Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Illusion

Waalwijk, Netherlands

Closed now

Top #11

90 minutes

3 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about Illusion

Ontdek de nieuwe Escape Room van Epic Escape Waalwijk: Illusion. Wat heeft zich allemaal afgespeeld in de duistere werkruimte van illusionist Marcus Furore? Deze mysterieuze goochelaar hield ruim vijftig jaar geleden de bevolking in zijn greep met zijn illustere vertoningen. Tijdens zijn laatste voorstelling verdween hij plotseling van het podium, na een gruwelijk ongeluk met een toeschouwer. Toen een woedende menigte onder aanvoering van de dominee zijn schuilplaats tot de grond toe wilde afbranden, leek het lot van Marcus Furore bezegeld. Maar een meesterlijke manipulator is het publiek altijd een paar stappen voor…


Themes

History

Magic

Crime

Mystery

Thriller

Properties

Not suitable if pregnant

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

191 likes

1451 visitors

96.6% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Sluisweg 2J
5145 PE, Waalwijk
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

558 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertMember since: 2019 September 23 (172 rooms played)
Posted on: 2021 june 21

Een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer… toch?

Al vanaf het moment dat er twee prachtig vormgegeven visuals op de sociale media van epic-escape verschenen trok deze kamer enorm mijn aandacht. Maar hé, een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer, toch? Nadat de eerste reviews online verschenen werd onze nieuwsgierigheid des te meer getrokken en konden we het niet meer laten. Na een uitputtende werkdag kwamen we last-minute om 22:30 aan in Waalwijk. Het pand bevind zich op een toegankelijke locatie waar je de auto praktisch voor de deur kwijt kan. Hier werden we uiterst vriendelijk ontvangen door Maurice. Ongelofelijk fijn dat we op dit tijdstip nog terecht konden. De ontvangstruimte is dan wel niet de mooiste in zijn soort, toch is het van alle gemakken voorzien.

Ik waarschuw je alvast, deze review wordt lang. Er is zo veel te zeggen over deze kamer. Ik ga het zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk proberen te beschrijven, beginnende met de intro van Illusion. Zonder dat je er erg in hebt begint deze ervaring. Op een theatrale, originele, onverwachte, en grappige manier word je als speler geïntroduceerd tot het verhaal. De makers hebben dit qua timing briljant uitgedacht. Nu weten de mensen die mij kennen dat ik een hekel heb aan filmpjes vooraf. Voor hen wil ik graag 1 uitzondering maken. Want hoe Illusion dit doet is PRECIES hoe je een introductie-filmpje moet gebruiken. Kwalitatief gigantisch sterk en op een logische manier gebracht binnen de context.

Na een iets wat stroeve start begonnen we aan een onvergetelijke ervaring. De aankleding van deze escape lijkt op het eerste oog bescheiden. Maar zoals de pay-off al verklapt, niets is wat het lijkt. Naarmate we verder kwamen in het verhaal van Marcus Furore ontvouwde zich een Efteling-waardig decor. De aankleding van deze escape is “out of this world..” Elk detail, elk hoekje, elk stukje aankleding klopt. Alles is ook nog eens prachtig uitgelicht. Ik heb een aantal momenten gehad dat ik echt even stil stond en gewoon om me heen begon te kijken. En dan te bedenken dat er binnen die talloze objecten en details puzzels zitten verstopt.

De puzzels in illusion zijn uitdagend, origineel, en stuk voor stuk fantastisch verwerkt in het thema. Dat laatste is een van de dingen wat Illusion zo ongelofelijk goed maakt. Ik had als speler soms niet het idee dat ik bezig was met het oplossen van puzzels, maar eerder rond aan het neuzen was tussen de spulletjes van een illusionist. Een gevoel dat ik slechts 1 keer eerder heb gehad bij een kamer: de conciërge in Volkel. En dat is nog eens een compliment.

Dan ben ik nu aangekomen bij hetgeen wat deze ervaring zo onvergetelijk maakt: het verhaal. Vooraf aan deze escape word je als speler al verwent met een shitload aan stukjes verhaal. Eenmaal in de kamer zelf begaf ik me voor m'n gevoel niet in een escape room, maar in een verhaal. Een verhaal dat zich langzamerhand ontvouwde. En ondanks dat het verhaal nog aardig complex is en vol zit met details, is Illusion de eerste kamer ooit waarbij ik het volledige verhaal kon volgen en achteraf begreep. De manier waarop je als speler mee wordt genomen in dit dramatische sprookje is buitengewoon. Je aandacht word echt even weg gehaald van de puzzels en andere zaken waardoor je maar 1 ding kan doen, het volgen van een verhaal. Technisch mooi verwerkt, goed verstaanbaar, en bovenal ondersteund door een prachtige soundtrack.

Muziek is een van de dingen waar ik vrijwel altijd direct op let. Nu is dit vaak ook hetgeen wat eigenaren vergeten of onderschatten. Illusion is een perfect voorbeeld van hoe belangrijk een goede soundtrack is en wat voor bijdrage dit aan de ervaring geeft. Ik zou pagina's lang kunnen schrijven over hoe goed de muziek in Illusion is, maar dat bespaar ik je, geloof me maar gewoon, hij is grandioos. Wat ik in deze review wel gezegd wil hebben, is hoe belangrijk de kwaliteit van het geluid is. Hoe goed een soundtrack ook kan zijn, als ik merk dat het uit een speakertje komt die boven me hangt is de ervaring al zo veel male minder. Bij Illusion was dit niet het geval. De muziek kwam niet uit een speaker, de muziek was IN de kamer. Je voelde de muziek letterlijk door je lichaam stromen. Investeer als eigenaar in een goede soundtrack en wat goede speakers met een subwoofer. Het maakt de ervaring zo veel intenser en geloofwaardiger.

