Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Justyouri

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

17-07-2022

Statistieken

Escaperooms

22 reviews

27 kamers gespeeld

77.3% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Teams

Team de niet-prutsers

2 teamleden

14 kamers gespeeld

Team de prutsers

2 teamleden

4 kamers gespeeld

22 reviews

The Imitation Room

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 09 april 2024

Wel een bijzondere familie eigenlijk

Eindelijk was het weer eens tijd om een bezoek te brengen aan Rijen, Villa BreTil om precies te zijn. Deze (voor mij laatste) kamer stond al langer op het lijstje, en omdat het relatief dicht bij huis was besloten we hem een keer vrij last-minute te boeken. Dit was gelukkig niet zo'n probleem. De ontvangst bij Villa BreTil was weer ouderwets gastvrij en aangezien er niemand voor ons zat konden we vrijwel meteen de kamer in. Nog even wat kleine administratieve afwerking, waarna voor ons echt het avontuur begon. Het verhaal vooraf was al mooi in thema. Ondanks dat het door onze host zelf werd gedaan, was het verloop tussen "regels" en het begin van het verhaal vrij geleidelijk. Heel leuk was het begin van de kamer, daar deze best anders was dan we gewend waren. Zou dit dan de zogenoemde "nieuwe stijl" zijn.

Eenmaal in de kamer hadden we (helaas) een wat trage start, maar na een puzzels kregen we de flow er wel in. Middels de (grote en kleine) effecten die zich in de kamer bevonden, is er wel echt moeite gedaan om de speler mee te laten komen in het verhaal. Ook bij de meeste puzzels was dit goed te merken, al was de link met het verhaal soms wel wat ver te zoeken.

Tijdens het puzzelen, waarbij de meeste puzzels voor ons vrij lineair aanvoelde hebben we de nodige "momentjes" gehad. Momentjes van spanning, verbazing, maar helaas ook wel wat frustratie. Wel is het even nodig om te vermelden dat, ondanks dat de kamer wat spannende elementen heeft, deze zeker niet eng is. De frustratie kwam denk ik vooral doordat we zelf de flow minder te pakken hadden, al denk ik persoonlijk ook wel een beetje dat dit komt door de manier hoe de kamer is opgezet. Zoals de eigenaresse zelf zei na ons spel, zou dit de nieuwe stijl van escape rooms moeten zijn. Heel eerlijk, ik weet alleen nog niet of deze zogezegde nieuwe stijl helemaal mijn voorkeur zou hebben.

Conclusie:
Volgens de ranglijsten op EscapeTalk zou de Imitation Room slechter zijn dan hun andere grote kamer, HannaH. Ik weet nog niet helemaal of ik het hier mee eens ben overigens. Het is wel echt een kamer die je moet liggen, daar sommige aanknopingspunten en puzzels in zijn algemeen wat omslachtig kunnen zijn. Bij de meeste puzzels is er wel echt moeite gedaan om alles zo realistisch mogelijk te maken, wat ook zeker het noemen waard is. Als je toevallig in de buurt ben van Rijen, en een gewoon vermakelijke kamer wilt spelen, raad ik zeker aan om deze kant op te komen. Het is echter wel een kwestie van het managen van verwachtingen denk ik, daar je hier ook weer geen kamer moet verwachten die echt mee kan draaien in de absolute top.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja


 • Goed lopend verhaal
 • Puzzels in thema
 • Goede intro
 • Mooi decor
 • Goede beleving
 • Mindere flow
 • Slechter verloop tussen puzzels

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 02 maart 2024

Lang niet alles is wat het lijkt

Eindelijk stond Triplicate Institute dan op de planning met ons vaste team (+1 dan). Eindelijk hadden we een kamer gevonden waar het parkeren geen probleem was, ook wel eens fijn. Wel is het makkelijk om vanaf de parkeerplaats even Maps (of dergelijks) erbij te pakken om bij The Cube te komen. Ja, het zit in het winkelcentrum, maar wel aan de buitenkant ervan (en wij waren misschien eerst een paar keer verkeerd gelopen...)

Na binnenkomst begon vrijwel meteen de uitleg over de "regels", zowel voor onze groep als de groep die de andere kamer ging spelen. Ondanks dat ze met 2 groepen bezig waren voelde het allemaal wel persoonlijk, dus dat kon alleen maar goed gaan komen vandaag. Terwijl we naar de kamer liepen kregen we nog een kleine uitleg over het verhaal, wat overigens heel vermakelijk was uitgelegd. Er werd ons nog succes gewenst, en toen ging het echt beginnen.

De kamer zelf was tot in de puntjes uitgewerkt, en alles leek goed doordacht. De puzzels pasten goed in het verhaal, en zelf had ik maar weinig het "maar wat sta ik hier eigenlijk te doen"- gevoel. De kamer is, naar mijn idee, wel vrij lineair. Dit wordt steeds duidelijker naarmate het einde in zicht komt. Echter heeft niemand in ons team van 4 zichzelf snel verveeld denk ik. Af en toe zaten er wel wat "spannende" momentjes in ons verhaal, maar ze waren zeker niet overheersend.

Naar mijn mening was het einde misschien niet helemaal passend, maar de mening daarover is binnen ons team nog een beetje wisselend. Het paste goed in het verhaal, maar zelf vond ik het misschien een beetje omslachtig. Overigens was het wel een heel passend einde, met het avontuur wat we daarvoor hebben overleefd. Een avontuur met spannende momenten, grappige momenten, maar ook zeker met wat kleine verrassingen (en heel misschien wat extra tijd.

Conclusie:
Triplicate Institute is zeker een kamer die ik iedereen aanraad, mocht je er in de buurt zijn. Ik weet niet of het een kamer is om echt 2 uur voor te gaan rijden, maar het kan zeker wel in ieder tripje gepland worden. De puzzels waren vrij lineair, maar zeker passend in het verhaal. Ieder mogelijk hoekje was tot in het maximale afgewerkt, wat er wel echt voor zorgde dat ik werd meegezogen door het verhaal. De tijd was dan ook echt voorbij gevlogen, al was deze in de kamer misschien iets te nadrukkelijk aanwezig. Van binnenkomst tot het verlaten van het pand hebben we echt een beleving en sfeer mogen proeven, en ik denk dat we dan ook zeker terug zullen komen in de toekomst.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Nee


 • Super afwerking
 • Sterk verhaal
 • Duidelijke puzzels
 • Goede begeleiding
 • Tijd aanwezig in de kamer
 • Einde heeft (iets) meer potentie

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 04 februari 2024

Rita, wat heb je een bijzonder verhaal

Eindelijk was het dan tijd voor de eerste escape room van het jaar, en wat een begin maakten we weer! Het was misschien even wat moeilijk parkeren, want België blijft toch altijd wat spannend. Waar je nou wel en niet mag parkeren is voor de gemiddelde Nederlander niet altijd even makkelijk te herkennen, komen we toch vaak weer achter.
Eenmaal binnengekomen werden we zeer gastvrij ontvangen door onze host, en tevens 1 van de eigenaren van de escape room. Al redelijk in thema begon het gesprek vrij natuurlijk. Over hoeveel kamers we al gespeeld hadden, of we favoriete kamers konden noemen, en al die zaken.

Een korte introductie in het verhaal, wat de sfeer al goed zette, en toen konden we beginnen aan onze zoektocht! Wat er met Rita is gebeurd? Daar kom je vanzelf wel achter als je in het hotel wil gaan overnachten. Vol goede moed liepen we naar de ingang, waar we al snel werden verwelkomd door een vrij grote ruimte. We hadden misschien wat moeite om het eerste "lijntje" aan puzzels te volgen, maar dit lag voor het grootste deel gewoon aan ons denk ik. De puzzels die we door het hele spel tegenkwamen vielen goed samen met het verhaal, en het mysterie begon zich dan ook voor onze ogen steeds verder uit te vouwen. Bij sommige puzzels was de link met het hotel iets verder te zoeken, maar deze haalden ons, gelukkig, niet echt uit het verhaal.

