Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Bloody Mary

Amersfoort , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

15 year

Read reviews

More about Bloody Mary

You've probably heard of the legend of Bloody Mary. There are many variations of the story, one of which is that years ago, Mary was a Sister at the monastery. Some say that her vengeful spirit left the monastery a long time ago. They are wrong… Say her name three times in front of the mirror and Bloody Mary will appear. With dreadful, bloodcurdling consequences.

Bloody Mary.. Bloody Mary.. Bloody Mary.. Does this ritual really summon this dark, afflicted spirit? Or is it fear-driven imagination that tricks the believers? There's only one way to find out. Curious? If you're brave enough, enter the room and unravel the mystery of Bloody Mary, but be warned: you will never be the same again!

You were all at the convent school and played a game to evoke Bloody Mary. After that, your classmate Amy disappeared without a trace.

Even now, after all the years that have passed, you are still plagued daily by nightmares, anxiety and guilt: it's time to find out exactly what happened and at the same time stay out of Bloody Mary's hands.


Themes

Horror

Kids

Mystery

Thriller

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy friendly (in consultation)

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

195 likes

1199 visitors

88.9% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Daam Fockemalaan 22
3818 KG, Amersfoort
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

550 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Wauw

Wat een geweldige ervaring.

Vanaf het moment dat je aankomt rijden wordt je al meegezogen in het klooster verhaal (Locatie).
We werden onthaald door een Zuster die met haar manier van uitleg je al helemaal mee neemt in het verhaal van Mary . 5 Sterren voor Denise! wat een host.

Wat een prachtige en voor sommige uit onze groep spannende kamer. Gaaf uitgewerkt verhaal die 100% terug komen in de puzzels.
Ik kan iedereen aanraden om deze te spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel

  Shinysheepmikemysterie13_7

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 march 28

Uit het escapistisch evangelie, vers 41

Onze reis naar Amersfoort stond al héél lang op het lijstje. Door de lockdowns en coronatoestanden moesten we onze avontuur in het klooster van Rock City Escape telkens uitstellen en verzetten. Na lang wachten konden ik en mijn vriendin (2 personen) dan eindelijk beide kamers gaan spelen. We begonnen met Bloody Mary.

's Avonds kwamen we aan bij Rock City Escape en de aankomst is al een beleving op zich. Over een lang kronkelig en (in ons geval) donker pad kom je uit bij een gigantisch klooster, wat er in het donker spooky uitziet en je al meteen in de juiste sfeer brengt.

Eenmaal binnen lijkt het klooster verlaten, maar dan plots hoor je voetstappen galmen door de gangen; onze host kwam eraan 😁¨. Volledig in thema wordt je naar de kamer gebracht en wordt de introductie/instructie gedaan. Terwijl je gespannen hiernaar luistert vang je ook nog leuke feitjes over het gebouw op (als je niet te druk bezig bent met ‘angsthazen' 😁…). Dit vind ik altijd een ontzettend pré bij escape rooms, vooral als ze gevestigd zijn in een bijzonder gebouw óf op een bijzondere locatie; niet alleen het fictieve verhaal vertellen, maar ook wat informatie verstrekken over de realiteit. Top gedaan!

Eenmaal in de kamer valt het op dat het toch al wel een oude kamer is, maar wél eentje met mooie thematisering en effecten. Ik zou het ook niet direct een 1.0 kamer noemen, alhoewel ik wél denk dat de meeste escape-gekkies ‘m zo zullen zien. Het is voortdurend spannend in de kamer. Dit wordt goed neergezet door de muziek en geluidseffecten, hierdoor is de beleving top!

Ik ga heel eerlijk zijn; hij was voor ons best wel heel erg moeilijk 😁…. Het is lang geleden dat we een echte puzzelkamer hebben gespeeld en dat is Bloody Mary wel. Natuurlijk zit er een groot stuk verhaal en beleving in de kamer, maar ik zie het toch hoofdzakelijk als een puzzelkamer en helaas liepen we op enkele puzzels enorm vast. We kregen op tijd hints, dus aan de begeleiding lag het zeer zeker niet. Nee, het lag gewoon aan ons; hand in eigen boezem. We hadden allebei het gevoel dat we met z'n tweeën handen te kort kwamen, dus daarom zal mijn advies zo dadelijk ook zijn dat je ‘m met minimaal 3 personen moet doen. De kamer is op de meeste vlakken parallel, dus je hebt met meerdere personen altijd wel iets te doen tegelijkertijd. Bovendien ga je er met meer man vlotter doorheen en kun je ook wat meer van het verhaal en de beleving genieten.

