Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Here I Am

Katwijk, Netherlands

Open now

Top #16

70 minutes

2 - 5 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about Here I Am

OVERLEEF JIJ CRUZ LA MUERTE?

Geweld, drugsgebruik, drugshandel, ontsnappingspogingen en meerdere moorden, geen dag is hetzelfde in de Cruz gevangenissen. Ook de verandering in het beleid heeft niet tot een uitkomst gezorgd. Dit zijn de redenen waarom de Cruz gevangenissen al langere tijd zijn gesloten. Dit heeft de gevangenissen niet veel goed gedaan. Een vervallen en verlaten plek die ooit het thuis was voor vele gedetineerde.

Helaas lopen de criminaliteitscijfers extreem op en zijn er in de huidige gevangenissen geen plaatsen meer vrij. Hierdoor is één locatie van de Cruz gevangenissen weer geopend. Voor een aantal gedetineerde is er een speciaal plekje gecreëerd in het grillige Cruz la Muerte. Na een aantal updates in beleid, beveiliging en systemen zijn zij weer draaiende, maar erg plezierig is het er absoluut niet. 

Welkom in Cruz la Muerte. 

Waar ze geprobeerd hebben het verleden uit te wissen, waar isoleren het nieuwe normaal is en waar ontsnappen onmogelijk is. Overleven is dus het enige dat telt.

Here you are! What you did.

Themes

Adventure

Prison

Crime

Thriller

Properties

Airco available

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

123 likes

868 visitors

99.3% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Sandtlaan 52 A
2223GG, Katwijk
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

268 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertMember since: 2019 September 23 (169 rooms played)
Posted on: 2022 january 25

HERE WE ARE.

Ik heb geen idee hoe te beginnen. Dus om maar gelijk met de deur in huis te vallen, Here I Am is een WAANZINNIGE aanvulling op het aanbod van escape rooms in Nederland. Ook deze kamer is net zoals zijn voorganger geïnspireerd op een Netflix serie. En ook hier geld weer: je hoeft de serie niet gezien te hebben om de kamer te spelen, maar het geeft je wel toffe herkenningspunten als je ‘m wel hebt gezien. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, maar ook bij Here I Am begint de beleving een aantal dagen van tevoren. En zeker met oog op de kwaliteit van de vorige kamer op deze locatie lagen mijn verwachtingen hoog.

Eenmaal binnengekomen door de prachtige entree begon het spel. Waar je je als speler direct in een gevangenis waant zet de eerste puzzel jou en je team meteen op scherp. Het begint allemaal vrij klassiek, wat ik als speler enorm kan waarderen. De maker weet hoe hij een escape moet opbouwen. Want hoe oud en vertrouwd een aantal momenten ook zullen voelen, zo snel zal de sfeer ook weer om slaan. Voorzichtig wordt iedereen, stuk voor stuk, een klein beetje uit zijn comfort zone getrokken. Geen onnodige effecten of sensatie, maar puur sfeer en ambiance zorgen voor enorm toffe situaties. Johan heeft enorm goed nagedacht over hoe elke stap die je als speler zet logisch aan voelt. Elke handeling, elke puzzel heeft een logische verklaring. RESPECT! Nog niet eens gesproken te hebben over het decor wat levensecht aanvoelt.

Alles wat je van een gevangenis verwacht zit in deze escape. En dat ook nog eens ondersteund door geluiden die zich op het juiste moment, op de juiste plek afspelen zorgt voor een waanzinnig realistische setting en een mega stap vooruit terugkijkend op Bella Ciao. De grootte en gebruik van ruimte zorgen voor een onvoorspelbaar spelverloop waarbij je je als speler constant zult afvragen “zal dit dan het laatste zijn?”. Zoals ik eerder al benoemde bouwt deze kamer heel mooi op en bevind je je richting het einde in het ene actie moment naar het ander. Licht, muziek, rook, decor, onvoorspelbaarheid. Alles bij elkaar zorgt voor een heerlijke adrenaline rush. Dat stukje beleving wat ik bij Bella Ciao miste, is in Here I Am meer dan genoeg aanwezig. LOVE IT!

Een kamer voor liefhebbers, beginnende en gevorderde escapers, puzzelaars, en belevingsfanaten zoals ik.

Een kamer die thuishoort in de top van Nederland.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Grootte!
 • Onvoorspelbaarheid
 • Sfeer (decor, belichting, aankleding, alles)
 • Actie
 • Sounddesign + muziek
 • Beleving :D
 • Logische stappen (puzzels)
 • Interactie momenten
 • Spanning
 • Kwaliteit van de aankleding
 • Techniek
 • Lengte van het spel
 • Een escape voor elk soort liefhebber
 • Gepassioneerde eigenaar

  slinger13 Drs-jlcbartosAron GTheekopjeMariekeJohan Le VanWepsie

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (294 rooms played)
Posted on: 2022 february 16

Waanzinnig gevangenis spektakel!

Omdat we vanuit het verre Brabant toch al in de buurt waren, we hadden net Escape from Wonderland gedaan, dachten we dat het een goed idee was om maar meteen Here I Am te boeken. De voorpret begon voor ons meteen na het boeken, want we hebben snel de eerste paar afleveringen van Vis a Vis gekeken. Ikzelf had Bella Ciao op deze locatie ook al gespeeld, wat overigens ook een topkamer is, dus ik was erg benieuwd wat Here I Am ons zou gaan brengen.

