Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Schnitser

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

01-09-2020

Statistieken

Escaperooms

9 reviews

12 kamers gespeeld

88.9% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


9 reviews

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 19 juli 2022

Wauw, deze moet je gespeeld hebben!

Na een eerste succesverhaal met Hunting Season waren we razend benieuwd naar de tweede escape room die bovendien ook zeer hoge scores kreeg. Onze verwachtingen waren dus hooggespannen, en we kregen opnieuw waar voor ons geld! Wauw, wat een topervaring was ook deze weer. Het is opnieuw een escape waar je van de ene verbazing in de andere valt en ook qua decor was het een pareltje! Om niet te spoilen ga ik er niet veel woorden meer aan vuil maken, maar het is alweer een topper van formaat met een uniek begin en einde en vanaf de eerste seconde als je je werkplunje aantrekt zit je gewoon volledig in het verhaal. Zeker ook omdat een klok ontbreekt waardoor je niet afgeleid bent. Nadien maakte de eigenaar opnieuw graag wat tijd vrij om na te kaarten, wat we ook altijd weten te waarderen. Echt chapeau hoe je het zelfs maar kan bedenken! Het is dus helemaal terecht dat Toy Factory hoge toppen scoort!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 19 april 2022

Wauw, onze favoriet tot nu toe! Absolute aanrader als je van wat spanning houdt!

In 1 woord fantastisch! Vanaf de deur van hotel opengaat zit je meteen volop in het spel. Toffe verhaallijn, heel leuke en originele puzzels en een al dan niet gezonde dosis adrenaline waar de acteur voor zorgt :-). Je waant je in een film en er is zoveel interactie nodig dat je het tijdsbesef bijna verliest. Spannend van begin tot einde. Ook het feit dat het internet even volledig uitviel werd prima opgelost en geïntegreerd in het spel. Wij waren laaiend enthousiast en kunnen deze alleen maar warm aanbevelen. Nadien werd er nog uitgebreid de tijd genomen om van a tot z alles te overlopen en kregen we ook enkele leuke actiebeelden te zien.


Reactie door TheStart EscapeRooms

19 april 2022

Zeer om te horen dat jullie een fantastische tijd hebben gehad en jullie Hotel bezoekje nog lang zal nazinderen :-). Bedankt voor de leuke review.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Anthony TeunenTheStart EscapeRooms

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 28 februari 2022

Leuke escape met toffe elementen en schrikfactor

Na een hele fijne ontvangst in de knappe ontvangstruimte kregen we van de conciërge himself een woordje uitleg, waarna hij onze koffer en de sleutel overhandigde. Nieuwsgierig vertrokken we naar het hotel...Omwille van Covid-19 waardoor escape rooms een tijdlang verplicht moesten sluiten was het toch terug even zoeken en wennen, waardoor we niet meteen op dreef kwamen. Zo hadden we echt nood aan tips om verder te geraken in het spel en vergaten we zelfs onze koffer mee te nemen naar de kamer :-) Er zaten veel leuke en orginele elementen in het hotel verwerkt en hoewel de conciërge ons de gouden raad had gegeven om niet verder te gaan op eerdere ervaringen maar alle opgedane kennis en info overboord te gooien bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan. Zo liepen we toch enkele keren vast, zeker ook omdat het soms naar onze mening wat moeilijkere of niet erg logische puzzels waren of omdat we het soms te ver gingen zoeken. De escape room is zeker niet eng, maar het was wel spannend dat je af en toe dat Rita in de house was .Uiteindelijk hebben we de escape binnen de tijd tot een goed einde gebracht.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:33 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 29 oktober 2021

