Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Non Believers

Leiden , The Netherlands

Open now

Top #2

120 minutes

2 - 5 (Recommended: 3)

18 year

Read reviews

More about The Non Believers

Een doodnormaal gezin, vader en moeder van vijf geweldige kinderen, wonend in het o zo prachtige Pittleburg. Een klein dorpje waar ons kent ons een geheel toepasselijke uitspraak is. In Pittleburg is er niet veel te beleven als je het aan een buitenstaander vraagt, maar de inwoners zullen zeggen dat niets minder waar is.


In het hart van Pittleburg staat de Pittleburg church of hope een rooms katholieke kerk die volgens de inwoners waakt over het hele dorp. Het hoofd van de familie is dan ook een zeer gewaardeerde inwoner als pastoor van deze kerk. De familie zelf is dan ook een familie waar iedere inwoner tegenop kijkt, tot dat er afgelopen zondag verwarring ontstond toen de kinderen van de geliefde pastoor niet bij de zondagsdienst aanwezig waren.


Vele spraken over een schande maar wilde hun vingers niet branden aan de uiting en hielden wijs hun mond tegen de pastoor. De pastoor zelf was na zijn dienst nergens meer te bekennen, niemand durfde te bedenken wat zich zal afspelen binnen de muren van het huis van de familie


Scary

Themes

Thriller

Properties

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

27 likes

149 visitors

100% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Flevoweg 13
2318BZ, Leiden
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

79 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (265 rooms played)
Posted on: 2023 july 23

Fe-no-me-naal!!!

Eindelijk was het dan zo ver, na zojuist Rebecca gespeeld te hebben, was het dan ein-de-lijk tijd om The Non Believers te gaan spelen. Sinds de kamer open is, druppelden de reviews mondjesmaat binnen. Vanaf het eerste moment had ik meteen het idee: deze MOET ik gaan spelen. Het thema en het verhaal spraken me zo aan, zoiets mysterieus, gaaf! Nadat we even wat hadden gedronken (en waren bijgekomen van Rebecca), keerden we terug naar Your Escape. Hier werden we ontvangen door eigenaar Jordin. Je merkt vanaf het eerste moment dat Jordin een onwijze liefhebber is van escape rooms, dat kan ik bij een eigenaar altijd erg waarderen. Na meerdere malen te zijn afgedwaald tijdens onze gesprekken, was het dan eindelijk tijd om te gaan starten met The Non Believers.

Ik vind het altijd zo spannend om een kamer te spelen waar mijn verwachtingen hoog van zijn, want dit kan natuurlijk zo immens tegenvallen. Kleine spoiler; dat was hier zeer zeker niet het geval. Mijn verwachtingen waren torenhoog, maar The Non Believers heet me omver geblazen. Oke, de start van de kamer, ge-wel-dig! Je wordt weer meteen in het verhaal gezogen door een prachtige vertelstem die je het verhaal vertelt. De manier hoe je hier de kamer betreedt, wauw! Dat ondersteund met prachtige muziek en toffe lichteffecten, kippenvel! En dan waren we nog amper 5 seconde in de kamer.

Het verhaal is duidelijk; wij moeten naar het huis van de pastoor en zijn familie om te kijken wat hier allemaal gaande is. En ja, je staat wederom in een echt huis. Het decor is prachtig, de muziek is subliem, de puzzels zijn geweldig in thema, zijn logisch, volgen elkaar goed op, versterken het verhaal en de flow zit er meteen vanaf het begin in. Alleen al in de eerste ruimte waren mijn verwachtingen overtroffen. Maar gaat de kamer dit vasthouden?

Het antwoord daarop is simpel: JA! Wat fijn is in deze kamer is dat vrijwel alle puzzels in thema zijn en ze ondersteunen het verhaal. De loopt als het ware door een heel verhaal heen en hoeft geen moeite te doen om dit verhaal volledig te snappen. Dat vind ik als speler altijd erg fijn. Een logisch en duidelijk verhaal wat je meekrijgt zonder lappen tekst te hoeven lezen. Daar is deze kamer heer en meester in. Een ander pluspunt in de kamer vind ik de muziek. Deze is filmisch en ondersteunt de sfeer in de kamer. Kleine kanttekening; de muziekmix kan hier en daar wel beter. De loopjes zijn af en toe erg kort en hier en daar zitten er 'harde knippen' in. Daar is de eigenaar zich van bewust en is hard aan het werk om dat nog te verbeteren. Maar dat is enkel muggenzifterij.

Technisch zit The Non Believers ook geweldig in elkaar. Je staat een aantal keer echt te kijken van: wtf gebeurt hier nou eigenlijk. Voor mijn gevoel kan dit in een escaperoom altijd twee kanten op gaan. Enerzijds kan dit mega gaaf zijn omdat dit heel goed past in het verhaal. Anderzijds kan het ook voelen als: 'de eigenaar wil even laten zien waar hij technisch toe in staat is'. Bij The Non Believers is het eerste van toepassing. De effecten in deze kamer zijn zó onwijs goed én passen ook nog eens perfect in het verhaal. Ook hier heb ik op twee specifieke momenten serieus kippenvel gehad. Het is een combinatie van gave technische hoogstandjes, die geweldige bombastische muziek en dat in samenspel met gebruik van licht, wow!

De puzzelflow blijft voor ons perfect en we spelen heerlijk door de kamer heen. Alles wat je in deze kamer meemaakt komt uiteindelijk samen in een meesterlijk einde. Tijdens het spelen kom je steeds meer te weten over het verhaal en dat verhaal komt dus samen in het einde. Ik weet het; ik ben een stoere gast van 26 jaar oud, maar ik heb op het einde oprecht even een traantje gelaten. Wat ze hier hebben neergezet is echt een meesterwerk!

Dan openen de deuren naar de ontvangstruimte, na die enorme reis die je hebt afgelegd. Het enige wat ik op dat moment kan doen is klappen. Ik wist oprecht niet wat ik moest zeggen op dat moment. Je hebt zo veel meegemaakt en je moet echt even alles laten bezinken. Wat tof is, is dat Jordin en zijn vriendin zich hiervan bewust zijn. We konden dus even rustig gaan zitten om alles te laten zakken. Zonder meteen de vragen te krijgen als: "Hoe vonden jullie het?", etc. Hierin kun je zien dat zij beiden zo begaan zijn met wat ze hier hebben neergezet. Mooi was ook om te zien dat Jordin zichtelijk aangedaan was omdat wij het zo tof hebben gevonden, de passie straalt er hier echt vanaf.

