Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

More about The Mansion

Baron Van Hagesteijn: een wereldreiziger, kunstverzamelaar en hartstochtelijk jager, sommigen zeggen ook een verleider…
Men fluistert over een geheime affaire tussen de Baron en de laatste Tsarina van Rusland, Alexandra Feodorovna. Zij zou hem een onschatbaar juweel hebben gegeven. Kan het dat deze schat verborgen ligt in het landhuis van de Baron hier in Den Haag?

Zet je schrap, want jullie hebben precies 60 minuten om het mysterie van de Baron te ontrafelen! Eerst moeten jullie The Mansion binnendringen, dan op zoek naar de schat!
Dit huis kent vele raadsels, geheimen en verrassingen. Dus gebruik je creativiteit en vindingrijkheid om aanwijzingen te verzamelen, uitdagende puzzels op te lossen en om hopelijk de schat te vinden.
Terwijl jullie het landhuis afspeuren, ontdek je steeds meer over het geheim van de Baron, maar haast je, want over een uur is hij terug! Men zegt dat hij het jagen niet verleerd is…

Themes

Mystery

Properties

No wheelchair access

NLEN

Escapetalk.nl statistics

26 likes

245 visitors

96.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Stationsweg 137
2515 BM, Den Haag
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

63 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

sjaccopopinosjaccopopinoEscaperMember since: 2019 August 8 (33 rooms played)
Posted on: 2020 September 12

Top kamer voor beginners!

#13 Deze kamer gespeeld met iemand die nog nooit een escape room had gedaan. Voor beginners is dit een perfecte kamer. De puzzels zijn namelijk vrij makkelijk (voor mij persoonlijk geen verrassende puzzels, ik wist elke keer al meteen wat de bedoeling was en een aantal puzzels herkende ik ook al van andere escape rooms). We hebben de de kamer dan ook zonder hints uitgespeeld in een dikke drie kwartier. De kamer is verder mooi gemaakt en leuk in thema. De meeste puzzels zijn ook in het thema, waardoor je in het verhaal blijft en er ook een redelijke flow in zit. Degene waar ik mee speelde vond het helemaal geweldig en heeft een super eerste ervaring gehad. Zo goed zelfs, dat we de dag er na nog een escape room zijn gaan doen. Al met al dus een perfecte kamer voor mensen die nog nooit een escape room hebben gedaan (of pas 1-3). Voor de ervaren escapers zou ik deze niet aanraden (en zou er zelf zeker niet speciaal voor naar Den Haag gaan, maar gelukkig zitten er in Den Haag en omgeving veel top kamers, dus dan kan deze leuk zijn voor er bij).


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 6.0

Service: 7.5


Played in July 2020

Played with 2 persons

Team: YouMe

Escaped: Yes  46:17 min


 • Bij 2 personen extra tijd mogelijk
 • Perfect voor beginners
 • Thema en decor
 • Niet echt tijd voor nabespreken
 • Ontvangst kan wat gezelliger
 • Te makkelijk voor gevorderde escapers

  vosje

johan_adersjohan_adersEscaperMember since: 2018 January 31 (57 rooms played)
Posted on: 2021 October 8

Lekker evenwichtig kamertje

De kamer op zich is niet heel bijzonder en de puzzels zijn wat traditioneel. Maar de kamer is een mooie mix van makkelijk en moeilijk, niet te veel en niet te weinig, in een lekkere sfeer en geheel niet pretentieus. Wat hem bijzonder maakt is o.a. de spelleider/organisatie waar het enthousiasme van af spat en die de tijd voor je neemt. Misschien wat makkelijk voor gevorderden, maar ideaal voor beginners en/of kleine groepen. We hebben genoten!


8

Ambiance: 7.5

Puzzles: 7.5

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Nazorg/nabespreken.
 • Goede prijs, zeker voor deze tijd.
 • Spelleider kijkt/denkt goed mee.
 • Hints zonder geluidssignaal.

