Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Het Testament

Molenstede , Belgium

Closed now

Top #5

90 minutes

2 - 5

10 year

Read reviews

More about Het Testament

Valere Bex, befaamd technisch knutselaar en tevens trouwe tuinman van Baron Adrien Felecité Beeckman de Crayloo is komen te gaan. Zijn nalatenschap aan de baron omvat niet enkel zijn twee dierbare varkens, maar mogelijks ook een mysterieuze schat:

“Evenwel zeg ik op mijn gemak, de meest waardevolle schat vindt hier onderdak. Doch enkel indien handig en snel, intelligent en wel, zal u haar kunnen vinden”

Hoewel dankbaar voor die varkens wil de baron koste wat het kost de betekenis van deze raadselachtige zin achterhalen. Is er een “schat”? En waarom slaagt hij er niet in ze te vinden?

De baron wil uw hulp en wel nu! Hij looft een unieke beloning uit aan zij die het cryptisch testament durven komen ontrafelen.

Een simpele missie? Of…toch lastiger dan gedacht?

Oh ja…hopelijk bent U niet bang van varkens.


Themes

Adventure

Farm

History

Mystery

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy friendly

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

65 likes

428 visitors

92.3% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Klappijstraat 12
3294, Molenstede
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

195 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

sjephaniesjephanieEscape GuruMember since: 2021 August 12 (205 rooms played)
Posted on: 2023 june 24

Voor een klus met een krul

Zo'n anderhalf jaar geleden speelden we Het Geheim Baron Beeckman en hoorden we dat er een nieuwe kamer zou openen. Een kleine sprong in de tijd en vandaag was het zover: Het Testament. Een kamer die al snel de toplijst binnensloop, dus tijd om te kijken wat er allemaal aan de hand is in Molenstede!

De ontvangst is zoals je gewend bent: megaleuk. Lekker in thema waardoor je meteen in de juiste sfeer komt. Overigens vind ik het slim hoe ze het hier aanpakken. De host zit het ge-wel-dig in haar rol, maar op dusdanige wijze dat je ook even samen kunt klagen hoe warm het is. Snap je wat ik bedoel? Love it. Na een toffe uitleg waar we geregeld hardop gelachen hebben, is het tijd om op pad te gaan.

De manier hoe je de kamer betreedt is origineel en leuk en zorgt er voor sommige van ons - lees: ik - dat het soms lastig is om the eyes on the price te behouden. Dit wordt zeg maar niet beter naarmate we vorderen. Het decor ziet er fantastisch uit en voelt erg realistisch aan. Ik kan ook nog steeds amper geloven dat dit ‘gebouwd' is. Het voelt alsof de locatie waar we ons in bevinden er al jaaaaaaren staat en dat daar tussendoor puzzels zijn geplaatst, maar dan in the best way possible. Superknap dus, want de authenticiteit spat er van alle kanten af. Dan worden we verrast door twee elementen die dat versterken. En ja. Dan staan er ineens maar twee van de drie teamgenoten te puzzelen.

Over dat laatste gesproken: puzzelaars gaan zich hier uitstekend vermaken. De kamer zit bomvol originele en ingenieuze puzzels. In het begin liepen we wat stroef, maar zoals door de host zelf gezegd: “Zie het als een oude diesel die op gang moet komen.” En dat sloeg de spijker op z'n kop. Toen we de flow eenmaal te pakken hadden, wisten met een minuutje op de klok te ontsnappen. Laten we zeggen dat we alles eruit hebben gehaald wat er inzit haha.

Wie vaker heeft gespeeld in Molenstede is bekend met de karakteristieke mechanieken die gebruikt worden in de rooms. Rooms ja, want dat ga je hier ook terugvinden. Ik kan hier ontzettend van genieten. Dit past helemaal in de sfeer van de kamers en geeft net een beetje dat extra liefde of zo. Lastig uit te leggen, maar ontzettend gaaf gemaakt.

De makers van het Testament nemen je mee in de wereld van Baron Beeckman en borduren in deze escape hier op voort. Persoonlijk vond ik het verhaal bij deze kamer nóg beter uit de verf komen en zitten er verschillende manieren in verwerkt hoe je tot een mooie climax werkt. Ik vond het einde tof gedaan en met een voldaan gevoel verlaten we de escape room.

Of ja, dat duurde wel even. Want los van het feit dat je de TLC in deze kamer voelt, laten de eigenaren dit ook aan alle mogelijke manieren merken. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om na te kletsen, de kamer te bespreken en alles nog even te doorlopen. Dit en een aantal andere elementen zorgen ervoor dat alles voelt als een zeer persoonlijke en warme ervaring.

Tot slot: ik kom er eerlijk voor uit dat ik het allerbeste ga op kamers waar ik met een dikke stoot adrenaline naar buiten kom. Het kan niet gek genoeg. Maar misschien wordt ik ouder (grapje, m'n oma zou boos op me worden als ik dit zeg) of is het het verfrissende aan Het Testament dat ik geniet van een haast kneuterig gevoel van sentiment. Ik kan niet anders omschrijven dat ik deze kamer wil knuffelen. En de eigenaren. En sommige elementen. En ik werd herinnerd dat ik op bezoek moet bij oma. Ga deze kamer spelen!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Eigenaren
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Hoog knuffelgehalte
 • Puzzels
 • Mechanieken
 • Locatie
 • Introductie
 • Goede service

  koen_knxJoey_Heijmans1Caro markgoedegebuureSemDrs-jlcStan

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (270 rooms played)
Posted on: 2023 may 22

Heerlijk om hier alles te varkennen!

Eindelijk was het weer tijd om af te reizen naar Diest. Het geheim van Baron Beeckman is een kamer die me altijd is bijgebleven. Een kamer waarin je echt een stap terug deed in de tijd. Heerlijk old school puzzelen en je hersenen flink laten werken om te ontsnappen. Op voorhand vroeg ik aan spelers die deze kamer al gespeeld hadden of deze te doen was met twee personen. Van iedereen hoorde ik eigenlijk terug: "oei, dat wordt echt een opgave". Aan ons de taak om dit varkentje te wassen met z'n tweeën!

