Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Zodiac Killer

Naarden, Netherlands

Closed now

60 minutes

3 - 7 (Recommended: 4-5)

15 year

Read reviews

More about Zodiac Killer

Look inside the house of a notorious serial killer. Glad he is not home. Or is he...?


Themes

History

Crime

Mystery

Thriller

Properties

Airco available

Pregnant friendly

Wheelchair friendly

Epilepsy friendly (in consultation)

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

49 likes

454 visitors

78.2% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Amsterdamsestraatweg 43d
1411 AX, Naarden
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

197 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Killer room

De kamer past goed bij het onderliggende verhaal. Dit zet meteen de sfeer binnen de escape room. Leuke puzzels (wel redelijk veel sloten) en gezellig personeel maken deze kamer tot een must-do voor escapers.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  larsvissermachteldvtjanneke1986daphnevanderpol

Kelly (1 room played)
Posted on: 2020 january 11

Zenuwslopende race tegen de klok

Wat een spannend en vooral frustrerend avontuur. De raadsels die je op moet lossen lijken in eerste instantie onmogelijk, maar met de hints die we kregen was het uiteindelijk ook wel weer logisch. Helaas hebben wij het niet gered om te ontsnappen maar mochten het wel af maken. Wij vinden het echt de moeite waard en komen zeker nog eens terug voor de andere kamer! Echt een aanrader, heel aardig personeel en fijne service.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: No


 • De hints
 • Complexe puzzels
 • Veel variatie
 • Veel verstopplekken

  larsvissermachteldvtjanneke1986

Martijn (3 rooms played)
Posted on: 2019 december 30

Een zeer pakkend en goed doorlopend verhaal

Thematisch een goed ontworpen kamer. Passende leuke puzzels die erg interessant zijn om op te lossen. In het begin is er gelijk heel veel tegelijk om mee bezig te gaan. Terwijl je bezig bent, kom je achter steeds meer stukjes en komt de oplossing in zicht. Veel verschillende soorten oplossingen, wat het goed overzichtelijk hield! Heads up: er zit wat hoofdrekenen bij! Very good room, would rate a perfect 5/7 ;-)


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Ook voor engelstaligen
 • Goede spelleider
 • 1 Puzzel niet werkend, wel opgelost

  larsvissermachteldvtjanneke1986

Nelianne (2 rooms played)
Posted on: 2019 december 14

Moordend spannend en bloeduitdagend, de spanning was te snijden

Goede service, fijne locatie en uitdagende kamers! Rolstoeltoegankelijk, alleen een klein omwegje noodzakelijk en dat wordt heel netjes opgelost. Toffe en spannende ervaring!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in December 2019

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Rolstoeltoegankelijk
 • Goede service
 • Gevarieerde puzzels
 • Een tikje lineair, dus is lastiger met grote groep

  larsvissermachteldvtjanneke1986

Pieter (1 room played)
Posted on: 2019 november 29

Waanzinnig!

Super gave kamer en verhaallijn. Spannende en moeilijke elementen. Ben nog steeds aan het bijkomen ;)


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaallijn
 • Moeilijke puzzels
 • Genoeg behulpzame tips

  larsvissermachteldvtjanneke1986

Died (2 rooms played)
Posted on: 2019 november 16

Leuk en lastig

Het verhaal is sowieso erg goed... de inleiding voorafgaande de kamer. Veeeeeeeeel sloten en dus ook puzzels. De muziekjes tussendoor leidden wel af hahaha. Hints kwamen op de juiste momenten. Personeel ook erg vriendelijk. Aanrader deze kamer


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in November 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  larsvissermachteldvtjanneke1986

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (235 rooms played)
Posted on: 2022 august 17

De ballen van de Zodiac

Vandaag stond er weer een escape-dagje op de planning met De Drie Duitsers (3 personen). We zouden drie escape rooms gaan spelen en aftrappen bij One Hour Lockup in Naarden om daar ‘Zodiac Killer' te gaan spelen. Ik had de andere kamer op deze locatie al gespeeld én dat was goed bevallen, dus ik had zin om terug te keren 😉.

