Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The secret of Saint-Rumoldus

Mechelen , Belgium

Open now

Top #16

70 minutes

2 - 6

14 year

Read reviews

More about The secret of Saint-Rumoldus

An old legend tells the tale of the cowardly murder of Saint-Rumoldus, patron saint of Mechelen, around the year 770. In the vicinity of Mechelen, deep in the forests of the rural town of Hombeek, Rumoldus realised his plan to build a small church.

Much against the custom of his time, he paid his construction crew a fair salary for their work, leading the locals to suspect that Rumoldus had to be exceptionally wealthy. During an evening stroll on the church grounds one night, Rumoldus was mugged by two men. They beat him to death and robbed him of what little money he had on him, before dumping his body in the river Dijle and fleeing the crime scene. A couple of days later, a passerby noticed a magical light shining over the water. Rumoldus' body was recovered from the water and serenely laid out in the church.

Ever since, a devoted congregation has been watching over his grave and church. Every now and then, 'miracles' occur in the church of Saint-Rumoldus: tears start to well up in the eyes of the saint statues, candles suddenly light up near the shrine...

That is why believers from all corners of the country come to visit the church to honour Saint-Rumoldus.

Out of the blue, you receive a call from pastor Albay, nowadays the custodian of the church. Impressed and driven to despair by recent "abnormal activities", the priest was forced to flee from the church. He now needs your help to find out what is going on and to discover the cause of the miracles...

Themes

Adventure

Mystery

Thriller

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

71 likes

334 visitors

98% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Haverwerf 7
2800, Mechelen
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

202 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape ExpertMember since: 2017 November 13 (141 rooms played)
Posted on: 2022 May 27

In hogere sferen

Vaak heb je van die kamers die al een tijd op je ‘wishlist’ staan, maar waar het gewoon niet lukt om wat te plannen. Het geheim van Sint Rumoldus was voor mij ook zo’n kamer. De ene persoon had hem al gespeeld, dan was de kamer voor lange tijd vol, dan was het weer te ver rijden, etc. Op een gegeven moment was ik er klaar mee; ik moest en zou die kamer gaan spelen! Snel een team opgetrommeld en nog geen week later zouden we de kamer spelen, eindelijk!

Ik hoorde veel goede verhalen over deze kamer, dat blijft altijd een lastig punt. Je gaat namelijk toch al met een bepaalde verwachting naar de locatie toe. Toch probeerden we die verwachtingen opzij te zetten en gingen we ‘carte blanche’ richting Mechelen. Omdat we vanuit het verre Nederland kwamen, strandden we al snel in de regio van Antwerpen. Zelfs een uur eerder vertrekken was niet genoeg en we dreigden te laat te komen. Meermaals proberen te bellen dat we later zouden zijn, maar geen gehoor. Dan zou het wel goed zijn, toch? Eenmaal op locatie stond een vriendelijke gamehost ons op te wachten en hadden we nog alle tijd om even naar het toilet te gaan, fijn!

Onze ‘experience’ zou gaan beginnen, want dat was deze kamer écht volgens onze host. Alles wat we al wisten van escaperooms konden we links laten liggen omdat Sint-Rumoldus een echte experience kamer zou zijn. Onze verwachting ging toch weer wat omhoog. Mijn verwachtingen stegen zelfs na een nóg hoger niveau na het zien van het introductiefilmpje. Wat zat deze goed in elkaar, mooie filmbeelden en een duidelijk verhaal. Ik had er in ieder geval onwijs veel zin in!

Toen kon ons avontuur dan eindelijk gaan beginnen. Eenmaal binnen in ‘de Experience’ viel ons op dat het decor – tot op zekere hoogte – onwijs tof uitgewerkt was. We begonnen wat stroef, maar kwamen al snel in een heerlijke flow terecht. Kleine spoiler voor ons avontuur: we hadden geen hints nodig. Dat betekent dus dat de kamer simpelweg goed in elkaar zit. We speelden met vier personen en hadden gedurende onze volledige reis genoeg te doen. Zowel alleen, als samen!

