Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

De Kraak

Antwerpen , Belgium

Open now

60 minutes

4 - 6 (Recommended: 5)

16 year

Read reviews

More about De Kraak

Herbert ‘Fat Herbie’ Blitzstein is een beruchte zakenman die aan het hoofd staat van het Blitzstein Imperium. Er is weinig geweten over Fat Herbie. Hij schuwt elk publiek optreden en beheert al zijn zaken vanuit zijn kantoor. Hij zou legendarisch rijk zijn, maar eigenlijk weet niemand echt hoe hij zijn geld verdient.

Fat Herbie heeft een uitgebreide collectie antiquiteiten van over de gehele wereld. De exacte omvang hiervan en welke stukken hij precies bezit heeft is niet geweten. Om zijn collectie uit te breiden schuwt hij de minder legale verzameltechnieken niet.
Wel is er geweten dat hij één topstuk heeft, en dat dat zeer goed beveiligd is. Niemand heeft het ooit gezien, maar de legende gaat dat hij hier zo aan verknocht is dat hij het ergens in zijn bureau bewaart. Jullie opdracht is om dit object te ontvreemden en er ongezien mee weg te geraken. Doen jullie dit in opdracht voor de rechtmatige eigenaar of zijn jullie zelf geen haar beter dan Herbert Blitzstein? De keuze is aan jullie...

Themes

Safe

Mafia

Crime

Mystery

Properties

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

8 likes

96 visitors

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Tavernierkaai 5
2000, Antwerpen
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

22 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Tijn10Tijn10Junior EscaperMember since: 2022 February 12 (20 rooms played)
Posted on: 2022 November 20

Prima puzzelkamer

Het was weer even geleden dat ik een escaperoom had gespeeld maar vanavond mochten we weer op pad naar Antwerpen want hier kon je nog lekker op de dag zelf online reserveren!

Aankomst:
Het gebouw was lastig te vinden. Dit kwam mede doordat het al flink donker was maar ook wordt het naar mijn mening niet goed aangegeven.

Ontvangst:
Het ontvangst was vriendelijk. We kregen een slot voor een kluisje (wat niet werkte) om onze spullen in op te bergen en na een korte uitleg konden we van start.

De kamer:
De kamer was leuk maar niet uitstanding. De puzzels waren prima te doen met 4 personen en ik raadt het ook aan om zeker niet met meer dan 4 personen te spelen om te voorkomen dat mensen zich nutteloos gaan voelen. De aankleding van de kamer is goed maar er zijn heel veel gebruikssporen te vinden en het was niet heel netjes afgewerkt. Ook zat er een voorwerp in dat je voor een tweede keer moest gebruiken en dat vind ik altijd wel een no go in een escaperoom. Al met al een prima kamer maar niet om als enige kamer te spelen op deze locatie (kleine note naar het personeel. Het mag wel wat enthousiaster. Alleen een ‘goed gedaan’ en vervolgens geen woord meer over de kamer zeggen en beginnen aan je reset is wel zonde)


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 6.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:15 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Gebruikssporen
 • Afwerking

 

Prima kamer. Wel te duur!

Na half Nederland en België afgebeld te hebben. Konden we hier bij de Kraakfabriek nog gewoon online boeken. Chill dat ze dat ook zo last minute nog mogelijk maken :)

Ontvangst:
Het was even zoeken waar de ingang zich bevind, het is erg donker in de avond uren. Maar eenmaal binnen was het een niet al te sfeervolle entree. Dat hoeft natuurlijk niks te zeggen over de kamers.
Na een korte uitleg konden we beginnen.

De kamer:
Deze is prima. Een paar leuke technische spellen. Een paar sleutels en een enkele code.
Goede balans in spellen. Wel zitten er 3 behendigheid spellen in, deze kunnen erg frustrerend zijn als je er niet goed in bent. Maar ze zijn niet te lastig!

Dit is echt een classic kamer waar je gewoon lekker een uur kunt puzzelen. Geen grote of hoogstaande effecten, maar dat hoeft ook niet altijd. Helaas toont de kamer wel her en der gebruik sporen. Ook de afwerking is niet altijd even netjes. Bijvoorbeeld speakers los met bedrading ergens bovenop ''gegooid''. Dat kan netter!

Conclusie:
Zeker een leuke kamer, maar combineer hem met de andere kamer. Voor enkel deze kamer zou ik niet helemaal hier heen gaan.
Speel hem max met 4 pers. Heb je ervaring dan zou het zelfs met 2 of 3 prima te doen zijn.
Prijs (120,-) is wel echt te veel voor deze kamer!


