Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Escape From Wonderland

Leiden, Netherlands

Open now

Top #22

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

15 year

Read reviews

More about Escape From Wonderland

In the city center of Leiden lies Wonderland. A magical place where animals wear clothes, flowers bloom in the most outrageous colors, gumballs rain from the skies and it is always tea time. An amazing world filled with crazy creatures and exciting puzzles.

Let yourself be whisked away on a beautiful adventure in this wonderful world. But be careful not to lose track of time, or you might never want to leave again

The story

Once upon a time… a young woman walked into a strange hole in the wall and disappeared without a trace. Shocked eyewitnesses immediately alarmed the authorities, who started a big rescue operation. Using shovels and digging machines, a rescue team started looking for the young woman. Sadly, she was nowhere to be found. The only thing the team uncovered was a mysterious network of corridors hidden behind the wall.

It didn't take long for people to find out that there seemed to be strange forces at work in this secret labyrinth. It was even whispered that the corridors led to a passage to a strange and magical realm. Since then, multiple expeditions, rescue teams and adventurers have tried to penetrate this wonderous land. Sadly, none of them ever returned, including the young woman.


Child-Friendly

Themes

Adventure

Magic

Mystery

Travel

Time travel

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

239 likes

1547 visitors

90.3% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Breestraat 45
2311 CH, Leiden
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

534 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Blij dat ik 60 minuten in deze wonderwereld heb vastgezeten!

Ook vandaag weer een last-minute ingeving. Zeker op feestdagen is het extra moeilijk om een goede kamer te vinden.
Leiden, 2 uur rijden voor ons, maar zeker gezien de reviews hier, misschien toch de moeite waard. Ff checken of er nog iets in de buurt ligt en ja hoor, 2 escape rooms geboekt.
Mede dankzij de wel erg toffe hulp van de eigenares Marieke.
20 uur stond nummer 1 op de planning : The Ghost Ship en om 22 uur de reden waarom we speciaal naar hier gekomen zijn : Escape from Wonderlands.

Onthaal :
De escape room zelf ligt in een gezellige winkelstraat. Er is zat parkeerplaats in de buurt, maar je kan er niet voor de deur parkeren. Net erlangs ligt een erg gezellig Italiaans restaurant.
Het ontvangst was enorm leuk. Niet alleen door onze charmante gastvrouw, maar mede doordat de groep die net gespeeld had, erg ervaren spelers bleken te zijn die graag hun ervaringen deelden. Praten met onze collega's is bijna zoals een review schrijven, je wilt graag vertellen hoe iets was zonder wat weg te geven. Onze gastvrouw maakte dankbaar gebruik om de kamer te resetten en eens klaar stond zij op ons te wachten ipv andersom. Het geeft maar aan hoe gezellig het was. Bionda, Dennis, Menno en Willem Bedankt!

Kamer :
En na deze fantastische start, moest het eigenlijk nog beginnen.
We hadden natuurlijk al veel gelezen over deze kamer die amper 5 maanden open is.
Wel in 1 woord : Fantastisch.
Dit is echt een pareltje van een kamer. Je ziet en voelt gewoon de liefde, de zorg en met een oog voor detail deze kamer is opgebouwd. Er zitten details in die eigenlijk helemaal niet hoeven en zoals iemand hier al schreef zou je haast een 2de keer boeken om alles eens, zonder de druk van eruit te geraken, te bekijken. De puzzels die je tegenkomt zijn erg goed gemaakt. Nu ik ken Alice in wonderland niet zo goed, behalve dat ik die versie met Johnny Depp niet eens heb afgekeken en dat ik de tekenfilm als kind maar vrij abstract en warrig vond. Dus ik weet niet in hoe verre alles in thema was, maar als ik het totaalplaatje bekijk ga ik er haast vanuit van wel.
Ik kan er meteen bij zeggen dat je geen kenner moet zijn, het zal een kleine meerwaarde bieden en thats it.

Ook hier weer hadden we meerdere malen de kans om zowel apart als samen te werken en dat waardeer ik steeds.
De puzzels die we tegenkwamen waren goed gemaakt en daagde ons als team mooi uit.
1 in het bijzonder daagde mij uit en ik denk ook dat we hier de kamer mee verloren hebben.
Maar ik kan niemand anders de schuld geven als mezelf. Soms moet je ff afstand nemen en eens goed lezen wat er echt staat….
We haalde de kamer net niet, maar sportief als de eigenares was liet ze ons hem wel uitspelen.

