Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Soup du Jour

Amersfoort , The Netherlands

Open now

Top #11

75 minutes

2 - 6 (Recommended: 4/5)

15 year

Read reviews

More about Soup du Jour

Nuns disappear from the monastery. Nobody knows where they are going, or what is going on… At the same time, the popularity and reputation of the recently opened restaurant Le Monastère continues to grow. The famous chef Gaston Boucher, known for his excellent soup, does not want to share anything about this success and guards his secrets firmly. The door is closed behind you and the chef is grinding his knives. You only have 75 minutes to discover what really happens in his restaurant and to get out alive!


Themes

Horror

Kitchen

Mystery

Thriller

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

92 likes

464 visitors

96.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Daam Fockemalaan 22
3818 KG, Amersfoort
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

253 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

mitch2304mitch2304Escape ExpertMember since: 2018 November 26 (143 rooms played)
Posted on: 2020 July 10

wauw!

Als een van de eerste de eer gehad om deze Escape Room te mogen testen. Alhoewel het een Escape Room niet meer te noemen is. Dit is gewoon een geweldige ervaring waar het idee van een Escape Room naar een niveau hoger niveau is getilt.

De puzzels zijn echt GEWELDIG in thema van begin tot het eind.
Het voelt echt!! alsof je de hele tijd in een restaurant rondloopt. De interactie met alles in het restaurant en dat in combinatie met teamwork maakt het zo ontzettend leuk om de Escape te spelen.

En dan de special effectes... Nou jongens geloof me, ze zijn van een hoogstaand niveau! Er was 1 ding wat we allemaal (aantal, waaronder ik zelf, zeer ervaren Escapers) nog nooit in Escape Rooms hadden gezien en ik denk dat dit een stap is, in een nieuwe toekomst voor Escape Rooms.

De begeleidster was weer lekker in haar rol en hoewel ze nu minder kil was als toen we Bloody Mary kwamen spelen, was het toch af en toe spannend hoe ze zou reageren.

Hoewel ik vreselijk nieuwschierig was hoe de spanning in deze Escape om de hoek kwam kijken (en ik ben een vreselijke angsthaas. Schrik overal van!), was ik in deze Escape Room nergens bang voor. Geen zorgen, er zitten een aantal spannende stukjes in, maar niks om wakker over te liggen.
Ik zeg maar zo, als ik het durf, durft iedereen het!

Ook hoe we eruit zagen toen we de Escape betraden, was erg leuk en nog BIJNA nergens meegemaakt...

Erg leuk om het verhaal van Bloody Mary weer terug te zien in deze Escape. The story goes on and on...

Nederland gaat met deze Escape een nieuwe toekomst van Escape Rooms in. We zijn weer een prachtig Escape Room pareltje verder!

Met 73 Escapes op de teller is dit mijn nieuwe nummer 1!


Response by Rock City Escape

2020 August 11

Onze allereerste review, en wat voor eentje, wow! Super om te lezen, wij hebben van jullie genoten, topteam! Groet, Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • decor
 • Special effects
 • verhaal
 • puzzels
 • iedereen heeft wat te doen
 • gave verassingen
 • begeleiding

  bakvisssbilipeSandraIrisRock City Escapeivangroenroman_robroekwimarojaanouk

Een reservatie om nooit meer te vergeten!

Vrijdagavond, met 2 toffe vrienden onderweg, maar gelukkig hadden wij een reservatie voor Le Monastère.

Of ja, gelukkig maar....


Onthaal:

Wel net als de vorige keer fluistert dit pand zijn geschiedenis. Vanaf te parking tot aan de room voel je de geschiedenis en daar maken ze hier dankbaar gebruik van. Er is parkeerplaats voor de deur ( als je de juiste bordjes volgt)
Het ontvangst gebeurd volledig in thema en dat werkt hier perfect.

De ontvangstruimte is gezellig en voelt lekker authentiek aan.
Gelukkig zaten we hier niet lang, want oh wat had ik zit om deze kamer te spelen.

Kamer:

De inleiding gebeurd weer heerlijk kil en ongemakkelijk, perfect in rol, love it.
Wel ik raad je ten zeerste aan om hier te reserveren, de befaamde chef-kok Gaston Boucher, bekroond met een Michelin-ster voor zijn uitmuntende soep is erg streng en je komt er niet zomaar binnen.