De introductie van de kamer is meteen in thema, vanaf het eerste moment zit je volledig in het verhaal en vraag je je af wanneer je nou precies bent begonnen. De toon is gezet, gaaf! Het begin was voor ons onwijs stroef, mede door de indrukken die we meteen kregen van deze kamer, heeft het begin voor ons erg lang geduurd. Opstartproblemen, zeggen we maar.

Het decor van deze kamer is overigens prachtig! Je waant je echt in een gevangenis en de adrenaline stijgt al erg snel. De puzzels zijn allemaal erg goed in thema, met kleine knipogen naar de serie. Wij hadden slechts vier afleveringen gezien van de serie (omdat we de kamer enigszins last minute boekte) maar dit was echter al genoeg om alle knipogen te begrijpen.

Het is lang geleden dat ik in een escaperoom totaal geen idee had waar ik was of waar ons avontuur naartoe zou gaan. Dit is voor mij voornamelijk het sterkste punt van deze kamer. Daarnaast was de finale van deze breakout room ook echt subliem. Al met al wederom een echte topkamer in Katwijk!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  slinger13 Drs-jlcMariekeElise DalleuJohan Le Van

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (227 rooms played)
Posted on: 2022 march 22

There I was

Ik weet niet wat het is met Escape Room Katwijk, maar wat een geweldige en gezellige mensen werken daar! Het is alweer even geleden dat we daar hun eerste kamer gingen spelen en dat we vervolgens uren gezellig nagepraat hebben met de gamehost. Dit was de tweede keer dat we afreisde naar Katwijk voor de splinter nieuwe kamer ‘Here I am' en opnieuw werd het laat en gezellig.

Vanuit Amstelveen zijn we naar Katwijk gereden om onze escape-dag af te sluiten bij de nieuwe kamer van Escape Room Katwijk. De verwachtingen lagen hoog, want we waren groot fan van de kamer die we daar al eerder gespeeld hadden. Dit keer speelde we met een andere formatie ‘De Verblauwkes' (3 personen), waarvan er één van ons de vorige keer niet bij was. Leuk om te vermelden wellicht; dit was mijn 40ste kamer (klein jubileum 🥳).

Het ontvangst was niet zo hartelijk als de vorige keer. Wat in dit geval betekende dat het dus prima in thema was, want er valt niets te lachen in een vrouwengevangenis. Wij hadden de bijbehorende serie niet gezien, maar we hebben de gehele kamer gewoon kunnen spelen. Dus het is net persé nodig om de serie vooraf te bekijken. Al vermoed ik wel dat het een toevoeging en een feest der herkenging zal zijn, net zoals bij de andere kamer op deze locatie.

De introductie en instructie is kort en krachtig. Géén ellelange verhalen over een noodknop en over waar je wel en niet aan mag zitten. Heerlijk! Daar hou ik van; meteen van start.

Tja… en dan kom je in de kamer. Wat ziet die er geweldig uit! Laat ik eens een grote ‘shout out' doen voor de decoratie. Alles is tot in de puntjes afgewerkt. Je staat echt in een vrouwengevangenis. Van plafond tot vloer is alles helemaal in thema. Ik ben er expres op gaan letten, maar er is gewoon niets wat niet klopt. Echt grote complimenten aan de makers!

Echter mijn complimenten zijn nog niet op: de muziek, het geluid, de hints, de verrassingen… Ik maak het zelden mee dat ik in een escape room kom en dat ik niets te ‘zeiken' heb, maar op deze kamer valt niets aan te merken.

Hoewel de kamer voornamelijk is gebouwd als ‘experience', is en blijft het een escape room, dus er moet gepuzzeld worden. Bij puzzel 1 gaf ik de hoop op ontsnappen al op 😂. Gelukkig werden we meteen goed geholpen en konden we door. De puzzels zijn daarna een stuk minder moeilijk, maar wel gewoon op een goed niveau. Dus laat je niet afschrikken, zoals bij ons gebeurde. Ook op de puzzels heb ik niets aan te merken. Ze zijn superleuk en helemaal in thema. Het zijn logische dingen, die ook passend zijn in het gevangenisthema.

Ondanks onze vertraging in het begin, gingen we daarna vlot door de kamer en zijn er netjes op tijd uitgekomen. De finale is super vet en een echte verrassing; zeer tof gedaan. Het is echt een kamer waar je naderhand even van moet bijkomen 😉. Gelukkig heeft Escape Room Katwijk daar rekening mee gehouden. De ‘nazorg' is misschien wel de grootste pré van deze kamer. Onze gamehost – die achteraf de eigenaar bleek te zijn – was ontzettend gastvrij en heeft ons vol passie alles uitgelegd en de gehele kamer met ons doorgelopen onder het genot van een drankje. Ik waardeer het zó ontzettend als hosts van escape rooms gepassioneerd zijn en jouw als bezoeker het gevoel van ‘welkom zijn' geven. Ook hiervoor weer grote complimenten!

Tja, het werd weer een latertje. Gezelligheid kent geen tijd bij deze escape room en dat kunnen wij als Branders (uitvinders van de Brabantse gezelligheid) alleen maar héél erg waarderen.

