Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Erzsébet

Retie, Belgium

Closed now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Erzsébet

De legende zegt dat Erzsébet één van haar dienstmeisjes een klap gaf nadat deze iets te hard aan haar haren trok tijdens het kammen. Bij deze slag bleef er een druppel bloed aan Erzsébets hand achter. Toen de druppel langzaam omlaag kroop over haar huid, merkte Erzsébet dat haar huid er door het bloed veel jonger en vitaler uitzag. Hierdoor kreeg ze het idee dat het bloed van jonge maagden haar de sleutel gaf tot de eeuwige jeugd.

In de daarop volgende jaren folterde en vermoordde ze meer dan 600 jonge meisjes met als doel te baden in en drinken van hun bloed. Dit leverde haar de bijnamen “Bloedgravin” en “Gravin Dracula” op. Toen paltsgraaf György Thurzó in 1610 in opdracht van de koning het kasteel van Báthory binnen viel en haar arresteerde, werd Erzsébet van de doodstraf gered door de goede naam van haar familie. Ze werd levenslang opgesloten in enkele kamers van haar kasteel. Haar vier voornaamste dienstlui kregen wel de doodstraf.

Het proces tegen Báthory werd gestaafd door vele gruwelijke getuigenissen. Echter, een groot deel van de getuigenissen kwamen van haar erfgenamen die uiteraard baat hadden bij haar dood. Sommige dienstmeisjes getuigden trouwens dat er nooit sprake was van moorden. Marteling van huispersoneel door de rijken was in die tijd immers een alledaags fenomeen. Sterker nog, er zijn zelfs aanwijzingen dat Erzsébet de jonge meisjes niet folterde, maar hen medische hulp bood. En de bloedbaden waren niet meer dan kruiden die het badwater rood kleurden.

Feit blijft dat Erzsébet veroordeeld werd en in eenzaamheid stierf. Maar was zij daadwerkelijk de bloeddorstigste seriemoordenares aller tijden? De waarheid stierf met haar in het kamercomplex.

Themes

History

Medieval

Mystery

Properties

Airco available

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

342 likes

1646 visitors

81.5% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Kasteelstraat 67
2470, Retie
Belgium

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

480 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

wim_bollenwim_bollenJunior EscaperMember since: 2017 June 06 (25 rooms played)
Posted on: 2018 july 20

Wat is het superlatief van 'geweldigste'?

Met reeds enkele escaperooms op onze teller, vonden we dat het hoog tijd was om een bezoek te brengen aan de nummer 1 escaperoom in België. Wat ons betreft is deze room die eerste plaats zeker en vast waard.
De verwachtingen lagen enorm hoog en die zijn volledig ingelost. De kamer is spannend van begin tot einde, maar zeker en vast niet angstaanjagend. De originele puzzels vervelen nooit en de tijd leek meer dan ooit sneller te gaan. Het is een beleving waar quasi alle zintuigen geprikkeld worden. We werden vanaf minuut één meegezogen in het verhaal. Zelfs na het spel was ons adrenalinegehalte nog zeer hoog. Het team was super enthousiast zowel bij de voorbeschouwing als de nabespreking waar ruim de tijd voor werd genomen. We kijken alvast naar hun tweede kamer. Wij zijn fan. Fanatieke excapers die deze kamer nog niet gespeeld hebben, raad ik zeker en vast aan om ze op hun to do lijstje te zetten. Aan beginnelingen raden we aan eerst wat andere kamers te spelen, want een kamer van zo'n hoog niveau ga je in België niet meer snel tegenkomen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Geweldige setting
 • Originele puzzels
 • Enthousiast personeel
 • Beleving voor alle zintuigen
 • Superknappe special effects
 • Logische flows
 • Retie of all places ;-)

  Marindejumperkeejswoutersescaping-belgium

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (227 rooms played)
Posted on: 2022 january 17

Bloedstollend

Vandaag ging ik samen met mijn vriendin (2 personen) voor het eerst over de grens om te gaan escapen. Hiervoor moesten we naar Retie in België. We zouden beide kamers van Escaping Belgium gaan spelen, te beginnen bij de kamer ‘Erzsébet'.

