Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Erzsébet

Retie , Belgium

Open now

Top #21

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Erzsébet

De legende zegt dat Erzsébet één van haar dienstmeisjes een klap gaf nadat deze iets te hard aan haar haren trok tijdens het kammen. Bij deze slag bleef er een druppel bloed aan Erzsébets hand achter. Toen de druppel langzaam omlaag kroop over haar huid, merkte Erzsébet dat haar huid er door het bloed veel jonger en vitaler uitzag. Hierdoor kreeg ze het idee dat het bloed van jonge maagden haar de sleutel gaf tot de eeuwige jeugd.

In de daarop volgende jaren folterde en vermoordde ze meer dan 600 jonge meisjes met als doel te baden in en drinken van hun bloed. Dit leverde haar de bijnamen “Bloedgravin” en “Gravin Dracula” op. Toen paltsgraaf György Thurzó in 1610 in opdracht van de koning het kasteel van Báthory binnen viel en haar arresteerde, werd Erzsébet van de doodstraf gered door de goede naam van haar familie. Ze werd levenslang opgesloten in enkele kamers van haar kasteel. Haar vier voornaamste dienstlui kregen wel de doodstraf.

Het proces tegen Báthory werd gestaafd door vele gruwelijke getuigenissen. Echter, een groot deel van de getuigenissen kwamen van haar erfgenamen die uiteraard baat hadden bij haar dood. Sommige dienstmeisjes getuigden trouwens dat er nooit sprake was van moorden. Marteling van huispersoneel door de rijken was in die tijd immers een alledaags fenomeen. Sterker nog, er zijn zelfs aanwijzingen dat Erzsébet de jonge meisjes niet folterde, maar hen medische hulp bood. En de bloedbaden waren niet meer dan kruiden die het badwater rood kleurden.

Feit blijft dat Erzsébet veroordeeld werd en in eenzaamheid stierf. Maar was zij daadwerkelijk de bloeddorstigste seriemoordenares aller tijden? De waarheid stierf met haar in het kamercomplex.

Themes

History

Medieval

Mystery

Properties

Airco available

Not suitable if pregnant

Wheelchair friendly

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

273 likes

993 visitors

78.6% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Kasteelstraat 67
2470, Retie
Belgium

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

359 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

wim_bollenwim_bollenJunior EscaperMember since: 2017 June 6 (23 rooms played)
Posted on: 2018 July 20

Wat is het superlatief van 'geweldigste'?

Met reeds enkele escaperooms op onze teller, vonden we dat het hoog tijd was om een bezoek te brengen aan de nummer 1 escaperoom in België. Wat ons betreft is deze room die eerste plaats zeker en vast waard.
De verwachtingen lagen enorm hoog en die zijn volledig ingelost. De kamer is spannend van begin tot einde, maar zeker en vast niet angstaanjagend. De originele puzzels vervelen nooit en de tijd leek meer dan ooit sneller te gaan. Het is een beleving waar quasi alle zintuigen geprikkeld worden. We werden vanaf minuut één meegezogen in het verhaal. Zelfs na het spel was ons adrenalinegehalte nog zeer hoog. Het team was super enthousiast zowel bij de voorbeschouwing als de nabespreking waar ruim de tijd voor werd genomen. We kijken alvast naar hun tweede kamer. Wij zijn fan. Fanatieke excapers die deze kamer nog niet gespeeld hebben, raad ik zeker en vast aan om ze op hun to do lijstje te zetten. Aan beginnelingen raden we aan eerst wat andere kamers te spelen, want een kamer van zo'n hoog niveau ga je in België niet meer snel tegenkomen.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Logische flows
 • Superknappe special effects
 • Beleving voor alle zintuigen
 • Enthousiast personeel
 • Originele puzzels
 • Geweldige setting
 • Retie of all places ;-)

  Marindejumperkeejswoutersescaping-belgium

maarten_dingsmaarten_dingsEscaperMember since: 2018 January 3 (43 rooms played)
Posted on: 2018 March 12

Hele mooie beleving

- Sfeer is zeer goed neergezet met geluid en licht.
- De kamer zelf is spannend, maar niet eng.
- Ontvangst was heel hartelijk.
- We hebben het niet gered binnen de 60 minuten, maar we mochten de kamer toch uitspelen.
- Er zitten een aantal zeer originele puzzels in die ik niet eerder heb gezien.
- Veel doe puzzels.

