Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The secret of Saint-Rumoldus

Mechelen, Belgium

Closed now

Top #29

70 minutes

2 - 6

8 year

Read reviews

More about The secret of Saint-Rumoldus

An old legend tells the tale of the cowardly murder of Saint-Rumoldus, patron saint of Mechelen, around the year 770. In the vicinity of Mechelen, deep in the forests of the rural town of Hombeek, Rumoldus realised his plan to build a small church.

Much against the custom of his time, he paid his construction crew a fair salary for their work, leading the locals to suspect that Rumoldus had to be exceptionally wealthy. During an evening stroll on the church grounds one night, Rumoldus was mugged by two men. They beat him to death and robbed him of what little money he had on him, before dumping his body in the river Dijle and fleeing the crime scene. A couple of days later, a passerby noticed a magical light shining over the water. Rumoldus' body was recovered from the water and serenely laid out in the church.

Ever since, a devoted congregation has been watching over his grave and church. Every now and then, 'miracles' occur in the church of Saint-Rumoldus: tears start to well up in the eyes of the saint statues, candles suddenly light up near the shrine...

That is why believers from all corners of the country come to visit the church to honour Saint-Rumoldus.

Out of the blue, you receive a call from pastor Albay, nowadays the custodian of the church. Impressed and driven to despair by recent "abnormal activities", the priest was forced to flee from the church. He now needs your help to find out what is going on and to discover the cause of the miracles...

Themes

Adventure

Mystery

Thriller

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

125 likes

874 visitors

98.5% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Haverwerf 7
2800, Mechelen
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

BEFEB Giftcard Usable at 108+ rooms

338 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape LegendMember since: 2017 November 13 (300 rooms played)
Posted on: 2022 may 27

In hogere sferen

Vaak heb je van die kamers die al een tijd op je ‘wishlist' staan, maar waar het gewoon niet lukt om wat te plannen. Het geheim van Sint Rumoldus was voor mij ook zo'n kamer. De ene persoon had hem al gespeeld, dan was de kamer voor lange tijd vol, dan was het weer te ver rijden, etc. Op een gegeven moment was ik er klaar mee; ik moest en zou die kamer gaan spelen! Snel een team opgetrommeld en nog geen week later zouden we de kamer spelen, eindelijk!

Ik hoorde veel goede verhalen over deze kamer, dat blijft altijd een lastig punt. Je gaat namelijk toch al met een bepaalde verwachting naar de locatie toe. Toch probeerden we die verwachtingen opzij te zetten en gingen we ‘carte blanche' richting Mechelen. Omdat we vanuit het verre Nederland kwamen, strandden we al snel in de regio van Antwerpen. Zelfs een uur eerder vertrekken was niet genoeg en we dreigden te laat te komen. Meermaals proberen te bellen dat we later zouden zijn, maar geen gehoor. Dan zou het wel goed zijn, toch? Eenmaal op locatie stond een vriendelijke gamehost ons op te wachten en hadden we nog alle tijd om even naar het toilet te gaan, fijn!

Onze ‘experience' zou gaan beginnen, want dat was deze kamer écht volgens onze host. Alles wat we al wisten van escaperooms konden we links laten liggen omdat Sint-Rumoldus een echte experience kamer zou zijn. Onze verwachting ging toch weer wat omhoog. Mijn verwachtingen stegen zelfs na een nóg hoger niveau na het zien van het introductiefilmpje. Wat zat deze goed in elkaar, mooie filmbeelden en een duidelijk verhaal. Ik had er in ieder geval onwijs veel zin in!

Toen kon ons avontuur dan eindelijk gaan beginnen. Eenmaal binnen in ‘de Experience' viel ons op dat het decor – tot op zekere hoogte – onwijs tof uitgewerkt was. We begonnen wat stroef, maar kwamen al snel in een heerlijke flow terecht. Kleine spoiler voor ons avontuur: we hadden geen hints nodig. Dat betekent dus dat de kamer simpelweg goed in elkaar zit. We speelden met vier personen en hadden gedurende onze volledige reis genoeg te doen. Zowel alleen, als samen!

De puzzels in deze ‘Experience' zijn allemaal mooi in thema en versterken het verhaal. Ik zat er volledig in en was daarom erg benieuwd waar dit mysterie allemaal samen zou komen. De sfeer is goed, de puzzels goed, decor was subliem, prachtig!

Alles zat eigenlijk helemaal goed in deze kamer! Waarom is deze kamer voor mij dan toch geen '10 op 10'? Dat komt – wat mij betreft – door het einde. Waar de volledige experience mij volledig in zijn greep had, was ik op het einde alles kwijt. Het verhaal viel voor mij hier helemaal uit elkaar en was zelfs een beetje teleurgesteld. Het einde leek voor mij alsof alle inspiratie op was en of er een random einde geplakt was achter dit verhaal. Waar ik me tijdens ons avontuur het meeste over verbaasde, was de afwerking van het decor. Dit zag er oprecht netjes uit. Ook dit wordt op het slot volledig losgelaten, jammer!