Gelukkig hadden wij dat wel, maar of we echt welkom waren....

De kamer zelf is een waar pareltje. Net als het verhaal bouwt ook de spanning mee op. Ze weten hier bij Rock City Escape ook heel goed uit welke pijlers een escape room moet bestaan en dat merk je goed in deze room. Het is een ware mengelmoes van oud vs nieuw, van puzzels vs beleving, van waw-momentjes tot wtf momenten.

Wat ik enorm kon waarderen is het gebrek van een tijdsindicatie en de manier van hints geven.
Daarbuiten was het bijna continue automatisch duidelijk wat er ons te doen stond, maar net als bij andere goede kamers wisten ze ons hier ook weer te verrassen. En hoe.

De kamer zelf is gewoon erg goed doordat alles aanvoelt alsof het zo hoort te zijn, authentiek namelijk. De puzzels die erin zitten vallen in het verhaal en in het thema en voelen daardoor niet meer aan als een "puzzel" maar meer als de nodige stappen die je moet nemen om het geheim van Gaston te weten te komen.

Zelf met goed wat ervaring mag je goed gas geven in deze room en ik denk dat dat genoeg zegt.

Het einde was voor mij wat onduidelijk, maar in alle eerlijkheid waren wij groep 12 en waren ze nog volop aan het finetunen.
Achteraf hebben we hier nog onze mening over kunnen geven en die werd ter harte genomen.


Conclusie:

Wel, als dit de toekomst van escapen blijft, laat ze dan maar komen. Die is nu de 2de kamer (brand new) die ik speel (vorige was Molly's game) waar ik schrik voor had dat het wel waw zou worden, maar dat ik steeds minder zou gaan kunnen escapen door middel van puzzels.
De eigenaars hebben samen met hun geweldig personeel hier weer iets ongelofelijk neergezet. Niet omdat er 1 uitschieter inzit, maar omdat de kamer bijna perfect in balans is. En dat maakt voor mij een goede kamer. Niet dat ene wtf moment, maar het ontvangst, het thema dat doorgetrokken tot in de kleine details, de puzzellijn, en ja ook de techniek die erin zit.

Het onthaal is heerlijk kil en streng, net voor die ongemakkelijke sfeer, de afwerking en puzzels waren super om te doen en de natuurlijke flow van de kamer verliep perfect. En dan weet je dus dat je met een erg toffe kamer te maken hebt.

En voor degenen die denken dat deze kamer te eng is voor hun, vrees niet, je kan op elk moment de rekening vragen en naar huis gaan....

Net als bij Molly kwam ik ook hier weer met een heel grote smile naar buiten. Techniek onderhevig aan de beleving is ook hier weer het motto.

Een aanrader dus!


Response by Rock City Escape

2020 August 11

Dank voor je mooie review! <3 Groet, Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • puzzels
 • sfeer
 • historiek
 • effecten
 • balans
 • Sandra

  bilipeivangroenTanyadown-the-hatch

StanStanEscape ExpertMember since: 2017 November 13 (142 rooms played)
Posted on: 2022 February 8

Luguber restaurantbezoek

Nadat we een goede opwarmer hadden gehad bij Bloody Mary, hadden we gelukkig tijd om even bij te komen. Hier werd ons al gevraagd of we van soep hielden. Dat was immers de specialiteit van de chef in het klooster. Enfin, nadat we even wat hadden gedronken, was het aan ons de taak om te onderzoeken wat er met de verdwenen nonnen gebeurd was. Spannend!

Ik ga in deze review hetzelfde schrijven als bij mijn review van Bloody Mary, ik houd onwijs van de manier hoe Rock City haar gamehosts inzet! Vanaf het moment dat we binnenkwamen, was het van onthaal tot we uit de kamer kwamen volledig in thema, wat hier erg goed past. Zo ook bij Soup du Jour! De introductie was weer top en we waren klaar om het mysterie op te gaan lossen!

Wat meteen opvalt in deze kamer is de afwerking en thematisering; erg netjes! Vanaf het eerste moment waan je je écht in een restaurant. Ook bij Soup du Jour valt meteen op dat de kwaliteit van beeld en geluid hier erg goed zijn. Wat in deze kamer overigens echt van meerwaarde is! De puzzels bij Soup du Jour zijn allemaal leuk in thema en passen daarom erg goed. De flow zit erg lekker en er zitten een aantal hele leuke effecten in deze kamer!

