Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Escape from Machu Picchu

Best , The Netherlands

Closed now

60 minutes

3 - 6

16 year

Read reviews

More about Escape from Machu Picchu

Na jaren zoeken heeft de legendarische schatzoeker Jake McDowell samen met zijn assistent Mitch eindelijk de verloren schatkamer in Machu Picchu gevonden. De trotse Jake is alleen naar binnen gegaan, en dat had hij niet moeten doen. 

Hij is namelijk nooit naar buiten gekomen. Het is aan jou en je team om Jake én de schat te vinden. Los de onmogelijke puzzels van de kamer op en ontsnap binnen 60 minuten. 
Durf jij het avontuur aan te gaan?

Themes

Adventure

Properties

No wheelchair access

NLEN

Escapetalk.nl statistics

14 likes

275 visitors

34% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Ekkersweijer 6
5681 RZ, Best
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

94 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Mooie kamer

Ook hier alles netjes afgewerkt. Goede puzzels. De sfeer Is top en ook zeer gastvrij


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2018

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Zeer gastvrij
 • Goede thema
 • Leuke puzzels

  escape-adventure

Hele mooie kamer

Kamer is super mooi in thema gemaakt en je wordt echt meegenomen in het verhaal. Dit begint al voor je de kamer in gaat. Heel vriendelijk en gezellig ontvangen! Super bedankt voor deze avond


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2018

Played with 3 persons

Team: Taaltjes

Escaped: No

  escape-adventure

Jacqueline (8 rooms played)
Posted on: 2018 March 6

Verrassend leuk

Na een hartelijke ontvangst en goede uitleg zijn we deze kamer in.gegaan. Deze had verrassend leuke puzzels en ik vond de kamer ook leuk aangekleed. Over het eindspel is inmiddels al genoeg geschreven. Helaas ben ik het met veel anderen eens: ik vond deze te moeilijk in vergelijking met de rest. Ik was blij dat er een aantal ervaren spelers bij was. Omdat er een klein dingetje niet goed gewerkt had kregen we 2 minuten extra tijd aan het eind. Dat was net genoeg om op tijd te ontsnappen...


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Verrassende elementen
 • Leuk aangekleed
 • Lastige eindpuzzel

  escape-adventure

Maaike OVMaaike OVEscape ExpertMember since: 2018 January 28 (100 rooms played)
Posted on: 2018 March 3

Leuke kamer met goede puzzels!

De ontvangst is goed en het personeel erg vriendelijk, ze nemen echt de tijd voor je. De kamer is wat matig aangekleed, maar de puzzels en extra ruimtes zijn leuk. Het niveau van de kamer is vrij hoog, dus geen beginnerskamer. Het eindspel is vooral erg lastig en wat vaag, maar gelukkig hebben we het op de valreep gehaald en zijn we er met de schat vandoor gegaan!


8.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 8.5

Service: 9.5


Played in March 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Leuk dat je de schat mag houden
 • Goede ruimtes
 • Leuke puzzels
 • Het eindspel is vaag

  escape-adventure

Spannend

Net niet ontsnapt! Alle puzzels waren zeker de moeite en ook de kamer was mooi ingericht. Bij de laatste puzzel hadden we nog maar twee minuten. We wilde er alles aan doen om toch nog het laatste raadsels op te lossen. Maar zoals zo vaak was dit ook een van de moeilijkste puzzels en hebben we door tijdsgebrek en toch ook wel wat stress niet helder kunnen nadenken. Jammer want er lag een leuke verrassing in de schatkist.


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2017

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Kamer vol verrassingen

  francis_werrelman

Danny (1 room played)
Posted on: 2016 September 24

Mooie omgeving en super aangekleed! We wisten niet wat we moesten verwachten maar super!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2016

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  escape-adventure

StanStanSenior EscaperMember since: 2017 November 13 (87 rooms played)
Posted on: 2021 November 2

Hardcore tempel escape

Na in de morgen drie kamers in regio den Haag te hebben gespeeld, keerden we terug naar het prachtige Brabant ;). Na wat gegeten te hebben, sloten we onze escape dag af met de twee kamers bij Escape Adventure in Best. Op voorhand wisten we al dat dit wat oudere kamers waren, dus we gingen eigenlijk zonder enige verwachting naar Best. Eenmaal op locatie, was het even zoeken waar de escape room zichzelf bevond. In de verte zagen we een locatie, maar daar kwam discolicht en harde muziek vanaf, dat kon het toch niet zijn? Ik besloot me binnen, tussen de feestende jongeren, maar te melden bij de bar om te vragen waar wij moesten zijn. Het bleek dat we wel degelijk daar moesten zijn.