Tot slot wil ik Maurice bedanken voor de service. Deze man heeft tot half 2 's nachts met volle overtuiging en passie verteld over de kamer. Hierbij moet ik Roy natuurlijk niet vergeten. Samen hebben zij een nieuw pareltje neergezet die in de top van Nederland hoort.

Ik denk dat ik nu wel genoeg heb gezegd, al blijf ik constant twijfelen of ik niks vergeten ben. Mocht je het tot hier hebben gelezen dan hoop ik dat ik 1 ding heb duidelijk gemaakt: ga deze kamer spelen, ga deze kamer beleven en laat je meeslepen in het ongelofelijk mooie, sprookjesachtige verhaal van Marcus Furore.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • VERHAAL + storytelling
 • SOUNDTRACK (kan er een CD komen?)
 • Efteling-waardig decor
 • Aankleding + atributen (DETAILS)
 • Puzzels in thema
 • Waanzinnige intro
 • Sfeer d.m.v. belichting etc.
 • Afwerking van hoog niveau
 • Geluidssysteem
 • Service (wat een passie)
 • Totaalplaatje (alles klopt gewoon)
 • Geen!

  Tom AdriaensenLiekSwanWepsieSabrinavaraoSharkstierDrs-jlcStanStefanjofemaMiesssjaccopopinoEpic Escape WaalwijkbilipeCasturii

Maak je dagje Efteling nog net iets magischer...

Ik keek er hard uit naar deze kamer, door het thema, maar ook omdat ik wist dat Roy en Maurice de lat echt hoog hadden gelegd.
Hoogtijd om dus te gaan checken wat er juist gebouwd was in Waalwijk.

Onthaal:
Epic escape bevind zich op een industrieterrein en dat heeft als voordeel steeds dat je voor de deur kan parkeren.
Het was een blij weerziens met de heren, zeker na alle beperkingen ontrent corona.
We kregen een woordje uitleg over de hoe de kamer (zonder spoilers) tot stand was gekomen en natuurlijk in het kort de regels.

Kamer:
Tja hier draait het natuurlijk allemaal om hé. De inleiding vond ik enorm leuk en uniek in zijn soort. Niets is wat het lijkt kwam bij me op en daar betrapte ik me meermaals op.
En dan begint het! Het verhaal begint bijna theatraal, de wereld van Marcus Furore ontvouwt zich voor je, pakvol met details, sfeervol, maar nooit eng.
Je wordt ondergedompeld in zijn wereld, in zijn geheimen en dat doen ze enorm goed, met een groot oog voor detail, sfeer en beleving.
En dan denk je, tja belevingskamer, dag puzzels. Gelukkig niet. Meer nog, de puzzels zijn lekker pittig en gevarieerd.
Ook een goede variatie qua samenwerken, parallel werken en afwisseling, dat gecombineerd met een waanzinnig hintsysteem en sterke link met het thema maakt dit tot een compleet pakket.
Naar mate de kamer naar een einde gaat, wordt ook meer en meer duidelijk wat er juist is gebeurd, maar dat mag je zelf gaan ontdekken.

Conclusie:
Wel de kracht van deze kamer zit zich in het geheel. Je hebt niet 1 uitschieter, maar alles zit op 1 lijn. Sfeer, techniek, muziek, puzzels, verhaal, alles versterkt elkaar wanneer dat nodig is.
En dat is moeilijker dan het lijkt. Er zit namelijk zoveel detail in deze kamer, dat op het eerste zicht onbelangrijk lijkt, maar toch onbewust op je zintuigen inspeelt en dat werkt zo verhaalversterkend, zo onderdompelend dat alles vele malen geloofwaardiger overkomt.
Zie het als een Efteling attractie als escape room en dan kom je het dichtste in de buurt wat ze hier gebouwd hebben.

Onze grootste tip zou vooral zijn, net zoals bij Molly en andere totaalkamers, speel wat kamers voor je deze gaat spelen. Het geeft je de rust om meer te genieten/waarderen wat er hier gebouwd is.

En onthoudt:
Niets is wat het lijkt……


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Afwerking
 • Tijdsduur

  Tom Adriaensenkim_veltmanStefanjofemathomas076StefanbilipeCasturiiEpic Escape Waalwijksilkebeerends

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (158 rooms played)
Posted on: 2021 october 15

Topper!

Het was eindelijk weer eens tijd voor een escape. Met het team dat aan Escapetalk werkt gingen we richting Waalwijk. Voor sommige zelfs de eerste ervaring met een escape room. Nou, die zijn in ieder geval met hun neus in de boter gevallen. Nadat we geparkeerd hadden (altijd handig, direct voor de deur), werden we hartelijk ontvangen en kon het spel beginnen.