Het enige wat voor mij anders had gemogen, was het einde. Ik vond het einde wat oppervlakkig en vaag vergeleken met de rest van de kamer. Het voelde - op de een of andere manier - wat goedkoop aan. Het einde is dan wel weer in thema.

Soup du Jour is een echte topkamer die je gespeeld moet hebben. Al doe je het maar om even helemaal opgesloten te zijn binnen een thema op een prachtige locatie. Must do dus!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  sjephanieDrs-jlc

katena3katena3Junior EscaperMember since: 2020 July 29 (11 rooms played)
Posted on: 2021 September 5

Een hoogwaardige culinaire ervaring

Het was vandaag eindelijk gelukt een plaats voor twee personen te reserveren. Maar wat was het de moeite waard! Het was met z'n tweeën flink doorwerken, om alles binnen te krijgen, maar het was elke Michelin ster waard. We hadden nooit kunnen bevroeden, dat een bezoek aan een restaurant zo'n achtbaan aan emoties kon zijn.

Deze escaperoom staat bij ons op nr. 1, het was een geweldige ervaring, die op alle vlakken helemaal in balans was. We hebben genoten. Tevens willen we dhr. Boucher bedanken, voor alle extra tijd die hij voor zijn gasten vrij heeft gemaakt. Ondanks zijn beruchte humeur.....


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • de goed gebalanceerde puzzels
 • de algehele ervaring
 • de zeer goede ontvangst
 • de sfeervolle locatie

  Drs-jlcsjephanie

rensrensEscape ApprenticeMember since: 2020 September 4 (40 rooms played)
Posted on: 2020 September 4

Beleving, spanning, top !

De vakantie zat er weer op, dus op naar huis. We hadden al wat uurtjes gereden en kregen wel een beetje trek. Dus even kijken of er een leuk restaurant in de buurt is en ja deze is er.
In het klooster van Amersfoort zit een 3 sterren restaurant, dus dat moet goed komen.🙂
Bij binnenkomst werden we ontvangen door de vriendelijke gastvrouw die ons op een zeer nette, keurige en zeer leuke manier naar onze tafel begeleide.

We hadden honger dus wat zou er op het menu staan. Had ik die vraag maar niet gesteld, want wat er daarna gebeurde is niet te beschrijven en dat wil ik ook niet. Het was in een woord een ; Beleving.

Wij hebben het etentje weten te overleven, maar Wauw.

Wat een super dinner, echt 3 sterren waardig ( Michelin), maar 5 sterren ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Voor de escape talk.

Ga ook langs voor het dinner geniet al bij binnen komst van het geweldige ontvangt en daarna van het super dinner. En ik hoop maar dat jullie het dinner weten te overleven.
Een tip : ga pas hier dineren als je al wat meerdere etentje (escaperoom) heb gehad.

Nogmaals dank voor het dinner en tot een volgend avontuur.


Response by Rock City Escape

2020 September 5

Hey Rens, Dank je wel voor je leuke review, erg vermakelijk om te lezen :) We zijn blij dat het menu jullie kon bekoren, Gaston heeft met HART en ziel voor jullie gekookt ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  13:00 min


 • Beleving
 • Aankleding
 • Het totale plaatje klopt.

  joyceburgerhofSeven

bobbieebobbieeJunior EscaperMember since: 2020 September 11 (15 rooms played)
Posted on: 2022 April 23

Prachtig decor!

Dit was mijn 2e bezoek aan Rock City escape. Wederom ontvangst in thema en host zat goed in haar rol. Erg leuk gedaan, soms wel iets moeilijk te volgen.

Het moment was daar! Wij mochten aanschuiven in het restaurant van Gaston. Wat een prachtige kamer was dit. Het decor en de puzzels zijn echt samenhangend en dit is voor mij een groot pluspunt. Grotendeels van puzzels waren duidelijk en zorgden ervoor dat we in een goede flow kwamen. Soms liepen we even vast en dan kregen we best wel snel hints. Dit was misschien niet nodig geweest aangezien we nog ruime tijd over hadden toen we ontsnapt waren.

Verder ook technieken die ik nog niet eerder heb gezien dus dat was verassend.

