Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Toy Factory

Zoersel , Belgium

Open now

Top #3

90 minutes

4 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about The Toy Factory

5 generaties lang was de oude speelgoedfabriek van de familie Harsh de koploper in haar branche. Het populairste speelgoed, dat maakt The Toy Factory. Helaas staat de fabriek er tegenwoordig maar triestig bij en komen er alleen kleine bestellingen uit verre landen. Vreemd genoeg is de fabriek wel steeds op zoek naar extra personeel. Solliciteer misschien eens om een uurtje aan de slag te gaan bij The Toy Factory. De kans dat je afgewezen wordt is immers klein. Met The Toy Factory willen we je welkom heten in een spannend verhaal en prachtige setting. Uiteraard los je de uiteenlopendste puzzels op tegen de tijd, maar liever nog ruil je soms wat van die tijd in om stil te staan en gewoon te genieten van de beleving. Leef je in en laat je absoluut verrassen.


Themes

Adventure

Office

Crime

Mystery

Thriller

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

54 likes

339 visitors

99.5% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Herentalsebaan 47
2980, Zoersel
Belgium

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

198 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape GuruMember since: 2017 November 13 (198 rooms played)
Posted on: 2022 February 16

Wat gebeurt er allemaal in deze fabriek?

Wat hebben we een geluk in ‘Escaperoom wereld Benelux’, verschillende nieuwe kamers poppen op en de reviews hier op Escapetalk liegen er niet om. Uiteraard waren wij meteen getriggerd om Toy Factory te gaan spelen in Zoersel. Een aantal maanden eerder waren we al erg verrast bij Hunting Season, dit moest dus wederom een spektakel gaan worden!

De start van deze kamer is heerlijk, je zit meteen vol in het spel. Wat mij betreft de tofste intro voor een escaperoom die ik ooit heb gehad. Op voorhand had ik de trailer van de kamer al gekeken en die riep bij mij voornamelijk vraagtekens op. Echter wordt tijdens het spelen alles duidelijk!

Ik vind Toy Factory een lastige kamer om in details te treden zonder te spoilen. Het decor is onwijs goed, je waant je echt in een speelgoedfabriek. De puzzels zijn allemaal erg goed in thema en heel origineel. Het gebruik van geluid en licht is overigens ook van hoog niveau bij deze kamer. Tijdens je avontuur eindigt alles helemaal logisch en is voor je gevoel het verhaal rond.

Achteraf was er nog tijd om na te praten en om de kamer nog eens door te lopen. Altijd fijn als een enthousiaste eigenaar/gamehost hier tijd voor maakt. Wij waren allemaal omvergeblazen door de kwaliteit van deze kamer. Fingers crossed dat er hier nog plek is voor een derde kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Tom Adriaensensynthia94Wout VsjephanieDrs-jlcWepsiedcmarieke

GijssambeekGijssambeekEscaperMember since: 2022 January 1 (48 rooms played)
Posted on: 2022 July 5

Een afgewerkte attractie

Nadat we hunting seasons hadden gespeeld gingen we verder met toy factory, een hele beleving vanaf het moment dat je op de deur klopt om je te melden voor je shift. wederom speelde we deze kamer met 6 mensen.

Het ontvangst was fantastisch, lachen gieren brullen. Het was meteen in thema iets waar ik ontzettend van hou en onze game host deed dit super goed en gaf je meteen een goed gevoel. Toen het daadwerkelijk begon zag je meteen dat de aankleding super mooi was gedaan en dit bleef mij in de gehele kamer verbazen alle details het decor het zag er allemaal super gaaf uit.

De puzzels waren wederom creatief zoals bij hunting season maar wel linear waardoor de groep grote van 6 man naar mijn mening te groot was waardoor ik vaak maar stond mee te kijken, gelukkig was er genoeg om te zien :-). Het verhaal was zeer creatief maar sprak mij in het bijzonder niet erg aan maar de mechaniek en decor trok dat geheel recht voor mij!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Decor

  sjephanieDrs-jlc

Je gaat nog dagen "plezier" hebben aan deze kamer!

