Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Bella Ciao

Katwijk , The Netherlands

Closed now

Top #30

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about Bella Ciao

The European Central Bank seems deserted. El Profesor and his specialists are no where to be find. The "Policía" is on high alert and the European Central Bank is extra secured. 

"El Profesor" failed to take all the money. A big amount is still requierd to be collected. 

A perfect planning, cash transport, hostage-takers, weapons, masks, millions of euros and only 60 minutes to escape.

Do you dare to take the challenge?


Themes

Adventure

Bank

Crime

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

216 likes

917 visitors

92.1% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Sandtlaan 52 A
2223GG, Katwijk
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

442 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

jessjessJunior EscaperMember since: 2018 February 6 (140 rooms played)
Posted on: 2019 May 30

Awesome!

Met ons zeer ervaren team deze kamer mogen spelen
Buiten dat ik een groot fan van de serie ben, ben ik dat nu ook van deze kamer!
De kamer neemt je mee door het verhaal van de serie, wauw wat waren wij overrompeld door de prachtige afwerking en puzzels. Ik kan wel zeggen dat dit, na ruim 200 kamers er eentje is die in mijn topfavorieten is gekomen!
Aarzel vooral niet en ga deze kamer zsm spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Veel details uit serie
 • Mooie afwerking
 • Verhaal klopt
 • Jammer dat ik m nu al gespeeld heb, wil nog een ke

  Johan Le Vanivanavandelftkenneth_ringootcorne_ouwehandthijs_meijerrolf

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (108 rooms played)
Posted on: 2019 July 17

Feest van herkenning!

Nathalie en ik zijn liefhebbers van de serie, maar we hadden ook twee mensen in ons team die de serie nog nooit gezien hadden. Mooie graadmeter voor deze kamer dus. Na een gezellig ontvangst zit je meteen helemaal in de sfeer van de serie. Leuke, logische puzzels en van het begin tot het einde een groot feest der herkenning. De begeleiding was super en de kamer speelde echt heerlijk weg. Maar ook onze medespelers vonden het een geweldige kamer, dus je hoeft de serie niet te gezien te hebben. Tel daar de enthousiaste, en veel te bescheiden, eigenaren bij op en ik snap volledig waarom deze kamer uit het niks in onze top 10 terecht gekomen. Dik verdiend en een absolute aanrader wat mij betreft!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Een groot feest van herkenning
 • Logische puzzels
 • Speelt heerlijk weg
 • Enthousiaste, en veel te bescheiden, eigenaren

  Johan Le Vanivanavandelftcorne_ouwehandthijs_meijer

joyceburgerhofjoyceburgerhofJunior EscaperMember since: 2020 May 30 (28 rooms played)
Posted on: 2021 November 12

Mooie themakamer met fijne gameflow

Deze kamer is perfect in thema en ziet er fantastisch uit, je waant je echt op locaties uit de serie, je kunt zien dat er veel werk is gestopt in de aankleding. De puzzels zijn logisch, kloppend, goed te doen en uitdagend, leuk en passend in het thema. De hints werden goed getimed, niet te snel en niet te veel. De ontvangst en het nagesprek met de game master waren enthousiast en erg gezellig. We komen hier graag terug voor de aanstaande nieuwe kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  55:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal

  MVJohan Le Vankoen_burgerhof

lin1530lin1530EscaperMember since: 2019 August 3 (56 rooms played)
Posted on: 2019 November 2

Uitmuntend

Wát een vette kamer! Als je de serie hebt gezien is het een feest der herkenning. Alle details kloppen (zelfs de muziek! wat een feest!) en het ruime decor is echt schitterend afgewerkt.
Maar ook de mensen uit onze groep die de serie niet gezien hebben, vonden het fantastisch - dus het is zeker geen must om te kijken voor je Bella Ciao speelt (maar zou het je toch aanraden want deze serie wil je net als deze escape room niet missen).

We hebben ons zo'n 45 minuten lang vermaakt met afwisselende en originele puzzels, die precies in het verhaal passen. Daardoor voelt het alsof alles klopt en dat alles wat je oplost je ook verder brengt in de verhaallijn. De balans tussen beleving en puzzelen is wat ons betreft perfect.
We waren met een afwisselende groep van zes personen, van onervaren tot zéér ervaren, maar hebben niet het gevoel gehad dat we met teveel waren.

