Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Runaway Train

Bussum , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 5 (Recommended: 4)

15 year

Read reviews

More about Runaway Train

The smoke is just clearing as the train stops after having crashed though an office building. You are part of a team of experts that have to find out what has happened. But is everything as it seems..?

After the police has left the crime scene you and your team have to investigate what has happened. During this investigation the circumstances suddenly change. Can you stay calm?

Themes

Adventure

Crime

Mystery

Thriller

Train

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

Video playback

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

39 likes

273 visitors

51% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Stationsplein 1
1404 EE, Bussum
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

149 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Origineel thema

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Na Mijdrecht was het de beurt aan Escape Tales.
Runaway Train is een kamer van 5 jaar oud ondertussen en dat moet je uiteraard in gedachten houden.

Onthaal:

We werden met een erg warm welkom onthaald door de 2 eigenaren. Meteen een erg gezellige babbel met een fris drankje.
De ontvangstruimte is proper en oogt fris. Er is een wc aanwezig en buiten kan je aan met geluk aan het station parkeren wat toepasselijk aan deze escape grenst.


Kamer:

Als een volwaardig CSI team aan ons de opdracht op de trein te gaan onderzoeken en tot de juiste conclusie te komen.

Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt…

Voor een kamer van 5 jaar oud ben ik verbaasd over het niveau van het decor. Ik heb echt de indruk van op een trein te zitten. Het enige wat me meteen al stoort is de muziekkeuze. Deze is te kort en draait ook hier weer irritant in een loop. Het blijft een erg onderschat onderdeel van een escape room naar mijn mening.
Qua flow zit het wel erg goed en als snel vinden we zat te doen voor 3 spelers. Communicatie is belangrijk in deze kamer en er kan met momenten veel parallel opgelost worden zonder dat je daardoor de indruk hebt dat je veel mist. Het wisselt qua puzzels wel flink af van doe, naar logisch denken maar nergens echt een echte uitschieter. Het is gewoon een vrij recht toe recht aan kamer en je weet een beetje wat je kan verwachten. Het is een beestje van zijn tijd en dat merk je nu wel op.

Om die reden miste ik ook wat sfeer en effecten. Zowel qua licht, geluid als praktische effecten.

Conclusie:

Een kamer van 5 jaar oud nu beoordelen komt nooit goed over, maar als ik me in de tijdgeest van toen zo plaatsen zou ik oprecht zeggen dat ze hier iets moois hebben neergezet.
Misschien had deze room een tijd geleden eens een stukje een makeover moeten krijgen om zich zo weer te meten met de huidige standaard. Het thema is er origineel genoeg voor.

De puzzels zijn leuk, maar soms wat vergezocht om zo in het verhaal te blijven.
De sfeer kan een stuk beter en de muziek, tja, misschien iets kiezen met een langere looptijd.
Dat gezegd zijnde heb ik me hier prima geamuseerd.
Nadien konden we nog eens lekker de beelden terugkijken wat altijd leuk is.
Ook werd er een toffe eindfoto gemaakt en ook dat weer leuk in thema.
Wat de kamer hier en daar tekort komt door zijn ouderdom wordt voor een heel stuk goedgemaakt door deze toffe eigenaren.
Advies qua groep zou 3 a 4 zijn, meer wordt het druk vrees ik.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  prodigydcmarieke

StanStanEscape ExpertMember since: 2017 November 13 (142 rooms played)
Posted on: 2021 September 6

Bloederig avontuur

Na een goede warming up te hebben gehad (lees: 3 kamers gespeeld op een andere locatie), kwamen we aan bij Escapetales om onze vierde kamer van de dag te spelen. Na gezellig gekletst te hebben met de eigenaren, konden we beginnen aan ons avontuur. Al snel werd duidelijk dat dit een bloederig avontuur zou worden. De kamer ziet er in thema perfect uit! De puzzels zijn in thema en zorgen ervoor dat het ‘verhaal’ wat duidelijker werd. De flow zat voor onze groep erg goed in de kamer. We zagen de verbanden erg snel en gingen daarom erg rap door de kamer heen. De meeste puzzels zijn erg standaard en niet per se vernieuwend. Echter zitten er wel een aantal leuke dingen in deze kamer. Zeker gezien de leeftijd van deze kamer. Na een hele snelle tijd neergezet te hebben, hebben we nog gezellig nagekletst en onze beelden teruggekeken. Alle highlights waren onthouden en werden uiteraard getoond op het grote beeld. Twee ontzettend enthousiaste en gastvrije eigenaren waar de passie vanaf spat. Wij komen snel terug voor de nieuwe kamer!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  dcmarieke

