Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Non Believers

Leiden, Netherlands

Closed now

Top #3

120 minutes

2 - 5 (Recommended: 3)

18 year

Read reviews

More about The Non Believers

Een doodnormaal gezin, vader en moeder van vijf geweldige kinderen, wonend in het o zo prachtige Pittleburg. Een klein dorpje waar ons kent ons een geheel toepasselijke uitspraak is. In Pittleburg is er niet veel te beleven als je het aan een buitenstaander vraagt, maar de inwoners zullen zeggen dat niets minder waar is.


In het hart van Pittleburg staat de Pittleburg church of hope een rooms katholieke kerk die volgens de inwoners waakt over het hele dorp. Het hoofd van de familie is dan ook een zeer gewaardeerde inwoner als pastoor van deze kerk. De familie zelf is dan ook een familie waar iedere inwoner tegenop kijkt, tot dat er afgelopen zondag verwarring ontstond toen de kinderen van de geliefde pastoor niet bij de zondagsdienst aanwezig waren.


Vele spraken over een schande maar wilde hun vingers niet branden aan de uiting en hielden wijs hun mond tegen de pastoor. De pastoor zelf was na zijn dienst nergens meer te bekennen, niemand durfde te bedenken wat zich zal afspelen binnen de muren van het huis van de familie


Scary

Themes

Thriller

Properties

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

73 likes

569 visitors

99.5% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Flevoweg 13
2318BZ, Leiden
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

198 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape LegendMember since: 2017 November 13 (300 rooms played)
Posted on: 2023 july 23

Fe-no-me-naal!!!

Eindelijk was het dan zo ver, na zojuist Rebecca gespeeld te hebben, was het dan ein-de-lijk tijd om The Non Believers te gaan spelen. Sinds de kamer open is, druppelden de reviews mondjesmaat binnen. Vanaf het eerste moment had ik meteen het idee: deze MOET ik gaan spelen. Het thema en het verhaal spraken me zo aan, zoiets mysterieus, gaaf! Nadat we even wat hadden gedronken (en waren bijgekomen van Rebecca), keerden we terug naar Your Escape. Hier werden we ontvangen door eigenaar Jordin. Je merkt vanaf het eerste moment dat Jordin een onwijze liefhebber is van escape rooms, dat kan ik bij een eigenaar altijd erg waarderen. Na meerdere malen te zijn afgedwaald tijdens onze gesprekken, was het dan eindelijk tijd om te gaan starten met The Non Believers.

Ik vind het altijd zo spannend om een kamer te spelen waar mijn verwachtingen hoog van zijn, want dit kan natuurlijk zo immens tegenvallen. Kleine spoiler; dat was hier zeer zeker niet het geval. Mijn verwachtingen waren torenhoog, maar The Non Believers heet me omver geblazen. Oke, de start van de kamer, ge-wel-dig! Je wordt weer meteen in het verhaal gezogen door een prachtige vertelstem die je het verhaal vertelt. De manier hoe je hier de kamer betreedt, wauw! Dat ondersteund met prachtige muziek en toffe lichteffecten, kippenvel! En dan waren we nog amper 5 seconde in de kamer.

Het verhaal is duidelijk; wij moeten naar het huis van de pastoor en zijn familie om te kijken wat hier allemaal gaande is. En ja, je staat wederom in een echt huis. Het decor is prachtig, de muziek is subliem, de puzzels zijn geweldig in thema, zijn logisch, volgen elkaar goed op, versterken het verhaal en de flow zit er meteen vanaf het begin in. Alleen al in de eerste ruimte waren mijn verwachtingen overtroffen. Maar gaat de kamer dit vasthouden?

Het antwoord daarop is simpel: JA! Wat fijn is in deze kamer is dat vrijwel alle puzzels in thema zijn en ze ondersteunen het verhaal. De loopt als het ware door een heel verhaal heen en hoeft geen moeite te doen om dit verhaal volledig te snappen. Dat vind ik als speler altijd erg fijn. Een logisch en duidelijk verhaal wat je meekrijgt zonder lappen tekst te hoeven lezen. Daar is deze kamer heer en meester in. Een ander pluspunt in de kamer vind ik de muziek. Deze is filmisch en ondersteunt de sfeer in de kamer. Kleine kanttekening; de muziekmix kan hier en daar wel beter. De loopjes zijn af en toe erg kort en hier en daar zitten er 'harde knippen' in. Daar is de eigenaar zich van bewust en is hard aan het werk om dat nog te verbeteren. Maar dat is enkel muggenzifterij.

Technisch zit The Non Believers ook geweldig in elkaar. Je staat een aantal keer echt te kijken van: wtf gebeurt hier nou eigenlijk. Voor mijn gevoel kan dit in een escaperoom altijd twee kanten op gaan. Enerzijds kan dit mega gaaf zijn omdat dit heel goed past in het verhaal. Anderzijds kan het ook voelen als: 'de eigenaar wil even laten zien waar hij technisch toe in staat is'. Bij The Non Believers is het eerste van toepassing. De effecten in deze kamer zijn zó onwijs goed én passen ook nog eens perfect in het verhaal. Ook hier heb ik op twee specifieke momenten serieus kippenvel gehad. Het is een combinatie van gave technische hoogstandjes, die geweldige bombastische muziek en dat in samenspel met gebruik van licht, wow!

De puzzelflow blijft voor ons perfect en we spelen heerlijk door de kamer heen. Alles wat je in deze kamer meemaakt komt uiteindelijk samen in een meesterlijk einde. Tijdens het spelen kom je steeds meer te weten over het verhaal en dat verhaal komt dus samen in het einde. Ik weet het; ik ben een stoere gast van 26 jaar oud, maar ik heb op het einde oprecht even een traantje gelaten. Wat ze hier hebben neergezet is echt een meesterwerk!

Dan openen de deuren naar de ontvangstruimte, na die enorme reis die je hebt afgelegd. Het enige wat ik op dat moment kan doen is klappen. Ik wist oprecht niet wat ik moest zeggen op dat moment. Je hebt zo veel meegemaakt en je moet echt even alles laten bezinken. Wat tof is, is dat Jordin en zijn vriendin zich hiervan bewust zijn. We konden dus even rustig gaan zitten om alles te laten zakken. Zonder meteen de vragen te krijgen als: "Hoe vonden jullie het?", etc. Hierin kun je zien dat zij beiden zo begaan zijn met wat ze hier hebben neergezet. Mooi was ook om te zien dat Jordin zichtelijk aangedaan was omdat wij het zo tof hebben gevonden, de passie straalt er hier echt vanaf.

Ja zoals je aan deze review al merkt is The Non Believers echt een kamer die voor mij in mijn toplijst terecht komt. Het is een fantastisch samenspel tussen verhaal, beleving, puzzels, muziek, effecten, etc. Het totaalplaatje klopt gewoon. Het feit dat ik (als nooit geteste adhd'er) minutenlang stil was, omdat ik gewoon écht niet wist wat ik moest zeggen, zegt denk ik genoeg. Ga deze kamer boeken!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes

  Maaike Suijkerbastiaan_vissjephanieKrullebolGijssambeekTheekopjeanoukWepsieyour-escape

sjephaniesjephanieEscape GuruMember since: 2021 August 12 (226 rooms played)
Posted on: 2023 july 23

Een ode aan zij die niet geloven

Vandaag is de dag waar we lang naar uit hebben gekeken: we spelen The Non Believers. Hier en daar worden we flink opgehyped en dat is best spannend. Na bijna 200 kamers ben je toch bezig met een stukje verwachtingsmanagment. Ik ben benieuwd wat we mee gaan maken…

Aangekomen in Leiden treden we binnen bij de toffe ontvangstruimte. Daar ontmoeten we de eigenaar en laat dat meteen een match made in heaven zijn. Het is duidelijk dat we iemand voor ons hebben die vol passie aan de kamer heeft gewerkt, dus het enthousiasme stijgt beetje bij beetje. En dan mogen we écht gaan beginnen.

Weet je wat het is, ietwat kritischere reviews worden vaak gezien als lastig om te schrijven. Dat klopt. Maar voor het eerst struggle ik om het gevoel wat deze kamer mij geeft te omschrijven. In mijn hoofd heb ik al meer dan honderd bijvoeglijke naamwoorden gebruikt en dat wordt saai. ‘Toffe’, ‘geweldige’, ‘prachtige’. Je kent het wel. Ik ben bang dat ik er niet omheen kan, want bij de introductie zijn we er direct stil van. What the hell?! En als je bang bent dat je dan meteen je hoogtepunt gehad hebt: nee hoor.

We staan in een machtig mooi decor en hebben de flow direct te pakken. De locatie waar je je in bevindt voelt authentiek aan en de passende puzzels zitten perfect in het decor verwerkt. Er is een mooie balans voor de puzzelaars en de fans van experiences. Er zitten wat pittigere puzzels in, maar de manier waarop je hier gehint wordt, maakt het goed te doen. Binnen ons team had iedereen wel een andere puzzel die hij/zij het leukst vond en ik denk dat dat aangeeft dat er voor ieder wat wils is. De kamer heeft een vrij lineaire structuur en dat is juist bij dit soort experiences erg prettig vind ik. Zo is het ook wel eens lekker om rustig rond te gapen en heb ik zelfs een beetje spijt dat ik dat niet vaker heb gedaan.

