Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Het geheim van Schrobbelèr

Tilburg , Netherlands

Open now

75 minutes

2 - 6

12 year

Read reviews

More about Het geheim van Schrobbelèr

Schrobbelèr, een Brabantse traditie, die in de jaren '70 ontstond in de oude werkkamer van Jan Wassing. Als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank. Op eigen initiatief mengde hij bestaande dranken, aangevuld met homeopathische middelen en kruiden, tot hij iets vond dat zijn maag kon verdragen. Het bleek nog lekker ook. Vanuit zijn befaamde oude werkkamer ontstond de kruidenlikeur zoals wij die nu kennen. Trots als Jan was op zijn recept wilde hij het recept met niemand delen, bang dat het werd nagemaakt. Helaas is Jan overleden zonder ooit zijn recept te delen. Het recept is omhuld in mysterie en er wordt beweerd dat het recept nog altijd ergens in zijn werkkamer verstopt ligt. Treed binnen in zijn oude werkkamer en ontrafel het geheim van Schrobbelèr.

Themes

Mystery

Properties

Pregnant friendly

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

30 likes

434 visitors

94.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Besterdring 225A
5014 HK, Tilburg
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

169 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Leuke kamer, veel verschillende soorten puzzels waardoor ieder teamlid zijn steentje kan bijdragen. Zeker de moeite waard om te spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  errolescape-room-locks-keys-tilburg

Ik ging voor de 1e keer naar een escaperoom. Ik wist dus totaal niet wat mij te wachten stond. Maar het is echt een super leuke bezigheid. In de kamer moest je de verborgen ingrediënten van schrobbeler zoeken. Echt een super leuk avontuur wat ik je zeker aan kan raden!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  errolescape-room-locks-keys-tilburg

maddymaddyEscape ApprenticeMember since: 2016 September 02 (3 rooms played)
Posted on: 2016 september 02

De perfecte escaperoomervaring. De Schrobbelèrkamer is uitdagend, maar niet té moeilijk. Ik heb hem zelf met vijf vrienden gespeeld en we hebben er ongeveer een uur over gedaan. Met minder personen duurt het iets langer, maar er zit in principe geen tijdslimiet op, dus je kunt op je gemak de hele kamer verkennen (hoewel het natuurlijk wel het leukst is om te proberen hem zo snel mogelijk op te lossen). De kamer is prachtig aangekleed en de puzzels zijn erg leuk, ingenieus bedacht en vaak verrassend. We hebben hartstikke veel lol gehad en ik zou deze kamer aan iedereen aanraden!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2016

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburgerrol

aukje (2 rooms played)
Posted on: 2016 august 23

Met carnaval hebben ik en mijn zussen het geheime recept van schrobbelér proberen te vinden! met enig wat kater hebben we enorm veel plezier gehad, goeie puzzels en mooie aankleding. je waant je meteen in een ander tijdperk! Top Room!!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburgerrol

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (270 rooms played)
Posted on: 2021 november 29

Oldschool puzzelen

Het was weer eens tijd voor een escapedag, dit maal wat dichterbij huis. Een dag waarin wat kamers gespeeld werden, die al langer op het lijstje stonden. We begonnen bij Locks & Keys om het geheim van Schrobbelèr te gaan ontrafelen. Als echte Brabanders, kennen we het drankje uiteraard. Nu kijken of we ook achter het geheime recept kunnen komen.

Al snel werd duidelijk dat dit een wat oudere escape room is, wat overigens geen probleem is! Je waant je echt in een oud huis, wat dus goed in thema past. De puzzels in de kamer zijn niet altijd in thema. Meermaals heb ik me afgevraagd wat ik nu precies aan het doen was. Wat me vooral stoort is dat je puzzels al op kan lossen, voordat je (cruciale?) informatie over die puzzel kan vinden. Je speelt dan later in de kamer wat vrij, wat je dus niet meer kan gebruiken, omdat je dit al opgelost hebt. Daarnaast zijn de personen in de kamer naast deze kamer ook goed te horen. Tot slot is er erg veel slijtage in de kamer te zien, de kamer kan dus hier en daar wel wat liefde gebruiken.

