Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Bella Ciao

Katwijk , The Netherlands

Open now

Top #8

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about Bella Ciao

The European Central Bank seems deserted. El Profesor and his specialists are no where to be find. The "Policía" is on high alert and the European Central Bank is extra secured. 

"El Profesor" failed to take all the money. A big amount is still requierd to be collected. 

A perfect planning, cash transport, hostage-takers, weapons, masks, millions of euros and only 60 minutes to escape.

Do you dare to take the challenge?


Themes

Adventure

Bank

Crime

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

187 likes

677 visitors

91.6% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Sandtlaan 52 A
2223GG, Katwijk
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

380 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

jessjessJunior EscaperMember since: 2018 February 6 (140 rooms played)
Posted on: 2019 May 30

Awesome!

Met ons zeer ervaren team deze kamer mogen spelen
Buiten dat ik een groot fan van de serie ben, ben ik dat nu ook van deze kamer!
De kamer neemt je mee door het verhaal van de serie, wauw wat waren wij overrompeld door de prachtige afwerking en puzzels. Ik kan wel zeggen dat dit, na ruim 200 kamers er eentje is die in mijn topfavorieten is gekomen!
Aarzel vooral niet en ga deze kamer zsm spelen!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal klopt
 • Mooie afwerking
 • Veel details uit serie
 • Jammer dat ik m nu al gespeeld heb, wil nog een ke

  ivanavandelftkenneth_ringootcorne_ouwehandthijs_meijerrolf

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (104 rooms played)
Posted on: 2019 July 17

Feest van herkenning!

Nathalie en ik zijn liefhebbers van de serie, maar we hadden ook twee mensen in ons team die de serie nog nooit gezien hadden. Mooie graadmeter voor deze kamer dus. Na een gezellig ontvangst zit je meteen helemaal in de sfeer van de serie. Leuke, logische puzzels en van het begin tot het einde een groot feest der herkenning. De begeleiding was super en de kamer speelde echt heerlijk weg. Maar ook onze medespelers vonden het een geweldige kamer, dus je hoeft de serie niet te gezien te hebben. Tel daar de enthousiaste, en veel te bescheiden, eigenaren bij op en ik snap volledig waarom deze kamer uit het niks in onze top 10 terecht gekomen. Dik verdiend en een absolute aanrader wat mij betreft!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Enthousiaste, en veel te bescheiden, eigenaren
 • Speelt heerlijk weg
 • Logische puzzels
 • Een groot feest van herkenning

  Johan Le Vanivanavandelftcorne_ouwehandthijs_meijer

joyceburgerhofjoyceburgerhofJunior EscaperMember since: 2020 May 30 (27 rooms played)
Posted on: 2021 November 12

Mooie themakamer met fijne gameflow

Deze kamer is perfect in thema en ziet er fantastisch uit, je waant je echt op locaties uit de serie, je kunt zien dat er veel werk is gestopt in de aankleding. De puzzels zijn logisch, kloppend, goed te doen en uitdagend, leuk en passend in het thema. De hints werden goed getimed, niet te snel en niet te veel. De ontvangst en het nagesprek met de game master waren enthousiast en erg gezellig. We komen hier graag terug voor de aanstaande nieuwe kamer!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  55:30 min


 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer

  Johan Le Vankoen_burgerhof

casturiicasturiiEscape GuruMember since: 2019 September 4 (87 rooms played)
Posted on: 2021 June 10

De Beste Reden om La Casa De Papel te Kijken!

7 maanden zaten we in de duisternis te wachten tot de escape rooms weer open gingen. 9 juni was het voor ons eindelijk zo ver! Bella Ciao stond op dit punt bij ons al zo lang op de planning dat het niet meer grappig was. We konden niet wachten om de leegte in ons bestaan eindelijk te vullen met een goede room.
Na een zeer aangename ontvangst van Johan en een korte babbel waarbij wij ons vooral konden ontspannen gingen wij met veel zin de kamer in.

Een kort filmpje begroet je in een kleine tussenruimte. Nou ben ik zelf geen fan van 'het filmpje voor de kamer', maar dit is een aangename uitzondering. Het is aardig gemaakt en ze zijn verstandig geweest om het niet in de kamer af te laten spelen. Geen stock footage en al helemaal geen afleiding! Als het filmpje af is gaat de deur open en mag het spel beginnen.
De kamers zijn stuk voor stuk prachtig in het thema van de serie en hebben een aankleding van jewelste. Alle kleine details zijn er en het thema is op een leuk bedachte manier in de puzzels verwerkt. Indien je de serie hebt gezien zul je veel terug zien (en horen), maar kennis van de serie is absoluut niet essentieel.
De structuur van de kamer is daarnaast ook heel goed uitgedacht. Naar mijn ervaring speel je de kamer als een soort serie snapshots en dit houdt de flow gaande. De overgangen zijn creatief, maar toch soepel. De kamer blijft hierdoor ook verrassen en vooral lekker door gaan.

