Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Illusion

Waalwijk, The Netherlands

Closed now

Top #6

90 minutes

3 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about Illusion

Ontdek de nieuwe Escape Room van Epic Escape Waalwijk: Illusion. Wat heeft zich allemaal afgespeeld in de duistere werkruimte van illusionist Marcus Furore? Deze mysterieuze goochelaar hield ruim vijftig jaar geleden de bevolking in zijn greep met zijn illustere vertoningen. Tijdens zijn laatste voorstelling verdween hij plotseling van het podium, na een gruwelijk ongeluk met een toeschouwer. Toen een woedende menigte onder aanvoering van de dominee zijn schuilplaats tot de grond toe wilde afbranden, leek het lot van Marcus Furore bezegeld. Maar een meesterlijke manipulator is het publiek altijd een paar stappen voor…


Themes

Magic

Crime

Mystery

Thriller

Properties

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Statistics

29 likes

124 Escapetalk visitors

99.1% escaperate

Website

Visit website

Address

Sluisweg 2J
5145 PE, Waalwijk
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

107 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Maak je dagje Efteling nog net iets magischer...

Ik keek er hard uit naar deze kamer, door het thema, maar ook omdat ik wist dat Roy en Maurice de lat echt hoog hadden gelegd.
Hoogtijd om dus te gaan checken wat er juist gebouwd was in Waalwijk.

Onthaal:
Epic escape bevind zich op een industrieterrein en dat heeft als voordeel steeds dat je voor de deur kan parkeren.
Het was een blij weerziens met de heren, zeker na alle beperkingen ontrent corona.
We kregen een woordje uitleg over de hoe de kamer (zonder spoilers) tot stand was gekomen en natuurlijk in het kort de regels.

Kamer:
Tja hier draait het natuurlijk allemaal om hé. De inleiding vond ik enorm leuk en uniek in zijn soort. Niets is wat het lijkt kwam bij me op en daar betrapte ik me meermaals op.
En dan begint het! Het verhaal begint bijna theatraal, de wereld van Marcus Furore ontvouwt zich voor je, pakvol met details, sfeervol, maar nooit eng.
Je wordt ondergedompeld in zijn wereld, in zijn geheimen en dat doen ze enorm goed, met een groot oog voor detail, sfeer en beleving.
En dan denk je, tja belevingskamer, dag puzzels. Gelukkig niet. Meer nog, de puzzels zijn lekker pittig en gevarieerd.
Ook een goede variatie qua samenwerken, parallel werken en afwisseling, dat gecombineerd met een waanzinnig hintsysteem en sterke link met het thema maakt dit tot een compleet pakket.
Naar mate de kamer naar een einde gaat, wordt ook meer en meer duidelijk wat er juist is gebeurd, maar dat mag je zelf gaan ontdekken.

Conclusie:
Wel de kracht van deze kamer zit zich in het geheel. Je hebt niet 1 uitschieter, maar alles zit op 1 lijn. Sfeer, techniek, muziek, puzzels, verhaal, alles versterkt elkaar wanneer dat nodig is.
En dat is moeilijker dan het lijkt. Er zit namelijk zoveel detail in deze kamer, dat op het eerste zicht onbelangrijk lijkt, maar toch onbewust op je zintuigen inspeelt en dat werkt zo verhaalversterkend, zo onderdompelend dat alles vele malen geloofwaardiger overkomt.
Zie het als een Efteling attractie als escape room en dan kom je het dichtste in de buurt wat ze hier gebouwd hebben.

Onze grootste tip zou vooral zijn, net zoals bij Molly en andere totaalkamers, speel wat kamers voor je deze gaat spelen. Het geeft je de rust om meer te genieten/waarderen wat er hier gebouwd is.

En onthoudt:
Niets is wat het lijkt……


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Tijdsduur
 • Afwerking
 • Sfeer
 • Verhaal

  thomas076StefanbilipecasturiiEpic Escape Waalwijksilkebeerends

TheekopjeTheekopjeEscaperMember since: 2019 September 23 (62 rooms played)
Posted on: 2021 June 20

Een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer… toch?

Al vanaf het moment dat er twee prachtig vormgegeven visuals op de sociale media van epic-escape verschenen trok deze kamer enorm mijn aandacht. Maar hé, een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer, toch? Nadat de eerste reviews online verschenen werd onze nieuwsgierigheid des te meer getrokken en konden we het niet meer laten. Na een uitputtende werkdag kwamen we last-minute om 22:30 aan in Waalwijk. Het pand bevind zich op een toegankelijke locatie waar je de auto praktisch voor de deur kwijt kan. Hier werden we uiterst vriendelijk ontvangen door Maurice. Ongelofelijk fijn dat we op dit tijdstip nog terecht konden. De ontvangstruimte is dan wel niet de mooiste in zijn soort, toch is het van alle gemakken voorzien.

