Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Runaway Train

Bussum , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 5 (Recommended: 4)

15 year

Read reviews

More about Runaway Train

The smoke is just clearing as the train stops after having crashed though an office building. You are part of a team of experts that have to find out what has happened. But is everything as it seems..?

After the police has left the crime scene you and your team have to investigate what has happened. During this investigation the circumstances suddenly change. Can you stay calm?

Themes

Adventure

Crime

Mystery

Thriller

Train

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Video playback

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

36 likes

256 visitors

52.5% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Stationsplein 1
1404 EE, Bussum
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

139 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Origineel thema

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Na Mijdrecht was het de beurt aan Escape Tales.
Runaway Train is een kamer van 5 jaar oud ondertussen en dat moet je uiteraard in gedachten houden.

Onthaal:

We werden met een erg warm welkom onthaald door de 2 eigenaren. Meteen een erg gezellige babbel met een fris drankje.
De ontvangstruimte is proper en oogt fris. Er is een wc aanwezig en buiten kan je aan met geluk aan het station parkeren wat toepasselijk aan deze escape grenst.


Kamer:

Als een volwaardig CSI team aan ons de opdracht op de trein te gaan onderzoeken en tot de juiste conclusie te komen.

Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt…

Voor een kamer van 5 jaar oud ben ik verbaasd over het niveau van het decor. Ik heb echt de indruk van op een trein te zitten. Het enige wat me meteen al stoort is de muziekkeuze. Deze is te kort en draait ook hier weer irritant in een loop. Het blijft een erg onderschat onderdeel van een escape room naar mijn mening.
Qua flow zit het wel erg goed en als snel vinden we zat te doen voor 3 spelers. Communicatie is belangrijk in deze kamer en er kan met momenten veel parallel opgelost worden zonder dat je daardoor de indruk hebt dat je veel mist. Het wisselt qua puzzels wel flink af van doe, naar logisch denken maar nergens echt een echte uitschieter. Het is gewoon een vrij recht toe recht aan kamer en je weet een beetje wat je kan verwachten. Het is een beestje van zijn tijd en dat merk je nu wel op.

Om die reden miste ik ook wat sfeer en effecten. Zowel qua licht, geluid als praktische effecten.

Conclusie:

Een kamer van 5 jaar oud nu beoordelen komt nooit goed over, maar als ik me in de tijdgeest van toen zo plaatsen zou ik oprecht zeggen dat ze hier iets moois hebben neergezet.
Misschien had deze room een tijd geleden eens een stukje een makeover moeten krijgen om zich zo weer te meten met de huidige standaard. Het thema is er origineel genoeg voor.

De puzzels zijn leuk, maar soms wat vergezocht om zo in het verhaal te blijven.
De sfeer kan een stuk beter en de muziek, tja, misschien iets kiezen met een langere looptijd.
Dat gezegd zijnde heb ik me hier prima geamuseerd.
Nadien konden we nog eens lekker de beelden terugkijken wat altijd leuk is.
Ook werd er een toffe eindfoto gemaakt en ook dat weer leuk in thema.
Wat de kamer hier en daar tekort komt door zijn ouderdom wordt voor een heel stuk goedgemaakt door deze toffe eigenaren.
Advies qua groep zou 3 a 4 zijn, meer wordt het druk vrees ik.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  prodigydcmarieke

StanStanSenior EscaperMember since: 2017 November 13 (87 rooms played)
Posted on: 2021 September 6

