Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Prison Break

Drachten , Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 7 (Recommended: 3)

14 year

Read reviews

More about Prison Break

Omdat je verdacht bentvan het lekken van uiterst belangrijke staatsgeheimen aan Rusland wordt je overgebracht naar de maximaal beveiligde gevangenis genaamd The Factory.Niemand weet van het bestaan van deze geheime ondergrondse gevangenis en deze gevangenis wordt zelfs door de regering niet erkend. De meest beruchte gevangenis van Nederland PI in Vught is vergeleken met deze gevangenis gezellig.Er zijn meerderepogingen gedaan om te ontsnappen uit deze hel, maar deze zijnallemaal mislukt. Sommige gevangenen kwamen om, anderen werden opnieuw opgepakt en sommige verdwenen spoorloos. Dit mysterie gaf aanleiding tot verhalen dat het een gevangene gelukt was om succesvol te ontsnappen uit The Factory.

Je hebt slechts 60 minuten de tijd om te ontsnappen voor de bewakers terug komen. Je lot ligt in je eigen handen.Lukt het jouw om te ontsnappen uit The Factory?

Themes

Prison

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

PIN-payment possible

Escapetalk.nl statistics

16 likes

159 visitors

98% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Morra 2
9204 KH, Drachten
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

50 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (278 rooms played)
Posted on: 2022 july 18

Another gevangenis...

Nadat we zojuist waren ontsnapt uit het mysterieuze landhuis in Drachten, werden we helaas opgesloten in een gevangenis en moesten we daaruit ontsnappen. Net zoals we bij de vorige kamer experts waren op het gebied van landhuizen, zijn we inmiddels ook echte experts in het ontsnappen uit gevangenissen. Benieuwd dus hoe het in deze gevangenis zal gaan.

Het eerste wat wederom opvalt in de kamer is dat er ontzettend veel aandacht wordt gestoken in een kamer die toch al op leeftijd is. Heerlijk om dat te zien! De start van de kamer is heerlijk paralel en erg leuk. De puzzels zijn uitdagend en communicatie is hier erg belangrijk. Ik houd van dit soort zaken! Het decor is basic, zoals je in een gevangenis zou verwachten. Maar daardoor dus wel echt kloppend. De puzzels zijn in lijn met het verhaal en goed uit te voeren.

Eigenlijk lijken veel gevangenis escapes best wel op elkaar, omdat je natuurlijk vast zit aan een thema waar je weinig mee kan doen. Toch is deze gevangenis kamer anders, de kamer neemt een compleet andere wending dan van tevoren verwacht, leuk! Tot en met het einde is de kamer leuk in thema uitgevoerd en blijven de puzzels uitdagend. De flow blijft zich gedurende de kamer goed vasthouden, wat ook erg fijn is. Zonder al te veel hints geraakten we uit de kamer, wat betekent dat deze kamer goed in elkaar zit.

Een wat kortere review deze keer omdat het moeilijk is iets over deze kamer te zeggen zonder te spoilen. Prison Break is een leuke escape met uitdagende puzzels, een prima decor en een leuke wending in het verhaal. Achteraf hoorden we dat de kamer in het verleden nog een upgrade heeft gehad. Ik vind het zo tof dat de eigenaren hiervoor kiezen. Een kamer mee laten gaan in zijn tijdsgeest, heerlijk! Wat mij betreft is Prison Break bij escaperoom Drachten écht de moeite waard om te gaan spelen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  anouk

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertMember since: 2016 October 21 (96 rooms played)
Posted on: 2024 february 19

gemengde gevoelens in de gevangenis

Dan denkt een teamlid om een keer dichter bij huis te escapen en boekt alle drie de kamers in Drachten.
Echter is zijn topografische kennis iets minder en vanuit Alkmaar is het bijna 1.40 uur rijden. Maar vol goede moed gaan we richting Friesland.

Bij de locatie is het gratis parkeren en kan je zelfs je elektrische auto opladen. We zijn op tijd en het was even zoeken na de ingang . We staan bij kant Noord van het gebouw en even bellen wordt gezegd dat we goed staan en de deur zo opengaat. Echter blijft deze gesloten. We moesten dus achteraf bij Zuid zijn. Door de leuke sfeervolle gang in de kelder van het gebouw lopen we naar de ontvangstruimte.