We werden uit de kamer gehaald door onze host, die nu ineens een stuk vriendelijker was 😁„. Hij nam met ons de laatste stappen door en we bleken er bijna te zijn. Ook mochten we het einde nog even aanschouwen en dat was super vet. Daarna nog even kort nagepraat en wat gedronken en op naar de tweede kamer van Rock City!

Al bij al; Bloody Mary is een super toffe escape room, die vooral leuk is als je een beetje van een spooky thema houdt en niet vies bent van wat schrikken hier en daar. Wat mij betreft een puzzelkamer met een top belevingsaspect (mooi in evenwicht), maar ik raad ‘m vooral aan als je echt van puzzelen houdt.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met minimaal 3 personen i.v.m. extra handen en ogen én parallelle puzzels;
- Speel ‘m zeker als je van lekker puzzelen houdt;
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, zou ik eerst deze spelen en daarna de andere kamer (i.v.m. van oud naar nieuw).

Broeder Mattheüs (en de rest van Rock City Escape), bedankt voor het creëren van deze super toffe ervaring. Wij hebben ervan genoten!

‘Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op Mij' (Johannes, 14:1)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  Gijssambeeksjephanie

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (265 rooms played)
Posted on: 2022 february 08

Goede kamer op een toplocatie!

Vandaag was een bijzondere dag voor mij, ik zou eindelijk mijn honderdste kamer gaan spelen. Op deze heugelijke dag stonden er drie kamers op het programma. En wat een line up hadden we vandaag: Bloody Mary, Soup du Jour en the Dome. Dit moest wel een topdag gaan worden! In de vroege ochtend trokken wij naar Amersfoort om te gaan starten bij Rock City Escape.

Allereerst; wat een locatie! Wauw. Vanaf het moment dat je het terrein op komt gereden, zit je meteen in de goede sfeer voor deze escape room. Het onthaal, het kletsen vooraf, de introductie van de kamer, allemaal volledig in thema. Hier houd ik zo van! Onze gamehost wist ook meteen in te spelen op de situatie toen iemand in onze groep schrok en vloekte. Dat hoort natuurlijk niet op een locatie als deze. Heerlijk op ingespeeld! Ik had hierdoor alleen maar nog meer zin in de kamer.

Dan de kamer zelf; over het algemeen zien de ruimtes er erg netjes uit. Hier en daar zou wat mij betreft de afwerking wat beter kunnen (voornamelijk het wegwerken van beeld- en geluidsmateriaal stoorde ik me in sommige gevallen aan). De puzzels zijn prima in thema hoewel ik sommige puzzels weer niet helemaal lekker verhaaltechnisch vind kloppen. Het 'verhaal' wordt echter wel onwijs goed verteld, wat uiteindelijk resulteert in een gaaf einde van de kamer. Dit einde had ikzelf niet verwacht. De kwaliteit van het beeld- en geluidsmateriaal is overigens van goede kwaliteit, iets wat ik persoonlijk erg kan waarderen. De spanning zit er gedurende de kamer ook steeds goed in. Al met al was Bloody Mary voor ons een hele goede start van deze escapedag! Op naar de volgende!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  GijssambeekDrs-jlc

claudia_1995claudia_1995Escape ExpertMember since: 2018 January 06 (153 rooms played)
Posted on: 2018 february 24

Deze had ik niet verwacht, maar WOUW!