Absolute aanrader, zeker als je van wat spanning houdt

We hadden het geluk om nog een plekje op de parking voor de deur te bemachtigen waarna we zeer warm werden onthaald en de nodige uitleg kregen. Na een sanitaire stop en het aantrekken van onze schort begon ons avontuur en werd onmiddellijk duidelijk dat het bittere ernst was en dus gedaan met lachen. Omwille van Covid-19 was het een tijdje geleden dus we moesten er terug een beetje in komen. Op het moment dat de acteur voor het eerst onverwachts ten tonele verscheen schrokken we ons uiteraard een hoedje en verstopte iedereen zich snel ergens in een hoekje. Zo spannend zeg! Nadien vond ik het persoon moeilijk om koelbloedig te blijven en mijn aandacht bij het spel te houden omdat de ronddwalende radioactieve persoon te allen tijde uit het niets kon binnenvallen en ik hiervoor vooral waakzaam en alert was. Het was dan ook regelmatig schrikken en als kleine bange kinderen in het wilde wegrennen om een schuilplek te zoeken. Grappig eigenlijk hoe je zo kan opgaan in een spel en fictie en non-fictie vermengd kunnen worden terwijl je goed genoeg beseft dat er in realiteit geen gevaar bestaat en de angst dus compleet ongegrond en onterecht is. Gelukkig wisten we op de duur wanneer we bezoek konden verwachten. Het was alleszins een, met momenten zelfs letterlijk, adembenemende ervaring met heel toffe puzzels en geweldige decors! Heerlijk vond ik het ook dat er nadien door alle om ter vriendelijkste werknemers nog uitgebreid tijd werd genomen om na te kaarten alsook dat er foto's en filmpjes werden getoond. Vooral de compilatie van filmpjes met de leukste schrikreacties van eerdere spelers vond ik uitermate lachwekkend. We vonden het zo'n fantastische en unieke ervaring, dat we meteen onze volgende escape hier hebben vastgelegd. Ditmaal voor het eerst een VR Escape, dus ik ben benieuwd en kan niet wachten tot het zover is!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

007 Escape Room

Antwerp Bowling
Geplaatst op: 29 oktober 2021

Geen hoogvlieger

Een zeer verouderde vuile bus met vele onlogische, moeilijke en niet samenhangende puzzels en weinig logica, en slechts een eenmalige tip. Op zich was het wel een tof concept en ook wel eens leuk om met de kinderen te doen, maar het was zeker geen hoogvlieger. Ondanks de eerder matige tot slechte reviews hebben we dit een kans gegeven omdat het een voordelige actie was. Het was dus een leuk tijdverdrijf, maar persoonlijk vond ik het vrij amateuristisch en eerder 'wel willen maar niet kunnen'. De kinderen liepen eigenlijk maar wat doelloos rond en hebben dus niet veel inbreng gehad. Het personeel staat in voor zowel de bowling, als de escape bus, als de e-karting wat volgens mij ook niet optimaal is, zeker niet omdat de aandacht verdeeld moet worden over het totaalpakket terwijl zeker een escape room de nodige opvolging vereist. Ook een schoonmaakbeurt zou zeker geen kwaad kunnen.


4.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 4.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Heeft onderhoud nodig
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Slechte begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

