Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Vaudeville

Breda , Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 12 (Recommended: 3)

12 year

Read reviews

More about Vaudeville

Travel back in time, to the time of Vaudeville-theater and curiosity cabinets. You can visit the colourful, admirable house of late fortune teller, Miss Fortune.

About one century ago, she travelled the world with a vaudeville theater-group. In this time she collected lots of nice souvenirs and she likes to show them to her visitors.

On her travels she also made a lot of new friends, very special friends. She is particularly proud of them. She loves company and she is always looking for new friends.

Do you want to visit her and become her friend too? If the stories are true, the friendships with this old, peculiar lady are friendships that last a lifetime...


Battle

Themes

Adventure

Battle

Circus

History

Magic

Music

Mystery

Thriller

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

26 likes

323 visitors

85.6% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Karnemelkstraat 1
4811 KJ, Breda
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

104 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (270 rooms played)
Posted on: 2022 august 18

Boven verwachting

We hadden al een goede opwarming gehad bij Escaperoom 076. Nadat we net waren ontsnapt uit Camera 4, was het voor ons alweer tijd voor de volgende kamer; Vaudeville. Ik keek persoonlijk onwijs uit naar deze kamer. Enerzijds omdat ik veel goede verhalen over deze kamer had gehoord, anderzijds omdat het thema me heel erg ligt. Ik weet inmiddels, na ruim 170 gespeelde kamers, dat het nooit goed is om met een bepaalde verwachting naar een kamer te gaan. De verwachting die ik had, was wel wat naar beneden gegaan na het spelen van Camera 4. Ikzelf ben een groot liefhebber van verhaal en decor en deze punten waren eigenlijk niet echt aanwezig bij de vorige kamer. Hopen dat het bezoek van de waarzegster een betere indruk achter zou laten.

We beginnen ons avontuur met een filmpje, grappig om hier een oude bekende te zien! De introductie van het verhaal is duidelijk. We gaan op bezoek bij de waarzegster om te kijken of we vrienden met haar kunnen worden. Op naar haar huisje dus! Tot mijn verbazing valt me meteen op dat het decor erg netjes afgewerkt is. Hier en daar kan dat natuurlijk altijd beter, maar zeker na het spelen van Camera 4 had ik dat hier totaal niet verwacht. In de kamer krijgen we ook nog een kleine introductie en kon ons echte avontuur gaan beginnen.

Zoals ik al zei, vind ik persoonlijk verhaal en decor een belangrijk punt in een escaperoom. Iets wat ik daarnaast ook erg belangrijk vind, is gameflow. Het is zo fijn als een kamer logisch in elkaar zit waardoor je meteen een bepaalde flow te pakken hebt. Dat was bij Vaudeville voor ons ook het geval. Vanaf het eerste moment kwamen wij in een flow te zitten en deze hebben we tot het einde niet meer los gelaten. Alle puzzels vielen heel logisch in elkaar. Het was steeds duidelijk wat we moesten doen en konden zowel lineair als paralel puzzelen.

Het verhaal van de kamer is eigenlijk vrij simpel, maar daar zit denk ik de kracht ook in. Het is helemaal niet nodig om complexe verhalen te bedenken. Ondanks dat het plot in de kamer simpel is, krijg je toch de mogelijkheid om er op een bepaalde manier achter te komen wat zich nu precies heeft afgespeeld op deze locatie. Daar houd ik zelf altijd wel van.

Vaudeville is wat mij betreft echt een leuke kamer om te spelen, boven verwachting goed al zeg ik het zelf. Het decor is goed, het verhaal is goed te volgen. Puzzels zijn leuk en in thema en op het einde komt alles samen. Enige waar ik minder fan van ben in deze kamer is dat veel van de puzzels te maken hebben met het betere zoek- en speurwerk. Laat dat nou net een van mijn slechtste punten zijn. Ik ben zelf nooit zo'n fan van dit soort puzzels in een kamer. Maar dat is helemaal persoonlijk. Achteraf hebben we nog gezellig een drankje gedaan en nagepraat over van alles en nog wat. Nogmaals, service op deze locatie is helemaal top!


