Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Toy Factory

Zoersel , Belgium

Closed now

Top #4

90 minutes

4 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about The Toy Factory

5 generaties lang was de oude speelgoedfabriek van de familie Harsh de koploper in haar branche. Het populairste speelgoed, dat maakt The Toy Factory. Helaas staat de fabriek er tegenwoordig maar triestig bij en komen er alleen kleine bestellingen uit verre landen. Vreemd genoeg is de fabriek wel steeds op zoek naar extra personeel. Solliciteer misschien eens om een uurtje aan de slag te gaan bij The Toy Factory. De kans dat je afgewezen wordt is immers klein. Met The Toy Factory willen we je welkom heten in een spannend verhaal en prachtige setting. Uiteraard los je de uiteenlopendste puzzels op tegen de tijd, maar liever nog ruil je soms wat van die tijd in om stil te staan en gewoon te genieten van de beleving. Leef je in en laat je absoluut verrassen.


Themes

Adventure

Office

Crime

Mystery

Thriller

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy friendly

NL

Toilet available

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

31 likes

146 visitors

99.1% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Herentalsebaan 47
2980, Zoersel
Belgium

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

108 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape ExpertMember since: 2017 November 13 (141 rooms played)
Posted on: 2022 February 16

Wat gebeurt er allemaal in deze fabriek?

Wat hebben we een geluk in ‘Escaperoom wereld Benelux’, verschillende nieuwe kamers poppen op en de reviews hier op Escapetalk liegen er niet om. Uiteraard waren wij meteen getriggerd om Toy Factory te gaan spelen in Zoersel. Een aantal maanden eerder waren we al erg verrast bij Hunting Season, dit moest dus wederom een spektakel gaan worden!

De start van deze kamer is heerlijk, je zit meteen vol in het spel. Wat mij betreft de tofste intro voor een escaperoom die ik ooit heb gehad. Op voorhand had ik de trailer van de kamer al gekeken en die riep bij mij voornamelijk vraagtekens op. Echter wordt tijdens het spelen alles duidelijk!

Ik vind Toy Factory een lastige kamer om in details te treden zonder te spoilen. Het decor is onwijs goed, je waant je echt in een speelgoedfabriek. De puzzels zijn allemaal erg goed in thema en heel origineel. Het gebruik van geluid en licht is overigens ook van hoog niveau bij deze kamer. Tijdens je avontuur eindigt alles helemaal logisch en is voor je gevoel het verhaal rond.

Achteraf was er nog tijd om na te praten en om de kamer nog eens door te lopen. Altijd fijn als een enthousiaste eigenaar/gamehost hier tijd voor maakt. Wij waren allemaal omvergeblazen door de kwaliteit van deze kamer. Fingers crossed dat er hier nog plek is voor een derde kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  synthia94Wout VsjephanieDrs-jlcWepsiedcmarieke

Je gaat nog dagen "plezier" hebben aan deze kamer!

Het was al 3 jaar geleden dat ik nog bij Escaperoom Antwerp was.
Hunting season was al een super leuke room, dus toen bekend werd dat Wout een nieuwe kamer ging openen was ik zeer benieuwd.
Nog leuker werd het toen het thema bekend werd: The Toy Factory.
Meteen kwamen er beelden in mij op van houten speelgoed, pluchen beertjes, lopende banden en vrolijke muziek. De mogelijkheid tot puzzels is haast eindeloos en ik zou verzuipen in de details.

Niet veel later kwam de trailer online. En laat deze nu haaks staan op wat ik me ingebeeld had :-)

Woensdag 20-4 was het dan zover. Met ons 4 naar Zoersel voor te gaan ontdekken wat The Toy Factory nu echt was geworden. We hadden al veel goede reacties gehoord en de bijhorende reviews gelezen.

Ontvangst:

Vanaf dat de deur open gaat, start de kamer. Het gekozen thema en de uitwerking ervan lenen zich hier uitermate voor en zo kan je dus je regels, uitleg, wc bezoek en extra’s perfect in thema uitvoeren.

De ontvangstruimte is al onderdeel van het spel en zit mooi vol kleine details.
Niet veel later kan de kamer starten en op een grappige, doch serieuze manier worden we door Wout meegenomen in het verhaal van The Toy Factory.