Het onthaal is weer als vanouds, een van de dingen die me vorige keer al was bijgebleven. Je wordt meteen in het thema meegenomen en de enthousiaste eigenaar zit goed in zijn rol. We worden mee naar boven genomen en krijgen hier een flinke uitleg van de eigenaar. Allemaal leuk in thema met af en toe een leuk grapje tussendoor. Waar ikzelf dan iets minder fan van ben, is dat je ná de lange introductie van je host ook nog een filmpje krijgt van +/- 5 minuten waar vrijwel hetzelfde wordt verteld. Al met al, de intro is erg lang.

Dan aan ons de taak om zelf naar het huisje van Valere Bex te gaan om daar te kijken of we de schat uit het testament kunnen vinden. Ik vind de eerste ruimte enorm sfeervol. Het voelt heel echt aan en je maakt wederom een stap terug in de tijd. Alles ademt of je hier écht in het huisje van een tuinman bent. Een ‘puzzel/opdracht' vind ik geniaal en dit ga je nergens anders tegenkomen. Qua puzzels is het weer als vanouds, lekker mechanisch. We zagen wel meteen dat dit voor twee personen echt flink aanpoten zou gaan worden, want het is veel! In de kamer is het overigens onwijs warm, houd hier dus rekening mee als je in de zomer speelt.

Wat onwijs fijn is aan deze kamer, is dat de puzzelflow erg netjes is. Nu moet ik wel zeggen dat deze puzzels ons onwijs goed lagen. Waar de ene persoon het even niet zag, zag de andere meteen wat de bedoeling was. Hierdoor kwamen we van begin af aan in een heerlijke flow te zitten en die hielden we tot vlak voor het einde goed vast.

Deze kamer heeft, zoals de website zegt, 62 puzzels. Weet dus dat het met twee personen echt flink aanpoten is. Zeker niet onmogelijk, want – kleine spoiler – we hebben het binnen de tijd gehaald! Ik zou hier niet met meer dan 4 spelers gaan spelen (ivm de ruimte die je hebt). Ik denk dat drie ervaren spelers ideaal is.

Zoals gezegd blijven de puzzels zich opvolgen, de een wat gemakkelijker dan de ander. Je moet in deze kamer weer echt moeite doen om de puzzels op te lossen. Het is daardoor weer even helemaal wat anders dan de meeste nieuwe kamers die openen. De flow blijft voor ons onwijs goed, tot het einde. Hier kakte het voor ons een beetje in. Mede omdat je hier met twee personen eigenlijk nét te weinig ogen hebt. Hierdoor moet je een bepaalde handeling meermaals doen, wat een beetje gaat irriteren.

Al met al heb ik me echt onwijs vermaakt. Achteraf praatten we nog gezellig na met de eigenaar. Het Testament is weer een heerlijke old school puzzelkamer, waar echt wel een tof verhaal in verwerkt zit. Ga deze kamer met de juiste verwachting spelen! Verwacht geen immense decors of filmische special effects. Maar ga juist met de verwachting om anderhalf uur even keihard te puzzelen! Dan ga je een geweldige tijd hebben. En dat voor 90 euro voor 2 personen. Ik heb nu al zin in de volgende kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  WouterCaro anoukMarieke

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (282 rooms played)
Posted on: 2023 october 03

Prachtige thematische kamer met uitdagende puzzels!

Het begon voor mij al bij de fantastisch mooie locatie van de Baron, waar je ook nog eens hartelijk doch enigszins serieus wordt ontvangen. Er is toch wel degelijk hulp nodig van ons! Geen enkel probleem natuurlijk, die bieden wij graag! Een fantastische puzzelervaring is vervolgens wat ik heb beleefd van begin tot eind.

Je zou niet geloven dat de ruimte waar je in staat van de grond af aan is opgebouwd. Het ziet eruit alsof het er al jaren staat en dat is positief bedoeld! Het ademt sfeer en de juiste sfeer. Ik houd van dit soort thema's, waarbij je niet in een andere wereld hoeft te stappen. Het gebeurt in het hier en nu, maar op zo'n manier dat je toch even ontsnapt aan de werkelijkheid.

De puzzelliefhebber kan hier zeker zijn hart ophalen! De puzzels passen in het thema, zijn soms heel subtiel verwerkt in de ruimte en hebben een gelaagdheid, waardoor je soms echt voor een uitdaging komt te staan. Heerlijk!

Concluderend is de escape room helemaal in mijn straatje: een duidelijk verhaal, een prachtige kamer en boordevol diverse en uitdagende puzzels! Een fantastische combinatie wat voor mij een escape room top maakt! En hoe maak je een escape room nog beter? Door een enorm leuke verrassing, waar ik heel vrolijk van werd. Wat dat is? Dat moet je toch echt gaan ervaren, maar ik denk dat je na het lezen van deze review, maar ook de vele lovende reviews die Het Testament heeft mogen vangen, er geen twijfel over mogelijk is dat je nu gaat boeken, toch?


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes  75:00 min

  mezenCaro EscapEline

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 june 26

‘Big' surprise

Daar hobbelen we - De Drie Duitsers (3 personen) - weer over het gescheurde asfalt naar Molenstede in België. Klaar om een kamer te spelen die al héél lang op het wensenlijstje stond. Al voordat ‘ie geopend was. Na spelen van de andere kamer bij Escaperoom Baron Beeckman werd al verteld dat deze nieuwe kamer eraan zat te komen. Gezien de vorige kamer daar goed bevallen was, de reviews voor deze kamer lovend waren én we een maandagavond nog niet volgepland hadden gingen we deze avond eindelijk Het Testament spelen 🤗.

Je komt aan bij een weiland en daarop staat een prachtig authentiek landhuis. Je kunt je auto gratis voor de deur parkeren en dan moet je je melden bij de baron. In ons geval was de baron er niet, maar zijn huishoudster (de gamehost en tevens eigenaressen van de escape room) wel. De introductie komt deels overeen met de introductie van de andere kamer. Desalniettemin vind ik dit een geweldige introductie. Dit komt voornamelijk door het geweldige ‘acteerwerk' en komisch talent van de eigenaressen. Door het ingenieus inzetten van een rol, wordt je op deze manier ontvangen door een gamehost die gewoon uitleg kan geven over het spel en je naar het toilet kan laten gaan, maar dat alles wél volledig in thema.

