Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Launch - Escape Mission

Veghel, Netherlands

Closed now

60 minutes

3 - 10

14 year

Read reviews

More about The Launch - Escape Mission

De raket staat op scherp. Lukt het jullie deze binnen 1 uur te lanceren? De klok tikt... 13, 12, 11...


Themes

Adventure

Battle

Bunker

History

War

Space

Spy

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

24 likes

344 visitors

69% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Verlengde Noordkade 4a
5462 EH, Veghel
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

87 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (238 rooms played)
Posted on: 2022 august 11

Rocket man 😁🚀

Het is dus zo dat ik ‘The Launch – Escape Mission' gespeeld heb toen ik net begon met deze hobby. Het was mijn tweede escape room, die ik speelde met het team Verblauwkes (5 personen) op 10 augustus 2019. Inmiddels is het – bijna – drie jaar later én kreeg ik de gelegenheid om deze kamer nóg een keer te spelen 🤩. Een teamlid van het team Ale Blie (3 personen) wilde beide kamers bij Noordkade Uitjes in Veghel gaan spelen én gezien ik de eerste keer er niet uit ben gekomen en ik ook de andere kamer wilde spelen, zijn we met ons team afgereisd naar Veghel.

De locatie van Noordkade Uitjes is fantastisch. Je begeeft je tussen de oude silo's op een voormalig industrieterrein wat om is gebouwd naar een soort uitgaansgebied met verschillende vormen van entertainment. Zo dus ook escape rooms! Wat helemaal geweldig is, is dat de escape room zich bevindt in zo'n silo. Deze locatie maakt het spel en de beleving al meteen indrukwekkend.

We werden vriendelijk welkom geheten door onze gamehost en we konden gelijk beginnen, nadat we het toilet bezocht hadden en onze spullen hadden opgeborgen. Met je gamehost loop je tussen de silo's door en dit ademt al meteen sfeer. Je komt terecht in de kamer en daar krijg je de instructie en introductie middels een film. Het is géén filmpje, maar een hele speelfilm 😁…. Hierdoor wordt wél duidelijk wat je niet mag doen én wat je wél moet doen en dat is natuurlijk een grote pré. We moesten een raket lanceren om onze vijand uit te schakelen. Duidelijke taal!

De kamer bestaat eigenlijk uit twee delen. Over het algemeen is de decoratie en thematisering prima gedaan. Vooral in deel twee zit een héél goed stuk op het gebied van decoratie! Er wordt hier en daar wat gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten en dit is ook een prima toevoeging. De puzzels hebben een originele structuur. Je doet in feiten opdrachten, waarbij telkens verschillende soorten puzzels horen. Hierdoor kun je dus ook goed parallel te werk gaan (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen). Toen ik de kamer voor het eerst speelden zijn we niet tot deel twee gekomen en dat is achteraf super jammer, want in deel twee zit een hele toffe verrassing. Dit is zelfs episch te noemen. Ik ben blij dat ik dat deze keer wél gezien heb, want met een klein kwartiertje over wisten we binnen de tijd uit de kamer te geraken.

Ik begrijp nu héél goed waarom we destijds niet zo ver zijn gekomen in de kamer, want voor een onervaren escaper, komt er in deze kamer véél op je af. Het zijn niet persé moeilijke puzzels, maar vooral véél en je moet goed de structuur bewaren. Ik zou deze kamer dan ook aanraden aan escapers die wat meer kamers hebben gespeeld én opzoek zijn naar een uitdaging qua puzzels.

Al bij al; Twee keer heb ik deze kamer nu gespeeld en twee keer met ontzettend veel plezier! Een mooi gedecoreerde en gethematiseerde kamer met een divers aanbod aan puzzels. Zeker een uitdaging voor de beginnende escaper en een absolute aanrader voor de wat ervarene escaper.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met vier óf vijf personen i.v.m. parallel puzzelen;
- Speel deze kamer vooral als je al wat meer kamers hebt gespeeld;
- Als je beide kamers wilt spelen op deze locatie, zou ik beginnen met deze én daarna de volgende i.v.m. het verhaal én de oplopende moeilijkheidsgraat;
- Je kunt ook beide kamers tegelijkertijd spelen met een grote groep als een soort battle-kamer én ik denk dat dit thema en deze kamers zich daar ontzettend goed voor lenen.