Over het algemeen is het een gemakkelijke - maar prima - kamer om te spelen. Verwacht zeker geen hoogstaande technieken of spectaculaire effecten. Als je 'gewoon' even lekker wil puzzelen, is dit een prima kamer om mee te nemen. Omdat we voor het verstrijken van de tijd waren ontsnapt uit de kamer, kregen we - uiteraard - een shotje Schrobbelèr. Al met al, 3 blije Brabanders! :)


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.5

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes

  sjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 january 11

Carnaval in november

Persoonlijk ben ik altijd alleen maar met carnaval bezig rond februari als het daadwerkelijk carnaval is. Echter omdat bij mij Schobbelér en carnaval onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, had ik nu een mooie inhaal-carnaval in november.

Voor de eerste keer met de samenstelling ‘Ale Blie' (drie personen) op pad om een hele dag te gaan escapen in en rondom Tilburg. Het begin had niet beter gekund dan met een lekker glaasje Schrobbelér (Om 11:00 uur 's ochtends 🙈) en dit was de prijs als we binnen de tijd zouden ontsnappen. Dus vol goede moed begonnen we aan de kamer.

De host was vriendelijk en begeleiden ons goed tijdens het spel (hij gaf op tijd een hint als we het nodig hadden). De kamer is een zogeheten 1.0 kamer. Dit betekent dat er weinig technische snufjes in de kamer te vinden zijn. Persoonlijk vind ik technische snufjes leuk, maar geen must have voor een escape room. Decoratie, verhaal en spel zijn voor mij belangrijkere zaken en dat zat in deze kamer helemaal goed. Het bleek nog best wel aanpoten om alle puzzels op tijd op te lossen 😁…
De decoratie is prima, de puzzels zijn leuk en soms zelfs betrekkelijk lastig. De muziek die gebruikt wordt in de kamer zorgt voor een leuke sfeer. We gingen als een tierelier (omdat we natuurlijk die Schrobbelér wilde) en hierdoor loste we ooit al puzzels op voordat we alle benodigdheden hadden 😂

Uiteindelijk zijn we mooi op tijd uit deze kamer ontsnapt en kregen we de beloning waarvoor we het deden; carnaval in november!

Al bij al: Een leuke kamer. Vooral als je van het ouderwetse puzzelen houdt. Als je een liefhebber bent van Schrobbelér en carnaval, zou ik deze zeker niet laten schieten.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen, anders loop je elkaar echt in de weg.
- Speel ‘m wat later op de dag (als je van plan bent om binnen de tijd te ontsnappen), zodat je niet 's morgens al aan de sterke drank zit.
- Dit is nou echt een geschikte kamer om te doen als je voor de aller eerste keer een escape room gaat spelen, omdat alle leuke aspecten van escapen erin zitten.

Locks & Keys bedankt voor het creëren van deze mooie kamer. Wij hebben ons kostelijk vermaakt en komen graag nog eens terug voor de andere kamers.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  sjephanie

Leuke kamer

Hele leuke kamer, hele andere manier van spelen maar wel leuk!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2019

Played with 2 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes


 • Goed verhaal
 • Goede puzzels
 • Meerdere ruimtes

  escape-room-locks-keys-tilburg

Antal BekendamAntal BekendamEscaperMember since: 2017 May 11 (113 rooms played)
Posted on: 2017 may 23

Vrij basic kamer met veel slotjes. Qua ruimte ook niet de grootste kamer maar voor 4 personen was het goed te doen.

De puzzels zijn voor ervaren spelers wel leuk maar toch iets te makkelijk. Na 42 minuten stonden we buiten.

Al met al wel een leuke kamer om tussendoor een keer te spelen


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in May 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

Nadat we de bank hadden overvallen zijn we begonnen aan het geheim van de Schrobbelèr. Omdat we twee uur de tijd kregen zijn we rustig kunnen beginnen. Deze kamer heeft leuke puzzels en we vielen van de ene verbazing in de andere. We hebben net iets te langs zitten sukkelen met dat ene slot anders hadden we binnen het uur kunnen ontsnappen. Maar we hebben ons geamuseerd. We komen zeker nog eens terug voor De Bank en nemen we ook ineens Boshut 17 mee door. Deze waren ze volop aan het afwerken en zou echt de moeite moeten zijn.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in April 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

talithatalithaEscaperMember since: 2017 February 22 (160 rooms played)
Posted on: 2017 may 03

Geheim van de schrobbeler is een leuk verhaal.. heel veel kleine puzzels, echt een klassieke escaperoom maar erg leuk! Ik hou ervan omdat iedereen fanatiek bezig kon zijn. Weinig techniek maar maakt t voor mij niet minder leuk! Deze kamer is ook erg leuk voor beginners of gezinnen met kinderen! Zeker een aanrader!


