Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Save the kingdom

Delft , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Save the kingdom

For centuries, the peoples lived peacefully side-by-side until a major disaster occurred and the sacred Delvenstone was stolen.

Since, there has been nothing but misfortune across the lands.

ate, envy and accusations between the peoples obstruct the cooperation needed to find a solution.

Now, great Evil approaches, which demands the nations to work together.

Can you find the Delvenstone, before it is too late and Good can never return?

N.B. You travel through various worlds. Tall people will have to stoop regularly.

Leave your stiletto heels at home and Mind your Hat / Head.Themes

Adventure

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Video playback

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

19 likes

114 visitors

91.5% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Oude Delft 205 A
2611 HD, Delft
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

94 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

kakayakakayaJunior EscaperMember since: 2017 September 19 (28 rooms played)
Posted on: 2019 October 9

Prachtige kamer in fantastische stijl

Deze escaperoom zit in een prachtig pand midden in het centrum van Delft, wat absoluut bijdraagt aan de eerste goede indruk. De ontvangst was heel hartelijk en erg leuk dat je start met een mooie introductie en een "opwarmer" voordat je daadwerkelijk de kamer instapt.
En dan begint het feest pas! De sfeer staat als een huis en de aankleding van de ruimte klopt tot in de puntjes. De verschillende koninkrijken hebben elk hun eigen passende sfeer.
De zeer gevarieerde puzzels tillen deze kamer naar een hoger niveau, waardoor iedereen iets bij kan dragen. Ook voor 5 ervaren escapers is er meer dan genoeg te doen om iedereen bezig te houden.
Kortom, echt een enorme aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sterke verhaallijn
 • genoeg te doen voor grotere groep
 • veel verschillende soorten puzzels
 • "opwarmer" vooraf
 • service / ontvangst
 • aankleding, echt... WOW!
 • Het duurt maar een uur, dan is het alweer voorbij

  DelftEscapeMarinde

Walter G4IWalter G4ISenior EscaperMember since: 2018 August 29 (55 rooms played)
Posted on: 2019 September 13

Dit is echt genieten van je hobby!

Na een dag werken kwam ik thuis en mijn vrouw riep: Kom we gaan aan de hobby! Ik liep naar de slaapkamer ...... om mijn vrijetijdskleding aan te doen en stapte bij haar in de auto. In Delft parkeerde wij vlak bij een mooi historisch pand in mijn geboortestad en mijn vrouw belde er aan. Een warme ontvangst viel ons ten deel en binnen voelde het aan als een herberg uit lang vervlogen tijden. Ik moest mij weer omkleden want we gingen op reis....,, Het bleek een reis naar het midden der aarde. Hier leven andere wezens en gelden er andere regels. Alsof ik droomde voelde ik de strijd tussen goed en kwaad losbarsten en ik deed mee. Diverse moeilijke obstakels zorgden voor een strijd die mij van het ene volk naar het andere deed reizen om te zorgen dat wij allen het kwaad konden verslaan. Het was een bittere strijd maar gelukkig had ik een engeltje op mijn schouder die mij de weg wees in moeilijke tijden. Het lukte!! Het kwaad werd verslagen en toen schrok ik wakker en zat weer in de herberg. Wilt u wat drinken?
Had ik dit allemaal gedroomd? Het leek allemaal zo echt!!!!

Zet deze kamer op je Bucket-list want, ook al hou je niet van Fantasy, deze kamer is echt fantastisch!
Nederlanders willen altijd een hoog cijfer maar geven zelden een 8 of hoger..... Dat klopt, dus dan geef ik deze maar een 10!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Hint-systeem
 • Puzzles
 • Enthousiaste host met veel tips voor andere kamers
 • Verhaal
 • Aankleding
 • Gescheiden ontvangstruimtes
 • Ontvangst
 • Men maakt er maar 1!

  andy_bauchDelftEscape

StanStanSenior EscaperMember since: 2017 November 13 (87 rooms played)
Posted on: 2021 November 2

Escapen in Hobbit stijl

Tijd voor kamer drie op deze escapedag; Red het Koninkrijk. Ook naar deze kamer was ik onwijs benieuwd na het lezen van de velen goede reviews. We verplaatsen ons van Rijswijk naar het centrum van Delft. Deze kamer bevindt zich in hartje centrum in een monumentaal pand. We stapten het prachtige grachtenpand binnen en we bevonden ons meteen in een mooie nostalgische wachtruimte. Na een enthousiast gesprek met onze gamehost, was het tijd voor een korte proef alvorens we met onze Quest konden beginnen. Het was immers belangrijk om te kijken of we wel waardig genoeg waren om aan deze quest te starten.

