Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Marieke

Escape Enigma

Offline

Description

Hi!


Welkom op mijn profiel :-)


Inmiddels de 300 kamers ruim gepasseerd en steeds vaker in het buitenland te vinden om mijn escaperoom-honger te stillen.

Ik word heel blij van escaperoomtripjes met mensen die net zo escape-verslaafd zijn als ik, lekker spelen, gezellig wat eten en drinken tussendoor, love it!


Met mijn reviews hoop ik de verwachtingen van andere spelers een beetje richting te geven, en spelers te voorzien van wat nuttige, praktische informatie. Ik ben niet de beste schrijver, maar ik doe mijn best zullen we maar zeggen.


(Enne... altijd in om aan te sluiten als je een speler te weinig hebt ;-) )


Happy Escaping!


Marieke


Op de planning:


December 2023 - Hamburg---------------

Oktober 2023

Polen, o.a. Exit19


Juli / Augustus 2023 - Zwitserland

Trip Trap Geneve, Time Maze, Next Level Escape, Trapgame


Maart 2023 - Spanje 

Barcelona (17 kamers) https://www.beyondthegame.be/afleveringen/aflevering-23-escapen-in-barcelona

Noord-West Spanje (5 kamers waaronder Tu También Sonoras) https://www.beyondthegame.be/afleveringen/bonusaflevering-de-weg-naar-mayto-kingdom


December 2022 - Duitsland (route naar Berlijn)

14 kamers:

Enigmania - Duisburg

Salzufler Unterweld - Bad Salzuflen

Hidden in Braunsweig 

The Room, Final Escape, Miraculum - Berlijn

Escapegame Bielefeld


November 2022 - Sofia, Bulgarije

17 kamers gespeeld waaronder de Sawrooms, Atlantis, Blue Lab, Kingsrooms, Room66 en Horrorhouse.


November 2022 - Duitsland omg. Düsseldorf: 

Rätselraum Ruhrpot, Almapark, Limbus, The Code Agency.


April 2022 - Athene, Griekenland

o.a. Lockhill, Paradox, No Exit, Coven, Verone, Escapolis

https://escapetalk.nl/nieuws-artikelen/op-reis-escape-rooms-in-athene-april-2022/

https://www.beyondthegame.be/afleveringen/aflevering-17-escapen-in-athene


Oktober 2021 - Praag, Tsjechië

o.a. Questerland, The Padlock, Mindmaze, The Chamber

https://www.beyondthegame.be/afleveringen/aflevering-21-escapen-in-praag


Member since

02-03-2020

Location

Etten-Leur

Statistics

Escaperooms

109 reviews

391 Rooms played

97.2% escapepercentage


Games

0 reviews

12 played games


15 forum posts

109 reviews

"Mag het licht aan?"

Met een vriendin en vier pubers speelden we deze kamer. Lekker in de buurt. Eerder had ik de Vliegende Hollander al gespeeld en deze jongen (ik begreep nu dat er nog maar één over is) heeft een ontzettend grote gunfactor. Ontvangst is gezellig, we kunnen de waardevolle spullen in de kist in de ontvangstruimte achterlaten. De intro naar de kamer is lekker beknopt, aan de slag!

Bij deze kamer kunnen ze de moeilijkheidsgraad wat aanpassen, fijn dat ze moeite doen alle groepen een uur bezig te houden. Wij speelden de moeilijkste versie en hadden 12 min over.
Omdat ze binnenkort naar een andere lokatie verhuizen, was de kamer nog niet helemaal af. (We kregen hierom ook korting) Dit betekent escapen onder een systeemplafond en een nauwelijks gedecoreerde, wat eentonige ruimte, die erg doet denken aan de andere kamer op deze lokatie. Ook het design en de soort puzzels zijn erg te vergelijken met de andere kamer. Het is veel lezen, en de puzzels zijn niet altijd in thema, een enkele wel. Er zit een puzzel in die wat mij betreft echt niet meer kan in 2023, en die ook (door een storing/instelling denk ik) niet op te lossen was, één grote frustratie. Ook was de techniek op enkele punten niet heel secuur, waardoor je allang de goede oplossing hebt, maar (nog) niet werkt, dat is jammer. Dit is wel een flow-killer. Denk vooral dat dit bij beginners tot frustratie kan leiden.
In de tweede helft kan je lekker parallel puzzelen, daardoor heb je ineens heel veel info, maar met zes is dat wel leuk.

Dit is geen topkamer. Om gewoon leuke kamers te spelen die in de buurt zijn (met een ander gezelschap dan mijn die hard escaperoomvrienden) zijn deze kamers erg geschikt.
Mijn voorkeur hier gaat uit naar de andere kamer.

Na de verhuizing gaat hij nieuwe kamers bouwen, én deze twee worden zo herbouwd dat ze herspeelbaar worden. Hij heeft grote plannen, gezien de samenwerkingen die op de planning staan, superleuk.
Ik kom zéker terug en gun het deze eigenaar van harte. Heel veel succes!


