Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Poppet

Amersfoort , Netherlands

Closed now

Top #23

90 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

15 year

Read reviews

More about Poppet

Amy is niet zoals de rest van de kinderen op het internaat. De andere meisjes willen niet met haar spelen. Arme Amy brengt haar dagen door in haar kleine kamertje, spelend met haar pop, die ze Poppet noemt. Ze stelt zich voor dat de pop haar enige vriendinnetje is, iets wat ze ook echt gaat geloven. Schijnbaar houdt Poppet de geesten, de pestkoppen en de eenzaamheid op afstand.

Maar is de pop echt Amy's vriendin, of is er meer aan de hand dan je op het eerste gezicht zou denken..?


Themes

Adventure

History

Mystery

School

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy friendly (in consultation)

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

61 likes

523 visitors

97.5% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Daam Fockemalaan 22
3818 KG, Amersfoort
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

202 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

wouter_lathwouter_lathJunior EscaperMember since: 2019 September 27 (34 rooms played)
Posted on: 2023 january 30

Totale immersie

Na Bloody Mary en Soup du Jour op zaterdag mochten we deze zondag ook de nieuwe Poppet ervaren. Wat een heerlijke set aan kamers hebben ze daar in Amersfoort.

Decor, verhaal, sfeer en puzzels vullen elkaar tijdens "Poppet" perfect aan. Vanaf de eerste minuut voel je je ondergedompeld in het verhaal van Amy en haar pop. Er wordt constant een creepy spanning neergezet zonder dat de kamer (te) angstaanjagend wordt. De puzzels zijn lekker uitdagend zonder frustrerend te zijn en passen helemaal in de setting. De game hosts - we mochten er dit weekend 3 ervaren - maken het allemaal heerlijk ongemakkelijk (en hebben nadien nog tijd voor een leuke babbel). En de manier waarop deze escape room gebruik maakt van de locatie maakt het absoluut af. We kwamen allemaal glunderend als een stel schoolkinderen de kamer uit.

Rock City Amersfoort is spontaan op nummer 1 verschenen in mijn lijstje, en ik verwacht dat ze daar nog wel even blijven staan.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  75:10 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

  ChrystelRock City Escapesam_geraertsMarieke

Sterk begin en einde!

In eerdere reviews zei ik het al: als je 's avonds speelt en in het donker het terrein van het klooster oprijdt...Dat is intens!
Wij waren in dit geval al binnen na het spelen van Bloody Mary en zaten nog ons drankje op te drinken en te lachen. Ineens stapt er een broeder naar binnen (helaas weet ik zijn naam niet, maar hij speelde het erg goed!) die ons met een ernstige blik vroeg of we klaar waren voor ons eerste dag op het internaat. Heel leuk hoe ze de introducties in thema doen!

Het eerste deel van de kamer vonden wij heel erg leuk en origineel! Helemaal in het thema en nog nooit eerder gezien. We waren verrast: "mogen we dit echt doen?" Het vervolg hierop sloot ook mooi aan en we kwamen helemaal in de sfeer!

Toen we eenmaal aankwamen bij het grote middenstuk van de kamer, kwam de focus vooral op het puzzelen en minder op de experience. Net als Bloody Mary, is dit eerder puzzelkamer, terwijl wij bij Soup du Jour de belevenis ook een grote rol vonden spelen.
Omdat in het begin van deze kamer het belevenisaspect sterk aanwezig was, waren wij in de veronderstelling dat het een 'belevenis escaperoom' zou zijn, maar dat was helaas niet zo. Daarbij wil ik niet zeggen dat een puzzelkamer niet leuk is, maar wij hadden iets anders verwacht.

Er zit veel variatie in de puzzels en deze passen meestal goed in het thema, hoewel wij soms ook aan de slag waren met de gedachte: waarom doen we dit precies? Er zit een bepaald herhalingseffect in deze kamer (je merkt wel wat als je het speelt). In het begin is dit spannend, maar zodra je snapt hoe het werkt, gaat de spanning er wat vanaf. Wij misten ook wat vernieuwende puzzels.
Maar nogmaals, dit kan smaak zijn, als je houdt van 'lekker puzzelen', dan kom je helemaal aan je trekken!
De kamer is lineair, wij waren met 4 en vonden dat eigenlijk af en toe al net wat te veel...
Het geluid maakte de kamer mooi beklemmend, qua licht vonden wij het soms wat té donker (zeker met trappen en drempels).

Het verhaal sluit aan bij de andere twee escaperooms. Wij vonden het wel wat moeilijk om het verhaal te volgen. Het verhaal werd gaandeweg onthuld, maar omdat er dan ook iets gebeurde in de kamer zelf, ging onze aandacht daarna toe. Mogelijk hadden wij dus de gedachtegang achter de puzzels beter begrepen als we beter op het verhaal hadden gelet. Dat wil ik dus in het midden laten.

