Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Het geheim van Schrobbelèr

Tilburg , The Netherlands

Closed now

75 minutes

2 - 6

12 year

Read reviews

More about Het geheim van Schrobbelèr

Schrobbelèr, een Brabantse traditie, die in de jaren '70 ontstond in de oude werkkamer van Jan Wassing. Als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank. Op eigen initiatief mengde hij bestaande dranken, aangevuld met homeopathische middelen en kruiden, tot hij iets vond dat zijn maag kon verdragen. Het bleek nog lekker ook. Vanuit zijn befaamde oude werkkamer ontstond de kruidenlikeur zoals wij die nu kennen. Trots als Jan was op zijn recept wilde hij het recept met niemand delen, bang dat het werd nagemaakt. Helaas is Jan overleden zonder ooit zijn recept te delen. Het recept is omhuld in mysterie en er wordt beweerd dat het recept nog altijd ergens in zijn werkkamer verstopt ligt. Treed binnen in zijn oude werkkamer en ontrafel het geheim van Schrobbelèr.

Themes

Mystery

Properties

Pregnant friendly

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

23 likes

319 visitors

95.2% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Besterdring 225A
5014 HK, Tilburg
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

145 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Leuke kamer, veel verschillende soorten puzzels waardoor ieder teamlid zijn steentje kan bijdragen. Zeker de moeite waard om te spelen!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  errolescape-room-locks-keys-tilburg

Ik ging voor de 1e keer naar een escaperoom. Ik wist dus totaal niet wat mij te wachten stond. Maar het is echt een super leuke bezigheid. In de kamer moest je de verborgen ingrediënten van schrobbeler zoeken. Echt een super leuk avontuur wat ik je zeker aan kan raden!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  errolescape-room-locks-keys-tilburg

maddymaddyEscape ApprenticeMember since: 2016 September 2 (3 rooms played)
Posted on: 2016 September 2

De perfecte escaperoomervaring. De Schrobbelèrkamer is uitdagend, maar niet té moeilijk. Ik heb hem zelf met vijf vrienden gespeeld en we hebben er ongeveer een uur over gedaan. Met minder personen duurt het iets langer, maar er zit in principe geen tijdslimiet op, dus je kunt op je gemak de hele kamer verkennen (hoewel het natuurlijk wel het leukst is om te proberen hem zo snel mogelijk op te lossen). De kamer is prachtig aangekleed en de puzzels zijn erg leuk, ingenieus bedacht en vaak verrassend. We hebben hartstikke veel lol gehad en ik zou deze kamer aan iedereen aanraden!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2016

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburgerrol

aukje (2 rooms played)
Posted on: 2016 August 23

Met carnaval hebben ik en mijn zussen het geheime recept van schrobbelér proberen te vinden! met enig wat kater hebben we enorm veel plezier gehad, goeie puzzels en mooie aankleding. je waant je meteen in een ander tijdperk! Top Room!!


9

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburgerrol

Drs-jlcDrs-jlcEscaperMember since: 2021 November 28 (37 rooms played)
Posted on: 2022 January 11

Carnaval in november

Persoonlijk ben ik altijd alleen maar met carnaval bezig rond februari als het daadwerkelijk carnaval is. Echter omdat bij mij Schobbelér en carnaval onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, had ik nu een mooie inhaal-carnaval in november.

Voor de eerste keer met de samenstelling ‘Ale Blie’ (drie personen) op pad om een hele dag te gaan escapen in en rondom Tilburg. Het begin had niet beter gekund dan met een lekker glaasje Schrobbelér (Om 11:00 uur ’s ochtends 🙈) en dit was de prijs als we binnen de tijd zouden ontsnappen. Dus vol goede moed begonnen we aan de kamer.

De host was vriendelijk en begeleiden ons goed tijdens het spel (hij gaf op tijd een hint als we het nodig hadden). De kamer is een zogeheten 1.0 kamer. Dit betekent dat er weinig technische snufjes in de kamer te vinden zijn. Persoonlijk vind ik technische snufjes leuk, maar geen must have voor een escape room. Decoratie, verhaal en spel zijn voor mij belangrijkere zaken en dat zat in deze kamer helemaal goed. Het bleek nog best wel aanpoten om alle puzzels op tijd op te lossen 😅
De decoratie is prima, de puzzels zijn leuk en soms zelfs betrekkelijk lastig. De muziek die gebruikt wordt in de kamer zorgt voor een leuke sfeer. We gingen als een tierelier (omdat we natuurlijk die Schrobbelér wilde) en hierdoor loste we ooit al puzzels op voordat we alle benodigdheden hadden 😂

Uiteindelijk zijn we mooi op tijd uit deze kamer ontsnapt en kregen we de beloning waarvoor we het deden; carnaval in november!