De tweede kamer deze dag staat op het programma Prision Break. We krijgen handboeien om en worden in twee groepen gesplitst en in een cellenblok neergezet. In het verleden was dit begin anders. Met een acteur/host die als cipier je niet zo vriendelijk aansprak op de tafel sloeg en meer van dit soort dingen. Echter omdat sommige spelers dit intimiderend en niet prettig vonden is het eruit gehaald. Persoonlijk vind ik dat erg jammer want zelf ben ik wel voorstander van zo'n toevoeging.

We moeten samenwerken om gezamenlijk te ontsnappen. Helaas werd er in het andere blok een sleutel over het hoofd gezien terwijl ze deze allemaal duidelijk hadden moet zien. Hierdoor zaten we veel te lang vast in het celblok, omdat de rest van de puzzels en opdrachten allemaal duidelijk waren. Hierdoor ging de spelflow er ook snel uit en sloeg de verveling toe. heel frustrerend dat je hier zelf ook geen invloed op hebt. Na dit probleempje lukt bijna alles in een keer. Op nog een kleine hint na, omdat we het anders waarschijnlijk net niet hadden gered, ontsnappen we uit de gevangenis met nog 33 seconde op de klok. Na mijn mening had de host ons in het eerste gedeelte sneller moeten helpen. Als je al tien minuten lang niet verder komt kan je hierop inspelen.
De ruimtes, puzzels en decoratie zijn wel in orde, al ben ik uit andere gevangenissen ontsnapt met meer spektakel.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:27 min


 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Begeleiding had eerder moeten ingrijpen

 

DannyZDannyZEscaperMember since: 2023 February 22 (42 rooms played)
Posted on: 2024 march 16

Gave kamer!!

Super leuk gedaan deze kamer en goed bedacht hoe het beste uit je team te halen!! Tweede kamer die we daar speelde die dag.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Leuk!

Zit goed in elkaar, leuke escaperoom.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes  54:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Zeer mooie kamer!

Ik heb deze escaperoom zeer positief ervaren. De beleving is fijn en het decor is super in elkaar gezet. Klasse!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

MarkWegMarkWegEscape ExpertMember since: 2021 September 18 (80 rooms played)
Posted on: 2023 december 27

Klassieke gevangenisuitbraak

We speelden vandaag twee escaperooms op deze locatie. Dit was de eerste en op grond van de reviews was dat een goede volgorde. Zin om weer eens een goede escaperoom te spelen begonnen we vol goede moed.
De escaperoom zit in de kelder van een dit weekend verlaten gebouw. Beneden is de ruimte sfeervol ingericht, kluisjes, bar en ontvangst zijn oke. Er starten drie groepen bijna tegelijkertijd met hun escape en dat oogt een beetje rommelig. Eenmaal bij de start van de kamer is dit weg. Er is aandacht voor ons, er volgt een korte uitleg en de opdracht is helder.

Het is geen ingewikkeld verhaal met plottwisten. Een eenvoudige opdracht (kom hier uit) en in de kamer zitten een aantal leuke verrassingen. De puzzels zijn allemaal goed in thema. Er wordt gebruik gemaakt van de materialen die je in een gevangenis zou kunnen aantreffen. Al verwachtten we in een normale gevangen iets minder geheime doorgangen ;-).

We kwamen er zelfs uit binnen de tijd, hadden fijn samengewerkt (wat ook echt nodig is), in een lekkere flow met soms een hint van de oplettende gamehost. Een hele oke escaperoom, mooi uitgevoerd, oog voor details en allemaal goed werkend. Geen spectaculaire vondsten, maar allemaal zeer goed uitgevoerd.