De puzzels in deze ‘Experience’ zijn allemaal mooi in thema en versterken het verhaal. Ik zat er volledig in en was daarom erg benieuwd waar dit mysterie allemaal samen zou komen. De sfeer is goed, de puzzels goed, decor was subliem, prachtig!

Alles zat eigenlijk helemaal goed in deze kamer! Waarom is deze kamer voor mij dan toch geen ’10 op 10’? Dat komt – wat mij betreft – door het einde. Waar de volledige experience mij volledig in zijn greep had, was ik op het einde alles kwijt. Het verhaal viel voor mij hier helemaal uit elkaar en was zelfs een beetje teleurgesteld. Het einde leek voor mij alsof alle inspiratie op was en of er een random einde geplakt was achter dit verhaal. Waar ik me tijdens ons avontuur het meeste over verbaasde, was de afwerking van het decor. Dit zag er oprecht netjes uit. Ook dit wordt op het slot volledig losgelaten, jammer!

Het geheim van Sint-Rumoldus was voor mij een prachtige reis. De puzzels goed, decor mooi en de flow bleek top. Maar het einde van ons avontuur bleek een grote domper. Ik moest echt even bijkomen om alles te laten bezinken, maar meer omdat het einde zo random was. Tevens zou ik adviseren om iets minder te focussen op het zijn van een ‘experience’. Wat mij betreft is het geheim van Sint-Rumoldus zeker een experience, maar om aan te geven dat dit écht anders is dan alle andere escaperooms, vind ik persoonlijk wat te veel van het goede. Maar, desalniettemin, raad ik iedereen aan deze kamer zo snel mogelijk te boeken, want je gaat je zeker amuseren in deze toffe kamer!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  sjephaniedcmarieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertMember since: 2021 November 28 (71 rooms played)
Posted on: 2022 May 6

Hoe kleiner de verwachting, hoe groter de vervulling*

Op Bevrijdingsdag (in Nederland) besloten wij (ik en mijn vriendin) ons samen te gaan ‘bevrijden’ uit twee escape rooms in België. Nadat we in-ge-escaped waren bij een andere kamer, hebben we om de dag af te sluiten ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi – Escape Experience in Mechelen gespeeld.

Deze kamer begint al bij de bevestigingsmail die je krijgt als je reserveert. Hier probeert De Gouden Kooi je al bij het verhaal te betrekken. Dit kan ik altijd ontzettend waarderen. Eenmaal in Mechelen valt ons op dat het fantastisch mooie stad is (wij waren hier nog nooit eerder geweest). De escape room bevind zich ook in het centrum, waardoor je met de prachtige Mechelse gebouwen geconfronteerd wordt (we gaan zeker nog een keer terug om de stad te bekijken 😉).

De ontvangstruimte ziet er prachtig uit én we werden vriendelijk ontvangen door onze gamehost. De gamehost gaf ons een uitleg over escape rooms in het algemeen en een stukje storytelling. We merkte direct dat De Goude Kooi heel erg de nadruk legt op het woord ‘experience’. Iets wat de laatste tijd veel gedaan wordt door escape rooms. Is dit wel helemaal terecht bij deze kamer?

Na het gesprekje met de host, mochten we door naar een ruimte waarin de trailer wordt getoond van de kamer. Dit is een bijzonder mooie film. Zowaar een echte horrorfilm, die de verwachtingen flink omhoog trekt. Juist daarom vond ik het zo jammer, dat er eigenlijk niets van de film terug te zien is in de escape room. Zowel bepaalde aspecten in de film als de sfeer en de locaties van de film, niets komt terug in de daadwerkelijke kamer. Enfin, het is in iedere geval een mooi episch begin van de escape room.

