Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Flight815

Tilburg , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

10 year

Read reviews

More about Flight815

Te spelen vanaf 15 februari 2022!

 

Je bent na een heerlijke vakantie het vliegtuig ingestapt van Australië naar Los Angeles. Veilig zit je in je stoel met de gordel om. Toch ben je ongerust. Er gaan namelijk geruchten rond dat jullie over een eiland heen vliegen waar veel vliegtuigen zijn neergestort. Er werd zelfs gesproken over geheime en streng bewaakte bunkers. Je kijkt uit het raampje en ineens zie je donkere onheilspellende wolken op het vliegtuig afkomen. Op het moment dat jullie de storm in vliegen begint het toestel onophoudelijk te schudden. Je hoort gedonder, gegil en plotseling wordt alles zwart voor je ogen…

 

Het voelt alsof je uit een diepe, maar pijnlijke slaap ontwaakt. Het is oorverdovend stil. Waar zijn jullie? Er rest maar een taak: overleven en zo snel mogelijk je weg naar huis vinden….

 

Deze beroemde premium escape room krijgt een tweede leven bij Locked! Waan jezelf in een andere wereld en speel de complete ervaring, gebaseerd op de serie Lost. 

 

Let op: deze escape room is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en kan door sommigen als spannend worden ervaren


Themes

Mystery

Travel

Properties

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

8 likes

86 visitors

87.5% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Stationstraat 14D
5038 ED, Tilburg
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

40 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape GuruMember since: 2017 November 13 (198 rooms played)
Posted on: 2022 February 16

Klassieker met wat kinderziektes

Eindelijk was het zo ver om een echte escape klassieker te mogen spelen. Als echte Brabanders waren we natuurlijk onwijs trots dat een kamer als deze richting ‘ons eigen’ Tilburg zou komen. De kamer was nog geen week geopend of we moesten hem natuurlijk al gespeeld hebben! Omdat we op de dinsdagavond nog niets gepland hadden, boekte we meteen Flight 815!

Ofja, boekten meteen, dat is niet helemaal waar. Iets waar ik me al vaker aan gestoord heb (en wat ik ook van andere escapers gehoord heb) is dat de betaalfunctie bij Locked op hun website erg slecht werkt. Net als de vorige keer dat ik hier kwam escapen, kreeg ik een foutmelding waardoor mijn reservering weer open zou komen te staan na 15 minuten. Echter gebeurt dat niet en staat je reservering toch vast. Eindstand; weer bellen om te vragen of het nu goed gegaan is. Niet dat dit heel vervelend is, maar omdat dit vaker voorkomt, is dit wel een verbeterpunt.

Enfin, wat meteen opvalt is dat de ontvangstruime ook een flinke upgrade heeft gekregen, gaaf! Na een korte introductie konden we de kamer gaan starten. Een ding wat ons wel opviel, is dat onze gamehost hier meerdere groepen tegelijk draait. Ikzelf ben daar over het algemeen niet zo’n fan van. Maar dat mocht de pret niet drukken uiteraard.

Het verhaal van de kamer was bekend en de introductie in de kamer is dus helemaal in thema. Afwerking kan hier en daar echt nog wel beter. Uiteraard weten we dat de kamer pas net open is, maar losse schroeven op de grond (door de hele kamer) stoort dan toch wel. Het begin van de kamer ging bij ons onwijs snel en we zaten meteen in een lekkere flow. Het decor ziet er verder top uit!

Ongeveer op een kwart van de kamer begon voor ons echter de frustratie, er zitten in de kamer echt nog wel wat kinderziektes. Nogmaals, je weet op voorhand wanneer een kamer open is dat dit kan gebeuren. Wat ik echter wel vervelend vind, is dat wij op een moment vast kwamen te zitten door een van die kinderziektes en dat we hier pas na een aantal minuten geholpen worden (had de gamehost het te druk met de andere groep?). De gamehost probeerde nog een hint te geven, maar de schermen waren in alle ruimtes ook uit. Helaas zat er dus niets anders op dan bij ons de kamer binnen te komen. Dit kan gebeuren, maar is natuurlijk wel jammer.