Na een leuke intro konden we los! De tijd die je krijgt is perfect. Ik had tijdens het spelen af en toe het idee dat we al lang door de tijd zouden zijn, maar je hoeft daar niet zo mee bezig te zijn. We hebben heerlijk zitten puzzelen (niet te makkelijk, niet te moeilijk). We kregen op het juiste moment een hint en lieten ons ook voldoende zelf doorpuzzelen. Decor, verhaal (en manier van vertellen), details en reveals zijn super. Een echte beleving. Volgens mij gaf Yves aan dat het in de buurt komt van een Efteling attractie en dat kan ik onderschrijven. Het nalopen van de kamers en het leuke aandenken maakte het helemaal af.

Illusion staat volkomen terecht in de top 10 wat mij betreft.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  82:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Aandenken

  StanEpic Escape WaalwijkBoudewijnyour-escapedown-the-hatch

HAD IK NIET VERWACHT!

Niet dat de verwachtingen laag waren ofzo maar eerlijk gezegd gingen we Illusion even "meepakken" omdat we er de sympathieke Stan kennen en er toch voorbij moesten. Dus was de verrassing net zo groot wanneer bleek dat dit gewoon een PRACHT van een kamer is. Gewoon TOP. Wat heb ik hier van genoten. Het thema ligt mij sowieso al dus dat helpt bij mij misschien wel een beetje maar als je dan ziet hoeveel mooie decorstukken, prachtige video's, sound- en lighteffects, enz hier in verwerkt zijn dan word ik helemaal blij :-) Perfecte mix van puzzels en verhaal. Deze behoort absoluut bij de top van de benelux. GA BOEKEN, NU!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  68:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede begeleiding

  WepsiesjephanieMariekeStan

bilipebilipeEscape ExpertMember since: 2020 July 07 (170 rooms played)
Posted on: 2021 june 22

Bilipe is tevreden :)

Dit is hem dan; mijn allereerste review ooit.
Na ongeveer 35 kamers krijgt Illusion het plekje. Ik ga dit nooit vergeten. Wat een dondersgoede kamer, jemig.

Zelden heb ik zo'n meeslepend, diep, spannend, en prachtig verhaal meegemaakt in een Escaperoom. Er is zó goed over nagedacht, alles is duidelijk en wordt op een creatieve manier verteld. Het houdt je op de puntjes van je tenen. Mij heeft het in ieder geval écht geraakt.

De experience begon al voordat we er waren. Zelf vind ik het vaak naar als er van tevoren al te veel informatie weg wordt gegeven, of als je 80 documenten door moet lezen. Epic Escape daarentegen, doet dit ontzettend creatief. Van tevoren mochten wij het 'archief' online bekijken. Niet verplicht, maar wel leuk. Ik heb nog nooit zo veel dingen vrijwillig door zitten kijken en lezen. Er is zó veel aandacht in gestopt, en dat zie je overal in terug. Video's, krantenartikelen, foto's, posters, interviews, noem het maar op. Alles zelf ontworpen, en het ziet er oprecht verbazingwekkend prachtig uit! Ik had zo'n plezier in het doorkijken van al het gearchiveerde materiaal. Het design is prachtig, het acteer- en filmwerk spectaculair. Ik ben niet vaak van tevoren al zó erg onder de indruk.
Het trok me volledig mee. Het was allemaal niet verplicht, maar ik wilde mij zo graag verdiepen in het verhaal, ik wilde het mysterie van Marcus Furore ontrafelen. Ik werd er helemaal enthousiast van. En dit was nog maar het tipje van de ijsberg.

Na de afwachtende autorit kwamen we eindelijk aan bij Epic Escape, en de ervaring werd alleen maar beter. Onironisch waren mijn eerste woorden: "Jongens, het ruikt hier écht heel lekker". Ik zal je vertellen, als Escapetalk een statistiek had voor 'geur van de ontvangstruimte', zou ik een dikke tien geven, echt waar.
Maar goed, we gaan door naar de echte zaken.
Onze host, Maurice, creeërde voor mij gelijk een fijn gevoel van comfort en betrokkenheid. Ik zeg met zekerheid dat dit oprecht één van de gezelligste hosts is die ik heb gehad. Zijn enthousiasme en passie spat er van af, en daarmee brachr hij mij een onvergetelijke ervaring. Duizend maal dank! Ik zou graag nogmaals napraten tot half 2 's nachts.

Nou is het tijd voor de kamer zelf. Een uitzonderlijk creatieve intro, waarbij je je afvraagt of je nou stiekem al bent begonnen met de kamer. Niet is wat het lijkt. Ik had er oprecht gewoon zo veel plezier in, en vond het toch wel een beetje spannend. En ja hoor, een geslaagde introfilm. Ik zeg het niet vaak (nooit eigenlijk), maar deze introfilm was zo goed in thema, en sloot perfect aan op het verhaal en de kamer.

De overgangen en openbaringen waren zó episch, ik heb meerdere malen met kippenvel gestaan. Het decor is prachtig uitgewerkt, elk detail klopt. Je zou uren kunnen staren naar al het decor, ik overdrijf niet.
De muziek jongens. De muziek, de muziek, de muziek. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Werkelijk prachtige soundtrack. Er wordt met geluid en muziek perfect ingespeeld op de sfeer, en dit creeërt zulke memorabele momenten. Ik wou dat je dit op een CD mee kon nemen, zo erg heeft het mij geraakt.
En natuurlijk de puzzels. Zulke leuke en creatieve puzzels. Uiteraard ook in thema (net als het hintsysteem trouwens). Iedereen heeft een rol, en er is een lekkere flow en balans in het puzzelen en ervaren van de kamer.

