Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Erzsébet

Retie , Belgium

Closed now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Erzsébet

De legende zegt dat Erzsébet één van haar dienstmeisjes een klap gaf nadat deze iets te hard aan haar haren trok tijdens het kammen. Bij deze slag bleef er een druppel bloed aan Erzsébets hand achter. Toen de druppel langzaam omlaag kroop over haar huid, merkte Erzsébet dat haar huid er door het bloed veel jonger en vitaler uitzag. Hierdoor kreeg ze het idee dat het bloed van jonge maagden haar de sleutel gaf tot de eeuwige jeugd.

In de daarop volgende jaren folterde en vermoordde ze meer dan 600 jonge meisjes met als doel te baden in en drinken van hun bloed. Dit leverde haar de bijnamen “Bloedgravin” en “Gravin Dracula” op. Toen paltsgraaf György Thurzó in 1610 in opdracht van de koning het kasteel van Báthory binnen viel en haar arresteerde, werd Erzsébet van de doodstraf gered door de goede naam van haar familie. Ze werd levenslang opgesloten in enkele kamers van haar kasteel. Haar vier voornaamste dienstlui kregen wel de doodstraf.

Het proces tegen Báthory werd gestaafd door vele gruwelijke getuigenissen. Echter, een groot deel van de getuigenissen kwamen van haar erfgenamen die uiteraard baat hadden bij haar dood. Sommige dienstmeisjes getuigden trouwens dat er nooit sprake was van moorden. Marteling van huispersoneel door de rijken was in die tijd immers een alledaags fenomeen. Sterker nog, er zijn zelfs aanwijzingen dat Erzsébet de jonge meisjes niet folterde, maar hen medische hulp bood. En de bloedbaden waren niet meer dan kruiden die het badwater rood kleurden.

Feit blijft dat Erzsébet veroordeeld werd en in eenzaamheid stierf. Maar was zij daadwerkelijk de bloeddorstigste seriemoordenares aller tijden? De waarheid stierf met haar in het kamercomplex.

Themes

History

Medieval

Mystery

Properties

Airco available

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

310 likes

1313 visitors

80.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Kasteelstraat 67
2470, Retie
Belgium

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

420 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

wim_bollenwim_bollenJunior EscaperMember since: 2017 June 6 (25 rooms played)
Posted on: 2018 July 20

Wat is het superlatief van 'geweldigste'?

Met reeds enkele escaperooms op onze teller, vonden we dat het hoog tijd was om een bezoek te brengen aan de nummer 1 escaperoom in België. Wat ons betreft is deze room die eerste plaats zeker en vast waard.
De verwachtingen lagen enorm hoog en die zijn volledig ingelost. De kamer is spannend van begin tot einde, maar zeker en vast niet angstaanjagend. De originele puzzels vervelen nooit en de tijd leek meer dan ooit sneller te gaan. Het is een beleving waar quasi alle zintuigen geprikkeld worden. We werden vanaf minuut één meegezogen in het verhaal. Zelfs na het spel was ons adrenalinegehalte nog zeer hoog. Het team was super enthousiast zowel bij de voorbeschouwing als de nabespreking waar ruim de tijd voor werd genomen. We kijken alvast naar hun tweede kamer. Wij zijn fan. Fanatieke excapers die deze kamer nog niet gespeeld hebben, raad ik zeker en vast aan om ze op hun to do lijstje te zetten. Aan beginnelingen raden we aan eerst wat andere kamers te spelen, want een kamer van zo'n hoog niveau ga je in België niet meer snel tegenkomen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Geweldige setting
 • Originele puzzels
 • Enthousiast personeel
 • Beleving voor alle zintuigen
 • Superknappe special effects
 • Logische flows
 • Retie of all places ;-)

  Marindejumperkeejswoutersescaping-belgium

maarten_dingsmaarten_dingsEscaperMember since: 2018 January 3 (49 rooms played)
Posted on: 2018 March 12

Hele mooie beleving

- Sfeer is zeer goed neergezet met geluid en licht.
- De kamer zelf is spannend, maar niet eng.
- Ontvangst was heel hartelijk.
- We hebben het niet gered binnen de 60 minuten, maar we mochten de kamer toch uitspelen.
- Er zitten een aantal zeer originele puzzels in die ik niet eerder heb gezien.
- Veel doe puzzels.