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:15 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Prijs
 • Heeft onderhoud nodig

 

MarindeMarindeEscape GuruMember since: 2019 August 10 (131 rooms played)
Posted on: 2022 September 28

Nieuw record neergezet

#102 Als tweede speelden we bij de Kraakfabriek De Kraak. Waar we bij De Bunker wat frustratie over hielden aan de flow en logica, was dat bij De Kraak absoluut niet het geval. In deze kamer viel alles op zijn plek, konden we de verschillende eindjes goed aan elkaar knopen en rolden we zo van de ene door naar de andere puzzel. Doordat er in de kamer genoeg te doen is, was het ons niet direct opgevallen hoe snel we waren, maar onze tijd was goed voor een nieuw record!

Net als bij De Bunker moet je in deze kamer niet te veel verwachten van de sfeer, aankleding, afwerking en muziek. De kamer is al wat ouder, het verhaal wat mager en ook hier zie je terug dat de kamer gebouwd is voor een tijdelijke locatie. Naderhand hebben we leuk nagepraat met de bouwer en gehoord over de verhuizing, die belooft veel goeds voor deze kamer en we zijn dan ook heel benieuwd wat ze er daar van gaan maken!

Deze kamer bevestigde voor mij dat ze bij de Kraakfabriek gewoon heel goed zijn in de puzzels bedenken. Er zaten een paar goede en originele puzzels in de kamer, die zorgden voor afwisselend parallel puzzelen en samenwerken als team. De kamer heeft technisch goede elementen en tegelijkertijd sleuteltjes en doe-elementen. Ik kan er eigenlijk weinig anders over zeggen, dit is gewoon een leuke kamer met sterke puzzels en een goede spel flow.

Leuk om naderhand het enthousiasme van de bouwer te zien, over zowel onze manier van spelen als zijn overwegingen rondom het bouwen en de escape wereld in het algemeen. In relatie tot nieuwere, uitgebreidere kamers met meer sfeer scoort deze kamer voor mij 'slechts' een 7,5, maar als je in de buurt bent is het een leuke kamer om mee te pakken.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  26:31 min


 • Originele puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Goede spel flow
 • Leuk nagepraat en goede service van de organisatie
 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Overzichtelijk

 

ChaosDMChaosDMEscape ExpertMember since: 2021 September 27 (60 rooms played)
Posted on: 2022 May 23

Golden Oldie

#49 : Zoals steeds weer eens last minute zitten rondbellen vorige vrijdag en, hoewel de website zei dat men met min. 4 moest zijn, mochten we toch met ons 3'en gaan proberen te escapen nadat een vriendelijke persoon me over de telefoon had laten weten dat, alhoewel er 1 puzzel was die je met 4 moest "doen", we toch mochten komen en dat ze er wel een mouw aan zouden passen.

Eénmaal aangekomen (er geraken met de auto was al een beetje een puzzel an sich) werden we onthaald door 2 jonge medewerkers. Je zag onmiddelijk dat dit studenten waren die hier een centje bijverdienden. Ze deden zeker niets "verkeerd", maar je voelt toch onmiddelijk het verschil tussen iemand die z'n eigen kamer voorstelt en "een buitenstaander". Maar, nogmaals, de studenten deden zeker hun best.

Er werd ons uitgelegd dat, als we aan de puzzel zouden komen die voor 4 was bedoeld we zus en zo te werk moesten gaan. Dit was een prima oplossing (die niets weggaf van hoe de puzzel in mekaar stak trouwens).

De kamer zelf dan : niets verbazingwekkend, geen knap decor of mooie details, neen, gewoon een basic "bureau"kamer. Maar...alhoewel de kamer niet echt speciaal oogde, waren de puzzels heel leuk. We hebben nu al wat kamers op ons conto, maar beschouwen ons zeker niet als super ontsnappers.

We hadden ook gevraagd om geen hints te geven tenzij we er zelf om zouden vragen en dit werd keurig opgevolgd. Uiteindelijk hadden we 1 hint nodig en ontsnapten we met nog iets meer dan 10' op de klok.

Conclusie : een al iets oudere kamer, zonder de nieuwste technologische snufjes (maar toch zonder hangsloten) en met goed doenbare puzzels. Zeker een aanrader voor de beginnende escaper!


9

Ambiance: 7.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  49:50 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Prijs, maar dat ligt waarschijnlijk aan de locatie
 • Weinig origineel

 

Leuke kamer met uitdagende puzzels.

