Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Conciërge

Volkel, Nederland

Nu gesloten

Top #11

80 minuten

2 - 2 (Aanbevolen: 2)

18 jaar

Lees reviews

Meer over De Conciërge

Na het plotseling overlijden van onze geliefde directeur Dhr. Jacques Hacfort is er veel veranderd in ons hotel.

De algehele leiding is overgenomen door Dhr. Anton Maltzahn. Hij wil het hotel naar eigen zeggen klaarstomen voor de toekomst.

Zijn maatregelen zijn op z'n zachtst gezegd resoluut te noemen. Zo heeft hij onlangs onze meest loyale en internationaal hoog aangeschreven Conciërge Karel Koperslager op staande voet ontslagen. Waarom is voor iedereen een raadsel.

Gezien het succes van ons hotel dient deze vacature zo snel mogelijk ingevuld te worden.

Het is een functie voor 2 personen. Zijn jullieflexibel, loyaal, oplossingsgericht en uiteraard uiterst discreet dan is deze baan wellicht iets voor jullie.

Reserveer snel een plek in onze agenda voor jullie sollicitatiegesprek bij Dhr. Anton Maltzahn.


Thema's

Hotel

Mysterie

Studeerkamer

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

286 likes

1828 bezoekers

63.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Aert Willemsstraat 6
5408 AL, Volkel
Nederland

Route

Route

Reserveren

Powered by onlineafspraken.nl

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

707 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 maart 2019

Liefdesbrief aan de klassieke escape room

Onlangs konden we eindelijk weer tijd vinden om eens te gaan escapen. En niet zo maar een. De verwachtingen waren hooggespannen na Kamer 237. Nog steeds een van mijn favoriete kamers. En dan ook nog eens een kamer speciaal voor 2 personen. Perfect, aangezien Nathalie en ik het liefste samen spelen.

Ik kan het het beste omschrijven als een ode aan de klassieke escape room, maar dan helemaal van deze tijd. Ik heb volgens mij de hele kamer met een glimlach rondgelopen. Je merkt aan alles dat deze kamer is gemaakt door liefhebbers. Dat zit em in kleine dingen die ik helaas niet kan benoemen vanwege spoilers. Het thema is geweldig doorgezet op alle vlakken (hints, aankleding, sfeer, puzzels).

Dit is overigens geen kamer die je wegblaast of waar je angstig richting de volgende deur schuifelt. Wellicht iets waar thrillseekers rekening mee moeten houden. Dat wil overigens niet zeggen dat je niet verrast wordt, maar je bent gewoon heerlijk aan het puzzelen samen en laat het verhaal over je heen komen. Kortom, als je ook maar een beetje een liefhebber van escape rooms bent wil je deze echt gespeeld hebben. Een van mijn favoriete kamers van het moment en ik ben nu al benieuwd naar een eventuele volgende kamer. De verwachtingen zijn alvast hoog gespannen ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: escapetalk.nl

Ontsnapt: Ja


 • Liefde voor escape rooms
 • Twee spelers
 • Sfeer, hints, aankleding
 • Het wachten op de volgende...

  kamer237pauperloosROXEscapeExperienceStefanwim_schoonenberg

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (347 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 maart 2019

Genoten tot de laatste minuut.

Kamers gemaakt voor 2 personen kom je niet vaak tegen. Het is dan ook bewonderingswaardig dat de eigenaars van Kamer 237 dit initiatief genomen hebben om net deze kamer te bouwen.
Wetende hoe zeer we ons in Kamer 237 geamuseerd hadden, kon ik haast niet wachten om deze nieuwe kamer te boeken.

Onthaal :
Net zoals vorige keer is dit een beetje thuiskomen.
Parkeerplaats voor de deur, een hartelijk ontvangst en een ontvangstruimte voorzien van alle comfort.
Ik waardeer steeds die leuke babbel en een drankje voor en na een room. Het is voor ons een avondje weg en dat maakt het gewoon wat completer.

Kamer :
Afgaan op de beoordelingen was deze keer moeilijk, ze is splinternieuw. Maar diep van binnen kon ik alleen maar hopen dat het de kwaliteit zou bevatten van Kamer 237.

En wat voor een pareltje hebben ze hier weer neergezet.
Het verhaal gaat perfect verder als hotel en we komen solliciteren voor de functie van conciërge. Met een nieuwe baas aan het roer komen er nieuwe wetten en plots moest de oude, zeer hoog aangeschreven conciërge weg, maar waarom en komen we daar wel achter...