Ja zoals je aan deze review al merkt is The Non Believers echt een kamer die voor mij in mijn toplijst terecht komt. Het is een fantastisch samenspel tussen verhaal, beleving, puzzels, muziek, effecten, etc. Het totaalplaatje klopt gewoon. Het feit dat ik (als nooit geteste adhd'er) minutenlang stil was, omdat ik gewoon écht niet wist wat ik moest zeggen, zegt denk ik genoeg. Ga deze kamer boeken!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes

  KrullebolGijssambeekTheekopjesjephanieanoukWepsieyour-escape

sjephaniesjephanieEscape GuruMember since: 2021 August 12 (204 rooms played)
Posted on: 2023 july 23

Een ode aan zij die niet geloven

Vandaag is de dag waar we lang naar uit hebben gekeken: we spelen The Non Believers. Hier en daar worden we flink opgehyped en dat is best spannend. Na bijna 200 kamers ben je toch bezig met een stukje verwachtingsmanagment. Ik ben benieuwd wat we mee gaan maken…

Aangekomen in Leiden treden we binnen bij de toffe ontvangstruimte. Daar ontmoeten we de eigenaar en laat dat meteen een match made in heaven zijn. Het is duidelijk dat we iemand voor ons hebben die vol passie aan de kamer heeft gewerkt, dus het enthousiasme stijgt beetje bij beetje. En dan mogen we écht gaan beginnen.

Weet je wat het is, ietwat kritischere reviews worden vaak gezien als lastig om te schrijven. Dat klopt. Maar voor het eerst struggle ik om het gevoel wat deze kamer mij geeft te omschrijven. In mijn hoofd heb ik al meer dan honderd bijvoeglijke naamwoorden gebruikt en dat wordt saai. ‘Toffe’, ‘geweldige’, ‘prachtige’. Je kent het wel. Ik ben bang dat ik er niet omheen kan, want bij de introductie zijn we er direct stil van. What the hell?! En als je bang bent dat je dan meteen je hoogtepunt gehad hebt: nee hoor.

We staan in een machtig mooi decor en hebben de flow direct te pakken. De locatie waar je je in bevindt voelt authentiek aan en de passende puzzels zitten perfect in het decor verwerkt. Er is een mooie balans voor de puzzelaars en de fans van experiences. Er zitten wat pittigere puzzels in, maar de manier waarop je hier gehint wordt, maakt het goed te doen. Binnen ons team had iedereen wel een andere puzzel die hij/zij het leukst vond en ik denk dat dat aangeeft dat er voor ieder wat wils is. De kamer heeft een vrij lineaire structuur en dat is juist bij dit soort experiences erg prettig vind ik. Zo is het ook wel eens lekker om rustig rond te gapen en heb ik zelfs een beetje spijt dat ik dat niet vaker heb gedaan.

Ja en dan. We blijven maar door gaan en raken compleet gedesoriënteerd. Ik zal eerlijk bekennen dat ik niet zo’n fan ben van de term ‘WTF-momenten’, want dat is vrij subjectief. De een staat sneller versteld dan de ander. Dit is oprecht een kamer waarbij die term een understatement is. En dat zonder een show off te zijn in de zin van technische hoogstandjes. ‘Kijk eens wat ik allemaal kan’. Alles wat je ziet, past naadloos in het verhaal. Telkens denk je: ‘Neuh, dat is tof. Maar dat kan niet.’ En dan gebeurt het gewoon toch.

Langzaam maar zeker werken we naar de climax van het verhaal. We waren het unaniem met elkaar eens dat de storytelling hier zó on point is. Je komt geen geplastificeerde A4tjes tegen, geen trilogie aan romans die je door moet spitten en geen video’s die met de lokale buurman zijn opgenomen. En nu klink ik erg denigrerend, maar het lijkt me oprecht lastig om een verhaal te vertellen doormiddel van een escape room. Écht, ik doe het jullie niet na. Maar als je het op deze manier weet te doen, dan is het totaalplaatje voor mij compleet. Decor, geluid, puzzels en eigenlijk alles wat er gebeurt, zorgt ervoor dat je helemaal meegezogen wordt in de wereld van The Non Believers. Ik mag wel zeggen dat we allemaal lichtelijk emotioneel en overdonderd de kamer verlieten.

Wat hebben we toch een fantastische hobby. Kamers zoals deze gooien me weer helemaal terug in het gevoel alsof het de eerste keer is. Er zijn heel veel leuke kamers waar ik me keer op keer weer vermaak, maar dit is wederom zo’n buitencategorie. Ongelooflijk. Mijn persoonlijke advies zou zijn: bouw wat ervaring op en ga spelen. En nee, dat hoeven geen 200 kamers te zijn, maar een beetje feeling is denk ik prettig. Speel je deze redelijk in het begin van je escapecarrière? Dan ga je het geweldig vinden. Speel je deze ver in je escapecarrière? Dan ga je het ook geweldig vinden. Punt. Laat je hoe dan ook niet tegen houden. Ja, sommige elementen kunnen als spannend worden ervaren, maar je gaat er spijt van hebben als je het niet doet.

Het moge duidelijk zijn: hier staat een kamer van wereldklasse. Jordin mag oprecht trots zijn op wat hij hier gebouwd heeft. De bak techniek, de ruimtes, het verhaal… Ik kan denk ik nog wel even doorgaan. Het feit dat we om 2.00 uur ‘s nachts weer thuis waren, zegt denk ik genoeg. Bedankt voor deze experience , de napraat en eigenlijk gewoon bedankt voor alles. De emotie en passie die jij weet te geven, maakt het voor ons een ervaring om niet te vergeten. Hier gaan we het nog lang over hebben en je gaat ons zeker terugzien. Tot de volgende!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Introductie
 • Jordin en Claudia
 • Goede service
 • Ik weet niet wat ik meemaak
 • Verhaal
 • Hoe kan dit?!
 • Beleving

  anoukDrs-jlcGijssambeekWepsieStanyour-escape

MarinkeMarinkeJunior EscaperMember since: 2021 October 05 (23 rooms played)
Posted on: 2023 august 06

Wauw! Gewoon wauw!