Deze kun je zonder twijfel gewoon meepakken als je hier bent.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  48:52 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

JT1310JT1310Escape ApprenticeMember since: 2022 August 20 (10 rooms played)
Posted on: 2023 december 16

Leuke escaperoom waarbij de puzzels soepel in elkaar overlopen

Leuke escaperoom om te spelen. Ook voor als het gezelschap wat minder ervaren is.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Veerle8812Veerle8812Junior EscaperMember since: 2021 September 26 (15 rooms played)
Posted on: 2023 december 18

Echt ontsnappen

Mooie kamer, slotjes en codes maar dan op de beste manier.
Je ontsnapt uit een gevangenis, moet goed samenwerken, flink puzzelen en de tijdsdruk word goed opgevoerd. Heel leuk.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in December 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  56:12 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

RayrayRayrayEscape ApprenticeMember since: 2023 October 28 (4 rooms played)
Posted on: 2023 october 28

Leuke kamer voor 7 personen

Met 7 personen is het grote deel van deze kamer goed te spelen. Leuke ruimtes, sommige ruimtes wel klein voor meerdere personen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 7 persons

Escaped: Yes  54:00 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

MartjeMartjeJunior EscaperMember since: 2023 December 09 (12 rooms played)
Posted on: 2024 february 09

Leuke kamer

Zeker een leuke kamer, vooral het begin van het verhaal is het leuk opgezet. Later begint dit verhaal wel iets minder sterk te worden en kon het einde voor mij misschien iets logischer.

Muziek mocht op het eind ook wel iets zachter.

Eigenlijk hebben wij de kamer net niet gehaald met 30 seconde over de klok, maar toch de hele kamer uit gespeeld

Het is zeker een aanrader om een keer mee te maken.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  60:30 min


 • Beleving
 • Goede service
 • Weinig origineel

 

DennisDennisEscaperMember since: 2021 October 30 (42 rooms played)
Posted on: 2023 september 11

Toffe kamer!

We vonden de kamers in de kelder van een multifunctioneel pand. Maar op weg naar de locatie, wordt er al gewerkt aan de sfeer. Leuk gedaan, ik hou daar wel van. Ook de ontvangstruimte was sfeervol. We kregen een korte instructie en korte uitleg van het verhaal.

De kamer was goed. Veel puzzels, zeker de eerste helft was iedereen bezig en hoefde je niet op elkaar te wachten. Ook in de kamer zelf was er veel gedaan aan sfeer, zowel in beeld als geluid, wat gewoon zorgt voor een betere beleving. Wat schrik effecten die goed gedaan waren, maar geen zorgen: de kamer is nooit té spannend.

De kamer vraagt van alles. Je moet zoeken, sloten openmaken, nadenken. Het verliep vlot en soepel, we hadden geen echte bottle necks. Wel was er één puzzle waarbij we het gevoel hadden dat de puzzle niet klopte. Het kan ook zijn dat wij die gewoon niet goed hadden, maar we kunnen het niet meer controleren.

We hebben begrepen dat deze locatie redelijk recent een nieuwe eigenaar heeft, die geprobeerd heeft de kamers wat vloeiender te maken met enkele veranderingen. Ik kan niet vergelijken met hoe het was, maar de kamer zat goed in elkaar en verliep inderdaad vloeiend.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels

 

Ontsnapt met trots

43* en toen waren we in Drachten! Dit wordt kamer nummer 4 in een reeks van 7.
Entree: genoeg parkeergelegenheid. Binnenlopen in de desbetreffende gang is al een sfeermakertje.
Kamer: Dit is een escape! We hebben gepuzzeld, gevloekt, geschreeuwd, gelachen, gerend, onze hoofden gestoten en uiteindelijk ontsnapt met een dik eureka gevoel!
Mike heeft technische handjes en dit merk je in de kamer. Alles werkt zo lekker vloeiend. Niets hapert. Voor de kamer mag je echt een stukje omrijden!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: Yes  59:58 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

TallGuy91TallGuy91Senior EscaperMember since: 2022 May 04 (71 rooms played)
Posted on: 2023 august 11

Toch maar naar de gevangenis

Na aanraden van enkele eigenaren toch maar besloten richting drachten te gaan, helaas maar tijd voor 1 van de kamers en de keuze is gevallen op prison break.

Mike de eigenaar was onze host. En eerste wat hij zei; zo zo, jullie durven wel... de pittigste van de 3 en dat met ze 2e... ik ben benieuwd.. en eigenlijk heeft hij daar niks over gelogen.. het was zeker een pittige kamer. Veel te doen en je komt ook steeds zichtbaarder richting het einde.. dan denk je.. oh we zijn er... nog een kamer... enorm mooi opgezet, puzzels in style en we hadden lekkere flow te pakken... deze ging beetje minder bij puzzel in een donkere gang... wij die te moeilijk denken... dus ook hier... blijf dom en speel het spel zoals elke persoon het zou kunnen moeten spelen.