Eens binnen in de kamer valt het meteen op dat het afwerkingsniveau van een hoog niveau is, dat de puzzels afwisselend zijn en dat je ook, niet onbelangrijk, moet samenwerken, maar met momenten ook individueel aan de slag kan gaan.
Ik waardeer enorm dat er veel denkwerk is gestoken om de puzzels in thema te krijgen. De manier van tips geven, de leuke, soms expres irritante geluidseffecten en de muziek die met momenten spannender en spannender werd, maakte dat het geheel werkte.

Het is die fijne balans tussen opbouwende spanning, goede puzzels, lichte frustraties, die glimlach als je het goed hebt en het stilaan ontrafelen van wat er juist gebeurd is dat dit een zeer goede kamer maakt.


Conclusie :

Ben je met 2 en zoek je een toffe kamer, check dan deze.
Persoonlijk zou ik hem pas doen na je al een paar kamers ervaring hebt. Met 2 kan het ooit best moeilijk zijn, zeker als koppel en wat ervaring kan helpen. Ik schat de slagingskans van deze kamer ongeveer op een 30 a 40% in, dus voel je niet slecht als je hem niet haalt :-), ongeacht heb je sowieso een geweldige ervaring, dat garandeer ik je.

Dit is geen 2.0 of 3.0 kamer, maar ook geen 1.0. Dit is een kamer die op het eerste oog "ouderwets" oogt, maar net omdat de makers dit zo willen hebben.
Ik heb sowieso een zwak voor kamers die niet willen showen met wat voor techniek ze allemaal werken, eenvoud siert, maar hier hebben ze, voor ons dan toch, een manier gevonden om met hedendaagse technieken een zeer tof resultaat neer te zetten.

Kudos voor de eigenaars dat ze de moeite genomen hebben om een kamer te maken, volledig afgestemd op 2 personen.

Ik kon deze kamer erg waarderen door de toffe puzzels die echt knap in thema zaten. Verder werden we perfect opgevolgd en nu en dan met de nodige tips terug in de juiste richting gewezen.
De babbel voor en na de room maakt het voor ons af en niets doet ons meer plezier als een eigenaar, samen met zijn personeel, vol passie en trots te horen vertellen over hij zijn kamer tot leven heeft gebracht.

Een van de beste manieren om te weten of een kamer nu eigenlijk geslaagd is of niet, is de weg naar huis. Als je de hele weg terug er nog over bezig bent is hij ofwel heel erg goed of net heel erg slecht.
Ik kan de receptie met trots vertellen dat, hoewel we niet zijn aangenomen, we zwaar onder de indruk waren en het heel erg jammer vonden dat we voorlopig niet meer hoeven terug te komen.

Tja en dan bedenk je of er nog iets beter/anders kon......
Het enige dat we echt gemist hebben, was Steffie. Tot binnenkort?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Voor 2 personen!
 • Afwerking
 • toffe puzzels
 • Parkeerplaats voor de deur
 • tof verhaal

  kamer237silkebeerendswim_schoonenbergStefan

JustYouriJustYouriEscaperLid sinds: 17 juli 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Hadden we toch bijna een nieuwe baan!

Vandaag was het dan eindelijk zo ver om ook de laatste kamer bij Stefan en de rest van zijn team te spelen. Zoals gewend bij het hotel was ook hier de entree weer helemaal in sfeer, en werden we dus meteen in het verhaal opgenomen. We waren iets te vroeg, want Dhr. Anton Maltzahn mag je niet laten wachten natuurlijk.

Na een drankje vooraf, om even moed in te drinken, mochten we plaatsnemen voor de deur van de directeur. Daar het voor mijn compagnon de eerste ervaring was kregen we nog een kleine uitleg (niets boven de deur, vast is vast, en al die zaken), waarna we naar binnen werden geroepen.

Het kantoor leek voor mijn gevoel aan de kleine kant, maar de ervaring werd er zeker niet minder door. Helemaal in het begin kon er heel goed parallel gespeeld worden, dus taken goed kunnen verdelen is wel belangrijk. Bij binnenkomst dacht ik dat de puzzels nooit super ingewikkeld konden zijn, maar dit viel toch even tegen. Gelukkig kregen we na een tijdje de smaak te pakken, en toen gingen we als een speer door de rest van de kamer. Een beetje overweldigend was het begin misschien wel, achteraf gezien, en er was dan ook enorme voldoening toen het dan echt tijd was voor de Meesterproef.