Na het overleven van het hele hotel, met al zijn gekke eigenschappen en bijzondere gebeurtenissen stelde het einde ons ook zeker niet teleur, en ondanks dat het compleet anders was dan wat ik gewend ben, hebben we gelukkig wel de nodige antwoorden gekregen, en weten we nu toch maar mooi wat er met Rita is gebeurd! Ook achteraf was de gastvrijheid zeker nog goed merkbaar, het was zelfs zo gezellig dat onze host bij ons is komen zitten. Een napraat van 2 uur, ja... dan moet de sfeer wel heel goed zijn! Natuurlijk zal dit niet bij iedereen het geval zijn, maar voor ons was het zeker een leuke toevoeging.

Al met al was het echt een super leuke kamer, met de nodige verrassingen en bijzondere puzzels. Sommige puzzels waren misschien wat vergezocht, maar ik kan me ook wel indenken dat dit moeilijk op een andere manier gedaan had kunnen worden. Enige ervaring is misschien wel handig daar niet alles is wat het lijkt, helemaal in combinatie met de "vreemde gebeurtenissen" die zich in het hotel voordoen. Toch raad ik het iedereen zeker aan om hier een nachtje te boeken, ook al kom je van iets verder.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja  54:28 min


 • Vermakelijke puzzels
 • Sterk verhaal
 • Puzzels goed passend
 • Gastvrije sfeer
 • Duidelijke hints
 • Minder parkeergelegenheid
 • Mindere flow in het begin

 

Een bijzondere klus, dat wel

Om de dag een beetje te breken, en stiekem ook gewoon omdat we als team enorm "verslaafd" zijn aan escaperooms, besloten we op de laatste dag van 2023 nog "even" af te reizen naar Mechelen. Het verkeer zat best mee, dus we waren ongeveer een uurtje voor het begin van onze werkdag aanwezig bij De Gouden Kooi. Tijdens het wachten wisten we ons prima te vermaken met de kleine puzzeltjes die al op ons lagen te wachten. Voor ik het wist werden we al meegenomen naar het begin, en begon de 1e kamer van de dag dan ook echt.

Na een korte introductie in de regels van een escape room, sloeg onze host ineens over naar het verhaal. Een beetje een vreemde overgang wel, en misschien had hij beter meteen zijn collega kunnen roepen voor het verhaal van de kamer. Het verhaal in de ontvangst was verder heel leuk opgezet, en het hielp ons wel om meer in het verhaal te komen. Na dit verhaal mochten we dan echt naar binnen, waar we werden begroet met nog een extra verhaal. Het werd misschien wel iets minder gekund, zodat we eerder de kamer in konden. Dit vrij lange intro werd wel meteen goedgemaakt toen we dan eindelijk door "de deur" konden, op zoek naar onze eerste puzzel.

De puzzels die we hebben mogen spelen sloten goed aan bij het verhaal, en gaandeweg werd het dan ook duidelijker hoe het allemaal écht zat. Helaas liepen we tegen een klein technisch probleempje aan, maar dat kun je natuurlijk altijd hebben, en het kon overbrugd worden dus veroorzaakte het geen problemen. Een aantal puzzels hebben we bij eerdere kamers al eens gezien, dus helaas was niet alles even origineel. Waar ik in het begin misschien nog even had van "is dit alles", werd het ruimschoots goedgemaakt naarmate we verder vorderden. Een groot deel van de puzzels was relatief goed lineair te spelen, waardoor (denk ik) iedereen alles wel goed mee kon krijgen. Ik heb me zeker vermaakt, en het verhaal was weer eens compleet anders dan wat ik eerder heb gehoord!

Conclusie:
De Wraak van Han is een kamer waar je jezelf zeker prima kan vermaken. Wij hebben met 3 mensen deze klus aangegrepen, en ik denk dat dit aantal toch ook wel redelijk goed is voor deze setting. De kamers zijn zeer mooi aangekleed, en alles sluit verhaal-technisch goed op elkaar aan. De puzzels waren misschien niet super origineel, wat af en toe wel wat jammer was. Voor de kleinere teams zijn de puzzels prima lineair te spelen, maar voor grotere teams kunnen de taken ook zeker worden verdeeld, waardoor iedereen zich het grootste deel van de tijd wel bezig kan houden. Voor ons was het intro misschien wat raar, maar ik denk dat dit ook afhankelijk is van de host. Ondanks het wat vreemde intro, kan er over de service en gastvrijheid zeker niet worden geklaagd.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja  65:41 min


 • Goed, kloppend verhaal
 • Puzzels sloten goed aan op het verhaal
 • Duidelijke, gepaste hints
 • Fijne flow
 • Gastvrije medewerkers
 • Minder originele puzzels
 • Ietwat vreemde introductie
 • Miste af en toe wat spanning
 • Vrij lange introductie

 

St. Rumoldus had zo zijn probleempjes

Na eerder op de dag bij Aircotech gewerkt te mogen hebben, zouden we ook dit geheim nog wel even ontrafelen. Na een kort drankje (van het huis, complimenten daarvoor!) en een sanitaire stop werden we weer meegenomen voor het intro-praatje. We werden snel door de basis-regels en wat "vreemde sloten" gepraat, voor we weer voor de deur mochten gaan staan. Het licht werd groen, en we werden verwelkomd door een prachtig filmpje. Als dit de sfeer van de kamer was, zou het zeker spannend gaan worden!

Het filmpje had me zeker in de juiste sferen gebracht, en ik liep dan ook redelijk voorzichtig de kamer in. Eenmaal binnen kon ik meteen mijn ogen uitkijken door de aankleding. Een vreemde, maar zeker passende sfeer. We hadden de eerste puzzels best vlot door, waardoor we een gebouw binnen konden. Achteraf gezien wel een beetje raar dat je daarna weer een ander gebouw binnen kon, maar dat is misschien gewoon een beetje gezeur van mijn kant. Het mocht, en mag, de pret niet drukken, en de puzzels die we zijn tegengekomen pasten zeker in het verhaal. Helaas liet af en toe de afwerking wat te wensen over, maar het is dan ook al een kamer die al een tijdje meedraait. Het verhaal was misschien wat vergezocht, dus af en toe misschien wat lastig om het te volgen, maar de puzzels sloten er in zekere zin wel op aan. Het merendeel was vrij parallel speelbaar, dus ik denk dat een team van 2 of 3 mensen wel meer dan voldoende is om de geheimen te ontrafelen.

Het viel me op dat De Gouden Kooi het heel erg speelt op een "escape experience", en waar het bij de Wraak van Han zeker wel het geval was, voelde dit voor mij meer aan als een Escape Room. In basis voelde het voor mij niet meer als het oplossen van puzzels om uiteindelijk de uitgang te vinden, waar een experience voor mij meer een verhaal is waar je in wordt meegezogen. Waar het begin van de kamer zeker niet slecht was in afwerking (op wat kleine dingen na) was het einde voor mij, en ook voor de rest van mijn team, echt een anticlimax. Het voelde misschien een beetje of het budget op begon te raken, of ze haast wilden maken om op tijd open te gaan.

Conclusie:
Voor mij viel deze escape room misschien iets tegen, waar de Wraak van Han nog aanvoelde als een escape experience, had ik dat gevoel hier veel minder. Ik heb me puzzel-technisch prima vermaakt, begrijp me niet verkeerd, maar het miste gewoon de wauw-factor. Helemaal omdat de afwerking soms wat te wensen overliet, en de magneetsloten (vreemd genoeg) vrij warm aanvoelden, zal de kamer denk ik niet in mijn lijstje met top-kamers komen. Ik raad dan ook aan, voor iedereen die deze kamer wilt spelen, om zeker wel te gaan, maar misschien wel je verwachtingen iets aan te passen. Als er geadverteerd zou worden met een escape room, in plaats van een escape experience, zou het, denk ik, passender zijn. Het is zeker geen slechte kamer, maar ik denk dat ze bij de Gouden Kooi wel tot veel beter in staat zijn.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja  65:20 min


 • Sterke intro
 • Goede sfeer, in het eerste deel
 • Goede, passende hints
 • Ietwat vreemd einde
 • Minder een echte experience
 • Omslachtig verhaal

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 29 december 2023

Wat een geheimen had oma!