Al bij al; Deze kamer is volledig af en in thema. Het is een feest om jezelf in dit thema te verliezen en om als een bezetene te ontsnappen. Een fantastische kamer, die je gedaan moet hebben! Dus reserveer snel en enjoy 😉

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel bij voorkeur deze kamer met 2 óf 4 personen (een even aantal), dit voegt iets toe wat ik niet spoilerfree kan toelichten in deze review 😉;
- Als je beide kamers van deze locatie wilt spelen, zou ik eerst de andere kamer spelen en ‘Here I am' bewaren als grande finale;
- Let tijdens het spelen goed op easter eggs en op hoe fantastisch gedetailleerd deze kamer is gedecoreerd. Echt doen heh!!

Escape Room Katwijk, bedankt voor jullie gastvrijheid en wees trots op wat jullie neer hebben gezet. Het is echt fantastisch. Én ga alsjeblieft snel weer bouwen aan een nieuwe kamer, want wij willen héél graag terugkomen naar jullie! Houdoe en bedankt.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 3 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Gastvrijheid
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Verhaal
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Verrassend

  Drs-jlcivanavandelftJohan Le VanMariekesjephanie

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (290 rooms played)
Posted on: 2022 april 08

Weer een topkamer rijker!

Na veel escape rooms gespeeld te hebben, beginnen de topkamers een beetje op te raken. Gelukkig maken organisaties, zoals Escape Room Katwijk nog steeds nieuwe kamers en hebben we weer een topkamer mogen spelen!

Net zoals bij Bella Ciao hebben we deze kamer gespeeld zonder enige kennis over de serie waarop de kamer is gebaseerd/geïnspireerd. Ik heb hier zelf geen nadeel in ervaren, zowel niet in thema/beleving als puzzels.

Ik kon de introductie zeer waarderen. Het zorgt ervoor dat je alvast in de juiste sferen kan komen om vervolgens het gevreesde Cruz la Muerte te betreden.

De kamer is prachtig gemaakt met onwijs veel oog voor detail! Hoe beter je rondkijkt, hoe meer je de aandacht ziet voor de details. Het kan dan ook niet anders dan je volledig te wanen in deze gevangenis en op te gaan in de beleving.

De puzzels in de kamer zijn complementair aan de beleving en het verhaal. Het zijn diverse puzzels, waardoor ervoor ieder wel wat bijzit, ook qua niveau is eraan iedereen gedacht. Voor sommige puzzels zal je, ook als ervaren speler, goed na moeten denken.

Samenvattend zijn we een topkamer rijker in Nederland en kan ik je zeker aanraden om deze kamer te gaan spelen. Sterker nog, ik denk dat het misschien wel een van de beste gevangenis-thema-kamer is die ik heb gespeeld.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Team: JacLoe

Escaped: Yes  62:00 min

  ivanavandelftslinger13 anoukJohan Le Van

VET!!!

We hebben het geluk gehad deze kamer te mogen testen. Johan en Ivana hebben zich weer overtroffen.
Je waant je in een gevangenis. Het decor is spot on! Het licht het geluid, niets op aan te merken!! Gaaf!
De puzzels sluiten aan op het thema en op de serie! Je hoeft de serie absoluut niet gezien te hebben.

Niet twijfelen, gewoon boeken!

Thanks en op naar volgende Johan!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit

  ivanavandelftslinger13 WepsieJohan Le Van

Noa YasmineNoa YasmineEscaperMember since: 2022 October 05 (45 rooms played)
Posted on: 2022 december 17

Geweldige gevangenis :)

Heel leuk dat de voorpret voor de escape room eigenlijk een dag van te voren al kan beginnen. Ontvangst is in thema. Dan de kamer zelf, super gedaan. Heel realistisch met goede geluids- en lichteffecten. De belevenis is top, maar dat neemt niet weg van de puzzels. Die vond ik in deze kamer ook nog voldoende aanwezig, zaten ook nog wel een of twee vrij pittige tussen voor ons! Alle puzzels pasten ook heel goed in het verhaal. Mijn moeder en ik kennen de serie, dus enkele details vielen ons op wat het nog leuker maakte, hoewel de andere 2 dit niet gezien hebben en zij het net zo leuk vonden. Achteraf nog even de kamer doorgelopen en kort gekletst met de gamehost, die erg vriendelijk was. Hoewel ik nog niet veel kamers heb gespeeld, is dit zeker al mijn nummer 1 of 2!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  slinger13 HJohan Le Van

slinger13 slinger13 Escape MasterMember since: 2020 November 02 (236 rooms played)
Posted on: 2022 march 11

GE-WEL-DIG !!!

Na bella ciao te hebben gespeeld (wat ook nog steeds een top kamer is ) was het nu aan here i am . Met hoge verwachtingen afgereisd en bij binnenkomst zie je al gelijk de deur waar je zo snel mogelijk naar binnen wil . Goed voorbereid waren we… (via de mail ;-) ) dus we waren er klaar voor… en dan de kamer in… zodra je binnenkomt weet je gelijk dat in een gevangenis bent . Het decor en de afwerking zorgt dat je gelijk vergeten bent dat je net nog rustig buiten stond . Gelijk vol aan de bak en de spanning werd steed verder opgebouwd . Goede logische en niet de standaard puzzels kom je onderweg tegen . Elke stukje is top afgewerkt en we hebben genoten van het begin tot het einde . Hele aardige host ook die ook na de kamer overal de tijd voor nam en nog eens alles doorliep wat we nou gedaan hadden (Johan heet hij volgens mij) . Al met al een top beleving en met nog 5 min over ontsnapt . Dit is een echte aanrader en hoort bij de top van Nederland !


