Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Vaudeville

Breda , The Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Vaudeville

Travel back in time, to the time of Vaudeville-theater and curiosity cabinets. You can visit the colourful, admirable house of late fortune teller, Miss Fortune. 

About one century ago, she travelled the world with a vaudeville theater-group. In this time she collected lots of nice souvenirs and she likes to show them to her visitors. 

On her travels she also made a lot of new friends, very special friends. She is particularly proud of them. She loves company and she is always looking for new friends. 

 

Do you want to visit her and become her friend too? If the stories are true, the friendships with this old, peculiar lady are friendships that last a lifetime... 


Themes

Adventure

Battle

Circus

History

Magic

Music

Mystery

Thriller

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

18 likes

171 visitors

90.1% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Karnemelkstraat 1
4811 KJ, Breda
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

71 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape GuruMember since: 2017 November 13 (202 rooms played)
Posted on: 2022 August 18

Boven verwachting

We hadden al een goede opwarming gehad bij Escaperoom 076. Nadat we net waren ontsnapt uit Camera 4, was het voor ons alweer tijd voor de volgende kamer; Vaudeville. Ik keek persoonlijk onwijs uit naar deze kamer. Enerzijds omdat ik veel goede verhalen over deze kamer had gehoord, anderzijds omdat het thema me heel erg ligt. Ik weet inmiddels, na ruim 170 gespeelde kamers, dat het nooit goed is om met een bepaalde verwachting naar een kamer te gaan. De verwachting die ik had, was wel wat naar beneden gegaan na het spelen van Camera 4. Ikzelf ben een groot liefhebber van verhaal en decor en deze punten waren eigenlijk niet echt aanwezig bij de vorige kamer. Hopen dat het bezoek van de waarzegster een betere indruk achter zou laten.

We beginnen ons avontuur met een filmpje, grappig om hier een oude bekende te zien! De introductie van het verhaal is duidelijk. We gaan op bezoek bij de waarzegster om te kijken of we vrienden met haar kunnen worden. Op naar haar huisje dus! Tot mijn verbazing valt me meteen op dat het decor erg netjes afgewerkt is. Hier en daar kan dat natuurlijk altijd beter, maar zeker na het spelen van Camera 4 had ik dat hier totaal niet verwacht. In de kamer krijgen we ook nog een kleine introductie en kon ons echte avontuur gaan beginnen.

Zoals ik al zei, vind ik persoonlijk verhaal en decor een belangrijk punt in een escaperoom. Iets wat ik daarnaast ook erg belangrijk vind, is gameflow. Het is zo fijn als een kamer logisch in elkaar zit waardoor je meteen een bepaalde flow te pakken hebt. Dat was bij Vaudeville voor ons ook het geval. Vanaf het eerste moment kwamen wij in een flow te zitten en deze hebben we tot het einde niet meer los gelaten. Alle puzzels vielen heel logisch in elkaar. Het was steeds duidelijk wat we moesten doen en konden zowel lineair als paralel puzzelen.

Het verhaal van de kamer is eigenlijk vrij simpel, maar daar zit denk ik de kracht ook in. Het is helemaal niet nodig om complexe verhalen te bedenken. Ondanks dat het plot in de kamer simpel is, krijg je toch de mogelijkheid om er op een bepaalde manier achter te komen wat zich nu precies heeft afgespeeld op deze locatie. Daar houd ik zelf altijd wel van.

Vaudeville is wat mij betreft echt een leuke kamer om te spelen, boven verwachting goed al zeg ik het zelf. Het decor is goed, het verhaal is goed te volgen. Puzzels zijn leuk en in thema en op het einde komt alles samen. Enige waar ik minder fan van ben in deze kamer is dat veel van de puzzels te maken hebben met het betere zoek- en speurwerk. Laat dat nou net een van mijn slechtste punten zijn. Ik ben zelf nooit zo'n fan van dit soort puzzels in een kamer. Maar dat is helemaal persoonlijk. Achteraf hebben we nog gezellig een drankje gedaan en nagepraat over van alles en nog wat. Nogmaals, service op deze locatie is helemaal top!