Aan ons de vraag om te onderzoeken waarom oma zulk "vreemd gedrag" vertoonde, net voor haar dood... Zo moeilijk kon dat nooit zijn toch? Overdag wisten we zelfs niet eens dat we dit mysterie zouden gaan oplossen, en dat allemaal dankzij Facebook, en Jessica in het bijzonder! Waar gewoon een gewaagd "wie heeft er vanavond plek"-berichtje toe kan leiden...

Bij binnenkomst werden we meteen blij verrast door het feit dat we eigenlijk, na een korte introductie in de regels van het escapen al meteen konden beginnen. Okee, even 5 minuten wachten omdat de vorige groep net een kamer uit kwam, maar in de tussentijd kon de host ons mooi bijpraten over de vreemde gedragingen van oma. Ik heb (helaas) al mensen met dementie meegemaakt, maar dit sloeg echt alles.

Eenmaal in de kamer, met de deur achter ons dicht, werd het ons al vrij snel duidelijk dat oma wel van een goede puzzel hield, en het duurde dan ook even voor we echt de smaak te pakken hadden. Zo lang zelfs, dat we na 60 minuten pas lekker op gang kwamen. De puzzels waren niet zozeer heel moeilijk, al hadden mijn mede-speurder en ik gewoon de logica van oma niet helemaal te pakken, en het was ook pas de 2e kamer die we samen speelden. Ondanks dat de puzzels ons iets te lastig bleken, waren ze wel echt goed, en was alles terug te herleiden naar het verhaal. Aangezien zowel mijn mede-speurder als ik beide brildragend zijn konden we sommige dingen wat minder zien, en ik wil dan ook meegeven dat het handig is om iemand bij te hebben met écht goede ogen.

Waar het huisje van oma in het begin vrij sober leek, bleven de verrassingen ons maar om de oren vliegen, en we hebben onszelf dan ook volledig vermaakt. Waren de puzzels heel bijzonder? Nee, de meeste misschien niet maar het voelde goed in deze setting. Stond in ieder hoekje iets van aankleding? Nee, ook niet echt. Maar ik moet ook zeggen, ik heb nog nooit veel rommel gezien in kleinere huisjes, en het sloot allemaal zeker perfect aan.

Conclusie:
Naar het schijnt is deze kamer, die overigens prima met de auto te bereiken is, met 2 personen te spelen. Zelf zijn mijn mede-speurder en ik er helaas niet binnen de tijd uit gekomen, en ook andere mensen die ik gesproken heb hadden hem maar net gehaald. Ik denk dan ook dat een team van 3 personen hier helemaal passend is, zeker ook als je misschien minder ervaren bent, of helemaal meegenomen wilt worden in het verhaal van oma. Het hintsysteem was weer een leuke toevoeging, en de host wist ons op de juiste momenten te bereiken. Ondanks dat we het mysterie niet op eigen houtje hebben kunnen oplossen, heeft onze host ons op het einde nog even geholpen, waardoor we de laatste puzzel toch nog meekregen. Dit had ik ook zeker niet willen missen! Doordat vlak na ons de andere kamer ook uitgespeeld was, hebben we achteraf aan de bar nog een gezellige nababbel gehad met onze host en de host van 1 van de andere kamers, waardoor we er toch al snel weer een uur zaten. Dit getuigd alleen maar van een goede sfeer natuurlijk!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede, passievolle host
 • Passende puzzels
 • Gezellige, open sfeer
 • Heerlijk verhaal
 • Puzzels minder origineel

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 11 december 2023

Molly, wat heb je ons aangedaan?

Eindelijk was het dan tijd voor die ene kamer waar je iedereen over hoort. Na lang plannen, en best wel wat geluk, gingen we met ons vaste team (+1) op weg naar Voorburg, om bij Molly op bezoek te gaan. Ons "onderzoek" online had niet veel opgeleverd, dus we wisten niet echt wat ons te wachten zou staan. Parkeren was voor ons prima te doen, al kan ik me wel indenken dat het op sommige momenten vrij druk kan zijn in de regio.

Meteen bij binnenkomst werd ik, en ik denk dat ik wel voor het hele team kan spreken, blij verrast door de aankleding. Ik zal er niet te veel over vertellen, maar online is er al wel het een en ander van te zien. Als dit het niveau van afwerking is... We waren wat aan de late kant, dus we hadden niet super veel tijd om alles te bewonderen voor ons werd gevraagd om plaats te nemen, en alles over ons heen te laten komen. En ik moet zeggen, WAT. EEN. INTRO. Meer zal ik er niet over vertellen, want dat zou voor de beleving wat jammer zijn.

Als in een vloeiende lijn werden we na de intro mee de kamer in genomen. Meteen gingen we uit de wondere wereld van de intro, en werd het tijd voor het serieuze werk. Nog 1 waarschuwing van onze host om bij elkaar te blijven, voor de deur sloot en we er "alleen" voor stonden. Kijken of we Molly haar spelletje konden doorstaan. Iedere puzzel die Molly ons had voorgeschoteld paste perfect in het verhaal, ieder detail in de ruimte klopte precies. Helaas gingen we in het begin misschien iets te enthousiast, waardoor we sommige details hadden gemist, maar die werden ons achteraf nog eens rustig uitgelegd door onze host. De meeste puzzelstukjes vielen op tijd op zijn plaats, waardoor we Molly haar spel wel helemaal hebben kunnen uitspelen. De kamer was behoorlijk intensief, en onze samenwerking is weer flink op de proef gesteld. Af en toe een "klein" spannend tot eng momentje, waar we achteraf hard om hebben kunnen lachen! Al moet ik wel zeggen, een dag of 2 erna had ik wel wat last van "vreemde klachten", maar zoals dokter Dan Kowalski al zei: je moet ook geen medicijnen gaan mengen.

Conclusie!
Molly's game is zeker een kamer die ik je zal aanraden als je al de nodige ervaring hebt. Ik zou hem ook echt bewaren tot een speciaal moment, want de kamer is echt van een op zichzelf staand niveau. De afwerking overal is echt prachtig, wat af en toe wel een spannende sfeer teweeg zal brengen. Er zijn wel wat spannendere, tot misschien wel engere momentjes, maar ze zijn niet storend voor het spel. Wel handig alleen, om er rekening mee te houden als je wat banger bent aangelegd.
Je moet af en toe best wat kruipen en klimmen, dus doe makkelijke kleding aan en zorg dat je een beetje mobiel bent.
Kortom, het spel van Molly raad ik echt iedereen aan om te spelen, en vergeet zeker niet op de details te letten als de tijd het toestaat. Wij hebben het spel van Molly helemaal mogen ervaren, en raken er voorlopig zeker nog niet over uitgepraat!

De vraag is of Loran ooit een nieuwe kamer zal maken, maar iets zegt me dat een toekomstige kamer zeker weer op ons lijstje komt te staan.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  87:03 min


 • Perfecte sfeer
 • Goede begeleiding
 • Prachtig verhaal
 • Logische puzzels

  down-the-hatch

Houdini's Academy (XP)

Exit Games Mol
Geplaatst op: 16 november 2023

Houdini laat je nog steeds overal aan twijfelen!

Als 2e kamer vandaag stond deze op de planning. Voor mij persoonlijk zonder al te veel verwachtingen, maar zeker benieuwd wat dit thema te bieden had. Een kamer met een Houdini/illusionisten-thema hadden we al vaker gespeeld, maar deze was compleet anders!