We werden naar het huis van Valere Bex gestuurd, de tuinman van de baron. Aan ons de taak om opzoek te gaan naar de schat, die deze tuin- en klusjesman verborgen heeft in zijn huis met raadsels en puzzels. Enkel zij die intelligent genoeg zijn, kunnen de schat vinden. Dus de baron, die eigenlijk de erfgenaam is, stuurt de meest intelligente leden uit zijn genootschap om een kijkje te gaan nemen. Dit is een geweldig gevonden link met de andere kamer van Escaperoom Baron Beeckman. Het is hierom absoluut een pré om eerst de andere kamer te spelen en daarna Het Testament.

Waar ik de tocht naar het huis van Valere al geweldig en sfeervol vond, is het huis – de escape room zelf – helemaal fantastisch 😍! Ik zou deze omgeving te kort doen door het decor óf thematisering te noemen. Het is realistisch en daardoor ontzettend authentiek en wonderschoon. Je waant je daadwerkelijk in het huis van de vrijgezelle tuinman. Later hoorden we van de eigenaren dat ze zowat het hele huisje zelf hebben opgebouwd. Dit is dan ontzettend goed gedaan, met veel oog voor detail, want het lijkt alsof het huisje er al tientallen jaren staat.

Met dit verhaal en deze omgeving passen de puzzels ontzettend goed in het thema. Je komt ook daadwerkelijk om puzzels en raadsels op te lossen en om een schat te vinden. Daarbij zijn de puzzels authentiek en mechanisch en is het ook super aannemelijk dat – vanuit het verhaal gezien – de tuinman dingen op deze manier verborgen heeft. De mechanische puzzels zijn het trademark van Escaperoom Baron Beeckman. Bij Het Testament doe je alles op eigen kracht en is er niets van computers of arduinos te bekennen. Dit zorgt ervoor dat je in een tijd waar alles technisch en digitaal moet zijn wordt teruggebracht naar ‘old school' en ‘klassiek'. Desalniettemin is het hier toch vernieuwd en tof om mee bezig te zijn.

De puzzels zelf zijn uitdagend en je moet hier weer echt flink aan de slag om binnen de tijd je missie te voltooien. De kamer is voornamelijk lineair (= eerst het een oplossen voordat je door kunt met het ander) met af en toe een parallel uitstapje (= meerdere puzzels tegelijkertijd op kunnen lossen). De puzzels zijn divers en leuk om te doen, dit komt voornamelijk door de mechanieken die zijn gebruikt. Daarbij was er één puzzel (en iedereen die deze kamer gespeeld heeft, heeft het erover óf zal het erover hebben), die heb ik nog nooit ergens gezien en die was écht héél erg gaaf. Ongelofelijk hoe ze hier gebruik hebben gemaakt van de ‘omgeving'.

Het laatste wat ik nog wil uitlichten is het feit dat je in deze kamer vaak ook de mechaniek achter de puzzels te zien krijgt. Zo zie je dat je niet voor het lapje wordt gehouden, maar dat zaken écht werken met tandwielen en andere mechanische componenten. Dit is ontzettend tof 👌.

We wisten nét binnen de gegeven tijd het spel uit te spelen. Vervolgens kregen we uitgebreide uitleg over het ontstaan en het proces van de bouw van Het Testament. Het werd een hele gezellige napraat én we lagen laat en bed, maar dit was het absoluut 100% waard.

Al bij al; Het Testament is een buitencategorie escape room. Het is een unieke kamer qua hoe deze eruit ziet en hoe je moet puzzelen, zowel de soorten puzzels (mechanisch/authentiek) als het niveau van de puzzels (uitdagend/divers). Het is absoluut de moeite waard om hier verder voor te rijden. Je moet deze kamer sowieso gaan spelen vooral als je houdt van een uitdaging in een authentieke sfeer.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met drie óf vier personen i.v.m. samenwerkingspuzzels en diversiteit;
- Als je beide kamer op deze locatie speelt, speel dan eerst de andere kamer en daarna deze i.v.m. het verhaal;
- Bereid je voor op een flinke uitdaging qua puzzels en probeer niet te dralen.

Beste eigenaren van Escaperoom Baron Beeckman, bedankt voor het bieden van deze toffe ervaring. We hebben het ontzettend fijn gehad bij jullie en genoten van jullie spel. Bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Geweldige service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Uniek

  koen_knxCaro sjephanie

NiklasNiklasEscape ExpertMember since: 2021 September 26 (125 rooms played)
Posted on: 2023 may 06

Gaat er een belletje rinkelen?

Vandaag waren we te gast bij Baron Beeckman om zowel toe te treden tot zijn genootschap als een kijkje te nemen in het tuinhuisje van de pas overleden tuinman. Zou er echt iets verstopt liggen?

In mijn review van Het Geheim Baron Beeckman schreef ik al over het ontvangst. Hoewel we natuurlijk nu al op locatie aanwezig waren wil ik toch nog een keer zeggen dat de eigenaren hier echt heel leuk en gastvrij zijn! Ze namen de tijd om met ons te praten, zowel in thema als iets minder, een perfecte balans.
De intro verloopt weer kalm. Alles is duidelijk en we worden naar het tuinhuisje gestuurd. Gewoon eventjes kijken, wie weet is er iets te vinden, misschien niet...

En kijken deden we. Ik keek mijn ogen uit, wat een heerlijke sfeer en tof decor. Het voelt allemaal realistisch aan en ik was oprecht verbaasd toen ik hoorde hoe veel er nog zelf is gebouwd. Het huisje voelde écht oud aan. Het eerste deel pakte me ook meteen, eerst door het decor, daarna ook door die ene ge wel di ge puzzel. Hoe bedenk je dit?!

Vervolgens puzzelden we lekker door. De puzzels zijn er in overvloed, uitdagend maar nooit onlogisch. Meestal puzzel je lineair wat met 3 personen goed werkt. Baron Beeckman heeft een stijl die techniek achterwege laat. Dit is helemaal niets negatiefs (positief zelfs) want deze kamer charmeert met de manieren waarop techniek juist níet wordt gebruikt.
De puzzels ondersteunen het verhaal op de meeste momenten minder. Je bent gewoon aan het puzzelen. Toch wordt het verhaal richting het einde wel duidelijk gemaakt met een paar puzzels. Het verhaal was toen ook rond en onze taak zat erop. De host ontving ons enthousiast en nam de kamer met ons door.