Conclusie :
Wij hebben ons werkelijk kapot gepuzzeld in deze kamer. Maar wat een ervaring zijn we rijker.
Wat kan je verwachten. Wel verwacht niks wereldschokkend kwa techniek. Verwacht een themakamer met goede puzzels waar je door moet geraken. Deze kamer loopt nergens te showen van kijk eens hoe knap ik in mekaar zit, maar in ruil dompelt hij je onder in een verhaal.

De flow is erg goed en geeft je een tof gevoel van vooruitgang. Maar ondanks de vaart die je maakt heb je nog steeds je 60 minuten volop nodig.
Deze kamer voelde haast aan als een sprookje, ff echt ontsnappen aan het aardse.
Ik baalde ervan dat ons avontuur voorbij was en dat dit voorlopig de enige kamer is die ik bij deze toffe dame kan spelen.
Achteraf nog fijn na kunnen praten met de eigenares. Ze heeft hier een kamer neergezet die met recht en rede de top 20 ingaat. Ik waardeer vooral waarom je deze kamer gebouwd hebt en dat je hem ook gebouwd hebt zoals jij dat wilt. Het resultaat mag er wezen.

Ik kan iedereen die van thema houdt, een goed verhaal en leuke en met momenten uitdagende puzzels deze kamer van harte aanraden. Ook al is het 2 uur rijden ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 3 persons

Escaped: No


 • verhaal
 • thema
 • afwerking
 • eigenares
 • prijs

  kenzosnijdersTwinlifeTijn10flejanoyana_willemskamer237Jelle_van_GladbachbilipeebraamTom Adriaensenmariska_janssenanne_van_berkelSteffaniesilkebeerends

PerryPerryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (184 rooms played)
Posted on: 2019 october 27

Anne en Marieke! Top!!

Vanaf het moment dat de deur open gaat is deze escape al geweldig! De ontvangstruimte is ruim en super gezellig ingericht. Je hebt echt het gevoel dat je op een 'tea party' bent aangekomen. Geniet van de heerlijke snoepjes en een heerlijk drankje vooraf. Tel hierbij op de geweldige gastvrouwen Anne en Marieke en je hebt al een succes combo te pakken terwijl je dan nog aan de escape moet beginnen. Deze dames begrijpen heel goed wat het inhoud om gastvrouw te zijn. Wat een enthousiasme en wat een liefde voor de escape. Alleen al door de geweldige ontvangst begin je blij aan de escape. Als je dan na alle gezelligheid de kamer mag betreden word je absoluut niet teleurgesteld! Wow! Wat is dit een geweldig mooie escape. Aan alles is gedacht! De aankleding is tot in de detail verzorgd en zelfs de geuren die rondvliegen in de kamer zijn geweldig. Niet alleen de vormgeving is helemaal af maar ook de puzzels zijn heel erg leuk in thema verwerkt. Voor iedereen is er wat te doen. Na met veel bewondering en enthousiasme door de kamer heen te zijn gevlogen kwamen wij met een enorme enthousiasme weer naar buiten. Ons enthousiasme werd gedeeld door de host die met onwijs veel passie kon vertellen wat ze allemaal geweldig vond aan wat we hebben gedaan in de kamer. Heerlijk om iemand mee te maken met zoveel passie. Na de escape werd weer ruim de tijd genomen. We hebben heerlijk nog wat nagepraat en genoten van nog wat drankjes. Ook hebben we nogmaals de kamer doorlopen zodat we echt alles hebben meegekregen. We hadden hier de hele nacht wel kunnen blijven. Dit was echt super! Deze escape moet je gedaan hebben!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  55:16 min


 • Aankleding
 • Geuren in de kamer
 • Snoepjes en drankjes
 • Bevlogen begeleiding
 • Volledige aandacht en alle tijd
 • Achteraf nalopen kamer
 • Leuke ontvangstruimte
 • Leuk foto moment

  Jelle_van_Gladbachmariska_janssenanne_van_berkelUnicorn power

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (291 rooms played)
Posted on: 2022 february 16

Klassiek puzzelen in Wonderland

Eindelijk stond Escape from Wonderland op de planning. Nadat ik deze kamer al meermaals geboekt had (steeds verzet door die verschrikkelijke pandemie), was eindelijk de dag daar dat we de kamer konden gaan spelen met twee personen.