Samenvattend: een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Hartelijke ontvangst
 • We mochten de kamer uitspelen
 • Spannende sfeer
 • Originele puzzels
 • Hij had van mij iets enger gemogen. Is persoonlijk

  Marindediana_zwaans-groenenjasper

MiessMiessEscape ExpertMember since: 2018 May 11 (127 rooms played)
Posted on: 2018 May 25

Prachtige kamer!

Retie werd eerst door bijna iedereen genoemd om te gaan spelen en hij begint steeds meer uit de genoemde lijstjes te verdwijnen. Dat is jammer en zeker niet terecht, want hoewel deze kamer relatief 'oud' is in escaperoomland, kan hij de tand des tijds goed doorstaan!

De kamer is erg sfeervol en de details zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Er is veel te zien en te doen, met leuke en ook orginele puzzels. De medewerkers reageerden erg enthousiast toen we de nieuwe recordtijd hadden gezet, wat dit een nog leukere ervaring maakte.

Deze kamer blijft zeker op mijn aanraderslijstje staan!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2017

Played with 4 persons

Team: The Unnameables

Escaped: Yes  42:16 min

  Miessjumperkeej

Drs-jlcDrs-jlcEscaperMember since: 2021 November 28 (37 rooms played)
Posted on: 2022 January 17

Bloedstollend

Vandaag ging ik samen met mijn vriendin (2 personen) voor het eerst over de grens om te gaan escapen. Hiervoor moesten we naar Retie in België. We zouden beide kamers van Escaping Belgium gaan spelen, te beginnen bij de kamer ‘Erzsébet’.

We waren véél te vroeg, dus toen we aankwamen konden we nog niet meteen naar binnen. Gelukkig konden we stukje wandelen over het vakantiepark waar deze escaperoom gevestigd is. Toen we terug kwamen werden we hartelijk ontvangen door de host (en tevens eigenaar) van Escaping Belgium. Een vriendelijk jongen die ook wat kon vertellen over hoe het proces van de bouw van de escape room is gegaan. Altijd fijn als je vriendelijk en attente host(s) hebt bij escape rooms.

We mochten de kamer in na een intro-filmpje. Het geheim van deze bloedgravin mochten wij gaan ontrafelen. De puzzels in de kamer zijn erg variërend op alle gebieden (behendigheid, hersenkrakers, zoeken, samenwerken, enz.). De kamer is vrij lineair, je moet het ene eerst doen voordat je het andere kunt doen. Omdat wij met z’n tweeën speelden hadden we geen last van het ‘op elkaar wachten’-gevoel. Sommige puzzels waren vrij pittig en we hadden dus zo nu en dan ook wel een tip nodig, die we dan ook wel meteen kregen. Met andere woorden; de host voelde ons perfect aan!

De decoratie ziet er hartstikke goed uit. Ook de licht en geluidseffecten waren prima neergezet. Af en toe had ik er wat last van dat het ‘te donker’ was, maar dat ligt volledig aan mezelf. Ik heb daar namelijk wel vaker last van (toch eens naar m’n ogen laten kijken 😉). Gelukkig is mijn vriendin net een kat en mede dankzij haar nachtvisie zijn we netjes binnen de tijd ontsnapt.

Naderhand hebben we nog gezellig na zitten praten met de host die ons ook al een beetje warm maakte voor de kamer die we hierna gingen doen.