Al bij al: Een leuke kamer. Vooral als je van het ouderwetse puzzelen houdt. Als je een liefhebber bent van Schrobbelér en carnaval, zou ik deze zeker niet laten schieten.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen, anders loop je elkaar echt in de weg.
- Speel ‘m wat later op de dag (als je van plan bent om binnen de tijd te ontsnappen), zodat je niet ’s morgens al aan de sterke drank zit.
- Dit is nou echt een geschikte kamer om te doen als je voor de aller eerste keer een escape room gaat spelen, omdat alle leuke aspecten van escapen erin zitten.

Locks & Keys bedankt voor het creëren van deze mooie kamer. Wij hebben ons kostelijk vermaakt en komen graag nog eens terug voor de andere kamers.


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Ale Blie 👍🏻

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Sfeer

  sjephanie

StanStanSenior EscaperMember since: 2017 November 13 (87 rooms played)
Posted on: 2021 November 29

Oldschool puzzelen

Het was weer eens tijd voor een escapedag, dit maal wat dichterbij huis. Een dag waarin wat kamers gespeeld werden, die al langer op het lijstje stonden. We begonnen bij Locks & Keys om het geheim van Schrobbelèr te gaan ontrafelen. Als echte Brabanders, kennen we het drankje uiteraard. Nu kijken of we ook achter het geheime recept kunnen komen.

Al snel werd duidelijk dat dit een wat oudere escape room is, wat overigens geen probleem is! Je waant je echt in een oud huis, wat dus goed in thema past. De puzzels in de kamer zijn niet altijd in thema. Meermaals heb ik me afgevraagd wat ik nu precies aan het doen was. Wat me vooral stoort is dat je puzzels al op kan lossen, voordat je (cruciale?) informatie over die puzzel kan vinden. Je speelt dan later in de kamer wat vrij, wat je dus niet meer kan gebruiken, omdat je dit al opgelost hebt. Daarnaast zijn de personen in de kamer naast deze kamer ook goed te horen. Tot slot is er erg veel slijtage in de kamer te zien, de kamer kan dus hier en daar wel wat liefde gebruiken.

Over het algemeen is het een gemakkelijke - maar prima - kamer om te spelen. Verwacht zeker geen hoogstaande technieken of spectaculaire effecten. Als je 'gewoon' even lekker wil puzzelen, is dit een prima kamer om mee te nemen. Omdat we voor het verstrijken van de tijd waren ontsnapt uit de kamer, kregen we - uiteraard - een shotje Schrobbelèr. Al met al, 3 blije Brabanders! :)


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 5.5

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  sjephanie

Leuke kamer

Hele leuke kamer, hele andere manier van spelen maar wel leuk!


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2019

Played with 2 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes


 • Meerdere ruimtes
 • Goede puzzels
 • Goed verhaal

  escape-room-locks-keys-tilburg

Antal BekendamAntal BekendamEscaperMember since: 2017 May 11 (98 rooms played)
Posted on: 2017 May 23

Vrij basic kamer met veel slotjes. Qua ruimte ook niet de grootste kamer maar voor 4 personen was het goed te doen.

De puzzels zijn voor ervaren spelers wel leuk maar toch iets te makkelijk. Na 42 minuten stonden we buiten.

Al met al wel een leuke kamer om tussendoor een keer te spelen


7

Ambiance: 8.0

Puzzles: 7.0

Service: 9.0


Played in May 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

Nadat we de bank hadden overvallen zijn we begonnen aan het geheim van de Schrobbelèr. Omdat we twee uur de tijd kregen zijn we rustig kunnen beginnen. Deze kamer heeft leuke puzzels en we vielen van de ene verbazing in de andere. We hebben net iets te langs zitten sukkelen met dat ene slot anders hadden we binnen het uur kunnen ontsnappen. Maar we hebben ons geamuseerd. We komen zeker nog eens terug voor De Bank en nemen we ook ineens Boshut 17 mee door. Deze waren ze volop aan het afwerken en zou echt de moeite moeten zijn.