Het einde van de kamer is erg tof gedaan en het grootste "wat de f-moment". We vonden dit een tof en spannend moment, begrepen duidelijk het doel en vonden het erg mooi gethematiseerd! Stiekem hadden we wel meer van dit soort momenten gewild!

Hierna werden we weer enthousiast ontvangen door de broeder, die met ons na praatte. Dankjewel voor de fijne begeleiding! Erg goed in zijn rol als strenge broeder en vervolgens erg vriendelijk.

Lang verhaal kort: het is lastig om een review te schrijven merk ik. Wij hadden na Soup du Jour een bepaalde verwachting, die Poppet helaas niet helemaal waar heeft gemaakt. Desalniettemin was het een mooie puzzelkamer, met vooral het begin en de finale als sterke punten wat betreft beleving. Aan grote puzzel-liefhebbers kan ik deze escaperoom dus zeker aanraden!
Ik zou persoonlijk aanbevelen om, als je alle drie de kamers gaat doen, Soup du Jour als laatste te spelen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  Roosmarijnyour-escapelucam

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 march 23

Ontpoppen

Vandaag was de avond aangebroken dat we weer afreisden naar Amersfoort om in het prachtige Eemklooster de nieuwe kamer Poppet van Rock City Escape te gaan spelen. We – De Drie Duitsers (3 personen) – waren lange tijd uitgespeeld bij Rock City Escape, omdat we hun andere kamers al hadden gespeeld. Gelukkig konden we weer terugkeren voor deze nieuwe kamer, die ook nog niet zo lang open was.

Je kunt – als je met de auto komt - helemaal doorrijden tot aan de voordeur van het klooster én daar kun je dan op de parkeerplaatsen voor de deur gratis parkeren 👌. In mijn vorige reviews benoemde ik het al; het is van meerwaarde als je 's avonds (in het donker) het klooster gaat betreden. Je komt vervolgens in de ontvangstruimte, waar je wat kunt drinken en nog even naar het toilet kan. Dan wordt je – in thema – door een broeder opgehaald en meegebracht naar het internaat, waar je je eerste dag gaat beleven.

De introductie en tevens instructie van de kamer is super gaaf én origineel. Het is grappig en onverwacht én iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt in een escape room 😍. Echter is dit wél meteen het hoogtepunt van de kamer. Daarna valt de kamer voornamelijk terug op old school escapen, waarbij het voornamelijk belangrijk is om de puzzels binnen de tijd op te lossen én wat minder aandacht is besteed aan het ondergaan van een beleving/experience. Dus als je van klassieke puzzelkamers houdt, dan is Poppet zeker een aanrader. Persoonlijk ben ik wat meer fan van de beleving-gedreven kamers en doordat het begin van de kamer heel erg deed vermoeden dat Poppet zo zou zijn, vond ik het tweede gedeelte wat tegenvallen.

Waar de kamer sterk begint met puzzels die in thema zijn én tot op zekere hoogte mede het verhaal vertellen, worden de puzzels gedurende het spel steeds meer random én steeds minder passend bij het thema, het verhaal en de omgeving. Er zitten ook niet echt vernieuwende puzzels in de kamer. De meeste zijn veel voorkomend in escape rooms én bij een enkele puzzel heb ik me zelfs afgevraagd; moeten er in kamers anno 2023 nog zo'n soort puzzels zitten? Dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Er zullen geheid mensen zijn die zulk soort puzzels geweldig vinden om te doen, maar dan nog voelt het een beetje als random en als opvulling in de escape room. De puzzels zijn lineair, wat betekent dat je eerst het ene moet doen, voordat je door kunt met het volgende. Onder andere hierom zou ik aanraden om de kamer met een zo klein mogelijke groep te spelen, want met z'n drieën stonden we elkaar al ooit in de weg en voelde het als te veel.

Qua decoratie en thematisering heeft Rock City Escape ontzettend veel baat van het klooster. Het klooster zelf ademt al ontzettend veel sfeer én hier weten ze goed gebruik van te maken. Echter valt het ‘toegevoegde' decor af en toe wat tegen. Dit ziet er niet zo goed afgewerkt uit én oogt zelfs af en toe verouderd. Zo zie je heel duidelijk; dat gaat zo meteen open, dat valt zo meteen naar beneden, ect. Ook zijn camera's, speakers en draden niet altijd goed weggewerkt, wat ook weer wat afdoet aan het belevingsaspect. Er zitten wat leuke verwijzingen in de kamer naar de andere kamers van Rock City Escape én voor de degene die goed oplet zelfs verwijzingen naar de toekomst van de kamer zelf. Dat laatste vond ik een heel gaaf aspect.