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  65:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Logica

  slinger13 ivanavandelftJohan Le Van

joelle_zweersjoelle_zweersEscaperMember since: 2021 July 26 (100 rooms played)
Posted on: 2022 january 29

Totaalplaatje

Waar begin ik? Als eerste hebben we bella ciao gedaan (wat overigens ook écht een topkamer is) en vervolgens Here I am. Het begon al met de voorpraat & wat was het personeel ontzettend vriendelijk, gepassioneerd en een super waardevolle toevoeging aan de totaalbeleving. Bij deze: bedankt. Dit is weer iets wat ik, maar onze hele groep gaat meenemen. Wij hebben ons oprecht thuis gevoeld.

Dan de kamer: wij vonden hem moeilijk qua puzzels maar dat komt omdat je wordt uitgedaagd om anders te denken. Daarbij wil ik zeggen dat ALLES in thema was. De puzzels klopten, het decor klopte, de geur klopte etc. Johan heeft echt oog voor detail en dat zie je aan alles in de kamer. Het gevoel dat je krijgt, het idee hebben dat je in je eigen serie speelt is zo bijzonder en ik denk dat ze hiermee een absolute topper hebben neergezet.

En Johan: ga alsjeblieft verder met bouwen want ik kom graag in de toekomst nog eens langs. Ik zit nog steeds na te genieten van gisterenavond & alle informatie in mij op te nemen.

10/10


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Origineel

  slinger13 MariekeJohan Le Van

Letterlijk en figuurlijk Escapen

Al een tijdje weten we dat de nieuwe kamer van escape Room Katwijk eraan komt.
Here I am is net als Bella ciao gebaseerd op een Spaanse tv reeks.
Persoonlijk ken ik Vis a Vis niet en ik ben ook benieuwd of ze net als bij Bella Ciao het voor elkaar krijgen dat je als leek ook de volledige kamer meekrijgt en dat je als fan de kleine details kan waarderen.

Onthaal:

Aan de buitenkant van Escape Room Katwijk is een hoop veranderd en je ziet meteen wat de bedoeling is.
Parkeren kan nog steeds gratis en relax voor de deur en dat scheelt steeds lekker qua planning.

Gastvrijer als bij Escape room Katwijk wordt het niet. Johan en Ivana weten als geen ander je dat welkom gevoel te geven.
Ik was aangenaam verrast welke transformatie de ontvangstruimte had doorgemaakt.
Als speler vind ik niks zo fantastisch om een uitnodigende gevel naar me te zien staren. Het bouwt al suspense op, je wilt door die deur gaan…
En door de deur van Here I Am wil ik naar binnen gaan ondanks dat we helaas de gevangenis in zullen moeten.

Een gevangenis is net als een aantal andere thema's niet altijd makkelijk uit te voeren. Zeker niet als je het sfeervol en realistisch tegelijk wilt maken. Johan heeft het zich dus niet makkelijk gemaakt en ik ben reuze benieuwd welke reis we gaan doorlopen.


Kamer:

Het verhaal in deze kamer is simpel en duidelijk vanaf moment 1 en ik was enorm blij dat er geen filmpje aan te pas moest komen om het hopeloos ingewikkeld te maken. Je verhaal start al iets eerder en is cruciaal bij deze room. Lees dus alles goed ;-)

De start is lekker logisch en tegelijk voelen de puzzels niet aan als op zichzelf staande delen, maar blijft het de storyline volgen.
We zaten meteen door de muziek al lekker in de sfeer en die beloofde niet veel goeds. We kunnen ons maar duidelijk aan de regels houden.

En soms zit het geniale in eenvoud maar dan erg goed uitgevoerd. Als groep werden we meteen goed gedwongen om samen te werken. Iets wat thema technisch mooi past.

De afwerking blijft op hoog niveau doorheen de kamer en daardoor heb je ook steeds het gevoel dat je echt in een gevangenis bent.
Wat ik vooral tof vond was de realistische reis die we aan het maken waren, maar tegelijk zat ik niet bepaald op mijn honger qua puzzels.
Je hebt een goed gevoel van progressie en dat zorgt automatisch voor een lekkere flow.

Naar mate de kamer vordert, stijgt ook de spanning. Spannend, maar nooit eng en dat mag ook wel in een gevangenis.


Conclusie:

Hoewel ik Vis a Vis niet kende als reeks, heeft het mij geen moment gestoord. Alles in de kamer is zonder voorkennis op te lossen. Maar als je de reeks gezien hebt ga je veel zaken herkennen. En dat is tof gedaan.
Een gevangenis beperkt je als bouwer natuurlijk een stuk wat kan en net niet. Zeker als je het realistisch wilt houden. Johan en Ivana zijn er wel in geslaagd om deze room echt een ziel te geven en dat komt vooral door de realistische setting en de muziek.

Wij speelden hem helemaal in het begin van de opening en met onze feedback is al flink wat gebeurd. De kamer was op dat moment al top en elk klein puntje wat aangepast is draagt bij aan een nog betere beleving.
Het is een kamer die het niet moet hebben van wtf momenten, maar van een spannende puzzelende reis en daar wordt ik heel blij van.