We werden in een – iets minder sfeervolle – ruimte geplaatst om een reeks van puzzels opte lossen. Dit haalde mij persoonlijk meteen weer uit de sfeer. De puzzels hebben niets met het verhaal van de kamer te maken en ik vraag me ook echt af waarom ze ervoor hebben gekozen dit toe te voegen. Ik denk dat er veel meer mogelijkheden zouden zijn om de kamer velen malen mooier te introduceren.

Enfin, na wat kleine frustraties, mochten we dan eindelijk gaan beginnen aan onze Quest. Het monumentale pand past perfect bij het thema van deze kamer! Echter was dit voor mij (1.91m lang) meteen het grootste nadeel van deze kamer. Het oude pand heeft namelijk onwijs lage plafonds. Nogmaals, heel tof in thema. Voor mij was dit echter totaal niet werkbaar, na 10 minuten met je nek gedraaid te staan omdat je anders echt niet rechtop kan staan, had ik oprecht al last van mijn nek.

De kamer ziet er verder wel onwijs tof uit. De puzzels zijn mooi verwerkt in het thema, maar over het algemeen niet heel lastig. De flow in deze kamer is daardoor wel erg goed. Ik heb de Tolkien films in een ver verleden een keer gezien, maar het verhaal wat in de kamer zit, was voor mij wel duidelijk. Na een dik half uur, stonden wij weer buiten. Samen met de gamehost liepen we de kamer nog even door om alles nogmaals eens goed te bekijken.

Samenvattend is dit best een leuke kamer om te spelen met families. Voor wat meer ervaren escapers zal deze kamer wellicht wat makkelijk zijn. Zeker gezien de prijs die je voor deze kamer betaald, is het best ‘jammer’ als je dan na een half uur alweer buiten staat. Daarnaast raad ik iedereen van 1.80m of groter echt af om deze kamer te spelen. Op veel momenten in de kamer ben ik gaan zitten omdat ik zo’n last van mijn nek had. Voor vier personen is er genoeg te doen in de kamer, maar idealiter speel je hem met drie personen.


7.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  dcmarieke

Nienke (1 room played)
Posted on: 2020 September 12

Helemaal leuk!

We hebben deze escape room gedaan met 2 kinderen en zelf geen ervaring maar het was superleuk. Wel spannend maar niet te te en heel leuke puzzels voor een ieder wat. Echt helemaal leuk


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 5 persons

Escaped: No

  DelftEscape

zqlwzqlwEscaperMember since: 2019 September 11 (54 rooms played)
Posted on: 2020 January 5

Top!

We werden super binnengelaten kregen een drankje en de host maakte een gezellig praatje met ons.

Voordat we gingen escapen werden alle regels uitgelegd en het verhaal. Hier kregen we een leuke opwarmer zodat je al gelijk in de flow zit! Wij vonden dit echt super.

Eenmaal in de kamer zag alles er netjes uit! Mooi afgewerkt en de puzzels hebben allemaal met het thema te maken.

Wel zagen wij in de reviews dat er mooie special effects waren. Dit vonden wij wat tegen vallen. Er waren zeker leuke effecten maar wij hadden meer verwacht.

Raden wij deze kamer aan? Ja zeker ! Leuke mooie kamer!

Minpunt: De prijs wij vinden het erg aan de hoge kant..


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Thema
 • Aankleding
 • Prijs
 • Hoogte kamer(s)

  Marinde

Sfeervol en spannend

Enorm leuke ruimte, de locatie voegt enorm veel toe aan de ervaring! Het verhaal is goed en de kamer zeer sfeervol, met leuke, originele puzzels. Goed vermaakt!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  37:25 min


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Goede service
 • Sfeer

 

Tjeerd (4 rooms played)
Posted on: 2021 November 22

Ontzettend leuk!

Een leuk uitje samen met mijn vader, broer en zus. Alles zat goed in elkaar, we konden fijn samenwerken. Zeker een aanrader voor een leuke ochtend/middag/avond uit!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

KES89KES89Escape ExpertMember since: 2019 January 13 (85 rooms played)
Posted on: 2021 November 13

Mooie themakamer!

