Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Conciërge

Volkel , Nederland

Nu gesloten

Top #9

80 minuten

2 - 2 (Aanbevolen: 2)

18 jaar

Lees reviews

Meer over De Conciërge

Na het plotseling overlijden van onze geliefde directeur Dhr. Jacques Hacfort is er veel veranderd in ons hotel.

De algehele leiding is overgenomen door Dhr. Anton Maltzahn. Hij wil het hotel naar eigen zeggen klaarstomen voor de toekomst.

Zijn maatregelen zijn op z'n zachtst gezegd resoluut te noemen. Zo heeft hij onlangs onze meest loyale en internationaal hoog aangeschreven Conciërge Karel Koperslager op staande voet ontslagen. Waarom is voor iedereen een raadsel.

Gezien het succes van ons hotel dient deze vacature zo snel mogelijk ingevuld te worden.

Het is een functie voor 2 personen. Zijn jullieflexibel, loyaal, oplossingsgericht en uiteraard uiterst discreet dan is deze baan wellicht iets voor jullie.

Reserveer snel een plek in onze agenda voor jullie sollicitatiegesprek bij Dhr. Anton Maltzahn.


Thema's

Hotel

Mysterie

Studeerkamer

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

234 likes

1288 bezoekers

61% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Aert Willemsstraat 6
5408 AL, Volkel
Nederland

Route

Route

Reserveren

Powered by onlineafspraken.nl

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

579 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 maart 2019

Liefdesbrief aan de klassieke escape room

Onlangs konden we eindelijk weer tijd vinden om eens te gaan escapen. En niet zo maar een. De verwachtingen waren hooggespannen na Kamer 237. Nog steeds een van mijn favoriete kamers. En dan ook nog eens een kamer speciaal voor 2 personen. Perfect, aangezien Nathalie en ik het liefste samen spelen.

Ik kan het het beste omschrijven als een ode aan de klassieke escape room, maar dan helemaal van deze tijd. Ik heb volgens mij de hele kamer met een glimlach rondgelopen. Je merkt aan alles dat deze kamer is gemaakt door liefhebbers. Dat zit em in kleine dingen die ik helaas niet kan benoemen vanwege spoilers. Het thema is geweldig doorgezet op alle vlakken (hints, aankleding, sfeer, puzzels).

Dit is overigens geen kamer die je wegblaast of waar je angstig richting de volgende deur schuifelt. Wellicht iets waar thrillseekers rekening mee moeten houden. Dat wil overigens niet zeggen dat je niet verrast wordt, maar je bent gewoon heerlijk aan het puzzelen samen en laat het verhaal over je heen komen. Kortom, als je ook maar een beetje een liefhebber van escape rooms bent wil je deze echt gespeeld hebben. Een van mijn favoriete kamers van het moment en ik ben nu al benieuwd naar een eventuele volgende kamer. De verwachtingen zijn alvast hoog gespannen ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: escapetalk.nl

Ontsnapt: Ja


 • Liefde voor escape rooms
 • Twee spelers
 • Sfeer, hints, aankleding
 • Het wachten op de volgende...

  kamer237pauperloosROXEscapeExperienceStefanwim_schoonenberg

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (308 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 maart 2019

Genoten tot de laatste minuut.

Kamers gemaakt voor 2 personen kom je niet vaak tegen. Het is dan ook bewonderingswaardig dat de eigenaars van Kamer 237 dit initiatief genomen hebben om net deze kamer te bouwen.
Wetende hoe zeer we ons in Kamer 237 geamuseerd hadden, kon ik haast niet wachten om deze nieuwe kamer te boeken.

Onthaal :
Net zoals vorige keer is dit een beetje thuiskomen.
Parkeerplaats voor de deur, een hartelijk ontvangst en een ontvangstruimte voorzien van alle comfort.
Ik waardeer steeds die leuke babbel en een drankje voor en na een room. Het is voor ons een avondje weg en dat maakt het gewoon wat completer.

Kamer :
Afgaan op de beoordelingen was deze keer moeilijk, ze is splinternieuw. Maar diep van binnen kon ik alleen maar hopen dat het de kwaliteit zou bevatten van Kamer 237.

En wat voor een pareltje hebben ze hier weer neergezet.
Het verhaal gaat perfect verder als hotel en we komen solliciteren voor de functie van conciërge. Met een nieuwe baas aan het roer komen er nieuwe wetten en plots moest de oude, zeer hoog aangeschreven conciërge weg, maar waarom en komen we daar wel achter...

