Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Timescape

Utrecht, Netherlands

Closed now

80 minutes

2 - 5 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Timescape

Time Labs is een bedrijf dat onder de radar opereert. Zij verzamelen historische en archeologische objecten en voeren hier experimenten mee uit. Jouw team heeft een kans om bij Time Labs binnen te komen en een paar van de meest waardevolle objecten te ontvreemden! Maar, kan je ontsnappen aan de tijd zelf?


Child-Friendly

Themes

Adventure

History

Office

Safe

Laboratory

Medieval

Crime

Mystery

Science Fiction

Time travel

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

5 likes

109 visitors

96.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Vrieslantlaan 2
3526AA, Utrecht
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

63 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Debby RoukensDebby RoukensEscape ExpertMember since: 2019 January 22 (84 rooms played)
Posted on: 2023 february 07

Leuk maar veel te duur

We hebben gemiddeld wat meer kamers gespeeld dan de meeste mensen die een review hebben achtergelaten, misschien daarom een kritischer verhaal. Je gaat toch vergelijken.
We waren met 5 spelers, wat er voor het ideaal denk ik 1 te veel is. Persoonlijk vond ik het type puzzel niet super leuk. Omdat die puzzel zich (steeds op een iets andere manier) herhaalt kwam ik niet met een hoera-gevoel de kamer uit. De rest van de groep was enthousiaster moet ik er eerlijk bij zeggen. Het verhaal is leuk, de aankleding grappig, het idee van hoe de kamer in elkaar steekt origineel. Toch oogt de kamer redelijk basic met geverfd MDF. Er zitten leuke effecten in, maar niet spectaculair.
Toen de rest van het team de prijs hoorde bekoelde het enthousiasme. Als je topkamers hebt gespeeld als Molly's Game (1,5 uur voor 179 euro in het weekend), The Movies (1,5 uur voor 165 euro) en Toy Factory (1,5 uur voor 155 euro) dan is 159 euro voor deze kamer echt veel te veel. De iets langere speeltijd van 5 kwartier rechtvaardigt die prijs ook niet.
Ons advies zou zijn er 40 euro af te doen om mensen te blijven trekken. Misschien is het de Hollandse inborst, maar deze prijs-kwaliteitverhouding haalt toch de lol er een beetje af.

Mijn 66e kamer


Response by AdventurEscape Utrecht

2023 February 09

Beste Debby, Dank voor de uitgebreide review! Ik waardeer het enorm dat je hier de tijd voor hebt genomen en begrijp je feedback, daar gaan we dan ook zeker wat mee doen. Hopelijk kom je nog eens langs voor The Spear of Destiny als deze eenmaal open is! We hadden al geconcludeerd dat we aan de prijzen moeten gaan sleutelen en gaan dit dan ook meteen oppakken. Dus nogmaals dank voor de feedback! Vriendelijke groeten, Marc van Hasselt


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Origineel
 • Aardige begeleiding
 • Zoals gezegd: veel te duur

  NiklasMarieke

Robin*Robin*Escape ExpertMember since: 2020 January 19 (137 rooms played)
Posted on: 2023 september 30

Déjà vu

Een kamer die mij erg verrast heeft. Leuke aankleding en grappige puzzels. Niet al te moeilijk. Bij binnenkomst ga je al direct mee in het verhaal.
Voor ervaren escapers goed te doen met 2 personen, al is de prijs voor 2 personen wat aan de hoge kant ervoor. Leuk om ook met zn 4-en te spelen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  63:55 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

  Dewi

SirClaySirClayEscape GuruMember since: 2021 December 02 (168 rooms played)
Posted on: 2023 september 30

Tijdreizen

Ik was heel erg benieuwd naar deze kamer. Kijkend naar de reacties hier. Om te beginnen is de kamer heel Nice aangekleed. Hetgeen dat deze kamer anders maakt is de eenvoud van de puzzels. Daar je heel snel te moeilijk wilt denken is dat in deze niet benodigd.

We moesten er even inkomen maar eenmaal de logica onder de knie gingen we er snel doorheen.