Ja en dan. We blijven maar door gaan en raken compleet gedesoriënteerd. Ik zal eerlijk bekennen dat ik niet zo’n fan ben van de term ‘WTF-momenten’, want dat is vrij subjectief. De een staat sneller versteld dan de ander. Dit is oprecht een kamer waarbij die term een understatement is. En dat zonder een show off te zijn in de zin van technische hoogstandjes. ‘Kijk eens wat ik allemaal kan’. Alles wat je ziet, past naadloos in het verhaal. Telkens denk je: ‘Neuh, dat is tof. Maar dat kan niet.’ En dan gebeurt het gewoon toch.

Langzaam maar zeker werken we naar de climax van het verhaal. We waren het unaniem met elkaar eens dat de storytelling hier zó on point is. Je komt geen geplastificeerde A4tjes tegen, geen trilogie aan romans die je door moet spitten en geen video’s die met de lokale buurman zijn opgenomen. En nu klink ik erg denigrerend, maar het lijkt me oprecht lastig om een verhaal te vertellen doormiddel van een escape room. Écht, ik doe het jullie niet na. Maar als je het op deze manier weet te doen, dan is het totaalplaatje voor mij compleet. Decor, geluid, puzzels en eigenlijk alles wat er gebeurt, zorgt ervoor dat je helemaal meegezogen wordt in de wereld van The Non Believers. Ik mag wel zeggen dat we allemaal lichtelijk emotioneel en overdonderd de kamer verlieten.

Wat hebben we toch een fantastische hobby. Kamers zoals deze gooien me weer helemaal terug in het gevoel alsof het de eerste keer is. Er zijn heel veel leuke kamers waar ik me keer op keer weer vermaak, maar dit is wederom zo’n buitencategorie. Ongelooflijk. Mijn persoonlijke advies zou zijn: bouw wat ervaring op en ga spelen. En nee, dat hoeven geen 200 kamers te zijn, maar een beetje feeling is denk ik prettig. Speel je deze redelijk in het begin van je escapecarrière? Dan ga je het geweldig vinden. Speel je deze ver in je escapecarrière? Dan ga je het ook geweldig vinden. Punt. Laat je hoe dan ook niet tegen houden. Ja, sommige elementen kunnen als spannend worden ervaren, maar je gaat er spijt van hebben als je het niet doet.

Het moge duidelijk zijn: hier staat een kamer van wereldklasse. Jordin mag oprecht trots zijn op wat hij hier gebouwd heeft. De bak techniek, de ruimtes, het verhaal… Ik kan denk ik nog wel even doorgaan. Het feit dat we om 2.00 uur ‘s nachts weer thuis waren, zegt denk ik genoeg. Bedankt voor deze experience , de napraat en eigenlijk gewoon bedankt voor alles. De emotie en passie die jij weet te geven, maakt het voor ons een ervaring om niet te vergeten. Hier gaan we het nog lang over hebben en je gaat ons zeker terugzien. Tot de volgende!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Introductie
  • Jordin en Claudia
  • Goede service
  • Ik weet niet wat ik meemaak
  • Verhaal
  • Hoe kan dit?!
  • Beleving

  anoukDrs-jlcGijssambeekWepsieStanyour-escape

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertMember since: 2021 August 30 (130 rooms played)
Posted on: 2023 december 14

Can't Believe it!

Weer eens een tijd geleden dat ik wat nuttigs heb getikt. Tijd voor verandering. Op een vrije donderdag ochtend met wat kaarsjes aan, hoe toepasselijk!

Maargoed, fire away natuurlijk. We gingen op een doordeweekse vrije avond op pad naar Leiden. Hier zouden we YourEscape EIN-DE-LIJK gaan uitspelen. We beginnen onze avond met deze klapper. We hadden een week eerder al Jason's Legacy gespeeld en waren daar flink opgehyped over deze kamer ( Erg leuk ook hoe kamers dikke vriendjes kunnen zijn:) ). Na wat gekletst te hebben met een zeer vriendelijke en gevatte medewerker gaan we van start. Natuurlijk kwam de vraag waarom we Rebecca ook nog niet Haden gespeeld maar wij Brabo's hebben deze classic al een tijd op onze wishlist staan alleen kwamen we er steeds niet aan toe.

Het begin van de kamer is uniek en laat ons achter met alleen maar WOW's, OH's en AH's! Wanneer je daadwerkelijk in de kamer bent zul je versteld staan van hoe af alles is. Het liefst nam ik per kamer gemiddeld 10 minuten om de indeling te verwerken en de details te bekijken! Maar fanatiek als we zijn gaan we natuurlijk direct van start! We vinden vrij snel een heerlijke spel flow met onze favo vijf! Ik kan je vertellen je wil hier de tijd nemen om te genieten maar tegelijkertijd ook oor, er valt hier nog zo veel meer te zien. Je wordt hier heel af en toe ook al op een (vindt ik) nieuwe manier van Escapen uitgedaagd waar ik een hele grote fan van ben. Puzzels verstopt in het decor of dat je iets hebt zonder enige clue of wat dan ook en ga dan maar bedenken wat je er mee moet. Ultiem creatief en op je eigen instinct vertrouwen. Als het dan lukt is de ''satisfaction'' alleen maar groter. We zijn nu op halverwege en genieten tot de max. We hebben 1 puzzel gehad waar we even iets meer een taaie aan hadden maar dat is goed voor het kraken van die hersenpannetjes, niet te makkelijk maar gewoon goed uitgedaagd worden. En dan... dan komt dat ene punt, zo simpel maar tegelijkertijd zo tegenstrijdig. Moeten we dit echt doen? Moed wordt uiteraard beloond en laat ons opnieuw in totale verbazing achter. Wanneer we dan het verhaal met succes afronden komen we vol enthousiasme weer naar buiten.

Dit was echt te gek, CAN'T BELIEVE IT!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 5 persons

Team: Karamel Zeezaad

Escaped: Yes  102:13 min


  • Beleving
  • Puzzels
  • Sfeer
  • Spannend

  Maaike SuijkerNomi_PetersmelfNiklasPjurn.

Niet te geloven

Het is niet vaak dat er een kamer bij komt waar zoveel om te doen is.
Zowat mijn volledige kring van escape vrienden had deze kamer ondertussen gespeeld. Ik denk dat het erg lang geleden is dat ik nog zoveel enthousiaste en positieve vlogs, berichtjes en voice clips kreeg over een room.

We hadden met Beyond the Game een interview staan met Jordin en maakten van de gelegenheid dankbaar gebruik om meteen zijn nieuwste kamer te spelen.

Onthaal:

Ja van een metamorfose gesproken! De laatste keer dat ik hier was (2019) stoorde ik me nog aan zoveel zaken (waar moeten we zijn, een grote, lege open ruimte, de afwerking, etc). Maar eerlijk is eerlijk, hier is werk verzet.
We banen ons een weg naar binnen toe en ontmoeten Jordin in een gezellig barretje.

Het ontvangst is hartelijk en gemoedelijk. We hebben nog rustig de tijd voor een drankje en een bezoekje aan de nieuwe, mooie wc’s.
Maar links van ons loert iets nieuws! Een gezellige patio trekt onze aandacht en ondanks dat het super gezellig is, neemt de nieuwsgierigheid toch de bovenhand.

Na 7 maanden iedereen erover bezig te horen wilde ik zelf graag eens gaan ervaren wat deze kamer allemaal in petto heeft voor ons.


Kamer:

Wat
Een
Start!

Op een werkelijk unieke manier worden we onderdeel van het verhaal.
Een verhaal dat vorm gegeven wordt door goede stemacteurs (de kamer is in het Engels).
En meteen valt het decor op. Zoveel detail, zo geloofwaardig, ja dit belooft.

We zijn met z’n 4-en en we hebben vanaf minuut 1 een lekkere flow te pakken. Nergens jagen we, alles gaat gewoon vlot en van de eerste keer juist.
De puzzels staan wat mij betreft op zichzelf en hebben niet direct een link met het verhaal op een paar uitzonderingen na. Ze passen in de ruimte of het thema, maar soms voelen ze ook wat random aan.
Bij sommige puzzels kan ik me ook voorstellen dat ze snel irritant kunnen worden als je ze opnieuw moet doen, dus blijf rustig en neem je tijd zou mijn advies zijn.

De kamer is naar mijn mening een grote verbazing en ik snap heel goed waar de bewondering voor deze kamer van komt. Je kan niet anders dan onder de indruk zijn.

Het verhaal zit goed in mekaar en hoe verder we in de kamer geraken, hoe meer info we krijgen.
Maar ergens op 90% van de room begin ik me af te vragen of de kamer niet beter gestopt was.
Het verhaal wordt vanaf dit punt voor mij onduidelijk en we lijken een beetje over ons hoogtepunt heen.

Maar dat mag de pret niet drukken, want al puzzelend lossen we alles met het grootste gemak op en met een brede glimlach verlaten we de kamer.

Conclusie:
Ja, ik snap het. Ik snap de hype en die is ook terecht.
Jordin en zijn team hebben alles uit de kast gehaald voor deze kamer. Ik denk dat er weinig ideeën in de prullenbak zijn beland, maar dat werkelijk alles in deze kamer zit.