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 8.0


Played in April 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

talithatalithaEscaperMember since: 2017 February 22 (155 rooms played)
Posted on: 2017 May 3

Geheim van de schrobbeler is een leuk verhaal.. heel veel kleine puzzels, echt een klassieke escaperoom maar erg leuk! Ik hou ervan omdat iedereen fanatiek bezig kon zijn. Weinig techniek maar maakt t voor mij niet minder leuk! Deze kamer is ook erg leuk voor beginners of gezinnen met kinderen! Zeker een aanrader!


9

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 9.0


Played in April 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

jeroenvvjeroenvvEscape ExpertMember since: 2016 June 20 (108 rooms played)
Posted on: 2017 April 2

Met een mooie tijd van ongeveer 40 minuten buiten. De kamer zelf vind ik wat 'oud' ogen. Toch is in de kamer genoeg te doen, met veel 'kleine' spelletjes of puzzels. We hebben ons dus niet verveeld. Kamer bevatte veel standaardpuzzels vond ik, die ik al behoorlijk vaak ben tegengekomen. En daarnaast behoorlijk wat sleuteltjes en weinig echte mechanismes. Ontvangst en begeleiding prima, en het feit dat je een shotje Schrobbeler krijgt als je de tijd verbeterd is natuurlijk ook mooi meegenomen. Leuk, maar niet bijzonder.


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 7.0


Played in April 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

SylfariSylfariEscape ExpertMember since: 2016 June 15 (159 rooms played)
Posted on: 2017 April 5

Prima service. Wij speelden vandaag een kleine escape marathon met 3 kamers op een rij, de eigenaar was zeer bereid mee te denken hoe dit goed mogelijk te maken. De kamer zelf was redelijk. Inrichting niet heel bijzonder, afwerking kon beter op sommige punten. Prima puzzels, veel slotjes, weinig mechaniek. We gingen er met ons team in rap tempo doorheen. Leuk dat er nog een kleine verrassing is voor het verbreken van de beste maandtijd. Voor teams met minder speelervaring is het leuk dat je door mag gaan tot je de kamer uit hebt gespeeld.


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 9.0


Played in April 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

jofemajofemaEscape ExpertMember since: 2016 November 26 (107 rooms played)
Posted on: 2017 April 1

Na De Bank ook meteen Het Geheim van Schrobbelèr gespeeld. Hoewel het niet meer de nieuwste is, is hij nog uitstekend speelbaar. Leuke puzzels in een sfeervolle kamer.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

thomasalessiethomasalessieJunior EscaperMember since: 2017 January 12 (30 rooms played)
Posted on: 2017 February 23

Goed ontvangst bij aankomst, omdat er nog een groep bezig was moesten we nog even wachten. Er is voldoende te doen om alvast warm te draaien voor het echte werk in de escape room. Erg genoten van deze kamer met leuke, passende en uitdagende puzzels. We hadden iets minder dan een uur nodig om met 3 mensen het recept te bemachtigen! Zeker een aanrader voor mensen! Misschien is een aantal van 8 personen wat veel voor de kamer. Een maximum van 5/6 personen lijkt me een goede optie, om zo ook iedereen aan de gang te houden.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2017

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

RamonRamonJunior EscaperMember since: 2017 January 21 (43 rooms played)
Posted on: 2017 February 27

Met zijn drietjes binnen het uur de kamer gespeeld. Tempo zat er goed in. Erg leuke kamer met een bijzondere manier van hintgeven. Leuk dat je 'oneindig' de tijd krijgt om te ontsnappen.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2017

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

__co____co__EscaperMember since: 2016 November 29 (66 rooms played)
Posted on: 2017 April 26

Deze kamer meteen gecombineerd met de bank. Leuke kamer, maar inmiddels wel wat gedateerd.


7

Ambiance: 8.0

Puzzles: 7.0

Service: 9.0


Played in January 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

j_verheijj_verheijEscape ApprenticeMember since: 2017 June 7 (2 rooms played)
Posted on: 2017 June 7

Voor een onervaren groep als wij, dit was onze eerste escape room, een erg leuke kamer. Ondanks dat we wat ongestructureerd begonnen waren we wel constant allemaal bezig en hebben we allemaal wel wat puzzels op kunnen lossen. Het verhaal van de kamer is een leuk en origineel verhaal en komt ook goed terug in de aankleding van de kamer. Ik raad deze kamer aan iedereen aan!