Het was al 3 jaar geleden dat ik nog bij Escaperoom Antwerp was.
Hunting season was al een super leuke room, dus toen bekend werd dat Wout een nieuwe kamer ging openen was ik zeer benieuwd.
Nog leuker werd het toen het thema bekend werd: The Toy Factory.
Meteen kwamen er beelden in mij op van houten speelgoed, pluchen beertjes, lopende banden en vrolijke muziek. De mogelijkheid tot puzzels is haast eindeloos en ik zou verzuipen in de details.

Niet veel later kwam de trailer online. En laat deze nu haaks staan op wat ik me ingebeeld had :-)

Woensdag 20-4 was het dan zover. Met ons 4 naar Zoersel voor te gaan ontdekken wat The Toy Factory nu echt was geworden. We hadden al veel goede reacties gehoord en de bijhorende reviews gelezen.

Ontvangst:

Vanaf dat de deur open gaat, start de kamer. Het gekozen thema en de uitwerking ervan lenen zich hier uitermate voor en zo kan je dus je regels, uitleg, wc bezoek en extra’s perfect in thema uitvoeren.

De ontvangstruimte is al onderdeel van het spel en zit mooi vol kleine details.
Niet veel later kan de kamer starten en op een grappige, doch serieuze manier worden we door Wout meegenomen in het verhaal van The Toy Factory.

Kamer:

De intro zorgde er alleen maar voor dat ik nog meer zin kreeg om deze kamer te spelen!
En meteen is het raak, Wauw, wat is dit een mooie kamer. En gelukkig mogen we meteen in thema beginnen te puzzelen, iets wat ons doorheen de kamer niet meer zou loslaten.

We vallen werkelijk van de ene verbazing in de andere, maar 2 zaken blijven gelijk. Het puzzelplezier blijft maar komen en de kamer ziet er fantastisch uit.
Deze room ademt een ongelofelijke sfeer uit en we zien elkaar gewoon genieten van elke minuut.
Een minuut die je niet kan meten want niks in deze kamer haalt je uit de beleving. Nergens een stomme klok of hintscherm.

Wout heeft op elk front geprobeerd om de kamer zo dicht bij het thema als mogelijk te houden en dat is gelukt ook.

Deze kamer heeft alles wat een kamer anno 2022 moet bezitten en bewijst dat puzzelen en een beleving absoluut samen kunnen gaan. Deze kamer heeft sfeer, een leuke intro, leuke effecten, kleine wtf momenten die er niet zijn om de hoofdrol te spelen, maar je toch ff dat gevoel te geven van huh… maar alles werkt subtiel samen voor een geheel te vormen en mij een enorme glimlach te geven en enorm trots te zijn op deze aanwinst voor België en voor ons als escapers.


Wij speelden hem hintloos in 55 minuten, dus logica zit er duidelijk in.

Conclusie:

Wat kan ik nog meer zeggen… Ik ben enorm benieuwd wat we nog van Wout mogen verwachten.
Ergens was ik na het zien van de trailer wat sceptisch, maar hoe fout kon ik zijn.


Ga deze room spelen en geniet! Geef je piepertjes de kost met alle kleine details die verborgen zijn.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

  WepsieTheekopje

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkEscaperMember since: 2019 October 3 (49 rooms played)
Posted on: 2021 December 19

Machtig fraaie kamer

Spontaan besloten de grens over te schieten voor de, echt net geopende, escaperoom van de maker van Hunting Season: Toy Factory. Dankzij de super enthousiaste eigenaar val je echt meteen in het verhaal. Zijn rol voegt écht iets toe aan de ervaring. Puzzels zijn origineel en (heel) eigentijds. Ondanks behoorlijk wat ervaring met escaperooms: een hele toffe en unieke ervaring.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit

  Anthony TeunenWout V

RichieBRichieBEscape ApprenticeMember since: 2021 December 19 (1 room played)
Posted on: 2021 December 19

Onze nieuwe nummer 1!