Kamer:

De intro zorgde er alleen maar voor dat ik nog meer zin kreeg om deze kamer te spelen!
En meteen is het raak, Wauw, wat is dit een mooie kamer. En gelukkig mogen we meteen in thema beginnen te puzzelen, iets wat ons doorheen de kamer niet meer zou loslaten.

We vallen werkelijk van de ene verbazing in de andere, maar 2 zaken blijven gelijk. Het puzzelplezier blijft maar komen en de kamer ziet er fantastisch uit.
Deze room ademt een ongelofelijke sfeer uit en we zien elkaar gewoon genieten van elke minuut.
Een minuut die je niet kan meten want niks in deze kamer haalt je uit de beleving. Nergens een stomme klok of hintscherm.

Wout heeft op elk front geprobeerd om de kamer zo dicht bij het thema als mogelijk te houden en dat is gelukt ook.

Deze kamer heeft alles wat een kamer anno 2022 moet bezitten en bewijst dat puzzelen en een beleving absoluut samen kunnen gaan. Deze kamer heeft sfeer, een leuke intro, leuke effecten, kleine wtf momenten die er niet zijn om de hoofdrol te spelen, maar je toch ff dat gevoel te geven van huh… maar alles werkt subtiel samen voor een geheel te vormen en mij een enorme glimlach te geven en enorm trots te zijn op deze aanwinst voor België en voor ons als escapers.


Wij speelden hem hintloos in 55 minuten, dus logica zit er duidelijk in.

Conclusie:

Wat kan ik nog meer zeggen… Ik ben enorm benieuwd wat we nog van Wout mogen verwachten.
Ergens was ik na het zien van de trailer wat sceptisch, maar hoe fout kon ik zijn.


Ga deze room spelen en geniet! Geef je piepertjes de kost met alle kleine details die verborgen zijn.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

  WepsieTheekopje

RichieBRichieBEscape ApprenticeMember since: 2021 December 19 (1 room played)
Posted on: 2021 December 19

Onze nieuwe nummer 1!

Soms kom je in een kamer waarvoor je speciaal een account aanmaakt op Escape Talk. Onze verwachtingen waren na het spelen van Hunting Season erg hoog. Toch zijn ze ruim overtroffen. Wat een enorm toffe kamer was dit. Het is een totaalbeleving waarbij de ontvangst in stijl echt iets toevoegt. De puzzels zijn super origineel en heel mooi gemaakt. (Geen enkel cijferslot!) Op een aantal momenten hadden we zoiets van "wat moeten we hier doen dan?". Daar houden we erg van! Dat maakt het oplossen des te meer bevredigend. De kamer bevat meerdere nooit eerder geziene ideeën en methodes die tot in de puntjes zijn uitgewerkt.

Deze kamer moet je gewoon gespeeld hebben. Absoluut onze favoriet tot nu toe!

De lat ligt voor escape rooms in Nederland erg hoog. Maar nu ligt hij in België nog net ietsjes hoger.

35 kamers gespeeld.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Anthony TeunenWout V

debby_roukensdebby_roukensEscaperMember since: 2019 January 22 (56 rooms played)
Posted on: 2021 December 19

Met stip op 1

Een tijdje geleden bezochten we Hunting Season. Geweldig! Aan The Toy Factory werd op dat moment nog gewerkt, we konden de eerste ruimte van buiten bekijken en die zag er al zeer veelbelovend uit. We keken dan ook regelmatig op de website of nummer twee al open was en ineens... JAAAAA. Eigenlijk gaan we nooit naar kamers die nog amper reviews hebben, laat staan niet één (dat was het geval toen we de kamer ingingen) maar in dit geval durfden we de gok zonder meer te wagen.
De eigenaar van de kamers vertelde ons bij ons eerste bezoek dat hij naar Molly's Game was geweest tijdens het bouwen van deze speelgoedfabriek en dat hij zich realiseerde dat hij de lat wat hoger moest leggen. En manman, wat is hem dat gelukt. Hij heeft al onze verwachtingen overtroffen. De originaliteit van de puzzels, de schoonheid van de kamer, de tot in de puntjes uitgedachte details, de geweldige geluidseffecten, het verhaal en de muziek... Zelfs de wc werd betrokken in het verhaal. We raken er maar niet over uitgepraat. Sterker nog, we hebben besloten binnenkort in andere teamsamenstelling nog een keer te gaan. Gewoon om nog eens te genieten.
Wat vinden we het ook een enorm pluspunt dat er geen intro filmpje was en dat de kamer na afloop nog helemaal doorgelopen wordt. Niet met een scherm, maar gewoon in de ruimte zelf. Echt, ga deze kamer doen. Na meer dan 30 kamers waarvan heel veel top-kamers is dit mijn nieuwe nummer 1.