Natuurlijk, de kamer voelt nog steeds, letterlijk en figuurlijk, heel magisch, en niets is wat het lijkt. Meteen vanaf het begin, na een voor ons misschien wat chaotische ontvangst, begon de kamer meteen compleet anders als we gewend zijn. Een verrassend begin, maar het hielp ons zeker om in het verhaal te komen.

De puzzels die je in de kamer kunt vinden passen echt super in het thema, al zijn sommige misschien wel wat vergezocht. Je moet ook zeker niet teveel willen putten uit voorgaande ervaring, want niets is wat het lijkt, zoals de grote Harry Houdini ooit al zei.

Helaas waren de puzzels voor ons aan de verraderlijke kant, en zijn we ook net niet binnen de tijd kunnen ontsnappen. Neemt overigens niet weg dat we wel enorm hebben genoten, en ik raad de kamer dan ook zeker aan iedereen aan.

Conclusie:
Voor de meer ervaren spelers is deze kamer er zeker 1 om op je lijstje te kunnen zetten. Samenwerken is zeker noodzakelijk, evenals communicatie. Sommige puzzels kunnen frustrerend zijn, helemaal als je de logica er achter niet snapt.
Kom ook zeker op tijd, deze kamer zit namelijk in het centrum, wat maakt dat parkeren niet altijd even makkelijk is.
In een deel van de kamer wordt de druk opgevoerd, wat best een claustrofobisch gevoel kan veroorzaken. Er kan (natuurlijk) niks gebeuren, maar misschien is het wel handig om dit even in je achterhoofd te houden.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede puzzels
 • Originele puzzels
 • Bijzondere start
 • Goede afwerking
 • Puzzels duidelijk in thema
 • Slechter lopende flow
 • Mindere begeleiding
 • Minder origineel verhaal

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 16 november 2023

Een heel bijzonder avontuur!

EIndelijk was het dan weer eens tijd om een kamer te spelen! Onze dag begonnen we in Geel, met Jumanji. Zelf had ik niet al te veel verwachtingen, en meteen bij de ingang was ik dan ook al positief verrast. De entree was niet heel bijzonder, maar zag er wel gezellig uit. Daar wij aan de late kant waren gingen wij echter meteen richting de kamer waar er begonnen werd met het welbekende standaard verhaaltje.

In de kamer zelf werden we meteen meegenomen in het verhaal. Het begin was dan ook echt super ontworpen, al werd het naar gelang de kamer vorderde wel steeds minder. Sommige dingen hadden dan misschien ook wel wat klein onderhoud nodig, maar dit mocht de pret zeker niet drukken. De meeste puzzels waren wel echt goed in thema, en het niveau was eigenlijk precies goed. Op sommige puzzels wat tijd verloren, maar bij andere waren we er snel achter waardoor we weer wat tijd wonnen.

Het einde was misschien wel een beetje een anticlimax, waardoor we wel bruut uit het verhaal werden getrokken. Wel hadden we nog de mogelijkheid om een drankje te doen in de ontvangstruimte. Dit hebben we wegens een drukke planning helaas moeten afslaan, maar ik denk dat we daar anders wel lange tijd hadden kunnen zitten.

Conclusie:
Jumanji is zeker een goede kamer, met de nodige verrassende effecten! Misschien niet echt een top-kamer, maar we hebben ons zeker vermaakt. Een aantal dingen voelden wel wat fragiel aan, waardoor we niet helemaal wisten of we het wel konden aanraken of niet. Op sommige punten kon de afwerking misschien wel iets beter, maar er is wel te zien dat alles met veel aandacht is gebouwd.
Parkeren was geen groot probleem, al kan ik me indenken dat de parkeerplaats relatief snel vol kan komen te staan.
De medewerkers stralen veel passie uit, en achteraf hebben we ook zeker weer de nodige goede tips kunnen ontvangen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels pasten goed in het verhaal
 • Goede sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goed verhaal
 • Mindere afwerking
 • Heeft wat klein onderhoud nodig
 • Minder originele puzzels

 

Hunting Season

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 21 oktober 2023

De jager kwam ons opzoeken!

Hunting Season, eindelijk was het dan tijd om deze kamer te spelen. Een hele tijd geleden ook al een bezoek gebracht aan de Toy Factory, maar bij de jager binnen kijken heeft helaas veel meer tijd gekocht.

Vooraf, zeker als je met een grotere groep komt, probeer met 1 auto te komen... Parkeren kan op drukke dagen misschien nog wel eens lastig worden. Helaas waren wij (wegens ziekte) met 1 teamgenoot minder, dus we hielden onze harten al vast. Eenmaal binnen viel het onze host ook meteen al op "sloot er nog iemand aan, of klopte het aantal niet?". Ze waren dus wel actief bezig met de boekingen en de groepen, altijd leuk om te horen!

De ontvangst in de kamer was ronduit bijzonder te noemen, en de sfeer werd dan ook meteen al gezet. de jager was even weg, en we moesten maar luisteren naar de radio... maar dan in iets meer woorden natuurlijk. Geen super lange intro, niet heel ingewikkeld, en hij paste gewoon precies. Met deze woorden verliet onze host de kamer en stonden we er dan echt alleen voor. Nog even elkaar oppeppen, en toen konden we er echt tegenaan!

De kamer zat super goed in elkaar, en de meeste puzzels waren ook echt wel te herleiden naar de jager, of naar ons doel in die ruimte. Voor ons als team waren een aantal puzzels wel aan de makkelijke kant, maar ik weet niet of dit ligt aan ervaring of gewoon "snel alles zien". Doordat we overal zo snel doorheen gingen vergaten we alleen af en toe wel te kijken naar de details... Voor ons een gemiste kans, maar ik hoop dat andere groepen wel echt de tijd nemen om ook snel rond de kijken naar de aankleding, de puzzels, de verhaallijn, en alles wat erbij hoort.

Voor ons, zoals ik al had gezegd, zat de flow er heel lekker in. Bij sommige puzzels was "het laatste puzzelstukje" lastiger te vinden, maar gelukkig waren de hints die we kregen super duidelijk, zonder te veel prijs te geven. Oprechte complimenten naar onze host die dag!

Conclusie, het leukste deel van deze review!
De kamer zat echt super in elkaar, en alles sloot perfect aan op het verhaal. Voor ons waren sommige puzzels helaas iets te doorzichtig, maar helemaal als je Toy Factory nog niet gespeeld hebt zal dit geen probleem moeten zijn. Voor zowel ervaren spelers als beginnende teams raad ik de kamer dan ook zeker aan!
Zorg wel dat je zo veel mogelijk gaat carpoolen... Er is parkeerplaats voor de deur, maar met 4 auto's staat het toch wel echt goed vol.
Helaas hebben we bij Escaperoom Antwerp nu beide kamers gespeeld, maar als er ooit een volgende komt zal een boeking onder onze naam niet lang gaan duren denk ik zo. Dus Wout... als je nog vol zit met ideeën ;)


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team de prutsers

Ontsnapt: Ja  54:32 min


 • Goede sfeer
 • Leuke storyline
 • Goede host
 • Mooie aankleding
 • Spanning van begin tot eind
 • Puzzels vrij "basic"
 • Aantal puzzels vrij lineair

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Hadden we toch bijna een nieuwe baan!

Vandaag was het dan eindelijk zo ver om ook de laatste kamer bij Stefan en de rest van zijn team te spelen. Zoals gewend bij het hotel was ook hier de entree weer helemaal in sfeer, en werden we dus meteen in het verhaal opgenomen. We waren iets te vroeg, want Dhr. Anton Maltzahn mag je niet laten wachten natuurlijk.

Na een drankje vooraf, om even moed in te drinken, mochten we plaatsnemen voor de deur van de directeur. Daar het voor mijn compagnon de eerste ervaring was kregen we nog een kleine uitleg (niets boven de deur, vast is vast, en al die zaken), waarna we naar binnen werden geroepen.