Ik waarschuw je alvast, deze review wordt lang. Er is zo veel te zeggen over deze kamer. Ik ga het zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk proberen te beschrijven, beginnende met de intro van Illusion. Zonder dat je er erg in hebt begint deze ervaring. Op een theatrale, originele, onverwachte, en grappige manier word je als speler geïntroduceerd tot het verhaal. De makers hebben dit qua timing briljant uitgedacht. Nu weten de mensen die mij kennen dat ik een hekel heb aan filmpjes vooraf. Voor hen wil ik graag 1 uitzondering maken. Want hoe Illusion dit doet is PRECIES hoe je een introductie-filmpje moet gebruiken. Kwalitatief gigantisch sterk en op een logische manier gebracht binnen de context.

Na een iets wat stroeve start begonnen we aan een onvergetelijke ervaring. De aankleding van deze escape lijkt op het eerste oog bescheiden. Maar zoals de pay-off al verklapt, niets is wat het lijkt. Naarmate we verder kwamen in het verhaal van Marcus Furore ontvouwde zich een Efteling-waardig decor. De aankleding van deze escape is “out of this world..” Elk detail, elk hoekje, elk stukje aankleding klopt. Alles is ook nog eens prachtig uitgelicht. Ik heb een aantal momenten gehad dat ik echt even stil stond en gewoon om me heen begon te kijken. En dan te bedenken dat er binnen die talloze objecten en details puzzels zitten verstopt.

De puzzels in illusion zijn uitdagend, origineel, en stuk voor stuk fantastisch verwerkt in het thema. Dat laatste is een van de dingen wat Illusion zo ongelofelijk goed maakt. Ik had als speler soms niet het idee dat ik bezig was met het oplossen van puzzels, maar eerder rond aan het neuzen was tussen de spulletjes van een illusionist. Een gevoel dat ik slechts 1 keer eerder heb gehad bij een kamer: de conciërge in Volkel. En dat is nog eens een compliment.

Dan ben ik nu aangekomen bij hetgeen wat deze ervaring zo onvergetelijk maakt: het verhaal. Vooraf aan deze escape word je als speler al verwent met een shitload aan stukjes verhaal. Eenmaal in de kamer zelf begaf ik me voor m’n gevoel niet in een escape room, maar in een verhaal. Een verhaal dat zich langzamerhand ontvouwde. En ondanks dat het verhaal nog aardig complex is en vol zit met details, is Illusion de eerste kamer ooit waarbij ik het volledige verhaal kon volgen en achteraf begreep. De manier waarop je als speler mee wordt genomen in dit dramatische sprookje is buitengewoon. Je aandacht word echt even weg gehaald van de puzzels en andere zaken waardoor je maar 1 ding kan doen, het volgen van een verhaal. Technisch mooi verwerkt, goed verstaanbaar, en bovenal ondersteund door een prachtige soundtrack.

Muziek is een van de dingen waar ik vrijwel altijd direct op let. Nu is dit vaak ook hetgeen wat eigenaren vergeten of onderschatten. Illusion is een perfect voorbeeld van hoe belangrijk een goede soundtrack is en wat voor bijdrage dit aan de ervaring geeft. Ik zou pagina’s lang kunnen schrijven over hoe goed de muziek in Illusion is, maar dat bespaar ik je, geloof me maar gewoon, hij is grandioos. Wat ik in deze review wel gezegd wil hebben, is hoe belangrijk de kwaliteit van het geluid is. Hoe goed een soundtrack ook kan zijn, als ik merk dat het uit een speakertje komt die boven me hangt is de ervaring al zo veel male minder. Bij Illusion was dit niet het geval. De muziek kwam niet uit een speaker, de muziek was IN de kamer. Je voelde de muziek letterlijk door je lichaam stromen. Investeer als eigenaar in een goede soundtrack en wat goede speakers met een subwoofer. Het maakt de ervaring zo veel intenser en geloofwaardiger.

Tot slot wil ik Maurice bedanken voor de service. Deze man heeft tot half 2 ’s nachts met volle overtuiging en passie verteld over de kamer. Hierbij moet ik Roy natuurlijk niet vergeten. Samen hebben zij een nieuw pareltje neergezet die in de top van Nederland hoort.

Ik denk dat ik nu wel genoeg heb gezegd, al blijf ik constant twijfelen of ik niks vergeten ben. Mocht je het tot hier hebben gelezen dan hoop ik dat ik 1 ding heb duidelijk gemaakt: ga deze kamer spelen, ga deze kamer beleven en laat je meeslepen in het ongelofelijk mooie, sprookjesachtige verhaal van Marcus Furore.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Totaalplaatje (alles klopt gewoon)
 • Service (wat een passie)
 • Geluidssysteem
 • Afwerking van hoog niveau
 • Sfeer d.m.v. belichting etc.
 • Waanzinnige intro
 • Puzzels in thema
 • Aankleding + atributen (DETAILS)
 • Efteling-waardig decor
 • SOUNDTRACK (kan er een CD komen?)
 • VERHAAL + storytelling
 • Geen!

  MiesssjaccopopinoEpic Escape Waalwijkbilipecasturii

PodgeekPodgeekJunior EscaperMember since: 2018 December 3 (27 rooms played)
Posted on: 2021 July 6

DIT IS GEEN ESCAPE ROOM!