De ontvangst was in een donkere kantine naast de ruimte waar hard gefeest werd, een beetje vreemd. We kregen een korte uitleg wat we kamen doen, wij zouden onszelf zo gaan begeven in een tempel; Machu Picchu. We liepen via een trap naar boven om de tempel te gaan betreden. Eenmaal in de tempel, begon de teleurstelling. Ondanks dat we wisten dat het een oudere kamer was, is het niveau van deze kamer echt onvoldoende. Het is al lastig om een tempel te creëren, maar het lijkt of ze hier niet eens de moeite hebben gedaan. Maar waar ik me nog het meest aan stoorde; de harde hardcore muziek van het feest wat bezig was. Dit is echt niet acceptabel als je een kamer speelt.

Over de kamer kan ik erg kort zijn; slotjes! De kamer is volledig lineair, er is geprobeerd de puzzels in thema te steken, maar je weet eigenlijk amper waar je mee bezig bent. Steeds wanneer je een puzzel oplost, kom je uit op een code. Het is echter niet te zien waar je deze code in moet vullen. Samenvattend ben je in deze kamer dus voornamelijk heel vaak dezelfde cijfercode aan het proberen.

We gingen al zonder verwachtingen deze kamer spelen, maar zelfs deze verwachtingen waren nog te hoog. Deze kamer is echt niet meer van deze tijd. De druppel voor mij was wel de onwijs harde hardcore die we in de tempel hoorde. Niet de moeite om deze kamer te spelen.


4.5

Ambiance: 3.0

Puzzles: 3.0

Service: 7.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

joelle_zweersjoelle_zweersJunior EscaperMember since: 2021 July 26 (30 rooms played)
Posted on: 2021 November 1

Teleurstellend

Kamer 4. Op deze locatie hebben we allebei de kamers gespeeld. Om te beginnen was er een feest met harde muziek op de locatie met zatte gasten. Zo was er geen rustige ruimte om van tevoren met onze host te praten.

In de kamer aangekomen was het een flinke tegenvaller. Nu zijn tempel thema's moeilijk om goed te doen maar zo had ik het niet verwacht. Het voelde totaal niet als een Inca avontuur. Daarnaast was de muziek van het gebouw onder/naast ons zo goed te horen dat je er helemaal niet in zat. Ik miste vaak een bepaalde logica in de puzzels en er waren zoveel cijfersloten. Op zich niet erg, maar voor mij persoonlijk was het teveel.

Gelukkig hebben we wel veel gelachen en was er genoeg te doen voor 4 personen. Genoeg ruimte om rond te lopen en nergens te krap. Tevens wil ik wel benoemen dat de eigenaren zelf grote escape fans zijn en gezellige mensen om een gesprek mee te voeren :).


6.5

Ambiance: 5.5

Puzzles: 5.5

Service: 8.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Veel gelachen
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Last van muziek feestlocatie beneden
 • Heeft een upgrade nodig
 • Sfeer
 • Onlogische puzzels

 

laura1999Blaura1999BEscaperMember since: 2019 July 15 (62 rooms played)
Posted on: 2021 September 29

Leuke escape room

Een escape met puzzels op een niet traditionele wijze


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: TOV De Bierkaai

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

 

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkEscaperMember since: 2019 October 3 (40 rooms played)
Posted on: 2020 September 12

Uitleg en uitwerking

Soms heeft een kamer meer uitleg nodig dan je graag zou willen. Als je dan ook nog aan het einde van de kamer tot de conclusie komt dat je het niet gehaald hebt, omdat je je blind staarde op een puzzel die ik eigenlijk (al lang) irrelevant was omdat dat ene cijferslot per ongeluk niet op slot was gedaan.... dan zakt de moed je in de schoenen. Helaas. Want de sfeer was alleraardigst.


7

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.5

Service: 6.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels

 

We waren een klein beetje teleurgesteld

Nadat we Captain Kidd hadden gespeeld in Best besloten we nog een keer terug te komen voor deze kamer. Het ziet er allemaal leuk uit, maar wij vonden de puzzels soms echt te ver gezocht. Ook klopte de puzzels soms niet met de aanwijzingen en dit leverde bij ons nogal wat frustratie op. We zijn niet ontsnapt.


7

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 5.0


Played in January 2020

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Ziet er leuk uit
 • Aanwijzingen klopten niet
 • Te onlogische puzzels

 

Leuk, niet gehaald en een paar problemen gehad

Net als de andere room op deze locatie (Captain Kidd) ziet deze kamer er heel tof uit. De puzzels zijn echt niet makkelijk en vaak heel origineel en creatief.
Helaas waren er twee technische dingetjes die niet helemaal naar behoren functioneerden, waardoor we nogal wat tijd verspeelden. Bovendien was er een red herring die ik onnodig vond en een net niet helemaal duidelijke aanwijzing. Omdat we bovendien zelf nog ergens een getal verkeerd lazen (onze eigen schuld) hebben we de kamer nèt niet gehaald. Feedback over de minder goed functionerende onderdelen werd door de uiterst vriendelijke beheerders heel goed opgepakt en je mag er rustig vanuit gaan dat dat dezelfde dag nog verholpen is.
Op deze locatie komt binnen afzienbare tijd een derde kamer. En reken maar dat we die gaan spelen!