Samenvattend: een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Originele puzzels
 • Spannende sfeer
 • We mochten de kamer uitspelen
 • Hartelijke ontvangst
 • Hij had van mij iets enger gemogen. Is persoonlijk

  Marindediana_zwaans-groenenjasper

MiessMiessEscape ExpertMember since: 2018 May 11 (163 rooms played)
Posted on: 2018 May 25

Prachtige kamer!

Retie werd eerst door bijna iedereen genoemd om te gaan spelen en hij begint steeds meer uit de genoemde lijstjes te verdwijnen. Dat is jammer en zeker niet terecht, want hoewel deze kamer relatief 'oud' is in escaperoomland, kan hij de tand des tijds goed doorstaan!

De kamer is erg sfeervol en de details zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Er is veel te zien en te doen, met leuke en ook orginele puzzels. De medewerkers reageerden erg enthousiast toen we de nieuwe recordtijd hadden gezet, wat dit een nog leukere ervaring maakte.

Deze kamer blijft zeker op mijn aanraderslijstje staan!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2017

Played with 4 persons

Team: The Unnameables

Escaped: Yes  42:16 min

  Miessjumperkeej

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterMember since: 2021 November 28 (160 rooms played)
Posted on: 2022 January 17

Bloedstollend

Vandaag ging ik samen met mijn vriendin (2 personen) voor het eerst over de grens om te gaan escapen. Hiervoor moesten we naar Retie in België. We zouden beide kamers van Escaping Belgium gaan spelen, te beginnen bij de kamer ‘Erzsébet’.

We waren véél te vroeg, dus toen we aankwamen konden we nog niet meteen naar binnen. Gelukkig konden we stukje wandelen over het vakantiepark waar deze escaperoom gevestigd is. Toen we terug kwamen werden we hartelijk ontvangen door de host (en tevens eigenaar) van Escaping Belgium. Een vriendelijk jongen die ook wat kon vertellen over hoe het proces van de bouw van de escape room is gegaan. Altijd fijn als je vriendelijk en attente host(s) hebt bij escape rooms.

We mochten de kamer in na een intro-filmpje. Het geheim van deze bloedgravin mochten wij gaan ontrafelen. De puzzels in de kamer zijn erg variërend op alle gebieden (behendigheid, hersenkrakers, zoeken, samenwerken, enz.). De kamer is vrij lineair, je moet het ene eerst doen voordat je het andere kunt doen. Omdat wij met z’n tweeën speelden hadden we geen last van het ‘op elkaar wachten’-gevoel. Sommige puzzels waren vrij pittig en we hadden dus zo nu en dan ook wel een tip nodig, die we dan ook wel meteen kregen. Met andere woorden; de host voelde ons perfect aan!

De decoratie ziet er hartstikke goed uit. Ook de licht en geluidseffecten waren prima neergezet. Af en toe had ik er wat last van dat het ‘te donker’ was, maar dat ligt volledig aan mezelf. Ik heb daar namelijk wel vaker last van (toch eens naar m’n ogen laten kijken 😉). Gelukkig is mijn vriendin net een kat en mede dankzij haar nachtvisie zijn we netjes binnen de tijd ontsnapt.

Naderhand hebben we nog gezellig na zitten praten met de host die ons ook al een beetje warm maakte voor de kamer die we hierna gingen doen.

Al bij al; Een prima escape room met mooie decoratie en afwisselende puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Met 2 personen is het pittig, maar met te veel mensen ben ik bang dat je wél af en toe op elkaar moet wachten en de bewegingsruimte zou dan beperkter worden, dus ik zou aanraden om ‘m met 3 á 4 personen te spelen.
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, dan zou ik met deze beginnen en daarna de andere doen voor een mooie opbouw.