Sprakeloos! Ik heb inmiddels wat mooie kamers gespeeld, maar dit overtreft werkelijk waar alles. Gezien ik al vaker een 10 heb gegegeven zou ik graag een 11 geven. WAUW!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  98:05 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Spannend
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Dat ik deze ervaring maar 1x kan beleven.

  Elfeaterpatjehartje1

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 july 26

Ongelofelijk

Ik ben ooit met reviewen begonnen om mensen te enthousiasmeren en te informeren over mijn hobby; escape rooms spelen. Wat is het dan toch heerlijk als je weer eens helemaal los mag gaan in je enthousiasme. Het voelt als een eer om na 180+ gespeelde escape rooms toch weer blij verrast te mogen worden door een nieuwe topkamer in Nederland. Zie deze review dan ook maar als een lofzang voor de fantastische ervaring die wij hebben gehad.

Vandaag gingen we met een combinatie van de teams Ale Blie en De Drie Duitsers (4 personen) naar Leiden om twee kamers te spelen bij Your Escape. Your Escape bevindt zich op een industrieterrein en je kunt hier gemakkelijk gratis voor de deur parkeren ?. Wij hadden hier al een kamer gespeeld deze avond en zijn tussendoor even wat gaan eten. Toen we terug kwamen voor de tweede kamer werden we ontzettend vriendelijk verwelkomt door de eigenaar en zijn vriendin. Zij zouden onze gamehosts zijn vanavond voor The Non Believers.

The Non Believers is een splinternieuwe kamer bij Your Escape. Het verhaal is eenvoudig: Een strenggelovige vader van vijf kinderen is al een tijdje niet meer gezien in de kerk en bij de laatste mis was het pas écht mis, want hier waren ook de kinderen niet aanwezig. Aan ons de taak om bij het gezin thuis te gaan kijken hoe en wat.

Deze escape room heeft me een aantal keer omver weten te blazen. Direct in het begin al tijdens de introductie, maar later in de kamer nog véél vaker. Er zitten in deze kamer regelmatig momenten waarop je doormiddel van technische effecten verbaasd wordt. Als er dan zoiets wonderlijks gebeurd in combinatie met de epische muziek en de perfect afgestelde lichteffecten, dan weet je mij goed te raken.

Het zijn niet alleen de special effects die The Non Believers tot een topkamer maken voor mij. De algehele sfeer is geweldig en passend bij het verhaal. Het decor ziet er prachtig uit. Het past ook telkens perfect bij het gedeelte van het verhaal waarin je je bevind. Je maakt als het waren een reis door en telkens wordt meer duidelijk hoe dingen in elkaar zitten qua verhaal. Het is een intense beleving, waarbij de effecten telkens ondersteunend zijn aan de storytelling. Dit is gewoon geweldig goed gedaan hier én verdient alle mogelijke lof voor de bouwers van deze kamer.

Dan moet er natuurlijk ook nog gepuzzeld worden. De puzzels zijn over het algemeen goed in thema én net als de effecten vaak ook ondersteunend aan het verhaal. De kamer is voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen), met af en toe een parallel uitstapje (= meerdere puzzels gelijktijdig oplossen). Hierom komt The Non Believers, mijns inziens, het best tot z’n recht als je ‘m met maximaal vier personen speelt. Zo blijft iedereen het gevoel houden wat te kunnen bijdragen. De puzzels zijn divers en leuk om te doen. Er zijn redelijk wat puzzels waar je een lange tijd mee bezig kunt zijn, maar gelukkig krijg je daar in deze kamer ook de tijd voor en is het (in ieder geval in ons geval) geen enkele keer frustrerend geweest.

Net als bij de andere escape room van Your Escape zit het hier goed met de natuurlijke spelflow, doordat je gestuurd wordt door de kamer zelf en dan met name via het licht. Dit follow-the-light-principe werkt ontzettend fijn en creëert op een hele natuurlijke manier de sturing die je soms nodig hebt, zonder dat de hints en tips je om de oren vliegen.

Je merkt aan alles dat de bouwers van deze kamer escape-roomliefhebbers zijn. Er zit zoveel liefde in The Non Believers en je ziet gewoon hoe hard hieraan is gewerkt. The Non Believers laat perfect zien dat een escape room ook een medium is waarmee je een verhaal kunt vertellen, net zoals een lied óf een film daarvoor dienst doet. Hierom kwamen we ook applaudisserend uit de kamer met natte ogen. De reis die we hier hebben meegemaakt is er een waar nog lang over nabesproken gaat worden.

Toen we uit de kamer kwamen stonden de eigenaar en zijn vriendin (de bouwers van de kamer) ons op te wachten, om te horen hoe wij hun meesterwerk hadden ervaren. We hebben nog tot in de late uurtjes nagepraat over deze topkamer, maar daarnaast ook gewoon gezellig geklets over van alles en nog wat. Je komt het maar af en toe tegen dat gamehosts zo gastvrij en gepassioneerd zijn, dus dat kan ik alleen maar ontzettend waarderen. Dit maakte voor ons de totale beleving tot een topbeleving. Wat hebben wij genoten in Leiden én wat gun ik iedereen deze ervaring.

Al bij al; Ga The Non Believers nu nog boeken, als je ‘m nog niet geboekt hebt. Je gaat een ongelofelijke reis doormaken met prachtige epische momenten. Bij deze kamer ga je niet door een verhaal lopen, maar een verhaal beleven.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. voornamelijk lineaire puzzels;
- Neem de tijd om te genieten van de kamer, want je hebt tijd genoeg voor de puzzels;
- Laat je verwonderen;
- Ben je angstig aangelegd? Deze kamer is absoluut niet eng, dus laat je daardoor niet tegenhouden.
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, bewaar dan deze ‘de beste’ voor het laatst;
- Ga ‘m maar gewoon spelen, je krijgt hier absoluut géén spijt van.

Beste mensen van Your Escape, Jordin en Claudia, wat hebben wij een topavond gehad in Leiden én wat ben ik toch blij als escape room eigenaren mij weer zó enthousiast weten te krijgen voor het escapen door het creëren van zo’n geweldige ervaring. Wees trots op wat jullie hebben neergezet, want dat mogen jullie écht zijn. Jullie hebben een topervaring neergezet én dat zal ook snel beloond worden door een plekje in de top 5. Bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid en wellicht tot snel (want dan kom ik ‘m nog een keer spelen ?).