Aangezien dit nog maar mijn tweede escaperoom is, vind ik het lastig om een uitgebreide review te schrijven. Escaperoom was uitdagend met gevarieerde puzzels. Zeker een aanrader!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:55 min

 

MerelDKMerelDKJunior EscaperMember since: 2022 September 9 (10 rooms played)
Posted on: 2022 September 19

Top

Leuke escape


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

jumperkeejjumperkeejEscape ExpertMember since: 2018 January 11 (82 rooms played)
Posted on: 2021 December 2

Meer dan okee

Ik heb deze kamer in familiekring gespeeld, met een groep minder ervaren spelers dan gewoonlijk. En voor zo'n groep is deze kamer heel geschikt.

Het onthaal is ok. Naar verwachting voor een escaperoom in een stad.

De kamer zelf is ook wat je kan verwachten van een escaperoom in een stad. De inrichting is ok, je merkt waar je bent. Voor mij persoonlijk mag het nog wat verder gaan in "echtheid" maar slecht was het zeker niet.

De puzzels zijn tof. Een goed niveau, logische flow. Een paar klassiekers en een paar vernieuwende zaken. Absoluut leuk!

Als ervaren speler viel het voor mij in de betere middenmoot, maar mijn familie was erg enthousiast, dus zeker een toffe kamer!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in March 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit

 

chriskchriskSenior EscaperMember since: 2017 December 24 (70 rooms played)
Posted on: 2020 January 20

Leuke kamer, ook voor kinderen

Leuke escaperoom! Leuke logische puzzels, waarbij regelmatig teamwork erg belangrijk is.
Mijn neefje van 10 ging ook mee. Ook voor hem zijn de meeste puzzels goed te doen en de kamer is ook zeker niet eng voor kinderen.

Wat jammer was, was dat de ontvangst erg vreemd was. Iedereen was erg druk met van alles, behalve ons. Ook was er die ochtend iers gebeurd waardoor alke groepen uitliepen en we niet op tijd konden beginnen.


Response by De Kraakfabriek

2020 January 20

Hi chrisk, Bedankt voor je bezoek bij de Kraakfabriek en hopelijk vonden jullie het leuk! Wel erg jammer dat jullie niet ontvangen werden zoals het hoort. Zou je even contact met ons kunnen opnemen zodat we kunnen kijken wat er is gebeurd en hoe we dat kunnen verbeteren? Thanks!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 3.0


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Teamwork
 • Niet eng voor kinderen
 • Ontvangst

 

mike_leijsmike_leijsEscape ExpertMember since: 2019 April 29 (145 rooms played)
Posted on: 2019 September 15

Gaaf

Mooi ingericht, leuk thema, samenwerking belangrijk


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes  13:26 min

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruMember since: 2019 April 30 (158 rooms played)
Posted on: 2019 September 14

Leuke kamer

Leuke kamer, samenwerking belangrijk, goede puzzels


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes  13:26 min

 

karapuzkarapuzEscape ApprenticeMember since: 2018 October 14 (4 rooms played)
Posted on: 2019 July 31

Super kamer

Ongelooflijk toffe kamer. Er schuilt een inbreker in ons allen.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2019

Played with 5 persons

Team: Karapuz

Escaped: Yes


 • vol automatisch
 • heel verzorgd

 

civocivoEscape ApprenticeMember since: 2019 February 20 (7 rooms played)
Posted on: 2019 February 24

leuke ervaring

Een erg leuke escape room met een goed verhaal. Juiste balans tussen spanning, intelligentie, actie, puzzel


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

TarantinoTarantinoEscaperMember since: 2019 September 8 (48 rooms played)
Posted on: 2019 December 30

Goed!

Samenwerking is hier heel belangrijk!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Afwisseling

Op het tijdstip dat wij deze kamer speelde en naar Vlaamse normen was dit wel een kamer met redelijk wat technologische elementen. Niet enkel sloten en gelamineerde papieren. De puzzels waren afwisselend en iedereen was wel steeds bezig. Ook één van de eerste keren dat er echt moest samen gewerkt worden. Alleen viel de vaste prijs van 120 ons tegen. Met 4 personen is het dan weer iets teveel. Met 5 en zeker 6 zou je in elkaars weg lopen.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in September 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • afwisselende puzzels
 • mooie setting

 

ineineEscaperMember since: 2018 July 1 (58 rooms played)
Posted on: 2018 July 1

Goede kamer voor een echt groepsgevoel

Mooie, originele kamer, met verschillende soorten puzzels. Niemand stond stil, er was altijd wel een puzzel om op te lossen.
Op sommige momenten moet je echt wel als team samenwerken, dit zorgt voor een goed groepsgevoel.

Door het vele spelen van de kamer, was er een klein mankementje. Hiervoor is de spelleiding even binnen gekomen om ons te helpen.
Verder werkte alles vlekkeloos.
De tijd wordt op een leuke manier aangegeven, geen standaard scherm.