Eens binnen in de kamer valt het meteen op dat het afwerkingsniveau van een hoog niveau is, dat de puzzels afwisselend zijn en dat je ook, niet onbelangrijk, moet samenwerken, maar met momenten ook individueel aan de slag kan gaan.
Ik waardeer enorm dat er veel denkwerk is gestoken om de puzzels in thema te krijgen. De manier van tips geven, de leuke, soms expres irritante geluidseffecten en de muziek die met momenten spannender en spannender werd, maakte dat het geheel werkte.

Het is die fijne balans tussen opbouwende spanning, goede puzzels, lichte frustraties, die glimlach als je het goed hebt en het stilaan ontrafelen van wat er juist gebeurd is dat dit een zeer goede kamer maakt.


Conclusie :

Ben je met 2 en zoek je een toffe kamer, check dan deze.
Persoonlijk zou ik hem pas doen na je al een paar kamers ervaring hebt. Met 2 kan het ooit best moeilijk zijn, zeker als koppel en wat ervaring kan helpen. Ik schat de slagingskans van deze kamer ongeveer op een 30 a 40% in, dus voel je niet slecht als je hem niet haalt :-), ongeacht heb je sowieso een geweldige ervaring, dat garandeer ik je.

Dit is geen 2.0 of 3.0 kamer, maar ook geen 1.0. Dit is een kamer die op het eerste oog "ouderwets" oogt, maar net omdat de makers dit zo willen hebben.
Ik heb sowieso een zwak voor kamers die niet willen showen met wat voor techniek ze allemaal werken, eenvoud siert, maar hier hebben ze, voor ons dan toch, een manier gevonden om met hedendaagse technieken een zeer tof resultaat neer te zetten.

Kudos voor de eigenaars dat ze de moeite genomen hebben om een kamer te maken, volledig afgestemd op 2 personen.

Ik kon deze kamer erg waarderen door de toffe puzzels die echt knap in thema zaten. Verder werden we perfect opgevolgd en nu en dan met de nodige tips terug in de juiste richting gewezen.
De babbel voor en na de room maakt het voor ons af en niets doet ons meer plezier als een eigenaar, samen met zijn personeel, vol passie en trots te horen vertellen over hij zijn kamer tot leven heeft gebracht.

Een van de beste manieren om te weten of een kamer nu eigenlijk geslaagd is of niet, is de weg naar huis. Als je de hele weg terug er nog over bezig bent is hij ofwel heel erg goed of net heel erg slecht.
Ik kan de receptie met trots vertellen dat, hoewel we niet zijn aangenomen, we zwaar onder de indruk waren en het heel erg jammer vonden dat we voorlopig niet meer hoeven terug te komen.

Tja en dan bedenk je of er nog iets beter/anders kon......
Het enige dat we echt gemist hebben, was Steffie. Tot binnenkort?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Voor 2 personen!
 • Afwerking
 • toffe puzzels
 • Parkeerplaats voor de deur
 • tof verhaal

  kamer237silkebeerendswim_schoonenbergStefan

JohandWJohandWEscape ExpertLid sinds: 16 augustus 2016 (175 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2019

Wauw, zo hoort het!!

Complimenten voor de makers!!
Dit is een echte 'totaal-kamer'. In deze kamer is de beleving perfect en zijn de puzzels ook nog leuk, nieuw en uitdagend.
Mijn verwachtingen waren hoog, vanwege mijn ervaring van hun eerste kamer (Kamer 237). Maar ook hier zijn deze verwachtingen meer dan waargemaakt. Echt geweldig.

Dit is met zekerheid de leukste en beste escape room die ik ooit gespeeld heb!!

Aanrader voor de ervaren escaper.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  kamer237Stefanwim_schoonenberg

Maarten van den HoutMaarten van den HoutEscaperLid sinds: 10 juli 2017 (86 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 mei 2019

Uitermate voldoenende belevenis

Als ik daags voor het spelen een mail krijg die al helemaal aansluit bij het thema, dan word ik al blij. Ook de ontvangst, door het hotelpersoneel, is goed doordacht en sluit perfect aan bij het verhaal. Heerlijk om een keer níét te horen te krijgen dat je geen kracht hoeft te gebruiken en nergens op hoeft te klimmen.

De kamer is prachtig afgewerkt. Ik kon geen enkel element vinden dat afbreuk deed aan het thema. De puzzels zijn erg tof en passen goed in het verhaal. Met z'n tweeën spelen was voor ons nieuw, maar de kamer is hier echt goed op ingericht. Soms kun je de taken verdelen en soms heb je goed teamwork en communicatie nodig om verder te komen.

In de kamer is goed gespeeld met effecten en het was constant spannend hoe we verder konden en wat ons te wachten stond.