Noordkade Uitjes, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze super toffe escape room! We hebben een hele fijne avond gehad bij jullie.


Response by Noordkade Uitjes

2022 August 11

Generaal Dwight C. Johnson wil jullie bedanken voor jullie dienst. Erg bedankt voor deze review en handvaten waar we zeker iets mee gaan doen. Hopelijk tot snel!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Decoratie en thematisering
 • Logica
 • Verhaal

  sjephanieDrs-jlcnoordkadeuitjes

StanStanEscape LegendMember since: 2017 November 13 (302 rooms played)
Posted on: 2022 august 11

Spectaculaire lancering

Eindelijk was het zo ver, escapen op de Noordkade in Veghel. Zo wat dagelijks rijd ik hier met de auto langs af. Maar op de een of andere manier kwam het er elke keer maar niet van om de kamers hier te spelen. Vrijwel iedereen die ik ken (en die meteen twee kamers wil spelen) had deze kamers al gespeeld. Gelukkig vond ik eindelijk een team om mee te gaan spelen. Omdat we vrij last minute wilden spelen, waren de tijdsloten niet meer online te reserveren. Altijd fijn als de site zelf al aangeeft: reserveren voor vandaag of morgen, bel dan eventjes. De eigenaar gaf aan me even terug te bellen om te checken of er personeel beschikbaar was voor onze tijdsloten. Een paar uur later was het geregeld, fijn! Op naar Veghel dus!

De Noordkade is een prachtlocatie, voor ieder wat wils; bioscoop, horeca, theater én dus ook escaperooms. Mocht je de tijd hebben, neem dan ook echt even de tijd om de rest van deze toffe locatie te bezoeken. Enfin, de ingang van de escaperoom staat goed aangegeven, dus de eerste puzzel, vind de voordeur, was al opgelost! We werden ontvangen door een enthousiaste gamehost in een prachtige ontvangstruimte, alles ziet er erg netjes uit. Altijd fijn als ook hier aan gedacht wordt. We hadden nog even de tijd om naar het toilet te gaan en eigenlijk konden we daarna meteen starten.

Samen met onze host liepen we naar de kamer toe, en wauw... Wat een locatie. De escaperoom bevindt zich in de silo's op het industrieterrein, over immense locaties gesproken. Ik vind het altijd erg tof als de locatie van de escaperoom ook echt goed binnen het thema past. Gaaf! We starten in een algemene ruimte en krijgen hier nog wat uitleg. Daarna is het voor ons de tijd om te starten in de kamer zelf. De kamer start met een filmpje. Ik vind het altijd erg tof wanneer introductievideo's mooi zijn. Dat was hier zeker het geval. De introvideo was wat aan de lange kant, maar dat mocht de pret niet drukken. Het verhaal was in ieder geval duidelijk.

Toen de introvideo klaar was, dachten we meteen te kunnen starten. Echter kregen we meteen een nieuwe oproep via het scherm, we konden nu dan écht gaan starten. Vanaf de eerste seconde zit je meteen in het verhaal. Dat komt mede omdat het decor zo goed is uitgewerkt. Het valt wel op dat er veel te doen is, zeker voor ons met drie personen. Wel zit de kamer qua puzzels logisch in elkaar en volgt alles elkaar erg goed op!

Vanaf het eerste moment zitten we dan ook in een bepaalde flow en die laten we eigenlijk niet meer los tot het einde. Het enige wat mij enorm stoort zijn de ontelbare filmpjes tussendoor. Nogmaals, ik ben groot fan van mooie video's, zeker als zij het verhaal vertellen. Maar wanneer dit zo vaak gebeurd én wanneer de filmpjes aan de lange kant zijn, gaat dit op een gegeven moment echt frustreren. Zeker wanneer je in een hele lekkere flow zit, halen deze video's je juist weer uit die goede flow.

Zoals in meerdere reviews beschreven, bestaat de kamer eigenlijk uit twee delen. De finale was voor mij echt het hoogtepunt van de kamer. Er is zo ontzettend veel te doen, dat je eigenlijk meteen denkt: dit gaan we nooit redden. Echter zit de kamer zo ontzettend logisch in elkaar, dat je er onwijs fijn doorheen gaat. Zonder hints en met nog zo'n 15 minuten op de klok is het ons gelukt de raket de lanceren.