Kamer 35 voor mij.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  BoudewijnWout V

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkEscaperMember since: 2019 October 3 (47 rooms played)
Posted on: 2021 December 19

Machtig fraaie kamer

Spontaan besloten de grens over te schieten voor de, echt net geopende, escaperoom van de maker van Hunting Season: Toy Factory. Dankzij de super enthousiaste eigenaar val je echt meteen in het verhaal. Zijn rol voegt écht iets toe aan de ervaring. Puzzels zijn origineel en (heel) eigentijds. Ondanks behoorlijk wat ervaring met escaperooms: een hele toffe en unieke ervaring.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit

  Anthony TeunenWout V

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (261 rooms played)
Posted on: 2022 May 22

The Joy Factory

Ik heb lang uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaperoom Antwerp en zo'n drie jaar na het spelen van Hunting Season was het dan zover; het spelen van Toy Factory!

Laten we beginnen bij het begin... Je kunt parkeren voor de deur en een mooie gevel zorgt ervoor dat je precies weet waar je moet zijn.
De beleving start vanaf de deur en dat is fantastisch gedaan. Het zorgt voor een onderdompeling in het verhaal door de aankleding van de ruimte, alle details en introductie van de kamer. Gelukkig blijft het daar niet bij, want de kamer doet hier nog een schepje bovenop.

De kamer is prachtig vormgegeven, met oog voor detail en puzzels die passen in het decor. Er zitten hele originele puzzels bij en voor alle puzzels geldt dat ze fantastisch zijn uitgevoerd en volledig in thema zijn. De puzzels, het thema en de uitwerking maakt dat deze kamer een groot groot succes is en tot een van mijn favoriete escape rooms behoord. Het heeft álles! Een belangrijk aspect voor mij blijven puzzels en zowel in hoeveelheid, uitdaging, flow als vormgeving ben ik diep onder de indruk. We hebben het zo ontzettend naar onze zin gehad en we vonden het zo jammer dat de escape room op een einde liep. Ik had nog wel uren van deze escape room kunnen genieten. Ik kan niet wachten tot Wout met een nieuwe kamer komt!

Mocht het nog niet duidelijk zijn uit de review; ga deze kamer spelen en ja stap in je auto en rijd naar Zoersel.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

  dcmarieke

mitch2304mitch2304Escape ExpertMember since: 2018 November 26 (140 rooms played)
Posted on: 2022 January 23

Leuke werkplek

Nieuwsgierig maakte we onze solliciatie compleet en werden we uitgenodigd om te komen werken in The Toy Factory. We hebben het echt ontzettend naar ons zin gehad. Maar deze leuke werkplek nam al snel een onverwachte wending...

Wat een FAN-TAS-TISCHE Escape! Van begin tot eind heeft de eigenaar een nieuw pareltje in de Escape wereld gebracht.

Van de puzzels tot het decor en van de verrassingen tot aan licht en muziek. Ik wilde af en toe even stil staan om de omgeving in me op te nemen, maar daar was geen tijd voor...

Tof thema wat ik nog niet eerder ben tegen gekomen!

Fantastisch leuk, maar spannend begin wat de eigenaar echt heel erg goed doet! Zijn plotselinge omschakeling doet hij echt fenomenaal!

Woorden komen te kort hoe geweldig ik deze Escape vond. Dikke aanrader! Een van de beste escapes die ik ooit heb gedaan!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels

  Theekopje

sjephaniesjephanieEscaperMember since: 2021 August 12 (71 rooms played)
Posted on: 2022 January 10

De beer is los!

Eindelijk. Zo'n beetje sinds we zijn begonnen met escapen krijgen we bij iedere eigenaar het foldertje van Escaperoom Antwerp weer in onze handen gedrukt. Dat het zo lang heeft geduurd voordat we richting Zoersel zijn gereden vond ik helemaal niet erg. Dit betekende dat we deze recent geopende kamer meteen mee konden pakken. En wauw... Wat een ervaring!