We probeerde de flow daarna weer op te pakken, maar dit werkte echter niet helemaal super. We hadden het idee dat we een puzzel al goed opgelost hadden, maar er gebeurde nog niets in de ruimte. Pas minuten later (zonder dat we wat deden) gebeurde hetgeen wat – volgens ons – veel eerder had moeten gebeuren. Wederom heb je hier dan het gevoel dat de gamehost wat handmatig moet triggeren maar even niet op zat te letten.

De puzzels die hierna kwamen konden we allemaal snel doorlopen, de flow zit (als je dus geen last hebt van storingen) verder echt wel goed. Het thema is goed, de puzzels leuk en het decor echt subliem. Echter was het einde voor ons weer pure frustratie; we konden de laatste puzzel niet oplossen omdat een cruciaal onderdeel niet werkte. Hierdoor heeft onze gamehost ons de code moeten geven.

Ik weet zeker dat Flight 815 een echte topkamer is, echter was het op dit moment echt niet de beleving die je zou willen in een kamer als deze. Wat simpelweg zonde is. Nadat we klaar waren met de kamer was er helaas ook geen ruimte om na te spreken of feedback te geven omdat de gamehost natuurlijk verder moest met de andere groep die nog in de andere kamer aan het spelen was. Ik hoop oprecht dat er met dit punt wat gedaan wordt, want dit komt helaas wat onpersoonlijk over. Locked heeft echt een topkamer in handen, maar zelf zou ik nog een aantal maanden wachten met reserveren totdat alles écht helemaal goed werkt.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 5.0


Played in February 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  joost_van_puijenbroekjoelle_zweersdcmariekeElise Dalleu

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruMember since: 2021 November 28 (121 rooms played)
Posted on: 2022 June 20

Schrobbel Air

Je gaat niet de hele dag binnen zitten als het buiten tropisch warm is, dus ik en mijn vriendin (2 personen) hadden besloten om erop uit te gaan. Naar het strand? Naar het zwembad? Nope. Naar een escape room met airco 😎.

We kwamen aan in ‘Schrobbeler-City’ Tilburg (eindelijk weer eens iets in de buurt 😅) bij Escape World Tilburg om daar de escape room ‘Flight815’ te gaan spelen. Klein geschiedenislesje: Toen wij met onze escape-hobby begonnen (2018) stond deze kamer hoog aangeschreven (als ik me niet vergis zelfs als nummer 1 in Nederland). Deze was toen te spelen in Voorburg bij Down The Hatch. Tegenwoordig is deze uitbater bekend van de escape room ‘Molly’s Game’. Toen de kamer gesloten werd, werd de kamer gekocht door Escape World Tilburg om daar een nieuw leven te krijgen. Echter is het niet meer volledig dezelfde kamer als toen, want de kamer duurde in Voorburg 90 minuten en vandaag de dag in Tilburg 60 minuten. Helaas zijn wij te laat met onze hobby begonnen om destijds de kamer in Voorburg te spelen, dus is het super tof dat we deze nostalgische escape room jaren later toch nog kunnen doen in het Brabantse Tilburg.

Parkeren kan gratis voor de deur bij Escape World. Vervolgens werden we vriendelijk welkom geheten door onze gamehost. De ontvangstruimte ziet er prima uit en is groot qua oppervlak. Echter het was een beetje een rommeltje toen wij er waren. Desalniettemin werden we vriendelijk te woord gestaan en werden we naar de kelder begeleid voor de instructie, die door de host zelf gedaan wordt. De introductie op het verhaal vind plaats in de kamer zelf. Wat ontzettend jammer is, is dat de tijd begint te lopen terwijl je naar de introductie kijkt/luistert. Hierdoor moet je een keuze maken; ófwel ik ga genieten van de beleving en loop daardoor enkele minuten van mijn tijd mis óf je begint alvast met zoeken en puzzelen én mist daardoor de beleving en het verhaal. Wij kozen voor optie 1 en hadden daarom al meteen enkele minuten achterstand. Uiteindelijk vinden wij ‘beleving’ belangrijker dan zo snel mogelijk uit een kamer geraken. Dit frustreet wel een beetje.

De kamer zelf ziet er prima uit en is op zich mooi gedecoreerd en gethematiseerd. Hier en daar lijkt het op een oude kamer door wat slijtage, terwijl de kamer hier nog maar recent is. De licht- en geluidseffecten zijn prima en dragen bij aan de juiste sfeer.