 

Coolen (35 rooms played)
Posted on: 2021 August 29

Goede Kamer

Deze escaperoom zit in een prachtig gebouw, waar de eigenaar ook nog veel over weet te vertellen. Dit maakt de binnenkomst wel bijzonder. Ook de deur naar de escaperoom is mooi. Achter deze deur begint een mooi verhaal. De puzzels kloppen, al moesten we af en toe even goed nadenken om de link te leggen tussen de verschillende opdrachten. Soms moet je gewoon gebruik maken van het ongewone of niet denken dat iets zomaar logisch is. De kamer heeft een goede uitstraling en enkele verrassingen. Blijf goed kijken! Ook het napraten was gezellig.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Mooie verrassingen
 • Goede sfeer

 

Willem (23 rooms played)
Posted on: 2021 June 20

Sfeervol, vriendelijk en gastvrij; goede mix van zoeken puzzelen;

De sfeervol ingerichte kamer zit in een mooi pand dat goed past bij het thema van de kamer. Er is door de bijzonder vriendelijke eigenaar duidelijk goed over nagedacht. De kamer is zeker niet te makkelijk, maar toch goed te spelen voor een gezin (wij waren er met twee ervaren volwassenen en kinderen van 10 en 7 jaar). De puzzels zijn leuk en afwisselend en ook qua zoeken kan je flink je best doen. Hints kwamen precies op het juiste moment.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Geen schrikeffecten
 • Vriendelijke eigenaar
 • Sfeer

 

carolinedcarolinedJunior EscaperMember since: 2019 May 11 (31 rooms played)
Posted on: 2020 December 13

Leuke kamer, ook met kinderen

Met onze vriendengroep komt escapen er nu even niet van dus dan ga je op zoek naar alternatieven. Dus gingen zoon (10) en dochter (bijna 8) mee naar the Mansion.

Wij waren zo verstandig om met de tram te gaan, en vanaf HS loop je in 1 minuut naar de Mansion. Wat een gaaf pand! Na een vriendelijke ontvangst werden we losgelaten in de tuin van de Mansion. We speurden ons met veel samenwerking (leuk ook om te zien hoe kinderen weer andere dingen zien dan wij als volwassenen) en 2 kleine hintjes door de kamer heen om uiteindelijk binnen het uur weer buiten te staan. De kamer zelf is heerlijk ruim, niet eng en met veel puzzels. Geen technische hoogstandjes maar het zat zeker goed in elkaar en we hebben ons top vermaakt, mede dankzij de prima begeleiding.
Aanrader!


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Bereikbaar met ov
 • Decor
 • Ruime kamer
 • Voor ervaren spelers iets te makkelijk

 

mirimiriEscape ApprenticeMember since: 2020 September 17 (14 rooms played)
Posted on: 2020 November 12

Prima kamer!

#2 Leuke kamer met veel traditionele puzzels zoals sloten, sleutels en codes. Dit maakt de kamer ook erg geschikt voor beginners (voor ervaren spelers wellicht iets te makkelijk). De kamer is verder heel authentiek en mooi aangekleed.


7

Ambiance: 6.5

Puzzles: 6.0

Service: 7.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: YouMe

Escaped: Yes  46:17 min

 

paulo_portugalpaulo_portugalEscaperMember since: 2019 January 10 (35 rooms played)
Posted on: 2020 November 3

Grappige kamer

Erg ruime kamer . vele puzzels ,beetje old school maar zeker leuk om een keer te doen


8

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: Escape Papis

Escaped: Yes

 

Kamer met echt veel te doen

Een mooie kamer met leuke puzzels.
Wij spelen altijd met z’n tweeën en dan kan deze kamer zeker. Met meer kan het natuurlijk ook.

Er zijn veel puzzels in deze kamer waardoor er genoeg te zoeken en te puzzelen is.
Ook de aankleding is prachtig! Hierdoor ben je echt even een uurtje weg.