Dat brengt me op het beste punt van deze kamer: Deze ongelooflijke FLOW. Zelden heb ik een kamer gespeeld die zo vloeiend en soepel door speelt terwijl je toch af en toe even stil staat om even goed na te denken. De afwisseling is geniaal. Het ene moment heb je een simpele logica puzzel, het volgende moment zoek je een complexere code, dan wordt je behendigheid op de proef gestelt. Dit wisselt elkaar af op zo een logische en soepele manier dat het bijna eng is.
De puzzels zijn daarbij niet extreem uitdagend, waar niks mis mee is. Persoonlijk heb ik veel liever dat ik lekker door puzzel en geniet van de ervaring dan dat ik bij elke puzzel 300 IQ moet hebben en met hoofdpijn naar huis ga. Ik kan mij voorstellen dat dit een uitstekende kamer is voor beide beginnende en ervaren spelers.

Ten slotte, de (veel te bescheiden) host en eigenaar, Johan! Wat een service! Één van onze leden kwam door file te laat en terwijl daar nog meer narigheid bij kwam in de vorm van een ontplofte maaltijd in een tas pakte hij dat heel fijn op. In plaats van ons op te haasten en te stressen creëerde hij juist een rustige, ontspannen sfeer waardoor we toch allemaal met een goed humeur de kamer in gingen.
After the fact konden we de kamer rustig doornemen en alles bespreken. Er was veel ruimte voor feedback en vragen, wat ik altijd waardeer. Daarnaast krijg je nog een leuke foto mee. Het hoort er immers toch bij, he?

Verwacht hier vooral niet een next-level-holy-shit kamer met mindfuck na mindfuck of iets dergelijks. Dit is voornamelijk een prachtige kamer met oog voor detail en een ongekend goede flow. De kracht komt uit zijn simpliciteit. Als alle elementen kloppen, wat heb je dan nog nodig? Vooral voor een allereerste kamer is dit absurd goed en het smaakt naar meer. Als dit nu al zo goed is, what is next? Ik zie het graag!
Zijn er kritiekpunten? Als ik ga graven, ja. Één effect kwam niet echt over op mij en de spanning kon op sommige punten voor mij hoger, vooral richting het einde. Stoor ik mij hier zo aan dat ik dit niet een 10 ga geven? Zeker niet. Ik spreek voor mijn hele team als ik zeg dat we een top tijd hebben gehad en dat we niet kunnen wachten op Here I Am! Veel succes en tot ziens!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: Het Dronkenmansslot

Escaped: Yes  46:03 min


 • Mooie foto
 • Napraten in de kamer
 • De kleine details
 • Structuur
 • Verwerking van thema
 • Afwisseling
 • Johan!
 • Als je de serie hebt gezien...
 • Aankleding
 • DEZE F L O W JONGUH
 • Ik had nog wel een keer willen gaan

  Johan Le Vankeyhouse

lin1530lin1530Junior EscaperMember since: 2019 August 3 (44 rooms played)
Posted on: 2019 November 2

Uitmuntend

Wát een vette kamer! Als je de serie hebt gezien is het een feest der herkenning. Alle details kloppen (zelfs de muziek! wat een feest!) en het ruime decor is echt schitterend afgewerkt.
Maar ook de mensen uit onze groep die de serie niet gezien hebben, vonden het fantastisch - dus het is zeker geen must om te kijken voor je Bella Ciao speelt (maar zou het je toch aanraden want deze serie wil je net als deze escape room niet missen).

We hebben ons zo'n 45 minuten lang vermaakt met afwisselende en originele puzzels, die precies in het verhaal passen. Daardoor voelt het alsof alles klopt en dat alles wat je oplost je ook verder brengt in de verhaallijn. De balans tussen beleving en puzzelen is wat ons betreft perfect.
We waren met een afwisselende groep van zes personen, van onervaren tot zéér ervaren, maar hebben niet het gevoel gehad dat we met teveel waren.