Het verhaal van Poppet is heel duidelijk en wordt vooral in het begin goed neergezet. Gedurende het spel merk je weinig van het verhaal. De omgeving past naar mijn idee niet altijd heel erg goed bij het verhaal/thema. We komen op mooie locaties van het klooster, maar wat de link is met het verhaal/thema was mij niet altijd duidelijk. Hierom vroegen we ons regelmatig af; wat doen we hier óf wat is dit voor ruimte? Het einde van de kamer maakt het verhaal af, maar op een soort surrealistische/figuratieve manier. Ik snap wat ze hier hebben willen doen, maar ik vind de uitvoering een beetje houtje-touwtje en ook hier stoor ik me erg aan het gebrek aan afwerking.

Na het spelen van de andere kamers bij Rock City, verwachtte ik ergens in de kamer een ‘wauw-moment' in de vorm van een plottwist of een technische verrassing, maar deze blijft uit bij Poppet. Ondanks dat het een nieuwe kamer is, kun je veel beter met de verwachting gaan dat je een oude klassieke escape room gaat spelen. Het echte wauw-moment was voor ons het begin en daar bleef het (helaas) bij. Misschien is het erg Nederlands van mij, maar voor zo een klassieke kamer vind ik de prijs wel aan de erg hoge kant. Achja, escape-verslaafd, dus we betalen het toch wel 😁….

Al bij al; Op de een of andere manier pakte Poppet ons niet zo. Dit heeft deels met een stukje voorkeur te maken. Wij houden van belevingskamers met een goed verhaal, spannende sfeer, mooi decor, ect. Daarbij vind ik het altijd tof als puzzels onderdeel zijn van het verhaal óf in ieder geval in thema zijn. Bij Poppet is dit niet zo en is de keuze gemaakt om ongeacht thema/verhaal, diverse puzzels in de kamer te stoppen, waarbij meer de nadruk ligt op de puzzel zelf én minder op de reden waarom je het op moet lossen. Waarschijnlijk vinden echte puzzelliefhebbers dit fantastisch, dus vooral aan hen zou ik Poppet aanraden. Er zitten verder leuke dingen in de kamer, zoals het begin, de verwijzingen naar andere kamers en sfeer d.m.v. geluid. Echter zijn er te veel minpunten om het een topkamer te laten zijn, zoals gebrek aan afwerking, niet goed weggewerkte techniek en onlogisch verloop van het verhaal in combinatie met locatie en puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met drie óf twee personen i.v.m. lineair spelverloop;
- Vooral spelen als je houdt van puzzelkamers;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, zou ik deze als eerste spelen i.v.m. een opbouw in spektakel;
- Speel deze kamer vooral als je in de buurt bent óf als je andere kamers bij Rock City Escape gaat spelen;
- Vergeet tijdens het spelen niet te letten op de leuke verwijzingen.

Beste mensen van Rock City Escape, bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. We hebben een fijne avond gehad bij jullie.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • De locatie: het klooster
 • Diversiteit aan puzzels
 • Sfeer d.m.v. geluidseffecten
 • Verwijzingen
 • Het begin/De introductie

  GijssambeekMariekesjephanie

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (220 rooms played)
Posted on: 2023 may 30

Lekkere puzzelkamer

Na eerder Bloody Mary en Soup du jour gespeeld te hebben, waar ik ontzettend enthousiast over was, werd het tijd om de nieuwste kamer te gaan spelen van Rock city; Poppet. Na het horen van andermans ervaringen waren mijn verwachtingen al een beetje getemperd. Deze kamer zou niet dezelfde standaard hebben al Soup du jour. Dus zonder verwachting trokken we naar Amersfoort.

De intro is echt subliem en is echt heel leuk neergezet. De sfeer zit er gelijk goed in. De eerste ruimte begint goed en ik vraag me eigenlijk af waar de kritiek puntjes vandaan komen, maar na deze ruimte, komen we ergens anders terecht waar het spel echt van start gaat. En ja dan snap ik de struikelpunten wel. De kamers zijn erg krap en je loopt elkaar vaak voor de voeten. De kamer is ook erg donker wat op een gegeven moment wel begon te frustreren. Ik snap dat het een stukje met sfeer te maken heeft, maar op bepaalde punten had er wel meer licht mogen zijn. Het verhaal is me ook compleet ontgaan. Via korte geluidsfragmenten tussendoor proberen ze je door het verhaal te leiden, maar de fragmenten komen onverwachts waardoor je vaak nog aan het praten bent wanneer het fragment start. Ook is het vrij moeilijk te verstaan. De puzzels daarin tegen vond ik wel echt heel leuk.
Al met al is het dus zeker een mindere beleving dan Bloody Mary en Soup du Jour, maar deze kamer is zeker wel een die de moeite waard is om mee te pakken. Als je alle drie de kamers zou gaat spelen dan zou ik deze als eerst spelen, daarna Bloody Mary en afsluiten met Soup du Jour.