Leuke kamer mooie puzzels en enorm veel toffe elementen. Thx mike (of maik?!) Voor de ervaring en wij komen zeker begin volgend jaar terug voor de volgende ervaring in drachten!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (233 rooms played)
Posted on: 2023 september 16

Another prison, beter niet kunnen doen

#269 Na een snelle eerste ontsnapping op deze locatie, hadden we nog wat extra tijd over en besloten spontaan deze kamer die we eigenlijk niet geboekt hadden ook nog maar te doen. Dit betekende wel dat we er met 7 personen ingingen in plaats van in 2 teams. Enerzijds wel gezellig weer een keer met z’n allen te spelen en daardoor ook goed voor de nodige hysterie en onderlinge afleiding. Anderzijds natuurlijk veel te veel voor een kamer als deze, die sowieso niet uitblonk in originaliteit van decor en puzzels. Achteraf was deze impulsieve actie van ons dus misschien toch niet zo handig. Van de drie kamers hier vond ik deze het minst bijzonder.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in August 2023

Played with 7 persons

Team: Terrassers

Escaped: Yes  39:55 min


 • Flexibel ter plaatse geboekt
 • Sfeer
 • Weinig origineel
 • Puzzels

 

AnnabelAnnabelJunior EscaperMember since: 2022 November 27 (14 rooms played)
Posted on: 2023 august 06

Tof!

Op het laatste moment hebben we deze kamer geboekt, omdat een boottochtje letterlijk in het water viel. De weg naar de ontvangstruimte brengt je gelijk al in de stemming en na een hartelijke ontvangst worden we opgesloten. Al direct is een goede samenwerking van belang en zo komen we stap voor stap verder. Af en toe lopen we even vast, maar door de hints die op de juiste momenten gegeven worden, kunnen we weer verder. De spanning neemt echt toe naarmate je verder in de kamer komt en even waren we bang dat we het niet zouden redden, maar met nog 32 seconden op de klok, staan we weer buiten, waarna de kamer nog uitgebreid nagesproken wordt.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:28 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Zeer vermakelijk!

Met ons team van 4 gingen we na the lost ones nog even door met Prison Break.

Zeker in het begin komen een aantal meer klassieke puzzels naar voren, maar zeker origineel uitgevoerd en door de indeling van het spel draait het uiteindelijk ook veel om communicatie en soms ook goed zoeken.

Iedereen is continu bezig en de kamer heeft een goede flow.

Verderop neemt de spanning qua thema steeds verder toe en wordt er gebruik gemaakt van enkele toffe effecten.

Deze kamer zou de moeilijkste moeten zijn van Escape Room Drachten, maar wij vonden The Lost Ones iets moeilijker.

Uiteindelijk staan we nog onder de 40 minuten weer buiten de kamer en wordt zeer ruim de tijd genomen om de kamer na te bespreken door de zeer sympathieke host.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Team: Jongens, even rustig!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

LauraLauraJunior EscaperMember since: 2023 February 09 (27 rooms played)
Posted on: 2023 june 01

Geweldige service en sfeer

Wij belden 's middags of wij 's avonds nog een kamer konden spelen bij escaperoom Drachten. Er werd fijn meegedacht met welke escaperoom geschikt voor ons was en er werd snel gereageerd of het nog kon of niet. Als je in het gebouw komt kom je gelijk in de sfeer als je de trap afloopt richting de kamers. De kamer zelf zat ontzettend leuk in elkaar. Veel verschillende soorten puzzels en veel dingetjes die je moet zoeken, wat ik persoonlijk leuk vind. De spellijn zat logisch in elkaar. Wij hadden hier en daar wat hulp nodig, maar het voelde niet alsof wij teveel hints hebben gekregen. We werden steeds op een goed moment geholpen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Logica

 

IngeIngeEscaperMember since: 2023 January 06 (23 rooms played)
Posted on: 2023 march 25

Leuke room voor twee spelers!