Ja, ik heb echt genoten van deze kamer! Je ziet aan alles dat deze kamer met liefde voor escapen is gebouwd. Deze kamer weet je te verrassen op een paar geniale manieren zonder effect na effect op je af te gooien. Deze kamer is ook echt niet de makkelijkste, je mag echt aan de bak.

Bedankt aan de eigenaren van Baron Beeckman! We zullen de Baron laten weten dat we ons verblijf bij jullie als erg prettig hebben ervaren!9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  69:00 min


 • Heerlijke sfeer met mooi decor
 • De puzzels en mechaniek
 • De passie van de eigenaren

  koen_knxGijssambeekCaro

HEERLIJK, deze kamer heeft echt een plekje in mijn hart gekregen <3

We hebben een kleine Escapetrip vandaag. We spelen 3 kamers in deze volgord en wat hebben we er weer van genoten!
- Baron Beeckman
- Locked in Time
- Het Testament

Na dat we aan het begin van de middag Baron Beeckman zeer succesvol hadden gespeeld (5e tijd ooit) was het nu de beurt aan hun nieuwste Escaperoom, Het Testament.

Ontvangst:
Deze was wederom erom vriendelijk en hartelijk. De uitbaters weten zo goed hoe je leuk, prettig en toch in verhaal en thema mensen kunt onderdompelen in hun verhaal. Ook hier begint je avontuur al als je in aanraking komt met de host. Leuk in verhaal en in de juiste sfeer word je meegenomen naar de kamer.

Kamer:
Je ziet het al aan het cijfer, ik heb hier echt enorm van genoten! Ik heb niet veel kamers een 10 gegeven, maar deze kamer raakte een speciaal iets in mij. De eenvoud en authentieke sfeer is zo goed neergezet. Mechanisch zit ook deze kamer weer ijzersterk in elkaar. Overal is aan gedacht. Details, decor, sfeer, verhaal en ook de puzzels zijn er in overvloeden.

Toen we pas net binnen waren was ik al verkocht, ZO LEUK! Bel, bel en dan komt het wel.... (zodra je gespeeld hebt begrijp je dit) De puzzels zijn leuk in thema, hebben dan niet zo zeer echt te maken met het verhaal maar zijn echt leuk om te doen.
De kamer zit bom vol met verassingen en alles is zo goed en mooi weggewerkt.
Echt mijn complimenten voor het bouwen van deze kamer, erg knap gemaakt!!!

Het einde geeft een simpel maar duidelijke conclusie aan het geheel.
Ook nu hebben wij de kamer (zonder dat het zo voelde) erg goed gespeeld... Zelfs zo goed dat we een RECORD hebben neergezet!!!!
Nou, ik speel totaal niet om records te maken, maar hier ben ik dan toch wel even trots op hoor.
We hebben de kamer is 68 minuten gespeeld en het waren 68 hele leuke minuten.

DIKKE COMPLIMENTEN voor deze Escaperoom. Heerlijke sfeer met onwijs lieve en gezellige uitbaters... Wat wil je nog meer?
DANK!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  68:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • NIEUW RECORD GEZET!!!

  Caro kyleTijn10

fembulfembulSenior EscaperMember since: 2022 November 27 (58 rooms played)
Posted on: 2023 april 02

Deze kamer is een feest(varken!)

Ik ga het zeggen, dit is mijn favoriete escape room ooit!

Nadat we Het Geheim van Baron Beeckman hadden gespeeld, waren we helemaal klaar voor deze kamer. We waren natuurlijk net lid geworden van het genootschap en daarom durfde de Baron het wel aan om ons naar het huisje te sturen van zijn tuin- en klusjesman Valère. Hij zou namelijk een schat verborgen hebben in zijn huis. De Baron stuurt alleen de meest intelligente leden uit zijn genootschap om een kijkje te gaan nemen in het huisje van Valère. De link die hiermee tussen de twee kamers wordt gelegd is erg leuk en logisch gevonden, maar daarmee is het eigenlijk ook wel echt een pré om eerst Het Geheim van Baron Beeckman te spelen en daarna pas Het Testament.

Op het moment dat je het huisje binnenstapt waan je je in een kleine oude boerderij. Later vertelden de eigenaren dat ze dit later pas hadden gebouwd om een tweede kamer in te kunnen bouwen, maar als ze ons hadden verteld dat dit er al 100 jaar stond, had ik het ook geloofd. Zo authentiek en realistisch heeft een kamer voor mij nog niet eerder aangevoeld. Complimenten hiervoor!

De puzzels doen hier niets aan onder, wauw! Zo gaaf dat alles zo goed in thema is en blijft, gedurende de hele kamer. De puzzels zijn stuk voor stuk leuk, uitdagend, origineel, verrassend en bovenal mechanisch. Het feit dat alle puzzels mechanisch zijn versterkt het verhaal alleen maar. Nergens in de hele kamer (oké, oké op de camera's na!) is er iets van techniek (computers, arduinos, RFID etc.) te bekennen. Ik ben zelf op een boerderij opgegroeid en het voelde echt alsof ik bij mijn grootouders binnen stond. Super gaaf!

Dan even inhoudelijk over de puzzels; holy moly! Het zijn er veel. Van tevoren waren we al gewaarschuwd door de eigenaren dat dit een behoorlijke uitdaging werd met z'n tweeën. De kamer is vrij lineair, maar af en toe zijn er een paar parallele puzzels. De puzzels blijven me oprecht keer op keer verbazen en er zijn zelfs puzzels die ik nog nooit heb gezien. Echt heel tof gedaan!

Ik weet niet hoe, maar met nog 2 minuten op de klok hebben we het gehaald. Ik ben nog nooit met zo'n euforisch gevoel uit een kamer gekomen. Alles klopte wat ons betreft. Ja wat kan ik nog meer over deze kamer en locatie zeggen dan dat dit geweldig is. Mijn hart is gestolen door de geweldige eigenaren en deze fantastische kamer. Ik zou willen dat elke kamer zo was!

Beste eigenaren van Escaperoom Baron Beeckman, bedankt voor het maken van deze kamer. Nee... Het is meer dan dat, het is een echte ervaring. Een ervaring die ik iedereen gun, dus ga deze kamer spelen.

Bedankt voor jullie enthousiasme, het gezellige napraten en alle tips voor kamers in België. Wie weet (en hopelijk!) tot ooit.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  88:08 min

  koen_knxfembulCaro

We hebben het varkentje gewassen!