De puzzels zijn leuk om te doen én zijn van een prima niveau. De meeste puzzels zijn passend in het thema van de kamer. De kamer is voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst de ene puzzel op moet lossen voordat je door kunt met de volgende. Hierom zou ik aanraden om met een kleine groep te gaan (maximaal 3 óf 4 personen), anders zal je vaak op elkaar moeten wachten. Wij met z’n tweeën hadden hier geen last van 👍. Ook bij de puzzels is veel slijtage te zien. Dit zit ‘m voornamelijk in technische mankementen. Zo hadden wij bijvoorbeeld een goede combinatie al meerdere malen ingevoerd, maar pas bij de vijfde keer klapte er iets open. Op zich is dat geen ramp, maar het wekt wat frustratie op wat zonde is van de flow en de beleving.

Uiteindelijk wiste we toch nog binnen de tijd te ontsnappen. We werden enthousiast door de host uit de kamer gehaald en hebben nog kort nagepraat en wat gedronken en zo kwam onze warme middag in Schrobbeler-City tot een eind.

Al bij al; Raar om te zeggen van een kamer die al zulke groten successen heeft gekend; maar het is een kamer met potentie. Het thema, decor en de puzzels zijn hartstikke leuk en goed, maar hier en daar heeft de kamer wat liefde nodig om het tot een nog betere ervaring te maken.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 3 óf 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Houdt rekening met ‘haperende’ techniek; je antwoord kan goed zijn, maar wellicht moet je het nog een keer invoeren; laat je hier niet te veel door frustreren.
- Vooral leuk om te doen als je nog niet veel kamers gespeeld hebt, dus voor de iets minder ervaren escaper.

Beste mensen van Escape World Tilburg, bedankt voor deze leuke middag!


Response by Escape World Tilburg

2022 June 20

Hi! Dankjewel voor je uitgebreide review! Dit helpt ons uiteraard en we blijven altijd zoeken naar verbetering. De introductie is een kleine 3 minuten, maar we hebben inmiddels een aantal keer gehoord dat dit storend is. We gaan er dus direct naar kijken om de spelervaring te verbeteren! Daarbij wil ik ook graag aangeven dat er wel degelijk parallele puzzels in de kamer te vinden zijn, maar hier zal ik verder niet op ingaan om spoilers te voorkomen ;) Mochten er nog specifieke verbeterpunten zijn, dan kun je ons altijd even een mailtje sturen en dan gaan we er alles aan doen om te kijken of we nog iets kunnen implementeren. Nogmaals bedankt voor de mooie review! Wellicht zien we jullie nog een keertje terug.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 6.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Goede prijs

  sjephanie

Daan (1 room played)
Posted on: 2022 November 23

Gaaf, uitdagend maar jammer van een technisch mankement

Deze escape room was erg leuk, ik werd ondergedompeld in de situatie. Op een gegeven moment was er een technisch mankement in de ene laatste kamer waardoor we hem niet hebben gehaald, maar we hebben toch de laatste kamer nog kunnen doen en korting gehad op de prijs, wat ik zeer netjes vond.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: No

 

Wel oke, maar niet meer dan dat

Aangekocht, dat moet een goede kamer zijn. Vorige eigenaar kreeg een 9.8 op dit forum, nu staat het 'maar' 8.7. Dat mag de pret niet drukken, we gaan 'm doen. Tevens nieuwe eigenaar, eens kijken wat er veranderd of verbeterd is.
Welkom in de horeca was warm (alleen wel erg langzaam, 15 minuten voor een bakje koffie), maar geen personeel van de escaperoom. Uiteindelijk op onze tijd zelf maar door het gordijntje ons gemeld. We werden vriendelijke te woord gestaan, maar wel een érg standaard praatje, bijna verveeld zelfs.
De kamer zelf vonden wij erg lineair. Het licht had voor mijn man en mij wel wat harder/feller gemogen (onze 21-jarige dochter vond het overigens prima, dus dit is wellicht een leeftijds-gevoelig onderwerp). Er zitten een paar leuke technische dingen in. Echter, 1 groot technisch ding aan de muur bleek niets te doen, terwijl dat zo'n eyecatcher is in de kamer. Aankleding was top. Omdat je ook moet kruipen: stofzuigen is geen overbodig luxe, er lag overal houtschraapsel en zand.
Al met al, best oke, maar ik heb ze beter gedaan.


