Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Runaway Train

Bussum , Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 5 (Recommended: 4)

15 year

Read reviews

More about Runaway Train

The smoke is just clearing as the train stops after having crashed though an office building. You are part of a team of experts that have to find out what has happened. But is everything as it seems..?

After the police has left the crime scene you and your team have to investigate what has happened. During this investigation the circumstances suddenly change. Can you stay calm?

Themes

Adventure

Crime

Mystery

Thriller

Train

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

Video playback

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

49 likes

433 visitors

60.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Stationsplein 1
1404 EE, Bussum
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

206 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Origineel thema

Niet minder dan 6 rooms op de planning deze keer:

Escape Mijdrecht
ISS
Het Koninkrijk
De Tempel van Hunahpu

Escapetales
Runaway train

escaperoom Nederland
De Laboratoriumkamer
De meisjeskamer

Na Mijdrecht was het de beurt aan Escape Tales.
Runaway Train is een kamer van 5 jaar oud ondertussen en dat moet je uiteraard in gedachten houden.

Onthaal:

We werden met een erg warm welkom onthaald door de 2 eigenaren. Meteen een erg gezellige babbel met een fris drankje.
De ontvangstruimte is proper en oogt fris. Er is een wc aanwezig en buiten kan je aan met geluk aan het station parkeren wat toepasselijk aan deze escape grenst.


Kamer:

Als een volwaardig CSI team aan ons de opdracht op de trein te gaan onderzoeken en tot de juiste conclusie te komen.

Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt…

Voor een kamer van 5 jaar oud ben ik verbaasd over het niveau van het decor. Ik heb echt de indruk van op een trein te zitten. Het enige wat me meteen al stoort is de muziekkeuze. Deze is te kort en draait ook hier weer irritant in een loop. Het blijft een erg onderschat onderdeel van een escape room naar mijn mening.
Qua flow zit het wel erg goed en als snel vinden we zat te doen voor 3 spelers. Communicatie is belangrijk in deze kamer en er kan met momenten veel parallel opgelost worden zonder dat je daardoor de indruk hebt dat je veel mist. Het wisselt qua puzzels wel flink af van doe, naar logisch denken maar nergens echt een echte uitschieter. Het is gewoon een vrij recht toe recht aan kamer en je weet een beetje wat je kan verwachten. Het is een beestje van zijn tijd en dat merk je nu wel op.

Om die reden miste ik ook wat sfeer en effecten. Zowel qua licht, geluid als praktische effecten.

Conclusie:

Een kamer van 5 jaar oud nu beoordelen komt nooit goed over, maar als ik me in de tijdgeest van toen zo plaatsen zou ik oprecht zeggen dat ze hier iets moois hebben neergezet.
Misschien had deze room een tijd geleden eens een stukje een makeover moeten krijgen om zich zo weer te meten met de huidige standaard. Het thema is er origineel genoeg voor.

De puzzels zijn leuk, maar soms wat vergezocht om zo in het verhaal te blijven.
De sfeer kan een stuk beter en de muziek, tja, misschien iets kiezen met een langere looptijd.
Dat gezegd zijnde heb ik me hier prima geamuseerd.
Nadien konden we nog eens lekker de beelden terugkijken wat altijd leuk is.
Ook werd er een toffe eindfoto gemaakt en ook dat weer leuk in thema.
Wat de kamer hier en daar tekort komt door zijn ouderdom wordt voor een heel stuk goedgemaakt door deze toffe eigenaren.
Advies qua groep zou 3 a 4 zijn, meer wordt het druk vrees ik.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  prodigyMarieke

ElfeaterElfeaterSenior EscaperMember since: 2021 June 22 (47 rooms played)
Posted on: 2024 april 21

Leuke kamer

Het leuke van deze kamer is dat de locatie direct naast het treinstation ligt. Hier is met een tof verhaal op ingespeeld. Er is namelijk een treinongeluk gebeurd, en aan ons om te onderzoeken hoe en wat.

Kamer voelt realistisch aan. Tof ontworpen en een leuk verhaal. Het begon bij ons een beetje stroef, maar als je er eenmaal lekker in zit vlieg je door de kamer heen.