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • gebrek aan licht
 • onduidelijk verhaal

  sjephanieDrs-jlc

SemSemEscape MasterMember since: 2018 June 15 (197 rooms played)
Posted on: 2023 february 24

Niet heel vernieuwend

#124 Poppet

Het klooster waar je aankomt is prachtig, vooral in het donker. Dit is ook volledig de reden geweest waarom ik deze perse savonds moest en zou boeken, ook al betekende dit dat ik om 01:00 nog niet thuis was (Zuid-Limburg, je zal er maar wonen). Je wordt prachtig in thema ontvangen en middels een leuke intro, die nog leuker is in het donker, de kamer in begeleid.

De puzzels in de kamer zijn leuk, maar niet echt vernieuwend. Ik heb na 123 andere kamers hier niet echt nieuwe puzzels gezien, wel een leuke uitwerking van een aantal.

Het verhaal is mij niet helemaal helder, vooral door de rare start van de kamer niet. Er gebeurt een heel apart iets waardoor ik het hele concept kwijt was van waarom ik nou daar was, waar ik was. Het lijkt zelfs een beetje alsof de start later is toegevoegd ofzo.

De beleving vond ik, mede door het verhaal erg matig in deze kamer. Het pand en de setting zijn zo mooi en je zou hier zoveel leuke dingen mee kunnen, maar het wordt gewoon niet benut voor mijn gevoel. Er was ook heel weinig aankleding, wat ik echt oprecht jammer vond.

Al met al is dit echt wel een leuke kamer om te spelen, maar speel deze dan wel als eerste, vervolgens Bloody Mary en ten slotte Soup du Jour. Die laatste 2 vond ik persoonlijk veel beter qua beleving. Niet 2 uur hiervoor gaan rijden, maar wel als je hem samen met de andere 2 speelt!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  75:00 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Prijs

  anoukMarieke

Alweer een knaller van Rock City

Vandaag met ons team de derde kamer van Rock City mogen spelen. We zijn flink door ze verwend door de andere twee kamers die we al gespeeld hebben, dus onze verwachtingen zijn enorm hoog. De locatie blijft natuurlijk gewoon op en top, en helpt enorm om gelijk al in de sfeer te komen. Bij Poppet hebben ze naar ons idee heel erg leuk gebruik gemaakt van de verschillende ruimtes.
We mochten weer even kind zijn en stiekem niet naar de meester luisteren. Wat hebben we gelachen. Al snel werd het serieuzer en spannender. We waren met 5 man en ik lees in andere reviews dat mensen vonden dat je met meer personen soms niks te doen had, maar dat is bij ons op geen enkel moment zo geweest. Ik heb ook alle puzzels goed meegekregen, die prima te doen waren, en het verhaal is ook duidelijk.
Wat een genot was het weer om deze room te mogen spelen. Als einde wil ik nog een pluimpje geven aan onze host Matthijs, die het mega goed gedaan heeft en de ervaring echt extra waarde heeft gegeven.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Team: Escapologists

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica

  gekverhaal_arjan

Goede redelijk klassieke kamer in een goede setting

Deze kamer is redelijk klassiek. We speelden hier eerder Bloody Mary en Soup du jour. Waarbij Soup du Jour er met kop en schouders bovenuit stak is poppet weer wat klassieker. De sfeer die wordt neergezet is top. Beklemmend en met het acteerwerk van de staf wordt je goed meegenomen in het verhaal!


7.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 6.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  86:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Weinig origineel
 • Prijs

  Marieke

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (259 rooms played)
Posted on: 2023 may 29

Poppet? Bedoel je Proppet?

De meningen over de nieuwste van Rock City deden snel de ronde. De ene is laaiend enthousiast, de ander heeft gemengde gevoelens. Mijn eerdere ervaringen bij Rock City waren zeer positief, dus met goede moed en veel zin komen we terug bij het klooster. Blijkbaar is er een demonische pop aanwezig hier. De intro is net zoals bij de andere kamers gelijk tof. Het is een uniek begin dat ons gelijk vult met energie. Heel anders uitgevoerd dan de andere kamers, maar perfect voor dit thema. De lol zit er goed in!