Response by Escape Room 076 Breda

2022 August 23

Dank voor deze mooie review! Jullie waren gezellige gasten :)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Escape Room 076marjolein_huijsmansTijn10markgoedegebuureMariekesjephanieDrs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 june 27

Waar zegt ze?!

Mijn vriendin heeft een forumberichtje geplaatst op escapetalk.nl om contact te zoeken met andere escape-fanatiekelingen. Vandaag zouden we voor het eerst een stel ontmoeten dat gereageerd heeft op dit bericht. We hadden als het ware een ‘escape-blind-date' met een ander stel. Super spannend, want we hadden bij de escape room zelf afgesproken én zouden direct gaan starten met spelen 😁…. De escape room die we hadden uitgekozen voor deze escape-date was Escape Room 076 in Breda. Hier zouden we de kamer ‘Vaudeville' gaan spelen.

Wij waren als eerst aanwezig bij de escape room en werden daar super vriendelijk ontvangen door één van de twee gamehost die ons zou begeleiden tijdens het spel. Parkeren kan in de buurt tegen betaling, gezien de escape room midden in het centrum van Breda ligt. De ontvangstruimte van Escape Room 076 is enorm qua omvang en super gezellig. Er is een grote bar aanwezig, dus het is géén straf om hier te wachten óf om na te praten. Voor het eerst in mijn ‘escape-carrière' werd ik, door de gamehost, herkend van mijn reviews op escapetalk.nl. Fijn om te horen dat er toch mensen zijn die mijn ellelange verhalen op escapetalk.nl lezen 😜.

Toen onze blind-date (het andere stel) arriveerde, konden we meteen beginnen. Met vier personen gingen we Vaudeville spelen; een kamer over een waarzegster... De instructie en introductie wordt gedaan bij de kamer door de gamehost en middels een filmpje. De kamer zelf ziet er prima en netjes uit. Het is mooi gedecoreerd en volledig in thema. Er zitten bepaalde special effects in de escape room die een toevoeging zijn op het verhaal én de spelbeleving. De puzzels passen ook goed in het thema. De kamer is voornamelijk parallel, wat betekent dat je tegelijkertijd verschillende puzzels op kunt lossen. We merkte dat, doordat we elkaar nog niet goed kenden, het in het begin best ongemakkelijk was om je vol op de puzzels te storten, maar na een tijdje blijkt dat ‘escapen' een prima manier is om elkaar snel te leren kennen.

Je doorloopt een verhaal wat duidelijker wordt gedurende het spel en dit is mooi uitgevoerd, zonder dat er al te veel ‘letterlijk' wordt verteld. Daar houd ik van 😁‡. Aan het einde werd het nog spannend óf we op tijd zouden ontsnappen, maar door een sprintje te trekken wisten we net op tijd uit de kamer te geraken. Na onze ontsnapping werd met ons de kamer nog eens doorlopen én werden dingen duidelijk die we niet van elkaar hadden gezien. Altijd top als hier de tijd en de aandacht voor wordt genomen 👌.

In de ruime ontvangsthal konden we nog gezellig napraten én kennismaken met elkaar. Onze gamehost kwam af en toe gezellig mee kletsen. Het schept een band als je allemaal dezelfde hobby hebt. We hebben het erg naar ons zin gehad en deze escape-date smaakte naar meer!

Al bij al; Een hartstikke leuke kamer, die mooi gedecoreerd is met puzzels die goed passen binnen het verhaal. Absoluut een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 óf 5 personen i.v.m. parallelle puzzels;
- Vooral geschikt voor mensen die van beleving én puzzels houden in een kamer;
- Neem je tijd om gezellig na te kletsen in de gezellige ontvangsthal.

Escape Room 076 Breda, bedankt voor de gezellige middag! We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie en komen wellicht nog terug voor jullie andere kamers. Speciale dank aan onze super vriendelijke en gastvrije gamehost; het was super gezellig!


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 07

Bedankt voor de uitgebreide review! Goed om te lezen dat jullie het naar je zin hebben gehad <3


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Ontvangstruimte

  Escape Room 076Robin*markgoedegebuureMariekesjephanie

Robin*Robin*Escape ExpertMember since: 2020 January 19 (118 rooms played)
Posted on: 2022 june 25

Gezellige kamer!

Leuke kamer echt in een thema, mooie aankleding van de kamer. Puzzels zijn origineel en leuk om te doen.

