Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Game

Tilburg , The Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 6

10 year

Read reviews

More about The Game

Naast onze eigen wereld bestaat nog een magische wereld vol spellen waar de Spelletjeskoning genaamd Enigma regeert. Als jonge prins zag hij dat mensen zodra ze ouder worden het plezier in spellen verliezen. Dit MOET anders volgens Enigma! Hij bezoekt daardoor iedereen éénmaal in hun leven met een test van 60 minuten om hen eraan te herinneren hoe belangrijk spellen zijn. Treed zijn wereld binnen en doorsta de test, of blijf voor altijd gevangen. Weet jij alle spellen te vinden en de spelletjeskoning te verslaan?


Themes

Mystery

Properties

Airco available

Pregnant friendly

Wheelchair friendly

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

21 likes

264 visitors

84% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Stationstraat 14D
5038 ED, Tilburg
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

94 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterMember since: 2021 November 28 (160 rooms played)
Posted on: 2022 September 9

The Game is on… or off?

Tja, dit was toch weer eens iets. We zouden ’s nachts naar de Spooknacht in de Efteling gaan om afscheid te nemen van het Spookslot. Echter waren we onderweg vanuit Haarlem én had het géén zin meer om eerst naar huis te rijden. Even iets bedenken om de tijd te doden… Een escape room natuurlijk 😜. We konden vrij last minute nog terecht bij Escape World Tilburg om daar The Game te gaan spelen.

We kwamen aan bij Escape World Tilburg. Je kunt hier gratis voor de deur parkeren op een ruime parkeerplaats 👌. Vervolgens kom je terecht in een mooie, grote, maar toch ook ietwat rommelige ontvangstruimte. We werden super vriendelijk te woord gestaan én onze gamehost gaf ons een instructie en introductie van de kamer. We konden, na een toilet bezoekje en het opbergen van onze spullen, direct beginnen.

We hadden onze verwachtingen laag gehouden voor deze kamer, want we hadden hier al ooit een kamer gespeeld waarvan toen gezegd werd, dat het de beste kamer van de locatie was. Dat was ook een prima kamer, maar niets indrukwekkends. Desalniettemin waren onze verwachtingen dus zó laag, dat toen we binnen kwamen het decor ons alleszins meeviel. Als je er beter naar kijkt, zie je duidelijk slijtage en ontbreekt het aan afwerking, maar goed; de kamer ademt een leuke sfeer en is verder ruim opgezet.

Je ziet direct dat het een 1.0 kamer is, want alle oplossingen van puzzels moeten worden ingevoerd op cijfer- en hangsloten. Dit is géén probleem voor mij, want mij gaat het altijd om de puzzel en niet om de manier waarop de oplossing moet worden ingevoerd. Wat wél een nadeel van deze kamer is, is dat ik géén logica heb weten te ontdekken in welk slotje er bij welke puzzel hoort. Dit kwam neer op alle oplossingen op alle slotjes proberen in te voeren én hopen dat er één opengaat. Dit was jammer, want het koste flink wat tijd.

De puzzels zijn parallel te spelen, dus iedereen kan tegelijkertijd puzzels oplossen. Wij waren met z’n tweeën, dus wij hadden onze handen vol aan de vele puzzels. Het thema van de kamer is ‘bordspellen’. De puzzels zijn hierdoor in thema, want ze hebben allemaal betrekking op bekende bordspellen. Toch ben je vrij onlogische dingen aan het doen, want bordspellen lijken in deze kamer meer een excuus om random puzzels te koppelen aan een bordspel en dan is het in thema. Het was ooit letterlijk dat er met stift een puzzel op een bordspel was geschreven. Je moet dus echt alleen naar deze kamer gaan als je enkel waarden hecht aan puzzelplezier, want verhaal, thema, decoratie en effecten is allemaal niet van toepassing in deze kamer, naar mijn inziens. Daarnaast zijn het géén originele puzzels. Als je vaker escape rooms doet, kom je ze regelmatig tegen. Dit zegt overigens niets over of ze wel óf niet leuk zijn om te doen.

