Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Gym

Zevenhuizen , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6

Read reviews

More about The Gym

Jullie wekelijkse afspraak om lekker even een uurtje te gaan sporten pakt anders uit dan jullie op voorhand hadden bedacht. Typisch momentje: ‘VERKEERDE TIJD, VERKEERDE PLAATS…’

Het was een drukke dag en het is al laat, maar jullie besluiten een uurtje voor sluitingstijd toch nog even te gaan. Tijdens het omkleden valt plots valt de stroom uit. Het blijkt te gaan om een stroomstoring. Omdat THE GYM al bijna zou sluiten zijn jullie de enige sporters in het pand. In afwachting van wat er gebeuren gaat, vangen jullie onbedoeld een gesprek op. Jullie herkennen meteen de stem van de “vriendelijke” sportschool eigenaar Henry Alter. Hij is in gesprek met een man die een Italiaans accent heeft. Al snel wordt het jullie duidelijk dat de vriendelijke sportschool eigenaar en zijn Italiaanse compagnon geen idee hebben dat jullie ook nog in het pand aanwezig zijn. Jullie horen namelijk alle geheime details over hun illegale drugshandel, die zij in de afgelopen jaren vanuit de sportschool op poten hebben gezet. Uit het gesprek is één ding heel erg duidelijk… De sportschool wordt gebruikt als dekmantel om geld wit te wassen, dat zij verdienen aan de grote partijen drugshandel!

Van schrik loopt een van jullie tegen het deurtje van een locker. Deze valt dicht en hierdoor zijn de eigenaar en zijn compagnon op de hoogte dat zij toch niet alleen aanwezig waren in THE GYM…

Een automatisch beveiligingssysteem zorgt ervoor dat de sportschool afgesloten wordt en alle deuren schieten automatisch op slot. Jullie zitten zwaar in de nesten, want zij zullen er alles aan doen om jullie te laten zwijgen over wat jullie hebben gehoord en daar gebruikt eigenaar Henry Alter alle middelen voor!

Weten jullie toch uit handen te blijven van deze criminelen of weten zij jullie het zwijgen op te leggen?

TikTok TikTok… iedere seconde telt…!

Deze kamer is uitermate geschikt voor kinderfeestjes.

Themes

Kids

Crime

Properties

Wheelchair friendly

Contains elements unsuited for epilepsy.

NL

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

1 likes

24 visitors

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Noordeinde 57
2671 BR, Zevenhuizen
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

12 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

wvv85wvv85Escape ExpertMember since: 2017 November 25 (96 rooms played)
Posted on: 2022 June 12

Old scool kamer in origineel thema

#95 Vandaag wa het weer eens tijd om een old scool kamer te spelen.
Het thema van een sportschool nooit eerder gezien, origineel, was goed doorgevoerd in de hele kamer en in de puzzels.
De puzzels zijn best logisch en met goed samenwerken en nadenken red je deze kamer prima.
Ik wil niet teveel verklappen, maar het is een echte basis kamer met best veel slotjes.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  51:17 min


 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

De Lachebekkies (1 room played)
Posted on: 2022 May 21

Geweldig

Met 3 meiden voor het eerst een escape room gespeeld. Geweldige ervaring gehad en enorm gelachen. Helaas niet binnen de tijd gehaald, maar wij mochten van Kevin het spel helemaal uitspelen omdat er na ons geen andere deelnemers waren. Wij komen zeker hier nog terug! Kevin heel erg bedankt voor je tips tijdens het spel!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

DutchlokiDutchlokiJunior EscaperMember since: 2020 October 2 (22 rooms played)
Posted on: 2022 March 12