We waren véél te vroeg, dus toen we aankwamen konden we nog niet meteen naar binnen. Gelukkig konden we stukje wandelen over het vakantiepark waar deze escaperoom gevestigd is. Toen we terug kwamen werden we hartelijk ontvangen door de host (en tevens eigenaar) van Escaping Belgium. Een vriendelijk jongen die ook wat kon vertellen over hoe het proces van de bouw van de escape room is gegaan. Altijd fijn als je vriendelijk en attente host(s) hebt bij escape rooms.

We mochten de kamer in na een intro-filmpje. Het geheim van deze bloedgravin mochten wij gaan ontrafelen. De puzzels in de kamer zijn erg variërend op alle gebieden (behendigheid, hersenkrakers, zoeken, samenwerken, enz.). De kamer is vrij lineair, je moet het ene eerst doen voordat je het andere kunt doen. Omdat wij met z'n tweeën speelden hadden we geen last van het ‘op elkaar wachten'-gevoel. Sommige puzzels waren vrij pittig en we hadden dus zo nu en dan ook wel een tip nodig, die we dan ook wel meteen kregen. Met andere woorden; de host voelde ons perfect aan!

De decoratie ziet er hartstikke goed uit. Ook de licht en geluidseffecten waren prima neergezet. Af en toe had ik er wat last van dat het ‘te donker' was, maar dat ligt volledig aan mezelf. Ik heb daar namelijk wel vaker last van (toch eens naar m'n ogen laten kijken 😉). Gelukkig is mijn vriendin net een kat en mede dankzij haar nachtvisie zijn we netjes binnen de tijd ontsnapt.

Naderhand hebben we nog gezellig na zitten praten met de host die ons ook al een beetje warm maakte voor de kamer die we hierna gingen doen.

Al bij al; Een prima escape room met mooie decoratie en afwisselende puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Met 2 personen is het pittig, maar met te veel mensen ben ik bang dat je wél af en toe op elkaar moet wachten en de bewegingsruimte zou dan beperkter worden, dus ik zou aanraden om ‘m met 3 á 4 personen te spelen.
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, dan zou ik met deze beginnen en daarna de andere doen voor een mooie opbouw.

Bedankt voor deze leuke middag escapen, Escaping Belgium. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  MegabezeTom Adriaensensjephanie

maarten_dingsmaarten_dingsEscaperMember since: 2018 January 03 (53 rooms played)
Posted on: 2018 march 12

Hele mooie beleving

- Sfeer is zeer goed neergezet met geluid en licht.
- De kamer zelf is spannend, maar niet eng.
- Ontvangst was heel hartelijk.
- We hebben het niet gered binnen de 60 minuten, maar we mochten de kamer toch uitspelen.
- Er zitten een aantal zeer originele puzzels in die ik niet eerder heb gezien.
- Veel doe puzzels.

Samenvattend: een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Originele puzzels
 • Spannende sfeer
 • We mochten de kamer uitspelen
 • Hartelijke ontvangst
 • Hij had van mij iets enger gemogen. Is persoonlijk

  MarindeVerwijderde gebruikerjasper

MiessMiessEscape GuruMember since: 2018 May 11 (164 rooms played)
Posted on: 2018 may 25

Prachtige kamer!

Retie werd eerst door bijna iedereen genoemd om te gaan spelen en hij begint steeds meer uit de genoemde lijstjes te verdwijnen. Dat is jammer en zeker niet terecht, want hoewel deze kamer relatief 'oud' is in escaperoomland, kan hij de tand des tijds goed doorstaan!

De kamer is erg sfeervol en de details zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Er is veel te zien en te doen, met leuke en ook orginele puzzels. De medewerkers reageerden erg enthousiast toen we de nieuwe recordtijd hadden gezet, wat dit een nog leukere ervaring maakte.