Bij One Hour Lockup kun je in een straatje verder op gratis parkeren en wordt je welkom geheten in een ruime en sfeervolle ontvangstruimte. We waren vrij vroeg en hebben dus nog even wat gedronken voor we begonnen. De eigenaar was vandaag onze gamehost en hij heette ons super hartelijk en vriendelijk welkom.

Nadat de koffie op was, konden we gaan starten met het spel. We werden naar de kamer gebracht en daar kregen we de introductie middels een film die er harstikke goed uitzag! Het doel wordt ook meteen duidelijk; ga maar eens rondkijken in het huis van de Zodiac Killer en kom achter zijn geheimen. Wat ik zeer tof vind, is dat dat alles in de film en ook in de kamer op een waargebeurd verhaal is gebaseerd én dat ook items gebruikt worden die overeenkomen met de realiteit. Dit geeft net een gavere dimensie aan het geheel 👌.

De kamer ziet er super goed uit. De decoratie en thematisering is prima gedaan én gezien dit ook al een wat oudere kamer is, betekent dat ook dat deze super goed is onderhouden. Licht- en geluidseffecten dragen bij aan een spannende sfeer.

De kamer zou je kunnen zien als een 1.0 kamer (= de oplossingen van puzzels dienen grotendeels te worden ingevoerd op cijfer- en hangsloten). Dit is wél een hele goede 1.0 kamer, want alle puzzels en invoermogelijkheden passen bij het thema en verhaal. Vooral in het begin kun je ook goed parallel te werk gaan (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen). Richting het einde van de kamer ga je steeds meer lineair werken, wat betekent dat je eerste het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het anderen. De balans tussen deze twee vormen is dus helemaal prima 👍.

De moeilijkheidsgraat van de puzzels is vrij pittig, althans voor ons. Dit heeft er ook mee te maken dat er best wat puzzels in zitten waarvoor je goed moet kunnen rekenen en dat is niet onze sterkste kant 😁…. Wat wél heel fijn is, is dat er de mogelijkheid is in deze kamer om dingen op te schrijven. Dit heeft voor ons er voor gezorgd dat we er uiteindelijk nét voordat de tijd om was – maar echt nét – uit de kamer wisten te ontsnappen.

Toen we uit de kamer kwamen hebben we nog wat gedronken en gekletst met de eigenaar. We hadden ook een bitterballen-arrangement, wat betekende dat de bitterballen klaar stonden toen we uit de kamer kwamen 👍. De eigenaar heeft ons ook nog gratis een demo gegeven voor een VR-escape room. Héél vet, maar voor mij gaat er niets boven een ouderwetse echte escape room! Uiteindelijk reden we met een voldaan gevoel naar onze volgende escape room.

Al bij al; Absolute aanrader om te gaan spelen. Voor een 1.0 kamer, is dit een hele goede kamer met goede puzzels en decoratie/thematisering. Ook geschikt voor mensen die nog niet véél escape rooms hebben gespeeld om op een leuke manier kennis te maken met deze geweldige hobby!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met vier of vijf personen i.v.m. de moeilijkheidsgraat en parallel puzzelen;
- Als je beide escape rooms op deze locatie speelt, zou ik eerst deze spelen en daarna de andere kamer i.v.m. opbouw van gemakkelijker naar moeilijker;
- Deze kamer is ook zeer geschikt voor mensen die nog niet véél kamers hebben gespeeld;
- Maak ook gebruik van een bitterbal-arrangement, want een bitterbal smaakt verdomde goed als je net uit een escape room komt 😜.

Beste mensen van One Hour Lockup, bedankt voor deze toffe ervaring! Zeer tof dat jullie de kamers zo goed onderhouden, complimenten daarvoor! Daarnaast bedankt voor het kennis laten maken met VR (iets wat ik nog nooit gedaan had).