Het geheim van Sint-Rumoldus was voor mij een prachtige reis. De puzzels goed, decor mooi en de flow bleek top. Maar het einde van ons avontuur bleek een grote domper. Ik moest echt even bijkomen om alles te laten bezinken, maar meer omdat het einde zo random was. Tevens zou ik adviseren om iets minder te focussen op het zijn van een ‘experience'. Wat mij betreft is het geheim van Sint-Rumoldus zeker een experience, maar om aan te geven dat dit écht anders is dan alle andere escaperooms, vind ik persoonlijk wat te veel van het goede. Maar, desalniettemin, raad ik iedereen aan deze kamer zo snel mogelijk te boeken, want je gaat je zeker amuseren in deze toffe kamer!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  anne_ter_horstsjaccopopinosjephanieMarieke

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertMember since: 2021 November 12 (97 rooms played)
Posted on: 2022 november 17

Een ware experience!

Na in de middag gebeld te hebben om last minute in de avond op een woensdag te kunnen komen spelen, was er gelukkig nog plek voor ons en zijn we hier goed in geholpen!

Het was even zoeken en kijken waar en hoe te parkeren maar gelukkig hebben we het uiteindelijk kunnen vinden.

Een goede begeleiding van onze host zorgde voor een fijne start van de escape. Je komt goed in de sfeer en het is duidelijk wanneer je kunt beginnen met de escape. Helaas was hier bij ons een defect aan het geluid welke gelukkig snel opgelost werd naarmate we verder in de escape waren. De puzzels waren origineel, leuk om te doen en logisch aan elkaar te plakken. We hebben op geen enkel moment gedacht wat we moesten doen. Ook kregen we niet al te snel hints, waar we het vooraf met de host over hadden gehad, heel erg fijn!

We hebben ons enorm vermaakt en ook het einde was 'vermakelijk' om het zo maar even te noemen. Je moet achteraf even puzzelen om het einde aan elkaar te knopen, maar dat doet niet onder aan de ervaring. Een logische flow maakte de kamer echt prettig speelbaar.

Wat de ervaring compleet maakte was dat we uit mochten spelen omdat we de laatste groep van de dag waren. Technisch gezien hebben we het niet binnen de tijd gehaald, maar het einde hebben we wel doorlopen! Hartstikke fijn en een compliment en dank naar de host!

Zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Dennis Hahndiekmarkgoedegebuure

Anthony TeunenAnthony TeunenEscape GuruMember since: 2021 July 11 (9 rooms played)
Posted on: 2023 february 28

Schitterend, meesleepen

Van in het begin heb je een boeiende uitleg en de entousiaste Jens verteld het trieste verhaal van Sint Rumoldus.

Daarna neemt hij je naar de ingang en bij groen licht mag je op eigen risico naar binnen.

De decor is prachtig en in perfecte staat. Je bent echt precies op locatie.

Prachtige opdrachten en alles past perfect in de thema.

Ook Jens, de host deed het super goed.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  67:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Bjorn Evens

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (230 rooms played)
Posted on: 2022 may 06

Hoe kleiner de verwachting, hoe groter de vervulling*

Op Bevrijdingsdag (in Nederland) besloten wij (ik en mijn vriendin) ons samen te gaan ‘bevrijden' uit twee escape rooms in België. Nadat we in-ge-escaped waren bij een andere kamer, hebben we om de dag af te sluiten ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus' van De Gouden Kooi – Escape Experience in Mechelen gespeeld.

Deze kamer begint al bij de bevestigingsmail die je krijgt als je reserveert. Hier probeert De Gouden Kooi je al bij het verhaal te betrekken. Dit kan ik altijd ontzettend waarderen. Eenmaal in Mechelen valt ons op dat het fantastisch mooie stad is (wij waren hier nog nooit eerder geweest). De escape room bevind zich ook in het centrum, waardoor je met de prachtige Mechelse gebouwen geconfronteerd wordt (we gaan zeker nog een keer terug om de stad te bekijken 😉).

De ontvangstruimte ziet er prachtig uit én we werden vriendelijk ontvangen door onze gamehost. De gamehost gaf ons een uitleg over escape rooms in het algemeen en een stukje storytelling. We merkte direct dat De Goude Kooi heel erg de nadruk legt op het woord ‘experience'. Iets wat de laatste tijd veel gedaan wordt door escape rooms. Is dit wel helemaal terecht bij deze kamer?