De escaperoom zelf heeft een gezellige ontvangst ruimte waar je terecht kan voor een drankje en een gezellig praatje met de host!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:45 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuuresjephanieDrs-jlc

pauperloospauperloosEscaperMember since: 2018 December 10 (120 rooms played)
Posted on: 2020 october 30

Sfeervolle, originele kamer

Allereerst, leuk thema! Goed ontvangst.

Het thema is mooi uitgewerkt in decor en puzzels. We hebben ons erg vermaakt!

Leuk is dat het verhaal, en dus de clou heerlijk duidelijk is. Dat zie je niet altijd in escape rooms tegenwoordig. Erg fijn, pluspunt dus!

Veel win momentjes wat fijn speelt. Leuke kamer, echt een aanrader!

We hebben deze kamer met zijn tweeen gespeeld en met wat hints was dat goed te doen.


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 15

Dank voor de mooie review! <3 Dit word enorm gewaardeerd!!!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Win momentjes
 • Thema
 • Decor
 • Verhaal
 • Sfeervol

  pauperloosEscape Room 076marjolein_huijsmans

wesley85wesley85Junior EscaperMember since: 2019 December 07 (29 rooms played)
Posted on: 2024 january 18

Mooie techniek

Hele leuke uitdaging


Response by Escape Room 076 Breda

2024 January 18

Wesley, dank voor je review! Je review word zeer gewaardeerd :)


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:42 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  markgoedegebuureEscape Room 076

Daphne (45 rooms played)
Posted on: 2023 september 17

Toppie!

Deze kamer gespeeld met z’n tweetjes.
We werden heel leuk ontvangen en begeleid tijdens ons spel. Extra complimenten daarvoor!
Eenmaal in de kamer dachten wel snel klaar te kunnen zijn en deden het dus lekker op het gemakje, maar niks bleek minder waar. We moesten nog even flink aanpoten aan het eind maar dat maakte het wel weer even echt spannend. Met nog 2 minuutjes op de klok hebben we het uiteindelijk gered.
We hebben ons erg geamuseerd en raden deze kamer zeker aan!


Response by Escape Room 076 Breda

2023 November 24

Dank voor de mooie woorden <3 Goed om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben gehad!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  02:36 min

  Tijn10markgoedegebuure

Toffe kamer

We werden ontvangen door een hele leuke, enthousiaste host! Na wat gedronken en wat verhalen uitgewisseld te hebben zijn we naar de kamer gegaan voor het grappige (tenminste dat vonden wij) filmpje. Vooraf met de host een afspraak gemaakt over hoe wij het fijn zouden vinden de hints te krijgen; erom vragen, krijgen of als hij denkt dat t nodig is te vragen of we een hint wilden. Dat was top!! Hij dacht met ons mee!!
Het eerste gedeelte ging voor ons beter dan anders omdat we meestal over het eerste gedeelte heel lang doen☺️.
Het tweede gedeelte daar hadden we op sommige vlakken toch een hint nodig omdat we het gewoonweg niet gevonden kregen. Het zoeken naar dingen om het totaal te krijgen ging ons best aardig af. Het had beter gekund vinden we zelf maar we hebben er lol in gehad en de kamer was zeer sfeervol.
Helaas hadden we voor het laatste gedeelte nog te weinig tijd over en hebben we het niet gehaald. Samen hebben we de kamer wel afgemaakt en zo toch ontsnapt wat altijd leuker is dan dit niet te mogen doen.
We zullen het wijten aan de warmte van de dag😂😂.
Het is een toffe kamer om te doen met 2 sleuteltjes in de hele kamer dus geen ouderwetse slotjeskamer (wat ook heel leuk kan zijn hoor!).
Bedankt aan de host voor alle hulp en hartelijkheid! We zeiden beide meteen na afloop wat een vriendelijke, stralende ogen heeft deze jongeman!!
Afijn, als je in de buurt dan is dit zeker een aanrader.


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 07

Fijn om te lezen dat jullie het leuk gehad hebben! En dank voor het achterlaten van een review, dat word altijd gewaardeerd!!!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving

  markgoedegebuureEvelyne

CwbuiterCwbuiterEscaperMember since: 2022 October 28 (55 rooms played)
Posted on: 2023 may 21

Leuke avond!