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Nightmare Hotel

Alma Park
Posted on: 2023 november 05

"We hebben geen rode wijn, alleen rose"

Alma Park is een grote lokatie waar je ook kan lasergamen, paintballen etc. Ze hebben hier 5 escaperooms. Wij waren hier een jaar eerder, toen speelden we Das Erbe Draculas en Der Heilige Gral. Parkeren was eerder gratis, nu achter de slagboom, €1,50. Je mag je melden bij de balie en kan met je piccolo-pet plaats nemen in de lounge. Later wordt je door een medewerker opgehaald en naar de kamer gebracht.
We kregen een korte uitleg van de regels, en de gamehost startte het spel door op het scherm in de kamer te klikken. Op de Duitse vlag. OH, jullie wilden in het Engels. Wachten tot de volledige Duitse intro afgelopen was, ze klikt Engels aan; foutmelding. Dan nog maar een keer de Duitse intro incl Engelse ondertiteling. Dat deze kamer in het Engels speelbaar is is zoals bij deze intro, ook maar half het geval. We vinden toch veel Duitse teksten, die ook nodig zijn voor de puzzels. Kleine moeite, lijkt me, om deze om te ruilen voor een excemplaar in het Engels. Anyway; we zijn in het verlaten hotel, waar vier gasten nooit zijn uitgecheckt, en moeten erachter komen waarom.
Dit is de nieuwste kamer, hij is iets kleiner dan Der Erbe Draculas, die we een jaar eerder speelden. Ook heb ik het gevoel dat we hier veel sneller doorheen waren, dat er minder puzzels waren.
Het decor ziet er goed uit en de sfeer is goed. De puzzels zijn niet erg moeilijk, wel leuk in thema, en we speelden hintloos. De techniek liet soms wel te wensen over, een puzzel die we in minuut 1 al opgelost hadden werkte niet, waardoor we ons hoofd hier nog 10 minuten over braken totdat de gamehost opmerkte waar we de juiste code konden vinden. Dat was dus blijkbaar de eerste de beste die we gevonden hadden.
Alma Park omschrijft ‘Nightmare Hotel’ zelf als ‘spannend en griezelig' en dat is het ook wel. Wat spookhuis jumpscares die je meestal van mijlenver aan ziet komen, een enkeling kwam uit het niets en liet een van ons behoorlijk schrikken. Ook een WTF-momentje wat vroeger ontzettend vernieuwend was, maar wat je nu duidelijk aan ziet komen. De manier waarop is trouwens ook een beetje apart.
Ik denk dat deze kamer voor beginners best wel spannend kan zijn.
Deze kamer is echt wel leuk om mee te pakken, maar ik zou hier geen uren voor in de auto gaan zitten.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Geheimnis der 666 Passagiere

Alma Park
Posted on: 2023 november 05

"Pak die banaan!"

Alma Park is een grote lokatie. Je kan jezelf hier een hele dag bezighouden. Naast vijf escaperooms kan je lasergamen, paintballen, trampoline springen, minigolfen, bubble ball, arrow tag en poolballen.
Wij waren hier een jaar eerder, toen speelden we Das Erbe Draculas en Der Heilige Gral. Nu spelen we Das Geheimnis der 666 Passagiere en Nightmare Hotel. Parkeren was eerder gratis, nu achter de slagboom, €1,50. Je mag je melden bij de balie en kan met je kapiteins-pet plaats nemen in de lounge. Later wordt je door een medewerker opgehaald en naar de kamer gebracht.

We gaan een cruiseship op waar elk jaar passagiers verdwijnen. We worden aan boord gesmokkeld om de vermoedens van een sekte aan boord te onderzoeken.
De host vertelt de regels (lekker kort, top) en worden gesplitst in de kamer gezet. De start is op zich erg leuk gedaan, de ruimte waar je begint is origineel. Hier en daar een easteregg naar andere Duitse escaperooms, altijd leuk. Engels is blijkbaar (wederom) een probleem: de audio van de intro is in het Duits. Daarna komt er een halve Engelse versie overheen, totaal onverstaanbaar. Met iets later in het spel een technische storing waardoor de boel gereset moet worden, en dan weer deze intro wordt afgespeeld maakt het dat onze ervaring niet best begon. En dat is jammer, want dit thema is echt wel leuk, en ze hebben we iets origineels neergezet, tenminste, ik had het niet eerder gezien. De afwerking is hier en daar matig, maar het stoort me hier niet echt.

De puzzels zijn best leuk om te doen, afwisselend, wederom een leespuzzel in het Duits (waarom is dit onderdeel niet in het Engels vervangen, dat kan heel eenvoudig?) en wederom Duitse audiofragmenten. We vragen ons regelmatig af "hoe hadden we dit moeten weten" wat de flow af en toe wel een beetje laat wegzakken, hintloos spelen gaat denk ik bijna niet. Door de aparte verwijzingen en/of door de haperende techniek.

Plus één voor het thema, en een leuke kamer om mee te pakken als je hier toch in de buurt bent, mits hij volledig in het Engels is en er geen storingen zijn natuurlijk :-)


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

"Wat een lelijk logo"

Wij speelden vandaag twee kamers bij Locked Adventures, Zimmer 669 en de nieuwste kamer hier; Grimm's Vermächtnis. Spoiler: het zijn geen Terpeca-waardige kamers ;-)

Locked ligt in het centrum van Bochum, parkeren deden wij in de ondergrondse parkeergarage tegenover, die overigens behoorlijk aan de prijs was. Rätselraum Ruhrpott (Die Gasse) is op loopafstand van Locked ;-)
Als je op deze lokatie binnenkomt loop je tegen een balie aan waar drie gamemasters met een koptelefoon achter een scherm zitten en nog een paar gamemasters druk heen en weer lopen. We worden vriendelijk te woord gestaan. Mogen plaatsnemen in de kleine wachtruimte, en kunnen nog even naar het toilet.
Locked Bochum is zo'n lokatie waar ze veel kamers hebben en het een gaan en komen is van groepen. Tijd voor napraten is er niet bij hier.

We zoeken een hotel, maar alles in Bochum lijkt volgeboekt. Het regent hard en we komen aan bij een klein, verouderd hotel, het Two Eels Hotel. De receptioniste begrijpt uw ​​situatie en biedt ons op eigen risico de laatst beschikbare kamer aan. Kamer 669. Het gastenboek van de kamer belooft niet veel goeds...

Dit is best een leuke kamer, de sfeer is goed. Deze kamer heeft een verrassende wending, had dit niet verwacht op deze plek. Verder zijn de puzzels zijn best leuk. Soms wat random, soms leuk in thema. Af en toe vragen we ons af hoe we dingen hadden moeten weten. Vanwege haperende techniek worden er overduidelijk dingen doorgeklikt, heel irritant. Buiten dit soort zaken is de flow goed, en staan we elkaar verbaasd aan te kijken als we klaar zijn, ruim binnen de tijd.