Na geparkeerd te hebben bij de dichtstbijzijnde parkeergarage, liepen we door het centrum van Leiden richting de kamer. De escape room is dus centraal gelegen in het centrum op loopfastand van verschillende parkeergarages. Nadat we even al onze favoriete escape rooms hadden doorgenomen met onze gamehost, was het eindelijk tijd om aan ons avontuur te gaan beginnen.

Op voorhand werd ons al verteld dat het met twee personen flink aanpoten was in deze kamer, en dat bleek later ook! In het begin kwamen we wat stroef op stoom, maar toen we eenmaal bezig waren, gingen we vrij vlot door de kamer heen. Het decor is over het algemeen erg netjes en je waant je echt in Wonderland. Echter vind ik het begin (waar de kamer start) wat vaag en had wat mij betreft anders gekund.

Escape from Wonderland is een echte puzzelkamer met veel klassieke escaperoom puzzels. Niet altijd even origineel, maar puzzelplezier heb je hier zeker! Er zitten veel kleine grapjes verstopt in deze kamer, wat het lekker luchtig houdt. Daar vraag het thema uiteraard ook wel een beetje om. Het einde van de kamer resulteerde bij ons in totale chaos, wat ook wel weer goed in het thema en de ruimte zelf past.

Samenvattend waren we erg blij dat we deze kamer eindelijk gespeeld hebben. Wij hebben ons dan ook prima vermaakt en ruim een uur lekker kunnen puzzelen. Ook na de kamer hebben we nog gezellig gekletst en is er ruimte voor een toffe foto, volledig in thema. Een goed begin van onze avond hier in Leiden!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in February 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  Jelle_van_GladbachDrs-jlcElise Dalleu

ruud_klunderruud_klunderEscaperMember since: 2017 December 09 (33 rooms played)
Posted on: 2020 october 25

Maakte onze verwachting waar

Na een paar spannende kamers, waren we weer eens toe aan een gezellige kamer met goede puzzels.

Bij de titel van de kamer hoop je op een thema hetzelfde als dit film. Ik kan jullie geruststellen. 100% dat deze kamer deze verwachting waar maakt.

Ondanks ..... (dat wat in 2020 niet genoemd meer mag worden) werden we hartelijk ontvangen door de eigenaresse en de gamemaster (sorry ben slecht in namen). Heerlijk als mensen zo passievol kunnen praten over hun product. 20 minuten na onze eigenlijke starttijd gingen we aan de gang.

Wauw wat een oog voor details. Geen slijtageplek te zien. Heerlijk. Geen spoiling hier. Dus meer van de kamer ga ik niet vertellen.

Zeker een kamer tussen mijn toppers.
Dank voor de beleving


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:33 min


 • Gevarieerde puzzels
 • Oog voor detail
 • Geen slijgeplekken
 • Hartelijk ontvangst
 • Pop in etalage

  Jelle_van_Gladbachruud_klunderanne_van_berkel

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertMember since: 2018 August 30 (73 rooms played)
Posted on: 2021 august 01

prachtig

Waanzinnig mooie kamer
Onder de indruk was ik zeker
Nog zo'n goede kamer in Nederland
Dick en Gerda mogen trots zijn op hun dochter!
Eng hoeft een goede escape room niet te zijn, dit is het bewijs
Reken maar dat je deze kamer geweldig vindt
Langzaam door de kamer, dan geniet je langer van het decor
Adembenemende entourage
Neem de tijd om na te praten, eigenaresse Marieke zit vol passie!
Deze moet je gedaan hebben


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  58:45 min


 • Alles

  Jelle_van_GladbachWalter G4I

Fantastisch sprookjesachtige ervaring!

Escape From Wonderland is gelegen in het centrum van Leiden, waardoor er voldoende parkeergelegenheid was en de locatie goed bereikbaar was.

Allereerst een heel groot compliment en dankjewel voor onze gamehosts Pip en Jaco. Jullie hebben deze ervaring nóg beter gemaakt. We zijn enorm gastvrij ontvangen en super fijn begeleid.