Bij binnenkomst krijg je het meteen mee, dit is GEEN escape room. Deze fantastische kamer is gebouwd als een avontuur, waar je van de ene verbazing in de andere valt. Je krijgt lekker ruim de tijd, want het hoofddoel van de kamer is gewoon om alles mee te kunnen maken! De eigenaren onthalen je vaak zelf en vinden het fantastisch om over hun kamer te vertellen. Passie voor escape rooms als deze vind je tegenwoordig nog maar weinig in Nederland. Dit is MINIMAAL een van de top vijf escape rooms die ik ooit gespeeld heb.

Watch your back Kamer 237, want Illusion komt je halen!!!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • leuke puzzels
 • storytelling

  SandraIrismaddyEpic Escape Waalwijk

bilipebilipeJunior EscaperMember since: 2020 July 7 (49 rooms played)
Posted on: 2021 June 20

Bilipe is tevreden :)

Dit is hem dan; mijn allereerste review ooit.
Na ongeveer 35 kamers krijgt Illusion het plekje. Ik ga dit nooit vergeten. Wat een dondersgoede kamer, jemig.

Zelden heb ik zo'n meeslepend, diep, spannend, en prachtig verhaal meegemaakt in een Escaperoom. Er is zó goed over nagedacht, alles is duidelijk en wordt op een creatieve manier verteld. Het houdt je op de puntjes van je tenen. Mij heeft het in ieder geval écht geraakt.

De experience begon al voordat we er waren. Zelf vind ik het vaak naar als er van tevoren al te veel informatie weg wordt gegeven, of als je 80 documenten door moet lezen. Epic Escape daarentegen, doet dit ontzettend creatief. Van tevoren mochten wij het 'archief' online bekijken. Niet verplicht, maar wel leuk. Ik heb nog nooit zo veel dingen vrijwillig door zitten kijken en lezen. Er is zó veel aandacht in gestopt, en dat zie je overal in terug. Video's, krantenartikelen, foto's, posters, interviews, noem het maar op. Alles zelf ontworpen, en het ziet er oprecht verbazingwekkend prachtig uit! Ik had zo'n plezier in het doorkijken van al het gearchiveerde materiaal. Het design is prachtig, het acteer- en filmwerk spectaculair. Ik ben niet vaak van tevoren al zó erg onder de indruk.
Het trok me volledig mee. Het was allemaal niet verplicht, maar ik wilde mij zo graag verdiepen in het verhaal, ik wilde het mysterie van Marcus Furore ontrafelen. Ik werd er helemaal enthousiast van. En dit was nog maar het tipje van de ijsberg.

Na de afwachtende autorit kwamen we eindelijk aan bij Epic Escape, en de ervaring werd alleen maar beter. Onironisch waren mijn eerste woorden: "Jongens, het ruikt hier écht heel lekker". Ik zal je vertellen, als Escapetalk een statistiek had voor 'geur van de ontvangstruimte', zou ik een dikke tien geven, echt waar.
Maar goed, we gaan door naar de echte zaken.
Onze host, Maurice, creeërde voor mij gelijk een fijn gevoel van comfort en betrokkenheid. Ik zeg met zekerheid dat dit oprecht één van de gezelligste hosts is die ik heb gehad. Zijn enthousiasme en passie spat er van af, en daarmee brachr hij mij een onvergetelijke ervaring. Duizend maal dank! Ik zou graag nogmaals napraten tot half 2 's nachts.

Nou is het tijd voor de kamer zelf. Een uitzonderlijk creatieve intro, waarbij je je afvraagt of je nou stiekem al bent begonnen met de kamer. Niet is wat het lijkt. Ik had er oprecht gewoon zo veel plezier in, en vond het toch wel een beetje spannend. En ja hoor, een geslaagde introfilm. Ik zeg het niet vaak (nooit eigenlijk), maar deze introfilm was zo goed in thema, en sloot perfect aan op het verhaal en de kamer.

De overgangen en openbaringen waren zó episch, ik heb meerdere malen met kippenvel gestaan. Het decor is prachtig uitgewerkt, elk detail klopt. Je zou uren kunnen staren naar al het decor, ik overdrijf niet.
De muziek jongens. De muziek, de muziek, de muziek. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Werkelijk prachtige soundtrack. Er wordt met geluid en muziek perfect ingespeeld op de sfeer, en dit creeërt zulke memorabele momenten. Ik wou dat je dit op een CD mee kon nemen, zo erg heeft het mij geraakt.
En natuurlijk de puzzels. Zulke leuke en creatieve puzzels. Uiteraard ook in thema (net als het hintsysteem trouwens). Iedereen heeft een rol, en er is een lekkere flow en balans in het puzzelen en ervaren van de kamer.

Al met al is deze kamer een samenbundeling van perfectie. Verhaal, puzzels, muziek, techniek, setting, service. Alles samen vormt een onvergetelijke ervaring. We hebben ons doodgelachen, met mond open gestaan, bijna in tranen gezeten, en dat alles door deze ervaring. Geweldige avond gehad!
Tien, tien tien, en nog eens een tien voor Illusion van Epic Escape Waalwijk!

Als je deze kamer niet linea recta gaat boeken, kom ik je persoonlijk een bezoekje brengen.