Hetgeen ze goed doen is goed spelen met de ruimte. Het is een leuke kamer maar zoals door meerdere word aangegeven niet een 3.0 etc. Laat die verwachting vallen en je hebt een leuke kamer met goede puzzels die aansluiten op het thema.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit

  Dewi

MariekeMariekeEscape EnigmaMember since: 2020 March 02 (453 rooms played)
Posted on: 2023 may 30

"Hadden jullie een déjà vu?"

Als je komt met termen als "Immersive Gaming" en "escaperoom 3.0" dan leg je de lat hoog, dus wij waren benieuwd.
Escaperoom ligt in een boulderhal (leuk als klimmen ook je hobby is) met een ontzettend gezellige bar waar je voor en na het escapen op je gemak een drankje kan drinken, en ze hebben ook wat kleine lunchgerechtjes.

Wij komen binnen als stagiaires bij onderzoeksbureau Timescape, om drie historische objecten veilig te stellen. Introductie door de host was leuk gedaan, in thema, en niet te langdradig. Portofoon mee (🙄) en we kunnen aan de slag.
Persoonlijk ben ik geen fan vanwege dit thema, tijdreizen, ik denk omdat je dit heel moeilijk realistisch neer kan zetten. De herhalende factor in deze kamer kan ook storend zijn, maar ze hebben dit zo aangepast dat het (in ieder geval voor ons) niet storend was.

De reis (letterlijk) door de kamer is bij deze kamer wel echt heel leuk gedaan. De puzzels waren wel in ons straatje, de flow zat er heel goed in, we speelden deze kamer zo goed als hintloos en het was duidelijk wat de bedoeling was. Elektronica en cijfersloten wisselen elkaar af en er zitten leuke doe-puzzels in, kleine WTF momentjes. Er is heel goed gebruik gemaakt van de ruimte.
Dan de mindere punten van deze kamer; de puzzels zijn niet heel vernieuwend en de afwerking van de kamer is matig. Hintsysteem was zéker niet 3.0, en af en toe was het wat gehorig.

Leuke kamer om mee te pakken als je in de buurt komt, of wanneer je van boulderen houdt ;-)


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Sem

VociferousVociferousEscape ApprenticeMember since: 2023 January 04 (2 rooms played)
Posted on: 2023 january 04

Wonderfully run

From the moment you walk in to the end, the room is run flawlessly, which is impressive because of how many complex things are happening to pull it off. The puzzles all fit thematically and build upon previous puzzles. Nothing feels unfair or silly. From beginning to end one of the best escape rooms I've ever done.


Response by AdventurEscape Utrecht

2023 February 09

Thank you so much for the wonderful review! I've passed it on to our hosts, I'm super pleased that they're doing such an amazing job! Hope to see you in The Spear of Destiny once that's finished! Kind regards, Marc van Hasselt


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Great service
 • Great host
 • The location is a bit bizarre

  mauve

Huh, zijn we hier al geweest?

#22 Na eerder al Spear of Destiny te hebben gespeeld op deze locatie was het nu tijd voor Timescape. Lab jassen aan en de stage kan beginnen!

In het begin waren we erg zoekende, maar toen we eenmaal écht van start waren, zat er best een lekker flow in. En zoals wel vaker, geldt ook hier, je moet niet te moeilijk denken.

In deze escaperoom zitten wel wat leuke verrassingen, maar ik wil het zeker geen ‘immersive game’ of 3.0 kamer noemen. Wel is het tijdreis thema best goed uitgevoerd en zijn de puzzels/ opdrachten leuk en niet te moeilijk.

We speelde voor het eerst in deze groepssamenstelling en voor bijna iedereen was dit een van de eerste escaperooms. We hebben ons prima vermaakt en waren een uurtje op een bijzonder leuke stage. ;)

In de reviews lees ik dingen over een walkie talkie. Deze hebben wij niet gehad, maar wél 2 hints ontvangen. Dit gedeelte van de escaperoom lijkt dus gelukkig aangepast te zijn!