Response by Escape Room 076 Breda

2022 August 23

Dank voor deze mooie review! Jullie waren gezellige gasten :)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  marjolein_huijsmansTijn10markgoedegebuuredcmariekesjephanieDrs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterMember since: 2021 November 28 (146 rooms played)
Posted on: 2022 June 27

Waar zegt ze?!

Mijn vriendin heeft een forumberichtje geplaatst op escapetalk.nl om contact te zoeken met andere escape-fanatiekelingen. Vandaag zouden we voor het eerst een stel ontmoeten dat gereageerd heeft op dit bericht. We hadden als het ware een ‘escape-blind-date’ met een ander stel. Super spannend, want we hadden bij de escape room zelf afgesproken én zouden direct gaan starten met spelen 😅. De escape room die we hadden uitgekozen voor deze escape-date was Escape Room 076 in Breda. Hier zouden we de kamer ‘Vaudeville’ gaan spelen.

Wij waren als eerst aanwezig bij de escape room en werden daar super vriendelijk ontvangen door één van de twee gamehost die ons zou begeleiden tijdens het spel. Parkeren kan in de buurt tegen betaling, gezien de escape room midden in het centrum van Breda ligt. De ontvangstruimte van Escape Room 076 is enorm qua omvang en super gezellig. Er is een grote bar aanwezig, dus het is géén straf om hier te wachten óf om na te praten. Voor het eerst in mijn ‘escape-carrière’ werd ik, door de gamehost, herkend van mijn reviews op escapetalk.nl. Fijn om te horen dat er toch mensen zijn die mijn ellelange verhalen op escapetalk.nl lezen 😜.

Toen onze blind-date (het andere stel) arriveerde, konden we meteen beginnen. Met vier personen gingen we Vaudeville spelen; een kamer over een waarzegster... De instructie en introductie wordt gedaan bij de kamer door de gamehost en middels een filmpje. De kamer zelf ziet er prima en netjes uit. Het is mooi gedecoreerd en volledig in thema. Er zitten bepaalde special effects in de escape room die een toevoeging zijn op het verhaal én de spelbeleving. De puzzels passen ook goed in het thema. De kamer is voornamelijk parallel, wat betekent dat je tegelijkertijd verschillende puzzels op kunt lossen. We merkte dat, doordat we elkaar nog niet goed kenden, het in het begin best ongemakkelijk was om je vol op de puzzels te storten, maar na een tijdje blijkt dat ‘escapen’ een prima manier is om elkaar snel te leren kennen.

Je doorloopt een verhaal wat duidelijker wordt gedurende het spel en dit is mooi uitgevoerd, zonder dat er al te veel ‘letterlijk’ wordt verteld. Daar houd ik van 😇. Aan het einde werd het nog spannend óf we op tijd zouden ontsnappen, maar door een sprintje te trekken wisten we net op tijd uit de kamer te geraken. Na onze ontsnapping werd met ons de kamer nog eens doorlopen én werden dingen duidelijk die we niet van elkaar hadden gezien. Altijd top als hier de tijd en de aandacht voor wordt genomen 👌.

In de ruime ontvangsthal konden we nog gezellig napraten én kennismaken met elkaar. Onze gamehost kwam af en toe gezellig mee kletsen. Het schept een band als je allemaal dezelfde hobby hebt. We hebben het erg naar ons zin gehad en deze escape-date smaakte naar meer!

Al bij al; Een hartstikke leuke kamer, die mooi gedecoreerd is met puzzels die goed passen binnen het verhaal. Absoluut een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 óf 5 personen i.v.m. parallelle puzzels;
- Vooral geschikt voor mensen die van beleving én puzzels houden in een kamer;
- Neem je tijd om gezellig na te kletsen in de gezellige ontvangsthal.