Soms kom je in een kamer waarvoor je speciaal een account aanmaakt op Escape Talk. Onze verwachtingen waren na het spelen van Hunting Season erg hoog. Toch zijn ze ruim overtroffen. Wat een enorm toffe kamer was dit. Het is een totaalbeleving waarbij de ontvangst in stijl echt iets toevoegt. De puzzels zijn super origineel en heel mooi gemaakt. (Geen enkel cijferslot!) Op een aantal momenten hadden we zoiets van "wat moeten we hier doen dan?". Daar houden we erg van! Dat maakt het oplossen des te meer bevredigend. De kamer bevat meerdere nooit eerder geziene ideeën en methodes die tot in de puntjes zijn uitgewerkt.

Deze kamer moet je gewoon gespeeld hebben. Absoluut onze favoriet tot nu toe!

De lat ligt voor escape rooms in Nederland erg hoog. Maar nu ligt hij in België nog net ietsjes hoger.

35 kamers gespeeld.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Anthony TeunenWout V

debby_roukensdebby_roukensSenior EscaperMember since: 2019 January 22 (65 rooms played)
Posted on: 2021 December 19

Met stip op 1

Een tijdje geleden bezochten we Hunting Season. Geweldig! Aan The Toy Factory werd op dat moment nog gewerkt, we konden de eerste ruimte van buiten bekijken en die zag er al zeer veelbelovend uit. We keken dan ook regelmatig op de website of nummer twee al open was en ineens... JAAAAA. Eigenlijk gaan we nooit naar kamers die nog amper reviews hebben, laat staan niet één (dat was het geval toen we de kamer ingingen) maar in dit geval durfden we de gok zonder meer te wagen.
De eigenaar van de kamers vertelde ons bij ons eerste bezoek dat hij naar Molly's Game was geweest tijdens het bouwen van deze speelgoedfabriek en dat hij zich realiseerde dat hij de lat wat hoger moest leggen. En manman, wat is hem dat gelukt. Hij heeft al onze verwachtingen overtroffen. De originaliteit van de puzzels, de schoonheid van de kamer, de tot in de puntjes uitgedachte details, de geweldige geluidseffecten, het verhaal en de muziek... Zelfs de wc werd betrokken in het verhaal. We raken er maar niet over uitgepraat. Sterker nog, we hebben besloten binnenkort in andere teamsamenstelling nog een keer te gaan. Gewoon om nog eens te genieten.
Wat vinden we het ook een enorm pluspunt dat er geen intro filmpje was en dat de kamer na afloop nog helemaal doorgelopen wordt. Niet met een scherm, maar gewoon in de ruimte zelf. Echt, ga deze kamer doen. Na meer dan 30 kamers waarvan heel veel top-kamers is dit mijn nieuwe nummer 1.

Kamer 35 voor mij.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  BoudewijnWout V

WouterWouterEscaperMember since: 2021 August 11 (37 rooms played)
Posted on: 2022 October 30

“Als de eigenaar hem zelf draait, dan bof je echt”

“Als de eigenaar hem zelf draait, dan bof je echt” was wat een host van Soup du Jour tegen een maand geleden tegen ons zei. Het enthousiasme waarmee we vervolgens in de kleedkamers van The Toy Factory werden ontvangen bevestigde die hoop: en wat een ervaring volgde er na. Het was een trage start, geheel aan ons te wijten en tot ongenoegen van de (fictieve) grote baas die toekeek. Daarna volgde de rest van de beleving haast in sneltreinvaart. Het opgejaagde gevoel zat er lekker in en vol spanning gingen we op avontuur.

The Toy Factory is een prachtige kamer met leuke details en interessante puzzels. Leuk om kennis gemaakt te hebben met de eigenaar, mooi werk ook van bouwer Henny. Wij willen meer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Team: Couple Goals

Escaped: Yes  83:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend

  Veerle

Fantastisch

Van begin tot eind onderdompled in het verhaal van deze speelgoedfabriek. Verassend, spannend en absoluut uw bezoek waard!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  MarkvBavel

Fantastisch!!

Deze escaperoom overtrof al onze verwachtingen. Storytelling, aankleding, effecten, alles zit meer dan perfect in elkaar. De puzzels die opgelost moesten worden waren lastig maar doeltreffend. Wij hebben als groep ontzettend genoten. Bedankt voor deze geweldige ervaring.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

  MarkvBavel

EyeImagineEyeImagineEscape ApprenticeMember since: 2022 June 14 (2 rooms played)
Posted on: 2022 October 23

Fantastisch!