8

Ambiance: 10.0

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Heel gezellige beheerders
 • Originele puzzels
 • Mooi Decor
 • Beetje misleidende informatie / red herrings
 • Paar technische mankementjes

 

mark_vmark_vJunior EscaperMember since: 2019 December 22 (30 rooms played)
Posted on: 2020 July 25

Goede aankleding maar matige puzzels


5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 4.0

Service: 4.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Team: De Gluurders

Escaped: No


 • Aankleding en sfeer
 • Hints klopten niet atijd
 • Medewerker was 5 minuten weg tijdens spel
 • Onlogische volgorde
 • Vastzittend voorwerp wat met veel moeite los moest
 • Niet werkend (mechanisch) onderdeel

 

emmyvremmyvrEscape ApprenticeMember since: 2019 November 11 (9 rooms played)
Posted on: 2019 November 11

Leuke escape room, zit goed in elkaar en lekker gevarieerd!

Na the curse of captain kid ook Machu picchu bij Escape adventure geprobeerd. Ook deze escape room zit weer ontzettend goed in elkaar. De kamer zit vol puzzels en geheimen - die ingenieus in elkaar gezet zijn. De vaart zit er goed in - je bent niet oneindig met een puzzel bezig, meer kleine puzzels en elementen, die allemaal met elkaar in verband staan en je steeds weer iets nieuws doen ontdekken.
Kortom, wederom een aanrader, Escape adventure heeft hoge kwaliteit kamers die je echt betoveren.


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 7 persons

Escaped: Yes

 

dejongmaxdejongmaxJunior EscaperMember since: 2019 August 17 (26 rooms played)
Posted on: 2019 October 20

Leuke escape room

Leuke escape room met leuke puzzels


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 7.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Erik (1 room played)
Posted on: 2019 September 9

Samenwerking nodig

Een leuke kamer die je zonder goed samenwerken niet opgelost krijgt. Ondanks onze beperkte ervaring (minder dan 10 kamers gespeeld) is toch NET gelukt met 59.56.


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in September 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Diversiteit puzzels
 • Uitdagend
 • 1 van de puzzels wat minder in tact / soepel
 • Aankleding goed maar niet spectaculair

 

CindyCindyEscaperMember since: 2019 May 8 (86 rooms played)
Posted on: 2019 December 29

mooie kamer

mooie kamer, leuke puzzels in thema


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

wimarojawimarojaSenior EscaperMember since: 2017 September 3 (76 rooms played)
Posted on: 2019 May 11

Iets wat oudere kamer met veel puzzels

Veel slotjes van dezelfde soort, daardoor niet duidelijk welke code waarbij hoort.
Het nodig hebben van een boekje om de puzzels te begrijpen is altijd een beetje een domper.
Twee puzzels werkte helaas niet helemaal lekker, waardoor binnen de tijd escapen niet gelukt is.
Verder duidelijk een wat oudere kamer, waardoor we soms de leuke verrassende elementen wat misten.
Onze begeleider was niet echt gemotiveerd.


5.5

Ambiance: 6.5

Puzzles: 5.0

Service: 3.0


Played in May 2019

Played with 4 persons

Escaped: No

 

ineineEscaperMember since: 2018 July 1 (45 rooms played)
Posted on: 2020 February 20

(weeral) niet ons ding

Captain Kidd was een van de eerste kamers die we hebben gedaan, toen helaas er niet uitgeraakt. Wel hebben we de microben te pakken gekregen en wilden we na wat ervaring terug komen om de andere kamer te betreden.
Helaas is het op een teleurstelling uitgemond, net als de eerste kamer...

We zijn vriendelijk ontvangen door de gastheer, buiten in het zonnetje.
Na het spelen kregen we echter weinig uitleg over (het niet slagen van) de kamer. Er was ook geen ruimte voor een foto nadien.

De aankleding van de kamer was prima, helemaal in het thema van Machu Picchu. Ook de attributen waren een goede bijdrage aan de sfeer. Toch voelde we al meteen dat het moeizaam ging.
Niet alles was even duidelijk. 1 doe-puzzel wilde maar niet lukken, hiervoor hebben we gewoon de code via een hint gekregen. Dit is natuurlijk een domper op het spel.

Als ik eerlijk ben, kan ik me niet vinden in de hoge scores die ik hier lees. Net zoals bij Kidd voelde ik me teleurgesteld, niet helemaal wetende wat er het voorbije uur allemaal gebeurd was. Nog steeds zie ik de logica in de kamer niet volledig.