Ook nog een dikke shout-out naar de service. Door een file des doods kwam een deel van onze groep bijna een uur te laat. De eigenaar heeft er alles aan gedaan om ons toch te laten spelen. Wat een service! Sowieso een top ontvangstruimte en heel leuk om met deze escape enthousiastelingen gekletst te hebben. Ook heel leuk dat je de kamer nog uitgebreid doorloopt!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Decor
 • Sfeer
 • Gratis parkeren
 • Service

  Johan Le Vanivanavandelft

The only thing we need to do is buy time.

Vrienden hebben aan de kant van Rotterdam heeft een groot voordeel. Het aantal rooms dat je in die regio vindt is gewoon enorm.
Tijd dus voor weer opnieuw een bezoekje te brengen aan 2 kamers die 2 dingen gemeen hebben. 1 ze zijn beide pas open en 2 ze krijgen beide erg goede cijfers. Tijd voor een review dus.

Onthaal:
Wel deze kamer ligt net zoals de volgende (rebecca) op een industrieterrein. Geen gedoe met parking etc. gewoon lekker comfortabel voor de deur parkeren. Buiten is goed duidelijk aangegeven waar de escaperoom zich bevind. Dat kan nog wel eens een probleem zijn.

Eens binnen werden we erg warm welkom geheten door Johan de eigenaar. De ontvangstruimte is lekker knus en voorzien van het nodige comfort. Erg gezellige start.

Kamer
Bella Ciao of misschien nog beter La Casa de Papel, in ieder geval een kamer die gebaseerd is op de hitreeks uit Spanje.
Ik kende de reeks van Netflix, vond hem ok maar heb het einde niet gehaald.
Moet je de reeks gezien hebben om de kamer te spelen, nee, want 3 van ons kende de reeks niet, maar het geeft wel absoluut een meerwaarde. Een feest van herkenning zeg maar.
De kamer zelf zat goed in mekaar. Leuke puzzels, goed of zelfs bijna perfect in de verhaallijn. Alles had met je doel te maken. Er was een goede afwisseling tussen samen moeten werken en individuele puzzels.
Verder zat er een mooie opbouw in de kamer die ook een stuk de serie weer volgt en natuurlijk het verhaal. Het verhaal leent zich ook naar een lineaire kamer, maar dat vond ik persoonlijk niet storend en het lijkt me zelfs moeilijk om het anders te doen.
Zeker achteraf is het leuk om de links naar de reeks te horen, die zelfs tot in het kleinste detail zaten.

Conclusie
Wel dit is een erg goede kamer. Het is een beleving maar dan wel nog als een escaperoom gebracht en dat vind ik helemaal top. Die 3.0 kamers zijn prima, maar dit is gewoon lekker puzzelen maar dan net dat extraatje er nog bovenop.
Wij hebben ons prima geamuseerd, fijn ontvangst, goede kamer, alles was in orde, proper en werkte.
Ook achteraf erg leuk om de kamer even te doorlopen en zo ook te zien wat een ander heeft opgelost.
Wij haalden de kamer uiteindelijk met nog 7 minuten. Zelfs met 5 personen was er genoeg te doen. Tja en dan heb je het als bouwer goed gedaan.

Er zijn 2 zaken die ik persoonlijk nog zou aanpassen om de kamer nog net dat duwtje richting de toppers te geven.
1 De inleiding/videoverhaal zou ik liever niet in de kamer zelf hebben, er is plaats ervoor en dat zou een stuk beter zijn. Jullie doen het wel goed door het licht te doven, maar intro’s in de kamer zelf, tja zoals eerder al gemeld in vorige reviews, dan ben je mijn aandacht al kwijt.

2 Ik miste door de kamer heen wat spanning om gepakt te worden. De muziek die jullie hebben voegt heel veel toe, maar ik miste een echte dreiging. Ff wat dingen die bij ons in de auto ter sprake kwamen : kloppen op de deur, met wat geroep, zaklampen die door een raam proberen te schijnen, het geluid van politiewagens of miss wel een helikopter….

Nadien heb ik nog vernomen dat deze eigenaars steeds elke puntje van opbouwende "kritiek/tips" van harte nemen en dat bepaalde zaken al reeds in de planning zaten tot aanpassing. Super toch!