Ik dacht een escaperoom in een gebouw wat leeg staat, meestal is dat niet zoveel.
Maar deze kamer echt WOUW. Wat een hoop puzzels, veel samenwerking en veel dingen tegelijk. Veel ruimte, mee genomen in de sfeer en die sfeer is wel echt eng. Je moet er wel tegen kunnen want de spanning wordt goed opgebouwd.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Ruimtes
 • aankleding
 • verhaallijn
 • special effects
 • BBBRRR ENG

  smits66wvv85

MarjoleinvKMarjoleinvKJunior EscaperMember since: 2023 March 12 (12 rooms played)
Posted on: 2023 march 12

Zit gewoon goed in elkaar

Het verhaal past bij de locatie: een oude klooster. Leuke puzzels en spannend verhaal.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding

  MarjoleinvK

DewiDewiEscaperMember since: 2022 August 05 (37 rooms played)
Posted on: 2023 march 04

Geweldig!

Voor de tweede keer mochten wij het klooster bezoeken. Na soup du jour was het tijd voor bloody mary.

De host zat geweldig in zijn rol, we kregen helemaal de kriebels van hem. Ook de muziek en de gedimde lichten zorgde voor een luguber sfeertje. Ook de schrik effecten waren goed overna gedacht.

De verhaallijn was duidelijk evenals de puzzels. Soms waren we wel te snel met dingen, terwijl we op andere puzzels moesten wachten.
De kamer stond veel uit sloten, maar werd goed afgewisseld met andere vormen van puzzelen.
(Geen rekenen gelukkig!!).

Al met al, een goede kamer, gemaakt met oog voor detail! En pluspunten voor de host die goed in zijn rol bleef, ondanks dat wij van de zenuwen wat aan het giechelen waren.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:58 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Dewi

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertMember since: 2021 November 12 (70 rooms played)
Posted on: 2022 december 24

Leuke kamer met een juiste dosis spanning!

Allereest hartelijk dank naar de host die speciaal voor ons nog was gebleven en waardoor wij last minute nog konden escapen.

Eerder heb ik hier ooit Soup du Jour gespeeld en dat was dus zeker de moeite waard om hier dus nog eens terug te komen.

Vanaf het moment dat we binnenkwamen was de gehele ontvangst al in thema, wat ik zelf altijd heel erg leuk vind. Top!

De kamer was voor mij een juiste dosis spanning, al vond mijn broertje waarmee ik speelde hem toch wel echt een flink stuk enger. Dat is wat persoonlijker gebonden wat dat betreft.

Leuke puzzels en ook vrij logisch op te lossen. Het is soms wel even kijken waar je bepaalde oplossingen in moet vullen, maar gelukkig word je daar om een subtiele manier in ondersteunt, daar waar nodig!

Zeker aan te raden! Ook om er een stuk voor te rijden!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  51:42 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuure

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertMember since: 2022 January 01 (125 rooms played)
Posted on: 2022 october 30

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Vandaag op pad naar Amersfoort met een nieuw groepje, we waren met zijn 4e waarvan ik voor de verandering de meeste ervaring had. Ook dat is wel is leuk om mee te maken. We hadden vandaag zowel Bloody Mary & Soup du Jour geplanned, de eerste kamer (Bloody Mary) hadden we om 11:20.

Bij aankomst was ik meteen verbijsterd, wat een gave locatie! je voelt je meteen meegetrokken in het verhaal ondanks er eingelijk nog helemaal niks is gebeurd. Het enige ''jammere'' was dat het overdag was, een persoonlijke aanrader van mij zou zijn om deze beide kamers in de avond te spelen dit zal de toon NOG beter zetten.

Bij ontvangst had ik al moeite met de eerste puzzel, moet ik de deur duwen of trekken? na een steady 5 minuten was ik zover en kwam ik er achter dat het gewoon trekken was. Sorry nog naar de buren voor het continu blijven drukken op de bel <3
We werden ontvangen door onze gamehost leuk in thema, voor de vrienden van mij die nog nooit of zelden een escaperoom hadden gedaan was dit een beetje ongemakkelijk ze hadden geen idee wat er aan de hand was en dit maakte het voor mij nog leuker.

Onze gamehost bracht ons richting de kamer door dit fantastische gebouw we kregen ons praatje dat we de plafon platen en het tapijt netjes op zijn plek mochten laten liggen en dat ze de komende tijd geen grote verbouwingen nodig hadden, HELDER! laten we beginnen.