casturiicasturiiEscape GuruMember since: 2019 September 4 (113 rooms played)
Posted on: 2020 August 25

Een treinspoor met enkele hobbels

Na een korte ontvangst sprong onze host ineens in een nogal onovertuigende intro naar het verhaal over. Een goede intro is belangrijk, maar dit was eerder belachelijk door hoe halfhartig het was gedaan. Gelukkig duurde dit niet lang en konden we snel aan de slag.

Het concept is zeker interessant en het beste wat ik voor deze kamer kan zeggen is hoe het echt lijkt alsof je in een trein staat. Het decor klopt helemaal (al is de anatomie van de trein zelf een beetje raar) en ik moet zeggen dat het knap gedaan is. Er is duidelijk onderzoek naar gedaan en veel tijd in gezonken. Helaas is er naast de aankleding niet veel sfeer in de kamer te bekennen. Er zijn weinig tot geen licht- of geluidseffecten, muziek, of dergelijke te bekennen in de kamer naast een loopje van Hans Zimmer's "Time" (Mag dat wel met copyright?). Soms is het in de kamer zelfs ongemakkelijk stil. Het verhaal blijft voor de rest van de kamer in de achtergrond en de hele tijd spelen er voice-overs van een bad guy die eerder afdoen aan de ervaring, tot ze helaas zelfs irritant worden. Daarnaast had ik niet verwacht dat een kamer onbedoeld zo vies kon zijn. Een kamer kan vies gemaakt zijn door design, maar hier voelt het niet expres. Door de hele kamer heen voelden wij ons oprecht vies en gingen we maar wat snel op de flesjes ontsmettingsalcohol af toen het over was.

De puzzels waren creatief bedacht. Verschillende soorten puzzels en ideeën worden benut, maar niet veel steekt echt uit als bijzonder uniek. De variatie wordt er in ieder geval goed in gehouden en er is niet veel met codes, wat een plusje is. Soms zijn de puzzels helaas wat verwarrend. Het gebeurde vaker dat we elementen van verschillende puzzels door elkaar haalden en puzzels deactiveerden soms doordat sommige onderdelen niet goed vast bleven zitten. Daarnaast miste er een belangrijk onderdeel in de kamer, wat pas laat door de host was opgemerkt. Er is ook een ruimte waar veel spullen lagen die we uiteindelijk niet nodig hadden en het was moeilijk te onderscheiden wat nodig was en wat niet.
Je wordt een Walkie Talkie mee gegeven als hintsysteem en ik ben daar zelf geen fan van. Er zijn naar mijn mening betere manieren om dit in de kamer te verwerken dan via een extra (moeilijk te verstaan) object om mee te nemen.

De service was helaas zeer matig. Ondanks zijn vriendelijkheid was de host niet erg makkelijk mee te praten en leek hij zich niet te willen houden aan enige afstandsregels. Daarnaast leek hij van tevoren en nadat de kamer over was het interessanter te vinden om zelf te praten dan om het met ons over onze ervaring te hebben. Op ons kwam het over dat dit iemand was die niet hart heeft voor escape rooms of hosten en dat was erg moeilijk om aan te zien.
Als de kamer over is mag je je beelden terug kijken. Een ontzettend vet idee! Dit kan erg goed werken voor een kamer, niet alleen voor het onthouden van een kamer, maar ook om de leuke momenten terug te zien. Helaas voegde het voor ons niet veel toe aan de ervaring. Vanwege het gebrek aan (naar onze mening) dramatische gebeurtenissen of enige effecten was de kijkervaring in ons geval redelijk eentonig.