De ontvangstruimte (en voorkant van het pand) was geheel in thema aangekleed, super leuk! We waren wat aan de vroege kant voor ons tijdslot, maar dit was geen probleem. Zoals hiervoor gezegd waren we heel gastvrij ontvangen en konden we nog even een drankje doen voordat we begonnen.

We hebben deze kamer met 2 personen gespeeld en enorm genoten van de prachtige aankleding en leuke puzzels. Ons werd aan het begin aangeraden om wat op te splitsen, wat een erg waardevolle tip bleek.

We hebben ons echt in Wonderland gewaand en waren de tijd even vergeten.

Ik raad deze kamer enorm aan!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  markgoedegebuure

EgelaarEgelaarEscaperMember since: 2023 November 25 (33 rooms played)
Posted on: 2023 december 20

Fantasierijke kamer

Fantasierijke kamer


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: No

  Dewi

XOXO KittyXOXO KittyEscaperMember since: 2023 July 06 (54 rooms played)
Posted on: 2023 september 21

Te laat, ik ben te laat!

Na een ritje van 2 en half uur door de fille kwamen we aan in Leiden, te laat. Parking voor de deur is er niet, maar er zijn wel parkings in de buurt. Het schattige stadje bevatte leuke winkels, maar wij kwamen uiteraard voor een ander avontuur.

Desondanks we wat later waren (circa 10 min), werden we warm ontvangen door de gezellige gastvrouw. Het onthaal is mooi, thematisch en zelfs de kleine koffielepel’tjes waren af!

Escape from wonderland was het avontuur waar we vandaag aan deelnamen, en escapen hebben we gedaan. Met nog 8 seconden op de klok, hebben we ons avontuur mogen beëindigen. Om dit tot een goed einde te brengen, heb je wel ballen nodig. (I mean, if you know, you know.)

De puzzels waren leuk en gevarieerd. Er zaten zelfs enkele hele toffe originele bij. De decoratie was buitengewoon perfect. Je voelde je echt ik Wonderland, applaus voor het team om alles in deze prachtige staat te bewaren.

Ik vind het jammer dat het avontuur er nu weer opzit, maar wij zijn klaar voor ons volgend avontuur in Leiden bij Your Escape!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Team: Scalebreakers

Escaped: Yes  59:52 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Great host
 • Diversity
 • Decoration

  Anthony Teunen

Anthony TeunenAnthony TeunenEscape GuruMember since: 2021 July 11 (9 rooms played)
Posted on: 2023 september 22

Even realiteit kwijt

Escape from Wonderland

Er was een groepje van 4 die gingen een reisje doen naar Leiden op Escape Dag.
Er was nog een plaats in de auto en alle kamers konden met 5 spelers gespeeld worden, dus, ik mocht mee. Joepie!!

Escape from Wonderland was onze eerste stop en de naam zegt het al, de thema zal wel iets te maken hebben met Alice, zeker?
De pop van Alice in de etalage bevestigd deze vermoeden :-)

De ontvangstruimte is volledig in thema en overal staan er snoepjes in bokalen en achteraf bij bespreking bleek dat wij ons allemaal afvroegen of wij ervan mochten eten, maar niemand dierf.

Na een vriendelijke en duidelijke uitleg van onze super lieve hostess zijn wij dan de eerste kamer binnen gegaan. Wij zijn allemaal ervaren, dus deze kamer ging vrij vlot. De daaropeenvolgende kamers waren prachtig in thema en zeker genoeg opdrachten om iedereen bezig te houden. Er waren een aantal zeer originele puzzels en een aantal gekende puzzels in een nieuwe jasje.

Wij hebben alle opdrachten voltooid met een paar tips en nog 8 seconde over op de klok.

Ik raad deze kamer zeker aan.

Let er op dat parkeren vlakbij in de straat niet evident is. Er zijn wel parkeergarages in de buurt te vinden.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Anthony Teunen

Robin*Robin*Escape ExpertMember since: 2020 January 19 (128 rooms played)
Posted on: 2023 april 19

Magisch Wonderland

Een kamer met een hele mooie decoratie waardoor je je direct midden in het verhaal waant.
De puzzels vind ik erg leuk, waardoor de totale beleving helemaal top was. We hebben ook erg gelachen in de kamer!