Eerder op de dag hadden we 'het Genootschap' gespeeld waar we al hartelijk werden ontvangen. Hier was dat wederom niet anders, complimenten!

De locatie is heel aandoenlijk en daardoor erg bijzonder! Het verhaal is duidelijk en vormt zich ook meer en meer naarmate je speelt. Top! Eerder op de dag dacht ik nog na over een gimmick in een escaperoom waarvan ik niet eerder wist of dit al bestond. Het bestaat weldegelijk en dat in deze kamer. Geweldig!

De puzzels zijn in thema en duiden wat meer waar je mee bezig bent of waar je wat voor moet gebruiken. De effecten zijn leuk, en hebben een extra dimensie door de mechaniek.

We hebben ons enorm vermaakt en zouden deze kamer absoluut aanraden! Zeker als je er een stuk voor moet rijden.

Thanks naar beide eigenaren en een shoutout naar Elodie!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  82:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica

  MarinusmadlCaro anouk

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (220 rooms played)
Posted on: 2023 march 30

Het testament

We werden in thema ontvangen door de vriendelijke host die ons uitgebreid het verhaal achter de kamer vertelde. Na de intro kregen we een lampje aangereikt en mochten we richting het huisje van de tuinman van de baron wandelen. Die bracht ons meteen al in de juiste sfeer. De kamer is prachtig en brengt je gelijk terug in de tijd. De puzzels zijn leuk en ik heb ook wel wat dingen langs zien komen die ik nog nooit eerder in een escape room heb gezien. Ik dacht altijd dat een kamer zonder electronica niet meer mee zou kunnen draaien in de top kamers, maar ik denk dat de mensen van baron Beeckman overduidelijk het tegendeel bewijzen. Ik vond het zelfs ergens ook wel erg verfrissend :). Achteraf hebben we nog lang nagepraat met onze host. Het was zeker weten een top avond!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  MarinusmadlCaro sjephanie

SemSemEscape MasterMember since: 2018 June 15 (197 rooms played)
Posted on: 2023 april 07

Prachtig op een eigen manier

#121 Het Testament

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 9e en dus laatste kamer en wat een knaller!

2 weken geleden ook hier geweest om Het Geheim van Baron Beeckman te spelen en toen was ik al verbaas over de locatie. Hoe een locatie en een verhaal samen kunnen werken tot een prachtige kamer is toen al gebleken, ondanks dat wat last had van mijn allergie. Dat was dit keer gelukkig niet het geval!

Na een heerlijke ontvangst in thema van een eigenaar die vol passie en in thematisch pak/smoking (+10) zijn verhaal verteld, kan alleen maar iets goeds beloven.

De puzzels in deze kamer zijn enorm leuk en vernieuwend, maar soms ook heel authentiek in hun uitwerking. Sommige zijn leuke interacties met het decor en de "dingen" (sorry voor het oneerbiedige, maar wil niks spoilen) in de kamer, sommige zijn keihard puzzelen.

Het verhaal is heel goed. Er zitten een aantal plottwists in die je door middel van de puzzels goed meekrijgt. De puzzels dwingen je als het ware het verhaal te begrijpen.

De beleving is geweldig. Toen ik binnenstapte voelde ik me in een authentieke schuur, maar bij de napraat bleek dat de eigenaar dit zelf had gebouwd en in deze sfeer kon neerzetten. Super tof! Ook dwingen de puzzels je tot interactie met het decor waardoor het prachtig uit de verf (misschien is verf in deze context niet het juiste woord, of toch weer wel) komt. Waar heel veel kamers willen moderniseren in techniek en nieuwe foefjes, doet deze kamer dat op zijn eigen authentieke manier, die al te zien was in de vorige kamer, maar hier maximaal wordt uitgebreid.

Dit is echt een kamer die ik heel erg kan aanbevelen. Ik heb heel erg genoten van alles wat er te zien en te beleven was. Heel erg knap gedaan!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal

  MarinusmadlCaro Marieke

Fantastisch

2de kamer bij baron Beeckman , vervolg op 1ste kamer.
Wij hebben ons super geamuseerd, zat goed in elkaar ,wauw !
Fijne ontvangst in thema , toffe babbel achteraf .


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad

  mats_lundersjessie_verduycktCaro

Sfeervol, authentiek puzzelplezier.

De laatste keer dat ik bij Baron Beeckman was, vertelden de eigenaren over hun toekomstplannen.

Na lang eigenlijk niks gehoord te hebben, kondigden ze uit het niets hun nieuwe room aan die ook nog eens vrij snel daarna zou openen.
De eerste reviews hier waren lovend, waardoor een bezoekje niet snel kon uitblijven.

Onthaal:

Een groot bord in de wei wijst je de juiste richting uit en parkeren kan hier voor de deur.
In theorie kom je hier best stipt aan op het gevraagde uur (duidelijk omschreven in de mail).

De uitbaters van deze escape room pakken het slim aan. Net als bij 237 hebben ze hier gekozen voor een overkoepelend thema waar ook de nieuwe kamer een deel van gaat uitmaken. Ze spelen daardoor een typetje, maar op een erg toffe manier. Het gaat alle kanten uit, van serieus naar nonchalant naar gemoedelijk en met momenten ronduit grappig.

Kamer:

Na de schitterende inleiding mogen we zelf door de wei richting de escape room wandelen. Op naar het huisje waar Valere Bex, de tuinman van de Baron, jarenlang gewoond heeft. We gaan voor de Baron op zoek naar de schat die nog in het huisje zou moeten liggen, maar makkelijk zal deze zich niet prijsgeven. Sterker nog, niemand is er, volgens de Baron, ooit in geslaagd.

Net als bij de Baron is hier de setting weer heerlijk authentiek. De ruimtes voelen aan alsof ze op pauze zijn gezet, 40 jaar geleden.
Maar dit voelt niet oubollig of saai aan, die voelt warm, gezellig aan en vooral, deze kamer ademt sfeer, deze kamer leeft.

De puzzels zijn allemaal in thema, maar hebben niet allemaal een echte link met het verhaal buiten dat het raadsels zijn. Je moet hier dus niet teveel denken aan: waarom staan we dit te doen.