Het was geen gemakkelijke kamer en we hebben deze dan ook nét niet gehaald. Achteraf was er ruimte voor uitleg en er is een gezellige (weer volledig in thema ingerichte) bar om nog even wat te drinken en een praatje te maken met de enthousiaste medewerkers.

Bij Kamer 237 begrijpen ze als geen ander hoe belangrijk de beleving rond een escape room is. Naast het feit dat De Conciërge gewoon een hele gave kamer is, doen ze hier even fijntjes voor hoe je van een escape room een belevenis maakt die je niet snel vergeet. Complimenten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Totaalbeleving
 • Enthousiast personeel
 • Prachtige afwerking
 • Goede effecten
 • Mooie en originele puzzels

  kamer237wim_schoonenbergStefan

Koen_en_MiekeKoen_en_MiekeEscape ApprenticeLid sinds: 10 december 2022 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 december 2022

Verrassend en origineel

We waren op zoek naar een escape room speciaal voor twee personen.

Afgaande op de goede recensies op EscapeTalk, besloten wij daarom te solliciteren voor een baan als conciërge in het hotel van de heer Anton Maltzahn.
We hadden ons goed voorbereid op ons sollicitatiegesprek en op verzoek van het hotel, ook onze cv's opgestuurd.

De gastvrije ontvangst door het personeel van het hotel was geheel in thema - net als de ontvangstruimte. Na een korte uitleg, onder andere over de wijze waarop de heer Anton Maltzahn benaderd diende te worden en de geschiedenis van het hotel, was het dan eindelijk zo ver: onze sollicitatie kon beginnen!

Eenmaal begonnen bleek de sollicitatie iets anders te lopen dan dat we ervan hadden verwacht. De opdrachten/puzzels waren origineel (allemaal goed passend in het thema!), afwisselend en uitdagend, waarbij samenwerking centraal stond. We moesten wel flink doorwerken en konden ons weinig fouten veroorloven - maar dat hoort uiteraard ook bij een baan als conciërge in een dergelijk vooraanstaand hotel. Voor ons gevoel heeft het dan ook erg geholpen dat we al wat ervaring hadden met escape rooms (ca. 4/5 kamers).

Alle puzzels waren volledig duidelijk, passend voor 2 personen en klopten voor 100%. Daardoor hebben we alle puzzels met heel veel plezier gespeeld. Eigenlijk besef je je pas achteraf hoe goed de kamer en de puzzels in elkaar zitten. De kamer heeft vanaf het begin een goede flow (met verrassende wendingen richting het einde) en het was voor ons gelijk duidelijk wat er van ons werd verwacht en waar we mee aan de slag konden gaan. Ook het verhaal en de reden van ontslag van de vorige conciërge werden gedurende het spelen steeds duidelijker.

De kamer was prachtig aangekleed (voornamelijk het begin!) en volledig in de sfeer van het hotel, met veel oog voor detail. Het is echt de moeite waard om af en toe even stil te staan en te kijken naar alle mooie details in de aankleding van de kamer.

Wij werden begeleid door Puk. Zij was erg vriendelijk en voelde ons goed aan tijdens het sollicitatiegesprek. Zij gaf op de juiste momenten passende hints om ons een duwtje in de goede richting te geven, zonder oplossingen te verklappen. De hints waren tevens in thema - dat maakt de beleving echt af.

Achteraf was er in de hotelbar ook nog de mogelijkheid om wat te drinken en na te praten (ook met de begeleider) over de bijzondere ervaring.

De kamer is niet eng en daarom ook voor bange mensen te doen.

Ondanks dat wij het idee hadden dat de sollicitatie goed ging en we zelfs anderhalve minuut vóór de geplande eindtijd alle opdrachten hadden voltooid, kregen we een paar dagen later een terugkoppeling van het hotel dat we toch niet zijn aangenomen. Waarschijnlijk was het beginnen over de reiskostenvergoeding toch niet zo'n goed idee...

Overigens zijn wij onze koffer vergeten in het hotel. Deze komen we graag met ons 5-persoons escape team een keer ophalen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  73:09 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica

  JustYourikamer237

AngelUndercoverAngelUndercoverEscaperLid sinds: 03 mei 2022 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2022

Niet aangenomen.....