Toen we richting het einde van onze tijd gingen, kwam er ineens op het scherm te staan dat de tijd was gestopt en dat we de escape room hadden gehaald 🤔. De muziek ging uit en we stonden in de kamer met nog onderdelen van puzzels in onze handen, die we duidelijk nog niet hadden opgelost. We hoorden onze gamehost mensen uit een andere kamer halen en afscheid nemen van een andere groep. Een beetje verdwaasd bleven we staan en luisteren. Wat was er nu aan de hand?

Vervolgens hebben we een paar keer hard geroepen én naar de camera gezwaaid, maar geen respons gekregen. Na ongeveer een kwartiertje zijn we maar doorgegaan met puzzelen. In eens begon de muziek weer te spelen en kwam op het scherm te staan, dat de tijd om was. We snapte er niets van. Onze gamehost kwam ons enthousiast uit de kamer halen, maar wij stonden een beetje verbaasd rond te kijken. Toen we vroegen óf ze het door had gehad, gaf ze eerlijk toe dat ze niet op ons gelet had én dat ze meerdere groepen tegelijk aan het begeleiden was. Hier waren we best wel een beetje boos over. Een gamehost hoort een groep toch in de gaten te houden? Achteraf kwamen we er achter dat er maar twee gamehosts aanwezig waren die vier kamers tegelijkertijd moesten begeleiden. Dit kan echt niet. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat een eigenaar van een escape room zó omgaat met zijn/haar personeel én daardoor zijn klanten maar aan hun lot overlaat in een escape room. Qua veiligheid lijkt me dit ook geen goede overweging. Dit is ook echt een voorbeeld van een ervaring, waarbij de service de grootste reden is dat het niet succesvol was. Ik zou de eigenaar aan raden om als hij/zij maar twee man personeel heeft, ook maar twee kamers te draaien.

Hoewel de escape room zelf wellicht geschikt zou zijn voor onervaren spelers en families, zou ik deze kamer - door het gebrek aan begeleiding - niet aan hun aanraden. Als onervaren escaper moet je juist zin krijgen om nóg een escape room te gaan spelen, na het spelen van eentje. Als je aan je lot wordt over gelaten, kan ik me niet voorstellen dat je een prettige ervaring hebt.

Overigens is dit echt een opmerking richting de eigenaar én niet richting het personeel, want zij baalde net zo hard als wij, dat we niet de volledige ervaring hadden gehad. Ik geef het ze ook te doen met z’n tweeën op vier groepen. We hebben dit teruggegeven én zijn op goede voet uit elkaar gegaan en we zijn gedurende ons hele verblijf super vriendelijk behandeld door de twee meiden. Ze hebben zelfs nog aangeboden om korting te geven, maar daar is het ons niet om te doen, dus dit hebben we ook geweigerd. Op naar de spooknacht van de Efteling dan maar, want daar was het inmiddels tijd voor 👻.

Al bij al; Een simpele 1.0 kamer die je het beste kunt spelen als je weinig gewend bent op escape-gebied. Door gebrek aan begeleiding – wat hopelijk opgelost wordt – zou ik deze kamer op dit moment niet aanraden om te gaan spelen én zijn er genoeg kamers in de omgeving waar je wél goed begeleid wordt.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 á 5 personen i.v.m. de hoeveelheid puzzels;
- Speel deze vooral als je nog niet véél gewend bent op escape gebied;
- Deze kamer is geschikt voor escapers die vooral voor het puzzelplezier gaan;
- Ga met een lage verwachting naar deze kamer, dan valt het je niet tegen.