Al met al is deze kamer een samenbundeling van perfectie. Verhaal, puzzels, muziek, techniek, setting, service. Alles samen vormt een onvergetelijke ervaring. We hebben ons doodgelachen, met mond open gestaan, bijna in tranen gezeten, en dat alles door deze ervaring. Geweldige avond gehad!
Tien, tien tien, en nog eens een tien voor Illusion van Epic Escape Waalwijk!

Als je deze kamer niet linea recta gaat boeken, kom ik je persoonlijk een bezoekje brengen.


- 𝒷𝒾𝓁𝒾𝓅𝑒 (つ◕౪◕)つ━☆゚.*・。゚


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Meeslepend verhaal (en duidelijk volgbaar!)
 • Prachtig decor
 • Tranenwekkende, memorabele muziek
 • Uitstekende intro
 • Creatieve puzzels
 • Supergezellige en betrokken host: Maurice
 • Ontvangstruimte rook naar cranberry :)
 • Zó veel werk in alles gestopt
 • Archief van tevoren beschikbaar, prachtig
 • Design on point.
 • Extreem epische momenten
 • Uitstekend gebruik van ruimte en techniek
 • Langer dan een uur
 • Foutje op Escapetalk, hoort in de top 10 te staan

  Casturiibilipecantholdme-wimEpic Escape Waalwijk

BoudewijnBoudewijnEscape ApprenticeMember since: 2021 August 30 (1 room played)
Posted on: 2021 october 19

Fantastisch

Als eerste escaperoom ooit, was dit een bijzondere en boven al hele toffe ervaring. Super vet verhaal met leuke story telling en veel interessante (maar soms ook lastige) puzzels. Heel mooi decor en gezellige gastheren die je graag nog het een en andere willen uitleggen over de totstandkoming van de locatie.

Een echte aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  82:17 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

  BoudewijnEpic Escape WaalwijkPim

PodgeekPodgeekJunior EscaperMember since: 2018 December 03 (27 rooms played)
Posted on: 2021 july 07

DIT IS GEEN ESCAPE ROOM!

Bij binnenkomst krijg je het meteen mee, dit is GEEN escape room. Deze fantastische kamer is gebouwd als een avontuur, waar je van de ene verbazing in de andere valt. Je krijgt lekker ruim de tijd, want het hoofddoel van de kamer is gewoon om alles mee te kunnen maken! De eigenaren onthalen je vaak zelf en vinden het fantastisch om over hun kamer te vertellen. Passie voor escape rooms als deze vind je tegenwoordig nog maar weinig in Nederland. Dit is MINIMAAL een van de top vijf escape rooms die ik ooit gespeeld heb.

Watch your back Kamer 237, want Illusion komt je halen!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • storytelling
 • leuke puzzels

  Domina TempusmaddyEpic Escape Waalwijk

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (277 rooms played)
Posted on: 2021 june 21

Twister Spelen met de Duivel

Oh jongens, dit wordt weer een lange review. Er valt een boel te zeggen over Illusion, de nieuwe kamer van Epic Escape. Bij ons begon het toen de eerste trailer vorig jaar maart online verscheen en ons verbaasde. Schijnbaar uit het niets kwam deze online te staan en waren wij al geïnteresseerd. De kwaliteit van deze trailer en de daaropvolgende teasers waren zo hoog dat wij al geboeid waren. Echter probeerden we nuchter te blijven. Het kon allemaal uiterlijke schijn zijn. Regel een goed team om indrukwekkende promo's te regelen en bouw ondertussen een middelmatige kamer. Het kon zomaar gebeuren. Echter waren wij geïnteresseerd genoeg om zelf de kamer te komen bezoeken.
Alvorens de kamer te bezoeken kun je online in het 'archief' van Waalwijk duiken om je onder te dompelen in het verhaal tot nu toe. Dit is niet zozeer nodig, maar het voegt natuurlijk wel wat toe aan de ervaring als je met wat voorkennis binnen komt. Tevens zijn de bestanden in dit archief fantastisch gemaakt en zetten ze al direct de toon voor de hele ervaring. Eenmaal op locatie kregen we van een van de eigenaren, Maurice, ook te horen dat alles binnen en buiten de kamer zelfgemaakt was. Geen outsourcing, geen ingehuurde mankracht, gewoon een sterke visie met ambitie en vaardigheid. Daarnaast was de kamer 90 minuten, altijd leuk. Onze verwachtingen waren nu wel hoog.