Als je van puzzelen houdt is dit een perfecte kamer om te spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:47 min


 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving

  Drs-jlc

SteV91SteV91Escape ExpertMember since: 2017 February 25 (89 rooms played)
Posted on: 2022 december 30

Magische middag

Enorm leuke kamer met super vriendelijke host! We hebben genoten van de leuke kleine geheimpjes in de kamer en de originele puzzels die we tegen kwamen!
Samen met de eigenaresse nog lang voor en na gepraat en dit maakte de kamer compleet voor ons! Bedankt voor de gezellige middag! (Wel alweer tijdje terug gespeeld)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

  ThatNeko

xMelissaaa94xxMelissaaa94xEscaperMember since: 2017 October 25 (75 rooms played)
Posted on: 2020 december 13

Geweldig

Als eerste wil ik zeggen dat wij denk ik de leukste host hebben gehad die er is. Anne bedankt! Je was zo enthousiast over alles toonde oprechte interesse!!

De kamer is geweldig, super gedetailleerd en we keken echt onze ogen uit.
Even terug naar de basics, waar niet alles maar automatisch gaat en het een opeenstapeling is van dingen die gebeuren.
Gewoon even goed puzzelen samenwerken en communiceren.

We hebben dit met zijn vieren gespeeld en je kon makkelijk allemaal bezig zijn.

Leuke puzzels, leuke aankleding/stijl en zoals hierboven al benoemd een super leuke host!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  49:10 min


 • Puzzels
 • Host
 • Aankleding
 • Parkeren

  anne_van_berkel

WOW!

Wat een mooie kamer. Alles is tot in de puntjes verzorgd en ziet er prachtig uit.. je waant je écht in wonderland.
Ontzettend fijn en ontspannen ontvangst door Marieke. De puzzels sloten mooi op elkaar aan. Het was hard werken met zijn tweeën, maar zo mooi dat we nu ook echt alle puzzels hebben kunnen doen. Met nog maar 19 seconden op de klok hebben we ook volop gebruik gemaakt van onze speeltijd. Het was het dubbel en dwars waard om ervoor naar Leiden te gaan.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Mooi afgewerkt
 • Leuke puzzels
 • Alles sluit op elkaar aan

  anne_van_berkel

ShinysheepShinysheepEscaperMember since: 2019 May 05 (39 rooms played)
Posted on: 2020 november 02

Inderdaad Wonderland

Deze heeft lang bovenaan ons verlanglijstje gestaan, maar eindelijk was het zover: Escape From Wonderland!
We hadden hier al veel over gehoord, dus de lat lag al vrij hoog.

De kamer ligt in hartje Leiden, het eerste wat ons opviel was de onwijs leuk gedecoreerde etalage (als je er langs loopt: kijk even wat ze het hele jaar door ermee doen!).

We werden ontzettend vriendelijk ontvangen door de onwijs lieve en gepassioneerde eigenaresse <3 wat een warm ontvangst, en ze nam achteraf ook nog de tijd om nog vanalles met ons door te nemen waar we op stuk liepen.

Dan de kamer zelf: normaal gesproken is het altijd even opstarten als je ineens in een escaperoom staat. Wijzelf staan ook redelijk bekend om onze opstartproblemen.. :-) Mede dankzij het goeie geloofwaardige intro van de host hadden wij hier totaal geen problemen mee! Je stapt goed voorbereid de kamer in, en voor je het weet word je meegezogen in het verhaal.

Waar je bij sommige escaperooms last hebt van tijdsdruk of stress omdat je de kamer graag wilt halen, vergeet je dat totaal in deze kamer. Wij hebben met zijn tweetjes echt heerlijk rustig zitten puzzelen. Maar laat je vooral niet misleiden door de charme van deze kamer, de puzzels vergen wel echt focus, aandacht en teamwork en zijn soms ook niet de makkelijkste. Maar goed dat je de ruimte krijgt om rustig na te denken! Top!!

Om dan nog maar te zwijgen over het prachtige decor, wat heel mooi is aangevuld is met geur! Alles was helemaal compleet.

Dit is een escaperoom waar je het halve land voor doorkruist.
Met eerlijkheid kunnen ze zeggen: dít is de escaperoom waar je niet uit wílt ontsnappen.
Want stiekem zaten we gelijk na een paar seconden na finish te balen dat we er alweer uit waren.