Verder nog wat puntjes ter verbetering:
De kamer was wat gehorig, dit is denk ik goed op te lossen met meer (achtergrond) muziek. Ook kan de afwerking hier en daar beter én zie je op sommige plekken wat slijtage. Ook vind ik de prijs, mede hierdoor, wat aan de hoogte kant (€135,- op een doordeweekse avond) in vergelijking met de prijs van diverse top kamers in Nederland. €120/125 zou ik meer op zijn plaats vinden denk ik.

In het café op locatie kan je napraten met je team of vooraf een drankje doen als je vroeg bent.

Bedankt Veer voor het hosten en het leuke ontvangst in thema/ het korte napraten. We hebben een fijne avond gehad!

Ben je in de buurt van Utrecht, dan zijn beide kamers van AdventurEscape heel leuk om mee te pakken. Ook geschikt voor beginnende escapers.

Tip: wil je beide kamers op locatie doen, speel dan eerst Timescape en daarna Spear of Destiny, want die vond ik persoonlijk nét iets beter en uitdagender.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  73:00 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

 

Verassende kamer

Dit was de tweede kamer die wij speelden bij AdventurEscape. Net zoals de eerste kamer, vond ik deze kamer ook verassend goed. Je weet namelijk nooit wat je moet verwachten als een escaperoom deel uitmaakt van entertainmenthal ( in dit geval een boulderhal). Na ook hier wat een plichtmatige ontvangst, konden we aan ons tweede tijdreisavontuur beginnen.

Ook deze kamer heeft erg leuke technische snufjes en originele puzzels. Je moet bij de puzzels niet al te moeilijk denken. Ook is het een kamer met een aantal mindfucks wat ik erg mooi gedaan vind. Het doel is om aan de hand van archeologische artefacten te gaan tijdreizen. Echter dit lukt de eerste paar keren niet. Dit is erg leuk verwerkt in de kamer. Het herhalende element van de timeloop vond ik erg grappig bedacht en niet storend. De afwerking had op sommige plekken wat beter gekund en kwam wat nep over door de geverfde wanden.

Al met vond ik het leuke kamer die het thema tijdreizen leuk heeft uitgewerkt. Top gedaan!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  73:00 min

 

Verrassende multiroom

Met z’n tweetjes kwamen we net tijd tekort maar een heel eind. Veel puzzles en logisch nadenken om alles op te lossen. En ook actieve zaken, wat cool is.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in April 2024

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal
 • Logica

 

BasBondBasBondJunior EscaperMember since: 2022 October 28 (19 rooms played)
Posted on: 2024 march 10

Een aanrader! Vooral voor tijdreizigers

We kwamen met een team van 3 net binnen de tijd uit deze prachtig vormgegeven kamer! We waren zeker niet de snelste en verre van efficiënt, maar we hebben een hoop pret gehad, dus het was een geslaagde middag! Omdat wij als team redelijk onervaren was dit een goede kamer om onze escape-skills op te starten.

De kamer is gebouwd op een origineel verhaal met leuke time-loop. Wat wij heel tof vonden was de ruimtelijke twist. De puzzels waren niet heel moeilijk, maar vooral gebaseerd op verbanden leggen tussen verschillende objecten en gebeurtenissen.

Een klein nadeeltje aan deze kamer zijn sommige geautomatiseerde hints. Zonder veel van de puzzel weg te geven; in een specifiek geval wisten we allang wat de bedoeling was, maar onze fysieke onhandigheid zorgde ervoor dat we die puzzel vaker opnieuw moesten doen, maar diezelfde onhandigheid triggerde ook steeds het systeem van de hints, wat voor wat ergernis zorgt. We hadden immers over de gehele kamer verder maar 1 hint nodig. Stukje trots onzerzijds.