6.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Prijs
 • Vies

 

Wessel (2 rooms played)
Posted on: 2022 November 1

Een gezellige avond puzzelen met vrienden

Voor mijn verjaardag hadden we bedacht een keer een escape room te doen. Niet alleen om onze ego’s te boosten, maar ook gewoon voor de gezelligheid. We hebben het erg naar ons zin gehad en we komen graag nog eens terug.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  54:45 min

 

Leuk en avontuurlijk

Hele leuke kamer! En de sfeer is erg goed, de ruimtes zijn heel mooi. De puzzels zijn leuk en de begeleiding is ook goed. Er waren wat kleine technische dingen die minder werkte, als dat opgelost zou zijn dan is het echt een top 10 kamer!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

AlexremiAlexremiJunior EscaperMember since: 2022 March 25 (20 rooms played)
Posted on: 2022 October 15

Origineel en avontuurlijk

Zoals al eerder te lezen valt over deze kamer, zou het een top-10 kamer kunnen zijn als de kleine gebreken eruit zouden worden gehaald.

Heel origineel, sfeer is zeer goed, je voelt je echt even weg uit de realiteit.

Gastvrije dames, leuke puzzels.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Heeft onderhoud nodig

 

OzzyOzzyEscape ApprenticeMember since: 2022 October 16 (6 rooms played)
Posted on: 2022 October 19

Esthetisch mooi

Voordat je deze escape speelt raad ik je aan de serie ‘Lost’ te kijken. Het is niet nodig voor de puzzels, maar je gaat wel meer op in het verhaal. Dit maakt de algehele ervaring echt een stuk beter.
De kamer zelf is goed in elkaar gezet en ziet er mooi uit.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  49:06 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

Prachtig decor. Je bevindt je in de wereld van Lost

Nadat we met het gezin de serie lost afgekeken hadden, was deze kamer natuurlijk een must op het lijstje!
De kamer begint al helemaal goed in style met het “boarding” bord. Eenmaal in de kamer begint het avontuur, en ook dit is echt helemaal into het thema. We zijn zo verbaasd over hoe goed en creatief de kamer in elkaar gezet is.
Zonder spoilers te geven is de kamer moeilijk te beschrijven. Wat er in ieder geval over gezegd kan worden, is dat het een unieke & waardevolle ervaring is!

Waar we in de kamer tegenaan liepen, is dat één van de lampjes niet werkte die we wel nodig hadden. Na een keer of 2 vragen hiel de host ons gelukkig verder.

Ondanks het technische mankement, hebben we de kamer onder de 50 minuten weten te behalen.

Omdat deze kamer zo erg beviel, hebben we gelijk voor dezelfde avond een nieuwe boeking gemaakt!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Team: Sisters 'n Misters

Escaped: Yes  49:06 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decor
 • Special effects
 • Komt goed overeen met de serie
 • Lampje dat het niet deed

 

Nicole van Hoof (5 rooms played)
Posted on: 2022 September 25

Creatief en spannend

Superleuke kamers, fijne sfeer en aardige medewerksters


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

MamvanhunMamvanhunJunior EscaperMember since: 2022 August 24 (17 rooms played)
Posted on: 2022 September 9

Geweldig!!

Mooie spannende kamer met vele leuke en zeer bijzondere elementen. Erg apart en zeker de moeite waard.
Wij hadden net de pech dat de computer kapot was waardoor de hints wat later kwamen en we daarom wel wat tijd verloren.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica

 

Lauratje03Lauratje03Junior EscaperMember since: 2021 September 20 (23 rooms played)
Posted on: 2022 August 30

Indrukwekkende kamer

De kamer neemt je volledig mee in het verhaal. Wij speelden de kamer met twee personen wat op sommige momenten net te weinig was. Één paar ogen meer zou perfect zijn.
De kamer is gedetailleerd uitgewerkt en er zitten een aantal leuke en grappige elementen in.
Sommige dingen waren voor ons niet helemaal logisch, maar dat kan uiteraard ook met onze manier van denken te maken hebben.
Ik zou deze kamer zeker aanraden!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

escapemiescapemiJunior EscaperMember since: 2022 November 6 (15 rooms played)
Posted on: 2022 November 26

Leuk

Ik had hoge verwachtingen van deze kamer. Hij is ook duurder en zou in de top van de escaperooms in Nederland staan. Begrijp me niet verkeerd, de verschillende kamers en het verhaal zijn leuk. Ze hadden er echter wel meer uit kunnen halen en er was wat gebrek aan verhaal. Ook kregen we, naar onze mening, te snel hints. Een aanrader als je een escaperoom gaat spelen in Tilburg, maar voor de beteren zou ik een andere kant op rijden.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving
 • Prijs

 

Pybe SmitPybe SmitEscape ApprenticeMember since: 2022 June 9 (2 rooms played)
Posted on: 2022 September 6

Super leuk!