Ideaal aantal om te spelen : 3/4 spelers


Ik kijk al uit naar wat Escape room Katwijk ons in de toekomst nog gaat brengen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Kelly & Yves

Escaped: Yes

  ivanavandelftslinger13 Johan Le Van

pimdebestpimdebestEscape ApprenticeMember since: 2023 November 24 (1 room played)
Posted on: 2023 november 24

Mega!

Veelzijdige escaperoom


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  DewiJohan Le Van

LisaKoekLisaKoekEscape ApprenticeMember since: 2023 April 30 (5 rooms played)
Posted on: 2023 july 07

Spannend en uitdagend

Wij vonden de escape room erg leuk en spannend. De adrenaline was voortdurend aanwezig, door de druk die erbij komt kijken. Dit maakt het wel heel leuk. De escape room is zeker aan te raden.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  70:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  MrSmartDonkeyJohan Le Van

MamvanhunMamvanhunJunior EscaperMember since: 2022 August 24 (30 rooms played)
Posted on: 2023 july 03

Mooie spannende kamer

Gave mooie en spannende kamer. Leuke puzzels en spannende effecten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  69:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Logica

  MrSmartDonkeyJohan Le Van

MarkieZMarkieZEscaperMember since: 2022 May 26 (23 rooms played)
Posted on: 2023 july 02

Van begin tot eind toffe beleving

We waren met z’n vijven (onze 3 kinderen van tussen 13 en 16) eerst nog een laatste maal wezen nuttigen aan het strand van Katwijk. Buiken vol en uitgerust meldden we ons bij het strafkamp.

We willen niet teveel verklappen, maar de hele beleving start al vanaf het moment van parkeren. Na ongastvrij onthaald te zijn door de cipier, wordt je al snel vastgezet en ga je in 1 rush verder. Je doet dingen samen, soms even alleen, gescheiden van elkaar. Dit is een kamer waar heel goed over nagedacht is. Het uiterlijk is fantastisch. Alle details zijn meegenomen. Ik vind dat een heel groot pluspunt. Ik wil graag helemaal opgaan in het verhaald en daar is voor mij het decor hetgeen dat het afmaakt.

De puzzels variëren, met een paar lastige maar over het algemeen goed te doen. De constante factor dat je door de cipier gesnapt kan worden, zorgt ervoor dat je in een rush blijft. Erg leuke combi. Einde is ook echt leuk.

Onze cipier/host was als cipier onvriendelijk duidelijk (goed in karakter) en aan het einde nam ze lekker de tijd om na te praten en door de escaperoom te lopen en uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Ook dit vond ik een dik pluspunt. Groot gedeelte van de kamer speelt zich in een soort schemer af, waardoor de napraat nog meer duidelijk maakt. En ook mooi laat zien met welke passie er aan deze kamer gewerkt is/wordt.

Al met al voor mij echt 1 van de betere kamers van Nederland. Snel ook maar Bella Ciao boeken!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend

  MarkieZJohan Le Van

SemSemEscape MasterMember since: 2018 June 15 (223 rooms played)
Posted on: 2023 may 30

"Dit is geen tandpasta volgens mij"

#140 Here I Am
Op de terugweg van een heel tof weekend in Zwolle nog maar wat kamers meegepakt. Alles ligt immers op de route tussen Zwolle en Zuid-Limburg, met een beetje creativiteit Katwijk ook. Dit was de laatste kamer van de dag, en wat voor een!

De locatie is prima en mooi gedecoreerd. De kamer ligt in het gebied van Nederland waar de "escape room dichtheid" wellicht het grootste is, maar laat toch zien er volledig tussenuit te springen! Tja, als je dan om 23:00 in de auto stapt en op Waze ziet dat je aankomst tijd 01:30 is, dan zou je je kunnen afvragen of dit misschien toch niet de ideale locatie is, maar dat is een personal issue. ;)

De ontvangst was super goed. De start van het spel is eigenlijk al buiten, dus je zit er meteen in. Daardoor zal ik de ontvangst verder iets minder belichten, behalve dat ie heel goed in thema.

De puzzels, ja wauw. Heel knap, heel origineel, heel mooi en heel divers. Sommige puzzels kunnen enkel beschreven worden in superlatieven omdat ze echt heel origineel en enorm goed doordacht zijn, maar ook heel goed passen in het verhaal. Als je een kamer net na opening speelt dan merk je vaak dat puzzels wellicht niet helemaal lekker "flowen", nou deze kamer is niet meer net open en je merkt (ook in de nabespreking) dat er keihard gewerkt is om ervoor te zorgen dat de gameflow optimaal is en dat de puzzels dus een duidelijk en fijn karakter hebben. Petje af hiervoor!

Het verhaal is heel leuk (denk ik). Ik heb zelf nooit de serie waarop deze kamer gebasseerd is (Vis à Vis) gezien, dus voor mij was het een een gevangenis kamer. Echter dat zou het tekort doen, want deze kamer is qua verhaal echt veel meer dan dat. De kamer geeft ook aan de niet serie-fans een verhaallijn mee en zorgt dat iedereen deze kamer en de taken die er gedaan moeten worden kan begrijpen.

De beleving is echt heel leuk en goed neergezet! Het decor is prachtig en heel goed afgewerkt, echt ieder detail. Het sleurt je van begin tot einde mee in de spanningsboog van een echte gevangenis. Dit doet de kamer prachtig door middel van licht, geluid, muziek (dat is geluid, maar als je het hoort, wauw), spannende elementen en onverwachtse wendingen.