Leuke ontvangst hal, enthousiasme is te voelen bij de mensen die het spel leiden. Kamer was met originele puzzels; wat ik minder vond is dat je bij 1 puzzel verder komt door de oplossing te noemen van de puzzel; dat zou liever op een andere manier gaan wat mij betreft. Verder echt een leuke avond gehad!


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 07

Fijn dat jullie het zo leuk gehad hebben! Dank voor de review. En ja, we zijn inderdaad een gezellig en passievol team die dit werk graag doen. Fijn dat dat voor jullie voelbaar was <3


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:59 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

  Evelynemarkgoedegebuure

You must survive!

35* Ons werd Vaudeville aangeraden. Geen horror, geen spanning, gewoon genieten van wat je te wachten staat. Daar hebben wij altijd oren naar, dus gaan met die banaan.
Zorg dat je ruim op tijd bent. Op het ogenblik zijn ze bezig met wegwerkzaamheden, hierdoor kan je alsnog parkeren in nabijgelegen parkeergarage, maar het kan druk zijn.
Binnenkomst niet speciaal, wel gezellig. Eerst even gezellig babbeltje gemaakt met Mark, het verhaal besproken en dan toch zelf maar op onderzoek uitgaan. Je mag gelijk aan de bak. Wat ik heb gemerkt is dat er in deze kamer gevraagd wordt soms net even anders na te denken en zoek! Wanneer je denkt alles te hebben gehad, hebt bekeken, of onderzocht. Nee, dat heb je niet. Ga op je kop staan, draai het om en bekijk alles door een vergrootglas. Puzzels en attributen zijn niet moeilijk of lastig verstopt, ze liggen soms zo voor het oprapen. Zorg ervoor dat je met een partner bent of een groep vrienden die allemaal net iets anders denken. Wij hebben met zijn tweeën deze kamer gespeeld en wij hebben individueel alles bekeken. Soms had hij zoiets van: Ja jeetje, heb je dit niet gezien? Maar andersom heb ik ook aanwijzingen gevonden waar hij niets achter zocht. Al met al, echt een leuke kamer! Vol trots ook hier ontsnapt met nog 2.49 minuten op de klok.


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 07

Dank voor de mooie review <3 Groetjes van Mark :)


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: Yes  57:11 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Parkeren is wat lastig en druk op mooie dagen.

  AngelUndercovermarkgoedegebuure

Mooie kamer met praktische puzzels

Mooi aangeklede kamers prima passend bij de stijl van het verhaal. Leuke, gevarieerde en praktische puzzels met mooie effecten. Een aanrader!


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 07

Dank voor de mooie review <3


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:20 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Variatie

  markgoedegebuureEvelyne

Aangenaam verrast

Dit keer gaan we eens op bezoek bij escape room 076.
Als ik aan vrienden vroeg welke ik hier zeker moest spelen (mijn verwachtingen waren helaas niet erg hoog) werd steeds Vaudeville gezegd.

Onthaal:
Escape room 076 ligt midden in de stad Breda. Op loopafstand liggen voldoende parkeerpleinen en garages. (Wij parkeerden bij de Molsparking)
De escape room ligt op de eerste en 2de verdieping van een groot pand en is goed aangeven als je wat naar boven kijkt.
Het ontvangst was heel leuk. We troffen meteen een medewerkster die het duidelijk niet erg vond om op zondag te werken en duidelijk de passie van escapen deelde.
Na wat vraagjes werd de saaie inleiding geschrapt en konden we meteen beginnen of eerst ff tot rust komen met een drankje.
Ik kon wel waarderen dat er even gevraagd werd wat ze met de hints moest doen en ik kan goed begrijpen dat iedereen daar een andere mening over heeft.
Voor mij is het erg eenvoudig: liever een hint dan frustratie gedurende 20 minuten.
Ik ga er steeds vanuit dat een GM een groep kan lezen, hun weten wat je nog allemaal moet doen, dus hun kunnen ook het beste inschatten wanneer je wat hulp kan gebruiken. Dus we spraken af dat wanneer zij dacht dat we hulp nodig hadden, ze een ? zou sturen. Dan konden we zelf nog even aangeven: wacht nog even of kom maar op.
Straks is het onderdeel onthaal nog langer als de review van de room.