Al met al goed vermaakt in deze kamer. Hij was niet eng/spannend maar dat mocht de pret niet drukken. Ik zou deze kamer zeker aanraden. Ik kijk ook erg uit naar de volgende kamer. Tot snel!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes  11:16 min


 • Sfeer
 • Puzzels samenhangend met decor
 • Verhaal
 • Beleving
 • Te snel hints gekregen

  janmaatjan

Els1980Els1980Escape ApprenticeMember since: 2022 April 16 (1 room played)
Posted on: 2022 April 16

Geweldig!

Een hele spannende kamer met een super goed verhaal. Leuke passende spellen. Begeleiding was echt heel leuk. Goede acteur die goed in zijn rol bleef, die je het hele gebouw rondleid waardoor je het idee hebt dat de uitdaging al lang begonnen is.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Sfeer

  Danielle Martoredjo

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertMember since: 2021 November 28 (73 rooms played)
Posted on: 2022 March 28

Linke soep…

Samen met mijn lief (2 personen) waren in Amersfoort bij Rock City Escape om de twee kamers te spelen, die we al lang op ons lijstje hadden staan. De eerste hadden we zojuist gespeeld. Helaas waren we daar niet uitgekomen ☹. Gelukkig hadden we ‘Soup du Jour’ nog in het verschiet. Over deze kamer hadden we al zoveel positieve geluiden gehoord, dus de verwachtingen lagen hoog. Eens kijken of ze waar gemaakt zouden worden…?

Rock City Escape is een escape room gevestigd in een klooster. Dit geeft al een sfeer voordat je de escape room daadwerkelijk binnen bent. Wij waren er ’s avonds, dus dat maakte de sfeer al meteen spannend en onheilspellend. Ik zou ook absoluut aanraden om ’s avonds deze kamer(s) te gaan spelen, om zo nóg meer in de beleving te geraken.

Nadat we even een drankje hadden genuttigd werden we opgehaald door een zenuwachtige zuster (onze gamehost). Ze heette ons welkom in het klooster en vooral welkom bij het restaurant van chef-kok Gaston. Super vet dat je de introductie/instructie van deze kamer in thema krijgt gepresenteerd. De host van onze kamer zorgde ervoor dat we meteen in het verhaal zaten. Al snel was duidelijk, dat we niet alleen maar kwamen dineren. We hadden ook een missie. Het is altijd prettig als je een duidelijk doel hebt en weet wat je te doen staat 👍.

Wat direct opviel bij het betreden van de kamer was de decoratie. Ontzettend knap hoe ze deze kamer hebben gedecoreerd. Je zit meteen in het thema. In eerste opzicht lijkt ook Soup du Jour een echte puzzel kamer, maar dat veranderd gedurende het spelen. Dan zie je plots dat deze kamer toch echt op beleving is gebouwd. Het lijkt ook dat hoe verder je komt, hoe meer beleving een rol gaat spelen. Dan zitten er ook nog een paar super gave special effects in. Een paar keer hebben we met open mond staan kijken naar wat er allemaal gebeurd in de kamer… Echt super tof!

De puzzels zijn van een prima niveau (althans voor ons 😅). Dit betekend dat ze dus goed te doen waren en toch de nodige uitdaging boden. Ze zijn gevarieerd en ook is er een mooie afwisseling tussen parallel en lineair. Dit maakt de kamer goed te doen voor 2 personen. Sterker nog; ik zou zeer aanraden om ‘m met twee personen te spelen. Als duo krijg je alles mee van de beleving en heb je voldoende bewegingsruimte in de kamer(s). Ik zou maximaal met 4 personen spelen, want ik ben bang dat als je met nóg meer personen de kamer gaat doen, je elkaar al gauw in de weg loopt.

We zijn uit de kamer weten te komen, met nog maar een paar minuten over. Toch nog een succeservaring in Amersfoort 🤣. Vooral op het einde wordt de kamer een beetje spannend (niet te eng!*), dus je komt er met een bak adrenaline uit. Met rode wangetjes mag je op de foto en gelukkig kun je daarna nog even wat drinken en wat napraten. Een zeer geslaagde escape avond!

*Ik zeg bewust spannend en niet te eng, omdat ik vind dat deze kamer niet zo spannend is als bijvoorbeeld de andere kamer op deze locatie. Als je twijfelt over of deze kamer te eng is voor je, zou ik je eerder deze aanraden dan Bloody Mary. Ik vind dat deze kamer in bepaalde reviews als ‘heel eng’ wordt aangeduid, maar dat is ‘ie echt niet! Op het einde wordt ‘ie iets spannender, maar qua engheid is hij prima te doen, ook als je een beetje een angsthaas bent (denk ik 😅).