Het napraten wil ik even speciaal benadrukken hier. Een super enthousiaste gamehost en eigenaar hebben met ons nog gezeten en gepraat over deze kamer, andere kamers, trips etc. Ik vind het altijd geweldig om mensen te mogen zien die even enthousiast, misschien nog wel enthousiaster, zijn over Escape Rooms als ik. Heel erg tof!

Ja, deze moet je wel echt gaan spelen! Ook al hou je wat minder van een gevangenisthema, dan nog is dit echt een hele goede kamer. 2,5 uur reizen moet je gewoon doen, ook al ben je die dag al moe en heb je al wat gespeeld, dit is het echt wel waard!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  MrSmartDonkeyJohan Le Van

smelby20smelby20Escape ApprenticeMember since: 2023 May 21 (1 room played)
Posted on: 2023 may 21

Tot in de puntjes uitgedacht

Ik heb nu zo'n 15-20 kamers gedaan, en nu voor het eerst een Escapetalk account afgemaakt, speciaal om voor Here I Am een review achter te laten! De makers en medewerkers verdienen namelijk alle lof!!

Zoveel aandacht voor design en de integratie van puzzels, álles klopt! Daarbij neemt de host achteraf ruim de tijd om vragen te beantwoorden en een kijkje achter de schermen te geven. Echt helemaal te gek en top level service. Dikke vette aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  61:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Spannend
 • Puzzels

  smelby20Johan Le Van

ESCAPE MANIAESCAPE MANIAEscaperMember since: 2022 October 11 (40 rooms played)
Posted on: 2023 april 16

Een opgejaagde ontsnapping

Ein-de-ijk was het tijd voor Here I Am! Deze escape room werd ons meerdere malen aangeraden om te spelen dus de verwachtingen waren hoog! En als ik de mooie escapetalk recensies las mocht dat ook wel.

Voorpret
De dagen voordat je deze gevangenis mag/moet betreden begint de voorpret al via de mail. Je zit hierdoor al vanaf moment 1 in het verhaal: Top! Daar houden we van. Nog voordat we ons aan onze meldplicht moesten voldoen, gebruikte we de belangrijke informatie om de bewaker een stapje voor te zijn met de hoop dat dit ging lukken....

Entree
Meteen bij binnenkomst is het duidelijk: we komen hier niet om gezellig te kletsen. Spullen inleveren, aan de regels houden en dan zal de bewaker ons opsluiten: SPANNEND.

Kamer/flow
De kracht van deze escape is de realiteit die is neergezet. Je waant je door een levensechte gevangenis. Ook al is een gevangenis vaak grauw, kaal en saai, toch stralen de ruimtes binnen deze escape sfeer en spanning uit. Alles wat in de kamers staat klopt, zo ook de puzzels.

Het verhaal is duidelijk en neemt je door heel de gevangenis mee waardoor je ook echt weet wat je te doen staat. De puzzels zijn gericht op samenwerking, communicatie en logica. Niet te moeilijk denken en heel goed met elkaar communiceren is een tip die ik kan mee geven (eigenlijk in de meeste escapes, maar hier zeker!).

70 minuten lang hadden we allemaal genoeg te doen, ik heb me geen moment verveeld. Aankleding, muziek, licht en geur effecten waren perfect afgesteld op het thema van deze kamer. De puzzels waren zeker niet makkelijk, maar uit een gevangenis ontsnappen is nooit makkelijk toch? :)

Service
Wat een spontane en enthousiaste mensen werken bij Escape Katwijk. De kamer wordt netjes nagelopen en je mag alles vragen wat je wilt. Hier werken mensen met passie aan het creëeren van de leukste ervaring voor elke bezoeker en dat is zeker te merken.

Wij komen 100% terug voor Bella Ciao & de nieuwe kamer. Johan & alle andere medewerkers: bedankt & tot snel.

Neem een kijkje op mijn tiktok ESCAPEMANIA waar ik binnenkort een video zal plaatsen over mijn bezoek aan Here I Am inclusief beelden binnen de kamers!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Verhaal

  ESCAPE MANIAJohan Le Van

HendigHendigEscaperMember since: 2021 November 24 (35 rooms played)
Posted on: 2023 march 26

Wauw! Nieuwe nummer 1!

Na vanmorgen Bella Ciao gespeeld te hebben konden we na een lekkere lunch aan het strand vanmiddag Here I Am gaan doen.

Fantastisch hoe het hele verhaal neergezet is, inclusief de voorpret en het leuke ontvangst. We zaten er gelijk goed in!

Superknap hoe echt een sfeer van een echte gevangenis neergezet is. De kamer was echt een fantastische belevenis, zonder dat het ten koste gaat van de puzzels. We hebben echt gelachen, met soms wat spannende momenten.

Heel leuk dat we nadat we de kamer uitgekomen waren nog samen met de enthousiaste eigenaar de kamer mochten doorlopen. Wat een enthousiasme! We kijken nu al uit naar de 3e kamer op deze locatie!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  HendigJohan Le Van

GijssambeekGijssambeekEscape GuruMember since: 2022 January 01 (158 rooms played)
Posted on: 2023 april 21

Okeeeeee… ik ga wel weer eerst


Vandaag gaan we EINDELIJK ‘'Here i am'' spelen, deze staat al zo lang op mijn wish-list dat het maar eens tijd werd om langs te gaan. Deze keer ben ik op pad met het team ‘'De Schuddebuikjes'' een team dat bestaat uit 4 personen.