Het kantoor leek voor mijn gevoel aan de kleine kant, maar de ervaring werd er zeker niet minder door. Helemaal in het begin kon er heel goed parallel gespeeld worden, dus taken goed kunnen verdelen is wel belangrijk. Bij binnenkomst dacht ik dat de puzzels nooit super ingewikkeld konden zijn, maar dit viel toch even tegen. Gelukkig kregen we na een tijdje de smaak te pakken, en toen gingen we als een speer door de rest van de kamer. Een beetje overweldigend was het begin misschien wel, achteraf gezien, en er was dan ook enorme voldoening toen het dan echt tijd was voor de Meesterproef.

De Meesterproef, bedacht door Dhr. Maltzahn, en gevreesd door velen. Helaas was deze voor ons toch iets te lastig, en uiteindelijk zag Dhr. Anton Maltzahn in ons 2 dan ook niet de opvolgers van de vorige conciërge.

Al met al was het een hele leuke ervaring, weer een echte Stefan-kamer met een heel goed uitgewerkt verhaal! De eerste keer dat ik een kamer speelde specifiek voor 2 personen, maar als dit het niveau is gaan er zeker nog meer volgen. Als je deze kamer wilt spelen, is het wel handig om het te spelen met een redelijk ervaren teamgenoot, daar het inzicht in escape rooms voor deze sollicitatie je wel goed kan helpen. Vergeet vooral niet te genieten van alles wat je binnen overkomt, en het einde is niet wat je vooral verwacht.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer
 • Goede begeleiding
 • Origineel verhaal
 • Verrassend einde
 • Minder originele puzzels

  JustYouriKoen_en_MiekeKevin Bus

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 18 augustus 2023

Wat een ongelofelijke beleving!

Corpse Inc... ja, wat moet ik er van zeggen. Een beleving zoals er niet velen zijn, ik denk dat dat de lading heel goed dekt. Met gezonde spanning reisden we af richting het midden van het land, richting Baarn.
Een acteur, een compleet nieuwe ervaring voor ons. Ik raad deze kamer dan ook echt zeker aan als je net wil beginnen met het spelen met acteur!

De beleving begint al meteen vanaf het moment dat je het pand betreed. Van buiten lijkt het niet zoveel voor te stellen, en vraag je je echt af hoe de kamer hier binnen zo speciaal kan zijn. Dit verandert meteen als de deur wordt open gedaan, en je echt wordt opgezogen in het verhaal. Ondanks dat er een acteur in de kamer rondloopt, welke je echter al wel vooraf hoort aankomen, stelden de puzzels ons zeker niet teleur. 1 van ons 3 was misschien minder bezig met de puzzels, en meer met de omgeving, maar hier kom je tijdens het spelen zelf nog wel achter ;)

Ons team van 3 mensen kon de meeste puzzels heerlijk parallel spelen, al had je elkaar soms ook echt nodig. Hoe veel je ook probeert bij elkaar te blijven, de puzzels doen er alles aan om de groep meerdere keren uit elkaar te krijgen, waardoor je toch echt op jezelf aangewezen bent. Gelukkig is het allemaal wel maar voor een paar minuten, dus je bent snel weer samen, maar het voegt wel echt een bepaalde spanning toe.

Deze spanning, ook al ben je 1 van de "achterblijvers", is de gehele kamer duidelijk voelbaar, waardoor je je echt enorm bewust bent van de omgeving, en wat je precies komt doen. Het idee dat je zomaar ineens door een bewaker meegenomen kunt worden, voegt natuurlijk echt super veel toe, al had deze naar mijn mening misschien wel een grotere rol mogen spelen. De flow in de kamer klopte perfect, alle puzzels sloten op elkaar aan. Het begin vinden was in principe vrij makkelijk, maar helaas duurde het bij ons even voor we er achter kwamen.

De puzzels zijn eigenlijk helemaal zo moeilijk niet, maar de suspense voegt hier veel toe. Zelfs de meest simpele dingen kan je compleet vergeten. Nee, ik ben zelfs helemaal vergeten dat het "maar een spelletje was", en ik gewoon écht dacht dat ik een lijk kwam "ophalen". Daarover gesproken! Ik moet zeggen dat het wel een heel bijzonder lijk was, en dat we er best lekker aan hebben kunnen verdienen.

Conclusie:
Corpse Inc, doen? Jazeker! Zelfs als je nog geen ervaring hebt met acteurs. Deze kamer leent zich ideaal om hiermee te oefenen, daar je in de regel altijd redelijk weet als hij/zij je een bezoekje komt brengen. Er is in de kamer zeker een spanning aanwezig, maar hij is niet zozeer eng. Wel een spanning dat zelfs de meest simpele puzzel ineens nog heel lastig kon worden.
Deze kamer is redelijk met 3 mensen te spelen, maar 4 is misschien net even een iets beter aantal.
De flow zat er in deze kamer zeker goed in, en toen we de smaak te pakken hadden gingen we ook relatief goed van puzzel naar puzzel.
Ik raad deze kamer zeker ook aan voor iedereen, waar je ook vandaan komt. Heel misschien kan ik het zelfs voorzichtig mijn nieuwe favoriet noemen.

Ooh! En het tapijt is prima te dweilen!... Maar deze snappen waarschijnlijk alleen mijn teamgenoten, de beveiliger, en de host!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  73:14 min


 • Zeer sterk verhaal
 • Duidelijke hints, in een origineel systeem
 • Lekkere flow
 • Op alle punten
 • Acteur had (misschien) vaker voor mogen komen

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 18 augustus 2023

Wat kan een klein kind toch moeilijk zijn!

Vandaag zou ik dan eindelijk, na lang zeuren, gaan afreizen naar Rijen... Lekker in de buurt, niet te ver Rij(d)en, en voor een prima prijs.

Zoals ik van Villa BreTil was de ontvangst weer ouderwets gezellig. Verwacht zeker geen ontvangst in thema, of een heel verhaal. Verwacht echter wel gewoon het gezellige Brabantse huiskamer-gevoel. Met (helaas) een kleine vertraging was het dan tijd om te gaan spelen, en werden we door onze host meegenomen naar het begin van de kamer. Voor we bij HannaH de kamer in mochten, kregen we nog wel een kleine uitleg. HannaH kan het schijnbaar niet echt waarderen als mensen de regels in haar kamer breken.

De puzzels die HannaH voor ons had klaargezet, om samen te spelen, waren van zichzelf niet te moeilijk. Het probleem is alleen dat je al te snel moeilijk gaat denken. Vergeet niet dat HannaH nog maar een kind is, en het meeste dan ook met logisch denken op te lossen is. De eerste puzzel, ik moet hem toch even benoemd hebben, heel simpel... maar zie het op het moment zelf maar te bedenken (succes! Wij hadden een Black-Out). Het begin liep bij ons dan ook een beetje moeilijk, maar eenmaal op gang zat de flow best lekker in de kamer. Waarschijnlijk, als je niet al te moeilijk denkt, kun je ook wel lekker op deze flow meegaan... Wij waren helaas niet zo goed!

De kamer was zeer mooi uitgewerkt, met een heel sterke storyline (daar scoor je bij mij altijd punten mee!) Puzzels waren er meer dan voldoende, en deze waren ook zeker parallel te spelen. Soms was het via een bijzondere omweg, maar achteraf gezien waren de puzzels wel logisch in elkaar gezet, en pasten deze mooi in het thema.

De kamer zelf was echt prachtig, alleen hebben wij deze niet gehaald. Hierdoor hebben we wel een einde gekregen wat je enorm bijblijft, daar deze best anders is dan wat ik in andere kamers gewend ben.