Na deze intro komen we in een mooie setting terecht die de energie vast houdt. Echter gaan we hier wel héél snel weer vandoor terwijl we nauwelijks wat gedaan hebben. Ik vond het een gemiste kans om hier niet nog wat meer te doen en wat meer interactie te hebben met de host. We komen weer ergens anders terecht en vanaf hier begint het spel écht. De sfeer is goed neergezet en, zoals verwacht bij Rock City, lekker grimmig. Het is wel iets te donker voor mij. Volgens mij is dit deels voor sfeer gedaan en deels om het redelijk minimale decor en afwerking te verbergen.
Vanaf dit punt gaat het plot ook op sneltreinvaart en is het niet heel duidelijk wat we nou doen. We worden begeleid door moeder overste die in een monotoon stemmetje over de speaker tegen ons praat. Haar stem is laag in de mix en als ze praat hoor je haar met moeite over de atmosferische soundtrack heen. Na bijna elke puzzel die je oplost komt moeder overste weer langs, maar gaat het spel wel gewoon door. Je kan door puzzelen en wat ze zegt totaal negeren. Het is te makkelijk om niet te luisteren of per ongeluk overheen te praten.
Steeds meer vragen komen op: wie zijn wij? Wat willen we bereiken? Waarom? Deze onduidelijkheid blijft het hele spel hangen en dit komt ook door een gebrek aan "Show, don't tell." De pop waar het spel om draait doet namelijk niks. Je hoort dat de pop gevaarlijk is en allemaal nare dingen heeft gedaan, maar we krijgen dat nooit zelf te zien of mee te maken. We moeten in feite maar geloven dat moeder overste niet paranoïde is geworden over een lappenpopje. Het einde van de kamer is ten slotte bizar. Het hoort episch te zijn, maar werkt eerder een beetje lachwekkend.

Qua experience is het belangrijk om te weten dat Poppet minder op het spektakel zit dan de andere twee kamers van Rock City. Je zal hier voornamelijk 90 minuten lang lekker zitten te puzzelen in een grimmig sfeertje. We hebben een goede flow te pakken, ondanks wat problemen met ruis en wat onduidelijkheden in puzzeldesign. Deze issues zijn niet vreselijk storend, maar zullen waarschijnlijk naar mate de kamer langer open is er uit gefilterd worden. We vermaken ons goed en staan na iets meer dan 70 minuten hintloos spelen weer buiten.
De kamer bestaat uit veel ruimte, maar is praktisch klein. Alle ruimtes zijn compact en je staat al snel op elkaars lip. De indeling vind ik daarbij soms vreemd. Sommige ruimtes zijn wat ruimer en bevatten weinig puzzelwerk, terwijl een kleinere kamer veel te doen heeft. Ik word er zelf na een tijd nogal nerveus van. Wij zijn met 4 en het blijkt moeilijk om overzicht te bewaren omdat iedereen eigenlijk elkaar constant in de weg zit. De kamer kan met 2 tot 6 mensen worden gespeeld, maar ik denk dat 4 echt de max is. 3 lijkt me perfect. Met 2 moet je echt doorpakken, maar dat lijkt me wel tof voor ervaren spelers.

Poppet is een leuke puzzelkamer van 90 minuten met een grimmig sfeertje. Hij zit minder op de experience dan de andere kamers, dus hou dat zeker in gedachten. Ik heb me hier heel goed vermaakt, maar vraag me nog steeds af waar het prijskaartje van 165 euro vandaan komt. Nou hoeft natuurlijk niet elke nieuwe kamer te innoveren of next-level effecten of mindfucks te hebben, maar de prijs schept natuurlijk wel verwachtingen qua experience. Al helemaal als je kijkt naar de andere kamers hier. Ik vind het voor wat je krijgt een behoorlijk dure kamer, al helemaal aangezien het beter is om met een kleinere groep te komen vanwege de kleine ruimtes. Als je hier komt spelen, doe deze dan eerst, dan Bloody Mary, dan Soup du Jour. Class dissmissed!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Team: Het Dronkenmansslot

Escaped: Yes  70:00 min


 • Speelse (haha) intro
 • Goede gameflow
 • Grimmig sfeertje
 • Locatie van het klooster
 • Onduidelijk plot
 • Veel kleine ruimtes
 • Duur voor wat je krijgt

  lucam

MarjoleinvKMarjoleinvKJunior EscaperMember since: 2023 March 12 (16 rooms played)
Posted on: 2023 april 29

Ik droom over poppen vannacht!

Leuke escaperoom, met enkele verrassende elementen voor als je vaker een escaperoom bezoekt. Als je nog niet bang voor poppen was, kom je hier alsnog met een lichte poppenfobie uit!
Er was voor mij 1 minpunt aan deze escaperoom. Ik ben slechthorend en veel aanwijzingen werden (in het Engels) gesproken gegeven. Voor mij waren die slecht te verstaan.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in April 2023

Played with 5 persons

Team: Escaperoom toppers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

  MarjoleinvK

Leuke kamer om te spelen!

Hoge verwachtingen na het spelen van de andere 2 kamers op deze locatie.

De ontvangst was top, de man die ons naar het spel bracht, zat ontzettend goed in zijn rol, complimenten hiervoor!