Wel zitten er elementen in die er voor mij echt uitschoten waarvan 1 in het bijzonder ons echt verrast heeft.
De kamer barst van de puzzels en zeker met 2 ga je hier een pittige opdracht aan hebben.
Baron Beeckman staat voor mij synoniem aan mechaniek en daar blinkt deze kamer, nog meer als de vorige in uit.
Waar de vorige room mechanisch werkt, is de techniek eerder een middel. In deze kamer is de techniek onderdeel van de kamer en heeft het een zekere vorm van schoonheid gekregen en dat werkt.

Het einde doet wat het belooft, de conclusie is er op vele vlakken en alles wordt duidelijk op een erg eenvoudige manier.

Conclusie:

Het mooie bij Baron Beeckman is dat hun niks pretenderen. Ze weten heel goed van hunzelf waar ze goed in zijn en waarin ze niet goed zijn.
Daardoor blijven hun ver weg van electronica en dan denk je al snel: kan dit dan nog een kamer zijn die anno 2023 nog meekan?
Het antwoord is ja, het werkt zelfs verfrissend en ja ook zonder electronica kan je mensen verbazen.

Deze kamer blinkt voor mij uit door zijn inleiding, de storyline en de setting om uiteindelijk ons ook met een conclusie te laten vertrekken.
Een setting die achteraf niet zo authentiek was als wij dachten en dat maakt mijn waardering alleen maar groter.

Kom je in de buurt van Molenstede, rij ff om en pak deze heerlijke room ff mee!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  MarinusmadlCaro Marieke

robinhorobinhoJunior EscaperMember since: 2020 October 10 (31 rooms played)
Posted on: 2022 december 24

ZALIG « vervolg » op Baron Beeckman

Kamer is een super ervaring als vervolg op Baron Beeckman (wat bovendien ook een geweldige kamer is), een echte aanrader om beide kamers te gaan spelen. De eigenaars geven de spelers een « totaalervaring » en laten onmiddellijk vanaf de 1ste minuut het verhaal de overhand nemen, hoedje af daarvoor!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  mezenCaro Tom Adriaensen

WouterWouterEscape ExpertMember since: 2021 August 11 (89 rooms played)
Posted on: 2023 october 06

Een rechtvaardig besluit..

België, ik hou van jullie escaperooms! Je merkt dat menig escaperoom hier echt een onderneming met passie is. En ook hier bij Baron Beeckman, waar Hippolyte en zijn vrouw ons welkom heetten. Misschien hadden we ook wel de ideale entree: binnendoor over een grindpaadje, slingerend tussen de huizen, en plots staan we dan bij het koetshuis. In het schemerdonker zijn we op zoek naar de ingang, we kloppen aan.. en het verhaal kan beginnen.

Na een opwarmer bij het Genootschap waren we klaar voor de moeilijkere uitdaging: het Testament. er werd meerdere malen gezegd dat dit niet makkelijk puzzelen zou worden en daar gingen we dan ook met lichte spanning aan beginnen. Allereerst alle liefde en credits naar Hippolyte, die ons met een grote glimlach heeft klaargestoomd. We beloofden ons best te gaan doen, alles voor de pannekoekjes. Deze introductie had een geweldige meerwaarde, we hebben goed gelachen. Toen was het tijd voor serieuzere zaken: op zoek naar het testament en via het donkere pad richting de orangerie van het gebouw.

Wat een prachtige entreekamer. Sommige kamers zijn zo mooi in hun simpelheid omdat ze vooral praktisch iets uitbeelden. Neem de kleine kas, aangrenzend aan de woning van de tuinman. Niets geks, gewoon een oud gebouwtje dat er al even staat. Behalve dat later blijkt dat er tot voor de komst van deze kamer nog geen baksteen van dit gebouw stond. Hoé dan! En zo bescheiden onze Hippolyte.. wat een helden.

Goed, Hippolyte mocht dat dan goed gedaan hebben, zijn twee knorrige vrienden stalen pas echt de show. Wat hebben we genoten, zij ongetwijfeld ook. Zoiets makkelijks, zo leuk bedacht. En dat valt eigenlijk te zeggen voor heel veel elementen in deze kamer. In alles straalt het passie en liefde uit, precies waarom ik kamers in België zo kan waarderen. En dan de twist, iets wat ik toevallig met voorkennis uit een podcast van jaren geleden ook extra wist te waarderen. Valère, we’ve got your back.

Luk en Caroline, wat een eer dat we mochten komen genieten van deze mooie kamers. Dank voor alle hulp na tientallen mailtjes en dan toch onverbiddelijk te laat komen. Jullie waren een geweldige gastdame en heer. Tot snel!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Logica
 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

  koen_knxCaro

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutSenior EscaperMember since: 2022 August 07 (58 rooms played)
Posted on: 2023 september 25

Met Lege Handen Vindingrijk Naar Huis..

Escapedag! Samen met vriendinlief en een vriend stonden er vandaag 2 escaperooms op de planning waar we onwijs veel zin in hadden, namelijk: starten bij Al Capone om te kijken of we geschikt waren onderdeel te worden van zijn smokkelaarsbende en vervolgens nog een stop bij Baron Beeckman om is in het huisje van tuinman Valere te kijken aangezien er een vreemd Testament gevonden was.

Eenmaal klaar bij Al Capone hadden we wat tijd te overbruggen en besloten we iets te gaan eten waar het idee gekomen is om na een bezoekje bij de Baron ook nog eens een bezoekje aan Geel te brengen om te kijken wat er met Mrs.Brown gebeurd was. Altijd leuk die onverwachte dingen.

Aangekomen bij het prachtige landhuis van Baron Beeckman konden we de auto makkelijk voor de deur parkeren en werden we vervolgens op geweldige manier verwelkomt door onze host die prachtig in stijl gekleed was. Geliefde tuinman Valere Bex is helaas te komen overlijden en volgens de Baron zou er in het huisje van Valere een rijkdom van onschatbare waarde moeten liggen.. nu zie onze host na een korte introductie: Ga maar eens een kijkje nemen. En daar gingen we..

Het Testament.. Wouw wat een kamer! Het decor was echt van begin tot eind gewoon verbazingwekkend prachtig in elkaar gezet waardoor ik letterlijk af en toe vergat dat we een escaperoom aan het spelen waren. Het was gewoon een schitterend geheel wat van A tot Z volledig klopte. De puzzels waren erg origineel die super aansloten op het decor. Ook zaten er bepaalde elementen in die ik nog niet eerder in een escaperoom gezien/gehad heb wat het toch ook wel weer erg tof maakte. Ik kan van alles over de kamer vertellen maar dat ga ik expres niet doen omdat het gewoon iets is wat je zelf moet zien en aanschouwen. Dus niet nadenken.. gewoon boeken en lekker genieten!