Conclusie:
HannaH is zeker een leuke kamer, zowel voor de beginnende als de ervaren speler. De puzzels zijn, als je goed "outside the box" kan denken, heel logisch te plaatsen, en de oplossingen zijn allemaal zo moeilijk niet. De flow in de kamer loopt best lekker, en de meeste puzzels volgen elkaar wel goed op. Verwacht bij deze kamer echter geen "ouderwetse puzzelkamer", maar wel een "puzzelkamer met een goed kloppend verhaal".
Helaas hebben wij HannaH niet op tijd kunnen vinden, en hebben we haar dus ook niet buiten kunnen zien spelen. Desondanks hebben we zeker genoten van de kamer, en liepen we elkaar met 4 personen ook zeker niet in de weg.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede storyline
 • Lekker lopende flow
 • Duidelijke hints
 • Goede sfeer
 • Een beetje een vreemd einde
 • Minder originele puzzels

 

Het Genootschap

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 20 juli 2023

Een mooie puzzelkamer pur sang

Vandaag was voor ons dan de grote dag, de belangrijke test om lid te worden van het Genootschap Cogito Ergo Sum. Met 3 man besloten we deze test aan te gaan, en zogezegd reisden we vroeg in de ochtend af naar Diest. Stipt op tijd werden we, op een bijzondere manier mag ik toch wel zeggen, welkom geheten door de eigenaresse van het prachtige landhuis. Wel raad ik iedereen die bij de baron op bezoek komt, om met zo min mogelijk auto's te komen... de parkeerruimte is wel redelijk beperkt.

Na een korte uitleg, en een heerlijke warming-up kon onze test dan eindelijk beginnen. Daar de test wel bijzonder pittig was, moet ik wel zeggen dat de flow er bij ons misschien iets minder lekker in zat. De puzzels die er waren (en het waren er nogal wat) paste overigens wel mooi in het thema. Wel viel het mij heel erg op dat het helemaal aan het begin doodstil was in de kamer. Schrik niet, dit komt vanzelf goed ;)

In heel de kamer was nagenoeg geen enkele elektronica te zien, op misschien een paar speakers en camera's na, wat echt perfect past bij de locatie waar deze kamers gevestigd zijn. Ook zonder elektronica kan een kamer helemaal perfect zijn, en dat is hier zeker bewezen. Bij een zekere puzzel was er wel elektronica benodigd, wat ik persoonlijk een beetje jammer vond omdat er vast ook wel andere oplossingen voor waren geweest.

De puzzels inhoudelijk bleven me echter maar verbazen, iedere keer week het wel licht af "van het normale", waardoor echt verrassing op verrassing volgde.

De selectieprocedure voor het Genootschap was lastiger dan gedacht, maar gelukkig zijn we er nog net op tijd voor geslaagd, wat ook maakte dat we een leuk fysiek aandenken mee naar huis mochten nemen.

Samengevat:
Dit is echt een kamer die je mag bestempelen als een modern-oude kamer denk ik. Alles is perfect onderhouden, en toch straalt het ergens wel ouderdom uit. Als je enkele kamers ervaring hebt raad ik deze zeker aan om eens te spelen, al moet je wel compleet anders denken dan wat je gewend bent. Laat je ook zeker meenemen in het verhaal, want dit begint al nog voor je door de voordeur loopt.
De puzzels waren, hoorden we later, relatief parallel te spelen, al stonden wij hier niet echt bij stil.
Probeer, helemaal als je met een groep bent, om met 1 auto te komen, daar er 2 kamers op het terrein gelegen zijn, en er nou eenmaal niet super veel parkeerruimte is.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja


 • Prachtige kamer
 • Goed uitgewerkt verhaal
 • Bijzondere puzzels
 • Sommige puzzels waren, voor ons, minder logisch

  Caro

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 20 juli 2023

Zo simpel, en toch zo lastig

Na te zijn toegetreden tot Genootschap Cogito Ergo Sum werden we door Baron Adrien Felicité Beeckman de Crayloo uitgenodigd op zijn landgoed, om eens even een kijkje te nemen in het huis van zijn tuinman.

Tot onze grote spijt is de tuinman, Valere Bex, recent komen te overlijden. In een brief liet hij echter aan de Baron weten dat er nog een geheim schuilging in zijn huis. Meerdere mensen van het Genootschap hebben zich eraan gewaagd om dit te achterhalen, maar zijn hierbij helaas gefaald. Ook ons ging het mysterie best de pet te boven.

Na genoten te hebben van een goede lunch, op aanraden van onze gastvrouw van deze kamers, reisden we terug af naar het landhuis. Hier werden we, zoals verwacht, weer stipt op tijd begroet door een medewerker van de Baron. Na een korte introductie over Valere, en zijn werk werden we uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen in zijn huis, tevens ook op het landgoed van de Baron.

Binnen werden we meteen verrast door de aankleding, het leek wel of de tijd heeft stilgestaan, en we nog steeds rond de jaren 50 zaten. Alles in het huisje, en de omgeving klopte. Alles wat er was hoorde er ook echt te zijn, alles was er met een rede. Ook in deze kamer is het weer de eenvoud die alles compleet maakt. Een kamer zonder moeilijke software, sensoren, schermen, en al die dingen. Gewoon lekker authentiek met kabels, gewichtjes en al die zaken.

De flow zat er bij ons niet erg lekker in. Echter lag dit denk ik niet aan de kamer, maar wij waren gewoon te moeilijk aan het denken. Ik raad dan ook echt aan om deze kamer te spelen met een relatief ervaren gezelschap, van niet meer dan 4 mensen. Het is wel handig om alle kennis die je hebt van puzzels en escape rooms overboord te gooien, en hier helemaal blanco in te gaan. Vergeet ook zeker niet dat je alles van alle kanten moet bekijken, en dat je niet ontsnapt, maar alleen even komt rondkijken.

Samengevat:
Het Testament is een mooie ontwikkelde kamer, echter wel vrij lastig. Het is echt van belang dat je precies de denkwijze van de ontwerpers snapt, anders wordt het vrij lastig om in de flow te komen. Kom ook met een gezelschap van niet meer dan 4 personen, aangezien sommige kamers wel wat kleiner zijn dan gemiddeld.
Probeer, zoals ik bij de andere kamer ook al zei, om met 1 auto te komen, daar je niet super veel parkeerruimte hebt.
Wees ook niet bang als je de kamer niet haalt. Zoals de eigenaar ons al vertelde is deze kamer ook zeker niet bedoelt om iedereen te laten ontsnappen, het moet gewoon een heerlijk uitdagende kamer blijven.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Nee


 • Prachtig decor
 • Mooi verhaal
 • Duidelijke hints
 • Verwacht het onverwachte
 • Originele puzzels
 • Minder goede flow

  Caro

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 15 juli 2023

Misschien wel mijn nieuwe favoriet!

Vandaag was het eindelijk weer zover, met het volle team weer wat kamers spelen. En wat voor een kamers hadden we op de planning. Vooraf al wat reviews gelezen, en het beloofde veel goeds. Vol goede moed reisden we dus af naar Volkel.

Bij aankomst werden we al verrast met goede parkeergelegenheid, helemaal gezien het feit dat het in het centrum ligt. Bij het zien van het gebouw verbaasde ik me toch weer, net zoals altijd eigenlijk, dat hier een aantal escape rooms gevestigd waren. na binnenkomst werden we echter meteen al subtiel meegenomen in het verhaal over een hotel. Niet super gethematiseerd, maar precies genoeg naar mijn mening. We waren iets te vroeg, wat ik iedereen overigens afraad, waardoor we best wel even in de ontvangstruimte moesten wachten. Dat is niet zozeer een probleem, maar deze ruimte was toch wel wat klein naar mijn mening, met maar 1 tafel en een klein barretje.

Waar de ontvangst misschien ietsjes minder was, werd dit in de kamer dubbel en dwars goedgemaakt. Meteen na het binnenkomen werden we al in verhaal meegenomen. Ik wil er zelf niet te veel over vertellen, maar we waren weer eens een koffer kwijt, en natuurlijk ging het terug vinden niet zonder slag of stoot. Sommige puzzels pasten misschien iets minder in het verhaal, naar mijn mening dan, maar daarentegen vielen ze zeker nog steeds goed in de smaak! De meeste puzzels (op het begin na) waren ook wel redelijk parallel te spelen, waardoor niemand in onze groep zich snel ging vervelen. Vaak als er een puzzel was uitgespeeld, was de volgende ook al relatief snel gevonden. Een nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je misschien niet alle puzzels helemaal mee krijgt, en het was dan ook fijn toen we achteraf nog even een kijkje konden nemen in de kamer.