De Meesterproef, bedacht door Dhr. Maltzahn, en gevreesd door velen. Helaas was deze voor ons toch iets te lastig, en uiteindelijk zag Dhr. Anton Maltzahn in ons 2 dan ook niet de opvolgers van de vorige conciërge.

Al met al was het een hele leuke ervaring, weer een echte Stefan-kamer met een heel goed uitgewerkt verhaal! De eerste keer dat ik een kamer speelde specifiek voor 2 personen, maar als dit het niveau is gaan er zeker nog meer volgen. Als je deze kamer wilt spelen, is het wel handig om het te spelen met een redelijk ervaren teamgenoot, daar het inzicht in escape rooms voor deze sollicitatie je wel goed kan helpen. Vergeet vooral niet te genieten van alles wat je binnen overkomt, en het einde is niet wat je vooral verwacht.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer
 • Goede begeleiding
 • Origineel verhaal
 • Verrassend einde
 • Minder originele puzzels

  JustYouriKoen_en_MiekeKevin Bus

Koen_en_MiekeKoen_en_MiekeJunior EscaperLid sinds: 10 december 2022 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 december 2022

Verrassend en origineel

We waren op zoek naar een escape room speciaal voor twee personen.

Afgaande op de goede recensies op EscapeTalk, besloten wij daarom te solliciteren voor een baan als conciërge in het hotel van de heer Anton Maltzahn.
We hadden ons goed voorbereid op ons sollicitatiegesprek en op verzoek van het hotel, ook onze cv's opgestuurd.

De gastvrije ontvangst door het personeel van het hotel was geheel in thema - net als de ontvangstruimte. Na een korte uitleg, onder andere over de wijze waarop de heer Anton Maltzahn benaderd diende te worden en de geschiedenis van het hotel, was het dan eindelijk zo ver: onze sollicitatie kon beginnen!

Eenmaal begonnen bleek de sollicitatie iets anders te lopen dan dat we ervan hadden verwacht. De opdrachten/puzzels waren origineel (allemaal goed passend in het thema!), afwisselend en uitdagend, waarbij samenwerking centraal stond. We moesten wel flink doorwerken en konden ons weinig fouten veroorloven - maar dat hoort uiteraard ook bij een baan als conciërge in een dergelijk vooraanstaand hotel. Voor ons gevoel heeft het dan ook erg geholpen dat we al wat ervaring hadden met escape rooms (ca. 4/5 kamers).

Alle puzzels waren volledig duidelijk, passend voor 2 personen en klopten voor 100%. Daardoor hebben we alle puzzels met heel veel plezier gespeeld. De puzzels zijn zowel parallel als lineair te spelen.

Eigenlijk besef je je pas achteraf hoe goed de kamer en de puzzels in elkaar zitten.

De kamer heeft vanaf het begin een goede flow (met verrassende wendingen richting het einde) en het was voor ons gelijk duidelijk wat er van ons werd verwacht en waar we mee aan de slag konden gaan. Ook het verhaal en de reden van ontslag van de vorige conciërge werden gedurende het spelen steeds duidelijker.

De kamer was prachtig aangekleed (voornamelijk het begin!) en volledig in de sfeer van het hotel, met veel oog voor detail. Het is echt de moeite waard om af en toe even stil te staan en te kijken naar alle mooie details in de aankleding van de kamer.

Wij werden begeleid door Puk. Zij was erg vriendelijk en voelde ons goed aan tijdens het sollicitatiegesprek. Zij gaf op de juiste momenten passende hints om ons een duwtje in de goede richting te geven, zonder oplossingen te verklappen. De hints waren tevens in thema - dat maakt de beleving echt af.

Achteraf was er in de hotelbar ook nog de mogelijkheid om wat te drinken en na te praten (ook met de begeleider) over de bijzondere ervaring.

De kamer is niet eng en daarom ook voor bange mensen te doen.

Ondanks dat wij het idee hadden dat de sollicitatie goed ging en we zelfs anderhalve minuut vóór de geplande eindtijd alle opdrachten hadden voltooid, kregen we een paar dagen later een terugkoppeling van het hotel dat we toch niet zijn aangenomen. Waarschijnlijk was het beginnen over de reiskostenvergoeding toch niet zo'n goed idee...