Escape Room 076 Breda, bedankt voor de gezellige middag! We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie en komen wellicht nog terug voor jullie andere kamers. Speciale dank aan onze super vriendelijke en gastvrije gamehost; het was super gezellig!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Ontvangstruimte

  Robin*markgoedegebuuredcmariekesjephanie

Robin*Robin*Senior EscaperMember since: 2020 January 19 (61 rooms played)
Posted on: 2022 June 25

Gezellige kamer!

Leuke kamer echt in een thema, mooie aankleding van de kamer. Puzzels zijn origineel en leuk om te doen.

De escaperoom zelf heeft een gezellige ontvangst ruimte waar je terecht kan voor een drankje en een gezellig praatje met de host!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:45 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuuresjephanieDrs-jlc

Aangenaam verrast

Dit keer gaan we eens op bezoek bij escape room 076.
Als ik aan vrienden vroeg welke ik hier zeker moest spelen (mijn verwachtingen waren helaas niet erg hoog) werd steeds Vaudeville gezegd.

Onthaal:
Escape room 076 ligt midden in de stad Breda. Op loopafstand liggen voldoende parkeerpleinen en garages. (Wij parkeerden bij de Molsparking)
De escape room ligt op de eerste en 2de verdieping van een groot pand en is goed aangeven als je wat naar boven kijkt.
Het ontvangst was heel leuk. We troffen meteen een medewerkster die het duidelijk niet erg vond om op zondag te werken en duidelijk de passie van escapen deelde.
Na wat vraagjes werd de saaie inleiding geschrapt en konden we meteen beginnen of eerst ff tot rust komen met een drankje.
Ik kon wel waarderen dat er even gevraagd werd wat ze met de hints moest doen en ik kan goed begrijpen dat iedereen daar een andere mening over heeft.
Voor mij is het erg eenvoudig: liever een hint dan frustratie gedurende 20 minuten.
Ik ga er steeds vanuit dat een GM een groep kan lezen, hun weten wat je nog allemaal moet doen, dus hun kunnen ook het beste inschatten wanneer je wat hulp kan gebruiken. Dus we spraken af dat wanneer zij dacht dat we hulp nodig hadden, ze een ? zou sturen. Dan konden we zelf nog even aangeven: wacht nog even of kom maar op.
Straks is het onderdeel onthaal nog langer als de review van de room 

Kamer:
Ik was aangenaam verrast door de start van de kamer. Het interieur is leuk gedaan, het filmpje grappig en duidelijk.
Vol goede moed gaan we op ontdekking in de woning van Miss Fortune.
En de kamer start ook sterk door het verhaal meteen al goed door te trekken in opdrachten en puzzels. En die puzzels zijn zeker in het begin echt leuk om te doen. Soms door ff goed na te denken, een beetje samenwerken en wat logica toe te passen.
Naar het midden toe slaat dat wel een beetje om naar random zoeken, soms tot het irritante toe.
Niet dat ik heel gefrustreerd rondliep, maar meer omdat je geen idee hebt waar je moet zoeken en om hoeveel stuks het gaat. Je weet dus niet bij 3 of 5 stuks of je alles hebt.
Het is een deel van de kamer waar meer personen handig kan zijn, maar tegelijk chaos kan opleveren als er niet goed gecommuniceerd wordt.
Het verhaal wordt in dit stuk een beetje losgelaten en het voelde meer als random puzzels aan, dan dat we verder aan het geraken waren.
Opnieuw is het interieur leuk gedaan en ook hebben ze zo goed mogelijk alle techniek verborgen.
Op het einde komt alles samen en komen we het geheim van Miss Fortune te weten, althans als we alles oplossen want opnieuw verrast de kamer ons toch met de hoeveelheid puzzels.
Net als bij de rest van de room heb je ook hier weer de keuze tussen lineair en parallel puzzelen.
De kamer is wat braaf met sound/muziek en lichteffecten en ik denk dat het net wat sfeervoller kan als wat het nu is.