En dan begint het? Of niet? Of wel? Dit is misschien wel de meest bizarre introductie die ik ooit in een kamer heb meegemaakt. We waren zo de weg kwijt dat de lijn tussen realiteit en spel compleet verdwenen was. Props voor de eigenzinnigheid. Je krijgt ook het oude vertrouwde 'filmpje voor de kamer', MAAR dit is DE manier waarop escape rooms hun filmpjes zouden moeten doen. Er is geniaal nagedacht over interactie, effecten, sfeer, en verhaal. Speaking of which, dit verhaal is idioot goed en uniek. De storytelling is perfect. Elk stukje expositie is kraakhelder en goed mee te krijgen. De kamer stopt nooit om het verhaal in je strot te dauwen, maar gebruikt momenten van expositie juist om voort te bouwen op de spanning en de sfeer met muziek en licht. Ik heb maar één keer eerder gehad dat ik het verhaal van een room zo duidelijk mee kreeg en dat was bij De Conciërge. Voor mij voelde deze room alsof wij de hoofdpersonen waren in onze eigen film. Moment na moment, je zou het zo in de bioscoop kunnen zien. Van de torenhoge spanning tot het magische einde, het is duidelijk dat Illusion storytelling niet alleen begrijpt, maar ook tot het uiterste beheerst.

Werkelijk alles is in thema, zelfs de hints! Alle puzzels werken logisch in het verhaal en zijn stuk voor stuk passend. Daarnaast komen wat aangename verrassingen en een paar leuke twists op vertrouwde formules langs. De afwerking is daarbij vrijwel vlekkeloos. Zo veel mogelijk techniek is zo verwerkt dat je je niet uit de wereld van Illusion waant. Afijn, soms kijk je volop in een studiolamp, maar ik heb liever juist wel die geweldige lichteffecten die het biedt en dat ik dan even de lamp weg denk. Het decor is verder op filmisch niveau van detail, maar dit zou niks zijn zonder het geweldige sound design dat ons meermaals verblufte met hoe het de ervaring versterkte. Dit gaat hand in hand met de prachtige muziek, die wisselt van spannend en dramatisch tot stil en intiem op de juiste momenten. En eindelijk, EINDELIJK snapt een escape room eigenaar wat een goede geluidsinstallatie doet voor de ervaring! Het voelt echt alsof je in het geluid staat. Je bedenkt je niet dat het van een speaker komt ofzo, het geluid IS er echt! Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Goed. Geluid. Maakt. Je. Ervaring.
Daarnaast zijn er nog duizenden details die ik nu niet kan opnoemen die de ervaring verrijken. Heerlijk om te zien hoe veel moeite er is gedaan om deze kamer tot in de puntjes af te maken.

Alle props ook naar Maurice! Wij kwamen last minute om 22:30 langs en hij heeft tot 1:30 met ons de kamer besproken en van alles toegelicht. Elk verborgen detail (en de backstage disco functie) van de kamer is langs gekomen en ik kan alleen maar dankbaar zijn voor deze fantastische service. Maurice is duidelijk enthousiast over het vak en heeft een sterke visie. Na 4 jaar en ongeveer 10 auto's aan geld er aan gespendeerd te hebben heb je ook wel echt een absolute winnaar van een kamer.

Als er ooit nog plannen zijn voor een nieuwe ben ik er zo bij. Een absolute topkamer! Deze mag heeeeeeeeeeeeeel hoog komen te staan van mij. Kom zo snel mogelijk langs en laat jezelf betoveren door Illusion. Een meesterwerk en niets anders dan dat!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Absurd goed verhaal met absurd goede storytelling
 • Afwerking is vrijwel vlekkeloos
 • Decor op filmisch niveau
 • Sound design van jewelste
 • De geluidsinstallatie (Je staat IN het geluid!)
 • Spot on (hehe) lichteffecten
 • Pacing is net goed
 • Bizarre intro
 • 1001 details om van te genieten
 • Alles heerlijk in thema
 • Filmische ervaring op nieuw niveau
 • Eigen muziek waar je de CD van zou willen kopen
 • Langer dan 60 minuten
 • De eigenaar Maurice en zijn geweldige gastvrijheid
 • Zelfs de hints zijn in thema!
 • Ga je moeilijk doen of ga je gewoon genieten?

  jofemabilipeEpic Escape Waalwijk

Lorenzo

Top kamer, top concept, kei gezellig


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  Huub_91RandomYouri

DvdVaartDvdVaartJunior EscaperMember since: 2022 June 12 (30 rooms played)
Posted on: 2023 october 26

Betoverende kamer!

We kregen vooraf veel informatie opgestuurd, om alvast de archieven in te duiken en het verhaal van Marcus Furore te lezen.
Goed voorbereid melden we ons om te helpen het mysterie te ontrafelen.

We werden ontzettend hartelijk ontvangen door Youri die ons nog even wat kennis liet maken met wat details van het verhaal achter Marcus Furore.
Onverwachts waren we ineens onderdeel van het mysterie.
De magie was duidelijk aanwezig en we hebben onze trukendoos opengetrokken om het verhaal van Marcus Furore te ontrafelen.

Dat is gelukt! Maar zoals het echte illusionisten betaamt: we vertellen het geheim niet verder. Één ding willen we in ieder geval kwijt: 'niets is wat het lijkt'.

Dit was een geweldige tot nu toe ongeëvenaarde betoverende ervaring die alle zintuigen prikkelde.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Eigenlijk alles
 • Aankleding

  DvdVaartRandomYouri

MaureenEnIanMaureenEnIanJunior EscaperMember since: 2023 August 23 (18 rooms played)
Posted on: 2023 august 23

Tot nu toe de gaafste escape die ik gespeeld heb!