Al bij al; Een prima escape room met mooie decoratie en afwisselende puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Met 2 personen is het pittig, maar met te veel mensen ben ik bang dat je wél af en toe op elkaar moet wachten en de bewegingsruimte zou dan beperkter worden, dus ik zou aanraden om ‘m met 3 á 4 personen te spelen.
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, dan zou ik met deze beginnen en daarna de andere doen voor een mooie opbouw.

Bedankt voor deze leuke middag escapen, Escaping Belgium. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

  sjephanie

soisoiEscape ExpertMember since: 2017 June 13 (141 rooms played)
Posted on: 2019 December 7

Well-deserved top spot!

This room has been under my radar for a long time. If I remember correctly, the first time it was personally recommended to us, was when we played Seven Sins in Den Bosch two years ago. A couple from France were visiting the Netherlands for some escapes and I thought about some games to play together with them, that I had not already played, and as they were planning to play in Eindhoven, Erzsebet came immediately to my mind.
So in spite of only 5 hours of sleep, I departed home at 8 in the morning towards Belgium to finally play this room, and I am glad I did. There are rooms that might have been considered good in the past and with the developpment of the industry they did not withstand time, and then there are rooms like this one, that were and still are, plain and simply, great rooms.
Usually, when this is the case there is not so much to stay. For me it was a very solid room. A room, that you have to make quite some effort to find objections to it. Nice intro, nice story, great original puzzles and a very well achieved ambiance, all sprinkled with some nice moments.
To top it all a great and friendly service by Steven, who being an enthusiast himself provided for some nice exchange after the game. So, if you have not played it, do it. I am looking forward to your next room!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:09 min

  jumperkeej

Topervaring!

Helaas telt Belgie nog niet zoveel escape rooms, al zijn ze ook bij ons in opmars.
Gelukkig voor ons liggen er een paar van de beste net bij ons in de buurt.

Omdat er een paar van onze groep deze kamer zeker wouden doen, duurde het even wanneer we een datum hadden waarop iedereen kon, maar het was het wachten meers als waard.

Onthaal :
De escape room zelf ligt op de benedenverdieping van vakantiecentrum de Linde.
Het is goed aangegeven met bordjes. Er is voldoende parkeerruimte.
De ontvangstzaal is gezellig en je hebt de mogelijkheid voor naar de wc te gaan en iets te drinken.
De eigenaar ontving ons en het onthaal ging lekker vlot, maar toch aangenaam rustig.

Kamer :

Een goede score krijg je niet zomaar en deze kamer bewijst meteen waarom dat zo is.
De afwerking is hoog, de effecten tof en spannend. Alles draagt bij tot het verhaal en de sfeer en stap voor stap kom je dichter bij de waarheid.
De puzzels bevatten regelmatig hangsloten, maar het past bij het verhaal en thema. De manier om ze te openen was met momenten erg origineel. Geen onnodige herhaling en er was voldoende te doen met 4 personen. Met meer ervaren spelers zou ik hem persoonlijk niet doen.
De manier van tips geven is zeer goed en we merkten dat de GM ons goed volgde. Hij liet ons tevens telkens rustig doen, maar corrigeerde enkel indien nodig.
Uiteindelijk haalde we de kamer met nog een mooie 1.45 op de klok, HEERLIJK.


Conclusie :
Een woord : FANTASTISCH
Wij hebben een geweldig uur gehad. De kamer was af, de puzzels origineel, mooi in thema, de heerlijke muziek, de sfeer alles was gewoon goed uitgevoerd.
Ik was erg blij te horen dat ze hier volop aan hun 2de kamer bezig zijn en dat die de lat nog hoger gaat leggen.
We hebben al veel goede kamers in Nederland gedaan, maar dit is er toch een die de Nederlanders bij ons moeten doen.
Een welverdiende 10.
10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:15 min


 • puzzels
 • thema
 • sfeer
 • Gewoon af

  silkebeerends

Leuk!