Bij binnenkomst vond ik het wel fijn om te merken dat ik deze keer niet het bangste was aangezien meteen iemand mijn hand vast hield, De aankleding van de kamer vond ik top zeker voor een kamer van 4/4,5 ik zag het er niet aan. het werd ons vrij duidelijk wat we als eerste moesten doen, en we konden ook meerdere puzzels tegelijk doen vandaar was het ook wel fijn om deze kamer met 4e te doen, een echte aanrader ook voor maximaal spanning niveau zou ik voor 3 spelers gaan.

De puzzels in deze kamer waren leuk, ik heb nooit het idee gehad ''Aahhh weer zo'n puzzel'' ondanks dat het een 1.0 kamer was (al ligt het wat mij betreft wat hoger) had ik die beleving niet, je hebt de slootjes natuurlijk maarja dat is geen issue. Er zitten wat verassend leuke puzzels in en ik vond sommige echte lekkere puzzel puzzels (Snap jij hem nog?) hierdoor had je echt het idee dat je lekker bezig was en had het ook nog een uitdaging.

De aankleding van de kamer vond ik mooi zoals ik als zei, het mag dan wel een relatief oude kamer zijn maar hij was goed bijgehouden, op sommige punten verraden de aankleding mij en waren er een paar dingetjes die ik nog nooit had gezien.

De angst factor in deze kamer was naar mijn idee prima, het was niet dat je in een hoekje zat te huilen (Wat mij wel regelmatig is overkomen) maar je was wel altijd op je hoede, ik heb regelmatig een medespeler in me nek gehad bij bepaalde scares.

Al met al vond ik het een goede kamer, voor een beginnende groep kan die super leuk zijn alleen word hij wel lastig te halen. Hou je thriller/horror is deze zeker een aanrader. Ook kan hij gezien worden als een horror instap kamer.
Ben je in de buurt moet je zeker langsgaan bij Rock City Escape, we zijn vriendelijk ontvangen en we hebben nog lekker nagepraat.

Mensen van Rock City Escape super bedankt voor de leuke tijd! En tot de volgende kamer.8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  Drs-jlc

bobbieebobbieeJunior EscaperMember since: 2020 September 11 (25 rooms played)
Posted on: 2021 october 01

Bloody hot

Dit was ons eerste bezoek aan RockCity Escape. Toen wij op de locatie aankwamen schoot de spanning er direct in. We hebben laat op de avond geboekt dus het was al donker toen we aankwamen. Dit zorgde gelijk voor een spannende/enge sfeer. We konden de exacte locatie van de escape room niet direct vinden. Google maps geeft helaas de verkeerde locatie aan dus we hebben een aantal rondjes gelopen. Wij hebben later op de site gekeken en daar staat het gelukkig wel duidelijk op.

Toen we eenmaal in de ontvangst ruimte zaten, ontmoette we de host. Die zat goed in zijn rol en zette echt een bepaalde sfeer neer. We kregen na een uitleg over het klooster en zuster Mary nog een intro filmpje te zien. Dit was erg leuk gedaan.

Na het filmpje mochten we de kamer in. Het puzzelen kon beginnen. Je kon meerdere puzzels tegelijk doen. Dit was fijn aangezien we ons team zo konden opsplitsen en iedereen wat te doen had. Het waren vermakelijke puzzels, maar niet heel mind blowing. Sommige puzzles waren wel wat uitdagend. Het finale spel was voor ons niet helemaal duidelijk. Als we geen hint hadden gehad dan waren we er niet uitgekomen. Nu waren we met nog 7 seconden op de klok ontsnapt! Ik ben blij dat de hint net op tijd kwam.

Verder vond ik het decor echt heel mooi gedaan. Veel beter dan in sommige andere 1.0 kamers. Daarnaast vond ik de kamer niet eng, wel af en toe wat spannend. Ook vond het ik erg warm in de ruimtes.. dat was wel een klein minpuntje.

Toen we de kamer uitkwamen konden we gezellig nakletsen met de host. Ook bood hij aan om een foto van ons te maken, erg leuk. We vonden het wel jammer dat er niet is aangeboden om wat te drinken. We hadden al meerdere keren aangegeven dat we het erg warm hadden.