Ik vond The Launch echt een toffe room. Duidelijk verhaal, duidelijke opdracht, goed gebruik van decor, mooie effecten en bovenal onwijs logisch. Enige kanttekening voor mij is dat de filmpjes echt een heel stuk korter mogen en dat de afwerking op sommige punten wel nog wat beter kan. Op naar kamer twee!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes

  noordkadeuitjesDrs-jlcsjephanie

Fantastische ervaring

Heel gave escape room. Ik bezocht deze kamer met mijn ouders (beiden 70 jaar). Zij wonen vlakbij en waren benieuwd hoe zoiets in zijn werk gaat. Zij hadden geen ervaring, maar we zijn als team met z'n drieën behoorlijk ver gekomen! Helaas nét niet ontsnapt..! Hier en daar kregen we wat hulp, maar volgens de operator niet bovengemiddeld veel. De kamer is een mengelmoes van sloten, puzzels, verhaal, maar vooral ook technische snufjes. Met een absoluut hoogtepunt, ongeveer halverwege de rit.

Ik heb inmiddels 10 kamers gespeeld, en deze staat zeker in de top-3! Net geen 3x 10 als beoordeling


Response by Noordkade Uitjes

2022 August 25

Bedankt voor de mooie review! Hopelijk mogen we jou en je ouders snel weer ontvangen voor een van onze andere kamers. Ook namens Dwight C. Johnson bedankt!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Diversity
 • Great host
 • Storyline
 • Experience

  noordkadeuitjes

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (158 rooms played)
Posted on: 2019 july 17

Visueel indrukwekkend

Vandaag eindelijk weer eens wat escape rooms op het programma. Om te beginnen met twee kamers bij The Space. Het blijft een van de prachtigste locaties in Nederland. Was er al een paar keer geweest, maar nog niet voor de 'nieuwe' (dat is inmiddels ook relatief) escape rooms. We begonnen aan de Amerikaanse kant met The Launch en waren erg benieuwd wat de laatste updates hadden gebracht. In het begin waren er de nodige opmerkingen over de puzzels namelijk. In het kort: Inmiddels meer dan genoeg puzzels. Mooie mix van 'ouderwetse' slotjes en techniek. Precies zoals ik het graag zie. Het 'open mond' momentje richting het einde van de kamer mag er ook zijn. Al met al visueel erg indrukwekkend. Van het openingsfilmpje tot het einde, zit je er helemaal in. We zijn ongeveer een uur lang heerlijk bezig geweest. Mooie beleving gecreëerd daar in Veghel!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:41 min


 • Visueel ontzettend goed
 • Effecten
 • Schaal

  gert

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (238 rooms played)
Posted on: 2019 february 17

Mooie beleving

#105 Alweer 1,5 jaar geleden The Sabotage gespeeld. Dit keer op Valentijnsdag een erg leuke avond gehad bij The Space. Tot in de puntjes verzorgd, zeer enthousiaste gamemaster, en erg leuk om een keer met onbekenden een escape te spelen! Dankzij de introductie wordt je helemaal in de sfeer van het verhaal gebracht en ook de escape room zelf ziet er fantastisch uit. Evenals bij The Sabotage zijn de puzzels wat te makkelijk en te laag in aantal, waardoor we zelfs met deze onervaren en nieuw samengestelde groep binnen 45 minuten konden ontsnappen. Gelukkig vertelde de gamemaster dat ze bezig zijn de puzzels te updaten, dat zou de beleving compleet maken.


Response by Noordkade Uitjes

2019 March 28

Bedankt voor de review! We hebben het aantal puzzels inmiddels aangepast :)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  44:45 min


 • Decor
 • Verhaal
 • Toporganisatie leuke avond
 • Niveau en hoeveelheid puzzels (te) laag

  gert

Marjolein (1 room played)
Posted on: 2019 january 21

Wauw!

Geweldige opdracht! Opdrachten om codes e.d. te ontdekken zitten goed in elkaar. Het ziet er gaaf uit, net echt ;)


Response by Noordkade Uitjes

2019 March 28

Bedankt voor je review!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Opbouw
 • Uitstraling
 • Uitwerking

  gert

koen_stryboskoen_strybosJunior EscaperMember since: 2018 October 29 (25 rooms played)
Posted on: 2018 november 18

Fantastisch !

