60 minutes
15 year
Min. 2 -~ Max. 6 - Aanbevolen 4-5

Escape From Wonderland

In the city center of Leiden lies Wonderland. A magical place where animals wear clothes, flowers bloom in the most outrageous colors, gumballs rain from the skies and it is always tea time. An amazing world filled with crazy creatures and exciting puzzles. 

Let yourself be whisked away on a beautiful adventure in this wonderful world. But be careful not to lose track of time, or you might never want to leave again

 

The story

Once upon a time… a young woman walked into a strange hole in the wall and disappeared without a trace. Shocked eyewitnesses immediately alarmed the authorities, who started a big rescue operation. Using shovels and digging machines, a rescue team started looking for the young woman. Sadly, she was nowhere to be found. The only thing the team uncovered was a mysterious network of corridors hidden behind the wall.

It didn’t take long for people to find out that there seemed to be strange forces at work in this secret labyrinth. It was even whispered that the corridors led to a passage to a strange and magical realm. Since then, multiple expeditions, rescue teams and adventurers have tried to penetrate this wonderous land. Sadly, none of them ever returned, including the young woman.

 • Themes

  Adventure, Magic, Mystery

 • Likes

  88

 • Times played

  377 escapetalk visitors

 • Escaperate

  91.5% (based upon reviews)

 • Book

  Airco available

  Pregnant friendly

  No wheelchair access

  NL, EN

  Toilet available

  Drinks available


Costs

Day 2 persons3 persons4 persons5 persons6 persons
MON €75.00 €95.00 €115.00 €115.00 €115.00
TUE €75.00 €95.00 €115.00 €115.00 €115.00
WED €75.00 €95.00 €115.00 €115.00 €115.00
THU €75.00 €95.00 €115.00 €115.00 €115.00
FRI €75.00 €95.00 €115.00 €115.00 €115.00
SAT €75.00 €95.00 €115.00 €115.00 €115.00
SUN €75.00 €95.00 €115.00 €115.00 €115.00


No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

Reviews

The majority of these reviews probably will be in Dutch but feel free to post in English. The total score of a review doesn't have to be the average of the subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review
Sort reviews on:

Visiting date Played rooms Score Review date

Blij dat ik 60 minuten in deze wonderwereld heb vastgezeten!

Ook vandaag weer een last-minute ingeving. Zeker op feestdagen is het extra moeilijk om een goede kamer te vinden.
Leiden, 2 uur rijden voor ons, maar zeker gezien de reviews hier, misschien toch de moeite waard. Ff checken of er nog iets in de buurt ligt en ja hoor, 2 escape rooms geboekt.
Mede dankzij de wel erg toffe hulp van de eigenares Marieke.
20 uur stond nummer 1 op de planning : The Ghost Ship en om 22 uur de reden waarom we speciaal naar hier gekomen zijn : Escape from Wonderlands.

Onthaal :
De escape room zelf ligt in een gezellige winkelstraat. Er is zat parkeerplaats in de buurt, maar je kan er niet voor de deur parkeren. Net erlangs ligt een erg gezellig Italiaans restaurant.
Het ontvangst was enorm leuk. Niet alleen door onze charmante gastvrouw, maar mede doordat de groep die net gespeeld had, erg ervaren spelers bleken te zijn die graag hun ervaringen deelden. Praten met onze collega’s is bijna zoals een review schrijven, je wilt graag vertellen hoe iets was zonder wat weg te geven. Onze gastvrouw maakte dankbaar gebruik om de kamer te resetten en eens klaar stond zij op ons te wachten ipv andersom. Het geeft maar aan hoe gezellig het was. Bionda, Dennis, Menno en Willem Bedankt!

Kamer :
En na deze fantastische start, moest het eigenlijk nog beginnen.
We hadden natuurlijk al veel gelezen over deze kamer die amper 5 maanden open is.
Wel in 1 woord : Fantastisch.
Dit is echt een pareltje van een kamer. Je ziet en voelt gewoon de liefde, de zorg en met een oog voor detail deze kamer is opgebouwd. Er zitten details in die eigenlijk helemaal niet hoeven en zoals iemand hier al schreef zou je haast een 2de keer boeken om alles eens, zonder de druk van eruit te geraken, te bekijken. De puzzels die je tegenkomt zijn erg goed gemaakt. Nu ik ken Alice in wonderland niet zo goed, behalve dat ik die versie met Johnny Depp niet eens heb afgekeken en dat ik de tekenfilm als kind maar vrij abstract en warrig vond. Dus ik weet niet in hoe verre alles in thema was, maar als ik het totaalplaatje bekijk ga ik er haast vanuit van wel.
Ik kan er meteen bij zeggen dat je geen kenner moet zijn, het zal een kleine meerwaarde bieden en thats it.

Ook hier weer hadden we meerdere malen de kans om zowel apart als samen te werken en dat waardeer ik steeds.
De puzzels die we tegenkwamen waren goed gemaakt en daagde ons als team mooi uit.
1 in het bijzonder daagde mij uit en ik denk ook dat we hier de kamer mee verloren hebben.
Maar ik kan niemand anders de schuld geven als mezelf. Soms moet je ff afstand nemen en eens goed lezen wat er echt staat….
We haalde de kamer net niet, maar sportief als de eigenares was liet ze ons hem wel uitspelen.

Conclusie :
Wij hebben ons werkelijk kapot gepuzzeld in deze kamer. Maar wat een ervaring zijn we rijker.
Wat kan je verwachten. Wel verwacht niks wereldschokkend kwa techniek. Verwacht een themakamer met goede puzzels waar je door moet geraken. Deze kamer loopt nergens te showen van kijk eens hoe knap ik in mekaar zit, maar in ruil dompelt hij je onder in een verhaal.

De flow is erg goed en geeft je een tof gevoel van vooruitgang. Maar ondanks de vaart die je maakt heb je nog steeds je 60 minuten volop nodig.
Deze kamer voelde haast aan als een sprookje, ff echt ontsnappen aan het aardse.
Ik baalde ervan dat ons avontuur voorbij was en dat dit voorlopig de enige kamer is die ik bij deze toffe dame kan spelen.
Achteraf nog fijn na kunnen praten met de eigenares. Ze heeft hier een kamer neergezet die met recht en rede de top 20 ingaat. Ik waardeer vooral waarom je deze kamer gebouwd hebt en dat je hem ook gebouwd hebt zoals jij dat wilt. Het resultaat mag er wezen.

Ik kan iedereen die van thema houdt, een goed verhaal en leuke en met momenten uitdagende puzzels deze kamer van harte aanraden. Ook al is het 2 uur rijden ;-)

 • verhaal
 • thema
 • afwerking
 • eigenares
 • prijs
6Most valuable
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Anne en Marieke! Top!!

Vanaf het moment dat de deur open gaat is deze escape al geweldig! De ontvangstruimte is ruim en super gezellig ingericht. Je hebt echt het gevoel dat je op een 'tea party' bent aangekomen. Geniet van de heerlijke snoepjes en een heerlijk drankje vooraf. Tel hierbij op de geweldige gastvrouwen Anne en Marieke en je hebt al een succes combo te pakken terwijl je dan nog aan de escape moet beginnen. Deze dames begrijpen heel goed wat het inhoud om gastvrouw te zijn. Wat een enthousiasme en wat een liefde voor de escape. Alleen al door de geweldige ontvangst begin je blij aan de escape. Als je dan na alle gezelligheid de kamer mag betreden word je absoluut niet teleurgesteld! Wow! Wat is dit een geweldig mooie escape. Aan alles is gedacht! De aankleding is tot in de detail verzorgd en zelfs de geuren die rondvliegen in de kamer zijn geweldig. Niet alleen de vormgeving is helemaal af maar ook de puzzels zijn heel erg leuk in thema verwerkt. Voor iedereen is er wat te doen. Na met veel bewondering en enthousiasme door de kamer heen te zijn gevlogen kwamen wij met een enorme enthousiasme weer naar buiten. Ons enthousiasme werd gedeeld door de host die met onwijs veel passie kon vertellen wat ze allemaal geweldig vond aan wat we hebben gedaan in de kamer. Heerlijk om iemand mee te maken met zoveel passie. Na de escape werd weer ruim de tijd genomen. We hebben heerlijk nog wat nagepraat en genoten van nog wat drankjes. Ook hebben we nogmaals de kamer doorlopen zodat we echt alles hebben meegekregen. We hadden hier de hele nacht wel kunnen blijven. Dit was echt super! Deze escape moet je gedaan hebben!

 • Aankleding
 • Geuren in de kamer
 • Snoepjes en drankjes
 • Bevlogen begeleiding
 • Volledige aandacht en alle tijd
 • Achteraf nalopen kamer
 • Leuke ontvangstruimte
 • Leuk foto moment
3
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Maakte onze verwachting waar

Na een paar spannende kamers, waren we weer eens toe aan een gezellige kamer met goede puzzels.

Bij de titel van de kamer hoop je op een thema hetzelfde als dit film. Ik kan jullie geruststellen. 100% dat deze kamer deze verwachting waar maakt.

Ondanks ..... (dat wat in 2020 niet genoemd meer mag worden) werden we hartelijk ontvangen door de eigenaresse en de gamemaster (sorry ben slecht in namen). Heerlijk als mensen zo passievol kunnen praten over hun product. 20 minuten na onze eigenlijke starttijd gingen we aan de gang.

Wauw wat een oog voor details. Geen slijtageplek te zien. Heerlijk. Geen spoiling hier. Dus meer van de kamer ga ik niet vertellen.

Zeker een kamer tussen mijn toppers.
Dank voor de beleving

 • Gevarieerde puzzels
 • Oog voor detail
 • Geen slijgeplekken
 • Hartelijk ontvangst
 • Pop in etalage
1
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Echt een Wonderland!!

Wauw wat een mooie kamer! Ook zonder de puzzelbeleving is deze kamer een genot om doorheen te lopen. Alles is perfect uitgewerkt en past volledig in het thema. Alle zintuigen worden geprikkeld! Door alle verrassingseffecten blijf je je verwonderen. Naast de mooie opzet zijn ook de puzzels innovatief en kwalitatief goed uitgewerkt. Met 4 personen speelt de kamer lekker weg en sta je vrijwel niet stil, mocht dit wel het geval zijn heb je genoeg te bekijken. In het bijzonder wil ik de gamemaster nog even noemen. Wat een warm ontvangst en enthousiasme! Er wordt tijd genomen en achteraf is er ruimte om de kamer nog eens door te lopen. Kortom top ervaring, echt een aanrader. Je komt er gegarandeerd vrolijk/enthousiast vandaan.

1
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Prachtig

Jeetje mina, zo'n prachtig mooi afgewerkte kamer zie je bijna nooit, echt alles klopt hieraan, zelfs de ontvangstruimte, wc en gang zijn prachtig in style ingericht. Het is net alsof je een zeer sfeervolle woonwinkel betreedt waar wij super vriendelijk ontvangen werden met een drankje en potten snoep, wat een fijne sfeer hier!
Ok dan de kamer zelf, ja wat een pareltje, maar hij is niet alleen prachtig gemaakt en gestyled, ook de puzzels zijn werkelijk van een zeer degelijk niveau dus deze kamer is zeker een must play!!!

 • De looks
 • De service (niet Marieke maar dr lieve collega)
 • Niveau van de puzzels
 • Geen minpunt te vinden!
1
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Echt... WAUW!

Deze kamer was mij door een vriend sterk aanbevolen, en aangezien ik sinds kort in de buurt woon, moest ik hem natuurlijk spelen.
Bij binnenkomst werden we heel hartelijk ontvangen door gastvrouw Anne. We waren vroeg, dus ze moest nog even de laatste dingen klaarzetten, terwijl wij heerlijk konden opwarmen bij een kop thee. Pluspunt vonden we absoluut ook de droppot. Toen bleek dat we na het eerste hapje niet krompen, hebben we er gulzig van gesnoept.

Na de intro waren de verwachtingen hoog gespannen, en mochten we de kamer in. En die overtrof echt alle verwachteringen! De aankleding is tot in de puntjes afgewerkt, echt prachtig. Het is haast zonde dat je graag snel wil puzzelen waardoor je weinig tijd hebt om alle details te bekijken. De puzzels zitten goed in elkaar, en zijn gelukkig niet lineair waardoor iedereen tegelijk aan de slag kan. Er zit veel variatie in de puzzels waardoor iedereen goed bij kon dragen. Er zit een heerlijke flow in de kamer, en deze kamer is in tegenstelling tot de vele enge kamers echt een verademing qua sfeer. Overal waar je om je heen kijkt straalt de vrolijkheid van de kamer af.
En als je denkt alles in de kamer wel gezien te hebben, dan zit er ook nog een prachtige finale-twist in. Kortom, deze kamer heeft absoluut de WAUW-factor.

Na afloop was er alle tijd om na te praten (en gelukkig was de droppot nog niet leeg). Bedankt voor de ontzettend fijne service, ik heb met volle teugen genoten!

 • Aankleding
 • Goede flow
 • Genoeg te doen voor iedereen
 • Veel variatie in de puzzels
 • Zeer warme ontvangst
1
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

In 1 woord GEWELDIG!!!!

Wat een totaalplaatje van passie, puzzels, aankleding en service!!!

De hele locatie is van het begin tot het einde echt een plaatje!
De zeer vriendelijke warme ontvangst in een ruimte die als een warme deken aanvoelt.
Alles ziet er top uit en tot in de puntjes verzorgt.

Dan hebben we het alleen nog maar over de ontvangstruimte en nog niet over de kamer zelf, want die is echt waanzinnig.
De ruimtes zijn zo ontzettend mooi aangekleed en ingericht, dat het moeite kost om niet heel de tijd rond te kijken ipv te puzzelen.
Je ziet aan alles dat er met zoveel passie en plezier aan deze kamer is gewerkt.

Wij hebben hem met 4 volwassenen en 2 kinderen (leeftijd 14/15) gespeeld en dat ging prima.
De puzzels zijn van een verschillend niveau, waardoor het ook met kinderen prima te doen is.
Daarnaast zitten er ook genoeg hersenkrakers tussen, waardoor de volwassenen ook lekker druk zijn.

Al met al een geweldige ervaring en een kamer die je echt gespeeld moet hebben!!

 • ontvangst
 • ruimtes
 • geweldig ingericht met aansluiting thema
 • puzzels
 • service
 • helaas maar 1 keer te spelen!!! ;-(
1
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Een fantastische, échte escaperoom

Nadat we door drukte bijna 2,5 uur gereden hadden kwamen we ruim te laat aan in Leiden. Gestrest en gehaast belden we aan en in plaats van ons gauw de kamer in te dirigeren zorgde Marieke er - mede dankzij de ontzettend sfeervolle ontvangstruimte - eerst voor dat we weer even tot rust kwamen. De snoepjes hielpen daar ook goed bij 😋.
Dan de kamer: die is fantastisch. Alles is hier tot in de puntjes afgewerkt, maar nog veel belangrijker: het is weer eens een echte puzzelkamer! Een pareltje tussen al het “belevenis-geweld” van de laatste tijd.
Doen!

 • Ontvangst / eigenaresse
 • Heerlijk puzzelen!
 • Top afwerking
 • Snoep! 😋
1
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Bijzondere ervaring

Bij het boeken begon het al goed. De dame aan de lijn was erg enthousiast, en eenmaal daar werden we hartelijke ontvangen dan ooit. Veel humor, enthousiasme, gezelligheid en een leuke uitleg. De kamer is bedoeld om anders te zijn dan de standaard spannende kamer. Deze kamer neemt je mee op reis naar iets wat je sterk doet herinneren aan Alice in Wonderland. De sfeer, de kleuren, attributen, inrichting etc. De kamer is mooi, kwalitatief, sfeervol en verrassend met veel oog voor detail.

Dan de puzzels. De puzzels zijn zeker leuk en er wordt gebruik gemaakt van de kamer zelf. Er zitten enkele zeer vindingrijke puzzels tussen. Er zitten er ook een aantal tussen die wij (te) moeilijk vonden, maar dat verschilt per groep of waar je vaardigheid ligt. Wat we soms jammer vonden is dat de attributen zelf leuk waren, maar de puzzels regelmatig puur neerkwamen op analyse en/of wiskunde. Dat haalde je uit de beleving van de bijzondere omgeving en daardoor ging je puur "werken". Wat overigens ook aan ons lag, omdat wij door ons eigen enthousiasme bij een tweetal puzzels niet goed overlegden en daardoor kostbare tijd verloren. Ook verloren we tijd bij een attribuut dat door een toevalligheid vast leek te zitten, maar los had moeten zijn.

De spelleidster deed haar werk geweldig. Ze voelde perfect aan waar we hints nodig hadden (behalve bij het vastzittende attribuut), en toen we in de laatste puzzel zaten en het niet redden, kregen we 5 extra minuten zodat we het spel af konden spelen. Daarna lekker samengezeten en de escape nabesproken.

Al met al was het qua puzzels niet onze favoriete kamer, maar dat is meer een voorkeur, dan een mankement van de kamer. De kamer zelf qua verhaal en sfeer is een topper en moet je zeker gedaan hebben.

 • Perfecte sfeer met een leuk verhaal
 • Leuke spelleidster
 • Te wiskundig
0
8.5
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 7.5
 • Service: 9
Show more reviews
 • José — 6 rooms played
 • Posted on 26 October 2020 - 19:20
 • Played with 3 persons in October 2020. Escaped: Yes

Een top ervaring van begin tot eind!

Bij binnenkomst was er meteen al een goede sfeer. We werden vriendelijk ontvangen en er was ruimte voor een kletspraatje. Daarna mochten we de kamer in. De aankleding was top! De puzzels waren leuk en uitdagend en zaten steeds vol verrassingen. Na afloop was er nog de gelegenheid om vragen te stellen. Kortom een topervaring!

 • Goeie aankleding
 • Goeie sfeer
 • Uitdagende puzzels
 • Vriendelijke eigenaresse
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Madelien Tjokrodikoro — 1 room played
 • Posted on 14 October 2020 - 13:23
 • Played with 5 persons in October 2020. Escaped: Yes

Geweldige kamer!

Ons eerste team uitje hier gedaan. Waar kan je immers beter aan teambuilding doen dan door samen proberen te ontsnappen :). Van te voren leuk en goed contact gehad met Marieke, die overal voor open stond. En ook in persoon stelde ze ons niet teleur. Ontzettend open, warm en gastvrij. Ook nog een leuke dosis humor en begrip voor het feit dat we verdwaald waren onderweg naar de locatie. Geen gehaast maar gewoon op ons gemak ons voor kunnen bereiden op het avontuur. Eenmaal begonnen keek ik mijn ogen uit. We waren met zijn 5en (met mondkapjes) en echt wow! Wat een prachtige kamer en wat een heerlijke flow loopt er door heen. De puzzels waren stuk voor stuk geweldig en je moet toch echt wel samenwerken om eruit te kunnen komen. Voor ieder wat wils in de kamer en je brein wordt constant geprikkeld om alert te blijven en overal op te letten. De hints die we kregen gaven precies genoeg informatie en waren ook nog eens persoonlijk. Ik had hier nog uren kunnen genieten van alle details en de mooie kamer waar echt over nagedacht is. Ik voelde het enthousiasme en de liefde waarmee alles in elkaar is gezet. Ook na de ontsnapping konden we nog even lekker napraten zonder weggekeken te worden, de regels werden netjes gehandhaafd en ik heb echt genoten. Het is dat het jammer is dat ik alle antwoorden nu weet, anders zou ik zeker nog terug gaan!