Al met al een fijne ervaring gehad. We komen zeker terug om de andere kamers te spelen!


Response by Rock City Escape

2021 October 01

Hi Bobbiee, Bedankt voor je review en je mooie rapportcijfer, leuk! Ons hele klooster heeft inderdaad 1 huisnummer, dus wanneer je blind op je navigatie rijdt kom je uit bij de hoofdingang. Kijk je echter op Google Maps, dan zie je wel de pin precies op de plek waar je moet zijn. Ook zijn op het terrein bewegwijzeringsbordjes aanwezig en daarnaast leggen we in de bevestigingsmail, die je ontvangt na reserveren, uit dat onze ingang aan P4 zit. Gelukkig is het een mooi terrein en was het voor jullie dus een fraaie wandeling. :) Je opmerking over de drankjes begrijp ik niet helemaal: er is in onze ontvangstruimte een koelkast aanwezig, waarin de drankjes te zien zijn, met daarnaast een kast vol glazen en kopjes. Vrijwel onmogelijk om over het hoofd te zien. Het is dus vrij duidelijk dat er wat gedronken kan worden, maar dat gaan we uiteraard niemand opdringen. Als jullie hebben aangegeven dat jullie het warm hadden, had de host inderdaad even kunnen vragen of jullie wat verkoeling nodig hadden. Ik zal onze mensen instrueren nog duidelijker op de signalen van onze gasten te letten. Bedankt voor je feedback, we gaan ermee aan de slag. Groet! Rock City Escape


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Erg warm in de kamers
 • Geen gelegenheid gehad om te drinken

  Jan

JanJanEscaperMember since: 2020 September 11 (29 rooms played)
Posted on: 2021 october 05

Op het nippertje

Bloody Mary, Bloody Mary, Bloody Mary. We hebben het overleefd. Voordat we bij de escape aan kwamen hebben we in het donker rond gespookt over het terrein om de ingang te vinden. Uiteindelijk toch maar even op de website gekeken waar we nou naar binnen moesten. Bij binnenkomst werden we begroet door een acteur, iets waar onze groep altijd intens over cringed (bij andere escape rooms is dit namelijk nog wel eens iets over the top). Maar gelukkig viel het hier wel mee, naast een enge blik hier en daar konden we het acteerwerk waarderen.

In het begin van de kamer voelde we ons heel erg zoekende over wat we nou moesten doen en waar we moesten beginnen. Er was hier geen rode draad waar je moest beginnen (voor ons gevoel), we voelde ons een beetje verloren.
De puzzels waren uitdagende en vereisten soms wat (logisch) denkwerk. Een deel van de puzzels passen goed in het thema maar een aantal staken een beetje af tegenover het (klooster)thema van de kamer. Ook liepen we lang vast op een puzzel omdat we een stukje niet goed af konden lezen, iedereen uit het team had gekeken maar kwam met dezelfde conclusie terug. Uiteindelijk hebben we hier voor een hint gekregen en konden we eindelijk door.

De ruimtes zelf waren goed bedacht, en we waren aangenaam verrast door het decor. Een van de ruimtes had echt een wow factor, dit hadden we bij andere escape rooms nog nooit eerder gezien.

Al met al hebben wij ons zeker vermaakt bij deze escape, we hebben tot het einde gestreden om aan de vloek van Bloody Mary te ontsnappen en dit is met nog maar 7 seconden op de klok gelukt.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes


 • Originele ruimtes
 • Spannend
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Moeilijk om de rode draad te vinden

  bobbiee

cobrakjanuscobrakjanusJunior EscaperMember since: 2019 March 31 (16 rooms played)
Posted on: 2019 october 10

Wauw!

Wat een ervaring, ik als horror fanaat vind dit een gruwelijke lokatie!
Creepy gebouw!
Personeel is een dikke 10 waard. aardige gast en goed in zn rol!
puzzels waren echt gebazeerd op de puzzel en waren lekker pittig!
Wij hebben het gehaald en hadden nog wat tijd over een ruime 6 min. dacht ik.
Of ik deze escaperoom aan zou dragen? dikke ja! maar wel met enige ervaring is wel mijn advies.
Al met al een plezierige Avond! (owja wij waren er 's avonds, wat de sfeer net iets spannender maakt!)