Wanna play room

Fundustry Antwerpen
Geplaatst op: 3 september 2020

Niet zo spectaculaire escape room met moeilijke puzzels en veeeeel sloten

Ondanks de mindere scores en reviews die deze escape room kreeg, hebben we deze toch gedaan omdat we hiervoor een bon hadden gewonnen via Vakantieveilingen. Zo besloten we deze kamer met onze 3 kinderen (11, 12 en 14) te doen, zodat ook zij deze beleving eens konden ervaren. Wat in vele reviews aan bod kwam, kunnen we inderdaad alleen maar beamen, want het was niet enkel verouderd tot afgeleefd, maar het was ook niet echt proper. Zo was er een kubus met sleutels in die langs alle kanten met plakband dichtgekleefd was en het was me helemaal niet duidelijk of je die nu moest openmaken of net niet. Ik besloot om die wel te openen, maar dat was dus niet de bedoeling...Voor mij persoonlijk was dit mijn vierde escape ervaring en ik was er niet ondersteboven van omwille van de moeilijke puzzels, omdat het niet erg duidelijk was waar en hoe te beginnen of verder te gaan en omdat het bijna uitsluitend allerlei sloten waren. 1 slot dat dicht had moeten zijn stond ook al van het begin open, en dat was dus niet de bedoeling. In tegenstelling tot vele andere reviews was de begeleiding bij ons top en was het niet erg luidruchtig, maar dat had waarschijnlijk alles te maken met het feit dat het erg rustig was toen we gingen. De begeleider speelde echt kort op de bal en was echt top. Hij gaf ons gelukkig ook meer dan voldoende hints, waardoor we gelukkig wel tijdig zijn kunnen ontsnappen. Wat ik wel als origineel en fijn ervaren heb is de communicatie met "Kelly". Zo hoor je haar regelmatig rondlopen, kan je haar wel eens horen lachen of giechelen en verder geeft ze je regelmatig aanwijzingen door enthousiast 'yes, yes, yes' te zeggen wanneer je op het goede spoor bent of door te reageren met 'no' wanneer ze hoort dat je niet in de juiste richting denkt. Dat vond ik wel bijzonder, die bevestiging of net de ontkenning. Dus het was fijn dat we deze met onze kids hebben kunnen spelen en ervaren, maar we vonden het na 3 top escaperooms geen topper. Gezien de begeleider zei dat het ontsnappingspercentage slechts 25% was, waren we wel zeer fier op onszelf.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Communicatie met Kelly
 • Goede opvolging / begeleiding
 • Afgeleefd / verouderd
 • Bijna uitsluitend sloten
 • Technische mankementen (slot open)
 • Vuil

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 1 september 2020

Aanrader! Uitdagende escape room!

Onze derde escape room was ineens de eerste waaruit we niet tijdig wisten te ontsnappen. Ook nu weer een beetje griezelig sfeertje, maar zonder schrikeffecten. Mooi decor, leuke en gevarieerde maar niet altijd makkelijke of duidelijke puzzels, toffe effecten,.... Jammer genoeg hebben we het niet gehaald, maar het gaf ons toch voldoening dat we de kans kregen om het spel toch af te maken met een korte nabespreking als afsluiter. Het was tot nu toe wel de escape room die de grootste indruk heeft nagelaten met een brede variëteit, leuke kamers en afwisselende puzzels en acties! Alweer een geweldige en spannende ervaring dus! We kregen ook een toffe foto mee als herinnering. Als de nieuwe kamer open is, gaan we deze zeker een bezoekje brengen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Decor
 • Bukken, klimmen, kruipen
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Puzzels / raadsels best moeilijk

 

The Asylum

Keys & Clues
Geplaatst op: 3 september 2020

Wauw, supertoffe escape room met originele puzzels en verrassend begin

Zeer verrassend begin. Superleuke escape room, met toch ook wat enge factoren en best originele puzzels. Jammer genoeg bleef er wel iets haperen, maar dat hinderde het spel uiteindelijk niet echt en kon ook de pret en de spanning niet drukken. Keurig op tijd kunnen ontsnappen, dus missie geslaagd.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Originele puzzels

 

Vade Retro

The Room Antwerp
Geplaatst op: 1 september 2020

Zeer fijne en spannende eerste escape room ervaring waarin je meteen in het spel zit van zodra de deur open gaat

Het was onze eerste escape room en dus wisten we totaal niet wat we mochten verwachten. Dat we meteen in het thema zaten van zodra de deur voor ons werd geopend door de 'pater' des huizes beviel ons zeker ook wel. We vonden het best een spannende ervaring die we tot een goed einde brachten (na 50 minuten) en sindsdien hebben we de smaak te pakken. We vonden het ook erg fijn dat we nog konden nakaarten met de man die ons welkom heette en ons begeleidde tijdens het spel. We kregen ook een leuke foto als herinnering mee. En nu is het ons doel om onze collectie verder en verder uit te breiden, en dan bij voorkeur met een eng tintje :-)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:20 min


 • Toch een beetje eng / spannend
 • Verschillende effecten
 • Fijne variatie aan puzzels / raadsels

 

0 reviews