Bedankt voor deze leuke middag escapen, Escaping Belgium. We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  sjephanie

soisoiEscape ExpertMember since: 2017 June 13 (142 rooms played)
Posted on: 2019 December 7

Well-deserved top spot!

This room has been under my radar for a long time. If I remember correctly, the first time it was personally recommended to us, was when we played Seven Sins in Den Bosch two years ago. A couple from France were visiting the Netherlands for some escapes and I thought about some games to play together with them, that I had not already played, and as they were planning to play in Eindhoven, Erzsebet came immediately to my mind.
So in spite of only 5 hours of sleep, I departed home at 8 in the morning towards Belgium to finally play this room, and I am glad I did. There are rooms that might have been considered good in the past and with the developpment of the industry they did not withstand time, and then there are rooms like this one, that were and still are, plain and simply, great rooms.
Usually, when this is the case there is not so much to stay. For me it was a very solid room. A room, that you have to make quite some effort to find objections to it. Nice intro, nice story, great original puzzles and a very well achieved ambiance, all sprinkled with some nice moments.
To top it all a great and friendly service by Steven, who being an enthusiast himself provided for some nice exchange after the game. So, if you have not played it, do it. I am looking forward to your next room!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:09 min

  jumperkeej

Topervaring!

Helaas telt Belgie nog niet zoveel escape rooms, al zijn ze ook bij ons in opmars.
Gelukkig voor ons liggen er een paar van de beste net bij ons in de buurt.

Omdat er een paar van onze groep deze kamer zeker wouden doen, duurde het even wanneer we een datum hadden waarop iedereen kon, maar het was het wachten meers als waard.

Onthaal :
De escape room zelf ligt op de benedenverdieping van vakantiecentrum de Linde.
Het is goed aangegeven met bordjes. Er is voldoende parkeerruimte.
De ontvangstzaal is gezellig en je hebt de mogelijkheid voor naar de wc te gaan en iets te drinken.
De eigenaar ontving ons en het onthaal ging lekker vlot, maar toch aangenaam rustig.

Kamer :

Een goede score krijg je niet zomaar en deze kamer bewijst meteen waarom dat zo is.
De afwerking is hoog, de effecten tof en spannend. Alles draagt bij tot het verhaal en de sfeer en stap voor stap kom je dichter bij de waarheid.
De puzzels bevatten regelmatig hangsloten, maar het past bij het verhaal en thema. De manier om ze te openen was met momenten erg origineel. Geen onnodige herhaling en er was voldoende te doen met 4 personen. Met meer ervaren spelers zou ik hem persoonlijk niet doen.
De manier van tips geven is zeer goed en we merkten dat de GM ons goed volgde. Hij liet ons tevens telkens rustig doen, maar corrigeerde enkel indien nodig.
Uiteindelijk haalde we de kamer met nog een mooie 1.45 op de klok, HEERLIJK.


Conclusie :
Een woord : FANTASTISCH
Wij hebben een geweldig uur gehad. De kamer was af, de puzzels origineel, mooi in thema, de heerlijke muziek, de sfeer alles was gewoon goed uitgevoerd.
Ik was erg blij te horen dat ze hier volop aan hun 2de kamer bezig zijn en dat die de lat nog hoger gaat leggen.
We hebben al veel goede kamers in Nederland gedaan, maar dit is er toch een die de Nederlanders bij ons moeten doen.
Een welverdiende 10.
10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:15 min


 • Gewoon af
 • sfeer
 • thema
 • puzzels

  silkebeerends

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperMember since: 2017 August 19 (48 rooms played)
Posted on: 2018 December 15

Leuk!