Al bij al; Hele gave escape room met fraaie effecten en een top beleving! Zeer aan te raden.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer (bij voorkeur) met z’n tweeën en met maximaal 4 personen;
- Als je houdt van een goede belevingskamers, is deze zeker aan te raden;
- Als je eens een keer een ‘wat engere’ kamer zou willen doen, is deze zeer geschikt om mee te starten (het is niet té eng);
- Als je beide kamers van deze locatie wilt spelen achter elkaar, speel dan eerst de andere kamer en bewaar deze als toetje (ook al is soep een voorgerecht 😜).

Bedankt Rock City Escape voor het bouwen van deze fantastische ervaring. Wij hebben een top tijd gehad bij jullie en we zijn ontzettend benieuw naar jullie (nieuwe) derde kamer!

“With great vengeance and furious anger. Those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord. When I lay my vengeance upon thee.” (Ezekiel, 25:17)


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Puzzels
 • Decoratie
 • Spannend

  sjephanie

Enerverend diner!

Het avontuur van Soup du Jour begint eigenlijk als je het terrein oprijdt. Tussen de groene heggen door word je geleid naar een pittoresk binnenpleintje van een schitterend authentiek kloostergebouw. Je parkeert je auto voor de deur en loopt de fraai ingerichte ontvangstkamer in. Je wordt vervolgens geheel in stijl ontvangen en zonder dat je het doorhebt zit je er al in. En dan moet het echte feest nog gaan beginnen.

Dit avontuur (want een escape room is voor zo'n kamer een beetje een achterhaalde term) heeft uitzettend veel hele leuke en bijzondere elementen:
1) een spannend verhaal, waarbij de tip toch wel is om eerst Bloody Mary te spelen zodat je de verwijzingen die in deze kamer worden gemaakt beter begrijpt.
2) een vrij geloofwaardige setting waar duidelijk veel liefde en aandacht is gestopt in de decoratie
3) interactieve hosting, waardoor je gelijk in de sfeer komt
4) een aantal zeer ingenieuze puzzels, waarvoor menig escape roomer toch zeker wel warm gaat lopen
5) fraaie special effects met een aantal erg leuke en spannende elementen, die je toch echt moet gaan ervaren!
6) ja, je gaat zeker wel een keertje schrikken. Of je moet zenuwen van staal hebben.

Kortom, je moet absoluut (nadat je op bezoek bent gegaan bij Bloody Mary) echt even een soepje komen eten bij Soup du Jour. Daar krijg je zeker geen spijt van!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Spannend verhaal
 • Fraai en geloofwaardig decor
 • Interactieve, vriendelijke host
 • Ingenieuze puzzels
 • Mooie special effects met bijzondere elementen
 • schrikmomenten
 • Maarliefst 75 minuten!!
 • Helaas maar 75 minuten, je wil gewoon nog meer

  down-the-hatch

lotsescapelotsescapeEscaperMember since: 2017 August 9 (38 rooms played)
Posted on: 2020 December 13

Fantastisch

Geweldige kamer.
Zoveel lagen en helemaal af. Weer helemaal iets anders!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  65:00 min


 • Sfeer
 • Techniek
 • De beleving

  SandraIris

Karin (5 rooms played)
Posted on: 2020 August 6

Whoehoei

Wat 1 gave locatie met 1 supertoffe aangeklede escaperoom. Echt tot in details uitgewerkt, ik keek mijn ogen uit. Echt 1 aanrader, 1 vd mooiste en leukste escaperooms die ik heb gedaan. Ik zeg.... Gaan en wel nu 😉. Ontvangst was ook hartelijk en bijzonder!


Response by Rock City Escape

2020 August 11

Hi Karin, Dank je wel voor je leuke review, jullie waren een topteam! Groetjes, Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Prachtige aankleding, goed uitgewerkt

  ivangroen

lisa-daisylisa-daisySenior EscaperMember since: 2018 July 28 (79 rooms played)
Posted on: 2020 August 2

Beste escape room op dit moment

Locatie fantastisch, medewerkers zeer vriendelijk, aankleding mooi, sfeer in de kamer geweldig, puzzels origineel en in thema,
verhaal goed! Technische elementen in thema ( ipv evidente show-off van elektrische snufjes zoals sommige andere kamers doen). Helemaal geweldig!