Al met al een hele toffe kamer! Mooie vormgeving, leuk thema, goede balans van de spellen, puzzels en vaardigheden. 3 of 4 personen lijkt me optimaal voor deze kamer. Een aanrader, zeker als je team nog niet superveel ervaring heeft.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving

 

Byang117Byang117Escape ApprenticeMember since: 2024 February 09 (1 room played)
Posted on: 2024 february 19

Eerste escaperoom ooit, erg aangename ervaring

Met zn drietjes deze escaperoom gedaan. Voor mij was het de eerste, voor de andere 2 hun tweede. Vond het een leuke ervaring met toch nog wel wat ingewikkelde puzzels waar we zonder tips niet uit zouden komen. Uiteindelijk gehaald met nog een minuut op de klok. Sfeer en thema zijn leuk. Medewerker was erg vriendelijk en sympathiek.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Beleving
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

maaike_blomsmamaaike_blomsmaEscaperMember since: 2020 September 26 (35 rooms played)
Posted on: 2024 february 10

Wat een mindfuck!

Wij waren vandaag in “the timescape” van @adventurescapenl en wow wat waren wij hier verrast! Wij hadden Hidde als onze host en vanaf het moment van binnenkomst zaten we in het verhaal. We hadden een technisch probleempje maar dat is goed opgelost en wij konden weer door.
Deze kamer verrast echt door een combinatie tussen elektronisch en mechanisch en heeft een hoog verrassingselement. Wij waren even in mindfuck. Er waren veel verschillende soorten puzzels dus we hadden allemaal wat te doen. Wij komen zeker terug voor de andere kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Marleen-TMarleen-TJunior EscaperMember since: 2024 February 23 (9 rooms played)
Posted on: 2024 february 26

Voor de ervaren escapers

Wij hebben deze room gedaan als date night, dus met z'n tweetjes. Dan is het wel een hele kluif ;-) het is dat mijn vriend een érg goed geheugen heeft. Ik vond het verhaal wel wat ingewikkeld, wij waren ook echt 2x helemaal de weg kwijt en snapten er niks van (zonder teveel te verklappen) hahaha ik denk dat met een iets betere intro het beter tot zijn recht komt. Maar jeetje wat een werk is erin gestoken, technische snufjes én de host moet ook echt hard werken. Echt een andere room dan anderen. Wij vonden het met z'n tweetjes wel heel duur... en doordat het zo ingewikkeld was checkte ik soms een beetje uit.


7.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in January 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Onlogische puzzels

 

Esther Keizers (4 rooms played)
Posted on: 2023 december 26

Super goede escape rooms

Nu allebei de kamers gedaan, en allebei zijn echt heel mooi. Goede puzzels, leuke mix ook met behendigheids-spelletjes. Jammer dat er maar 2 zijn.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Noa YasmineNoa YasmineEscaperMember since: 2022 October 05 (45 rooms played)
Posted on: 2023 december 06

Prima!

Last minute deze kamer geboekt, heel fijn dat dat kon. Eenmaal binnen worden we soort van ‘in thema’ ontvangen, maar het voelt ietwat ongemakkelijk. De kamer is leuk, leuke puzzels. Aantal leuke details in het spel. Jammer dat we in het begin hints kregen over puzzels die we al voorbij waren. Later werd dit wel beter. Ook was het vrij gehorig dus als de host iets aan het veranderen was in de ruimte naast je hoorde je dit heel goed. Enige wat ik écht heel jammer vond is dat toen we een attribuut in een ruimte lieten liggen die we nog nodig hadden, de host onze deur open deed zodat ze het ons aan kon geven. Ik snap dat het goed bedoeld is, maar daar moet eigenlijk een andere manier voor zijn. Zo word je helemaal uit het spel gehaald. Het thema en concept is heel leuk. Afwerking kan soms beter.
Kortom, prima kamer maar wel wat aandachtspuntjes.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Sfeer
 • Slechte begeleiding
 • Prijs

 

HHEscaperMember since: 2020 September 20 (43 rooms played)
Posted on: 2023 december 23

Best leuke kamer

Goede kamer met leuke en originele aspecten. Wel wat aandachtspunten zoals decor en spelbegeleiding, maar al met al een leuke escape room.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 6.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Slechte begeleiding

 

Niels (15 rooms played)
Posted on: 2023 december 12

Leuke Gimick en Puzzels.