Ik moet zeggen dat ik het jammer vind. Het concept en het decor zijn heel mooi, daar is echt tijd aan gespendeerd en duidelijk onderzoek naar gedaan, maar de kamer's potentie wordt door meerdere dingen ingeperkt. Vooral de matige service, het gebrek aan sfeer, en de viesheid van de ruimte weerhouden het er van om een betere kamer zijn.

P.S. Aangaande deze review was EscapeTales bereid om meer in detail te praten over de kritiek. Ze namen dit gelukkig erg serieus en als ik het goed begrepen heb worden veel van de punten van kritiek ook daadwerkelijk opgepakt. Top van hen dat ze de kritiek serieus nemen!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 5.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  46:29 min


 • Lijkt echt of je in een trein staat
 • Beelden na de kamer bekijken is leuk idee
 • Puzzels waren creatief bedacht
 • Interessant concept
 • Niet veel codes
 • Bedrijf staat open voor kritiek
 • Kamer is echt vies
 • Beelden bekijken voegde niet veel toe
 • Puzzels soms verwarrend
 • Naast de aankleding, weinig sfeer
 • Weinig licht- of geluidseffecten
 • Host leek niet geïnteresseerd
 • De voice-overs
 • Één ruimte met veel objecten zonder doel

  bilipe

jofemajofemaEscape ExpertMember since: 2016 November 26 (110 rooms played)
Posted on: 2017 November 25

Hele gave kamer

Voor het eerst met z'n tweetjes een kamer gedaan. En dat ging eigenlijk best goed! Enthousiaste ontvangst, eerst tijd voor een babbeltje en drankje. Toen de kamer in. Erg fraai uitgewerkt thema, je waant je echt een uur lang in een treinstel. Originele puzzels. Helaas kwamen we net een paar minuutjes te kort voor de laatste uitdaging, die we gelukkig wel nog even af mochten maken. Na afloop konden we ons avontuur onder het genot van een drankje terugkijken. Het was ondanks ons 'falen' toch een heel geslaagde avond!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2017

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Mooi uitgewerkt thema
 • Vriendelijke ontvangst

  thijs_noorlandt

Volledige en spannende treinrit

Met 4 personen gespeeld. Zou niet met meer spelen.
Je hebt echt het gevoel dat je in een trein bent - erg leuk.
1 cijferslot, de rest creatieve en verschillende puzzels, mechanisch en elektronisch.
Het thema en het verhaal zijn prachtig verwerkt in de puzzels. De opdrachten liggen niet pal naast de puzzel : leuk!
Ontvangst netjes, mooie ontvangstruimte met tafelvoetbal en bar. Parkeren kan pal voor de deur.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in August 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Treingevoel, sfeer en afwerking
 • Weinig cijfersloten
 • 1 langdradige puzzel (wordt mogelijk aangepast)

  johan_van_drunen

Anja1988Anja1988Escape ApprenticeMember since: 2022 May 27 (1 room played)
Posted on: 2022 May 27

Aanrader!

We hebben deze escape room met 2 personen gedaan en daar is het ook geschikt voor!
Helaas voor ons zijn we er net niet uitgekomen ( wat zeker wel haalbaar was geweest ) maar dat maakte het niet minder leuk!
Het verhaal is tof, welkom ontvangst en heel leuk om jezelf nog terug te zien op beeld en terug te kijken op hoe het is gegaan!


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Leuke klassieke kamer

Een leuke puzzelkamer met toch wel een paar unieke puzzels. Mooi opgezet en mooi decor. Het is wel een klassieke puzzelkamer. Iets ouder, maar desalniettemin absoluut leuk om te spelen.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Paul (5 rooms played)
Posted on: 2022 May 30