De ontvangst en het napraten waren erg gezellig, en je kan hier nog even lekker nagenieten door het terugkijken van de beelden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:21 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal

  patjehartje1

patjehartje1patjehartje1Senior EscaperMember since: 2022 June 03 (49 rooms played)
Posted on: 2024 april 21

Look out for the NS

Het was een leuke kamer met een goed passend onderwerp bij de locatie.
De kamer oogt een beetje stoffig en slordig (wat ik zelf iets minder vind) maar dat hoort waarschijnlijk bij het thema. De service/begeleiding was heel goed.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:21 min


 • Verhaal
 • Origineel
 • Goede service
 • Goede begeleiding

  Elfeater

Zeer leuke kamer

Allereerst is het hier zeer gastvrij en was men erg meedenkend. Toen wij belden of we misschien beide kamers achter elkaar konden spelen, was dit geen probleem.
We begonnen met Runaway Train. Deze kamer is heel leuk neergezet. Je waant je echt in een trein waar je, met best wat speurwerk, passende puzzels oplost. Het is een kamer waar je veel tegelijk kunt doen en waar samenwerking echt van belang is.
Grappig dat je achteraf terug kunt kijken.
Wij hebben ons goed vermaakt en raden deze kamer zeker aan.
Mocht je beide kamers nog willen spelen is het vanwege het verhaal het leukst om eerst de trein te doen en daarna het mortuarium.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Dewi

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (278 rooms played)
Posted on: 2021 september 06

Bloederig avontuur

Na een goede warming up te hebben gehad (lees: 3 kamers gespeeld op een andere locatie), kwamen we aan bij Escapetales om onze vierde kamer van de dag te spelen. Na gezellig gekletst te hebben met de eigenaren, konden we beginnen aan ons avontuur. Al snel werd duidelijk dat dit een bloederig avontuur zou worden. De kamer ziet er in thema perfect uit! De puzzels zijn in thema en zorgen ervoor dat het ‘verhaal' wat duidelijker werd. De flow zat voor onze groep erg goed in de kamer. We zagen de verbanden erg snel en gingen daarom erg rap door de kamer heen. De meeste puzzels zijn erg standaard en niet per se vernieuwend. Echter zitten er wel een aantal leuke dingen in deze kamer. Zeker gezien de leeftijd van deze kamer. Na een hele snelle tijd neergezet te hebben, hebben we nog gezellig nagekletst en onze beelden teruggekeken. Alle highlights waren onthouden en werden uiteraard getoond op het grote beeld. Twee ontzettend enthousiaste en gastvrije eigenaren waar de passie vanaf spat. Wij komen snel terug voor de nieuwe kamer!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Marieke

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (265 rooms played)
Posted on: 2020 august 25

Een treinspoor met enkele hobbels

Na een korte ontvangst sprong onze host ineens in een nogal onovertuigende intro naar het verhaal over. Een goede intro is belangrijk, maar dit was eerder belachelijk door hoe halfhartig het was gedaan. Gelukkig duurde dit niet lang en konden we snel aan de slag.

Het concept is zeker interessant en het beste wat ik voor deze kamer kan zeggen is hoe het echt lijkt alsof je in een trein staat. Het decor klopt helemaal (al is de anatomie van de trein zelf een beetje raar) en ik moet zeggen dat het knap gedaan is. Er is duidelijk onderzoek naar gedaan en veel tijd in gezonken. Helaas is er naast de aankleding niet veel sfeer in de kamer te bekennen. Er zijn weinig tot geen licht- of geluidseffecten, muziek, of dergelijke te bekennen in de kamer naast een loopje van Hans Zimmer's "Time" (Mag dat wel met copyright?). Soms is het in de kamer zelfs ongemakkelijk stil. Het verhaal blijft voor de rest van de kamer in de achtergrond en de hele tijd spelen er voice-overs van een bad guy die eerder afdoen aan de ervaring, tot ze helaas zelfs irritant worden. Daarnaast had ik niet verwacht dat een kamer onbedoeld zo vies kon zijn. Een kamer kan vies gemaakt zijn door design, maar hier voelt het niet expres. Door de hele kamer heen voelden wij ons oprecht vies en gingen we maar wat snel op de flesjes ontsmettingsalcohol af toen het over was.