We vonden eigenlijk allemaal de kamer, de puzzels zelf enorm gaaf. Er gebeuren wat dingen die we niet verwachten wat alleen maar bonus is. Met een enkele hint waarna we ons wel voor onze kop konden slaan na, was alles redelijk duidelijk en vond het leuk dat sommige sfeer elementen later weer terug kwamen als relevante informatie. Enige minpuntje was hoe snel we in de kamer stonden. Het ging binnen 2 minuten van: Hallo zeggen tegen mijn vrienden die ik al een tijd niet meer gezien had tot, we staan in de kamer en moeten door. Ook geen advies gehad om eerst naar de WC te gaan en dan telefoons niet mogen of iets dergelijks. Tip aan mensen om te zorgen dat je wat eerder komt en even beneden in de kantine van de Bolderhal even de knop om kan zetten. Goede kamer, Aan te raden!


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 7.0


Played in December 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Enorme mindfuck met leuke twists

Wij hebben deze escaperoom met zijn 3e gespeeld. Voor ons allemaal de eerste keer! We werden geheel in stijl welkom geheten en stapte direct de eerste kamer in. Voor ons allemaal even spannend aangezien we geen idee hadden wat ons te wachten stond. Het verhaal steekt leuk in elkaar en heeft een leuke wending. Daarnaast zien de kamers er goed uit en zijn er leuke effecten. Ondanks dat andere reviews aangeven dat de puzzels niet overdreven moeilijk zijn hadden wij als echte newbies toch de nodige aanwijzingen nodig, en maar goed ook! Anders hadden we nu nog steeds in de timelaps gezeten :).


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in November 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving

 

vinnixvinnixJunior EscaperMember since: 2019 October 05 (34 rooms played)
Posted on: 2023 november 26

Leuk vermaakt

Met zijn tweeën goed te doen. Ee liep bij ons een puzzel letterlijk vast waarbij we dus geholpen moesten worden.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Logica
 • Goede service
 • Decor

 

TostiesyTostiesyEscape ApprenticeMember since: 2024 March 29 (5 rooms played)
Posted on: 2024 march 29

IJzersterk met weinig middelen

Een uniek verhaal waarin er onwijs goed met de beperkte ruimte gespeeld wordt. Het verhaal zit leuk in elkaar en bij aankomst wordt je meteen goed mee het verhaal ingetrokken, heerlijk. Goede service dus. De puzzels zijn niet te moeilijk en is het unieke aan de escaperoom eigenlijk de herhaling waarin de begeleiders goed op inspelen. Jammer dat je een Walkie talkie meekrijgt die dan net buiten de illusie van het spel valt, maar dat is natuurlijk ook wel weer te begrijpen. Ik ben positief verrast!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendMember since: 2018 October 07 (349 rooms played)
Posted on: 2023 october 29

Erg verrassend

Na ons netjes bij de balie en de ontvangstruimte gemeld te hebben werden we escape room ingestuurd. Echter werden we de "verkeerde" kamer ingestuurd, aangezien ik The Spear of Desitny had gereserveerd. Maar goed, dit is achteraf heel netjes opgelost! En mocht de pret niet drukken. Erg leuke kamer met verrassende elementen, iets wat je op zo'n locatie eigenlijk niet verwacht. Een aanrader om te spelen als je in de buurt bent. Ik ben zelf erg benieuwd ook naar de andere kamer.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  79:10 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Prijs

 

DewiDewiEscape ExpertMember since: 2022 August 05 (69 rooms played)
Posted on: 2023 september 30

"Heeft iemand het deze keer wél onthouden?"

#42

Samen met een duo onbekende + mijn vaste escapemaatje mocht ik stage gaan lopen time labs.
Hier mochten wij beide kamer spelen
- Timescape
-The spear of destiny

De locatie ligt op een industrieterein met voldoende (gratis) parkeerplekken.
De escaperoom bevindt zich in een boulderhal.
De escaperooms zitten een beetje in een afgelegen hoekje, wat niet veel positieve verwachtingen schept.
We worden leuk in thema ontvangen, krijgen duidelijke instructies (waardevolle objecten ontvreemden) en een portofoon (NEEEEE) mee.