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2016

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

lotte_vlaklotte_vlakJunior EscaperMember since: 2016 August 31 (24 rooms played)
Posted on: 2016 November 5

Ook deze kamer ziet er weer mooi uit en zit vol verrassende wendingen. De puzzels zijn origineel en ingenieus. In vergelijking met de bank vond ik deze net iets minder, maar zeker waard om te spelen. Ook de ontvangst bij locks en Keys was weer heel vriendelijk, fijne plek om te escapen! Het enige minpuntje was dat we een aantal dames hoorden gillen die de bank aan het overvallen waren, terwijl wij in onze kamer bezig waren.


8

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 10.0


Played in November 2016

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

kristelkristelEscape ApprenticeMember since: 2016 November 3 (2 rooms played)
Posted on: 2016 November 3

Leuke kamer!! We waren er al snel uit!!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2016

Played with 7 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

maudymaudyEscape ApprenticeMember since: 2016 November 3 (2 rooms played)
Posted on: 2016 November 3

Leuke puzzels met geheime kamers. Super leuk. Wij hadden hem binnen 37 min opgelost


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2016

Played with 7 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

chantalchantalEscape ApprenticeMember since: 2016 November 3 (2 rooms played)
Posted on: 2016 November 3

Zo leuk om te doen en ontsnapt in 37 minuten 😀 en aanrader


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2016

Played with 7 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

Linda (2 rooms played)
Posted on: 2016 October 22

Leuke kamer met verschillende puzzels. Ook goed op te lossen.


10

Ambiance: 9.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2016

Played with 7 persons

Escaped: Yes

  escape-room-locks-keys-tilburg

Leuke old school kamer

Gespeeld met 4 personen en heel goed te doen. Lekker old school kamer.


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.0

Service: 9.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  40:55 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Weinig origineel

 

jasmijnvwjasmijnvwJunior EscaperMember since: 2021 June 29 (16 rooms played)
Posted on: 2021 August 17

Leuke kamer met leuk verhaal!

Wij hebben alle 3 de escaperooms gespeeld hier en hebben de kamer van schrobbeler als 2e gespeeld. Het verhaal wordt op een leuke manier uitgelegd en zodra je binnenkomt in de kamer sluit de inrichting perfect aan op het verhaal. De puzzels in deze kamer zijn ontzettend leuk en origineel. Het spelverloop is erg soepel en de flow zat er al snel in. Door leuk gebruik van attributen in de kamer heb je het idee dat er veel dingen te doen zijn maar in een logische volgorde. Al met al een ontzettend leuke kamer die voor zowel beginners als ervaren escapers aan te raden is!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  29:33 min


 • Veel leuke puzzels, iedereen heeft wat te doen
 • Leuke sfeer die aansluit bij het verhaal

 

Leuke en vermakelijke kamer, kleine puzzels

Een leuke en vermakelijke kamer waarbij iedereen wel afzonderlijk bezig kan zijn met puzzels. Geen heel grote of uitgebreide kamer, wel vermakelijk.


6.5

Ambiance: 6.5

Puzzles: 6.5

Service: 7.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: K.G. Loeigek

Escaped: Yes  41:34 min

 

Goede beginnerkamer

Redelijk last minute geboekt. We werden goed ontvangen en hadden er al meteen zin in. De kamer is overduidelijk van de eerste generatie en ook niet meer de jongste. Hoewel dit een heel leuke kamer was ben ik zeker als bepaalde dingen vernieuwd worden (sommige slotjes hebben het door slijtage wat moeilijk) of worden opgelapt (niet alles is even leesbaar) dat dit een kamer is die je met een leuk gevoel naar huis laat gaan. Op het einde krijg je nog een leuk “extraatje” :)

Mits aanpassingen een aanrader voor iedereen die een goede, klassieke escaperoom wil doen van de eerste generatie!


5.5

Ambiance: 6.0

Puzzles: 5.0

Service: 6.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:02 min


 • Leuk extraatje op het einde
 • Veel puzzels
 • Last minute boeking mogelijk
 • Needs maintenance
 • Sommige onderdelen hebben vervanging nodig

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Cost

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Puzzles

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Puzzles

Were the puzzles challenging enough, achievable and in balance?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great