De puzzels waren creatief bedacht. Verschillende soorten puzzels en ideeën worden benut, maar niet veel steekt echt uit als bijzonder uniek. De variatie wordt er in ieder geval goed in gehouden en er is niet veel met codes, wat een plusje is. Soms zijn de puzzels helaas wat verwarrend. Het gebeurde vaker dat we elementen van verschillende puzzels door elkaar haalden en puzzels deactiveerden soms doordat sommige onderdelen niet goed vast bleven zitten. Daarnaast miste er een belangrijk onderdeel in de kamer, wat pas laat door de host was opgemerkt. Er is ook een ruimte waar veel spullen lagen die we uiteindelijk niet nodig hadden en het was moeilijk te onderscheiden wat nodig was en wat niet.
Je wordt een Walkie Talkie mee gegeven als hintsysteem en ik ben daar zelf geen fan van. Er zijn naar mijn mening betere manieren om dit in de kamer te verwerken dan via een extra (moeilijk te verstaan) object om mee te nemen.

De service was helaas zeer matig. Ondanks zijn vriendelijkheid was de host niet erg makkelijk mee te praten en leek hij zich niet te willen houden aan enige afstandsregels. Daarnaast leek hij van tevoren en nadat de kamer over was het interessanter te vinden om zelf te praten dan om het met ons over onze ervaring te hebben. Op ons kwam het over dat dit iemand was die niet hart heeft voor escape rooms of hosten en dat was erg moeilijk om aan te zien.
Als de kamer over is mag je je beelden terug kijken. Een ontzettend vet idee! Dit kan erg goed werken voor een kamer, niet alleen voor het onthouden van een kamer, maar ook om de leuke momenten terug te zien. Helaas voegde het voor ons niet veel toe aan de ervaring. Vanwege het gebrek aan (naar onze mening) dramatische gebeurtenissen of enige effecten was de kijkervaring in ons geval redelijk eentonig.

Ik moet zeggen dat ik het jammer vind. Het concept en het decor zijn heel mooi, daar is echt tijd aan gespendeerd en duidelijk onderzoek naar gedaan, maar de kamer's potentie wordt door meerdere dingen ingeperkt. Vooral de matige service, het gebrek aan sfeer, en de viesheid van de ruimte weerhouden het er van om een betere kamer zijn.

P.S. Aangaande deze review was EscapeTales bereid om meer in detail te praten over de kritiek. Ze namen dit gelukkig erg serieus en als ik het goed begrepen heb worden veel van de punten van kritiek ook daadwerkelijk opgepakt. Top van hen dat ze de kritiek serieus nemen!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  46:29 min


 • Lijkt echt of je in een trein staat
 • Beelden na de kamer bekijken is leuk idee
 • Puzzels waren creatief bedacht
 • Interessant concept
 • Niet veel codes
 • Bedrijf staat open voor kritiek
 • Kamer is echt vies
 • Beelden bekijken voegde niet veel toe
 • Puzzels soms verwarrend
 • Naast de aankleding, weinig sfeer
 • Weinig licht- of geluidseffecten
 • Host leek niet geïnteresseerd
 • De voice-overs
 • Één ruimte met veel objecten zonder doel

  bilipe

jofemajofemaEscape ExpertMember since: 2016 November 26 (133 rooms played)
Posted on: 2017 november 25

Hele gave kamer

Voor het eerst met z'n tweetjes een kamer gedaan. En dat ging eigenlijk best goed! Enthousiaste ontvangst, eerst tijd voor een babbeltje en drankje. Toen de kamer in. Erg fraai uitgewerkt thema, je waant je echt een uur lang in een treinstel. Originele puzzels. Helaas kwamen we net een paar minuutjes te kort voor de laatste uitdaging, die we gelukkig wel nog even af mochten maken. Na afloop konden we ons avontuur onder het genot van een drankje terugkijken. Het was ondanks ons 'falen' toch een heel geslaagde avond!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2017

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Mooi uitgewerkt thema
 • Vriendelijke ontvangst

  thijs_noorlandt

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperMember since: 2017 August 19 (52 rooms played)
Posted on: 2017 august 19