- 𝒷𝒾𝓁𝒾𝓅𝑒
(つ◕౪◕)つ━☆゚.*・。゚


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Langer dan een uur
 • Uitstekend gebruik van ruimte en techniek
 • Extreem epische momenten
 • Design on point.
 • Archief van tevoren beschikbaar, prachtig
 • Zó veel werk in alles gestopt
 • Ontvangstruimte rook naar cranberry :)
 • Supergezellige en betrokken host: Maurice
 • Creatieve puzzels
 • Uitstekende intro
 • Tranenwekkende, memorabele muziek
 • Prachtig decor
 • Meeslepend verhaal (en duidelijk volgbaar!)
 • Foutje op Escapetalk, hoort in de top 10 te staan

  bilipecantholdme-wimEpic Escape Waalwijk

Absolute nummer 1

Inmiddels vele kamers mogen spelen. Deze kamer is van ongekend niveau. Wát een ervaring.

Aan alles is gedacht en de balans tussen aankleding, verhaallijn, verrassingen en puzzels is perfect.

Dit is geweldig! Je voelt de passie van de makers in heel de kamer!

Ga dit meemaken!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • ALLES!
 • Aankleding
 • Surprises
 • Verhaallijn

  niels_razenbergEpic Escape Waalwijk

delaet7delaet7Escape ApprenticeMember since: 2020 August 18 (16 rooms played)
Posted on: 2021 July 10

Nog nooit zo veel auditieve en visuele ervaring in één kamer gezien: net de Efteling!

Er is een nieuwe concurrent bij voor beste kamer van Nederland: Illusion van Epic Escape Waalwijk. De mannen hebben het niveau van 'beleving' in een kamer naar een nieuw niveau getrokken. Vooraf vertelden ze ons dat er 4 jaar werk in de kamer zit en dat is te zien. Alle ruimtes en effecten zijn betoverend en je waant je echt in het verhaal van een illusionist met alle daarbij horende effecten. Daarnaast is het krijgen van een hint hier ook iets speciaals. Fantastisch hoe de heren dit volledig in thema aangepakt hebben. Ik heb nog nooit zoiets eerder gezien in een kamer.

De puzzels zijn pittig, maar je krijgt 90 minuten de tijd en die tijd hadden wij ook wel nodig.

De heren vertelden ons achteraf dat hun belangrijkste doel het vertellen van een goed verhaal was. Ze vonden dat dit soms ontbrak in kamers. Nou, het vertellen van een verhaal is ze zeker gelukt! De manier waarop je de kamer ingeleid wordt is vernieuwend, net zoals de manier waarop het verhaal verteld wordt gedurende het spelen van de kamer. Ook het einde wordt aan je gepresenteerd op een manier die wij nog niet eerder gezien hadden, en maakte de 'filmische beleving' helemaal af.

Als je meteen een betoverende ervaring in een escape room wilt en van pittig puzzelen houdt moet je niet twijfelen en deze kamer direct boeken! Heb je wat minder ervaring, speel dan nog wat kamers en zorg dan dat je 'm daarna meteen boekt! Je wilt ook niet gelijk (een van) de beste kamer(s) spelen, toch? ;)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Storytelling
 • Enthousiasme, passie en service van de hosts
 • Hints krijgen op bijzondere manier
 • Verrassingen
 • Details
 • Visueel
 • Effecten
 • Audio!!!
 • Beleving
 • (Maar dat is als ik écht iets moet noemen...)
 • Puzzels lastig en daardoor soms wat langdradig

  kazEpic Escape Waalwijk

mitch2304mitch2304Escape ExpertMember since: 2018 November 26 (108 rooms played)
Posted on: 2021 July 4

Wat een sfeer

Na de vele 10en deze Escape geboekt en op naar Waalwijk!

Vriendelijk ontvangen en meteen de escape in. Na een bijzondere rondleiding belanden we direct in het avontuur wat echt vreselijk spectucalair begon. Dit was voor mij het gaafste effect van de hele escape. Ik stond echt te springen van enthousiasme!

De puzzels zijn een mix van moeilijk en wat makkelijkere puzzels, waarbij we met 4 personen echt de hele tijd moesten puzzelen. Hebben ons dus niet verveeld!

Het decor is echt heel mooi gemaakt wat echt een toevoeging is aan het spel!

Deze Escape is echt een van de weinige escapes die echt gebruik maakt van een volledig verhaal. Je hebt een duidelijk begin en een duidelijk einde, waar je op een gegeven moment onderdeel van bent!

Top escape! Aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Special effects
 • Begeleiders
 • Verhaal met een begin en een eind
 • Sfeer
 • Decor

  bilipeEpic Escape Waalwijk

Van kamer naar ervaring

Inleiding: De langverwachte 'Illusion' eindelijk open. Dat betekend spelen! Na een datum gepland te hebben konden wij op naar Waalwijk.
Gelegen op een industrieterrein, waar je als je eenmaal binnen bent niks meer van merkt

Ontvangst: We werden hartelijk ontvangen door Maurice en Tessa. Toen we op ons gemak zaten werden er wat dingen uitgelegd. Eenmaal aan de wandel werd er stukje bij beetje van het verhaal verteld. Maar waar uiteindelijk het verhaal duidelijk wordt is immersief en heb ik nog nooit gezien! Een oprechte unieke introductie.
Na verschillende 'wow en 'wtf' momentjes konden we onze puzzeltocht beginnen.