 • Geweldig ontvangst
 • Mooie kamer
 • Uitdagende puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

In welke mooie wereld ben ik beland

Na twee dagen Escape en weinig slaap zijn we naar wonderland gegaan. Deze stond al een lange tijd op ons lijstje om te doen. Eindelijk...
Wat een geweldige host. Ok kan niet anders zeggen dan dat ze een geweldige kamer heeft waar oog voor details eruit springt.
Je bent letterlijk in een andere wereld.
Als ik een tent had, had ik hier in rust een nachtje geslapen ;)

Mooi decor , mooi verhaallijn waar je heerlijk doorheen gaat.
Puzzels zijn fijn en is aandacht voor gegeven.

Wij hebben genoten !
Aanrader!!

 • Oog voor detail
 • Fijne omgeven comfort verhaallijn
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Toffe originele puzzels, fantastisch aangekleed!

Ontzettend mooie escape room! Leuke zeer verschillende puzzels die ook nog eens origineel zijn. Verrassende wendingen en de prachtige aankleding maakte het tot een zeer complete escape room. Tel daarbij de hartelijke ontvangst nog eens op en het is een geweldige ervaring. Ook met zijn tweeën erg leuk en goed te doen!

 • Originele puzzels
 • Prachtige aankleding
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 9

Top kamer, super!

Echt leuke kamer met veel ruimtes! Super mooi! Kamer niet gehaald, maar wel mogen afspelen. Uit eindelijk gehaald na 65 minuten.

 • Veel ruimtes
 • Mooie ruimtes
 • Alles is mooi
 • Na 60 minuten mochten we hem toch nog afspelen
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Geweldige avond

Wat hebben we gelachen zeg. De eigenaresse is echt een top mens. De kamer is mooi gemaakt, goed afgewerkt, helemaal in het thema van. De puzzels waren uitdagend, mede doordat je soms puzzels in puzzels had. Het verhaal klopt en is volledig doorgetrokken van begin tot eind. Met z'n tweeën is het een hoop om in een uur te doen, gelukkig kregen we 10 minuten extra omdat we een duo waren. Uiteindelijk hadden we een extra 8min nodig om de gehele kamer te kunnen spelen.. fijn dat we die ruimte kregen.
Ik zou deze zeker aanraden om te spelen!

Met hartelijke groet,
Hans & Connie

 • Eigenaresse
 • Aankleding kamer
 • Moeilijkheidsgraad puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Magisch!

We hebben zo ontzettend genoten van deze kamer!
Het was voor het eerst dat we met z'n tweeën een escaperoom deden en deze stond al een tijdje op mijn lijstje.

We vonden hem alletwee prachtig, zo genoten van het decor en de puzzels.

Tel daarbij op hoe ontzettend vriendelijk de eigenaresse is en je hebt echt een pareltje te pakken. We mochten ook de kamer uitspelen, al was het niet binnen de tijd.

Dank je wel voor deze topervaring!

 • Goed doorgevoerd thema
 • Prachtig decor
 • Leuke puzzels
 • Super ontvangst
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Mooi avontuur waarbij elke seconden telt!

Hele mooie kamer, waarbij het sprookje goed tot zijn recht komt en iedereen druk aan het puzzelen kan slaan.
Diverse puzzels en steeds als je denkt: "Ik ben er!" komt er nog een mooie twist langs. Je kijkt je ogen uit en blijft heerlijk bezig.

Wij hadden letterlijk 1 seconde over met 6 personen (van 30-35 jaar, allemaal enige ervaring met escapen) en zaten heerlijk in het spel.

Deze escape was mij eerst aangeraden als familie-escape, door corona uiteindelijk met andere spelers gespeeld. Qua uitstraling is dit zeker een familie escape, maar qua moeilijkheidslevel vind ik deze wel te lastig voor een gezellig familie uitje met onervaren escapisten ;-)

Leuk om daarna nog even na te spreken met de eigenaresse, echt iemand die nog even de sfeer helemaal er in kan brengen.

 • Service
 • Mooie kamer
 • Unieke twists
 • Niet perse een familie escape met onervaren pers.
 • vaak volgeboekt; wees op tijd!
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

FANTASTISCH

Wat ziet het er prachtig uit en wat een leuke verschillende puzzels. Superleuke gastvrouw en echt een uitdagende escaperoom!

 • decor
 • Gastvrouw
 • diversiteit
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Fantastische hostess, fantastische kamer!

Wat een onwijs mooie en coole ervaring was dit.
Kamer tot in de puntjes uitgewerkt.
De puzzels waren goed te doen maar wel om over na te denken.
Een van de mooiste kamers waar we geweest zijn en jammer dat we hem niet nogmaals kunnen doen!

 • Decor
 • Vriendelijke ontvangst
 • Afwerking
 • Leuke puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Gwenn — 14 rooms played
 • Posted on 22 September 2020 - 17:13
 • Played with 5 persons in August 2020. Escaped: Yes

Magisch

Voor mijn verjaardag wilde ik in de eerste instantie een andere ER doen, totdat mijn oog op deze ER viel. Uiteindelijk voor deze ER gekozen vanwege het verhaal, en heb er absoluut geen spijt van gehad! Marieke is zo'n leuke gastvrouw, en voelde ons al meteen welkom in de ER :). De ruimte waar je iets kunt drinken is al helemaal in de sfeer van Alice, waardoor ik al meteen zin had in de Escape Room. De sfeer, het decor is zo mooi en in elkaar gezet. Het voelt echt alsof je je door Wonderland waant! Een absolute aanrader!

 • Sfeer
0
10
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 9.5

Waanzinnig goede kamer!

Twee uur gereisd om deze kamer te kunnen spelen. De sfeer in de kamer is echt fantastisch. Je ziet dat de kamer met liefde is gemaakt - aan werkelijk ieder detail is gedacht. Ik heb mezelf regelmatig (Whoooo!) horen roepen van verbazing/verwondering. Ook de puzzels waren erg leuk: uitdagend, maar niet te moeilijk. En alles binnen het thema. Er zit een lekkere vaart in de kamer.

Gespeeld met 2 personen. Wanneer je met 2 personen speelt, krijg je 70 minuten de tijd i.p.v. 60 minuten.
Wij hebben samen ondertussen een kamer of 50-60 gespeeld, maar deze staat absoluut in de top 3 en misschien wel helemaal bovenaan. Absolute aanrader!

 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels pasten naadloos binnen thema
 • Enorm mooi afgewerkt
 • Enthousiaste, leuke gastvrouw
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Fantastisch!

Locatie
Goed te bereiken en prima (betaald) parkeren in de buurt.

Ontvangst & personeel
Ontvangst was heel fijn en persoonlijk. Eigenaresse is super aardig, enthousiast en heeft zelf al een hoop rooms gedaan.

De kamer
Wat een kamer! Ik heb er al aardig wat gespeeld en ook de grote namen, maar deze kamer staat zeker in mijn top 5! De start is heel fijn, je zit gelijk in de flow. Elke kamer die je tegenkomt is totaal anders, je waant je in elke kamer in een andere wereld. De afwerking is echt extreem mooi, ik denk dat ik nog nooit zo'n mooie kamer heb gezien als het gaat om sfeer en afwerking.

Puzzels
Leuke puzzels. Zeker ook voor de ervaren escaper. Er is een hoop te doen! Ik lees dat sommige mensen vonden dat er veel rekenen in voor kwam. Er zijn inderdaad wat puzzels met rekenen en logica. Maar er is ook nog heel veel anders te doen, dus verdeel de taken goed in je team en dat moet geen probleem zijn.

Conclusie
Een van de mooiste kamers die ik heb gespeeld. Heerlijk thema, extreem mooi afgewerkt en gemaakt door mensen met echte passie, dat straalt overal vanaf. MUST DO!

Tip voor spelers:
Houd het tempo hoog! Er is een hoop te doen. Maar vergeet niet te genieten van de mooie decors :)

 • Aankleding, decor
 • Puzzels
 • Thema
 • Ontvangst en fotomoment
 • Niveau van de puzzels
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 9.5

Hele mooie kamer

Super mooie kamers! Alles is met ontzettend veel aandacht in elkaar gezet. De eigenaresse heeft duidelijk ook een passie voor escape rooms en het was leuk hier met haar over te praten. De puzzels zijn leuk, anders dan je vaak in kamers vindt. Sowieso moet je deze kamer gaan doen!

0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Tot in de puntjes afgewerkt

Heel leuk thema, tot in het uiterste detail uitgewerkt. Het verhaal klopt helemaal. De puzzels zijn origineel, creatief en passend in het thema. Genieten! Leuke ontvangst. Lineaire kamer, ideaal met 4 personen

 • Super thematisch
 • origineel
 • In te korte tijd te doen
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 9.5

Ontzettend gaaf!

Wat een gave kamer!
Fijne ontvangst, geen haast, 2 personen van ons gezelschap hadden wat vertraging. Was geen enkel probleem.
Gezellige sfeer en fantastische kamer.
Dankjewel voor deze belevenis.

 • Ontvangst
 • Totale sfeer / aankleding
 • Opdrachten
 • Begeleiding inclusief nazit
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 9.5

Prachtige wereld waaruit je eigenlijk niet zou willen ontsnappen

Vanuit een positieve verhaallijn ontsnappen. Prachtige kamer met mooie details. Lieve ontvangst

 • Mooi aangekleed
 • Mooie details
 • Leuke verhaallijn
 • Goeie lieve ontvangst
 • Voldoende puzzels voor uurtje
 • Minder spanning/thrill
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 9
 • Sacha — 23 rooms played
 • Posted on 7 August 2020 - 11:13
 • Played with 3 persons in August 2020. Escaped: Yes

We wilden niet meer weg!

Wat een gave kamer! Van ontvangst ruimte tot aan de allerlaatste kamer is de sfeer perfect doorgevoerd. De puzzels zijn pittig, maar er zit een goede logica in waardoor wij het vaak in één keer wel zagen. Elke nieuwe kamer die we ingingen werd ingeleid met een “wow” of een “wat enig” vanuit onze kant, zoiets hadden we echt nog nooit gezien. Marieke was de perfecte host, we waren wat vroeg waardoor we van tevoren al een half uur hebben staan kletsen en na afloop heeft ze ook weer ruim de tijd voor ons genomen! Wij gingen met grote glimlachen naar buiten en eigenlijk hadden we wel in Wonderland willen blijven!

 • Marieke
 • Sfeer
 • Moeilijke puzzels
 • Logische opbouw
 • We wilden niet meer weg!
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Erg gezellige escape gehad en fantastische ontvangst

De escape bij Wonderland is echt aan te raden! Een erg gezellig thema met een hele aardige en bevlogen eigenaar. Alles is in thema en overal is over nagedacht.
De kamer zelf is prachtig ingericht en tot in de puntjes verzocht. De puzzels zijn uitdagend en afwisselend.
Kortom, een hele leuke avond gehad bij Wonderland!

 • Leuke, afwisselende puzzels
 • Goed ontvangst
 • Leuk thema
 • Prachtige inrichting
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Super leuke ervaring met super host!

Vanaf de ontvangstruimte was alles prachtig in the am elk detail klopte. De decors in de kamer zelf waren ook weer prachtig en super in thema. Hetzelfde geldt voor de puzzels, mooi afwisselend maar altijd logisch. We hebben ons heel erg vermaakt, zowel in de kamer als in de gesprekken met Marieke voor en na het spelen.
In tegenstelling tot veel kamers helemaal niet eng wat alles nog wat vrolijker en relaxter maakte. Zeker aan te raden voor kinderen, maar ook de rest van Nederland!

 • Marieke
 • Mooi in thema
 • Logisch
 • Enig
 • Afwisselend
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Fantastisch, adembenemend en uitdagend!

Super toffe kamer en wat een heerlijk ontvangst! Eerst uitgebreid zitten praten dat we bijna vergaten waarom we er waren en dan beginnen aan de kamer. Het sprookje begint al in de ontvangstruimte en zet gewoon door in de kamer. Compleet verrast begin je steeds weer aan je puzzels! Top! Marieke bedankt! Gespeeld met Team EscapeEde

0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10
 • Lotte — 1 room played
 • Posted on 4 August 2020 - 00:35
 • Played with 6 persons in August 2020. Escaped: Yes

Geweldig!

De eerste keer dat we met deze groepssamenstelling een Escape Room hebben gedaan. Ook individueel hebben wij nog weinig ervaring. We zochten een kamer die niet super eng is maar wel leuk om te doen. Deze kamer sloeg de spijker op de kop. Het ontvangst is al ontzettend leuk. De Escape Room zit in een winkelstraat, en de etalage trekt al je aandacht als je erlangs loopt. De ontvangstkamer is gezellig en met oog voor detail ingericht, en het ontvangt is welkom en enthousiast. De Escape Room zelf is gevarieerd, uitdagend, en al zou er geen tijdslimiet aan zitten zouden we er nog wel een paar uur kunnen lopen. Je ziet aan alles dat het met plezier en enthousiasme is vormgegeven. De puzzels zijn uitdagend. Ze passen goed bij het thema, en ze zijn niet één twee drie op te lossen. Al met al hebben wij als groep ontzettend veel lol gehad, en als beginners hebben wij door deze kamer heel veel zin om snel weer een volgende te doen. Ik kan echt geen minpunt bedenken.

 • Uitdagende puzzels
 • Oog voor detail
 • Enthousiasme
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Originele betoverende room, ook met 2!

Wat een geweldige belevenis, mijn favoriete tot nu toe (stuk of 20 gedaan), de puzzels zijn origineel, en de omgevingen prachtig. Je bent echt even vergeten wat boven en onder is wat de tijd is.. En wát een ontzettend leuke lieve gastvrouw Marieke. We hebben genoten en gelachen. Met z’n twee uit deze kamer gekomen en helemaal onze dag gemaakt. Kortom AANRADER!

 • Origineel
 • Gezellig
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Mirjam — 15 rooms played
 • Posted on 3 August 2020 - 13:28
 • Played with 2 persons in August 2020. Escaped: Yes

Hier wil je eigenlijk niet uit ontsnappen...

Wat een prachtige escape room! Prachtig is een understatement want je komt ogen te kort. Alles is tot in de puntjes verzorgd en over alles is nagedacht. Vergeet niet je ogen van de onderdelen af te halen en gewoon even te genieten en rond te kijken in de kamer. We hebben de kamer met z'n tweeën gespeeld en dat was hard doorwerken maar wel te doen. Het ontvangst was al super. Wat een vriendelijke vrouw is Anne! Ze neemt alle tijd voor je en zorgt ervoor dat je even kan bijkomen van de reis voordat je de kamer gaat spelen. Na afloop was er ook nog even tijd om na te kletsen. Kortom, het totaal pakket is er: van ontvangst tot de waanzinnige kamer tot de afsluiting. Aanrader!

 • Ontvangst
 • Aankleding
 • Details
 • Originele onderdelen
 • Sfeer
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Genieten in een wonderlijke wereld

#156 Van begin tot eind genoten van deze prachtige wonderlijke wereld. De eigenaresse was zeer enthousiast en wist ons gelijk mee te krijgen in het verhaal. De aankleding was heel mooi. De puzzels zaten goed in elkaar: passend bij het thema en vaak net een stapje verder denken. De verrassende en speelse elementen maakten het een feestje. Dat ging nog door met de leuke eindfoto en snoepje achteraf.

 • Wonderlijk mooi
 • Enthousiaste eigenaresse
 • Puzzels in thema
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Prachtig mooie kamer!

Dit weekend hadden we een Escapetrip rondom Leiden en Katwijk en we mochten beginnen met deze kamer. Parkeren kon helaas niet op eigen terrein en we moesten op zoek naar een parkeergarage in de buurt. Dit viel niet mee door de aanwezige markt en het was toch nog even lopen naar de kamer. We kregen een hartelijke ontvangst door de eigenaresse. Zij was erg vriendelijk en gepassioneerd. De kamer zelf was een briljante. Erg mooi vormgegeven! Mijn advies: neem de tijd om te genieten van de omgeving. De puzzels waren erg leuk verzonnen in thema. Helaas nog wel wat slotjes en sleutels, maar dat vond ik in deze kamer niet vervelend. De tijd vloog om in deze wondere wereld. Ik heb genoten. Een echte aanrader dus!

 • Vormgeving! Erg mooi!
 • Gepassioneerde eigenaar.
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

COOL

Wat een toffe kamer veel verschillende effecten heerlijk zoon kamer!

 • Alles is goed!
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Mooi, mooier, mooist!

Wat een gezelligheid. Zowel voor, in, en na het spelen van de kamer.
Hele leuke kamer met erg leuke puzzels. We waren met z'n drieën en hebben flink moeten racen om het te kunnen halen.
Veel verrassende dingen en allemaal erg mooi gemaakt.
Je moet wel een beetje ervaring hebben met escapen anders wordt het een pittige opgave.
Enige kleine puntje van kritiek is dat ik iets meer "Alice" in Wonderland had verwacht... dat deed de etalage mij vermoeden.


 • Heel mooi gemaakt
 • Vriendelijke eigenaresse
 • Leuke puzzels
 • Mocht van mij wat meer in thema van Alice
0
10
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Wonderschoon

Nog maar heel kort geleden speelde ik Molly's Game. Het risico is dan groot dat andere kamers tegenvallen. Maar... escape rooms kun je net zo slecht vergelijken als appels met peren. Of zoals in dit geval; net zo slecht als klokken met taartjes.
We verheugden ons enorm op deze kamer en dat bleek helemaal terecht. Wat een sprookje. Wat een liefde voor detail en wat een zalige escape room om te spelen. We waren met zijn vijven en we hadden genoeg te puzzelen. De puzzels zijn origineel, lief en grappig. Toen we ontsnapt waren zijn we gelijk terug gerend om nog even goed in ons op te nemen wat we allemaal gezien en gedaan hadden. Een absolute aanrader. Voor het hele gezin trouwens. De ontvangst door Marieke was heel gezellig en wat leuk dat we alle tijd hadden om voor en na te praten. Ga hem maar gewoon doen, je krijgt geen spijt!

 • Fijne ontvangst
 • Gezellige ontvangstruimte
 • Geen gehaast voor of na het spelen
 • Nu weten we hoe het voelt in een sprookje
 • Niks nada noppes
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9
 • Service: 9

Waan jezelf in Wonderland!

WOW, wat een prachtige gethematiseerde kamer/ ruimtes. De ontvangst ruimte is al erg mooi in het thema en je proeft al gelijk de sfeer van het thema ;-) Eenmaal uitleg ontvangen van de vriendelijke Gezellige host mogen wij van start. Eerste ruimte is meteen erg gaaf! Het duurde niet snel voor we hier snapte wat de bedoeling was en we hadden de vaart er lekker in zitten. De puzzels zijn origineel en passend binnen het thema; de rode draad is overal terug te vinden en de kamer speelt soepel weg. Sommige puzzels vergen wat meer tijd en aandacht en daar kan je heerlijk even in je eigen bubbel bezig terwijl andere om je heen verder zoeken en puzzelen om zo tijd te winnen. Wat ons opviel was de heerlijke geur in de ruimte; zeer passend en was echt een aanvulling op de beleving. Ook alle aankleding en puzzels waren zeer mooi: ik kan ook niet anders zeggen: deze kamer moet je gedaan hebben! Niet eng; dus uitstekend voor gezinnen of mensen die van een mooie lieve leuke kamer houden zonder gegriezel of spanning. Neem niet weg dat deze kamer ook echt wel de spannend meebrengt tijdens t oplossen Van de puzzels; Wij hebben genoten en kijken dan ook met smart uit of er een vervolg of een 2e kamer gaat komen :-D

 • Thema onvangst ruimte
 • Zeer vriendelijke gezellige host
 • Prachtige puzzels
 • Geur in het thema van de kamer
 • Geweldige ruimte(s) prachtige elk in het thema
 • Absolute aanrader!!!
 • Iemand nodig die goed is in rekenen/wiskunde :-P
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 9

Geweldig mooi afgewerkt compleet met geur!