Ook nog een dikke shout-out naar de service. Door een file des doods kwam een deel van onze groep bijna een uur te laat. De eigenaar heeft er alles aan gedaan om ons toch te laten spelen. Wat een service! Sowieso een top ontvangstruimte en heel leuk om met deze escape enthousiastelingen gekletst te hebben. Ook heel leuk dat je de kamer nog uitgebreid doorloopt!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Service
 • Gratis parkeren
 • Sfeer
 • Decor
 • Verhaal

  lin1530Johan Le Vanivanavandelft

TaniaenJoepTaniaenJoepJunior EscaperMember since: 2022 August 9 (12 rooms played)
Posted on: 2022 August 9

Top avondje escapen

Wij hebben al een paar kamers gespeeld en vandaag de Bella ciao gedaan. De ontvangst is direct in goede sfeer en passend bij het thema. De kamer zit goed in elkaar en is ook te spelen als je de serie niet gekeken hebt. De puzzels zijn goed te doen voor spelers met een beetje ervaring. Wij waren met z'n tweeën. Thema is tof en deze kamer is echt een aanradertje, tenminste... Je bent waarschijnlijk wel 'verpest' als het kwaliteits niveau van deze kamer de standaard wordt voor wat je verder nog wilt spelen. Super tof, na afloop nog even met de bouwer-eigenaar nagekletst, neemt de tijd om alles goed uit te leggen en op het juiste moment tips en hints geeft... Wij komen terug voor de andere kamer van deze gasten (here I am).


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Diversiteit

  TaniaenJoepJohan Le Van

CasturiiCasturiiEscape LegendMember since: 2019 September 4 (172 rooms played)
Posted on: 2021 June 10

De Beste Reden om La Casa De Papel te Kijken!

7 maanden zaten we in de duisternis te wachten tot de escape rooms weer open gingen. 9 juni was het voor ons eindelijk zo ver! Bella Ciao stond op dit punt bij ons al zo lang op de planning dat het niet meer grappig was. We konden niet wachten om de leegte in ons bestaan eindelijk te vullen met een goede room.
Na een zeer aangename ontvangst van Johan en een korte babbel waarbij wij ons vooral konden ontspannen gingen wij met veel zin de kamer in.

Een kort filmpje begroet je in een kleine tussenruimte. Nou ben ik zelf geen fan van 'het filmpje voor de kamer', maar dit is een aangename uitzondering. Het is aardig gemaakt en ze zijn verstandig geweest om het niet in de kamer af te laten spelen. Geen stock footage en al helemaal geen afleiding! Als het filmpje af is gaat de deur open en mag het spel beginnen.
De kamers zijn stuk voor stuk prachtig in het thema van de serie en hebben een aankleding van jewelste. Alle kleine details zijn er en het thema is op een leuk bedachte manier in de puzzels verwerkt. Indien je de serie hebt gezien zul je veel terug zien (en horen), maar kennis van de serie is absoluut niet essentieel.
De structuur van de kamer is daarnaast ook heel goed uitgedacht. Naar mijn ervaring speel je de kamer als een soort serie snapshots en dit houdt de flow gaande. De overgangen zijn creatief, maar toch soepel. De kamer blijft hierdoor ook verrassen en vooral lekker door gaan.

Dat brengt me op het beste punt van deze kamer: Deze ongelooflijke FLOW. Zelden heb ik een kamer gespeeld die zo vloeiend en soepel door speelt terwijl je toch af en toe even stil staat om even goed na te denken. De afwisseling is geniaal. Het ene moment heb je een simpele logica puzzel, het volgende moment zoek je een complexere code, dan wordt je behendigheid op de proef gestelt. Dit wisselt elkaar af op zo een logische en soepele manier dat het bijna eng is.
De puzzels zijn daarbij niet extreem uitdagend, waar niks mis mee is. Persoonlijk heb ik veel liever dat ik lekker door puzzel en geniet van de ervaring dan dat ik bij elke puzzel 300 IQ moet hebben en met hoofdpijn naar huis ga. Ik kan mij voorstellen dat dit een uitstekende kamer is voor beide beginnende en ervaren spelers.

Ten slotte, de (veel te bescheiden) host en eigenaar, Johan! Wat een service! Één van onze leden kwam door file te laat en terwijl daar nog meer narigheid bij kwam in de vorm van een ontplofte maaltijd in een tas pakte hij dat heel fijn op. In plaats van ons op te haasten en te stressen creëerde hij juist een rustige, ontspannen sfeer waardoor we toch allemaal met een goed humeur de kamer in gingen.
After the fact konden we de kamer rustig doornemen en alles bespreken. Er was veel ruimte voor feedback en vragen, wat ik altijd waardeer. Daarnaast krijg je nog een leuke foto mee. Het hoort er immers toch bij, he?