Goede ontvangst en makkelijk te vinden. Gratis parkeren.
Mooi afgewerkte kamer, goede puzzels met veel variatie, veel samenwerken / communiceren, lekker zoeken en vooral een hele goede flow. Spannend, maar niet doodeng.
Echt een goede kamer die de moeite waard is om naar Belgie te rijden.
De kamer is wat ouder, maar zeker niet achterhaald. Ook nog steeds puzzels die we niet eerder gezien hebben.
Leuk om te zien dat de eigenaar ook zo super enthousiast is!


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:18 min


 • Old skool
 • Variatie in puzzels
 • Flow
 • -

  johan_van_drunen

Zit heel goed in elkaar

Leuke puzzels waarvan een paar compleet origineel! Mooie aankleding en precies spannend genoeg.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  jasper

psmulderspsmuldersJunior EscaperMember since: 2020 October 5 (39 rooms played)
Posted on: 2021 December 20

Heerlijke puzzel kamer

De meeste nieuwe kamers van tegenwoordig zijn technisch met weinig sloten. Je vergeet dan bijna hoe het is, om een kamer met sloten te spelen.

En ik kan je zeggen, dat voelde toch weer even ouderwets gezellig en heerlijk. Deze kamer zit echt sterk in elkaar, heeft een mooi verhaal en speelt lekker weg.

Er zitten mooie effecten en technieken in de kamer verwerkt. Ondanks dat deze kamer al een aantal jaar draait, merk je hier echt weinig van en kan deze echt makkelijk mee met de nieuwere kamers.

We hadden op deze dag eerst le Prince gespeeld en daarna Erzsébet, we waren dan ook bang dat Erzsébet tegen zou vallen. Maar dat is absoluut niet het geval geweest!!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Team: Team Ahoe!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving

 

Stefanie10Stefanie10Escape ApprenticeMember since: 2021 October 31 (5 rooms played)
Posted on: 2021 November 28

Totaal beleving

Enge beleving met goede puzzels. Het was een lineaire kamer met enge sfeer.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.5

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Saved by the BEL

Escaped: Yes  59:31 min


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede service

 

Pj0t3rPj0t3rEscape ApprenticeMember since: 2021 October 31 (8 rooms played)
Posted on: 2021 November 28

Super kamer

Leuk thema, mooi ingekleed. De verwachtingen inglost na het eerder spelen van de andere room. Hopelijk komt er nog een room in de toekomst. Dan zie je ons zeker terug!!


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Saved by the BEL

Escaped: Yes  59:31 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Nog steeds erg goed

Na veel kamers in Nederland te hebben gedaan, nu op pad naar België.

Ontvangst was top, mooie ontvangstruimte en een heel aardige host. We voelden ons gelijk thuis.

De kamer speelde heerlijk. Leuke en originele puzzels en ook van een goed niveau. De opbouw van de kamer is logisch en leuk. Het had iets enger gemogen wat mij betreft.

Deze kamer is nog steeds beter dan veel andere kamers. Afwerking mooi en een erg goed doordachte kamer. Aanrader.


9

Ambiance: 8.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  54:29 min


 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Had iets enger gemogen

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertMember since: 2019 September 18 (86 rooms played)
Posted on: 2021 December 16

Gaaf Thema

Ik vond deze kamer heel mooi, het is de oudere van de twee maar zeker de moeite waard als je van leuke puzzels houdt. Ik ben een schijterd maar de kamer was goed te doen! Zeker een aanrader en echt een lekkere puzzelkamers. Eerst deze doen en daarna de andere, anders zou deze wellicht nog weleens tegen kunnen vallen.


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Mystery12Mystery12Junior EscaperMember since: 2021 October 10 (13 rooms played)
Posted on: 2021 November 10

Super top!