Of dit nodig was, laat ik in het midden, want op een bepaald moment denk je letterlijk: tuurlijk, waarom niet, maar dan in de meest positieve zin.

Wat je los mag laten is de link van bijna alle zottigheid met het verhaal en dat geldt ook een groot deel voor de puzzels.
En hoewel ik denk dat het verhaal beter kan, vooral naar het einde toe, zie ik wat voor bloed, zweet en tranen deze room gekost heeft.

Opnieuw verlegt deze kamer een stuk de grens op wat een escape room zou kunnen zijn, want we gaan bijna naar een soort attractie.
Persoonlijk denk ik niet dat dit de nieuwe bakermat moet worden. Kamers als dit moeten de uitzondering blijven om het haalbaar te houden voor iedereen.
Eens om de zoveel tijd komen er gewoon kamers bij die de grens opzoeken van wat mogelijk is en dit is er een van.

Ik had destijds wat kritiek op Rebecca, maar eerlijk is eerlijk, het team van Your Escape heeft me erg positief verrast!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  amy. rSpuit 11kamer237markgoedegebuure

Een Efteling-esque experience in een christelijk jasje

The Non Believers is een NEXT LEVEL escaperoom experience. Qua techniek en sfeer was dit heel indrukwekkend. De spanning van deze kamer zit hem voornamelijk in de gebruikte technieken; ik was continu gedesoriënteerd op de best mogelijke manier door alle bewegende elementen en effecten. Bij iedere puzzel die je oplost had je GEEN IDEE wat er op je stond te wachten. We stonden continu versteld van alles wat er om ons heen gebeurde. Ook de puzzels waren leuk, uniek en thematisch. Je kunt zien dat er in de uitwerking van deze escape room veel tijd en aandacht aan is besteed. een fantastische ervaring van begin tot eind. Zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Team: Zero Drop Weather

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Beleving
  • Techniek
  • Verhaal

  PersephoneThe Bodyguard

MarinkeMarinkeJunior EscaperMember since: 2021 October 05 (23 rooms played)
Posted on: 2023 august 06

Wauw! Gewoon wauw!

Sprakeloos! Ik heb inmiddels wat mooie kamers gespeeld, maar dit overtreft werkelijk waar alles. Gezien ik al vaker een 10 heb gegegeven zou ik graag een 11 geven. WAUW!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  98:05 min


  • Sfeer
  • Origineel
  • Beleving
  • Puzzels
  • Spannend
  • Goede service
  • Goede prijs
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Logica
  • Goede begeleiding
  • Dat ik deze ervaring maar 1x kan beleven.

  Elfeaterpatjehartje1

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (235 rooms played)
Posted on: 2023 july 26

Ongelofelijk

Ik ben ooit met reviewen begonnen om mensen te enthousiasmeren en te informeren over mijn hobby; escape rooms spelen. Wat is het dan toch heerlijk als je weer eens helemaal los mag gaan in je enthousiasme. Het voelt als een eer om na 180+ gespeelde escape rooms toch weer blij verrast te mogen worden door een nieuwe topkamer in Nederland. Zie deze review dan ook maar als een lofzang voor de fantastische ervaring die wij hebben gehad.

Vandaag gingen we met een combinatie van de teams Ale Blie en De Drie Duitsers (4 personen) naar Leiden om twee kamers te spelen bij Your Escape. Your Escape bevindt zich op een industrieterrein en je kunt hier gemakkelijk gratis voor de deur parkeren ?. Wij hadden hier al een kamer gespeeld deze avond en zijn tussendoor even wat gaan eten. Toen we terug kwamen voor de tweede kamer werden we ontzettend vriendelijk verwelkomt door de eigenaar en zijn vriendin. Zij zouden onze gamehosts zijn vanavond voor The Non Believers.

The Non Believers is een splinternieuwe kamer bij Your Escape. Het verhaal is eenvoudig: Een strenggelovige vader van vijf kinderen is al een tijdje niet meer gezien in de kerk en bij de laatste mis was het pas écht mis, want hier waren ook de kinderen niet aanwezig. Aan ons de taak om bij het gezin thuis te gaan kijken hoe en wat.

Deze escape room heeft me een aantal keer omver weten te blazen. Direct in het begin al tijdens de introductie, maar later in de kamer nog véél vaker. Er zitten in deze kamer regelmatig momenten waarop je doormiddel van technische effecten verbaasd wordt. Als er dan zoiets wonderlijks gebeurd in combinatie met de epische muziek en de perfect afgestelde lichteffecten, dan weet je mij goed te raken.

Het zijn niet alleen de special effects die The Non Believers tot een topkamer maken voor mij. De algehele sfeer is geweldig en passend bij het verhaal. Het decor ziet er prachtig uit. Het past ook telkens perfect bij het gedeelte van het verhaal waarin je je bevind. Je maakt als het waren een reis door en telkens wordt meer duidelijk hoe dingen in elkaar zitten qua verhaal. Het is een intense beleving, waarbij de effecten telkens ondersteunend zijn aan de storytelling. Dit is gewoon geweldig goed gedaan hier én verdient alle mogelijke lof voor de bouwers van deze kamer.

Dan moet er natuurlijk ook nog gepuzzeld worden. De puzzels zijn over het algemeen goed in thema én net als de effecten vaak ook ondersteunend aan het verhaal. De kamer is voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen), met af en toe een parallel uitstapje (= meerdere puzzels gelijktijdig oplossen). Hierom komt The Non Believers, mijns inziens, het best tot z’n recht als je ‘m met maximaal vier personen speelt. Zo blijft iedereen het gevoel houden wat te kunnen bijdragen. De puzzels zijn divers en leuk om te doen. Er zijn redelijk wat puzzels waar je een lange tijd mee bezig kunt zijn, maar gelukkig krijg je daar in deze kamer ook de tijd voor en is het (in ieder geval in ons geval) geen enkele keer frustrerend geweest.

Net als bij de andere escape room van Your Escape zit het hier goed met de natuurlijke spelflow, doordat je gestuurd wordt door de kamer zelf en dan met name via het licht. Dit follow-the-light-principe werkt ontzettend fijn en creëert op een hele natuurlijke manier de sturing die je soms nodig hebt, zonder dat de hints en tips je om de oren vliegen.

Je merkt aan alles dat de bouwers van deze kamer escape-roomliefhebbers zijn. Er zit zoveel liefde in The Non Believers en je ziet gewoon hoe hard hieraan is gewerkt. The Non Believers laat perfect zien dat een escape room ook een medium is waarmee je een verhaal kunt vertellen, net zoals een lied óf een film daarvoor dienst doet. Hierom kwamen we ook applaudisserend uit de kamer met natte ogen. De reis die we hier hebben meegemaakt is er een waar nog lang over nabesproken gaat worden.

Toen we uit de kamer kwamen stonden de eigenaar en zijn vriendin (de bouwers van de kamer) ons op te wachten, om te horen hoe wij hun meesterwerk hadden ervaren. We hebben nog tot in de late uurtjes nagepraat over deze topkamer, maar daarnaast ook gewoon gezellig geklets over van alles en nog wat. Je komt het maar af en toe tegen dat gamehosts zo gastvrij en gepassioneerd zijn, dus dat kan ik alleen maar ontzettend waarderen. Dit maakte voor ons de totale beleving tot een topbeleving. Wat hebben wij genoten in Leiden én wat gun ik iedereen deze ervaring.

Al bij al; Ga The Non Believers nu nog boeken, als je ‘m nog niet geboekt hebt. Je gaat een ongelofelijke reis doormaken met prachtige epische momenten. Bij deze kamer ga je niet door een verhaal lopen, maar een verhaal beleven.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. voornamelijk lineaire puzzels;
- Neem de tijd om te genieten van de kamer, want je hebt tijd genoeg voor de puzzels;
- Laat je verwonderen;
- Ben je angstig aangelegd? Deze kamer is absoluut niet eng, dus laat je daardoor niet tegenhouden.
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, bewaar dan deze ‘de beste’ voor het laatst;
- Ga ‘m maar gewoon spelen, je krijgt hier absoluut géén spijt van.

Beste mensen van Your Escape, Jordin en Claudia, wat hebben wij een topavond gehad in Leiden én wat ben ik toch blij als escape room eigenaren mij weer zó enthousiast weten te krijgen voor het escapen door het creëren van zo’n geweldige ervaring. Wees trots op wat jullie hebben neergezet, want dat mogen jullie écht zijn. Jullie hebben een topervaring neergezet én dat zal ook snel beloond worden door een plekje in de top 5. Bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid en wellicht tot snel (want dan kom ik ‘m nog een keer spelen ?).