Mega coole kamer. Helemaal in thema waar je in wordt meegezogen.
Een topper !
Spijtig dat we nog een minuutje te kort kwamen... 😁ž


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in November 2018

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Inkleding was af!

  gert

Mooie ervaring.

Mooie kamer met een goed verhaal waar je meteen in zit.Deze kamer leeft in deze omgeving.Goed bedacht én gemaakt op de Noordkade.The Space hoort op deze plek. Samenwerken is echt belangrijk.Net niet ontsnapt en daarom na afloop steeds aan het denken; wat hebben we gemist of niet goed gedaan!!!!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Deze escape leeft en is zo mooi in deze omgeving.
 • Veel te snel stonden we weer buiten.

  gert

JohandWJohandWEscape ExpertMember since: 2016 August 16 (175 rooms played)
Posted on: 2018 may 01

Indrukwekkende beleving

Wat is deze kamer mooi afgewerkt!
Echter is het voor mij meer een beleving dat een escape room.
Weinig te puzzelen en vaak een hint nodig om de next steps te snappen.
Maar absolute aanrader voor de beleving!


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in April 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  gert

LonnekevDLonnekevDEscape ExpertMember since: 2018 January 30 (163 rooms played)
Posted on: 2018 may 02

Super decor

Mooie ontvangsthal, aardige begeleiding en super mooie kamer.
Erg gedetailleerd decor en door het filmpje in het begin zit je al in het verhaal, we gaan een raket lanceren!
Je valt van de ene verbazing in de andere qua aankleding.
Persoonlijk vond ik dat er teveel hints nodig zijn om vooruit te komen, waar ik meer houdt van kamers waarbij het logisch elkaar opvolgt en duidelijk is wat de bedoeling is.
De puzzels waren in mijn beleving niet erg moeilijk, niet veel aanwezig en erg lineair waardoor we met 5 vooral ervaren spelers niet allemaal altijd iets konden doen.
De extra koningsdag puzzel maakte daarin veel goed.
Al met al wel een hele toffe belevenis!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in April 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  gert

xmirellexxmirellexJunior EscaperMember since: 2023 August 26 (16 rooms played)
Posted on: 2024 july 21

Met de familie hebben wij de raket afgeschoten!

De eerste escaperoom zonder mijn Team M&M maatje. Maar wat was deze escaperoom leuk! Omdat ik zo geobsedeerd ben geraakt van escaperooms spelen, heb ik deze kamer als kado gekregen. Mijn familie had nog nooit een escaperoom gespeeld maar hun weten nu ook waarom ik het blijf doen.

In het begin een hele uitgebreide introductie gehad via een filmpje. Ik denk dat deze wel 5 min duurde. Dat vond ik persoonlijk wel erg lang. Daarna hadden wij meteen de vaart te pakken maar op een begeven moment liepen wij ergens tegen aan. Er moest iets gevonden worden maar bij ons was dit ergens anders geplaatst waar een slot op zat. Hierdoor moesten wij minimaal 5 min zoeken naar niks, want dat lag er dus niet. Hierdoor hebben wij veel tijd verloren en van de gamemaster uiteindelijk dus een hint moeten krijgen om verder te kunnen. Dit was erg jammer. Misschien kan daarop iets gevonden worden dat gamemakers dit niet ergens stoppen waar het niet hoort. Soms waren het ook wel veel sloten waardoor je soms ook even goed moest lezen met welk slot je bezig was.

Daarna gingen wij als een speer en waren wij op tijd ontsnapt! Tevens hebben wij, omdat wij dus zochten naar iets wat er niet lag, nog 3min van onze tijd af gekregen vanwege het onnodig zoeken dus dat was erg vriendelijk.

Misschien komen wij nog terug als familie voor de andere kamer. En anders zal ik zeker als ander team nog langs komen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  56:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Veel sloten wat onoverzichtelijk kan zijn

 

Tijn10Tijn10Escape GuruMember since: 2022 February 12 (141 rooms played)
Posted on: 2024 january 14