Ook het ontvangst en nabespreken was fijn. Wij raden deze kamer zeker aan!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Niets is te ver gezocht
 • Ontvangst
 • Aantal puzzels
 • Aankleding

 

TheekopjeTheekopjeEscaperMember since: 2019 September 23 (73 rooms played)
Posted on: 2020 October 22

Één uur lang heerlijk puzzelen in een toffe, authentieke omgeving

Operation Exit bevind zich in een mooi authentiek pand midden in het centrum van Den Haag. Parkeren is een drama dus ik raad iedereen aan ruim van te voren te vertrekken. Eenmaal binnen in het toffe pand werden we vriendelijk ontvangen door de host die na de nodige uitleg lekker enthousiast een intro gaf over het verhaal en ons doel: `Het stelen van de schat!

Het authentieke gevoel wat je bij binnenkomst krijgt word goed doorgevoerd in de kamer zelf. Het decor is indrukwekkend en voelt realistisch aan. Dit authentieke decor draagt goed bij aan de sfeer die wordt neer gezet, al had de soundtrack van mij een tikkeltje harder mogen staan. Ik moet overigens zeggen dat ik de keuze van de soundtrack erg sterk vond, minimalistisch, maar heel sfeervol. De afwerking van de ruimte met daarin de bijbehorende meubels en attributen is top. Er is duidelijk goed nagedacht over de inrichting en gebruik van ruimte.

Verwacht geen vernieuwende of gigantisch technische puzzels. Dit is een klassieke escaperoom (op leeftijd) waar je niet vies moet zijn van de nodige slotjes. Dit deed voor mij niks af aan de beleving al had ik wel wat punten waarvan ik dacht: hmm.. dit had ook anders opgelost kunnen worden. Ook snap ik de keuze om de hints zonder enige aankondiging te geven niet helemaal. Desondanks heb ik me verder erg vermaakt. We werden als team soms best uitgedaagd door de leuke, diverse en logische puzzels met als resultaat dat we de kamer hintloos uit hebben kunnen spelen.

Niks wereldschokkends dus, maar zeker een aanrader als je zin hebt in een uur lang heerlijk puzzelen in een toffe, authentieke omgeving.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  51:45 min


 • Goede flow (puzzels)
 • Afwerking
 • Minimalistisch maar sfeervolle soundtrack
 • Mooi (groots) decor!
 • Vriendelijke, gepassioneerde host
 • Tof "authentiek" pand
 • Geluidloze hints (why?!)
 • Weinig, tot geen technische elementen
 • Soundtrack mag harder (persoonlijk)

 

casturiicasturiiEscape GuruMember since: 2019 September 4 (85 rooms played)
Posted on: 2020 October 23

Ham en kaas

Na wat drama met parkeren (het is nou eenmaal Den Haag) staan we eindelijk voor de deur. Er zit wat geschiedenis achter het pand en ik hou er zelf wel van dat je daar dan een escape room van maakt. Het decor is al nauwelijks decor meer, er zit echt geschiedenis in.
Na een vriendelijke ontvangst worden we door middel van een enthousiast doch zwaar cheesy overgebracht verhaal geïntroduceerd aan het concept achter de kamer: We gaan een schat stelen van de baron...als wij daar voor te porren zijn ten minste. Meer hoef je niet te zeggen, het is een lekker simpel concept. Meer verwacht je niet, meer hoeft ook niet.

De ervaring is al gelijk een stuk sterker door het prachtige decor. De aankleding van de authentieke kamers is prachtig en een aangename verrassing. De verscheidene attributen zijn ook heel mooi en gaan goed mee in het thema. De baron is nou eenmaal een rijk man, dan moet het decor en zijn bezittingen daar wel mee overeen komen.
Dan is het helaas wat minder dat het scherm van de hints niet echt in thema is en dat de hints daarbij geluidloos zijn. Waarom is dit zo? Er is tot mijn weten geen enkele goede reden voor om dit te doen. De kamer is daarbij niet erg technisch. Effecten zijn vrijwel niet bestaand en de kamer ontpopt zich nooit. De spanning loopt niet op en de ervaring voelt daardoor best statisch aan. De muziek mag daarbij veel harder.