Bloederig avontuur

Na een goede warming up te hebben gehad (lees: 3 kamers gespeeld op een andere locatie), kwamen we aan bij Escapetales om onze vierde kamer van de dag te spelen. Na gezellig gekletst te hebben met de eigenaren, konden we beginnen aan ons avontuur. Al snel werd duidelijk dat dit een bloederig avontuur zou worden. De kamer ziet er in thema perfect uit! De puzzels zijn in thema en zorgen ervoor dat het ‘verhaal’ wat duidelijker werd. De flow zat voor onze groep erg goed in de kamer. We zagen de verbanden erg snel en gingen daarom erg rap door de kamer heen. De meeste puzzels zijn erg standaard en niet per se vernieuwend. Echter zitten er wel een aantal leuke dingen in deze kamer. Zeker gezien de leeftijd van deze kamer. Na een hele snelle tijd neergezet te hebben, hebben we nog gezellig nagekletst en onze beelden teruggekeken. Alle highlights waren onthouden en werden uiteraard getoond op het grote beeld. Twee ontzettend enthousiaste en gastvrije eigenaren waar de passie vanaf spat. Wij komen snel terug voor de nieuwe kamer!


8.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 9.5


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  dcmarieke

casturiicasturiiEscape GuruMember since: 2019 September 4 (87 rooms played)
Posted on: 2020 August 25

Een treinspoor met enkele hobbels

Na een korte ontvangst sprong onze host ineens in een nogal onovertuigende intro naar het verhaal over. Een goede intro is belangrijk, maar dit was eerder belachelijk door hoe halfhartig het was gedaan. Gelukkig duurde dit niet lang en konden we snel aan de slag.

Het concept is zeker interessant en het beste wat ik voor deze kamer kan zeggen is hoe het echt lijkt alsof je in een trein staat. Het decor klopt helemaal (al is de anatomie van de trein zelf een beetje raar) en ik moet zeggen dat het knap gedaan is. Er is duidelijk onderzoek naar gedaan en veel tijd in gezonken. Helaas is er naast de aankleding niet veel sfeer in de kamer te bekennen. Er zijn weinig tot geen licht- of geluidseffecten, muziek, of dergelijke te bekennen in de kamer naast een loopje van Hans Zimmer's "Time" (Mag dat wel met copyright?). Soms is het in de kamer zelfs ongemakkelijk stil. Het verhaal blijft voor de rest van de kamer in de achtergrond en de hele tijd spelen er voice-overs van een bad guy die eerder afdoen aan de ervaring, tot ze helaas zelfs irritant worden. Daarnaast had ik niet verwacht dat een kamer onbedoeld zo vies kon zijn. Een kamer kan vies gemaakt zijn door design, maar hier voelt het niet expres. Door de hele kamer heen voelden wij ons oprecht vies en gingen we maar wat snel op de flesjes ontsmettingsalcohol af toen het over was.

De puzzels waren creatief bedacht. Verschillende soorten puzzels en ideeën worden benut, maar niet veel steekt echt uit als bijzonder uniek. De variatie wordt er in ieder geval goed in gehouden en er is niet veel met codes, wat een plusje is. Soms zijn de puzzels helaas wat verwarrend. Het gebeurde vaker dat we elementen van verschillende puzzels door elkaar haalden en puzzels deactiveerden soms doordat sommige onderdelen niet goed vast bleven zitten. Daarnaast miste er een belangrijk onderdeel in de kamer, wat pas laat door de host was opgemerkt. Er is ook een ruimte waar veel spullen lagen die we uiteindelijk niet nodig hadden en het was moeilijk te onderscheiden wat nodig was en wat niet.
Je wordt een Walkie Talkie mee gegeven als hintsysteem en ik ben daar zelf geen fan van. Er zijn naar mijn mening betere manieren om dit in de kamer te verwerken dan via een extra (moeilijk te verstaan) object om mee te nemen.

De service was helaas zeer matig. Ondanks zijn vriendelijkheid was de host niet erg makkelijk mee te praten en leek hij zich niet te willen houden aan enige afstandsregels. Daarnaast leek hij van tevoren en nadat de kamer over was het interessanter te vinden om zelf te praten dan om het met ons over onze ervaring te hebben. Op ons kwam het over dat dit iemand was die niet hart heeft voor escape rooms of hosten en dat was erg moeilijk om aan te zien.
Als de kamer over is mag je je beelden terug kijken. Een ontzettend vet idee! Dit kan erg goed werken voor een kamer, niet alleen voor het onthouden van een kamer, maar ook om de leuke momenten terug te zien. Helaas voegde het voor ons niet veel toe aan de ervaring. Vanwege het gebrek aan (naar onze mening) dramatische gebeurtenissen of enige effecten was de kijkervaring in ons geval redelijk eentonig.