Vooraf krijg je een mail voor de kamer en hierin zit een leuke toevoeging, toen we eenmaal aankwamen had ik er ontzettend veel zin in. We werden ontvangen door onze Gamehosts en kregen ons escape room praatje.

Het begin van de kamer is super leuk en origineel, ik genoot hier ontzettend van. Dit is daarbij dan ook de beste gevangenis escape room die ik heb mogen spelen.

De afwerking van de kamer is in een woord fantastisch, buiten het feit om dat er geen kabel, speaker of camera te zien is is alles ook nog super mooi gedecoreerd. Hierdoor voelt het alsof je echt in een gevangenis zit en voelt het verhaal natuurlijk aan.

Door de juiste afwerking en thematisering is de puzzel flow fantastisch, we hebben voor mijn gevoel nergens op vast gelopen en dat is erg prettig. Het verhaal die door de gehele kamer heen loopt is ook leuk, het voelt niet als een basic prison verhaal maar toch zit je top in het thema.

We eindigde de kamer met een hoop adrenaline en dat is altijd super, er zijn maar enkele kamers die dit kunnen opwekken het moment dat je het einde bereikt hiervoor heel veel respect.


Al met al,
Een top kamer die bij iedereen op zijn wish-list hoort, mensen van ‘'Escape Room Katwijk'' super bedankt voor jullie komst en tot jullie nieuwe kamer ;)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: De Schuddebuikjes

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Afwerking

  sjephanieJohan Le Van

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (271 rooms played)
Posted on: 2023 march 06

De kwintessens van een escape room!

Escape Room Katwijk had het maar moeilijk. Hoe volg je het daverende succes van Bella Ciao op? De tweede kamer moest minstens even goed zijn. Gelukkig is Here I Am niet enkel gelijk aan Bella Ciao, maar zelfs nog beter! Door een korte introductie komen we gelijk in de sfeer. We vervullen onze meldplicht, maar zullen hier niet lang meer blijven.

Here I Am is 70 minuten lang en gebaseerd op de Spaanse serie Vis à Vis. Ik ben zelf totaal onbekend met de serie, maar ik kan me voorstellen dat de kamer een feest van herkenning is voor de fans. Het decor moet natuurlijk een kille gevangenis voorstellen, maar het is toch op de een of andere manier gelukt om dat niet saai of sfeerloos te maken. Er zit duidelijk veel tijd en moeite in om het er zo strak uit te laten zien. Vooral de afwerking is van ongekend niveau! Het is zo idioot strak en netjes dat het bijna grappig wordt. Je kan nergens de grenzen van het spel zien en dit staat je toe om compleet op te gaan in de setting. Geluid, licht, rook, en de nodige effecten boosten de ervaring des te meer. De constante kleine touches en details maken het geheel af.

De kamer begint kalm, maar bouwt langzaam op naar een rush wanneer we besluiten om te onstnappen. Door mooie experience-momentjes blijft de spanning vol gehouden en voelt de ontsnapping alleen maar urgenter. We moeten nu weg!
Puzzels variëren mooi tussen doe, denk, en fysieke opdrachten. Communicatie en overzicht blijken essentieel en laat ik daar nou net enorm fan van zijn! We vliegen de ene na de andere setting door voor we aan de climax toe komen. We rennen voor ons leven met de grootste grijns die je je kan voorstellen!
De eigenaar, Johan, is een geweldig gastheer en praat met veel bescheidenheid over zijn werk. Eerlijk gezegd mag hij echt wel wat trotser spreken over zijn werk met hoe tof dit is! We hebben nog lang nagepraat en zijn veel te laat naar huis gegaan.

Here I Am is voor mij de essentie van een top escape room. Een kamer voor puzzelaars, experiencemensen, ervaren spelers, en onervaren spelers. Dit zonder dat het voelt alsof de kamer maar gewoon gemaakt is voor een zo breed mogelijk publiek. Iedereen gaat hier wel wat vinden dat tof is en dat komt omdat het gewoon een idioot goede escape room is. Idioot goede afwerking, tof verloop, geweldig decor, en veel toffe momentjes maken dit een terechte topper van Nederland!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Idioot strakke afwerking
 • Prachtig decor
 • Balans experience en puzzelen
 • Afwisseling
 • Tof verloop
 • Johan!

  Johan Le VanMarieke

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (226 rooms played)
Posted on: 2023 january 11

Wil ik hier eigenlijk wel weg?

Na het spelen van Rebecca was het tijd voor Here I am. Wat keek ik uit naar deze kamer. Bella ciao was al een groot success en ik had het idee dat deze kamer daar nog een schepje bovenop zou doen. Hoge verwachtingen zijn altijd een beetje gevaarlijk, want het kan dan alleen maar tegenvallen toch? In dit geval zijn die hoge verwachtingen 100% waar gemaakt! Het avontuur begint al voordat je de kamer betreed wat altijd een erg leuke toevoeging is. We worden geheel in thema ontvangen en vanuit de ontvangstruimte zie je die deur waar je naar binnen gaat en dit maakt je meteen nog enthousiaster om te beginnen. En dan is het zover; we mogen van start!
Het eerste wat opvalt is de aankleding. Wow wat is dit goed gedaan! De indeling van de ruimtes is tof en de aankleding is tot in de puntjes verzorgd. Het verhaal dat je doorloopt is goed uitgewerkt en logisch. De puzzels zitten goed verwerkt in het verhaal en zijn allemaal van goed niveau. De spanning bouwt zich langzaam op door onder andere de muziek.