Geweldig hoe deze kamer in elkaar zit! Van begin tot eind goed uitgedacht!
Ik ben zelden zo enthousiast geweest over een escape room. Maar hier klopte gewoon alles.

Al bij ontvangst zit je meteen in het verhaal. We werden ontvangen door een medewerker van de toy factory en worden kort maar duidelijk ingeleid door kundig acteerwerk. Meteen weten we dat er iets niet pluis is.

De puzzels zijn erg afwisselend en geen moment voel teveel, te lang of overbodig.
Je zit meteen in een verhaal en zelfs na ‘ontsnapping’ moet je nog bijkomen van alle indrukken.
Heel innoverend, geweldig vormgegeven met oog voor detail, leuke afwisselende en zeer creatieve puzzels.

Echt een aanrader. Ga deze kamer doen! En als je er toch bent, doe meteen The Hunting Season ook. Of beter nog, kom nog een keer terug zodat je elke kamer goed kan laten bezinken!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  MarkvBavel

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (267 rooms played)
Posted on: 2022 May 22

The Joy Factory

Ik heb lang uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaperoom Antwerp en zo'n drie jaar na het spelen van Hunting Season was het dan zover; het spelen van Toy Factory!

Laten we beginnen bij het begin... Je kunt parkeren voor de deur en een mooie gevel zorgt ervoor dat je precies weet waar je moet zijn.
De beleving start vanaf de deur en dat is fantastisch gedaan. Het zorgt voor een onderdompeling in het verhaal door de aankleding van de ruimte, alle details en introductie van de kamer. Gelukkig blijft het daar niet bij, want de kamer doet hier nog een schepje bovenop.

De kamer is prachtig vormgegeven, met oog voor detail en puzzels die passen in het decor. Er zitten hele originele puzzels bij en voor alle puzzels geldt dat ze fantastisch zijn uitgevoerd en volledig in thema zijn. De puzzels, het thema en de uitwerking maakt dat deze kamer een groot groot succes is en tot een van mijn favoriete escape rooms behoord. Het heeft álles! Een belangrijk aspect voor mij blijven puzzels en zowel in hoeveelheid, uitdaging, flow als vormgeving ben ik diep onder de indruk. We hebben het zo ontzettend naar onze zin gehad en we vonden het zo jammer dat de escape room op een einde liep. Ik had nog wel uren van deze escape room kunnen genieten. Ik kan niet wachten tot Wout met een nieuwe kamer komt!

Mocht het nog niet duidelijk zijn uit de review; ga deze kamer spelen en ja stap in je auto en rijd naar Zoersel.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

  dcmarieke

mitch2304mitch2304Escape GuruMember since: 2018 November 26 (164 rooms played)
Posted on: 2022 January 23

Leuke werkplek

Nieuwsgierig maakte we onze solliciatie compleet en werden we uitgenodigd om te komen werken in The Toy Factory. We hebben het echt ontzettend naar ons zin gehad. Maar deze leuke werkplek nam al snel een onverwachte wending...

Wat een FAN-TAS-TISCHE Escape! Van begin tot eind heeft de eigenaar een nieuw pareltje in de Escape wereld gebracht.

Van de puzzels tot het decor en van de verrassingen tot aan licht en muziek. Ik wilde af en toe even stil staan om de omgeving in me op te nemen, maar daar was geen tijd voor...

Tof thema wat ik nog niet eerder ben tegen gekomen!

Fantastisch leuk, maar spannend begin wat de eigenaar echt heel erg goed doet! Zijn plotselinge omschakeling doet hij echt fenomenaal!

Woorden komen te kort hoe geweldig ik deze Escape vond. Dikke aanrader! Een van de beste escapes die ik ooit heb gedaan!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels

  Theekopje

sjephaniesjephanieEscape ExpertMember since: 2021 August 12 (121 rooms played)
Posted on: 2022 January 10

De beer is los!