De kamers zijn van goede kwaliteit en dit zorgt ervoor dat je je heerlijk kan inleven. Geweldige ervaring en hele leuke puzzels!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:40 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede begeleiding

 

Timo (5 rooms played)
Posted on: 2022 August 23

Een superleuke escaperoom met vrienden

Deze escaperoom was echt super gaaf. Je begint in een vliegtuig maar daarna werden we echt helemaal het bos in getrokken. Er zijn veel kamers die allemaal echt heel mooi ingericht zijn. Zehra heeft ons ook heel goed het verhaal in geleid en het was leuk om achteraf onze verdienste met haar te bespreken.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  49:30 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Experience
 • Great host
 • Exciting

 

Sira (3 rooms played)
Posted on: 2022 August 25

Heel leuk uitgevoerde storyline

Voor het eerst een escaperoom van escapeworld gedaan. Tot nu toe by far de gaafste escaperoom waar ik geweest ben. Ook was heel prettig hoe van te voren wordt uitgelegd welke sloten er in de kamer zijn en hoe ze werken. Het personeel was super aardig en gastvrij. Voor de flight hebben we 3 uur in de trein gezeten en het was het zeker waard!


8.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: No

 

Anoniem (1 room played)
Posted on: 2022 August 23

Geweldig leuke ervaring!

Super leuke escape room. Zehra was een geweldige game master en wij hebben enorm genoten van het toffe verhaal waar wij in terecht mochten komen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

sanniesannieJunior EscaperMember since: 2020 August 30 (23 rooms played)
Posted on: 2022 August 22

Superrrleuke kamer!

Ik verbaas me een beetje over de wat lage cijfers die hier gegeven worden.
Toen deze kamer nog in Voorburg stond (door zelfde bouwer gemaakt als Molly's game) scoorde hij veel hoger.

Ik vind het dan ook een absolute topkamer!
We hebben hem met zn 2en gespeeld en dat is wat pittig. Ik denk dat 4 personen een mooier aantal is.

Verhaal is leuk, sfeer is goed, verrassingen zijn verrassend. Puzzels zijn uniek en uitdagend.
Kortom: zeker een aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

Mooie kamer met een lekkere flow

We hebben met zijn 3en deze kamer gespeeld.
De flow zit lekker in het spel en de puzzels zijn uitdagend zonder echt heel moeilijk te worden!
We hebben de kamer met 45:46 gehaald, zonder hints. Dat was voor 3 personen ook nog eens het record! (toch stiekem wel een beetje trots op)

De decoratie is mooi gedaan, alles klopt binnen het verhaal/thema. Er zit ook een lekkere variatie aan puzzels in.
Er zat een kleine reset fout in de kamer, dat is jammer. Maar het werd netjes en snel opgelost/opgevangen. We hebben dus ongestoord door kunnen spelen zonder veel problemen.

Achteraf nog lekker gepraat met Roos en Zehra, hele vriendelijke en gezellige dames. Dank voor de leuke avond!
Dit is zeker de beste kamer op deze locatie!
Waarom dan geen 9 of hoger als cijfer? Ik miste toch nog iets aan licht en geluid effecten. Ook in het eerste 2 delen van de kamer had naar mijn idee ook nog wel een extra puzzel gemogen... Maar dat komt ook misschien omdat we lekker snel er doorheen gingen?

Al met al een hele leuke kamer en samen met de Heineken ontvoering de betere kamer van Escapeworld Tilburg!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  45:46 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Kleine reset fout

 

Escapen op zijn best

Deze kamer kwam aardig onverwachts op de planning. Persoonlijk heb ik er nog niet gigantisch veel gedaan (helaas), dus ging ik hier aardig open minded in.

Zoals ik gewend was van de vorige keer is de onthaal en de service bij escape world zeer prettig. Erg vriendelijk personeel. Ze legt duidelijk uit hoe het werkt, alleen het enige is dat de verhaallijn wat spannender en duidelijker mag vertelt worden. Hierdoor mis je misschien een beetje excitement.