Conclusie:
Vaudeville heeft me aangenaam verast, gewoon door het puzzelplezier met 2 personen.
De prijs voor 2 is helaas aan de hoge kant: 95 euro / 60 minuten. Ik had liever een spelersprijs gezien hier.

Het moet gezegd dat alles wel prima was. Alles werkte, alles was echt zuiver (kamers, inkom, gangen, sanitair) de medewerken was vriendelijk en ook als GM wist ze erg goed dat ze ons met rust kon laten.
We hadden ook duidelijk aangegeven dat we kwamen om lekker een uurtje te puzzelen en niet een record kwamen neerzetten.
De sfeer in de kamer kan beter, net als het doelloos zoeken, maar ze pretenderen hier niks. Ze hebben hier gewoon een normale kamer die niks in een top lijst te zoeken heeft, maar waar je wel lekker kan escapen.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  Kellemansmarkgoedegebuure

Yannick Boers (8 rooms played)
Posted on: 2022 August 3

Wow - Deze wil je gespeeld hebben!

Wat een ervaring! Vaudeville is echt een top escaperoom. Mijn complimenten voor iedereen die aan deze ervaring heeft meegewerkt.
Tijn was een geweldige host en ging above en beyond onze verwachtingen.

Design
De immersiveness van het design is geweldig, ik vind escaperooms altijd een beetje "meh" als er niet voldoende is gedaan om je in die wereld mee te nemen, denk aan de welbekende gipsplaten boven een gestileerde kamer, props die bij de xenos of action vandaan komen en herkenbaar zijn of gewoon geen oog voor de "wereld" waar je je in bevind.
Niks van dat alles bij Vaudeville. De thematisering is waanzinnig en neemt je mee naar de excentrieke woonkamer van Miss Fortune.

Gameplay:
De flow van de kamer is waanzinnig en bijna perfect, wij hebben hem met 2 man gespeeld, waarbij de host exact aanvoelde waar we soms een klein duwtje nodig hadden tov een groep van 4 man, maar de ervaring voor ons was alsnog ontzettend rewarding, vol AHA momentjes en toffe realisaties.
0 CIJFERSLOTEN, interessante, weldoordachte puzzels en verscheidene dingen die ik nog nooit ergens anders had gezien, of geimplementeerd op een compleet nieuwe manier.
Het is ook echt een leuke escaperoom waarbij je continu het idee hebt íets nuttigs te kunnen doen.

Er waren 2 (mini) puzzeltjes waar een (kleine) stretch in logica nodig was, toevallig allebei georiënteerd rondom een zeker persoon die een beentje voorzetten (hopelijk geen spoilers).
Maar van de escaperooms die ik heb gespeeld staat deze nu op een gedeelde eerste plaats.

Host
Tijn, je bent een baas, we waarderden hoe welkom we ons voelde en hoe tof de dingen waren die je ons hebt kunnen laten zien, wordt ontzettend gewaardeerd.


Response by Escape Room 076 Breda

2022 August 23

Dank voor de mooie review!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  54:30 min

  Tijn10markgoedegebuure

SirClaySirClayEscape ExpertMember since: 2021 December 2 (88 rooms played)
Posted on: 2022 July 3

Ervaring en leuke puzzels

Dit zijn die kamers waarvan je denkt..hmmmmm wat vind ik er achteraf van. Het is namelijk een kamer waar ze zeker met alle aspecten rekening hebben gehouden:
- sfeer
- goede puzzels
- stuk beleving
- goede service

Lijkt alles te hebben wat een kamer moet bezitten. En toch moet je goed nadenken wat je ervan vind. Het klopte allemaal maar toch niet perfect. Hetgeen dat niet kan maar juist omdat het alles heeft verwacht je dan meer. Na nagedacht te hebben vind ik het een kamer die zeker goed is en ook voor de minder ervaren escaper. Voorzien van alle aspecten en nagedacht over de logica en uitvoering.