De kamer:
Heerlijke puzzels die zeer goed in het thema van Marcus Furore passen. Naarmate je de puzzels voltooid ontvouwt het verhaal zich. De wereld van de illusionist word duidelijk en geeft alleen maar meer te hopen op wat komt. Veel euforie momentjes die worden gevolgd door nog meer spanninng en euforie. Na nog véél meer 'wow' en 'wtf' momentjes hadden we het eind bereikt: Jammer, want we waren uit de wereld van Marcus Furore. En heel fijn, want we werden weer hartelijk ontvangen door onze begeleiders.

Achteraf
Napraten! Dat hoort gewoon bij een escape room, en zeker deze ervaring. Ik kon er niet over uit wat ze hier neer hebben gezet. Zo'n meeslepende en onderdompelende ervaring. Na even nagepraat en wat rond gekeken te hebben kregen we uitleg over het een en ander. Dat was geen overbodige luxe omdat er zoveel is om te zien, te doen en te beleven.
De afwerking in de verschillende ruimtes is fantastisch. Aan elk detail is gedacht en alles klopt. Van de vele licht effecten, muziekeffecten, soundtrack tot de gebruikte technieken en kleine verwijzingen. Effecten als pepper's ghost & projecties. Zeker het hintsysteem is uniek in zijn soort en past helemaal in het thema.

Conclusie
Team Epic Escape heeft daadwerkelijk een top kamer neergezet. Er is niks overdreven aan als ik zeg dat dit bij de top 10 kamers in Nederland hoort. Illusion is een ervaring die je nooit meer vergeet, en het maakt niet uit waar je vandaan komt. Heel de terugweg raak je er niet over uitgepraat. Het gevoel van omverblazen is ze heel goed gelukt.
Team Epic Escape, bedankt voor een fantastische avond en ervaring!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  89:59 min


 • Compleet andere wereld
 • Rijkelijk gedecoreerde ruimtes
 • Immersieve puzzels in thema
 • Doorlopende storytelling
 • Muziek & soundtrack
 • Showtechniek
 • Fantastische service

  bodyy_benignoEpic Escape Waalwijk

casturiicasturiiEscaperMember since: 2019 September 4 (62 rooms played)
Posted on: 2021 June 20

Twister Spelen met de Duivel

Oh jongens, dit wordt weer een lange review. Er valt een boel te zeggen over Illusion, de nieuwe kamer van Epic Escape. Bij ons begon het toen de eerste trailer vorig jaar maart online verscheen en ons verbaasde. Schijnbaar uit het niets kwam deze online te staan en waren wij al geïnteresseerd. De kwaliteit van deze trailer en de daaropvolgende teasers waren zo hoog dat wij al geboeid waren. Echter probeerden we nuchter te blijven. Het kon allemaal uiterlijke schijn zijn. Regel een goed team om indrukwekkende promo's te regelen en bouw ondertussen een middelmatige kamer. Het kon zomaar gebeuren. Echter waren wij geïnteresseerd genoeg om zelf de kamer te komen bezoeken.
Alvorens de kamer te bezoeken kun je online in het 'archief' van Waalwijk duiken om je onder te dompelen in het verhaal tot nu toe. Dit is niet zozeer nodig, maar het voegt natuurlijk wel wat toe aan de ervaring als je met wat voorkennis binnen komt. Tevens zijn de bestanden in dit archief fantastisch gemaakt en zetten ze al direct de toon voor de hele ervaring. Eenmaal op locatie kregen we van een van de eigenaren, Maurice, ook te horen dat alles binnen en buiten de kamer zelfgemaakt was. Geen outsourcing, geen ingehuurde mankracht, gewoon een sterke visie met ambitie en vaardigheid. Daarnaast was de kamer 90 minuten, altijd leuk. Onze verwachtingen waren nu wel hoog.

En dan begint het? Of niet? Of wel? Dit is misschien wel de meest bizarre introductie die ik ooit in een kamer heb meegemaakt. We waren zo de weg kwijt dat de lijn tussen realiteit en spel compleet verdwenen was. Props voor de eigenzinnigheid. Je krijgt ook het oude vertrouwde 'filmpje voor de kamer', MAAR dit is DE manier waarop escape rooms hun filmpjes zouden moeten doen. Er is geniaal nagedacht over interactie, effecten, sfeer, en verhaal. Speaking of which, dit verhaal is idioot goed en uniek. De storytelling is perfect. Elk stukje expositie is kraakhelder en goed mee te krijgen. De kamer stopt nooit om het verhaal in je strot te dauwen, maar gebruikt momenten van expositie juist om voort te bouwen op de spanning en de sfeer met muziek en licht. Ik heb maar één keer eerder gehad dat ik het verhaal van een room zo duidelijk mee kreeg en dat was bij De Conciërge. Voor mij voelde deze room alsof wij de hoofdpersonen waren in onze eigen film. Moment na moment, je zou het zo in de bioscoop kunnen zien. Van de torenhoge spanning tot het magische einde, het is duidelijk dat Illusion storytelling niet alleen begrijpt, maar ook tot het uiterste beheerst.