9

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in April 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

jeroenvvjeroenvvEscape ExpertMember since: 2016 June 20 (114 rooms played)
Posted on: 2017 april 02

Met een mooie tijd van ongeveer 40 minuten buiten. De kamer zelf vind ik wat 'oud' ogen. Toch is in de kamer genoeg te doen, met veel 'kleine' spelletjes of puzzels. We hebben ons dus niet verveeld. Kamer bevatte veel standaardpuzzels vond ik, die ik al behoorlijk vaak ben tegengekomen. En daarnaast behoorlijk wat sleuteltjes en weinig echte mechanismes. Ontvangst en begeleiding prima, en het feit dat je een shotje Schrobbeler krijgt als je de tijd verbeterd is natuurlijk ook mooi meegenomen. Leuk, maar niet bijzonder.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in April 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (233 rooms played)
Posted on: 2017 april 05

Prima service. Wij speelden vandaag een kleine escape marathon met 3 kamers op een rij, de eigenaar was zeer bereid mee te denken hoe dit goed mogelijk te maken. De kamer zelf was redelijk. Inrichting niet heel bijzonder, afwerking kon beter op sommige punten. Prima puzzels, veel slotjes, weinig mechaniek. We gingen er met ons team in rap tempo doorheen. Leuk dat er nog een kleine verrassing is voor het verbreken van de beste maandtijd. Voor teams met minder speelervaring is het leuk dat je door mag gaan tot je de kamer uit hebt gespeeld.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in April 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

jofemajofemaEscape ExpertMember since: 2016 November 26 (131 rooms played)
Posted on: 2017 april 01

Na De Bank ook meteen Het Geheim van Schrobbelèr gespeeld. Hoewel het niet meer de nieuwste is, is hij nog uitstekend speelbaar. Leuke puzzels in een sfeervolle kamer.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

thomasalessiethomasalessieJunior EscaperMember since: 2017 January 12 (30 rooms played)
Posted on: 2017 february 23

Goed ontvangst bij aankomst, omdat er nog een groep bezig was moesten we nog even wachten. Er is voldoende te doen om alvast warm te draaien voor het echte werk in de escape room. Erg genoten van deze kamer met leuke, passende en uitdagende puzzels. We hadden iets minder dan een uur nodig om met 3 mensen het recept te bemachtigen! Zeker een aanrader voor mensen! Misschien is een aantal van 8 personen wat veel voor de kamer. Een maximum van 5/6 personen lijkt me een goede optie, om zo ook iedereen aan de gang te houden.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2017

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

RamonRamonEscaperMember since: 2017 January 21 (50 rooms played)
Posted on: 2017 february 27

Met zijn drietjes binnen het uur de kamer gespeeld. Tempo zat er goed in. Erg leuke kamer met een bijzondere manier van hintgeven. Leuk dat je 'oneindig' de tijd krijgt om te ontsnappen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2017

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

__co____co__EscaperMember since: 2016 November 29 (73 rooms played)
Posted on: 2017 april 26

Deze kamer meteen gecombineerd met de bank. Leuke kamer, maar inmiddels wel wat gedateerd.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in January 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

j_verheijj_verheijEscape ApprenticeMember since: 2017 June 07 (2 rooms played)
Posted on: 2017 june 07

Voor een onervaren groep als wij, dit was onze eerste escape room, een erg leuke kamer. Ondanks dat we wat ongestructureerd begonnen waren we wel constant allemaal bezig en hebben we allemaal wel wat puzzels op kunnen lossen. Het verhaal van de kamer is een leuk en origineel verhaal en komt ook goed terug in de aankleding van de kamer. Ik raad deze kamer aan iedereen aan!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2016

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

lotte_vlaklotte_vlakJunior EscaperMember since: 2016 August 31 (28 rooms played)
Posted on: 2016 november 05

Ook deze kamer ziet er weer mooi uit en zit vol verrassende wendingen. De puzzels zijn origineel en ingenieus. In vergelijking met de bank vond ik deze net iets minder, maar zeker waard om te spelen. Ook de ontvangst bij locks en Keys was weer heel vriendelijk, fijne plek om te escapen! Het enige minpuntje was dat we een aantal dames hoorden gillen die de bank aan het overvallen waren, terwijl wij in onze kamer bezig waren.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in November 2016