Response by One Hour Lockup

2022 August 17

Ontzettend bedankt voor deze leuke en uitgebreide review. We gaan er bijna van blozen :-) Wij vonden het ook erg gezellig dat jullie er waren en zien jullie ongetwijfeld nog wel eens terug, inclusief bitterballen ;-)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Decoratie en thematisering
 • Logica
 • Licht en geluid

  markgoedegebuuresjephanie

GijssambeekGijssambeekEscape GuruMember since: 2022 January 01 (169 rooms played)
Posted on: 2022 august 18

Solving a case

deze dag hadden we wederom een dagje escape, ik zit voortaan vaker opgesloten dan dat ik bij mijn eigen oma op de koffie ga, dat is waarschijnlijk wel iets waaraan ik moet gaan werken :-).

Ik heb deze kamer gespeeld met het team ´De Drie Duitsers´, dit was de eerste kamer van de dag en na een flink concert in de auto had ik er nondeju zin in! De Zodiac killer ´The one who got away´ ik ben altijd al geobsedeerd geweest en had er daarom al flinke verwachtingen bij, is dat slecht? Ja misschien wel maar hij is me alles behalven tegen gevallen want wat vond ik dit een leuke escape room.

We werden super vriendelijk ontvangen (Ik denk door de eigenaar) leuke man met goeie zin, we waren nogal vroeg want we kwamen van ver maar dat was geen enkel probleem, Een kopje koffie een koekje en we vermaakte ons prima. Na afloop kregen we zelfs nog even de kans om een VR demo te spelen waar we van tevoren vrij sceptisch over waren met ze alle maar ook dit was een super gave ervaring, dat zijn weer pluspunten!!


Nou ik zal maar is minder slap gaan lullen en op de inhoud ingaan. Je krijgt 60 minuten in deze kamer en die had je naar mijn gevoel ook nodig. De puzzels passen goed in het thema en waren redelijk moeilijk, een echte puzzelkamer daar had ik wel even zin in! Je komt binnen en het word je meteen duidelijk wat je gaat doen, het gene waar de politie tot op heden nog niet in geslaagd is uitvinden wie ´The Zodiac´ eingelijk is. Al gauw loopt het ietsje anders dan verwacht en mag je flink aan het puzzelen. De kamer bevat buiten het feit dat het zeker geen ´horror´ kamer is een beetje een creepy vibe, je blijft natuurlijk opzoek naar een seriemoordenaar supercool!

De afwerking was mooi gedaan en alles voelde op zijn plaats behalve het gene wat natuurlijk niet gevonden mocht worden, je had echt het gevoel dat je in het huis van de Zodiac stond (Ik heb in minder complete hotels geslapen voor een stuk meer geld). Het verhaal klopt en je voelt je net een detective van begin tot eind. Tegen het einde werd het opeens krap met de tijd en moesten we nog even haasten wat voor mij de beleving in de kamer nog een tikje beter maakte.

Hou je van een echte puzzel kamer en wil je je even inleven in de wereld van de vele mensen die geprobeerd hebben The Zodiac te pakken te krijgen dan is deze kamer echt iets voor jou! Het portie bitterballen naderhand gaf ook nog eens een goeie nasmaak :)

One Hour Lockup bedankt voor de leuke tijd en hoop tot snel!


Response by One Hour Lockup

2022 August 18

Dank voor de heerlijk weglezende review :-)


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Bitterballen

  Drs-jlcsjephanie

michel_bronsmichel_bronsJunior EscaperMember since: 2020 January 19 (70 rooms played)
Posted on: 2020 january 19

Goede kamer

Een fijn ontvangst, persoonlijk en tijd voor een praatje. Leuke ruimte om nog even te zitten (vooraf of erna). Goed systeem voor eten en drinken.

Duidelijke uitleg gekregen voordat we de kamer ingingen. Je merkt dat het niet medewerkers zijn die dit als bijbaantje doen maar echt mensen zijn met passie voor de escape rooms.

De kamer was leuk aangekleed. Het verhaal er omheen was duidelijk en je werd er in mee genomen.
De puzzels waren leuk, zaten goed in elkaar. Er waren wel een aantal slotjes. In het verleden hebben we hier wel eens slechte ervaring mee gehad, maar bij deze kamer zorgde dat niet voor problemen.

De focus lag voornamelijk op de puzzels. Deze staken goed in elkaar. In de kamer waren een aantal elementen te vinden die je niet zo snel in een kamer vindt, wat de kamer uniek maakt.