Ready for takeof

Na een frustrerende ervaring bij the sabotage werd het tijd om het opnieuw te proberen bij de launch. Na dezelfde lange introductie video werd het tijd om ditmaal wel binnen 60 minuten te ontsnappen. We schieten uit de startblokken en merken gelijk dat deze kamer ons iets beter afgaat omdat hier alles gelukkig na behoren werkt. Ook deze kamer is weer erg groot en het decor is weer perfect in thema. Ook hier is het echt een uitdagende kamer en moet er echt flink wat werk verricht worden. Wat mij ook bij deze kamer opvalt (en ook bij de sabotage) is dat de tussen videootjes die een aantal keer voorbij komen erg veel tijd in beslag nemen terwijl je de tijd eigenlijk niet kan missen. Het is eigenlijk meer een 70 minuten kamer. Dus ik raad ook aan om 1 iemand de video’s te laten kijken terwijl de rest verder puzzelt. Ook hier zitten naar mijn mening weer een aantal dingen te goed verstopt maar dit kan ook aan onze zoekkunsten liggen. Heerlijk vermaakt met deze missie.

Gelukkig haalt deze kamer de frustratie van de sabotage een beetje naar beneden maar treden wij helaas wel huiswaarts met een dubbel gevoel.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 5.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:22 min


 • Beleving
 • Sfeer
 • Prijs
 • Slechte service
 • Te moeilijk verstopte voorwerpen

 

Ik ben zo blij dat dit beter verliep...

We spelen zowel The Sabotage als The Launch.
We hadden net de andere kamer gespeeld (lees die review om het volgende te begrijpen) en stonden eigenlijk op het punt om te vertrekken en deze kamer niet meer te spelen.
Ik ben onwijs blij dat we dat niet gedaan hebben, want dit was echt cool!


Ontvangst:
We zijn in de lounge ''gedumpt'' en moesten wachten voor de volgende kamer.
We werden daar opgehaald door de host die ons eerder stond af te blaffen dat alles onze eigen schuld was, dus de hoop lag niet echt hoog :s

Kamer:
De start heeft vrijwel een identieke video als de andere kamer en duurt (zeker als je hem al gezien hebt) erg lang!
Naja, het gaat natuurlijk om het spel zelf.
De start verliep goed en alles liep best lekker. Gezien we nu wel wisten dat we zelf hint kunnen vragen hebben we dit ook gelijk gedaan toen we merkte dat we vast liepen. En het was voor een zoek gerelateerd iets, dus ik was blij dat we gelijk weer verder konden!

Het begin van het spel is best standaard. Wel in thema, maar de puzzels zijn niet zo interessant voor mij.
Alles heb ik al wel eens gezien en zo nu en dan was het een tikje vaag wat nu de volgorde of verloop was.

Het laatste deel van de kamer is zeker de highlight van het spel. Een toffe ruimte met visueel heel toffe dingen.
De puzzels zijn leuk in thema en zo nu en dan nog best creatief verzonnen.
We spelen lekker door en krijgen gelukkig van de host zelf een hint, wij waren al weer vergeten dat dit kon!

De kamer heeft een toffe finale en een mooi einde aan het spel.
Deze missie hebben we netjes binnen de tijd gehaald en het voelde erg goed dat dit spel veel beter in elkaar zat dan bij The Sabotage! Hier zat een leuke flow in het spel, waren er geen foutgevoelige puzzels en werkte in onze ogen alles stukken beter.

Conclusie:
Beide kamers zijn 100% de moeite om te gaan doen.
Voor ons was de ervaring in deze kamer gelukkig VEEL beter dan bij The Sabotage, daar waren wij erg blij mee!
Ook deze kamer kun je gerust met 6+ mensen spelen. Er is enorm veel te doen en je kan je goed opsplitsen.


7.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 6.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:22 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Visuals
 • Slechte service
 • Puzzels

 

Prachtige escape!

Geweldig uitgewerkte escape met historische wortels. We waren met zeven mensen, die vrijwel de hele tijd iets te doen hadden. Natuurlijk levert dat de nodige communicatie-uitdagingen op, maar dat is deel van de lol.
Het decor is spectaculair mooi uitgewerkt, functioneel en spanningsverhogend. Alles is helemaal in stijl, inclusief het hintsysteem. Je wordt min of meer meegenomen door wat je moet doen, waardoor je zelden echt vast komt te zitten. Wat ons betreft ruimschoots meer waard dan de 8,5 die ze op dit moment hier scoren.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 7 persons

Escaped: Yes  47:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

WouterWouterEscape ExpertMember since: 2021 August 11 (109 rooms played)
Posted on: 2023 may 14

IJzingwekkend spannend..