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes


  • Goede service
  • Sfeer
  • Technische effecten
  • Special effects
  • Licht en geluid
  • Follow-The-Light-Principe
  • Verhaal
  • Beleving
  • Natuurlijke puzzelflow
  • De eigenaren/bouwers
  • Liefde/passie voor escape rooms
  • Origineel
  • Spannend

  Wepsiesjephanie

jsm_vsjsm_vsEscaperMember since: 2017 November 14 (76 rooms played)
Posted on: 2023 july 09

Kon mijn ogen en oren niet geloven

Wat Jordin hier samen met zijn hulptroepen heeft neergezet is niet normaal zo goed. Wij zijn van de ene verbazing in de andere geraakt en hebben ons twee uur lang laten onderdompelen in deze fantastische ervaring. We moesten na afloop echt even bijkomen van wat we allemaal hebben meegemaakt en ik was oprecht geëmotioneerd. Niet normaal. Voor mij een van de beste kamers die ik ooit heb gespeeld. Kortom niet nadenken gewoon boeken deze kamer en neem vooral de tijd om te genieten van alles wat je ziet, wat je meemaakt en laat je onderdompelen in de sfeer van deze kamer. Eerst zien, dan geloven❤️❤️❤️❤️. Jordin dank je wel, ook weer voor je heerlijk hartelijke ontvangst en fijne nazit! Heel veel succes met deze prachtige kamer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  119:10 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Beleving
  • Diversiteit

  jsm_vsyour-escape

SirClaySirClayEscape GuruMember since: 2021 December 02 (168 rooms played)
Posted on: 2023 july 06

Deze kamer gaat ‘te ver’

Ok waar zal ik beginnen. Wauw, wauw, wau heb al wat kamers gezien. Maar hetgeen hier plaats vindt heb ik letterlijk nog nooit gezien. Het begint al met een keiharde intro. De kunst is om dit minimaal vast te houden. Deze kamer weet het te presteren om vanaf dat niveau alleen maar omhoog te gaan.

Hetgeen dat deze kamer onderscheid is dat de kamer super nice is ingericht. En de techniek deze kamer maximaal ondersteunt. Gooi daar precies de puzzels in die je de kamer laat beleven maar niet te moeilijk zijn. Maak de puzzels zodanig dat je de kamer dient te gebruiken om de puzzels op te lossen. Gooi dat in een beker en meng deze. En je krijgt de perfecte kamer: The non believers.

De passie van Jordin en zijn creativiteit komt helemaal terug in de kamer. Daarnaast humble blijven zorgt ervoor dat het van de kamer tot aan de service klopt.

Het enige ik hier aan nog kan toevoegen is dat je deze kamer MOET spelen. Voor mij staat deze kamer stijf, dik bovenaan op dit moment. Als hiermee de nieuwe standaard is gezet. Haha, kijk ik heel erg uit naar de kamers die zullen volgen!!!

PS: de volgende keer zijn wij op tijd ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Spannend
  • Perfect!!!!!!
  • Wat is dat?

  sjephanieyour-escape

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertMember since: 2020 February 24 (92 rooms played)
Posted on: 2023 june 19

Waanzinnig! Favoriet voor ons!

Zo blij dat ik weer naar Your Escape kon gaan! Ik keek eigenlijk vanaf het begin dat deze kamer was aangekondigd er al naar uit! Tegelijkertijd ook extra spannend, kunnen die hoge verwachtingen die ik na Rebecca had waargemaakt worden? Ja, absoluut wat ons betreft!

Na een hele enthousiaste hereniging met Jordin en gezellig kletsen, was het daarna tijd om te starten. De start is gelijk spannend en anders dan anders en meteen wisten wij: dit gaat een topkamer worden! Je wordt meteen al meegenomen in het verhaal, wat heel fijn is en meteen de sfeer maakt voor alles wat we gaan meemaken.
Net als bij Rebecca, vind ik dit verhaal erg sterk. Alles wat je ziet heeft met het verhaal te maken en tussendoor krijg je (in het Engels) steeds meer context te horen over het verhaal. Praat na afloop ook zeker na met Jordin en/of Claudia, want alles in de kamer klopt en is er met een reden. De knipogen hierbij naar andere escaperooms en de eigenaren hiervan zijn ook erg tof gedaan!

Gaandeweg kom je meer en meer te weten over het familiegeheim en gebeuren er de meest bizarre dingen om je heen...Wauw, wauw, wauw, hoe is dit in godsnaam gedaan? Het decor is prachtig, de soundtrack is sterk, de puzzels sluiten perfect aan op het verhaal...
Tegenwoordig zie je steeds meer dat escaperooms of-of zijn: of beleving, of puzzels. Ik vond deze kamer een perfecte mix van puzzelen en beleven; waarbij we zowel lineair samen konden werken, als parallel aan de slag konden gaan, als opgaan in de belevenis wanneer het verhaal dit 'van jou vraagt'. Dit geeft af en toe de nodige spanningen, maar laat dat je niet tegenhouden en beleef alles!
Als ik zeg dat ik vrijwel alle emoties voelde tijdens het spelen van deze kamer, dan is dit niet overdreven!

Na afloop (bizar dat we 2 uur binnen zijn geweest en de tijd toch voorbij vloog!) hebben we vol enthousiasme nagepraat, al onze vragen kunnen stellen en vooral heel erg zitten nagenieten. We konden zeker wel concluderen dat dit een nieuwe favoriete kamer is, waarbij we allemaal wel nog langer opgesloten hadden willen zitten!

Jordin (en Claudia natuurlijk!) heel erg bedankt voor deze waanzinnige ervaring, de fijne begeleiding en de gezelligheid! Deze 'grootste fan' heeft er onwijs van genoten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Jordin :)
  • Puzzels
  • Origineel
  • Beleving
  • Spannend
  • Moeilijkheidsgraad
  • Logica
  • Diversiteit
  • Verhaal

  your-escapeUnicorn power

Grootse en meeslepende beleving verpakt in een ingetogen familiedrama. Ga het beleven!!

Op de officiële openingsdag van de non believers mocht ik met mijn escape team deze kamer gaan spelen. Na het spelen van Rebecca was ik al enorm onder de indruk van Jordin zijn bevlogenheid en escapeskills. Ik was dan ook blij met de kans om via crowdfunding een steentje bij te dragen aan het ontstaan van deze nieuwe kamer. En eindelijk was het dan zo ver!

Bij binnenkomst werden we meteen hartelijk ontvangen. Met gezonde spanning namen we plaats aan tafel, klaar voor de start! Spannend natuurlijk voor iedereen, omdat voelbaar is hoeveel passie en uren (jaren!) dedicated attention in deze kamer zit. Bij de start wordt meteen duidelijk dat dit een kamer van formaat is. We werden op spectaculaire wijze het familiedrama in gezogen en zo konden we echt beginnen. Over de inhoud van de kamers ga ik niet veel vertellen, dat moet je echt zelf gaan beleven en zien. Woorden als groots, immersive, bombastisch, indrukwekkend, grensverleggend zijn allemaal van toepassing op deze escape. Wat mij betreft ligt de nadruk meer op experience dan escape. Jordin neemt van te voren op een prettige manier wat tijdsdruk weg en zorgt er voor dat je vooral kan genieten van alle ruimtes. Er is goed nagedacht over de mate van belasting/prikkels. Precies wanneer je het overzicht dreigt te verliezen kom je terecht in een ruimte waarbij eenvoud de boventoon voert. Qua puzzels is het goed te doen, op 1 puzzel na, zaten er (voor ons) geen enorme breinbrekers tussen, maar wel vermakelijke, afwisselende puzzels waar je goed moet samenwerken. Wat ik al zei, nadruk ligt vooral op de experience van de tocht die je maakt. Het verhaal zit goed in elkaar: het ontrafelt zich op natuurlijke wijze. Bij complexe storylines kan ik nog wel eens het gevoel hebben dat ik vanalles mis (en dat vind ik dan weer zonde en storend): hier word je moeiteloos meegenomen in het verhaal omdat het logisch is.

Het is een technisch meesterwerk, waarvan je denkt dat niet kan, gebeurt toch. De technische hoogstandjes zijn zorgvuldig weggewerkt waardoor je iedere keer verrast wordt. De kamers zelf zijn mooi in thema, prachtig ingericht waardoor je je in de tijd van het verhaal waant. Er is fijne afwisseling tussen spanning, avontuur en veel plezierige anticipatie op wat komen gaat. Bij ernstige claustrofobie moet je wellicht een bijzonder moment overslaan, maar voor wie twijfelt: maak de angst/zorg niet te groot, het is te doen. Degene uit onze groep die koos om het niet te doen, had achteraf in elk geval spijt.

Het is (altijd) goed om bewust te zijn van je verwachtingen. Als je een fanatieke puzzelaar bent en graag veel eureka-momenten wil meemaken en juist bescheiden settingen waardeert, wees je dan bewust dat daar de focus niet op ligt. Maar ga deze dan toch spelen :)
Het is ook niet de beste keuze om dit je eerste escape ervaring te maken, dan krijg je het zwaar met je nieuwe hobby ;)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Diversiteit
  • Verhaal
  • Beleving
  • Spannend
  • Logica
  • Goede begeleiding
  • Puzzels

  mierlootjesyour-escape

OuterGroundOuterGroundJunior EscaperMember since: 2016 June 17 (100 rooms played)
Posted on: 2023 june 06

Woo Wat een Ervaring met de hoofdletter E

Oke, Dat Your Escape snapte hoe het werkt dat weten we al even.
Dat Jordin een bevlogen eigenaar en hele goeie vent is ook.

Maar ik meld u. Jordin gaat met Your escape de top van Nederland bestormen.