9

Ambiance: 7.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in January 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • puzzels goed uitgedacht
 • Duidelijke hints
 • leuke kamer, aanrader
 • Gratis foto erbij

  machteldvtonehourlockup

Manon (15 rooms played)
Posted on: 2020 january 12

Spannend

Wij gingen met 5 personen de escaperoom in, waarvan 3 redelijk onervaren. Goede spellen, veel rekenen dus neem iemand mee die goed kan hoofdrekenen. Leuke begeleider, heel gastvrij. Drankjes mogen mee de kamer in, maar daar denk je tijdens het spel niet aan natuurlijk ;)


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  machteldvtjanneke1986

Benthe (1 room played)
Posted on: 2020 january 01

Supergave ervaring

Leuk en gastvrij ontvangen. Ideaal dat je je drankje mee mag nemen de kamer in! Kamer zit net zoals de illuminati kamer erg goed in elkaar. Uitdagende puzzels, goede en duidelijke volgorde in de opdrachten. Goede game-master. Is er op de juiste momenten (of juist niet ;)).


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  machteldvtjanneke1986

Pien (1 room played)
Posted on: 2019 november 25

Geweldig leuke kamer veel verschillende opdrachten


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • spannend

  machteldvtjanneke1986

jbo1976jbo1976Junior EscaperMember since: 2019 October 20 (30 rooms played)
Posted on: 2019 october 20

Geweldig

Dit was de 1e kamer die wij hier speelden. Later hebben wij de andere kamer nog gespeeld. Ontvangst was fijn. Bij binnenkomst in de kamer krijg je eerst een kort filmpje te zien over de Zodiac Killer. Daarna ga je de kamer in. Vanaf het moment dat je de kamer instapt word je in het verhaal gezogen. Puzzels kloppen bij het thema van de kamer. Wel de nodige hints gehad, maar gelukkig ontsnapt binnen de tijd. Fotomoment na afloop is erg leuk. En wat nog leuker is, iedereen uit de groep krijgt de foto mee!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  55:33 min


 • Service
 • originele puzzels
 • wel wat veel cijfersloten

  larsvissermachteldvt

irene033irene033Junior EscaperMember since: 2019 October 22 (24 rooms played)
Posted on: 2019 october 23

Erg leuke kamer!

Ontvangst was erg hartelijk. Fijne plek waar je kunt wachten tot dat je in de kamer kunt. Vanaf het moment dat je de kamer instapt word je in het verhaal gezogen. Puzzels kloppen bij het thema van de kamer. We waren in kleine groepjes steeds bezig de verschillende puzzels op te lossen. Wel de nodige hints gehad, deze werden op een goed moment steeds gegeven. Wij hebben ook wat geklungeld in deze kamer, erg veel lol daardoor, maar gelukkig ook ontsnapt. Met een goed gevoel verlieten wij de kamer en hadden gelijk al zin in de 2e kamer op deze locatie.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  55:33 min

  larsvissermachteldvt

Geweldig

Leuke kamer!

De tips kwamen voor mijn gevoel erg snel, maar we bleken ze wel nodig te hebben.

De erste goede kamer voor mijn 2 kinderen die de smaak te pakken hebben!! Meteen goed voor een leuk uitje met het gezin.

Kamer had genoeg te doen en te zien. Was erg leuk opgezet qua sfeer.
We komen zeker terug voor de andere kamer(s)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:22 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

  Sander

JLoJLoEscape ApprenticeMember since: 2023 July 29 (1 room played)
Posted on: 2023 july 30

Onbeschrijfelijk !

Superleuke middag gehad. Leuke en enthousiaste begeleiding.
In het begin heb je geen idee waar je het zoeken moet, beetje bij beetje wordt het duidelijker.
Wij zijn er helaas niet in geslaagd om er zelfstandig uit te komen maar dat mocht de pret niet drukken.
Dank jullie wel voor deze enorme leuke middag! Echt een aanraden!!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 7 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  Sander

MarCanITMarCanITEscape ApprenticeMember since: 2023 July 12 (2 rooms played)
Posted on: 2023 july 23

Heerlijk

Met 2 Belgische gezinnen - op vakantie in Zeewolde - zochten we een activiteit voor een minder zonnige namiddag.