Eindelijk. Zo'n beetje sinds we zijn begonnen met escapen krijgen we bij iedere eigenaar het foldertje van Escaperoom Antwerp weer in onze handen gedrukt. Dat het zo lang heeft geduurd voordat we richting Zoersel zijn gereden vond ik helemaal niet erg. Dit betekende dat we deze recent geopende kamer meteen mee konden pakken. En wauw... Wat een ervaring!

Laat ik beginnen dat ik ontzettend van belevingskamers houdt. Ik kan er dan ook prima mee leven dat in sommige situaties de puzzels dan wat naar de achtergrond zijn gedrukt. Als je dan een kamer vind die beide zaken in huis hebben, ja. Dat is natuurlijk helemaal top!
Om verder te gaan op de puzzels, deze waren prima te doen. Al hebben we een paar keer staan sukkelen, ik kan nu achteraf niet zeggen dat ze onmogelijk of vergezocht zijn. Wel vond ik ze vooral erg leuk om te doen, één puzzel in het bijzonder zal me nog lang bijblijven. Hier en daar een lineaire puzzel maar ook opdrachten waarbij je tegelijkertijd flink aan de slag kan. Voor mij persoonlijk een mooie balans.

Dan de sfeer. Nog een keer wauw. Alleen het begin maakt dat je meteen in het verhaal gezogen wordt. Van geur tot licht en in het bijzonder geluid. Alles zit zo ontzettend goed in elkaar. Ik heb in de kamer ook echt een aantal keren een WTF momentje gehad. Het decor is prachtig en alles klopt tot in de puntjes.

Nadat we een beetje bekomen waren van ons enthousiasme heeft eigenaar nog een rondje met ons door de kamer gelopen en hebben we nog even gezellig na gekletst. Het blijft altijd leuk om zo'n passievolle en vriendelijke eigenaar te treffen!

Kortom, we hebben een fijne middag beleefd bij Escaperoom Antwerp, waarvoor dank!
Mocht je nog twijfelen, vooral niet doen. Speel (als je deze net als wij schandalig lang hebt uitgesteld) als eerste Hunting Season en als je dan nog denkt dat het niet beter kan, boek the Toy Factory!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Show
 • Licht
 • Geluid
 • Puzzels
 • Beleving

  Stan

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruMember since: 2021 November 28 (121 rooms played)
Posted on: 2022 January 10

Beren Goed

Waarschuwing: De volgende review bevat niets anders dan lof.

Dit is alweer mijn tweede review die ik schrijf voor de 37ste escaperoom die ik speel. Wat zijn we toch verwend als escapefanaten. Dat is een gedachte die ik heb wanneer ik deze kamer uitloop. Een nieuwe kamer, slechts drie weken in gebruik en kwalitatief zó goed en leuk.

Met de ‘Verblauwkes’ (een team bestaande uit vier personen) zijn we naar België afgereisd om beide kamers van Escaperoom Antwerpen te spelen. Met deze kamer sloten we de escape-dag af en het was een waardige afsluiting.

We werden binnen gelaten door onze host en vanaf het moment dat de host de deur open deed zaten we in het verhaal. De host deed dit super goed en zette een top performance neer. De decoratie van de ‘ontvangstruimte’ was al om over naar huis te schrijven; prachtig aangekleed en volledig in thema.

Wat ik waardeer bij escape rooms is als ze je een rol geven. Dus als er concreet wordt gezegd; dit ben je en dit kom je doen. Dit is het geval bij The Toy Factory en op een hele leuke manier wordt dit aan je gepresenteerd.

Het begin is fenomenaal. Wat een show! Als je een fan bent van ‘belevingskamers’ dan zit je hier aan het goede adres. Hier ben ik zo enthousiast over dat ik het hier even bij laat, omdat ik anders misschien spoilers ga geven en dit wil je niet weten van te voren.

Het spel begint en de kamers zijn, net als de ontvangstruimte, prachtig gedecoreerd en in thema. Daarnaast zitten er ook nog eens leuke effecten in de kamers, die erg bijdragen aan de beleving. De puzzels zijn voornamelijk lineair. Ik heb daar géén problemen mee en vooral niet in deze kamers er is genoeg te beleven en het echte ‘wachten op elkaar’ viel erg mee. Er zitten erg leuke puzzels tussen, die ook goed aansluiten op het thema. Één samenwerkingspuzzel vond ik in het bijzonder erg leuk, omdat ik dit nog nergens zo gezien had en deze puzzel sluit qua thema aan bij het volgende compliment: het gebruik van geluid!