De kamer is erg afhankelijk van sloten, codes, en zoekpuzzels. Natuurlijk is dat een element van zijn tijd, dat moet je maar net liggen. Er zit wel een lekkere flow in de ervaring en daarmee stonden we met 0 hints buiten (dat hebben we nagevraagd). Puzzels zijn niet erg bijzonder, maar wederom zijn de attributen erg mooi en goed in thema.
Ik zou graag hebben dat een disoriënterend element bij een specifieke puzzel anders was gedaan. We liepen hier best lang op vast en er is naar mijn mening geen enkele reden dat je het zou moeten doen zoals Operation Exit bedoeld. Als de optie waarbij je zegt "Oh zullen we dan maar dit proberen" werkt, dan voelt dat niet lekker.

Overall is dit een leuke ervaring met wat verrassingen, waar ik toch flink wat vragen bij heb. De kamer is net een tosti met ham en kaas. Lekker, simpel, niets heftigs, je hebt er een gehad en wil er gelijk nog een. Gewoon mooi.


8

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  51:45 min


 • Lekkere flow
 • Prachtige attributen
 • Authentiek decor
 • Aankleding
 • Statisch
 • 1 red herring
 • Niet erg technisch qua elementen of effecten
 • Geluidloze hints
 • Erg afhankelijk van sloten, codes, en zoeken

 

Heerlijke puzzelkamer

Aangezien onze oorspronkelijke reservatie last-minute geannuleerd werd, moesten we op zoek naar een alternatief.
Zondagavond 19 uur 2 personen .... om 22 uur spelen. Ga maar zoeken.
Wel de eigenaar van Operation Exit loste dit netjes op, nogmaals bedankt.

Onthaal:

Wel wij zaten bij Pathé en zijn naar daar gewandeld. Parkeren kan her en der betaald. Het pand zelf is iets moeilijker vindbaar, maar er hangt een bordje langs de deur.
Dit is een oud pand en dat draagt mooi bij aan de sfeer en het gekozen thema. We werden heel vriendelijk verwelkomd door onze gamemaster die zijn zondagavond nog wou vrijmaken voor ons. Top.
De ontvangstruimte is simpel, maar relax, proper en voorzien van het nodige comfort.


Kamer:
Wel we kregen meteen een keuze. De kamer bleek goed gevuld te zijn met puzzels en we kregen, als we dat wilden, 10 minuten extra.
Er zaten geen gevolgen aan vast en ongeacht hoeveel kamers ik gespeeld heb, die 10 minuten neem ik, als was het maar voor de rust.

Het verhaal is duidelijk en lekker simpel. Je hebt 60/70 minuten om de Baron zijn juweel te stelen.
Narratief zit de kamer mooi in mekaar, we breken ook echt in en de kamer bouwt door middel van puzzels mooi op naar ons doel.
De kamer zelf vond ik erg mooi ingericht. Mooie authentieke materialen en leuke sfeer.
De kamers is natuurlijk al wat ouder (dacht 4 jaar) en dat merk je wel. Niet door slijtage, de kamer is duidelijk wel onderhouden, maar wel door de hangsloten en gekozen puzzels. Dat bedoel ik niet als kritiek wat ik heb me erg goed geamuseerd in deze room.
Zeker met ze'n 2 is het goede uitdaging. Het is een zoek en puzzelkamer en dan heb je aan meer spelers absoluut een surplus.