Goede ontvangst en makkelijk te vinden. Gratis parkeren.
Mooi afgewerkte kamer, goede puzzels met veel variatie, veel samenwerken / communiceren, lekker zoeken en vooral een hele goede flow. Spannend, maar niet doodeng.
Echt een goede kamer die de moeite waard is om naar Belgie te rijden.
De kamer is wat ouder, maar zeker niet achterhaald. Ook nog steeds puzzels die we niet eerder gezien hebben.
Leuk om te zien dat de eigenaar ook zo super enthousiast is!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:18 min


 • Flow
 • Variatie in puzzels
 • Old skool
 • -

  johan_van_drunen

Zit heel goed in elkaar

Leuke puzzels waarvan een paar compleet origineel! Mooie aankleding en precies spannend genoeg.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  jasper

De-peDe-peEscape ApprenticeMember since: 2023 March 24 (12 rooms played)
Posted on: 2023 March 26

Leuke experience

Stond al lang op het lijstje maar is er eindelijk van gekomen.
Reeds een oudere kamer dus concurreren met nieuwe kamers is moeilijk maar als je je even inbeeldt dat je deze kamer x jaar geleden had gespeeld dan was je weggeblazen door het concept.
Heeft de tand des tijds goed doorstaan en is gewoon een leuke kamer met plezante opdrachten


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Het einde was vrij plots.

 

NikaatjeNikaatjeJunior EscaperMember since: 2022 February 20 (18 rooms played)
Posted on: 2023 March 25

Leuke kamer!

Na Le Prince op deze locatie gespeeld te hebben, wilden we nu ook Erszébet proberen.

Zo gezegd, was vandaag de dag.
Leuk onthaal door een zeer enthousiaste host.
Korte uitleg en daarna de kamer in.
Een mooi aangeklede kamer, met leuke en uitdagende puzzels.

We waren het er over eens dat je in deze kamer minder in het verhaal gezogen werd dan bij Le Prince, maar dat mocht de pret niet drukken.


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:12 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

SanderSanderJunior EscaperMember since: 2020 October 20 (10 rooms played)
Posted on: 2023 March 18

We hebben enorm hard genoten!

Bij ontvangst werd ons uitgelegd dat de kamer reeds iets ouder is, maar de zeer zelfverzekerde gamehost garandeerde ons dat het toch een enorm leuke kamer ging zijn - en die belofte is hij absoluut nagekomen. Enorm originele puzzels (waarvan enkele wel een beetje langdradig) en een prachtig decor. Het verhaal bleef achteraf wel eerder onduidelijk, maar we waren zo onder de indruk van de kamer dat we vergeten door te vragen zijn naar de eigelijke motieven van de bloedgravin. Ik kom alvast zeker terug voor de andere kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:40 min


 • Goede prijs
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Gebrek aan een duidelijk verhaal
 • Sommige puzzels vrij langdradig

 

Gelukkig niet eeuwig opgesloten net als mevrouw Bathory!

Vandaag na lange tijd eindelijk de twee kamers van Escaping Belgium gespeeld. Wat een top kamers! We zijn begonnen met Erzsébet. Een 7 jaar oude kamer, maar dat zie je daar niet aan af! Hele goede afwerking, goede puzzels, mooi decor en mooie effecten.

Alles klopte aan die kamer, het verhaal komt er mooi in terug, zeker als je jezelf van tevoren netjes en goed inleest in alle informatie die je verstrekt wordt op de website. Heel gaaf en zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:41 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs!
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend

 

mezensmezensJunior EscaperMember since: 2021 August 8 (21 rooms played)
Posted on: 2023 February 8

superkamer

Dat een kamer uit 2016 nog mee kan in de top 40 , zegt eigenlijk meer dan genoeg !
Goede wijn hoeft geen krans, kwaliteit drijft boven.

Wij hadden een leuke avond en tof om samen in zoekmodus doorheen de kamer te gaan , af en toe even ferm verschieten en dan verder vastbijten in de leuke puzzels.