Na het gesprekje met de host, mochten we door naar een ruimte waarin de trailer wordt getoond van de kamer. Dit is een bijzonder mooie film. Zowaar een echte horrorfilm, die de verwachtingen flink omhoog trekt. Juist daarom vond ik het zo jammer, dat er eigenlijk niets van de film terug te zien is in de escape room. Zowel bepaalde aspecten in de film als de sfeer en de locaties van de film, niets komt terug in de daadwerkelijke kamer. Enfin, het is in iedere geval een mooi episch begin van de escape room.

Vervolgens begint de, door de Goude Kooi genoemde ‘experience'. Noem mij verwend óf een zeurpiet, maar ik heb dit als een gewone reguliere escape room ervaren. Weliswaar een hele ruime, grote en overweldigende escape room, maar het blijft bij de kern; ‘puzzels en raadsel oplossen om verder te komen én om uiteindelijk binnen de tijd te ontsnappen'. De verwachting wordt ontzettend geschept dat het totaal iets anders is dan wat je bij een escape room gewend bent, maar dat is het niet. Als De Goude Kooi deze kamer verkocht had als reguliere ‘escape room', dan had je echt een wauw-effect gehad i.v.m. de grootsheid van de kamer, maar doordat ze het een ‘experience' noemen vraag je je voortdurend af, wat is hier dan anders aan dan aan een andere gewone escape room? Dus de aanrader vanuit mij is om hiernaartoe te gaan met de verwachting dat het een gewone escape room is i.p.v. je heel erg te focussen op het woord ‘experience'. Ik vermoed dat je dan meer een overweldigend gevoel hebt, dan wanneer je gaat hopen op een beleving óf ervaring van totaal andere aard.

De puzzels in de kamer zijn voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het andere. Op een gegeven moment komt een stuk waar je wél parallel kunt puzzelen (meer puzzels tegelijkertijd oplossen). Er is dus een mooie balans aangebracht en dat kan ik ontzettend waarderen. De kamer is hierdoor dus ook prima te doen voor twee personen én ik zou ook aanraden om ‘m met z'n tweeën te doen, want het lijkt ook alsof de meeste puzzels daarop gemaakt zijn.

Het verhaal van de kamer is een beetje vaag naar mijn idee. Wellicht zullen andere het een super gave plottwist vinden, maar mijn idee is eerder dat je een kant op gaat die totaal uit de lucht lijkt komen te vallen. Hierdoor vind ik het einde ook een beetje absurd. Wat ik vooral bijzonder vind is dat zowel het introverhaal wat door de host is verteld én de film aan het begin eigenlijk nauwelijks betrekking hebben op het verhaal wat je doorloopt in de kamer zelf en dat de uiteindelijke conclusie ook een heel ander thema aandoet. Misschien is dit echt iets waar je van moet houden óf niet én is het dus een kwestie van smaak. Óf misschien had ik gewoon heel erg gehoopt op dat het verhaal uit de film véél meer terug zou komen in de kamer én was dat voor mij een beetje een domper. In ieder geval is het niet mijn smaak en dat maakt dit stukje review natuurlijk hartstikke subjectief. Dus laat je door dit stukje niet weerhouden om de kamer te spelen, want wellicht vind jij het wél een zeer tof verhaal met een leuke wending aan het einde.

Binnen de gegeven tijd wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Eindelijk weer een succeservaring na zo lang niet uit kamers te zijn gekomen met z'n tweeën de laatste tijd 🤣. Tijdens de autorit naar huis hebben we nog lang nagepraat over deze kamer.

Al bij al; Een super grootse escape room met veel leuke puzzels die mooi in balans zijn qua niveau. De kamer heeft niet de verwachting waargemaakt die ik had toen ik er naartoe ging, maar dat kan ook aan de verwachting zelf liggen. Ik zou ‘m zeker wél aanraden om te doen én ik ben heel erg benieuwd wat andere van deze kamer vinden.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Stel je verwachtingen juist af;
- Speel de kamer met een kleine groep tot maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels én veel puzzels die op twee personen gebaseerd zijn;
- Laat je absoluut niet weerhouden door het stukje uit deze review over het verhaal, want dat is echt een smaak dingetje. Gewoon lekker gaan spelen en je eigen conclusies trekken 😉

Bedankt voor jullie gastvrijheid, De Gouden Kooi! Wij hebben het nog lang over jullie kamer gehad en zijn nog zeker niet uitgesproken. We zijn ontzettend benieuwd naar de nieuwe dingen die jullie gaan bouwen en komen graag dan weer terug.