The Nonbelievers is echt een parel van een escape room. Wat een mooie escape room waar zoveel ziel en zaligheid in zit. Dit merk je aan alles. Het geluid is fantastisch. De afwerking is top. De puzzels zijn krachtig.

Eigenlijk alles wat ik zou vertellen is een spoiler. Maar dit is een ervaring die je niet snel nog een keer ergens zal zien.
Dit was echt heel tof. Die twee uur vliegen voorbij.

De passie straalt eraf in deze kamer. Wij waren redelijk verbluft met alle mooie elementen en technieken.

Jordin en de rest die natuurlijk heeft meegeholpen: Jullie zijn fantastisch :)

Groeten uit Rijswijk van OuterGround


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Origineel
  • Logica
  • Beleving
  • Goede service
  • WOW
  • Verhaal

  psmuldersEscapEline

amy. ramy. rEscape ExpertMember since: 2021 July 06 (81 rooms played)
Posted on: 2024 may 24

achteruit en ondersteboven van mijn stoel geblazen ;)

#69 The non believers

Na 3 maanden geleden te hebben geboekt was het gisteren eindelijk zo ver: The non believers staat op de planning! :)
Een kamer waar ik zo veel over heb gehoord, zo veel over heb gelezen en waar zo veel over voorbij is gekomen.
We konden er niet omheen... The non believers was overal! Juist dat is wat het voor mij een beetje spannend maakte, omdat het toch ook wel onbewust flink hoge verwachtingen had gecreëerd. Nou.. 1 ding kan ik je zeggen.. het heeft zelfs die verwachtingen overtroffen.. :D

Deze review vind ik dan ook enorm lastig om te schrijven want HOE ga ik OOIT omschrijven wat voor reis ik heb doormaakt in deze kamer. Het gevoel wat deze kamer mij heeft gegeven is zo lastig om in woorden uit te drukken, maar goed, ik wil toch graag een poging wagen!

Na Rebecca te hebben gespeeld, drinken we even wat en al snel neemt Melvin (de host) ons mee naar de intro van The non believers!
Ik wil even apart een stukje wijden aan Melvin, want wat een man is dat! Hij heeft voor ons de beleving meer dan compleet gemaakt. De manier hoe hij alles presenteert en uitlegt 10/10!! De passie druipt van hem af, dat kan ik altijd zo waarderen, bedankt hier voor! :)

Nou en dan was het zover, wij gaan eens even kijken wat er speelt achter de deuren van het huis van de pastoor en zijn familie!

De manier hoe je ingeleid wordt in de kamer is BI-ZAR goed gedaan. Het gebruik van de lichten, muziek en de prachtige filmische stem die je gelijk mee trekt in het verhaal, WAUW. en dan heb ik het nog niet over de manier hoe je de kamer betreed want.. wat. de. fuck.
Ik ben niet vaak stil, maar ik was vanaf seconden één sprakeloos.

En dan, na lang te hebben gewacht staan we dan eindelijk in de kamer.. na om mij heen te hebben gekeken is het enigste wat zachtjes uit mijn mond komt: ''wauw..'' Wat Jordin hier heeft neergezet is zo machtig mooi.
Je staat midden in een huis..
Het decor is schitterend, realistisch en tot in de details uitgewerkt.

en dan stond ik dus pas 10 seconden in de kamer...

Het gebruik van licht, muziek, geluid, het klopt allemaal en sluit naadloos aan, aan de bizar mooie omgeving. De puzzels kloppen, passen in het thema, zijn leuk om te doen en er hangt een bijzondere sfeer. Al mijn verwachtingen waren overtroffen, wel vroeg ik me gelijk af of de rest van de kamer hier aan zou tippen.. maar ik kan met zekerheid zeggen dat iedere nieuwe ruimte weer een wonderschone verassing was. Het bleef. maar. komen. Iedere ruimte was op zijn eigen manier weer prachtig neergezet..

Deze kamer en iedere ruimte die kwam was een grote verbazing, ik ben gedurende de 1,5 uur dat we binnen zijn geweest, constant onder de indruk geweest.

en dan de techniek... De dingen die ik in deze kamer heb gezien hebben mij dwars achterover geslagen, wat een reis.
De dingen op technisch vlak die Jordin voor elkaar heeft gekregen en heeft bedacht.. het zat gewoon zo enorm goed in elkaar en het bleef me maar verassen.

Ik moet wel zeggen dat de kamer omschreven staat als eng. Persoonlijk heb ik het geen seconden als eng ervaren, misschien net een tikkeltje spannend.

Hoe verder ik kom in deze review hoe meer ik merk dat het niet in woorden uit te drukken is wat ik in de kamer heb gevoeld.. ik ga daarom ook niet verder proberen. Ik denk dat alle reviews genoeg zeggen en allemaal op hetzelfde neerkomen:
Dit is een kamer om nooit te vergeten, eentje die je nog lang bij zal blijven.

We komen dan ook allemaal in stilte zonder ook maar een woord te zeggen de kamer uit. Wat een indruk heeft deze kamer gemaakt.

Melvin vangt ons vrolijk op en geeft ons even de tijd om het te laten bezinken voordat hij vraagt hoe we het vonden.
We kletsen hierna nog een tijdje na en gaan meer dan voldaan richting de huis.

Conclusie:
Deze kamer is ver voorbij wat een escape room vandaag de dag normaal inhoud, het is meer dan dat. Als dit de nieuwe norm moet worden van escape rooms, ligt de lat wel echt enorm hoog, dat zou onrealistisch zijn.
Zo een kamer als deze is gewoon een enorm hoge uitschieter die er 100% mag zijn.
Deze kamer heeft me omvergeblazen en dat is zacht uitgedrukt.

Ga het vooral zelf ervaren, want dit wil je niet missen! ;)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 5 persons

Team: DPAE

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Verhaal
  • Beleving
  • Logica
  • Goede begeleiding
  • Moeilijkheidsgraad
  • Origineel
  • Technische hoogstandjes
  • Decoratie tot in de details uitgewerkt

  melf

BrawljeffBrawljeffEscaperMember since: 2023 July 29 (57 rooms played)
Posted on: 2023 december 23

De ultieme escape ervaring

Kan een escape room niet alleen maar tegenvallen als iedereen er zo lovend over is? Dat is absoluut niet het geval. Deze escape room zit van A tot Z perfect in elkaar. De puzzels zijn allemaal leuk en uiteindelijk logisch, de decors en lichtshows zijn van het niveau Efteling en de vriendelijke host maakt de avond compleet. Eerste gedachte: dit is de leukste escape room van Nederland.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  114:00 min


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Beleving
  • Host
  • Origineel

  Emma

Meest geavanceerde escaperoom ooit

Om te beginnen, onze favoriete host dook hier op. Eerder veel lol mee gehad in kamers in Delft. Mooie beleving maakt hij ervan, gouden humor.

Al bij binnenkomst ziet de entree er erg gelikt uit. Alles is perfect afgewerkt tot in de details.

Zoals hierboven aangegeven is het onthaal top en ook de intro leuk. Daarna begint gelijk de beleving met de eerste geniale en toffe speciale toptechnologische ervaring. Je zit direct in het verhaal en de kamer.

Daarna ontwikkeld de kamer zich constant. Alles is prachtig en elke puzzel is eigenlijk geniaal. Overal is volgens mij lang over nagedacht en gefine-tuned.

Er wordt op elk moment geweldig gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten en de soundtrack die zich lekker opbouwd qua spanning is perfect uitgekozen. Dit is een 4.0 kamer.

Ik wil niet teveel spoilen, maar zoveel technische hoogstandjes en wow momenten hebben wij niet vaak meegemaakt.

Het verhaal vonden wij niet superspectaculair, maar het werkte zeker wel met de opbouw in de kamer en de doorloop in de vele verschillende kamers en puzzels. De laatste kamer is speciaal en daar gebeurd iets wat ik niet eerder heb mogen doen, erg leuk, misschien voor sommigen spannend.

Al met al. Wat een klasse. De hele kamer straalt passie uit en deze komt zeer zeker bovenin onze top 10 terecht (top 3 momenteel, daar er ook erg andere speciale kamers zijn in Nederland en Belgie kunnen we niet echt kiezen).

Makers bedankt en hopelijk tot in de toekomst.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  108:15 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Spannend
  • Favoriete host
  • Prijs

  melf

melanieluttgemelanieluttgeEscape ExpertMember since: 2020 October 04 (118 rooms played)
Posted on: 2023 november 23

Yeeees!

Sinds mijn bezoek aan Rebecca kijk ik uit naar wat Jordin nog meer in petto heeft. Destijds was hij nog niet zo lang open. Ik had de kamer geboekt om mijn moeder en schoonzus enthousiast te maken voor de hobby. Bij binnenkomst werden we warm welkom geheten door een super jonge, maar enthousiaste ondernemer. De kamer zelf heeft ook behoorlijk indruk op ons gemaakt, vooral toen ons achteraf werd laten zijn hoe het technisch allemaal in elkaar zit.