Ontzettend bedankt, we hebben écht genoten <3


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: Duo Penotti

Escaped: Yes


 • (ENORME) gastvrijheid
 • Decor en aankleding
 • Mooi fotoframe
 • Geur
 • Niveau van de puzzels
 • Lekkere snoepjes :-)

  anne_van_berkel

josjejosjeEscape GuruMember since: 2018 September 27 (176 rooms played)
Posted on: 2020 march 08

Echt een Wonderland!!

Wauw wat een mooie kamer! Ook zonder de puzzelbeleving is deze kamer een genot om doorheen te lopen. Alles is perfect uitgewerkt en past volledig in het thema. Alle zintuigen worden geprikkeld! Door alle verrassingseffecten blijf je je verwonderen. Naast de mooie opzet zijn ook de puzzels innovatief en kwalitatief goed uitgewerkt. Met 4 personen speelt de kamer lekker weg en sta je vrijwel niet stil, mocht dit wel het geval zijn heb je genoeg te bekijken. In het bijzonder wil ik de gamemaster nog even noemen. Wat een warm ontvangst en enthousiasme! Er wordt tijd genomen en achteraf is er ruimte om de kamer nog eens door te lopen. Kortom top ervaring, echt een aanrader. Je komt er gegarandeerd vrolijk/enthousiast vandaan.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2020

Played with 4 persons

Team: It Takes IV

Escaped: Yes

  anne_van_berkel

Linced82Linced82Escape ExpertMember since: 2017 January 28 (161 rooms played)
Posted on: 2020 march 03

Prachtig

Jeetje mina, zo'n prachtig mooi afgewerkte kamer zie je bijna nooit, echt alles klopt hieraan, zelfs de ontvangstruimte, wc en gang zijn prachtig in style ingericht. Het is net alsof je een zeer sfeervolle woonwinkel betreedt waar wij super vriendelijk ontvangen werden met een drankje en potten snoep, wat een fijne sfeer hier!
Ok dan de kamer zelf, ja wat een pareltje, maar hij is niet alleen prachtig gemaakt en gestyled, ook de puzzels zijn werkelijk van een zeer degelijk niveau dus deze kamer is zeker een must play!!!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes  47:00 min


 • De looks
 • De service (niet Marieke maar dr lieve collega)
 • Niveau van de puzzels
 • Geen minpunt te vinden!

  anne_van_berkel

kakayakakayaEscaperMember since: 2017 September 19 (53 rooms played)
Posted on: 2019 november 11

Echt... WAUW!

Deze kamer was mij door een vriend sterk aanbevolen, en aangezien ik sinds kort in de buurt woon, moest ik hem natuurlijk spelen.
Bij binnenkomst werden we heel hartelijk ontvangen door gastvrouw Anne. We waren vroeg, dus ze moest nog even de laatste dingen klaarzetten, terwijl wij heerlijk konden opwarmen bij een kop thee. Pluspunt vonden we absoluut ook de droppot. Toen bleek dat we na het eerste hapje niet krompen, hebben we er gulzig van gesnoept.

Na de intro waren de verwachtingen hoog gespannen, en mochten we de kamer in. En die overtrof echt alle verwachteringen! De aankleding is tot in de puntjes afgewerkt, echt prachtig. Het is haast zonde dat je graag snel wil puzzelen waardoor je weinig tijd hebt om alle details te bekijken. De puzzels zitten goed in elkaar, en zijn gelukkig niet lineair waardoor iedereen tegelijk aan de slag kan. Er zit veel variatie in de puzzels waardoor iedereen goed bij kon dragen. Er zit een heerlijke flow in de kamer, en deze kamer is in tegenstelling tot de vele enge kamers echt een verademing qua sfeer. Overal waar je om je heen kijkt straalt de vrolijkheid van de kamer af.
En als je denkt alles in de kamer wel gezien te hebben, dan zit er ook nog een prachtige finale-twist in. Kortom, deze kamer heeft absoluut de WAUW-factor.

Na afloop was er alle tijd om na te praten (en gelukkig was de droppot nog niet leeg). Bedankt voor de ontzettend fijne service, ik heb met volle teugen genoten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Goede flow
 • Genoeg te doen voor iedereen
 • Veel variatie in de puzzels
 • Zeer warme ontvangst

  anne_van_berkel

macdufmacdufSenior EscaperMember since: 2019 July 09 (135 rooms played)
Posted on: 2019 october 14

In 1 woord GEWELDIG!!!!