Kortom een kamer die je zeker moet toevoegen aan je escape list


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit

  Drs-jlcmarkgoedegebuure

pauperloospauperloosEscaperMember since: 2018 December 10 (116 rooms played)
Posted on: 2020 October 30

Sfeervolle, originele kamer

Allereerst, leuk thema! Goed ontvangst.

Het thema is mooi uitgewerkt in decor en puzzels. We hebben ons erg vermaakt!

Leuk is dat het verhaal, en dus de clou heerlijk duidelijk is. Dat zie je niet altijd in escape rooms tegenwoordig. Erg fijn, pluspunt dus!

Veel win momentjes wat fijn speelt. Leuke kamer, echt een aanrader!

We hebben deze kamer met zijn tweeen gespeeld en met wat hints was dat goed te doen.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Win momentjes
 • Thema
 • Decor
 • Verhaal
 • Sfeervol

  Escape Room 076marjolein_huijsmans

Super leuk

Leuk verhaal, spannende elementen en originele puzzels! Echt een aanrader


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  03:08 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

  markgoedegebuure

Lissa (2 rooms played)
Posted on: 2022 November 15

Ervaring rijker!

Wat een ontzettend leuke escape room! Wij waren alle 4 nog redelijk onbekend met escape rooms, en met elkaar nog nooit samen gespeeld. We hadden de Vaudeville kamer, en in de tweede kamer hadden we wel wat uitdagingen maar dat was meer met elkaar. We hebben ontzettend gelachen in alle chaos en hectiek van het spel, zeker een aanrader! Wij zijn waren net niet ontsnapt, wat absoluut niet erg was en juist motivatie heeft om nog eens terug te komen voor een andere kamer!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

  markgoedegebuure

RandomYouriRandomYouriEscaperMember since: 2021 November 12 (31 rooms played)
Posted on: 2022 November 8

Super leuke kamer!

Allereerst is de binnenkomst, de ontvangst, voor je daadwerkelijk pas richting de escaperoom gaat al heel netjes en sfeervol ingericht. We kregen een zeer leuk filmpje vooraf te zien met de 'standaard' escaperoom regels, op een originele en in thema manier. Toen kon het echt beginnen!

Er zijn genoeg puzzels in de kamer en veelal ook origineel van aard, welke ik nog niet eerder gezien had, leuk! De manier van hints krijgen werd al leuk aangekondigd en viel later mooi op zijn plek! Heel tof gedaan, eens iets anders dan een kaal TV scherm. Genoeg te zien en te beleven, een paar leuke effecten en een coole rode draad welke je door de kamer heen blijft achtervolgen en tot op het einde bij je blijft. Zeker een aanrader als je in de buurt bent. Complimenten naar de host! ;)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:09 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  markgoedegebuure

KrootjesKrootjesEscaperMember since: 2018 September 24 (46 rooms played)
Posted on: 2022 November 1

Leuke room zonder slotjes

Allereerst een heel leuk ontvangst en een hele gezellige bar. De room zelf was een feestje. Lekker ruim, licht en geen slotjes! De spellen waren allemaal leuk en logisch. Beetje goed nadenken en zoeken en je lost het goed op. Muziek en uitstraling zijn ook zeer passend. Al met al een leuke fijne kamer voor iedereen!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 3 persons

Team: Krootjes

Escaped: Yes  01:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  markgoedegebuure

debby_roukensdebby_roukensSenior EscaperMember since: 2019 January 22 (65 rooms played)
Posted on: 2022 September 25