Laat ik beginnen dat ik ontzettend van belevingskamers houdt. Ik kan er dan ook prima mee leven dat in sommige situaties de puzzels dan wat naar de achtergrond zijn gedrukt. Als je dan een kamer vind die beide zaken in huis hebben, ja. Dat is natuurlijk helemaal top!
Om verder te gaan op de puzzels, deze waren prima te doen. Al hebben we een paar keer staan sukkelen, ik kan nu achteraf niet zeggen dat ze onmogelijk of vergezocht zijn. Wel vond ik ze vooral erg leuk om te doen, één puzzel in het bijzonder zal me nog lang bijblijven. Hier en daar een lineaire puzzel maar ook opdrachten waarbij je tegelijkertijd flink aan de slag kan. Voor mij persoonlijk een mooie balans.

Dan de sfeer. Nog een keer wauw. Alleen het begin maakt dat je meteen in het verhaal gezogen wordt. Van geur tot licht en in het bijzonder geluid. Alles zit zo ontzettend goed in elkaar. Ik heb in de kamer ook echt een aantal keren een WTF momentje gehad. Het decor is prachtig en alles klopt tot in de puntjes.

Nadat we een beetje bekomen waren van ons enthousiasme heeft eigenaar nog een rondje met ons door de kamer gelopen en hebben we nog even gezellig na gekletst. Het blijft altijd leuk om zo'n passievolle en vriendelijke eigenaar te treffen!

Kortom, we hebben een fijne middag beleefd bij Escaperoom Antwerp, waarvoor dank!
Mocht je nog twijfelen, vooral niet doen. Speel (als je deze net als wij schandalig lang hebt uitgesteld) als eerste Hunting Season en als je dan nog denkt dat het niet beter kan, boek the Toy Factory!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Show
 • Licht
 • Geluid
 • Puzzels
 • Beleving

  Stan

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertMember since: 2021 November 28 (70 rooms played)
Posted on: 2022 January 10

Beren Goed

Waarschuwing: De volgende review bevat niets anders dan lof.

Dit is alweer mijn tweede review die ik schrijf voor de 37ste escaperoom die ik speel. Wat zijn we toch verwend als escapefanaten. Dat is een gedachte die ik heb wanneer ik deze kamer uitloop. Een nieuwe kamer, slechts drie weken in gebruik en kwalitatief zó goed en leuk.

Met de ‘Verblauwkes’ (een team bestaande uit vier personen) zijn we naar België afgereisd om beide kamers van Escaperoom Antwerpen te spelen. Met deze kamer sloten we de escape-dag af en het was een waardige afsluiting.

We werden binnen gelaten door onze host en vanaf het moment dat de host de deur open deed zaten we in het verhaal. De host deed dit super goed en zette een top performance neer. De decoratie van de ‘ontvangstruimte’ was al om over naar huis te schrijven; prachtig aangekleed en volledig in thema.

Wat ik waardeer bij escape rooms is als ze je een rol geven. Dus als er concreet wordt gezegd; dit ben je en dit kom je doen. Dit is het geval bij The Toy Factory en op een hele leuke manier wordt dit aan je gepresenteerd.

Het begin is fenomenaal. Wat een show! Als je een fan bent van ‘belevingskamers’ dan zit je hier aan het goede adres. Hier ben ik zo enthousiast over dat ik het hier even bij laat, omdat ik anders misschien spoilers ga geven en dit wil je niet weten van te voren.

Het spel begint en de kamers zijn, net als de ontvangstruimte, prachtig gedecoreerd en in thema. Daarnaast zitten er ook nog eens leuke effecten in de kamers, die erg bijdragen aan de beleving. De puzzels zijn voornamelijk lineair. Ik heb daar géén problemen mee en vooral niet in deze kamers er is genoeg te beleven en het echte ‘wachten op elkaar’ viel erg mee. Er zitten erg leuke puzzels tussen, die ook goed aansluiten op het thema. Één samenwerkingspuzzel vond ik in het bijzonder erg leuk, omdat ik dit nog nergens zo gezien had en deze puzzel sluit qua thema aan bij het volgende compliment: het gebruik van geluid!

Het is blijkbaar een specialiteit van Escaperoom Antwerpen om beleving te genereren op basis van (hoorspelachtig) geluid. Dit is zo vet gedaan!