Na al veel gehoord te hebben over deze kamer was het dan eindelijk zover.
Bij binnenkomst was het direct gezellig.
We stapten vol verwachting de kamer binnen, ondanks de waarschuwing dat we vooral niet te moeilijk moesten denken waren we dit door onze eigen chaos allang weer vergeten.
De kamer zit vol uitdagende puzzels, de setting en de afwerking is verbluffend, aan elk detail is gedacht, zelfs de passende geur zorgt ervoor dat je je in een andere wereld waant.

We hebben echt enorm genoten!
Bedankt Marieke!

 • Verbluffend mooi
 • Alles klopt tot in de kleinste detail
 • Geur maakt het verhaal compleet
 • De super gezellige host, Marieke
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Fantastisch

Echt een super leuke ervaring gehad bij Escape from Wonderland. Ten eerste is het ontvangst echt super leuk en gezellig. Dan ga je de kamer in en dan bevind je je oprecht in een Wonderland. Goede puzzels en een super mooie aankleding. Wij waren met zijn drieëen en dat was (vind ik) wel weinig voor deze kamer, maar dat heeft onze ervaring zeker niet belemmerd. Geen minpunten op te merken aan deze kamer, in één woord echt fantastisch. Marieke, bedankt voor je gastvrijheid, je gezelligheid en deze super mooie kamer! Groetjes, Maxime

 • Ontvangst
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Puzzels
 • Ik wil hem nog een keer doen
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Het is net een sprookje

Deze stond al een tijdje op onze wishlist en nu hebben we hem eindelijk kunnen spelen. Wat een mooie escape room! Eindelijk een escape room die niet eng is (wat ook niet erg is), waarbij je wel volledig in het verhaal zit. De eigenaresse (Marieke) is echt top. Neemt uitgebreid de tijd om alles uit te leggen en had ook nog eens heel veel tips voor ons waar wij tegen aan liepen. Fijn om een spelleider te hebben die echt meekijkt. De puzzels zijn een mooie variatie van kort en lang en moeilijk en makkelijker. Wij waren met z'n 2en en dat was echt wel doorwerken. Met wat extra tijd hebben we hem gelukkig gehaald.

 • Mooie aankleding
 • Gastvrij
 • Een echte experience kamer
 • Veel variatie in puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Veelzijdige puzzels, zit goed in elkaar en meerde wauw-momenten!

Deze fantastische kamer hadden we nog tegoed, omdat het vanwege Corona gecanceld was. We hadden er veel over gelezen/gehoord, maar wisten niet goed wat we ons erbij voor moesten stellen. De ontvangst was al heel gezellig. We hebben lang met Marieke gekletst en genoten van de mooi aangeklede ruimte waarin we konden wachten. Marieke gaf aan in de Corona periode een puzzel te hebben vernieuwd, wat het wel ietsje lastiger zou kunnen maken, dus we waren benieuwd.

Wát een gave kamer. Prachtige ruimtes, mooi afgewerkt, verschillende uitdagende puzzels en meerdere wauw-momenten. In elke nieuwe ruimte riep er wel iemand “wauw!”. Alleen al door een bepaalde geur in een specifieke ruimte waande je je in een andere wereld. Na het spelen hebben we met Marieke even nagepraat en zijn we vervolgens nog even door de kamer heen gegaan. Fijn om nog even terug te kunnen en heel bewust naar de prachtige ruimtes te kunnen kijken. Ook erg leuk om te zien hoe bepaalde puzzels in elkaar zaten waar je tijdens het spelen misschien niet mee bezig bent geweest.

Wij zijn inmiddels een ervaren groep spelers van 6 personen en zijn erg enthousiast uit deze kamer gekomen. We hebben weer nieuwe dingen ontdekt die we nog niet eerder hebben gezien. Daarnaast had iedereen continu wel wat te doen in de kamer. Een absolute aanrader dus, ook zeker voor ervaren spelers!

 • Gezellige ontvangst
 • Prachtige ruimtes!
 • Uitdagende spellen
 • Geen!
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Zeker doen!

Mooie sfeervolle escape room in het centrum van Leiden. De ontvangst door de gezellige Marieke was meteen top. We hebben de room gespeeld met ons gezin, 2 volwassenen en 2 grote pubers. Met goed teamwork en een klein beetje hulp van Marieke die af en toe een subtiele hint gaf, hebben we het net binnen de tijd gehaald (15 seconden 😀). Wij hebben met ons gezin nu iets meer dan 10 escape rooms gedaan en deze mag zeker bij de beste gerekend worden. Een aanrader, veel plezier, Frank

 • Sfeervolle, gedetailleerde kamer
 • Vriendelijke gastvrouw
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Hele leuke kamer om te spelen!

Om te beginnen werden we heel erg vriendelijk ontvangen, dat is altijd een pluspunt. De kamer was ontzettend gedetailleerd en de puzzels sloten goed aan op het thema. De puzzels waren dan ook erg leuk om te doen. Aan het eind hebben we nog even nagepraat en konden we nog een rondje door de kamer lopen om nog een keer uitleg bij alle puzzels te krijgen. Kortom, dit is echt een aanrader.

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Je waant je echt in Wonderland

Wij hebben deze kamer met twee personen gespeeld, wat het lekker uitdagend maakte.

Alles ademt Wonderland; de afwerking is supermooi en gedetailleerd. Naast dat het een fantastische is beleving is, moet er echt gepuzzeld en gezocht worden, zoals in een traditionele escape room. De puzzels zijn allemaal in thema en op zich niet moeilijk, maar het waren er best wel veel.

Met z'n tweeën hadden we extra tijd nodig om te escapen. Van de vriendelijke en enthousiaste eigenaresse begrepen wij dat de kamer vroeger wat makkelijker was en er recentelijk een puzzel is toegevoegd.

Deze kamer is zeker een aanrader, ook als je Alice in Wonderland niet kent.

 • Prachtig uitgewerkt thema
 • Verrassende elementen
 • Weer eens ouderwets puzzelen en zoeken
 • Lieve enthousiaste eigenaresse
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Prachtig decor, geweldige service, super kamer!

Last minute nog een kamer geboekt bij Escape from Wonderland. Niet gepland om nog een derde kamer op één dag te spelen, maar wat was het het waard.

Zoals in vele andere reviews al beschreven was de ontvangstruimte geweldig. Een mooi ingerichte kamer, helemaal in de sfeer van Wonderland. We waant je meteen in het thema van de kamer. Echt super!
We troffen de eigenaresse Marieke. Wat een onwijs vriendelijke en warme vrouw met een passie voor haar kamer. We hebben vooraf eerst rustig en gezellig met haar gekletst. Top!

En dan de kamer in.. De ene na de andere verrassing. Helemaal overdonderd van een geweldig decor en mooi ingerichte kamers. Ik geef dan ook als tip om echt goed om je heen te kijken, want er zijn zoveel mooie dingen te zien. Er is zorgvuldig nagedacht over alle details. Daar moet je even bij stil staan en van genieten!

De puzzels zijn leuk. Niet te moeilijk (behalve als je een team zoals wij hebt die veel te moeilijk denken), maar wel uitdagend! Iedereen heeft wat te doen en je staat als team niet stil. (Gebaseerd op een ervaring met 4 personen). Ook zaten er wat toffe effecten in de puzzels.

Wij als losers kregen zelfs nog wat extra tijd en hierdoor mochten we de kamer uitspelen. Onwijs lief!

Kortom, mooie ervaring, leuke puzzels. Maar echt op nummer 1 staat de service. Bedankt Marieke voor de last minute ruimte en tijd! We hadden het niet willen missen.

Geen minpunt voor de kamer maar wel een tip van ons. De kamer zit midden in het centrum van Leiden, dus kijk goed van te voren waar je gaat parkeren!

 • Decor & aankleding
 • Niet te moeilijke puzzels
 • Service en vriendelijkheid
 • Aankomstruimte
 • Hele toffe kamer!
 • Check parkeren goed van te voren
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8
 • Service: 10

Onwijs leuk!

Wat een leuke kamer en zeker helemaal in het thema. Een kamer die een echte ervaring is maar waarbij puzzelen centraal staat zoals het hoort in een echte escape room. De kamer is zo gemaakt dat je allemaal wat te doen had. alleen wij vonden de kamer zo leuk en wilde niets missen dat wij alle puzzels samen hebben gedaan, wat wel resulteerde dat we wat in tijdnood kwamen en maar 1 seconden over hadden toen we ontsnapte. De kamer is af en bevat veel leuke details. Ook de gastvrouw was super aardig en leefde helemaal met ons mee. het is een tijdloze kamer die snapt wat een escaperoom moet zijn, puzellen met oog voor details.
Zeker aanrader.

 • gastvrouw
 • details
 • veel te puzzelen
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 9.5

Een wandeling door Wonderland

Wat een toffe kamer! Heel mooi aangekleed, helemaal in de stijl van Wonderland. De puzzels waren goed op niveau. De in de corona-tijd nieuw toegevoegde puzzel ook, blij dat we de hint hebben geweigerd en er nog zelf uitkwamen. Top begeleiding door de enthousiaste eigenaresse! De kamer is zeker een ritje van 1,5 uur waard!

 • Aankleding
 • Toffe puzzels
 • Super begeleiding!
0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 9
 • Service: 10
 • Brian — 10 rooms played
 • Posted on 9 June 2020 - 17:10
 • Played with 4 persons in June 2020. Escaped: Yes

Echt super tof

Hele leuke escape room! We hebben er inmiddels eens tuk of 10 gedaan denk maar deze is echt heel erg leuk, absolute aanrader. ook hele vriendelijke ontvangst door de mensen daar.

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Fantastische ervaring!

Heel mooi gemaakt. Leuke en uitdagende puzzels waar we altijd allemaal wat te doen hadden. Ook pluspunten voor de eigenaresse. Nog heel gezellig nagepraat.

 • Super mooie en sfeervolle aankleding
 • Creatieve puzzels
 • Gezellige eigenaresse
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Je zit echt in het verhaal

De aankleding is heel mooi. Echt een hele leuke ervaring om zo door Alice in Wonderland te lopen. Alle details zijn heel mooi afgewerkt. De puzzels zijn leuk, maar niet heel verrassend.

0
9
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8
 • Service: 10

Waanzinnig mooie kamer!

Als kind heb ik nooit Alice in Wonderland gekeken, dus de avond van te voren hebben wij ter voorbereiding op de kamer de tekenfilm opgezet. Dat is een aanrader om te doen, want ondanks dat je de kamer prima kan spelen zonder de film gezien te hebben, maken de verwijzingen en de herkenning het extra leuk. Want wat is deze kamer mooi gemaakt!
De sfeer is super, de aankleding is mooi en de puzzels zijn helemaal in het thema verwerkt. We hebben de kamer met z'n tweeën gespeeld en enorm genoten. Er zit een goede flow in de kamer, de kamer is uitgebreid en er zijn heel veel en hele afwisselende puzzels. Wat mij betreft een mooie combinatie tussen zoeken, puzzelen en denken. Wij vonden de kamer echt super en kwamen er vol enthousiasme uit: een aanrader!

 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding
 • Originele puzzels
 • Ontvangst
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 9.5

Wat een prachtige wereld

Een prachtig vormgegeven escape room. Wij hebben hem met 6 spelers gedaan en er was voldoende voor iedereen te doen. Er zijn verschillende kamers en de ene kamer is nog mooier dan de andere. Veel uitdagende en originele puzzels en alles in het thema van Alice in Wonderland. De ontvangst is ook geweldig: vanaf het moment dat je voor de deur staat ademt dit professionaliteit uit. En achteraf werd de escape room ook nog netjes met ons besproken.

 • Prachtig vormgegeven
 • Uitdagende puzzels
 • Goed te spelen met groep van 6
 • Erg warm onthaal
 • Tot in de puntjes verzorgd
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 10

Lekker puzzelen in een top decor!

De ontvangstruimte ademt al de sfeer van het thema, wij spelen normaal enge kamers, maar dit was een heel fijne uitzondering op de regel. Lekker veel puzzelen, met 4 komt iedereen aan zijn trekken. Wij kregen 10 minuten bij om de kamer helemaal uit te spelen, dat waarderen we, zo kregen we toch het hele verhaal mee. Zonder ons vaste team, voor onze 2 medespelers was dit hun eerste kamer, genoten van deze topkamer!

 • mooie afwerking, alles in thema
 • gastvrouw speelt in op teamdynamiek
 • lekker veel puzzelen
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9
 • Service: 9.5

Echt mooi!

We gingen een weekendje escapen in de buurt van Den Haag. Dit was de eerste kamer en wat voor één. Zo'n mooie kamer hebben we nog nooit gezien.
We kwamen binnen en keken eerst onze ogen uit, om daarna pas te beginnen puzzelen.
De puzzels waren leuk en de aankleding subliem.
Marieke gaf ons dan ook nog eens een leuke ontvangst en begeleiding. We hadden nog gerust enkele uurtjes kunnen blijven babbelen, maar de volgende groep was er al.
Bedankt voor de leuke ervaring!

 • Erg mooie kamer
 • Je komt met een glimlach buiten
 • Erg aangename begeleiding
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

prachtige kamer met geweldige eigenaar!

De kamer was prachtig en uitdagend. De puzzels waren divers met een vleugje herkenning van bekende raadseltjes/puzzels. De mogelijkheid om aan meerdere puzzels tegelijk te werken zodat je niet moet "wachten" tot iemand een (deel van de) puzzel heeft opgelost.
De aankleding en de afwerking was mooi op het thema afgestemd.
Het ontvangst was hartelijk en persoonlijk en Marieke was oprecht geïnteresseerd (of ze kan heel goed acteren). Geweldig mens om te mogen ontmoeten.

 • prachtig afgewerkte kamer
 • super ontvangst door de eigenaar
 • afwisselende puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Mooiste kamer tot nu toe met originele puzzels

 • Geweldige sfeer en aankleding
 • Enthousiast onthaal en nagepraat
 • Originele en uitdagende puzzels
 • De geur sluit er zelfs op aan
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Prachtig gemaakt

Als het gaat om sfeer, afwerking en uitstraling van een kamer verdiend deze kamer zeker een 10+, het decor is zo mooi gemaakt dat het bijna eng is om iets aan te raken, je wilt niks kapot maken en veel dingen zien er fragiel uit.
De puzzels vonden wij zelf wel wat makkelijk.
Al met al is dit zeker een kamer die iedere escaperoom liefhebber gespeeld moet hebben!

0
9
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8
 • Service: 10

Letterlijk een sprookje van een kamer

Deze escape room in hartje Leiden is werkelijk een sprookje. Deze kamer neemt je ook weer terug naar het oude escape roomgevoel, zonder alle technische tierelantijnen die veel escape rooms tegenwoordig hebben. De kracht van deze kamer is het oog voor detail voor zowel de aankleding als de puzzels. De kamer zelf is een lust voor het oog en dat is met een thema als "Alice in Wonderland" nog niet zo eenvoudig. Daarnaast is er ook eenvoud. De puzzels zelf zijn zeker niet eenvoudig, maar de opzet van een puzzel wel. Je bent niet een kwartier aan het zoeken naar wat je moet doen. Het gaat wederom om het goed uitvoeren van een puzzel, wederom met oog voor detail.

De host van deze kamer is ook een absolute topper. Bijzonder gastvrij, enthousiast, grappig en ze gaf snoep weg (dan ben ik al snel om). Wat mij betreft zeker een kamer om op je bucketlist te zetten.

 • een fantastische host!
 • gelegen in hartje Leiden in een prachtig gebouw
 • leuke puzzels
 • fraaie aankleding
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Geweldig

Super leuke escape room. Ontvangst heel vriendelijk en gezellig. Even gezellig praten onder het genot van een kopje koffie/thee. En wat snoepen uit de snoeppotten.

De ruimtes zijn allemaal erg mooi gemaakt, geen ruimte is hetzelfde. Puzzels zijn goed te doen en verschillend van niveau, dus soms moet je wel even aan de bak en nadenken;)
Sfeer heel goed neergezet met mooie muziek erbij die heel subtiel op de achtergrond hoorbaar is zonder dat dit irritant wordt.

Kortom wij hebben een topavond gehad!

 • Ontvangst met koffie/thee en snoep
 • Mooi decor
 • Goede verhaallijn
 • Goede sfeer
 • Aantal verschillende ruimtes
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Topkamer

Superhost
Fantastische kamer
Must-do

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Een wonderland waar je niet uit hoeft te ontsnappen

Wat een prachtige plek, in het midden van Leiden. Je stapt een wonderlijke wereld in... en het is bijna jammer om er uit te ontsnappen. De prettige sfeer, doet in negatieve zin iets met het gevoel van urgentie: wonderland is echt een plek waar ik graag zou gaan wonen. Niet ontsnappen. Sfeer is heerlijk, geurtjes ook. En ja: de eigenaars zijn buitengewoon gastvrij. Kortom: ga Alice zoeken. Ga zeker een keer naar Leiden voor deze kamer. Warm aanbevolen.

 • Sfeer
 • Geuren
 • Warm welkom
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

The best room we’ve done yet

We were with 2 and got out with seconds to spare. Great puzzles, nice host, beautiful decor. Cosy waiting area. Do this room.

 • Everything
 • The wait for the next room
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

WAUW!

Wij hadden deze kamer al heel lang op ons lijstje staan. Vandaag was het dan eindelijk zo ver! We kwamen binnen in een fantastische ontvangstruimte. Daar was oog voor detail. We werden goed ontvangen. Je werd heel leuk het verhaal ingeleid. Leuk verhaal en met enthousiastme verteld.

Toen kon het gaan beginnen. We gingen die kamer in en we keken onze ogen uit. Deze kamer is met zo veel liefde gemaakt en met zo veel details. Alle puzzels paste heel goed bij het verhaal. Het waren meerdere, fantastische kamers. Elke keer werden de kamers beter. De hints werden op een goed moment gegeven. En in deze kamer is iedereen altijd bezig. Je kan meerdere puzzels tegelijk doen waardoor niemand zich verveelt.

Nadat we klaar waren zijn we nog rustig door de kamer heen gelopen en werd alles nog eens goed uitgelegd.

Kortom. Het was een fantastische ervaring! Echt een Wonderland!

 • Ontvangstruimte
 • Fantastische kamer met puzzels die passen in het v
 • Details
 • Gastvrijheid
 • Prachtige aankleding
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Van binnenkomst tot weggaan is een GEWELDIGE ervaring!

Met toren hoge verwachtingen, naar deze Escape geweest. Maar deze verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt!

Bij binnenkomst word je ontzettend vriendelijk ontvangen en deze vriendelijkheid blijft tot je de Escape in gaat. Nergens zo'n lieve eigenaresse gezien! Ook toen we waren ontsnapt was ze zo lief en vriendelijk. Super!!!!!

De Escape is echt prachtig aangekleed! Overal waar je kijkt is wel wat te zien! We waande ons echt in een andere wereld. Hey betreden van wonderland is leuk gedaan.

De puzzels zijn te doen, maar wij waren met 2 en dan zie je toch dat niet alles zo makkelijk gaat als dat je met een grote groep bent. Heerlijke in het thema puzzels!

De Escape is gewoon te doen met 2 personen, we zijn niet voor niets ontsnapt! We kregen heel lief extra tijd!

Zelfs rook ik een heerlijke geur in de Escape!

Ik raad deze echt ABSOLUUT aan! Als ga je voor de lieve eigenaresse

 • Gastvrouw!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Vriendelijkheid van de gastvrouw!!!!!!!
 • Decor
 • Thema puzzels
 • Betreding van Wonderland
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Moooooiiii!