Een klassieke escape room

Wij hebben in Zevenhuizen op 1 avond beide escape rooms gedaan. Bij aankomst werden we leuk ontvangen voor de gastvrouw en haar dochters.
Nadat we klaar waren met The Cold War mochten we na een drankje The Gym doen.
Ook hier weer een klassieke escape room, zonder veel technische hoogstandjes, maar dat was totaal niet erg. Het was juist erg leuk! Bij The Gym was het verhaal wel wat beter te volgen, omdat we ons echt in een sportschool waanden. Ook hier waren de puzzels uitdagend, maar op een of andere manier gingen wij hier een stuk soepeler doorheen. Dit kwam denk ik omdat we al 'aan' stonden door The Cold War. In het laatste gedeelte stonden we nog wel een beetje te klooien omdat we iets niet konden vinden. Iets beter kijken had bij ons geholpen. ;)
We waren een stuk sneller dan de vorige. Het was ook prima te doen om beide escape rooms te doen. Wij raden ook iedereen aan om deze escape rooms te doen bij dit leuke familiebedrijf.
Achteraf hebben we nog gezellig gekletst met de gastvrouw en wij wensen haar en haar familie veel geluk met deze escaperooms!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: FRREE

Escaped: Yes  42:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs

 

Old school kamer met lekkere flow

Het was al een tijdje geleden dat ik nog een escape room gedaan had. Zeker in de regio Rotterdam/Den haag was het niet meer zo simpel om nog een room te vinden die ik nog niet gespeeld had en tevens betaalbaar en speelbaar is door 2 personen.

Op aanraden van een bevriende escaper boekte ik deze kamer. De prijs van 75 euro voor 2 pers is nog steeds pittig te noemen, maar in deze regio is dat niet anders.

Boeken via deze site als Belg verliep niet erg vlot, sterker nog, het gaat gewoon niet. De melding is doorgeven aan de eigenaar, dus daar zal met wat geluk beterschap in komen. Uiteindelijk boekte ik via whatsapp zonder problemen en last minute, prima service dus.

Aangekomen op een plek waar je van denkt, rij ik wel juist, staat de escape room goed aangegeven. Parkeren (gratis) kan zeker 's avonds voor de deur, maar ook overdag lijkt me er niet echt een probleem te zijn. (de escape room bevind zich op een bedrijventerrein)

Onthaal:
Onthaal zit hier prima. Het zijn duidelijk enthousiaste mensen die een goede passie hebben voor dit product. Een kleine maar propere ontvangstruimte en uiteraard kan je nog even naar de wc.
Na een korte dubbele check van de kamer konden we meteen aan de slag.

Voor de spelers hier die er veel waarde aan hechten: de coronaregels werden hier prima gerespecteerd en eens in de kamer mocht het mondmasker af.

Kamer:

De GYM, een thema dat ik nog nooit ben tegengekomen. Eigenlijk best jammer want als je erover nadenkt kan je er best een hoop mee.
Het verhaal voelt voor mij wat als 13 in een dozijn aan. Dekmantel, drugs, 60 minuten om te ontsnappen.
Maar om eerlijk te zijn moet je hier niet naar toe gaan voor het verhaal, het decor of de techniek.

Ik kan hier zinnen vol kritiek schrijven over wat er niet klopte en wat absoluut beter kan. Dit is een kamer om lekker een uurtje te puzzelen. Niet nadenken of de puzzel wel past, niet nadenken hoe vaak je al eerder zoiets gedaan hebt, gewoon 60 minuten plezier maken en met een redelijk lekkere flow door de kamer vliegen.

Zeker met 2 mag je flink aan de bak en er zitten 2 puzzels in die enorm frustrerend kunnen werken en absolute tijdvreters kunnen zijn.
Ik denk dat je gemoedtoestand van deze puzzels gaat afhangen hoe je uit deze kamer komt.

Het decor is door de volledige kamer erg matig maar ondanks dat blijven ze wel in thema. Het is kaal en tegelijk past het.
Ik denk dat ik nog nooit zo vaak het nummertje van Rocky gehoord heb, dus een nummer of 2 extra op de playlist zou van mij wel mogen.

De puzzels die je tegenkomt zijn niet bijzonder, maar wisselen mooi af. De kamer zelf is volledig lineair, dus een grote groep zou ik absoluut niet aanraden.
Toch zitten er stukken in waar de kamer je de indruk geeft dat je parallel kan puzzelen en daar zit een beetje de valkuil. Ervaren spelers zullen vrij snel doorhebben wanneer ze iets moeten loslaten en beseffen: dit is nog niet voor nu. Maar redelijk nieuwe spelers kunnen hier wel in verzuipen.