Heel veel verhalen gehoord over deze escape room en alle verhalen waren meer dan waar! Hoe snel we alles ook wilde doen, we namen toch vaak genoeg de tijd om nog even “terug” te kijken! De effecten in de kamer waren echt geweldig. En vaak genoeg geschrokken ;) Een kamer om nooit te vergeten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  MaureenEnIanRandomYouri

TamaraTamaraJunior EscaperMember since: 2022 November 06 (54 rooms played)
Posted on: 2022 november 06

GAAF

Goede intro, je zit meteen in het verhaal. Deze escape room is goed in thema en er zitten veel verrassende aspecten in.
Een echte aanrader.

Hele vriendelijke ontvangst en gezellige gasten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  61:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

  TamaraRandomYouri

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (235 rooms played)
Posted on: 2022 january 13

Wat een Furore!

Met de ‘Verblauwkes' (4 personen) zijn we afgereisd naar Waalwijk, waar we bij Epic Escape Waalwijk de escape room ‘Illiosion' gingen spelen. Hier had ik veel van gehoord en deze stond al lang op mijn lijstje. Toen we binnen kwamen troffen we een bekende uit ons eigen dorp. Hij zou onze host zijn voor deze escape ervaring. Dat is natuurlijk een super leuke toevoeging. Leuk ook om hem te zien shinen bij zijn ‘intropraatje', wat niet een standaard praatje is. Je zou haast kunnen spreken van een performance.

De opening van deze escape room is echt top! Ik ga er niet te diep op in, want dan zou ik wel eens het één en ander weg kunnen geven en dat zou jammer zijn voor de ervaring. Maar zo'n opening heb ik zelden gezien in een escape room, dus eigenlijk alleen al daarvoor zou je naar Waalwijk moeten komen.

Tijdens het spelen van de kamer is het verrassing op verrassing. De Illision is een echte belevingskamer wat mij betreft. En daarbij ook nog eens een hele goede belevingskamer. De decoratie is geweldig gedaan, de geluid- en lichteffecten zijn on point en al het visuele is met de hoogste nauwkeurigheid neergezet.

Op dat laatste wil ik iets dieper in gaan. Ik stoor me niet vaak in escape rooms, omdat ik eigenlijk altijd wel kan waarderen wat een maker heeft neergezet. Als ik me dan – in het algemeen – ergens aan stoor zijn het introfilmpjes óf filmpjes die heel amateuristisch zijn. Ik heb wel eens kamers gespeeld die er fantastisch uitzagen, maar waarbij de filmpjes wel uit de jaren 70 lijken te komen. Daarbij vind ik lange filmpjes altijd afdoen aan de ervaring. Probeer suggestief te zijn in het vertellen van een verhaal, dat zou mijn tip zijn aan escape room makers. Echter alles wat ik in deze alinea heb geschreven is onderuit gehaald door de Illision. Het kan dus wél! Ook weer zonder te spoilen; maar hier is alles wat visueel is een lust voor het oog en sluit het naadloos aan binnen het thema en verhaal.

Het aller beste van deze escape room vind ik het verhaal. Ik heb zelden zo een waterdicht verhaal gezien in een escape room als bij deze. Je kunt aan alles zien dat de meeste aandacht is uitgegaan naar; hoe vertel ik zo goed mogelijk een verhaal, waarbij er géén plotholes zijn en alles kan worden uitgelegd en verklaard. Het zou mij niets verbazen als de makers van deze escape room ooit een roman gaan schrijven en als ze dat gaan doen, dan wil ik ‘m lezen.

De kamer is voornamelijk parallel, wat bekent dat er genoeg te puzzelen is voor iedereen tegelijkertijd. Persoonlijk vond ik de puzzels ontzettend lastig (althans sommige). Het is lang geleden dat we echt vast liepen bij het puzzelen. Dus de kamer is naast een belevingskamer ook een echte uitdaging. We hadden veel hints nodig en dat was ook niet erg, want in deze kamer zit een super mooi en origineel hintsysteem wat ook weer fantastisch aansluit bij het thema en het verhaal.

We zijn – wonder boven wonder – binnen de tijd ontsnapt. Daarna zijn we met de host de hele kamer doorgelopen en kregen we naast uitleg over de puzzels ook een kleine ‘making of'. Ook hierbij was ik weer verbaasd over de easter eggs en details die naadloos in het verhaal en thema passen. Ik waardeer het ontzettend als een host de tijd neemt om na te bespreken. Hele grote plus dus!

Al bij al; Dit is een kamer die je gespeeld moet hebben, ook al moet je er wat verder voor reizen. Als je – net als ik – houdt van het wandelen door een verhaal (een film waarin jij de hoofdrol speelt), dan zou ik nu nog naar m'n laptop rennen en een reservering plaatsen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 6 personen. De kamer is parallel, dus voor iedereen is er voldoende te doen (persoonlijk vind ik 6 altijd een beetje veel, dus 3 á 4 personen zou ik aanraden).
- Vergeet tijdens het puzzelen niet om je heen te kijken en de details in je op te nemen 😉
- Als je van belevingskamers houdt en van goede verhalen MOET je deze kamer gedaan hebben.