Waar ik toch de meeste kamers op een verlaten industrieterrein gespeeld heb is deze kamer echt midden in de stad, erg leuk als je erna nog iets wilt eten of drinken! Marieke en Anna, wat een mooie kamer hebben jullie. Ik had er al aardig wat over gelezen hier op escape talk maar het is inderdaad net of je een sprookje komt binnenwandelen, erg goed gedaan. Puzzels zijn leuk en de kamer zit erg goed in elkaar. Soms ben je met zn allen bezig en op andere momenten kun je weer prima aan meerdere puzzels tegelijk werken. Na afloop de kamer doorgelopen en vooraf onder het genot van een drankje lekker voor zitten bespreken. Dat is hoe het hoort, erg goed gedaan!!

 • Afwerking van de kamer
 • Thema erg leuk en goed aanwezig
 • 4D inclusief reukorgaan ;)
 • Geen spanning of schrikmomenten
0
9
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 9

Wauw!

Jeetje wat heeft Marieke hier een werk van gemaakt! Bij binnenkomst waan je je al in wonderland sferen en in de kamer zelf is het helemaal fantastisch. Puzzels zijn super leuk en toch ook uitdagend. Vandaag is dochterlief van 10 mee geweest en zelfs zij heeft af en toe kunnen helpen (hadden verwacht dat ze meer voor spek en bonen mee was). 2 personen mee die nog nooit een escaperoom hadden gedaan en het eigenlijk niet zagen zitten om er 1 1/2 uur voor te rijden. Later nagevraagd en zeiden ook jeetje dit is zo leuk die reistijd valt erbij in het niets :) oftewel voor herhaling vatbaar! Top locatie dus!

 • Thema is zo mooi uitgewerkt
 • Leuke puzzels
 • Marieke is een hele goede gamehost
 • We kunnen niet nog een x
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Mooie aangeklede kamer met wat "mindere" puzzels

Ik had al vernomen dat Wonderland een unieke ervaring was. De kamer heeft een zeer mooie locatie in Centrum Leiden in de Breestraat met een goede decoratie ontvangstruimte. Eigenaar Marieke is een zeer enthousiaste hostess die je goed welkom laat voelen en we zijn ook met een goed gevoel weggaan met nog even napraten.

De kamer zelf is zeker met liefde gebouwd en het thema van Alice in Wonderland komt mooi in z'n recht in. Met een goede aankleding en gebruik van geur, desoriënterende kamers, elk met een ander thema loop je echt door een decor van Wonderland. Toch vond ik de ruimtes wel wat "vierkant" overkomen.nou

De puzzels waren een beetje hit or miss. Aan de ene kant had je leuke puzzels waarbij je verbanden moet leggen met objecten in de kamer die ik erg leuk vond, maar er waren ook wat puzzels die je zo zou kunnen terugvinden in de Nationale IQ-test (Rekenen, Logica). Echt puzzels waar bij je "even lekker bij gaat zitten". Desondanks dat de puzzels mij niet heel erg lagen, vond ik de kamer nog steeds heel leuk en zeker een aanrader!

0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 7
 • Service: 10

Sfeer, puzzels en ontvangst: Geweldig!

Na een hartelijke ontvangst waar ook de 'wachtkamer' al met zorg was aangekleed mocht ons spel starten.
De 'Oh-of Wauw!-momenten' wisselden elkaar af. Mooie verhaallijn, geweldige aankleding en sfeer. De kamers die zo verschillend waren dat je soms bijna vergat te puzzelen en vooral wilde kijken naar wat er allemaal aanwezig was.
De veelal originele puzzels varieerden in niveau en als je dan uiteindelijk begrijpt dat het allemaal gelukt is om uit Wonderland te ontsnappen, is dat bijna jammer.
Zeker een absolute aanrader!

 • Goed aangeklede kamers
 • Vriendelijke ontvangst
 • Perfect in thema
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9
 • Service: 9.5

Een zeer magische ervaring

Een erg mooie escape room met een behoorlijk hoog wauw effect. Er is enorm veel aandacht besteed aan de aankleding en effecten wat zorgt voor een bijna magische ervaring. Bijzonder hierin is het gevoel van kalmte en rust tijdens de hele ervaring, wat best uniek is bij escape rooms, tot aan de onthaal en nazorg toe. Eigenlijk geen enkel minpunt kunnen vinden, hulde hiervoor.

 • Aankleding
 • Storytelling
 • Special effects
 • Vriendelijk en persoonlijk onhaal en nazorg
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 9.5

OMG! Dit soort kamers zouden er meer moeten zijn!

WAUW! Dit soort kamers zouden er meer moeten zijn. Je waant jezelf echt in een sprookje en wilt eigenlijk helemaal niet ontsnappen.

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Je wilt niet ontsnappen!!

Zodra je start waan je je in het sprookje! Het is een heel mooie en verzorgde kamer. Je kijkt je ogen uit en vergeet soms dat je puzzels moet oplossen. We hebben een heel gaaf uur gehad! De ontvangst was hartelijk, we kregen koffie en na afloop was er nog tijd voor een praatje.

 • mooi verzorgd.
 • puzzels zijn goed te doen
 • verrassende elementen
0
8
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 8

Onbeschrijfelijk!

Het is onmogelijk om zonder verwachting naar deze kamer te gaan na het lezen van de reviews, maar toch zijn de reviews niets bij wat je mee gaat maken! Want dit is niet in woorden te omschrijven maar je moet het voelen!! Marieke je bent een fantastisch mens en nooit eerder hebben wij zo een geweldige beleving gehad!! Heel veel succes met deze kamer! Dit overtreft voor mij alles wat ik zou willen verwachten! X willeke

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Een “echt” sprookje!

Ik heb ondertussen 80+ kamers gespeeld, we reizen een paar keer per jaar door Nederland om de kamers uit de top 20 te spelen. Deze dag zijn we speciaal voor Escape from Wonderland naar Leiden gereden. Tot nu toe nog nooit de moeite genomen om een review te schrijven over een kamer. Hoewel ik al vaker onder de indruk ben geweest van een escaperoom heeft deze beleving echt indruk op me gemaakt! Zoveel indruk dat ik vind dat Marieke deze review verdient. Wanneer je deze kamer boekt krijg je het totaal plaatje aan beleving:
Een geweldige gastvrouw, alles is perfect afgewerkt, vanaf het ontvangst tm elke ruimte die je speelt, hele leuke puzzels, een lekkere flow van de kamers. Tot nu toe de leukste escape ervaring die ik heb meegemaakt!

 • Ontvangst
 • Afwerking
 • Het verhaal
 • De beleving
 • Leuke puzzles
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Bob — 30 rooms played
 • Posted on 25 December 2019 - 00:49
 • Played with 4 persons in December 2019. Escaped: Yes

Magisch!

Wat een ontzettend mooi uitgedachte én uitgewerkte kamer. Er zit veel liefde in het ontwerp van de kamer en het oog voor detail in de aankleding zorgt ervoor dat je je helemaal in Wonderland waant. Leuke puzzels, magische omgeving en een geweldige host en ontvangstruimte. Echt een aanrader (+/- 30 kamers op de teller), zeker na veel van dezelfde horror kamers.

 • Inrichting / decor
 • Variatie aan puzzels
 • Host en ontvangstruimte
 • Puzzels soms wat eenvoudig
0
9
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 9.5

Wauw!

Wauw!! Wat een prachtige escape room. Je waant je in een soort fantasie wereld waarbij alle details mooi zijn uitgewerkt. Vanaf het ontvangst tot het einde is het een fantastische ervaring. Hele leuke, uitdagende puzzels die passen bij het thema. Zeker een aanrader!!

 • Thema
 • Aankleding/ afwerking
 • Uitdagende puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Loes — 35 rooms played
 • Posted on 22 December 2019 - 16:57
 • Played with 4 persons in December 2019. Escaped: Yes

Fantastische beleving

Als wat ervaren escapers is het soms lastig nog leuke uitdagende kamers te vinden. Deze kamer is daar volledig in geslaagd! Vanaf de eerste minuut een geweldige beleving met een goed lopend verhaal, leuke uitdagende puzzels (best veel rekenen 😄) maar vooral een fantastisch mooie afgewerkte kamer. De passie en het oog voor detail spat er vanaf. We hebben als groep tijdens het spelen echt ontzettend genoten van deze geweldige kamer. Bij ons staat de kamer zeker in de top 5 en misschien zelfs wel op 1.

 • Afwerking
 • Gastvrijheid
 • Creativiteit
 • Puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Top kamer

Wauw, wat een mooie escape room is dit. Vanaf het begin tot het einde hebben we genoten van de mooie aankleding en de leuke puzzels. Het voelde echt alsof we even in een andere wereld waren. De puzzels zijn best lastig, maar dat biedt uitdaging :-)

 • Ontzettend mooie kamer
 • Uitdagende puzzels
 • Jammer dat het maar 60 min duurt
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Superkamer met oog voor detail

Afgelopen vrijdag ben ik met mijn collega's op bezoek geweest bij escape form Wonderland. Wat een leuke escape room. Geen spanning, maar wat een mooie kamer. Alles klopt en de kamer is met zorg en oog voor detail afgewerkt, met een aantal leuke verrassingseffecten. Ook al heb ik al veel kamers gespeeld (37), ik vind het absoluut een aanrader voor alle typen escape groepen, ervaren of onervaren, jong, oud...het maakt niet uit.
De gastvrijheid zorgt ervoor dat je graag eens terug zou komen, helaas is er maar 1 kamer!

 • Oog voor detail
 • Netjes afgewerkt
 • Logische volgorde van puzzels
 • Gastvrijheid
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Wauw wat een prachtige ervaring!

Van begin tot het einde was dit echt geweldig. Marieke is een geweldige gastvrouw en het ontvangst was super. Mooi aangeklede ontvangstruimte waar je kunt genieten van een drankje met wat lekkers.
De kamer begint en we dachten: huh, is dit het? Maar dan...... je komt de wondere wereld van Alice in en je stuit van verbazing op verbazing. Prachtige kamer, tot in detail aangekleed en over alles is nagedacht. Super mooi gedaan! De puzzels waren afwisselend en leuk en soms ook best pittig. Tot op het einde is het prachtig uitgewerkt. Dit is zeker een van de mooiere kamers die we gespeeld hebben. Na afloop nam Marieke alle tijd voor ons om na te praten, de kamer nogmaals te laten zien en gezellig nog wat te drinken.
Wauw, deze kamer moet je zeker gespeeld hebben! Eigenlijk is het jammer dat we hem al een keer gedaan hebben, ik zou hem zo weer willen spelen!

 • Ontvangst en gastvrouw - wat een passie!
 • Sfeer
 • Prachtige kamer tot in detail uitgewerkt
 • Goed uitgedacht onderwerp
 • Leuke, afwissselende puzzels
 • Diversiteit
 • We hebben hem al gespeeld
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Wonderful

Wat een leuk escape room. Super leuke sfeer, top team, toffe puzzels met heel liefde voor het detail. Heel leuke ervaring gehad.

 • Puzzels
 • Personeel
 • Details
 • Verhaal
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Thema fantastisch uitgewerkt

De passie voor de kamer spat eraf bij de eigenaresse en dat zie je ook in de kamer terug. Hele verschillende thema- ruimtes die je helemaal in het Alice-verhaal meenemen.
Zeer goede en vriendelijke begeleiding.

 • Thema heel mooi uitgewerkt
 • puzzels origineel
 • service en begeleiding
0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 9
 • Service: 9

Snoepwinkel voor volwassenen

#112 We zijn niet ontsnapt binnen 60 minuten, maar waren erg blij dat we 5 minuten extra kregen, zodat we de hele kamer uit konden spelen, want we hebben van elke minuut genoten! Met Alice in Wonderland als dankbaar thema is dit qua puzzels en aankleding letterlijk en figuurlijk een droomkamer geworden! Erg fijn en verfrissend dat ook eens een topkamer is gemaakt van een 'niet eng' thema.

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Schitterend ingerichte kamer met interessante puzzels

 • Sfeervol
 • Schitterend decor
 • Ontsnapping klopt niet helemaal met het verhaal
0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Heel vermakelijk

Deze escape room is echt prachtig qua aankleding. Er is duidelijk liefde in de afwerking gestoken en er is veel oog voor detail. De puzzels zijn over het algemeen goed in thema, maar de puzzelflow voelde voor ons niet overal in de kamer even lekker. Niet alles voelde op elk moment even logisch aan. Ook moet je soms wel heel goed kunnen rekenen...

Maar we hebben ons heel erg vermaakt! En vooral de complimenten voor onze spelbegeleider (Anne?) die ons enorm wist mee te trekken in haar enthousiasme en alles nog doorliep met ons. :-)

 • Aankleding
 • Sfeer
 • Gamehost
 • Parkeren
 • Originaliteit puzzels
0
8
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 7.5
 • Service: 10

Geweldig MOOIE kamer

We hebben menig escaperoom gedaan inmiddels, maar nog nooit eerder zo'n mooie als deze. Bij elke nieuwe ruimte die we betreden hoorden we onzelf "WOW" zeggen, en namen we even de tijd om de kamer in ons op te nemen. Wat ontzettend geweldig mooi gemaakt. Dit is echt wel de mooiste kamer die ik heb gezien. Qua puzzels niet te moeilijk, leuk passend bij het wonderland thema. Dat zit en past allemaal wel erg goed bij elkaar. We hebben ons enorm vermaakt in deze prachtige kamer.

 • Super MOOIE kamer
 • Thema/ alles past goed bij elkaar
0
8.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 7
 • Service: 9

Mooie in thema gemaakte kamer met ook echte denkpuzzels

De kamer is prachtig in thema, ook als je (zoals wij) het verhaal van Alice in Wonderland eigenlijk niet leuk vindt. De puzzels zijn leuk en origineel, ook al omdat er echt wel wat denkpuzzeltjes bij zitten die onder tijdsdruk best lastig zijn. Wat zeker ook bijdraagt is de ontvangst, begeleiding en feedback van de innemende eigenaresse.
Met zn tweeen is dit eigenlijk net wat te moeilijk / te veel maar met de paar (standaard voor duo's ?) extra minuutjes zijn we toch ontsnapt.

 • originele denkpuzzels
 • mooi in thema
0
9.5
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Geweldig!

We hebben menig escaperoom gedaan inmiddels, maar nog nooit eerder zo'n mooie als deze. Bij elke nieuwe ruimte die we betreden hoorden we onzelf "WOW" zeggen, en namen we even de tijd om de kamer in ons op te nemen. Wat ontzettend geweldig mooi gemaakt. Dit is echt wel de mooiste kamer die ik heb gezien. Qua puzzels niet te moeilijk, leuk passend bij het wonderland thema. Dat zit en past allemaal wel erg goed bij elkaar. We hebben ons enorm vermaakt in deze prachtige kamer.

 • Mooie afwerking
 • Sfeer
 • Gastvrij / service
 • Verhaallijn kan beter
0
8
 • Ambiance: 8
 • Puzzles: 7.5
 • Service: 8.5
 • Yvanca — 13 rooms played
 • Posted on 26 November 2019 - 11:38
 • Played with 2 persons in November 2019. Escaped: No

Fantastisch!!

Super fantastische mooie kamer. De mooiste tot nu toe. Prachtige belevenis en een hele mooie afwerking van alles! Het klopt vanaf het ontvangst tot en met het vertrek. Echt een dikke vette aanrader!

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

GE-WEL-DIG!!!!!!!!!

Het is gewoon niet te beschrijven zo mooi! Je MOET deze gedaan hebben om het gevoel te begrijpen. Absoluut de allerbeste die ik tot nu toe gespeeld heb.

 • De aankleding
 • Puzzels
 • De gastvrouw (eigenaresse)
 • Jammer dat het maar 1 uur duurt ;-)
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Sprookjesachtig!

De ervaring is compleet van A tot Z. De entree is al helemaal in stijl en de kamer zelf zo mogelijk nog meer. Wij vonden de puzzels duidelijk en toch uitdagend. Vooral leuk omdat het een groepservaring kan zijn, maar het is ook mogelijk om er wat meer gescheiden mee om te gaan. De kamer is ontzettend fijn toegankelijk voor allerlei publiek. Het is in dit geval zeker niet nodig om je zorgen te maken of de kamer te eng of spannend zou kunnen zijn. Voor de doorloop zou ik mijn dochter van 10 zonder meer meenemen, de puzzels zijn echter van een volwassen niveau. Echt superleuk en zoals al eerder gezegd is, ik zou heel graag nog eens rustig door de kamer wandelen om alle details goed in me op te kunnen nemen. Echt enorm complimenten voor de aankleding!

 • Uitdagende puzzels
 • Prachtige setting
 • Sfeervol
 • Goed te volgen
 • Maar 1 keer te spelen
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Een fantastisch uitje!

Escape from Wonderland was het begin van een dag vol leuke activiteiten ter ere van een verjaardag. Je hoopt dan altijd dat je de goede keuze hebt gemaakt, zodat de dag niet zuur begint. En die goede keuze die hadden we zeker gemaakt! Sterker nog, het was een uitstekende keuze en Marieke heeft de hele escape-ervaring nog specialer weten te maken, waardoor deze activiteit op zichzelf staand al zo top was!

Het begon met een enorm hartelijk ontvangst in een heel mooi aangeklede ontvangstruimte, waar alle tijd werd genomen om wat te drinken en te kletsen over escapen. We hadden uren kunnen kletsen, maar goed, uiteindelijk ben je er ook om een escape room te spelen, dus hup de kamer in!

Daar stond ons een hele mooie wereld te wachten, waar we enorm van hebben genoten met zijn drieën. Een fantasiewereld kwam tot leven met thematische puzzels. Meerdere malen is bewondering uitgesproken in de kamer voor de attributen en de ruimte.

De puzzels zijn van goed niveau, niet te makkelijk, maar zeker haalbaar. Het feit dat ze in thema zijn is natuurlijk een extra bonus. De enige tip die ik wil meegeven m.b.t. de puzzels is om er iets meer variatie in aan te brengen qua oplossingsmethodiek.

We wisten de kamer te halen binnen de gestelde tijd en we werden super enthousiast ontvangen. Verder hebben we heerlijk nagekletst over de ervaring en uiteindelijk nog over van alles en nog wat! Uiteindelijk gingen we weg na ruim 2 uur en hadden we een fantastische beleving gehad, waar we de hele dag nog regelmatig op hebben teruggekeken.

Ik heb al vele escape rooms gespeeld, maar hier was het een waar uitje! Iemand die het echt heeft begrepen en mensen een uitje wil bezorgen.

0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 10

Droomkamer

Dit is één van mijn favoriete kamers aller tijden. Als dit thema (of het thema 'sprookjes', 'magie', 'dromen') je aanspreekt, ga deze kamer dan absoluut spelen. Echt, ook als je uit de buurt woont, het is de rit ernaartoe meer dan waard.

Al bij het binnenlopen van de ontvangstruimte krijg je het gevoel dat je een andere wereld instapt. Een wereld van vervlogen tijden of waar je misschien ooit wel over had gedroomd of gelezen. De zeer hartelijke ontvangst van gastvrouw/gamemaster Marieke hielp daar zeker bij. Zeer passend bij het thema kun je daar rustig twee uur doorbrengen met thee drinken en escapen en het gevoel hebben dat er pas tien minuten voorbij zijn gegaan.