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Technische effecten
 • Special effects
 • Licht en geluid
 • Follow-The-Light-Principe
 • Verhaal
 • Beleving
 • Natuurlijke puzzelflow
 • De eigenaren/bouwers
 • Liefde/passie voor escape rooms
 • Origineel
 • Spannend

  Wepsiesjephanie

jsm_vsjsm_vsEscaperMember since: 2017 November 14 (68 rooms played)
Posted on: 2023 july 09

Kon mijn ogen en oren niet geloven

Wat Jordin hier samen met zijn hulptroepen heeft neergezet is niet normaal zo goed. Wij zijn van de ene verbazing in de andere geraakt en hebben ons twee uur lang laten onderdompelen in deze fantastische ervaring. We moesten na afloop echt even bijkomen van wat we allemaal hebben meegemaakt en ik was oprecht geëmotioneerd. Niet normaal. Voor mij een van de beste kamers die ik ooit heb gespeeld. Kortom niet nadenken gewoon boeken deze kamer en neem vooral de tijd om te genieten van alles wat je ziet, wat je meemaakt en laat je onderdompelen in de sfeer van deze kamer. Eerst zien, dan geloven❤️❤️❤️❤️. Jordin dank je wel, ook weer voor je heerlijk hartelijke ontvangst en fijne nazit! Heel veel succes met deze prachtige kamer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  119:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit

  jsm_vsyour-escape

SirClaySirClayEscape ExpertMember since: 2021 December 02 (120 rooms played)
Posted on: 2023 july 06

Deze kamer gaat ‘te ver’

Ok waar zal ik beginnen. Wauw, wauw, wau heb al wat kamers gezien. Maar hetgeen hier plaats vindt heb ik letterlijk nog nooit gezien. Het begint al met een keiharde intro. De kunst is om dit minimaal vast te houden. Deze kamer weet het te presteren om vanaf dat niveau alleen maar omhoog te gaan.

Hetgeen dat deze kamer onderscheid is dat de kamer super nice is ingericht. En de techniek deze kamer maximaal ondersteunt. Gooi daar precies de puzzels in die je de kamer laat beleven maar niet te moeilijk zijn. Maak de puzzels zodanig dat je de kamer dient te gebruiken om de puzzels op te lossen. Gooi dat in een beker en meng deze. En je krijgt de perfecte kamer: The non believers.

De passie van Jordin en zijn creativiteit komt helemaal terug in de kamer. Daarnaast humble blijven zorgt ervoor dat het van de kamer tot aan de service klopt.

Het enige ik hier aan nog kan toevoegen is dat je deze kamer MOET spelen. Voor mij staat deze kamer stijf, dik bovenaan op dit moment. Als hiermee de nieuwe standaard is gezet. Haha, kijk ik heel erg uit naar de kamers die zullen volgen!!!

PS: de volgende keer zijn wij op tijd ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Perfect!!!!!!
 • Wat is dat?

  sjephanieyour-escape

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertMember since: 2020 February 24 (78 rooms played)
Posted on: 2023 june 19

Waanzinnig! Favoriet voor ons!

Zo blij dat ik weer naar Your Escape kon gaan! Ik keek eigenlijk vanaf het begin dat deze kamer was aangekondigd er al naar uit! Tegelijkertijd ook extra spannend, kunnen die hoge verwachtingen die ik na Rebecca had waargemaakt worden? Ja, absoluut wat ons betreft!

Na een hele enthousiaste hereniging met Jordin en gezellig kletsen, was het daarna tijd om te starten. De start is gelijk spannend en anders dan anders en meteen wisten wij: dit gaat een topkamer worden! Je wordt meteen al meegenomen in het verhaal, wat heel fijn is en meteen de sfeer maakt voor alles wat we gaan meemaken.
Net als bij Rebecca, vind ik dit verhaal erg sterk. Alles wat je ziet heeft met het verhaal te maken en tussendoor krijg je (in het Engels) steeds meer context te horen over het verhaal. Praat na afloop ook zeker na met Jordin en/of Claudia, want alles in de kamer klopt en is er met een reden. De knipogen hierbij naar andere escaperooms en de eigenaren hiervan zijn ook erg tof gedaan!

Gaandeweg kom je meer en meer te weten over het familiegeheim en gebeuren er de meest bizarre dingen om je heen...Wauw, wauw, wauw, hoe is dit in godsnaam gedaan? Het decor is prachtig, de soundtrack is sterk, de puzzels sluiten perfect aan op het verhaal...
Tegenwoordig zie je steeds meer dat escaperooms of-of zijn: of beleving, of puzzels. Ik vond deze kamer een perfecte mix van puzzelen en beleven; waarbij we zowel lineair samen konden werken, als parallel aan de slag konden gaan, als opgaan in de belevenis wanneer het verhaal dit 'van jou vraagt'. Dit geeft af en toe de nodige spanningen, maar laat dat je niet tegenhouden en beleef alles!
Als ik zeg dat ik vrijwel alle emoties voelde tijdens het spelen van deze kamer, dan is dit niet overdreven!

Na afloop (bizar dat we 2 uur binnen zijn geweest en de tijd toch voorbij vloog!) hebben we vol enthousiasme nagepraat, al onze vragen kunnen stellen en vooral heel erg zitten nagenieten. We konden zeker wel concluderen dat dit een nieuwe favoriete kamer is, waarbij we allemaal wel nog langer opgesloten hadden willen zitten!

Jordin (en Claudia natuurlijk!) heel erg bedankt voor deze waanzinnige ervaring, de fijne begeleiding en de gezelligheid! Deze 'grootste fan' heeft er onwijs van genoten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Jordin :)
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Verhaal

  your-escapeUnicorn power

Grootse en meeslepende beleving verpakt in een ingetogen familiedrama. Ga het beleven!!

Op de officiële openingsdag van de non believers mocht ik met mijn escape team deze kamer gaan spelen. Na het spelen van Rebecca was ik al enorm onder de indruk van Jordin zijn bevlogenheid en escapeskills. Ik was dan ook blij met de kans om via crowdfunding een steentje bij te dragen aan het ontstaan van deze nieuwe kamer. En eindelijk was het dan zo ver!