Werkelijk alles is in thema, zelfs de hints! Alle puzzels werken logisch in het verhaal en zijn stuk voor stuk passend. Daarnaast komen wat aangename verrassingen en een paar leuke twists op vertrouwde formules langs. De afwerking is daarbij vrijwel vlekkeloos. Zo veel mogelijk techniek is zo verwerkt dat je je niet uit de wereld van Illusion waant. Afijn, soms kijk je volop in een studiolamp, maar ik heb liever juist wel die geweldige lichteffecten die het biedt en dat ik dan even de lamp weg denk. Het decor is verder op filmisch niveau van detail, maar dit zou niks zijn zonder het geweldige sound design dat ons meermaals verblufte met hoe het de ervaring versterkte. Dit gaat hand in hand met de prachtige muziek, die wisselt van spannend en dramatisch tot stil en intiem op de juiste momenten. En eindelijk, EINDELIJK snapt een escape room eigenaar wat een goede geluidsinstallatie doet voor de ervaring! Het voelt echt alsof je in het geluid staat. Je bedenkt je niet dat het van een speaker komt ofzo, het geluid IS er echt! Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Goed. Geluid. Maakt. Je. Ervaring.
Daarnaast zijn er nog duizenden details die ik nu niet kan opnoemen die de ervaring verrijken. Heerlijk om te zien hoe veel moeite er is gedaan om deze kamer tot in de puntjes af te maken.

Alle props ook naar Maurice! Wij kwamen last minute om 22:30 langs en hij heeft tot 1:30 met ons de kamer besproken en van alles toegelicht. Elk verborgen detail (en de backstage disco functie) van de kamer is langs gekomen en ik kan alleen maar dankbaar zijn voor deze fantastische service. Maurice is duidelijk enthousiast over het vak en heeft een sterke visie. Na 4 jaar en ongeveer 10 auto's aan geld er aan gespendeerd te hebben heb je ook wel echt een absolute winnaar van een kamer.

Als er ooit nog plannen zijn voor een nieuwe ben ik er zo bij. Een absolute topkamer! Deze mag heeeeeeeeeeeeeel hoog komen te staan van mij. Kom zo snel mogelijk langs en laat jezelf betoveren door Illusion. Een meesterwerk en niets anders dan dat!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Zelfs de hints zijn in thema!
 • De eigenaar Maurice en zijn geweldige gastvrijheid
 • Langer dan 60 minuten
 • Eigen muziek waar je de CD van zou willen kopen
 • Filmische ervaring op nieuw niveau
 • Alles heerlijk in thema
 • 1001 details om van te genieten
 • Bizarre intro
 • Pacing is net goed
 • Spot on (hehe) lichteffecten
 • De geluidsinstallatie (Je staat IN het geluid!)
 • Sound design van jewelste
 • Decor op filmisch niveau
 • Afwerking is vrijwel vlekkeloos
 • Absurd goed verhaal met absurd goede storytelling
 • Ga je moeilijk doen of ga je gewoon genieten?

  bilipeEpic Escape Waalwijk

Anja (10 rooms played)
Posted on: 2021 September 10

Een fantastische ervaring

Dit is de beste escaperoom die ik gedaan heb. Het verhaal klopt helemaal, aan alles is gedacht! Beetje spannend was het wel!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Epic Escape Waalwijk

Mark (10 rooms played)
Posted on: 2021 September 10

Fantastisch

Wat een geweldige ervaring! Wat ons betreft klopte alles. Vet verhaal, fantastisch decor, leuke puzzels en de host gaat geweldig mee in het verhaal. De lat wordt hoog gelegd met deze escape room. De heren hebben alles zelf bedacht. Het film materiaal en muziek door hunzelf gemaakt. Fantastisch!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Alles
 • Geen

  Epic Escape Waalwijk

Miranda Bok (10 rooms played)
Posted on: 2021 September 10

Wauw wat een ervaring! Dikke aanrader!

Super tof gemaakt, tof verhaal, toffe puzzels. Niet te moeilijk maar ook niet te simpel. Echt goed gelachen en gezweet ;-) Super gastheer en service. Echt een aanrader! Één van de vetste die ik ooit gedaan heb.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Tof verhaal
 • Toffe puzzels
 • Mooie effecten
 • Geen

  Epic Escape Waalwijk

Janine (10 rooms played)
Posted on: 2021 September 10

Wauw! Ultieme escape beleving

Wat een bijzondere en magisch vette escape room is dit. Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal waarbij je van kamer naar kamer gaat. De escape is soms wel wat spannend voor de bangerikken onder ons (zoals ik haha). Regelmatig is het donker en klinken er harde geluiden als er iets gebeurd. Dit geeft wel een extra beleving en maakt de escape extra bijzonder. Naast het mooie verhaal, leuke opdrachten. Opdrachten zijn niet te moeilijk wat het juist leuk maakt. De aankleding, soort kamers en manier van ene naar andere kamer is echt fantastisch. Meest toffe escape room die ik gedaan heb tot dusver.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Grote belevenis
 • Toffe visuals
 • Goed bedacht verhaal
 • Mooi gemaakt
 • Origineel
 • Spannend