Na een vlotte ontvangst waagden we ons aan toffe raadsels in knap ingerichte kamers. We hebben hier een top-namiddag beleefd ...

Dankjewel !


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  Sander

feetjefeetjeEscaperMember since: 2022 August 21 (31 rooms played)
Posted on: 2023 july 03

Spannend, geweldig!

Hele leuke kamer. Spannend, maar goed te doen. Leuke en originele puzzels, zeker doen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:29 min


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  Sander

Terug in de tijd

We hadden de illuminatie kamer eerder al gedaan dus nu op naar de Zodiac killer. Er is een mooie ontvangstruimte en leuk dat je je drankje mee mag nemen in de kamer (ook al ben je in praktijk dan ook druk met puzzelen, maar toch).
De kamer zelf is mooi aangekleed en geeft een goed tijdsbeeld van de periode van de Zodiac killer (eind jaren 60s). Leuk hoe spulletjes daarop aangepast zijn en je deze ook nodig hebt in de puzzels.
Er zijn veel puzzels en het is niet lineair, maar waar we dat normaliter minder leuk vinden was het nu niet storend. Al met al echt lekker gepuzzeld en ook voor de ervaren escaper zitten er wel wat leuke uitdagingen en originele puzzels tussen.

Ook heel leuk om achteraf te horen dat de kamer recentelijk onder handen genomen is door een decorschilder en dat puzzels nog steeds aangepast en verbeterd worden om de kamer ook mee te laten gaan met de tijd. En dat is ook echt te zien! Het is wel een ‘traditionele' of ‘oldskool' kamer met veel slotjes en sleuteltjes, maar wij vonden dit passen bij het verhaal /thema.

Al met al een aanrader dus :-)


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Team: International Escape Team Dronten

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Foto naderhand die je mee krijgt
 • Niet lineair

  Sander

JanJanEscaperMember since: 2020 September 11 (37 rooms played)
Posted on: 2021 june 22

Veel slotjes, weinig diversiteit

Van deze kamer hadden wij als team best hoge verwachtingen, de laatste kamer die wij hadden gespeeld was namelijk ook bij One Hour Lockup en die was ons zeer goed bevallen. Als ik de kamers nog een keer had mogen spelen zou ik Zodiac Killer eerst hebben gespeeld.

In het begin van het spel ben je veel aan het zoeken (geloof me er valt veel te vinden), en is het niet erg duidelijk waar je nou moet beginnen. Door deze onduidelijkheid (die er in Illuminatie wel was) kwamen wij niet goed in de flow. Er zijn veel langdradige puzzels en voor de meeste moet er ook nog flink gerekend worden. Het voordeel is wel dat de puzzels parallel van elkaar gedaan kunnen worden dus dat je je als team op kan splitsen. Doordat de puzzels langdradig zijn krijg je het gevoel dat je niet veel vooruitgang boekt, ook eindigen bijna alle puzzels in het open maken van een slotje. Best jammer want hierdoor is de kamer best saai.

Het grootse minpunt van de kamer was dat een van de puzzels niet klopte, hierdoor bleven we oneindig lang vast zitten bij een puzzel die eigenlijk vrij simpel was. We bleven ook ons antwoord herhalen voor de spelleider maar deze bleef alleen hints geven waar we niks aan hadden. Uiteindelijk hebben we het goede antwoord van de puzzel gekregen en konden we door. Hierdoor hebben we helaas niet op tijd kunnen ontsnappen uit de kamer. Ondanks dat de tijd om was mochten we nog wel het spel afmaken.

Bij afloop kregen we alleen te horen dat de puzzel niet klopte, verder kregen we geen excuses. Doordat de puzzel niet klopte en hier verder niks mee werd gedaan eindigde de ervaring voor mij slecht. Heel jammer want over Illuminatie waren we heel enthousiast.