Volledige en spannende treinrit

Met 4 personen gespeeld. Zou niet met meer spelen.
Je hebt echt het gevoel dat je in een trein bent - erg leuk.
1 cijferslot, de rest creatieve en verschillende puzzels, mechanisch en elektronisch.
Het thema en het verhaal zijn prachtig verwerkt in de puzzels. De opdrachten liggen niet pal naast de puzzel : leuk!
Ontvangst netjes, mooie ontvangstruimte met tafelvoetbal en bar. Parkeren kan pal voor de deur.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in August 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Treingevoel, sfeer en afwerking
 • Weinig cijfersloten
 • 1 langdradige puzzel (wordt mogelijk aangepast)

  johan_van_drunen

Tijn10Tijn10Escape ExpertMember since: 2022 February 12 (109 rooms played)
Posted on: 2024 april 09

Gas d’r op. Of toch niet…

Vandaag stonden er weer 2 kamers op de planning. Beginnend met runaway train. Na een vriendelijk ontvangst, een drankje en een duidelijke uitleg werd het tijd om de trein te onderzoeken. Kijkend naar het slagingspercentage op escapetalk (onder de 60%) leek het een flinke klus te worden. En dat werd het ook.

De kamer:
Je stapt letterlijk in een trein wat gelijk al een hele hoop sfeer geeft aan de kamer. Aan het begin krijgen wij flink wat informatie waardoor het even zoeken is waar we moeten starten maar stukje bij beetje wordt alles steeds duidelijker. De kamer werkt als het waren als een soort trechter. De puzzels waren leuk ik thema en erg variërend. Rekenen, lezen maar ook zoeken en doen, het komt allemaal terug in deze escaperoom. De flow is ook prima maar de kamer is zeker uitdagend. Uiteindelijk weten wij te ontsnappen en mogen wij ons escape avontuur terug kijken. Altijd leuk als dit kan!

Conclusie:
Beide kamers op deze locatie moet je gewoon doen. Aardig personeel, goede kamers in zowel puzzels als aankleding en hoe verzorgd deze zijn. Dus gewoon doen!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:19 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Toffe sfeer en een uitdagende puzzelstructuur

We spelen beide kamers op deze locatie na elkaar. Ze stonden al erg lang op ons lijstje, maar nu kwam het er eindelijk van om ze te gaan doen. Het is zeker net tegen gevallen!

Ontvangst:
Deze was erg vriendelijk door onze host. Een jonge dame die prettig in omgang was en waar we heerlijk mee hebben gekletst. We drinken (gezien we best vroeg waren) nog even een kopje koffie voor we met de eerste kamer beginnen.

Kamer:
We krijgen voor de kamer begint een goede video te zien. Hier worden wat regels in doorgenomen en het doel van onze missie uitgelegd. Het verhaal is origineel... Een trein die het pand is binnen gereden? Heel creatief gevonden en in de praktijk best goed uitgewerkt.

Bij binnenkomst hangt er gelijk een toffe sfeer. De verlichting en het decor zorgen voor een mysterieuze vibe, en dat is in combinatie met licht en geluid erg leuk gedaan. Het spel begint goed, er kan érg veel info verzameld worden. En hier ligt meteen de moeilijkheid van deze kamer. De puzzelstructuur kan voor sommige groepen erg lastig zijn. Er zijn weinig tot geen sloten, er is veel info die niet altijd gelijk gebruikt kan worden en de kamer heeft veel spullen om te bekijken/doorzoeken.

Gelukkig gaat het, op een paar hele kleine hintjes na (vooral zoek gerelateerd, dit is echt niet onze sterkste kant als groep, hihi) best lekker. We lossen vrijwel alles zonder hulp op en hebben een prima flow. Ja, we hebben een paar keer best vast gehangen, maar dit heeft geen afbreuk gedaan op onze spelbeleving.

Het einde van het spel is doeltreffend en je weet meteen dat je ontsnapt bent. Het einde ging voor ons ook lekker vlot gezien we alles al gelijk konden oplossen door onze voorbereiding eerder in het spel. Zo zie je maar weer dat ''voorbereiding is het halve werk'' echt klopt!

Conclusie:
Een kamer met een pittige puzzelstructuur. Leuke sfeer met passend decor. Toffe effecten en verassingen en originele puzzels. Erg leuke kamer die beter is dan ik had verwacht. Ik zou deze kamer met minimaal 3 en maximaal 5 personen spelen. Het kan met 2 maar dit word echt een pittige klus denk ik!