Mooie locatie (boven Mercado Antwerpen), dus gelegenheid genoeg om nog iets te drinken/eten.


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in March 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede spelbegeleiding
 • Originele puzzels
 • Klein mankementje

 

veerleveerleEscape ExpertMember since: 2016 November 27 (101 rooms played)
Posted on: 2018 March 10

Goede kamer met originele puzzels

Toffe kamer op een toffe locatie.

Heeft originele puzzels.

Goede service.De kamer is mooi in thema en er hoort een heel verhaal bij dat ook past met het spel.

Ontsnapt met 10 minuten over.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2018

Played with 4 persons

Team: Breakout Queens

Escaped: Yes  50:00 min


 • Originele puzzels
 • Goede service

 

De origineelste inbraak

De Kraak is een creatieve, uitdagende kamer waar teamwork echt centraal staat. De kamer is zo gebouwd dat iedereen wel iets te doen heeft, en elkaar moet aanvullen in denken en doen. De puzzels zijn geen doorsnee wandeling van sleutels naar slotjes en omgekeerd. Ze zijn uitdagend, origineel en je moet oog hebben voor detail.
Wat ik heel belangrijk vind, is dat je toch een gevoel moet hebben van vooruitgang naar je einddoel. En dat was hier zeker aanwezig. De Kraak is een ideale escape room voor beginners, maar ook ervaren escapers halen hier hun hart op aan het spel.
Complimenten ook aan de makers van de kamer, die elke puzzel zelf bedacht en uitgewerkt hebben. Nogmaals, de details maken deze kamer helemaal af. Echt een aanrader!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in December 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • originele puzzels
 • voor elk niveau
 • mooie kamer

 

OutbreakerOutbreakerEscape ExpertMember since: 2017 February 19 (136 rooms played)
Posted on: 2017 December 4

Leuke kamer

Kamer met diverse puzzels


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in November 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Mooi afgewerkt

 

Leuke kamer, met een goeie dosis variatie in puzzels

Het is niet altijd even vanzelfsprekend dat als je met een groepje van 6 bent dat iedereen wat te doen heeft. Bij de kraak is dat zeker geen probleem. We waren telkens in teampjes van 2 bezig met de verschillende puzzels en raadsels op te lossen. Iedereen had dus zijn bezigheid. Er waren ook enkele behendigheidspuzzels, die maakten het wat moeilijker, maar wel toch wel weer interessant door de afwisseling.
Voor de rest kan ik alleen maar zeggen dat het een top kamer was, die we met plezier hebben opgelost!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in November 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Thema/setting
 • behendigheidspuzzels waren tricky

 

DriesDriesJunior EscaperMember since: 2017 June 12 (14 rooms played)
Posted on: 2017 November 27

Originele en diverse kamer

Heeft veel verschillende soorten puzzels. Top kamer!


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Diverse Puzzels
 • Uitdagend

 

Leuk voor beginners en experts

Deze mannen hebben hun kamers helemaal zelf gebouwd, en dat is in dit geval een heel goed ding - aandacht voor detail levert altijd op zoals De Kraak bewijst, in mijn ogen. De muziek leek me in het begin een afleiding, maar tegen dat ik de klok voelde wegtikken vond iedereen het zelfs een pluspunt aan de hele sfeer.
Er was niks voorspelbaar aan de kamer zelf. Dat komt zeker door de goeie variëteit aan puzzels (niet alleen 'denken' of alleen 'doen'). Hierdoor is het een leuke ervaring voor zowel beginners als ervaren escapers. Je hebt een logisch brein nodig, maar ook goeie motoriek, scherpe ogen, ... Eigenlijk alles waarop je hoopt bij Escapen. De creativiteit achter alles is opvallend. De puzzels zijn niet in een specifieke volgorde één na één op te lossen, maar er zit wel een bepaalde richting in met verschillende fases, waardoor iedereen eigenlijk tegelijk én samen aan de slag kan.
Ten slotte is de locatie ook echt goed, pal in het centrum van de stad, boven Mercado, waar je nog iets kan eten of drinken achteraf.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

svgsvgJunior EscaperMember since: 2016 November 26 (21 rooms played)
Posted on: 2017 July 10

Toffe escaperoom met originele puzzels

Het grootste pluspunt aan deze escaperoom is de originaliteit van de puzzels. Je moet als team samenwerken om tot de oplossing te komen. Daarnaast is de sfeer goed neergezet en is de eigenaar erg betrokken en enthousiast.

Wel wat duur vergeleken met andere escaperooms.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in July 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Originaliteit
 • Kosten

 

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great