Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Justyouri

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

17-07-2022

Statistieken

Escaperooms

5 reviews

10 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Team de niet-prutsers

1 teamleden

0 kamers gespeeld

5 reviews

Let's Rob the Bank!

Escaping Breda
Geplaatst op: 24 mei 2023

Ontsnappen? Niet helemaal!

Altijd leuk, weer eens wat anders als de standaard escape room! Waar het normaal gaat om het zo snel mogelijk ontsnappen, ging het hier om het zoveel mogelijk geld afhandig maken. Natuurlijk gaat alleen niet alles helemaal zoals je vooraf zou verwachten...

De ontvangst, in het centrum van Breda, is anders dan ik van andere escape rooms gewend ben. Waar je normaal meteen wordt meegenomen naar de kamers, werden we hier verwelkomd in een heel gezellig uitziend cafétje. We waren wat vroeg, dus aanvankelijk wilden we nog wat drinken, maar toen we hoorden dat de kamer al helemaal gereed was besloten we er maar meteen voor te gaan.

Voor we de kamer in gingen kregen we nog in het kort te horen wat allemaal de bedoeling was. Misschien niet helemaal in thema, maar het werd wel meteen duidelijk. Vrij oppervlakkig, maar toch een duidelijke uitleg over het hintsysteem, en de "standaard regeltjes" bij escape rooms.

Eenmaal binnen begon het puzzelen al snel, al verloren we best wat tijd met de eerste puzzel. Hij was niet zozeer moeilijk, maar we moesten er nog even in komen zullen we maar zeggen...

Waren de puzzels heel bijzonder? Nee, misschien niet zozeer. Al paste alles, naar mijn mening, wel heel goed in het verhaal. Een verademing ook wel, gewoon lekker puzzelen zonder al die gekke fratsen tussendoor. Neemt niet weg, dat we wel echt van verbazing in verbazing vielen, over zowel de puzzels als de wendingen in het verhaal.

De kamer was niet echt eng, ook wel eens fijn, al paste de sfeer wel goed bij het verhaal. Niet zozeer eng, maar door alle geluidseffecten voelden we ons af en toe wel "lichtelijk" opgejaagd. Werkt heel leuk voor de stress, iets minder misschien voor het teamgevoel!

Uiteindelijk toch uit handen weten te blijven van de politie, en met die 966.000 euro kan ik toch een mooie auto kopen, al moet ik het wel gaan verdelen onder de andere spelers ben ik bang

Kortom:
Leuke kamer, helemaal voor de beginnende speler. Niet zozeer heel moeilijk, en dus heerlijk om de logica van escape rooms te ontdekken. Ook voor de ervaren speler zeker nog heel vermakelijk, al worden een aantal puzzels dan misschien wel wat voorspelbaar.
Het hintsysteem was heel leuk gevonden, al was het nogal makkelijk om er overheen te kijken, waardoor de hints soms achterliepen op de puzzel die we op dat moment aan het doen waren.
Ook is het wel handig om er rekening mee te houden dat het best handig is als je wat lenig bent, je moet je soms wel eens in vreemde bochten wringen ;)


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:38 min


 • Goede service
 • Leuk hintsysteem
 • Puzzels passend in verhaallijn
 • Minder origineel
 • Hints niet altijd helemaal actueel

 

Patiënt X

Escaping Breda
Geplaatst op: 25 mei 2023

Een ware beleving

Na het spelen van "Let's Rob The Bank", en een bemoedigend drankje durfden we het toch aan om nog een 2e kamer te spelen. Patiënt X was gelukkig nog beschikbaar, dus na een half uurtje mochten we er weer aan geloven!

Qua beleving was deze kamer echt compleet anders als "Let's Rob The Bank". Waar de vorige kamer meer voelde als een verhaal wat je doorliep, werd je bij deze kamer veel meer meegenomen in het verhaal. De experience, want die naam verdient het wel echt, begon al meteen toen we de kamer in kwamen, en het "medicijn" moesten innemen. Een beetje aarzelend wel, maar we zijn er niet aan overleden!

Wat we kregen toegediend zou IQ-verhogend werken, en ik moet zeggen dat we het wel meteen merkten. Kan overigens ook komen omdat we met de andere kamer al goed opgewarmd waren, maar dat even terzijde.