Wij spelen sinds kort rooms met z'n tweeën en deze is goed te doen! Ondanks dat hij wordt aangeraden vanaf drie spelers, kan het heel goed met maar twee. Sommige onderdelen lijken wat ons betreft zelfs beter voor 'maar' twee spelers.
Verder een leuke room die gewoon goed in elkaar zit!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

WilbertWilbertJunior EscaperMember since: 2022 November 20 (20 rooms played)
Posted on: 2023 may 11

Leuke room, ook met twee te spelen

Spontaan op een middag deze room geboekt en gespeelt met twee personen. Geen spijt van gehad!
Goede room waar je je mee gaat vermaken!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruMember since: 2021 October 04 (160 rooms played)
Posted on: 2023 march 11

Gewillig vastgezet

Dit was de 2e kamer op deze locatie voor ons dit weekend. Dit vond ik persoonlijk de minste kamer qua puzzels, decor en verhaal. Persoonlijk vond ik deze kamer een puzzelkamer waarbij de verbanden soms lastig te vinden zijn, mede door het karige en versleten decor zou ik deze laten liggen als je geen tijd hebt om ze alle drie te spelen.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

ChellyChellyJunior EscaperMember since: 2023 March 11 (11 rooms played)
Posted on: 2023 march 11

Uitdagend

Uitdagende escaperoom met veel puzzels. Misschien niet meteen geschikt als eerste kamer, maar wel een goede voor de fanatieke spelers en om te leren samenwerken. Van alle drie de kamers die wij hier hebben gespeeld vonden wij deze de moeilijkste.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

 

GemmaGemmaJunior EscaperMember since: 2022 March 26 (42 rooms played)
Posted on: 2023 march 06

Leuke ontsnapping!

Allereerst wil ik vermelden dat ze erg gastvrij zijn en we buiten de reguliere openingstijden, op afspraak toch langs konden komen voor de escaperoom! De escape room was erg leuk, waarbij je goed moest samenwerken! Een leuke afwisseling van bepaalde sloten en effecten! Erg origineel. Al met al een toffe unieke ervaring!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Matige prisonroom

Friesland, daar moet ik nog een aantal rooms spelen. Het is alleen zo een end rijden voor me, dat het er maar niet van komt.
Drachten stond al een tijdje op de lijst en het idee was om het eerst te combineren met Deventer en Zwolle, maar dat ging gezien de afstanden niet lukken.
Dus we hielden het bij de 3 kamers van escape room Drachten.
In mijn optiek is de juiste volgorde: Prison Break - Mystery Mansion - The Lost ones.

Onthaal:

Parkeren kan hier gratis voor de deur. De parkeerplaats is ruim, dus hier heb je geen omkijken naar. 
Als je je hebt aangemeld krijg je goede instructies om de room binnen het grote pand te vinden en via een sfeervolle gang kom je in een mooie en gezellige ontvangstruimte uit. 
De medewerker van dienst heet ons vriendelijk welkom, er zijn lockers en meerdere zuivere wc's.
Wij speelden deze room als laatste omdat het boekingtechnisch niet anders uitkwam.

Kamer:

We zijn betrapt op het doorgeven van gevoelige informatie naar Rusland en moeten het gevang in… 
Het is hier geen gezellige boel en we kunnen maar beter ontsnappen binnen de 60 minuten.

Simpele opdracht en we zullen er maar meteen bijzeggen dat ik deze kamer het minste van de 3 vond. 
Je mag het verhaal in mijn ogen gewoon vergeten, want de inleiding kon al zoveel beter dan dat je vrijwillig je komt aanmelden, handboeien omkrijgt en de cel ingeduwd wordt. 
De ruimte waar je de inleiding krijgt ziet er slordig en rommelig uit en met een beetje moeite verkleedt de GM zich dan tenminste nog als cipier. 