Vervolgens begint de, door de Goude Kooi genoemde ‘experience’. Noem mij verwend óf een zeurpiet, maar ik heb dit als een gewone reguliere escape room ervaren. Weliswaar een hele ruime, grote en overweldigende escape room, maar het blijft bij de kern; ‘puzzels en raadsel oplossen om verder te komen én om uiteindelijk binnen de tijd te ontsnappen’. De verwachting wordt ontzettend geschept dat het totaal iets anders is dan wat je bij een escape room gewend bent, maar dat is het niet. Als De Goude Kooi deze kamer verkocht had als reguliere ‘escape room’, dan had je echt een wauw-effect gehad i.v.m. de grootsheid van de kamer, maar doordat ze het een ‘experience’ noemen vraag je je voortdurend af, wat is hier dan anders aan dan aan een andere gewone escape room? Dus de aanrader vanuit mij is om hiernaartoe te gaan met de verwachting dat het een gewone escape room is i.p.v. je heel erg te focussen op het woord ‘experience’. Ik vermoed dat je dan meer een overweldigend gevoel hebt, dan wanneer je gaat hopen op een beleving óf ervaring van totaal andere aard.

De puzzels in de kamer zijn voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het andere. Op een gegeven moment komt een stuk waar je wél parallel kunt puzzelen (meer puzzels tegelijkertijd oplossen). Er is dus een mooie balans aangebracht en dat kan ik ontzettend waarderen. De kamer is hierdoor dus ook prima te doen voor twee personen én ik zou ook aanraden om ‘m met z’n tweeën te doen, want het lijkt ook alsof de meeste puzzels daarop gemaakt zijn.

Het verhaal van de kamer is een beetje vaag naar mijn idee. Wellicht zullen andere het een super gave plottwist vinden, maar mijn idee is eerder dat je een kant op gaat die totaal uit de lucht lijkt komen te vallen. Hierdoor vind ik het einde ook een beetje absurd. Wat ik vooral bijzonder vind is dat zowel het introverhaal wat door de host is verteld én de film aan het begin eigenlijk nauwelijks betrekking hebben op het verhaal wat je doorloopt in de kamer zelf en dat de uiteindelijke conclusie ook een heel ander thema aandoet. Misschien is dit echt iets waar je van moet houden óf niet én is het dus een kwestie van smaak. Óf misschien had ik gewoon heel erg gehoopt op dat het verhaal uit de film véél meer terug zou komen in de kamer én was dat voor mij een beetje een domper. In ieder geval is het niet mijn smaak en dat maakt dit stukje review natuurlijk hartstikke subjectief. Dus laat je door dit stukje niet weerhouden om de kamer te spelen, want wellicht vind jij het wél een zeer tof verhaal met een leuke wending aan het einde.

Binnen de gegeven tijd wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Eindelijk weer een succeservaring na zo lang niet uit kamers te zijn gekomen met z’n tweeën de laatste tijd 🤣. Tijdens de autorit naar huis hebben we nog lang nagepraat over deze kamer.

Al bij al; Een super grootse escape room met veel leuke puzzels die mooi in balans zijn qua niveau. De kamer heeft niet de verwachting waargemaakt die ik had toen ik er naartoe ging, maar dat kan ook aan de verwachting zelf liggen. Ik zou ‘m zeker wél aanraden om te doen én ik ben heel erg benieuwd wat andere van deze kamer vinden.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Stel je verwachtingen juist af;
- Speel de kamer met een kleine groep tot maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels én veel puzzels die op twee personen gebaseerd zijn;
- Laat je absoluut niet weerhouden door het stukje uit deze review over het verhaal, want dat is echt een smaak dingetje. Gewoon lekker gaan spelen en je eigen conclusies trekken 😉

Bedankt voor jullie gastvrijheid, De Gouden Kooi! Wij hebben het nog lang over jullie kamer gehad en zijn nog zeker niet uitgesproken. We zijn ontzettend benieuwd naar de nieuwe dingen die jullie gaan bouwen en komen graag dan weer terug.

*De titel is een citaat van Erwin Koch (Duitse aforist)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Bevestigingsmail
 • Introfilm / trailer

  sjephanie

SandraIrisSandraIrisEscaperMember since: 2018 November 9 (95 rooms played)
Posted on: 2021 July 20

Het Geheim van St. Rumoldus

De escape experience ligt aan een plein en is goed te vinden. De ontvangst ziet er zeer verzorgd, groots en hartelijk uit. De gamemaster ontving ons vriendelijk en nam ons, met een mooi verteld verhaal, mee in wat ons te wachten stond.