In het begin raakten we misschien wat overmoedig, alles verliep zo soepel. Naarmate de kamer meer vorderde, kwamen we hier wel echter snel van terug. Per puzzel werd het niveau wel steeds pittiger, dat zou wat beloven voor de finale-puzzel!

De puzzels op zichzelf waren allemaal niet heel speciaal, leuk om te doen maar niet meteen super verrassend. Alles wordt echter wel stukken moeilijker gemaakt door de tijd die toch best wel snel afloopt, en de geluiden op de achtergrond, welke overigens perfect in het verhaal passen!

Nadat we, vreemd genoeg, net binnen de tijd uit de kamer waren (met IQ+100!), hebben we besloten om nog even een drankje te doen in het café vooraan in het gebouw. Een dingetje was echter wel dat de volgende groep ook al binnen was, en we dus nog even niet vrijuit konden praten over alle puzzels. Het zou een beetje zonde zijn als de volgende groep sommige oplossingen al gehoord zou hebben natuurlijk!

Samengevat:
Deze kamer is leuk voor zowel de beginnende als de ervaren escaper. De puzzels zelf zijn niet meteen heel speciaal, maar door de omgeving wordt de moeilijkheidsgraad wel een tandje opgeschroefd.
Ondanks dat je wel kan merken dat het bedrijf achter deze kamer vrij commercieel is, is de aankleding zelf zeker de moeite waard om eens rustig rond te kijken.
Een dingetje is wel, maar daar kunnen de eigenaars ook niets aan doen denk ik, is dat je bij het drankje na vaak nogal dicht bij de volgende groep zit, en je dus niet al te enthousiast kunt doen over de puzzels, tot de volgende groep de kamer in is.
Ook heel leuk is dat je achteraf de teamfoto uitgeprint mee kan krijgen, is toch weer leuk voor op de kast thuis!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:39 min


 • Origineel verhaal
 • Goede service
 • je krijgt de teamfoto mee naar huis!
 • Echt een hele beleving
 • Standaard puzzels
 • Onthaal relatief commercieel
 • Soms wat "achterhaalde" hints

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 09 mei 2023

Op leeftijd, maar zeker niet verouderd!

De 2e kamer voor ons om te spelen bij Escaping Belgium. Is het de verkeerde volgorde, eerst Le Prince, en dan Erzsébet? Ja, als je beide op 1 dag speelt misschien wel ja. Als er een korte periode tussen zit zou ik vooral gewoon kijken welke het eerste beschikbaar is!

Erzsébet... ja, het is al een kamer op leeftijd, maar wel nog perfect onderhouden, en de puzzels doen zeker niet onder aan de soort die je nu veel terugziet. Eigenlijk ook wel eens lekker, gewoon werken met sleutels, in plaats van al die moderne "rommel".

Sommige elementen waren, zelfs voor nu, nog heel verrassend uitgewerkt. Moet je nagaan hoe dat een jaar of 7 geleden geweest zou moeten zijn. Natuurlijk, met een kamer op leeftijd komen ook de kleine technische probleempjes, en helaas ontkwamen wij er ook niet aan. Geen groot probleem, heel netjes opgelost door de host, en het haalde ons ook zeker niet uit de flow.

Over die flow gesproken! De puzzels liepen heel mooi in elkaar over, en de keren dat we even het spoor bijster waren lag echt aan onszelf denk ik. Puzzels liepen mooi in elkaar over, alles was mooi verweven in het thema, en zo werden we er ook helemaal in meegenomen.

De klok was, helaas, niet helemaal aan onze zijde, maar toch zijn we nog net op tijd kunnen ontsnappen. Het verhaal van Gravin Erzsébet zal echter nooit helemaal duidelijk worden denk ik!

Conclusie:
Als je nog op zoek bent naar een leuke, bijzondere, en ergens toch wel originele kamer, met een heel sterk verhaal? Dan is deze kamer zeker aan te raden, zelfs als je er een flink stuk voor moet omrijden. Na het spelen van de kamer is er ook zeker nog een leuk verhaal aan te gaan met de medewerkers, en zullen ze ook zeker vol trots vertellen over de kamers van Escaping Belgium, en andere kamers die ze aanraden.
Doordat de puzzels allemaal lekker op elkaar aansluiten is het ook zeker een aanrader voor mensen, die nog niet helemaal thuis zijn in de escape rooms.
Ondanks de leeftijd is het zeker een kamer die je écht eens gespeeld moet hebben, voordat deze (in de verre toekomst) misschien wel wordt vervangen door een nieuwe.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:55 min


 • Goede service
 • Sterk verhaal
 • Duidelijke puzzels

 

Geen top-kamer, maar zeker wel vermakelijk!