De kamer is heel mooi gebouwd en voelde realistisch aan.
Op wat kleine punten (losse draden/zichtbare stekkers) is de kamer mooi afgewerkt.
De spelflow is erg prettig; de puzzels zijn leuk in thema en volgen elkaar duidelijk op.
Denk in deze kamer vooral niet te moeilijk, wanneer je bedenkt 'dit kan het toch niet zijn?', dan zit je goed ;).
Ze hebben onwijs goed gebruik van de ruimte gemaakt waardoor je echt een reis door de tijd/kamer maakt. Er wordt een bepaald onderdeel herhaald, wat in deze kamer ontzettend goed werkt waardoor het verhaal versterkt wordt. Er zitten een aantal toffe elementen in de kamer waardoor je toch weer verrast wordt.

Wij hebben de kamer vrijwel hintloos gespeeld, als team dat elkaar niet kent.
Wij moesten een aantal keer op elkaar wachten ivm lineaire puzzels, wat voor nu prima was.
Maar heb je meer escape ervaring zou ik de kamer met maximaal 2-3 personen spelen.

Conclusie:
Leuke en verrassende kamer.
Hou je verwachtingen simpel evenals het denkniveau voor de puzzels en je gaat een leuke tijd (her)beleven ;).
Wel vind ik de kamer te duur voor wat je krijgt, in vergelijking met andere kamers.
Wanneer je beide kamers komt spelen zou ik adviseren om deze kamer eerst te spelen, daarna the spear of destiny.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  63:55 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica
 • Prijs

 

Unieke tijdsreis!

We werden fijn ontvangen in deze boulder gym, en konden al snel starten aan onze tijdreis. Wat een beleving! Het tijdreizen is inderdaad geen gemakkelijk concept, maar toch waren wij heel aangenaam verrast door de manier waarop deze kamer gespeeld wordt! Een dikke aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

Leuke doe kamer!

Een hele leuke doe kamer met niet al te moeilijke puzzels waar je lekker in de flow kan raken.

De kamer speelt heerlijk weg, het was een leuke kamer met fijne mensen en leuke puzzels.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Makkelijke puzzels

 

mitch2304mitch2304Escape MasterMember since: 2018 November 26 (213 rooms played)
Posted on: 2023 august 01

Tijdreis avontuur

Het was zover! Tijd voor een tijdreis om 3 voorwerpen in het verleden te vinden.
De kamers zien er goed uit op wat gebruikerssporen na. Maar dit heeft ons niet gestoord!
De puzzels zijn goed te doen en onze groep (3 personen) hadden genoeg te doen. We hebben nergens het idee gehad dat we op elkaar moesten wachten.
We waren helemaal gedesoriënteerd in de escape door wat er allemaal gebeurd. En de dingen die gebeuren zijn erg verrassend!
Wel vonden we dat de host TE snel hints stuurde, aangezien we met nog 23 minuten over weer buiten stonden.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in July 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Iets te snel hints

 

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (277 rooms played)
Posted on: 2023 august 11

In Times...

In mijn ogen stond alles in het tegendeel van Adventurescape. Uit het niks opscheppen over een 3.0 ervaring met een ontzettend moeilijk thema gecombineerd met een hoge toegangsprijs maakt het lastig om zonder verwachtingen te komen spelen. Na een verlaging van de prijs besluiten wij dat het tijd is (haha) om Timescape te komen spel- ik bedoel, op stage te komen bij het bedrijf Time Labs.
Het bedrijf bevindt zich naast de snelweg in een boulderhal met een bar. Je kan gratis parkeren voor de deur en zelfs lunchen. We beginnen onze stage bij Time Labs in character. Je ziet gelijk de poging tot een experience, maar onze host is zacht gezegd niet de beste actrice. Het komt al snel neer op een riedeltje tegen ons herhalen dat er niet eens zo goed in lijkt te zitten en dat maakt het meer ongemakkelijk dan immersive. We beginnen onze stage kort hierna en alles loopt natuurlijk herhaaldelijk in de soep.