Ik maak het woordgrapje gewoon nog een keer. Met je dikke winterjas de escaperoom in, that's a first. Toch gaf het positieve een bepaalde vibe mee. Je bent gewend om met lege zakken en op redelijke temperatuur te spelen, maar omdat deze kamer zich in een grote silo bevindt kon je de condenswolkjes rond zien stomen in de kamer.

Het concept is al erg gaaf. Je kunt deze kamer als een battle spelen waarin het ene team een raket laat lanceren en de ander het probeert te saboteren. Wij hadden hem solo geboekt maar er was wel een andere groep die tegelijk de andere kamer (de sabotagekant) speelde. Volgens mij was het battle gedeelte wel uitgeschakeld, maar ongetwijfeld leuk om het zo als teams tegen elkaar op te nemen en helemaal omdat je harde geluiden zoals gejuich ook door de kamers heen hoort.

Een enorm uitdagende kamer, toffe puzzels en maar op het nippertje 'gehaald'. Daar zit een enig puntje van kritiek: De allerlaatste puzzel loopt na oplossen nog even door op de klok. We konden letterlijk niets anders doen dan afwachten en zien hoe de eindtijd 3 seconden over het hele uur sprong. Natuurlijk hadden we die 3 seconden ergens eerder ongetwijfeld mee kunnen pikken door wat scherper te kijken en ik begrijp het deels, maar vind dat de host het best had mogen brengen als 'jullie hebben het maar net gehaald' ipv de helaas die we nu kregen. Dat slaat het overwinningsgevoel toch een beetje plat.


Response by Noordkade Uitjes

2023 May 16

Ha Wouter, bedankt voor je mooie review. Ik begrijp dat jullie je hoofd goed koel hebben gehouden tijdens de escaperoom en ver zijn gekomen (op mijn beurt kon ik dit woordgrapje ook niet laten liggen ;) ). Wat jammer dat je door enkele seconden de escaperoom niet hebt kunnen halen! Wij gaan met jouw feedback aan de slag. Zien we jullie snel weer voor onze andere kamer 'The Sabotage'?


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Couple Goals

Escaped: Yes  60:03 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

heyiamlotheyiamlotJunior EscaperMember since: 2022 November 20 (17 rooms played)
Posted on: 2022 december 18

De eerste escape room die we gehaald hebben!

Overigens ook de tweede escaperoom die we met de diezeltjes hebben gespeeld!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving

 

MarindeMarindeEscape LegendMember since: 2019 August 10 (209 rooms played)
Posted on: 2022 december 12

Gave locatie

#134 Sinds ik over Noordkade Uitjes gehoord heb tijdens een podcast stonden de kamers op mijn wishlist. Toen we met vrienden in Brabant een kamer zochten om voor het eerst samen te gaan escapen, boekten we The Launch. Op basis van de reviews begreep ik dat als we beide kamers wilden spelen, we het beste konden beginnen met The Launch.

Met de instructie in de bevestigingsmail konden we de locatie goed vinden, waar we vriendelijk werden ontvangen en even later mét warme winterjas op deze koude dag naar de kamer werden begeleid. De silo waarin de kamer zich bevindt is super indrukwekkend en daar hebben ze in deze kamer goed gebruik van gemaakt. Het thema en de aankleding is passend gekozen bij deze gave locatie. Verder wordt door middel van filmfragmenten het verhaal ingekleed.

Ik vond het leuk hoe het verhaal zich hiermee ontwikkelde tijdens het spelen van de kamer, daar tegenover staat dat het wel heel erg veel filmfragmenten waren waarbij we weinig tot niks konden doen. Met name bij binnenkomst van de kamer hadden we niet goed begrepen dat we eerst zes minuten aan film te zien kregen voordat we pas echt konden beginnen.

Dat de kamer met minimaal drie personen gespeeld moet worden begrijp ik wel, want er is best veel te doen, er kan veel tegelijkertijd en de kamer bevat leuke puzzels op het vlak van communicatie en samenwerking. De puzzels waren afwisselend, goed verwerkt in het thema en passend bij het verhaal. Dat vond ik erg leuk gedaan. In het tweede deel van de kamer vond ik het jammer dat het mogelijk was om al verder vooruit te puzzelen wanneer dit nog niet per se nodig was. Hierdoor raakten we het verhaal een stukje kwijt, ook worstelden we daar met een zoekpuzzel en hadden we niet door wat we op een bepaald punt hadden opgelost. Maar los daarvan was het een leuke puzzelkamer die je uitdaagde om het overzicht te houden.