Wat een totaalplaatje van passie, puzzels, aankleding en service!!!

De hele locatie is van het begin tot het einde echt een plaatje!
De zeer vriendelijke warme ontvangst in een ruimte die als een warme deken aanvoelt.
Alles ziet er top uit en tot in de puntjes verzorgt.

Dan hebben we het alleen nog maar over de ontvangstruimte en nog niet over de kamer zelf, want die is echt waanzinnig.
De ruimtes zijn zo ontzettend mooi aangekleed en ingericht, dat het moeite kost om niet heel de tijd rond te kijken ipv te puzzelen.
Je ziet aan alles dat er met zoveel passie en plezier aan deze kamer is gewerkt.

Wij hebben hem met 4 volwassenen en 2 kinderen (leeftijd 14/15) gespeeld en dat ging prima.
De puzzels zijn van een verschillend niveau, waardoor het ook met kinderen prima te doen is.
Daarnaast zitten er ook genoeg hersenkrakers tussen, waardoor de volwassenen ook lekker druk zijn.

Al met al een geweldige ervaring en een kamer die je echt gespeeld moet hebben!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 6 persons

Team: FRIENDS

Escaped: Yes


 • ontvangst
 • ruimtes
 • geweldig ingericht met aansluiting thema
 • puzzels
 • service
 • helaas maar 1 keer te spelen!!! ;-(

  Unicorn power

jofemajofemaEscape ExpertMember since: 2016 November 26 (133 rooms played)
Posted on: 2019 october 13

Een fantastische, échte escaperoom

Nadat we door drukte bijna 2,5 uur gereden hadden kwamen we ruim te laat aan in Leiden. Gestrest en gehaast belden we aan en in plaats van ons gauw de kamer in te dirigeren zorgde Marieke er - mede dankzij de ontzettend sfeervolle ontvangstruimte - eerst voor dat we weer even tot rust kwamen. De snoepjes hielpen daar ook goed bij 😁‹.
Dan de kamer: die is fantastisch. Alles is hier tot in de puntjes afgewerkt, maar nog veel belangrijker: het is weer eens een echte puzzelkamer! Een pareltje tussen al het “belevenis-geweld” van de laatste tijd.
Doen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Team: Team CoJoFemKa

Escaped: Yes


 • Ontvangst / eigenaresse
 • Heerlijk puzzelen!
 • Top afwerking
 • Snoep! 😁‹

  Unicorn power

StefanStefanEscape ExpertMember since: 2016 June 20 (202 rooms played)
Posted on: 2019 august 14

Curiouser and Curiouser

Drink mij, Eet mij en Speel mij! Dompel je onder in Escape from Wonderland. Wow wat een mooie beleving! Soms is het moeilijk te beschrijven wat een Escape room goed maakt, deze kamer is fantastisch! Het is de ruimte die geboden wordt om met een kinderlijke verwondering alle geheimen van deze wonderlijke wereld te mogen ontdekken.
De liefde en creativiteit die de makers in deze kamer hebben gestopt voel je als speler en dat is te gek!
Bedankt voor deze bijzondere ervaring.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Unicorn power

Fantastische, tot in het kleinste detail afgewerkte escape room!

Het is, na meer dan 100 kamers gespeeld te hebben, niet altijd makkelijk om je nog oprecht te laten verrassen door een escape room. Gisteravond hebben wij echter weer een pareltje gevonden! Escape from Wonderland is een werkelijk geniale kamer met een hoge fun factor. Vanaf het moment dat je aan komt lopen en de etalage ziet, je daarna binnenkomt in de gezellige ontvangstruimte (die helemaal in thema is) en de enthousiaste, gastvrije eigenaren ontmoet; je krijgt direct zin om de kamer te gaan spelen! Zonder teveel te verklappen: de ruimtes zijn echt prachtig, de afwerking is van zeer hoog niveau, de spellen zijn allemaal in thema en wij kwamen zelfs spellen tegen die we nog niet eerder hadden gezien. Wij hopen oprecht dat die tweede kamer er gaat komen want dan komen wij zeker nog een keer langs! Bedankt voor de leuke escape!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Leuke, diverse spellen
 • Prachtige afwerking!
 • Spellen op verschillende niveaus
 • Enthousiaste, gastvrije eigenaren
 • Leuke ontvangstruimte

  Unicorn power

Strous22Strous22Junior EscaperMember since: 2023 April 28 (21 rooms played)
Posted on: 2024 may 15

Wauw!