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • personeel
 • thematische puzzels
 • moeilijkheid

  wim_schoonenberg

Een donker avontuur.

Op 5-6-7 april waren we voor een weekend in de Efteling met de familie. Dat leest als 3 avonden een kans om escape rooms in de buurt te doen bij mij en zo geschiede...
Vrijdagavond : Boshut 17 - Locks & Keys
Zaterdagavond : Outbreak - Epic Escape
Zondagnamiddag : Bloody Mary - Rock City Escape
Zondagavond : Se7en Sins - Breackout Room

Hoe vermoeiend dat het uiteindelijk ook was, het was de moeite waard.

Op zondag begonnen we met een kamer waar ik al heel lang naar uitkeek, Bloody Mary.

Onthaal :
Qua locatie kan deze kamer wel tellen. een room over een wraakzuchtige non gevestigd in de kelder van je raad het nooit, een supermarkt. Nee grapje, in de kelder van een voormalig klooster.
De ontvangstruimte is lekker authentiek en volledig in het godsdienstig thema, heerlijk. Goed wat puzzels op tafel en de mogelijkheid tot een drankje.
Helaas voor ons stond de dame er alleen voor waardoor we een beetje aan ons lot werden over gelaten.
Het was jammer genoeg zo een geval van aankomen-spelen en vertrekken en dan ben je blij dat je niet speciaal een uur in de auto gezeten hebt hiervoor. Ow wacht, dat hebben we wel gedaan.....

Kamer :
Maar we komen natuurlijk voor de kamer in kwestie. De nr. 9 in de top 10.
Na een korte introductie waar we ons bevonden en een filmpje over het verleden van Mary konden we aan onze zoektocht beginnen.

Net zoals in de vorige kamers dit weekend vonden we vrij snel een opbouwende flow. De kamer zelf begon rustig, maar naar mate dat je meer details over Mary ontdekte, werd het ook enger en werd je meer opgejaagd. Iemand wilde niet dat de waarheid naar boven kwam.
Ja er waren redelijk veel cijfersloten, maar dat stoorde mij niet. Zeker in het begin waren er redelijk veel puzzels die je mooi naast mekaar kon oplossen. Kwam je op een moment dat het niet zo was, had je elkaar weer nodig.
Verder vond ik het hintsysteem geweldig. Als je in de verkeerde richting aan het zoeken bent, lacht Mary je uit. Zo weet je al zonder echte hint dat je het anders moet aanpakken, geweldig gedaan.
De finale is erg tof, wat vooral goed is, is dat je weet dat je met de finale bezig bent.
Verder werd er uitgebreid gebruik gemaakt van licht en geluidseffecten, doe en denkpuzzels en de kans om apart te werken en net samen te moeten werken en dat is alles wat je wilt in een kamer.

Conclusie :
Absoluut zijn plaats in de top 10 waard. Of ik hem nu gehaald had of niet, dit was een zeer leuke ervaring.
De afwerking, thematisering, effecten , verhaal en puzzels waren heel erg goed. Ik kijk uit naar hun nieuwe kamer Soup du jour ( ergens deze zomer)
We vonden het jammer dat de mevrouw er alleen voor stond en dat we aan ons lot werden over gelaten voor en na de kamer, maar daar kon zij op dat moment niks aan doen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • verhaal + setting
 • puzzels
 • thematisering
 • begeleiding
 • ontvangst + napraten

  silkebeerends

Steven (12 rooms played)
Posted on: 2018 september 20

De beste tot nu toe!!