Perfecte Trein beleving, leuke puzzels, geslaagd vrienden uitje

Je moet even inkomen in het verhaal, maar zodra je de labjas aantrekt en op onderzoek gaat in de realistisch ogende trein zit je er midden in. De puzzels zaten goed in elkaar, al kregen we soms wel te horen door de speakers dat we op een dood spoor zaten. Gelukkig werden de puzzels niet gespoiled, dus de uitdaging blijft er steeds in zitten. Wij hebben ons zeer goed vermaakt en gelachen en komen graag nog een keer terug voor een andere escape room.
Goed om te weten wij waren met z'n vieren, 2 met wat escape room ervaring (ongeveer 5 kamers al gedaan) en 2 met zeer weinig ervaring (1 kamer gedaan) maar niemand zat zich te vervelen of niets te doen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:14 min

 

JessicaBJessicaBEscape ApprenticeMember since: 2022 May 1 (9 rooms played)
Posted on: 2022 May 20

Top service en uitdagende leuke kamer

Laten beginnen met het ontvangst. Je hebt gelijk het gevoel dat je echt welkom bent en je niet gehaast aan de kamer moet beginnen. Eerst een babbeltje en wat te drinken. Daarna krijg je rustig de tijd je spullen op te bergen en ga je, na een enthousiaste en spannende uitleg, de kamer ingestuurd. Het thema van de escaperoom past precies bij de sfeer die je binnen ervaart. Vooral de puzzels vonden wij erg leuk. Wij waren met z'n 4e en konden allemaal aan de slag. Daarnaast ziet het er realistisch uit en heb je echt het gevoel dat je je even in een andere wereld waant. Helaas net niet ontsnapt, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Echt een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Kevin (1 room played)
Posted on: 2022 May 4

Super leuk echt een aanrader!!

Het was een super leuke escape room met zeer mooie kamers en super effecten wat je helemaal in het verhaal onderdompelde! We werden echt super ontvangen en de hosstes waren erg gastvrij.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Spannende en actieve ervaring!

Een super orgineel verhaal met een super decor! Het hele verhaal klopt helemaal inclusief de sfeer die er hangt. We werden op een leuke manier ontvangen door de hostesses en ook op een goeie manier door de kamer begeleid, met niet te snel tips en toch nog even de laatste puzzel kunnen uitspelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Nathaloe (1 room played)
Posted on: 2022 May 1

Echt een top ervaring!

Een ontzettende toffe en uitgebreide escape room inclusief gave effecten. De hostesses waren heel aardig en gastvrij


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Darcy (1 room played)
Posted on: 2022 April 30

Super leuk!

Het was een super leuke escape room! Mooie kamers en veel leuke hints. Ook Sacha en Safiera waren hele leuke hosts.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

 

lmatlmatEscape ExpertMember since: 2019 November 11 (97 rooms played)
Posted on: 2022 January 29

Heel toffe kamer.

Dit is een heel mooie kamer. Heel leuke ontvangst, toffe inkelding, kortom het totaalplaatje klopt.
Deze kamer is zeker een aanrader.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: De Kangoeroes

Escaped: Yes  51:58 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service

 

romoromoEscape ExpertMember since: 2020 November 7 (84 rooms played)
Posted on: 2021 November 7

Deze trein wil je niet missen

Het is zondag en dan strekken we graag de pootjes in plaats lui op de bank. We hadden een ochtend programma in Amersfoort dus even gekeken wat er redelijk in de buurt ligt. Philip van EscapeTales gebeld en er was een plekje om 15:00. Wij op weg naar Bussum. Een goede grand café bezocht op tip van Philip en we waren er klaar voor.

We werden ontvangen door Thijs. Lekker geklets. Gelachen en heerlijk gespeeld. Origineel, goede logica, goed verhaal, pootjes gestrekt en dikke prima service. Ook echt wel tof dat je nog wat beelden terug gaat zien. Philip kwam ook nog even kletsen en nog wat tips gedeeld wat altijd leuk is.

Wij zijn heel benieuwd naar deel 2.