Verwacht hier vooral niet een next-level-holy-shit kamer met mindfuck na mindfuck of iets dergelijks. Dit is voornamelijk een prachtige kamer met oog voor detail en een ongekend goede flow. De kracht komt uit zijn simpliciteit. Als alle elementen kloppen, wat heb je dan nog nodig? Vooral voor een allereerste kamer is dit absurd goed en het smaakt naar meer. Als dit nu al zo goed is, what is next? Ik zie het graag!
Zijn er kritiekpunten? Als ik ga graven, ja. Één effect kwam niet echt over op mij en de spanning kon op sommige punten voor mij hoger, vooral richting het einde. Stoor ik mij hier zo aan dat ik dit niet een 10 ga geven? Zeker niet. Ik spreek voor mijn hele team als ik zeg dat we een top tijd hebben gehad en dat we niet kunnen wachten op Here I Am! Veel succes en tot ziens!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: Het Dronkenmansslot

Escaped: Yes  46:03 min


 • DEZE F L O W JONGUH
 • Aankleding
 • Als je de serie hebt gezien...
 • Johan!
 • Afwisseling
 • Verwerking van thema
 • Structuur
 • De kleine details
 • Napraten in de kamer
 • Mooie foto

  Johan Le Vankeyhouse

murtiemurtieSenior EscaperMember since: 2020 January 20 (144 rooms played)
Posted on: 2020 June 9

Super toffe kamer

Voordat we deze kamer gingen spelen, hebben we eerst de serie gekeken. Achteraf vonden wij dat echt wel een pluspunt, omdat je alles herkent uit de serie in de escape room. Het is ontzettend goed nagebouwd en ziet er heel mooi en tof uit. De puzzels zijn niet heel moeilijk, maar door de hele beleving en spanning, werden wij een beetje chaotisch. Uiteindelijk wel ontsnapt gelukkig :-). Ze hebben hier echt een top kamer neergezet en we zijn benieuwd naar een nieuwe kamer, dan komen we zeker weer langs!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2020

Played with 5 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Thema super goed uitgewerkt
 • Mooie aankleding
 • Leuke puzzels
 • Spanning

  ivanavandelftJohan Le Van

The only thing we need to do is buy time.

Vrienden hebben aan de kant van Rotterdam heeft een groot voordeel. Het aantal rooms dat je in die regio vindt is gewoon enorm.
Tijd dus voor weer opnieuw een bezoekje te brengen aan 2 kamers die 2 dingen gemeen hebben. 1 ze zijn beide pas open en 2 ze krijgen beide erg goede cijfers. Tijd voor een review dus.

Onthaal:
Wel deze kamer ligt net zoals de volgende (rebecca) op een industrieterrein. Geen gedoe met parking etc. gewoon lekker comfortabel voor de deur parkeren. Buiten is goed duidelijk aangegeven waar de escaperoom zich bevind. Dat kan nog wel eens een probleem zijn.

Eens binnen werden we erg warm welkom geheten door Johan de eigenaar. De ontvangstruimte is lekker knus en voorzien van het nodige comfort. Erg gezellige start.

Kamer
Bella Ciao of misschien nog beter La Casa de Papel, in ieder geval een kamer die gebaseerd is op de hitreeks uit Spanje.
Ik kende de reeks van Netflix, vond hem ok maar heb het einde niet gehaald.
Moet je de reeks gezien hebben om de kamer te spelen, nee, want 3 van ons kende de reeks niet, maar het geeft wel absoluut een meerwaarde. Een feest van herkenning zeg maar.
De kamer zelf zat goed in mekaar. Leuke puzzels, goed of zelfs bijna perfect in de verhaallijn. Alles had met je doel te maken. Er was een goede afwisseling tussen samen moeten werken en individuele puzzels.
Verder zat er een mooie opbouw in de kamer die ook een stuk de serie weer volgt en natuurlijk het verhaal. Het verhaal leent zich ook naar een lineaire kamer, maar dat vond ik persoonlijk niet storend en het lijkt me zelfs moeilijk om het anders te doen.
Zeker achteraf is het leuk om de links naar de reeks te horen, die zelfs tot in het kleinste detail zaten.