Met een grote glimlach kwamen wij deze kamer uit. We hebben met de host (die de eigenaar bleek te zijn) nog even kort nagepraat en ons enthousiasme over de kamer uitgesproken. Samen liep hij met ons nog even de kamer door. Dit is iets wat ik ook erg waardeer als een host van een escape room dat doet. Wat ik in het bijzonder nog meer waardeer aan deze host, is dat hij ook echt geluisterd heeft naar wat wij hebben verteld, aangezien hij in zijn mailtje met de foto nog terugkwam op zaken waar we het over hebben gehad. Dit betuigt van een zeer attente host en dus klantvriendelijkheid ten top!

Al bij al; Ga deze kamer spelen, vooral als je van ‘belevingskamers’ houdt. Het is een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met niet meer dan vier personen (i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte)
- Als je alle twee de kamers van deze locatie gaat spelen, houdt deze dan achter de hand als toetje.
- Geef jezelf over, ga mee in de beleving en vergeet niet te genieten van hoe het er uitziet en wat er allemaal gebeurd.

Bedankt Escaperoom Antwerpen voor deze top ervaring!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Geluid
 • Begin
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Attente host

  sjephanie

Wat een kamer!

We zijn met een team van 4 vol verwachting binnen gekomen, we werden ontvangen door Finn. Een super vriendelijke en fijne gamemaster, deze bracht ons op een zeer fijne manier in het spel.

De kamer zelf was fantastisch, de effecten waren onverwachts en maakten het fijn! Het is een lineaire kamer, dus soms wacht je wel een beetje terwijl andere bezig zijn. Hierdoor is met 4 de kamer doen ideaal. Maar samenwerken blijft zeker een must. De puzzels zijn origineel en zijn uiteenlopend.

Wij hebben een super fijne beleving gehad. Zeker een aanrader! De hoge ranking en goede reviews zijn zeker terecht.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Lineair

 

lucasmolenaarlucasmolenaarEscaperMember since: 2018 July 30 (134 rooms played)
Posted on: 2022 June 19

Pracht ervaring

We kwamen werken voor de fabriek. Vol goede moed gingen we naar binnen, hier kregen we een vriendelijk welkom maar we wisten wel gelijk dat we serieus aan de slag moesten. Na een spectaculaire uitleg gingen we de kamer in en wat was dat een ervaring. Ik zal maar zo zeggen, ik gun niemand dit als eerste werkdag in de fabbriek ;), maar als escape beleving was dit perfect. Kom naar Zoersel al moet je er 500km voor rijden.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Original
 • Experience
 • Great host

 

escapeKAMELescapeKAMELEscaperMember since: 2017 June 11 (40 rooms played)
Posted on: 2022 June 18

Voor deze fabriek willen wij NOOIT meer werken! :-D

Vanaf dat de deur van de kleedkamer opengaat zit je onmiddellijk in het verhaal. Wout geeft een sterke introductie in deze kamer en dat maakt dat je helemaal meegezogen wordt en goesting krijgt om eraan te beginnen. Wij willen wel geen voet meer binnenzetten in deze vervallen fabriek! Veel te gevaarlijk! (En slecht betaald!) :-D
Absolute aanrader!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Teamwork
 • Warm :)

 

Fijne totaalbeleving van onthaal tot einde!

Leuke ontvangst, onmiddellijk in het spel!
Goed uitgewerkt verhaal, met leuke en verrassende wendingen!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal
 • Muziek op sommige momenten muziek te hard

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertMember since: 2019 May 15 (105 rooms played)
Posted on: 2022 June 18

Toy Factory

# 120 - Ik was een beetje bang dat we het misschien voor onszelf verpest hadden door deze kamer als vijfde op de dag te plannen, na meerdere topkamers. Maar dat heeft er absoluut niet voor gezorgd dat ik minder onder de indruk was van deze kamer.

Man, wat een tof ontvangst, echt briljant. Het thema vind ik echt heel tof gevonden en de uitwerking ervan is mega goed gedaan. De kamer is echt prachtig en de flow is fijn. De puzzels zijn heel tof en origineel. Wat een fantastische kamer. Deze hoort absoluut thuis op ieders to-do-list! Ik heb er een favoriet bij.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes

 

suzysuzyJunior EscaperMember since: 2019 January 21 (44 rooms played)
Posted on: 2022 June 1

Mijn nieuwe nummer 1.