@ Thijs ....Je bent echt een leuke spelleider. Volgende keer gewoon lekker jij zeggen tegen ons. Anders voelen we ons ons zo oud ;)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: Romo

Escaped: Yes  52:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

swizardswizardJunior EscaperMember since: 2019 May 25 (12 rooms played)
Posted on: 2021 August 29

Leuke escaperoom met erg goede service

We hebben na een tijd geen kamers eindelijk weer eens een kamer gedaan. Dit was een fijne 'inkomer' om weer te beginnen. We werden in het begin begroet door de vriendelijke host, die na een babbeltje ons mee naar de kamer nam. Hier begon de niet te lange intro voordat we aan de slag gingen. Je komt snel in de sterke kamer. Het voelt wel echt trein-achtig met veel kleine typische 'trein-details'. Het was in het begin enigszins overweldigend met alles wat tegelijkertijd wat betreft informatie op je af komt. Ik vond het soms wat lastig om het relevante van het niet relevante te scheiden. Tegelijkertijd was er wel leuk veel te doen, en konden we snel aan de slag. De verdere kamers waren ook erg leuk in de sfeer. Verder liepen we enkele keren vast, maar gelukkig lette de host goed op waardoor we goed in de gameflow bleven. Wat ons verder goed beviel was achteraf de escape ervaring terug te kijken. Het is leuk om terug te zien wat je misde, wat er goed ging en wat er wellicht fout ging. De host had het over dat ze binnenkort een tweede kamer gaan open, en wij zijn zeker van de partij!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Leuke trein sfeer, veel kleine details
 • Aantal leuke puzzels, vooral met de props
 • Achteraf terugkijken van ervaringen was erg leuk!
 • Vriendelijke host
 • Host let goed op de game-flow
 • De sfeer kan soms wat sterker bv muziek/effecten
 • Voice-over was lastig te verstaan
 • Te veel red herrings voor mijn smaak

 

Vito (1 room played)
Posted on: 2021 August 28

Spannend tot de laatste 13 seconden

Mooie aankleding en goede puzzels. Vriendelijke host en was een hele leuke ervaring. Zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzel complexiteit
 • Aankleding
 • Vriendelijke host
 • Geen hangsloten
 • Geautomatiseerde elementen

 

Randy (1 room played)
Posted on: 2021 August 25

Super tof!

Leuke puzzels en zeker niet makkelijk!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: No

 

Isa (1 room played)
Posted on: 2021 August 17

Heel leuk!

Arjen is echt een topper! Hij is mega enthousiast & neemt je helemaal mee in het verhaal. Ik heb samen met mijn moeder de escape room gespeeld, met z'n tweeën is het zeker te doen & wat zo leuk is dat het weinig cijfersloten zijn in vergelijking met andere escaperooms. Wat deze ervaring echt uniek maakt is dat je jezelf (met de nodige feedback) terug kan bekijken op camera. Echt keihard gelachen. Ik raad deze room absoluut aan!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Orgineel
 • Weinig cijfersloten
 • Makkelijk te bereiken met OV & auto

 

Diego Nijboer (4 rooms played)
Posted on: 2021 August 12

Erg leuk coronaproof uitje!

Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen en konden we gelijk beginnen. Je kunt zien dat EscapeTales erg hun best heeft gedaan om een uitdagende en onderscheidende escape room neer te zetten. Als je op zoek bent naar de moeilijkste escape room, is deze dat misschien wat minder, maar er zit voldoende uitdaging en variatie van puzzels in. Dat maakt hem tegelijk ook toegankelijk voor veel uiteenlopende groepen van zowel jong als oud. Na het ontsnappen (of niet ontsnappen) is er ruimte voor een drankje met nabespreking. Ik kan deze escape room zeker aan raden!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel thema
 • Vriendelijke hosts

 

Geslaagd!

Gezellig met het gezin geweest en hartstikke naar ons zin gehad! We werden hartelijk ontvangen met een drankje en leuke babbel. Er waren leuke uitdagende opgaves voor ons en een spannende verhaallijn. Net optijd weten te ontsnappen gelukkig 😁 Zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:31 min


 • Gastvrijheid
 • Spannend
 • Vermakelijk

 

Zimo Sibbing (7 rooms played)
Posted on: 2021 May 24

Alles wat je wilt van een top escape!