Conclusie
Wel dit is een erg goede kamer. Het is een beleving maar dan wel nog als een escaperoom gebracht en dat vind ik helemaal top. Die 3.0 kamers zijn prima, maar dit is gewoon lekker puzzelen maar dan net dat extraatje er nog bovenop.
Wij hebben ons prima geamuseerd, fijn ontvangst, goede kamer, alles was in orde, proper en werkte.
Ook achteraf erg leuk om de kamer even te doorlopen en zo ook te zien wat een ander heeft opgelost.
Wij haalden de kamer uiteindelijk met nog 7 minuten. Zelfs met 5 personen was er genoeg te doen. Tja en dan heb je het als bouwer goed gedaan.

Er zijn 2 zaken die ik persoonlijk nog zou aanpassen om de kamer nog net dat duwtje richting de toppers te geven.
1 De inleiding/videoverhaal zou ik liever niet in de kamer zelf hebben, er is plaats ervoor en dat zou een stuk beter zijn. Jullie doen het wel goed door het licht te doven, maar intro’s in de kamer zelf, tja zoals eerder al gemeld in vorige reviews, dan ben je mijn aandacht al kwijt.

2 Ik miste door de kamer heen wat spanning om gepakt te worden. De muziek die jullie hebben voegt heel veel toe, maar ik miste een echte dreiging. Ff wat dingen die bij ons in de auto ter sprake kwamen : kloppen op de deur, met wat geroep, zaklampen die door een raam proberen te schijnen, het geluid van politiewagens of miss wel een helikopter….

Nadien heb ik nog vernomen dat deze eigenaars steeds elke puntje van opbouwende "kritiek/tips" van harte nemen en dat bepaalde zaken al reeds in de planning zaten tot aanpassing. Super toch!

Beide zaken zijn pure opwaarderingen die niets afbreuk doen aan de huidige kamer want die is prima.
Knap dat jullie dit neergezet hebben met jullie ervaring. Doe zo door en ik hou je aan je belofte van een 2de kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  53:00 min


 • Sfeer
 • Afwerking
 • Verhaallijn
 • alles in thema
 • ontvangst/napraten
 • toffe foto

  Johan Le Vansilkebeerends

Echt suuper

Echt een top kamer mooi gemaakt echt een aanrader


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2019

Played with 4 persons

Team: De Papzakken

Escaped: Yes


 • Mooie gemaakt

  Johan Le Vantonja

Dennis (100 rooms played)
Posted on: 2019 June 2

Geweldig!

Eindelijk een kamer in de buurt! Deze kamer overtrof echt de verwachtingen wat een GOEDE kamer. Inmiddels al meer als 100+ kamers gespeeld en deze hoort zeker in de top 5. Gewoon geweldig. Nu al zin in eventueel de tweede kamer! Entree was ook top en de medewerkers zijn ook hartstikke vriendelijk! Zeker een aanrader.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Johan Le Vancorne_ouwehand

Onwijs gaaf!

Als echte fans van de serie deze kamer gaan spelen!
Ze hebben zeker onze verwachtingen waar gemaakt!
Leuke ontvangst, vriendelijke eigenaren en een gave kamer.
Alles wat je wilt als je een escape room gaat spelen.
Een echte aanrader om te gaan spelen, of je de serie kent of niet.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 4 persons

Team: Taaltjes

Escaped: Yes

  Johan Le Vancorne_ouwehand

Ian DuursmaIan DuursmaEscape ApprenticeMember since: 2022 March 24 (15 rooms played)
Posted on: 2022 October 24

Tof!

Mooie kamer, super gave puzzels en heel veel passie in deze kamer.
Veel herkenning als je de serie gezien hebt maar ook zonder deze gekeken hebt zeker een aanrader.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  Johan Le Van

Geweldige ervaring

Wij zijn als bedrijfsuitje hierheen geweest en wij vonden het allemaal erg leuk! De ontvangst was warm/gezellig, lekker iets drinken en zelfs een borrelhapje erbij. Eenmaal binnen in de escape room zit je helemaal in het verhaal en is het heel erg sfeervol, spannend en vol met leuke verschillende puzzels om op te lossen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit

  Johan Le Van

Mega leuke en spannende kamer.

Deze escape room klopte helemaal. Mega leuk om dit me een groepje vrienden te doen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Johan Le Van

StijnpStijnpEscape ApprenticeMember since: 2022 September 6 (2 rooms played)
Posted on: 2022 September 6

Geweldig

Interieur was enorm indrukwekkend. Zelfs kleine details zijn in de kamers verwerkt. Puzzels zijn lastig maar wel leuk. Personeels is vriendelijk en heeft duidelijk verstand van escape rooms.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:04 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

  Johan Le Van

Geweldige Bella Ciao ervaring!