Wij zijn met onze vaste club escape fanaten naar Bloody Mary geweest. Ik beweer niet dat wij ondertussen heel wat gewend zijn maar deze kamer oversteeg onze verwachtingen. De sfeer wordt al gelijk duidelijk als je het klooster nadert. Een verlaten en verouderd gebouw doemt op uit de bossen. Binnen voelt het ook kil aan. Gelukkig is onze host allervriendelijkst en begeleidt ons door de kelders van het klooster. De kamer zit geweldig in elkaar en er moeten best veel puzzels opgelost worden. Dit wordt je lastig gemaakt door de angstige momenten die voorbij komen. Stalen zenuwen is een must voor deze kamer!! We zijn binnen de tijd ontsnapt met behulp van een paar hints. Na afloop hebben we nog gezellig nagepraat met onze host en we hebben erg gelachen om onze capriolen in de kamer. Ik vond het een geweldige ervaring en ik zal deze kamer absoluut aanbevelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Het verhaal van de kamer is heel goed
 • Het is soms erg donker

  femke_cooijmans

Erg mooie kamer

Erg mooie kamer, zeker een aanrader


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

ValkeSebValkeSebEscape ApprenticeMember since: 2023 September 22 (1 room played)
Posted on: 2023 september 22

Fantastische angstgroepsknuffel ervaring.

Het begon al meteen toen de medewerker ons ontmoette. We waren met een groep van 6 jongeren en vonden het bijna allemaal best spannend. Maar er gebeurt eigenlijk niks ergs of heel engs en uiteindelijk was het een fantastische ervaring!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  58:00 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend
 • Sfeer

 

DennisDennisEscaperMember since: 2021 October 30 (39 rooms played)
Posted on: 2023 september 22

Spannende old school kamer!

We hadden een geweldige host! Op deze locatie begint het al bij binnenkomst. We werden met zijn vieren tegen de muur gezet, maar we mochten niet leunen (dat is voor luie mensen). We zaten er direct in!

We werden naar de start ruimte gebracht, waar we op geheel unieke wijze instructies kregen. Na een kort filmpje begon de kamer pas echt. Het is een toffe kamer, waarin je veel mag zoeken en veel verbanden mag leggen. Veel puzzels, meerdere kamers. Hier en daar wat technische snufjes. Ik noem het een old school kamer, waarin de nadruk ligt op zoeken en puzzles. Hij verliep bij ons over het algemeen redelijk vloeiend, hoewel we uiteindelijk maar 36 seconden over hielden. Naar het einde toe was er wel een moment dat je even op elkaar moest wachten, maar dit was niet lang en daardoor niet storend.

Verhaal was duidelijk en prima te volgen. De kamer was spannend, maar nooit écht eng. De locatie in een voormalig klooster is uniek en draagt bij aan de beleving. Alleen de weg er naar toe al vond ik bijzonder. Een tip: ga ‘s avonds als het donker is!

Al met al een hele leuke ervaring!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:24 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Marcovh1984Marcovh1984EscaperMember since: 2023 January 03 (55 rooms played)
Posted on: 2023 september 20

NONdeju

Na de andere 2 te hebben gedaan tijd geleden was eindelijk de laatste aan de beurt. Zoals altijd met z’n 2en komen we aan in t klooster en de spanning is al goed te merken.

De kamer hoort zeker in t rijtje bij de anderen qua spanning, maar je merkt dat het wel wat oudere kamer is.

Voor mij iets teveel slotjes maar verder weerhield ons dat niet om van de kamer te “genieten”


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in September 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Onlogische puzzels
 • Puzzels

 

joycerjoycerJunior EscaperMember since: 2018 February 28 (26 rooms played)
Posted on: 2023 september 10

Gaaf!

Zeer goeie acteur, leuk verhaal, spannend! Leuke puzzels


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Spannend

 

TomTomEscape ApprenticeMember since: 2023 July 31 (9 rooms played)
Posted on: 2023 september 07

Griezelen en puzzelen!

Zeer verast door deze wat oudere kamer! Kan niet wachten wat de andere kamers in petto hebben.

Het ontvangst was goed. Je zat meteen goed in de sfeer. Credits naar de game master enorm goed in zijn rol!

De kamer zelf heeft een goede puzzelflow. Je kan in het begin met meerdere mensen tegelijk wat doen. Tegen het einde loopt dit iets minder en wordt t wel iets meer liniair

Zeer goede schrik effecten. Zijn een paar keer flink geschrokken. de spanning in de kamer wordt continu goed gezet. Goed gebruik van licht en geluid.

Was zelf zeer verast door de eindpuzzel. Super gaaf gedaan!