13* Als je Lost & Found hebt gespeeld en kamer 237.....dan kan de Conciërge natuurlijk niet achterblijven. Vol goede moed begonnen wij onze sollicitatie. Ik heb nog nooit zo hard moeten werken haha! Ondanks dat het kamer is voor twee personen, mag je echt wel hard aan de bak! Wat hebben wij ons zitten frustreren....vol adrenaline, niet goed wetende wat er nu soms van ons verwacht werd. Uiteraard helpt het niet mee als de manager ons op de huid zit en ons soms zo ontzettend uit onze concentratie haalde. Maar eerlijk, dat maakte de kamer ook wel weer hilarisch. Helaas echt net niet gehaald. De laatste puzzel deed ons net even de das om. Vonden we het jammer dat we zonder nieuwe baan de deur uit liepen? Een beetje, het was een hele beleving en blij dat we deze kamer nu ook af kunnen strepen van onze wishlist.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  dekorfkamer237

patjehartje1patjehartje1Junior EscaperLid sinds: 03 juni 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Gelukkig niet aangenomen

Dit is de eerste keer dat we met z'n tweeën een kamer hebben gespeeld normaal spelen we in een groep van 4, wat het toch wel extra spannend maakt. Ik was erg benieuwd of het met z'n tweeën ook zou lukken. De kamer en het verhaal zijn erg leuk in elkaar gezet. Het hint systeem was ook leuk en origineel. En we hebben het ook nog eens samen gehaald!
Ik ben blij dat we niet voor die verschrikkelijke man hoeven te werken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  70:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  Elfeaterkamer237

OVER SERVICE GESPROKEN.

Wat een leuke ervaring was dit! Bij het aankomen werden we al opgewacht aan de deur.. Geen gedwongen sfeer, integendeel. Je voelt je werkelijk welkom en dat op zich is al erg leuk net voor je aan de kamer begint. Gezien we met 4 spelers waren hebben we de kamer twee keer na elkaar gespeeld want het gaat hier dus om een sollicitatie voor twee personen. Bij aankomst bleek dat de GSM van m'n vrouw stuk was en de eigenaar Stefan heeft toen zelfs alles geregeld om met een lokaal telecombedrijf dit probleem op te lossen terwijl wij speelden. Over service gesproken! Ja, ik weet dat ik nog niets over de kamer heb verteld maar als de service zo ver gaat dat de lunch besteld is en persoonlijke problemen worden opgelost en aan het einde van de dag nog eens een gebakje wordt voorzien voor de verjaardag van m'n zoon dan is dat toch fantastisch?! Oprecht bedankt Stefan. You've made our day! Ongezien dit. Nu over de kamer... Ja hoor, ik hoorde de namen Conciërge en 237 al zoveel vallen dat we wel moesten komen ontdekken. De Conciërge was een leuke ervaring om eens met m'n zoon alleen te spelen. Dus als soort van bonding experience met partners of familielid is dit echt een topervaring. De kamer was niet bepaald gemakkelijk maar nog net haalbaar waardoor je wel met een voldaan gevoel buiten komt. Leuke storyline, goed gebruik van licht, decor, sound, video.. Hoedje af. Wij zijn fan!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logica
 • Goede begeleiding

  kamer237Drs-jlc

CelineSCelineSJunior EscaperLid sinds: 18 november 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 november 2021

Wauw, wat hebben we gelachen!

Tja, waar zal ik eens beginnen…
Nou om maar met de deur in huis te vallen:

We zijn bij lange na niet ontsnapt, maar ik heb nog nooit zo hard gelachen in een Escape Room als nu, dus even helemaal aan de wereld ontsnappen is ons meer dan gelukt!

Een kamer speciaal voor 2 personen, die zijn er niet veel, en wauw wat vind ik dat een uitvinding in escape-land die van mij veel vaker gemaakt zou mogen worden! Een mooie intieme beleving waarin je gegarandeerd alles van de kamer meekrijgt, je gaat echt samen op avontuur, en deze kamer speelt er fantastisch op in om te zorgen dat er als team geopereerd wordt!
Ik kan natuurlijk verder niets vertellen over hoe ze dit dan doen, iets met spoilers enzo, maar wat zitten er een toffe elementen en puzzels in deze kamer! Echt heeel erg gaaf!

En dan het hintsysteem.. volledig terecht dat dit in de prijzen is gevallen, ge-wel-dig! We hebben er volledig in een deuk om gelegen, het draagt enorm bij aan de sfeer en om je helemaal in het verhaal te voelen, en we zijn er ook nog eens perfect door geholpen.
Complimenten aan gamemaster Lisan hierbij, die dit natuurlijk verzorgde en perfect aanvoelde wat we nodig hadden. Op de juiste momenten hints, niet te snel of te veel, maar zeker genoeg (en dat hadden we nodig hahaha). Op één moment heeft ze ons zelfs, zonder dat wij er al te veel van door hadden, omwille van de tijd een puzzel deels laten overslaan en ons de triomf gegund voor het huidige werk, zodat we één van de gaafste momenten (voor mij) in de kamer in ieder geval nog binnen de tijd konden meemaken. Dat was heeel erg tof, super blij dat ze dit zo heeft gedaan! Nu zijn we op een 100% gaver en perfecter punt in de kamer gestrand dan dat we anders zouden zijn, wat de ervaring en beleving echt ontzettend tegoed deed!