Kortom; leuke, middelmatige kamer, voor als je toch in de buurt bent.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Grimms Vermächtnis

Locked Adventures
Posted on: 2023 november 07

"Spiegeltje spiegeltje aan de wand"

Wij speelden vandaag twee kamers bij Locked Bochum, Zimmer 669 en de nieuwste kamer hier; Grimm's Vermächtnis. Spoiler: het zijn geen Terpeca-waardige kamers ;-)

Locked ligt in het centrum van Bochum, parkeren deden wij in de ondergrondse parkeergarage tegenover, die overigens behoorlijk aan de prijs was. Rätselraum Ruhrpott (Die Gasse) is op loopafstand van Locked Bochum ;-)
Als je op deze lokatie binnenkomt loop je tegen een balie aan waar drie gamemasters met een koptelefoon achter een scherm zitten en nog een paar gamemasters druk heen en weer lopen. We worden vriendelijk te woord gestaan. Mogen plaatsnemen in de kleine wachtruimte, en kunnen nog even naar het toilet.
Locked Bochum is zo'n lokatie waar ze veel kamers hebben en het een gaan en komen is van groepen. Tijd voor napraten is er niet bij hier.

Daar gaan we, de nieuwste kamer hier! We zijn urban explorers en hebben een tip ontvangen... maar deze verkenning is anders dan je eerdere explorations ... we bevinden ons in een compleet andere wereld. Hoe gaan we hier nu weer uit terug komen. Iets met tijdreizen en de legacy van Grimm. En een liedje wat nog lang blijft hangen.

Wat jammer is dat de ruimte waar je start echt slecht is afgewerkt. Het is leuk geprobeerd, maar kan zoveel beter. Later in de kamer is dit wel beter, met uitzondering van één hele rare ruimte. De sfeer is best leuk neergezet en de puzzels zijn niet heel vernieuwend, zeker niet voor deze lokatie aangezien bepaalde puzzels in meerdere kamers gebruikt worden. Ook bij deze kamer worden weer overduidelijk zaken handmatig doorgedrukt omdat de techniek niet werkt, of te gevoelig is. Het verhaal, nouja de conclusie ontgaat me hier totaal.

Voor beginners is dit een leuke kamer, goed te doen qua moeilijkheid en wellicht meer indrukwekkend dan voor ons. Leuk om mee te nemen, maar verwacht geen topkamer.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

LandLoper

Landloper Belevingshuis
Posted on: 2023 october 28

"D'n Potter, gij had losse handjes!"

Al een tijdje had ik Landloper op mijn to-do lijstje staan. Nieuwe kamer, in de buurt, waar ik regelmatig goede reviews van voorbij zag komen.
De escaperoom zit in een mooi oud pand, en er is een parkeerplaats tegenover.

Een letterlijk warm welkom in de huiskamer van Landloper Belevingshuis. De host is ontzettend vriendelijk en duidelijk gepassioneerd over wat hij doet (+1). Op het gemak kan je plaatsnemen "zet u", en gebruik maken van het toilet en de kluisjes. Alles ziet er keurig netjes uit en helemaal in de tijdsgeest van waar het verhaal zich afspeeld.

Het verhaal van de kamer is het daadwerkelijke verhaal van deze locatie, wat erg leuk is. Je krijgt een stukje geschiedenis mee. Je kruip in de huid van jouw eigen identiteit als landloper. We komen in 1923 te laat binnen bij de Kolonie en worden daarom direct opgesloten. In thema de kamer in. Dit is een hele leuke toevoeging die ik niet verwacht had op deze lokatie.

De kamer zelf is ook mooi gemaakt en ziet er authentiek uit. Van een decor is niet te spreken, de kamer zelf ís het decor. Het ziet er allemaal erg verzorgd uit, terug naar 1923. Uitgezonderd enkele zaken (techniek uit deze tijd, "niet aankomen" stickers en het grote scherm met aflopende tijd en hints) is het ook echt 1923.

De puzzels zijn leuk om te doen, een mix van doe en denk, van sloten, mechanische dingen, techniek.
Niet alle puzzels zijn in thema, de flow is niet altijd lekker. Ik weet niet of de kamer helemaal hintloos te spelen is, sommige zaken liggen niet direct voor de hand. De host let wel heel goed op, volgt je op de voet en geeft snel een aanwijzing.

Na ontsnappen, je moet ècht ontsnappen, nog fijne gelegenheid om na te praten en wat te drinken (met lekkere appeltaart!). Ook kregen we allemaal een leuk aandenken mee naar huis.

Samenvattend; een hele leuke kamer om te spelen, hele leuke rol van de gamehost, thema erg leuk doorgevoerd, eigenaar met passie.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  psmuldersMCDave

The Mine

Level Up Gent
Posted on: 2023 october 21

"Oh, dat was de ontploffing al"

