Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Book Of Mystery

Rotterdam , Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 5

14 year

Read reviews

More about Book Of Mystery

Legende gaat dat er zich in het huis een mysterieus boek met duistere krachten bevindt. Iedereen die in het huis op zoek is gegaan, is nooit meer naar buiten gekomen of gezien. Lukt het jou om het geheim van het boek te ontrafelen, en het huis weer te verlaten..?


Themes

Magic

Medieval

Mystery

Properties

Pregnant friendly

Wheelchair friendly

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Escapetalk.nl statistics

25 likes

224 visitors

86.3% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Diergaardesingel 67a
3014 AD, Rotterdam
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

102 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Mystery house....

We mochten last-minute beide kamers nog spelen bij Escape010!
Als eerste hebben wij Enigma gespeeld daarna was deze kamer aan de beurt. Beide kamers op deze locatie zijn van sterke kwaliteit en je ziet aan alles dat er liefde in het maken van de kamers is gestoken. Alles ziet er keurig uit en past volledig in het thema!

The Book of Mystery is net als Enigma een uitdagende kamer. De puzzels zijn goed doorgedacht en passen prachtig in het thema!
Deze kamer laat zien wat je met decor, licht en geluid kan bereiken in sfeer. Grimmig, duister, mystery maar niet eng. Mooi gedaan al zeg ik het zelf.
Ook in deze kamer is samenwerken een MUST, maar je kan iets afzonderlijker aan de gang dan bij Enigma. Deze kamer lag ons qua puzzels iets beter (dat is ook goed te zien in de tijd)

Ook na deze kamer werd er ruim de tijd genomen om nog dingen uit te leggen die je misschien gemist had, een drankje en gezellig kletspraatje. Heerlijke sfeer, je voelt je echt welkom als bezoeker ❤️¸

Escape010, nogmaals onwijs bedankt voor de leuke avond. Hopelijk hebben jullie over een paar jaar een nieuwe kamer zodat we nog eens kunnen komen!!! DANK!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  48:02 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Drs-jlcTijn10

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 september 12

Een open boek

Met een team van vier personen waren we in Rotterdam om twee escape rooms te spelen op een vrijdagavond. De tweede en laatste kamer zou Book of Mystery worden van Escape010. We liepen van de eerste escape room naar de andere met lichte haast, want we hadden onze tijdsloten krap op elkaar zitten. Bij Escape010 kun je in de buurt betaald parkeren in een parkeergarage, want deze locatie zit midden in het centrum van Rotterdam en daar is parkeren nou eenmaal een ding.

Eenmaal aangekomen bij Escape010 werden we vriendelijk ontvangen in een mooie, sfeervolle ontvangstruimte. We konden direct beginnen. Je zou hier nog wat kunnen drinken vóór óf na het spel. De gamehost gaf ons de instructies voor de escape room en in de kamer zouden we de introductie krijgen middels een audiofragment.

Het verhaal van Book of Mystery is een beetje vaag en je merkt dat de kamer vooral gefocust is op puzzels. We treden binnen bij iemand die een mysterieus en magisch boek heeft verstopt. Aan ons de taak om het boek te vinden en het geheim te ontrafelen.

Book of Mystery ziet er prachtig uit. Het decor is mooi, authentiek en passend bij het mysterieuze thema. De authenticiteit kan ik erg waarderen. Je ziet dat er veel eigenhandig en met veel passie en liefde is gemaakt. Daarnaast dragen licht- en geluidseffecten bij aan de mysterieuze sfeer. De kamer is flink gethematiseerd en daarmee bedoel ik: het staat vol met spullen. Hierdoor is het ooit lastig overzicht bewaren en moeilijk om te zien óf iets onderdeel is van een puzzel óf er gewoon ter verfraaiing van de ruimte is.