Wat ik miste in de kamer was wat spanningsopbouw of een soort van dreiging. Iets wat me wat spanning geeft om door te doen.
Verder zitten er ook wat afleidingen in het spel die verwarrend aan kunnen voelen. Je kan bv. een puzzel op 2 manieren oplossen, maar als je dan uiteindelijk het onderdeel vindt dat je nodig had, werkt dat natuurlijk verwarrend.
Verder is het ook raar dat je geen geluid krijgt bij een hint. Dat is wel iets dat ik nog zou aanpakken in deze room. Als je vast zit heb je de neiging om continue naar het scherm te kijken. Ik zou gewoon een knop bij de gamemaster zetten die een geweerschot lost in de kamer (de baron is tenslotte jagen)

Conclusie:
Dit is een heel leuke kamer die eigenlijk perfect is voor iedereen die wil escapen. We gaan hier terug naar de kern, zonder wtf moment, maar puzzelen en ondertussen verder geraken in het verhaal. Als je uit deze kamer komt heb je zin om er nog een te doen en dat is de beste reclame die een room kan geven.

Dit is niet de kamer waar je met 6 ervaren spelers moet gaan instaan of 1.5 uur voor moet gaan rijden. Daar is hij niet vernieuwend genoeg voor (beestje van zijn tijd). Maar ben je in de buurt van Den Haag en wil je de dag lekker afsluiten, of heb je maar tijd voor 1 room en wil je echt ouderwets lekker escapen, dan is dit een top keuze.
Lekker puzzelen, goed zoeken, doodsimpel verhaal maar dat wel klopt, allemaal check.

De eigenaar communiceert vlot, het ontvangst van Joppe was erg vriendelijk en ook tijdens het spel liet hij ons lekker begaan.

Wij hebben ons super geamuseerd en hadden uiteindelijk 6 minuten van de 70 over.


8.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes  64:00 min


 • leuke kamer
 • last minute
 • 70 minuten bij 2 spelers
 • tips zonder geluid

 

Onwijs gaaf

In het begin dacht ik , waar komen wij terecht. Maar toen we eenmaal binnen waren werd het steeds beter. De man vertelde vol passie over de escape room. Als je niet houd van een opgesloten gevoel is dit een perfecte kamer, want je zit niet opslot. Super goed verhaal en de spanning zit er goed in. Grote ruime kamers met goede puzzels. Je kan meerder opdrachten te gelijk doen. Ook super fijn. Toen we klaar waren legde de man het uit hoe het allemaal werkte . Daarna vertelde hij over zijn passie voor escape room. Hij is namelijk bezig met een nieuwe en daar gaan we ook zeker heen. Het is zeker een aanrader


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Puzzels
 • Vriendelijk personeel
 • Schonen wc

 

Cas (1 room played)
Posted on: 2020 March 4

De escape room die blijft geven

Ontzettend goede ervaring gehad. Decor was geweldig, puzzels paste bij het thema en waren niet te moeilijk. Hints werden op het juiste moment gegeven en er zat een ontzettend leuke twist aan!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

BB1986BB1986Junior EscaperMember since: 2017 May 28 (30 rooms played)
Posted on: 2020 July 19

Wauw

Wat een mooie kamer! Het voelt echt alsof je in een echt landhuis staat. De puzzels zijn tof en het verhaal klopt! Ik hoop dat de eigenaar er nog 1 bouwt.
De eigenaar was zelf ook erg enthousiast over escape rooms maar erg bescheiden over zijn eigen kamer. Dit is niet nodig want hij was top.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Eigenaar
 • Decor
 • Geen

 

jimjimjimjimEscape ApprenticeMember since: 2019 September 8 (14 rooms played)
Posted on: 2019 September 8

Vermakelijk

Last minute nog deze kamer kunnen boeken. Uiteindelijk een erg leuke en vermakelijke avond gehad met dank aan de enthousiaste host en leuke kamer. Een 'traditionele' escaperoom met veel puzzels en sloten. Echter was dit totaal niet storend. De puzzels matchen prima met het thema. De kamer is gelukkig niet lineair dus iedereen is lekker aan het puzzelen. Ik zou een groep van maximaal vier personen aanraden voor deze kamer. Verder was het decor prachtig. Al met al een vermakelijke escaperoom!