Dank voor de leuke middag en de goede zorgen <3


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:19 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

MikelBMikelBEscape ApprenticeMember since: 2024 April 07 (1 room played)
Posted on: 2024 april 07

Moeilijk maar superleuk.

We werden ontvangen door een zeer vriendelijke jongedame, Iris die ons wat te drinken aanbood en daarna op een leuke manier het verhaal en de regels heeft verteld. Daarna zijn we met zn 5-en de escaperoom ingegaan. Echt heel goed gedaan, veel puzzels en echt goed de spanning opgebouwd.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede prijs

 

KatjaDKatjaDEscaperMember since: 2022 July 10 (50 rooms played)
Posted on: 2024 march 04

Leuke puzzels

Daar staan we dan in de trein.. en toen? Hoop informatie, hoop attributen, het is goed zoeken. De puzzels zelf vond ik erg leuk, uitdagend en creatief. Wat alleen wel tikje frustrerend was waren twee dingen: we kregen een 'goed gedaan' te horen toen we iets deden wat helemaal niet klopte waardoor we juist op het verkeerde spoor kwamen te zitten (en wat we ook nog uit hadden willen proberen daardoor juist achterwege lieten) Het andere wat ik persoonlijk erg jammer vond is dat we hem niet mochten uit spelen. Volgens onze host hadden we nog een minuut of 2/3 nodig gehad en gezien hoe ruim tijd er per groep ingeboekt werd had dat volgens mij makkelijk gekund. Zelf loop ik dan toch altijd met een onbevredigd gevoel naar buiten als je hem net niet af hebt gekregen.. Gemiste kans in mijn beleving.
Ook het hints vragen/ krijgen via een porto liep niet echt lekker en vooral als je verspreid staat krijgt een deel van de groep niet mee.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 6.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Minder fijne begeleiding (wel een hele leuke host)

 

Uitdagende puzzelkamer

We worden met een warm onthaal ontvangen in de mooie ontvangstruimte. Alle tijd is er voor een drankje en babbel met de leuke host.

Dan sta je opeens in een trein waar een moord is gepleegd. De kamer is erg realistisch gemaakt. Als onderzoeksteam moeten we die moord gaan oplossen. In de trein heb je de beschikking tot veel attributen en het zoeken en samenwerken maken het een uitdagende escaperoom. De puzzels waren erg origineel en zonder al te veel hangsloten. Ik vind dat deze 5 jaar oude kamer nog van hoog niveau is, ondanks dat de kamer op sommige punten verouderd is. Na afloop hebben we nog naar de opnames kunnen kijken. Altijd leuk om het terug te zien.

Helaas hebben we de kamer op een paar minuten niet gehaald. Normaal gesproken krijg dan je nog wat extra tijd om de kamer af te maken. Die extra tijd kregen we niet, ondanks dat we erg ruim ingepland waren. Dit gaf me een onbevredigend gevoel. Ook het geluid was soms slecht verstaanbaar en het hintsysteem werkte niet altijd goed. Dit maakte het eind een beetje rommelig.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Beleving
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Hintsysteem

 

agneshennemanagneshennemanEscape ExpertMember since: 2022 February 12 (67 rooms played)
Posted on: 2024 february 24

Hele leuke kamer

Goed in elkaar gezet, leuke puzzels


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

viefjeviefjeEscape GuruMember since: 2019 August 30 (162 rooms played)
Posted on: 2024 february 26

Nog altijd leuk om te spelen

Deze kamer is al een aantal jaar oud, maar nog steeds een aanrader om te spelen.
De kamer heeft een fijne flow en de puzzels lopen goed in elkaar over. Zou zeker aanraden om deze kamer niet met teveel mensen te spelen. Voor de tijd waarin de kamer is gemaakt, was dit een absolute topkamer. In de huidige tijdsgeest is er zeker nog wat verbetering mogelijk op het gebied van licht en geluid. Los daarvan is dit nog steeds een prima kamer.
De host is ook erg enthousiast en neemt uitgebreid de tijd om de kamer na afloop door te nemen.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  50:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Licht en geluid