Heerlijk sfeervol

Mijn nicht wil al jaren een escaperoom doen, maar helaas krijgt ze haar familie niet mee. Dat maakte het eenvoudig een leuk verjaardagscadeau te verzinnen. Omdat ze in Breda woont specifiek daar gezocht en zo kwamen we bij Vaudeville uit. We vonden het van tevoren best spannend; hoe leg je iemand uit wat je moet doen in een escaperoom? Zeker omdat we zelf inmiddels de nodige ervaring hebben en eigenlijk iedereen zonder enige vorm van overleg gewoon altijd aan de slag gaat. Niks om ons zorgen te maken bleek uiteindelijk: m'n nicht is nu ook verslaafd. Ze had binnen een paar minuten de smaak te pakken en kwam stuiterend naar buiten. We vonden hem trouwens allemaal erg leuk. Lekker sfeervol aangekleed, leuke puzzels en een leuk intro filmpje waarin op een wat speelsere manier dan je wel eens ziet wordt uitgelegd waar je wel en niet aan mag zitten. We zetten ook nog eens de 5e tijd tot nu toe neer. Daar was het ons zeker niet om te doen (we komen liefst pas na ruim 59 minuten naar buiten zodat de tijd optimaal benut is), maar stiekem waren we toch wel een beetje trots. Ik kreeg vanochtend een berichtje welke kamers nog meer aan te raden zijn in de omgeving van Breda. Ze heeft haar familie overgehaald om toch een keer mee te gaan. Een mooi compliment aan deze kamer lijkt me zo.
Oh ja, ook een ontzettend gezellige grote ontvangstruimte waar je voor en/of na leuk wat kunt drinken.

Ergens is er iets fout gegaan in mijn telling. Ik was een kamer vergeten te reviewen, ik telde zelf de VR niet mee als echte kamer en ergens heb ik waarschijnlijk 2x hetzelfde aantal genoemd. Dus nu spring ik naar 62 kamers zodat de telling weer gelijk loopt met die van Escapetalk. Dus... Mijn 62e kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • We hoorden de kamer ernaast tijdens het spelen

  markgoedegebuure

YorYorJunior EscaperMember since: 2022 July 7 (9 rooms played)
Posted on: 2022 September 9

De sfeer zetten

Wat een escape room, pittige puzzels waarbij je toch wat anders moet denken dan je bij de meeste escaperooms gewend bent. Daarnaast is dit een van mijn favoriete escape rooms qua sfeer ik zat helemaal in het verhaal waarbij ik overdondert was door de effecten en attributen.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in September 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  54:20 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend

  markgoedegebuure

Jelle van DongenJelle van DongenEscaperMember since: 2022 June 15 (35 rooms played)
Posted on: 2022 December 22

Leuke kamer

Ontvangst:

Deze kamer ligt midden in de stad Breda en was de eerste van de twee kamers, de tweede was Borgesius Mysterie, die vandaag op het programma stonden. Bij binnenkomst werden wij gelijk vriendelijk ontvangen door het personeel en was er alle tijd voor een rustig drankje, aangezien we nog moesten wachten op de overige groepsleden. We speelden deze kamer dan ook met 6 man, waarvan de ervaring verschilde van 50+ tot 2 kamers gespeeld. Nadat iedereen was gearriveerd en de algemene uitleg was gegeven konden wij naar de bovenste verdieping waar onze host op ons stond te wachten en konden we binnentreden in deze kamer.

Kamer:

De kamer zelf is erg mooi gedecoreerd en je ziet dat de kamer de nodige aandacht heeft gekregen wat betreft decoratie. Er zijn ook zeker wel een aantal wow-momenten aanwezig waardoor je je toch verwonderd hoe het wel niet allemaal werkt. De kamer is op de meeste plekken ook groot genoeg dat je met 6 man makkelijk binnen kunt en iets kan doen.

De puzzels sluiten daar ook mooi op aan, want het is echt van alles verschillend van hersenkrakers tot doe-puzzels. Ook hier kun je met zes man goed uit de voeten, al zou ik mij voor kunnen stellen dat als je deze kamer met alleen maar ervaren spelers speelt het snel kan vervelen. Voor ons maakte dit niet uit, aangezien de ervaring van laag tot hoog ging.

Afsluitend dan nog de service in de kamer. De hints gaan middels geluiden en een scherm. In de eerste kamer kregen wij echter wel heel snel erg veel hints. Even een keer roepen dat het zo wel genoeg was en de host had onze hint begrepen. Hierna kwamen de hints op goede momenten en was er niets aan op te merken.