Overigens zijn wij onze koffer vergeten in het hotel. Deze komen we graag met ons 5-persoons escape team een keer ophalen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  73:09 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica

  Koen_en_MiekeJustYourikamer237

JohandWJohandWEscape ExpertLid sinds: 16 augustus 2016 (175 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2019

Wauw, zo hoort het!!

Complimenten voor de makers!!
Dit is een echte 'totaal-kamer'. In deze kamer is de beleving perfect en zijn de puzzels ook nog leuk, nieuw en uitdagend.
Mijn verwachtingen waren hoog, vanwege mijn ervaring van hun eerste kamer (Kamer 237). Maar ook hier zijn deze verwachtingen meer dan waargemaakt. Echt geweldig.

Dit is met zekerheid de leukste en beste escape room die ik ooit gespeeld heb!!

Aanrader voor de ervaren escaper.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  kamer237Stefanwim_schoonenberg

Maarten van den HoutMaarten van den HoutEscaperLid sinds: 10 juli 2017 (88 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 mei 2019

Uitermate voldoenende belevenis

Als ik daags voor het spelen een mail krijg die al helemaal aansluit bij het thema, dan word ik al blij. Ook de ontvangst, door het hotelpersoneel, is goed doordacht en sluit perfect aan bij het verhaal. Heerlijk om een keer níét te horen te krijgen dat je geen kracht hoeft te gebruiken en nergens op hoeft te klimmen.

De kamer is prachtig afgewerkt. Ik kon geen enkel element vinden dat afbreuk deed aan het thema. De puzzels zijn erg tof en passen goed in het verhaal. Met z'n tweeën spelen was voor ons nieuw, maar de kamer is hier echt goed op ingericht. Soms kun je de taken verdelen en soms heb je goed teamwork en communicatie nodig om verder te komen.

In de kamer is goed gespeeld met effecten en het was constant spannend hoe we verder konden en wat ons te wachten stond.

Het was geen gemakkelijke kamer en we hebben deze dan ook nét niet gehaald. Achteraf was er ruimte voor uitleg en er is een gezellige (weer volledig in thema ingerichte) bar om nog even wat te drinken en een praatje te maken met de enthousiaste medewerkers.

Bij Kamer 237 begrijpen ze als geen ander hoe belangrijk de beleving rond een escape room is. Naast het feit dat De Conciërge gewoon een hele gave kamer is, doen ze hier even fijntjes voor hoe je van een escape room een belevenis maakt die je niet snel vergeet. Complimenten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Totaalbeleving
 • Enthousiast personeel
 • Prachtige afwerking
 • Goede effecten
 • Mooie en originele puzzels

  kamer237wim_schoonenbergStefan

AngelUndercoverAngelUndercoverSenior EscaperLid sinds: 03 mei 2022 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2022

Niet aangenomen.....

13* Als je Lost & Found hebt gespeeld en kamer 237.....dan kan de Conciërge natuurlijk niet achterblijven. Vol goede moed begonnen wij onze sollicitatie. Ik heb nog nooit zo hard moeten werken haha! Ondanks dat het kamer is voor twee personen, mag je echt wel hard aan de bak! Wat hebben wij ons zitten frustreren....vol adrenaline, niet goed wetende wat er nu soms van ons verwacht werd. Uiteraard helpt het niet mee als de manager ons op de huid zit en ons soms zo ontzettend uit onze concentratie haalde. Maar eerlijk, dat maakte de kamer ook wel weer hilarisch. Helaas echt net niet gehaald. De laatste puzzel deed ons net even de das om. Vonden we het jammer dat we zonder nieuwe baan de deur uit liepen? Een beetje, het was een hele beleving en blij dat we deze kamer nu ook af kunnen strepen van onze wishlist.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  dekorfkamer237

patjehartje1patjehartje1Senior EscaperLid sinds: 03 juni 2022 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Gelukkig niet aangenomen

Dit is de eerste keer dat we met z'n tweeën een kamer hebben gespeeld normaal spelen we in een groep van 4, wat het toch wel extra spannend maakt. Ik was erg benieuwd of het met z'n tweeën ook zou lukken. De kamer en het verhaal zijn erg leuk in elkaar gezet. Het hint systeem was ook leuk en origineel. En we hebben het ook nog eens samen gehaald!
Ik ben blij dat we niet voor die verschrikkelijke man hoeven te werken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  70:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  Elfeaterkamer237

anthony_boelaertanthony_boelaertEscape GuruLid sinds: 28 september 2020 (116 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juli 2022

OVER SERVICE GESPROKEN.