Bij binnenkomst werden we meteen hartelijk ontvangen. Met gezonde spanning namen we plaats aan tafel, klaar voor de start! Spannend natuurlijk voor iedereen, omdat voelbaar is hoeveel passie en uren (jaren!) dedicated attention in deze kamer zit. Bij de start wordt meteen duidelijk dat dit een kamer van formaat is. We werden op spectaculaire wijze het familiedrama in gezogen en zo konden we echt beginnen. Over de inhoud van de kamers ga ik niet veel vertellen, dat moet je echt zelf gaan beleven en zien. Woorden als groots, immersive, bombastisch, indrukwekkend, grensverleggend zijn allemaal van toepassing op deze escape. Wat mij betreft ligt de nadruk meer op experience dan escape. Jordin neemt van te voren op een prettige manier wat tijdsdruk weg en zorgt er voor dat je vooral kan genieten van alle ruimtes. Er is goed nagedacht over de mate van belasting/prikkels. Precies wanneer je het overzicht dreigt te verliezen kom je terecht in een ruimte waarbij eenvoud de boventoon voert. Qua puzzels is het goed te doen, op 1 puzzel na, zaten er (voor ons) geen enorme breinbrekers tussen, maar wel vermakelijke, afwisselende puzzels waar je goed moet samenwerken. Wat ik al zei, nadruk ligt vooral op de experience van de tocht die je maakt. Het verhaal zit goed in elkaar: het ontrafelt zich op natuurlijke wijze. Bij complexe storylines kan ik nog wel eens het gevoel hebben dat ik vanalles mis (en dat vind ik dan weer zonde en storend): hier word je moeiteloos meegenomen in het verhaal omdat het logisch is.

Het is een technisch meesterwerk, waarvan je denkt dat niet kan, gebeurt toch. De technische hoogstandjes zijn zorgvuldig weggewerkt waardoor je iedere keer verrast wordt. De kamers zelf zijn mooi in thema, prachtig ingericht waardoor je je in de tijd van het verhaal waant. Er is fijne afwisseling tussen spanning, avontuur en veel plezierige anticipatie op wat komen gaat. Bij ernstige claustrofobie moet je wellicht een bijzonder moment overslaan, maar voor wie twijfelt: maak de angst/zorg niet te groot, het is te doen. Degene uit onze groep die koos om het niet te doen, had achteraf in elk geval spijt.

Het is (altijd) goed om bewust te zijn van je verwachtingen. Als je een fanatieke puzzelaar bent en graag veel eureka-momenten wil meemaken en juist bescheiden settingen waardeert, wees je dan bewust dat daar de focus niet op ligt. Maar ga deze dan toch spelen :)
Het is ook niet de beste keuze om dit je eerste escape ervaring te maken, dan krijg je het zwaar met je nieuwe hobby ;)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

  mierlootjesyour-escape

OuterGroundOuterGroundJunior EscaperMember since: 2016 June 17 (100 rooms played)
Posted on: 2023 june 06

Woo Wat een Ervaring met de hoofdletter E

Oke, Dat Your Escape snapte hoe het werkt dat weten we al even.
Dat Jordin een bevlogen eigenaar en hele goeie vent is ook.

Maar ik meld u. Jordin gaat met Your escape de top van Nederland bestormen.

The Nonbelievers is echt een parel van een escape room. Wat een mooie escape room waar zoveel ziel en zaligheid in zit. Dit merk je aan alles. Het geluid is fantastisch. De afwerking is top. De puzzels zijn krachtig.

Eigenlijk alles wat ik zou vertellen is een spoiler. Maar dit is een ervaring die je niet snel nog een keer ergens zal zien.
Dit was echt heel tof. Die twee uur vliegen voorbij.

De passie straalt eraf in deze kamer. Wij waren redelijk verbluft met alle mooie elementen en technieken.

Jordin en de rest die natuurlijk heeft meegeholpen: Jullie zijn fantastisch :)

Groeten uit Rijswijk van OuterGround


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Logica
 • Beleving
 • Goede service
 • WOW
 • Verhaal

  psmuldersEscapEline

Een Efteling-esque experience in een christelijk jasje

The Non Believers is een NEXT LEVEL escaperoom experience. Qua techniek en sfeer was dit heel indrukwekkend. De spanning van deze kamer zit hem voornamelijk in de gebruikte technieken; ik was continu gedesoriënteerd op de best mogelijke manier door alle bewegende elementen en effecten. Bij iedere puzzel die je oplost had je GEEN IDEE wat er op je stond te wachten. We stonden continu versteld van alles wat er om ons heen gebeurde. Ook de puzzels waren leuk, uniek en thematisch. Je kunt zien dat er in de uitwerking van deze escape room veel tijd en aandacht aan is besteed. een fantastische ervaring van begin tot eind. Zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Team: Zero Drop Weather

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Techniek
 • Verhaal

  Persephone

ElfeaterElfeaterEscaperMember since: 2021 June 22 (32 rooms played)
Posted on: 2023 august 06

I'm a believer!

Holy. Crap.

Wat een kamer.
De beleving, techniek en fenomenale soundtrack zijn ongeëvenaard. De 'eng'-tag is overbodig, de kamer is niet eng, geen jumpscares, maar is wel spannend.