Kamer:
Ik was aangenaam verrast door de start van de kamer. Het interieur is leuk gedaan, het filmpje grappig en duidelijk.
Vol goede moed gaan we op ontdekking in de woning van Miss Fortune.
En de kamer start ook sterk door het verhaal meteen al goed door te trekken in opdrachten en puzzels. Die puzzels zijn zeker in het begin echt leuk om te doen. Soms door ff goed na te denken, een beetje samenwerken en wat logica toe te passen.
Naar het midden toe slaat dat wel een beetje om naar random zoeken, soms tot het irritante toe.
Niet dat ik heel gefrustreerd rondliep, maar meer omdat je geen idee hebt waar je moet zoeken en om hoeveel stuks het gaat. Je weet dus niet bij 3 of 5 stuks of je alles hebt.
Het is een deel van de kamer waar meer personen handig kan zijn, maar tegelijk chaos kan opleveren als er niet goed gecommuniceerd wordt.
Het verhaal wordt in dit stuk een beetje losgelaten en het voelde meer als random puzzels aan, dan dat we verder aan het geraken waren.
Opnieuw is het interieur leuk gedaan en ook hebben ze zo goed mogelijk alle techniek verborgen.
Op het einde komt alles samen en komen we het geheim van Miss Fortune te weten, althans als we alles oplossen want opnieuw verrast de kamer ons toch met de hoeveelheid puzzels.
Net als bij de rest van de room heb je ook hier weer de keuze tussen lineair en parallel puzzelen.
De kamer is wat braaf met sound/muziek en lichteffecten en ik denk dat het net wat sfeervoller kan als wat het nu is.

Conclusie:
Vaudeville heeft me aangenaam verast, gewoon door het puzzelplezier met 2 personen.
De prijs voor 2 is helaas aan de hoge kant: 95 euro / 60 minuten. Ik had liever een spelersprijs gezien hier.

Het moet gezegd dat alles wel prima was. Alles werkte, alles was echt zuiver (kamers, inkom, gangen, sanitair) de medewerker was vriendelijk en ook als GM wist ze erg goed dat ze ons met rust kon laten.
We hadden ook duidelijk aangegeven dat we kwamen om lekker een uurtje te puzzelen en niet een record kwamen neerzetten.
De sfeer in de kamer kan beter, net als het doelloos zoeken, maar ze pretenderen hier niks. Ze hebben hier gewoon een normale kamer die niks in een top lijst te zoeken heeft, maar waar je wel lekker kan escapen.


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 07

Dank voor deze mooie en zeer uitgebreide review! We hebben je feedback inmiddels in de kamer verwerkt en zijn u daar erg dankbaar voor <3


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  Kellemansmarkgoedegebuure

Yannick Boers (8 rooms played)
Posted on: 2022 august 03

Wow - Deze wil je gespeeld hebben!

Wat een ervaring! Vaudeville is echt een top escaperoom. Mijn complimenten voor iedereen die aan deze ervaring heeft meegewerkt.
Tijn was een geweldige host en ging above en beyond onze verwachtingen.

Design
De immersiveness van het design is geweldig, ik vind escaperooms altijd een beetje "meh" als er niet voldoende is gedaan om je in die wereld mee te nemen, denk aan de welbekende gipsplaten boven een gestileerde kamer, props die bij de xenos of action vandaan komen en herkenbaar zijn of gewoon geen oog voor de "wereld" waar je je in bevind.
Niks van dat alles bij Vaudeville. De thematisering is waanzinnig en neemt je mee naar de excentrieke woonkamer van Miss Fortune.

Gameplay:
De flow van de kamer is waanzinnig en bijna perfect, wij hebben hem met 2 man gespeeld, waarbij de host exact aanvoelde waar we soms een klein duwtje nodig hadden tov een groep van 4 man, maar de ervaring voor ons was alsnog ontzettend rewarding, vol AHA momentjes en toffe realisaties.
0 CIJFERSLOTEN, interessante, weldoordachte puzzels en verscheidene dingen die ik nog nooit ergens anders had gezien, of geimplementeerd op een compleet nieuwe manier.
Het is ook echt een leuke escaperoom waarbij je continu het idee hebt íets nuttigs te kunnen doen.