Het thema van tijdreizen is moeilijk, dus alle respect dat ze het hier proberen! Het plot is uniek en het voelt daadwerkelijk alsof het nodig is voor de gameplay in plaats van een excuus om maar te doen wat ze willen. De tijdreis-experience is niet zo indrukwekkend als je zo hopen en dat blijft altijd lastig aan het thema. Het viel te verwachten dus we laten het ons niet zo storen.
Het decor van is niet bepaald mooi en zelfs een beetje lelijk, maar zodra we gaan tijdreizen verandert dit. Het lijkt alsof het budget vooral in deze stukken is gaan zitten. Ik mis wel wat sfeer, vooral in het geluid. Er is weinig gedaan wat betreft sound design en dat zou de kamer nog een flinke boost geven.

Het belangrijkste voor mij blijft altijd dat een kamer gewoon leuk moet zijn om te spelen en dat doen ze hier goed! Vanaf het begin hebben we een lekkere flow te pakken die we tot het einde vast houden. De kamer bevat veel te doen en iedereen heeft wel iets waar ze goed in zijn. Door de tijdreisgimmick zit er flink wat variatie in de soort puzzels en dat blijkt een van Timescape's voordelen. De puzzels en opdrachten zijn aan de makkelijke kant, maar daardoor lijkt de kamer mij juist geschikt voor ook de minder ervarene spelers. Ik zou niet aanraden om hier met meer dan 4 spelers te komen aangezien het anders krap kan worden.
De ruimte is beperkt, maar creatief ingedeeld waardoor het lijkt alsof de kamer groter is dan hij is. Je doet veel op allerlei verschillende plekken wat het gevoel geeft dat je een reis aan het maken bent. De tijdreisgimmick wordt daarbij creatief toegepast op een manier die verbazingwekkend goed werkt. Dit had makkelijk een minpunt kunnen zijn, maar het lukt ze om het kloppend te maken. We eindigen de kamer met een basic, doch zeer vermakelijke, finale.

Kortom was ik aangenaam verrast door Timescape! De kamer is (zoals verwacht) niet een next-level experience, maar weer een leuke poging om iets nieuws te doen. Naast dat ik dat zeer respecteer is het ook gewoon een leuke kamer geworden die boven het niveau is van de meeste concurrenten. Echter vind ik de prijs nog steeds aan de hoge kant voor wat je krijgt. Als dat geen probleem voor jou is, kom dan lekker spelen. Ik heb hier gewoon veel lol gehad en daar gaat het aan het eind om.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:00 min


 • Heerlijke flow
 • Variatie in puzzels en settings
 • Uniek thema
 • Tijdreisgimmick creatief toegepast
 • Poging tot iets nieuws
 • Veel te doen
 • Kan aan sfeer winnen
 • Service kon op hoger niveau
 • Wisselvallige kwaliteit decor
 • Prijs aan de hoge kant

 

Sfeervolle en toffe escape room met tijdreisthema

Ik heb al meerdere escape rooms gespeeld, maar besloot om Timescape te gaan spelen met een vriendengroep waarvan sommigen voor het eerst een escape room deden. Conclusie: het is echt een leuke ervaring voor zowel veteranen als beginners, vooral omdat het verhaal en de ervaring je er echt doorheen slepen en de puzzels daar een heel natuurlijk onderdeel van vormen. Het thema van tijdreizen en museumstukken uit de geschiedenis is heel goed gedaan en er zitten een paar mooie 'WTF?' momenten in. Enige minpuntje was dat de drankjes en hapjes bij de bar van de boulderhal niet op rekening konden worden gezet (omdat we geen lid waren van de boulderhal?) en dat het erg lang duurde om te kunnen bestellen daar omdat het druk was met mensen die kwamen klimmen. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Slechte service

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great