En om nog maar een keertje de gamemaster te prijzen; achteraf kregen we nog een toertje vol uitleg over wat we eventueel fout hadden gedaan en hoe dit had gemoeten + een demonstratie van wat er precies nog was gebeurd na het punt waarop we gestrand zijn (zowel de verhaallijn, als alles over hoe de overige puzzels werkten en opgelost hadden moeten worden). Dit vind ik zo’n enorm pluspunt! Je gaat de kamer namelijk toch nooit meer opnieuw doen, dus dan is het wel zo lekker om zonder het gehaald te hebben toch wel de hele kamer te hebben gezien, in plaats van nooit meer te weten te komen wat je nog gemist had.

Bedankt Lisan en Kamer 237 voor deze onvergetelijke ervaring, jullie zien ons zeker nog terug!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • leuke sfeer
 • Hele gave puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding met een fantastisch hintsysteem
 • Goed verhaal en algehele beleving
 • 90 minuten in plaats van 75 zou denk ik niet mispl

  CelineSkamer237

SteV91SteV91Senior EscaperLid sinds: 25 februari 2017 (75 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2022

Wauw!

Met zijn 2en alweer een tijd terug deze kamer gespeeld. Enorm genoten van de kamer en van de service! Stefan en zijn team hebben weer wat moois neer gezet! Ik raad iedereen die met zijn 2en een kamer wilt spelen deze kamer aan! Keer op keer is het weer genieten als wij (na een lange autorit) weer hier binnen stappen.
We kunnen niet wachten om jullie 3de kamer te spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  ThatNekokamer237

Esc-apexEsc-apexSenior EscaperLid sinds: 06 januari 2019 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 mei 2019

Beste solicitatie die ik ooit heb gehad

Vanaf het moment dat wij door de voordeur van de entree binnenliepen werden wij gelijk het verhaal in gezogen. De aankleding en de details deden veel maar vooral het personeel die ons in personage ontvang deed ons bijna geloven dat we echt kwamen solicitateren voor de functie van conciërge.

Toen we eenmaal de escaperoom binnen kwamen was meteen te zien hoeveel liefde en tijd in het ontwerp en bouwen van deze room is gaan zitten. Kleine leuke details die de kamer een fantastische sfeer geven volledig in het thema.

Wat deze escaperoom zo bijzonder maakt is dat het duidelijk te merken is dat deze is ontworpen voor 2 personen. De puzzels sluiten hier namelijk mooi op en aan en zijn perfect gebalanceerd. Ze zijn uitdagend maar niet te moeilijk. Ook nemen de puzzels niet te veel tijd in beslag waardoor de flow er lekker in blijft.

We hebben een geweldige belevenis gehad die verder ging dan enkel alleen een escaperoom. Iedere escaper zou deze op zijn/haar bucketlist moeten hebben!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Personeel in rol
 • Kamer voor 2 personen
 • Niveau en thema van de puzzels

  Stefanwim_schoonenberg

KarinaKarinaEscape GuruLid sinds: 13 januari 2019 (119 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2019

Fantastisch!

Deze kamer moet je gespeeld hebben! Alles klopt tot in de puntjes; de spellen passen naadloos in het thema, het personeel zit goed in hun rol, de puzzels zijn uitdagend en gevarieerd, vooraf zit je ook al helemaal in het verhaal. Het leuke van deze kamer is dat ie te spelen is met zijn tweeën. Zo krijg je allebei alles mee en dat is iets wat niet altijd vanzelfsprekend is bij een escape room, erg tof! Daarnaast merk je aan alles dat deze kamer gemaakt is door echte escape room liefhebbers. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een absolute 10 waard is. Verrassende aspecten, samenwerken, technische snufjes, alles is aanwezig!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  61:00 min


 • Absolute aanrader
 • Vriendelijke personeel
 • Uitdagende en gevarieerde puzzels
 • Uitstekende service
 • Thema goed doorgevoerd in alles
 • Speciaal voor twee personen