Wat een leuke ervaring was dit! Bij het aankomen werden we al opgewacht aan de deur.. Geen gedwongen sfeer, integendeel. Je voelt je werkelijk welkom en dat op zich is al erg leuk net voor je aan de kamer begint. Gezien we met 4 spelers waren hebben we de kamer twee keer na elkaar gespeeld want het gaat hier dus om een sollicitatie voor twee personen. Bij aankomst bleek dat de GSM van m'n vrouw stuk was en de eigenaar Stefan heeft toen zelfs alles geregeld om met een lokaal telecombedrijf dit probleem op te lossen terwijl wij speelden. Over service gesproken! Ja, ik weet dat ik nog niets over de kamer heb verteld maar als de service zo ver gaat dat de lunch besteld is en persoonlijke problemen worden opgelost en aan het einde van de dag nog eens een gebakje wordt voorzien voor de verjaardag van m'n zoon dan is dat toch fantastisch?! Oprecht bedankt Stefan. You've made our day! Ongezien dit. Nu over de kamer... Ja hoor, ik hoorde de namen Conciërge en 237 al zoveel vallen dat we wel moesten komen ontdekken. De Conciërge was een leuke ervaring om eens met m'n zoon alleen te spelen. Dus als soort van bonding experience met partners of familielid is dit echt een topervaring. De kamer was niet bepaald gemakkelijk maar nog net haalbaar waardoor je wel met een voldaan gevoel buiten komt. Leuke storyline, goed gebruik van licht, decor, sound, video.. Hoedje af. Wij zijn fan!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logica
 • Goede begeleiding

  kamer237Drs-jlc

CelineSCelineSEscaperLid sinds: 18 november 2021 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 november 2021

Wauw, wat hebben we gelachen!

Tja, waar zal ik eens beginnen…
Nou om maar met de deur in huis te vallen:

We zijn bij lange na niet ontsnapt, maar ik heb nog nooit zo hard gelachen in een Escape Room als nu, dus even helemaal aan de wereld ontsnappen is ons meer dan gelukt!

Een kamer speciaal voor 2 personen, die zijn er niet veel, en wauw wat vind ik dat een uitvinding in escape-land die van mij veel vaker gemaakt zou mogen worden! Een mooie intieme beleving waarin je gegarandeerd alles van de kamer meekrijgt, je gaat echt samen op avontuur, en deze kamer speelt er fantastisch op in om te zorgen dat er als team geopereerd wordt!
Ik kan natuurlijk verder niets vertellen over hoe ze dit dan doen, iets met spoilers enzo, maar wat zitten er een toffe elementen en puzzels in deze kamer! Echt heeel erg gaaf!

En dan het hintsysteem.. volledig terecht dat dit in de prijzen is gevallen, ge-wel-dig! We hebben er volledig in een deuk om gelegen, het draagt enorm bij aan de sfeer en om je helemaal in het verhaal te voelen, en we zijn er ook nog eens perfect door geholpen.
Complimenten aan gamemaster Lisan hierbij, die dit natuurlijk verzorgde en perfect aanvoelde wat we nodig hadden. Op de juiste momenten hints, niet te snel of te veel, maar zeker genoeg (en dat hadden we nodig hahaha). Op één moment heeft ze ons zelfs, zonder dat wij er al te veel van door hadden, omwille van de tijd een puzzel deels laten overslaan en ons de triomf gegund voor het huidige werk, zodat we één van de gaafste momenten (voor mij) in de kamer in ieder geval nog binnen de tijd konden meemaken. Dat was heeel erg tof, super blij dat ze dit zo heeft gedaan! Nu zijn we op een 100% gaver en perfecter punt in de kamer gestrand dan dat we anders zouden zijn, wat de ervaring en beleving echt ontzettend tegoed deed!

En om nog maar een keertje de gamemaster te prijzen; achteraf kregen we nog een toertje vol uitleg over wat we eventueel fout hadden gedaan en hoe dit had gemoeten + een demonstratie van wat er precies nog was gebeurd na het punt waarop we gestrand zijn (zowel de verhaallijn, als alles over hoe de overige puzzels werkten en opgelost hadden moeten worden). Dit vind ik zo'n enorm pluspunt! Je gaat de kamer namelijk toch nooit meer opnieuw doen, dus dan is het wel zo lekker om zonder het gehaald te hebben toch wel de hele kamer te hebben gezien, in plaats van nooit meer te weten te komen wat je nog gemist had.