Dus toen was het wachten op het volgende project van Your Escape. Eindelijk was het goede nieuws daar; The Non Believers was af! Maar helaas, een plekje weten te bemachtigen op een dag en tijdsstip dat het vaste team bleek een hele opgave. Dit moest wel goed zijn! Met het binnendruppelen van de reviews nam de anticipatie alleen maar toe. Ik had de moed al opgegeven dat het in 2023 nog ging lukken, maar toen vorige week donderdag was er ineens een plekje vrijgekomen voor de dag daarna. Snel het team bellen, maar midden op de werkdag neemt niemand natuurlijk op. Toch maar geboekt. Dit is een buitenkansje!

Een dag later liepen we met 4 man binnen bij Your Escape waar we werden opgewacht door een bekend gezicht. Melvin! Altijd gezellig. Je probeert dan je eigen enthousiasme nog een beetje te temperen, want met zulke verwachtingen kan het altijd tegenvallen. Maar nee hoor. Your Escape maakt het gewoon vanaf de eerste minuut waar. Wat een prachtige vloeiende overgang van de ontvangst naar het spel en wat een fijne manier van storytelling.

Je krijgt ruim de tijd voor deze kamer en daar zijn de puzzels ook naar. Even wennen voor mij, als we in het begin voor ons gevoel langer over een puzzel doen dan nodig. Oh jee, halen we het nu wel? Achteraf bleek dit ruim binnen de tijd te passen. De puzzels zijn overigens fantastisch uitgevoerd en passen allemaal perfect in het thema. Het duurt niet lang of we komen toch in een goede flow terecht waar we niet meer uitraken.

Na een tijdje zijn we ieder besef van tijd kwijt en hebben we ook geen idee meer hoeveel we al gezien hebben. We zijn echt onderdeel van het verhaal. Geweldig! Anderzijds zou ik er ook geld voor over hebben om een rondleiding te krijgen door deze kamer en uitgebreid het design en de techniek te kunnen bestuderen. Want wat een werk moet dit geweest zijn om te maken. Als we de kamer uitkomen zijn we eerst een beetje overdonderd. Wat hebben we allemaal gezien? Wat een verhaal!

Bij het napraten horen we nog uitgebreid over allerlei details die in de kamer zitten waar we midden in de beleving niet echt bij stil hebben gestaan. Waarschijnlijk, omdat het allemaal zo echt aanvoelt, vallen de details van het ontwerp minder op als je aan het spelen bent. Maar het is werkelijk prachtig!

Nu achteraf komen die dingen alsnog terug. Iedere dag heb je wel even een momentje van “wat was dit eigenlijk een vet effect en wat is dit element mooi gemaakt”. Ik kan mij niet eens indenken wat Your Escape in de toekomst voor ons in petto heeft, maar wij wachten gespannen af.
10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Team: Jongens, even rustig!

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Spannend

  Spuit 11

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutEscape ExpertMember since: 2022 August 07 (83 rooms played)
Posted on: 2023 november 12

We Are Non Believers...!

# 50
JAAAA... Eindelijk was het zover! De dag dat we eindelijk richting Leiden mochten gaan om The Non Believers te gaan spelen. Een escaperoom die we letterlijk in Augustus 2023 geboekt hebben waar begin November pas het eerste enigzins fatsoenlijke plekje voor vrij was om hem te mogen beleven. We hadden alle 3 zo naar deze dag uitgekeken en eindelijk was het zover. Dus in de auto richting Leiden LETSGO!

Bij Your Escape kun je makkelijk rondom de ingang ergens wel gratis je auto kwijt. Het is namelijk op een industrieterrein waar je de auto gewoon in een parkeervak aan de zijkanten ergens wel neer kunt zetten. Bij binnenkomst werden wij met vol enthousiasme door eigenaar Jordin en vrolijke host Melvin ontvangen waarop mijn vriendin en ik erg verrast waren aangezien Jordin speciaal voor ons gekomen was aangezien hij ons vanuit het vorige bezoek in Februari 2023 nog goed kon herinneren dus extra tof natuurlijk. Nadat we enige tijd hadden zitten kletsen dachten we op een gegeven moment toch ook maar van nou laten we is gaan starten met hetgene waarvoor we hier gekomen zijn.. The Non Believers namelijk haha.. dus we hadden onze spullen opgeborgen en mochten vervolgens Melvin volgen en ja.. daar gingen we..!

The Non Believers.. jeetje mina zeg.. waar moet ik in GODShemelsnaam beginnen?!?! Dit was gewoon geen escaperoom meer.. dit was gewoon echt een volledig verhaal wat je letterlijk doorspeelt of deelnemer van bent. Het decor, de puzzels, de muziek, het verhaal alles gewoon.. dit was echt waanzinnig. Zoals gezegd hadden we alle 3 zo uitgekeken naar deze kamer met de gedachte van deze moet gewoon goed zijn maar dat is gewoon niet goed genoeg.. hij was waanzinnig. Ik heb heel vaak met verbazing ook even staan kijken naar hoe mooi de kamer aan zich was ofja.. de ruimte waar we op dat moment in stonden. De kamer duurt 120 minuten ofja je krijgt 120 minuten om de kamer te spelen en die heb je echt nodig want een uur is zo voorbij. Nadat we het volledige verhaal hebben mogen uitspelen en doormaken kwamen met vol enthousiasme en gejuich de kamer uit! Bizar gewoon hoe gaaf dat dit was. Ik wist van te voren eigenlijk al wel dat dit mijn nieuwe favoriet ging worden omdat ik Rebecca ook al geweldig vond maar dit was nog even 100 trappen verder...! En als klap op de vuurpijl was dit precies mijn 50ste kamer.. leuke extra toevoeging.

Conclusie: The Non Believers is een van de beste ervaringen binnen de escaperoom wereld die ik heb mogen meemaken tot nu toe! Hij klopt gewoon van A tot Z en ja dit niet de vraag of je hem moet spelen maar het is de vraag wanneer je hem gaat spelen..!

Open tip voor angsthazen: Het stukje 'eng' wat erbij staat vermeld op escapetalk is totaal niet van toepassing, de kamer is letterlijk niet eng.

Jordin, vriendinlief, familie vrienden bekenden.... een dikke chapeau voor de prachtige creatie jullie gebouwd hebben! Hij was echt onwijs gaaf!

Melvin super bedankt voor de prettige begeleiding! Je hebt de ervaring volledig compleet gemaakt voor ons :)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 3 persons

Team: Team Daredevil

Escaped: Yes  119:27 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Spannend
  • Host

  melf

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (277 rooms played)
Posted on: 2023 december 10

De meest kritische 10 die ik ooit heb geschreven

Eindelijk! The Non Believers, een kamer waar ik welgeteld meer dan 3 jaar op heb zitten wachten, ging open! Ik was al enorm fan van Rebecca toen deze uit kwam en kon toen al niet wachten op iets nieuws van Jordin. Er is veel tijd over heen gegaan dus wie weet wat we konden verwachten. Als je zo lang bouwt moet het wel wat zijn, toch?
Parkeren kan gratis voor de deur. De ontvangst en de weg er naar toe zijn (deze keer wel) netjes aangekleed en zetten een aangename sfeer. We worden warm ontvangen door Melvin en mogen na een toiletbezoek en het opbergen van de spullen beginnen. We bevinden ons in het dorpje Pittleburg. In dit spel nemen wij de rol aan van de kinderen van de lokale pastoor. Pittleburg is een streng gelovig dorpje, maar wij komen niet opdagen voor de zondagsdienst. Wat zou onze vader vinden van deze blamage als hij thuis komt?

Dat plot klinkt misschien niet wereldschokkend, maar geloof me als ik zeg dat deze kamer echt de meest gestoorde kanten uit gaat. De intro is al een gigantische technische flex die eerder doet denken aan een dark ride dan een escape room. Vanaf het eerste moment is The Non Believers vastberaden om jou omver te blazen. Dit is met gemak een van de meest technisch indrukwekkende kamers ter wereld. Je wordt vanaf het begin gebombardeerd met het ene na het andere gigantische effect. Technisch zijn er weinig kamer die hier aan kunnen tippen. Aan het einde van de kamer zijn we allemaal compleet overprikkeld en krijgen we gelukkig even de tijd om alles te plaatsen. Geloof me, je gaat die 5 minuten na de kamer nodig hebben want er komt niks logisch meer uit je mond.

De kamer moet een huis (en nog veel meer) voorstellen en dit is met oog op detail uitgevoerd. Het is gigantisch (zo'n 400-500 m2) en blijft maar gaan. Je bent constant in beweging met het ontdekken van nieuwe ruimtes, effecten, en puzzels. Het prachtige decor is intussen strak afgewerkt en sfeervol ingericht. Soms zijn er wel enkele stukken die ik dan wat minder mooi of enigszins leeg vind. Het is vreemd om te zien dat er sommige ruimtes zo mooi zijn gedaan en dan andere iets minder, maar dit staat misschien nog op de planning.
De muziek in de kamer is vanaf het begin gelijk bombastisch en meeslepend, wat eerst vet is totdat je er na een half uur wel genoeg van hebt. Ik ben iemand die erg op geluid let in kamers en dit was voor mij too much. De muziek is constant zo bombastisch en alomvattend dat je nooit rust hebt. Soms past de intense muziek gewoonweg niet bij wat je doet en is er even behoefte om de kamer wat meer te laten ademen, maar dat komt helaas nooit.
Het verhaal blijft wel goed te volgen. Door middel van professionele stemacteurs wordt onze reis begeleidt leren we meer over de ware aard van Pittleburg. Wat ik dan minder vind is het feit dat je hier mensen anders dan jezelf representeert. Je speelt hier in feite de kinderen en dat maakt het voor mij wat lastiger om in het verhaal te komen.