Eenmaal de kamer in, was ik positief verrast over het decor. Hiervoor echt een dik compliment want het zag er waanzinnig uit! Het decor maakt de kamer ook extra speels. Een onvoorziene hoek hier en een onverwachts gangetje heeft een additionele dimentie aan de experience, wat ook de gehele sfeer overtuigd neer zet.

De puzzels waren in lijn met het verhaal en prima van niveau. Ik denk voor de beginnend escaper een pittige uitdaging. Laat je hier niet door afschrikken want een of twee tips erbij is nooit erg! Wij als escapers met allemaal 80+ kamers op de teller vonden de puzzels logisch en goed te doen. Ik heb me tijdens de beleving erg geamuseerd!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  dcmarieke

karolien_clkarolien_clJunior EscaperMember since: 2019 January 12 (8 rooms played)
Posted on: 2020 February 21

Het geheim ontrafeld.

Er valt zoveel te zeggen over deze room. Maar laten we nog wat ruimte houden voor het mysterie. Het belangrijkste om te weten is dat deze room echt de moeite waard is. Je wordt ondergedompeld in het verhaal waardoor de spanning en sensatie opgebouwd wordt. De talrijke puzzels zijn haalbaar en aangenaam. De spelbegeleiding is goed. Nog eens een duidelijke uitleg en richtlijnen voor het spel. En tijdens het spel geen onnodige tussenkomsten. (Waar we ook echt geen nood aan hadden.) Je krijgt voor deze kamer 10 minuten extra speeltijd. Maar deze hadden wij alvast zelf niet nodig. De rooms werden indrukwekkend ingekleed en hierdoor waan je jezelf ook echt in het verhaal.
Voor ons was er echter een anticlimax toen we het geheim ontrafeld hadden. Nu ik daag je uit om dit zeker zelf te ondervinden. Want uiteindelijk is de reis belangrijker en tevens mooier dan de bestemming zelf.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in February 2020

Played with 5 persons

Team: De nachtegalen

Escaped: Yes  59:16 min


 • Indrukwekkende rooms
 • Haalbare en uitdagende puzzels
 • Interessant verhaal dat zorgde voor inleving
 • Goede spelbegeleiding
 • 10 minuten extra speeltijd. (Niet nodig voor ons)
 • Anticlimax: Geen realistisch einde.

  bo_bellemans

Een goddelijke beleving!

Zoveel rooms al gedaan en deze nog niet gespeeld, gewoon schande.
Als Belg mag ik toch wel trots zijn op deze room, die als enigste Belgische kamer in de lijst van Top Escape Rooms Project voorkomt en nog wel op de 27ste plaats.

Op een koude regenachtige zondag was het dan zover: Het geheim van Sint-Rumoldus!
Opnieuw een escape experience, iets waar ze zelf ook de nadruk op leggen en zeer duidelijk in zijn op hun website.
Volledig terecht ook.

Onthaal:

Wel voor het onthaal begon de pret al. Een paar dagen voor de boeking, post. Digitale post. Het verhaal met een super opbouwend filmpje.
Onze groep was al enthousiast nog voor we begonnen waren.

De ontvangstruimte is enorm en voelde nu nog wat leeg aan, nu ze gaan hier op termijn kamers bijbouwen, dus we snappen de opzet wel.
Onze gamemaster van dienst was vriendelijk en correct alleen misten we een beetje de hartelijk babbel.

Wel popelden we om aan de slag te kunnen gaan.

Kamer:
Na een korte uitleg van de gamemaster over de veiligheid, vertelde hij ook het verhaal achter Sint-Rumoldus.
Voor ons had dit meer in thema gemogen. Het is tenslotte een experience.
Na het verhaal kwamen we in een soort voorshowtje waar we helaas opnieuw dezelfde film kregen die ook in de mail zat.
Dat vond ik jammer. Nu de film is super profi gemaakt en het bouwt goed op, dus moest je hem niet gezien hebben is het absoluut een meerwaarde.
(een dag later heb ik toevallig de eigenaars (Bert en Jan) gesproken en ze weten dit, bij hun volgende project wordt dit ook anders aangepakt, wat wil een mens nog meer)

En dan gaat een deur open....
Vanaf het eerste moment weet je dat dit een avontuur gaat worden. een groot avontuur waar 15 maanden aan gewerkt is, en dat zie je.
Al puzzelend geraak je steeds verder, verder in de room, verder in het verhaal, verder richting het geheim.