Zoals de beschrijving al aangeeft ga je lekker terug naar huis van je vakantie, maar al gauw veranderd dat drastisch. Je spel begint vrij meteen en je wordt er gelijk in meegenomen. Erg fijn om te zien hoe de decors mooi aansluiten bij wat je zou kunnen verwachten. Er zijn een paar hele verassende elementen te vinden die ik nog niet eerder heb gezien.

Deze kamer zit hartstikke goed in elkaar. De puzzels zijn uitdagend genoeg voor een beginnend groepje. (Wat meer ervaren groepen zullen dit iets makkelijker vinden). De decors zijn mooi, de muziek lekker spannend. Al om al een hele leuke escape room om eens te doen.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal minder goed uitgelegd

 

Mooie kamer(s) met goede flow

Met z'n tweeën deze escaperoom gespeeld. Vooraf werd door de host gevraagd of we al veel escaperooms hadden gespeeld en wat onze voorkeur was voor het geven van hints. We hebben aangegeven dat we in principe geen hints willen, tenzij we er specifiek om vragen. Dit werd prima opgevolgd.

De kamers zien er mooi uit, goede afwisseling tussen (cijfer)slotjes en fysieke puzzels. Leuke "special effects". De puzzels zijn logisch opgebouwd. De allerlaatste puzzel was helaas voor twee personen wat lastiger, maar op dat moment kregen we de enige hint van de host, die dus heel goed had opgelet. Zonder deze hint hadden we de puzzel waarschijnlijk niet opgelost.

Minpunt: Op de website van Escapeworld staat een afbeelding waarop staat dat het cijfer voor deze kamer op Escapetalk een 9,8 is. Dit is in werkelijkheid een 8,3. Dit moeten ze echt aanpassen, riekt een beetje naar misleiding.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  60:00 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel
 • Onjuiste informatie op de website

 

Brecht (25 rooms played)
Posted on: 2022 August 16

Super opgezette kamer.

Weer een topper van een kamer bij escape world Tilburg. Voor 2 personen net te lastig maar super gaaf opgezet. En leuke en fijne ontvangst


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: No

 

Goede landing!

6* Flight 815 was een kamer waar ik mij niet heel veel bij voor kon stellen. Dus zonder enige verwachting stapten we hier naar binnen. De eerste kamer komen we wat in de sfeer, maar tegelijkertijd kwam de logica van de eerste puzzel totaal niet binnen. Hier hebben we denk ik ook wel wat minuten verloren. Eenmaal door naar de volgende kamer zit hier ook een puzzel in waar we op de een of andere manier ook niet goed in konden komen, na een hint zitten we weer op het goede spoor. Dan krijgt mijn teamgenoot een kleine uitdaging waar hij helemaal blij van werd als man zijnde. Vanaf daar ging het als een speer. Met nog maar 27 seconden op de klok hebben we deze room behaald.


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: Yes  59:33 min


 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

223Games223GamesJunior EscaperMember since: 2022 May 4 (25 rooms played)
Posted on: 2022 September 5

Een vlucht om niet te vergeten

Na de boarding bleek er al snel iets niet helemaal normaal te zijn met het vliegtuig en ons spel begon daardoor ook al iets eerder als gepland;) wat een prachtige kamers kom je in terecht en qua puzzels was het ook zeker origineel. Vooral iets simpels wat je uiteindelijk moet gebruiken om een deur te openen was mooi en uniek bedacht! Met nog enkele seconden op de klok was onze redding nabij en konden we mee terug naar het vaste land. Wat een mooie kamer met een geloofwaardig en sterk verhaal.


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in August 2022

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: Yes  59:33 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Sfeer

 

Rebecca (1 room played)
Posted on: 2022 June 26

Uitdagende escaperoom en leuk met wat vrienden

Verschillende kamers waren heel leuk, veel verschillende manieren om codes te krijgen. Erg gezellige ervaring gehad.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  50:00 min

 

Leuke originele kamer!

Leuke kamer en onverwachte wendingen. Deze kamer is zeker aan te raden. Ik denk dat 4 personen voor de kamer wel het juiste aantal is.
Game master Beau was een fijne spel leidster.


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 7.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Sommige puzzels werkte niet helemaal (stroom)

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great

This room on other locations