We gingen Erszebet doen omdat we van vrienden alleen maar positieve ervaringen hierover hadden gehoord. Ik moet zeggen ik kan dit alleen maar bevestigen, onze verwachtingen werden ingelost! Ga deze escaperoom zeker eens doen!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:59 min


 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

wakkuwakkuwakkuwakkuJunior EscaperMember since: 2021 July 13 (11 rooms played)
Posted on: 2021 November 8

Leeftijd zegt niks.

Gisteren naar Escapeping Belgium geweest om beide kamers te doen. We begonnen met Erzsébet.
We wisten dat deze kamer al wat langer mee draait, maar dat zegt niks. Kamers van dezelfde leeftijd zijn een stuk
minder qua decor en techniek.
Voordat we aan Erzsébet begonnen werden we vriendelijk ontvangen en kregen we uitleg over bepaalde sloten.
De kamer zelf is mooi gedecoreerd. Wij waren met z'n drieën en dat was prima. Ik zou maximaal 4 spelers aanraden.
Zodat je alles goed mee krijgt.
De hints die we kregen waren op het juiste moment, niet te vroeg en niet te laat. De puzzels zijn uitdagend.
Wij raden deze kamer dan ook aan om te spelen.8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.5

Service: 9.5


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Sfeer

 

De kamer bestaat al wat langer maar doet zeker niet onder voor de nieuwere kamers!

Escaping Belgium stond bij ons vieren hoog op het lijstje. We reden er naartoe en het blijkt te zitten in een soort hotel resort achtig wat is overgegaan tot sluiting (als ik het helemaal goed heb begrepen). Dit is heel prettig voor ons omdat er best wel wat plek was om te parkeren. Dan de kamer zelf deze is zo goed onderhouden en zit zo goed in elkaar dat je ondanks dat het een oude kamer is je verbaasd over hoe goed deze in elkaar zit. Zeker de moeite waard om eens een keertje te gaan spelen.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Pu
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Goede service

 

IngeltjeIngeltjeEscape ApprenticeMember since: 2021 November 7 (1 room played)
Posted on: 2021 November 7

Top ervaring!

Onze eerste kennismaking met Escape rooms was meteen een schot in de roos! We zaten meteen in het verhaal en de kamers waren sfeervol. Tips waren goed gedoseerd en puzzels waren echt leuk om op te lossen. Het uurtje vloog om!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

 

viefjeviefjeSenior EscaperMember since: 2019 August 30 (78 rooms played)
Posted on: 2021 November 6

Mooie kamer met goed thema

Mooie kamer waarin een goed verhaal zit. Ook al is deze kamer al wat ouder, hij speelt heel fijn. Mooie mix van makkelijke en moeilijke puzzels.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

TomVosTomVosEscape ApprenticeMember since: 2021 October 19 (8 rooms played)
Posted on: 2021 November 2

Topkamer

De oudste van de 2 kamers bij escaping, maar wat een topper.
Ontvangst was goed en de kamer op zijn minst gezegd TOP.
Het verhaal leest zichzelf wat het spelen leuk maakt.
Ook de lichten bewegen als het ware mee met je..


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels

 

jumperkeejjumperkeejEscape ExpertMember since: 2018 January 11 (66 rooms played)
Posted on: 2021 December 21

Spannend en sfeervol

Ik heb het geluk gehad deze kamer 2 keer te mogen spelen. 1 Keer vlak na opening in 2015 en 1 keer als "passieve medespeler" met een andere groep heel recent in 2021. Ook al is deze kamer al wat ouder, ze blijft een topper!

Eerst en vooral is deze kamer bijzonder goed onderhouden. Waar sommige escape rooms er na 6 maanden al aftands uitzien, lijkt het alsof Erzsébet nogmaar net open is. Het decor is prachtig en zet je vanaf de eerste seconde in de juiste sfeer.

Het onthaal is heel tof. Een brede glimlach, een grondige introductie en een hele enthousiaste nabespreking. Zo hoort het.