Vanaf binnenkomst zit je al in het verhaal. Alles is top. Perfect afgewerkte, mooie, in thema, gedetailleerde kamers. Geluid en licht effecten fantastisch. Over de andere effecten dan nog niet gesproken. Hier spreekt je niet van 'puzzels passen in het verhaal' maar hier 'zijn' de puzzels het verhaal. Het niveau ligt zeer hoog vanaf minuut 1 tot het einde.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

raderosaraderosaJunior EscaperMember since: 2021 August 22 (12 rooms played)
Posted on: 2022 May 29

Een ervaring op zich!

Wauw, wat een topkamer! Zodra je de ontvangstruimte binnenstapt, zit je in het verhaal. Geweldig hoeveel aandacht en tijd er wordt besteed aan de beleving. Dit is geen standaard escaperoom maar een verhaal waar je binnenstapt en deel van uitmaakt tot het allerlaatste moment. De puzzels zijn goed in elkaar gestoken en slim bedacht. Het oog voor detail is buitengewoon. Alles hangt samen en loopt heel soepel in elkaar over. De verschillende verrassingselementen zorgen er voor dat je geen enkel dood moment hebt en dat je continue in beweging blijft. De tips worden in thema gegeven waardoor je nooit uit het verhaal valt. Na het spel werd er uitgebreid tijd genomen voor een gezellige babbel met drankje.
Een enorme aanrader! Maar pas op want na deze kamer komt je lat wel wat hoger te liggen ;) Chapeau aan de gamemaster!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

GsegersGsegersJunior EscaperMember since: 2021 December 16 (25 rooms played)
Posted on: 2022 May 28

Een fenomenale ervaring!

We hebben al veel escape rooms gespeeld met een mooi uitgewerkt thema, maar weinigen slagen erin om je zodanig mee te zuigen in het verhaal zoals in de toy factory!

Vanaf het moment dat de deur open gaat stap je een andere wereld binnen. Van het prachtig uitgewerkt decor tot de enthousiaste (en grappige) uitbater, alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Ook qua puzzels hebben we hier zaken gezien die we nog nergens anders gezien hadden.

Achteraf was er ook ruimte voor een aangename babbel met de uitbater en het is te merken dat deze een grote passie heeft voor escape rooms.

Chapeau!

Kortom: ga deze kamer spelen, je zal niet teleurgesteld zijn!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Great service
 • Original
 • Puzzles
 • Ambiance
 • Experience
 • Storyline

 

Wat een super gave experience

Eerder waren we bij de hunting season geweest en waren hier al vol lof over dus een bezoekje aan de toy factory kon niet uitblijven.
De ervaring begint al zodra de deur wordt geopend. Dit is niet alleen maar een escape room maar een ware experience. En doordat je 90 minuten de tijd krijgt heb je ook echt het gevoel een waar verhaal te beleven maar daarnaast ook echt in een escaperoom te zitten.
Waar ik bij meerdere kamers het verhaal kwijt ben is dat bij deze kamer niet het geval.
Ik kan alleen maar zeggen wauw, wauw, wauw wat is deze mooi gemaakt en helemaal verdiend zo bovenaan de top 10 lijst.
Kan alleen maar zeggen, ga snel een shift draaien in deze fabriek en ga het ervaren.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving

 

prodigyprodigyEscape GuruMember since: 2017 January 26 (159 rooms played)
Posted on: 2022 May 20

Speel-goede fabriek die aan de lopende band gelukkige grote kinderen produceert! :-)

Dit is zo'n beleving waar je met een grote glimlach uitkomt en die nog uren had mogen duren, want alles klopt gewoon: een pakkende inleiding die je meteen meesleept in de beleving en in het ijzersterke verhaal, waar de mooie en originele puzzels dan weer thematisch perfect in passen. Dat alles in een uitgekiend en mooi uitgewerkt bijpassend decor dat je door licht- en geluidseffecten mee door de beleving loodst (je moet zelf wel nog even de puzzels oplossen ;-)).
Complimenten, Wout, voor dit staaltje vakwerk van de bovenste plank waar de liefde voor het ontsnappen van afspat!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Team: Ontsnappje

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Aankleding

 

slinger13 slinger13 EscaperMember since: 2020 November 2 (116 rooms played)
Posted on: 2022 May 8

Geweldig mooi van het begin tot einde !