Wat een bijzondere locatie en wat heeft Delftescape daar mooi gebruik van gemaakt. Deze kamer is qua aankleding erg bijzonder en het thema is zeer goed uitgewerkt. Puzzels variëren in niveau en je waant je echt even in een andere wereld. In deze escape zit een goede gameflow. Ondanks dat je als groep van 4 meerdere dingen tegelijk zou kunnen doen, waren wij als groep alles gezellig samen aan het doen. Hier was gelukkig ook tijd voor, dus dat was fijn. Delftescape heeft wederom bewezen uniek te zijn in hun beleving en sfeer. Erg tof! Ook de begeleiding van Melvin was top, bedankt! Nu staat de Christmas Room nog op de planning en ik kan niet wachten tot jullie weer iets nieuws maken. Wij hebben genoten!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Korsakoff Kartel

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer

 

robinulemanrobinulemanJunior EscaperMember since: 2020 January 19 (13 rooms played)
Posted on: 2021 November 6

X

X


9

Ambiance: 10.0

Puzzles: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

joelle_zweersjoelle_zweersJunior EscaperMember since: 2021 July 26 (30 rooms played)
Posted on: 2021 November 1

Hobbit-like

Kamer nummer 3 van de dag. De host is erg enthousiast (misschien iets té?). Op zich 100x fijner dan een begeleider die helemaal niet is geïnteresseerd. Voor de escape room moet je al iets doen. Hier snapte ik dus echt een tijdje geen aardappel van en ik vond de uitleg ook niet erg duidelijk. Dat stukje mogen ze van mij of weglaten of verwerken in de kamer.

Dan de start van de kamer. Tip 1: als je lang bent, speel deze kamer dan niet want je gaat sowieso last krijgen van je nek en/of rug. Gelukkig zijn er wel een paar plekken waar je even kunt gaan zitten. De puzzels zijn logisch en de flow zat er volgens mij goed in bij ons. De muziek is prima en het decor is passend bij de verschillende koninkrijken. Het was niet de beste kamer, maar ook zeker niet slecht want wat hebben we gelachen!

En een leuke foto naderhand met de capes :) Erg tof element.


7.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 7.5

Service: 7.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Toffe foto
 • Decor
 • Flow
 • Logica
 • Goede service
 • Activiteit vóór de escape room
 • Nekklachten

 

Cora van der Vaart (30 rooms played)
Posted on: 2021 October 30

Een Fantastische mooie RoomWij hebben
en een fantastische avond gehad😀
De kamer is zo magisch en zo knap in elkaar gezet!
De puzzels waren perfect afgestemd het verhaal klopte helemaal.
Een geweldige Kamer waar je helemaal in op gaat.
Je bent in een complete andere wereld waar je zo in weg kan dromen..ik hou van magie.
Het personeel en de eigenaar zijn geweldige gastvrije mensen.
De eigenaar verteld met veel passie hoe de kamer gemaakt is en ontstaan is.
Zo mooi om haar doorzettingsvermogen te zien om een kamer te maken die van het begin tot het einde je in spanning houd.
Dank je wel voor jullie Spontaniteit en Gastvrijheid.
Groetjes van Cora


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Fantastisch!

Een fantastische ervaring, een kamer waar duidelijk een hoop moeite en liefde in is gestoken en een heleboel leuke en gevarieerde puzzels. Ook een heel gezellige sfeer en begeleiding voor en na de kamer. De fantasy setting was zo leuk neergezet, we wilde er eigenlijk niet uit ontsnappen. Top ervaring geweest!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

BabakBabakEscape ApprenticeMember since: 2021 October 28 (1 room played)
Posted on: 2021 October 29

Fantastisch!

Een warm ontvangst en een goed verhaal, je word er echt in mee gezogen, een prachtig gebouw. Bij binnenkomst. was het gelijk spannend, kortom een fantastische escaperoom en wij hebben erg genoten, om dit met onze familie te doen. Een echte aanrader .


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Logica
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Sfeer

 

Noa Anna (5 rooms played)
Posted on: 2021 October 20

Een rijke belevenis voor echte avonturiers

Waan jezelf in het koninkrijk van de hobbits!
Een mysterieuze kamer voor zowel beginnende escapers als ervaren ontsnappers!
Jong en oud kunnen hier genieten van een rijk sprookjesavontuur.
De host van de kamer, evenals de andere medewerkers, nemen je mee in een waanzinige beleving!
Ik snap volledig dat deze Escaperoom uit is geroepen tot favoriet van 2021!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  41:23 min

 

cheryl (17 rooms played)
Posted on: 2021 October 20

fan tas tisch!!

We hebben deze kamer met z'n 4en gespeeld, en dit was echt enorm leuk! We zijn ontsnapt en we hebben enorm genoten van de gezellige game host! Zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  41:23 min

 

emileemileEscaperMember since: 2018 August 11 (32 rooms played)
Posted on: 2021 October 18

Hele leuke kamer!