Qua beleving is deze kamer simpel maar effectief! De belichting, de muziek, de sfeer, de effecten, het decor, ... alles klopt. Het verhaal is wat ons betreft heel duidelijk. Onze groep ontsnapte met slechts 2 seconden over, dus het was héél spannend. Dit ook dankzij de muziek en effecten. Maar dat maakte de ontsnapping een echte adrenalinerush.

De puzzels zijn hoofdzakelijk klassieke 1.0 puzzels, gecombineerd met wat techniek. Maar persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg. In een wereld waarin iedereen alles maar meer technologisch wil, vind ik net puzzelen naar een code toe een verademing. Het dwingt je om nog eens anders te denken dan "zet de vaasjes in de volgorde op de plank" en dat is voor mij persoonlijk veel leuker. Er is veel afwisseling en de puzzels zijn niet van de gemakkelijksten, wat het ideaal maakt voor ervaren spelers.

Zowel ikzelf als de twee groepen waarmee ik de kamer speelde waren erg enthousiast na afloop. Deze kamer staat terecht al enkele jaren in de top van de Benelux.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Logica
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Sfeer

 

StijnVB6StijnVB6Escape ApprenticeMember since: 2022 January 17 (1 room played)
Posted on: 2022 January 17

Eerste ervaring met Ecape Rooms

Samen met mijn vriendin en een bevriend koppel deze escape room gespeeld. Dit was mijn eerste escape room die ik speelde.
Super escape room. Zeer goed verhaal, zeer mooi aangekleed en leuke spellen om te spelen.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

RicardoVD90RicardoVD90Junior EscaperMember since: 2021 July 17 (19 rooms played)
Posted on: 2021 October 17

Ge-wel-dige kamer!

Om de zaterdag weer eens een klein beetje te vullen, hebben we gekozen om een escape room te gaan doen. En niet zo maar een! dit keer was het de beurt voor Erzsébet kamer van Escaping Belgium. De verwachtingen waren hoog door de goede reviews, dus de vraag was: zou er ook aan de verwachtingen voldaan kunnen worden? En daar komen we maar op een manier achter.

Onthaal:
Na het parkeren op de parkeerplaats vlakbij de escape room was het even zoeken, maar werd al vrij snel gevonden.
Eerst nog even een plaspauze invoeren vlak voor de kamer en in de tussentijd kwam de gamemaster al naar voren gelopen om ons te begroeten. Zeer vriendelijk werden we onthaald en na een leuk gesprek over de kamer en allerlei andere escape rooms kregen we een korte uitleg over de kamer en de sloten die erin zaten.

Kamer:
Na dat we onze spullen in een locker konden doen, werden we naar de kamer begeleid en kwamen we al in een zeer mooie beginhal waar we onze introductiefilm kregen. En na dit introductiefilmpje kon het avontuur beginnen! Een van de twee deuren in het halletje ging open en we gingen naar binnen, maar veel was in het begin nog niet te zien. Maar hoe verder we kwamen hoe beter alles te zien werd. Het decor van de kamer was geweldig! Alles was goed in het thema verwerkt en er was nergens een op- of aan merking te geven hierover. De puzzels waren zeer goed in het decor verwerkt waardoor het soms niet eens opviel of je er wat mee moest doen of niet.
De puzzels gingen ons best goed af maar hadden toch af en toe een hint nodig om verder te kunnen. Een puzzel zijn we vrij lang mee bezig geweest, maar dat was omdat wij zelf veel te moeilijk aan het nadenken waren over deze puzzel. Hoe meer puzzels we oplosten hoe verder we in het verhaal kwamen. En hoe verder je kwam hoe beter je kon zien dat de kamer terecht als hoog aangeschreven kamer staat. De puzzels vereisen samenwerking en logisch nadenken, uiteraard met hier en daar een hint. Maar deze kwamen voor ons niet te veel of te weinig. Na veel puzzels op te moeten lossen is het ons toch gelukt om te ontsnappen uit de kamer met nog ongeveer een minuutje over op de teller. Beetje overweldigd kwamen we de kamer, want wat was dit een geweldige kamer. Na dat we ontsnapt waren konden we nog wat drinken en napraten. Maar helaas moesten wij zelf weer verder voor een andere activiteit die op de agenda stond. Wat ik best wel jammer vond, want napraten over zo'n kamer is geen straf.