Napraten was ook tof, aangezien wij zelf elektriciëns is het altijd leuk om na te praten over de technieken!

Dikke aanrader om deze als eerste te doen hier. Wij komen zsm terug voor soup du jour en poppet!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede schrik effecten
 • Gamemaster enorm goed in zijn rol
 • Super goede locatie
 • Beleving
 • Verhaal

 

RoyVRoyVEscape ApprenticeMember since: 2023 August 05 (1 room played)
Posted on: 2023 august 05

Superspannende kamer met een bizar einde

De ontvangst voor je aan deze kamer begint zet direct de toon. Een strenge, licht manische kloosterling vertelt het verhaal van zuster Mary. Als je start in de kamer wordt al snel duidelijk dat de geest van deze zuster nog steeds rondwaart. Je schrikt geheid een paar keer, de fantastische decoratie en uitwerking van puzzels helpen enorm de sfeer neer te zetten. En het einde zie je zeker niet aankomen, echt supervet.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in August 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:11 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel

 

Bloody scary

Oprecht enge escaperoom! Passende ambiance met veel oog voor aankleding en ambiance. Personeel leeft zich uit in hun rol wat bijdraagt aan een griezelige ervaring. Wij werden begeleid door broeder Matthijs die ons, na het opbiechten van onze zonden, opnam in het klooster. Onze dochter van (bijna) 15 stapte uit in de voorlaatste kamer omdat ze het té eng vond. Ze werd perfect opgevangen en kreeg een behind the scenes tour, wij niet :))
Spellen en beleving zijn van een erg goed niveau. Deze kamer staat voor mij met stip op nr 1...


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  57:23 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzel
 • Verhaal

 

Marvin Marvin EscaperMember since: 2022 December 01 (61 rooms played)
Posted on: 2023 august 02

Hele toffe kamer

na een super spannend ontvangst door broeder mathijs, zijn we begonnen aan het avontuur!

Het is een kamer vol spannende effecten en momenten. De puzzels zijn dankzij de spanning in de kamer zeker op niveau.

Het verhaal heeft een mooie introductie en op een locatie wat direct je in de juiste stemming brengt!

Dank dank dank voor deze toffe avond! En tot de volgende!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Broeder mathijs
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

Piet (1 room played)
Posted on: 2023 august 03

Aanrader

Leuk spel en begeleiding.
Goeie dosis spanning.
Locatie (= voormalig klooster) goed uitgebuit (verhaal, wachtkamer, spelleider/acteur).


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  56:30 min

 

elskeelskeJunior EscaperMember since: 2017 August 12 (27 rooms played)
Posted on: 2023 july 30

Heel gaaf

Stond al lang op onze wishlist en maakte de verwachtingen zeker waar. Mooie locatie, ontzettend veel lof voor de host bij de ontvangst en alles in de kamer mooi doorgevoerd in thema.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  39:52 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

annw92annw92EscaperMember since: 2018 June 05 (92 rooms played)
Posted on: 2023 july 09

Leuke puzzelkamer

De ontvangst bij Bloody Mary is in thema, waardoor je meteen zin hebt om te gaan spelen. De escape room is grotendeels parallel, waardoor wij ons niet hoefden te vervelen. Alleen aan het einde is het een stukje linear. Ondanks dat we al veel escape rooms hebben gespeeld, kwamen we bij deze kamer een origineel element tegen, dat we niet eerder hadden gezien. De puzzels passen goed bij het verhaal. Bloody Mary is in onze ogen een fijne puzzelkamer.


Response by Rock City Escape

2023 July 09

Hi Annw92, wij zijn heel benieuwd welk stukje van Bloody Mary jullie als linear hebben ervaren (wij zouden namelijk echt niet weten wat je bedoelt), zou je dat aan ons kunnen laten weten via [email protected]? Groet, vast bedankt!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in July 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Diversiteit

 

Joei89Joei89Junior EscaperMember since: 2022 March 31 (36 rooms played)
Posted on: 2023 july 02

Spannende kamer

Spannende kamer. Klassiek door vele sloten. Leuke verhaallijn.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Spannend
 • Verhaal

 

Load more reviews