Ook de kamer zelf voldoet helemaal aan de verwachtingen die je hebt door de ontvangst. Neem echt de tijd om rond te kijken en genieten, vooral als je al wat meer ervaring hebt of met een grotere groep. Wij hebben de kamer met drie personen gespeeld, waarvan twee ervaren spelers. De puzzels waren uitdagend genoeg en niet te moeilijk. Ook waren de puzzels in thema, wat ik altijd super vind, maar bij deze kamer kun je al bijna niet anders meer verwachten! Het enige wat ik echt niet in deze kamer thuis vond horen, is de rekenmachine. Maar goed, ik hou ook totaal niet van rekenpuzzels, dus dat is ook wel een sterk persoonlijke voorkeur (afkeur?) die daardoorheen zit.

Voor de beoordeling van de kamer ben ik wel voor een tien gegaan. Ik merk dat beleving en sfeer voor mij toch echt zwaarder telt dan de puzzels in een kamer. En zeker als het gaat om het gevoel dat je hebt na het spelen van een kamer; als één van mijn meest favoriete kamers van de meer dan honderd gespeelde, kan ik ook alleen maar een tien geven.

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 10

Magisch!

Het was een magische ervaring. Leuke logische puzzels, goed thema wat mooi doorgevoerd werd, puzzels volgde elkaar mooi op. Misschien geen technische hoogstandjes, maar zeer zeker de moeite waard. Onze gastvrouw was ontzettend vriendelijk en nam uitgebreid te tijd voor ons.

0
9.5
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Een wonderlijk avontuur

Het was vandaag mijn onjaardag!!!
Hoe kan je dat beter vieren dan met een lekker kopje thee en stukje chocola in de ontvangst kamer van deze escaperoom?
Vanaf de Breestraat kun je al zien dat er veel tijd is gestoken in de aankleding van deze experience.

Met mijn vaste team gingen we zeer fanatiek naar binnen.
De puzzels waren ons goed gezind. We hielden de flow er behoorlijk in.
Alle uitdagingen zijn erg verzorgd en mooi in thema.
Ik was flink verkouden maar volgens mijn vrouw had iedere ruimte zijn eigen wonderbaarlijke geur...

Ondanks dat mijn neus niet mee werkte waande ik mij in een compleet ander wereldje.
Eentje waar we met een toepasselijke tijd op de klok, vol adrenaline en euforie de laatste deur doorgingen.

13:13 over op de klok!
Netjes gedaan.
Bijna geen discussies ;-)
Een super leuke ervaring!

Marieke, dank voor het beschikbaar maken van deze ervaring!

 • Aankleding in thema zeer mooi uitgevoerd
 • Orgineel
 • Gevarieerde puzzels
 • Goed reken vaardige teamspeler benodigd
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 10

WAUW! Wat een prachtige kamer!

#08 Eigenlijk zou ik alleen maar willen zeggen: GA DEZE KAMER SPELEN! Ik schrijf deze review nadat ik na deze kamer nog ruim 10 andere heb gespeeld en nog steeds heb ik het over deze kamer als ik het over escape rooms heb met andere mensen. Dit is echt absoluut één van de mooiste kamers die ik tot nu toe gespeeld heb. Echt alles ziet er prachtig uit, tot in de kleinste details. Je valt van de ene verbazing in de andere en bent elke keer eerst weer ff gewoon rond aan het kijken naar hoe mooi het allemaal is en wat er allemaal wel niet te zien valt, voordat je je bedenkt dat je ook nog moet puzzelen, want er tikt ook nog een klokje! De puzzels zelf zijn ook super leuk gedaan en helemaal in thema met een goede flow. Van te voren ook heel fijn ontvangen en na afloop nog heerlijk nagepraat (met gratis drankjes en snoep)! Ik zeg het nog maar een keer voor het geval je er overheen gelezen hebt: GA DEZE KAMER SPELEN!

 • Aankleding en decor!
 • Originele puzzels in thema
 • Verhaal
 • Ontvangst en service
 • Leuk foto moment
 • Had ik de aankleding en het decor al genoemd?!!
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 9.5

Alles klopt

Ik dacht dat ik de beste wel gezien en gespeeld had, maar nee. Deze kamer overtreft toch weer alles. Je waant je in een Disneyachtige sprookjessfeer en werkelijk alles klopt. De puzzels sluiten perfect aan op het thema, hebben een goede mix in variatie en moeilijkheid én je kijkt continu je ogen uit van verbazing over de prachtige aankleding en vele details die deze kamer kent.
Met recht de eerste kamer waar je niet uit wilt ontsnappen. En gelukkig mochten we dan ook na afloop nog een kijkje nemen in de kamer om alles nog eens goed te bekijken. De host en het hartelijke ontvangst maakten alles nog completer. Chapeau voor de makers.

 • Aankleding
 • Ontvangst
 • WAUW
 • Geen
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Wauw

#90 Wauw, wat is deze kamer mooi gemaakt, echt een beleving.
Genoeg te doen in de ruimte zelf. Met zes in het begin wat druk, maar uiteindelijk was iedereen wel bezig. Zat leuk in elkaar. Mooie entourage, echt in het alice in wonderland thema.
Leuke ontvangst door vriendelijke hosts.

 • Decor
0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 8.5

De kamer is zeker een aanrader als je met 3 of 4 bent en dan wel voor de beginner als de ervaren escaper

#186 Na gezellig en gastvrij ontvangst mochten we met zijn 6 de kamer beginnen. Het is een leuk ingerichte kamer volledige in thema waar heerlijk gepuzzeld kan worden. De puzzels zijn goed te doen. Alleen met 6 is de kamer echt veel te vol en daardoor mis je bepaalde elementen en gaat de kamer zeker niet sneller.
De kamer is zeker een aanrader als je met 3 of 4 bent en dan wel voor de beginner als de ervaren escaper

0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 10

Hele leuke kamer

Heerlijk, we moesten echt veel puzselen. Liep voor mijn gevoel dpor een sprookjesboek. Echt een aanrader!

 • Aankleding
 • Sfeer / afwerking
 • Veel puzzels
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 9

Top!!

Wat een leuke kamer!! De begeleiding was gezellig en met thee en snoepjes zijn wij al snel tevreden ;)
De kamers zijn onwijs mooi aangekleed, compleet in thema. Puzzels waren er lekker veel en logisch opgebouwd. Verrassend effect hier en daar erbij. Zelfs met 6 personen was er voldoende te doen en liepen we elkaar niet echt in de weg. Al met al zeker een aanrader!!

 • mooi aangeklede kamers
 • Enthousiaste begeleiding
 • lekker veel puzzels
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 9.5

Geweldig, we hebben genoten

Heel anders als andere escaperooms die we al gespeeld hebben . Maar was echt superleuk we hebben genoten van de gastvrijheid en vonden de kamers stuk voor stuk erg leuk en goed in elkaar gezegd . Zou iedereen aanraden deze kamer ook te spelen

 • Zeer vriendelijke host
 • Heel lief ingericht
 • Leuke puzzels
 • Lekkers op tafel bij de ontvangst
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Mooie Escaperoom, duidelijke (logische) puzzels, super begeleiding

Na veel lovende reviews hier te hebben gelezen stond deze al een tijdje op mijn wishlist.
Wat een mooie escaperoom met super veel puzzels die goed in elkaar zitten. Ik vond hem niet helemaal zo super als andere escaperooms met zulke hoge cijfers, maar zeker de moeite waard! Thema is goed doorgevoerd. Perfect voor 4 personen, 5 zou nog kunnen maar met 6 lijkt mij echt te krap. Fijn dat de escaperoom niet lineair is dus dat verschillende puzzels tegelijk kunnen worden opgelost. Puzzels zijn duidelijk, logisch en volgen elkaar goed op, daardoor fijn dat je niet achteraf met vragen blijft zitten zoals bij veel andere escaperooms.
Oja en niet te vergeten super vriendelijke host en goede begeleiding.

 • Thema goed doorgevoerd/uitgewerkt
 • Goede begeleiding
 • lekker veel puzzelen
 • Puzzels zijn duidelijk en logisch
 • Lijkt mij wat krap met meer dan 4 personen
0
8.5
 • Ambiance: 7
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Wauw!

Wat een mooie en leuke escape room!
Er zijn super veel details en alles is mooi afgewerkt!
Thema is perfect in het verhaal verwerkt en de puzzels hebben allemaal met het thema te maken.

Echt een super mooie kamer en zeker de moeite waard om even voor te rijden.

De binnenkomst is ook allemaal mooi ingericht!

 • Afwerking
 • Details
 • Personeel
 • Korting
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10
 • Ana — 2 rooms played
 • Posted on 30 October 2019 - 16:00
 • Played with 6 persons in October 2019. Escaped: Yes

bijzonder mooie escaperoom

Geweldig lief ontvangst van Marieke (loved the fudge ;P) en prachtig vervaardigde kamer, met heel veel oog voor detail en schitterend in het thema van Alice in Wonderland, maken dit een escaperoom die zeer de moeite waard is te bezoeken!

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Wat een geweldige escapenroom!

Als eerst wil ik even kwijt dat ik nog nooit zo een lieve, gezellige en gastvrije host heb gezien als bij wonderland! De aankleding bij binnenkomst is al leuk en word ook alleen maar leuker als je de kamer in gaat. Het is leuk om te zien hoe deze escape room het niet moet hebben van special effects maar puur van de kwaliteit van puzzels en de aankleding van de kamer. Wij hebben het super naar ons zin gehad en zouden alleen al terug willen komen om gezellig te kletsen. De puzzels zijn niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk. Dit is echt een aanrader!

 • Aankleding
 • Thema
 • Gastvrouw
 • Puzzels
 • De Appelsap
 • Dat ik niet langer kon blijven
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Aanrader! Origineel thema.

Hele vriendelijke gamemaster, fijn en gastvrij ontvangst. Ze nam de tijd voor ons. Kamer is mooi aangekleed en compleet. Leuke/afwisselende puzzels. Aanrader voor ervaren escapers.

 • Goede gamemaster
 • Gastvrijheid
 • Advies op maat
 • Locatie
 • Spanning door het thema iets minder aanwezig
0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 10

Hele toffe ervaring

Anders dan sommige andere kamers. Maar toch nog steeds écht leuk en uitdagend. Beste begeleiding en service bij een escape room die we ooit hebben gehad.
Ik kan deze kamer iedereen aanraden. Het enige wat voor mijn gevoel hier wel een klein beetje miste was echt spanning. Je gaat door een mooi verhaal heen en wordt er volledig in opgezogen. Maar die gezonde angst en die spanning die je soms bij kamers heb ontbrak hier een beetje.

 • aankleding
 • creativiteit
 • Gamemaster
 • spanning
0
9.5
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Geweldig!

Wat een mooie kamer! Je kunt heel goed zien dat er veel tijd en liefde in is gestoken om er een mooie kamer en beleving van te maken! De puzzels zijn niet super moeilijk, maar wel uitdagend genoeg en ook nog eens erg leuk om te doen.
Een erg leuke ervaring en zeker een aanrader! Je waant je echt in de wereld van Alice in wonderland!
Ontvangst was ook super en ook nog even nagepraat over alles. Heel leuk!

 • Heel mooi gemaakt
 • Geen
0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 9

Top kamer

Prachtige kamer, mooie ontvangst

 • Prachtig decor
 • Mooie ontvangst
 • Iets teveel rekensommen
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Betoverde room!

Super mooie room, aankleding is fantastisch. Echt gelet op de details. Puzzels over algemeen erg leuk. Alleen de rekenpuzzel vond ik zelf wat minder. Voor de rest hele toffe verrassende elementen aan de room.

In Wonderland duren uren 62 minuten. Aardig van de host dat hij ons 2 min extra gaf waardoor we konden ontsnappen :)

 • Unieke feature / verrassende elementen
 • Super gave aankleding
 • Afwisseling in spanning
 • De rekenpuzzel
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Gave kamer

Hele mooie en gave kamer! Samenspel heel belangrijk!!

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Heel leuk

Gezellige sfeer, mooie kamer, het oog wil ook wat. Eventjes in wonderland! Gezellige gamemaster ook! Aanrader

0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Je bevindt je letterlijk in wonderland

De entree is al geweldig. De gehele ontvangstruimte is al mooi gestyled waardoor je gelijk het gevoel krijgt dat de kamer zelf ook mooi eruit ziet.
Niets is mindercwaar! Na binnenkomst van de kamer bevindt je jezelf echt in wonderland. De kamer is tot op de puntjes afgewerkt.
De puzzels waren logisch en niet moeilijk, maar toch zaten er verrassende elementen in de kamer. Elke minuut van deze kamer genoten.

 • Sfeer
 • Thema
 • Enthousiaste eigenaar
 • Puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Een droom van een escape room

Al bij binnen komst wordt je enthousiast. De gastvrouw is super vriendelijk en je wordt al gelijk verwelkomt met lekker eten en drinken. Ook in de kamer val je van de ene verbazing in de andere. Het thema is tot in de puntjes uitgewerkt.

 • Ontvangst
 • Uitwerking van het thema
 • Originele puzzels
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 9.5

Mooie aangeklede kamer

Leuke kame rin het centrum van Leiden. Prettige ontvangst door vriendelijk personeel. Een echte puzzelkamer

 • Sfeer
 • Aankleding kamer
 • Vriendelijk personeel
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Helemaal geweldig!

Ik denk dat ik een nieuwe favoriet heb! Deze kamer is fantastisch! Het begon al bij het ontvangst. Marieke en Alex zorgden ervoor dat we ons welkom en op ons gemak voelden. Je kunt gezellig met ze kletsen en hebben absoluut geen haast. Uiteindelijk zijn we toch maar naar de kamer gegaan :) en wat meteen opvalt is de prachtige aankleding! Aan ieder klein detail is gedacht. De puzzels zijn leuk en gevarieerd en er is zeker genoeg te doen met een groep van 5 personen. Het is voor de verandering ook een keer geen enge kamer of een kamer met een grimmige sfeertje. Ik kan deze kamer alleen maar aanraden! Je moet deze gespeeld hebben!

 • eigenaresse en personeel
 • aankleding!
 • thema
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

In één woord: Geweldig!

De beste kamer tot nu toe denk ik, samen met kamer 237.

Dit is een escape room waar veel escape room houders een voorbeeld aan kunnen nemen.
Alles was perfect.

De ontvangst was heel relaxt aan een grote eetkamertafel, gezellig met een kopje koffie/thee of wat fris. Eerst werd er gezellig een praatje gemaakt, waardoor iedereen lekker op zijn gemak was. Het leek bijna wel of ik thuis aan de koffietafel zat.

Nadat iedereen nog even een toiletbezoekje had gedaan gingen we de kamer in. De introductie van de kamer was al erg leuk en zodra je binnenstapt wordt je meteen het verhaal ingezogen.
Van iedere ruimte stonden we versteld. Alles is prachtig opgezet, met de gekke tierelantijntjes zoals je ze van Wonderland verwacht.
Ook was het erg leuk dat iedere ruimte weer totaal anders was. We stonden onze ogen uit te kijken, zo leuk!

De puzzels waren ook stuk voor stuk erg goed! De moeilijkheidsgraad was naar mijn idee precies goed, voor de wat meer ervaren escapers misschien net iets te makkelijk. We hebben ons erg vermaakt met de puzzels en het was ook heel goed te doen om wat puzzels te verdelen, zodat iedereen iets te doen had.

Conclusie: We voelden ons als een kind in een snoepwinkel, zo veel om te zien en te puzzelen, echt geweldig.
Achteraf ook nog even geëvalueerd met de eigenaresse en toen was het plaatje compleet :)

 • Alles geweldig uitgewerkt
 • geen
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Paula — 1 room played
 • Posted on 28 September 2019 - 23:07
 • Played with 4 persons in September 2019. Escaped: Yes

Waanzinnige ervaring!

Fantastische escape room! Ik kan er niet te veel over zeggen, maar dit is echt een aanrader! Prachtig gemaakt en je wordt onwijs vriendelijk ontvangen!

 • Details tot in de punten uitgewerkt
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Anita van den Bogaard — 13 rooms played
 • Posted on 26 September 2019 - 19:30
 • Played with 5 persons in September 2019. Escaped: Yes

Wonderlijke ervaring

Fantastisch ontvangst door een zeer gezellige gastvrouw met een lekker bakje koffie, wat te drinken en wat lekkers op tafel. Gebeurd niet vaak dat dit gewoon gratis is, een dikke pluim hiervoor. Het was zo gezellig dat we bijna vergeten dat we nog moeten ontsnappen. Een fantasierijke aankleding en je voelt je echt in wonderland, waarbij je ook gezellig in het gras gaat zitten puzzelen. Na wat start problemen gaan we er lekker door heen en weten precies op tijd er uit te komen. Ook daarna heeft gastvrouw weer ruim de tijd om alles door te nemen wat er wel of niet goed ging.

 • Gezellige ontvangst met koffie en drinken
 • Geen
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Prachtige kamer!

Je waant je echt in een andere wereld! Zo mooi gedaan.

 • Mooi decor
 • Leuke puzzels
 • Gastvrijheid
 • Goed ontvangst
 • Terug de kamer in om het opnieuw te bekijken
 • Het is maar een uur
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Uniek tot het einde blijft het steeds een verrassing.

Ik vertel niet teveel want je moet het zelf ervaren.

Je krijgt een warm welkom je stapt de wereld in van het verhaal. Vergeet alles om je heen en blijft puzzelen en bewonderen.

Mooi en goed bedacht. !!

 • Mooi en leuke puzzels
 • Blijft je verrassen
 • Leuke na klets
0
10
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 10
 • Service: 9.5

What a wonderful wonderland!

Erg mooi (wat zeg ik, uitzonderlijk mooi!) uitgewerkte escape room in het thema van Alice in Wonderland.
Onze positieve ervaring begon al meteen bij de ontvangst, waar we een verfrissing en snoepjes werden aangeboden, terwijl de game master ons welkom heette. Er ging een aangenaam gesprek vooraf aan de escape room, waarbij we wat achtergrondinformatie over de kamer kregen, alsook tips om andere kamers te spelen en zelfs een beetje toeristische informatie over Leiden!
En dan de escape room, en wat een feest voor de zintuigen was dat! Je ziet dat deze kamer met veel liefde is samengesteld, wat een oog voor detail, seg. We hadden echt het gevoel dat we in Wonderland terecht waren gekomen. De puzzels zijn heel afwisselend, en af en toe komen er wel wat verrassingen tevoorschijn (meer vertel ik niet!). We hebben ons echt te pletter geamuseerd in deze escape room. Wij speelden deze kamer met 2 personen en haalden het maar net, dus er is best veel te doen. Maar we hebben van elke seconde ten volle genoten.
De game master vertelde ons na het spel dat de beste tijd op ongeveer 30 minuten staat, en ik kan alleen maar medelijden hebben met dit team omdat ze maar zo kort van deze kamer hebben kunnen genieten. Echt een aanrader deze kamer!

 • Theming is TOP
 • Ontvangst is erg hartelijk
 • Grote variatie aan puzzels
 • Je voelt je echt effe Alice
 • Een uur is zo kort :(
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Eigenlijk jammer om uit Wonderland te escapen ;)

Wow! Wat een leuke ervaring om deze kamer te spelen. Alles klopt van het begin tot het einde. Het begint al bij de wonderlijke ontvangst in een mooie ruimte geheel in thema (maar dat is echt alles op deze locatie!). Zodra je de kamer in gaat begeef je je echt in Wonderland. Alles is tot in detail uitgewerkt en alles ziet er supermooi uit! Je ziet dan ook aan alles dat deze kamer gemaakt is met veel passie. We hebben meerdere keren 'waaaaaaauuuuuw' geroepen en ons verbaasd over wat we allemaal tegenkwamen. Een echte aanrader dus!

De puzzels bieden zeker genoeg variatie en er is met een groep van 5 personen altijd wat te doen. Vergeet ook vooral niet te genieten van alles wat je gaat zien...