Response by One Hour Lockup

2021 June 23

Beste Janmaatjan, We vinden het heel jammer dat je ervaring bij onze escaperoom Zodiac Killer niet was zoals je gehoopt had. Dat heeft geleid tot een review met alleen maar slechte cijfers, dat zijn we niet gewend en hadden we graag voorkomen. Daarom komen we graag met je in contact om ervan te leren en te kijken naar een passende oplossing. Wil je contact met ons opnemen? Ik wil alvast van de gelegenheid gebruik maken om nogmaals onze excuses aan te bieden voor de fout in de puzzel. Een onderdeel van deze puzzel was eerder op dag kapot gegaan en vervangen door een incorrect reserve-onderdeel. Dat had beter gecontroleerd moeten worden en we balen ervan dat dat niet is gebeurd. Nogmaals sorry. We komen graag met je in contact om dit goed op te lossen.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 5.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: No


 • Leuk einde
 • Puzzel klopte niet
 • Veel slotjes
 • langdradige puzzels

  bobbiee

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertMember since: 2019 September 23 (172 rooms played)
Posted on: 2020 july 12

Zeker voor de leeftijd van deze kamer, een DIKKE aanrader!

Na een wat mindere ervaring bij een Escape Room in de buurt op diezelfde dag, kwamen we nu terecht bij "one hour lockup". Een hartelijk ontvangst door een van de eigenaren in de prima verzorgde ontvangstruimte zorgde voor een goede sfeer onderling. We hadden er zin in!

We gingen met niet al te hoge verwachtingen de kamer in. Zodiac Killer is al een behoorlijk oude kamer en de slotjes zullen je om de oren vliegen. Dit stoorde ons echter TOTAAL niet. De puzzels waren super logisch en uitdagend genoeg om allemaal bezig te zijn. Verwacht geen gigantische kamers of enorm veel ruimtes, maar gewoon een goed afgewerkt, basic decor. De geluidseffecten en soundtrack waren niet direct briljant, maar zeker wel aanwezig. Ondanks de leeftijd heeft de kamer tegen het einde absoluut nog wat toffe effecten in petto. Dankzij de LOGICA van de makers zijn mijn team en ik zonder hints, met ongeveer 10 minuten op de klok ontsnapt.

Achteraf nog met veel enthousiasme nagepraat over de kamer. Al snel bleek hoe veel liefde en passie deze mensen in hun bedrijf en Escape Rooms stoppen. Voor we het wisten hadden ze voor ons pizza besteld en mochten we tijdens het wachten een stukje van hun VR games testen! Nou dan heb je mij al verkocht. ;-)

Zodiac Killer bewijst maar dat je niet altijd gigantisch veel ruimtes, briljante effecten, of een enorme experience nodig hebt om een toffe Escape Room neer te zetten. Het is echt niet de meest spectaculaire kamer van Nederland, maar zeker voor de leeftijd van deze kamer, een DIKKE aanrader!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes  51:01 min


 • Fijne eigenaren
 • Logica
 • Afwerking van het decor / Puzzels
 • Service! (Pizza) ;-)
 • Verhaal duidelijk aanwezig
 • Oude kamer (niks spectaculairs)

  Casturii

Spuit 11Spuit 11Escape ExpertMember since: 2019 May 03 (106 rooms played)
Posted on: 2019 december 29

Opgelucht!

"Wat gaan we hier eigenlijk doen?", vroeg ik aan één van mijn teamgenoten toen wij op het punt stonden om de kamer binnen te gaan van de persoon die wordt verdacht van een serie geweldadige moorden. Een uur later had ik nog steeds geen duidelijk antwoord op deze vraag... Maar dat was ook helemaal niet nodig geweest om stuiterend van de adrenaline onze ontsnapping te kunnen vieren.

Met het team waarmee wij ruim een jaar geleden het mysterie van de 'Illuminati Headquarters' (hintloos) hadden weten te ontrafelen, wilden wij nu een poging wagen om de waarheid te ontdekken achter de 'Zodiac Killer'. Hiervoor moest slechts een bescheiden aantal problemen worden opgelost. Bovendien waren deze problemen op zich niet eens heel erg lastig. En toch leek het steeds meer een volstrekt kansloos avontuur te worden voor ons. Wij dreigden te verdrinken in een veelheid aan open eindjes. Bovendien zaten een slordigheidje en een gedachtenkronkel ons stevig in de weg. Er was een onwaarschijnlijke eindsprint nodig om nog net (in de laatste minuut) te ontsnappen. Niet eerder waren wij zo opgelucht met een goede afloop!