Level up is een bedrijfje net buiten het centrum van Gent, die ook VR-spellen aanbiedt. Ze hadden nog wat ruimte over en hebben hier een escaperoom gemaakt.
Parkeren kon (vrijdagavond) in de straat.
Na een zeer korte intro (yes!) konden we met onze walkie-talkie (no!) de kamer in. Gamehost gaf aan geen hints te geven, maar die konden we zelf vragen.
Er is een verhaal maar dat is beknopt. De opdracht is fix de lift door 3 fuses te verzamelen. Oke, duidelijk.
In de eerste ruimte wordt ons gelijk gemeld hoe we de eerste "puzzel" kunnen oplossen. De logica hierachter is me ontgaan, niets wees erop dat we deze puzzel zo moesten oplossen, apart.
Daarna komen we in de kamer, die vooral bestaan uit mijngangen. Deze kamer spelen met 4 personen is ècht niet te doen. Wij waren met drie maar je kon elkaar amper passeren. De puzzels zijn leuk om te doen, het flowt redelijk goed, soms is het een beetje zoeken. Met ruim 2o minuten over wisten we hintloos te ontsnappen.
Sfeer en decor zijn best oke, hier en daar wat kabels in het zicht en sporen van slijtage, maar dat krijg je met piepschuim in een smalle gang.
Dit is een kamer die wel leuk is om mee te pakken, je moet er niet voor naar Gent komen, en geen hoge verwachtingen hebben.
De prijs/kwaliteit is hier goed, zeker voor een duo (€50). Als je met 4 wil spelen zou ik hem in 2 duo's achter elkaar spelen.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in October 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  anouk

Artevelde brewery

Next Level Games
Posted on: 2023 october 21

"Janky"

In het centrum van Gent ligt Next Level, een bedrijf waar je VR-spellen kan spelen, bijlen kan gooien en een escaperoom kan spelen; Artevelde Brewery.
Een vrij nieuwe kamer met nog maar één review, dat is een risicotje, maar iemand moet het doen hè.

Bij binnenkomst (trek een trui aan, het is niet warm binnen) wordt het meteen duidelijk dat er één host is die de kamer host, maar ondertussen ook achter de bar staat, en de bijlenwerpers begeleid. Dat belooft wat...
In de kamer kregen we nog een kleine intro. Ondertussen kijk je eens rond; dit decor ziet er echt wel goed uit... tot 1.80. Het plafond is totaal niet afgewerkt, gewoon open, techniek zichtbaar. Ook is de afwerking op sommige plaatsen gewoon slecht, of nouja, gewoon niet afgewerkt, kijk je zo tegen het hout van de ruwbouw aan.
Zo zonde, haalt je gelijk uit je beleving. Wat ons er ook uithaalde is dat de host na een paar minuten binnenkomt om te vertellen dat er een puzzel niet werkte, dat we daar niet aan moesten komen. Oke, apart.
Maar helaas bleef het niet bij die ene puzzel die niet werkte. Er zit veel techniek in de kamer, wat leuk is, als het maar werkt, of als je maar feedback krijgt. Wij hebben het idee dat dingen handmatig moesten worden doorgeklikt. We vragen om hulp omdat we dachten een puzzel te hebben opgelost, krijgen we een hint over iets wat we al gedaan hadden... en dat meerdere malen.
Dan hebben we nog de achtergrond muziek, om gek van te worden, een loop van 10 seconden, om nog maar niet te spreken over de kerkklokken om de haverklap.
Deze kamer is 70 minuten maar dat is echt te kort voor de hoeveelheid puzzels. Wij haalden hem binnen de tijd, maar hoe moet dat met minder ervaren groepen. En er waren zeker 4 puzzels defect of stonden uit. Hierdoor heb je het gevoel dat je de helft overslaat, voelt zwaar onlogisch. Sommige handelingen blijken achteraf ook totaal geen gevolgen te hebben, terwijl ik een soortgelijke kamer in Praag speelde waar deze deze zelfde keuze wel (leuke) gevolgen had. Zelfde principe, alleen doen ze er hier niets mee.

Kortom, deze kamer heeft véél potentie, maar is nu echt nog niet af. Fix de puzzels, maak de kamer 90 minuten, doe iets aan die korte loop in de achtergrondmuziek, werk het plafond en de rest netjes af, en dan is het echt een hele leuke kamer.

Voor nu heb ik er één woord voor; janky.


6.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in October 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  bilipeanouk

The Avalanche

Lockdown Ghent
Posted on: 2023 october 21

"Ja das ist Anton aus Tirol!"

Deze vestiging van Lockdown ligt in een kantorenverzamelgebouw op de derde verdieping. Even zoeken, maar het staat op zich redelijk goed aangegeven. Parkeren kan (betaald) in de omgeving. Ontvangstruimte met toilet, kluisjes en eventueel een drankje.

Dit is de nieuwste kamer van Lockdown, anderhalf jaar oud.

Pluspunten voor het thema, heel origineel! Ook de intro en de start van de kamer is ontzettend leuk (kan ook alcoholvrij ;-)). De sfeer wordt gelijk gezet. Na een wilde apres-ski-nacht wordt je met een kater wakker en blijk je opgesloten in je wintersport-hut. We moeten snel zien te ontsnappen want de temperatuur zakt!

Communicatie is key aan het begin van deze kamer. Deze start is ook de reden dat je deze kamer met minimaal 4 moet spelen. Wat wel jammer is is dat de ene helft veel leukere puzzels/betere flow heeft dan de andere helft. Eén teamlid had voor zijn gevoel de helft van de tijd van deel 1 niet veel bijgedragen.

De puzzels zijn afwisselend (mechanisch, cijfersloten, techniek, grote delen parallel) en leuk om te doen, de flow zat er lekker in. Het schijnt een moeilijke kamer te zijn maar ik vond hem heel goed te doen.

Afwerking en sfeer is goed, zeker als je van wintersport houdt.

Ik vond dit een ontzettend leuke kamer om te spelen en goed geschikt om 4 man bezig te houden.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Room 7

Lockdown Ghent
Posted on: 2023 october 21

"Dat is doggy"

Deze vestiging van Lockdown ligt aan de buitenkant van een winkelcentrum op de eerste verdieping. Even zoeken, maar het staat op zich redelijk goed aangegeven. Parkeren kan (betaald) in de parkeergarage. Ontvangstruimte met toilet, kluisjes en eventueel een drankje.

Dit is een oudere kamer van Lockdown, ik geloof zes jaar oud.

Korte intro van onze super vriendelijke host; we moeten in het appartement van Roxanne bewijs tegen haar vinden en de volgende moord voorkomen. Badges op, tablet mee en aan de gang.