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.5

Service: 8.5


Played in September 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Leuke twist
 • Niet lineair
 • Originele puzzels

 

Je waande je even in een andere wereld.

De laatste escape room van onze trip en de eigenares van Mind Escape had ons verzekerd dat we deze ook leuk zouden vinden.

Zonder te veel prijs te geven is dit een heel leuke kamer met misschien niet de moeilijkste puzzels maar wel een heel groots opgezet decor. Bijna alles klopt gewoon met de setting. Dat is toch wel een enorme plus.


8

Ambiance: 9.0

Puzzles: 7.0

Service: 9.0


Played in August 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes  56:00 min


 • Plaatje klopt grotendeels
 • Doel
 • Setting
 • Variatie in puzzels
 • Twee kleine stijlbreukjes in een puzzel

 

kortekaasjekortekaasjeEscaperMember since: 2018 August 30 (54 rooms played)
Posted on: 2019 July 30

Mooie kamer met goede sfeer

Door het oude statige pand kom je al gelijk in de sfeer. De kamer is mooi aangekleed, veel sloten maar dat vinden wij niet erg als er leuke puzzels achter zitten, en dat is ook zo. Leuke originele puzzels die soms echt anders zijn dan we gewend zijn. De kamer is niet heel moeilijk, maar met beginnende escapers die op visite waren was dat juist wel leuk. Het maakt de kamer niet minder leuk.
Jammer is dat de game master heel weinig tijd heeft omdat er maar een kwartiertje tussen de groepen zit. Je kan dus niet even nakletsen of de kamer doornemen. Klein verbeterpunt is een geluidje als je een hint krijgt want dat is niet zo en dan zie je ineens toevallig dat er iets op het scherm staat.
Toch, als er nog een kamer komt wil ik er zeker heen, het was gewoon een leuke, gevarieerde kamer die mooi en goed is uitgewerkt. De locatie is ook erg goed, gezellige wijk dus genoeg horeca om zelf nog na te babbelen.


7.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 6.0


Played in July 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  54:23 min


 • mooie locatie
 • originele puzzels
 • aankleding
 • hints zijn niet hoorbaar
 • GM heeft geen tijd

 

Bazie1201Bazie1201Senior EscaperMember since: 2018 August 30 (58 rooms played)
Posted on: 2019 August 1

Goede sfeer

Het ontvangst vond ik wat raar. Je moet in een ruimte wachten waar de GM een groep aan het begeleiden is door de kamer.
Dan de kamer in. Het is mooi aangekleed. Er zijn veel sloten in de kamer, maar door de leuke puzzels is dat niet storend. Het is een vrij makkelijke kamer. Ik was samen met beginnende escapers, dus dat was in dat geval wel fijn. Wel zou het fijn zijn dat als er een hint gegeven wordt er geluid te horen is om aan te geven dat je een hint hebt gekregen. Nu moet je maar hopen dat je op het juiste moment op het beeldscherm kijkt, anders mis je dus een hint.
Wat wij erg jammer vonden, is dat de GM weinig tijd voor je heeft. Er is geen tijd om na te bespreken. De GM moet vrijwel direct beginnen met de voorbereiding voor de volgende groep.


7.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.0

Service: 6.5


Played in July 2019

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  54:23 min


 • Puzzels
 • Aankleding
 • Niet nabespreken
 • Geen geluid bij hint
 • Ontvangst

 

Walter G4IWalter G4ISenior EscaperMember since: 2018 August 29 (55 rooms played)
Posted on: 2019 July 29

Mooie kamer in mooi pand

Ontvangst was goed maar de GM heeft weinig tijd. Dit blijkt ook achteraf omdat de volgende groep elk moment kan komen dus geen tijd om rustig de kamer door te nemen.
Ook vreemd om bij de GM in een ruimte te wachten terwijl hij een groep zit te begeleiden.