We gaan zeker nog terug komen voor Le Prince te spelen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:49 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit

 

fembulfembulJunior EscaperMember since: 2022 November 27 (17 rooms played)
Posted on: 2023 February 5

Bloody fun

Voordat ik vertrok had ik hoge verwachtingen van deze escape room. Vaak aangeprezen door anderen als een escape room die je zeker een keer gedaan moet hebben. Nu is met hoge verwachtingen naar een escape room gaan natuurlijk nooit een goed idee, maar ik ben zeker fan van deze kamer!

De aankomst was anders dan ik had verwacht, het pand ligt een beetje verstopt en op een beetje een vaag terrein, maar dat mag de pret niet drukken, dus hop; vol goede moed naar binnen.
Het standaard riedeltje werd direct overgeslagen toen we vertelden dat we al een aantal escape rooms hadden gespeeld en daarmee begon ons uurtje bij deze bloeddorstige gravin…

De kamer zelf zit leuk in elkaar. Wel een beetje lineair, maar zeker mogelijkheden om parallel te spelen. Het is een vrij klassieke kamer met veel cijfer- en lettersloten, waarna een doe-puzzel volgt. Ik hou hier persoonlijk wel van.
De puzzels waren goed te doen. Zeker niet te moeilijk en ik vond ze ook erg logisch, wat natuurlijk altijd fijn is.
Tevens waren de puzzels erg origineel en creatief bedacht. Verwacht geen technische hoogstandjes hier bij de puzzels, maar lekker zelf goed na denken!
Wij hebben deze kamer met 4 man gespeeld en dat zou ik qua ruimte en hoeveelheid van de puzzels ook aanraden. Met 2 of 3 man is het ook mogelijk, zeker voor de ervaren speler.
Qua decor is het prima. Niet super gedetailleerd, maar zeker mooi en in thema. I like!
Na te zijn ontsnapt nog even na gekletst en ervaringen uitgewisseld, dus service was ook pico bello.

Voor mij had de kamer nog net wat enger gemogen, maar op zich zitten er zeker een paar leuke « scares » in.

Mocht je in de buurt zijn, zou ik Erzsébeth zeker een keer spelen, absoluut de moeite waard!

Ik kijk er nu al naar uit om Le Prince te gaan spelen.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Voor mij had de kamer nog wat enger gemogen

 

Super escape room

Mooie kamer met een goede storyline. Puzzels steken goed in elkaar en zijn divers. Er wordt ook een sfeer gecreëerd die goed bij het verhaal/thema past. Zeker een aanrader! Er wordt ook voldoende tijd genomen voor een nabespreking door de game master.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

FloorvvxFloorvvxEscaperMember since: 2022 May 27 (64 rooms played)
Posted on: 2022 December 23

Héle sterke puzzelkamer

Gister zijn wij spontaan 2 uur naar België gereden om de twee kamers van Steven en zijn collega's te spelen. Deze stonden al enige tijd op ons wensenlijstje en dan voornamelijk hun andere kamer.
Steven is 's avonds tot laat voor ons gebleven en heeft alle tijd aan ons besteed, echt fantastisch dat dit mogelijk was.

de intro van de kamer is schattig, het is duidelijk dat het filmpje al wat ouder is. Toch vind ik het voor een 7 jaar oude kamer niet slecht.
De kamer zelf heeft veel ouderwetse sloten, wat zijn charme heeft. De kamer is erg lineaer, wat voor ons met zijn tweeen helemaal prima is. De kamer is netjes afgewerkt, ik heb geen schroefjes o.i.d. gezien (wel een stopcontact, dat hadden ze nog neit in die tijd geloof ik ;)) Maar vooruit, daar kijken we even doorheen. Er is genoeg aan deze kamer wat dat goed maakt. Vooral de tweede kamer is érg mooi gemaakt, het decor (de kruidenkast) is heel mooi.
Belangrijke tip: Mocht je beide kamers op deze locatie spelen, speel deze als eerste! Als je toch Le Prince komt spelen wil je deze ook niet missen. Zo heb je de juiste opbouw. Deze kamer is mooi gedetaillerd/gedecoreerd, maar Le Prince nóg meer!
Voor een puzzelkamer van 7 jaar vind ik het een geweldige kamer!