Het is best een pittige puzzelkamer. De puzzels zijn ten eerste moeilijk om te ontdekken en ten tweede ook vaak gelaagd, waardoor je altijd net nog een stapje verder moet denken. Dit is een leuke insteek voor een escape room. Voor ons was het lang geleden om weer eens zo uitgedaagd te worden. Af en toe zijn de puzzels wel wat repetitief en doe je hetzelfde óf moet je werken met dezelfde aanwijzingen als bij de andere puzzels. Dit gaat vooral opvallen richting het einde van het spel.

Je kunt in deze escape room goed parallel puzzelen. Dit betekent dat je met meerdere puzzels tegelijkertijd bezig kunt zijn. Het nadeel hiervan vind ik altijd dat het voor kan komen dat je niet alles meekrijgt in een kamer. Desalniettemin hebben wij redelijk ‘puzzel voor puzzel’ gespeeld en hebben we veelal dingen samen opgelost.

Zeer nipt binnen de tijd wisten we het boek te vinden en het mysterie op te lossen. Vóór ons vertrek bij Escape010 werden we vriendelijk te woord gestaan door onze gamehost, die ons nog wat laatste toelichting verschafte over het spelverloop. Altijd fijn als daar tijd en ruimte voor wordt gemaakt. Tijd voor ons om deze escapeavond af te blussen met een lekker drankje in Rotterdam.

Al bij al; Book of Mystery is een uitdagende puzzelkamer met een toffe, mysterieuze sfeer. Als je in Rotterdam bent dan kun je deze zeker meepakken, vooral als je houdt van puzzelgeoriënteerde escape rooms.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met drie/vier personen i.v.m. parallel puzzelen;
- Speel deze kamer vooral als je houdt van een uitdagende puzzelkamer;
- Laat je niet te veel afleiden door alle thematisering in de kamer.

Escape010, bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Wij komen zeker nog terug voor jullie andere kamer. We hebben een fijne avond gehad.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Uitdagende puzzels
 • Thematisering
 • Decor

  anouk

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (197 rooms played)
Posted on: 2023 april 19

Uurtje lekker puzzelen

Een dagje Rotterdam stond op de planning en een escape room kon natuurlijk niet ontbreken.
De ontvangstruimte ziet er netjes uit en doet prima wat die moet doen, maar is niet heel spannend. Na even wat gedronken te hebben, konden we aan de kamer beginnen.
Allereerst het décor. Echt top! Kamer ziet er netjes uit en je bent in een hele andere wereld. De puzzels in de kamer zijn van goed niveau, maar er komt op sommige momenten best veel op je af. Ik kan me dus voorstellen dat dit verwarrend kan werken als dit een van je eerste kamers is. Puzzels zijn ook allemaal in thema, op enkele puzzels na. Sommige puzzels vielen ook wel een beetje in de herhaling. Het verhaal is mij compleet ontgaan, maar wil je graag een uur lang lekker puzzelen dan zit je hier wel goed. Wij hebben de kamer met 3 personen in 45 minuten gespeeld zonder hints. Dus ik zou zeggen speel de kamer met 2 of 3 (ervaren) personen en je hebt een prima tijd!


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Drs-jlc

PerryPerryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (177 rooms played)
Posted on: 2021 november 06

Verrassend leuk....