Inderdaad (zie andere reviews) geen moeilijke puzzels maar des te leuker voor een groep waar beginners bij zijn.
Niet volledig lineair, dus grotere groepen hoeven niet op elkaar te wachten.

Jammer dat de GM ons foute hints bleef geven want wij begrepen het wel maar misten nog een onderdeel.

Leuk verhaal maar niet spannend. Mooi gemaakt en niet onlogisch dus prettig om te spelen.

Ik zeg: ‘Bouw nog zo’n kamer, dan komen wij weer’!


7.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 6.5


Played in July 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Logische puzzels
 • Mooie kamer
 • GM heeft weinig tijd

 

sbvdbsbvdbJunior EscaperMember since: 2017 December 21 (13 rooms played)
Posted on: 2019 July 27

Traditionele kamer met mooi decor

Deze escaperoom bevindt zich in een mooi, oud pand, wat zeker bijdraagt aan de sfeer. Erg mooi decor! We zijn zeker wat verrassende elementen en puzzels tegengekomen in deze ruimte en naar sommige dingen moet je zeker meerdere keren kijken.

Los hiervan zijn het met name traditionele puzzels met erg veel (cijfer)sloten, sleutels, codes en logisch nadenken. Goed geschikt dus voor groepen met geen of wat minder ervaring. Groepen die iets meer ervaring hebben, zullen zich denk ik zeker vermaken met de goede sfeer, vriendelijke ontvangst en het mooie decor, maar zijn waarschijnlijk wel snel buiten en zullen veel puzzels herkenbaar vinden.

Overigens hebben wij de kamer met drie personen gedaan en was dat heel goed te doen! Ik zou 'm dus ook zeker aanraden aan kleinere groepen. Uitdagend maar absoluut niet te moeilijk of te veel.

Verder is deze kamer ook erg leuk voor mensen die niet houden van horror of te veel spanning in Escaperooms. Het is vooral lekker puzzelen!

Zoals ik al in een andere review heb gelezen hier; de eindpuzzel is een leuk extraatje en maakt dat het echt voelt als een overwinning.

Eventueel een heel kleine spoiler!!

Er zitten geen fysieke elementen of special effects in de kamer. Zelf was ik zwanger tijdens het voltooien van deze kamer, en dit ging prima! Ik heb niks hoeven overslaan en heb me niet oncomfortabel gevoeld. Dus deelnemers die om wat voor reden dan ook moeite hebben met fysieke inspanningen, jumpscares of kruipen/klimmen kunnen er gerust op zijn dat zij een leuke ervaring gaan hebben in deze kamer!


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 7.0

Service: 8.0


Played in July 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Geen horror (voor als dat niet je ding is)
 • Heel goed te doen voor kleinere groepen
 • Leuke eindpuzzel
 • Mooi decor
 • Goede sfeer

 

murtiemurtieEscaperMember since: 2020 January 20 (56 rooms played)
Posted on: 2020 June 9

Leuke kamer

Absoluut een leuke escape room! De opbouw van de kamer is logisch en de puzzels vonden wij leuk om te doen. Verwacht geen hele bijzondere 'wauw' momenten, zoals sommige escape rooms tegenwoordig hebben, maar wel een leuk uurtje puzzelen!


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels

 

Aardige kamer

Met 4 mannen en 1 kind gespeeld, ruim opgezet en verschillende leuke puzzels. Parkeren is prima geregeld en ontvangst was goed. Veel kamers gespeeld, ervaring met deze kamer is gemiddeld.


7.5

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 6.5


Played in July 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Gastvrij
 • Parkeren
 • Niet echt een verrassende kamer

 

EscapElineEscapElineEscape ExpertMember since: 2019 September 21 (103 rooms played)
Posted on: 2019 September 21

Een hele leuke kamer!