De kamer is leuk in elkaar gezet. En de puzzels zijn goed te doen en hebben een verwijzing naar het verhaal.

Wel vonden we het verloop van het verhaal niet altijd helemaal duidelijk.

We hebben genoten van de escaperoom. Wel zouden we aanraden deze als eerste te spelen wanneer je ze allemaal wilt spelen.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving

  Mirtedepirte

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertMember since: 2022 January 01 (130 rooms played)
Posted on: 2023 march 22

Das Internat


Vandaag gaan we met ‘'De Drie Duitsers'' richting Amersfoort, al eerder heb ik hier de andere 2 kamers gespeeld genaamd ‘'Bloody Mary'' en ‘'Soup Du Jour'' deze waren mij ontzettend bevallen en wou dus graag zo snel mogelijk terug toen we hoorde dat de nieuwste kamer ‘'Poppet'' opende.

We speelde deze kamer op een zondag avond, een aanrader voor iedereen. Niet specifiek de zondag want er moet natuurlijk nog tijd zijn om met zijn alle naar de kerk te gaan, maar s'avonds is wel echt een must met deze locatie. Het bevind zich in een oud klooster, zowel Poppet als de 2 andere kamer en de sfeer die er gezet word op het moment dat je hier s'avonds aankomt is geweldig en maakt het een unieke beleving.

Je kan hier direct voor de deur parkeren en word netjes ontvangen door de GameHost, dit is vaak al gethematiseerd en daar houdt ik ontzettend van. Je krijgt de gelegenheid om wat te drinken of nog even naar het toilet te gaan en dan gaat het gebeuren.

De intro is super uniek en verfrissend, ook dit heeft extra sfeer als je in de avond speelt. Onze GH/Acteur deed het super goed en daarvoor alle liefde. Je hebt een soort ‘'begin stukje'' ik wil niet teveel spoiler en maar dit begrijp je tijdens het spelen wel. Hier was voor ons nog niet helemaal duidelijk wat de bedoeling was en hadden we daarom ook een tip voor nodig, wel bevind zich hier een leuke creatieve puzzel.

Vervolgens begint de daadwerkelijke escape room en dan verdwaalt het verhaal een beetje, waarom zijn we hier? Wat doen we hier? Waarom staan we op deze plek en hoe past dit in het verhaal. Dit is iets wat we ons vanaf dit stuk over de gehele kamer afvroegen en dat is super zonde met een locatie als deze, je hebt een letterlijk klooster en inplaats van het gebruik van de kamers zoals ze zijn worden kamers die vroeger een ander doeleinde hadden gebruikt voor iets anders. Dit maakte de loop door het verhaal onduidelijk.

De puzzels zijn op verschillende momenten leuk in thema, vooral in het begin maar soms voelde het ook ontzettend uit zijn plaats, waarom is dit bepaalde stuk hier aanwezig of wat moet het überhaupt voorstellen.
Ook vond ik dat er voor een nieuwe kamer veel ‘'simpele'' puzzels in zaten, dit is misschien een beetje verwend maar op het moment dat je een bepaald niveau al hebt neergezet vind ik het jammer als ik sta touw te trekken in een nieuwere kamer.

Het gebruik van licht en geluid was heel netjes, ze zetten hier een juiste sfeer neer voor het verhaal en voel je je op sommige momenten niet op je gemak. Ook werd er gebruik gemaakt van bepaalde effecten, echter had dit van mij meer gemogen. Bepaald ‘'shows'' waren cool maar dan toch was het hem net niet, soms werd het idee neergezet dat we nu iets speciaals zou komen maar dan was dat het, al was dit wat verder doorgetrokken had dit de kamer zeker ten goede gedaan.

Het verhaal is gaaf maar voor mijn gevoel niet duidelijk genoeg, vooral door de kamer heen. We snapte allemaal naderhand wat zich er precies had afgespeeld maar veel door eigen invulling, door wat meer informatie in het begin stuk of door de kamer heen dat dit verduidelijkt kunnen worden vooral is dit jammer omdat naar mijn menig het een ontzettend tof verhaal kan zijn.

Al met al is het een leuke kamer maar kan naar mijn smaak nog wat aanpassingen gebruiken vooral in de lijn en duidelijkheid van het verhaal, ben je van plan om escape rooms te gaan spelen bij Rockcity Escape zou ik de volgende volgorde aanraden: Bloody Mary - Poppet - Soup Du Jour.