Het enige wat ik nog kan zeggen; hopelijk komt er snel nog een kamer bij!

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Sprookjesachtig goed!

Wow, wat een fantastische escape room is dit! De ruimtes zijn prachtig en je waant je echt in wonderland. Leuke en afwisselende puzzels, perfecte balans tussen sleutels, codes en techniek.
Van mij had het nog wel een uur extra mogen duren!
Gastvrouw nam alle tijd en was erg enthousiast! Zelfs de ontvangstruimte is tot in de puntjes verzorgd!

Vette aanrader!

 • Mooie details
 • Verrassende elementen
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Wauwww

Helemaal vanuit brabant naar Leiden gegaan voor deze kamer en dat was het zeker waard! Wauw wat een mooie en leuke kamer is dit! Het begint al bij binnenkomst en de hele aardige eigenaresse. Het ziet er allemaal prachtig uit en er zijn leuke, uitdagende puzzels. Ook voor ervaren spelers is dit een kamer die je moet doen! Het klopt van begin tot eind. Ik heb genoten van alle details en natuurlijk de eekhoorntjes!
#teambackbone

 • De details en afwerking van de kamer zijn heeeel
 • Leuke eigenaresse
 • Top ontvangst in mooie ontvangstkamer
 • Leuke puzzels en verrassingen
 • Veel eekhoorntjes aanwezig
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Een geweldige ervaring!

Direct bij aankomst hadden wij meteen een heel goed gevoel bij deze kamer. De ontvangst is enorm hartelijk, vriendelijk en persoonlijk. De ontvangstruimte is erg gezellig en past heel mooi in de Wonderland sfeer zonder dat het geforceerd is. Toen wij aankwamen was de kamer nog niet helemaal klaar (wij waren ook wel aan de vroege kant) maar toch werden we welkom geheten zonder dat dit gehaast werd. De fantastische host maakte eerst rustig een praatje met ons en gaf ons wat te drinken, het was erg huiselijk en persoonlijk. Na ongeveer 5 minuutjes gewacht te hebben, konden we aan de kamer beginnen.

Van begin tot eind zit deze kamer ontzettend goed in elkaar. Het verhaal is passend bij het Wonderland thema en niet onnodig ingewikkeld. De afwerking van de kamer is absoluut ge-wel-dig. Je waant je écht in wonderland en we bleven van de ene verbazing in de andere vallen iedere keer weer als er iets open ging. De puzzels zijn enorm leuk en erg origineel. Ze zijn soms lastig, maar niet te ingewikkeld en zeker goed te begrijpen. De begeleiding tijdens het spel was top, op precies de goede momenten werd er een klein duwtje gegeven om je de goede richting in te helpen. We konden heel goed merken dat er iemand achter de schermen goed op zat te letten, dat was erg fijn.

Na het spel hebben we nog fijn nagepraat met de host, ze was enorm vriendelijk en de sfeer was heel goed. Deze kamer is voor zowel beginnende als ervaren spelers, en voor zowel Alice in Wonderland fans als mensen die het verhaal totaal niet kennen een prachtige ervaring en wij zouden dit aan iedereen aanraden!

 • Sfeer in de kamer en daarbuiten
 • Fantastische host
 • Afwerking in de kamer
 • Veel originele puzzels
 • Hele leuke verrassende elementen
 • De lekkere snoepjes in de ontvangstruimte! :)
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Astrid — 7 rooms played
 • Posted on 18 August 2019 - 19:06
 • Played with 4 persons in August 2019. Escaped: No

We loved it!

Hele mooie entreeruimte en zeer vriendelijk ontvangst. Ook tijdens t spel werden we goed in de gaten gehouden op subtiele wijze. De puzzels zijn misschien niet state of the art high-tech, maar de sfeer en het thema staan garant voor een uur puur plezier. En omdat niets is wat t lijkt, haalden we t toch 'binnen de tijd'. (We kregen wat extra tijd zodat we t spel uit konden spelen).

 • Ontvangst
 • We mochten de kamer uitspelen
 • Thema/sfeer
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Unieke escape room met alleen maar hoogtepunten

Wat mij betreft een perfecte ervaring qua escape rooms. De ervaring begon al uniek door bijzonder hartelijk ontvangst met lekker eten en drinken en veel gezelligheid. De escape room zelf overtrof ook alle verwachtingen, met een geweldige sfeer, aankleding van de kamers en gekke en originele puzzels die ik nog niet eerder bij escape rooms heb gezien. Wat mij betreft de beste escape room van Leiden!

 • Sfeer
 • Originaliteit
 • Ontwerp kamers
 • Eigenaresse en ontvangst
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Curiouser and Curiouser

Drink mij, Eet mij en Speel mij! Dompel je onder in Escape from Wonderland. Wow wat een mooie beleving! Soms is het moeilijk te beschrijven wat een Escape room goed maakt, deze kamer is fantastisch! Het is de ruimte die geboden wordt om met een kinderlijke verwondering alle geheimen van deze wonderlijke wereld te mogen ontdekken.
De liefde en creativiteit die de makers in deze kamer hebben gestopt voel je als speler en dat is te gek!
Bedankt voor deze bijzondere ervaring.

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Je bevindt je echt in Wonderland

De details en sfeer maken dat je je echt waant in Wonderland. Prachtig gemaakt en hele mooie kamer.

0
9
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9
 • Service: 9

Mooie kamer met oog voor details!

Na bezoekjes in o.a. Zwolle en Bunschoten gingen we maar weer eens wat dichterbij huis kijken of we op tijd konden ontsnappen. Het is gelukt en het was een leuke ervaring. Veel puzzelen, we konden tegelijkertijd aan de slag en moesten soms goed zoeken. Maar uiteindelijk een succesvol einde en ruim op tijd ontsnapt uit een Wonderlijke Escaperoom, waarbij we de details niet snel zullen vergeten.

0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 9
 • Service: 9.5

Vrolijke kamer met uitdagende puzzels. Aanrader!

Vrolijke kamer. De snoepjes bij ontvangst zetten meteen de sfeer. In de ontvangstruimte (en het toilet) ben je al gelijk in Wonderland. We werden ontvangen door een enthousiaste, vriendelijke gastvrouw, waar we al helemaal blij van werden. Van tevoren en na afloop kregen we nog een drankje en was er tijd voor napraten.

De aankleding van de kamer is fantastisch, Je waant je echt in Wonderland en aan alle details is gedacht. De kamer is duidelijk gebaseerd op Alice in Wonderland. Als klein kind heb ik die film vaak gezien en ik vond er heel leuk dat er elementen van terugkwamen in het verhaal en in de puzzels. Goed over nagedacht.

Puzzels zijn uitdagend en erg leuk om te doen. Zeker geen standaard puzzels. Deze kamer staat zeker in mijn top 3.

 • Uitdagende puzzels
 • Gastvrije ontvangst
 • Supermooie aankleding en afwerking
 • Snoepjes :)
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • F — 10 rooms played
 • Posted on 6 August 2019 - 09:04
 • Played with 5 persons in August 2019. Escaped: Yes

Fantastische escape room!

Fantastische escape room midden in Leiden! We kregen een heel hartelijke ontvangst door de eigenaresse en je waant je door het interieur meteen al in Wonderland. De escape room is uitdagend, vol verrassingen en helemaal in thema. Er waren genoeg puzzels voor iedereen van de groep (5 personen) om constant bezig te zijn. Het was dan ook erg leuk dat we na het escapen nog een rondje door de escape room mochten lopen waarbij verteld werd welke puzzels hoe werden opgelost. Zo wist je achteraf waar iedereen mee bezig was geweest. Er zijn redelijk wat puzzels waarbij je moet rekenen, maar ze lijken door de verschillende achtergrondverhaaltjes gelukkig helemaal niet op elkaar. De 'special effecten' in deze escape room zijn gaaf uitgewerkt en heel verrassend. Deze escape room is een van mijn favorieten ooit en ik zou hem zeker aanraden!

 • Thema
 • Special effecten
 • Ontvangst
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

A first great experience in Leiden

Many escape rooms have recently opened in the Leiden area and made it quickly into the Top 50. A friend proposed to play this one, and I obviously could not say no. We went in with a group of 6. For the most part of the room, it was fine, as there were different things to keep us busy, but at the beginning 6 felt like a little bit too much. But this is something, which happens in many rooms.
The service is great, I loved arriving there and being offered something to drink and some cookies and in general before and after the game really friendly. The introduction is correct, and they have a nice transition from the reality into Wonderland.
The spaces are nicely decorated in conexion with the topic, I think that it is really well-achieved. The puzzles are nicely integrated and linked to the different spaces. The fact that it can be worked at different stuff at the same time was something I liked, in particular since we were at maximum capacity. The puzzles are all really logical, but some had aspects, that I am certain not everybody will enjoy. I do like this kind of puzzles, but I felt that some do not go well with the idea of Wonderland, which I associate more with fantasy and not necessarily with logic and mathematical operations, and therefore introduced something that does not really go along with the whole idea.
What I missed the most in this room was a red thread, a storyline, a goal. They tell you a story at the beginning of the room, but after exiting I felt I was missing something and it was mainly a story, a progress through the room. There is on the other hand a progress given by the spaces, and if you are vaguely familiar with the original story, you can recognize the idea behind, but I wish more had been done in connexion with a story in the room. Although, I acknowledge, that this is difficult to do in 60 minutes, when the focus lies on the puzzles.
In spite of the critical points, this is a great room that enriches the region and that we enjoyed a lot and can only recommend to try it out, prefreably with a slightly smaller group.

0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 9
 • Service: 10
 • Jorn & ST — 9 rooms played
 • Posted on 31 July 2019 - 09:21
 • Played with 2 persons in July 2019. Escaped: No

Prachtig vormgegeven, uitdagende puzzels.

We hebben deze escape room met z'n tweeën gedaan. Alleen al de entree ziet er betoverend uit. Vriendelijk ontvangst met drinken en wat lekkers, een wc die aan het thema is aangepast en dan moet je nog beginnen. We hebben deze kamer met enorm veel plezier gespeeld. Het is duidelijk dat er veel zorg is besteed aan de vormgeving, tot in de kleinste details. Zonder teveel weg te geven, waren we verrast door steeds weer nieuwe uitdagingen, wanneer we net dachten iets af te hebben. Alle puzzels werkten technisch goed. Kortom: echt een aanrader!

 • We kregen wat extra tijd om het af te maken.
 • We moesten daarna de gewone wereld weer in.
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

mooie kamer

leuke kamer waar we de aankleding echt het beste vonden. de puzzels vonden we soms erg onduidelijk en er is een moment dat je heel veel moet lezen. we hadden van de puzzels meer verwacht

de sfeer was al super mooi toen je in de wachtruimte kwam, alles in teken van wonderland zelfs de wc's!

 • sfeer
 • geluid
 • licht
 • aankleding
 • leeswerk
 • puzzels ver gezocht
0
7.5
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 6.5
 • Service: 8.5

Prachtig!

Alleen de ontvangstkamer al is ontzettend mooi, alles in thema en tot in de puntjes verzorgd. De kamer zelf is ook schitterend, we liepen van de ene “ohhh mooi!” naar de volgende “Wow kijk dan!” De puzzels zijn met net zo veel zorg samengesteld waardoor het echt een speelgenot was. Aanrader voor iedereen. Eigenaresse was ontzettend vriendelijk en gastvrij. Enige minpunt was dat we niet langer konden blijven en nog een kamer spelen!

 • Prachtige kamer
 • Sfeervol
 • Goede puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Heidy — 2 rooms played
 • Posted on 12 July 2019 - 11:55
 • Played with 6 persons in July 2019. Escaped: Yes

Een supermooie en bijzondere ervaring

We hebben genoten van de escaperoom. Wat was het mooi gemaakt en wat een leuke puzzels moesten we oplossen. We kregen persoonlijke tips als we vastliepen, zodat we zelf weer verder konden met de puzzel. Ook de gastvrouw Marieke was fantastisch. We hebben allemaal genoten.

 • Mooi decor met aandacht voor de kleinste details
 • Verassende ellementen
 • Gastvrouw Marieke neemt de tijd voor je en is enth
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Elisa — 1 room played
 • Posted on 9 July 2019 - 16:56
 • Played with 6 persons in July 2019. Escaped: Yes

Magisch!

We werden warm ontvangen door Alex en Marieke waarna alles rustig, duidelijk en met enorm veel humor uitgelegd werd. De escape room was met ontzettend veel detail afgewerkt en de sfeer was geweldig. Voor ieder zat er wat wils tussen de verschillende puzzels, waardoor dit ook voor iedereen een leuke ervaring was. Ook werd er begripvol gereageerd op eventuele lichamelijke kwalen en werd er rekening mee gehouden, wat de ervaring heel prettig heeft gemaakt!

 • Alex en Marieke zijn ontzettend hartelijk en warm
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

WOW

De aankleding is echt geweldig en brengt je helemaal in de stemming. Dit begint al bij de ontvangstruimte. De puzzels zijn veelzijdig en niet altijd lineair, zo is er voor iedereen wat te doen. Wij hebben de escaperoom vol verwondering doorlopen. Het is jammer dat we hem niet nog een keer kunnen doen.

 • Prachtige kamer
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Roosmarijn — 1 room played
 • Posted on 30 June 2019 - 01:16
 • Played with 4 persons in June 2019. Escaped: Yes

Magisch!

Wat een mooie escaperoom! De decoratie, de verschillende soorten puzzels, een geweldige gastvrouw en een aantal magische momenten zorgen voor een waanzinnige ervaring!

 • Decor
 • Thema/verhaal
 • Marieke
 • Ontvangst
 • Puzzels en de diversiteit
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Samantha — 15 rooms played
 • Posted on 14 July 2019 - 14:15
 • Played with 5 persons in June 2019. Escaped: Yes

Supermooie, goed in elkaar gezette escape room

De ontvangst door de host was heel gastvrij. De kamer is heel mooi gemaakt, met veel oog voor detail. Wij speelden met een paar ervaren escape roombezoekers en een paar die het voor het eerst deden, het was voor iedereen een hele leuke ervaring. Puzzels zijn goed en origineel, maar niet te moeilijk. Een aanrader!

 • Decoratie en opzet
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Oog voor detail

 • Aankleding
 • Verhaal
 • Personeel
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 9
 • Maryse — 120 rooms played
 • Posted on 28 June 2019 - 07:18
 • Played with 4 persons in June 2019. Escaped: Yes

Fantastisch! Een echte aanrader!

Een prachtige escaperoom in het centrum van leiden. Het decor is fantastisch. Waan je 60 minuten in een hele andere wereld. Leuke puzzels & een leuk verhaal. Een room waar ook de ervaren escaper zijn hart op kan halen.

 • Decor
 • Beleving
 • Puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Rhea — 1 room played
 • Posted on 12 June 2019 - 22:48
 • Played with 5 persons in June 2019. Escaped: Yes

Beeldschoon avontuur!

Prachtige escape room, met alle aandacht voor detail! Je waant je echt in een sprookje. Goeie hersenkrakers zonder dat je je aandacht verliest voor hoe mooi alles gemaakt is. Uitermate vriendelijk ontvangen ook. Deze mag je niet missen als je van escaperooms houdt! ❤️⚡⏰🐇

0
9
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 10

Vrolijk vermaak

De ontvangst was hartelijk en na een rondje drinken en snoepjes (voor de glucose natuurlijk) werden we snel op stoom gebracht met een heldere introductie zonder al te veel poespas. In de kamer volgt nog een grappige introductie in het verhaal en daarna sta je al snel in een prachtig ingerichte ruimte. De kamer is met veel aandacht voor details uitgewerkt en bevat een aantal leuke en afwisselende puzzels, die niet altijd de originaliteitsprijs wonnen maar vooral in presentatie uitblinkten. Dat gezegd hebbende zijn we wel een paar keer op een manier verrast waar iedereen goede zin van zou krijgen. De puzzels pasten vooral visueel bij het thema. Het in de introductie gegeven verhaal wordt niet echt verder uitgediept en de puzzels konden daarom alle kanten op die ze maar wilden.

Het meest bijgebleven waren de enthousiaste GM en de visuele presentatie in de kamer. Met vier personen was altijd wel iets te doen, maar meer dan dat zou ik wel afraden. Verbeterpunt is het hintsysteem: deze is wat onhandig omdat de monitor waar de hints op verschijnen niet altijd te zien is. Hier zou een wat krachtigere auditieve melding mogen worden toegevoegd.

 • Visueel sterk
 • Vrolijke verrassingen
 • Enthousiaste GM
 • Geen verhaalontwikkeling
 • Onhandig hintsysteem
0
9
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8
 • Service: 10
 • Danielle — 4 rooms played
 • Posted on 10 June 2019 - 20:19
 • Played with 5 persons in June 2019. Escaped: Yes

Topervaring voor het hele gezin!

Wat een geweldige escaperoom is dit! We zijn vanmiddag met ons gezin `(-1) geweest: mijn man, onze dochter van 17, onze zoon van 15, onze dochter van 11 en ikzelf. Bij veel escaperooms is de minimum leeftijd 16 jaar, maar bij deze kan iedereen meedoen, zonder dat het ten koste gaat van de spanning en moeilijkheid. De kamer is werkelijk prachtig opgebouwd en de puzzels zijn ontzettend leuk om te doen. Soms veel rekenwerk, een andere keer weer veel speurwerk en logisch denken. Iedereen kan er een rol in spelen. Wij vonden dit echt een aanrader voor het hele gezin!

 • Het decor
 • Het verhaal
 • De superleuke puzzels
 • Geen
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 9

Sprookjesachtig goed

Wij hebben op 9 januari deze escape room mogen spelen en wat een belevenis was dat. Het sprookjesachtige gevoel komt al als je voor de ingang van de escape room staat. Wat is dit al prachtig opgebouwd met een oog voor detail. Je ziet gelijk dat er liefde en passie in is gestoken. Toen zijn we naar binnen gegaan en hebben we nog wat gedronken voordat we de escape room gingen spelen. Samen met de eigenaresse hebben we onze verwachtingen uitgesproken en toen mochten we naar binnen. Eenmaal binnen is je gevoel van het dagelijkse leven helemaal weg. Je waant je een weg door "het gat in de muur" dat gevonden bleek te zijn volgens het verhaal. Het gevoel van een sprookjeswereld is volledig aanwezig. Wat is deze kamer mooi aangekleed. De puzzels zijn ook supertof om te doen. Er zitten hier en daar wat hersenkrakers tussen, maar dat maakt het des te leuker! Na de kamer hebben wij nog met de eigenaresse de kamer doorgesproken en wat ervaringen uitgewisseld. Tevens is ook de eindfoto prachtig om te maken. Wij vinden deze kamer zeker een aanrader! Enige minpuntje is dat de escape room in het centrum van Leiden ligt. Hierdoor is het erg lastig parkeren. Je kan het beste parkeren bij de Hoogvliet aan de Levendaal 20 in de parkeergarage.

 • Detail is perfect
 • Prachtig afgewerkt
 • Gastvrije host met een passie voor escapen
 • Innovatieve puzzels
 • Meerdere puzzels tegelijk te doen (geschikt voor g
 • parkeren in het centrum van Leiden
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Take me back to Wonderland!

Misschien heb ik er spijt van dat we het op tijd hebben gered. Laat mij maar achter in Wonderland! Wat een toffe kamer, leuke puzzels en verrassingseffecten. Je waant je écht in Wonderland. Super enthousiast en leuk ontvangst gehad. Wat de ervaring alleen maar leuker maakt.