Conclusie: Het Testament is een must! Gewoon boeken en lekker spelen en vooral genieten! Precies zoals de titel zegt: Met Lege Handen Vindingrijk Naar Huis..

Complimenten aan onze host die het spelletje prachtig speelde en de ervaring op en top gemaakt heeft. Mochten er ooit nog nieuwe kamers komen dan komen we zeker vol enthousiasme terug :)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Host
 • Aankleding

  koen_knxCaro

GyongyiGyongyiJunior EscaperMember since: 2022 July 27 (15 rooms played)
Posted on: 2023 august 26

Op zoek naar de schat

Kamer 57:
Na een aantal maanden geleden toegetreden te zijn tot Het Genootschap, was het vandaag tijd voor het opmaken van Het Testament.

De rating, reviews en ervaring van de vorige kamer beloofden veel goeds.

Aangekomen op de prachtige locatie werden we, wederom (alleen nu door de mannelijke wederhelft), geheel in stijl, rol en met de nodige humor ontvangen. De host en tevens eigenaar doet dit ontzettend goed. Gelijk zit je in de goede sfeer. Er wordt alle tijd voor genomen en na het introductiefilmpje zijn we dan echt begonnen.

Leuk dat we niet echt gaan escapen, maar op zoek gaan naar ‘de schat’. Het eerste onderdeel vond ik meteen mega leuk en met een hoog ‘aaibaarheidsgehalte’, helaas ging dat niet…
Super leuke kamers met vele nieuwe elementen. Nagenoeg alles mechanisch en gebouwd door de eigenaar zelf. Alles loopt lekker en soepel in elkaar over. Het verhaal is duidelijk en er is genoeg te doen. Voldoende tijd, zodat je ook de rust voelt om alles te zien en rustig uit te voeren.

Na 85 minuten wisten wij hoe de (hooi)vork in de steel zat en hebben we dit laten weten aan de host.
We waren zeer verbaasd toen we hoorden dat alles nieuw gebouwd is…dit huisje was er niet. Alles is in thema en zelfs de geur is speciaal ontwikkeld voor deze kamer!!

Heerlijk nagepraat, relaxed een drankje en snoepje gedaan. Wat tips voor andere kamers en nu wachten op de derde kamer. Wij zullen zeker weten wederom naar Molenstede afreizen om de derde kamer te komen spelen!

Deze kamer is echt meer dan de moeite waard om te spelen en uniek in zijn soort!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer zelfs de geur klopt
 • Goede service: als tijd en goede host
 • Puzzels heel divers
 • Origineel alles mechanisch
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs echt waar voor je geld
 • Beleving
 • Verhaal alles klopt
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  koen_knxCaro

Bjorn EvensBjorn EvensJunior EscaperMember since: 2022 March 14 (17 rooms played)
Posted on: 2023 july 30

Wat een vibe!

Meteen bij aankomst kom je al in de juiste vibe terecht. Alles klopt, van begin tot einde. De kamer is echt af! Niets op aan te merken. Je zit helemaal in de juiste sfeer, de puzzels passen er perfect bij. Iemand schreef het hier al eens, maar het voelde inderdaad als een warm bad. Dit is een ervaring die we niet snel zullen vergeten. Deze kamer is een aanrader. Maar! Genoeg lof over de kamer. De host mag minstens evenveel complimentjes krijgen. Het warme onthaal, de toewijding, de juiste sfeer neerzetten, ... Ze doet het allemaal. Merci! Wij zijn dankbaar dat we zo'n kamer mochten beleven. Hier komen we nog eens terug!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  86:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Bjorn EvensCaro

KarinaKarinaEscape GuruMember since: 2019 January 13 (134 rooms played)
Posted on: 2023 july 26

Fantastische kamer met verrassende elementen

Echt een fantastische kamer om te spelen. Hier zitten verrassende elementen in die ik nog nooit bij een andere kamer heb gezien. Alles klopt hier het verhaal, de puzzels, de dieren ;-), de techniek die gebruikt is. Super kamer! Wij hebben ontzettend genoten van deze escape. En hopen dat er snel iets nieuws ontstaat op het terrein van de baron!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  81:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  KarinaCaro

SirClaySirClayEscape GuruMember since: 2021 December 02 (148 rooms played)
Posted on: 2023 may 19

Very nice

Dit is een kamer die heeeelll veel puzzels heeft, goed old skool escape karakter gestopt in een nieuw jasje. Very nice gedaan en complimenten hoe zij er zorg voor hebben gedragen om je 90 min bezig te houden.

Heel mooi aangekleed en heel origineel, ik was onder de indruk van de puzzels en sfeer die er is gecreëerd.

Deze kamer met twee personen gedaan. Voor twee personen vond ik deze iets teveel van het goede. Heel veel te doen en met minimaal 1 persoon extra waren wij eruit gekomen. Desondanks heb ik ervan genoten en zijn we ver gekomen.

Hele goede service en ontvangst van de eigenaren. Complimenten!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Caro sjephanie

slinger13 slinger13 Escape MasterMember since: 2020 November 02 (223 rooms played)
Posted on: 2023 may 15

Lekkere puzzel kamer

Een kamer met lekker veel puzzels . Zeker een paar pittige puzzels dus je kan aan de bak hier . Aan het begin kom je zeker iets tegen wat heel leuk gedaan is en wat je nog nooit gezien hebt . Rest van de kamer is allemaal goed kijken , zoeken , en vooral goed nadenken en samenwerken . Prima vermaakt hier en hele aardige mensen .


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  85:12 min

  slinger13 Caro

Af van begin tot einde

Wow wow wow, hoe goed was deze kamer weeral, na de 1ste kamer gedaan te hebben wisten we direct dat we de 2de kamer ook moesten gaan doen, en idd het was weer meer dan de moeite waard ,knappe authentieke decors, leuke raadsels die mooi allemaal in elkaar vloeien , genoeg om handen om met meerdere mensen hieraan mee te doen, spannend van begin tot einde, voor ons zeker in ons top 3..