  Epic Escape Waalwijk

johanjohanEscape ApprenticeMember since: 2021 September 4 (14 rooms played)
Posted on: 2021 September 3

Super duper mega leuk

We hebben gewonne van de kamer en het was leuk en we vinden het ook een goede kamer


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • gewonne
 • lekker dichtbij
 • geen

  Epic Escape Waalwijk

lin1530lin1530Junior EscaperMember since: 2019 August 3 (39 rooms played)
Posted on: 2021 September 2

Fenomenaal

Illusion verdient echt een hoger plekje op escapetalk, want wat een topkamer is dit. Want wat Epic Escape claimt is terecht: dit is niet zomaar een escape room, het is een escape experience.

Vanaf de introductie word je in een verhaal gezogen waar je vervolgens meer dan een uur inzit. Een film bijna. Weinig escape rooms krijgen het zo goed voor elkaar om je te laten te vergeten dat je in een escape room bent. Je loopt een andere wereld in en die zit fantastisch in elkaar.

Epic Escape heeft een fenomenaal decor neergezet met een perfecte combinatie van puzzels en beleving. De techniek, de sfeer, de muziek (!!!), de speciale effecten, er valt heel veel over te zeggen maar je kunt het beste gewoon zelf in de magische wereld van Marcus Furore stappen en je laten verrassen door een van de beste kamers van dit moment.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Originele puzzels
 • Sfeer
 • Muziek
 • Techniek
 • Storytelling

  Epic Escape Waalwijk

Sanne (4 rooms played)
Posted on: 2021 September 1

Geweldige kamer!

We kwamen met hoge verwachtingen en die zijn helemaal waargemaakt. Zonder te veel te willen verklappen, hebben we genoten van de verrassingen en effecten die deze escape room in petto had. Ondanks de 90 minuten, redde we het niet binnen de tijd. We vonden het super dat we wat extra tijd kregen, zodat we wel op eigen houtje het hele spel konden doorlopen. Mooi ook om te horen met hoeveel passie de kamer is neergezet door de mannen. Chapeau!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels
 • Gastvrijheid
 • Het decor

  Epic Escape Waalwijk

Ge-wel-dig!

Deze 2 jongens hebben een fantastische escape room neergezet! Zintuigen worden geprikkeld en het heeft een ijzersterk verhaal! Ze weten je ook alles te vertellen over hun kamer en je voelt echt de passie!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:13 min

  Epic Escape Waalwijk

jeroen_ottojeroen_ottoJunior EscaperMember since: 2016 October 21 (13 rooms played)
Posted on: 2021 August 29

Magische escaperoom waarin je brand van nieuwsgierigheid om het raadsel te ontrafelen

Wat kan ik nog zeggen wat er nog niet gezegd is.

Vanaf de voorpret van de krantartikelen en videobeelden die je thuis al kunt bekijken, om al goed in het verhaal te komen, tot in de kamer zelf, alles klopt. Wat een goed verhaal, wat een fantastische aankleding, wat een leuk en uniek hintsysteem, wat een mooie muziek, wat een uitdagende puzzels en wat een super geweldige host team die er uren gefascineerd en passievol over kunnen vertellen. De kleinste details, de verwijzingen naar andere kamers, het tot stand komen van het verhaal, alles werd allemaal uitgelegd en als er geen andere groep was gekomen hadden we er waarschijnlijk nog gestaan.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • sfeer/aankleding
 • enthousiaste eigenaren
 • hintsysteem
 • realistische videobeelden
 • muziekcompositie
 • 90 minuten speeltijd
 • storytelling

  Epic Escape Waalwijk

Alles is een illusie ;)

De escaperoom is goed te bereiken met de auto en er is voldoende (gratis) parkeerplek. Het ligt dicht bij de snelweg. Bij aankomst stonden er 2 enthousiaste mensen op ons te wachten! Meteen een praatje maken, vragen naar vorige ervaringen etc. Dan betreedt je de kamer. Wat een introductie! Erg bijzonder in zijn soort :)

Het valt op hoeveel oog voor detail er is in deze escape room. Het geluid klopt, de lichten voegen ontzettend toe aan de sfeer en het decor is magisch te noemen. De special effects zijn uit deze wereld waardoor je je écht in het verhaal waant. Niet te vergeten: wat een creatieve puzzels, die ook aansluiten bij het thema. Uitdagend maar leuk (ook al begrepen wij 1 puzzel niet, oeps..).

Als je weet hoeveel tijd, geld en passie er in deze escape room (& beleving) is gegaan, waardeer je echt wat voor pareltje Roy en Maurice hier hebben neergezet. 4 jaar bouwen en dan is dit het resultaat. Iets om ontzettend trots op te zijn!