Uiteindelijk haalde wij de kamer met ons 2 op 48 minuten met 1 hint.
Hints, en het was voor mij lang geleden dat ik nog zo hints kreeg dus ik moest wel lachen, die gewoon over de boxen worden gebracht. Niks in thema, gewoon droog de hint.

Conclusie:

Ja wat mijn collega's hierboven of onder al schrijven klopt perfect.
Dit is gewoon old school escapen, niet meer niet minder.
Als je een hekel hebt aan hang en cijfersloten, blijf je best weg, maar als je echt zin hebt in een uitdaging en je hebt wat ervaring, wel speel deze kamer met 2. Niet vanwege de decors, de afwerking, de techniek etc, maar gewoon ouderwets codes invoeren op slotjes en sleutels omdraaien. Ik heb nooit de heisa erom gesnapt hoor want het geeft zo een voldoening om een slotje open te maken.

Maar niet alles was goed. Vaak is het onduidelijk welke code waarop moet. Sommige puzzels zijn letterlijk geen puzzel meer maar gewoon voorlezen en dat is jammer. Het was fijner geweest als er ook gekozen was voor een stukje parallel puzzelen. Zeker als je met bv. 4 bent sta je continue op elkaar te wachten.

De puzzel waar wij een hint voor kregen, was er een waar onze bevriende escapers ook een hint voor kregen. Ik vrees dus dat deze puzzel niet volledig duidelijk is. Misschien is het een idee om deze aan te passen.

Ik kom in ieder geval terug voor jullie andere kamer en hopelijk krijg ik weer 60 minuten puzzelplezier!7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in February 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertMember since: 2019 September 23 (97 rooms played)
Posted on: 2022 February 2

Terug naar de basis.

De meeste escapers hier zullen het eens zijn met de volgende stelling: "Last-minute escapen is het beste wat er is". En iedereen die het hier mee eens is weet ook dat de meest hardcore last-minute escape ervaring maandagavonden zijn. En toch is het me afgelopen maandag vlak na het eten gelukt om een kamer te boeken. Nog geen 10 minuten rijden vanaf huis kwamen we aan bij Escape Room Zevenhuizen. Op een wat duister industrieterrein langs een afgelegen weg klommen we 3 verdiepingen omhoog om vervolgens ontzettend vriendelijk en liefdevol ontvangen te worden door de host.

Ik wist aan de reviews al af te lezen dat dit een vrij klassieke kamer zou zijn. Niet te veel "poes pas" maar gewoon een uur lekker puzzelen. Dat is exact wat deze kamer is. Klassieker kan het haast niet. Met vooral heel veel hangsloten en weinig tot vrijwel geen techniek hebben we met z'n tweetjes net iets langer dan een uur de verschillende facetten van deze sportschool doorpuzzelt. Je valt van de ene puzzel-klassieker in de ander. Het is bijna een feest der herkenning voor de ervaren spelers, zowel de puzzels als het plot. Het decor is precies wat je verwacht van een sportschool: kaal, leeg, sportschoolachtig. Een origineel thema is het absoluut.

Hoe flauw deze review misschien ook oogt, een ding is zeker: Ik heb me hier enorm goed vermaakt voor een prima prijs met een supervriendelijke, professionele host. Al zal je 500+ kamers hebben gespeeld, ik denk dat elke liefhebber hier met een glimlach uitkomt. Ik wel in ieder geval. Snel maar eens terug komen voor de andere kamer, maar dan misschien niet op "hardcore last-minute maandag".


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Enorm vriendelijke host!
 • Profesionaliteit
 • Last-minute service
 • Thema
 • Klassieker kan het haast niet
 • Slotjeswalhalla
 • Netjes afgewerkt
 • Prima decor (precies wat je verwacht)
 • Goede prijs
 • Gratis drankje

 

Oldschool Escapen.

We vonden de thema origineel en leuk bedacht. Hou je van oldschool puzzelen en escapen? Dan is het het zeker waard om "The Gym" te bezoeken.

Helaas zijn wij (een team van 4) er niet op tijd uitgekomen. Maar dat mocht de fun niet bederven, we mochten het uitspelen van de GameHost :) (We vonden de GameHost perfect voldoen aan het plaatje van Henry trouwens, muscles & tattoo's etc.) haha.

