Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Het Testament

Molenstede , Belgium

Open now

Top #6

90 minutes

2 - 5

10 year

Read reviews

More about Het Testament

Valere Bex, befaamd technisch knutselaar en tevens trouwe tuinman van Baron Adrien Felecité Beeckman de Crayloo is komen te gaan. Zijn nalatenschap aan de baron omvat niet enkel zijn twee dierbare varkens, maar mogelijks ook een mysterieuze schat:

“Evenwel zeg ik op mijn gemak, de meest waardevolle schat vindt hier onderdak. Doch enkel indien handig en snel, intelligent en wel, zal u haar kunnen vinden”

Hoewel dankbaar voor die varkens wil de baron koste wat het kost de betekenis van deze raadselachtige zin achterhalen. Is er een “schat”? En waarom slaagt hij er niet in ze te vinden?

De baron wil uw hulp en wel nu! Hij looft een unieke beloning uit aan zij die het cryptisch testament durven komen ontrafelen.

Een simpele missie? Of…toch lastiger dan gedacht?

Oh ja…hopelijk bent U niet bang van varkens.


Themes

Adventure

Farm

History

Mystery

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy friendly

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

42 likes

269 visitors

93% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Klappijstraat 12
3294, Molenstede
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

142 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

sjephaniesjephanieEscape GuruMember since: 2021 August 12 (204 rooms played)
Posted on: 2023 june 24

Voor een klus met een krul

Zo'n anderhalf jaar geleden speelden we Het Geheim Baron Beeckman en hoorden we dat er een nieuwe kamer zou openen. Een kleine sprong in de tijd en vandaag was het zover: Het Testament. Een kamer die al snel de toplijst binnensloop, dus tijd om te kijken wat er allemaal aan de hand is in Molenstede!

De ontvangst is zoals je gewend bent: megaleuk. Lekker in thema waardoor je meteen in de juiste sfeer komt. Overigens vind ik het slim hoe ze het hier aanpakken. De host zit het ge-wel-dig in haar rol, maar op dusdanige wijze dat je ook even samen kunt klagen hoe warm het is. Snap je wat ik bedoel? Love it. Na een toffe uitleg waar we geregeld hardop gelachen hebben, is het tijd om op pad te gaan.

De manier hoe je de kamer betreedt is origineel en leuk en zorgt er voor sommige van ons - lees: ik - dat het soms lastig is om the eyes on the price te behouden. Dit wordt zeg maar niet beter naarmate we vorderen. Het decor ziet er fantastisch uit en voelt erg realistisch aan. Ik kan ook nog steeds amper geloven dat dit ‘gebouwd' is. Het voelt alsof de locatie waar we ons in bevinden er al jaaaaaaren staat en dat daar tussendoor puzzels zijn geplaatst, maar dan in the best way possible. Superknap dus, want de authenticiteit spat er van alle kanten af. Dan worden we verrast door twee elementen die dat versterken. En ja. Dan staan er ineens maar twee van de drie teamgenoten te puzzelen.

Over dat laatste gesproken: puzzelaars gaan zich hier uitstekend vermaken. De kamer zit bomvol originele en ingenieuze puzzels. In het begin liepen we wat stroef, maar zoals door de host zelf gezegd: “Zie het als een oude diesel die op gang moet komen.” En dat sloeg de spijker op z'n kop. Toen we de flow eenmaal te pakken hadden, wisten met een minuutje op de klok te ontsnappen. Laten we zeggen dat we alles eruit hebben gehaald wat er inzit haha.

Wie vaker heeft gespeeld in Molenstede is bekend met de karakteristieke mechanieken die gebruikt worden in de rooms. Rooms ja, want dat ga je hier ook terugvinden. Ik kan hier ontzettend van genieten. Dit past helemaal in de sfeer van de kamers en geeft net een beetje dat extra liefde of zo. Lastig uit te leggen, maar ontzettend gaaf gemaakt.

De makers van het Testament nemen je mee in de wereld van Baron Beeckman en borduren in deze escape hier op voort. Persoonlijk vond ik het verhaal bij deze kamer nóg beter uit de verf komen en zitten er verschillende manieren in verwerkt hoe je tot een mooie climax werkt. Ik vond het einde tof gedaan en met een voldaan gevoel verlaten we de escape room.

Of ja, dat duurde wel even. Want los van het feit dat je de TLC in deze kamer voelt, laten de eigenaren dit ook aan alle mogelijke manieren merken. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om na te kletsen, de kamer te bespreken en alles nog even te doorlopen. Dit en een aantal andere elementen zorgen ervoor dat alles voelt als een zeer persoonlijke en warme ervaring.

Tot slot: ik kom er eerlijk voor uit dat ik het allerbeste ga op kamers waar ik met een dikke stoot adrenaline naar buiten kom. Het kan niet gek genoeg. Maar misschien wordt ik ouder (grapje, m'n oma zou boos op me worden als ik dit zeg) of is het het verfrissende aan Het Testament dat ik geniet van een haast kneuterig gevoel van sentiment. Ik kan niet anders omschrijven dat ik deze kamer wil knuffelen. En de eigenaren. En sommige elementen. En ik werd herinnerd dat ik op bezoek moet bij oma. Ga deze kamer spelen!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Eigenaren
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Hoog knuffelgehalte
 • Puzzels
 • Mechanieken
 • Locatie
 • Introductie
 • Goede service

  Caro markgoedegebuureSemDrs-jlcStan

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (265 rooms played)
Posted on: 2023 may 22

Heerlijk om hier alles te varkennen!

Eindelijk was het weer tijd om af te reizen naar Diest. Het geheim van Baron Beeckman is een kamer die me altijd is bijgebleven. Een kamer waarin je echt een stap terug deed in de tijd. Heerlijk old school puzzelen en je hersenen flink laten werken om te ontsnappen. Op voorhand vroeg ik aan spelers die deze kamer al gespeeld hadden of deze te doen was met twee personen. Van iedereen hoorde ik eigenlijk terug: "oei, dat wordt echt een opgave". Aan ons de taak om dit varkentje te wassen met z'n tweeën!

Het onthaal is weer als vanouds, een van de dingen die me vorige keer al was bijgebleven. Je wordt meteen in het thema meegenomen en de enthousiaste eigenaar zit goed in zijn rol. We worden mee naar boven genomen en krijgen hier een flinke uitleg van de eigenaar. Allemaal leuk in thema met af en toe een leuk grapje tussendoor. Waar ikzelf dan iets minder fan van ben, is dat je ná de lange introductie van je host ook nog een filmpje krijgt van +/- 5 minuten waar vrijwel hetzelfde wordt verteld. Al met al, de intro is erg lang.

Dan aan ons de taak om zelf naar het huisje van Valere Bex te gaan om daar te kijken of we de schat uit het testament kunnen vinden. Ik vind de eerste ruimte enorm sfeervol. Het voelt heel echt aan en je maakt wederom een stap terug in de tijd. Alles ademt of je hier écht in het huisje van een tuinman bent. Een ‘puzzel/opdracht' vind ik geniaal en dit ga je nergens anders tegenkomen. Qua puzzels is het weer als vanouds, lekker mechanisch. We zagen wel meteen dat dit voor twee personen echt flink aanpoten zou gaan worden, want het is veel! In de kamer is het overigens onwijs warm, houd hier dus rekening mee als je in de zomer speelt.

Wat onwijs fijn is aan deze kamer, is dat de puzzelflow erg netjes is. Nu moet ik wel zeggen dat deze puzzels ons onwijs goed lagen. Waar de ene persoon het even niet zag, zag de andere meteen wat de bedoeling was. Hierdoor kwamen we van begin af aan in een heerlijke flow te zitten en die hielden we tot vlak voor het einde goed vast.

Deze kamer heeft, zoals de website zegt, 62 puzzels. Weet dus dat het met twee personen echt flink aanpoten is. Zeker niet onmogelijk, want – kleine spoiler – we hebben het binnen de tijd gehaald! Ik zou hier niet met meer dan 4 spelers gaan spelen (ivm de ruimte die je hebt). Ik denk dat drie ervaren spelers ideaal is.

Zoals gezegd blijven de puzzels zich opvolgen, de een wat gemakkelijker dan de ander. Je moet in deze kamer weer echt moeite doen om de puzzels op te lossen. Het is daardoor weer even helemaal wat anders dan de meeste nieuwe kamers die openen. De flow blijft voor ons onwijs goed, tot het einde. Hier kakte het voor ons een beetje in. Mede omdat je hier met twee personen eigenlijk nét te weinig ogen hebt. Hierdoor moet je een bepaalde handeling meermaals doen, wat een beetje gaat irriteren.

Al met al heb ik me echt onwijs vermaakt. Achteraf praatten we nog gezellig na met de eigenaar. Het Testament is weer een heerlijke old school puzzelkamer, waar echt wel een tof verhaal in verwerkt zit. Ga deze kamer met de juiste verwachting spelen! Verwacht geen immense decors of filmische special effects. Maar ga juist met de verwachting om anderhalf uur even keihard te puzzelen! Dan ga je een geweldige tijd hebben. En dat voor 90 euro voor 2 personen. Ik heb nu al zin in de volgende kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  Caro anoukMarieke

HEERLIJK, deze kamer heeft echt een plekje in mijn hart gekregen <3

We hebben een kleine Escapetrip vandaag. We spelen 3 kamers in deze volgord en wat hebben we er weer van genoten!
- Baron Beeckman
- Locked in Time
- Het Testament

Na dat we aan het begin van de middag Baron Beeckman zeer succesvol hadden gespeeld (5e tijd ooit) was het nu de beurt aan hun nieuwste Escaperoom, Het Testament.

Ontvangst:
Deze was wederom erom vriendelijk en hartelijk. De uitbaters weten zo goed hoe je leuk, prettig en toch in verhaal en thema mensen kunt onderdompelen in hun verhaal. Ook hier begint je avontuur al als je in aanraking komt met de host. Leuk in verhaal en in de juiste sfeer word je meegenomen naar de kamer.

Kamer:
Je ziet het al aan het cijfer, ik heb hier echt enorm van genoten! Ik heb niet veel kamers een 10 gegeven, maar deze kamer raakte een speciaal iets in mij. De eenvoud en authentieke sfeer is zo goed neergezet. Mechanisch zit ook deze kamer weer ijzersterk in elkaar. Overal is aan gedacht. Details, decor, sfeer, verhaal en ook de puzzels zijn er in overvloeden.

Toen we pas net binnen waren was ik al verkocht, ZO LEUK! Bel, bel en dan komt het wel.... (zodra je gespeeld hebt begrijp je dit) De puzzels zijn leuk in thema, hebben dan niet zo zeer echt te maken met het verhaal maar zijn echt leuk om te doen.
De kamer zit bom vol met verassingen en alles is zo goed en mooi weggewerkt.
Echt mijn complimenten voor het bouwen van deze kamer, erg knap gemaakt!!!

Het einde geeft een simpel maar duidelijke conclusie aan het geheel.
Ook nu hebben wij de kamer (zonder dat het zo voelde) erg goed gespeeld... Zelfs zo goed dat we een RECORD hebben neergezet!!!!
Nou, ik speel totaal niet om records te maken, maar hier ben ik dan toch wel even trots op hoor.
We hebben de kamer is 68 minuten gespeeld en het waren 68 hele leuke minuten.

DIKKE COMPLIMENTEN voor deze Escaperoom. Heerlijke sfeer met onwijs lieve en gezellige uitbaters... Wat wil je nog meer?
DANK!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  68:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • NIEUW RECORD GEZET!!!

  Caro kyleTijn10

We hebben het varkentje gewassen!

Eerder op de dag hadden we 'het Genootschap' gespeeld waar we al hartelijk werden ontvangen. Hier was dat wederom niet anders, complimenten!

De locatie is heel aandoenlijk en daardoor erg bijzonder! Het verhaal is duidelijk en vormt zich ook meer en meer naarmate je speelt. Top! Eerder op de dag dacht ik nog na over een gimmick in een escaperoom waarvan ik niet eerder wist of dit al bestond. Het bestaat weldegelijk en dat in deze kamer. Geweldig!

De puzzels zijn in thema en duiden wat meer waar je mee bezig bent of waar je wat voor moet gebruiken. De effecten zijn leuk, en hebben een extra dimensie door de mechaniek.

We hebben ons enorm vermaakt en zouden deze kamer absoluut aanraden! Zeker als je er een stuk voor moet rijden.

Thanks naar beide eigenaren en een shoutout naar Elodie!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  82:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica

  MarinusmadlCaro anouk

anoukanoukEscape GuruMember since: 2018 November 16 (187 rooms played)
Posted on: 2023 march 30

Het testament

We werden in thema ontvangen door de vriendelijke host die ons uitgebreid het verhaal achter de kamer vertelde. Na de intro kregen we een lampje aangereikt en mochten we richting het huisje van de tuinman van de baron wandelen. Die bracht ons meteen al in de juiste sfeer. De kamer is prachtig en brengt je gelijk terug in de tijd. De puzzels zijn leuk en ik heb ook wel wat dingen langs zien komen die ik nog nooit eerder in een escape room heb gezien. Ik dacht altijd dat een kamer zonder electronica niet meer mee zou kunnen draaien in de top kamers, maar ik denk dat de mensen van baron Beeckman overduidelijk het tegendeel bewijzen. Ik vond het zelfs ergens ook wel erg verfrissend :). Achteraf hebben we nog lang nagepraat met onze host. Het was zeker weten een top avond!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  MarinusmadlCaro sjephanie

SemSemEscape GuruMember since: 2018 June 15 (166 rooms played)
Posted on: 2023 april 07

Prachtig op een eigen manier

#121 Het Testament

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 9e en dus laatste kamer en wat een knaller!

2 weken geleden ook hier geweest om Het Geheim van Baron Beeckman te spelen en toen was ik al verbaas over de locatie. Hoe een locatie en een verhaal samen kunnen werken tot een prachtige kamer is toen al gebleken, ondanks dat wat last had van mijn allergie. Dat was dit keer gelukkig niet het geval!

Na een heerlijke ontvangst in thema van een eigenaar die vol passie en in thematisch pak/smoking (+10) zijn verhaal verteld, kan alleen maar iets goeds beloven.

De puzzels in deze kamer zijn enorm leuk en vernieuwend, maar soms ook heel authentiek in hun uitwerking. Sommige zijn leuke interacties met het decor en de "dingen" (sorry voor het oneerbiedige, maar wil niks spoilen) in de kamer, sommige zijn keihard puzzelen.

Het verhaal is heel goed. Er zitten een aantal plottwists in die je door middel van de puzzels goed meekrijgt. De puzzels dwingen je als het ware het verhaal te begrijpen.

De beleving is geweldig. Toen ik binnenstapte voelde ik me in een authentieke schuur, maar bij de napraat bleek dat de eigenaar dit zelf had gebouwd en in deze sfeer kon neerzetten. Super tof! Ook dwingen de puzzels je tot interactie met het decor waardoor het prachtig uit de verf (misschien is verf in deze context niet het juiste woord, of toch weer wel) komt. Waar heel veel kamers willen moderniseren in techniek en nieuwe foefjes, doet deze kamer dat op zijn eigen authentieke manier, die al te zien was in de vorige kamer, maar hier maximaal wordt uitgebreid.

Dit is echt een kamer die ik heel erg kan aanbevelen. Ik heb heel erg genoten van alles wat er te zien en te beleven was. Heel erg knap gedaan!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal

  MarinusmadlCaro Marieke

Fantastisch

2de kamer bij baron Beeckman , vervolg op 1ste kamer.
Wij hebben ons super geamuseerd, zat goed in elkaar ,wauw !
Fijne ontvangst in thema , toffe babbel achteraf .


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad

  mats_lundersjessie_verduycktCaro

Sfeervol, authentiek puzzelplezier.

De laatste keer dat ik bij Baron Beeckman was, vertelden de eigenaren over hun toekomstplannen.

Na lang eigenlijk niks gehoord te hebben, kondigden ze uit het niets hun nieuwe room aan die ook nog eens vrij snel daarna zou openen.
De eerste reviews hier waren lovend, waardoor een bezoekje niet snel kon uitblijven.

Onthaal:

Een groot bord in de wei wijst je de juiste richting uit en parkeren kan hier voor de deur.
In theorie kom je hier best stipt aan op het gevraagde uur (duidelijk omschreven in de mail).

De uitbaters van deze escape room pakken het slim aan. Net als bij 237 hebben ze hier gekozen voor een overkoepelend thema waar ook de nieuwe kamer een deel van gaat uitmaken. Ze spelen daardoor een typetje, maar op een erg toffe manier. Het gaat alle kanten uit, van serieus naar nonchalant naar gemoedelijk en met momenten ronduit grappig.

Kamer:

Na de schitterende inleiding mogen we zelf door de wei richting de escape room wandelen. Op naar het huisje waar Valere Bex, de tuinman van de Baron, jarenlang gewoond heeft. We gaan voor de Baron op zoek naar de schat die nog in het huisje zou moeten liggen, maar makkelijk zal deze zich niet prijsgeven. Sterker nog, niemand is er, volgens de Baron, ooit in geslaagd.

Net als bij de Baron is hier de setting weer heerlijk authentiek. De ruimtes voelen aan alsof ze op pauze zijn gezet, 40 jaar geleden.
Maar dit voelt niet oubollig of saai aan, die voelt warm, gezellig aan en vooral, deze kamer ademt sfeer, deze kamer leeft.

De puzzels zijn allemaal in thema, maar hebben niet allemaal een echte link met het verhaal buiten dat het raadsels zijn. Je moet hier dus niet teveel denken aan: waarom staan we dit te doen.

Wel zitten er elementen in die er voor mij echt uitschoten waarvan 1 in het bijzonder ons echt verrast heeft.
De kamer barst van de puzzels en zeker met 2 ga je hier een pittige opdracht aan hebben.
Baron Beeckman staat voor mij synoniem aan mechaniek en daar blinkt deze kamer, nog meer als de vorige in uit.
Waar de vorige room mechanisch werkt, is de techniek eerder een middel. In deze kamer is de techniek onderdeel van de kamer en heeft het een zekere vorm van schoonheid gekregen en dat werkt.

Het einde doet wat het belooft, de conclusie is er op vele vlakken en alles wordt duidelijk op een erg eenvoudige manier.

Conclusie:

Het mooie bij Baron Beeckman is dat hun niks pretenderen. Ze weten heel goed van hunzelf waar ze goed in zijn en waarin ze niet goed zijn.
Daardoor blijven hun ver weg van electronica en dan denk je al snel: kan dit dan nog een kamer zijn die anno 2023 nog meekan?
Het antwoord is ja, het werkt zelfs verfrissend en ja ook zonder electronica kan je mensen verbazen.

Deze kamer blinkt voor mij uit door zijn inleiding, de storyline en de setting om uiteindelijk ons ook met een conclusie te laten vertrekken.
Een setting die achteraf niet zo authentiek was als wij dachten en dat maakt mijn waardering alleen maar groter.

Kom je in de buurt van Molenstede, rij ff om en pak deze heerlijke room ff mee!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  MarinusmadlCaro Marieke

robinhorobinhoJunior EscaperMember since: 2020 October 10 (31 rooms played)
Posted on: 2022 december 24

ZALIG « vervolg » op Baron Beeckman

Kamer is een super ervaring als vervolg op Baron Beeckman (wat bovendien ook een geweldige kamer is), een echte aanrader om beide kamers te gaan spelen. De eigenaars geven de spelers een « totaalervaring » en laten onmiddellijk vanaf de 1ste minuut het verhaal de overhand nemen, hoedje af daarvoor!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  mezensCaro Tom Adriaensen

Bjorn EvensBjorn EvensJunior EscaperMember since: 2022 March 14 (17 rooms played)
Posted on: 2023 july 30

Wat een vibe!

Meteen bij aankomst kom je al in de juiste vibe terecht. Alles klopt, van begin tot einde. De kamer is echt af! Niets op aan te merken. Je zit helemaal in de juiste sfeer, de puzzels passen er perfect bij. Iemand schreef het hier al eens, maar het voelde inderdaad als een warm bad. Dit is een ervaring die we niet snel zullen vergeten. Deze kamer is een aanrader. Maar! Genoeg lof over de kamer. De host mag minstens evenveel complimentjes krijgen. Het warme onthaal, de toewijding, de juiste sfeer neerzetten, ... Ze doet het allemaal. Merci! Wij zijn dankbaar dat we zo'n kamer mochten beleven. Hier komen we nog eens terug!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  86:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Bjorn EvensCaro

Uitdagend in zijn eenvoud

Na in de ochtend met ons vaste 3-persoons escape team te zijn toegetreden tot het genootschap van de baron, waren we vereerd te zijn uitgenodigd om het personeel te komen helpen zoeken naar de schat van wijlen Valere Bex. De vorige tuinman van de baron woonde op het landgoed. Nu we toch op het landgoed waren, mochten we eens gaan kijken in het huisje of de schat waar Valere naar verwees echt bestond, en zo ja, waar deze ergens verstopt lag.

Na het oprijden van het prachtige landgoed, wordt je stipt op tijd en zeer gastvrij ontvangen in stijl en thema. Het verhaal is helder en het is duidelijk wat je komt doen.

Eenmaal binnen in de kamer stonden wij versteld van de authenticiteit die de kamer uitstraalt. Het oogde echt en oud, zoals een huisje van een oude tuinman eruit zou zien. Het was compleet en af, alsof de tijd heeft stilgestaan in de jaren ’50. Het decor paste (mede vanwege het gebrek aan hedendaagse technische snufjes) volledig binnen het thema en de omgeving. Ieder decorstuk, ieder detail, alles had ook een reden om daar te zijn. Het was allemaal verklaarbaar.

Wel een tip voor als je hier binnen stapt: vergeet alles wat je weet over escape rooms. Het is totaal niet vergelijkbaar met andere kamers en ook de puzzels die je hier vindt ga je nergens anders tegenkomen. Je kunt hier niet putten uit je kennis die je in eerdere kamers hebt opgedaan. Dat kan wel frustrerend zijn.

Voor ons was het dan ook daadwerkelijk frustrerend. Wij kwamen niet in een flow. Wij hadden de logica totaal niet te pakken en voelden ons met regelmaat dom in deze kamer. En als je vanaf moment 1 de logica van de puzzels in deze kamer niet hebt, kom je er ook niet meer in. Wij hebben de kamer dan ook niet gehaald. Dit lag overigens totaal niet aan de kamer. Je denkt snel te moeilijk, en dat maakt de kamer echt pittig in zijn eenvoud. Dit was onze valkuil. Toen wij achteraf de uitleg van de puzzels kregen, hadden wij bij geen enkele puzzel het idee dat deze te ver gezocht was – integendeel zelfs. Wij zochten het te ver.

Wij raden aan om hier met een ervaren team heen te gaan. Niet alleen omdat je dan meer kunt waarderen wat hier is gebouwd, maar ook omdat er veel moet gebeuren in 90 minuten. Héél veel. 3 tot 4 ervaren personen is perfect, mede gezien de grotendeels lineaire puzzels en het feit dat de kamer mentaal veel van je vraagt. De kamer is overigens totaal niet eng, juist heel aandoenlijk en kneuterig/schattig, waardoor de kamer met uitstek geschikt is voor de angstig aangelegde escaper.

Ondanks dat wij de kamer niet hebben gehaald, is de host (tevens uitbater) zo attent geweest om het deel van de kamer dat wij hebben gemist met ons samen te doorlopen, zodat het verhaal voor ons rond was. Achteraf hebben wij nog gezellig kunnen babbelen met de deze gepassioneerde en uiterst vriendelijke eigenaar in de authentieke ontvangstruimte.

Het is ontzettend knap dat je zonder ingenieuze software een kamer kunt maken die zich nestelt tussen de absolute topkamers van de Benelux. Deze kamer heeft met recht een topnotering. De makers zijn dicht bij zichzelf en hun eigen kwaliteiten gebleven en hebben een kamer gemaakt met karakter, een kamer die zich onderscheidt. Ze hebben er duidelijk voor gekozen om een kamer te maken die niet iedereen binnen de tijd weet te volbrengen, zoals het ons inziens hoort. Dit alles verdient een diepe buiging.

Al met al is dit een kamer waar je je verwachtingspatroon en je team goed op moet afstellen. Verwacht geen hoogtechnologische kamer. Verwacht 90 minuten flink te moeten werken en uitgedaagd te worden om steeds simpel te blijven denken en rustig te kijken. Ga met een ervaren klein team, waarbinnen iedereen verschillende kwaliteiten heeft en echt blanco een kamer in kan gaan. Dan gaat de kamer je verrassen in zijn eenvoud.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 3 persons

Team: Team de niet-prutsers

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Decor
 • Prijs

  Koen_en_MiekeCaro

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 june 26

‘Big' surprise

Daar hobbelen we - De Drie Duitsers (3 personen) - weer over het gescheurde asfalt naar Molenstede in België. Klaar om een kamer te spelen die al héél lang op het wensenlijstje stond. Al voordat ‘ie geopend was. Na spelen van de andere kamer bij Escaperoom Baron Beeckman werd al verteld dat deze nieuwe kamer eraan zat te komen. Gezien de vorige kamer daar goed bevallen was, de reviews voor deze kamer lovend waren én we een maandagavond nog niet volgepland hadden gingen we deze avond eindelijk Het Testament spelen 🤗.

Je komt aan bij een weiland en daarop staat een prachtig authentiek landhuis. Je kunt je auto gratis voor de deur parkeren en dan moet je je melden bij de baron. In ons geval was de baron er niet, maar zijn huishoudster (de gamehost en tevens eigenaressen van de escape room) wel. De introductie komt deels overeen met de introductie van de andere kamer. Desalniettemin vind ik dit een geweldige introductie. Dit komt voornamelijk door het geweldige ‘acteerwerk' en komisch talent van de eigenaressen. Door het ingenieus inzetten van een rol, wordt je op deze manier ontvangen door een gamehost die gewoon uitleg kan geven over het spel en je naar het toilet kan laten gaan, maar dat alles wél volledig in thema.

We werden naar het huis van Valere Bex gestuurd, de tuinman van de baron. Aan ons de taak om opzoek te gaan naar de schat, die deze tuin- en klusjesman verborgen heeft in zijn huis met raadsels en puzzels. Enkel zij die intelligent genoeg zijn, kunnen de schat vinden. Dus de baron, die eigenlijk de erfgenaam is, stuurt de meest intelligente leden uit zijn genootschap om een kijkje te gaan nemen. Dit is een geweldig gevonden link met de andere kamer van Escaperoom Baron Beeckman. Het is hierom absoluut een pré om eerst de andere kamer te spelen en daarna Het Testament.

Waar ik de tocht naar het huis van Valere al geweldig en sfeervol vond, is het huis – de escape room zelf – helemaal fantastisch 😍! Ik zou deze omgeving te kort doen door het decor óf thematisering te noemen. Het is realistisch en daardoor ontzettend authentiek en wonderschoon. Je waant je daadwerkelijk in het huis van de vrijgezelle tuinman. Later hoorden we van de eigenaren dat ze zowat het hele huisje zelf hebben opgebouwd. Dit is dan ontzettend goed gedaan, met veel oog voor detail, want het lijkt alsof het huisje er al tientallen jaren staat.

Met dit verhaal en deze omgeving passen de puzzels ontzettend goed in het thema. Je komt ook daadwerkelijk om puzzels en raadsels op te lossen en om een schat te vinden. Daarbij zijn de puzzels authentiek en mechanisch en is het ook super aannemelijk dat – vanuit het verhaal gezien – de tuinman dingen op deze manier verborgen heeft. De mechanische puzzels zijn het trademark van Escaperoom Baron Beeckman. Bij Het Testament doe je alles op eigen kracht en is er niets van computers of arduinos te bekennen. Dit zorgt ervoor dat je in een tijd waar alles technisch en digitaal moet zijn wordt teruggebracht naar ‘old school' en ‘klassiek'. Desalniettemin is het hier toch vernieuwd en tof om mee bezig te zijn.

De puzzels zelf zijn uitdagend en je moet hier weer echt flink aan de slag om binnen de tijd je missie te voltooien. De kamer is voornamelijk lineair (= eerst het een oplossen voordat je door kunt met het ander) met af en toe een parallel uitstapje (= meerdere puzzels tegelijkertijd op kunnen lossen). De puzzels zijn divers en leuk om te doen, dit komt voornamelijk door de mechanieken die zijn gebruikt. Daarbij was er één puzzel (en iedereen die deze kamer gespeeld heeft, heeft het erover óf zal het erover hebben), die heb ik nog nooit ergens gezien en die was écht héél erg gaaf. Ongelofelijk hoe ze hier gebruik hebben gemaakt van de ‘omgeving'.

Het laatste wat ik nog wil uitlichten is het feit dat je in deze kamer vaak ook de mechaniek achter de puzzels te zien krijgt. Zo zie je dat je niet voor het lapje wordt gehouden, maar dat zaken écht werken met tandwielen en andere mechanische componenten. Dit is ontzettend tof 👌.

We wisten nét binnen de gegeven tijd het spel uit te spelen. Vervolgens kregen we uitgebreide uitleg over het ontstaan en het proces van de bouw van Het Testament. Het werd een hele gezellige napraat én we lagen laat en bed, maar dit was het absoluut 100% waard.

Al bij al; Het Testament is een buitencategorie escape room. Het is een unieke kamer qua hoe deze eruit ziet en hoe je moet puzzelen, zowel de soorten puzzels (mechanisch/authentiek) als het niveau van de puzzels (uitdagend/divers). Het is absoluut de moeite waard om hier verder voor te rijden. Je moet deze kamer sowieso gaan spelen vooral als je houdt van een uitdaging in een authentieke sfeer.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met drie óf vier personen i.v.m. samenwerkingspuzzels en diversiteit;
- Als je beide kamer op deze locatie speelt, speel dan eerst de andere kamer en daarna deze i.v.m. het verhaal;
- Bereid je voor op een flinke uitdaging qua puzzels en probeer niet te dralen.

Beste eigenaren van Escaperoom Baron Beeckman, bedankt voor het bieden van deze toffe ervaring. We hebben het ontzettend fijn gehad bij jullie en genoten van jullie spel. Bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Geweldige service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Uniek

  Caro sjephanie

SirClaySirClayEscape ExpertMember since: 2021 December 02 (120 rooms played)
Posted on: 2023 may 19

Very nice

Dit is een kamer die heeeelll veel puzzels heeft, goed old skool escape karakter gestopt in een nieuw jasje. Very nice gedaan en complimenten hoe zij er zorg voor hebben gedragen om je 90 min bezig te houden.

Heel mooi aangekleed en heel origineel, ik was onder de indruk van de puzzels en sfeer die er is gecreëerd.

Deze kamer met twee personen gedaan. Voor twee personen vond ik deze iets teveel van het goede. Heel veel te doen en met minimaal 1 persoon extra waren wij eruit gekomen. Desondanks heb ik ervan genoten en zijn we ver gekomen.

Hele goede service en ontvangst van de eigenaren. Complimenten!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Caro sjephanie

NiklasNiklasEscape ExpertMember since: 2021 September 26 (111 rooms played)
Posted on: 2023 may 06

Gaat er een belletje rinkelen?

Vandaag waren we te gast bij Baron Beeckman om zowel toe te treden tot zijn genootschap als een kijkje te nemen in het tuinhuisje van de pas overleden tuinman. Zou er echt iets verstopt liggen?

In mijn review van Het Geheim Baron Beeckman schreef ik al over het ontvangst. Hoewel we natuurlijk nu al op locatie aanwezig waren wil ik toch nog een keer zeggen dat de eigenaren hier echt heel leuk en gastvrij zijn! Ze namen de tijd om met ons te praten, zowel in thema als iets minder, een perfecte balans.
De intro verloopt weer kalm. Alles is duidelijk en we worden naar het tuinhuisje gestuurd. Gewoon eventjes kijken, wie weet is er iets te vinden, misschien niet...

En kijken deden we. Ik keek mijn ogen uit, wat een heerlijke sfeer en tof decor. Het voelt allemaal realistisch aan en ik was oprecht verbaasd toen ik hoorde hoe veel er nog zelf is gebouwd. Het huisje voelde écht oud aan. Het eerste deel pakte me ook meteen, eerst door het decor, daarna ook door die ene ge wel di ge puzzel. Hoe bedenk je dit?!

Vervolgens puzzelden we lekker door. De puzzels zijn er in overvloed, uitdagend maar nooit onlogisch. Meestal puzzel je lineair wat met 3 personen goed werkt. Baron Beeckman heeft een stijl die techniek achterwege laat. Dit is helemaal niets negatiefs (positief zelfs) want deze kamer charmeert met de manieren waarop techniek juist níet wordt gebruikt.
De puzzels ondersteunen het verhaal op de meeste momenten minder. Je bent gewoon aan het puzzelen. Toch wordt het verhaal richting het einde wel duidelijk gemaakt met een paar puzzels. Het verhaal was toen ook rond en onze taak zat erop. De host ontving ons enthousiast en nam de kamer met ons door.

Ja, ik heb echt genoten van deze kamer! Je ziet aan alles dat deze kamer met liefde voor escapen is gebouwd. Deze kamer weet je te verrassen op een paar geniale manieren zonder effect na effect op je af te gooien. Deze kamer is ook echt niet de makkelijkste, je mag echt aan de bak.

Bedankt aan de eigenaren van Baron Beeckman! We zullen de Baron laten weten dat we ons verblijf bij jullie als erg prettig hebben ervaren!9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  69:00 min


 • Heerlijke sfeer met mooi decor
 • De puzzels en mechaniek
 • De passie van de eigenaren

  GijssambeekCaro

slinger13 slinger13 Escape MasterMember since: 2020 November 02 (208 rooms played)
Posted on: 2023 may 15

Lekkere puzzel kamer

Een kamer met lekker veel puzzels . Zeker een paar pittige puzzels dus je kan aan de bak hier . Aan het begin kom je zeker iets tegen wat heel leuk gedaan is en wat je nog nooit gezien hebt . Rest van de kamer is allemaal goed kijken , zoeken , en vooral goed nadenken en samenwerken . Prima vermaakt hier en hele aardige mensen .


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  85:12 min

  slinger13 Caro

Af van begin tot einde

Wow wow wow, hoe goed was deze kamer weeral, na de 1ste kamer gedaan te hebben wisten we direct dat we de 2de kamer ook moesten gaan doen, en idd het was weer meer dan de moeite waard ,knappe authentieke decors, leuke raadsels die mooi allemaal in elkaar vloeien , genoeg om handen om met meerdere mensen hieraan mee te doen, spannend van begin tot einde, voor ons zeker in ons top 3..


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  72:00 min


 • Puzzles
 • Difficulty
 • Experience
 • Great host

  MarinusmadlCaro

BartBartSenior EscaperMember since: 2019 December 29 (60 rooms played)
Posted on: 2023 april 03

90 minuten genieten in een TOP kamer

Omdat we al tot het genootschap van de baron behoorden, moesten we wel terugkeren om het testament te spelen.

Onze verwachtingen waren best hoog omdat het vakmanschap bij de baron ons als de eerste keer had gecharmeerd. Het Testament is echter nog een paar stappen indrukwekkender. Wie alles computergestuurd wenst, zal teleurgesteld zijn. Wie een waanzinnig goed uitgewerkte kamer wil spelen, waar wacht je op ! Zonder enige twijfel een kamer van TOP niveau met de nodige afwisseling van moeilijkere en straight forward puzzels.

Het enthousiasme van de eigenaars, het feit dat ze het allemaal van 0 opgebouwd hebben en de goede service maken dit een must do voor elke (on)ervaren escaper !


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 3 persons

Team: MOT

Escaped: Yes  89:12 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  MarinusmadlCaro

fembulfembulEscaperMember since: 2022 November 27 (42 rooms played)
Posted on: 2023 april 02

Deze kamer is een feest(varken!)

Ik ga het zeggen, dit is mijn favoriete escape room ooit!

Nadat we Het Geheim van Baron Beeckman hadden gespeeld, waren we helemaal klaar voor deze kamer. We waren natuurlijk net lid geworden van het genootschap en daarom durfde de Baron het wel aan om ons naar het huisje te sturen van zijn tuin- en klusjesman Valère. Hij zou namelijk een schat verborgen hebben in zijn huis. De Baron stuurt alleen de meest intelligente leden uit zijn genootschap om een kijkje te gaan nemen in het huisje van Valère. De link die hiermee tussen de twee kamers wordt gelegd is erg leuk en logisch gevonden, maar daarmee is het eigenlijk ook wel echt een pré om eerst Het Geheim van Baron Beeckman te spelen en daarna pas Het Testament.

Op het moment dat je het huisje binnenstapt waan je je in een kleine oude boerderij. Later vertelden de eigenaren dat ze dit later pas hadden gebouwd om een tweede kamer in te kunnen bouwen, maar als ze ons hadden verteld dat dit er al 100 jaar stond, had ik het ook geloofd. Zo authentiek en realistisch heeft een kamer voor mij nog niet eerder aangevoeld. Complimenten hiervoor!

De puzzels doen hier niets aan onder, wauw! Zo gaaf dat alles zo goed in thema is en blijft, gedurende de hele kamer. De puzzels zijn stuk voor stuk leuk, uitdagend, origineel, verrassend en bovenal mechanisch. Het feit dat alle puzzels mechanisch zijn versterkt het verhaal alleen maar. Nergens in de hele kamer (oké, oké op de camera's na!) is er iets van techniek (computers, arduinos, RFID etc.) te bekennen. Ik ben zelf op een boerderij opgegroeid en het voelde echt alsof ik bij mijn grootouders binnen stond. Super gaaf!

Dan even inhoudelijk over de puzzels; holy moly! Het zijn er veel. Van tevoren waren we al gewaarschuwd door de eigenaren dat dit een behoorlijke uitdaging werd met z'n tweeën. De kamer is vrij lineair, maar af en toe zijn er een paar parallele puzzels. De puzzels blijven me oprecht keer op keer verbazen en er zijn zelfs puzzels die ik nog nooit heb gezien. Echt heel tof gedaan!

Ik weet niet hoe, maar met nog 2 minuten op de klok hebben we het gehaald. Ik ben nog nooit met zo'n euforisch gevoel uit een kamer gekomen. Alles klopte wat ons betreft. Ja wat kan ik nog meer over deze kamer en locatie zeggen dan dat dit geweldig is. Mijn hart is gestolen door de geweldige eigenaren en deze fantastische kamer. Ik zou willen dat elke kamer zo was!

Beste eigenaren van Escaperoom Baron Beeckman, bedankt voor het maken van deze kamer. Nee... Het is meer dan dat, het is een echte ervaring. Een ervaring die ik iedereen gun, dus ga deze kamer spelen.

Bedankt voor jullie enthousiasme, het gezellige napraten en alle tips voor kamers in België. Wie weet (en hopelijk!) tot ooit.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  88:08 min

  fembulCaro

gerrit1978gerrit1978Junior EscaperMember since: 2022 May 21 (10 rooms played)
Posted on: 2022 december 23

Top ervaring!

Nadat we de andere kamer al hadden gespeeld keken we reikhalzend uit naar deze nieuwe kamer. Een van de beste kamers die we ooit speelden! Verwacht je niet aan hoogtechnologische snufjes, maar dat zou ook niet passen in deze setting. Lekker gezellig sleutels zoeken, puzzels oplossen, mechaniekjes in gang zetten. Bijzonder leuke gimmick ook voor de dierenvrienden onder ons. Ontvangst meteen in het thema, niet zomaar "hier zijn de lockers en begin er dan maar aan".
Kamer van 90'. Wij vonden na ongeveer 75' de schat, en wat voor één.......

+++++


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving

  mezensCaro

GyongyiGyongyiEscape ApprenticeMember since: 2022 July 27 (9 rooms played)
Posted on: 2023 august 26

Op zoek naar de schat

Kamer 57:
Na een aantal maanden geleden toegetreden te zijn tot Het Genootschap, was het vandaag tijd voor het opmaken van Het Testament.

De rating, reviews en ervaring van de vorige kamer beloofden veel goeds.

Aangekomen op de prachtige locatie werden we, wederom (alleen nu door de mannelijke wederhelft), geheel in stijl, rol en met de nodige humor ontvangen. De host en tevens eigenaar doet dit ontzettend goed. Gelijk zit je in de goede sfeer. Er wordt alle tijd voor genomen en na het introductiefilmpje zijn we dan echt begonnen.

Leuk dat we niet echt gaan escapen, maar op zoek gaan naar ‘de schat’. Het eerste onderdeel vond ik meteen mega leuk en met een hoog ‘aaibaarheidsgehalte’, helaas ging dat niet…
Super leuke kamers met vele nieuwe elementen. Nagenoeg alles mechanisch en gebouwd door de eigenaar zelf. Alles loopt lekker en soepel in elkaar over. Het verhaal is duidelijk en er is genoeg te doen. Voldoende tijd, zodat je ook de rust voelt om alles te zien en rustig uit te voeren.

Na 85 minuten wisten wij hoe de (hooi)vork in de steel zat en hebben we dit laten weten aan de host.
We waren zeer verbaasd toen we hoorden dat alles nieuw gebouwd is…dit huisje was er niet. Alles is in thema en zelfs de geur is speciaal ontwikkeld voor deze kamer!!

Heerlijk nagepraat, relaxed een drankje en snoepje gedaan. Wat tips voor andere kamers en nu wachten op de derde kamer. Wij zullen zeker weten wederom naar Molenstede afreizen om de derde kamer te komen spelen!

Deze kamer is echt meer dan de moeite waard om te spelen en uniek in zijn soort!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer zelfs de geur klopt
 • Goede service: als tijd en goede host
 • Puzzels heel divers
 • Origineel alles mechanisch
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs echt waar voor je geld
 • Beleving
 • Verhaal alles klopt
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Caro

scprsscprsSenior EscaperMember since: 2018 May 28 (47 rooms played)
Posted on: 2023 august 22

Heerlijk sfeervolle, mechanische puzzelkamer

Wat een geweldige kamer weer bij Baron Beeckman. De ontvangst was ook dit keer heerlijk in thema, humoristisch en van een zeldzaam goed niveau. Al voor binnenkomst zaten we er helemaal in.
De kamer zelf is werkelijk prachtig. Helemaal speciaal voor deze escape gebouwd, maar het lijkt alsof alles er al meer dan honderd jaar staat. Er wordt een origineel verhaal verteld en aan de hand daarvan moet je veel(!) puzzels oplossen.
Al deze puzzels zijn in de unieke Baron Beeckman stijl, dus analoog en mechanisch. Zeer verfrissend en echt schitterend gemaakt. Een duidelijk en groot bonuspunt wat ons betreft.
We kunnen niet wachten tot er een derde kamer komt. De plannen schijnen er al te zijn
Deze moet je zeker doen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Caro

Lauren-vLauren-vJunior EscaperMember since: 2022 December 18 (18 rooms played)
Posted on: 2023 august 25

Tof ontvangst en leuke kamers

Een hele fijne escaperoom om te spelen. Van ontvangst tot einde helemaal in thema wat het super maakt.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal

  Caro

Een heerlijke kamer om te spelen

Wat is dit een heerlijke kamer om te spelen! Vanaf het moment dat je aanklopt begint het verhaal en alles is zo mooi gemaakt en afgewerkt. De puzzels zijn leuk en de flow klopt gewoon. Echt een genot om te spelen met enkele heel leuke verrassende elementen! Zo mogen er meer gemaakt worden!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  Caro

T-I-M-LT-I-M-LJunior EscaperMember since: 2023 July 19 (24 rooms played)
Posted on: 2023 august 17

Wat een pareltje!

Van zodra we aanklopten werden we volledig meegezogen in een prachtig verhaal. Chapeau voor de rol van de host die ons opwachtte en die ons het leven van Valère verduidelijkte. Vanaf dat de tijd ingaat word je instant gelukkig. Net of je keert terug in de tijd naar bvb Bokrijk... zo mooi ingericht (alle details kloppen perfect) en heel veel leuke en creatieve puzzels om op te lossen. Je verveelt je geen seconde gedurende dit anderhalf uur.
Het verhaal zit perfect in mekaar en de setting maakt het echt compleet! We kijken uit naar de andere kamer van de baron, want we willen echt wel lid worden van het genootschap ;-)...


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Verhaal

  Caro

CubanistoCubanistoJunior EscaperMember since: 2022 October 13 (22 rooms played)
Posted on: 2023 august 21

Originele room met een verhaal dat klopt!

Respect voor de maker van deze escape room die alles van A tot Z zelf heeft bedacht, geschreven en gebouwd. Hij gaf een fantastische intro waarmee je al volledig in het verhaal zat, een verhaal dat geloofwaardig wordt gemaakt door alle authentieke elementen in de kamer. Deze kamer bevat sloten, maar ook deze passen volledig in het verhaal en zijn niet storend. De kers op de taart onmoet je al meteen als je de kamer binnen stapt - uniek voor een escape room en zo'n leuke toevoeging! Er zitten véél puzzels in deze kamer, daarom doe je deze inderdaad best als je al wat ervaring hebt.

Niet twijfelen, gewoon doen! Wij zijn alvast overtuigd om binnenkort de andere kamer ook te spelen :-)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  Caro

Joris Genoe (15 rooms played)
Posted on: 2023 august 15

Geweldige escape room


Het geheim van Baron Beeckman was een van onze favoriete kamers dus keken we er erg naar uit om terug te keren naar hun nieuw verhaal.
De ontvangst is weeral mooi in thema en leuk gedaan.
De locatie van het tweede verhaal is nog een pak leuker dan de eerste. Alle details kloppen gewoon en dat het niet hypermodern moet zijn.

Kort gezegd, superhard genoten weeral!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  Caro

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great