Epic Escape Waalwijk, bedankt voor deze geweldige ervaring! Jullie staan terecht in de top 10 van escapetalk.nl. Excuses voor de (veel te) lange review… Ik ben nou eenmaal lang van stof en ik raak maar niet uitgepraat over hoe fantastisch deze kamer in elkaar zit. You're doing a great job!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Verblauwkes

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Visuele techniek
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Origineel
 • Details

  Stansjephanie

Ge-wel-dig!

Deze 2 jongens hebben een fantastische escape room neergezet! Zintuigen worden geprikkeld en het heeft een ijzersterk verhaal! Ze weten je ook alles te vertellen over hun kamer en je voelt echt de passie!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:13 min

  anne_ter_horstEpic Escape Waalwijk

100% magisch!

Stop met zoeken naar DE beste escape experience die er is. Dit is hem! Letterlijk van het begin tot het eind wordt je in het verhaal gezogen en beleef je de ene na de andere verrassing onder begeleiding van prachtige muziek. Ik neem mijn petje (of in dit geval hoge hoed) af voor deze heren, want dit is hoe je een room wilt spelen. Reserveer snel! Je krijgt zeker geen spijt.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Thematisatie
 • Verhaal
 • Verlichting
 • Muziek
 • Visuals
 • Originaliteit
 • Puzzels
 • Gastvrijheid
 • Effecten

  tomtheescaperEpic Escape Waalwijk

Absolute nummer 1

Inmiddels vele kamers mogen spelen. Deze kamer is van ongekend niveau. Wát een ervaring.

Aan alles is gedacht en de balans tussen aankleding, verhaallijn, verrassingen en puzzels is perfect.

Dit is geweldig! Je voelt de passie van de makers in heel de kamer!

Ga dit meemaken!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Verhaallijn
 • Surprises
 • Aankleding
 • ALLES!

  niels_razenbergEpic Escape Waalwijk

mitch2304mitch2304Escape MasterMember since: 2018 November 26 (213 rooms played)
Posted on: 2021 july 04

Wat een sfeer

Na de vele 10en deze Escape geboekt en op naar Waalwijk!

Vriendelijk ontvangen en meteen de escape in. Na een bijzondere rondleiding belanden we direct in het avontuur wat echt vreselijk spectucalair begon. Dit was voor mij het gaafste effect van de hele escape. Ik stond echt te springen van enthousiasme!

De puzzels zijn een mix van moeilijk en wat makkelijkere puzzels, waarbij we met 4 personen echt de hele tijd moesten puzzelen. Hebben ons dus niet verveeld!

Het decor is echt heel mooi gemaakt wat echt een toevoeging is aan het spel!

Deze Escape is echt een van de weinige escapes die echt gebruik maakt van een volledig verhaal. Je hebt een duidelijk begin en een duidelijk einde, waar je op een gegeven moment onderdeel van bent!

Top escape! Aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Sfeer
 • Verhaal met een begin en een eind
 • Begeleiders
 • Special effects

  bilipeEpic Escape Waalwijk

tim_van_muntim_van_munEscaperMember since: 2020 March 22 (56 rooms played)
Posted on: 2021 june 30

Van kamer naar ervaring

Inleiding: De langverwachte 'Illusion' eindelijk open. Dat betekend spelen! Na een datum gepland te hebben konden wij op naar Waalwijk.
Gelegen op een industrieterrein, waar je als je eenmaal binnen bent niks meer van merkt

Ontvangst: We werden hartelijk ontvangen door Maurice en Tessa. Toen we op ons gemak zaten werden er wat dingen uitgelegd. Eenmaal aan de wandel werd er stukje bij beetje van het verhaal verteld. Maar waar uiteindelijk het verhaal duidelijk wordt is immersief en heb ik nog nooit gezien! Een oprechte unieke introductie.
Na verschillende 'wow en 'wtf' momentjes konden we onze puzzeltocht beginnen.

De kamer:
Heerlijke puzzels die zeer goed in het thema van Marcus Furore passen. Naarmate je de puzzels voltooid ontvouwt het verhaal zich. De wereld van de illusionist word duidelijk en geeft alleen maar meer te hopen op wat komt. Veel euforie momentjes die worden gevolgd door nog meer spanninng en euforie. Na nog véél meer 'wow' en 'wtf' momentjes hadden we het eind bereikt: Jammer, want we waren uit de wereld van Marcus Furore. En heel fijn, want we werden weer hartelijk ontvangen door onze begeleiders.

Achteraf
Napraten! Dat hoort gewoon bij een escape room, en zeker deze ervaring. Ik kon er niet over uit wat ze hier neer hebben gezet. Zo'n meeslepende en onderdompelende ervaring. Na even nagepraat en wat rond gekeken te hebben kregen we uitleg over het een en ander. Dat was geen overbodige luxe omdat er zoveel is om te zien, te doen en te beleven.
De afwerking in de verschillende ruimtes is fantastisch. Aan elk detail is gedacht en alles klopt. Van de vele licht effecten, muziekeffecten, soundtrack tot de gebruikte technieken en kleine verwijzingen. Effecten als pepper's ghost & projecties. Zeker het hintsysteem is uniek in zijn soort en past helemaal in het thema.