Beste Escape World Tilburg, ik hoop dat jullie snel iets gaan doen aan jullie personeelsproblemen. In ons geval was dit eenvoudig op te lossen door iets te doen met dat er maar twee kamers tegelijkertijd geboekt kunnen worden, als je maar twee man personeel hebt. Verder zou ik aanraden om een keer onderhoud te plegen, zodat de slijtage van decor en puzzels minder zichtbaar wordt. Bedankt aan onze gamehosts die zeer professioneel zijn omgegaan met onze klachten én onze feedback.


5.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 6.0

Service: 4.0


Played in September 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Gratis parkeren
 • Vriendelijke gamehosts
 • Moeilijkheidsgraad
 • Slechte begeleiding
 • Slijtage aan decor en puzzels

  markgoedegebuuresjephanie

AngelUndercoverAngelUndercoverEscaperMember since: 2022 May 3 (31 rooms played)
Posted on: 2023 March 15

It's just a game

30* Ik hou van (ouderwetse) (bord) spelletjes en dus vond ik dat we The Game moesten spelen. Eenmaal in de kamer merken we dat The Game al wat ouder is. Hier en daar wat slijtage en de muziek.....oh de muziek....om te gruwelen. Hier mag echt wel even een nieuwe tune gebruikt worden. Veel ruis en ik kan me daar zelf behoorlijk aan irriteren. De puzzels zelf moeten toch wel enigszins lineair gespeeld worden, ondanks dat het lijkt van niet. De host kan niet elke hoek van de kamer in de gaten houden, dus houd hier rekening mee met bepaalde elementen. Voor de rest hebben we ons prima vermaakt, we zouden alleen niet stad en land afreizen voor deze kamer.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: Yes  59:45 min


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Geluid
 • Heeft onderhoud nodig

 

DaanVanHultenDaanVanHultenJunior EscaperMember since: 2022 December 5 (14 rooms played)
Posted on: 2022 December 10

Prima!

Leuk, maar vooral veel slotjes zonder veel verhaal


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Charlotte (8 rooms played)
Posted on: 2022 November 27

Leuke ervaring als borspellenfan

We werden vriendelijk ontvangen door game master Zehra. De escape room zat leuk in elkaar. De spelelementen waren duidelijk te linken aan bordspellen waardoor het thema van de kamer volledig werd doorgetrokken.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 6.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  47:10 min

 

PjotrPjotrEscape ApprenticeMember since: 2022 December 1 (1 room played)
Posted on: 2022 December 1

Super leuk gemaakt!

Leuk en creatief gemaakt, allemaal oude gezinsspelletjes komen voorbij. We waren met 2 personen maar het was allemaal goed te doen met zn 2en. Was heel leuk om eens te doen en ik raad het iedereen aan.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Fantastisch gezinsuitje

Onze eerste escaperoom hier gespeeld. Wat een feest! Ontdekken, samenwerken, puzzelen en lachen. De kamer zit prachtig in elkaar met veel verschillende puzzels die je tegelijkertijd kunt ontdekken. Samenwerken is ook zeker nodig bij bepaalde onderdelen. Kinderen van 9 en 12 hebben genoten en papa en mama ook.


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

scprsscprsEscaperMember since: 2018 May 28 (37 rooms played)
Posted on: 2022 October 17