Om een of andere manier willen deze kamers ons maar niet lukken. Er is iets waardoor we telkens het noorden kwijt zijn als we naar Escape Adventure komen. We krijgen er geen voeling mee. Zijn het de puzzels, is het de spelbegeleiding, we kunnen er onze vinger niet op leggen. Ik vrees dat Escape Adventure ons niet meer zal terug zien.


6

Ambiance: 7.5

Puzzles: 5.0

Service: 6.5


Played in April 2019

Played with 4 persons

Team: Breakout Queens

Escaped: No


 • diverse puzzels
 • vriendelijk ontvangen
 • mooi aangekleed
 • thema
 • logica?
 • geen voeling met de puzzels
 • geen voeling met de kamer

 

veerleveerleEscape ExpertMember since: 2016 November 27 (77 rooms played)
Posted on: 2019 April 28

Niet slecht maar niet mijn ding

De eerste escape die ik ooit deed was de andere kamer van dezelfde eigenaar, dat was toen geen geweldig succes maar genoeg om de microbe te pakken te krijgen :D

Omdat we er destijds niet uitgeraakt waren wilden we toch nog terug gaan om de tweede ook te doen en misschien zo ons verlies destijds recht te zetten. Helaas was ook deze room geen succes en ook hier was het niet echt mijn ding.

De aankleding is leuk, service vriendelijk, maar er waren een aantal puzzels die we niet echt logisch vonden en op zo'n moment ging de begeleiding niet soepel.


7

Ambiance: 7.5

Puzzles: 6.5

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 4 persons

Team: Breakout Queens

Escaped: No


 • Service
 • Goede aankleding
 • Logica soms
 • Begeleiding, tips

 

Geweldig mooie maar moeilijke room

Pittige room, maar zit goed in elkaar. Mooie aankleding, mooie puzzels, leuk concept. Eigenaresse is heel gastvrij en enthousiast. Fijne sfeer! Aanrader, maar helaas niet uitgekomen.


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2019

Played with 6 persons

Escaped: No

 

roos_de_laatroos_de_laatJunior EscaperMember since: 2018 October 14 (11 rooms played)
Posted on: 2019 February 28

Avontuurlijk en verwarrend

Wij hebben het ontvangst bij deze escape room als zeer prettig ervaren. Werden ontvangen door Alex. Kregen een korte briefing bij de open haard en gingen daarna vrij snel de kamer in. In het begin nog wat onduidelijk wat er moest gebeuren, maar daarna konden we vrij snel aan de slag. Leuke, afwisselende puzzels in een mooi ingerichte kamer. De afwerking van de kamer had nog wat beter gekund, maar dat mocht onze pret niet drukken. Helaas niet op tijd kunnen ontsnappen, maar wel heel veel plezier gehad!


8.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 7.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Team: Pablo Escapebar

Escaped: No


 • Fantastische service
 • Aankleding kan beter

 

Tamara88Tamara88Escape ExpertMember since: 2017 March 14 (115 rooms played)
Posted on: 2019 January 28

Mooi!

#95

Hele mooie kamer, de muurschilderingen vond ik echt gaaf.
Veel verschillende en originele puzzels erin.
Wat ik minder vond is de manier van hints geven, maar denk dat dit voor mij persoonlijk is. (zal niks verklappen ook dit niet)

Zeker een aanrader!


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 8.0


Played in January 2019

Played with 3 persons

Team: De 3 Escape Musketiers

Escaped: No


 • Ontvangst
 • Goede verdeling qua puzzels
 • Mooie muurschilderingen
 • Manier van hints geven

 

Arnout (1 room played)
Posted on: 2019 January 14

Zeer leuk.

Het was een zeer leuke ervaring. Begeleiding was heel goed. Puzzels waren heel goed opgebouwd. We waren wat traag gestart, maar eenmaal het ritme te pakken ging het goed. We zijn door onze trage start wel niet kunnen ontsnappen.


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.5

Service: 9.0


Played in December 2018

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Heel goed opgebouwd
 • geen

 

Aedan (2 rooms played)
Posted on: 2019 January 4

Fun but a Challenge


8

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in December 2018

Played with 7 persons

Escaped: No


 • Had several hidden parts
 • Exciting
 • Was a little too difficult for our group

 

sam_samsam_samEscaperMember since: 2018 June 2 (36 rooms played)
Posted on: 2018 November 24

Veel sloten mooie aankleding

Enorm veel sloten. Wel een mooie aankleding en goede sfeer. Sommige mechanismen kunnen een beetje opgefrist worden. Helaas niet ontsnapt. Met zn 3en behoorlijk pittig.


8

Ambiance: 9.0

Puzzles: 7.0

Service: 8.5


Played in November 2018

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Veel sloten

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Cost

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Puzzles

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Puzzles

Were the puzzles challenging enough, achievable and in balance?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great