In verhouding is deze kamer ook nog eens gewoon spotgoedkoop. Niet over nadenken, deze toekomstige Terpeca-topper moet je gewoon nú boeken!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Team: Oklahoma

Escaped: Yes  98:05 min


 • Sfeer
 • Soundtrack!
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede service
 • Puzzels
 • Kan hem maar één keer voor het eerst spelen

  patjehartje1

patjehartje1patjehartje1EscaperMember since: 2022 June 03 (35 rooms played)
Posted on: 2023 august 06

Dit kun je niet van te voren bedenken

Ik had soms het gevoel alsof ik in een film zat. Wat een hele leuke en gave ervaring.
Ook voor mensen die niet houden van een enge kamer: Laat je niet afschrikken. Het is spanned maar er zitten geen vervelende jump scares in. Ik ben ook een bangerik maar ik vond de kamer echt helemaal top. Ik raad hem iedereen aan.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Team: Oklahoma

Escaped: Yes  98:05 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend

  Elfeater

WOW

Rebecca staat al lang op ons verlanglijstje, maar toen we lazen dat de makers van Escape from Wonderland deze Non-believers al tijdens de opbouw aanraadden werd Rebecca even op het tweede plan gezet. Het was met dank aan afgesloten bruggen en drukte onderweg een flinke rit, maar we hebben het er met liefde voor overgehad. We werden even zenuwachtig door het mailtje dat we vlak voor we de auto instapten kregen: er is (nog) geen airco, dus neem als het kan een waaier mee, want het wordt best warm in de kamer. Ohoh, waar haal je op het laatste moment een waaier vandaan?! Niet dus, maar een aan stukken gescheurde schoenendoos moest de klus dan maar klaren.
Alleraardigst ontvangen, geen spoortje van haast, gezellig gepraat en toen... Aan de slag. Natuurlijk zijn er verschillen in originaliteit van hoe een kamer begint, maar deze.... sloeg alles. Jammer dat het een spoiler is, ik zou graag vertellen over dat geweldige begin. We zijn meestal langzame starters, maar we zaten in deze kamer vanaf het begin in een super goede flow. Ondanks dat we de tijd hebben genomen overal om ons heen te kijken kwamen we met een halfuur tijd over naar buiten. Intens gelukkig en stuiterend om alles wat we hadden meegemaakt. Overigens was er een klein momentje dat dat geluk omsloeg in pure angst. Er zit een moment in waarin je individueel in een kleine ruimte bent. Ik ben behoorlijk claustrofobisch aangelegd, maar ik heb het overleefd en achteraf gezien viel het ook best mee. Het duurt nog geel halve minuut. Laat je daar dus niet door weerhouden. En oh ja, het was inderdaad warm, maar ook dat was uiteindelijk wel te doen.
Niks dan lof voor de maker/bedenker die ook nog eens een super sympathieke en gezellige gastheer is. We weten nu helemaal zeker dat we Rebecca ook nog een keer gaan doen. Tot dan!

Mijn 75e kamer


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Super originele uitwerking
 • Goede spanning
 • Zichtbaar met liefde gemaakt
 • Goede afwisselende puzzels
 • Goede begeleiding
 • Mooi afgerond verhaal
 • Eigenlijk alles dus

  Unicorn power

Escape SheepEscape SheepEscape GuruMember since: 2021 October 04 (152 rooms played)
Posted on: 2023 july 06

Hallelujah!

Top kamer, gewoon DOEN! Bedankt voor alle gastvrijheid en de topavond!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Alles

  Maartjes86

mallemakkermallemakkerJunior EscaperMember since: 2019 April 21 (34 rooms played)
Posted on: 2023 june 05

The next-level escape experience

Ik schrijf deze recensie de dag nadat wij The Non Believers mochten meemaken en zit nog steeds te denken over wat er allemaal is gebeurd. Na een paar jaar geleden Rebecca gespeeld te hebben, waren we blij om deze kamer 'in een early stage' te mogen spelen.

Wat een bijzondere kamer, met een liefde voor de hobby gebouwd.

Onthaal:
Bij het binnenkomen van het pand waarin zowel Rebecca als The Non Believers zich bevinden, kom je in een middelgrote ontvangstruimte die mooi is aangekleed. Een tijd geleden hebben zij mooie stappen gemaakt met het aankleden van de ontvangstruimte, en dat is naar mijn mening goed gelukt. Wel een kleine opmerking is dat de ingang en ontvangstruimte vrij donker kunnen zijn voor mensen met minder zicht in het donker.

Jordin die ook voor ons Rebecca een aantal jaar geleden heeft gehost, herkende ons nog (ook door een klein 'ongelukje' met een microfoon in onze groep.. Nogmaals sorry! ;-)) waar we nog even flink om hebben kunnen lachen.

Oh well, nu het belangrijke deel van deze recensie.. De kamer!

Kamer:
Allereerst, ik zal proberen niets te verklappen maar wat een bijzonder avontuur hebben wij meegemaakt. Van spektakel en emotie, tot het licht en het geluid.

Het decor sloot prachtig aan op het verhaal waarin het kamer ons omarmde. Er vielen geen 'props' uit z'n plek, en alles was heel natuurlijk neergezet. Hier is heel veel aandacht aan besteed, en dat merk je door heel de kamer heen.

Het licht- en geluidwerk was fantastisch, soms heb ik het echt als een soort 'Efteling Droomvlucht 2.0' ervaren waarin je gewoon even stilstaat in wat er allemaal eigenlijk wel niet gebeurd. Ik zou aanraden om deze kamer niet door te sprinten, maar soms even waarderen wat voor wereld er om je heen is gebouwd. Het is allemaal prachtig afgewerkt en komt heel realistisch over waardoor je echt 'deel van het verhaal' wordt.

Dan nu de kamer zelf. De flow heel de kamer door is echt fantastisch over nagedacht. De logica achter de puzzels in de ruimtes valt allemaal op z'n plek en eigenlijk is er niet echt ruimte voor de gedachte 'wat moeten we nu weer doen!??!?!'. Er is verder nauwelijks gebruik gemaakt van sloten etc. maar in deze kamer is er echt gekeken welke puzzels gebruikt kunnen worden om de ervaring in leven te houden. Dit is naar mijn mening volledig gelukt. (Als je 't een en ander van techniek weet, kan je soms wel even stilstaan met de gedachte: Wat moet dit enorm veel werk en tijd gekost hebben..) Des te meer reden de kamer te waarderen!

Conclusie:
Jordin heeft echt een prachtexemplaar neergezet met liefde voor de hobby van Escapen. Zoals ik al zei, zijn wij soms gewoon even gestopt met puzzelen om de kamer te waarderen. Dit zal ik dan ook echt mee willen geven wanneer je deze kamer wilt gaan spelen. Ga niet voor de snelste tijd, maar geniet van de kamer. De 'film' die zich om je heen speelt wordt allemaal duidelijk tijdens het spelen van de kamer, dus sta stil en geniet van de geluidsfragmenten in plaats van het doorpuzzelen. Nadat wij klaar waren met de kamer, merkte je bij Jordin ook nog gezonde spanning omdat de kamer nog niet zo lang draait. Gelukkig was dat nergens voor nodig, en liet de techniek zeker niet in de steek. De kamer verliep vlekkeloos!