Napraten en conclusie:

Nadat we de kamer binnen de tijd gehaald hadden, konden we nog even met de host napraten over wat we gedaan hadden en waar we nog wat tijd hadden kunnen winnen. Hierna konden wij weer naar de ontvangstruimte waar we nog konden nagenieten van een heerlijk drankje.

Concluderend is dit een prima en mooie kamer. De puzzels zijn divers en er is voor ieder wel wat wils in deze kamer. Mocht je met alleen maar ervaren spelers komen, dan kun je deze kamer het beste spelen met 2-4 spelers. Zit er ook wat minder ervaring in de groep, dan kun je deze kamer ook prima met 6 man spelen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in August 2022

Played with 6 persons

Team: Eftelscapers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Puzzels

  markgoedegebuure

psmulderspsmuldersEscape ExpertMember since: 2020 October 5 (73 rooms played)
Posted on: 2022 August 15

Tof!

Deze kamer gespeeld met 6 personen. Wat voor ons echt prima was, omdat de ervaring heel verschillend was in de groep. Variërend van 2 kamers tot 50+.

Voor deze kamer is voor ieder wat wils. Van doe puzzels tot lekkere denk puzzels. De flow in de kamer is erg fijn en je hoeft niet op elkaar te wachten. De aankleding is ook erg tof en er zitten zeker wat leuke wow momentjes in.

Als je wat ervaring hebt is dit zeker een kamer die je goed met 2 personen kunt spelen. We hebben een erg leuke tijd in de kamer gehad.


Response by Escape Room 076 Breda

2022 August 23

Dank voor de mooie review!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 6 persons

Team: Eftelscapers

Escaped: Yes


 • Logica
 • Goede service
 • Puzzels

  markgoedegebuure

kmklnnkmklnnJunior EscaperMember since: 2022 October 6 (11 rooms played)
Posted on: 2022 October 7

Spannend

Deze kamer was prima te doen met 3 mensen. De kamer was super ingericht naar het verhaal , over de puzzels was goed nagedacht en de oplossingen erachter waren ook goed te achterhalen. Op het begin kwamen we er even niet lekker in omdat we niet wisten waar we moesten beginnen dus hebben helaas de kamer net niet gehaald. Maar dat heeft de pret niet van ons weggenomen !


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede service

  markgoedegebuure

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruMember since: 2019 April 30 (161 rooms played)
Posted on: 2019 June 16

Hele gave kamer

Hele andere manier van escape. Hele leuke kamer!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2019

Played with 4 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes  12:21 min


 • Hele gave kamer

  Escape Room 076

keesisalottekeesisalotteJunior EscaperMember since: 2018 February 16 (26 rooms played)
Posted on: 2022 December 11

Originele puzzels in een uniek thema

Leuke kamer! Originele manier van ‘verder’ komen ten opzichte van vele andere kamers. Goede puzzels, maar ook veel logisch nadenken. We hadden dus ook veel van die ‘dat we daar niet aan gedacht hebben’-momentjes. Het thema is voor ons uniek en dat voegt wel iets toe aan de ervaring.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:45 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • Sfeer

 

AlexremiAlexremiJunior EscaperMember since: 2022 March 25 (24 rooms played)
Posted on: 2022 December 17

Fijne sfeer

Begeleiding was top, sfeer aangenaam, niet heel moeilijk.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Leuke kamer

De ontvangstruimte is meteen al heel gezellig. Leuk personeel wat ook meteen een praatje met je maakt. De kamer is leuk ingericht. De puzzel waren soms wat onlogisch. Over het algemeen hebben we het heel leuk gehad en waren Enthousiast in de auto op de terugweg :-)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  57:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Logica

 