Deze escaperoom is een klassieke kamer. Het leek ons allemaal vrij logisch en zelfs redelijk voorspelbaar wat er moest gebeuren. Er moeten heel wat traditionele slotjes worden geopend. De techniek is ogenschijnlijk slechts op de achtergrond aanwezig. En toch was het gewoon een erg leuke kamer om te spelen.

Compliment voor de gastheer die in het nagesprek vooral aandacht had voor onze beleving van de kamer. Een fraai staaltje klantgerichtheid!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Klantgerichtheid
 • Variatie in enigma's
 • Traditionele karakter van de kamer

  Miess

Pien (6 rooms played)
Posted on: 2019 december 28

Superleuke escape room met veel codes

Spannende escape room over een serie moordenaar. Met 6 personen in 50 minuten eruit gekomen, kan ook met minder!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in December 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Leuke uitdagende opdrachten
 • Hints komen vanzelf, zonder te vragen

  machteldvt

BasBondBasBondJunior EscaperMember since: 2022 October 28 (19 rooms played)
Posted on: 2024 june 30

Heerlijk klassiek en spannend escapen!

Op dezelfde avond hadden we hier al een kamer gedaan (Illuminati Headquarters). Omdat we die zo leuk vonden, hebben we gelijk deze Zodiac Killer op erachteraan gedaan. Heel fijn dat dat mogelijk was! Gelijk een groot pluspunt, de goede, enthousiaste hosts en ontvangst.

Met drie spelers gingen we deze kamer in, zonder al te veel voorbereiding. We wisten immers van tevoren nog niet dat we deze kamer gingen spelen. Normaal kijk ik meestal even wat filmpjes en reviews. Wat ontzettend goed gedaan is, is het verhaal en alle puzzels die compleet logisch binnen het verhaal passen. Spannende opbouw, veel te doen, uitdagend niveau van de puzzels en daardoor met zijn drieën best even aanpoten om goed te kunnen ontsnappen binnen de tijd. Er is veel te zoeken en vinden en ook bijna alles heeft een functie in het verhaal en de puzzels. Wat erg leuk is, is dat je steeds als je een code hebt gevonden, niet direct duidelijk is bij welk slot die moet passen, simpelweg omdat er zo veel sloten zijn. Kop erbij houden en puzzelen maar:)

Een aantal puzzels hebben leuke praktische effecten en de kamer is mooi vormgegeven. We kwamen met nog maar en klein beetje tijd...op het randje ook nog een leuke toevoeging om met deze tijd te spelen...naar buiten! Lekker nageborreld en gekletst met de host/eigenaar en we hebben in deze zeer leuke escaperoom een topavond gehad!

Zowel deze kamer als de Illuminati Headquarter zijn een dikke aanrader. We zijn benieuwd naar de nieuwe kamer die ze hebben, die gaan we ook zeker spelen!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

J (20 rooms played)
Posted on: 2024 may 20

Top!

We hebben op deze locatie de Illuminati gedaan. Die was zo leuk, dat we de Zodiac Killer er direct achteraan gespeeld hebben. Ik vond de Illuminati iets leuker, maar deze was ook heel gaaf. Goede, originele puzzels. Hele goede aankleding. Soms wat onduidelijk waar we moesten beginnen en in welke volgorde we dingen moesten oplossen, maar dat is niet per se iets negatiefs. Het zorgde ook voor extra uitdaging.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 7 persons

Escaped: Yes

 

JoozeJoozeEscape ApprenticeMember since: 2024 April 29 (2 rooms played)
Posted on: 2024 april 29

Spannende uitdaging

Voor 4 van de 6 deelnemers de eerste escaperoom. Een leuke uitdaging. We werden goed geholpen met de hints. Genoeg te doen voor 6 personen. Goed achtergrond verhaal.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in April 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logic

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great

22 other rooms on this location