Even een spoedbezoekje mogen plegen bij Dokter Schillinger. Rare vogel wel, maar fijn dat we er zo spontaan even langst mochten komen!

Na een heel fijne ontvangst met een praatje, was het dan toch echt tijd om naar de tandartspraktijk te gaan. Buiten het gebouw moesten we aanbellen bij een andere voordeur, en meteen werden we helemaal in het verhaal opgezogen. Zo'n start van een kamer heb ik zelf nog niet heel vaak meegemaakt.

Eenmaal in de kamer is het zeker de moeite waard om even rond de kijken, een paar seconde van de inrichting te genieten, voor je op zoek gaat naar de eerste aanknopingspunten, waar wij eigenlijk veel te moeilijk voor hadden nagedacht.

Helaas sloten de puzzels niet altijd helemaal lekker op elkaar aan, waardoor het soms wel lastig was om een volgende puzzel te ontdekken. De puzzels zelf waren echter wel heel goed, al misten we soms wel de link met het verhaal.

Ook hier was de tijd niet helemaal onze beste vriend, en hebben we dokter Schillinger maar ternauwernood weten te ontlopen. Ik weet nou niet wie enthousiaster was toen de deur open ging, wij of de host van de kamer.

Ondanks wat kleine "schoonheidsfoutjes" in de kamer beviel deze bijzonder goed, en zullen we zeker terug komen om de rest van de familie Schillinger te ontmoeten.

Conclusie:
Zahnarzt Schillinger is zeker een leuke kamer als je een keer toevallig in de buurt bent. Het is misschien dan wel geen kamer die mee kan draaien in de absolute top, maar dat hoeft zeker niet te betekenen dat je je niet een uur vol kan vermaken.
Sommige puzzels waren misschien wat lastig, en soms ontbrak de flow in de kamer een beetje, dus ergens snap ik het relatief lage ontsnappingspercentage wel. Het is dan ook zeker geen kamer die ik zou aanraden als je nog geen ervaring hebt met escape rooms.
Voor deze kamer zouden 3 of 4 spelers denk ik wel het ideale aantal zijn, daar de ruimte vrij beperkt is, en de puzzels allemaal relatief lineair.
Rijd zeker eens langst villa BreTil in Rijen (sorry, ik kon hem niet laten!) als je in de buurt bent, en laat je verrassen door de avonturen van de tandarts.7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:15 min


 • Sterk verhaal
 • Mooi ingerichte kamer
 • Goede begeleiding
 • Spannende sfeer
 • Minder goede flow
 • Minder duidelijke puzzels

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 03 april 2023

Mooi uitgevoerde escaperoom, met veel verrassende elementen

Escape room midden in de stad van Bergen op Zoom. Mooie locatie, alleen is het parkeren (in het weekend) al een puzzel. Vergeet ook niet te betalen, want het genootschap (en de politie!) heeft overal ogen ;)

De binnenkomst is nog vrij neutraal, voor ons helaas een beetje hectisch, aangezien de vorige groep pas net buiten was en alles nog niet was gereset. Persoonlijk had hier iets meer aankleding, voor beide kamers, zeker niet misstaan. Op het moment dat je de kamer binnenstapt verandert het echter compleet. Zeer mooi gedecoreerd, voor een escaperoom vrij overzichtelijk, maar toch was er voor 5 mensen meer dan genoeg te doen.

De escaperoom is gebaseerd op een film, wat ook zeker terug te zien is in de puzzels. Zonder de film gezien te hebben is alles echter ook prima op te lossen. Kennis van deze films is dus ook zeker niet nodig.

Mocht je deze kamer willen spelen, is het wel handig om te weten dat je met enige regelmaat moet kruipen, wat misschien wat lastiger is als je last hebt van je knieën.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  63:29 min


 • Mooie aankleding
 • originele puzzels
 • Verrassend einde
 • Goed geformuleerde hints
 • Minder thematisering in de ontvangst
 • Vrij krappe tijdsloten, makkelijk uitloop

 

0 reviews