Maar wat deze ervaring helemaal compleet maakt, was het napraten met een van de eigenaren (Johan). Hij heeft de hele kamer nog eens met ons doorlopen en alle verwijzingen naar de serie toegelicht (wij hebben de serie namelijk niet gezien). Hij heeft verteld over het bouwproces en we hebben het nog gehad over andere kamers in de Benelux en escapen in Athene. Dit is een eigenaar met passie voor hetgeen wat hij doet! Heerlijk! Heel erg bedankt voor de gezelligheid! Als de nieuwe kamer opengaat staan wij vooraan in de rij!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • aankleding
 • Niveau puzzels

  dayennexJohan Le Van

Robin*Robin*Escape ExpertMember since: 2020 January 19 (132 rooms played)
Posted on: 2022 december 31

Bij Zulema op bezoek

Wat een toffe kamer!
Vanaf de eerste minuut wordt je meegetrokken in het verhaal. Als je de serie hebt bekeken dan herken je veel en voelt het echt alsof je erin mee speelt.
De kamer ziet er realistisch en mooi uit, heeft af en toe wat spanning (niet eng) en leuke puzzels.
Een kamer die je gespeeld moet hebben!!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving

  Drs-jlcJohan Le Van

HHEscaperMember since: 2020 September 20 (43 rooms played)
Posted on: 2023 january 23

Beste kamer die ik heb gespeeld

Ideaal om met z'n vieren te doen


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  00:01 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

  HJohan Le Van

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertMember since: 2021 November 12 (97 rooms played)
Posted on: 2022 november 21

Bizarre afwerking!

Wauw! Dit was echt een topkamer. Je waant jezelf compleet in een gevangenis en niks daarvan leidt af van het feit dat het natuurlijk nog steeds een escaperoom is. De afwerking is echt next level. Uiteraard is de kamer gebasseerd op 'Vis a Vis' al stoort het niet als je deze serie niet hebt gekeken. De beleving begint al voordat je er erg in hebt, heel erg leuk.

De puzzels waren goed, paste in het verhaal en hadden een juiste balans qua moeilijkheidsgraad.

Uitgebreid nog na kunnen praten met de eigenaar, echt een top ervaring! Absoluut terecht een plekje in de top van Nederland en aan te raden als je er verder voor moet reizen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  68:33 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

  markgoedegebuureJohan Le Van

LisetteLisetteEscape ExpertMember since: 2020 February 01 (87 rooms played)
Posted on: 2022 october 26

Sterk verhaal, goede beleving en zeer goede host

Door de ontvangst zit je al meteen goed in het spel, heel fijn ook dat ze de lengte van de introductie aanpassen op je ervaring. Zodra je je jas ophangt zit je in het verhaal, dat je als een rode draad goed kan volgen.

Ik heb de kamer met mijn zoon gedaan en dat is heel goed bevallen. Omdat je maar met zijn tweeën bent krijg je alles mee, hoewel het misschien sommige puzzels iets lastiger maakt, maar veel last hebben we daar niet van gehad. De zeer professionele host wist uitmuntend in te schatten wanner wel of niet een hint nodig was en zo ja, hoeveel/welke hint. Dat voegt zoveel toe aan de beleving en wordt weleens onderschat .

Wat ik ook heel fijn vond is dat alle puzzels heel waren en dat alle techniek goed werkte. Ik zie tegewoordig te vaak kamers die afgeleefde spullen hebben, of techniek die kapot is , maar hier was alles in orde. Ze hebben hier echt op de details gelet. Zo ondersteunt de geur ook het verhaal. Ik heb nergens het gevoel gehad dat iets niet logisch was of buiten het verhaal viel. Er was een goed flow en ik heb ook genoten van de enthousiaste host die daarna met ons de kamer doorliep en met zijn goede napraatje bij mij extra punten scoorde.

Ik kom zeker terug voor de andere kamer. En bij de goede en slechte punten geef ik bij negatief “prijs” aan omdat het geen goedkope kamer is. Maar ik vind het zijn prijs echt wel waard.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  58:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Prijs (maar het wel waard)

  LisetteJohan Le Van

MaartenMaartenSenior EscaperMember since: 2019 December 09 (91 rooms played)
Posted on: 2022 august 20

Waanzinnige ervaring, absolute aanrader!

Super toffe kamer, fantastische spelervaring. Je hebt het gevoel echt helemaal in het verhaal te zitten. Licht, muziek, decor, alles klopt!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Team: Maarten, Vanessa, Sabrina

Escaped: Yes  60:00 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Super goede spelflow!
 • Decor

  vd PlasJohan Le Van

viefjeviefjeEscape GuruMember since: 2019 August 30 (169 rooms played)
Posted on: 2022 september 06

Hele goede kamer

Mooie kamer om te spelen en doet zeker niet onder voor Bella Ciao. Sommige puzzels pasten iets minder goed in het verhaal


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  68:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

  Robin*Johan Le Van

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost