Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The secret of Saint-Rumoldus

Mechelen , Belgium

Closed now

Top #21

70 minutes

2 - 6

14 year

Read reviews

More about The secret of Saint-Rumoldus

An old legend tells the tale of the cowardly murder of Saint-Rumoldus, patron saint of Mechelen, around the year 770. In the vicinity of Mechelen, deep in the forests of the rural town of Hombeek, Rumoldus realised his plan to build a small church.

Much against the custom of his time, he paid his construction crew a fair salary for their work, leading the locals to suspect that Rumoldus had to be exceptionally wealthy. During an evening stroll on the church grounds one night, Rumoldus was mugged by two men. They beat him to death and robbed him of what little money he had on him, before dumping his body in the river Dijle and fleeing the crime scene. A couple of days later, a passerby noticed a magical light shining over the water. Rumoldus' body was recovered from the water and serenely laid out in the church.

Ever since, a devoted congregation has been watching over his grave and church. Every now and then, 'miracles' occur in the church of Saint-Rumoldus: tears start to well up in the eyes of the saint statues, candles suddenly light up near the shrine...

That is why believers from all corners of the country come to visit the church to honour Saint-Rumoldus.

Out of the blue, you receive a call from pastor Albay, nowadays the custodian of the church. Impressed and driven to despair by recent "abnormal activities", the priest was forced to flee from the church. He now needs your help to find out what is going on and to discover the cause of the miracles...

Themes

Adventure

Mystery

Thriller

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

93 likes

542 visitors

98.2% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Haverwerf 7
2800, Mechelen
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

BEFEB Giftcard Usable at 111+ rooms

272 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (241 rooms played)
Posted on: 2022 may 27

In hogere sferen

Vaak heb je van die kamers die al een tijd op je ‘wishlist’ staan, maar waar het gewoon niet lukt om wat te plannen. Het geheim van Sint Rumoldus was voor mij ook zo’n kamer. De ene persoon had hem al gespeeld, dan was de kamer voor lange tijd vol, dan was het weer te ver rijden, etc. Op een gegeven moment was ik er klaar mee; ik moest en zou die kamer gaan spelen! Snel een team opgetrommeld en nog geen week later zouden we de kamer spelen, eindelijk!

Ik hoorde veel goede verhalen over deze kamer, dat blijft altijd een lastig punt. Je gaat namelijk toch al met een bepaalde verwachting naar de locatie toe. Toch probeerden we die verwachtingen opzij te zetten en gingen we ‘carte blanche’ richting Mechelen. Omdat we vanuit het verre Nederland kwamen, strandden we al snel in de regio van Antwerpen. Zelfs een uur eerder vertrekken was niet genoeg en we dreigden te laat te komen. Meermaals proberen te bellen dat we later zouden zijn, maar geen gehoor. Dan zou het wel goed zijn, toch? Eenmaal op locatie stond een vriendelijke gamehost ons op te wachten en hadden we nog alle tijd om even naar het toilet te gaan, fijn!

Onze ‘experience’ zou gaan beginnen, want dat was deze kamer écht volgens onze host. Alles wat we al wisten van escaperooms konden we links laten liggen omdat Sint-Rumoldus een echte experience kamer zou zijn. Onze verwachting ging toch weer wat omhoog. Mijn verwachtingen stegen zelfs na een nóg hoger niveau na het zien van het introductiefilmpje. Wat zat deze goed in elkaar, mooie filmbeelden en een duidelijk verhaal. Ik had er in ieder geval onwijs veel zin in!

Toen kon ons avontuur dan eindelijk gaan beginnen. Eenmaal binnen in ‘de Experience’ viel ons op dat het decor – tot op zekere hoogte – onwijs tof uitgewerkt was. We begonnen wat stroef, maar kwamen al snel in een heerlijke flow terecht. Kleine spoiler voor ons avontuur: we hadden geen hints nodig. Dat betekent dus dat de kamer simpelweg goed in elkaar zit. We speelden met vier personen en hadden gedurende onze volledige reis genoeg te doen. Zowel alleen, als samen!

De puzzels in deze ‘Experience’ zijn allemaal mooi in thema en versterken het verhaal. Ik zat er volledig in en was daarom erg benieuwd waar dit mysterie allemaal samen zou komen. De sfeer is goed, de puzzels goed, decor was subliem, prachtig!

Alles zat eigenlijk helemaal goed in deze kamer! Waarom is deze kamer voor mij dan toch geen ’10 op 10’? Dat komt – wat mij betreft – door het einde. Waar de volledige experience mij volledig in zijn greep had, was ik op het einde alles kwijt. Het verhaal viel voor mij hier helemaal uit elkaar en was zelfs een beetje teleurgesteld. Het einde leek voor mij alsof alle inspiratie op was en of er een random einde geplakt was achter dit verhaal. Waar ik me tijdens ons avontuur het meeste over verbaasde, was de afwerking van het decor. Dit zag er oprecht netjes uit. Ook dit wordt op het slot volledig losgelaten, jammer!

Het geheim van Sint-Rumoldus was voor mij een prachtige reis. De puzzels goed, decor mooi en de flow bleek top. Maar het einde van ons avontuur bleek een grote domper. Ik moest echt even bijkomen om alles te laten bezinken, maar meer omdat het einde zo random was. Tevens zou ik adviseren om iets minder te focussen op het zijn van een ‘experience’. Wat mij betreft is het geheim van Sint-Rumoldus zeker een experience, maar om aan te geven dat dit écht anders is dan alle andere escaperooms, vind ik persoonlijk wat te veel van het goede. Maar, desalniettemin, raad ik iedereen aan deze kamer zo snel mogelijk te boeken, want je gaat je zeker amuseren in deze toffe kamer!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  anne_ter_horstsjaccopopinosjephanieMarieke

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertMember since: 2021 November 12 (57 rooms played)
Posted on: 2022 november 17

Een ware experience!

Na in de middag gebeld te hebben om last minute in de avond op een woensdag te kunnen komen spelen, was er gelukkig nog plek voor ons en zijn we hier goed in geholpen!

Het was even zoeken en kijken waar en hoe te parkeren maar gelukkig hebben we het uiteindelijk kunnen vinden.

Een goede begeleiding van onze host zorgde voor een fijne start van de escape. Je komt goed in de sfeer en het is duidelijk wanneer je kunt beginnen met de escape. Helaas was hier bij ons een defect aan het geluid welke gelukkig snel opgelost werd naarmate we verder in de escape waren. De puzzels waren origineel, leuk om te doen en logisch aan elkaar te plakken. We hebben op geen enkel moment gedacht wat we moesten doen. Ook kregen we niet al te snel hints, waar we het vooraf met de host over hadden gehad, heel erg fijn!

We hebben ons enorm vermaakt en ook het einde was 'vermakelijk' om het zo maar even te noemen. Je moet achteraf even puzzelen om het einde aan elkaar te knopen, maar dat doet niet onder aan de ervaring. Een logische flow maakte de kamer echt prettig speelbaar.

Wat de ervaring compleet maakte was dat we uit mochten spelen omdat we de laatste groep van de dag waren. Technisch gezien hebben we het niet binnen de tijd gehaald, maar het einde hebben we wel doorlopen! Hartstikke fijn en een compliment en dank naar de host!

Zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Dennis Hahndiekmarkgoedegebuure

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterMember since: 2021 November 28 (173 rooms played)
Posted on: 2022 may 06

Hoe kleiner de verwachting, hoe groter de vervulling*

Op Bevrijdingsdag (in Nederland) besloten wij (ik en mijn vriendin) ons samen te gaan ‘bevrijden’ uit twee escape rooms in België. Nadat we in-ge-escaped waren bij een andere kamer, hebben we om de dag af te sluiten ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi – Escape Experience in Mechelen gespeeld.

Deze kamer begint al bij de bevestigingsmail die je krijgt als je reserveert. Hier probeert De Gouden Kooi je al bij het verhaal te betrekken. Dit kan ik altijd ontzettend waarderen. Eenmaal in Mechelen valt ons op dat het fantastisch mooie stad is (wij waren hier nog nooit eerder geweest). De escape room bevind zich ook in het centrum, waardoor je met de prachtige Mechelse gebouwen geconfronteerd wordt (we gaan zeker nog een keer terug om de stad te bekijken 😉).

De ontvangstruimte ziet er prachtig uit én we werden vriendelijk ontvangen door onze gamehost. De gamehost gaf ons een uitleg over escape rooms in het algemeen en een stukje storytelling. We merkte direct dat De Goude Kooi heel erg de nadruk legt op het woord ‘experience’. Iets wat de laatste tijd veel gedaan wordt door escape rooms. Is dit wel helemaal terecht bij deze kamer?

Na het gesprekje met de host, mochten we door naar een ruimte waarin de trailer wordt getoond van de kamer. Dit is een bijzonder mooie film. Zowaar een echte horrorfilm, die de verwachtingen flink omhoog trekt. Juist daarom vond ik het zo jammer, dat er eigenlijk niets van de film terug te zien is in de escape room. Zowel bepaalde aspecten in de film als de sfeer en de locaties van de film, niets komt terug in de daadwerkelijke kamer. Enfin, het is in iedere geval een mooi episch begin van de escape room.

Vervolgens begint de, door de Goude Kooi genoemde ‘experience’. Noem mij verwend óf een zeurpiet, maar ik heb dit als een gewone reguliere escape room ervaren. Weliswaar een hele ruime, grote en overweldigende escape room, maar het blijft bij de kern; ‘puzzels en raadsel oplossen om verder te komen én om uiteindelijk binnen de tijd te ontsnappen’. De verwachting wordt ontzettend geschept dat het totaal iets anders is dan wat je bij een escape room gewend bent, maar dat is het niet. Als De Goude Kooi deze kamer verkocht had als reguliere ‘escape room’, dan had je echt een wauw-effect gehad i.v.m. de grootsheid van de kamer, maar doordat ze het een ‘experience’ noemen vraag je je voortdurend af, wat is hier dan anders aan dan aan een andere gewone escape room? Dus de aanrader vanuit mij is om hiernaartoe te gaan met de verwachting dat het een gewone escape room is i.p.v. je heel erg te focussen op het woord ‘experience’. Ik vermoed dat je dan meer een overweldigend gevoel hebt, dan wanneer je gaat hopen op een beleving óf ervaring van totaal andere aard.

De puzzels in de kamer zijn voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het andere. Op een gegeven moment komt een stuk waar je wél parallel kunt puzzelen (meer puzzels tegelijkertijd oplossen). Er is dus een mooie balans aangebracht en dat kan ik ontzettend waarderen. De kamer is hierdoor dus ook prima te doen voor twee personen én ik zou ook aanraden om ‘m met z’n tweeën te doen, want het lijkt ook alsof de meeste puzzels daarop gemaakt zijn.

Het verhaal van de kamer is een beetje vaag naar mijn idee. Wellicht zullen andere het een super gave plottwist vinden, maar mijn idee is eerder dat je een kant op gaat die totaal uit de lucht lijkt komen te vallen. Hierdoor vind ik het einde ook een beetje absurd. Wat ik vooral bijzonder vind is dat zowel het introverhaal wat door de host is verteld én de film aan het begin eigenlijk nauwelijks betrekking hebben op het verhaal wat je doorloopt in de kamer zelf en dat de uiteindelijke conclusie ook een heel ander thema aandoet. Misschien is dit echt iets waar je van moet houden óf niet én is het dus een kwestie van smaak. Óf misschien had ik gewoon heel erg gehoopt op dat het verhaal uit de film véél meer terug zou komen in de kamer én was dat voor mij een beetje een domper. In ieder geval is het niet mijn smaak en dat maakt dit stukje review natuurlijk hartstikke subjectief. Dus laat je door dit stukje niet weerhouden om de kamer te spelen, want wellicht vind jij het wél een zeer tof verhaal met een leuke wending aan het einde.

Binnen de gegeven tijd wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Eindelijk weer een succeservaring na zo lang niet uit kamers te zijn gekomen met z’n tweeën de laatste tijd 🤣. Tijdens de autorit naar huis hebben we nog lang nagepraat over deze kamer.

Al bij al; Een super grootse escape room met veel leuke puzzels die mooi in balans zijn qua niveau. De kamer heeft niet de verwachting waargemaakt die ik had toen ik er naartoe ging, maar dat kan ook aan de verwachting zelf liggen. Ik zou ‘m zeker wél aanraden om te doen én ik ben heel erg benieuwd wat andere van deze kamer vinden.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Stel je verwachtingen juist af;
- Speel de kamer met een kleine groep tot maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels én veel puzzels die op twee personen gebaseerd zijn;
- Laat je absoluut niet weerhouden door het stukje uit deze review over het verhaal, want dat is echt een smaak dingetje. Gewoon lekker gaan spelen en je eigen conclusies trekken 😉

Bedankt voor jullie gastvrijheid, De Gouden Kooi! Wij hebben het nog lang over jullie kamer gehad en zijn nog zeker niet uitgesproken. We zijn ontzettend benieuwd naar de nieuwe dingen die jullie gaan bouwen en komen graag dan weer terug.

*De titel is een citaat van Erwin Koch (Duitse aforist)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Bevestigingsmail
 • Introfilm / trailer

  sjephanie

Het Geheim van St. Rumoldus

De escape experience ligt aan een plein en is goed te vinden. De ontvangst ziet er zeer verzorgd, groots en hartelijk uit. De gamemaster ontving ons vriendelijk en nam ons, met een mooi verteld verhaal, mee in wat ons te wachten stond.

Eenmaal de kamer in, was ik positief verrast over het decor. Hiervoor echt een dik compliment want het zag er waanzinnig uit! Het decor maakt de kamer ook extra speels. Een onvoorziene hoek hier en een onverwachts gangetje heeft een additionele dimentie aan de experience, wat ook de gehele sfeer overtuigd neer zet.

De puzzels waren in lijn met het verhaal en prima van niveau. Ik denk voor de beginnend escaper een pittige uitdaging. Laat je hier niet door afschrikken want een of twee tips erbij is nooit erg! Wij als escapers met allemaal 80+ kamers op de teller vonden de puzzels logisch en goed te doen. Ik heb me tijdens de beleving erg geamuseerd!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Marieke

karolien_clkarolien_clJunior EscaperMember since: 2019 January 12 (11 rooms played)
Posted on: 2020 february 21

Het geheim ontrafeld.

Er valt zoveel te zeggen over deze room. Maar laten we nog wat ruimte houden voor het mysterie. Het belangrijkste om te weten is dat deze room echt de moeite waard is. Je wordt ondergedompeld in het verhaal waardoor de spanning en sensatie opgebouwd wordt. De talrijke puzzels zijn haalbaar en aangenaam. De spelbegeleiding is goed. Nog eens een duidelijke uitleg en richtlijnen voor het spel. En tijdens het spel geen onnodige tussenkomsten. (Waar we ook echt geen nood aan hadden.) Je krijgt voor deze kamer 10 minuten extra speeltijd. Maar deze hadden wij alvast zelf niet nodig. De rooms werden indrukwekkend ingekleed en hierdoor waan je jezelf ook echt in het verhaal.
Voor ons was er echter een anticlimax toen we het geheim ontrafeld hadden. Nu ik daag je uit om dit zeker zelf te ondervinden. Want uiteindelijk is de reis belangrijker en tevens mooier dan de bestemming zelf.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in February 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:16 min


 • Indrukwekkende rooms
 • Haalbare en uitdagende puzzels
 • Interessant verhaal dat zorgde voor inleving
 • Goede spelbegeleiding
 • 10 minuten extra speeltijd. (Niet nodig voor ons)
 • Anticlimax: Geen realistisch einde.

  bo_bellemans

Een goddelijke beleving!

Zoveel rooms al gedaan en deze nog niet gespeeld, gewoon schande.
Als Belg mag ik toch wel trots zijn op deze room, die als enigste Belgische kamer in de lijst van Top Escape Rooms Project voorkomt en nog wel op de 27ste plaats.

Op een koude regenachtige zondag was het dan zover: Het geheim van Sint-Rumoldus!
Opnieuw een escape experience, iets waar ze zelf ook de nadruk op leggen en zeer duidelijk in zijn op hun website.
Volledig terecht ook.

Onthaal:

Wel voor het onthaal begon de pret al. Een paar dagen voor de boeking, post. Digitale post. Het verhaal met een super opbouwend filmpje.
Onze groep was al enthousiast nog voor we begonnen waren.

De ontvangstruimte is enorm en voelde nu nog wat leeg aan, nu ze gaan hier op termijn kamers bijbouwen, dus we snappen de opzet wel.
Onze gamemaster van dienst was vriendelijk en correct alleen misten we een beetje de hartelijk babbel.

Wel popelden we om aan de slag te kunnen gaan.

Kamer:
Na een korte uitleg van de gamemaster over de veiligheid, vertelde hij ook het verhaal achter Sint-Rumoldus.
Voor ons had dit meer in thema gemogen. Het is tenslotte een experience.
Na het verhaal kwamen we in een soort voorshowtje waar we helaas opnieuw dezelfde film kregen die ook in de mail zat.
Dat vond ik jammer. Nu de film is super profi gemaakt en het bouwt goed op, dus moest je hem niet gezien hebben is het absoluut een meerwaarde.
(een dag later heb ik toevallig de eigenaars (Bert en Jan) gesproken en ze weten dit, bij hun volgende project wordt dit ook anders aangepakt, wat wil een mens nog meer)

En dan gaat een deur open....
Vanaf het eerste moment weet je dat dit een avontuur gaat worden. een groot avontuur waar 15 maanden aan gewerkt is, en dat zie je.
Al puzzelend geraak je steeds verder, verder in de room, verder in het verhaal, verder richting het geheim.

De puzzels gaan van zoek, naar denk, naar doe en er zijn er zat aanwezig. Telkens mooi in thema van het verhaal.
De afwerking is enorm, net als de schaal, het voelt haast authentiek aan, dan weet je waar die 15 maanden ingezeten hebben.

Een ander pluspunt, de gamemaster. Doordat we 70 minuten hadden, liet hij ons echt met rust. Slechts 2 of 3 keer heeft hij ons geholpen, maar dat was echt op zo een moment dat het ook nodig was. Dus kudos!

Er zijn 2 punten die ik kan aanhalen waar ik niet helemaal van overtuigd was.
1 de kamer kan je vanaf 2 personen spelen en dat merkten we in de puzzels. Die zijn allemaal prima, alleen daagden ze onze groep niet uit om samen te moeten werken.
2 het einde vonden wij "raar", niet echt anticlimax, want dat doet teveel afbreuk, maar het voelde gewoon te vreemd ten opzichte van de rest van de room. Daar had ik tevens graag gezien dat we als team moesten samenwerken om de kamer te halen.

Conclusie:

Wel dit is een topper hoor, ondanks mijn gezeur over de paar persoonlijke puntjes.
Als dit de lat is waar De Gouden Kooi zich op richt, prima voor mij, laat die andere 3 belevingen maar komen.

Rij hier gerust een uur of langer voor, je gaat het je niet beklagen.
Ondanks dat je hem met 2 kan spelen, zou ik deze room echt aanraden om met 4 te doen. De kamer is te mooi en de ervaring te groot om die niet te delen met andere stervelingen.
9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes  63:15 min


 • Thema
 • Afwerking
 • 70 minuten
 • Beleving
 • Gamemaster
 • its huge
 • meer moeten samenwerken

  silkebeerends

Waiyan (2 rooms played)
Posted on: 2019 august 25

Met recht en rede ‘experience’ genoemd!

Dit is niet zomaar een kamer waaruit je moet ontsnappen, dit is inderdaad een totaalbeleving waarin je terecht komt. De hele setting draagt ertoe bij dat je volledig opgaat in het verhaal. Heerlijke, zeer afwisselende puzzels. Niet enkel hangsloten met cijfercodes die moeten worden gekraakt, maar ook echt onverwachte raadsels. Dit zorgt ook voor verrassende momenten in het spel omdat je niet altijd exact kan inschatten wat er staat te gebeuren. Het zit echt knap in elkaar en zorgt er op die manier voor dat je geboeid blijft en de tijd razendsnel voorbij gaat. We zijn nog geen doorwinterde ‘escape gamers’, maar het niveau van de puzzels zat goed volgens ons om een groot doelpubliek uit te dagen. Je wordt als team niet zozeer op je afzonderlijke puzzelkwaliteiten getest, maar samenwerking en communicatie worden ook echt op de proef gesteld en zijn cruciaal. Ontsnappen nog nét binnen de tijd: wat een ontlading!! Zo meeslepend! Een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Rollenspel start al nog voor je aankomt op locatie
 • Sfeer trekt je meteen in het verhaal
 • Prachtig, gedetailleerd decor
 • Zeer afwisselende puzzels
 • Tips op het juiste moment
 • Warm in de escape room

  Marinde

lisse94lisse94EscaperMember since: 2019 July 15 (50 rooms played)
Posted on: 2019 july 15

Fantastische ervaring!

Zeer indrukwekkende escape room!
De decoratie en aankleding zijn fantastisch en zetten meteen de juiste sfeer. De speelruimte is enorm groot.
De puzzels zijn niet makkelijk maar ook niet te moeilijk, er worden enkel tips gegeven als je echt ergens lang bij vast blijft zitten.
Zeer weinig slotjes, en als die er dan toch al zijn, enkel op "logische" plaatsen, waar je in het echte leven ook een slot zou kunnen tegenkomen. Alle technische dingen werkten perfect.
Ook de start van het spel is heel leuk gedaan, door verder te gaan op het promofilmpje.
Dit is de mooiste kamer die ik tot nu toe al gedaan heb.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Mooie aankleding
 • Zeer ruim
 • Goed niveau van puzzels
 • Enkel tips indien het echt nodig is
 • Vriendelijke ontvangst
 • Effecten

  Marinde

LindsayTLindsayTJunior EscaperMember since: 2021 November 28 (24 rooms played)
Posted on: 2023 june 03

Supertof

Heel leuke originele kamer, veel verrassingseffecten, en en nog origineler einde!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

FlemethFlemethEscape ApprenticeMember since: 2023 May 29 (1 room played)
Posted on: 2023 may 29

First experience: Huge success!

This was my first time in an escape room and as one of my fellow companion during the adventure said that it was a brilliant one to start with! Puzzles were fun, rooms were really nicely done and the story behind really amusing. I totally recommend it. Good job in creating such engaging experience!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Original
 • Experience
 • Exciting
 • Storyline

 

Tijn10Tijn10Senior EscaperMember since: 2022 February 12 (49 rooms played)
Posted on: 2023 may 22

Een kerk met een eigen leven

Vandaag staan er weer 3 kamers op de planning. Het geheim van sint-rumoldus, de wraak van Hann en als laatste The Movies.

Wij zetten de auto neer bij het Rode kruis plein want hier kan je relatief goedkoop parkeren en vanaf hier is het 10 minuutjes lopen naar de escape locatie.

Ontvangst:
Nadat wij de spulletjes hadden opgeborgen in de lockers en snel de toilet een bezoekje hadden gebracht gingen wij van start met het geheim van Sint-Rumoldes.
De introductie video’s zijn van fantastische kwaliteit en je wordt vervolgens op een hele leuke manier de kamer geleidt.

De kamer:
Vanaf het begin wordt de toon al gezet omtrent het decor. Want wat is deze kamer prachtig aangekleed. Alle puzzels passen perfect binnen het thema en zijn variërend van zoek, denk en doen puzzels. Ook is er een goede balans in het aantal cijfer sloten en dingen die open gaan door techniek. Bij dit laatste is het ook elke keer weer een verassing waar we nou precies naartoe worden gestuurd. Echt heel tof!

Waarom krijgt deze kamer dan geen 10. Er is niet specifiek iets in de kamer wat er voor zorgt dat ik deze kamer geen 10 geef, maar in vergelijking met andere kamers die ik een 10 heb gegeven had deze kamer net niet die WOUW factor. De Wraak van Hann daar in tegen…


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:50 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Decor
 • Prijs

 

Wat een mooi decor!

We spelen vandaag 3 kamers in Belgie in deze volgorde:
-Het Geheim van Sint-Rumoldus
-De Wraak van Han
-The Movies

Je kunt wel zeggen dat dit een zeer goede reeks Escaperooms is!

Ontvangst:
Voor mensen die gratis willen parkeren of voor een heel klein bedrag. Parkeer op het Rode Kruisplein. Vanaf daar is het 10/15 min lopen naar de locatie. Eenmaal binnen was er een (niet al te uitbundige) begroeting van wat medewerkers. Ik miste een klein beetje het enthousiasme, maar dat kan uiteraard een moment opname zijn!
Na een kort praatje beginnen we aan de eerste kamer.

Kamer:
De start van de kamer is leuk gedaan. Je zit meteen goed in de sfeer en in het verhaal. Eenmaal de kamer binnen ben ik direct verkocht aan het mooie decor! Alles is super netjes en goed onderhouden. Dit is het geval voor de hele kamer!
De puzzels zijn niet al te moeilijk en zo nu en dan even uitdagend. Goed kijken en observeren is nodig.

Het verhaal is wat bijzonder... Maar ik vind het wel wat hebben. Je leest veel over het einde van de kamer. En ja, ik snap dat mensen dit raar, gek of er niet bij vinden passen. Maar eigenlijk is het qua verhaal 100% kloppend. Ik zou zelf ook een net iets andere keuze hebben gemaakt in spel aan het einde. Maar het was onzeker vermakelijk!

Conclusie:
Een ijzersterke kamer die je echt gedaan moet hebben. Veel samenwerken, zoeken en observeren is nodig voor dit spel.
Ben je ervaren, speel dan met maximaal 4 personen. Ben je minder ervaren, speel dan met maximaal 5. Dan weet je zeker dat iedereen wel alles mee krijgt!

Dank voor de toffe ervaring!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:50 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Decor
 • Satirische einde

 

CwbuiterCwbuiterJunior EscaperMember since: 2022 October 28 (45 rooms played)
Posted on: 2023 may 21

Super gaaf

Enorm mooi gemaakt, en dat in een pand waar je zoveel sfeer eigenlijk niet verwacht achter een steriel witte deur. Heel mooi verhaal, alles klopt. Verl ruimtes, veel te zien, doen, vinden… gave puzzels, mooi gemaakt allemaal!! Echt een aanrader; wij moesten hier ver voor reizen maar geen spijt!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in May 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:47 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

AndreaAndreaEscape ExpertMember since: 2016 August 23 (97 rooms played)
Posted on: 2023 may 07

In the flow

We zijn met z'n drieën afgereist naar Mechelen voor een middag escapen.
Aangekomen ligt de gouden kooi vlak naast de parkeergarage in het hart van Mechelen.
We waren iets te vroeg maar dat was geen probleem en we konden meteen beginnen.
Het verhaal werd ons uitgelegd en we mochten naar een kamer met veel deuren en een scherm om een filmpje te gaan bekijken wat ons nog meer in de stemming moest brengen en toen begonnen de 70 minuten af te tellen.
Vanaf het eerste moment zaten we in de flow en werkten we ons gestaagt vooruit. Een hele hoop puzzels van alle soorten en maten later hadden we met nog 3.5 minuut op de klok het geheim ontdekt en overwonnen. Ondanks een aantal pittige puzzels hadden we maar een hint nodig (we zagen het gewoon niet).
Al met al een uitdagende kamer met veel verschillende puzzels die allemaal goed bij het thema passten.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  66:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad voor gevorderden

 

Tijs GrevinkTijs GrevinkEscaperMember since: 2022 April 19 (80 rooms played)
Posted on: 2023 may 02

Heerlijke kamer!

Wat een super toffe intro door de host (heel goed verhaal), wat een gave start en wat kom je steeds verder in het verhaal. Heel gaaf afgewerkt en passende licht en geluidseffecten. Veel ruimte voor puzzels die je tegelijkertijd kan doen en samenwerking wordt erg bevorderd. Het eindstuk viel nog iets meer uit te halen, maar past wel erg goed in het verhaal.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica
 • Eindstuk van de kamer

 

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (220 rooms played)
Posted on: 2023 may 22

Verbazingwekkend goed

#256 De kamer startte met een angstaanjagend introductiefilmpje. Gelukkig niet representatief voor de kamer want die was niet eng. Deze escape is ruim opgezet qua ruimte en tijd (70 minuten speeltijd). Je wordt goed meegenomen in het verhaal en gaat van de ene prachtige plek naar de volgende. De puzzels zijn heel mooi in thema en steken logisch in elkaar. De wending die het verhaal neemt is erg onverwachts en origineel. Dit leidt tot een spannend en tegelijk humoristisch en groots einde van het verhaal. Voor wat de zoveelste kerk/kerkhof escape lijkt te zijn, met een wat ‘stoffige’ naam, vond ik deze escape verbazingwekkend vet gemaakt. Zeker spelen dus!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in April 2023

Played with 3 persons

Team: Terrassers

Escaped: Yes  61:00 min


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Origineel

 

anoukanoukEscape GuruMember since: 2018 November 16 (163 rooms played)
Posted on: 2023 may 01

Prachtige kamer met een anticlimax

Na de wraak van Han gespeeld te hebben, moest en zou ik zo snel mogelijk terug gaan naar Mechelen om dan toch eindelijk het geheim van Sint-Rumoldus te spelen en een paar maanden later was het dan zo ver.

Na weer 10x fout te zijn gereden, kwamen we dan toch eindelijk aan op de locatie. Ondanks dat we ietsjes later waren, werden we niet opgejaagd en hadden we zelfs nog tijd om even wat te drinken. Heel fijn!

We begonnen met een heel sterk en goed introfilmpje. Door deze intro lijkt het wel alsof je een horror experience binnen gaat stappen en sommige teamgenoten wisten niet meer zo goed of ze wel naar binnen wilden. De sfeer zat er dus gelijk goed in.
De aankleding van de kamer is erg realistisch en mooi. De kamer is ook heel erg groot en van deze ruimte is goed gebruik gemaakt. Na een hint aan de start van de kamer, kwamen we in een lekkere flow die we hebben vastgehouden tot aan het eind.

Waar deze kamer steken laat vallen voor mij is het einde van de kamer. De spanning bouwt zich mooi op richting het eind en bij de ontknoping valt al deze spanning weg en was het eerder heel grappig. En misschien is dit ook de bedoeling geweest van de makers, maar voor mij werkte dit niet. Hier had naar mijn idee zoveel meer uitgehaald kunnen worden. De aankleding is ook een stuk minder aan het eind. Heel jammer maar de kamer is zeker de moeite waard om te spelen.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • einde

 

loona35loona35Junior EscaperMember since: 2022 October 17 (28 rooms played)
Posted on: 2023 may 13

Erg mooie next-gen kamer

Erg mooie next-gen kamer. Puzzles waren voor de ervaren puzzelaar wat aan de makkelijke kant, maar overall echt een hele mooie kamer en bijzondere ervaring. Absoluut een aanrader.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

 

TaniaenJoepTaniaenJoepJunior EscaperMember since: 2022 August 09 (21 rooms played)
Posted on: 2023 april 13

Top vermaak in de (escape) kerk

De gouden kooi escape experience kamers bewijzen dat ook anno 2023 er nog hele mooie kamers zijn zonder acteur en zonder behoorlijk eng te zijn. Jammer dat dat soort kamers nu zo hoog op de ranglijsten staan terwijl kamers zonder acteurs ook echt fantastisch werk neer kunnen zetten.
Deze kamer heeft alles wat een hele toffe escape kamer (of eigenlijk escape ruimte) kan hebben: sterke verhaallijn die langzaam maar zeker ontwikkeld, goede combi van cijfer/letter slotjes en puzzels met interessante techniek erachter, decor die hoog in details is afgewerkt. Wat deze kamer ook bijzonder maakt is dat decor speciaal is gemaakt voor deze kamer om zo mogelijk realistisch verhaal neer te zetten. Een hele realistische kerk om te escapen. Waar wacht je nog op?
Chapeau voor onze host Andy die tijd nam om alles rustig te laten zien na het spelen.
Als je wat ervaring hebt kun je deze kamer prima met 2 mensen spelen. Wij hadden een lekkere flow in deze kamer en met twee hints (en nog twee seconden over op de klok) hebben wij ons ontzettend vermaakt!
Tip: goede family kamer. Wij zagen ouders met 10+ jarige komen spelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  69:58 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica

 

carolinedcarolinedEscaperMember since: 2019 May 11 (54 rooms played)
Posted on: 2023 april 07

Spannend en mooi!