Het decor hier is wat je verwacht van een oudere kamer, simpel, sporen van slijtage, stickers met "don't touch". Als verder de puzzels logisch zijn en de gameflow er lekker in zit accepteer je dit en ga je lekker aan de slag!
Puzzels zijn leuk in thema van de zeven zonden.

Wat jammer was is dat het doodstil was in de kamer, een radio met een achtergrondmuziekje was wel leuk geweest en zou ook goed in het thema passen.

Dit is een basic escaperoom, als je hem overslaat heb je er niet veel aan gemist.
Een 9 op Escapetalk is véél te hoog voor een kamer als deze. Stap erin met de juiste verwachtingen, het is een oudere kamer, en ga lekker een uurtje puzzelen.


7.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

"H is Helium!"

Escape Time III is sinds juli 2023 open en start gelijk met twee kamers, Steampunk en Legend of the Seven Rings. Gelegen in een winkel- en entertainmentcentrum met een grote parkeergarage eronder.
Wij spelen op onze laatste dag van onze Polen-trip Steampunk. Ik had gemaild of we een vroeg tijdslot konden krijgen en dat was mogelijk, top.
Het decor hier is wat je verwacht bij een steampunk thema; gefiguurzaagde tandwielen op de muur, brons geverfde buizen en machines met puzzels. Het is keurig netjes afgewerkt maar het oogt ontzettend als een "gekochte" kamer.
Er was een verhaal, maar dit hebben we niet meegekregen door een technisch mankement. Ik vond er weinig verrassing en weinig afwisseling in de kamer zitten, niet qua ruimtes en ook niet qua puzzels, beetje saai.
Wellicht is Legend of the Seven Rings beter.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

"Dát was een leuke puzzel!"

Deze lokatie van Emergency Exit ligt in het centrum van Bydgoszcz. Trek wat tijd uit om te parkeren. Bij deze lokatie speelden we drie kamers. Shadow of the Pyramids, Operation Metro en Seatales. Qua speelvolgorde maakt het wat mij betreft niet veel uit omdat de kwaliteit van de kamers eigenlijk vergelijkbaar is. Deze kamers werken allemaal met elektronica en sloten zijn zo goed als afwezig. Achteraf had ik hier wel meer kamers willen spelen...

De zoveelste piramide / graftombe. Een beetje sceptisch ga ik naar binnen. Meestal voel je direct dat je in een decor loopt, dit is thema is bijna niet realistisch neer te zetten, hier hebben ze een goede poging gedaan!
De puzzels zijn gelaagd en ontzettend leuk, de gameflow is goed, het decor is ontzettend mooi en gedetailleerd. Licht en geluidseffecten, erg goed. Tijd niet zichtbaar in de kamer, ook een pluspunt wat mij betreft. Het enige minpunt is de slijtage op sommige plekken en het gebrekkige hintsysteem. Behalve dat het geluid ronduit slecht en onverstaanbaar is, ben je ook helemaal uit je beleving als je gewoon de stem van de gamehost over de krakende speakers hoort.
Maar wat een leuke originele twist aan het graftombe thema hier, met het nazi-verhaal.

Een must play in Bydgoszcz.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

"Wow!"

Deze lokatie van Emergency Exit ligt in het centrum van Bydgoszcz. Trek wat tijd uit om te parkeren. Bij deze lokatie speelden we drie kamers. Shadow of the Pyramids, Operation Metro en Seatales. Qua speelvolgorde maakt het wat mij betreft niet veel uit omdat de kwaliteit van de kamers eigenlijk vergelijkbaar is. Deze kamers werken allemaal met electronica en sloten zijn zo goed als afwezig. Achteraf had ik hier wel meer kamers willen spelen...

Dit is nog eens een kamer met een origineel thema, alleen daarvoor al +1. Daarnaast zijn de puzzels hier ontzettend mooi in het thema verwerkt. Puzzels zijn ook heel creatief en origineel.
Dan de minpuntjes; bij één puzzel was de gesproken tekst zo hard en onverstaanbaar in Pools-Engels dat je het alleen kon volgen als je je vingers in je oren had. De airco hoeft wat mij betreft ook niet met 15 graden op je hoofd te blazen.

Het decor is hier echt heel erg goed vond ik. Je bent echt op een metrostation. Het verhaal is duidelijk en wordt ook duidelijk tijdens het spelen, dit is erg goed uitgevoerd.

Ondanks dat deze kamer 5 jaar oud is vond ik dit de beste kamer op deze lokatie, en de derde op mijn ranking van de 27 gespeelde kamers in Polen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Frank & Stein

Questrooms Sopot
Posted on: 2023 october 12

"De carnavalsvereniging zal wel trots op ze zijn"

Sopot ligt tegen Gdansk aan. Questrooms ligt aan een doorgaande weg, je kan parkeren in de straat ernaast.
De entree is... bijzonder. Het is een ontzettende rotzooi, het is klein, een wachtruimte is er niet echt, er staan wat bankjes in de gang. Een toilet is er wel. Volgens de website zijn hier vijf kamers, geen idee waar ze ze laten, maargoed. Ben benieuwd wat het gaat worden met deze (nieuwe) kamer.

We krijgen een krantenartikel en mogen naar boven lopen als we weten wat ons te doen staat. Daar worden we ontvangen door Frank (of Stein, ik weet niet niet meer) en de kamer in gestuurd. Later hebben we nog een grappig stukje acteerwerk van Frank in de kamer.

Kamer is niet groot, afwerking is (zoals de staat van het gebouw) matig en gammel. De boel heeft een hoog piepschuim/plastic/papiermarché gehalte. Eén element is wel heel erg tof, en dat deel is wel heel mooi afgewerkt.