Speelse escaperoom om logisch na te denken en goed te zoeken

We speelde deze escaperoom met 3 personen waarvan 2 nog niet veel ervaring hadden. In Vaudeville is het van belang dat je goed je ogen open houdt en goed leest. Het is een echte 'zoek' escaperoom dus logisch nadenken is van belang. Er zitten veel spannende en vooral onverwachte elementen in die je blijven verrassen. Als je van zoekpuzzels houdt is dit een aanrader. Hij is spannend maar zeker niet eng. Ik zou hem aanbevelen aan mijn vrienden en familie!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  58:15 min


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Spannend

 

Erg goed verhaal

De kamer was goed en de hints bleven in het verhaal. En was goed te doen met 6 mensen. De hints waren snel gegeven maar hebben er niet veel nodig gehad.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Leuke sfeer en unieke puzzelopbouw

Mooie kamer. Leuk decor en puzzels.
Geen standaard puzzel opbouw, dat is even wennen. Maar als je het door hebt speelt het heelijk door!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

 

Erg genoten!

Was weer even geleden dat we ge-escaped hadden. Wederom erg leuk en een zeer leuke kamer. Mooi gemaakt!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:25 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

perryperryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (166 rooms played)
Posted on: 2022 September 18

Fortune is with us!

Deze escape hebben wij moeten boeken als alternatief voor escaperoom 0164 welke ons dubbel had geboekt en ons helaas heeft moeten annuleren. Aangezien we toch nog wel wouden escapen hebben wij na alle recensies deze escape geboekt als alternatief. Eerlijk gezegd waren onze verwachtingen niet hoog gespannen omdat we door de recensies wisten dat deze escape gewoon een uur leuk puzzelen zou zijn zonder zich speciaal te onderscheiden. Met deze gedachte parkeerde wij onze auto ook op een betaalde parkeerplaats in het centrum van Breda. Parkeren voor de deur is niet mogelijk en aangezien het in het centrum is zal je dus wel moeten betalen voor het parkeren. Binnen 3 minuten loop je dan naar de escaperoom welke ondanks de vele winkels om je heen toch duidelijk zichtbaar is in het straatbeeld (als je maar omhoog kijkt). Eenmaal aangekomen in de ontvangstruimte word je vriendelijk welkom geheten en kan je overal plaatsnemen waar je wilt. De ontvangstruimte is enorm en voelt aan als een op zichzelf staand café. Er is dus meer dan genoeg plek om meerdere groepen tegelijk te ontvangen zonder dat het direct storend zal worden. Na een korte introductie werden wij voorgesteld aan onze host Maud welke ons meenam naar de kamer. Hier kregen we nog een korte uitleg en introductie op film. Dan begint de escape zelf en mag je lekker aan de slag. De kamer is erg netjes aangekleed en staat vol verschillende attributen. De uitstraling van deze kamer is voor mijn gevoel niet direct een match met het onderwerp van de kamer (oude theater groep / waarzegster) maar het heeft uiteraard wel elementen die het onderwerp kenbaar maken. De aankleding is wel netjes verzorgd en je bent echt even in een andere tijd en ruimte. De puzzels zijn zeker uitdagend en je moet je brein echt kraken om alle stappen op te lossen. De begeleing van Maud tijdens de escape maar ook ervoor/erna was meer dan uitstekend. Ze voelde precies aan wanneer wij als groep wat ondersteuning nodig hadden of wanneer ze ons beter gewoon kon laten gaan. Alles bij elkaar was dit een erg leuke escape met goede begeleiding en is het zoals in meerdere recensies al wordt genoemd "een leuk uur puzzelen". Onze verwachtingen waren vooraf niet groots maar ik wil deze escape zeker aanraden als je in de buurt bent en je zoekt een leuk uur plezier. Achteraf hebben we nog lekker rustig een drankje gedaan en zijn we weer tevreden naar huis gereden.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:43 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Alleen betaald parkeren

 

Toffe kamer

Zat erg goed in elkaar, leuke puzzels, decor was echt top! Leuk personeel! Namen de tijd om de kamer nog door te nemen.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great