*De titel is een citaat van Erwin Koch (Duitse aforist)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Bevestigingsmail
 • Introfilm / trailer

  sjephanie

Het Geheim van St. Rumoldus

De escape experience ligt aan een plein en is goed te vinden. De ontvangst ziet er zeer verzorgd, groots en hartelijk uit. De gamemaster ontving ons vriendelijk en nam ons, met een mooi verteld verhaal, mee in wat ons te wachten stond.

Eenmaal de kamer in, was ik positief verrast over het decor. Hiervoor echt een dik compliment want het zag er waanzinnig uit! Het decor maakt de kamer ook extra speels. Een onvoorziene hoek hier en een onverwachts gangetje heeft een additionele dimentie aan de experience, wat ook de gehele sfeer overtuigd neer zet.

De puzzels waren in lijn met het verhaal en prima van niveau. Ik denk voor de beginnend escaper een pittige uitdaging. Laat je hier niet door afschrikken want een of twee tips erbij is nooit erg! Wij als escapers met allemaal 80+ kamers op de teller vonden de puzzels logisch en goed te doen. Ik heb me tijdens de beleving erg geamuseerd!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Marieke

Wauw

Beleving was top


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  mats_lunders

karolien_clkarolien_clJunior EscaperMember since: 2019 January 12 (14 rooms played)
Posted on: 2020 february 21

Het geheim ontrafeld.

Er valt zoveel te zeggen over deze room. Maar laten we nog wat ruimte houden voor het mysterie. Het belangrijkste om te weten is dat deze room echt de moeite waard is. Je wordt ondergedompeld in het verhaal waardoor de spanning en sensatie opgebouwd wordt. De talrijke puzzels zijn haalbaar en aangenaam. De spelbegeleiding is goed. Nog eens een duidelijke uitleg en richtlijnen voor het spel. En tijdens het spel geen onnodige tussenkomsten. (Waar we ook echt geen nood aan hadden.) Je krijgt voor deze kamer 10 minuten extra speeltijd. Maar deze hadden wij alvast zelf niet nodig. De rooms werden indrukwekkend ingekleed en hierdoor waan je jezelf ook echt in het verhaal.
Voor ons was er echter een anticlimax toen we het geheim ontrafeld hadden. Nu ik daag je uit om dit zeker zelf te ondervinden. Want uiteindelijk is de reis belangrijker en tevens mooier dan de bestemming zelf.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in February 2020

Played with 5 persons

Team: De nachtegalen

Escaped: Yes  59:16 min


 • Indrukwekkende rooms
 • Haalbare en uitdagende puzzels
 • Interessant verhaal dat zorgde voor inleving
 • Goede spelbegeleiding
 • 10 minuten extra speeltijd. (Niet nodig voor ons)
 • Anticlimax: Geen realistisch einde.

  bo_bellemans

Een goddelijke beleving!

Zoveel rooms al gedaan en deze nog niet gespeeld, gewoon schande.
Als Belg mag ik toch wel trots zijn op deze room, die als enigste Belgische kamer in de lijst van Top Escape Rooms Project voorkomt en nog wel op de 27ste plaats.

Op een koude regenachtige zondag was het dan zover: Het geheim van Sint-Rumoldus!
Opnieuw een escape experience, iets waar ze zelf ook de nadruk op leggen en zeer duidelijk in zijn op hun website.
Volledig terecht ook.

Onthaal:

Wel voor het onthaal begon de pret al. Een paar dagen voor de boeking, post. Digitale post. Het verhaal met een super opbouwend filmpje.
Onze groep was al enthousiast nog voor we begonnen waren.

De ontvangstruimte is enorm en voelde nu nog wat leeg aan, nu ze gaan hier op termijn kamers bijbouwen, dus we snappen de opzet wel.
Onze gamemaster van dienst was vriendelijk en correct alleen misten we een beetje de hartelijk babbel.

Wel popelden we om aan de slag te kunnen gaan.

Kamer:
Na een korte uitleg van de gamemaster over de veiligheid, vertelde hij ook het verhaal achter Sint-Rumoldus.
Voor ons had dit meer in thema gemogen. Het is tenslotte een experience.
Na het verhaal kwamen we in een soort voorshowtje waar we helaas opnieuw dezelfde film kregen die ook in de mail zat.
Dat vond ik jammer. Nu de film is super profi gemaakt en het bouwt goed op, dus moest je hem niet gezien hebben is het absoluut een meerwaarde.
(een dag later heb ik toevallig de eigenaars (Bert en Jan) gesproken en ze weten dit, bij hun volgende project wordt dit ook anders aangepakt, wat wil een mens nog meer)

En dan gaat een deur open....
Vanaf het eerste moment weet je dat dit een avontuur gaat worden. een groot avontuur waar 15 maanden aan gewerkt is, en dat zie je.
Al puzzelend geraak je steeds verder, verder in de room, verder in het verhaal, verder richting het geheim.