The mansion is echt een hele leuke kamer om te spelen. De puzzels zijn origineel, de aankleding is heel mooi en past goed bij het thema. Wij waren met zijn vieren en waren allemaal de hele tijd bezig.


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Gastvrij ontvangst
 • Mooie aankleding
 • Leuke puzzels

 

kuifkuifJunior EscaperMember since: 2019 May 17 (16 rooms played)
Posted on: 2019 June 7

Prima kamer

Met een deel van onze groep en 2 kids (8 en 12) erbij op het laatste moment op zoek gegaan naar een escaperoom. Na lang zoeken deze gevonden en was een leuke ervaring. Mooi pand vlakbij holland spoor, mooie kunst aan de muur, en een decor die past bij het verhaal. We hebben ons prima vermaakt en de kids ook. Was een toffe ervaring.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 8.0


Played in May 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  35:12 min


 • leuke puzzels
 • goed verhaal
 • mooi decor

 

Prima Kamer

Parkeren is een dingetje, maar na even zoeken en een klein stukje lopen konden we ons wagen aan deze escape room. Leuke ontvangst kamer met alvast wat leuke spelletjes/puzzeltjes om de tijd tot we echt gaan beginnen mee te doden.
Door de host wordt het verhaal duidelijk uitgelegd en we gaan naar binnen in de room! De kamer is prima in stijl van het verhaal, past erg goed bij elkaar. Er zaten redelijk wat orginele puzzels in die ik nog niet eerder in andere rooms ben tegen gekomen. Wel waren het gewoon logisch nadenken puzzels, en voor de wat meer ervaren escaper, eigenlijk vrij makkelijk (dit vonden wij in ieder geval). Dit was te merken aan de tijd die wij hebben neergezet; met 29 minuten stonden we weer buiten! Hierdoor hadden we eigenlijk een onvoldaan gevoel na de escaperoom, we wilden er nog wel een doen, want het ging zo snel. Niks op aan te merken verder, echt goede aankleding, leuk thema, verhaal/aankleding vd room passen erg goed bij elkaar en de puzzels waren echt wel goed en leuk! Alleen dus als je al veel ervaring hebt wellicht wat te makkelijk. We hebben ons wel prima vermaakt!


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.5

Service: 7.0


Played in April 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  29:00 min


 • goede puzzels
 • leuk thema
 • voor meer ervaren escapers wellicht wat makkelijk

 

Leuke kamer

Parkeren is een dingetje, maar na even zoeken en een klein stukje lopen konden we ons wagen aan deze escape room. Leuke ontvangst kamer met alvast wat leuke spelletjes/puzzeltjes om de tijd tot we echt gaan beginnen mee te doden. Door de host wordt het verhaal duidelijk uitgelegd en we gaan naar binnen in de room! De kamer is prima in stijl van het verhaal, past erg goed bij elkaar. Er zaten redelijk wat orginele puzzels in die ik nog niet eerder in andere rooms ben tegen gekomen. Wel waren het gewoon logisch nadenken puzzels, en voor de wat meer ervaren escaper, eigenlijk vrij makkelijk (dit vonden wij in ieder geval). Dit was te merken aan de tijd die wij hebben neergezet; met 29 minuten stonden we weer buiten! Hierdoor hadden we eigenlijk een onvoldaan gevoel na de escaperoom, we wilden er nog wel een doen, want het ging zo snel. Niks op aan te merken verder, echt goede aankleding, leuk thema, verhaal/aankleding vd room passen erg goed bij elkaar en de puzzels waren echt wel goed en leuk! Alleen dus als je al veel ervaring hebt wellicht wat te makkelijk. We hebben ons wel prima vermaakt


7

Ambiance: 8.5

Puzzles: 6.0

Service: 8.5


Played in April 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • leuke puzzels
 • snel door spel heen

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Cost

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Puzzles

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Puzzles

Were the puzzles challenging enough, achievable and in balance?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great