Steven; nogmaals dank voor de hele avond en je flexibiliteit voor deze last minute boeking!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Mega leuke host!
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sterk verhaal
 • Tijdrovende/lange puzzels invloed op flow
 • Vernieuwing nodig op sommige punten

 

cherylvdscherylvdsEscape ExpertMember since: 2022 February 7 (75 rooms played)
Posted on: 2022 December 22

Leuke kamer!

Een al wat oudere kamer maar nog zeker de moeite waard om te spelen! Leuke puzzels en ook een aantal leuke special effects. Wij hebben hem met z’n tweeën net niet gehaald. De host kwam wel de kamer in toen het uur voorbij was maar ging daarna weer weg en liet hem ons toch nog afspelen. Aan de ene kant wel jammer dat hij niet gelijk die paar minuten erbij had gezet (en achteraf had gemeld dat we over het uur heen zaten), maar aan de andere kant waren we wel blij dat we hem uit mochten spelen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede prijs

 

Mooie room, logisch gethematiseerd!

Room met goede puzzels, sfeer past binnen het thema, meerdere kamers, gastvrije eigenaars.


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

MamvanhunMamvanhunJunior EscaperMember since: 2022 August 24 (20 rooms played)
Posted on: 2022 November 9

Prachtig!!!

Wat een mooie en bijzondere kamer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

CorTomiaCorTomiaJunior EscaperMember since: 2019 November 17 (21 rooms played)
Posted on: 2022 October 30

Heel leuke kamer!

Ze is misschien al wat ouder, waardoor ze niet de nieuwste snufjes heeft. Maar de puzzels zijn heel leuk, er zitten verrassende elementen in en de sfeer is leuk spannend.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

RDenHaagRDenHaagEscaperMember since: 2019 March 15 (54 rooms played)
Posted on: 2022 October 30

Hele leuke kamer

We hebben de kamer met z’n drieën gespeeld en er ontzettend veel plezier aan gehad. De kamer is wat ouder maar zit gewoon heel goed in elkaar. Leuke puzzels, veel te doen en leuke effecten.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Geen foto moment

 

MinnieMinnieEscaperMember since: 2022 June 13 (45 rooms played)
Posted on: 2022 November 2

Bloody good experience

"Hmm.. Hoe komen we het beste in de stemming voor Halloween?" Het verhaal ontrafelen over een bloeddorstige gravin natuurlijk!

We trokken de dag voor Halloween richting Retie om de kamer Erzsébet te spelen. Wederom werden we hier warm onthaald. We kregen de optie om een 'Halloween-special' te spelen i.p.v. de normale versie. De comfortabele zetels, waar we op dat moment in zaten, werden een beetje natter van wat angstzweet maar toch zeiden we allemaal ja, de ene al volmondiger dan de andere.

Na een toffe babbel en wat praktische info werden we begeleid naar de kamer, hier werden we achtergelaten en konden na het introductiefilmpje starten aan onze zoektocht naar de waarheid. Het eerste wat opviel was het prachtige decor. Ook waren de puzzels origineel, leuk gevonden en was er teamplay nodig om dichter te komen bij de ontrafeling. Hoewel er hier en daar al eens een lineaire draad was, kon ons team van vier zich perfect continue bezig houden. Mocht er toch even iemand niets om handen hebben, dan was er decor genoeg om van te genieten. Tussen de donkere sfeer door, waren er leuke lichteffecten wat het toch net dat tikkeltje spannender maakte. Als angsthaas van onze groep, kan ik ook zeggen dat het, ondanks de Halloween-special, nog allemaal goed te doen was.