De puzzels gaan van zoek, naar denk, naar doe en er zijn er zat aanwezig. Telkens mooi in thema van het verhaal.
De afwerking is enorm, net als de schaal, het voelt haast authentiek aan, dan weet je waar die 15 maanden ingezeten hebben.

Een ander pluspunt, de gamemaster. Doordat we 70 minuten hadden, liet hij ons echt met rust. Slechts 2 of 3 keer heeft hij ons geholpen, maar dat was echt op zo een moment dat het ook nodig was. Dus kudos!

Er zijn 2 punten die ik kan aanhalen waar ik niet helemaal van overtuigd was.
1 de kamer kan je vanaf 2 personen spelen en dat merkten we in de puzzels. Die zijn allemaal prima, alleen daagden ze onze groep niet uit om samen te moeten werken.
2 het einde vonden wij "raar", niet echt anticlimax, want dat doet teveel afbreuk, maar het voelde gewoon te vreemd ten opzichte van de rest van de room. Daar had ik tevens graag gezien dat we als team moesten samenwerken om de kamer te halen.

Conclusie:

Wel dit is een topper hoor, ondanks mijn gezeur over de paar persoonlijke puntjes.
Als dit de lat is waar De Gouden Kooi zich op richt, prima voor mij, laat die andere 3 belevingen maar komen.

Rij hier gerust een uur of langer voor, je gaat het je niet beklagen.
Ondanks dat je hem met 2 kan spelen, zou ik deze room echt aanraden om met 4 te doen. De kamer is te mooi en de ervaring te groot om die niet te delen met andere stervelingen.
9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes  63:15 min


 • Thema
 • Afwerking
 • 70 minuten
 • Beleving
 • Gamemaster
 • its huge
 • meer moeten samenwerken

  silkebeerends

Waiyan (2 rooms played)
Posted on: 2019 august 25

Met recht en rede ‘experience' genoemd!

Dit is niet zomaar een kamer waaruit je moet ontsnappen, dit is inderdaad een totaalbeleving waarin je terecht komt. De hele setting draagt ertoe bij dat je volledig opgaat in het verhaal. Heerlijke, zeer afwisselende puzzels. Niet enkel hangsloten met cijfercodes die moeten worden gekraakt, maar ook echt onverwachte raadsels. Dit zorgt ook voor verrassende momenten in het spel omdat je niet altijd exact kan inschatten wat er staat te gebeuren. Het zit echt knap in elkaar en zorgt er op die manier voor dat je geboeid blijft en de tijd razendsnel voorbij gaat. We zijn nog geen doorwinterde ‘escape gamers’, maar het niveau van de puzzels zat goed volgens ons om een groot doelpubliek uit te dagen. Je wordt als team niet zozeer op je afzonderlijke puzzelkwaliteiten getest, maar samenwerking en communicatie worden ook echt op de proef gesteld en zijn cruciaal. Ontsnappen nog nét binnen de tijd: wat een ontlading!! Zo meeslepend! Een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Rollenspel start al nog voor je aankomt op locatie
 • Sfeer trekt je meteen in het verhaal
 • Prachtig, gedetailleerd decor
 • Zeer afwisselende puzzels
 • Tips op het juiste moment
 • Warm in de escape room

  Marinde

lisse94lisse94EscaperMember since: 2019 July 15 (61 rooms played)
Posted on: 2019 july 15

Fantastische ervaring!

Zeer indrukwekkende escape room!
De decoratie en aankleding zijn fantastisch en zetten meteen de juiste sfeer. De speelruimte is enorm groot.
De puzzels zijn niet makkelijk maar ook niet te moeilijk, er worden enkel tips gegeven als je echt ergens lang bij vast blijft zitten.
Zeer weinig slotjes, en als die er dan toch al zijn, enkel op "logische" plaatsen, waar je in het echte leven ook een slot zou kunnen tegenkomen. Alle technische dingen werkten perfect.
Ook de start van het spel is heel leuk gedaan, door verder te gaan op het promofilmpje.
Dit is de mooiste kamer die ik tot nu toe al gedaan heb.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Mooie aankleding
 • Zeer ruim
 • Goed niveau van puzzels
 • Enkel tips indien het echt nodig is
 • Vriendelijke ontvangst
 • Effecten

  Marinde

Geweldige kamer

Wat hebben wij deze kamer met plezier gespeeld. De ruimtes zijn prachtig en verrassend. We vlogen met ons team van vier door de leuke puzzels heen.

Deze kamer wil je echt spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Leuk!