Door een resetfoutje een klein haperingetje in de flow, maar verder een lekkere afwisselende puzzelkamer met een niet al te ingewikkeld verhaal.

Als je in de buurt bent is deze kamer wel de moeite waard.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 6.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

"Oh, ik snap 'm!"

Deze lokatie van Emergency Exit ligt in het centrum van Bydgoszcz. Trek wat tijd uit om te parkeren. Bij deze lokatie speelden we drie kamers. Shadow of the Pyramids, Operation Metro en Seatales. Qua speelvolgorde maakt het wat mij betreft niet veel uit omdat de kwaliteit van de kamers eigenlijk vergelijkbaar is. Deze kamers werken allemaal met electronica en sloten zijn zo goed als afwezig. Achteraf had ik hier wel meer kamers willen spelen...

Het verhaal van deze kamer is me niet helemaal bijgebleven, iets met dat we in de handen vielen van dezelfde piraten die we een paar dagen geleden nog durfden te beroven.

De gameflow is heel fijn, de puzzels zijn heel goed in thema, niet altijd helemaal in het schitterende decor verwerkt. De puzzels zijn afwisselend; doe-puzzels, ontzettend lastige gelaagde denkpuzzels, wat meer eenvoudige puzzels. Dit is geen kamer voor beginners. Bij één puzzel zaten we volledig op het verkeerde spoor, achteraf door een vertaalfoutje of het ontbreken van een vertaling. Toen we hulp vroegen werd de halve puzzel voorgezegd i.p.v. een hint te geven, dat gaf wel wat frustratie, zonde.

Het hintsysteem kan wel wat verbetering gebruiken in de Engelse versie, maar dat zal wellicht verbeterd worden in de toekomst.

Geen origineel thema, wel ontzettend mooi uitgewerkt.

Must play!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Insanity

Break the Brain
Posted on: 2023 october 09

"Kunnen jullie wat met een 3 cijferige code?"

Break the Brain ligt in het centrum van Bydgoszcz, op loopafstand van Emergency Exit en Mr Lock. Trek wat extra tijd uit voor parkeren. De hosts waren vriendelijk, en spraken redelijk Engels. Jammer dat de introtekst van de telefoon voorgelezen moest worden.
Bij deze lokatie hebben ze geen gebrek aan animo; het was een af- en aanlopen van groepjes jeugd. Omdat ze toch wel volgeboekt zitten denk ik dat het onderhouden van de escaperooms ze niet zoveel boeit.
Wij waren hier eigenlijk voor School of Magic Year One, en besloten deze kamer, en Freakshow mee te pakken. En spoiler; dat hadden we beter niet kunnen doen.
Wat een frustrerende, kale, slecht afgewerkte en niet onderhouden kamer. Ondermaats, zelfs voor deze prijs (geloof dat we met 4en 10 euro pp betaalden).
Ik zou deze kamer zeker links laten liggen, in ons Polen tripje met 27 kamers bungelde deze onderaan mijn ranking.


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 7.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Freakshow

Break the Brain
Posted on: 2023 october 09

"Hij pakte dat ding af!"

Break the Brain ligt in het centrum van Bydgoszcz, op loopafstand van Emergency Exit en Mr Lock. Trek wat extra tijd uit voor parkeren. De hosts waren vriendelijk, en spraken redelijk Engels. Jammer dat de introtekst weer van de telefoon voorgelezen moest worden, awkward.
Bij deze lokatie hebben ze geen gebrek aan animo; het was een af- en aanlopen van groepjes jeugd. Omdat ze toch wel volgeboekt zitten denk ik dat het onderhouden van de escaperooms ze niet zoveel boeit.
Wij waren hier eigenlijk voor School of Magic Year One, en besloten deze kamer, en Insanity mee te pakken.
Deze kamer is eigenlijk heel erg leuk, en een stuk beter dan de vorige die we hier speelden. Ons frustratielevel stond nog op -2 toen we op Poolse wijze binnen gingen, maar dit is helemaal goedgekomen. Hier was logica, een fijne gameflow, puzzels leuk in het thema en decor verwerkt, sfeer, licht en geluid (en een ontzettend koude airco). Een beetje spanning, een beetje humor, de acteur is echt een hele leuke toevoeging, we hebben hier echt gelachen. Helaas dat ook hier de boel ontzettend aan slijtage onderhevig is, zó ontzettend zonde.
Leuke kamer om te spelen, middenmoot van de 27 gespeelde kamers van ons escapetripje naar Polen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

School of Magic - Year One

Break the Brain
Posted on: 2023 october 09

"Slytherin ofzoiets?"

Break the Brain ligt in het centrum van Bydgoszcz, op loopafstand van Emergency Exit en Mr Lock. Trek wat extra tijd uit voor parkeren. De hosts waren vriendelijk, en spraken redelijk Engels.
Dit is de derde kamer die we op deze lokatie speelden. Omdat we er toch waren hebben we Insanity en Freakshow meegepakt. Hierdoor had ik even mijn verwachtingen flink bijgesteld.
Maar wat een verbetering vergeleken met de andere kamers. Harry Potter kamer met ontzettend creatieve puzzels. De start is erg leuk en de ruimte wordt door de hele escaperoom leuk gebruikt. Afwerking niet overal top, maar vergeleken met wat Break the Brain eerder liet zien is het een grote upgrade. Gameflow hapert hier en daar maar je wordt snel op het goede been gezet zonder dat het echt als hint aanvoelt. Ook is de tijd niet zichtbaar in de kamer, superfijn vind ik.
Voor deze kamer niet het vliegtuig in stappen, maar als je in Bydgoszcz komt moet je deze kamer zeker spelen, helemaal als Harry Potter je ding is.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

"Ik heb er een doek overheen gegooid, hij is stil!"