Er waren 2 (mini) puzzeltjes waar een (kleine) stretch in logica nodig was, toevallig allebei georiënteerd rondom een zeker persoon die een beentje voorzetten (hopelijk geen spoilers).
Maar van de escaperooms die ik heb gespeeld staat deze nu op een gedeelde eerste plaats.

Host
Tijn, je bent een baas, we waarderden hoe welkom we ons voelde en hoe tof de dingen waren die je ons hebt kunnen laten zien, wordt ontzettend gewaardeerd.


Response by Escape Room 076 Breda

2022 August 23

Dank voor de mooie review!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  54:30 min

  Tijn10markgoedegebuure

SirClaySirClayEscape GuruMember since: 2021 December 02 (148 rooms played)
Posted on: 2022 july 03

Ervaring en leuke puzzels

Dit zijn die kamers waarvan je denkt..hmmmmm wat vind ik er achteraf van. Het is namelijk een kamer waar ze zeker met alle aspecten rekening hebben gehouden:
- sfeer
- goede puzzels
- stuk beleving
- goede service

Lijkt alles te hebben wat een kamer moet bezitten. En toch moet je goed nadenken wat je ervan vind. Het klopte allemaal maar toch niet perfect. Hetgeen dat niet kan maar juist omdat het alles heeft verwacht je dan meer. Na nagedacht te hebben vind ik het een kamer die zeker goed is en ook voor de minder ervaren escaper. Voorzien van alle aspecten en nagedacht over de logica en uitvoering.

Kortom een kamer die je zeker moet toevoegen aan je escape list


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 15

Dank voor de mooie review! <3


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit

  Drs-jlcmarkgoedegebuure

MatthewmMatthewmEscape ApprenticeMember since: 2023 July 01 (8 rooms played)
Posted on: 2023 december 28

Mooie, uitdagende kamer

Hebben deze kamer met 2 personen gespeeld. Het is een mooie kamer met een goed thema en goed verhaal. De kamer is anders dan wij gewend zijn (7e kamer die wij gespeeld hebben). Geen sloten, maar veel zoek- en puzzelwerk. Deze kamer is zeker een aanrader.

Helaas zijn wij net niet ontsnapt. Het is goed doorwerken met 2 personen. Persoonlijk zou ik deze kamer met minimaal 3 of 4 personen spelen.

Goede service, vriendelijke personeel. Binnenkort de andere kamers maar eens proberen!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

  markgoedegebuure

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (220 rooms played)
Posted on: 2023 december 05

Wat een leuke kamer!

Deze kamer had ik al vaker voorbij zien komen op escapetalk. Ik was dan ook erg benieuwd. Niet al te ver en goede reviews dus snel boeken maar! De escape room ligt midden in de stad dus hou hie rekening mee. Ze geven wel duidelijk in de mail aan waar je kan parkeren dus dat is heel fijn. Eenmaal aangekomen werden we vreindelijk ontvangen en na een korte babbel konden we starten.
Het begint met een filmpje en wat is dit ontzettend leuk in elkaar gezet. Normaal heb je als ervaren escaper zoiets van we hoeven niet weer te horen dat we normale krachten moeten gebruiken, maar dit had ik niet willen missen :). En dan kunnen we aan de kamer beginnen!
Het verhaal is simpel en duidelijk wat altijd erg prettig is. Heerlijk dat je ook eigenlijk al vanaf de start parallel kan puzzelen. We hebben gelijk een lekkere flow te pakken en op een paar momentjes na ging alles vrij vlot. De gamehost liet ons ook lekker met rust en zelf een beetje aanklooien dus dat was ook fijn. De kamer ziet er ook echt goed uit! De kamer heeft me echt positief verrast. Ik raad iedereen aan om deze kamer te spelen. Vooral als je veel van puzzelen en zoekwerk houdt en het fijn vindt als je meer tegelijk kan doen.