De spelflow blijft voor ons goed gaan en we zijn er met 100 minuten speeltijd weer uit. De puzzels wisselen tussen een kort en simpel opdrachtje en langere puzzels waar je enkele minuten mee bezig zal zijn. Desondanks zijn er weinig uitdagende puzzels in de kamer, maar is het meer een geval van goed opletten en overzicht houden. Een enorme kracht van de kamer is dat de puzzels het verhaal vertellen en in de sfeer passen. Elke puzzel zit er met een reden in en alles voelt passend. Ik kan dit enorm waarderen, vooral met een kamer die zo verhalend is als dit.

Als we na het spel (totaal overprikkeld) met Melvin aan de bar zitten bij te komen begint het in te dalen. Wtf was dit? Dit kan toch niet? Langzaamaan komen we op gang om over het spel te praten. Er is alle tijd en ruimte voor ons en uiteindelijk we hier nog veels te lang gezeten. Als we het eenmaal over het verhaal hebben krijg ik echter ineens te horen dat mijn interpretatie daarvan niet klopt. Echter voelde die voor mij heel logisch en ik snap niet helemaal hoe het dan zou moeten werken. Ik vond persoonlijk mijn eigen interpretatie zelfs een stuk leuker dan wat er blijkbaar daadwerkelijk gebeurde. Om het zonder spoilers te zeggen, vanaf een zeker punt zijn er meerdere manieren om iets te interpreteren, maar dat is niet de bedoeling. Het is dan jammer om te horen dat mijn ervaring 'verkeerd' is.

Dan is er nog één groot punt waar ik over wil beginnen, namelijk de technische mindfucks in de kamer. Zoals ik al zei gooit de kamer het ene na het andere gigantische effect of technische mindfuck op je af. Dit is vet, maar het komt vaak neer op hetzelfde. Een groot technisch onderdeel van de kamer beweegt, sta stil voor een minuutje, je kan weer door. 10 minuten later los je twee puzzels op en een groot technisch onderdeel van de kamer beweegt, je staat stil voor een minuutje, en je kan weer door. Ja, dit is technisch indrukwekkend en ontzettend knap gemaakt, maar naast dat deze momenten in essentie veel overeen komen doen dit soort gigantische technische dingen gewoon niet heel veel voor mij. Andere vormen van experience liggen mij dan weer meer. Voor mij is het al snel "ja, het grote onderdeel beweegt, en nu?". Er wordt op deze punten weinig tot niks van de speler vereist en aangezien ze in de harde kern zo op elkaar lijken voelt het wel vaker voor mij onnodig. Ik zie in veel reviews dat mensen de mindfucks passend in thema vinden, maar zo heb ik ze zelf doorgaans niet ervaren.

The Non Believers is voor mij een bizarre ervaring geweest. Ik ben namelijk door deze kamer oprecht gaan evalueren wat ik wil van een escape room en of dit dat wel is. Ja, ik ben enthousiast over deze kamer, maar zo enthousiast als alle andere reviewers? Ik zie een andere review dit vergelijken met een pretparkattractie en die vergelijking snap ik. De technische indrukwekkendheid doet voor mij gewoon niet heel veel, terwijl dat wel een van de grote appeals van de kamer is. Waarom dan die 10? Omdat ik niet kan ontkennen dat The Non Believers een wereldschokkende ervaring is en ik het desondanks echt heel tof gehad heb. Het formaat, de duur, de mindfucks, de effecten, de bombast, je gaat dit vrijwel nergens anders vinden. Deze kamer gaat het in de Benelux en internationaal zeer goed doen, dat kan ik je nu al zeggen. De kamer is ongelofelijk en ik heb het hier uitstekend naar mijn zin gehad, iedereen MOET komen spelen. Maar is dit wat ik wil van een escape room? Dat weet ik nou niet...


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Team: Het Dronkenmansslot

Escaped: Yes


  • Sfeervolle kamer
  • Bombardement technisch indrukwekkende mindfucks
  • Lang, groot, enorm, gigantisch
  • De host, Melvin!
  • Origineel verhaal
  • Constante afwisseling van settings
  • Lekker gameflow
  • Constante bombastische muziek
  • Verwarring over verhaal
  • Design van technische mindfucks

  Tijn10

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (226 rooms played)
Posted on: 2023 october 05

Sprakeloos!

Eindelijk was het zover. Het was tijd om The Non Believers te gaan doen! Er gingen al veel goede verhalen rond over deze kamer en ik werd steeds nieuwsgieriger. Zou dit dan een kamer zijn voor bij de top? Eenmaal aangekomen bij Your Escape werden we heel vriendelijk en warm ontvangen door Jordin. Je merkt dat hij heel veel passie heeft voor wat hij doet en dat kan ik altijd heel erg waarderen. Gooi daar nog een portie sterke sociale vaardigheden bovenop en je hebt een top host (aka Jordin). Gelukkig waren we wat te vroeg want de klets tijd hadden we hard nodig, maar dan was het toch eindelijk tijd om de kamer te gaan doen!

Het eerste wow moment hadden we al voordat we uberhaupt begonnen waren aan de kamer. De start van deze kamer is geweldig en toen wisten we al; oke dit gaat echt helemaal geweldig worden. En vanaf dat moment vielen we ook van de ene verbazing in de andere.

Deze kamer is immens groot, maar alles wordt goed benut en niks voelt als loze ruimte. Het verhaal is simpel maar doeltreffend en daardoor heel goed te volgen. De vertelstem zorgt dat je helemaal opgaat in het verhaal. De muziek was ook fantastische en zorgt voor een perfecte gezonde hoeveelheid spanning.

Dan als laatste de puzzels. Ik vind het zelf altijd jammer als de puzzels minder belangrijk worden doordat het experience gehalte van een kamer toeneemt, maar in deze kamer zijn ze ook de puzzels niet vergeten. Alle puzzels waren in thema en gelaagd waardoor ze ook niet altijd even makkelijk waren. Heerlijk!

Nadat we terug waren in de ontvangstruimte waren we er gewoon stil van. We moesten dit echt even verwerken en alles laten bezinken. Na 5 minuten konden we wel weer enigzins praten en hebben we nog 100x gezegd hoe ongelofelijk vet we dit vonden.

Jordin, wat heb jij iets waanzinnigs neergezet! Petje af! En voor de rest, mocht het nog niet duidelijk zijn: GA DEZE KAMER BOEKEN!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Theekopje

ElfeaterElfeaterSenior EscaperMember since: 2021 June 22 (48 rooms played)
Posted on: 2023 august 06

I'm a believer!

Holy. Crap.

Wat een kamer.
De beleving, techniek en fenomenale soundtrack zijn ongeëvenaard. De 'eng'-tag is overbodig, de kamer is niet eng, geen jumpscares, maar is wel spannend.

In verhouding is deze kamer ook nog eens gewoon spotgoedkoop. Niet over nadenken, deze toekomstige Terpeca-topper moet je gewoon nú boeken!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Team: Oklahoma

Escaped: Yes  98:05 min


  • Sfeer
  • Soundtrack!
  • Origineel
  • Verhaal
  • Beleving
  • Goede service
  • Puzzels
  • Kan hem maar één keer voor het eerst spelen

  patjehartje1

patjehartje1patjehartje1Senior EscaperMember since: 2022 June 03 (51 rooms played)
Posted on: 2023 august 06

Dit kun je niet van te voren bedenken

Ik had soms het gevoel alsof ik in een film zat. Wat een hele leuke en gave ervaring.
Ook voor mensen die niet houden van een enge kamer: Laat je niet afschrikken. Het is spanned maar er zitten geen vervelende jump scares in. Ik ben ook een bangerik maar ik vond de kamer echt helemaal top. Ik raad hem iedereen aan.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Team: Oklahoma

Escaped: Yes  98:05 min


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Goede service
  • Origineel
  • Beleving
  • Diversiteit
  • Verhaal
  • Spannend

  Elfeater

WOW

Rebecca staat al lang op ons verlanglijstje, maar toen we lazen dat de makers van Escape from Wonderland deze Non-believers al tijdens de opbouw aanraadden werd Rebecca even op het tweede plan gezet. Het was met dank aan afgesloten bruggen en drukte onderweg een flinke rit, maar we hebben het er met liefde voor overgehad. We werden even zenuwachtig door het mailtje dat we vlak voor we de auto instapten kregen: er is (nog) geen airco, dus neem als het kan een waaier mee, want het wordt best warm in de kamer. Ohoh, waar haal je op het laatste moment een waaier vandaan?! Niet dus, maar een aan stukken gescheurde schoenendoos moest de klus dan maar klaren.
Alleraardigst ontvangen, geen spoortje van haast, gezellig gepraat en toen... Aan de slag. Natuurlijk zijn er verschillen in originaliteit van hoe een kamer begint, maar deze.... sloeg alles. Jammer dat het een spoiler is, ik zou graag vertellen over dat geweldige begin. We zijn meestal langzame starters, maar we zaten in deze kamer vanaf het begin in een super goede flow. Ondanks dat we de tijd hebben genomen overal om ons heen te kijken kwamen we met een halfuur tijd over naar buiten. Intens gelukkig en stuiterend om alles wat we hadden meegemaakt. Overigens was er een klein momentje dat dat geluk omsloeg in pure angst. Er zit een moment in waarin je individueel in een kleine ruimte bent. Ik ben behoorlijk claustrofobisch aangelegd, maar ik heb het overleefd en achteraf gezien viel het ook best mee. Het duurt nog geel halve minuut. Laat je daar dus niet door weerhouden. En oh ja, het was inderdaad warm, maar ook dat was uiteindelijk wel te doen.
Niks dan lof voor de maker/bedenker die ook nog eens een super sympathieke en gezellige gastheer is. We weten nu helemaal zeker dat we Rebecca ook nog een keer gaan doen. Tot dan!