  Stefanwim_schoonenberg

Sandra (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 april 2019

Lost for words

Iedereen die een liefde heeft voor escape rooms moet deze prachtige kamer spelen! De kamer klopt van A tot Z, is perfect aangekleed, decor is afgewerkt en helemaal in thema. Puzzels zijn uitdagend en van precies het juiste niveau. Ik zou me wel kunnen voorstellen dat deze kamer meer past bij spelers die al enkele kamers gespeeld hebben. Beetje ervaring dus :-). Alle complimenten naar de bedenkers, bouwers en medewerkers van Hotel Kamer 237, want twee kamers neerzetten van zo’n hoog niveau verdient eeuwig respect en bakken liefde!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Puzzels
 • Personeel
 • Details

  Stefanwim_schoonenberg

Stefan van HultenStefan van HultenJunior EscaperLid sinds: 04 april 2017 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 maart 2019

Een must voor iedere liefhebber

Voor mij was dit de eerste twee-persoonskamer die ik heb gespeeld. Ik had vooraf m'n twijfels of dit wel helemaal iets voor mij zou zijn. Maar wat een te gekke ervaring is dit. Qua spel en aankleding vind ik dat de makers zichzelf na Kamer237 hebben overtroffen. De liefde waarmee deze kamer is gemaakt voel je in alles. Er zitten zoveel leuke vondsten in, het is een kamer die bruist van creativiteit. Het is een ervaring die van begin tot eind helemaal klopt en voor mij zorgde dit ervoor dat ook mijn herinnering aan Kamer237 werd versterkt.

Kortom; als Escape Room liefhebber moet je dit gespeeld hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

  Stefanwim_schoonenberg

BeyzaDannyBeyzaDannyJunior EscaperLid sinds: 31 mei 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2023

Uitdagend!

Een leuke en uitdagende escape room waarin de kamer geheel het thema naar voren laat komen. De verhaallijn is prachtig, je blijft gefocust en staat gedurende de escape room aan. Veel verschillende spelvormen die stuk voor stuk leuk zijn.

Heel leuk dat de escape room specifiek voor twee personen gemaakt is. Een hele uitdaging geweest voor ons. Helaas ook niet gehaald binnen de tijd. Wel een grote ervaring rijker en een prachtig scorende escape room die we op ons lijstje mogen zetten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit

  kamer237

F. (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2023

Van seconde 1 zit je "in" deze escape-ervaring

Direct bij ontvangst (en eigenlijk al daarvoor; check out je mail-inbox) zit je "in" deze escape. De hele escape geeft een complete beleving en je wordt echt meegenomen in het verhaal. Hints worden op een leuke manier gebracht, zonder dat deze opdringerig zijn. We - 2 personen - hebben het niet gehaald, maar we waren dichtbij! Echt een absolute aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

  kamer237

Ongelooflijk!

Wat een onwijs toffe ervaring om met zn tweeën een kamer te doen! Na de andere 2 kamers van het hotel al gespeeld te hebben stond deze bovenaan onze wensenlijst. En het heeft onze verwachtingen zelfs overtroffen. Het verhaal ontvouwt zich prachtig, met de directeur die niet van je zijde wijkt en met een heerlijke plottwist waardoor je ineens verrast wordt. Alles klopt en daardoor is de flow fantastisch, we hebben genoten van elke seconde! Met nog een paar minuten op de klok stonden we letterlijk hijgend buiten, of moet ik binnen zeggen, en wilden we vooral de hemel ervaring uit ons geheugen deleten zodat we hem nog eens konden spelen. Dankjewel bouwers van kamer 237, voor de 3 prachtige ervaringen die jullie ons gegeven hebben!!! Bouw alsjeblieft een nieuw hotel!!!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Goede prijs
 • De interactie met de directeur

  kamer237

DewiDonkelaarDewiDonkelaarEscaperLid sinds: 05 augustus 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2023

Solliciteren was nog nooit zo leuk

Na alle goede verhalen over de conciërge besloten wij dat wij ook maar eens moesten "solliciteren". Het concept van 2 spelers klonk heel tof.
Na een rit van ongeveer 1,5 uur kwamen wij aan bij kamer 237, gelegen in een rustige woonwijk.

De sfeer was direct al goed, het "hotelpersoneel" was top gekleed en er werden leuke woordgrapjes gemaakt.

De kamer startte vrij snel, ook direct in thema. De geschiedenis van het hotel werd verteld. Maar ook kwamen wij er achter dat wij niet zo goed voorbereid waren op onze sollicitatie, dat zou de manager niet zo leuk vinden... Ook was hij al niet goed gehumeurd, dingen liepen net wat anders dan hij wilde.

