatief en logisch. De ruimtes zijn niet altijd even groot dus het is aan te raden met Max 4 personen te spelen.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Team: It Takes IV

Escaped: Yes

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great