 • Verrassingseffecten
 • WOW WTF Momentjes
 • Niet lineair - meerdere dingen tegelijk te doen
 • Gastvrij
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Wat een omgeving

Jubileum voor mij. Kamer nummer 50!! We werden vriendelijk ontvangen. We voelde ons meteen thuis en de wachtruimte is zo mooi ingericht. Fris en snoepjes stonden op ons te wachten.

Daarna mochten we de kamer in. Aan alles lijkt gedacht te zijn in de ruimtes. De aankleding is fenomenaal. Het verhaal is duidelijk en je weet wat er gedaan moet worden.

Echter kwam ik gewoon niet lekker in de puzzels. Veel rekenwerk, en dat is niet my cup of tea. Het ging niet en ik was het daarna gewoon kwijt. De laatste puzzels hebben het wel goed gemaakt. Toen gingen we weer als een speer. (Nogmaals, dit is puur persoonlijk!!)

Einde is super mooi gedaan. Daar kon ik echt weer van genieten als escape fanaat.

 • Prachtige ruimtes
 • Verhaal
 • Vriendelijke hostess
 • Gratis drankje en snoepje
 • Veel rekenwerk
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8
 • Service: 10

Sprookje! Zo mooi uitgewerkt.

Mooie sprookjes kamer. Leuke puzzels. Zeer afwisselend.

 • Sfeer
 • Begeleiding
 • Leuke puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

We hebben een nieuwe favoriet!

De Madjes waren erg op dreef vanavond. Met goed teamwork, strak rekenwerk en de juiste taakverdeling hebben we genoten van deze deze prachtige kamer. Ontvangst en begeleiding was top, de Engelse tea party de moeite waard en de kamer ... nou ja die moet je dus echt gaan doen.
Met 52.nog wat minuten ook nog een voor ons doen strakke tijd neergezet. Aanrader!

 • Ontvangst
 • Sfeer
 • Veel en leuke puzzels
 • -
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Escape room met het mooiste en best uitgewerkte thema

Onze groep is altijd op zoek naar een uitdaging. Echter de reviews voor deze kamer waren zo goed dat we hem graag een keer wilde spelen. En dat was een hele goede keuze. De ontvangst door eigenaresse Marieke was heel leuk en voelde gelijk heel vetrouwd. Met fris, koffie, thee en snoepjes waande we ons op de "tea party" uit Alice. Na een heel gezellig gesprek gingen we van start. Doordat we zo gezellig met Marieke hadden gekeuveld hadden we niet door dat we gelijk in het verhaal werden gezogen. Direct als je binnen komt zul je begrijpen wat ik bedoel, je zit gewoon in Wonderland. Anders dan dat kan ik het niet beschrijven. Elk detail past in het thema en is over nagedacht.
Ik kan niet meer beschrijven zonder het weg te geven. Je zult het gewoon moeten gaan beleven!
Na de kamer nog met Marieke alles doorlopen wat ik altijd een leuke ervaring vind. Marieke kon ons zelf vertellen wie zaken goed had opgepakt (of had laten liggen) ;-)

Al met al een aanrader die je moet beleven. Alles was in mijn ogen perfect. Passie voor het vak!
Bedankt Marieke TescaPe heeft genoten van dit avontuur.

 • Ontvangst
 • Marieke
 • Decor
 • Thema
 • Sfeer
 • Diversiteit aan puzzels
 • Puzzels goed verwekt in thema
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Leuke sfeer vanaf binnenkomst

Bij aankomst word je al leuk ontvangen en de gastvrouw hoorde helemaal in t plaatje thuis.
Leuke kamers, helemaal in het thema en je kan meerdere puzzels tegelijk oplossen waardoor iedereen bezig is.

 • Goede sfeer
 • Mooie kamers
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Beste escaperoom tot nu toe!

0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 8
 • Service: 10

Waan je in Wonderland

Wat een toffe kamer was dit! We kwamen alle vijf super enthousiast uit deze kamer, we vonden het gewoon jammer dat we de kamer hadden uitgespeeld.

De sfeer is al vanaf het moment dat je voor de etalage staat goed, alles klopt aan deze escape experience. We werden super warm welkom geheten en eenmaal in het spel was het een super ervaring!

De kamer is super mooi aangekleed en je wordt keer op keer verast, je kijkt je ogen echt uit. De puzzels zijn origineel en waren een goede uitdaging.

Na de kamer nog gezellig even nagepraat met de super enthousiaste eigenaresse. Bedankt voor deze toffe ervaring en we hopen dat er ooit een tweede kamer komt! 😊

 • Super mooi aangekleed
 • Leuke, verassende puzzels
 • Goed verhaal verloop
 • Je waant je echt in het verhaal
 • Gastvrij
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Prachtige kamer met erg leuke puzzels

Deze kamer met een groep van vijf gespeeld. Dit was prima te doen. Iedereen was lekker bezig. Alles was ontzettend mooi vormgegeven en er waren leuke verrassingen.

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Super leuke escape room!

Escape from Wonderland was de beste escape room die ik tot nu toe heb gedaan. Niet alleen de escape room zelf is enorm goed in elkaar gezet en uitgevoerd, maar ook aan de ontvangstruimte is veel aandacht besteed, tot in de kleinste details. De puzzels waren uitdagend maar niet té ingewikkeld. Ook de ontvangst door de leuke eigenaresse en haar medewerker was memorabel. Zeer aan te raden.

 • Goed gemaakt
 • Slimme puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Super gaaf!

Erg mooie escape room. Fantastisch gedecoreerd en erg uitgebreid. Een echte aanrader!

 • Uitgebreid
 • Verrassend
 • Perfecte decoratie
 • Onverwachtte gebeurtenissen
 • Soms onduidelijk wat er open gaat na een actie
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Magische escape room

Het was letterlijk alsof je een Disney sprookje binnenkomt. Fantastische decoratie, toffe puzzels en een betoverende sfeer. 1 uur in de kamer is eigenlijk veelste weinig, had hier graag nog 6 uur in willen zitten. Ook veel plus punten voor de erg gastvrije host. Die erg haar best deed om onze namen te onthouden, wat het nog extra persoonlijk maakt.

 • Prachtige decoratie
 • Orginele puzzels
 • Erg gastvrije host
 • Drankjes en koek/snoepjes vooraf
 • Top locatie
 • Het duurde maar maximaal 1 uur :(
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10
 • Maaike — 5 rooms played
 • Posted on 20 May 2019 - 08:11
 • Played with 4 persons in May 2019. Escaped: Yes

Fantastisch!

Wat een mooie escaperoom. Je waant je in Wonderland met veel details en kleur verwerkt in de kamer. De eigenaresse is heel vriendelijk en heeft ons goed begeleid met drankje vooraf en ruimte om na de kamer nog uitgebreid na te praten. De kamer zelf was heel erg mooi, de puzzels zijn op een logische manier op te lossen. Wanneer hints nodig waren kwamen ze op het goede moment, niet te vroeg zodat je ook zelf na kon denken over de oplossing. Zeker een aanrader voor iedereen.

 • Oog voor detail
 • Diverse soorten puzzels
 • Mooie vormgeving
 • Goede gastvrouw.
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 9.5

Super!

Wat een mooie kamer! Thema tot in detail uitgewerkt in een prachtig decor!
Hartelijk ontvangst met koffie en wat lekkers!
Kamer met vier personen gespeeld.
Voor ieder wat wils.

 • Ontvangst
 • Decoratie
 • Flow
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10
 • Patricia — 17 rooms played
 • Posted on 13 May 2019 - 18:46
 • Played with 6 persons in May 2019. Escaped: Yes

Fantastisch mooi!

Hele mooie kamer! Leuke puzzels. Helaas 2 technische mankementjes, maar werden goed opgelost. Was echt pech als ik naar de rest van de reviews kijk. Echt aan aanrader!

0
9
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8
 • Service: 10
 • Lina — 3 rooms played
 • Posted on 4 May 2019 - 15:46
 • Played with 6 persons in May 2019. Escaped: Yes

ECHT EEN AANRADER

We zijn goed ontvangen, met thee en koekjes. Er was genoeg tijd voor ons om ons drinken op te drinken, en het was gezellig om met de eigenaresse te praten. Wij hebben de kamer met 6 personen gespeeld, wat goed te doen is als je goed met elkaar kan samenwerken. De puzzels waren leuk en de kamer was prachtig! Wij zijn ontsnapt en hebben daarna was er genoeg tijd om nog te kunnen napraten en nog een kopje thee te drinken (met de prijs inbegrepen!).

 • Hele mooie kamer
 • Vriendelijk ontvangst
 • De escape room werkte goed.
 • Puzzels waren uitdagend, maar niet te moeilijk.
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Mooie kamer met oog voor detail!

Kamer die volledig het thema waar maakt. Goed uitgedachte puzzels waarbij deze uiteraard over een kwamen met het thema. Ondanks een slechte start vanuit ons zelf dit toch nog recht kunnen zetten en enorm genoten!

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Super mooie Kamer

Zowel de kamer als de hele escaperoom is mooi.
Ontvangst ook super.

Aanrader

0
9.5
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Super leuke kamer met een waanzinnige mooie decor.

Het was super leuk!!! Van te voren dacht ik, dit zal niks voor mij zijn. Maar achteraf dacht ik wowwwwwww.
Het was fantastisch!!! Een leuke thema met surprises en met een goed verhaal.

 • Super ontvangst
 • Nabespreking
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10
 • Paul — 1 room played
 • Posted on 28 April 2019 - 23:11
 • Played with 2 persons in April 2019. Escaped: Yes

Groot succes!

Dit was mijn eerste escaperoom en ik had geen betere kunnen wensen. We werden ontvangen door de eigenaresse met aanstekelijk enthousiasme, de kamer was prachtig en uniek, de puzzels waren interessant en uitdagend en wij konden op het nippertje (met 2 seconden op de klok) ontsnappen. Zeker een aanrader.

 • Setting/sfeer
 • Vriendelijk ontvangst
 • Uitdagende puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Stéphanie de Graaf — 4 rooms played
 • Posted on 23 April 2019 - 16:01
 • Played with 8 persons in April 2019. Escaped: Yes

Even helemaal verdwijnen in een wondere wereld

Deze escaperoom is precies zoals eigenaresse Marieke: one of a kind! Met een giga oog voor detail. Alles hieraan klopt, vanaf de etalage, de hartelijke ontvangst, tot de escaperoom en de foto aan het eind. Alles is goed doordacht en zit zo goed in elkaar dat je even helemaal verdwijnt in een prachtige andere wereld. Je krijgt het gevoel alsof dit alleen voor jouw groepje zo gemaakt is (niets massa!). Het is overduidelijk opgezet vanuit liefde en aandacht, met oog voor de totaalbeleving. Het enige dat teleurstellend is, is het besef dat je 'm niet nog een keertje kunt doen. Wij hebben genoten en willen Marieke graag nogmaals danken voor het mogen 'spelen' in deze wondere wereld.

 • Prachtige ruimte
 • Thema goed uitgewerkt
 • Uitdagende puzzels
 • Leuke en verrassende afwisselingen
 • Super gastvrouw
 • Totaalbeleving vanaf de voordeur
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Een klein wonder midden in Leiden

De locatie is al opvallend. Midden in een drukke winkelstraat staat de kamer achter een grote glazen etalage te pronken met een prachtige thematische inrichting, zelfs al in de ontvangstruimte. Na een gezellige ontvangst waar duidelijk de tijd voor ons genomen wordt moeten we toch beginnen.

Het verhaal (hoewel natuurlijk zwaar gebaseerd op Alice in Wonderland) is al erg origineel. Er is een leuke twist in bedacht om het te verbinden met de stad Leiden en zoals eerder gezegd is alles in het pand prachtig in thema. Er is een shockerende hoeveelheid aan passie in de kamer gegoten en de inrichting is prachtig. Er is 1 kamer die ik zelf een beetje onovertuigend vond, maar dat komt ook door het thema van die kamer. Sound design vond ik zelf toen ik hem speelde niet erg opvallen en daar zou naar mijn mening juist heel veel uit gehaald kunnen worden gezien het thema.

De puzzels zijn logisch en wederom prachtig in thema, maar niet bijzonder memorabel. Er zit niet erg veel variatie in de soort puzzels en er is 1 heel uitgebreide rekenpuzzel die de flow naar mijn mening best stopte. Pen en papier in een escape room ben ik ook niet echt fan van.

De service van Marieke was evenzeer wonderlijk! Ze is duidelijk enthousiast, gepassioneerd, en trots op haar kamer. Ze neemt echt de tijd voor je en is een heerlijke praatgraag over van alles. Het is werkelijk waar een plezier om ontvangen te worden en tijd te spenderen bij dit bedrijf. Ineens vertrek je een uur later dan je eerst van plan was, gewoon omdat het zo gezellig is. De foto is ook erg leuk en je krijgt er zelfs een persoonlijk mailtje bij! Dan smelt ik al helemaal.

Een leuke ervaring van begin tot eind! De kamer heeft het vooral van zijn aankleding, sfeer, en algeheel beeld. De puzzels en sound design liggen mij daarentegen wat minder. De service is sowieso fantastisch! Ik kom hier graag terug voor een volgende kamer!

 • Origineel verhaal
 • Marieke
 • Prachtige inrichting
 • Alles in thema
 • Duidelijk met passie gemaakt
 • Logische puzzels
 • Sfeer en aankleding
 • Leuke eindfoto
 • Persoonlijk
 • Puzzels niet erg memorabel
 • Sound design niet erg memorabel
 • 1 ruimte kwam wat minder uit de verf
0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 10

Heel mooi!

Ik vind het erg belangrijk dat een kamer goed is aangekleed. Het zorgt ervoor dat je in het verhaal zit én blijft. Het maakt het echt een beleving.
En in deze kamer is de aankleding en sfeer perfect verzorgd. Echt een bijzonder mooie kamer!

Ook de aankleding buiten de kamer is mooi gedaan. Zo leuk en zelfs in thema. Zo ook de foto achteraf.

Puzzels zijn zeer gevarieerd en origineel. Ook hier is het thema steeds in terug te vinden, en dat zie je niet vaak. Begeleiding tijdens het spel helemaal prima. Gezellige gastvrouwen.

Ik kan geen verbeterpunten bedenken. Nogmaals, een bijzonder mooie kamer met zeer veel aandacht voor detail en sfeer. Een aanrader!

 • Aankleding!
 • Variatie in puzzels
 • Gastvrijheid
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 9.5
 • Hilje Hoogeveen — 20 rooms played
 • Posted on 17 April 2019 - 18:31
 • Played with 5 persons in April 2019. Escaped: Yes

Elk detail klopt

Mijn absolute favoriet! Aan elk detail is de grootste zorg besteed, je vergeet bijna dat je haast hebt en moet puzzelen, want je kan ook gemakkelijk een uur rondkijken naar de kamer. De puzzels zijn uitdagend en de effecten verrassend (maar niet eng, zeer kindvriendelijk en geschikt voor alle leeftijden!). Hints worden niet ‘zomaar’ gegeven, pas in overleg met de groep. Kortom: een absolute must!!!

 • Gastvrijheid / Ontvangst
 • Uitdagende puzzels
 • Volledige sfeer en uitstraling
 • ‘Special effects’
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10
 • Tim — 14 rooms played
 • Posted on 10 April 2019 - 18:29
 • Played with 4 persons in April 2019. Escaped: Yes

Sfeervolle en verassende escape room.

Op een mooie locatie in hartje centrum Leiden, is op de drukke Breestraat een etalage waar er geen aanbiedingen en reclame naar je schreeuwen. Het is de stijlvolle ontvangstkamer voor de Escape from Wonderland escape room en aandachstrekker voor menig voetganger, fietser en buschauffeur die daar dagelijks in veelvoud langs komen. Hier oogt het ontspannen. En dat klopt ook, maar na een rustig en vriendelijk ontvangst van de eigenaresse is het tijd de kamer in te gaan. Hier is de ontspannenheid al snel verdwenen. Het is schitterend aangekleed met een gedetailleerd decor en zit vol met verassingen. Het is duidelijk dat hier veel aandacht en enthousiasme in is gegaan om het zo mooi te krijgen.

 • Vriendelijke sfeer
 • Mooi decor
 • Gevarieerde puzzels
 • Verassings momenten
 • Leuke locatie
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10
 • Mara — 5 rooms played
 • Posted on 12 April 2019 - 00:07
 • Played with 4 persons in April 2019. Escaped: Yes

Wonderschone escaperoom

Wat een toffe belevenis! Deze escaperoom is lekker 'clean', alles waarvan je denkt dat het bij een puzzel hoort, hoort ook bij een puzzel. Alles klopt. Met vier man prima te doen. Voor wie niet van eng houdt: er zijn geen schrikeffecten, alleen een grappige verrassing. En de eigenaresse is een supervrouw! Ze heeft ongetwijfeld al honderd keer nagepraat over de kamer, en toch klinkt het alsof je de eerste groep bent die eruit komt. Ze onthoudt zelfs precies wie welk aandeel heeft gehad in het oplossen.

 • Aankleding
 • Gastvrouw
 • Kloppende, logische puzzels
 • Lekker moeilijk
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

G-E-W-E-L-D-I-G

Super toffe puzzels mooie kamers top escape room.
De moeite om van België naar Nederland te gaan 👌

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Wat een toppertje weer.

Goed ontvangst en vanaf het begin al heel mooi allemaal.
Het zijn de leuke puzzels het verhaal en de aankleding die hier heel goed bij elkaar passen.
Hij is zeker niet makkelijk en dat maakt het voor de gevorderde ook een uitdaging om zonder hints het einde te halen.
Voor de beginner ook goed te doen omdat je op knelpunten hints kunt krijgen.
Toppertje.

 • Aankleding.
 • Thema/verhaal
 • Puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

nieuwe nummer 1!

WOW wat was dit een gave kamer! Nog nooit zulke mooie decoratie gezien. Het begint al bij de locatie, want de escape room zit midden in een gezellige straat met een mooi ingerichte ontvangstruimte. Daarna kwamen we de kamer binnen en was het net alsof we in een sprookje terecht kwamen. De puzzels zijn ook super leuk gemaakt en voor ons van een perfect niveau. De host was ook heel enthousiast en gaf de hints op een leuke manier en goed moment. Na kamers als kamer 237, Honeymoon hotel en the freak show gespeeld te hebben zijn wij erg verrast dat we een nieuwe nummer 1 op ons lijstje kunnen zetten!

 • decoratie
 • goed werkende sloten
 • enthousiaste eigenaar
 • parkeren
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Heel mooi!

We hadden van te voren al leuke dingen gehoord over deze kamer, en dat bleek helemaal waar! Deze escape room is echt prachtig vormgegeven, visueel val je van de ene in de andere verbazing. De verschillende elementen van het verhaal van Alice in Wonderland zijn herkenbaar in het spel verwerkt. De puzzels zijn niet te vergezocht en werken allemaal logisch. De uitkomsten van de puzzels komen misschien net iets te vaak neer op het openen van cijfersloten, maar door het hoge creativiteitsgehalte mag dat de pret niet drukken.
De ontvangst is ook heel vriendelijk, met een goede uitleg en begeleiding. De hints zijn helder en komen af en toe voorbij op een scherm, waarbij het steeds meteen duidelijk is wat er bedoeld wordt (dus geen cryptische of onbegrijpelijke dingen waar je niks aan hebt). Een aanrader ongeacht of je veel of weinig ervaring hebt met escape rooms!

 • Mooie vormgeving
 • Puzzels in het thema
 • Vriendelijke ontvangst
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Topescaperoom van Nederland

Als ervaren escaperoomspeler steeg deze kamer direct naar mijn top. Wat een hartelijke gastvrouw, mooi decor, kamer met verrassingen en puzzels goed uitgedacht. Ik ben niet snel onder de indruk, maar deze escaperoom zorgde continu voor wauw-momenten. Mooi dat deze kamer bestaat. Ik raad hem iedereen aan. Kippenvel!