Eenmaal in de kamer dachten we "oh, is dít het nou?". De kamer zag er wel fantastisch uit, maar was vrij klein, er stonden overal spullen en we hadden geen flauw idee waar we moesten beginnen. Met een kleine hint was dat zo verholpen en konden we gaan puzzelen.
De puzzels waren erg leuk en uitdagend en (wat ik fijn vind) lineair. Bij één puzzel liepen we compleet vast, na meerdere hints begrepen we er alsnog niks van. We kregen te horen "dat we goed moesten lezen". De host heeft door de intercom gevraagd waar het nou mis ging en heeft met extra hints ons de goede richting opgestuurd. Zo kregen we het gevoel dat we de puzzel tóch nog zelf opgelost hadden. En wat voelde we ons dom, want we moesten inderdaad goed lezen/kijken. Maar als je het niet ziet, dan zie je het niet.

Tijdens het puzzelen kregen we "feedback" van de manager. We waren niet zo snel en nauwkeurig als hij gehoopt had. Ook mijn stress/frustratie werd niet gewaardeerd door de manager waardoor ik nóg zenuwachtiger werd.

Na een hoop gepuzzel kwam er een onverwachte wending. Enorm gaaf en compleet in thema. We begrepen direct de goede beoordeling van de kamer!!

Door ons geklungel in het begin hebben we de kamer nét niet gehaald. We kregen 5 minuten extra waardoor we de kamer wel konden uitspelen, super fijn!!!

We hebben na het spelen nog met de host nagepraat over de kamer. Een aantal puzzels nog doorgenomen en dingen verduidelijkt. De passie en enthousiasme van de host was erg aanstekelijk.

Conclusie:
Top kamer, erg leuk om met 2 personen te puzzelen waardoor je alles meekrijgt.
Het thema is erg leuk en goed uitgewerkt, de puzzels zijn echt een aanvulling.
Het decor en de afwerking waren fantastisch, overal was aan gedacht. Ook de onverwachte momenten waren erg tof.
Dit was onze rit van 1,5 meer dan waard!!
We gaan snel terug om de andere 2 kamers te spelen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica
 • Zijn er niet!

  kamer237

Noa YasmineNoa YasmineJunior EscaperLid sinds: 05 oktober 2022 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 mei 2023

Interessante sollicitatie!

Een beleving van begin tot eind. Het verhaal wordt zo duidelijk in de kamer en dat is echt leuk, alle puzzels en opdrachten in thema. Ze zijn niet allemaal even makkelijk, maar wel erg leuk!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  80:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  kamer237

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

‘’ It’s a two man job’’

Vandaag ga ik met mijn neefje Sem EINDELIJK de concierge spelen, deze stond al zo lang op mijn wish-list maar is er nooit van gekomen omdat ik geen enkel persoon gevonden kreeg waarmee ik deze kamer kon spelen. Dus nadat ik mijn neefje aan de escape room gekheid heb geholpen konden we eindelijk richting 237.

Het ontvangst bij 237 is gastvrij en vriendelijk, zoals ook al was bij mijn eerdere bezoek. Er is tijd voor een drankje een praatje en een toilet bezoek voordat je van start gaat.
Toen we eenmaal zo ver waren konden we gaan beginnen, onze GameHost deed de intro van de kamer echt super leuk en we hadden al plezier voordat we daadwerkelijk begonnen waren.
Toen we eenmaal binnen stapte viel me meteen op wat mij ook opviel bij Lost & Found, de aankleding en afwerking is ongekend goed. Alles voelde op zijn plek en niks voelde geforceerd daar hou ik ontzettend van.

De kamer moet gespeeld worden met 2 personen en was daarom extra benieuwd, maar ik snap het volkomen dit geeft je namelijk een bepaalde beleving tijdens het spelen. Je krijgt alles mee en krijgt alles te zien en dat is super tof, de puzzels zijn ook PERFECT gemaakt voor 2 personen. Communicatie is key in veel escape rooms maar zeker ook hier. Alles puzzels waren in thema en uitdagend genoeg hiervoor super veel love.

Het verhaal is creatief en past volkomen in het thema van 237, ik grapte er op voorhand al over dat we gingen solliciteren en dat we eindelijk een baan kregen. Een creatief thema neerzetten word met de dag moeilijker in de escape wereld maar deze kamer is iets wat ik in mijn 96 kamers nog nooit eerder heb gezien.

Al met al,
Een top kamer die je moet spelen, grijp een vriend vriendin of vreemdeling van straat en ga richting 237. Kies iemand waarmee je goed kan samen werken om de kamer soepel te kunnen doorlopen maar speel hem zeker!