Ik moet zeggen dat ik het jammer vind. Het concept en het decor zijn heel mooi, daar is echt tijd aan gespendeerd en duidelijk onderzoek naar gedaan, maar de kamer's potentie wordt door meerdere dingen ingeperkt. Vooral de matige service, het gebrek aan sfeer, en de viesheid van de ruimte weerhouden het er van om een betere kamer zijn.

P.S. Aangaande deze review was EscapeTales bereid om meer in detail te praten over de kritiek. Ze namen dit gelukkig erg serieus en als ik het goed begrepen heb worden veel van de punten van kritiek ook daadwerkelijk opgepakt. Top van hen dat ze de kritiek serieus nemen!


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.5

Service: 5.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  46:29 min


 • Bedrijf staat open voor kritiek
 • Niet veel codes
 • Interessant concept
 • Puzzels waren creatief bedacht
 • Beelden na de kamer bekijken is leuk idee
 • Lijkt echt of je in een trein staat
 • Één ruimte met veel objecten zonder doel
 • De voice-overs
 • Host leek niet geïnteresseerd
 • Weinig licht- of geluidseffecten
 • Naast de aankleding, weinig sfeer
 • Puzzels soms verwarrend
 • Beelden bekijken voegde niet veel toe
 • Kamer is echt vies

  bilipe

jofemajofemaEscape ExpertMember since: 2016 November 26 (107 rooms played)
Posted on: 2017 November 25

Hele gave kamer

Voor het eerst met z'n tweetjes een kamer gedaan. En dat ging eigenlijk best goed! Enthousiaste ontvangst, eerst tijd voor een babbeltje en drankje. Toen de kamer in. Erg fraai uitgewerkt thema, je waant je echt een uur lang in een treinstel. Originele puzzels. Helaas kwamen we net een paar minuutjes te kort voor de laatste uitdaging, die we gelukkig wel nog even af mochten maken. Na afloop konden we ons avontuur onder het genot van een drankje terugkijken. Het was ondanks ons 'falen' toch een heel geslaagde avond!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2017

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Vriendelijke ontvangst
 • Mooi uitgewerkt thema

  thijs_noorlandt

Volledige en spannende treinrit

Met 4 personen gespeeld. Zou niet met meer spelen.
Je hebt echt het gevoel dat je in een trein bent - erg leuk.
1 cijferslot, de rest creatieve en verschillende puzzels, mechanisch en elektronisch.
Het thema en het verhaal zijn prachtig verwerkt in de puzzels. De opdrachten liggen niet pal naast de puzzel : leuk!
Ontvangst netjes, mooie ontvangstruimte met tafelvoetbal en bar. Parkeren kan pal voor de deur.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 8.0


Played in August 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Weinig cijfersloten
 • Treingevoel, sfeer en afwerking
 • 1 langdradige puzzel (wordt mogelijk aangepast)

  johan_van_drunen

romoromoSenior EscaperMember since: 2020 November 7 (60 rooms played)
Posted on: 2021 November 7

Deze trein wil je niet missen

Het is zondag en dan strekken we graag de pootjes in plaats lui op de bank. We hadden een ochtend programma in Amersfoort dus even gekeken wat er redelijk in de buurt ligt. Philip van EscapeTales gebeld en er was een plekje om 15:00. Wij op weg naar Bussum. Een goede grand café bezocht op tip van Philip en we waren er klaar voor.

We werden ontvangen door Thijs. Lekker geklets. Gelachen en heerlijk gespeeld. Origineel, goede logica, goed verhaal, pootjes gestrekt en dikke prima service. Ook echt wel tof dat je nog wat beelden terug gaat zien. Philip kwam ook nog even kletsen en nog wat tips gedeeld wat altijd leuk is.