Deze Escape Room verbaasde mij zeer in een positieve zin. Het ontvangst en de service was fantastisch waardoor onze groep zich erg prettig voelde. Het verhaal was duidelijk en niet te lastig. De kamer zelf zat vol met kleine details over de serie wat ik kan waarderen als er een oog voor detail is. Deze kamer is een must voor elke liefhebber!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal

  Johan Le Van

KajsKajsEscape ApprenticeMember since: 2022 August 30 (2 rooms played)
Posted on: 2022 August 30

Geweldig!

Kwam beide kamers spelen en was erg tevreden, service wordt voorop gesteld en de compleetheid van de kamer wordt naderhand nog eens toegelicht wat wij erg fijn vonden. Overigens was het decor nog goed bijgehouden en de puzzels origineel. Super ervaring !


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzles
 • Great host
 • Logic
 • Exciting
 • Storyline
 • Great price
 • Original
 • Great service

  Johan Le Van

AKOAKOEscape ApprenticeMember since: 2022 August 31 (2 rooms played)
Posted on: 2022 August 31

Bella Ciao.....DOEN!!!!

In april deden wij onze eerste escaperoom ever in Apeldoorn. Daar vonden wij het gouden ei, waarmee wij een bezoek aan een andere escaperoom wonnen. De keuze viel op Bella Ciao van Escape room Katwijk. We kunnen wel zeggen dat we het escaperoom virus te pakken hebben gekregen.

Na een lange heenreis werden we gastvrij ontvangen met koffie en fris en konden we even onthaasten. Daarna begonnen we aan Bella Ciao. Een mooie, goed afgewerkte kamer met verrassende wendingen, en logische puzzels die ook voor beginners goed te doen is. In de laatste minuut konden we de opdracht van El Professor volbrengen. De kamer was niet extreem spannend, daar houden wij niet van, terwijl je toch de kick krijgt van het op tijd oplossen van alle opdrachten. Ook wanneer je niet de serie gekeken hebt is deze kamer goed te doen en voor de fans is het een feest van herkenning.

Fijn is dat er na afloop nog een keer door de kamer gelopen werd om alles uit te leggen.
Bella Ciao.........DOEN!!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:03 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding

  Johan Le Van

QuintyVQuintyVEscape ApprenticeMember since: 2022 August 31 (9 rooms played)
Posted on: 2022 August 31

Geld bemachtigt!

Wij zijn afgelopen weekend de auto ingestapt om naar Leiden en Katwijk te gaan.

We speelde deze kamer als eerste. We werden goed ontvangen. Geen ellende lange uitleg.
Deze kamer heeft ons verbaasd. Omdat we dachten dat dit een oudere kamer was. Maar niets is minder waar goed onderhouden en leuke puzzels. Erg divers.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

  Johan Le Van

slinger13 slinger13 Senior EscaperMember since: 2020 November 2 (147 rooms played)
Posted on: 2022 August 27

Gave kamer !!!

Ontvangst : wij werden vandaag ontvangen door de eigenaar zelf : Johan , leuke enthousiaste kerel ! Prima ontvangstruimte waar de mooie deur naar bella cioa duidelijk zichtbaar naar je lonkt . Ook de andere deur naar here i am is duidelijk te zien en heel mooi vorm gegeven .

Kamer : bij binnenkomst was gelijk duidelijk , aan deze kamer is aandacht aan besteed aan alles . Alles zag er prachtig uit en voor de mensen die de serie gezien hebben een herkenning van alles uit de serie . Erg mooi en leuk gedaan . De puzzles waren prima te doen en verschillend in moeilijkheid maar wel allemaal logisch . Een paar hele leuke en onverwachte dingen meegemaakt . Zonder de serie gezien te hebben ook prima te spelen . Wij zaten in een heerlijke flow en haalden het met nog bijna 5 minuten over . Het decor heeft echt veel werk in gezeten en dat is in de hele kamer te zien . Ook de geuren in de kamer was erg leuk . Genoten hebben we vandaag !

Nazorg : na het halen van de kamer nog de hele kamer terug mogen kijken en dat is ook erg fijn omdat je sommige puzzles niet mee krijgt als je opsplitst . Gebeurd helaas ook niet vaak dat je de kamer terug kan kijken dus dit was erg prettig voor ons .