De puzzels gaan van zoek, naar denk, naar doe en er zijn er zat aanwezig. Telkens mooi in thema van het verhaal.
De afwerking is enorm, net als de schaal, het voelt haast authentiek aan, dan weet je waar die 15 maanden ingezeten hebben.

Een ander pluspunt, de gamemaster. Doordat we 70 minuten hadden, liet hij ons echt met rust. Slechts 2 of 3 keer heeft hij ons geholpen, maar dat was echt op zo een moment dat het ook nodig was. Dus kudos!

Er zijn 2 punten die ik kan aanhalen waar ik niet helemaal van overtuigd was.
1 de kamer kan je vanaf 2 personen spelen en dat merkten we in de puzzels. Die zijn allemaal prima, alleen daagden ze onze groep niet uit om samen te moeten werken.
2 het einde vonden wij "raar", niet echt anticlimax, want dat doet teveel afbreuk, maar het voelde gewoon te vreemd ten opzichte van de rest van de room. Daar had ik tevens graag gezien dat we als team moesten samenwerken om de kamer te halen.

Conclusie:

Wel dit is een topper hoor, ondanks mijn gezeur over de paar persoonlijke puntjes.
Als dit de lat is waar De Gouden Kooi zich op richt, prima voor mij, laat die andere 3 belevingen maar komen.

Rij hier gerust een uur of langer voor, je gaat het je niet beklagen.
Ondanks dat je hem met 2 kan spelen, zou ik deze room echt aanraden om met 4 te doen. De kamer is te mooi en de ervaring te groot om die niet te delen met andere stervelingen.
9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes  63:15 min


 • Thema
 • Afwerking
 • 70 minuten
 • Beleving
 • Gamemaster
 • its huge
 • meer moeten samenwerken

  silkebeerends

Waiyan (2 rooms played)
Posted on: 2019 August 25

Met recht en rede ‘experience’ genoemd!

Dit is niet zomaar een kamer waaruit je moet ontsnappen, dit is inderdaad een totaalbeleving waarin je terecht komt. De hele setting draagt ertoe bij dat je volledig opgaat in het verhaal. Heerlijke, zeer afwisselende puzzels. Niet enkel hangsloten met cijfercodes die moeten worden gekraakt, maar ook echt onverwachte raadsels. Dit zorgt ook voor verrassende momenten in het spel omdat je niet altijd exact kan inschatten wat er staat te gebeuren. Het zit echt knap in elkaar en zorgt er op die manier voor dat je geboeid blijft en de tijd razendsnel voorbij gaat. We zijn nog geen doorwinterde ‘escape gamers’, maar het niveau van de puzzels zat goed volgens ons om een groot doelpubliek uit te dagen. Je wordt als team niet zozeer op je afzonderlijke puzzelkwaliteiten getest, maar samenwerking en communicatie worden ook echt op de proef gesteld en zijn cruciaal. Ontsnappen nog nét binnen de tijd: wat een ontlading!! Zo meeslepend! Een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Rollenspel start al nog voor je aankomt op locatie
 • Sfeer trekt je meteen in het verhaal
 • Prachtig, gedetailleerd decor
 • Zeer afwisselende puzzels
 • Tips op het juiste moment
 • Warm in de escape room

  Marinde

lisse94lisse94Junior EscaperMember since: 2019 July 15 (34 rooms played)
Posted on: 2019 July 15

Fantastische ervaring!