 • Hartelijke gastvrouw
 • Mooi design
 • Oog voor detail
 • Goed uitgedachte puzzels
 • Verrassingsmomenten
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Trix Reith — 4 rooms played
 • Posted on 10 March 2019 - 21:49
 • Played with 6 persons in March 2019. Escaped: Yes

Wat een prachtige escaperoom!

Hartelijke ontvangst , prachtige kamers, met zo veel aandacht en liefde gemaakt en bedacht, leuke puzzels , kortom , een topper!!!!

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Fantastische, tot in het kleinste detail afgewerkte escape room!

Het is, na meer dan 100 kamers gespeeld te hebben, niet altijd makkelijk om je nog oprecht te laten verrassen door een escape room. Gisteravond hebben wij echter weer een pareltje gevonden! Escape from Wonderland is een werkelijk geniale kamer met een hoge fun factor. Vanaf het moment dat je aan komt lopen en de etalage ziet, je daarna binnenkomt in de gezellige ontvangstruimte (die helemaal in thema is) en de enthousiaste, gastvrije eigenaren ontmoet; je krijgt direct zin om de kamer te gaan spelen! Zonder teveel te verklappen: de ruimtes zijn echt prachtig, de afwerking is van zeer hoog niveau, de spellen zijn allemaal in thema en wij kwamen zelfs spellen tegen die we nog niet eerder hadden gezien. Wij hopen oprecht dat die tweede kamer er gaat komen want dan komen wij zeker nog een keer langs! Bedankt voor de leuke escape!!

 • Leuke, diverse spellen
 • Prachtige afwerking!
 • Spellen op verschillende niveaus
 • Enthousiaste, gastvrije eigenaren
 • Leuke ontvangstruimte
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Verrassende escape room met veel details

We hebben erg van deze escape room genoten. Er is veel aandacht besteed aan details, de puzzels zitten goed in elkaar en de gastvrouw en -heer zijn uiterst vriendelijk. Zeker een van de betere escape rooms van Leiden e.o.

 • Oog voor detail
 • Soms beetje klein voor 5-6 personen
0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 10

Sprookjesachtig mooi

Onze verwachtingen waren hoog gespannen, er stonden al veel positieve recensies op de naam van deze kamer.
Het was niets gelogen, je kunt je klaar maken voor een onderdompeling is een sprookjesachtige sfeer.
De ontvangst alleen al was om bijna niet te geloven zo vriendelijk. Onze gastvrouw nam alle tijd ons beter te leren kennen in de mooi gethematiseerde ontvangstruimte. Ook fijn: er werd ons gevraagd of we hints wilden, zodat deze niet tegen onze zin in gegeven zouden worden.

De mooi aangeklede ruimte bleek een voorbode van de kamer zelf waar je je in Wonderland waant.
Puzzels waren afwisselend en allemaal met een link naar het bekende sprookje.
Ik miste zelf wat achtergrond muziek of bosgeluiden, maar dit was het enige puntje van kritiek.

Ook na de kamer hebben we nog een tijd nagepraat en het was duidelijk dat hier gepassioneerde mensen werken die oprecht genieten van het ontvangen en begeleiden van groepen in hun gebouwde kamer.

Nog dagen van deze kamer nagenoten, een aanrader!

 • de aankleding is fenomenaal goed en gedetailleerd
 • bijzonder vriendelijke game-hostess
 • afwisselende puzzels, origineel van inhoud
 • je kunt niet zonder een glimlach op je gezicht de
 • ik miste sfeermuziek op de achtergrond
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 10

Prachtige kamer

Verborgen aan een doodnormale winkelstraat bevindt zich een wonderlijke wereld. Na eerst uitgenodigd te zijn voor een heuse Tea Party mochten we proberen te ontsnappen uit een magische kamer. Met prachtige, orginele puzzels en landschappen om ons heen zat de sfeer er goed in. Uiteindelijk is het ons gelukt te ontsnappen met nog iets meer dan een minuut over. Een prachtige ervaring.

0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8
 • Service: 10

Magische sfeer!

Marieke zorgde voor een gezellig ontvangst met, passend bij het thema Wonderland, een kopje thee en snoepjes. Alleen de ontvangstruimte is al mooi qua styling! Dat beloofd wat... Zonder iets te verklappen van de escape room: de decoratie is prachtig, de sfeer is fijn, de puzzels passen goed in het verhaal en de gameflow is prettig. Dit is een super mooie en magische ervaring!

 • Mooie ontvangstruimte
 • Gezellig ontvangst
 • Passende deco
 • Goede gameflow
 • In het verhaal passende puzzels
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Fantastische escape room!

Erg mooie en relaxte ontvangst!
Aan de escape room zelf is ook te zien dat er veel tijd en aandacht is gestoken in de bouw en aankleding. Verhaal was pakkend!
Zeker een aanrader voor ervaren en minder ervaren spelers.

 • Sfeer
 • Ontvangst
 • Decor
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Super mooi!

Wat een mooie kamer is dit!
Met zorg en aandacht gemaakt, helemaal in het thema en zelfs de puzzels passen er helemaal in!
Erg genoten!
Erg gezellige ontvangst ook en lekkere hapjes!

0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 10
 • Service: 9.5

Magische fantasiewereld

Wat een heerlijke escaperoom! Je duikt echt de wereld van het sprookje in. Gevarieerde puzzels en een mooi decor. Zeker een aanrader 😄

 • Gevarieerde puzzels
 • Vriendelijk personeel
 • Mooi decor
0
9
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 10
 • Yvo — 5 rooms played
 • Posted on 24 February 2019 - 14:35
 • Played with 6 persons in February 2019. Escaped: Yes

Verrassend en uitdagend!

Dese escape room is fantastisch! Inmiddels meerdere escape rooms bezocht, maar deze springt er echt tussenuit. Uitdagende en afwisselende puzzels in zeer gedetailleerde kamer. Je ziet dat er ontzettend veel werk in de kamer is gestoken, en met resultaat! Een absolute aanrader dus.

 • Uitdagend
 • Verrassend
 • Vriendelijke ontvangst
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Sprookje

Unieke ervaring. Beste escape room die ik ooit heb gedaan. Alsof je een sprookje binnen wandelt.

 • Aankleding en sfeer
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Pascalle — 6 rooms played
 • Posted on 17 February 2019 - 20:18
 • Played with 5 persons in February 2019. Escaped: Yes

Fantastisch

De kamers waren als een sprookje, geweldige sfeer, leuke en uitdagende puzzels! De eigenaars zijn leuke en enthousiaste mensen en hebben een prachtige escape room in elkaar gezegt! Escape from wonderland is een must have op iedereens escape lijstje!!!

 • De sfeer was geweldig!
 • Puzzels waren uitdagend
 • De attentie voor detail is uitmuntend
 • Heel vriendelijk ontvangen eigenaren zijn vol enth
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Zeer gedetailleerde kamer op een toplocatie!

Midden in de Breestraat van Leiden bevindt zich deze prachtig ingerichte room met een geweldige sfeer. Na een vriendelijk onthaal werden we opgesloten in deze kamer die zeer gedetailleerd was ingericht. Daarnaast is deze mooie inrichting ook nog vaak onderdeel van de puzzels. Zeker het bezoeken waard!

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Marjolein — 3 rooms played
 • Posted on 3 February 2019 - 13:48
 • Played with 4 persons in February 2019. Escaped: Yes

Verrassende escape room met thema verzorgd tot in de details!

Super leuke ervaring gehad! Gezellige ontvangst met een drankje en een hapje door geweldige gastvrouw en -heer. De ontvangstkamer was heel mooi om te zien en helemaal in het thema. De kamer zelf was geweldig met leuke puzzels variërend in moeilijkheidsgraad en het thema was tot in de details doorgevoerd. Paar leuke verrassende effecten zaten er ook in de kamer en echt veel details uit de film waren aanwezig. Uiteindelijk zijn we met nog ruim 13 minuten op de klok ontsnapt! Ook voldoende ruimte om met een drankje gezellig na te kletsen. Kortom: goede ervaring, zeker een aanrader!

 • Details
 • Puzzels
 • Ontvangst
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10

Prachtig

Zelf niet direct fan van dit genre. Maar deze kamer is perfect uitgewerkt, prachtig en ook de puzzels zijn top. De host is superaardig en gezellig. Aanrader.

 • aankleding
 • sfeer
 • puzzels
 • plekken openen wat je niet verwacht
 • host
 • geen
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Magische escaperoom met leuke puzzels en geweldige styling

We werden hartelijk ontvangen door een enthousiaste gastvrouw die ruim de tijd geeft om voor- en na- te praten. De ontvangstruimte is heel mooi in de stijl van het thema en je krijgt versnaperingen op het huis aangeboden.

De escaperoom zelf is uitzonderlijk mooi gemaakt, en het Alice in Wonderland thema is door de hele kamer mooi doorgetrokken. De puzzels zijn creatief en tevens goed verbonden met het thema.

Al met al een escaperoom van hoge kwaliteit die uitblinkt in de aankleding. Echt een aanrader!

0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10
 • G, A, J, L — 20 rooms played
 • Posted on 13 January 2019 - 00:03
 • Played with 4 persons in January 2019. Escaped: Yes

The princess got out of the best escape room.

Uitgebreide en uitdagende kamer die met onwijs veel oog voor details is gemaakt.

0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10
 • Angela — 36 rooms played
 • Posted on 11 January 2019 - 12:35
 • Played with 2 persons in January 2019. Escaped: Yes

Totale beleving met prachtige details

Na het doorreizen van heel Nederland (en verder) in 2018 op zoek naar leuke kamers voor twee personen, zijn we als 'ervaren' escapers blij dat we eens een thuiswedstrijd kunnen doen in een topkamer. In Leiden is het Krijthuisje natuurlijk een begrip en de tweede kamer de we ooit speelden dus de verwachtingen (na het lezen van de reviews) waren hoog. Met het binnengaan van de oude kapperszaak aan de Breestraat, stapten we gelijk in een gezellige ontvangstruimte binnen waar zichtbaar al veel oog voor details was. Eigenaresse Marieke leidt ons in hoe zij tot deze kamer is gekomen en neemt ons ontspannen mee op haar avontuur in Wonderland. De reviews zijn terecht lovend. Alles klopt aan deze kamer. Het verhaal is goed doordacht, de puzzels divers en afwisselend in niveau, de opbouw is doordacht en de aankleding te mooi. Het is bijna zonde om te spelen en niet goed te kijken naar het werk wat zichtbaar in deze kamer zit. Geen overheersende muziek, theatrale details of hysterische schrikeffecten. Deze kamer heeft dit niet nodig. De puzzels zijn voor de ervaren speler niet (allemaal) moeilijk, maar de aankleding en verloop maakt hierin veel goed dat je dit vergeet. Het enige nadeel is dat het afgelopen is als je de laatste deur doorkomt en je weer op straat staat. Terug in de regenachtige Breestraat waar de lallende Minerva-studenten luid hun fiets tegen de gevel zetten. Wat ook wel weer een mooie tegenstrijdigheid is.

 • Service
 • Aankleding, details
 • Beleving, verhaal
 • Klein, overzichtelijk
 • Door het thema leuk voor (oudere) kinderen om te s
 • Midden in het centrum
 • Puzzels zijn niet (allemaal heel) moeilijk
0
9.5
 • Ambiance: 9.5
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 9.5

Fantastisch!

Dit is een van de mooiste escape rooms die wij tot nu toe gedaan hebben. Het verhaal zit goed in elkaar en de aankleding is prachtig. Ook de puzzels zijn leuk en uitdagend. De service van deze escape room is ook top. Het personeel is vriendelijk en erg gastvrij. Wij kunnen deze kamer aan iedereen aanraden!

 • Mooi
 • Leuke puzzels
 • Zeer vriendelijk personeel
 • nvt
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10
 • VJAM — 15 rooms played
 • Posted on 28 December 2018 - 21:34
 • Played with 4 persons in December 2018. Escaped: Yes

Supertof

Leuke kamer die technisch goed in elkaar zit en erg mooi aangekleed. Gehaald met nog 6 minuten op de klok zonder noemenswaardige hints, de puzzels waren afwisselend en voor ons net uitdagend genoeg (+/- 15 kamers gespeeld nu). Ontvangst en afsluiting ook gastvrij en locatie midden in de stad. Goed te combineren met bv andere goede escaperoom van de stad (Rembrandt).

0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 8.5
 • Service: 8.5
 • Francisca — 25 rooms played
 • Posted on 29 December 2018 - 00:09
 • Played with 4 persons in December 2018. Escaped: Yes

Vrolijke beleving in waanzinnig mooie kamer!

Na al vele kamers gespeeld te hebben met een horror thema waren wij zeer benieuwd naar deze kamer. Weer eens een hele andere kamer die heel goed in elkaar zat. Eén van de mooiste kamers die er is!! Van superleuke mensen!

 • Leuke puzzels
 • Iedereen altijd bezig met puzzelen
 • Sfeer van de kamer
 • Ontvangst
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Iedere euro waard!

Ik ga proberen niks te verklappen want je moet het echt zelf spelen. Iedere paar minuten was er weer een verrassing. De ontvangst was goed en naderhand hebben we nog drie kwartier met de host(s) zitten praten. Dit is het perfecte plaatje.

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Super Ervaring!!

Afgelopen weekend hebben wij deze escape room gedaan.
Het was een zeer leuke en goede ervaring. Het ontvangst was zeer prettig en gezellig. Je merkt direct dat de gastheer en gastvrouw er zelf ook veel plezier aan beleven.

Er is zeer veel moeite gestopt in de aankleding, puzzels en het verhaal waardoor het helemaal klopt.

Kortom een aanrader die op het lijstje moet komen van de escape liefhebber

 • Mooie kamer
 • Sfeervol
 • Vriendelijk
 • Leuk om te spelen
 • Mooie fantasiewereld
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Jacqui — 2 rooms played
 • Posted on 11 December 2018 - 14:48
 • Played with 5 persons in December 2018. Escaped: Yes

Wat een leuke, verrassende ervaring!

Het zou zonde zijn als ik hier ga verplakken wat je te wachten staat, gewoon gaan!!!!

0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10
 • Alex — 1 room played
 • Posted on 11 December 2018 - 16:55
 • Played with 5 persons in December 2018. Escaped: Yes

Ontsnappen? Voor het spel doe je je best, maar er gevangen zitten zou geen straf zijn!

Wat een fantastische ervaring! Net als je denkt dat je alles wel gezien hebt, volgt de volgende verrassing. Super tof! Alles ziet er prachtig uit, de puzzels zijn uitdagend maar te doen mits je goed samenwerkt! Goed idee ook voor een team building! De gastheer en -vrouw doen het zeer goed en maken deze ervaring een 10+!

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • E. — 1 room played
 • Posted on 11 December 2018 - 12:56
 • Played with 4 persons in December 2018. Escaped: Yes

adembenemend mooi

Wat een geweldige ervaring in Leiden aan de Breestraat. Ogen en oren te kort om alles te bekijken en waar te nemen en dan moet je er ook nog uit zien te komen. Opdrachten en puzzels zijn doordacht en van hoog niveau. De verschillende werelden doen je elke keer opnieuw verbazen. Van dit hoge niveau mogen er meer escaperooms komen en hopelijk gebeurt dat ook snel. Van de vele escaperooms die ik (niet alleen in Nederland) heb gezien, blijft deze mij het meeste bij.

 • doordacht
0
9
 • Ambiance: 9
 • Puzzles: 9
 • Service: 9
 • Lisa — 1 room played
 • Posted on 17 December 2018 - 00:39
 • Played with 4 persons in December 2018. Escaped: No

Mooi, verrassend en uitdagend!

Wij hebben al best wat escape rooms bezocht, maar dit was echt een topper. Er is heel veel aandacht besteed aan de aankleding, er is een hele leuke sfeer gecreëerd. De opdrachten zeer verrassend, uitdagend en afwissellend. Dus absoluut een aanrader deze escape room!!

0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10
 • Corey — 1 room played
 • Posted on 18 December 2018 - 00:45
 • Played with 4 persons in December 2018. Escaped: Yes

Geweldig mooie escape room

Bij de ontvangst zit je al meteen in het verhaal. Daarna wordt het alleen maar beter. Deze met zorg en aandacht samengestelde escape room biedt ingenieuze puzzels in een geweldig mooie omgeving. Zeker een van de beste escape rooms die ik ooit heb gespeeld.

0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 9
 • Dela — 4 rooms played
 • Posted on 12 December 2018 - 10:14
 • Played with 6 persons in December 2018. Escaped: Yes

So much fun and suspense!

My friends and I were enthusiast about this brand new Escape Room! You really dive into a different, beautiful world. But just as important: The puzzles are fun, very original, neither too easy nor too difficult... Not just locks, but sophisticated "other" type of puzzles (I don't want to tell to much - just go and try!). The owners were super friendly and helpful. And we escaped (with a bit of help) in the last two seconds, super excited and with red cheeks. I would recommend this Escape Room for "newbies" as well for Escape Room lovers with more experience.

 • fun, very original puzzles
 • super friendly reception
 • the location in the middle of Leiden
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Johan — 6 rooms played
 • Posted on 12 December 2018 - 11:09
 • Played with 4 persons in December 2018. Escaped: Yes

Prachtig!

Prachtig mooie escape room met leuke en uitdagende puzzels. Op sommige momenten stond je werkelijk verbaasd over de verassingen die over je heen kwamen. Paar tips gekregen toen we volledig op het verkeerde spoor zaten.

 • Mooi
 • Niet eng
 • Laagdrempelig
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9.5
 • Service: 10
 • Fidessa — 4 rooms played
 • Posted on 12 December 2018 - 11:12
 • Played with 4 persons in December 2018. Escaped: Yes

Beautifully made escape room that offers a marvelous adventure.

The hosts (and creators) of this escape room made us feel very welcome and received us with tea and cookies (very appropriate considering the theme). Really friendly people who clearly put a lot of love and creativity into this project. Never before did I visit an escape room with this much eye for detail. Everything fits the theme. The puzzles were very fun and challenging and used cool mechanisms. I would urge people to follow the white rabbit and marvel at the beauty of Wonderland.

 • Decoration and adherence to the theme
 • Very fun puzzles
0
10
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 10
 • Service: 10
 • Andries — 7 rooms played
 • Posted on 25 December 2018 - 09:43
 • Played with 4 persons in December 2018. Escaped: Yes

Qua atmosfeer een van de beste.

Qua atmosfeer was dit denk ik wel een van de beste escaperooms die ik heb gedaan. Er was veel oog voor detail en ook zaten er aan aantal echt onverwachte momenten in. Qua puzzels is dit niet de aller moeilijkste kamer, maar ze zijn wel erg goed bedacht en thematisch.

 • Goede atmosfeer met oog voor details
 • Fijne ontvangst met thee en koekjes.
 • Puzzels zijn erg thematisch
 • Geen
0
9.5
 • Ambiance: 10
 • Puzzles: 9
 • Service: 10

Write a review

For other escapers and escape room owner it's really useful to read your reviews. Need some help? Read how to review an escape room.

Information

When, with how many persons and did you escape?

Score

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

6
 • Ambiance: 6
 • Puzzles: 6
 • Service: 6
Ambiance

How do you rate the interior of the room? Did they use effects?

Puzzles

Were the puzzles challenging but do-able and in balance? Or not at all?

Service

How was the reception and guidance before, during and after the game?

Total

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores.

Ambiance 6
Puzzles 6
Service 6
Total 6

Post review

Did you check if your review meets our review policy?

Login or register so your review counts towards the top escapers listing.