Bedankt Lisan en Kamer 237 voor deze onvergetelijke ervaring, jullie zien ons zeker nog terug!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • leuke sfeer
 • Hele gave puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding met een fantastisch hintsysteem
 • Goed verhaal en algehele beleving
 • 90 minuten in plaats van 75 zou denk ik niet mispl

  CelineSkamer237

SteV91SteV91Escape ExpertLid sinds: 25 februari 2017 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2022

Wauw!

Met zijn 2en alweer een tijd terug deze kamer gespeeld. Enorm genoten van de kamer en van de service! Stefan en zijn team hebben weer wat moois neer gezet! Ik raad iedereen die met zijn 2en een kamer wilt spelen deze kamer aan! Keer op keer is het weer genieten als wij (na een lange autorit) weer hier binnen stappen.
We kunnen niet wachten om jullie 3de kamer te spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  ThatNekokamer237

Esc-apexEsc-apexSenior EscaperLid sinds: 06 januari 2019 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 mei 2019

Beste solicitatie die ik ooit heb gehad

Vanaf het moment dat wij door de voordeur van de entree binnenliepen werden wij gelijk het verhaal in gezogen. De aankleding en de details deden veel maar vooral het personeel die ons in personage ontvang deed ons bijna geloven dat we echt kwamen solicitateren voor de functie van conciërge.

Toen we eenmaal de escaperoom binnen kwamen was meteen te zien hoeveel liefde en tijd in het ontwerp en bouwen van deze room is gaan zitten. Kleine leuke details die de kamer een fantastische sfeer geven volledig in het thema.

Wat deze escaperoom zo bijzonder maakt is dat het duidelijk te merken is dat deze is ontworpen voor 2 personen. De puzzels sluiten hier namelijk mooi op en aan en zijn perfect gebalanceerd. Ze zijn uitdagend maar niet te moeilijk. Ook nemen de puzzels niet te veel tijd in beslag waardoor de flow er lekker in blijft.

We hebben een geweldige belevenis gehad die verder ging dan enkel alleen een escaperoom. Iedere escaper zou deze op zijn/haar bucketlist moeten hebben!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Personeel in rol
 • Kamer voor 2 personen
 • Niveau en thema van de puzzels

  Stefanwim_schoonenberg

KarinaKarinaEscape GuruLid sinds: 13 januari 2019 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2019

Fantastisch!

Deze kamer moet je gespeeld hebben! Alles klopt tot in de puntjes; de spellen passen naadloos in het thema, het personeel zit goed in hun rol, de puzzels zijn uitdagend en gevarieerd, vooraf zit je ook al helemaal in het verhaal. Het leuke van deze kamer is dat ie te spelen is met zijn tweeën. Zo krijg je allebei alles mee en dat is iets wat niet altijd vanzelfsprekend is bij een escape room, erg tof! Daarnaast merk je aan alles dat deze kamer gemaakt is door echte escape room liefhebbers. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een absolute 10 waard is. Verrassende aspecten, samenwerken, technische snufjes, alles is aanwezig!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  61:00 min


 • Absolute aanrader
 • Vriendelijke personeel
 • Uitdagende en gevarieerde puzzels
 • Uitstekende service
 • Thema goed doorgevoerd in alles
 • Speciaal voor twee personen

  Stefanwim_schoonenberg

Sandra (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 april 2019

Lost for words

Iedereen die een liefde heeft voor escape rooms moet deze prachtige kamer spelen! De kamer klopt van A tot Z, is perfect aangekleed, decor is afgewerkt en helemaal in thema. Puzzels zijn uitdagend en van precies het juiste niveau. Ik zou me wel kunnen voorstellen dat deze kamer meer past bij spelers die al enkele kamers gespeeld hebben. Beetje ervaring dus :-). Alle complimenten naar de bedenkers, bouwers en medewerkers van Hotel Kamer 237, want twee kamers neerzetten van zo’n hoog niveau verdient eeuwig respect en bakken liefde!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Puzzels
 • Personeel
 • Details

  Stefanwim_schoonenberg

Stefan van HultenStefan van HultenEscaperLid sinds: 04 april 2017 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 maart 2019

Een must voor iedere liefhebber

Voor mij was dit de eerste twee-persoonskamer die ik heb gespeeld. Ik had vooraf m'n twijfels of dit wel helemaal iets voor mij zou zijn. Maar wat een te gekke ervaring is dit. Qua spel en aankleding vind ik dat de makers zichzelf na Kamer237 hebben overtroffen. De liefde waarmee deze kamer is gemaakt voel je in alles. Er zitten zoveel leuke vondsten in, het is een kamer die bruist van creativiteit. Het is een ervaring die van begin tot eind helemaal klopt en voor mij zorgde dit ervoor dat ook mijn herinnering aan Kamer237 werd versterkt.