Ouderwets puzzelen

Zonder al te hoge verwachtingen gingen we met twee naar Escape World om The Game te spelen.
We werden zeer hartelijk ontvangen in een sfeervolle ontvangstruimte. Dat belooft in ieder geval al wat.
De kamer zelf is een echte 1.0 escaperoom. Mooi aangekleed in het thema bordspelletjes. Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar dat hoeft ook niet. We gaan gewoon lekker puzzelen!
Nou, dat kan. In de kamer binnengekomen werden we bijna overweldigd door de grote hoeveelheid dingen die er te doen en op te lossen zijn. Het zijn allemaal leuke puzzels, waarbij vrijwel elke oplossing leidt tot het openen van een of meer sloten. Ook in die zin ouderwets escapen, maar daar houden wij wel van.
Het decor is mooi en helemaal in het thema bordspellen, maar de tands des tijds begint helaas wel behoorlijk zichtbaar te worden. Als deze kamer nog langer mee moet, dan is het toch echt wel tijd voor een opknapbeurt.
We werden door de GM goed begeleid, hoewel enkele hints wat overbodig voelden. We hadden tevoren afgesproken dat we zo nodig graag hints krijgen en die kregen we gelukkig ook. Zonder hints zouden we waarschijnlijk niet zijn ontsnapt. Uiteindelijk hadden we zo’n 5 minuten meer nodig dan de 60 die er voor staan, dus net niet op tijd ontsnapt. We mochten de kamer wel gewoon uitspelen en dat is altijd een goede zaak.
Al met al wel een aanrader als je zonder al te veel pretenties gewoon lekker een uurtje wilt puzzelen en escapen en je geen afkeer hebt van slotjes.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving

 

escap.emiescap.emiEscaperMember since: 2022 November 6 (28 rooms played)
Posted on: 2022 November 26

Prima kamer, wel meer voor kinderen

Leuke kamer om te spelen als je in de buurt bent, maar er zijn betere. Vooral met jonge spelers (12 jaar) is het een leuke kamer om te doen. Voor het echte wauw-effect kun je beter een andere escaperoom zoeken. Ook was de kamer aan onderhoud toe. Zelfs verwondingen met splinters opgelopen.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  48:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig
 • Weinig origineel

 

ASH90ASH90Junior EscaperMember since: 2021 December 16 (21 rooms played)
Posted on: 2022 September 16

Leuke spelletjeskamer!

Als bordspelfanaten kunnen wij deze kamer zeker waarderen!

Het was prettig om in het centrum van Tilburg bij de escape room te kunnen parkeren. Vooraf hebben we gegeten bij het BreakOut Café; een gezellige plek en bijzondere burgers, een aanrader!
Vervolgens werden we ontvangen door Nassira in een kamer die helemaal 'escape room' uitstraalt. Ze was erg vriendelijk en bleek erg gastvrij/ behulpzaam.
De kamer zelf zag er vrolijk en netjes uit, veel te zien en te doen. Bijna alles werd opgelost met slotjes, daar waren er heel veel van, dat moet je wel liggen - en het was daarbij niet altijd duidelijk welke code bij welk slot hoorde. We kregen lekker de ruimte om zelf te puzzelen en kregen wel op tijd hints als we wat vast liepen. Met z'n 4en kwam het een enkele voor dat je even moest wachten tot iets anders werd opgelost.
Met zo'n 8 minuten over op de klok was het een succesvolle en leuke ervaring, en we hebben nog enthousiast de kamer na kunnen bespreken met de host.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:42 min


 • Goede service / gastvrijheid
 • Sfeer / Vrolijke kamer
 • Veel kleine puzzels
 • Veel slotjes

 

Marianne (1 room played)
Posted on: 2022 August 27

Geweldig

Wat een geweldige ervaring.
Onze game master Zehra was super aardig en hielp wanneer nodig. De kamer was mooi en er waren leuke twisten. Echt een aanrader.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: No

 

Ninah Gerards (1 room played)
Posted on: 2022 August 8

Was heel erg leuk!

Het was een erg leuke escape room, met veel dingen die opgelost moesten worden. Voor ons was het de eerste keer, dus wel een uitdaging, maar zeker de moeite waard. We werden geholpen door Frank en Zehra, erg vriendelijk personeel!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Elke (1 room played)
Posted on: 2022 August 8

Wauw, super leuk en heerlijk om al die leuke bord spellen terug te zien!