Na de wraak van Han speelden we vandaag met ons gezin (kids 14, 12, 10 met vrij veel escape ervaring) ook St Rumoldus. Het begint in dezelfde ruimte als Han maar daarna zit je in een hele andere beleving. Met een wat creepy kerkje met veel ruimtes eromheen. De kamer zit barstensvol puzzels die logisch in elkaar zitten en die je parallel kunt oplossen. We zaten in een goede flow en hadden uiteindelijk 20:20 over (en we vieren vandaag ons 20-jarige trouwdag dus dat kan geen toeval zijn). Ook deze kamer komt hoog in mijn favo lijstje, omweg waard!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  49:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

Spannend

Spannende kamer. Mooi.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  49:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Spannend
 • Logica
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Even in een andere wereld

Hier in Nederland kennen we Sint Rumoldus niet, maar het verhaal en de mooie reviews maakten ons al tijden nieuwsgierig. Dus op naar Mechelen! Eerst naar de Prik & Tik om bier in te slaan om de verwachte overwinning te vieren (grapje) en daarna via een van de geweldige bakkerijen die dit land rijk is richting escaperoom.
We werden zeer vriendelijk ontvangen in een geweldige ontvangstruimte. Natuurlijk is deze ondergeschikt aan de kamer zelf, maar zo gezellig tussen de planten wachten is helemaal geen straf. Na de bekende instructies gingen we de kamer in. Deze startte in een soort centraal halletje waarna het verhaal begon met een (geweldig!!) filmpje. Een van de deuren ging open en we stapten een andere wereld in. De wereld van Rumoldus en zijn kerk. Wat een heerlijke sfeer en wat een mooie ruimtes met leuke puzzels. De laatste ruimte was misschien wat kneuterig (de kamer is inmiddels een paar jaar oud), maar wel leuk. Mooi binnen de tijd ontsnapt en daarna de stad in. Om eind van de middag terug te komen voor de nieuwste kamer; De wraak van Han. Maar daarover meer in de volgende review...

Mijn 71e kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Geweldige sfeer
 • Mooi aangeklede ruimtes
 • Leuke puzzels
 • Fijne ontvangstruimte
 • Aardige host
 • Duidelijk verhaal

 

Nora (1 room played)
Posted on: 2023 march 16

Zalige experience!

We hadden een super leuke ervaring als team van 6 collega’s! Voor de meesten onder ons de eerste keer dat we dergelijke escape experience deden. Velen een beetje zenuwachtig niet te weten wat er ons te wachten stond. Maar het bleek voor iedereen een super leuke ervaring. Mooie decors, leuke opdrachten, spannend, zit goed in elkaar! We zaten er allemaal meteen in, gebeten om alles te ontcijferen. Grote aanrader, zeker ook als teambuilding!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Anthony TeunenAnthony TeunenEscape ExpertMember since: 2021 July 11 (5 rooms played)
Posted on: 2023 february 28

Schitterend, meesleepen

Van in het begin heb je een boeiende uitleg en de entousiaste Jens verteld het trieste verhaal van Sint Rumoldus.

Daarna neemt hij je naar de ingang en bij groen licht mag je op eigen risico naar binnen.

De decor is prachtig en in perfecte staat. Je bent echt precies op locatie.

Prachtige opdrachten en alles past perfect in de thema.

Ook Jens, de host deed het super goed.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  67:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

romoromoEscape ExpertMember since: 2020 November 07 (111 rooms played)
Posted on: 2023 march 05

Kamer 100

100 punten


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 2 persons

Team: Romo

Escaped: Yes  67:32 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Te kort

 

Super Experience

We played the escape room with 4 individuals and it was a fantastic experience. The reception is nicely decorated and our host did a phenomenal job of setting the mood for the room with a good combination of humor and story. The room was well decorated and the variety of puzzles was great with some physical puzzles as well as mental riddles. It was great that we had to move between the various areas available in the game and there was never any frustration with the puzzles. The ending was well done and the host tool the time to have a nice discussion with us after the game. Overall a fantastic room and we look forward to playing the next one


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  68:00 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Experience
 • Diversity
 • Great host

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great