Wij zijn heel benieuwd naar deel 2.

@ Thijs ....Je bent echt een leuke spelleider. Volgende keer gewoon lekker jij zeggen tegen ons. Anders voelen we ons ons zo oud ;)


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: Romo

Escaped: Yes  52:59 min


 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

swizardswizardJunior EscaperMember since: 2019 May 25 (9 rooms played)
Posted on: 2021 August 29

Leuke escaperoom met erg goede service

We hebben na een tijd geen kamers eindelijk weer eens een kamer gedaan. Dit was een fijne 'inkomer' om weer te beginnen. We werden in het begin begroet door de vriendelijke host, die na een babbeltje ons mee naar de kamer nam. Hier begon de niet te lange intro voordat we aan de slag gingen. Je komt snel in de sterke kamer. Het voelt wel echt trein-achtig met veel kleine typische 'trein-details'. Het was in het begin enigszins overweldigend met alles wat tegelijkertijd wat betreft informatie op je af komt. Ik vond het soms wat lastig om het relevante van het niet relevante te scheiden. Tegelijkertijd was er wel leuk veel te doen, en konden we snel aan de slag. De verdere kamers waren ook erg leuk in de sfeer. Verder liepen we enkele keren vast, maar gelukkig lette de host goed op waardoor we goed in de gameflow bleven. Wat ons verder goed beviel was achteraf de escape ervaring terug te kijken. Het is leuk om terug te zien wat je misde, wat er goed ging en wat er wellicht fout ging. De host had het over dat ze binnenkort een tweede kamer gaan open, en wij zijn zeker van de partij!


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 7.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Host let goed op de game-flow
 • Vriendelijke host
 • Achteraf terugkijken van ervaringen was erg leuk!
 • Aantal leuke puzzels, vooral met de props
 • Leuke trein sfeer, veel kleine details
 • Te veel red herrings voor mijn smaak
 • Voice-over was lastig te verstaan
 • De sfeer kan soms wat sterker bv muziek/effecten

 

Vito (1 room played)
Posted on: 2021 August 28

Spannend tot de laatste 13 seconden

Mooie aankleding en goede puzzels. Vriendelijke host en was een hele leuke ervaring. Zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Geautomatiseerde elementen
 • Geen hangsloten
 • Vriendelijke host
 • Aankleding
 • Puzzel complexiteit

 

Randy (1 room played)
Posted on: 2021 August 25

Super tof!

Leuke puzzels en zeker niet makkelijk!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: No

 

Isa (1 room played)
Posted on: 2021 August 17

Heel leuk!

Arjen is echt een topper! Hij is mega enthousiast & neemt je helemaal mee in het verhaal. Ik heb samen met mijn moeder de escape room gespeeld, met z'n tweeën is het zeker te doen & wat zo leuk is dat het weinig cijfersloten zijn in vergelijking met andere escaperooms. Wat deze ervaring echt uniek maakt is dat je jezelf (met de nodige feedback) terug kan bekijken op camera. Echt keihard gelachen. Ik raad deze room absoluut aan!


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Makkelijk te bereiken met OV & auto
 • Weinig cijfersloten
 • Orgineel

 

Diego Nijboer (4 rooms played)
Posted on: 2021 August 12

Erg leuk coronaproof uitje!

Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen en konden we gelijk beginnen. Je kunt zien dat EscapeTales erg hun best heeft gedaan om een uitdagende en onderscheidende escape room neer te zetten. Als je op zoek bent naar de moeilijkste escape room, is deze dat misschien wat minder, maar er zit voldoende uitdaging en variatie van puzzels in. Dat maakt hem tegelijk ook toegankelijk voor veel uiteenlopende groepen van zowel jong als oud. Na het ontsnappen (of niet ontsnappen) is er ruimte voor een drankje met nabespreking. Ik kan deze escape room zeker aan raden!


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Vriendelijke hosts
 • Origineel thema

 

Geslaagd!