Met veel zin rijden we richting the toy factory… we belanden in een woonwijk en opeens staat daar the factory . Duidelijk te herkennen aan de buitenkant . Bij binnenkomst kregen we een leuk verhaal te horen en begon de kamer na wat uitleg over de factory . Het was een prachtig verhaal met een paar hele mooie verrassingen en leuke puzzles die soms best pittig waren maar heel duidelijk als je het door had . Alles is prachtig gemaakt en er is overal zeer veel aandacht aan besteed en dat merk je aan alles . Duidelijk een escape room van deze tijd waar alles op en in zit wat je maar kan bedenken . Wij hebben heel veel plezier gehad en met nog een klein beetje tijd over de kamer gehaald . Terrecht een heel hoog cijfer voor deze bouwer en heel knap wat hij grotendeels zelf heeft neer gezet ! Een reis die je zeker moet meemaken !


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Logica

 

Yani Verrijken (4 rooms played)
Posted on: 2022 May 8

Een escape room die je niet mag missen!

De escape room is prachtig aangekleed met een geweldig verhaal en zotte momenten. Het zet je echt aan het denken en je gaat helemaal op in het verhaal. Een van de betere escape rooms die in België te vinden zijn!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

wekkewekkeEscaperMember since: 2019 December 2 (32 rooms played)
Posted on: 2022 May 2

fantastisch!!

Effe geduld moeten hebben maar gisteren was het eindelijk zover, met ons volledige team naar Zoersel om de Toy factory te gaan spelen.
Vanaf seconde 1 word je volledig meegezogen in het verhaal en ik kan alleen maar zeggen: hoe "fantastisch" was dit. Ga er verder niks over vertellen maar gewoon doen doen doen. We Hadden Hunting Season ook al gespeeld en die was ook super dus wij hopen dat er ooit nog en nieuwe kamer komt want deze kamers zijn voor ons escapers een droom om te mogen spelen, supervette complimenten voor de makers.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

PelingPelingJunior EscaperMember since: 2021 December 16 (29 rooms played)
Posted on: 2022 May 3

Fantastisch

Een zeer orginele en leuke inleiding. We zaten onmiddellijk in de juiste sfeer. Super host !! Zelden meegemaakt. Kamer zat vol originele puzzels waar teamwerk echt een MUST is. Ik wil niet te veel spoilers vrijgeven, maar raad deze TOP kamer zeker aan.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  71:11 min


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Wauw

Wat een beleving en top aangekleedde kamer! Prachtige setting en leuke raadsels. Ik ben fan!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Fantastisch, fenomenaal, geweldig, grandioos!

Wij hadden al zo vaak gehoord dat we de Toy Factory moesten gaan spelen dat ik niet langer gewacht heb om deze kamer te boeken. Gelukkig waren wij afgelopen woensdag vrij, dus met z'n vieren naar Zoersel afgereisd. Het begint al meteen goed, wat een ontvangst, je zit al direct in de flow en je wil nog maar 1 ding, toys gaan maken!!! De ontvangst was fantastisch!! Je gaat helemaal mee in het verhaal en daar gingen we dan.... Het is zo lastig om niet te veel prijs te geven, maar je doorloopt het hele productie proces van de factory! Je gaat orders aannemen, je gaat produceren, je gaat een kwaliteitscontrole uitvoeren en natuurlijk alles logistiek klaar zetten voor het uitleveren van de toys. De puzzels zijn nieuw, verfrissend, passen perfect in het verhaal en ook wordt je meerdere keren verrast. Deze kamer is een belevenis. Deze kamer straalt passie uit, de passie die de eigenaar heeft is 100% terug te vinden in de kamer. Hij is bij ons op plek 1 beland en na 70 kamers hebben wij al wel het nodige gezien, deze kamer moet je echt meemaken en zoals ik al eerder zei "beleven". Wout, dankjewel voor de goede zorgen en de tijd die je nam na afloop. Hopelijk ga je snel ideeën uitwerken voor nog een kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Skelte (7 rooms played)
Posted on: 2022 April 25

Ongeziene ervaring!

Prachtige special effects,
Acteur in het begin was fantastisch.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great