Conclusie : een top kamer met goede puzzles , lekkere flow en een hele aardige host en een decor wat prachtig is . Voor iedereen die deze nog niet gespeeld heeft zou ik zeggen : een must do !!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:31 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Logica

  Johan Le Van

FleurCFleurCJunior EscaperMember since: 2022 July 2 (7 rooms played)
Posted on: 2022 September 9

Superleuke room

Je voelt je even echt deel uitmaken van het team van el Profesor. Superleuke room, enthousiaste begeleider met oog voor details. Hints op het juiste moment zodat je in de flow bent. Je hoeft de serie niet gezien te hebben maar dat geeft wel een extra dimensie/sfeer aan het spel. Jammer dat we hem al gespeeld hebben want zou hem graag weer voor het eerst doen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  Johan Le Van

Valerie98Valerie98EscaperMember since: 2022 March 25 (67 rooms played)
Posted on: 2022 August 18

Onwijs mooie kamer tot in de details!

Wat een mooie kamer is dit zeg! Ik wist zelf niks over het verhaal, maar mocht je het wel kennen is het tot in de puntjes uitgewerkt in deze kamers. Goede puzzels, lekkere flow en een leuke host. Al met al doen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:43 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Johan Le Van

Amira (5 rooms played)
Posted on: 2022 August 4

Hele toffe ervaring!

Je komt goed in het verhaal, hele toffe puzzels en ruimtes! Zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:10 min

  Johan Le Van

MVMVEscaperMember since: 2019 December 22 (38 rooms played)
Posted on: 2022 July 31

Uitmuntende room, perfect in thema

Zoals al in vele reviews te lezen, hoef je de serie niet gezien te hebben om een geweldige ervaring te hebben. Het is een feest van herkenning als je wel minimaal 1 seizoen hebt gekeken maar dus niet nodig.

Gelijk in de eerste echte kamer waan je je in het verhaal en zit er een fantastische flow in de gehele escape room. Vrijwel alles binnen de escape room voelde logisch aan met hier en daar wat positieve verassingen. Na het lezen van een aantal van de 410 reviews hadden wij de hoop op een geweldige room en dit is helemaal waargemaakt.

Ook met de host hebben we nog gezellig de room nabesproken en het gehad over de oorsprong van de rooms en andere rooms. Vooral het nabespreken van de room in de bijbehorende kamers kunnen wij altijd waarderen, zeker omdat je bijna altijd wel meerdere puzzels tegelijk kon oplossen en zo kon napraten wie wat heeft gedaan.

Als ik dan toch één klein ''minpuntje'' mag noemen, zou ik willen dat we nog minimaal 10 minuten langer in de room hadden kunnen zitten. Dat we nog ruim 13 minuten op de klok over hadden was zeker vanwege de geweldige flow in de kamer maar je gunt het jezelf vooral om de volle 60 minuten in zo'n toffe kamer te zijn!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Team: De Gluurders

Escaped: Yes  46:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Johan Le Van

nouksternouksterEscaperMember since: 2018 September 1 (50 rooms played)
Posted on: 2022 July 18

Toffe kamer, geen wow-effect

Vanwege de ontzettend hoge score op escapetalk zijn we naar deze escape room gegaan. Als je de serie hebt gekeken zie je veel elementen terug, maar het is geen must om deze kamer te spelen. Er zitten leuke elementen en puzzels in, maar het had geen wow-effect. Als je in de buurt bent en fan bent van La casa de papel zou ik hem aanraden, maar ik vind het geen absolute must.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 6.5


Played in July 2022

Played with 5 persons

Team: Pardushis

Escaped: Yes  56:30 min

  adgertic

Leuk, maar geen WOW

Na het zien van de serie was ik erg benieuwd naar deze kamer. Om met het begin te starten, zowel de aanvangsmail als de ontvangstruimte hadden beter gekund. Hier had veel meer beleving in kunnen worden gestopt. Zo miste ik bijvoorbeeld het dragen van een rode overal, dat hoort er toch een beetje bij en iedere carnavalswinkel verkoopt ze. ;-).De kamer was een feest van herkenning. De puzzels zaten logisch in elkaar; het was vaak wel duidelijk wat er van je verwacht werd. Al met al, leuke kamer maar, ondanks het gave thema, miste ik het WOW effect.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Team: Pardushis

Escaped: Yes  56:30 min


 • Logica
 • Puzzels
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Sfeer

  adgertic

Load more reviews