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape GuruMember since: 2019 September 18 (172 rooms played)
Posted on: 2024 february 26

Nog steeds top

Deze kamer staat al een aantal jaar in mijn wishlist en het was nu eindelijk zover dat we hem gingen spelen. Ontvangst was al gelijk super vriendelijk, de eigenaren zijn super aardig en je merkt dat het voor hun een passie is. Na een kort gesprek worden we meegenomen naar de kamer. De introductie wordt leuk gedaan en dan mogen we beginnen. We weten dat de kamer al een aantal jaren oud is dus stiekem heb ik niet al te hoge verwachtingen. Toch weet de kamer mij te verrassen, er zitten leuke puzzels in, het decor is goed verzorgd en alles past bij het thema. Tuurlijk het is geen Dome of Molly's game, maar dat pretenderen ze ook niet en daar is de prijs ook naar. Deze kamer is wat mij betref nog steeds een aanrader en ik heb genoten.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  50:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Alwin ten Have (3 rooms played)
Posted on: 2024 february 20

Superleuk!

Eerste ervaring met escaperoom, maar wat een leuk en spannend verhaal en als je denkt dat je er bent…..


9.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Escaped: No

 

Steffy RoosSteffy RoosSenior EscaperMember since: 2021 July 11 (59 rooms played)
Posted on: 2024 february 14

Cool, creatief maar soms wat verwarrend

Je waant je echt in een trein, zo gaaf! Zou wel aanraden deze met meer dan 2 spelers te doen. Anders voelt het alsof er teveel te doen is (en misschien is dat er ook wel) waardoor het niet zo lekker loopt. Wij kwamen er niet zo goed in en vonden sommige dingen wat verwarrend, maar overall hele leuke puzzels en toffe escaperoom!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2024

Played with 2 persons

Team: Jelle & Steffy

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer

 

Top ervaring met een leuk verhaal

Op deze geboortedag van onze moeder besluiten we 3 escaperooms te doen. Lekker relexed met lunch en diner.
We beginnen in Naarden, daarna naar Bussum en dan terug naar Amsterdam. En leuk vooruitzicht.

De ontvangst is prima. Vriendelijk en prettig. De indeling naar stagiair en leidinggevende gaat met een grap en past bij het verhaal. Na een goede bondige uitleg mogen we de trein in. Het is echt mooi gemaakt met vele echte details. Echt realistisch. Leuke puzzels ook, passend in het verhaal. De eerste 10 minuten vlogen we er door heen. Daarna zakte we wat in. Gelukkig werden we op tijd bijgestaan met een subtiele hint. Leuke kamer. Met 2 was het voor ons lastig, een paar extra ogen had handig geweest. Desalniettemin, geheel NS onwaardig eigenlijk, waren we 9 seconden voor het verstrijken van de eindtijd ontsnapt:-)

Leuk was de nabespreking. Even bijkomen van de inspanning. Fijn om af en toe een veer te ontvangen:-) We kregen ook te horen dat deze kamer al lange tijd bestaat. In onze beleving was dat niet zo.

Een mooie kamer met vriendelijke begeleiding. Het was een top ervaring.


Op weg naar Bussum bespraken we de VR-ervaring. Na deze escaperoom besluiten we te bellen of er nog een plekje is. Dat is. We gaan weer op naar Naarden en gaan voor een totaal van 4 kamers:-)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:51 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving
 • prijzig voor 2

 

kiliankilianJunior EscaperMember since: 2020 July 11 (29 rooms played)
Posted on: 2023 november 19

Escape met humor

Een escape room om de hoek, dat is nog eens fijn. Waarom hebben we deze nog nooit gespeeld? Verder weg is niet altijd beter. En dat hebben we bij deze escape mogen ervaren.

De ontvangst was meteen enorm gezellig. Lekker drukke ruimte met groepen die zin hadden om te beginnen en een enthousiaste host met humor.

De room zelf was leuk opgezet met goede puzzels en meerdere dingen om tegelijk te doen, toch fijn als iedereen bezig kan blijven. Door het achteraf terug kijken kan je zien wat de andere team leden hebben uitgespookt en vooral de manier waarop. Hilarisch om te zien.