Deze escape zit midden in het centrum van Rotterdam en daardoor zit je dus vast aan een betaalde parkeergarage als je in de buurt wilt parkeren. Alternatieve optie is het openbaar vervoer aangezien centraal station om de hoek is. Hou hier dus rekening mee qua kosten als je hier een escape gaat boeken. Na een kleine wandeling vanaf de parkeergarage kwamen we aan bij Escape010. We waren wat te vroeg maar werden vriendelijk welkom geheten. De ontvangstruimte is een grote open ruimte met een bar. Hier is het prima wachten tot we onze escape mochten spelen. We kregen vriendelijk koffie,thee of water aangeboden en hier worden geen extra kosten voor gerekend. Na het nuttigen van onze koffie en een korte uitleg mochten wij de kamer betreden. In de kamer valt gelijk op dat je eigenlijk alle ruimtes al kan zien. Sommigen zullen dit jammer vinden omdat de 'verrassing' van de volgende ruimte dan al is prijs gegeven. Persoonlijk vond ik het juist wat toevoegen omdat je constant bezig bent om te kijken of je in andere ruimtes ook 'onderdelen' van een puzzel ziet. Ondanks de diverse recensies over de aankleding wat iets strakker had gekund vond ik persoonlijk juist de aankleding prima verzorgd. Ik weet niet of hier dus in de tussentijd wat aan gedaan is maar dit is echt prima verzorgd. De puzzels in de kamer waren best pittig maar allemaal logisch en goed op te lossen. Deze kamer leent zich wat mij betreft niet voor 2 personen behalve als je echt ervaren bent want er is genoeg werk te verzetten. Zoals in andere recensies vermeld is er wel veel rekenwerk dus als je als team daar niet sterk in bent moet je hier wel rekening mee houden. Ons groepje ging lekker door de kamer heen en we werden goed ondersteund door onze spelbegeleidster. Een duwtje in de rug werd weleens gegeven zonder dat de oplossing werd verraden. Dit was erg goed gedaan. Alleen het einde van de kamer voelde voor ons wat abrupt. Nadat we klaar waren werd de kamer nog nagesproken indien er punten waren die niet duidelijk over zijn gekomen. De service was overall echt heel goed en vriendelijk. Deze escape is gewoon een leuke aanrader om een keer gespeeld te hebben. Wij komen zeker in de toekomst terug.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  61:33 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

  metscape

sietskesietskeJunior EscaperMember since: 2018 October 13 (19 rooms played)
Posted on: 2023 december 01

Prachtige kamer met goed doorgevoerd thema

Dit is een van de beste kamers die we hebben gedaan. Het thema is mooi, en tot in de puntjes doorgevoerd. Een echt goede escape room laat je even geloven dat de buitenwereld niet bestaat, en dat deed deze! Puzzels waren slim bedacht en uitdagend. Ontvangt op locatie was erg enthousiast, altijd een plus!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  56:02 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service

 

Mooie aankleding, tof avontuur

Fijne ontvangst.
Prachtig aangeklede kamer, sfeer wordt goed neergezet.
Onwijs relaxed genieten, niet spannend, gewoon gaaf!
3 personen voelde als een fijne groepsgrootte voor deze kamer.
Genoten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Uitdagend en erg creatief

Wat een leuke kamer hebben wij vandaag gespeeld (2 personen) bij Escape010! Vanaf het begin was duidelijk dat dit geen makkie zou worden, maar vol vertrouwen begonnen we aan dit avontuur. Want zo voelde het echt. Het leuke is dat je wel een glimp op kunt vangen van de andere vertrekken, maar deze nog niet kunt betreden. Hoe verder je komt, hoe meer je te puzzelen en combineren hebt. Het verhaal is goed en je kunt je lekker uitleven op de puzzels en sommen. En hoewel het geen lineaire kamer is, is het wel goed duidelijk welke onderdelen bij welk slot horen. Verrassende onderdelen die we nog niet eerder tegen zijn gekomen en een ontzettend enthousiaste en creatieve eigenaar maakten het voor ons tot een meer dan een geslaagde middag escapen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  58:16 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

NynkeNutmaNynkeNutmaJunior EscaperMember since: 2023 March 02 (16 rooms played)
Posted on: 2023 july 08

Stevig puzzelen met mooie flow

Ondanks dat we ruim een half uur te laat aankwamen door het uitvallen van meerdere treinen mochten we nog starten in deze prachtig gedecoreerde, mysterieuze en sfeervolle escape room! We werden warm ontvangen en gingen al snel aan de slag. We waren met z’n tweeën en hebben stevig door moeten puzzelen met af en toe een duwtje in de goede richting, maar toen we de smaak te pakken hadden konden we puzzel na puzzel oplossen. De kamer is prachtig ingericht vol
details en maakt onder andere gebruik van creepy geluidseffecten die erg bijdragen aan de sfeer. De puzzels waren zoals eerder gezegd uitdagend, maar ook logisch. Voor de vriendin met wie ik de kamer speelde was het de eerste keer, maar ook voor haar maakte logisch nadenken dat ze goed uit de puzzels kon komen. En is het escape virus ook bij haar aangewakkerd haha. Het enige minpuntje vond ik het verhaal wat niet heel duidelijk een rol had in deze kamer. Maar we hebben ons zeker erg goed vermaakt!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  55:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal

 

koenenloeskoenenloesJunior EscaperMember since: 2019 March 25 (34 rooms played)
Posted on: 2023 june 04

Leuke kamer

Het was alweer even geleden dat we een kamer deden en t duurde even voor we weer in het spel zaten, maar toen we eenmaal weer in de flow zaten losten we puzzel na puzzel op.
Er waren veel puzzels en na even nadenken waren deze goed op te lossen.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.0

Service: 7.5


Played in June 2023

Played with 4 persons

Team: Bumblebee

Escaped: Yes  45:30 min


 • Goede service
 • Puzzels

 

Mooie kamer

Super fijne begeleiding en mooie kamer. Spellen waren goed! Wat heel fijn was dat je zelf om hints kon vragen en ze niet snel gegeven werden


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:05 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

Is het een bok of?

Hele leuke en uitdagende puzzelkamer. Met nog een paar seconden op de klok ontsnapt!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

MaapzMaapzEscaperMember since: 2021 November 21 (42 rooms played)
Posted on: 2023 june 25

Leuk, maar ook verwarrend

Wij speelden deze kamer met zijn tweeën en ondanks dat we hem haalden (met 5 minuten extra tijd) voelden we ons achteraf niet zo voldaan als normaal na het uitspelen van een escape.

We moesten hard werken. Ik hou er van als er veel gepuzzeld moet worden in een escape, maar in deze escape was het met momenten overweldigend. Persoonlijk ben ik er niet zo'n fan van als je bepaalde dingen in meerdere puzzels nodig hebt, dat maakt de escape sneller chaotisch. En dat vond ik in deze escape zeker het geval.

Begrijp me niet verkeerd, het is een leuke escape. Ik zou aanraden om hem met meer dan 2 mensen te spelen, dat geeft iets meer rust denk ik.
De escape zag er mooi afgewerkt uit. Alleen jammer dat je vanaf de eerste ruimte al andere ruimtes ziet: dat neemt een stukje mystiek weg!


7

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in May 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

erik verheij (5 rooms played)
Posted on: 2023 may 12

mooie uitdagende escaperoom

prima ontvangst, duidelijke uitleg. We waren met een groep van 4, enkele ervaringen met escaperooms maar niet heel veel. Voor ons waren alle puzzels en rekensommen en goeie uitdaging en dankzij enkele minuten extra toch nog ontsnapt. Kamers mooi ingericht en juist leuk element dat je de andere kamers kon zien, maar wel eerst puzzels moet oplossen om in die kamers te komen. Hele leuke uitdagende escaperoom!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Nancy1981Nancy1981Junior EscaperMember since: 2021 October 03 (15 rooms played)
Posted on: 2023 april 22

Mysterieus gaaf

Een echte aanrader rader. Mooi en mysterieuze kamer.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 7.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Team: N1ght G4m3r5

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Great service
 • Difficulty
 • Great price
 • Experience
 • Storyline
 • Puzzles
 • Original
 • Great host
 • Diversity
 • Exciting
 • Logic

 

Kim_mdvKim_mdvJunior EscaperMember since: 2022 July 02 (13 rooms played)
Posted on: 2023 april 09

Interessante en alternatieve escaperoom

Vandaag hebben we Pasen gevierd met een een escaperoom.
Het was een leuke kamer, met veel verschillende soorten puzzels, die niet lineair op te lossen zijn.
In deze kamer doe je er verstandig aan niet alles samen op te lossen, maar taken te verdelen. Maar houd contact, want je hebt elkaar nodig. Uiteindelijk bleken en we weer een goed team en konden we de kamer ruim binnen de tijd verlaten.