Deze kamer blijft zeker op mijn aanraderslijstje staan!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2017

Played with 4 persons

Team: The Unnameables

Escaped: Yes  42:16 min

  Miessjumperkeej

BlobalexBlobalexJunior EscaperMember since: 2023 July 19 (9 rooms played)
Posted on: 2023 august 04

Een grote aanrader vol met trilling

Deze kamer brengt je al meteen in de sfeer bij de eerste kamer. Het geluid als andere effecten waren top. Het verhaal was overal in de kamers terug te vinden. De meeste puzzels waren leuk en creatief gemaakt.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Beleving

  hipyxl

soisoiEscape ExpertMember since: 2017 June 13 (147 rooms played)
Posted on: 2019 december 07

Well-deserved top spot!

This room has been under my radar for a long time. If I remember correctly, the first time it was personally recommended to us, was when we played Seven Sins in Den Bosch two years ago. A couple from France were visiting the Netherlands for some escapes and I thought about some games to play together with them, that I had not already played, and as they were planning to play in Eindhoven, Erzsebet came immediately to my mind.
So in spite of only 5 hours of sleep, I departed home at 8 in the morning towards Belgium to finally play this room, and I am glad I did. There are rooms that might have been considered good in the past and with the developpment of the industry they did not withstand time, and then there are rooms like this one, that were and still are, plain and simply, great rooms.
Usually, when this is the case there is not so much to stay. For me it was a very solid room. A room, that you have to make quite some effort to find objections to it. Nice intro, nice story, great original puzzles and a very well achieved ambiance, all sprinkled with some nice moments.
To top it all a great and friendly service by Steven, who being an enthusiast himself provided for some nice exchange after the game. So, if you have not played it, do it. I am looking forward to your next room!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:09 min

  jumperkeej

Topervaring!

Helaas telt Belgie nog niet zoveel escape rooms, al zijn ze ook bij ons in opmars.
Gelukkig voor ons liggen er een paar van de beste net bij ons in de buurt.

Omdat er een paar van onze groep deze kamer zeker wouden doen, duurde het even wanneer we een datum hadden waarop iedereen kon, maar het was het wachten meers als waard.

Onthaal :
De escape room zelf ligt op de benedenverdieping van vakantiecentrum de Linde.
Het is goed aangegeven met bordjes. Er is voldoende parkeerruimte.
De ontvangstzaal is gezellig en je hebt de mogelijkheid voor naar de wc te gaan en iets te drinken.
De eigenaar ontving ons en het onthaal ging lekker vlot, maar toch aangenaam rustig.

Kamer :

Een goede score krijg je niet zomaar en deze kamer bewijst meteen waarom dat zo is.
De afwerking is hoog, de effecten tof en spannend. Alles draagt bij tot het verhaal en de sfeer en stap voor stap kom je dichter bij de waarheid.
De puzzels bevatten regelmatig hangsloten, maar het past bij het verhaal en thema. De manier om ze te openen was met momenten erg origineel. Geen onnodige herhaling en er was voldoende te doen met 4 personen. Met meer ervaren spelers zou ik hem persoonlijk niet doen.
De manier van tips geven is zeer goed en we merkten dat de GM ons goed volgde. Hij liet ons tevens telkens rustig doen, maar corrigeerde enkel indien nodig.
Uiteindelijk haalde we de kamer met nog een mooie 1.45 op de klok, HEERLIJK.


Conclusie :
Een woord : FANTASTISCH
Wij hebben een geweldig uur gehad. De kamer was af, de puzzels origineel, mooi in thema, de heerlijke muziek, de sfeer alles was gewoon goed uitgevoerd.
Ik was erg blij te horen dat ze hier volop aan hun 2de kamer bezig zijn en dat die de lat nog hoger gaat leggen.
We hebben al veel goede kamers in Nederland gedaan, maar dit is er toch een die de Nederlanders bij ons moeten doen.
Een welverdiende 10.
10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:15 min


 • Gewoon af
 • sfeer
 • thema
 • puzzels

  silkebeerends

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperMember since: 2017 August 19 (52 rooms played)
Posted on: 2018 december 15

Leuk!