Conclusie
Team Epic Escape heeft daadwerkelijk een top kamer neergezet. Er is niks overdreven aan als ik zeg dat dit bij de top 10 kamers in Nederland hoort. Illusion is een ervaring die je nooit meer vergeet, en het maakt niet uit waar je vandaan komt. Heel de terugweg raak je er niet over uitgepraat. Het gevoel van omverblazen is ze heel goed gelukt.
Team Epic Escape, bedankt voor een fantastische avond en ervaring!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  89:59 min


 • Fantastische service
 • Showtechniek
 • Muziek & soundtrack
 • Doorlopende storytelling
 • Immersieve puzzels in thema
 • Rijkelijk gedecoreerde ruimtes
 • Compleet andere wereld

  bodyy_benignoEpic Escape Waalwijk

Martijn (50 rooms played)
Posted on: 2024 june 15

Niet is wat het lijkt

Laten we beginnen met het ontvangst. Wat een enthousiasme van Youri, heel leuk. 10 pluspunten als je al zo wordt ontvangen.

De kamer zelf was echt mooi en origineel opgezet, goede effecten maar vooral ook leuk om te spelen.
De puzzels zijn afwisselend maar ook uitdagend.

Dikke aanrader dus!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  87:12 min

  RandomYouri

Niets is wat het lijkt!

Echt waar deze escape room kunnen we maar met een woord omschrijven “ WOW”
De escape room klopt van begin tot eind en begint de beleving al vanaf de eerste stap over de drempel. We hebben erg genoten van de kamer en vielen van de ene verbazing in de andere.
Wat was dit een geweldige escape room!

Groetjes De lockbusters,

Eva,Jeske en Noa


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes  83:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad

  Dennis Hahndiek

HendigHendigEscaperMember since: 2021 November 24 (36 rooms played)
Posted on: 2024 may 30

Niets is wat het lijkt!

Vandaag met team VAMA naar Waalwijk gereden om weer een kamer van onze wishlist af te strepen.
We werden ontvangen door een zeer vriendelijke Youri ( alleen op deze manier is de spelling juist!) die ons meetrok in het verleden van Marcus Furore.

De kamer is fantastisch mooi ingericht met echte artefacten uit de tijd van Furore en dat maakt de sfeer alleen maar beter.
We hebben ons heel erg vermaakt met de puzzels. Ook het licht en geluid is een extra vermelding waard.

Deze kamer is zeer aan te raden.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  72:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  RandomYouri

GijssambeekGijssambeekEscape GuruMember since: 2022 January 01 (169 rooms played)
Posted on: 2024 june 08

Abracadabara?

Vandaag spelen we Illusion, voor mij zelfs de tweede keer! Dit was ooit kamer nummer 6 voor mij, en nu ruim 140 kamers verder was het tijd om mijn companions ‘’De Schuddebuikjes’’ eens mee te nemen in dit magische avontuur, en wat vond ik dit wederom fantastisch!

Je krijgt op voorhand an de mogelijkheid om jezelf te verdiepen in dit verhaal, dit is super tof en uitgebreid gedaan en maakt het voor mij daarom een verhaal gedreven escape room.
Deze kamer is prachtig aangekleed van begin tot eind, daarbij zijn alle puzzels ook nog een fantastisch verwerkt in het thema. Alle handelingen die je doet zijn logisch passend in het verhaal en dat is ontzettend knap gedaan. Waarom ik altijd liefde heb gehad voor deze kamer is duidelijk, het verhaal.. veel kamers hebben een spannend verhaal en trekken je mee door middel van angst, maar dit verhaal is simpelweg prachtig, mooi een lichtelijk ontroerend. Een kamer die zeker in de top van Nederland hoort!

Mensen van Epic Escape, ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en service!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 5 persons

Team: De Schuddebuikjes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica

  DeanvanSoest

Sophie (1 room played)
Posted on: 2024 april 12

Overweldigend positief

Voor ons was het de eerste keer om een escape room te doen. Bij aanvang vertelde Youri dat het daarom wellicht een uitdaging zou gaan worden.

Maar ondanks dat het ons niet al te makkelijk afging, hebben wij ontzettend genoten! Hulp vanuit het team kwam op het juiste moment en we hebben erg veel plezier gehad. Gelachen, geschrokken en genoten.
Dankjewel voor deze gave ervaring, Youri en Lorenzo ;)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  RandomYouri

roelroelEscape ApprenticeMember since: 2020 February 15 (5 rooms played)
Posted on: 2024 march 30

Geweldig!

We werden hartelijk ontvangen door Yoeri en zijn collega Lorenzo, die ons meteen op ons gemak stelden. De escape room was goed ontworpen met een mix van uitdagende en leuke puzzels die perfect in het thema pasten. De sfeer was geweldig en de tijd vloog voorbij! Zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een spannend avontuur en een geweldige tijd wil beleven.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  87:51 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  RandomYouri

Theo (20 rooms played)
Posted on: 2024 march 24

Magische ervaring!

Wat een geweldige kamer is dit. Alles op en top afgewerkt en een goed uitgewerkt verhaal.
Medewerkers Youri en Noah waren ook super leuk en gastvrij en gaven het een extra dimensie.
Top kamer die je zeker moet spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  RandomYouri

Fantastisch

Echt een geweldige kamer waar je geen benul hebt van tijd. Het personeel: Youri en Dennis deden het echt zo goed. Vanaf dat je binnenkomt totdat je de deur uitgaat blijf je in de sfeer van de kamer. Ook de details in de kamer waren echt goed!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal

  RandomYouri

Load more reviews