Ik ben de tel kwijt hoevaak ik dit heb gezegd in deze kamer. We zijn echt omver geblazen door de mooie kamer. Alles klopt. De puzzels zijn afwisselend. De moeilijkheidsgraad is wel passend bij de 40% die gemiddeld ontsnapt. Wij waren met 3. Dit was wel aanpoten, maar dat was absoluut geen straf is deze mooie kamer. Het thema, de aankleding, de afwerking.. ik heb spijt dat ik niet heb gevraagd om nog even een rondje te mogen lopen achteraf.

Dikke shout out naar onze host. Jacco was geweldig! Onwijs meedenkend, super vriendelijk en heel gezellig.

Ga deze kamer spelen. Wij reden er 1,5 uur voor, maar was dit echt meer dan waard.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

WONDER-baarlijk leuk

Vandaag was het weer zover The Lockbusters gingen op avontuur. Vol verwachting gingen we naar deze kamer omdat hij meerdere malen was aangeraden door andere rooms. Maar onze verwachting is volledig waargemaakt en hebben we het enorm naar ons zin gehad. En zijn we heel trots op ons zelf want we zijn ontsnapt!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

Waanzinnig Wonderland

Leuke ontvangstruimte in thema waar je gaat zitten aan een grote tafel vol met snoep. Hier hebben we lekker uitgebreid gekletst met host Jacco over escaperooms. Na een kopje koffie kregen we een korte uitleg en een verhaal ter introductie. Daarna konden we van start!

Eenmaal gestart, waan je je echt in wonderland, er is zo veel te zien en te doen! Neem echt steeds even kort de tijd om rond te kijken en te genieten van het prachtige decor en alle details. Vergeet ook vooral niet om de geuren in je op te nemen. Deze kamer is gemaakt met liefde, dat zie je aan alles.

We waren steeds weer verrast als we naar een nieuwe ruimte gingen. We waren met z’n drieën en deden soms puzzels/dingen samen en soms splitste we op. Dat laatste is zeker verstandig, want er is zo onwijs veel te doen. De flow in de kamer is goed en er zitten wat leuke grapjes in de kamer (love it!)

Goed om te weten is dat je 10 minuten extra speeltijd krijgt als je met 2 of 3 personen komt en geloof me, die tijd heb je nodig. Wij hadden dus 70 minuten ipv 60 minuten. Met nog 15 seconden op de klok zijn we nét op tijd ontsnapt. Van de host begrepen we dat slechts 40% binnen de officiële tijd de kamer uitkomt, extra tof dat het ons dus is gelukt!

Daarna hebben we nog even kort nagepraat aan de thee-tafel die vol stond met lekkere snoepjes die je mocht pakken en konden we met leuke props een foto maken. Heel leuk gedaan.

Kortom, ga zeker eens naar Leiden om deze prachtige kamer te spelen en laat je verwonderen door alle details!

Twee kleine opmerkingen tot slot:
- Aan het einde reageerde er 1 code niet goed, hoewel de uitkomst wel goed was. Zonde!
- De start van de kamer vond ik te veel afwijken van de rest. Hier is denk ik wel iets anders van te maken, zodat ook de start meer aansluit op het thema.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Geur in de kamer
 • Goede begeleiding
 • Start niet volledig in thema
 • 1 onderdeel reageerde niet goed

 

Wonderlijke ontsnapping uit Wonderland

Midden in Leiden ligt een escaperoom die je gespeeld moet hebben.
Na een enthousiast ontvangst door de host (Jacoo?) en een inleidend gesprek begonnen we aan de puzzels.
De puzzels waren uitdagend maar met logisch nadenken en deductie zijn we binnen de tijd ontsnapt uit deze kleurrijke en mooie escaperoom.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  55:54 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Goede service

 

JorisJorisEscaperMember since: 2016 August 30 (49 rooms played)
Posted on: 2024 april 13

Goede en zeer logisch in elkaar zittende kamer

Erg leuk, de beleving is goed en de puzzels zijn erg goed!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in April 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Logic
 • Exciting

 

Load more reviews