Momenteel hebben wij als groep ca. 70 kamers gespeeld, maar er komen momenten voorbij waarbij wij even op het verkeerde pad gezet werden wat er zou gebeuren. Dit is echt heel leuk om mee te maken, omdat je gewoon het gevoel krijgt dat je niet meer weet wat de kamer allemaal te bieden heeft.

Bij het napraten van de kamer samen met Jordin, was eigenlijk onze unanieme mening dat deze kamer een prachtige plek in de TERPECA verdient en ik durf er op te wedden dat dit pareltje hier ook zeker een mooi plekje warm zal houden bij de volgende TERPECA-lijst.

Jordin, bedankt voor de fantastische ervaring en ik wens je al het geluk toe met deze kamer (Al ben ik niet bang dat dat zeker moet lukken! ;-))


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Team: De Malle Makkers

Escaped: Yes


 • Het decor!
 • Het licht en het geluid!
 • De flow!
 • De host! (Jordin)
 • De gehele ervaring!

  your-escape

Next level escape room. Waanzinnig!

Wauw! Wat een waanzinnig gave kamer is dit!
We waren na Rebecca ontzettend benieuwd hoe Non Believers zou worden.
De verwachting waren hoog gespannen, maar werden ruimschoots overtroffen.
De speelduur van 2 uur (!) was niet overdreven, want je gaat door van de ene beleving naar de volgende en de tijd vliegt voorbij.

De opening is al heel verrassend en geweldig uitgevoerd.
Ondersteund door geweldige muziek zit je meteen helemaal in de juiste sfeer.
De kamer weet het verhaal goed te vertellen en die sfeer is continu aanwezig.
De puzzels zijn origineel, verrassend, afwisselend en erg leuk uitgevoerd.
De flow van de kamer was voor ons heel logisch en prettig.

Je kan de kamer met 2 tot 5 personen doen.
Met 2 personen moet je dan flink aan de bak.
Wij waren met z'n vijven en iedereen kon lekker meedoen met de puzzels, er was voor ieder wat wils.
Soms waren er parallelle puzzels en op andere plekken weer puzzels waar je met meerdere personen moest samenwerken.

De kamer is soms wat donkerder vanwege de sfeer. Omdat ik zelf heel weinig zie in het donker had ik een klein lampje bij me, dat had ik vooraf ook gevraagd of dat mocht. Dat moet je echter alleen gebruiken als je een puzzel echt niet goed kan zien en verder het lampje uitlaten, want anders mis je de sfeer die juist in deze kamer zo goed wordt opgebouwd.

Er zit 1 moment in waar je even in een kleine ruimte zit.
Wij vonden dat allemaal fantastisch en het draagt echt bij aan de beleving.
Dus ook als je dat spannend vindt, is het goed om te weten dat het maar kort duurt en heel goed bij de kamer past.

Het aantal ruimtes/belevingen in deze kamer is ongekend en vooral de overgangen zijn heel gaaf gedaan!
Je gaat werkelijk van het ene wauw moment naar de volgende.
We keken elkaar regelmatig grijnzend aan, genietend van alle spelmomenten.
De technieken die gebruikt zijn in deze kamer zijn ook echt next level.
Wij hebben al meer dan 50 kamers gedaan (ook in het buitenland), maar deze staat nu met stip op nummer 1.
Deze kamer kunnen we iedereen echt van harte aanbevelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  your-escape

Ongelooflijk spektakel!

Wat een gave kamer is dit zeg! Nog nooit eerder zo'n geavanceerde kamer gezien met wat er allemaal gebeurde. Echt een onwijs gave ervaring, goed verhaal, leuke puzzels en gewoon een spektakel! Echt een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  106:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal
 • Puzzels

  mierlootjes

Grensverleggende thriller

In de laatste review zei ik al dat we niet konden wachten deze kamer te spelen. Ons geduld werd op de proef gesteld, maar het was het wachten meer dan waard!

De ontvangst 
Niet alleen wij maar ook de eigenaar was gezond gespannen voor deze escape. Wij waren de eerste niet testgroep die het spel speelde! De ontvangst vond plaats in een op de veranda naast de bar. De opstart van de kamer is indrukwekkend met een verrassende start. We dachten nog het zal toch niet dat….en precies dat gebeurde. 

De kamer
De kamer is immens met een mysterieuze sfeer en een heerlijke flow. De kamers zijn tot in detail afgewerkt en dragen bij in het verhaal. Net als bij Rebecca ontvouwt dit verhaal zich gedurende het spel.

Er zitten meerdere hele indrukwekkende effecten in deze kamer. Het is wel belangrijk te weten dat er voor mensen met claustrofobie een lastig punt kan zijn. Hier wordt je namelijk afgezonderd in een kleine ruimte. 

De puzzels 
Er is genoeg te puzzelen. We waren met vier en waren steeds allemaal bezig. Het niveau van de puzzels is niet te ingewikkeld en vooral logisch van aard. Er zijn weinig slotjes maar vooral veel puzzels die de volgende stap van het verhaal ontvouwen. Meestal wordt er lineair gepuzzeld maar soms kan het ook parallel (al deden we dat meestal niet).

Het oordeel
We zijn zwaar onder de indruk van deze kamer. Een uur na onze escape zaten we de beleving nog te verwerken.

De bouwer is als een soort chefkok in een sterrenrestaurants: hij maakt een gerecht waar je soms even bij na moet denken wat je er precies van denkt. Toch is het aan het eind zo samengesteld dat het iedereen smaakt. Zo is het ook met deze kamer, er zijn wellicht onderdelen die je meer of minder bevallen maar het geheel is een topervaring die je niet makkelijk vergeet. Iets om nog lang over na te dromen….of worden het nachtmerries?


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  100:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Verhaal

  mierlootjes

Suus2Suus2Escape ApprenticeMember since: 2022 August 25 (15 rooms played)
Posted on: 2023 september 22

Wauw!!