Leuke sounds erbij en goed zoeken is de tip. De helft van ons team lag wel in een deuk doordat we vaker een puzzel moesten opnieuw moesten doen, dat bracht wat humor met zich mee.

Werk vooral samen en kijk goed om je heen ;).

Pluspunten: We kregen een volledige room-analyse achteraf en daar werd alles uitgelegd stap voor stap. Wat ook fijn was, is dat er een drankje inbegrepen zit en er werd nog een groepsfoto gemaakt.

We hadden nog geen teamnaam, sinds vandaag dus wel! Mede dankzij de GameHost haha. Wij heten nu: team #IkBenErBij!

Al met al genoten :) thanks voor de leuke ervaring! Wij komen zeker nog een keer terug voor Cold War!

Groetjes,

Team #IkBenErBij!


8.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Origineel
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

meleenmeleenEscape ApprenticeMember since: 2021 July 28 (20 rooms played)
Posted on: 2021 September 5

Tof thema en lekker puzzelen!

Het thema “the gym” vinden we origineel en we waren dan ook nieuwsgierig naar deze kamer.
Ontvangst was top, vriendelijke en enthousiaste eigenaren en een gratis drankje (altijd fijn).
De kamer was kort samengevat gewoon echt lekker puzzelen. Uit eerdere reviews, wisten we dat het een “old school” kamer was, veel hangsloten maar eerlijk gezegd vonden we dat helemaal niet vervelend. De kamer heeft namelijk een lekkere flow (daar worden we heel blij van).
Voor de verandering een kamer die je met kinderen onder de 12 jaar kan spelen. We hebben genoten!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Een escaperoom voor het hele gezin
 • Lekkere flow
 • Leuk thema!

 

Zeer leuk thema waarbij je je echt in de sportschool waant

Heerlijk om een wat meer ouderwetse kamer te spelen met vooral slotjes. De kamer is absoluut niet spannend of eng maar gewoon heel leuk. Het thema zie je zeker terug. Je waant je echt in een sportschool. Eigenaren zijn heel vriendelijk en enthousiast. Ook fijn dat de prijs ook voor een kleinere groep goed te doen is en er zitten zelfs drankjes bij inbegrepen. Wij hebben ook de andere kamer gespeeld die ook zeker een aanrader is.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: No

 

mandy92mandy92EscaperMember since: 2018 December 31 (45 rooms played)
Posted on: 2021 July 28

Origineel thema

Wat een tof thema heeft deze kamer! Super goed doorgevoerd en daardoor super leuk om te spelen.

Een fijne old school kamer met veel slotjes die goed doorspeelt.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Origineel thema
 • Betaalbaar
 • Old school

 

avenlyavenlyEscape ApprenticeMember since: 2020 January 11 (7 rooms played)
Posted on: 2021 July 10

Goed verhaal

Een ‘old school’ kamer maar alsnog super leuk en uitdagend. Het zijn veel cijfersloten maar dit is ook wel een leuke afwisseling in vergelijking met ‘high tech’ kamers. Daarnaast zijn ze heel gastvrij en enthousiast. Als ze een nieuwe kamer maken, komen we sowieso!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  43:48 min


 • Leuke puzzles
 • Goed verhaal
 • Leuke twist

 

Nikki (30 rooms played)
Posted on: 2021 June 19

Prima kamer

Ontvangst was zeer goed, eventueel iets drinken zit in de prijs inbegrepen. De escape room zat redelijk logisch in elkaar, veel hangsloten. Omdat we één opdracht niet gedaan kregen en daar wat tijd verloren, kregen we de code meegedeeld. Het was met z'n tweeën flink doorpuzzelen. Al met al een prima kamer.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Ontvangst
 • Redelijk wat hangsloten

 

Oldschool puzzelen

Onze eerste escape room weer sinds lange tijd. Wat ons betreft was dit een goede kamer om weer te starten. De escape room bevat een logische opvolging van puzzels waarbij je veel hangsloten moet openmaken. Om een uurtje lekker oldschool te puzzelen zonder te veel poespas, zit je hier goed! :)

Het cijfer geven we op basis van onze ervaring: We hebben lekker een uurtje kunnen puzzelen en hebben lol gehad.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  51:20 min


 • Logisch en duidelijk wat je moet doen

 

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great