Beide zaken zijn pure opwaarderingen die niets afbreuk doen aan de huidige kamer want die is prima.
Knap dat jullie dit neergezet hebben met jullie ervaring. Doe zo door en ik hou je aan je belofte van een 2de kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  53:00 min


 • toffe foto
 • ontvangst/napraten
 • alles in thema
 • Verhaallijn
 • Afwerking
 • Sfeer

  Johan Le Vansilkebeerends

Echt suuper

Echt een top kamer mooi gemaakt echt een aanrader


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2019

Played with 4 persons

Team: De Papzakken

Escaped: Yes


 • Mooie gemaakt

  Johan Le Vantonja

Dennis (100 rooms played)
Posted on: 2019 June 2

Geweldig!

Eindelijk een kamer in de buurt! Deze kamer overtrof echt de verwachtingen wat een GOEDE kamer. Inmiddels al meer als 100+ kamers gespeeld en deze hoort zeker in de top 5. Gewoon geweldig. Nu al zin in eventueel de tweede kamer! Entree was ook top en de medewerkers zijn ook hartstikke vriendelijk! Zeker een aanrader.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Johan Le Vancorne_ouwehand

Onwijs gaaf!

Als echte fans van de serie deze kamer gaan spelen!
Ze hebben zeker onze verwachtingen waar gemaakt!
Leuke ontvangst, vriendelijke eigenaren en een gave kamer.
Alles wat je wilt als je een escape room gaat spelen.
Een echte aanrader om te gaan spelen, of je de serie kent of niet.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 4 persons

Team: Taaltjes

Escaped: Yes

  Johan Le Vancorne_ouwehand

KajKajEscape ApprenticeMember since: 2019 April 22 (6 rooms played)
Posted on: 2021 December 9

Super leuke kamer!

De kamer is super mooi gemaakt, nagedacht over alles. Ontvangst door Johan was erg gastvrij.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

  Johan Le Van

Vinco998Vinco998Escape ApprenticeMember since: 2021 October 20 (2 rooms played)
Posted on: 2021 October 21

Zeer gave experience

Leuke escaperoom in het thema van la casa de papel, met mooie kamers en mooi decor ingericht precies naar de serie. Heel origineel en hele goede service.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

  Johan Le Van

bergcitybergcityEscape ApprenticeMember since: 2018 July 15 (5 rooms played)
Posted on: 2021 October 17

Fantastisch!

Gespeeld met mijn gezin, we hebben genoten! Ontvangst heel hartelijk, kamer was geweldig: mooi gemaakt, leuke details, verrassingen en mooie effecten, goede puzzels, leuke uitdagingen! Daarna heel leuke evaluatie met de gastheer gehad die ons heel enthousiast rondleidde door de kamer en met ons terugkeek naar wat we goed en fout gedaan hadden. Een mooie belevenis, aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  50:17 min


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

  Johan Le Van

GoldielockGoldielockJunior EscaperMember since: 2019 December 18 (32 rooms played)
Posted on: 2021 October 17

Top escape room

Heel erg leuke escape room, alles zat logisch in elkaar, alles werkte. Voor de La casa de papel lovers, een echte aanrader! Eigenaar is erg gepassioneerd in zijn job, bedankt voor de super goede ontvangst!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 2 persons

Team: Escape roommates

Escaped: Yes


 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

  Johan Le Van

Hele fijne flow

Alles klopt aan deze escape room. De muziek, het verhaal, de flow van de puzzels. Ook de afwisseling in puzzels is erg leuk. Zeer geslaagd!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 9.5


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer

  Johan Le Van

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertMember since: 2019 September 18 (86 rooms played)
Posted on: 2021 December 16

Heel gaaf

Wat een vette kamer, heel origineel gedaan en je hebt echt het gevoel onderdeel te zijn van het team van the professor!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

  Johan Le Van

Stefan (53 rooms played)
Posted on: 2020 December 7

Perfect in thema!

Wat een toffe kamer! En helemaal als je de serie hebt gezien. De kamer brengt je een volledig uur in de serie en je voelt je helemaal lid van de bende! Verder enorm goede host. Je kon aan alles zien en horen dat dit zijn passie is en nam ook meer dan genoeg tijd voor en na de kamer. Johan bedankt! Na 50+ kamers te hebben gespeeld komt deze zeker in mijn top 5! We kunnen niet wachten op de nieuwe kamer!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Meerdere puzzels tegelijkertijd
 • Host
 • Thematisch

  Johan Le Van

kellyroestkellyroestEscape ApprenticeMember since: 2020 July 28 (4 rooms played)
Posted on: 2020 November 23