Wat een gezellig ontvangst, geweldige kamer(s) ,één en al sfeer/beleving.
Wauw wauw wauw!!!
We gaan niet meer verklappen, gewoon boeken en spelen ;)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Anthony TeunenAnthony TeunenEscape GuruMember since: 2021 July 11 (8 rooms played)
Posted on: 2023 september 22

Rillingen

Als laatste escaperoom van de dag, na Escape from Wonderland en Rebecca gespeeld te hebben, gingen wij dan afsluiten met een knaller, de huidige nummer 2 op Escapetalk, en terecht!!

Een zeer vriendelijke ontvangst en heel originele intro. Wat is er gebeurt met de familie waarvoor iedereen zo veel respect had?

Je bent vooral in het huis van de familie, maar dan krijgt heel het verhaal een wending, waar zijn wij overal geweest?

Ik raad het je aan om het even zelf te gaan uitzoeken want ik krijg al rillingen als ik er gewoon aan denk!

Alles is in perfecte staat en de combinatie van techniek, verhaal en decor maakt dat deze kamer terecht goede beoordelingen krijgt.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

KatjaDKatjaDEscaperMember since: 2022 July 10 (29 rooms played)
Posted on: 2023 september 15

Wat een heerlijk avontuur!

Nadat we al een tijdje geleden voor Rebecca waren gekomen en toen al de enthousiaste verhalen van de eigenaren hoorden over hun plannen voor deze waren we nu heel benieuwd. Het enthousiasme wat ze toen al toonden was geheel terecht! Wat een juweeltje! Prachtig gemaakt, voor mooie en bijzondere snufjes en wendingen. Puzzels waren niet super ingewikkeld maar precies fijne uitdaging, lekker creatief. Maar hoe mooie en vernuftig allemaal.. wauw! Well done! Deze kamer staat terecht hoog in de lijsten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  108:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Prachtig decor
 • Vernuftig

 

MelinaOhMelinaOhJunior EscaperMember since: 2019 December 15 (25 rooms played)
Posted on: 2023 september 12

Sprakeloos

Vanavond deze kamer gespeeld en echt, ik ben sprakeloos. Wat een fantastische kamer. Eigenlijk geen escape room maar een escape beleving. Alles klopt, je voelt je echt totaal in een andere wereld, in het verhaal. Locatie, geluid, techniek. Wow, wow, wow. Alle emoties zijn door mij heen gegaan. Deze kamer moet je gewoon gespeeld hebben. De maker heeft zichzelf echt overtroffen. Ik had hoge verwachtingen en het was nog veel beter dan ik dacht.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Petra_B..Petra_B..Escape MasterMember since: 2018 October 07 (242 rooms played)
Posted on: 2023 september 10

GEWELDIG

Wauw!! Wat heeft hij weer een parel van een kamer gebouwd!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  101:32 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

 

mpolmpolJunior EscaperMember since: 2019 May 28 (42 rooms played)
Posted on: 2023 september 10

APPLAUS!!!!

Technisch fantastisch, puzzels helemaal leuk, decor prachtig, muziek prima... kortom, als er hier iets negatiefs over te melden is, is het spijkers op laag water zoeken. We hebben genoten!!!
Applaus voor de maker, even bijkomen en napraten met een drankje is wel even nodig...


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterMember since: 2018 December 31 (214 rooms played)
Posted on: 2023 september 12

Wat een belevenis!

Fantastisch mooi gemaakt! Zowel de aankleding als de techniek. Groots opgezet, goed verhaal waarin je helemaal wordt opgenomen, verrassend, origineel, spannend. Ook erg leuk voor- en napraten met de enthousiaste maker en host!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  101:32 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

MaapzMaapzEscaperMember since: 2021 November 21 (42 rooms played)
Posted on: 2023 september 17

Wat een entree!

Na twee weken eerder Rebecca te hebben gespeeld was nu The Non Believers aan de beurt.
Deze escape is er één die je moet beleven om te snappen wat iemand erover verteld. Toen we eruit kwamen waren we er stil van, want het is nogal wat wat je meemaakt in 1,5 á 2 uur tijd. Inmiddels is het een week geleden dat we hem speelden en heb ik de tijd gehad om alles te laten bezinken.

Wat ik jammer vond was dat de eigenaar meerdere malen zei dat we niet te hoge verwachtingen moesten hebben, omdat het dan alleen maar kon tegenvallen. Hier werd naar mijn idee iets teveel de nadruk op gelegd terwijl ik dan denk: je mag als eigenaar echt wel trots zijn op wat je gemaakt hebt en trots zijn dat je momenteel op de tweede plaats van escapetalk staat met deze escape. Het is toch iets waar je jaren hard aan gewerkt hebt. Maargoed... De escape begon en het begin vond ik echt ontzettend tof! Sowieso klopte de eerste ruimte helemaal en de puzzels vond ik hier erg leuk, gevarieerd en goed.

De techniek(en) in deze escape zijn super. Hoe bepaalde dingen zijn gemaakt is echt tof. Maar hierbij wel een klein puntje van kritiek, soms vond ik de techniek niet perse bijdragen aan het verhaal of aan een puzzel en dat vond ik jammer. Naarmate de escape vorderde vond ik de puzzels minder sterk worden. Ik hou echt van goede puzzels en ik vind het leuk als ik ook op het gebied van puzzels verrast wordt. Ik zal niet zeggen dat de puzzels niet goed waren, maar ik had het leuk gevonden als ze op sommige momenten origineler waren geweest.

Op een bepaald punt moet je iets doen en dan is het misschien handig als je niet claustrofobisch bent aangelegd. Ik vond dit echter heel erg tof ;) Op escapetalk staat er een spinnetje bij deze escape en wordt hij omschreven als eng. Dat vind ik niet kloppen, ik heb een aantal spannende kamers gespeeld en deze is er niet één van. Ik had het leuk gevonden als er juist wat spanning in had gezeten!

En nu de grote vraag, hoe ga ik deze escape scoren?
Ik vind het lastig. Ik zie tot nu toe alleen maar tienen, maar voor mij was deze escape geen 10. Een 10 zou zijn als ik naderhand het idee heb dat de escape helemaal perfect is zoals hij is en dat ik er niets aan zou veranderen. Dat gevoel heb ik niet (ik zou sommige puzzels wat vernieuwender maken en de spanning iets meer laten opbouwen). Wel vind ik het een super gave escape die ik anderen zeker aan zou raden om te gaan spelen! En wat me vooral bij zal blijven was die enorm gave entree!!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great