Wat ons betreft een aanrader.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Team: On the Edge

Escaped: Yes  49:42 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica

 

Leuke kamer

Origineel thema


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Goede service

 

LisetteLisetteEscape ExpertMember since: 2020 February 01 (87 rooms played)
Posted on: 2023 september 24

Waanzinnig hobbyproject

#91

We werden ontvangen door hosts Sebas en Philip die bij het voorpraatje vertelden dat ze deze kamers naast hun baan hebben gebouwd en hosten. Hobbyproject klinkt te oneerbiedig voor de kamer met zulk authentiek decor.

Dingen uit andere, oudere reviews zoals een irritant muziekje zijn mij niet opgevallen, dus daar zal het een en ander aan zijn aangepast.

De kamet heeft een goed flow en op 1 klein resetfoutje na ging alles heel lekker en we stonden dan ook met een mooie tijd weer buiten.

We bleken zelfs een nieuw all time record te hebben gevestigd *trots* en kregen dan ook applaus. Naderhand hebben we ook alle beelden bekeken want we hadden tijd zat. Echt heel leuk om jezelf zo serieus te zien kijken.

Verder bleek bij het wegrijden dat de volgens de parkeerapp er geen kosten waren op dat tijdstip. Wel van te voren dus checken of he moet betalen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Team: Je moeder heet Henk!

Escaped: Yes  38:01 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

Petra VerschoorPetra VerschoorEscape GuruMember since: 2019 February 28 (110 rooms played)
Posted on: 2023 september 14

In de trein moet je zijn

#94
Vanavond met ons vaste escapegroepje last minute escapen. Tenminste om 16 uur de vraag of ik mee ga en om half 8 in de auto naar Bussum. Ik hou van zulke acties :)

Voor de deur kunnen we parkeren, er is betaald parkeren, maar volgens onze app hebben we niet hoeven betalen. Check dit even goed als je met de auto bent. Je kunt ook makkelijk met de trein, de escaperoom ligt echt direct naast het spoor.

We worden erg hartelijk ontvangen door Sebas en Philip, gaan naar boven en vinden daar een ruime ontvangstkamer.
We praten over escapen, ervaringen worden gedeeld, tot plots mijn oog op een van de tv schermen valt. De heren hebben vooronderzoek gedaan. Altijd leuk!

Dan is het tijd om naar de kamer te gaan.
Beneden nemen we plaats en krijgen we onze opdracht mee. We zijn een onderzoeksteam, er wordt een leider aangewezen en een stagiair. Erg leuk!

Over de kamer zelf ga ik natuurlijk niet te veel zeggen. Maar wij hadden een lekkere flow.
Bij de meeste puzzels is het direct duidelijk wat je moet doen, maar niet zo dat je nergens meer over hoefde na te denken.
Er was een kleine reset fout gemaakt, maar dit is netjes opgelost.En was niet echt storend.

Toen we uit de kamer waren, werden we ontvangen met applaus. We hebben het record verbroken. We hadden zelf het idee dat we heel kalm door de ruimte gingen, maar blijkbaar waren we toch snel.

Achteraf krijg je beelden terug te zien. Hilarisch, vooral ook het commentaar van de host. Zo treffend, onze groep kan dat wel waarderen.

heel erg bedankt voor de leuke avond, we komen zeker nog eens terug voor jullie andere kamer.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Team: Je moeder heet Henk!

Escaped: Yes  38:01 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beelden terug kijken

 

BorrelnootjeBorrelnootjeEscaperMember since: 2019 February 26 (100 rooms played)
Posted on: 2023 september 19