Kortom, leuke puzzelkamer op een hele gave locatie waar goed gebruik van is gemaakt. Wat mij betreft was de kamer nog beter geweest als er meer met de overige aankleding was gedaan, er nog meer interactie met de kamer was en minder leeswerk. Leuk als kamer tussendoor.

Naderhand werden we vriendelijk ontvangen bij de bar, waar we lekker nog wat konden drinken en al onze vragen konden stellen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:13 min


 • Gebruik van locatie
 • Ontwikkeling van het verhaal
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Vriendelijke service
 • Er zit nog meer potentie in
 • Veel leeswerk

 

Goed gebruik gemaakt van de ruimte

Een spannend verhaal in een passende en bijzondere omgeving waar heel goed gebruik van is gemaakt.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:13 min


 • Sfeer
 • Locatie
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Veel lezen

 

GlennGlennEscaperMember since: 2020 September 14 (69 rooms played)
Posted on: 2022 september 19

Missie voltooit

Ontvangst:
Super goede ontvangst ruimte. Fijn die bar en daarna een leuke manier van uitleg. Persoonlijk niet zo van de filmpjes maar dit was wel te behappen.

Aankleding:
Leuke aankleding, goed in thema en mooi gemaakt. Je lijkt echt bij een raket basis te zijn. Vooral verlieft op alle knopjes en knipperende dingen. heerlijk!

puzzels:
Lekker veel en goede puzzels in de kamer, soms echt goede nadenk puzzels en soms ook niet te moeilijk denken.

strijd:
Oké ik was wat bevooroordeeld over het strijd idee. (uitleg: we hadden twee teams van 8 personen, de andere 8 personen zouden ons willen tegen houden. Dit was uiteindelijk geweldig!)

service:
Okee ik ben heel te vrede, maar toch een klein beetje kritiek. Ik heb de host bijna niet gesproken. Dit ligt waarschijlijk aan meerdere dingen en niet zo zeer aan haar! Het concept is er denk ik niet na, om echt nog na te praten, je komt in een bar terecht waar de escape-room zelf geen bar man heeft staan maar een ander bedrijf, wij waren met 16 man dus dat is ook lastig als host om tussen te komen. Dus ik vond het wel leuk om na te praten maar snap ook dat het soms anders is. Wel een heel gast vrij gevoel. Ook heb ik met een host gepraat maar die kende ik toevallig via het wereldje, lichtjes te leur gesteld dat zij ons niet begeleiden haha (grapje). Super gast vrij dus dat was super!

conclusie:
Ik ben verbaast dat deze kamer niet hoger staat in de ranglijsten. Hij scored voor mij echt beter dan een aantal in de top lijsten. Maar goed ik bepaal niet alleen die lijsten dat doen we samen. ik ben wat kritischer dus het is ook niet zo dat ik hier meteen hoge cijfers ga geven om hem hoger te krijgen maar deze kamer verdient goede aandacht.

Wij hebben de kamer met 8 man gespeeld, ik werd eerst gewaarschuwd dat de kamer echt makkelijker met minder man kan worden gepeeld. misschien dat de strijd er voor zorgde dat we het lastiger hadden. Maar ik ben van mening dat je makkelijk met 8 man hier in kan. Ik heb me niet geïrriteerd aan de rest en dat kan ik normaal met 6 man al in een kamer.


Response by Noordkade Uitjes

2022 September 19

Bedankt voor je mooie review Glenn, dat waarderen wij enorm! Applausje voor jullie ontsnappingstijd!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 8 persons

Escaped: Yes  48:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving

 

ceessiejjceessiejjEscaperMember since: 2019 August 30 (37 rooms played)
Posted on: 2022 december 02

Net echt

Hele mooie gedateerde kamer(s). Had echt het gevoel dat we op missie waren en daadwerkelijk een raket op scherp moesten zetten.
Leuke puzzels, waarvan de laatste voor ons niet hoorbaar/kenbaar opgelost was. Hierdoor bleven we werken aan dezelfde puzzel die dus eigenlijk al opgelost was. Naar mijn mening ook iets teveel opdrachten voor het tijdsbestek dat we kregen.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: No