We werden hartelijk ontvangen door Zehra die ons meenam in het verhaal van The Game en wat uitleg gaf zodat ons eerste bezoek aan een escape room kon beginnen. Wauw wat was het leuk en wat zat het spel leuk en goed in elkaar. We werden steeds fanatieker en wilde het graag halen. En ja hoor, uiteindelijk ging de deur weer open!!! En stonden Frank en Zehra ons blij en enthousiast op te wachten! Dank jullie wel voor een super fijne leuke eerste escape ervaring.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

WouterWouterEscaperMember since: 2021 August 11 (46 rooms played)
Posted on: 2022 July 25

Écht lekker puzzelen zonder tijdsdruk

Na een hartelijk ontvangst door Nassira werden we de spelletjeskamer binnengelaten. Een simpel maar doeltreffend verhaal: de koning van dit fantasierijk wil volwassenen weer kind laten voelen met puzzels en spelletjes. Mocht je het niet halen dan blijf je voor altijd spelen, geen straf dus. De kamer zelf is een dikke prima. Na verwend te zijn door de kamers van Kamer 237 en Molly's Game was dit weer een goeie back to basic. Geen enorm dure kamer om te bouwen lijkt me, wel leuke uitdagende puzzels.

Het tempo zat er goed in en na afloop bleken we zelfs het record meegepakt te hebben. Het voelde niet alsof we er te snel doorheen waren, dus dat is goed, al had de host ons best wat langer mogen laten sukkelen voor er hints gegeven werden, maar dat is ook een beetje beroepsdeformatie.

Zeker een aanrader voor beginnende spelers, maar ook entertaining voor ervaren spelers!


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  18:51 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs

 

AlexremiAlexremiEscaperMember since: 2022 March 25 (29 rooms played)
Posted on: 2022 June 24

Boven verwachting erg leuk!

Spelletjes staan centraal en ja dan heb je me!

De ontvangst door Nassira was zeer hartelijk in een mooie ontvangstruimte.
De puzzels zijn niet heel moeilijk, maar wel erg leuk. Zeker als je van hangslotjes houdt.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  55:44 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Beleving

 

Leuke speelse kamer ;-)

Ik vind dat de kamer er meteen al heel mooi uitziet met veel leuke opdrachten.
We hebben de kamer met z'n tweeen gehaald :-)
Nasirra heeft ons heel goed geholpen! Heel fijn ontvangst!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  55:44 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

StevenStevenJunior EscaperMember since: 2021 September 14 (13 rooms played)
Posted on: 2022 June 21

Matig

Leuk bedachte kamer alleen geen verhaallijn


4.5

Ambiance: 4.0

Game experience: 4.0

Service: 7.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

SirClaySirClayEscape ExpertMember since: 2021 December 2 (89 rooms played)
Posted on: 2022 June 11

Actieve kamer

Een kamer die ik niet snel zal vergeten. Waarom? Het is een type kamer die ik niet vaak speel. Heel veel leuke activiteiten en heel anders dan de standaard kamer.

Desondanks vond ik het zeker een leuke kamer die je goed met 2 spelers kunt spelen. Leuk aangekleed en top service!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Robin*Robin*Senior EscaperMember since: 2020 January 19 (63 rooms played)
Posted on: 2022 June 11

Dé slotenkamer!

Een hele mooie kamer waar je je ogen uitkijkt. Het is een iets andere vorm van escapen dan de rooms die wij normaal doen, dat maakt het voor de afwisseling juist leuk. Wij hebben deze kamer met z'n 2-en gespeeld en dat is goed te doen, ik zou aanraden deze kamer te spelen met maximaal 3 personen.

Erg leuke kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs

 

Spelletjes!

Na The Maze hadden wij nog behoefte aan een 2e kamer. Dit keer wel met vrienden erbij zodat we met 4 waren.
Deze kamer heeft een spelletjes thema, heel toepasselijk! Het ziet er in de kamer allemaal heel vrolijk en gezellig uit.
Net als bij the maze, niks bijzonders of hoogstaands maar wel een uur (of korter uit ons geval) puzzelen.