Achteraf gezien zou het goed zijn om vooraf nog een korte algemene uitleg van de sloten te doen.
Daarbij zouden de hints ook wat cryptischer mogen worden gegeven. Timing van hints blijft een lastige, dat begrijpen we, maar we hadden zelf nog wel wat alternatieven willen proberen. Kennelijk hadden we er genoeg tijd voor gehad….


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 7.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  47:12 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Logica
 • Gebrek aan verhaal

 

LisaHLisaHEscape ApprenticeMember since: 2023 March 26 (4 rooms played)
Posted on: 2023 march 27

Prima kamer!

Book of Mystery gespeeld met 4 personen. Allemaal al enige ervaring in escape rooms en dit was de 3e kamer met zijn vieren. We vonden de kamer en de opdrachten an sich erg leuk. Heel veel rekenen en opdrachten die aan elkaar gelinkt waren. Wat ook leuk was, is dat we een natuurlijke opsplitsing maakten, 2 om 2. Dit was ook wel echt nodig om de opdrachten goed uit te kunnen voeren. Al met al een leuke kamer, waar je echt veel moet nadenken!

Wat wij wel een beetje miste in deze kamer was een sterke verhaallijn. In het begin krijg je wel een verhaaltje te horen maar deze trekt zich niet bepaald door in de kamer. Een escaperoom hoeft niet liniair te zijn, maar wij miste soms wel enige logica in de opdrachten icm met het verhaal. Het voelde meer als losse dingen oplossen dan naar een einddoel werken, waardoor het einde ook een beetje uit de lucht kwam vallen. Wij dachten namelijk niet al klaar te zijn bij het einde. Ook waren er zo veel spullen in de kamer niet nodig waardoor er verwarring was.

Als laatste vonden wij ook de naam van de kamer niet helemaal in lijn met de kamer zelf. Ik kan hier niet te veel over kwijt zonder spoilers te geven, maar toch belangrijk om aan te geven.

Al met al, leuke kamer met leuke opdrachten. Wij hebben het zeker naar ons zin gehad. We raden deze kamer dan ook aan, maar niet als eerste kamer als je nooit eerder escape rooms hebt gedaan.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:59 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal

 

Amanda86Amanda86Junior EscaperMember since: 2022 June 04 (30 rooms played)
Posted on: 2023 march 05

Braintraining in een mysterieus jasje

Genoten van deze heerlijke escaperoom.
Bij aankomst wordt je netjes ontvangen in een ruime ontvangst hal waar ook vooraf een drankje genomen kan worden. Even een wat versnelde algemene uitleg en we mochten beginnen.
Elke millimeter van deze kamer is tot in de puntjes bekleed. En je stapt dus echt lekker de juiste sfeer in. Puzzels waren uitdagend en vernieuwend enige handigheid met cijfers is mooi mee genomen. En wij zijn in een vloeiende beweging door de kamer heen gekomen zonder vaak vast te zitten.
Wij hebben met 4 spelers gespeeld en meer zou ik ook niet aanraden.
Genoten van de setting en de puzzels het verhaal was wat aan de magere kant .
Na de Escaperooms is er een mogelijkheid om de kamer nog even door te spreken en wordt er een leuke foto gemaakt.


8

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: Salty Dogs

Escaped: Yes  46:56 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Gebrek aan verhaal

 

Leuke kamer

Prima kamer met leuke flow. Puzzels creatief en genoeg te doen. Verhaal miste wij een beetje. Aankleding mooi.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  54:20 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica
 • Gebrek aan verhaal

 

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (148 rooms played)
Posted on: 2023 february 12

Verborgen parel

Vandaag stond er weer een mooi tripje op het programma. Dit keer drie kamers in Rotterdam. De tweede was Book Of Mystery.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Als je het dan hebt over verborgen parels, dit is er zo een.

Het begon al met het vriendelijke en enthousiaste ontvangst. Helemaal goed.