 

ebbor16ebbor16EscaperMember since: 2023 February 10 (29 rooms played)
Posted on: 2024 april 07

Moooi


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

levi_robbenlevi_robbenJunior EscaperMember since: 2020 June 16 (19 rooms played)
Posted on: 2021 august 02

Super!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Goed gethematiseerd

De ontvangst ziet er mooi uit bij The Space, daarnaast werden we ook heel hartelijk ontvangen. Na een korte uitleg konden we vrijwel meteen de kamer in.
Het ziet er allemaal prachtig uit. Jammer dat na het starten van de kamer een filmpje start op een beeldscherm met daarin de regelementen voor het spelen van de kamer en daarop aansluitend een intro van de kamer zelf. Dit had eigenlijk meteen mogen starten.
De kamer loopt lekker vlot door. Je wordt wel uitgedaagd door leuke puzzels maar er zijn wel ontzettend veel slotjes te openen. In het tweede deel van de escaperoom is het thema nog mooier uitgewerkt. Indrukwekkend zelfs. En het einde is echt mooi gemaakt. Echt een heel leuke kamer om te spelen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:02 min


 • goed gethematiseerd
 • wel heel veel slotjes

 

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (226 rooms played)
Posted on: 2021 july 21

Top kamer

Na eerder al the sabotage gespeeld te hebbe n was het nu tijd voor the launch. Ik vind het een heel leuk concept om als battleroom te spelen en kan dit ook iedereen aanraden. Ik vond the launch leuker dan the sabotage. Zowel qua puzzels als qua decor. The launch is veel indrukwekkender en door licht- en geluidseffecten wordt dit alleen maar versterkt.
Er wordt ook veel gebruikt gemaakt van filmpjes tussendoor. Ik snap dat dit gedaan wordt om het verhaal te versterken maar van mij hadden deze wat korter gemogen. Daarnaast denk ik dat de kamer leuker is als je wat langer de tijd krijgt. Er moeten best wat puzzels opgelost worden en het ontsnappingspercentage voor beide kamers is ook redelijk laag.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: No


 • aankleding
 • battleroom concept
 • te lange filmpjes tussendoor
 • te korte speeltijd

 

tim_van_muntim_van_munEscaperMember since: 2020 March 22 (56 rooms played)
Posted on: 2020 november 04

Grote beleving

The launch stond een tijdje op de wachtlijst om te spelen.
We hadden goede verhalen en recensies gehoord, deze klopte ook.

Eenmaal aangekomen mochten we de spullen weg stoppen, en gaan beginnen aan onze missie. We werden in een voor ruimte begeleid waar we al een sneak peak konden opvangen.
We kwamen de kamer in en dachten gelijk te moesten beginnen, maar na even kwam het verhaal.
Het is een oprecht interessant verhaal waarmee de escape room zich onderscheid in het thema space.
Toen we eenmaal met de puzzels bezig waren verliep het snel en soepel. Geen makkelijke puzzels, maar ook geen breinbrekers. Als we een deel gedaan hadden moesten we toch even wachten tot het verhaal verder ging, en daarna konden we weer door met onze flow.
Als je dan eenmaal ziet waar je voor komt wil je het liefste alles bewonderen, wordt alleen lastig als de tijd door tikt. We hebben ver gespeeld maar helaas niet gehaald!

Al met al een mooi opgezette kamer met goede afwisseling tussen de puzzels.
We hebben de andere kamers van Noordkade uitjes ook al op de planning staan!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Prachtige eyecatcher
 • Leuke puzzels in thema
 • Locatie
 • Wachten op verhaal

 

AndreaAndreaEscape ExpertMember since: 2016 August 23 (111 rooms played)
Posted on: 2020 september 05

Top locatie

Vandaag een dagje Veghel
De Nordkade is een leuke plek voor een frietje of een drankje.
De receptie is een gezellige ruimte.
Meteen aan de slag. In een echte silo is een raket van de Amerikanen verstopt en we moeten een ramp zien te voorkomen. Wat een geweldig verhaal en een geweldige sfeer.
Het is een pittige kamer met veel puzzels en alles top in thema. Niet alle puzzels liepen even soepel dus we kregen hier en da wat hints.
Uiteindelijk met minder dan twee minuten op de klok de missie voltooid.
Dank aan de super host die ons er goed doorheen heeft geholpen!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in September 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Locatie
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Pittige puzzels

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great