Het is blijkbaar een specialiteit van Escaperoom Antwerpen om beleving te genereren op basis van (hoorspelachtig) geluid. Dit is zo vet gedaan!

Met een grote glimlach kwamen wij deze kamer uit. We hebben met de host (die de eigenaar bleek te zijn) nog even kort nagepraat en ons enthousiasme over de kamer uitgesproken. Samen liep hij met ons nog even de kamer door. Dit is iets wat ik ook erg waardeer als een host van een escape room dat doet. Wat ik in het bijzonder nog meer waardeer aan deze host, is dat hij ook echt geluisterd heeft naar wat wij hebben verteld, aangezien hij in zijn mailtje met de foto nog terugkwam op zaken waar we het over hebben gehad. Dit betuigt van een zeer attente host en dus klantvriendelijkheid ten top!

Al bij al; Ga deze kamer spelen, vooral als je van ‘belevingskamers’ houdt. Het is een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met niet meer dan vier personen (i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte)
- Als je alle twee de kamers van deze locatie gaat spelen, houdt deze dan achter de hand als toetje.
- Geef jezelf over, ga mee in de beleving en vergeet niet te genieten van hoe het er uitziet en wat er allemaal gebeurd.

Bedankt Escaperoom Antwerpen voor deze top ervaring!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Geluid
 • Begin
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Attente host

  sjephanie

Elien (5 rooms played)
Posted on: 2022 November 29

Orginele belevenis!

Het is een zeer originele escaperoom. Geen standaard escaperoom zoals vele andere. Je bent actief en hier moet je echt dingen doen, niet telkens sleutels of cijfersloten zoeken/ vrijspelen. Ook zeer leuke aankleding rond het verhaal/ de verteller is helemaal in zijn element! Zeer leuke escaperoom!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  70:00 min

 

wat een unieke setting!

#3
al bij het begin van je shift kom je mee in het verhaal!
aangezien dit nog maar onze 3de room was waren er hier ander soort puzzels dan we gewoon waren. Daardoor en mede omdat er in de 2de kamer iets niet goed werkte zijn we daar wel wat tijd verloren. we wisten op den duur niet meer wat we nog moesten doen om verder te geraken maar na tussenkomst van de host konden we verder. Jammer dat we zoveel tijd verloren...
door deze escape room hebben we wel ingezien dat het verhaal errond echt wel belangrijk is om deze escape tot een goed einde te brengen
de kamers zijn heel knap ingericht, er zijn ook wel wat verrassingselementen, kei tof!!
na die ene kamer ging het super vlot en voor we het wisten waren we eruit!
Hele leuke kamer en dikke duim voor de inrichters!!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Team: Kreupel & Co

Escaped: Yes  88:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

anne_ter_horstanne_ter_horstEscaperMember since: 2021 August 30 (47 rooms played)
Posted on: 2022 November 28

Beregoed

Deze kamer is af en een beleving van a tot z! Er zit wat spanning in maar eng is het niet. Aan het einde nog geruime tijd uitleg gehad over de kamer. Ik voelde mij erg welkom!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:00 min


 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Origineel

 

jeroen_ottojeroen_ottoSenior EscaperMember since: 2016 October 21 (67 rooms played)
Posted on: 2022 November 28

Baanberekende beresterke escaperoom

We kwamen toch om een escaperoom te spelen? En opeens staan we in een bruine overval om diverse werkzaamheden in de Toy Factory uit te voeren. Het begin is magistraal met een host die goed in zijn rol zit en je hierdoor er zelf ook direct klaar voor bent..... of toch niet? Wat een mooi afgewerkte escaperoom met unieke, originele puzzels en zeer verrassende technieken. Gelukkig waren we met 4 personen, want voor meer personen zijn de ruimtes eigenlijk te klein. "Helaas" zat onze shift er na 48 minuten op. Voor een escaperoom waar je 90 minuten de tijd hebt en het gemiddelde 67 minuten is zal ik zelf de maximum tijd bijstellen naar 75 minuten. Ik heb gehoord dat ze nog steeds medewerkers zoeken dus ik zal zeggen ga erheen om te "solliciteren" je zult er zeker geen spijt van krijgen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:00 min