Mensen van 237, en vooral onze GameHost super bedankt voor jullie vriendelijk onthaal en deze ervaring en tot de volgende!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  kamer237

Jolijn (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 mei 2023

Fantastische beleving

Een geweldige service. Van begin tot eind een ervaring die je niet wil missen. Mooie verhaallijntje waar de puzzels mooi inpassen. Wanneer je denk dat je klaar ben duik je van de ene verrassing in de anderen. Erg goed uitgewerkt en overnagedacht. Enorm genoten. Aan alles merk je dat hier veel liefde in zit. Zowel in het ontvangst als het enthousiastme na de tijd en de begeleiding terwijl je in de kamer zit is ook erg goed. Alleen maar lof voor de makers en de begeleider. Zeker een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

  kamer237

Wat een gave kamer!

Wat een fijn ontvangst krijg je bij deze escaperoom. Het personeel zit helemaal in hun rol en de beleving begint direct bij binnenkomst.
De kamer is uitdagend, gevarieerd en onvoorspelbaar.
De puzzels zijn leuk, orgineel en uniek.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleidin

  kamer237

BmoesenBmoesenJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 april 2023

Sfeer is compleet!

Voor een kamer in de hoogste regionen rijden we graag een eindje. Vakantie, dus 1,5 uurtje in de auto en gezellig wat keuvelen onderweg, er zijn ergere dingen. We waren maar met 2 dus waagden we ons aan de Conciërge. Die stond immers al even in de wishlist.
.
Ergens in een klein dorpje zitten nogal eens de beste kamers. En dit was hier zeker ook het geval. Aan de buitenkant niet zo heel veel te zien maar wat een mooi aangekleed gebouw is dit! Alles in de sfeer van een hotel. Geen detail onbenut gelaten.
Een vriendelijke host is een meerwaarde en dat was hier zeker het geval. Hij loodste ons op een vlotte manier doorheen het verhaal en daarna ook de kamer die heel goed te spelen was en de puzzels waren fijn om op te lossen. Het was leuk om eens een kamer te spelen die speciaal voor 2 personen was gemaakt.

We zijn heel benieuwd naar de andere kamers die dit hotel nog te bieden heeft, we komen zeker terug! Maar dan wel met een uitgebreider gezelschap.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Velius

Ontsnapt: Ja  70:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

  kamer237

airbossairbossJunior EscaperLid sinds: 04 juni 2019 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 maart 2023

Originele escaperoom met unieke puzzels

Hoewel dit een echte 'ouderwetse' escaperoom is met meerdere ruimtes en puzzels, wordt dit hier origineel en spannend gebracht. Echt unieke puzzels, afgewisseld met wat bekendere concepten, maken dit een uitdagende kamer met een mooi verhaal. Je moet al je kennis over escaperooms aanspreken en aanvullen met wat je hier weer vindt. Mooie afwerking die zorgt dat je je echt in het verhaal bevindt. Naast de gastvrije ontvangst (het is een hotel tenslotte ;-)) begint het avontuur direct. Ook een leuk nagesprek gehad en even de technische ruimte mogen bekijken. Indrukwekkend! Dit is een aanrader voor twee gevorderde spelers want samenwerken is een must. Wij waren weer onder de indruk, en we hebben er al veel gezien.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  kamer237

mariehubermariehuberJunior EscaperLid sinds: 03 maart 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2023

Packed with Puzzles and Joy!

Flew from Boston to play games in The Netherlands, and drove 90 minutes from Amsterdam just to play these 3 games. AND IT WAS WORTH EVERY SECOND!
My partner and I have played 90 games around the world, including many of the top-rated games, and all 3 of these games are in my top 10 [games are all so different i have no ranking within the top 10... they're all just fantastic]. (we also own an escape room, so we are very selective in our enthusiasm!)
There is a trend in escape rooms to make them more into "experiences" and with fewer puzzles, which is a pity for me as I so much prefer an escape game with great puzzles.

The puzzles in De Concierge were in our sweet spot for being really novel and clever and engaging. The first room, in particular, had something to solve on every inch, and a truly beautiful set. i'm so happy we played all 3 games on our trip to Kamer 237!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Experience
 • Diversity
 • Logic

  kamer237

LemniscaatjeLemniscaatjeJunior EscaperLid sinds: 13 februari 2022 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 februari 2023

Concierge gezocht

We hadden ons opgegeven om te solliciteren voor de functie van conciërge.

Weer een top escaperoom gespeeld. De puzzels zijn logisch, goed bedacht en toch weer net iets anders dan dat we eerder gezien hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Puzzels

  kamer237

Laad meer reviews