Na de eindpuzzel, die voor ons héél erg chaotisch verliep (waarvoor nog eens onze excuses :-D), was er nog tijd voor een drankje met de gamemaster / maker van deze kamer. Wat een toffe gast! Hij heeft merkbaar veel passie voor escape rooms en dit siert hem enorm.
Als ik het kort nog even moet samenvatten: Erzsébet is een top kamer, gemaakt door een top team. Gewoon langsgaan en doen dus!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:56 min


 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Great price
 • Decor
 • Halloween-special lichteffecten!! ++

 

WouterWouterEscaperMember since: 2021 August 11 (46 rooms played)
Posted on: 2022 October 30

Gruwelijk gezellig

Na een bezoekje aan Le Prince wilden we ons ook nog aan de ‘eerste’ kamer wagen. De vriendelijke hosts hadden nog een plekje en een tip om een hapje te eten tijdens het wachten. Toen we terugkwamen werden we enthousiast in Erzsébet gedropt. Vergeleken met Le Prince (maar dat moet je natuurlijk niet doen) is dit een simpelere kamer. Zo voelde de start ook, ik dacht even dat we snel buiten zouden staan maar ik ben blij dat de kamer ons daarna nog heeft kunnen blijven verrassen. Leuk decodeerwerk en genoeg verrassingen om enthousiast te blijven. Het verhaal was niet helemaal duidelijk, maar toen de host daarna vertelde over het waargebeurde verhaal voegde dat absoluut iets toe aan de beleving.

Complimenten vooral aan de hosts. Als je na duizenden kamers draaien op een zondagavond nog zo enthousiast kunt hosten, dan zit het escapen in je hart. Wij komen absoluut terug voor de volgende!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Team: Couple Goals

Escaped: Yes  54:26 min


 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

IenkeIenkeEscaperMember since: 2022 October 16 (61 rooms played)
Posted on: 2022 October 31

Fijne ervaring

Vol zenuwen waar we met 2 toch begonnen aan de 'enge' kamer. We hebben de 2 kamers achter elkaar gespeeld en dan merk je zeker het verschil tussen Le Prince en deze kamer. Beide hebben hun charmes en van beide hebben we genoten op hun eigen unieke manier.

Deze kamer is eenvoudig maar toch heeft het iets unieks. Voor een oude kamer te zijn zitten er toch al elementen niet waar we door verrast waren. We zijn blij dat we ontsnapt waren maar meer om het feit dat we daardoor alle puzzels hebben kunnen doen en niets gemist hebben van deze kamer.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  58:00 min

 

AlegriaAlegriaEscape ApprenticeMember since: 2022 July 13 (14 rooms played)
Posted on: 2022 October 24

Topkamer met een vleugje horror

Vanaf het moment dat je de kamer binnen stapt, zit je in de adrenaline-rush. De puzzels volgen elkaar mooi op. Het is duidelijk waar je naartoe moet. De aankleding van de kamer is top gedaan. Je begeeft je inmiddellijk in een griezelig aandoend tafereel.
Misschien geen kamer voor de absolute beginner, maar mits wat ervaring heel goed te doen. Erg leuke puzzels. Véél slotjes en andere handigheidjes om mee te spelen.
Samengevat: dikke aanrader zonder minpuntjes wat mij betreft.
Dit was de tweede kamer die we hier speelden. We zijn telkens warm onthaald geweest.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertMember since: 2019 April 6 (114 rooms played)
Posted on: 2022 October 22

Een wat oudere, maar leuke kamer

De kamer is zeker niet eng, maar er hangt wel wat spanning. De aankleding van de kamer en de puzzels zijn passend bij het thema. Sommige puzzels zijn heel origineel, maar anderen heb je als ervaren escaper wel vaker langs zien komen. Er zijn veel slotjes in de kamer, maar die doen absoluut niet af aan de beleving. Ook met een wat grotere groep ben je allemaal steeds bezig.
Het is een wat oudere kamer, maar wij hebben ons zeker vermaakt. Hosts waren erg vriendelijk. Hintsysteem zou wel anders mogen. Nu kregen we een antwoord ipv een hint.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Load more reviews