 • origineel thema
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • geen wachtruimte om vooraf te zitten/na te praten
 • 90 minuten als speeltijd is te lang

 

MinimartiMinimartiJunior EscaperMember since: 2022 April 24 (35 rooms played)
Posted on: 2022 November 27

Complete beleving

Host ontvangt je en zit direct in zijn rol om je mee te nemen in het verhaal. Mooi afgewerkte ruimtes met een spannende sfeer. Een aantal verrassende elementen die bijdragen aan de complete beleving. En toch voelde Hunting Season voor mij qua spelbeleving ietsje meer/compleet/af en logischer dan The Toy Factory.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica

 

Stan Vriesacker (4 rooms played)
Posted on: 2022 November 24

Geweldig

Het was een geweldige belevenis en heel originele, toffe kamers met veel details.
Echt een aanrader om te doen!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Matthew28Matthew28Escape ApprenticeMember since: 2022 November 24 (1 room played)
Posted on: 2022 November 24

Een leuk spannend avontuur.

Wij hebben ons goed geamuseerd het was goed geregeld met meerdere kamers en niet hetzelfde zoals alle andere, het voelde origineler en heel de escape room zat goed in elkaar


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

Ann Wulleman (7 rooms played)
Posted on: 2022 November 18

Heel afwisselend, tof!

Het was een zeer leuke ervaring met veel verschillende kamers wat zorgde voor heel veel afwisseling!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

ellendewildeellendewildeSenior EscaperMember since: 2018 May 20 (91 rooms played)
Posted on: 2022 November 13

Wau

Wat een prachtige beleving. Van begin tot eind zijn we verrast.
Goede originele puzzels. Veel doen en volop genoten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Team: It Takes IV

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

josjejosjeEscape GuruMember since: 2018 September 27 (157 rooms played)
Posted on: 2022 November 13

Nog nooit zo’n geweldige baan gehad

Gisterenzijn we begonnen aan onze escape trip in België. Met een overnachting in Geel hebben we voor dit weekendje 5 kamers geselecteerd. Na gisteren Jumanji, Till Death do us part en de verdwijning van Rita Jacobs begonnen we vandaag aan de 4e kamer op de lijst: The Toy Factory. 3 jaar geleden hebben de Hunting Season op dezelfde locatie gespeeld en zijn we zeer enthousiast geraakt over de acteerkunsten van de gamehost/eigenaar. Met heel veel energie en goede spanning begon het avontuur. De beleving begint direct, en zoals ook in het echte leven: kom nooit te laat maar ook niet te vroeg voor je dienst. We zijn ontvangen door de ploegenbaas, direct in zijn rol, perfect acteerwerk! Je wordt ‘goed’ voorbereid voor je eerste werkdag. Zodra de shift begint is duidelijk dat het niet gaat zoals behoort.

Deze kamer is van begin tot eind in perfectie uitgewerkt, de puzzels en decor kloppen volledig bij het thema. Er zitten veel verrassingselementen in, heerlijk om continu uitgedaagd te worden. De fabriek is mooi uitgewerkt met unieke en mooie puzzels. Het hint systeem past goed bij het thema. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld wat een fijn aantal is.

Kortom: ga deze kamer doen!!

Dikke KNUFFEL it takes IV ;)

We kunnen niet wachten tot de volgende kamer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Team: It Takes IV

Escaped: Yes

 

slep088slep088Junior EscaperMember since: 2019 July 11 (17 rooms played)
Posted on: 2022 November 12

Super ervaring

Alles was top! Ontvangst was origineel en helemaal in het verhaal. Originele puzzels, leuke twist, spannende vibe en indrukwekkende aankleding. Dit is de onze favoriet vanaf nu!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

 

Fe no me naal

Niet te doen. Wat een ervaring!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great