Response by Escape Room 076 Breda

2023 December 05

Bedankt voor de mooie review! Het is fijn om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben gehad :) Bedankt <3


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  markgoedegebuure

MarindeMarindeEscape LegendMember since: 2019 August 10 (203 rooms played)
Posted on: 2023 october 23

'Oh nooo....Lionel'

#170 Voor een verjaardagscadeautje gingen we met z'n vijven escapen in Breda en daarbij viel het oog op Vaudeville door het thema en de goede beoordeling. Na een vriendelijk ontvangst, een duidelijk instructiefilmpje met de regels en een kleine introductie in het verhaal mochten we de woning van de waarzegster betreden.

De kamer is sfeervol ingericht, de aankleding past precies en de afwerking is netjes. Ik vond het niveau hierbij aan het begin van de kamer hoger liggen dan daarna, maar de sfeer wordt goed vastgehouden en de verlichting ondersteunt dit. Gedurende het spel wordt het verhaal duidelijk en de puzzels vind ik hier goed in passen.

De puzzels zijn leuk om te doen en passen goed in het thema. Het is wel echt een zoek-kamer, maar op een positieve manier naar mijn mening. Het zoeken werkt namelijk helemaal niet frustrerend en wordt op verschillende manieren toegepast. We hebben de kamer hintloos kunnen spelen en dat zegt best wat voor niet zulke goede zoekers (sorry teamgenoten :p). Naast het zoeken richten de puzzels zich op een stukje combineren, redeneren, doordenken en doen.

We hebben lol gehad en met name genoten van de thematiek. Leuk om naderhand nog een keer de kamer te doorlopen met de gamemaster en na te kunnen praten in de bar.


Response by Escape Room 076 Breda

2023 November 24

Dank voor de mooie feedback!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  37:57 min


 • Thematiek en verhaal
 • Op een leuke manier zoeken
 • Sfeer en aankleding
 • Puzzels in thema

  markgoedegebuure

LieskeLieskeEscape ApprenticeMember since: 2023 August 27 (13 rooms played)
Posted on: 2023 september 11

Leuke kamer met veel puzzels en zonder slotjes

Leuke afwisselende puzzels.
Vriendelijk personeel en ze nemen alle tijd.
De hints waren precies goed.
Wij hebben hem met 4 personen gespeeld wat volgens ons een goed aantal is.


Response by Escape Room 076 Breda

2023 September 12

Dank voor de mooie review. Daar worden wij blij van :) Tot de volgende keer?


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  markgoedegebuure

Marvin Marvin Escape ExpertMember since: 2022 December 01 (83 rooms played)
Posted on: 2023 july 29

Mooie “zoek” kamer

Na een super ontvangst konden we beginnen aan ons avontuur om vrienden te maken met de waarzegster.

De kamer is mooi gedecoreerd met oog voor detail.

Wij vonden de kamer net iets anders dan de standaard escaperooms. De kamer is enorm gefocust op het zoeken van aanwijzingen en onderdelen van puzzels.

Verder is het verhaal niet enorm sterk. Wat opzich geen storende factor is als je gewoon lekker komt om te zoeken en te puzzelen.

Verder groot compliment voor het ontvangst en de afterborrel. Hele fijne plek en leuke mensen!


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 07

Fijn dat jullie het leuk hebben gehad. Ook dat jullie de service zo konden waarderen, daar doen wij altijd erg ons best voor! En ja, Vaudeville is een echt puzzel/zoek kamer!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in July 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Verhaal had sterker terug mogen komen in de puzzel

  markgoedegebuure

DucoDucoEscape ApprenticeMember since: 2023 July 11 (7 rooms played)
Posted on: 2023 july 29

Hele leuke kamer

Na een week geleden hier camera 4 te hebben gespeeld hebben we toch maar besloten de vaudeville kamer te reserveren.
Ookal was het druk waren we vrolijk onthaald, en na een korte uitleg de kamer ingelopen. In het begin had mijn groep wat moeite maar met een tip of 2 lukte het uiteindelijk wel. Eenmaal in de grote ruimte aangekomen was al snel duidelijk wat de bedoeling was en de puzzels waren leuk gemaakt. Alles was logisch maar nogsteeds niet makkelijk. Helaas tegen het einde waren we net niet optijd, want als we nog 5 minuten extra hadden waren we nog net ontsnapt, toch pijnlijk. Persoonlijk was de kamer iets te lastig, maar ik heb ook niet veel ervaring!
De kamer is erg leuk en mooi gemaakt. De puzzels waren erg leuk en ondanks dat we niet ontsnapt waren had mijn groep een erg leuke tijd!