Conclusie:
De voor mij beste kamer tot nu toe die ik gespeeld heb. Deze kamer had wat mij betreft alles! Het decor was perfect, er zat niks los wat je niet kon gebruiken dus daar kon niks mis mee gaan. De puzzels waren goed uitgedacht! En de hints kwamen genoeg en niet te vaak of te weinig. Maar dit zou dan ook het enige kritiekpuntje kunnen zijn, de manier hoe hints gegeven werden was niet echt in het thema verwerkt. Dat is uiteraard ook niet gek, want we praten hier over een kamer van 6 jaar oud! Dus kan eigenlijk alleen maar meer lof gegeven worden dat een wat oudere kamer nog zulke goede kwaliteit kan leveren. Dat zegt voor mij genoeg over hoe geweldig de eigenaren hun best hebben gedaan met deze kamer. En dat zorgt ervoor dat ik de andere kamer die ze nog hebben alleen maar meer wil doen!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:01 min


 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

DeefDeefEscape ApprenticeMember since: 2021 October 3 (4 rooms played)
Posted on: 2021 October 17

Interessant

Interessante puzzels ,
Leuke beleving,
Geweldige decor,
Leuke verhaallijn


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Team: Dakideef

Escaped: Yes  55:30 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Klassiek en fraai

Hele gastvrije ontvangst. Een klassieker inmiddels, al merk je daar in de kamer weinig van. Leuke puzzels. Mooie spanningsopbouw. Mooi de ruimte ook om individueel wat puzzels te doen.


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

lida_scholtelida_scholteEscaperMember since: 2017 September 4 (85 rooms played)
Posted on: 2021 October 4

Heerlijke puzzelkamer

Tijdens ons escapeweekend in België speelden we als laatste deze kamer. We werden door de hele vriendelijke host wel 'gewaarschuwd' dat deze kamer al wat ouder was en dus wel iets anders zal aanvoelen als de kamers die we de dag ervoor nog gespeeld hadden. Zijn waarschuwing was echter voor niks, want we hebben heerlijk gepuzzeld! Natuurlijk klopte het dat de kamer wat ouder was dan andere kamers en de ruimtes wat minder omvangrijk, maar de kamer was heel mooi aangekleed en de puzzels waren erg leuk om te doen en zaten goed in elkaar. Het verhaal speelde eigenlijk niet echt een rol en hebben wij dan ook niet echt gevoel bij gehad. Wel hadden twee van ons in de eerste ruimte een tijdje niks te doen, dat was jammer. Voor ons gevoel gaf de host ons ook iets te snel hints, wij vragen hier liever zelf om. Maar wie daarom zeurt is een kniesoor: Erzsebet is gewoon een heerlijke puzzelkamer en zeker (nog steeds) een aanrader!


7.5

Ambiance: 6.5

Puzzles: 9.0

Service: 7.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Logica
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service
 • Soms niets te doen met 4 personen
 • Host gaf te snel aanwijzingen
 • Gebrek aan verhaal

 

YvonYvonJunior EscaperMember since: 2018 March 25 (59 rooms played)
Posted on: 2021 October 8

Erg leuk!

Verwachtingen waren hoog, want deze escape room wordt vanaf het begin van deze escape verslaving zo ongeveer overal genoemd....en terecht dus! Ondanks dat de kamer al een aantal jaar oud is, is het echt een superleuke kamer met originele puzzels en goede sfeer!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2021

Played with 5 persons

Team: #Teambackbone

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Load more reviews