Deze escape had een leuk en goed verhaal. Het kerk-thema was goed aanwezig in de puzzels en het decor. Het was vrij ruimtelijk en het einde was waanzinnig gebouwd! Dit was gewoon een leuke kamer, niet eng of iets dergelijks, maar gewoon lekker puzzelen. Ik heb genoten. Bedankt!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Logica
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Decor

 

scprsscprsEscape ExpertMember since: 2018 May 28 (62 rooms played)
Posted on: 2024 june 03

Spannend en fantasierijk

We hadden met een ander groepje al eens De Wraak van Han gespeeld, dus we verwachtten een hoog niveau met mooie decors, originele puzzels en een verhaal vol fantasie.
We werden daarin absoluut niet teleurgesteld. De ontvangst was ook nu helemaal prima in een prachtige ontvangstruimte.
De hele experience (want zo mag je het zeker noemen) was fantastisch. Ook hier weer een schitterend decor, heel leuke puzzels met een prima puzzelflow voor ons. Het verhaal getuigt weer van heel veel fantasie bij de bouwers, met op zijn tijd een beetje humor. Desondanks was de sfeer over het geheel lekker spannend.
We hebben op en top genoten. Er komt een derde kamer aan, maar helaas duurt dat nog wel een tijdje, zo hebben wij begrepen. Tegen die tijd zijn wij zeker weer van de partij!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

BrawljeffBrawljeffEscaperMember since: 2023 July 29 (56 rooms played)
Posted on: 2024 may 20

De underdog die ons totaal overrompelde

Kamer #53
Voor de derde keer hebben wij een tripje naar België gepland om meerdere topkamers op 1 dag te doen. Sint Romoldus zei mij eigenlijk weinig, maar was makkelijk te combineren met De Wraak van Han en Toy Factory, die we al jaren willen spelen. Tot onze grote verbazing was dit uiteindelijk onze grote favoriet van de dag.

De kamer begint met een instructievideo van het hoogste niveau. Het lijkt alsof je naar een volwaardige film aan het kijken bent. Ook de decors zijn van het allerhoogste niveau. De puzzelflow was daarnaast fantastisch. We zaten maar een enkele keer vast, maar dat was dan echt omdat we niet logisch genoeg aan het nadenken waren. Het verhaal was gaandeweg het spel goed te volgen.

Mijn favoriete onderdeel van de kamer zat helemaal aan het einde. Uiteraard ga ik daar niets over verklappen, maar zoiets zou ik vaker in escape rooms willen doen. Dit is, geheel onverwachts, een van mijn favoriete escape rooms.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Flow
 • Goede service

 

Overweldigend

Zeer leuke ervaring met mooi decor!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  65:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit

 

HuggyBMHuggyBMEscape ApprenticeMember since: 2024 May 10 (2 rooms played)
Posted on: 2024 may 10

Enorm genoten!

We speelden beide room op deze locatie. Dit was de eerste.
Decor is prachtig, sfeer top! Puzzels zijn leuk en origineel. Het verhaal evengoed. Soms liepen we wel eens vast, maar dat hoort erbij.
Alles ook goed verzorgd, zowel de room als de ontvangst en omkadering.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

KamonieKamonieEscape ExpertMember since: 2019 November 11 (92 rooms played)
Posted on: 2024 may 02

Super kamer

.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Een goddelijke zoektocht!

Heel vriendelijke aankomst en host.
Het begin van het spel was leuk en duidelijk. Alsook het verdere verloop!

We waanden ons volledig in het thema en zaten volledig in het verhaal.

De kamer is mooi afgewerkt en netjes.

De puzzels zijn goed te doen met twee en we konden goed samenwerken.

Ik kijk al uit naar de andere kamer!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in April 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend

 

RicardoVD90RicardoVD90Escape ExpertMember since: 2021 July 17 (63 rooms played)
Posted on: 2024 april 24

Holy moly!

We wilden met de vaste groep last minute nog een escape room doen. Na wat zoeken bleek er bij de experiences van de gouden kooi nog een gaatje te zijn. En Mechelen is voor ons 45 minuutjes dus leek dit ons de gouden kans om te gaan.

Onthaal:
Het was vrij makkelijk om te vinden en het was een hele mooie ontvangst kamer! We moesten nog eventjes wachten dus deden we een sanitaire stop en konden we vrij snel aan de kamer beginnen! Onze host was een hele vriendelijke jongen die het heel goed deed naar mijn mening. Hij vroeg hoeveel ervaring we hadden en na het horen over onze ervaring sloeg hij gelukkig de vaste regels over. Na een korte intro begaven we ons naar de kamer!