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 07

Dank voor de uitgebreide review!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

  Duco

TallGuy91TallGuy91Senior EscaperMember since: 2022 May 04 (71 rooms played)
Posted on: 2023 august 05

Bekijk het "net" even anders

De titel zegt alles, heerlijke kamer waarbij je net even anders moet kijken als dat je soms al doet. Waardoor soort van simpele puzzels toch ineens best ingewikkeld kunnen worden. Als je een aanweizing bijvoorbeeld niet gezien hebt. Gelukkig konden ik en me partner alles dubbel en dwars nalopen en zagen we steeds net wat andere dingen! Mooie kamer waarbij echt wel nagedacht is over de flow.


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 07

Dank voor je review!!! <3


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: Yes  57:11 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

  markgoedegebuure

Petra_B..Petra_B..Escape LegendMember since: 2018 October 07 (306 rooms played)
Posted on: 2023 april 23

Erg mooi

Erg mooie kamer, je bent naar mijn idee niet echt aan het puzzelen, maar meer aan het zoeken. Echter zeker leuk om mee te pikken als je in Breda bent.


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 07

Dank voor het mooie cijfer <3 Vaudeville is zeker een echte ''zoek'' kamer!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:25 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs

  markgoedegebuure

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterMember since: 2018 December 31 (238 rooms played)
Posted on: 2023 april 23

Mooie kamer!

Een beetje anders dan andere escape rooms. Nauwelijks sloten, en puzzels zijn er achteraf bezien eigenlijk ook niet eens veel... het is vooral goed kijken en zoeken. Maar we hebben het zeer naar de zin gehad in deze erg mooie kamer!


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 07

Dank voor het mooie cijfer! <3


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:25 min


 • Sfeer
 • Origineel

  markgoedegebuure

VrielinkieVrielinkieJunior EscaperMember since: 2022 May 22 (16 rooms played)
Posted on: 2023 september 12

Kamer met top sfeer en thema

De aankleding was super en goed te spelen. Soms beetje de draad kwijt en helaas niet ontsnapt maar top kamer!


Response by Escape Room 076 Breda

2023 September 12

Bedankt voor de mooie review. Altijd fijn om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad :) En ja, Vaudeville is een pittige kamer. Hopelijk zien we jullie terug voor 1 van de andere kamers. Wie weet lukt het om daar uit te ontsnappen?


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor
 • Onlogische puzzels

  markgoedegebuure

nonniej-xnonniej-xJunior EscaperMember since: 2019 February 10 (45 rooms played)
Posted on: 2023 february 10

Originele kamer zonder sloten

Samen met collega's heb ik deze kamer gespeeld. Hierin zaten collega's tussen die wel eens een escaperoom hebben gespeeld, maar sommige nog nooit.

De kamer is mooi ingericht, heeft meerdere ruimtes en spellen zijn origineel. Ik heb al een aantal kamers gespeeld, maar in deze kamer zaten echt weer nieuwe elementen. Daarbij heeft deze kamer geen sloten, wat ik zelf heel tof vond.

Helaas is ons groepje er net niet uitgekomen, maar de ervaring was er niet minder op. Iedereen vond het een leuke ervaring. Daarbij ook complimenten aan de service! Zeker een aanrader


Response by Escape Room 076 Breda

2023 August 15

Dank voor de mooie review! <3


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuure

Super leuk

Leuk verhaal, spannende elementen en originele puzzels! Echt een aanrader


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  03:08 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

  markgoedegebuure

Lissa (2 rooms played)
Posted on: 2022 november 15

Ervaring rijker!

Wat een ontzettend leuke escape room! Wij waren alle 4 nog redelijk onbekend met escape rooms, en met elkaar nog nooit samen gespeeld. We hadden de Vaudeville kamer, en in de tweede kamer hadden we wel wat uitdagingen maar dat was meer met elkaar. We hebben ontzettend gelachen in alle chaos en hectiek van het spel, zeker een aanrader! Wij zijn waren net niet ontsnapt, wat absoluut niet erg was en juist motivatie heeft om nog eens terug te komen voor een andere kamer!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

  markgoedegebuure

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great