Zoals in mijn reviews misschien al terug te lezen is, ben ik een groot fan van de storytelling in de kamer, en dat zat hier ook zeker goed! Het verhaal nam al snel een andere wending dan we vooraf hadden gedacht, maar dit werd via de video's heel mooi gebracht. Het verhaal nam uiteindelijk wel een vrij emotionele wending, dus als je daar gevoelig voor bent is het misschien handig om op het einde iets minder te kijken naar wat ze laten zien ;)

Samengevat:
Lost & Found is zeker een leuke kamer om te spelen. Voor de beginnende escaper zou ik hem misschien minder aanraden, waar sommige puzzels wel echt de nodige "escape room logica" vereisen. Ben je echter een meer ervaren speler, en ben je fan van een goede storyline? Dan raad ik je zeker aan om eens te gaan kijken bij Kamer 237! Als je er dan toch best raad ik de andere kamers ook zeker aan!
De meeste puzzels zijn heel goed parallel te spelen, waardoor je je nooit echt hoeft te vervelen, al is het soms wel lastiger om snel een volgende puzzel te vinden.
Zoals in mijn titel al gezegd, ik denk dat deze kamer zomaar eens mijn nieuwe favoriet kan zijn, en ik kijk dan ook nu al uit tot het moment dat Stefan misschien wel ooit met een nieuwe kamer komt, al wordt dat qua ruimte misschien nog wel een dingetje.
Hopelijk gaan er nog veel meer mensen genieten van deze kamer, en vergeet niet! Some things are not supposed to be found... en dan heb ik het niet alleen over je vermiste koffer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team de prutsers

Ontsnapt: Ja  77:00 min


 • Parallel puzzelen
 • Goed verhaal
 • Mooie ontvangst
 • Goede hints
 • Relatief kleine ontvangst
 • Sommige puzzels minder in thema

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 18 juli 2023

De toon is met deze 1e kamer meteen gezet

Enkele dagen geleden deze kamer mogen spelen, nadat we eerst onze koffer hadden terug gevonden bij Lost & Found. Misschien niet helemaal de juiste volgorde, daar deze kamer wel een stukje ouder is, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Zoals we al verwacht hadden na Lost & Found, viel deze kamer ons ook zeker in de smaak. Ruim voldoende puzzels, en een vrij simpele maar goede storyline. Ik raad ook zeker aan om de film "The Shining" te kijken voor je hier op bezoek komt. Niet zozeer omdat de puzzels dan beter te volgen zijn, maar gewoon voor alle "kleine" easter eggs naar de film, door heel de kamer verspreid.

Tijdens het spelen konden we wel merken dat kamer 237 een "oudere" kamer is van Stefan, daar de meeste puzzels toch wel minder technisch waren. Dit wil echter zeker niet zeggen dat de puzzels slecht waren. Ik denk alleen wel dat je beide misschien beter op waarde kan beoordelen, als je beide kamers in volgorde zou omdraaien.

De puzzels zelf waren wel, op een heel goede manier, vrij uitdagend, waardoor niemand zich echt moest vervelen. Natuurlijk, in het begin is het allemaal even aftasten, maar toen we eenmaal op gang waren ging het best wel goed eigenlijk. Sommige puzzels waren misschien iets lastiger te volgen, maar alles paste wel perfect in het verhaal van de kamer. Ook wel eens lekker om een kamer te spelen, zonder het betere klim-en-klauter-werk, waardoor deze kamer wel voor iedereen toegankelijk is. Klein puntje van aandacht is echter wel, en dat zal waarschijnlijk mijn domme pech zijn, is dat op sommige plekken nog wel scherpe randjes zitten. Niet zozeer een groot probleem, maar van die kleine snij- en schaafwondjes zijn nooit fijn natuurlijk.

Kortom:
Als je in de buurt bent raad ik het zeker aan om deze kamer te spelen. Misschien niet de beste kamer van dit bedrijf, maar ik zou hem ook zeker niet links laten liggen!
De puzzels zijn, na een kleine opstart, vrij parallel te spelen. Hierdoor verveelde niemand, in ons relatief grote gezelschap, zich en liep alles lekker door.
Ook heel fijn is de ruimte voor het nabespreken, zonder dat je anderen lastigvalt en dus ook niet direct op je woorden hoeft te letten. Houdt er echter wel rekening mee dat het in de kamers, en hier helemaal, relatief warm kan worden als het buiten een zonnige 30 graden is.
Parkeergelegenheid is er voor de deur voldoende, en nog gratis ook. Mocht je nou veel te vroeg zijn, raad ik wel aan om nog even ergens anders een drankje te doen, daar de ontvangst wel wat aan de kleine kant is, en je andere dan ook al snel "in de weg" loopt.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team de prutsers

Ontsnapt: Ja


 • Uitgebreide puzzels
 • Goed parallel te spelen
 • Duidelijke hints
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Scherpe randjes bij sommige puzzels
 • Relatief kleine ontvangst
 • Minder originele puzzels

 

Let's Rob the Bank!

Escaping Breda
Geplaatst op: 24 mei 2023

Ontsnappen? Niet helemaal!

Altijd leuk, weer eens wat anders als de standaard escape room! Waar het normaal gaat om het zo snel mogelijk ontsnappen, ging het hier om het zoveel mogelijk geld afhandig maken. Natuurlijk gaat alleen niet alles helemaal zoals je vooraf zou verwachten...

De ontvangst, in het centrum van Breda, is anders dan ik van andere escape rooms gewend ben. Waar je normaal meteen wordt meegenomen naar de kamers, werden we hier verwelkomd in een heel gezellig uitziend cafétje. We waren wat vroeg, dus aanvankelijk wilden we nog wat drinken, maar toen we hoorden dat de kamer al helemaal gereed was besloten we er maar meteen voor te gaan.

Voor we de kamer in gingen kregen we nog in het kort te horen wat allemaal de bedoeling was. Misschien niet helemaal in thema, maar het werd wel meteen duidelijk. Vrij oppervlakkig, maar toch een duidelijke uitleg over het hintsysteem, en de "standaard regeltjes" bij escape rooms.

Eenmaal binnen begon het puzzelen al snel, al verloren we best wat tijd met de eerste puzzel. Hij was niet zozeer moeilijk, maar we moesten er nog even in komen zullen we maar zeggen...

Waren de puzzels heel bijzonder? Nee, misschien niet zozeer. Al paste alles, naar mijn mening, wel heel goed in het verhaal. Een verademing ook wel, gewoon lekker puzzelen zonder al die gekke fratsen tussendoor. Neemt niet weg, dat we wel echt van verbazing in verbazing vielen, over zowel de puzzels als de wendingen in het verhaal.

De kamer was niet echt eng, ook wel eens fijn, al paste de sfeer wel goed bij het verhaal. Niet zozeer eng, maar door alle geluidseffecten voelden we ons af en toe wel "lichtelijk" opgejaagd. Werkt heel leuk voor de stress, iets minder misschien voor het teamgevoel!