Kamer:
Hier kregen we nog een introfilm die een hoge kwaliteit had. Na de introfilm mochten we aan de kamer beginnen! Hier zag de kamer er vrij goed uit! Vooral heel ruim naar mijn gevoel, maar we moesten natuurlijk ook puzzels oplossen. De eerste puzzels werden al snel gevonden en een van de puzzels werd, blijkbaar, creatief opgelost. We kwamen wat verder, maar hier was naar mijn mening de kamer wat karig aangekleed zeker als je het met de rest van de kamer vergelijkt. Maar dat kan zeker de pret niet drukken, want we hadden goede flow te pakken. Puzzels werden vrij snel opgelost naar mijn gevoel en voor we het wisten waren we al weer verder. En hoe verder we kwamen, hoe beter alles er uit begon te zien. Alles was vanaf dit punt tot in de puntjes aangekleed. De puzzels waren ook vrij goed in het thema verwerkt. En we bleven maar de puzzels vrij snel oplossen, wist iemand het even niet kwam de volgende kijken en die had het dan weer wel door. Hierna kwamen we, naar mijn mening, op het mooiste gedeelte van de kamer. Er waren hier ook best veel puzzels te vinden en met eentje hadden we toch wat moeite. Die slaan we momenteel even over, maar de andere puzzels vielen op en de oplossing was ook logisch. Hierdoor kwamen we steeds verder en die flow die bleef maar goed doorgaan. Voor we het wisten kwamen we toch weer bij die puzzel uit waar we vast liepen. En wat nu? Tot een van de medespelers dan toch maar ging proberen wat hij heel de tijd al dacht en dat was dan ook de oplossing. Na wat verder moeite kregen we de puzzel toch opgelost! Hierdoor kwamen we bij het laatste gedeelte, wat naar mijn mening wel het minste van de kamer was. Niet slecht, dat zeker niet. Maar als het kon zou ik het toch net iets anders hebben gedaan. Maar ook hier was de flow nog steeds geweldig en waren we binnen no time klaar! We hadden de kamer gehaald! met 11 minuten over en geen hints waren we het mannetje! De host zei dat we het harstikke goed hadden gedaan en een van de medespelers vroeg wat het record was en die was na 35 gehaald. Maar ik vraag me dan ten zeerste af of die mensen dan door hadden in wat voor prachtige kamer ze bezig waren. We hebben met de host de kamer nog overlopen en alle puzzels nogmaals bekeken. We hebben nog wat gedronken en wat na zitten praten. We waren zelfs zo enthousiast dat we gelijk de andere kamer wilden boeken, maar dat hadden we nog even niet gedaan. Maar binnenkort komen we zeker terug!

Conclusie:
Een zeer goede kamer! De aankleding was harstikke goed gedaan en aan zo'n beetje alles was gedacht. Alleen het begin en het einde kon wat beter/anders. Maar naast dit geen opmerkingen. Want aan alles was gedacht. Aan het licht, het geluid, de aankleding en ga maar door. Want als je eens goed rond kijkt zie je zelfs leuke easter eggs. Wat wij ook vooral vonden is dat alle puzzels heel logisch waren. Dit allemaal bij elkaar hebben ze bij de gouden kooi een zeer goed escape room neergezet. Of zoals ze zelf aangeven een experience. Wat voor mij persoonlijk ook heel fijn was, is dat er niks mis ging. Ik heb vaker gehad dat de automatische kamers een defect of iets dergelijks hadden. Hier gelukkig niet en is het daarom zeker een top 5 kamer voor mij geweest. Ben je daarom in de buurt of totaal niet kom deze kamer een keer spelen.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2024

Played with 4 persons

Team: Team Dreamwork

Escaped: Yes  59:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica

 

Héél toffe ervaring

Goeie inkleding, verschillende soorten puzzels, uitdagende vragen, leuk verhaal.
Eén van de tofste escape ervaringen ooit.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

SibrenSibrenEscape ExpertMember since: 2020 February 24 (139 rooms played)
Posted on: 2024 march 10

Wat een heerlijke kamer!

Op stap naar Mechelen, als eerste deden we deze kamer. Ik had er bewust niet heel veel over gelezen, maar ik wist wel dat deze kamers hoge waardering kregen.
Je komt in een pand terecht zoals er veel zijn: in de binnenstad een vrij grote ruimte, een beetje een kantoorpand. Vriendelijke ontvangst. We waren een paar minuten te laat, maar daar werd niet heel moeilijk over gedaan.

Ik ga niet teveel verklappen, maar na een goede introfilm en een weifelend begin van onze kant, kwamen we lekker op stoom. De paar hints die we kregen, waren op de juiste momenten en het juiste type: een klein beetje sturend, maar niet gelijk de oplossing geven.