Deze kamer hoort wat mij betreft bij de top kamers in Polen, en moet je absoluut spelen als je er bent.
Midden in het hart van Poznań, dus als je met de auto bent, trek voldoende tijd uit voor parkeren.
Ontvangen in thema (op de afgesproken tijd), toiletbezoek, spullen in de kluisjes en eens een keer niet op Poolse wijze de kamer in.
Deze kamer is goed op meerdere vlakken; afwerkingsniveau, spellen/puzzels (soms best moeilijke), acteerwerk en interactie met de spelers, licht, geluid, special effects, het verhaal wat je door de kamer maakt. Ohja, en het hintsysteem was ontzettend leuk.
De acteur deed het zó goed. Was heel erg vriendelijk, geïnteresseerd en nam uitgebreid de tijd om na te praten.
Dit is een must play!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Dwarves [Krasnoludy]

Clueroom Poznań
Posted on: 2023 october 07

"Ahhh, zo schattig!"

Dwarves is een kamer die gelegen is in het gebouw van Escapelandia. Een plek waar meerdere escaperoombedrijven onder één dak zitten, ideaal! Dat mist Nederland ;-)
Ook is er een burgertentje, "Escape Burger" waar ze burgers verkopen met de namen van de escaperooms. Hou er wel rekening mee dat ze alleen een terras hebben, je kan niet binnen zitten.
Deze kamer begint niet uniek (wel uniek voor Polen) maar wel ontzettend leuk!
Het decor is mooi, van hoog niveau en super schattig. Puzzels zijn logisch en het flowt lekker. Er wordt geen gebruik gemaakt van hangsloten, alles is electronisch, waardoor je snel een bepaald soort puzzels krijgt (leg dit ding daar etc). Licht geluidseffecten zijn erg leuk gedaan. Het is goed luisteren bij de audiofragmenten wel een paar keer afspelen, want bepaalde woorden waren lastig herkennen in Pools/Engels ;-)
Schattige, vrolijke kamer die je echt moet spelen als je hier heen komt!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Grandpa's Secret [Sekret Dziadka]

Fun4Brain
Posted on: 2023 october 11

"Oh joh! Die zag ik niet aankomen!"

Clueroom is een escaperoom gelegen in het gebouw van Escapelandia. Een plek waar meerdere escaperoombedrijven onder één dak zitten, ideaal! Dat mist Nederland ;-)
Ook is er een burgertentje, "Escape Burger" waar ze burgers verkopen met de namen van de escaperooms. Hou er wel rekening mee dat ze alleen een terras hebben, je kan niet binnen zitten.

Wij speelden bij Escapelandia vier kamers, onze speelvolgorde was: Grandpa's Secret, Funeral Home, Dwarves, In Da Club. De laatste twee zou je ook om kunnen draaien eventueel.
Op zijn Pools mogen we het schuurtje van opa in. Een schuurtje wat vol ligt met ruis, ehh gereedschap. Toch is het best duidelijk wat er nodig is voor de puzzels. Je kan lekker parallel aan de slag met de creatief uitgevoerde puzzels.
Soms kakt de flow een beetje in omdat je iets vindt wat je later pas nodig hebt bijvoorbeeld.
Wat grappig is aan deze vrij basic kamer is de ontknoping (+1 voor de originaliteit). Wat houdt opa hier nu eigenlijk verborgen. Heel grappig gedaan.
Geen topkamer, maar een leuke kamer om mee te pakken.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Funeral Home [Dom Pogrzebowy]

Fun4Brain
Posted on: 2023 october 11

"Ik dacht dat we door die kist zouden gaan!"

Clueroom is een escaperoom gelegen in het gebouw van Escapelandia. Een plek waar meerdere escaperoombedrijven onder één dak zitten, ideaal! Dat mist Nederland ;-)
Ook is er een burgertentje, "Escape Burger" waar ze burgers verkopen met de namen van de escaperooms. Hou er wel rekening mee dat ze alleen een terras hebben, je kan niet binnen zitten.

Wij speelden bij Escapelandia vier kamers, onze speelvolgorde was: Grandpa's Secret, Funeral Home, Dwarves, In Da Club. De laatste twee zou je ook om kunnen draaien eventueel.

Wederom mogen we op Poolse wijze de kamer binnen (waarom!?) en toen de ogen open gingen had ik een kleine flashback naar een bepaalde kamer in Zoetermeer ;-)
Het verhaal is simpel, je hebt jezelf ingesloten in dit uitvaartcentrum, zorg dat je ontsnapt. Dat is in ieder geval duidelijk.
De sfeer is een beetje ongemakkelijk, of luguber, zo tussen de grafkisten, met een passend muziekje en wierook. Afwerking en decor zijn goed.
Halverwege kom je in een heel andere setting, overigens wel in thema.
Er zitten wat leuke effecten in de kamer en de puzzelflow is heerlijk. De puzzels zijn wederom erg creatief.

Dit is echt een hele leuke kamer!

Clueroom is bezig met een nieuwe kamer, The Green Mile, die ze nu aan het testen zijn, dus die zal snel open gaan denk ik, ik verwacht dat deze wel de moeite waard is, gezien de progressie die ze in de kamers gemaakt hebben.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

In Da Club

In Da Club
Posted on: 2023 october 12

Grijp je kans aan de paal

Ook In Da Club is een escaperoom gelegen in het gebouw van Escapelandia. Een plek waar meerdere escaperoombedrijven onder één dak zitten, ideaal! Dat mist Nederland ;-)
Ook is er een burgertentje, "Escape Burger" waar ze burgers verkopen met de namen van de escaperooms. Hou er wel rekening mee dat ze alleen een terras hebben, je kan niet binnen zitten.

Wij speelden bij Escapelandia vier kamers, onze speelvolgorde was: Grandpa's Secret, Funeral Home, Dwarves, In Da Club. De laatste twee zou je ook om kunnen draaien eventueel.