Maar goed, beestje van zijn tijd denk ik. 
In de room zelf ziet het er prima uit. Hoewel je veel vragen kan stellen over hoe en wat, is wel alles in gevangenisthema en moeten we samenwerken om te ontsnappen. 
De ruimte is wat braaf en het ontbreekt wat aan sfeer, denk aan muziek, geuren, effecten, maar pur sang zijn we wel lekker aan het puzzelen. 
Wel wordt het duidelijk dat dit een kamer is die je naar mijn mening met niet meer dan 4 wilt spelen. 
Waar de flow in de andere rooms echt top is, merk je hier wel dat hij minder is. Vaak ontbreekt de info wel naar wat je juist op zoek bent of hoeveel items. Dat gecombineerd met wat afleiding zorgt ervoor dat deze kamer wat stroever verliep dan de vorige 2. 
De reis die je maakt is wat onlogisch en komt duidelijk uit een tijd dat alles geaccepteerd werd, als het maar leuk is zonder af te vragen: voelt dit wel juist aan. 

We kwamen eruit met nog 4 minuten over, maar echt enthousiast waren de meeste van ons niet. 

Conclusie:

Als je moet kiezen, zou ik zelf deze overslaan. 
Speel je hem toch, begin dan met deze en speel hem niet met meer dan 4. 
De GM kon ons als groep net als bij de andere kamers prima lezen en gaf hier enkel een hint als het echt niet anders kon. 
De kamer zelf was prima onderhouden en voor 100 euro heb je wel leuk puzzelplezier. 


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

 

psmulderspsmuldersEscape ExpertMember since: 2020 October 05 (118 rooms played)
Posted on: 2023 february 19

Tof met gemengde gevoelens

#76
Deze dag waren we in de middag al naar escaperoom drachten geweest voor mystery mansion. Leuk dat we in de avond last minute nog terug konden komen voor prison break.

Na een korte uitleg mochten we de kamer in. Hoe dit in elkaar steekt is super leuk. Eenmaal in de kamer hadden we meteen een goede start. Puzzels bleven maar komen en dat zorgt zeker voor een wow moment. Waar ik vaak dacht dat het einde in zicht kwam, was dit telkens nog niet zo.

De flow van de kamer zat er lekker in. En de puzzels verliepen soepel. Op 1 puzzel na, na 3 keer de juiste code gebruikte hebben kregen wij een hint over hoe de puzzel moest. Maar als er goed geluisterd zou zijn, zou gehoord kunnen zijn dat we de juiste code al genoemd hadden. Vervolgens was de puzzel door gedrukt. De sfeer en verloop van de kamer voelde daarna nogal raar.

Toen wij de kamer uit kwamen hadden wij dit aangegeven bij de game host. Die inderdaad zei dat we de juiste code al ingevoerd hadden. Toen ik zei dat de puzzel door gedrukt was kreeg ik als antwoord; maar het is toch goed gegaan verder. Daarna was het ongemakkelijk afrekenen en vertrekken. Dit voelde heel erg raar aan.

Vooral erg jammer omdat er bij mystery mansion ook al iets fout ging bij ons. Gelukkig heb ik the lost ones zo helemaal niet ervaren.

Kort om vond ik prison break echt een super toffe kamer. Met leuke puzzels, maar door het vreemde einde hebben wij een nogal stille 3 uur durende terug reis gehad.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 6.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Slechte begeleiding

 

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (224 rooms played)
Posted on: 2022 october 26

Een lastige gevangenis om uit te ontsnappen

Na een korte pauze was de tweede kamer van escape room Drachten aan de beurt: Prison Break. De gamehost gaf aan dat deze kamer kortgeleden geheel was geautomatiseerd. Nogmaals super tof dat hier tijd in wordt gestoken! De escape room begint erg origineel en samenwerken wordt meteen op de proef gesteld. Ik vind zelf gevangenis thema's minder leuk en ik vond deze kamer ook de minste van de drie. De flow in deze kamer was voor ons ook minder, maar dit lag meer aan ons dan aan de kamer. De host kon wel goed aanvoelen wanneer hij een hint moest geven om de flow niet compleet te verliezen dus dat was heel fijn! Puzzels zijn in thema en erg veelzijdig.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding

 

slinger13 slinger13 Escape MasterMember since: 2020 November 02 (231 rooms played)
Posted on: 2023 february 01

Ouderwets puzzels

Leuke kamer met een prima decor . Begin was erg leuk , vooral als je met zijn tweeen ben . Prima vermaakt hier !


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  58:13 min

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great