Gezellig met het gezin geweest en hartstikke naar ons zin gehad! We werden hartelijk ontvangen met een drankje en leuke babbel. Er waren leuke uitdagende opgaves voor ons en een spannende verhaallijn. Net optijd weten te ontsnappen gelukkig 😁 Zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:31 min


 • Vermakelijk
 • Spannend
 • Gastvrijheid

 

Zimo Sibbing (7 rooms played)
Posted on: 2021 May 24

Alles wat je wilt van een top escape!

Na een jaar droogte door corona konden wij eindelijke weer eens een Escape Room doen. Mijn oog was op deze gevallen en van die keuze heb ik geen moment spijt gehad. De aankleding en sfeer van een treinongeluk zijn zo realistisch als je mag verwachten: compleet met karakteristieke coupe en halletjes zoals je het kent van een ouderwetse stoptrein. Briljant! Ik mag natuurlijk niks verklappen over de ins en outs van de escape maar ik zou deze absoluut aanbevelen!


9

Ambiance: 9.5

Puzzles: 8.5

Service: 9.0


Played in May 2021

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Meerdere lagen
 • Puzzels
 • Thema

 

beaubeauJunior EscaperMember since: 2020 January 20 (18 rooms played)
Posted on: 2021 August 10

Slechte service en game

We hebben deze escaperoom ruim optijd geboekt maar de host was een kwartier te laat om ons binnen te laten. Eenmaal binnen werden we niet echt ontvangen en de host moest nog de kamer resetten van de groep van de dag ervoor. Tijdens het spel kwamen we erachter dat de game echt totaal niet ontworpen was op 2 personen wat de website wel claimt. De hints werden gegeven op t moment dat we op t punt stonden om de puzzel op te lossen en er waren veel elementen zo vaag dat je niet wist wat je ermee moest.

Aan het einde van de escape werden we zo snel mogelijk weggebonjourd zonder na te praten of door te lopen.


Response by EscapeTales

2021 August 16

Hi Beau, wat vervelend om te lezen dat jullie dit zo ervaren hebben. Juist omdat we staan voor service en een leuke beleving samen. Om hiervan te leren zou ik graag even in contact met jullie komen. Zou je me een bericht kunnen sturen op info@escapetales.nl? Alvast dank!


3.5

Ambiance: 2.5

Puzzles: 5.0

Service: 1.0


Played in January 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Deco zag er gaaf uit
 • Host had geen zin in bezoek
 • Hintsysteem was te snel
 • Host was te laat
 • Slechte service
 • Niet voor 2 personen

 

Carlijn (19 rooms played)
Posted on: 2021 August 17

Ik heb nog nooit zo'n indrukwekkende trein room gespeeld

Ik heb een geweldige avond gehad met mijn ouders en familie, het was super gezellig. Eerst werden we hartelijk ontvangen door twee hosts, we bestelde een lekker drankje en hebben even gekletst over eerdere escape rooms. Daarna gingen we beginnen, de trein was extreem realistisch nagebouwd. Ik was echt onder de indruk!!!! Het verhaal was spannend en realistisch tegelijk. Wij zijn ontsnapt en hebben achteraf nog hard na gelachen over alles wat mis en goed ging. Kortom geslaagde avond.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 10.0

Service: 9.0


Played in January 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Host stond open voor kritiek
 • interessant concept
 • super thema
 • beelden terug kijken
 • vriendelijke host

 

EscapElineEscapElineEscape ExpertMember since: 2019 September 21 (104 rooms played)
Posted on: 2020 October 5

Kamer met potentie

Deze kamer last minute geboekt, dat werd goed geregeld. De host was heel vriendelijk en bleef positief. Wij zaten niet in een lekkere flow en de host probeerde ons toch met een goed gevoel naar huis te laten gaan. We vonden sommige puzzels heel leuk en logisch om op te lossen, maar vonden de logica van andere puzzels ver te zoeken. Hierdoor kwamen we er niet lekker in. Qua geluids- en lichteffecten kan er denk ik ook nog meer uit de kamer gehaald worden. We vonden het jammer genoeg een beetje tegenvallen en de prijs die we betaald hebben daardoor echt te hoog. De kamer bevat zeker goede elementen en met wat aanpassingen denk ik dat dit zeker een hele toffe, complete beleving kan worden. Heel leuk is dat je achteraf beelden terug kan kijken, dat is absoluut een pluspunt!