Mijn 75e kamer


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


  • Super originele uitwerking
  • Goede spanning
  • Zichtbaar met liefde gemaakt
  • Goede afwisselende puzzels
  • Goede begeleiding
  • Mooi afgerond verhaal
  • Eigenlijk alles dus

  Unicorn power

Escape SheepEscape SheepEscape GuruMember since: 2021 October 04 (161 rooms played)
Posted on: 2023 july 06

Hallelujah!

Top kamer, gewoon DOEN! Bedankt voor alle gastvrijheid en de topavond!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


  • Alles

  Maartjes86

mallemakkermallemakkerJunior EscaperMember since: 2019 April 21 (34 rooms played)
Posted on: 2023 june 05

The next-level escape experience

Ik schrijf deze recensie de dag nadat wij The Non Believers mochten meemaken en zit nog steeds te denken over wat er allemaal is gebeurd. Na een paar jaar geleden Rebecca gespeeld te hebben, waren we blij om deze kamer 'in een early stage' te mogen spelen.

Wat een bijzondere kamer, met een liefde voor de hobby gebouwd.

Onthaal:
Bij het binnenkomen van het pand waarin zowel Rebecca als The Non Believers zich bevinden, kom je in een middelgrote ontvangstruimte die mooi is aangekleed. Een tijd geleden hebben zij mooie stappen gemaakt met het aankleden van de ontvangstruimte, en dat is naar mijn mening goed gelukt. Wel een kleine opmerking is dat de ingang en ontvangstruimte vrij donker kunnen zijn voor mensen met minder zicht in het donker.

Jordin die ook voor ons Rebecca een aantal jaar geleden heeft gehost, herkende ons nog (ook door een klein 'ongelukje' met een microfoon in onze groep.. Nogmaals sorry! ;-)) waar we nog even flink om hebben kunnen lachen.

Oh well, nu het belangrijke deel van deze recensie.. De kamer!

Kamer:
Allereerst, ik zal proberen niets te verklappen maar wat een bijzonder avontuur hebben wij meegemaakt. Van spektakel en emotie, tot het licht en het geluid.

Het decor sloot prachtig aan op het verhaal waarin het kamer ons omarmde. Er vielen geen 'props' uit z'n plek, en alles was heel natuurlijk neergezet. Hier is heel veel aandacht aan besteed, en dat merk je door heel de kamer heen.

Het licht- en geluidwerk was fantastisch, soms heb ik het echt als een soort 'Efteling Droomvlucht 2.0' ervaren waarin je gewoon even stilstaat in wat er allemaal eigenlijk wel niet gebeurd. Ik zou aanraden om deze kamer niet door te sprinten, maar soms even waarderen wat voor wereld er om je heen is gebouwd. Het is allemaal prachtig afgewerkt en komt heel realistisch over waardoor je echt 'deel van het verhaal' wordt.

Dan nu de kamer zelf. De flow heel de kamer door is echt fantastisch over nagedacht. De logica achter de puzzels in de ruimtes valt allemaal op z'n plek en eigenlijk is er niet echt ruimte voor de gedachte 'wat moeten we nu weer doen!??!?!'. Er is verder nauwelijks gebruik gemaakt van sloten etc. maar in deze kamer is er echt gekeken welke puzzels gebruikt kunnen worden om de ervaring in leven te houden. Dit is naar mijn mening volledig gelukt. (Als je 't een en ander van techniek weet, kan je soms wel even stilstaan met de gedachte: Wat moet dit enorm veel werk en tijd gekost hebben..) Des te meer reden de kamer te waarderen!

Conclusie:
Jordin heeft echt een prachtexemplaar neergezet met liefde voor de hobby van Escapen. Zoals ik al zei, zijn wij soms gewoon even gestopt met puzzelen om de kamer te waarderen. Dit zal ik dan ook echt mee willen geven wanneer je deze kamer wilt gaan spelen. Ga niet voor de snelste tijd, maar geniet van de kamer. De 'film' die zich om je heen speelt wordt allemaal duidelijk tijdens het spelen van de kamer, dus sta stil en geniet van de geluidsfragmenten in plaats van het doorpuzzelen. Nadat wij klaar waren met de kamer, merkte je bij Jordin ook nog gezonde spanning omdat de kamer nog niet zo lang draait. Gelukkig was dat nergens voor nodig, en liet de techniek zeker niet in de steek. De kamer verliep vlekkeloos!

Momenteel hebben wij als groep ca. 70 kamers gespeeld, maar er komen momenten voorbij waarbij wij even op het verkeerde pad gezet werden wat er zou gebeuren. Dit is echt heel leuk om mee te maken, omdat je gewoon het gevoel krijgt dat je niet meer weet wat de kamer allemaal te bieden heeft.

Bij het napraten van de kamer samen met Jordin, was eigenlijk onze unanieme mening dat deze kamer een prachtige plek in de TERPECA verdient en ik durf er op te wedden dat dit pareltje hier ook zeker een mooi plekje warm zal houden bij de volgende TERPECA-lijst.

Jordin, bedankt voor de fantastische ervaring en ik wens je al het geluk toe met deze kamer (Al ben ik niet bang dat dat zeker moet lukken! ;-))


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Team: De Malle Makkers

Escaped: Yes


  • Het decor!
  • Het licht en het geluid!
  • De flow!
  • De host! (Jordin)
  • De gehele ervaring!

  your-escape

Next level escape room. Waanzinnig!

Wauw! Wat een waanzinnig gave kamer is dit!
We waren na Rebecca ontzettend benieuwd hoe Non Believers zou worden.
De verwachting waren hoog gespannen, maar werden ruimschoots overtroffen.
De speelduur van 2 uur (!) was niet overdreven, want je gaat door van de ene beleving naar de volgende en de tijd vliegt voorbij.

De opening is al heel verrassend en geweldig uitgevoerd.
Ondersteund door geweldige muziek zit je meteen helemaal in de juiste sfeer.
De kamer weet het verhaal goed te vertellen en die sfeer is continu aanwezig.
De puzzels zijn origineel, verrassend, afwisselend en erg leuk uitgevoerd.
De flow van de kamer was voor ons heel logisch en prettig.

Je kan de kamer met 2 tot 5 personen doen.
Met 2 personen moet je dan flink aan de bak.
Wij waren met z'n vijven en iedereen kon lekker meedoen met de puzzels, er was voor ieder wat wils.
Soms waren er parallelle puzzels en op andere plekken weer puzzels waar je met meerdere personen moest samenwerken.

De kamer is soms wat donkerder vanwege de sfeer. Omdat ik zelf heel weinig zie in het donker had ik een klein lampje bij me, dat had ik vooraf ook gevraagd of dat mocht. Dat moet je echter alleen gebruiken als je een puzzel echt niet goed kan zien en verder het lampje uitlaten, want anders mis je de sfeer die juist in deze kamer zo goed wordt opgebouwd.

Er zit 1 moment in waar je even in een kleine ruimte zit.
Wij vonden dat allemaal fantastisch en het draagt echt bij aan de beleving.
Dus ook als je dat spannend vindt, is het goed om te weten dat het maar kort duurt en heel goed bij de kamer past.

Het aantal ruimtes/belevingen in deze kamer is ongekend en vooral de overgangen zijn heel gaaf gedaan!
Je gaat werkelijk van het ene wauw moment naar de volgende.
We keken elkaar regelmatig grijnzend aan, genietend van alle spelmomenten.
De technieken die gebruikt zijn in deze kamer zijn ook echt next level.
Wij hebben al meer dan 50 kamers gedaan (ook in het buitenland), maar deze staat nu met stip op nummer 1.
Deze kamer kunnen we iedereen echt van harte aanbevelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Verhaal
  • Spannend
  • Logica
  • Beleving
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede begeleiding

  your-escape

Ongelooflijk spektakel!

Wat een gave kamer is dit zeg! Nog nooit eerder zo'n geavanceerde kamer gezien met wat er allemaal gebeurde. Echt een onwijs gave ervaring, goed verhaal, leuke puzzels en gewoon een spektakel! Echt een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  106:00 min


  • Sfeer
  • Beleving
  • Origineel
  • Verhaal
  • Puzzels

  mierlootjes

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great