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

kristelkristelEscape ApprenticeMember since: 2016 November 03 (2 rooms played)
Posted on: 2016 november 03

Leuke kamer!! We waren er al snel uit!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2016

Played with 7 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

maudymaudyEscape ApprenticeMember since: 2016 November 03 (2 rooms played)
Posted on: 2016 november 03

Leuke puzzels met geheime kamers. Super leuk. Wij hadden hem binnen 37 min opgelost


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2016

Played with 7 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

chantalchantalEscape ApprenticeMember since: 2016 November 03 (2 rooms played)
Posted on: 2016 november 03

Zo leuk om te doen en ontsnapt in 37 minuten 😀 en aanrader


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2016

Played with 7 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

Linda (2 rooms played)
Posted on: 2016 october 22

Leuke kamer met verschillende puzzels. Ook goed op te lossen.


10

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2016

Played with 7 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

AnneLatuAnneLatuJunior EscaperMember since: 2023 August 25 (15 rooms played)
Posted on: 2023 august 25

Helaas, de recensies zijn juist.

We zijn keurig ontvangen. Het was allemaal wel wat verouderd en kon wat een poetsbeurt gebruiken, wat jammer is. Maar opzich prima. Er was 1 onderdeel in de kamer dat niet werkte. Daardoor kwamen we niet verder. We hebben geroepen en geklopt, maar ondanks dat geen hulp.
Verder zijn het prima puzzels, niet echt samenhangend. Dus achteraf ook geen concrete uitleg gehad over de juiste volgorde oid. Het was niet onaardig, maar wel een kleine teleurstelling. Door het disfunctioneren van de kamer, hadden we geen kans.


5

Ambiance: 4.0

Game experience: 6.0

Service: 5.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Slechte begeleiding

 

L-isL-isEscaperMember since: 2022 May 08 (28 rooms played)
Posted on: 2023 july 26

Gemoedelijke kamer

Leuke, knusse kamer met verschillende (hangslot)puzzels. Aardige gamehosts en prima prijs/kwaliteit verhouding.


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in July 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  44:15 min


 • Goede prijs
 • Logica
 • Weinig origineel

 

Op Bezoek Bij Jan Wassing

Vandaag stond Het Geheim Van De Schrobbeler op de planning om te spelen. We waren toevallig in Tilburg dus dachten laten we een Escaperoom mee pakken.

Locks&Keys zit dicht bij het station en is dus prima te bereiken. Bij aankomt werden we vriendelijk ontvangen en konden we direct van start.

De kamer zelf is prima, inmiddels hebben wij al best wat kamers gehad waardoor deze kamer voor ons voelde als een simpele escaperooms met heel veel sloten als in echt heel veel sloten en slotjes. Waar je de ene puzzel oplost met een sleutel en een slot open maakt ligt er letterlijk iets in waar ook weer een slot aanhangt en wat open gemaakt moet worden. De aankleding was prima en de puzzels aan zich waren leuk en creatief om op te lossen.

We hebben de kamer op een puzzel na niet gehaald, wel hebben wij door de totale kamer heen maar 2 keer een hint gehad en ik baalde daar wel van omdat we soms echt vast liepen en gewoon geen hint kregen.

Conclusie: Als je net begint met Escaperooms is hij echt heel leuk, goeie puzzels met een mooi aangeklede kamer die leuk is om te spelen. Als je inmiddels wat gewend bent dan is hij wat standaard en niet veel bijzonders. Maar dan alsnog prima om te spelen.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.0

Service: 7.5


Played in May 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goede prijs
 • Ligging
 • Sfeer
 • Verhaal

 

Leuke 1.0 kamer

De drie kamers op deze locatie op één dag gepland. Allereerst stond deze kamer op het programma.
Een echte 1.0 kamer met verschillende leuke puzzels.
Of het nu aan ons lag weet ik niet zo goed, maar de volgorde van de puzzels was voor ons niet logisch aangezien we op een gegeven moment een deel van een puzzel in handen kregen die wij al opgelost hadden en we op een gegeven moment een hint kregen waarbij een antwoord moesten gebruiken dat we al eerder bij een puzzel hadden gebruikt. De host kon ons niet achteraf helaas niet meer over vertellen dus we bleven nog met wat vragen achter.
Alsnog hebben wij ons erg vermaakt in deze kamer en hebben wij hem als leuk ervaren.
We speelden de kamer met twee ervaren spelers, wat prima te doen was. Ook qua prijs van de kamer :)


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in May 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great