Zeer indrukwekkende escape room!
De decoratie en aankleding zijn fantastisch en zetten meteen de juiste sfeer. De speelruimte is enorm groot.
De puzzels zijn niet makkelijk maar ook niet te moeilijk, er worden enkel tips gegeven als je echt ergens lang bij vast blijft zitten.
Zeer weinig slotjes, en als die er dan toch al zijn, enkel op "logische" plaatsen, waar je in het echte leven ook een slot zou kunnen tegenkomen. Alle technische dingen werkten perfect.
Ook de start van het spel is heel leuk gedaan, door verder te gaan op het promofilmpje.
Dit is de mooiste kamer die ik tot nu toe al gedaan heb.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Mooie aankleding
 • Zeer ruim
 • Goed niveau van puzzels
 • Enkel tips indien het echt nodig is
 • Vriendelijke ontvangst
 • Effecten

  Marinde

SvhoeySvhoeyEscape ApprenticeMember since: 2022 June 18 (3 rooms played)
Posted on: 2022 June 18

Meeslepend

Hele fijne ervaring, grote ruimtes, veel te ontdekken en bekijken.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:10 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

PelingPelingJunior EscaperMember since: 2021 December 16 (29 rooms played)
Posted on: 2022 June 11

Prachtige Experience

Een sterk verhaal, logische puzzels, prachtig decor.

Alle puzzels zijn prachtig in het thema, soms wat voor de handliggend, soms wat moeilijker.

Het decor was tot in de puntjes afgewerkt, waardoor de sfeer benadrukt werd.

Zeker een aanrader voor meedere spelers.( bv 5-6 )

Doordat er maar 1 spelleider terplekke was en een andere groep te laat was, was er geen goede tijd voor een uitgebreide nabespreking


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  69:17 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

ManuManuJunior EscaperMember since: 2021 December 22 (17 rooms played)
Posted on: 2022 June 5

Toproom. Zeker spelen.

Leuke setting, toffe host, mooie inkleding van de kamer (mond viel enkele keren open 😅), leuke puzzels (mix van klassieke sloten en electronica),….. algemeen echt een room die je gespeeld moet hebben.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  66:40 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede service
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Prachtige experience

Heel duidelijke en knap in elkaar gestoken verhaallijn, je komt echt in het verhaal. Mooie, knappe en grote kamers, tot in de puntjes uitgewerkt. Veel beleving, veel puzzels maar geen te ingewikkelde puzzels. We hadden tegen het einde aan even 2 kleine hints nodig toen we even vast zaten met tijdsdruk maar we zaten van in het begin in het verhaal en in de flow waardoor alles wel vlot leek te gaan en we het eerste uur dan ook geen enkele hint nodig hadden. De puzzels waren heel erg logisch en waren knap uitgewerkt. De kamer was spannend maar niet eng. Deze zit zeker in onze top 5 WoW!! De moeite en een echte aanrader. We kijken uit naar de tweede kamer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Team: Dakideef

Escaped: Yes  66:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

JoyceVLJoyceVLJunior EscaperMember since: 2022 February 27 (26 rooms played)
Posted on: 2022 May 27

Zalige ervaring

Super mooie aankleding, leuke begeleiding!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  60:31 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

Top

Mooie inkleding, leuke puzzels, veel samenwerken


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  60:29 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

Sarah (1 room played)
Posted on: 2022 May 1

Heel leuke ervaring, verrassend

Eerste ervaring met een escape room, en het smaakt naar meer!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 7.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  60:47 min

 

jaspercramjaspercramEscape ExpertMember since: 2017 November 7 (77 rooms played)
Posted on: 2022 April 23

Heel erg veel te beleven

De kamer zit heel goed in elkaar. Veel puzzels. Mooie lijn in het verhaal met een mooi plot.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Team: DOGMA escape team

Escaped: Yes  55:26 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Sfeer

 

gilles (2 rooms played)
Posted on: 2022 April 20

mooi thema en mooie puzzels zorgen voor topavond

Nog niet veel ervaring met escaperooms, maar deze was ver boven de verwachting!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:13 min

 

Hanne (3 rooms played)
Posted on: 2022 April 11

Beste escape room dat we al hebben gedaan.