De kamer zelf is ruim opgezet en er zit een leuke afwisseling in doe en denk puzzels. Er zitten HEEL VEEL sloten in deze kamer. Ik vind dat alles behalve erg, alleen waren dit er wel erg veel (We hebben er nog 12 geteld)

Al met al een leuke kamer, zeker gezien de prijs! Met 4 ervaren spelers misschien net iets te makkelijk. Wij hadden nog ruim 12 min over met 1 kleine hint. Zeker leuk om eens tussendoor te spelen!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Weinig origineel

 

brewskeybrewskeyEscape ApprenticeMember since: 2018 October 20 (11 rooms played)
Posted on: 2022 April 27

Zeer leuk voor t gezin!

Dit is de tweede kamer die we hier gespeeld hebben. We waren met zessen waaronder 2 kinderen (10 en 11). De puzzels waren niet al te moeilijk maar wel lekker veel. Voor ieder wat wils. Een pluspunt is dat je niet elke puzzel afzonderlijk moet oplossen alvorens door te kunnen naar de volgende. Iedereen was zeer enthousiast al stonden we wel vrij vlot buiten :)


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Logica
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Top

Het was een erg leuke escape room. We waren met 4 mensen in totaal en dat was perfect voor het aantal puzzels en de tijd de we kregen. We werden leuk ontvangen door Eva die ons goede uitleg gaf. Een echte aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

Leuke originele kamer

Mooi thema en leuke kamer


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

RicardoVD90RicardoVD90EscaperMember since: 2021 July 17 (42 rooms played)
Posted on: 2021 November 2

Leuke kamer

We hadden een dag vrij en wilde onze dag een beetje vullen dus wat is er beter dan een escape room? Nou zijn wij maar met zijn 2en en dan vallen de prijzen hartstikke goed mee!

Onthaal:
Wij kwamen zelf helaas een kwartier te laat aan door het verkeer en dergelijke, maar de onthaal was nog altijd vriendelijk! We gingen nog even snel naar de wc en we kregen dan de uitleg. We konden gelijk beginnen, omdat we al wat te laat waren!

Kamer:
De kamer zelf is een vrij grote kamer en en vrij ruim. De aankleding is perfect voor het thema, de kamer zelf is wat verouderd en had over het algemeen sloten. Maar dat was bij deze kamer niet zo erg want alles paste wel gewoon bij elkaar. We keken even snel rond en gingen gelijk aan de slag. De eerste code werd al vrij snel gevonden, maar konden het slot maar niet vinden wat hier bij hoort. Na een lange tijd zoeken vroeg een van ons: heb je deze al geprobeerd? En verrek dat was het slot wat we moesten hebben, maar helaas zaten we al een goede 20 minuten al in de kamer. Maar vanaf dat moment ging alles in sneltrein vaart. De ene puzzel na de andere werd opgelost en we kwamen steeds dichter in de buurt van de eindtijd maar ook om buiten te komen! Na een aantal puzzels waren er nog maar een paar seconden over en we moesten op de knop drukken! En bij het drukken!... was daar de ingang naar de volgende kamer... niet gehaald.
De GM kwam deed de deur open en zei ook helaas niet gehaald. Na een korte uitleg over wat er nog moest gebeuren kwamen we er achter dat we bijna uit de kamer waren. Ze dacht dat we nog maar 7 minuutjes nodig hadden en dan stonden we buiten. Hadden we dat slot nou maar eerder gevonden!

Conclusie:
Ondanks dat we het niet gehaald hadden was dit toch een leuke kamer! De GM was hartstikke aardig en vriendelijk en weet hoe ze haar rol moet vervullen. De kamer is denk ik wat verouderd en over het algemeen analoog, maar dat maakte voor deze kamer niet veel uit vond ik. Ben door deze kamer toch een beetje benieuwd hoe de andere kamers zouden zijn.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in October 2021

Played with 2 persons

Team: Team Dreamwork

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig

 

Een uurtje puzzelplezier

Locked staat bij mij altijd gelijk aan escapen aan een toffe prijs, zeker voor 2 en leuke puzzels.
The maze en Heineken had ik reeds gedaan en The Game stond nog steeds op mijn lijst.