Ik zou het overigens aanraden, mocht je dit interessant vinden, om online in het archief alvast je in te lezen over het verhaal van Marcus Furore. Ga jij het raadsel oplossen? Ik ben benieuwd! Ik zou niet weten waarom deze kamer geen 10 verdient, want alles is zo prachtig in balans.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Uitdagende puzzels
 • Verhaal is uitgebreid
 • Geluid & licht spelen goed in op de ervaring
 • Het decor is magnifique
 • Goed bereikbaar
 • Doorlopen kamer na spelen
 • Napraten spelbegeleider & eigenaar

  Epic Escape Waalwijk

Kevin (5 rooms played)
Posted on: 2021 August 21

Verbazingwekkend en onverwacht

We hadden van te voren vernomen dat het een goede kamer was. Eenmaal begonnen gingen we compleet op in her verhaal. De storytelling is geweldig en de sfeer is mysterieus. De puzzels zitten prachtig in elkaar en alles sluit perfect aan. Deze kamer is aan te raden aan iedereen die van een goed verhaal houdt en die graag zichzelf onderdompelt in een belevenis!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spanning is in de juiste mate aanwezig
 • Sfeer is geweldig!
 • Puzzels zijn goed!
 • Storytelling is prachtig!

  Epic Escape Waalwijk

Presto!

Het grauwe industrieterrein doet niet vermoeden wat zich binnen de muren van Epic Escape afspeelt. De hosts zijn hartelijk, de ontvangstruimte praktisch met wat kleine puzzeltjes om de tijd door te komen als bonus. Vooraf wordt je al uitgenodigd om je in het verhaal te verdiepen middels een quizje, wat we natuurlijk braaf gedaan hadden. Het bleek geen must; het verhaal wordt nog een keer netjes samengevat in een goed geproduceerde intro-film. Vanaf het moment van de intro tot aan het einde van het spel wordt je helemaal meegezogen in het verhaal, mede dankzij de geavanceerde licht- en geluideffecten, fantastische decors en puzzels die perfect aansluiten bij het verhaal.

Zonder in detail te treden: de kamer is echt heel slim gebouwd en ik kan geen negatieve dingen bedenken. De volle 10 punten en een groot compliment voor de enthousiaste eigenaren.

4 spelers leek ideaal. Een zeer geschikte kamer voor ervaren spelers dankzij de originele elementen en puzzels.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:00 min


 • Sterke visuele ondersteuning
 • Sterke auditieve ondersteuning
 • Originele elementen
 • Puzzels passen binnen het verhaal
 • Verhaal staat centraal

  Epic Escape Waalwijk

Erik Boers (3 rooms played)
Posted on: 2021 August 21

Méér dan een escaperoom, het is een beleving!

Illusion is veel meer dan alleen een escaperoom. Het is totale beleving, die al begint bij de hartelijke en enthousiaste ontvangst door het personeel. Het is even zoeken op het industrieterrein, maar eenmaal binnen ben je direct onderdeel van het verhaal. In de escaperoom is veel techniek verwerkt, die je uitdaagt en verwonderd. Het motto “niets is wat het lijkt”, wordt eer aangedaan. Compliment ook aan het personeel die je zowel voor als na je escape op een leuke spontane manier helpt. Kortom een absolute aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Je wordt steeds weer verrast
 • Fantastisch persneel
 • Goed verhaal
 • Mooi getailleerd aangekleed
 • Verschillende technieken
 • Geen minpunten voor deze kamer

  Epic Escape Waalwijk

Henk (15 rooms played)
Posted on: 2021 August 18

Een themabeleving die maar door blijft gaan

Wat een ontzettend gave kamer is Illusion! De inleiding en de kamer, die rijkelijk gedecoreerd is en je middels allerlei effecten en spannende muziek helemaal meeneemt in het verhaal. Een must-do voor elke fan van escaperooms!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Muziek
 • Effecten
 • Verhaal
 • Thematisering

  Epic Escape Waalwijk

Next level storytelling!

Ga gewoon spelen. Tof verhaal, immersive, veel te doen en te zien. Niets is wat het lijkt....


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  Epic Escape Waalwijk

100% magisch!

Stop met zoeken naar DE beste escape experience die er is. Dit is hem! Letterlijk van het begin tot het eind wordt je in het verhaal gezogen en beleef je de ene na de andere verrassing onder begeleiding van prachtige muziek. Ik neem mijn petje (of in dit geval hoge hoed) af voor deze heren, want dit is hoe je een room wilt spelen. Reserveer snel! Je krijgt zeker geen spijt.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Effecten
 • Gastvrijheid
 • Puzzels
 • Originaliteit
 • Visuals
 • Muziek
 • Verlichting
 • Verhaal
 • Thematisatie

  Epic Escape Waalwijk

Lucie (20 rooms played)
Posted on: 2021 August 14

Magisch

Geweldige beleving! Creatieve, orginele puzzels en eigenaren met passie en enthousiasme.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Complete beleving: verhaal, aankleding en puzzels
 • Origineel

  Epic Escape Waalwijk

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Cost

More info

Date of visit*
Persons*
3 4 5 6
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Puzzles

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Puzzles

Were the puzzles challenging enough, achievable and in balance?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6

Name


6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional):


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great