Fantastisch

Wat een top escape room, je bent helemaal in de serie. Het is tot in de kleinste puntjes uitgewerkt. Ik en mijn vriend hadden de serie gezien de andere 2 niet maar toch ging dat heel goed. De service was helemaal top, super vriendelijk en gastvrij. Aan het einde legde de spelleider het verhaal nog even uit. Ik zeg echt een aanrader. Je moet deze gewoon hebben gedaan.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Alles klopt van a tot z
 • Mooie ruimtes
 • Goed verhaal
 • Service

  Johan Le Van

WendierWendierEscaperMember since: 2018 May 3 (49 rooms played)
Posted on: 2021 October 8

Misschien wel mijn nieuwe favoriet

Als mensen mij vragen welke kamer ik nou echt aanraad, is tegenwoordig Bella Ciao mijn antwoord. Een kamer waar voor mij alles klopte. Ik houd van Casa de Papel, en alhoewel je de serie niet hoeft te kennen om de kamer te spelen, komt het de beleving natuurlijk door alle dingen die je herkent heel erg ten goede.

De kamer zelf is echt supermooi aangekleed en het gebruik van muziek verhoogt de sfeer nog meer.
We speelden deze kamer met zijn drieën, wat goed te doen was, en we zaten in een heerlijke flow. De puzzels zijn afwisselend en passen goed bij het thema. Kortom, een echte aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 9.5


Played in November 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer

  Johan Le Van

Verwijderde gebruiker (1 room played)
Posted on: 2020 September 14

Service is King

Op de kamer heb ik niks aan te merken. Werkelijk waar gewoon prachtig. Heerlijk puzzels, prachtig decor en of het nu bedoelt was of niet, de geur in de eerste kamer maakt het helemaal af!

Ik wil ontzettend hard benadrukken dat de service echt ongelofelijk goed, sympathiek en persoonlijk is. Dikke complimenten en een 11 voor de service.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Service!!!

  ivanavandelft

Geweldig!

Na de lockdown eindelijk weer voor het eerst Escapen! En we hadden ons geen betere eerste kunnen wensen. Prachtige met veel oog voor detail gemaakte kamer die prachtig het verloop van de geweldige serie volgt.
Door de mooi vormgegeven kamers en de muziek waanden we ons echt in de serie. Heel gaaf gedaan. Leuke puzzels. Aan het eind waren we even de kluts kwijt maar met een aanwijzing weer op het rechte pad gekomen.
Dank voor de geweldige middag en super gastvrije ontvangst.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Alle tijd om na te praten
 • Gastvrije ontvangst
 • Helder verhaal
 • Prachtige aankleding

  Johan Le Van

murtiemurtieEscaperMember since: 2020 January 20 (56 rooms played)
Posted on: 2020 June 9

Super toffe kamer

Voordat we deze kamer gingen spelen, hebben we eerst de serie gekeken. Achteraf vonden wij dat echt wel een pluspunt, omdat je alles herkent uit de serie in de escape room. Het is ontzettend goed nagebouwd en ziet er heel mooi en tof uit. De puzzels zijn niet heel moeilijk, maar door de hele beleving en spanning, werden wij een beetje chaotisch. Uiteindelijk wel ontsnapt gelukkig :-). Ze hebben hier echt een top kamer neergezet en we zijn benieuwd naar een nieuwe kamer, dan komen we zeker weer langs!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2020

Played with 5 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Spanning
 • Leuke puzzels
 • Mooie aankleding
 • Thema super goed uitgewerkt

  Johan Le Van

Een fantastische beleving!

Wauw, wat een geweldige kamer was dit! Meteen bij de ontvangst voelden wij ons erg welkom. De hele omgeving is tot in de puntjes afgewerkt, echt heel mooi. Eigenaresse Ivana nam alle tijd voor ons, was vriendelijk, lief en enthousiast. Na afloop was er ook ruim de tijd om de hele kamer na te lopen. De passie voor escaperooms van deze makers is aan alles te zien en merken.
Leuke puzzels, zeer gevarieerd, echt een prachtige belevenis. Deze kamer staat absoluut bovenaan ons favo lijstje. We kunnen niet wachten totdat deze makers een nieuwe kamer hebben bedacht!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:05 min

  Johan Le Van

perryperryEscape ExpertMember since: 2017 October 17 (154 rooms played)
Posted on: 2019 September 1

Wat een top kamer!