We hadden wat ruimte tussen 2 tijdsloten, maar konden eerder beginnen zodat we lekker ruim te tijd hadden om te gaan eten, fijne service! Dit is een van de goedkoopste kamers die we speelden, we betaalden €11,46 per persoon!

Na een korte intro van de vriendelijke host (tevens eigenaar) konden we de club binnen. Uiteraard weer, op zijn Pools, blind. Het verschil is alleen dat het hier wel nuttig was. We werden allemaal op een plekje gezet, en je zou wakker worden nadat je een nachtje goed had doorgehaald. De ruimte waar je start is echt heel leuk en origineel. Verder zijn alle puzzels zijn heel goed in het thema en decor verwerkt, hier hou ik van. Ook het hintsysteem is in thema, een van de weinige kamers waar dit het geval is.

Dit is wat mij betreft een mustplay in Poznań.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Betrayal in Breslau

EXIT19.PL 1
Posted on: 2023 october 12

"Oh, dat was de Exit"

Exit19; escaperoombedrijf nr. 6 wereldwijd volgens TERPECA. De moeite om eens een bezoekje te brengen dus.
Midden in het mooie centrum van Wroclaw, als je moet parkeren kan het zijn dat je een stukje moet lopen.
Wij speelden 7 kamers bij Exit19 en op deze lokatie de volgende vier:
Asylum, Betrayal in Breslau, Time Machine - The Secret of Leonardo en King Arthur's Dungeons.
Ik zou van deze kamers Asylum als laatste spelen en Betrayal in Breslau als eerste.

Ontvangst is heel hartelijk, gamehosts zijn enthousiast en praten graag even na (of voor). Er zijn twee verschillende ontvangstruimten, zodat ze groepen apart kunnen ontvangen. Je kan hier niets drinken (behalve water) maar wel gebruik maken van het toilet. Gelukkig genoeg gezellige kroegjes en restaurantjes in de buurt.

Deze kamer bestaat al sinds 2015! Alleen om die reden zou je hem eigenlijk moeten spelen.
Puzzels zijn afwisselend qua moeilijkheidsgraad. In één ruimte is er veel ruis omdat er veel puzzels zijn en er heel veel te zoeken is. Niet altijd duidelijk waar je precies naar zoekt. Hierdoor is de flow er soms even uit en moeten we op het goede been gezet worden. Dit gebeurt niet echt in thema, dus je bent er wel gelijk uit. Ik zou wel met 4 man spelen, want wat zit deze kamer ontzettend vol met puzzels.

Het is een lokaal thema, en dit is heel mooi doorgevoerd in het realistische decor. De sfeer is ook heel goed neergezet, zeker gezien de leeftijd van de kamer.

Het einde hier is zó apart, nog nooit meegemaakt op deze manier. Maargoed, het was 2015.

Leuke maar pittige opwarmer.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Abandoned Hotel

EXIT19.PL 2
Posted on: 2023 october 13

"Daar is ie weer joh"

Exit19; escaperoombedrijf nr. 6 wereldwijd volgens TERPECA. De moeite om eens een bezoekje te brengen dus.
Exit 19 heeft twee lokaties, eentje midden in het centrum, deze vestiging ligt iets het centrum uit, 10 minutjes lopen.
Wij speelden in totaal 7 kamers bij Exit19 en op deze lokatie drie; Vulcano in Madagascar, Necromancer en Abondoned Hotel.

Dit is de nummer 7 van de wereld en één van de redenen waarom wij naar Polen zijn afgereisd.

De introductie naar deze kamer wordt leuk gedaan, ze wijken eens een keer af van de Poolse methode, dat belooft veel goeds!
Wow, wat heeft Exit19 hier voor moois neergezet! Alles klopt aan deze "kamer". De afwerking, tot in detail, de sfeer, licht, geluid, special effects, de puzzels, hoe ze op gaan in het decor en de manier waarop de (afwisselende) puzzels het verhaal van de kamer vertellen. Dit is met recht "immersive". De rol van de acteur is geweldig. Dit is geen acteur voor jumpscares. De acteur is een essentieel onderdeel van het verhaal. De flow is niet overal 100% maar de manier waarop je verder geholpen wordt is heel erg goed.
De kamer is spannend, niet eng. Bij twijfel: zeker spelen!

Abondoned Hotel heeft alles wat een topkamer moet hebben. Wat een beleving. Zonder twijfel een must-play en staat denk ik wel in de top 10 van mijn 350+ gespeelde kamers.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Volcano in Madagascar

EXIT19.PL 2
Posted on: 2023 october 13

Wat is jouw spirit animal?

Exit19; escaperoombedrijf nr. 6 wereldwijd volgens TERPECA. De moeite om eens een bezoekje te brengen dus.
Exit 19 heeft twee lokaties, eentje midden in het centrum, deze vestiging ligt iets het centrum uit, 10 minutjes lopen.
Wij speelden in totaal 7 kamers bij Exit19 en op deze lokatie drie; Vulcano in Madagascar, Necromancer en Abondoned Hotel.

Ik vond Vulcano in Madagascar een matige kamer. Het decor is op zich best oke. Een beetje wat je van een oudere jungle kamer verwacht. Het was vrij klein, en zo voelde het ook. Er is veel te zien qua puzzels en daarom wat lastig een beginnetje te vinden. Er zijn slotjes, wat mechanische puzzels, wat techniek, parallel, leuk afgewisseld. Wederom hele creatieve puzzels, dat kunnen ze wel in Polen.

Het voelde echt als een kamer voor kinderen of gezinnen, niet voor fanatieke escapers. Ook de intro naar de kamer, heel kinderachtig. Er zitten wat grappige dingetjes in, maar ik vond het een beetje flauw allemaal. Misschien was het gewoon niet mijn kamer. Mocht een keuze moeten maken dan zou ik deze kamer bij Exit19 overslaan.


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Load more reviews

0 reviews