Kortom; als Escape Room liefhebber moet je dit gespeeld hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

  Stefanwim_schoonenberg

wekkewekkeSenior EscaperLid sinds: 02 december 2019 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2024

weerom prachtige escape beleefd

Met ons team van 4 voor de derde keer naar Volkel voor het spelen van "De Conciërge". Van de 2 andere kamers hadden we al kunnen genieten, deze keer zouden we ons team wel moeten opsplitsen want het is een kamer die met 2 dient gespeeld te worden. Ik en mijn zus(die nog nooit een escape had gespeeld) zouden als 1ste gaan zo zouden we achteraf de 2de helft van ons team via ipad en koptelefoons live aan het werk kunnen zien. Alles is hier in thema, zo ook de briefing was weer helemaal top :-). De kamer was zoals de ander 2 kamers van het hoogste niveau en ook al hebben we het net niet gehaald, we hebben er wel ten volle van genoten en achteraf nog veel plezier gehad met het bekijken van ons ander team dat het wel gehaald heeft. Nog effe compliment meegeven voor de begeleiding want die was super.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  wekke

luca2luca2EscaperLid sinds: 18 maart 2023 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2024

Super tof!

Echt een leuke kamer en vooral voor die prijs met twee personen is hier echt een mooie kamer neergezet! Er zitten super leuke puzzels in en in thema! We hebben het enorm naar ons zin gehad, dankjewel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  65:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  kamer237

MarissavdaMarissavdaEscape ApprenticeLid sinds: 12 mei 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2024

Leuke en uitdagende kamer

Alweer even geleden deze kamer gespeeld als cadeau voor mijn partner. Wel wat vaker escape rooms gespeeld maar nog nooit met zijn tweeën. Erg mooi ontworpen escape room, uitgebreider dan ik had verwacht en erg fijn dat je eigenlijk constant samen aan puzzels werkt. Wij waren ook erg enthousiast over hoe er af en toe een hint gegeven werd als iets niet goed ging, erg gericht om je niet te ver van het pad af te laten gaan zonder echt de oplossing te geven of de sfeer van de kamer te breken. Helaas de kamer net niet gehaald, maar al met al in ieder geval mijn favoriet waar ik niets op aan te merken heb. Wij komen zeker nog eens terug voor een van de andere kamers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving

  kamer237

karenkarenJunior EscaperLid sinds: 01 augustus 2019 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 februari 2024

genoten!

Normaal escapen we met een groepje van 4. Spannend om het eens met z'n tweetjes te doen. Maar wat een meevaller! Op deze manier heb je natuurlijk het volledige zicht op alle puzzels (die ons trouwens prima lagen).
De ontvangst was top net zoals de begeleiding tijdens het spel. Nababbelen kan nog gezellig ter plaatse. De twee andere kamers gaan we zeker ook nog spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  kamer237

LynetteLynetteEscaperLid sinds: 18 november 2021 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 september 2023

Leukste sollicitatie ooit!

Wat een heerlijke escape room! Erg leuk om een kamer speciaal voor 2 personen te spelen. De puzzels zaten goed in elkaar, het hintsysteem is origineel en alles was prachtig in thema.
De begeleiding was erg fijn en we hebben leuk na kunnen praten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  61:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  kamer237

EvelyneEvelyneSenior EscaperLid sinds: 21 februari 2023 (90 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2023

ja, ja wE SCHIETEN AL OP!!

Een sollicitatie gesprek is altijd een beetje spannend. Maar voor deze waren we nog een extra beetje gespannen.
Met 2 een escaperoom doen... In de auto kwamen al de twijfels of het wel gaan halen, maar we gingen strijden!