Door alle goede recensies wouden wij deze kamer heel graag spelen. Helaas was de dag waarop wij konden spelen al helemaal vol geboekt. Maar na een mailtje naar de eigenaren kregen we het antwoord terug dat ze aan het eind van de avond speciaal voor ons een extra slot hadden gecreëerd waardoor we alsnog konden komen. Dit was echt super meegedacht en we kwamen dus al met een heel goed gevoel langs. Bij binnenkomst word je ontvangen in een nette ontvangstruimte en heb je de escape als groep helemaal voor jezelf omdat de eigenaren tijdvensters hebben gemaakt van 2 uur. Je krijgt dus de volledige aandacht zowel in de escape als daarbuiten. Hierdoor komt de passie van de eigenaren echt helemaal naar voren. Wat zijn ze verliefd op escapen en wat kunnen ze er vol enthousiasme over praten. Hierdoor word je zelf ook helemaal aangestoken met enthousiasme. Na een korte uitleg mochten we dan eindelijk de kamer in. Direct in de kamer herken je van alles uit de serie en zit je meteen in het verhaal. Er zijn een hoop grote en kleine elementen uit de serie verwerkt in de kamer en het is dus een feest van herkenning als je de serie vooraf al hebt gezien. Maar ook zonder de serie gezien te hebben is dit een fantastische kamer! De aankleding is ongelofelijk knap gedaan en je bent echt een uur lang in een hele andere wereld. De puzzels zijn helemaal in thema en zijn uitdagend voor zowel beginners als ervaren spelers. Door de goede begeleiding kom je perfect in een flow en ga je door de kamer heen alsof je werkelijk in de serie zit. De kamer is van begin tot eind geweldig om te spelen. Ook de afsluiting is goed over nagedacht en sluit de escape en het verhaal perfect af. Wij zijn met een grote glimlach naar buiten gekomen en kijken al uit naar een volgende kamer. Dit is de eerste kamer van deze eigenaren. Ze hebben de lat enorm hoog gelegd voor zichzelf als er een tweede kamer komt. Ook achteraf werd er weer voldoende tijd genomen en is het heerlijk om na te praten met de eigenaar. Het achteraf doorlopen van de kamer is ook echt een toegevoegde waarde. Dit is een kamer waar je echt naartoe moet gaan! Omrijden of een aantal uur in de auto om hier te komen is het 100% waard. De escape scène heeft er weer een top kamer bij gekregen! In 1 woord fantastisch!!!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  42:17 min


 • Nalopen kamer
 • Puzzels in thema
 • Net ontvangst
 • Perfect begeleiding
 • Aankleding

  ivanavandelft

lilian_leijslilian_leijsEscaperMember since: 2019 September 9 (64 rooms played)
Posted on: 2019 October 23

Geweldig


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2019

Played with 5 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes

  ivanavandelft

Spannend van begin tot eind!

Weer een topper erbij!

Wat een gave escape room.
Zeker als je casa de papel tof vind, moet je deze al helemaal spelen!
Heb je de show nog niet (helemaal) gezien, is dat geen probleem.

Het decor is prachtig en de puzzels zijn leuk en goed in thema!

Eigenaar heeft veel passie in deze kamer gestoken en dat is terug te zien.

Met zijn tweeen is het een pittige uitdaging maar we hebben het op nippertje gehaald! Dus ga vooral de uitdaging aan, met twee of meer!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Details
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Decor en thema
 • Logica

  corne_ouwehand

danielledanielleEscaperMember since: 2019 June 24 (39 rooms played)
Posted on: 2019 July 8

Wel leuk

#48

De ontvangst laat te wensen over. Aardig maar voelde erg ongemakkelijk. Niet veel aandacht aan besteed. Erg basic ontvangstruimte, dit had men zeker meer in thema kunnen aankleden.

De kamer zelf is wel leuk maar niets bijzonders. Weinig originele puzzels, veel al gezien/gedaan in andere escape rooms. Ik vind dit eerder een 1.5 kamer, zeker geen 3.0.

De kamer pretendeert dat je de serie niet gezien hoeft te hebben maar persoonlijk vind ik anders. Onze groep bestond uit ook uit mensen die de serie niet gezien hebben en konden toch beduidend minder goed links en verbanden leggen. Daarbij vond ik persoonlijk de samenhang tussen verschillende aspecten soms wat moeilijk te vinden.

De kamer heeft wel aandacht besteedt aan de afwerking en veilig, iets wat erg belangrijk is.


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.5

Service: 6.5


Played in May 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Afwerking qua veiligheid
 • Parkeergelegenheid
 • Geen foto op het einde
 • Liniaire puzzellijn

  Steffanie

Load more reviews