Mensen van Rockcity Escape, super bedankt voor de leuke tijd ;)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Intro
 • Locatie
 • Goede begeleiding
 • Bepaalde puzzel
 • Duidelijkheid verhaal

  anouk

Genoten

Vandaag dan de laatste escaperoom van deze trilogie gespeeld. Mijn hart maakte al een sprongetje van blijdschap toen ik zag dat dezelfde spelbegeleider/actrice binnenkwam. Direct zit je in het spel en voel je de spanning. We aarzelen zelfs als we juist iets willen doen wat echt niet mag. Maar.... mmmmm wel doen/niet doen.... Uiteindelijk zitten we vol in het spel en het ene verrassende effect na de ander presenteert zich aan ons. We zijn met 6 dus gelukkig ziet iemand altijd wel weer een deel van de puzzel. De spanning wordt goed begeleid door geluiden, muziek en de sfeer van het klooster. Er worden ook altijd op tijd genoeg hints gegeven dus je zou het toch moeten kunnen halen, lijkt me. Het einddeel vond ik ook erg origineel. Toen we na spannende periode eindelijk eruit waren misten we toch echt 1 teamlid. We hebben herhaaldelijke moeten roepen voordat zij ook tevoorschijn kwam. Ze zat nog helemaal in het spel. Overigens hoeft dit niemand af te schrikken hoor. Ik denk dat in de meeste gevallen mensen gewoon naar buiten komen... alhoewel....whaahahaaha....

De bloody mary en soup-du-jour waren al fantastisch en deze valt prima in dat rijtje...


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  B1ANCA

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertMember since: 2021 August 30 (113 rooms played)
Posted on: 2023 february 14

Did it pop?

Leuke kamer en heerlijk in thema. We miste wel soms een beetje een wauw moment… puzzels waren erg origineel en leuk!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  75:11 min


 • Spannend
 • Logica
 • Sfeer

  Niklas

mitch2304mitch2304Escape GuruMember since: 2018 November 26 (200 rooms played)
Posted on: 2023 february 03

Oei. Dat is een gevaarlijk popje

Met hele hoge verwachtigen vertrokken we naar Amersfoort. Hoge verwachtigen door toffe ervaring bij Bloody Mary en Soup Du Jour. Zou Poppet die verwachtigen waar maken?

Opnieuw kreeg ik weer dat onbehaaglijke gevoel toen we parkeerden en ook in de wachtruimte bleef dat gevoel nog wel even hangen.

Vervolgens werden we opgehaald door de host en dit was... vreemd. Wat was er aan de hand dat zij zo zenuwachtig was?
Toen we los werden gelaten en zagen waar we terecht waren gekomen, vroeg ik me eerst af of we wel goed zaten. Maar wat er daarna gebeurden, nam al mijn twijfels weg.

Het spel erna voelt echt aan als een mix van escapen en beleving. Een soort van experience kamer waarbij je je afvraagt wat gebeurd er als deze deur open gaat en wat gebeurd er daar bij het knipperende lampje.

We waren erg te spreken over de route die we van de wachtruimte tot aan de Escape hebben afgelegd. Je loopt nu door een stuk uit het klooster waar je nog niet eerder bent geweest.
Daarnaast vonden we dat de ruimtes ook super waren hergebruikt!

Ik vond dat er 1 specifiek stuk uit deze Escape er echt met kop en schouders uit sprong. Toen begon ik het heel spannend te vinden!

Wellicht dat af en toe het geluid wat harder kan met een grote groep. We konden het op.sommige momenten niet goed verstaan.

Zeker een aanrader!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  Drs-jlc

PieterLiezePieterLiezeJunior EscaperMember since: 2020 November 21 (35 rooms played)
Posted on: 2023 january 29

Goed, beter, best!

Hadden wij even geluk, na gisteren bloody Mary en Soup du Jour te spelen, bleek er vandaag nog een plekje over om Poppet te testen.

De lat lag erg hoog na deze twee kamers, maar jongens wat een ervaring! Een ongelooflijk gebruik van het bestaande decor en locatie en een aantal aspecten die ik nooit eerder gezien had.

Ik denk dat dit de meest immersieve escape ervaring is die we ooit gespeeld hebben, en dat gaat niet ten koste van de puzzels.

Rock City heeft fantastische kamers gebouwd. Mijn tip: maak er gewoon een dag van en speel ze alle drie!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Difficulty
 • Experience
 • Storyline
 • Exciting

  wouter_lath

LaDeliciousLaDeliciousJunior EscaperMember since: 2023 February 05 (19 rooms played)
Posted on: 2024 february 26

Onze zielen zijn weer gereinigd

Wij hebben onze zonden bekend en om vergeving gevraagd. Het kwaad had ons bevlogen en wij zijn hier weer van verlost.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Sebastian (20 rooms played)
Posted on: 2024 february 26

Geweldig opbouwende spanning.

Je begint vrij rustig en speels.
Je wordt meegenomen in het spel door de geweldige inleving van de host.
En al snel ontrafelt het verhaal.
Geweldige puzzels en effecten.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in February 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:26 min

 

hele vette ervaring van begin tot eind

mooie verhaallijn van af het begin tot het eind, mooie kamers en leuke puzzels


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  70:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend
 • Verhaal

 

Ellen5Ellen5Junior EscaperMember since: 2023 February 06 (50 rooms played)
Posted on: 2024 february 25

Top!