Fantastische ervaring van begin tot het einde! Alles is super goed aangekleed waardoor je echt meegenomen wordt in het verhaal. Beste escape room dat wij voorlopig al gedaan hebben.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  65:22 min

 

Nieuwe manier van beleven

Een top ervaring gehad in deze grote escape room. We zaten van bij het begin in het verhaal. Meer van dat!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Elke (5 rooms played)
Posted on: 2022 March 20

Een absolute aanrader

Zeer leuke escapegame met diverse proeven en puzzels. Veel verschillende kamers die met oog voor detail zijn ingericht. Zeer toffe ervaring... een echte aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  69:59 min

 

Wat een beleving!

Vanaf het eerste moment dat de gamehost je meeneemt in het verhaal tot de effectieve ontsnapping word je helemaal meegezogen in een verhaal. Dat verhaal blijft gedurende het hele spel een goede rode draad. De verschillende ruimtes zijn mooi afgewerkt en de room is echt in goede staat. Je zou bijna denken dat je de eerste bent die het spel speelt. De omgeving, geluiden, puzzels, ... zijn goed op elkaar afgestemd. Samenwerken is in deze kamer echt een must!

Mocht je nog twijfelen, niet doen! Deze experience is zijn geld meer dan waard en kan voor ons doorgaan als werkelijk één van de beste rooms in België.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  69:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Logica
 • Diversiteit

 

raderosaraderosaJunior EscaperMember since: 2021 August 22 (12 rooms played)
Posted on: 2022 March 13

Leuk verhaal

Super leuke escaperoom met een volledig afgewerkt verhaal. Toffe puzzels en de ruimtes zijn erg gedetailleerd. Fijne ontvangst en gezellige ruimte om nog wat na te praten met een drankje.
Zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Spannend

 

Mystery12Mystery12EscaperMember since: 2021 October 10 (32 rooms played)
Posted on: 2022 March 10

Tof

Deze escaperoom zit goed in elkaar, vanaf het begin zit je mee in het verhaal en je blijft telkens bezig. We hebben deze met 6 gespeeld en ons geen enkel moment verveeld. Je kan deze ook zeker als beginnend escaper spelen.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  45:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

 

lisa-daisylisa-daisySenior EscaperMember since: 2018 July 28 (79 rooms played)
Posted on: 2022 February 21

Mooi aangekleed, puzzels in thema, oog voor detail, sfeer

Hele sfeervolle, mooie kamer. Fantastisch in thema, leuke balans zoeken/puzzelen/doen. Aankleding en ruimtes geweldig.

Eén puzzel was voor ons totaal onlogisch en sommige onderdelen leken er als misleiding ingestopt te zijn, waardoor we ons soms verloren voelden. We kregen op de juiste momenten een hint (alleen als we echt vastzaten), we werden goed gevolgd door de begeleiding.

Minpunten: Bij ons was een persoonlijk element in de kamer onjuist, waardoor we eerst niet begrepen wat ermee bedoeld werd. Personeel mag bij ontvangst en vertrek wat geïnteresseerder en hartelijker. Dichtbij parkeren is vrijwel onmogelijk.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Team: The Lima Code

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Gebruik ruimtes
 • Eén onlogische puzzel
 • Ontvangst mag wat hartelijker

 

Naomi (9 rooms played)
Posted on: 2022 February 13

Geweldig

De beste escaperoom die we tot nu toe deden. Je zit volledig in het verhaal


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Indrukwekkend

De kamer stond al langer op ons lijstje. De langere afstand die we ervoor afgelegd hebben is het helemaal waart geweest! De kamer is echt uniek in zijn decor en thema. Je word direct meegesleurd in het verhaal en de kamer is over voor je het door hebt door het plezier dat je er in beleefd. Ik ga niet teveel verraden en je aanraden om deze kamer gewoon zelf te ervaren!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:12 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

patrice_vangeelpatrice_vangeelEscaperMember since: 2020 October 17 (33 rooms played)
Posted on: 2022 February 19

Fantastische escape

Leuke escape ervaring, spannende Kamer, mooie inkleding, leuk verhaal.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:40 min


 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great