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  72:00 min


 • Puzzles
 • Difficulty
 • Experience
 • Great host

  MarinusmadlCaro

BartBartEscape ExpertMember since: 2019 December 29 (71 rooms played)
Posted on: 2023 april 03

90 minuten genieten in een TOP kamer

Omdat we al tot het genootschap van de baron behoorden, moesten we wel terugkeren om het testament te spelen.

Onze verwachtingen waren best hoog omdat het vakmanschap bij de baron ons als de eerste keer had gecharmeerd. Het Testament is echter nog een paar stappen indrukwekkender. Wie alles computergestuurd wenst, zal teleurgesteld zijn. Wie een waanzinnig goed uitgewerkte kamer wil spelen, waar wacht je op ! Zonder enige twijfel een kamer van TOP niveau met de nodige afwisseling van moeilijkere en straight forward puzzels.

Het enthousiasme van de eigenaars, het feit dat ze het allemaal van 0 opgebouwd hebben en de goede service maken dit een must do voor elke (on)ervaren escaper !


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 3 persons

Team: MOT

Escaped: Yes  89:12 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  MarinusmadlCaro

gerrit1978gerrit1978Junior EscaperMember since: 2022 May 21 (10 rooms played)
Posted on: 2022 december 23

Top ervaring!

Nadat we de andere kamer al hadden gespeeld keken we reikhalzend uit naar deze nieuwe kamer. Een van de beste kamers die we ooit speelden! Verwacht je niet aan hoogtechnologische snufjes, maar dat zou ook niet passen in deze setting. Lekker gezellig sleutels zoeken, puzzels oplossen, mechaniekjes in gang zetten. Bijzonder leuke gimmick ook voor de dierenvrienden onder ons. Ontvangst meteen in het thema, niet zomaar "hier zijn de lockers en begin er dan maar aan".
Kamer van 90'. Wij vonden na ongeveer 75' de schat, en wat voor één.......

+++++


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving

  mezenCaro

TankTankEscape ApprenticeMember since: 2024 February 04 (3 rooms played)
Posted on: 2024 february 04

Geweldige ervaring

Mooie kamers, met geweldige codes en techniek.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  Caro

koen_knxkoen_knxEscaperMember since: 2022 October 23 (40 rooms played)
Posted on: 2024 january 21

Vrees niet langer jonkvrouw, de jonkheer komt ter hulp

Gewapend met onze lidkaarten van Het Genootschap togen we opnieuw naar Molenstede om de Baron te helpen bij een precaire kwestie.
Nadat we ons hadden moeten verontschuldigen voor het niet bijwonen van de geheime vergaderingen, liet Hippolyte ons toch binnen en vertelde hij ons uitgebreid over het probleem waarvoor de Baron onze hulp nodig had.
Dat bleek een erfeniskwestie met een geurtje te zijn. Nadat de Baron zelf ons via een voor zijn tijd moderne video ook ingelicht had, mochten we de sneeuw instappen.
Vooraf hadden we gevreesd dat het wel eens koud zou kunnen zijn in dat afgelegen tuinmanshuisje (het vroor immers al weken), maar er brandde een lekker kacheltje en we konden onze jassen zelfs aan Valeres kapstok hangen.
Het begin zorgde al direct voor hilariteit en je zat dadelijk (nog meer) in het tuinmanverhaal. Gelukkig hadden we ook van het prille begin al erg goed opgelet, dat zorgde ervoor dat we geen minuten verloren later (en die bleken erg belangrijk want we hadden 2 minuten overschot). Kennelijk merkte maar een kwart van de spelers dat specifieke trio op, waar we wel erg trots op waren achteraf.
Wat voor mij zeer zeldzaam is, is dat ik nergens in een kamer een gevoel heb van "we zitten hier vast, het gaat niet vooruit". Hier echter leek het altijd vlot verder te gaan, en als je eens ergens een minuutje met hetzelfde bezig was kreeg je een tip. DIe tips waren niet gewoon "doe dit" maar zorgden ervoor dat je nog wel zelf het idee had dat je het opgelost had.
De kamers bleven geweldig in thema, je kon steeds in het verhaal blijven en het verhaal ontrolde zich ook mooi, en vulde de uitleg aan die we in het begin hadden gekregen. Het huisje was geweldig opgebouwd, dat moeten bij de opbouw nogal 3D-plannen geweest zijn.
Als ik al iets jammer mag vinden, is het dat onze oudere ogen het wat moeilijk hadden om één bepaalde puzzel op afstand te ontcijferen.
Maar ook dat lukte uiteindelijk.
Zoals al door velen gezegd is de kamer niet technologisch maar volledig mechanisch, en alles werkte perfect. De flow was optimaal en iedereen van ons groepje van 4 kon bijdragen, ook door de ruimte die we hadden om elke kant op te gaan.
Ons groepje was unaniem lovend en plaatst deze escaperoom in onze top 3 (we hebben er wel nog veel te doen in de Benelux waaronder Molly, maar we maken ons sterk dat Het Testament de top 5 niet gaat verlaten).
Ik kan me niet herinneren dat we ooit eerder een begeleider hebben gehad die achteraf ook nog eens de hele kamer met ons overliep, want dat kost toch ook tijd en ik kan me voorstellen dat je dat na 900 keer (het aantal keer dat de kamer in haar eerste jaar volgens hippolyt al gespeeld is) wel wat beu wordt. Het moet zalig zijn om als koppel zo mooi samen te kunnen werken.
We kijken al uit naar de derde kamer hier. Hopelijk ook weer 90 minuten. Want ze hebben gelijk, meer tijd om van alles te genieten. En de afwezigheid van een klok zorgt er inderdaad voor dat je dat ook doet.
Nu moet ik punten gaan geven... heb nog nooit een kamer op alles een 10 gegeven denk ik, maar gewoon het feit dat de uitbaters zich zo kunnen en blijven inleven, overtuigt me om dat deze keer wel te doen.
10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  88:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • hier kan je echt niks negatiefs over zeggen

  Caro

Top kamer

Wanneer je toekomt wordt je helemaal in het verhaal gezogen door de gastheer. De decors zijn mooi afgewerkt en brengen je helemaal in de sfeer. De raadsels vloeien mooi in elkaar, soms is er een extra stap nodig voor de oplossing maar dit maakt het interessant en uitdagend! Zeer fijne ervaring gehad!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

  Caro

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great