Het verhaal, de lokatie, de afwerking en de puzzels in thema maken dit een kamer die in mijn top 5 komt.
We zijn inmiddels wat meer ervaren en waren er in 38min zonder hints uit wat jammer is want ik had hier graag nog wat tijd doorgebracht. Ook het ontvangst en de tijd achteraf was fijn.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

CindyCindyEscaperMember since: 2019 May 8 (86 rooms played)
Posted on: 2021 October 17

Prachtige kamer!

Enthousiaste host die duidelijk passie heeft voor zijn kamers.
Mooie ontvangstruimte (heel herkenbaar als je een bepaald online escape spel gespeeld hebt :-D )
De kamer zelf was prachtig gedecoreerd. De puzzels leuk en origineel.
Wij komen zeker terug voor jullie andere kamer
!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service

 

Rob (2 rooms played)
Posted on: 2021 October 7

In een woord geweldig!

Super leuke escape room, die goed in elkaar zit. Veel verschillende kamers met erg leuke activiteiten!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Fantastisch

Fraaie escaperoom, leuk verhaal verteld met mooie effecten. Goed werkende ondersteunende techniek. Fijne begeleiding.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Zuiver (1 room played)
Posted on: 2021 September 7

Onwijs leuke en spannende beleving!

De kamer ziet er onwijs goed uit op een van de meest unieke locaties die er in Escaperoom Nederland is. Het verhaal van de kamer zit goed in elkaar. Zo zijn verschillende puzzel elementen terug te vinden die anders zijn dan in de meeste escaperooms. Welliswaar herkenning, maar op een eigen unieke manier.


9

Ambiance: 9.5

Puzzles: 8.5

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Unieke locatie

 

Kapot gelachen

Allereerst, wat een leuke mensen werken hier. Heerlijke ontvangst, amicaal, grappig. Brengen het verhaal goed naar voren, waardoor je leuk aan de kamer begint.

Kamer zelf is ook heel leuk. Prachtige aankleding, helemaal in thema. Puzzels leuk en afwisselend, niet heel moeilijk. Goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden en beperkingen van de locatie.

Een aanrader om te doen. Lekker puzzelen en mooie aankleding!


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:20 min


 • Geen cijfersloten
 • Afwisseling puzzels
 • Locatie
 • Personeel top
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Geen echte doordenkers
 • Soms iets onduidelijk qua wat de doen bijpuzzels

 

Nikki (1 room played)
Posted on: 2021 August 1

Het was amaze

Ik heb me nog nooit zo vermaakt als tijdens deze escape room


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • ketting
 • laag plafond

 

Pepijn de Nie (6 rooms played)
Posted on: 2021 August 1

Het was een top ervaring!

Ik heb me zeker vermaakt.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • De details
 • Laag plafon

 

Fam Renzen (8 rooms played)
Posted on: 2021 August 11

Top!

Sympathieke en enthousiaste gastvrouw. Mooi ingericht en spannende, uitdagende en leuke puzzels. Een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Erg mooie ruimte, mooie details
 • Goed doordacht verhaal
 • Zeer gastvrije ontvangst
 • Originele puzzels
 • Kan echt geen minpunten bedenken!

 

Dennis (1 room played)
Posted on: 2021 July 10

Geweldig

De kamer(s) waren erg goed, mooi verhaal goed gecombineerd met de kamers/puzzels, echt een geweldigd ervaring alles klopte!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Alles

 

Erg gezellige escape

Deze escape room heb ik met mijn vaste groepje van 4 gedaan. Bij ontvang stond de gastheer buiten op ons te wachten en hij wist dat wij kwamen voor de escspe. Wij konden rustig gebruik maken van het toilet en kregen allemaal een drankje. Na een tijdje gekletst te hebben met de gastheer konden wij beginnen aan de escape! Het was een erg leuke ervaring en de kamer was erg mooi gemaakt. De puzzels en opdrachten waren allemaal goed gemaakt en leuk om te doen. Wij hebben de kamer gehaald en echt een super leuke ervaring gehad! De kamer gaf mij echt D&D vibes (voor de mensen die bekend zijn met dungeons and dragons) ik raad deze kamer zeker aan! Na afloop hebben wij nog een tijd zitten kletsen met de gastheer en de gastvrouw die ondertussen ook even langs kwam. Echt een geweldige en hele gezellige ervaring en enorm gezellige hosts!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Hosts
 • Aankleding
 • Thema

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Cost

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Puzzles

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Puzzles

Were the puzzles challenging enough, achievable and in balance?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great