7.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Beelden terug kijken
 • Vriendelijke host
 • Sommige (onlogische) puzzels
 • Prijs

 

Chris (1 room played)
Posted on: 2020 September 29

Highlight van bussum

Onwijs leuke ervaring! Meer uitdagend dan verwacht. Mooi aangekleed en leuk toepasselijk thema. Ik kan deze escape room zeker aanraden!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Thema

 

Super ervaring!

Eerste keer escape room, zeker niet de laatste keer. Escapetales was fantastisch! De eigenaar Sebastian verwelkomende ons op de afgesproken tijd, na een drankje en zeer leuke/grappige introductie zijn wij aan ons avontuur begonnen, het oplossen van een trein crash mysterie. Zeer goed bedacht en realistische inrichting van de escape room. Het is niet makkelijk en zeker uitdagend. Echt waar voor je geld! Daarna een leuke na besprekingen met de nodige grappen over de houdingen en stupiditeiten van de onze groep tijdens de escape. Het is zeer duidelijk dat Sebastian van zijn hobby werk heeft gemaakt. Er is nu 1 escape experience, maar er komt een tweede aan. Wij komen 100 procent terug. Super leuke avond gehad. Onwijs bedankt Sebastiaan voor de goede zorgen en de ervaring!!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 5 persons

Escaped: No

 

Fantastische ervaring!

Tot nu toe mijn favoriete escaperoom. Geweldige scène prachtig nagebouwd met een realistisch verhaal en goede effecten. Puzzels niet te moeilijk en niet te makkelijk, met originele hints als je vastloopt.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  03:12 min


 • Goeie puzzels
 • Geweldige scène

 

Ernst Pontier (10 rooms played)
Posted on: 2020 August 29

Goede kamer met thematische puzzels

Met z’n drieën deze escape room gedaan. Zeer vriendelijk ontvangen door de host en na een kop koffie de escape room in. Onze ervaring met escape rooms was zeer uiteenlopend (de een bijvoorbeeld slechts 2x, de ander 10 kamers gespeeld). Al met al toch voor iedereen uitdagende puzzels, waarvan de meesten super binnen het algemene thema vallen. Het terugkijken is erg leuk en geeft heel mooi inzicht in het eigen handelen!


9

Ambiance: 7.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Host
 • Puzzels van alle niveau’s
 • Thema
 • Sfeer buiten de escape room

 

Gezellige ervaring, met een leuke nabespreking (met video opnames) waar je samen goed om kan lachen!

Deze escape room is gelegen naast Naarden-Bussum treinstation, en daardoor heel erg makkelijk te vinden en te bereiken met de trein.

Bij aanvang was er tijd om nog even te praten met je teamgenoten, met een ruime keuze aan drankjes en andere versnaperingen, alvorens je naar de start geleid word door de escape room host. Daar werd het scenario uitgelegd en welke 'tools' er in de 'toolkit' zitten en tot je beschikking hebt. Het rollenspel wat onderdeel is van deze ervaring helpt enorm met het 'echt' beleven van het scenario, en maakt het erg spannend als je sommige vragen stelt over de walkie-talkie (die onderdeel is van je 'toolkit'). De hints die we kregen toen we afentoe vast liepen waren origineel gebracht en niet hap-klaar gegeven, wat een fijne pluspunt is.

Deze escape room begint gelijk met een goeie sfeer neerzetten waardoor je bijna direct het gevoel hebt in een echte trein te zitten. De puzzels trekken je echt mee in de sfeer en setting van deze escape room, waardoor je soms de tijd helemaal uit het oog verliest. Ik was blij dat er maar één cijferslot puzzel was, die vind ik over het algemeen behoorlijk saai maar was in deze escape room leuk verwerkt.