Response by Rock City Escape

2020 August 11

Hi Lisa, Wat gaaf om te lezen dat iemand die toch al aardig wat kamers op de teller heeft staan de kamer zo waardeert! Dank voor jullie bezoek en op naar de volgende! :) Groetjes, Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: The Lima Code

Escaped: Yes


 • Locatie
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Service
 • Aankleding

  ivangroen

Steengoed!

Jeetje wat een ervaring, van ontvangst tot laatste moment zit je direct in het verhaal. Echt een zeer goede escape ervaring! Puzzels zijn origineel, opbouw van de themakamer is echt fantastisch. Een aantal hele verrassende elementen en veel puzzels, heel veel puzzels.

Deze kamer moet je echt doen. Absoluut 1 van de top 3 kamers in Nederland op dit moment. Soup du Jour brengt echt een nieuwe dimensie aan de escaperooms

Bravo voor de makers 👏


Response by Rock City Escape

2020 August 4

Dank je wel voor je lovende review, wow! Groet en op naar de volgende! :) Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Goed verhaal
 • Verrassende puzzels
 • 75 minuten
 • Zeer goede ontvangst

  ivangroen

Fantastisch!

Wat een vette kamer! Er zaten unieke elementen in die ik nog nooit heb gezien in een kamer! De spanning zat er goed in en wij waren met 6 personen en niemand heeft zich verveeld! Er is echt genoeg te doen in de kamer en het is heel mooi gedaan. Wij hadden het enorm naar ons zin.


Response by Rock City Escape

2020 August 4

Hi Valiant, Dank voor je mooie review. Fijn om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad. Groet en op naar de volgende! :) Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Thema
 • Gastvrouw
 • Genoeg puzzels en opdrachten

  ivangroen

Vet!

We zijn afgelopen week hier geweest we hadden een escaperoom dag.

Wauw wauw en nog eens wauw !

Dit is een kamer die zo mooi gemaakt is. Alles klopte gewoon.

Smakelijk eten bij Soup!


Response by Rock City Escape

2020 August 4

Hi Peter, Dank je wel voor je leuke review. Leuk om te lezen dat de soep heeft gesmaakt! ;) Groet en op naar de volgende! :) Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Leuke effecten
 • heel groot
 • leuke ontvangst

  ivangroen

Geslaagde avond

Met een groep van 6 mensen deze kamer gespeeld. Je zit meteen goed in het verhaal door het personeel dat je meeneemt in het verhaallijn. Het lijkt alsof je echt in een restaurant rondloopt. Daarnaast zijn er veel verschillende puzzels waardoor er voor ieders wat te doen is. Er kunnen daarnaast meerdere puzzels tegelijk opgelost worden waardoor iedereen altijd wat te doen heeft. Een super geslaagde avond Voor ons.


Response by Rock City Escape

2020 August 4

Hi Claudia, Dank voor je mooie review en super dat jullie het leuk hebben gehad. Groet en op naar de volgende! :) Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Leuk thema
 • Aankleding
 • Personeel
 • Spannend

  ivangroen

mike_leijsmike_leijsEscape ExpertMember since: 2019 April 29 (145 rooms played)
Posted on: 2020 July 19

Super!!

Hele mooie kamer, zeker de moeite waard!


Response by Rock City Escape

2020 August 11

Hi Mike, Dank voor je review en tof dat jullie er weer waren, Gaston heeft van jullie genoten! Op naar de volgende! :) Groetjes, Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes  12:00 min

  ivangroen

lilian_leijslilian_leijsEscaperMember since: 2019 September 9 (64 rooms played)
Posted on: 2020 July 19

Geweldig

Gave kamer


Response by Rock City Escape

2020 August 11

Hi Lilian, Bedankt voor je mooie beoordeling. En jullie waren een gaaf team! :) Groetjes, Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  ivangroen

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruMember since: 2019 April 30 (157 rooms played)
Posted on: 2020 July 19

Hele gave kamer

Hele gave kamer, goede puzzels! Zeker een aanrader!