Goede ontvangst en makkelijk te vinden. Gratis parkeren.
Mooi afgewerkte kamer, goede puzzels met veel variatie, veel samenwerken / communiceren, lekker zoeken en vooral een hele goede flow. Spannend, maar niet doodeng.
Echt een goede kamer die de moeite waard is om naar Belgie te rijden.
De kamer is wat ouder, maar zeker niet achterhaald. Ook nog steeds puzzels die we niet eerder gezien hebben.
Leuk om te zien dat de eigenaar ook zo super enthousiast is!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:18 min


 • Flow
 • Variatie in puzzels
 • Old skool
 • -

  johan_van_drunen

Zit heel goed in elkaar

Leuke puzzels waarvan een paar compleet origineel! Mooie aankleding en precies spannend genoeg.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  jasper

NeleCNeleCEscape ApprenticeMember since: 2023 March 16 (8 rooms played)
Posted on: 2024 april 28

Leuke inkleding

Mooie kamer met uitdagende puzzels


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:00 min


 • Puzzels
 • Sfeer

 

Heel leuke kamer

Kamer was heel mooi ingekleed en super goede puzzels


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in April 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes  39:41 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica

 

Spannend!

De muziek en donkere kamers maken alles extra spannend... leuke kamer!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  60:19 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal

 

MegabezeMegabezeJunior EscaperMember since: 2023 December 09 (10 rooms played)
Posted on: 2024 march 10

Leuke ervaring.

Gisteren allebei de kamers gespeeld. Begonnen met Erzebet zoals ons aangeraden werd. Ondanks dat dit 1 van de oudere kamers is, toch een supergoede ervaring. Ontzettend vriendelijke ontvangst. Deze mensen zijn duidelijk gepassioneerd in hun vak. Misschien eerder basic codes en slotjes, maar de puzzels om ze te bekomen vonden we toch uitdagend en spannend. Mits een kleine duw hier en daar er vlot uitgemaakt. Nog altijd een aanrader vinden we.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Beleving

 

FuurstjesFuurstjesJunior EscaperMember since: 2023 May 14 (17 rooms played)
Posted on: 2024 february 23

Nog snel voor het te laat is

Aangezien deze kamer gaat verdwijnen, zijn we afgereisd naar België om m nog snel te spelen. Vermakelijke lineaire kamer die we niet hadden willen missen in ons lijstje.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:43 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica

 

JanLenaertsJanLenaertsJunior EscaperMember since: 2023 September 23 (16 rooms played)
Posted on: 2024 february 16

Super leuke kamer

Super. Goed verhaal, leuke puzzels


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  56:21 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

queenie4everqueenie4everEscape ExpertMember since: 2018 October 28 (90 rooms played)
Posted on: 2024 january 30

Wederom een gave kamer met afwisselende puzzels en goed thema

Deze kamer staat hoog aangeschreven, dus onze verwachtingen waren hoog.

Nadat we zeer vriendelijk ontvangen werden hebben we nog even gekletst en daarna was het toch echt tijd om achter de waarheid van Erszebet te gaan komen.

Bij binnenkomst waren we meteen op stoom. De kamer is goed ingericht en er is genoeg te doen voor iedereen. Diverse puzzels met het nodige teamwork. Vervolgens rol je van het een naar het ander, waarbij de meeste puzzels goed in het thema pasten. Ook het einde vond ik erg leuk gedaan. Het is geen enge kamer, maar de adrenaline is zeker wel aanwezig. Iets wat wat mij betreft ook hoort in dit soort kamers. Je kunt zien dat de makers passie hebben voor een goede escaperoom.

Leuk om weer eens wat puzzels tegen te komen die we nog niet eerder gezien hebben.

Na afloop de kamer nog even kort doorgenomen en de host (tevens maker van de kamer) liet enthousiast wat ins en outs zien.

Een kamer die zeker niet op je lijst mag ontbreken!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Yenthe125Yenthe125Escape ApprenticeMember since: 2022 November 22 (6 rooms played)
Posted on: 2024 january 28

Top kamer

Deze kamer hebben we met 6 personen gespeeld.
Ervaren zijn we niet, maar alles ging best vlot.
Ook het ontvangst was top, zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

PonksPonksJunior EscaperMember since: 2023 December 31 (30 rooms played)
Posted on: 2023 december 31

Charmingly old-school

The room may be a bit dated by today's standards, but it easily beats many other rooms of its time. The ambience is great and its focus on puzzles is something that is often neglected in modern "escape experiences" in favor of other things. Despite its age, the puzzle difficulty is geared towards players who have already played a room or two, but that should not stop an eager group of first-time players since you will get hints if you are stuck.

If money and time are not a problem and you feel comfortable with tackling two rooms in a day, book Erzsébet before Le Prince for a sweet double feature. Preferably not the other way around though, as Le Prince is a clear step up in all aspects.


8.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:42 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Great host
 • Storyline
 • Puzzles
 • Experience
 • Difficulty

 

Coolen (60 rooms played)
Posted on: 2023 december 28

hele mooie, goed afgewerkte escaperoom

Parkeren kan goed op locatie. Daarna vraag je je af waar je nu precies bent, maar de escaperoom is goed aangegeven. We kwamen uit in een net verbouwde kelder waar we in de wachtruimte even moesten plaatsnemen. We speelden daar al leuke spelletjes voor we aan de escaperoom begonnen.

Erzsébet zit perfect in elkaar en de afwerking zit 'm in de details. De kamer bestaat uit veel puzzels waarbij je moet nadenken, combineren, samenwerken, begrijpen, durven, puzzelen, sloten openen, lezen, goed lezen, logisch denken. De puzzels zijn origineel en compleet kloppend. Hoewel we snel wisten te ontsnappen, hebben we wel genoten van deze escaperoom. Vernieuwende puzzels, onverwachte momenten en spanning wisselden elkaar af.

De host was erg aardig, al hadden we weinig hints nodig. Ook naderhand was er tijd om de escaperoom na te bespreken.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

ebbor16ebbor16EscaperMember since: 2023 February 10 (29 rooms played)
Posted on: 2024 april 07

Mooie kamer


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Spannend maar niet eng, dus voor een schijterd prima te doen.

Nadat we een tijd geleden Le Prince hadden gedaan was het tijd voor Erzsébet. Met z'n 3'en gingen we dit avontuur aan. Wederom een mooi opgezette escaperoom! Ook deze room heeft goede puzzels en leuke effecten! Zeker de moeite waard om ook te spelen naast Le Prince met 2 tot 4 personen, anders lijkt het me wat krap. Wij houden niet van enge kamers en hebben dus lang getwijfeld of we deze wel wilden spelen. Aangezien we deze keer niet met 2 waren maar er ook een man in ons midden was, durfden we dit aan! Achteraf gezien hadden we het qua engheid ook goed met 2 personen kunnen spelen hoor, al was het wel eens leuk om het met een mannetje meer te doen. Dus qua engheid viel het zeker mee! Mocht er hier nog ooit een andere escaperoom komen dan zijn wij zeker weer van de partij!!!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

KellyKellyEscaperMember since: 2019 December 07 (65 rooms played)
Posted on: 2023 november 19

Goede kamer

Een goed in elkaar zittende, mooi afgewerkte kamer, zeker als je bedenkt dat dit al een relatief "oude" kamer is. Zeker de moeite waard om te gaan spelen.
Enige minpuntje is dat er soms wat problemen zijn met bepaalde sloten, hetgeen de gamemaster op voorhand vermeldde. Het zou mooi zijn geweest als dit slotje dan vervangen zou worden, zodat je als speler niet tegen deze frustratie aanloopt in de kamer.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Technische frustratie rondom slotje

 

amy. ramy. rSenior EscaperMember since: 2021 July 06 (69 rooms played)
Posted on: 2024 may 25

Enorm toffe kamer!

Vandaag stonden Erzebet en Le prince op de planning, met als eerste kamer: Erzebet!

Parkeren kan dichtbij de ingang, geheel gratis. De ontvangstruimte is erg ruim en oogt uitnodigend.
We worden vriendelijk ontvangen door een van de eigenaren, kletsen even en gaan hierna al snel door!

We krijgen een introfilmpje te zien, deze is niet van de hoogste kwaliteit, maar wel wordt het verhaal duidelijker en weten we wat we kunnen verwachten als we de kamer binnen gaan. Deze kamer is enorm mooi afgewerkt! Het decor is mooi en er wordt op een fijne manier een grimmig sfeertje weggezet. Grimmig, maar nooit eng. De puzzels zijn in thema en leuk om te doen, ons team heeft en lekkere spelflow en we gaan soepel door de kamer heen. Met 4 spelers is er genoeg om te doen en hebben we ons zeker niet verveeld! Er zijn een aantal slotjes in de kamer, maar deze zijn op een leuke manier weggezet.

Achteraf is er nog tijd om even na te kletsen en te drinken, voordat we weer door moeten met Le prince!

Conclusie:
Al met al is dit een enorm toffe kamer met een goed te volgen verhaal, leuke originele puzzels, goede flow, goed gebruik van licht en geluid en een passende sfeer! Een must play!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2023

Played with 4 persons

Team: DPAE

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Emiel PoulsEmiel PoulsEscaperMember since: 2024 January 24 (38 rooms played)
Posted on: 2024 january 24

Mooi uitgedachte kamer!

Allereerst is de service en vriendelijkheid van de makers van deze kamer uitzonderlijk! Persoonlijke aanpak, verhalen na afloop en dan is de kamer nog niet eens besproken. Erzsebet is een wat klassiekere kamer ten opzichte van Le Prince, maar zeker niet minder leuk. Het onheilspellende sfeertje is constant te voelen en de puzzels sluiten hier naadloos op aan! Enige minpunt wat wij kunnen bedenken is dat het thema en sfeertje in veel escape rooms terug komt, maar dat is dan ook alles!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Weinig origineel

 

anke_bellingsanke_bellingsJunior EscaperMember since: 2020 January 20 (21 rooms played)
Posted on: 2023 november 01

Bloedstollend

Het was een fijne ontvangst met een host die goed weet wanneer hij tips moet geven. Niet te vaak, niet te laat. De uitleg voor we de kamer in gingen was kort, omdat we al wat ervaring hebben.
Je start met een filmpje en komt dan in een kamer.
Hoewel het initieel geen enge kamer is, ben ik wel soms verschoten (al ligt dan aan mij), maar dus: de sfeer zat zeker goed.
De puzzels zijn van een ander niveau. Als je de oplossing vond, kon je er vaak nog niets mee en moest je nog iets extra doen. Super leuk!
Met vier sta je soms wel even te wachten, dat vond ik soms een minpuntje.
Ik miste wel wat verhaal. Na het filmpje en de kamer ben ik nog altijd het antwoord schuldig: was ze een moordenaar of niet? Waarom deed ze het? Dit miste ik wel en vind ik meestal wel net een meerwaarde.
Maar in het algemeen echt een aanrader. Ik snap dat deze kamer lang publieksfavoriet geweest is!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:29 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Ontbreken van het verhaal: hoe eindigt het?

 

jsm_vsjsm_vsEscaperMember since: 2017 November 14 (74 rooms played)
Posted on: 2023 october 31

Heerlijke puzzelkamer

Tof en spannend avontuur beleefd in deze heerlijke puzzelkamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:08 min


 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Puzzels

 

Load more reviews