Aan het eind krijg je een nabespreking inclusief video opname, en krijg je ook de gelegenheid om vragen te stellen over dingen en/of puzzels waar je niet uitkwam, of verkeerd begreep.

De host was vriendelijk, en legde deze escaperoom ervaring goed uit en deed goed mee met het rollenspel tijdens de ervaring.

Kortom, de runaway train escape room is een erg leuke ervaring met een fijne introductie, en een gezellige nabespreking.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  03:12 min


 • Leuke nabespreking
 • Sfeerverlichting

 

William (14 rooms played)
Posted on: 2020 August 29

Geweldig trein avontuur!!!

We zijn hier naar toe gegaan met de trein. En deze escape room ligt werkelijk naast het station Naarden-Bussum. Mega makkelijk dus, 10 voor de locatie! Het ontvangst was goed en er was nog even tijd voor een drankje vooraf. Daarna zijn we begonnen met het spel. Wow wat een geweldig decor! Je waant je echt volledig in het avontuur. Alles is echt heel goed nagemaakt, verlichting, geluid en decor het was echt top. Ook het spel was super spannend en goed in elkaar gezet. Ook wordt hier goed aan de Corona maatregelen gedacht. Voor ons werd er voldoende afstand bewaard en overal staat er desinfectiemiddel. Na afloop hebben we enorm veel plezier gehad met het terug kijken van de beelden. Voor ons is het echt een aanrader om hier naar toe te gaan! Ps we zijn heel benieuwd naar hun tweede kamer, we hoorden dat deze bijna klaar is! Wij gaan dan zeker terugkomen! Super bedankt team EscapeTales!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Einddoel
 • Professioneel
 • Special effects
 • Sfeer
 • Terugkijk mogelijkheid
 • Spel element
 • Decor
 • Locatie

 

TheekopjeTheekopjeSenior EscaperMember since: 2019 September 23 (78 rooms played)
Posted on: 2020 September 3

Zeker potentie, maar op dit moment niet mijn kamer..

Aangekomen op de locatie (tof, naast een echt treinstation) werden we vriendelijk ontvangen door onze host. Nadat we onze spullen hadden opgeborgen in de kluisjes, een praatje hebben gemaakt, en even naar het toilet waren gegaan, gaf de host een korte introductie over het verhaal van de kamer.

Eenmaal in de kamer viel inderdaad (zoals ik in vele reviews lees) het realistische decor direct op. Helaas bleef het daar dan ook bij.. Met zo'n tof decor zou je verwachten dat dit ondersteund wordt door de nodige licht en/of geluidseffecten om de spelers te doen denken dat ze zich in een echte trein bevinden. Echter was hier weinig van terug te zien (naast een hoogst irritante voice-over) wat naar mijn mening ENORM af doet aan de beleving. Ik vind het echt een gemiste kans dat je met zo'n realistisch decor gewoon amper licht en/of geluidseffecten toevoegt.. Come on!

De puzzels waren leuk uitgedacht, soms iets wat verwarrend/onduidelijk, maar ook op bepaalde momenten zeker origineel. De eindpuzzel was tof gemaakt! Zoals ik in meerdere reviews terug lees storen ook andere spelers zich (net als ons) eraan dat de kamer op bepaalde plekken erg vies en onverzorgd aanvoelt. Dit kan natuurlijk toepasselijk zijn bij het thema maar in dit geval leek het erop dat er gewoon een tijd niet is schoongemaakt.

Achteraf nog kort nagepraat met de host en vervolgens wat beelden terug gekeken. Dit voegde verder vrij weinig toe omdat er ook vrij weinig is om terug te kijken wat daadwerkelijk interessant is.. Maar goed, toch leuk om even te zien hoe je samen met je team aan het klungelen bent ;-).