Response by Rock City Escape

2020 August 11

Hi Joyce, Dank voor je korte en bondige review, met een mooi rapportcijfer, leuk! Met jullie eindtijd staan jullie op dit moment nog steeds in de top 10. Dank voor jullie bezoek en op naar de volgende! :) Groetjes, Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes  12:00 min

  ivangroen

Geweldige thematische kamer

De kamer ziet er geweldig uit, er is goed gebruik gemaakt van authentieke onderdelen waarvoor de kamer oorspronkelijk bedoeld was. Er zijn verrassende puzzels en spellen in de kamer te vinden, en ook de liefhebber van speciale effecten komt aan zijn trekken. Absoluut een aanrader!!


Response by Rock City Escape

2020 August 25

Hi Ronald, Dank je wel voor je mooie review, super om te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben gehad. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Thematiek van de kamer
 • Leuke eigenaresse

  ivangroen

Top kamer!

We hebben vandaag de kamer gespeeld en wat heb ik genoten. De beleving is top!

Wil je een leuke avond, moet je deze zeker boeken


Response by Rock City Escape

2020 August 25

Dank voor je review! Gaston vond het een eer om jullie als een van de eerste te mogen ontvangen. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Eigenaren/personeel
 • Decoratie van de kamer
 • Puzzels

  ivangroen

Erg leuke kamer

Mooie kamer.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede service
 • Diversiteit

 

Liesaa_vLiesaa_vJunior EscaperMember since: 2022 June 15 (15 rooms played)
Posted on: 2022 June 15

Een prachtige escape room op een mooie locatie

Soup du jour is een goede, klassieke escape room met wat verrassende elementen en puzzels. Daar komt ook nog de prachtige aankleding bij kijken. Er wordt soms gezegd dat hij spannend of eng is, maar daar had ik geen last van. Ik snap dat de sfeer een bepaalde spanning kan geven, maar het is niet eng. Wil je een goede, klassieke escape room doen met veel puzzels? Dan is dit zeker een aanrader.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit in puzzels
 • Helaas deed 1 onderdeel het bij ons niet

 

laurensvllaurensvlJunior EscaperMember since: 2021 June 8 (15 rooms played)
Posted on: 2022 June 15

Op bezoek in het restaurant van Gaston

Eerste kamer die wij hebben gedaan bij Rock City Escape, maar wel gelijk een erg goede kamer! De ontvangst is in thema en voor je het weet sta je al in het restaurant van Gaston. De aankleding past goed in het thema net als de puzzels. Ideale groepsgrootte ligt denk ik rond de vier personen, we hebben de kamer met vijf personen gedaan en hoewel er veel te doen is in de kamer was die vijfde persoon soms net te veel.
De sfeer in de kamer was erg goed met enkele effecten die ik in een escape room nog (bijna) nooit heb gezien! De kamer had daarbij zijn spannende elementen maar was eigenlijk nooit echt eng. Puzzels waren wat aan de makkelijke kant waardoor we uiteindelijk buiten stonden met nog 15 minuten over. Klein minpuntje was dat een onderdeel van de kamer niet goed werkte waardoor het antwoord daarvoor over de intercom gegeven is maar dit mocht de pret niet drukken.
Al met al met recht een van de betere kamers in Nederland.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in June 2022

Played with 5 persons

Team: Kartende Kakatoes

Escaped: Yes  60:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Onderdeel werkte niet

 

Warden04Warden04Junior EscaperMember since: 2022 June 25 (16 rooms played)
Posted on: 2022 June 26

Bijzonder menu met een gevaarlijk desserts

Zeer leuk verhaal met unieke effecten. Ook zitten er bijzondere opdrachten bij.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in June 2022

Played with 5 persons

Team: Kartende Kakatoes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Abrupt einde

 

Absoluut een topkamer!

Om te beginnen is het al een prachtige locatie waar deze escaperoom(s) gevestigd zijn. Al vanaf de binnenkomst zit het personeel meteen in hun rol wat hier ook echt wat toevoegd aan de beleving.
En dan de kamer.........
Erg in detail, geweldig passend bij het thema en zeer afwisselend qua opdrachten/puzzels. Echt een beleving. Wij waren met 6 waardoor niet iedereen overal aan bezig is geweest maar op sommige momenten hadden we elkaar hard nodig om de puzzels op te lossen. Als extra bonuspunt van deze kamer: geen klok die meeloopt zodat de beleving nog beter overkomt. Wij komen zeker terug om ook Bloody Mary en de toekomstige kamer te doen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great