De aankleding van de kamer is echt super. Daar zie je de liefde voor het spelletje echt in terug. Mooie details en sfeer. Neem vooral ook de tijd om af en toe gewoon even goed rond te kijken en te genieten. Geluid / stemmen waren ook goed trouwens.

Zoals hier eerder gemeld voelde voor mij het einde ook wat abrupt, maar we hebben 50 minuten heerlijk zitten puzzelen en baalden dat we klaar waren :) Ik kan iedereen deze kamer dan ook aanraden!

Nu ook erg benieuwd naar Enigma, dus we moeten nog een keer terug!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  49:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

PikashiuPikashiuJunior EscaperMember since: 2022 November 26 (21 rooms played)
Posted on: 2022 december 25

Beter dan Enigma

Doordat we niet helemaal overtuigd waren van Enigma, hadden we eerst getwijfeld om deze escape room te boeken.

De spelbeleving was beter dan verwacht, echter waren de puzzels vaak repetitief.

De decoratie en setting van de kamer was mooi.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  49:50 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal
 • Puzzels

 

lotteroosalotteroosaEscape ApprenticeMember since: 2022 December 23 (2 rooms played)
Posted on: 2022 december 23

Beste escape room tot nu toe

Book of mystery hebben we de week na enigma gespeeld en was voor ons de 2e of 3e escaperoom. De kamers waren oprecht prachtig ingericht en het was echt een super mysterieuze vibe. Niks engs maar wel spannend, ik schrik heel snel van bijvoorbeeld het licht uit dus heb wel een paar keer gegild. De puzzels waren wel zeer lastig zoals aangegeven maar we hebben het wederom gehaald! We mochten met zn 6'en ipv 5 voor een uitzondering omdat we zo enthousiast waren en het was wel iets voller maar ondanks dat was dit weer een geweldige ervaring! De service was deze keer nog beter dan eerst, hele aardige dame met krullen die het enthousiasme zeker tot level 100 kreeg hoor! Ook leuk dat we erna de kamer nog een beetje mochten na lopen, maar we hebben uiteindelijk alles opgelost! 4 hints, gemiddeld halen mensen het met 4 tot 7 hints! Are u part of the 35%?


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  56:11 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Great price
 • Experience
 • Exciting
 • Great host
 • Lack of story

 

Leuke kamer

Leuk en gevarieerd, ideaal voor groepen omdat een koppel een eigen puzzel kan doen.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal

 

maemaeJunior EscaperMember since: 2018 May 18 (20 rooms played)
Posted on: 2022 november 26

Mooie kamer met goede doorloop

Wij hebben deze kamer met z'n drieën gespeeld, met z'n twee zou ideaal zijn. Het is een sequentiële kamer met een mooie doorloop en veel variatie. De aankleding is prachtig en alles zit goed vast ;-).


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  58:34 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal

 

Dees Veerman (1 room played)
Posted on: 2022 november 08

Super geweldig.

Heel sfeervol ingericht. Heerlijk efficiënte ruimte en veel afwisselende opdrachten. Mooie details en genoeg plekken om te onderzoeken. Leuke instinkers.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:09 min

 

Valerie98Valerie98EscaperMember since: 2022 March 25 (96 rooms played)
Posted on: 2022 october 19

lekkere puzzelkamer

Fijne puzzelkamer met een goede flow


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica

 

Uitdagend en in de ouderwetse stylo

Samen met 3 huisgenoten heb ik deze kamer gespeeld. Na een aantal glazen wijn was het toch net wat lastiger om bepaalde rekensommen te maken, maar uiteindelijk zijn we nog best ver gekomen. Per ongeluk hebben we elkaar nog opgesloten ook. Dit zorgde voor een gezonde mix van keihard lachen dat je bijna in je broek plast tot aan doodsangsten in een donkere ruimte. Gelukkig leven we nog. Book of mystery is zeker een aanrader als je houdt van sommen, mysterie en ouderwetse escaperooms.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Naar mijn mening iets te veel rekenen
 • Escaperoom voor ons liep een uur uit

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great