Met de kermis in de stad kon een bezoekje niet ontbreken!

Onthaal:

Parkeren: Kan normaal in de straat en is zelfs gratis tussen bepaalde uren.
Ontvangstruimte: basic
Wc: aanwezig

Het onthaal zelf was super tof. Sofie was opnieuw onze GM en daar was ik heel blij om. Gewoon al door de hartelijke babbel maar meer nog doordat zij heel goed weet wanneer ze je met rust moet laten of net helpen.

Kamer:
Wel de kamers bij Locked speel ik voor het pure puzzelplezier. Ik verwacht weinig of geen verhaal en al evenveel van de decoratie.
Het liefst van al puzzel ik op mijn dooie gemak zodat ik tegen de 60 minuten uit die kamer kom.

The game doet juist wat ik verwacht had. Je wordt vanaf moment 1 gebombardeerd met puzzels, hang en cijfersloten, overal waar je kijkt.
Hoewel er wat parallel gedaan kan worden, merk je al heel snel dat er ook wat bottlenecks zijn en dat er toch een bepaalde volgorde gerespecteerd moest worden.
De eerste 10 minuten liep ik wat verloren in de kamer. je bent als escaper niet gewoon om alles puzzels(bijna) ineens voor je kiezen te krijgen en dan is een richting vinden net wat moeilijker.

Maar eens we wisten wat ons de toen stond, verliep het lekker vlot. Uiteraard met de hulp van Sofie met momenten want hoewel ik denk dat 4 spelers teveel is in deze room, is 2 weer een een uitdaging.

De muziek is heerlijk herkenbaar en zat uiteraard nog de hele weg naar huis in mijn hoofd (bedankt daarvoor) maar zat in een iets te korte loop naar mijn gevoel.
Uiteindelijk haalde we de kamer met 3 minuten over en ik was een tevreden mens :-)


Conclusie:
2 personen, 54 euro, 60 minuten (of minder) lekker puzzelen, goede begeleiding, prima toch?

Dit is natuurlijk niks wereldschokkend, gewoon lekker spelen als je met je 2tjes lekker in Tilburg bent en een uurtje ontspannen wilt puzzelen. Geen waarde hechten aan het verhaal of decor, gewoon gaan voor de puzzels en de hartelijke mensen van Locked.


7.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

LaDeliciousLaDeliciousJunior EscaperMember since: 2023 February 5 (9 rooms played)
Posted on: 2023 February 5

Voor de bordspelletjesliefhebbers!

Zeer leuk met het hele gezin! Geschikt voor 6 personen! Opgesplitst in 3 groepen van 2 moesten we allerlei spelletjes spelen om tot de juiste codes te komen. Geen spoilers verder maar het was een zeer leuke kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • De grote knop waar we wel/niet op mochten drukken

 

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (195 rooms played)
Posted on: 2021 July 21

Speelse kamer

#185 Heerlijk dat de hobby's escapen en spelletjes doen hier samen komen. Er zijn volop kleine leuke puzzels waarvoor je goed moet samenwerken en die steeds tot overwinningsmomentjes leiden. Met z'n tweeën waren het voor ons wat teveel puzzels in een uurtje. We moesten natuurlijk alles om de beurt doen en van een paar puzzels is het idee direct duidelijk maar kost de uitvoering wat tijd. Sowieso super dat je hier voor een acceptabele prijs met z'n tweeën kan escapen, want dat is bijna nergens. Alles bij elkaar een kamer zonder spectaculaire momenten, maar wel een die we met veel plezier gespeeld hebben. De gamemaster was super vriendelijk en dankzij haar hulp konden we zelfs nog een rondje over de kermis doen.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Escaped: No

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great