Het spel zit perfect in elkaar, de host speelt haar rol perfect, en de decors zijn de ideale setting voor het verhaal!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend

 

asjevgasjevgJunior EscaperMember since: 2020 October 03 (27 rooms played)
Posted on: 2024 february 20

Top ervaring

We werden - zoals we gewend zijn van Rock City - weer volledig in stijl en in de rol ontvangen. Wat een top acteurs zijn het elke keer weer. Nu was het tijd voor de Poppet. We waren met z’n drieën en hadden er zin in.

De escape ervaring was erg goed. Veel mooie effecten en het zat logisch in elkaar. Iets wat ik zelf erg belangrijk vind.

In een zin een echte ervaring, meer dan alleen een kamer spelen. Ik zou hem aanbevelen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend

 

MiejsterMiejsterJunior EscaperMember since: 2021 October 27 (56 rooms played)
Posted on: 2024 february 18

Ja Meneer!

Na Bloody Mary en Soup du Jour volgde deze... de juiste volgorde an alleen maar beter! Wat een leuk, nou ja, begin.... leuke puzzels, mooie sfeer. Een toproom!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 5 persons

Team: Team d'ajointjes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

GitskeGitskeSenior EscaperMember since: 2021 October 04 (58 rooms played)
Posted on: 2024 february 19

Topkamer

Wat een room was me dit seg. Van begin tot einde meegezogen in het verhaal. Ook hier een fantastische host en verhaallijn van begin tot einde. Een echt aanrader en deze komt in mijn top 5 terecht.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 5 persons

Team: Team d'ajointjes

Escaped: Yes  52:00 min


 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Goede service

 

C. Kuiper (24 rooms played)
Posted on: 2024 february 19

Wat een toffe kamer

Een verrassende start, maar wat een leuke kamer om te spelen. Héél veel verschillende puzzels. Het engheidsgehalte is goed te doen gelukkig en de adrenaline rush is ook aanwezig. De locatie, de aankleding, het past allemaal bij elkaar in dit oude kloodter. We hebben nu alle kamers gespeeld bij Rock City Escape.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  86:30 min

 

vinnixvinnixJunior EscaperMember since: 2019 October 05 (34 rooms played)
Posted on: 2024 february 13

Unieke ervaring

Deze kamer haalt alles uit de prachtige locatie waar het gelegen is. Je ziet en voelt aan alles dat je in een voormalig klooster bent. Wij hebben deze kamer met z’n tweeën gedaan. Het was even doorwerken met de hoeveelheid puzzels die we moesten oplossen, maar er was nog steeds genoeg tijd om erbij stil te staan wat een ontzettend toffe ervaring we aan het beleven waren. Dus zeker goed te doen voor een duo wat goed op elkaar ingespeeld is. Alle lof en waardering die deze kamer heeft gehad wordt zeker waargemaakt. Enige minpunt voor ons is dat we alle kamers op deze locatie al gespeeld hebben :-(


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service
 • Origineel
 • Spannend

 

BartBartEscape ExpertMember since: 2019 December 29 (71 rooms played)
Posted on: 2024 february 12

Even braaf het internaat in

Goh hadden we toch nog even zin in ontspanning en wat buiten te spelen. Al snel weer de klas in op zoek naar ...

Heerlijke host hadden we , en laat ons eerlijk, dat geeft toch net dat extraatje waardoor je nog meer zin hebt om er in te vliegen.

Kamer zelf was voor ons de leukste van de drie bij Rock City Escape maar verslaat dan enkel Soup du Jour omwille van de spanning die opgebouwd wordt.

Heerlijk pand, lekker doe puzzels in combo met sloten.

Een ab-so-lute aanrader !


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Team: MOT

Escaped: Yes  73:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving

 

fredericfredericEscaperMember since: 2019 October 08 (52 rooms played)
Posted on: 2024 february 13

Een pop zal nooit een pop meer zijn.

We begonnen in een setting die helemaal in onze comfort zone zit. De speelplaats en het klaslokaal kennen geen geheimen voor ons. Wat een mooie flow heeft dit verhaal. De kamer klopt volledig. De laatste ruimte vond ik spectaculair en geeft je echt dat 'ontsnapgevoel'. Was al weer een tijdje geleden.

Dit was de laatste van onze 'Mottige' dag. Ik kan moeilijk kiezen tussen Soup du jour en deze. (Heel lichte voorkeur naar Poppet).

Nog een shout out naar onze dag host. Je deed het prima bij het switchen van je eigen persoonlijkheid naar dat van het karakter en omgekeerd.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Team: MOT

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great