Bij kamer237 wordt je helemaal in stijl al ontvangen en wordt je subtiel al eerder meegenomen in het verhaal.
Deze kamer is zo ontzettend leuk! Het verhaal zit heel tof in elkaar en wordt op een hele originele manier verteld. Ik heb de andere twee kamers nog niet kunnen spelen, maar je ziet al verwijzingen naar de andere twee kamers. Je wordt op een hele originele manier begeleid in de kamer en zelfs een beetje opgejaagd. Wat wij alleen maar heel grappig vonden en het werkte heel goed! De puzzels zijn een soort ode aan de klassieke escaperoom. Heel divers en een leuke combinatie tussen denken, zoeken en doen. Alleen het rekenen waren we geen held in en dat is ook het enige waar we hulp voor hebben gekregen (kijk alsjeblieft niet naar onze aantekeningen.... Het slaat echt nergens op...). Daarnaast ziet de escaperoom er geweldig uit. Het decor is af, origineel en schoon! Je wordt verrast en uitgedaagd.

Al met al een hele geslaagde middag! We hadden ongeveer 12 minuutjes over, maar doordat de tijd op een hele leuke en andere manier wordt aangegeven, weet je eigenlijk pas heel laat hoever je bent in de tijd. Vind ik alleen maar leuk, want ik kijk het liefste niet zo naar de tijd. Spelbeleving staat bij kamer237 op nummer 1 en dat merk je in alles.
Bedankt Lida (ik hoop dat ik je naam goed heb onthouden) voor de top begeleiding en het gezellige kletsen, we hebben genoten!!

Ik heb oprecht geen enkele aanmerkingen, alles klopt gewoon. Dus een dikke 10 van mij! Ik kom snel weer terug bij jullie hotel ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  kyle

AHaAHaEscape ApprenticeLid sinds: 28 augustus 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2023

Super!

Geweldige kamer, leuke puzzels


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving

  kamer237

jorismathijssenjorismathijssenEscape ApprenticeLid sinds: 25 juni 2022 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2023

Nog nooit zo leuk gesolliciteerd

Vanaf het moment dat je binnenstapt, word je onmiddellijk ondergedompeld in een fantastische hotelsfeer. De medewerkers betrekken je direct bij hun verhaal.

Na een boeiende inleiding konden we aan onze sollicitatie beginnen. Voor ons beiden was dit de meest spannende en tegelijkertijd leukste sollicitatie ooit.

Na enkele verrassende wendingen, slaagden we erin om de escaperoom te voltooien. We konden daarna nog rustig napraten.

Het enige wat we in deze totaalervaring misten, was een afrondend element. Wellicht zou het toevoegen van een e-mail of briefje met de eindtijd/resultaat van de sollicitatie een goed idee kunnen zijn?

Dit is beslist geen kritiek, maar een suggestie die de gehele ervaring - die al dagen voor de escaperoom start via een introductiemail - zou kunnen afsluiten.

Een absolute aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

  kamer237

CrossheartCrossheartJunior EscaperLid sinds: 29 juli 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 augustus 2023

Wow wat een ervaring!

Dit was mijn 10e kamer en deze was echt erg gaaf! Aanrader voor 2 personen maar met 3 zou het ook kunnen. Wij zijn gelukkig op tijd eruit gekomen maar het was wel een uitdaging.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Logica
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  kamer237

DannyZDannyZEscaperLid sinds: 22 februari 2023 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2023

Superkamer


wat een fantastische kamer, leuk thema met goed aansluitende puzzels. Echt een aanrader


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  73:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  kamer237

MiladyBMiladyBEscaperLid sinds: 03 oktober 2021 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2023

Ongeëvenaarde ervaring

Van het moment dat je aanbelt aan de voordeur tot op de laatste minuut ben je helemaal opgeslorpt door het verhaal. Het is een bijzonder immersieve ervaring.
De kamer is specifiek gemaakt voor twee spelers, waardoor het eerder een uitzondering is. We hadden schrik dat het ofwel te makkelijke of juist te moeilijk zou zijn, maar het was gewoon perfect. De hints waren ook helemaal in personage (met de meest irritante stem ever! Echt waar, krijg al kriebels als ik eraan terug denk!)
Wanneer je denkt "oh, dit is het dan", dan zit je pas aan de helft. En de knipoog naar oudere kamers was fijn. Frustrerend toen we de hint zagen, maar oh zo fijn.
We zijn fans! Nu de andere kamers nog :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

  kamer237

Laad meer reviews