Na een jaar droogte door corona konden wij eindelijke weer eens een Escape Room doen. Mijn oog was op deze gevallen en van die keuze heb ik geen moment spijt gehad. De aankleding en sfeer van een treinongeluk zijn zo realistisch als je mag verwachten: compleet met karakteristieke coupe en halletjes zoals je het kent van een ouderwetse stoptrein. Briljant! Ik mag natuurlijk niks verklappen over de ins en outs van de escape maar ik zou deze absoluut aanbevelen!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in May 2021

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Thema
 • Puzzels
 • Meerdere lagen

 

beaubeauJunior EscaperMember since: 2020 January 20 (18 rooms played)
Posted on: 2021 August 10

Slechte service en game

We hebben deze escaperoom ruim optijd geboekt maar de host was een kwartier te laat om ons binnen te laten. Eenmaal binnen werden we niet echt ontvangen en de host moest nog de kamer resetten van de groep van de dag ervoor. Tijdens het spel kwamen we erachter dat de game echt totaal niet ontworpen was op 2 personen wat de website wel claimt. De hints werden gegeven op t moment dat we op t punt stonden om de puzzel op te lossen en er waren veel elementen zo vaag dat je niet wist wat je ermee moest.

Aan het einde van de escape werden we zo snel mogelijk weggebonjourd zonder na te praten of door te lopen.


Response by EscapeTales

2021 August 16

Hi Beau, wat vervelend om te lezen dat jullie dit zo ervaren hebben. Juist omdat we staan voor service en een leuke beleving samen. Om hiervan te leren zou ik graag even in contact met jullie komen. Zou je me een bericht kunnen sturen op info@escapetales.nl? Alvast dank!


3.5

Ambiance: 2.5

Game experience: 5.0

Service: 1.0


Played in January 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Deco zag er gaaf uit
 • Niet voor 2 personen
 • Slechte service
 • Host was te laat
 • Hintsysteem was te snel
 • Host had geen zin in bezoek

 

Carlijn (19 rooms played)
Posted on: 2021 August 17

Ik heb nog nooit zo'n indrukwekkende trein room gespeeld

Ik heb een geweldige avond gehad met mijn ouders en familie, het was super gezellig. Eerst werden we hartelijk ontvangen door twee hosts, we bestelde een lekker drankje en hebben even gekletst over eerdere escape rooms. Daarna gingen we beginnen, de trein was extreem realistisch nagebouwd. Ik was echt onder de indruk!!!! Het verhaal was spannend en realistisch tegelijk. Wij zijn ontsnapt en hebben achteraf nog hard na gelachen over alles wat mis en goed ging. Kortom geslaagde avond.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in January 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • vriendelijke host
 • beelden terug kijken
 • super thema
 • interessant concept
 • Host stond open voor kritiek

 

EscapElineEscapElineEscape ExpertMember since: 2019 September 21 (147 rooms played)
Posted on: 2020 October 5

Kamer met potentie

Deze kamer last minute geboekt, dat werd goed geregeld. De host was heel vriendelijk en bleef positief. Wij zaten niet in een lekkere flow en de host probeerde ons toch met een goed gevoel naar huis te laten gaan. We vonden sommige puzzels heel leuk en logisch om op te lossen, maar vonden de logica van andere puzzels ver te zoeken. Hierdoor kwamen we er niet lekker in. Qua geluids- en lichteffecten kan er denk ik ook nog meer uit de kamer gehaald worden. We vonden het jammer genoeg een beetje tegenvallen en de prijs die we betaald hebben daardoor echt te hoog. De kamer bevat zeker goede elementen en met wat aanpassingen denk ik dat dit zeker een hele toffe, complete beleving kan worden. Heel leuk is dat je achteraf beelden terug kan kijken, dat is absoluut een pluspunt!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Vriendelijke host
 • Beelden terug kijken
 • Prijs
 • Sommige (onlogische) puzzels

 

Chris (1 room played)
Posted on: 2020 September 29

Highlight van bussum

Onwijs leuke ervaring! Meer uitdagend dan verwacht. Mooi aangekleed en leuk toepasselijk thema. Ik kan deze escape room zeker aanraden!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Thema

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great