Een grote aanrader en het beloofde al veel voor hun andere kamer die we later gingen spelen, want die had nog hogere waarderingen.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  60:00 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Logica
 • Spannend

 

CocoCocoEscaperMember since: 2021 August 11 (94 rooms played)
Posted on: 2024 march 16

Gave en uitgebreide escaperoom

Het is een goed uitgewerkt verhaal en de kamer is tot in detail uitgewerkt. Wij hebben hem met zijn vieren gespeeld en konden continu bezig zijn, maar hadden elkaar ook steeds nodig. Aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Sfeer
 • Diversiteit

 

blond007blond007Senior EscaperMember since: 2019 August 20 (57 rooms played)
Posted on: 2024 february 19

Leuk!

Hele leuke kamer! Mooi decor, goede puzzels in thema, vriendelijke ontvangst, mooie effecten, goede service, top!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Team: WOW!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutEscape ExpertMember since: 2022 August 07 (83 rooms played)
Posted on: 2024 february 15

Het Geheim Ontrafelt

# 57
Na weken vooruit gepland te hebben was eindelijk het moment daar om vroeg in de auto te stappen en af te reizen naar de mooie stad Mechelen om daar Het Geheim Van Sint-Rumoldus en De Wraak Van Han te mogen gaan spelen, we hadden er ontzettend veel zin in en we keken enorm uit naar de kamers, dus vroeg in de auto en lets'go richting Mechelen.

Eenmaal aangekomen en onze weg gevonden te hebben tussen de kronkelweggetjes van de binnenstad kwamen we aan. Gelijk al betreft parkeren: Het is lastig om een parkeerplek te vinden ivbm plek, het is ook niet gratis (goed opletten of er een betaalautomaat ergens staat ja of nee want er staat nergens of het betaald parkeren is ja of nee). Bij binnenkomst werden we erg vriendelijk ontvangen door een van de hosts. We mochten onze spullen opbergen en vervolgens werd ons verzocht even te wachten. Vervolgens kwamen we erachter dat we de auto dus in een betaalde zone hadden staan waar we nog niet voor betaald hadden dus we konden al rennen voor we uberhaubt aan de kamers konden beginnen ha..ha.., toen dat gefixt was konden we gelukkig gelijk aan de gang. We werden door onze host meegenomen, die gaf een kort introductie praatje over de kamer en daarna konden we echt gaan starten, dus daar gingen we..:

Het Geheim Van Sint-Rumoldus.. WOUW..!! Wat heb ik genoten van deze kamer, het decor, de stijl, de sfeer, de puzzels, de muziek, de belichting echt het was allemaal zo mooi gemaakt en het sloot zo goed op elkaar aan. We hebben ook alle 4 heel vaak even gekeken van wouw wat mooi allemaal zeg. Onze complimenten hiervoor. De kamer speelde heerlijk weg en alle puzzels waren ook gewoon echt super leuk om te doen en zoeken. Naarmate de kamer vorderede werd ook steeds duidelijker en duidelijker wat er nou precies aan de hand was. Wij vonden dit persoonlijk erg leuk gedaan. We werden ook steeds op het verkeerde been gezet. Vervolgens kwamen we bij het einde aan en konden we met volle trots zeggen dat we de kamer met een dikke 9 minuten over hadden uitgespeeld met als bonus: NO HINTS, mijn eerste escaperoom die we volledig zonder hints hebben gespeeld. Momentje van trots haha!

Conclusie: Het Geheim Van Sint-Rumoldus is een topper die iedere escaper gespeeld moet hebben. Het is een genot om om je heen te kijken en de puzzels te mogen oplossen met afsluiting richting het einde. Uiteraard is deze perfect te combineren met de andere topper die daar aanwezig is: De Wraak Van Han. Zelf vond ik deze nog beter dan De Wraak Van Han maar dat is puur door de stijl want ze zijn beide echt om te smullen.

Complimenten voor onze host, vriendelijke dame die ons zeer prettig heeft begeleid en het allemaal duidelijk heeft uitgelegd.

Gouden Kooi bedankt voor de geweldige dag!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Team: De 4 Speelgoedmakers

Escaped: Yes  61:41 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

DorienliebenDorienliebenJunior EscaperMember since: 2022 June 21 (26 rooms played)
Posted on: 2024 march 11

Holy sh!t

Klepper van formaat, geweldige escaperoom, originele puzzelfs en keigoed verhaal (met een leuk eind ;) ). Zeker een aanrader!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in February 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

BrobroBrobroEscape ApprenticeMember since: 2024 February 17 (7 rooms played)
Posted on: 2024 february 17

Great escape experience

The decor is very good. The place is big. We play with two. The end of the story is not what we expect but in general the escape room was pretry good.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in February 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Original
 • Exciting
 • Great service

 

Load more reviews