Leuk concept, uitvoering minder

Wij zijn naar Bussum afgereisd naar aanleiding van hoge cijfers op Escapetalk. Een kamer die gemiddeld een 9,1 krijgt moet toch wel de moeite waard zijn zou je denken. Helaas werden deze verwachtingen niet waargemaakt.
Allereerst de locatie. Deze is met het openbaar vervoer mega goed bereikbaar! Het zit op nog geen minuut lopen van station Naarden-Bussum en is goed zichtbaar. De ontvangst was prima, leuke ruime ontvangstruimte. Daarna werden we meegenomen naar een tweede ontvangstruimte waar we uitleg over de kamer kregen. Vanaf hier begonnen verhaal technische dingen te komen die ik niet logisch vond. Volgens het verhaal was er een trein het pand in gereden, en in de ruimte waar we zaten zou het daardoor ook een zooitje zijn geworden door slachtoffers die daar rond hebben gelopen en overal bloed hebben gesmeerd. Ik vond deze ruimte niet echt gethematiseerd en eerder enorm rommelig overkomen. Na een ietwat ongemakkelijke intro met wat gekke seksistische grapjes werden we meegenomen naar de kamer. Deze zag er opzich wel leuk uit, het leek inderdaad op een trein, maar wij kregen niet het gevoel dat we echt in een trein stonden. Voor een trein die net een gebouw ingereden was zag deze er nog behoorlijk goed uit.
De kamer was ontzettend vies. Op bepaalde plekken kon je flinke plukken stof vinden, een keer stofzuigen kan zeker geen kwaad. Op het moment dat het spel begint komt er een extra element aan het verhaal wat we niet helemaal begrepen. Dit wordt verteld door een voice over met een stem die erg lastig te verstaan is en ook uit het niets begint te praten. Bij een voice over is het altijd fijn als er een cue is voordat deze begint zodat je niet de eerste zin mist, dat was hier niet het geval.
De afwisseling in ruimtes was leuk. Er zaten een aantal leuke puzzels in, maar ook een aantal vervelende en frustrerende puzzels. Een puzzel waarbij je hoe dan ook meerdere minuten moet wachten vind ik geen goede puzzel in een escape room. De host vertelde dat dit was omdat het niet te makkelijk mag zijn. Dit had echter niks met makkelijk of moeilijk te maken, wij stonden met onze groep letterlijk 3 minuten te wachten tot 1 persoon het goede antwoord kon vinden, en het is niet mogelijk die 3 minuten te verkorten.
De laatste ruimte was erg leuk en had leuke puzzels. Uiteindelijk zijn we ontsnapt met nog zo'n 10 minuten over.
Na het spel kijk je je beelden terug. Dit is opzich heel leuk, maar dan moet er ook wel iets leuks zijn om terug te kijken. Er gebeurt in de kamer namelijk niet zo veel bijzonders en ik had het gevoel dat de host aan het zoeken was naar momenten die een beetje leuk waren, maar de momenten die we hebben gezien waren niet perse heel interessant om terug te zien, mede ook omdat er geen geluid bij het terugkijken is.

Al met al is het opzich best een leuke kamer voor beginners. Als de stofzuiger er een keer doorheen gehaald wordt en alle enorm versleten onderdelen worden vervangen heeft het wel potentie.


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.0

Service: 7.5


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Locatie
 • Onlogisch verhaal
 • Heeft onderhoud nodig
 • Enorm vies
 • Slecht verstaanbare voice over
 • Frustrerende puzzels

 

MaartenMaartenSenior EscaperMember since: 2019 December 09 (91 rooms played)
Posted on: 2023 august 12

Verrassend leuke kamer!

Deze kamer gespeeld omdat hij op de route lag naar een andere kamer die we gingen spelen. Blij dat we deze tussenstop hebben gemaakt.

Er is een trein een gebouwd in gereden, waarbij een hoop slachtoffers zijm gevallen. Wat het extra leuk maakt is dat de kamer zich letterlijk station Bussum bevind.

Hele leuke host, die echt even de tijd voor je neemt. Zaten met flink wat stress omdat we te laat aan kwamen, maar de host wist ons toch relaxed de kamer in te sturen.

Decor is tof gedaan, echt het gevoel alsof je een onderzoeksteam bent in een trein.

Blijkbaar is er ook nog een tweede kamer op deze locatie. Helaas hadden we niet genoeg tijd in onze planning. Maar komen er zeker nog een keer voor terug!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 3 persons

Team: Maarten, Vanessa, Sabrina

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Echt gevoel dat je in het verhaal zit

 

VenturerVenturerEscape ApprenticeMember since: 2024 April 08 (1 room played)
Posted on: 2024 april 08

Leuke insteek zo naast het spoor , was ff oriënteren in het begin maar wel gaaf

Ik heb hem 2x gedaan met verschillende personen dus ergens wist ik de helft wel. En wat je niet vergeet in 1 1/2 jaar tijd ??


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:35 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Weinig minpunten

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great