Nee, zoals je aan deze review kunt lezen is dit niet echt mijn kamer.. Dat wilt niet zeggen dat andere spelers hier toch een leuke tijd kunnen beleven en dit bedrijf in de toekomst misschien juist WEL een toffe kamer neerzet! Gelukkig stond de eigenaar achteraf (aan de telefoon) open voor alle kritiek die wij als team hadden en wordt er hopelijk iets mee gedaan.


7

Ambiance: 3.0

Puzzles: 7.5

Service: 8.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  46:29 min


 • Eigenaar staat open voor kritiek
 • Mooie eindfoto!
 • Bepaalde puzzels zeker origineel.
 • Realistisch decor
 • Goed verzorgde ontvangstruimte etc.
 • Toffe locatie!
 • Er miste 1 essentieel object in de kamer
 • Copyright muziek? (heel zacht op de achtergrond)
 • Puzzels soms verwarrend/onduidelijk
 • Kamer is onverzorgd/vies
 • Voice-overs..
 • Amper licht/geluidseffecten..
 • De kamer heeft (naast het decor) GEEN sfeer..
 • Introductie van het verhaal niet heel overtuigend

 

Juliette Vries (3 rooms played)
Posted on: 2020 August 18

Super leuke en spannende escape room

Deze escape room is zeker een grote aanrader! Het verhaal is erg uniek. Ook de inrichting is erg realistisch en spannend. We werden geholpen door een enthousiaste jongen, die vooraf het verhaal op een leuke en spannende manier vertelde. De raadsels zijn goed uitgedacht en complex. Wij hebben meerdere escape rooms gedaan, maar dit is onze favoriet!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Complexe raadsels
 • Goed verhaal
 • Enthousiast en vriendelijk personeel
 • Realistische en spannende inrichting
 • Lastig voor beginners

 

anoukanoukEscape ExpertMember since: 2018 November 16 (108 rooms played)
Posted on: 2020 August 4

Mooi gemaakt

De escape room is mooi gemaakt en doordat je je in een treinstel bevindt voelt het realistisch aan. De puzzels aan het begin en eind van de kamer waren goed te doen en veelzijdig, maar het middenstuk van het spel ging niet echt soepel. We zagen dingen over het hoofd en bepaalde verbanden konden we niet leggen. Ik had wel het idee dat dit meer aan ons lag dan aan de kamer. Het einde is ontzettend gaaf gemaakt, waardoor we met een heel tevreden gevoel de kamer verlieten. De host was ontzettend sociaal en vriendelijk en we hebben dan ook nog tijdens het terugkijken van de beelden, flink wat zitten kletsen.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • eind puzzel
 • aankleding
 • Host

 

liessierliessierJunior EscaperMember since: 2021 July 30 (10 rooms played)
Posted on: 2021 July 30

Mooie escape room

Dit was onze eerste escaperoom, ondertussen is dit voor ons al een tijd geleden. We hebben deze room in 2020 bezocht met zijn 4e. De kamer heeft bij ons een goede indruk achter gelaten en staat daarom nog steeds in onze top 3 beste escape rooms tot nu toe. We werden erg vriendelijk ontvangen, er werd een drankje aangeboden en het verhaal werd duidelijk aan ons uitgelegd. Voordat we de room ingingen kreeg iedereen een wit pak aan. Het idee dat je in een echte trein loopt is geweldig en alles ziet er top en gethematiseerd uit, de puzzels zijn leuk en uitdagend genoeg en sluiten goed aan bij het thema, niet te makkelijk en niet te ingewikkeld. We hebben de escaperoom gehaald! Nadat we de escaperoom gespeeld hadden mochten we de beelden van ons spel terug kijken dat is heel erg leuk en leerzaam maar vooral heel grappig! Kortom een geweldige escaperoom en zeker een bezoekje waard.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:30 min


 • Leuke host
 • Goede puzzels
 • Aankleding
 • Kleine kamers, Max 4 personen aan te raden
 • Weinig nieuwe technologie

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Cost

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Puzzles

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Puzzles

Were the puzzles challenging enough, achievable and in balance?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great