Uiteindelijk toch uit handen weten te blijven van de politie, en met die 966.000 euro kan ik toch een mooie auto kopen, al moet ik het wel gaan verdelen onder de andere spelers ben ik bang

Kortom:
Leuke kamer, helemaal voor de beginnende speler. Niet zozeer heel moeilijk, en dus heerlijk om de logica van escape rooms te ontdekken. Ook voor de ervaren speler zeker nog heel vermakelijk, al worden een aantal puzzels dan misschien wel wat voorspelbaar.
Het hintsysteem was heel leuk gevonden, al was het nogal makkelijk om er overheen te kijken, waardoor de hints soms achterliepen op de puzzel die we op dat moment aan het doen waren.
Ook is het wel handig om er rekening mee te houden dat het best handig is als je wat lenig bent, je moet je soms wel eens in vreemde bochten wringen ;)


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:38 min


 • Goede service
 • Leuk hintsysteem
 • Puzzels passend in verhaallijn
 • Minder origineel
 • Hints niet altijd helemaal actueel

 

Patiënt X

Escaping Breda
Geplaatst op: 25 mei 2023

Een ware beleving

Na het spelen van "Let's Rob The Bank", en een bemoedigend drankje durfden we het toch aan om nog een 2e kamer te spelen. Patiënt X was gelukkig nog beschikbaar, dus na een half uurtje mochten we er weer aan geloven!

Qua beleving was deze kamer echt compleet anders als "Let's Rob The Bank". Waar de vorige kamer meer voelde als een verhaal wat je doorliep, werd je bij deze kamer veel meer meegenomen in het verhaal. De experience, want die naam verdient het wel echt, begon al meteen toen we de kamer in kwamen, en het "medicijn" moesten innemen. Een beetje aarzelend wel, maar we zijn er niet aan overleden!

Wat we kregen toegediend zou IQ-verhogend werken, en ik moet zeggen dat we het wel meteen merkten. Kan overigens ook komen omdat we met de andere kamer al goed opgewarmd waren, maar dat even terzijde.

In het begin raakten we misschien wat overmoedig, alles verliep zo soepel. Naarmate de kamer meer vorderde, kwamen we hier wel echter snel van terug. Per puzzel werd het niveau wel steeds pittiger, dat zou wat beloven voor de finale-puzzel!

De puzzels op zichzelf waren allemaal niet heel speciaal, leuk om te doen maar niet meteen super verrassend. Alles wordt echter wel stukken moeilijker gemaakt door de tijd die toch best wel snel afloopt, en de geluiden op de achtergrond, welke overigens perfect in het verhaal passen!

Nadat we, vreemd genoeg, net binnen de tijd uit de kamer waren (met IQ+100!), hebben we besloten om nog even een drankje te doen in het café vooraan in het gebouw. Een dingetje was echter wel dat de volgende groep ook al binnen was, en we dus nog even niet vrijuit konden praten over alle puzzels. Het zou een beetje zonde zijn als de volgende groep sommige oplossingen al gehoord zou hebben natuurlijk!

Samengevat:
Deze kamer is leuk voor zowel de beginnende als de ervaren escaper. De puzzels zelf zijn niet meteen heel speciaal, maar door de omgeving wordt de moeilijkheidsgraad wel een tandje opgeschroefd.
Ondanks dat je wel kan merken dat het bedrijf achter deze kamer vrij commercieel is, is de aankleding zelf zeker de moeite waard om eens rustig rond te kijken.
Een dingetje is wel, maar daar kunnen de eigenaars ook niets aan doen denk ik, is dat je bij het drankje na vaak nogal dicht bij de volgende groep zit, en je dus niet al te enthousiast kunt doen over de puzzels, tot de volgende groep de kamer in is.
Ook heel leuk is dat je achteraf de teamfoto uitgeprint mee kan krijgen, is toch weer leuk voor op de kast thuis!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:39 min


 • Origineel verhaal
 • Goede service
 • je krijgt de teamfoto mee naar huis!
 • Echt een hele beleving
 • Standaard puzzels
 • Onthaal relatief commercieel
 • Soms wat "achterhaalde" hints

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 09 mei 2023

Op leeftijd, maar zeker niet verouderd!

De 2e kamer voor ons om te spelen bij Escaping Belgium. Is het de verkeerde volgorde, eerst Le Prince, en dan Erzsébet? Ja, als je beide op 1 dag speelt misschien wel ja. Als er een korte periode tussen zit zou ik vooral gewoon kijken welke het eerste beschikbaar is!

Erzsébet... ja, het is al een kamer op leeftijd, maar wel nog perfect onderhouden, en de puzzels doen zeker niet onder aan de soort die je nu veel terugziet. Eigenlijk ook wel eens lekker, gewoon werken met sleutels, in plaats van al die moderne "rommel".

Sommige elementen waren, zelfs voor nu, nog heel verrassend uitgewerkt. Moet je nagaan hoe dat een jaar of 7 geleden geweest zou moeten zijn. Natuurlijk, met een kamer op leeftijd komen ook de kleine technische probleempjes, en helaas ontkwamen wij er ook niet aan. Geen groot probleem, heel netjes opgelost door de host, en het haalde ons ook zeker niet uit de flow.

Over die flow gesproken! De puzzels liepen heel mooi in elkaar over, en de keren dat we even het spoor bijster waren lag echt aan onszelf denk ik. Puzzels liepen mooi in elkaar over, alles was mooi verweven in het thema, en zo werden we er ook helemaal in meegenomen.

De klok was, helaas, niet helemaal aan onze zijde, maar toch zijn we nog net op tijd kunnen ontsnappen. Het verhaal van Gravin Erzsébet zal echter nooit helemaal duidelijk worden denk ik!

Conclusie:
Als je nog op zoek bent naar een leuke, bijzondere, en ergens toch wel originele kamer, met een heel sterk verhaal? Dan is deze kamer zeker aan te raden, zelfs als je er een flink stuk voor moet omrijden. Na het spelen van de kamer is er ook zeker nog een leuk verhaal aan te gaan met de medewerkers, en zullen ze ook zeker vol trots vertellen over de kamers van Escaping Belgium, en andere kamers die ze aanraden.
Doordat de puzzels allemaal lekker op elkaar aansluiten is het ook zeker een aanrader voor mensen, die nog niet helemaal thuis zijn in de escape rooms.
Ondanks de leeftijd is het zeker een kamer die je écht eens gespeeld moet hebben, voordat deze (in de verre toekomst) misschien wel wordt vervangen door een nieuwe.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja  59:55 min


 • Goede service
 • Sterk verhaal
 • Duidelijke puzzels

 

Geen top-kamer, maar zeker wel vermakelijk!

Even een spoedbezoekje mogen plegen bij Dokter Schillinger. Rare vogel wel, maar fijn dat we er zo spontaan even langst mochten komen!

Na een heel fijne ontvangst met een praatje, was het dan toch echt tijd om naar de tandartspraktijk te gaan. Buiten het gebouw moesten we aanbellen bij een andere voordeur, en meteen werden we helemaal in het verhaal opgezogen. Zo'n start van een kamer heb ik zelf nog niet heel vaak meegemaakt.

Eenmaal in de kamer is het zeker de moeite waard om even rond de kijken, een paar seconde van de inrichting te genieten, voor je op zoek gaat naar de eerste aanknopingspunten, waar wij eigenlijk veel te moeilijk voor hadden nagedacht.

Helaas sloten de puzzels niet altijd helemaal lekker op elkaar aan, waardoor het soms wel lastig was om een volgende puzzel te ontdekken. De puzzels zelf waren echter wel heel goed, al misten we soms wel de link met het verhaal.

Ook hier was de tijd niet helemaal onze beste vriend, en hebben we dokter Schillinger maar ternauwernood weten te ontlopen. Ik weet nou niet wie enthousiaster was toen de deur open ging, wij of de host van de kamer.

Ondanks wat kleine "schoonheidsfoutjes" in de kamer beviel deze bijzonder goed, en zullen we zeker terug komen om de rest van de familie Schillinger te ontmoeten.

Conclusie:
Zahnarzt Schillinger is zeker een leuke kamer als je een keer toevallig in de buurt bent. Het is misschien dan wel geen kamer die mee kan draaien in de absolute top, maar dat hoeft zeker niet te betekenen dat je je niet een uur vol kan vermaken.
Sommige puzzels waren misschien wat lastig, en soms ontbrak de flow in de kamer een beetje, dus ergens snap ik het relatief lage ontsnappingspercentage wel. Het is dan ook zeker geen kamer die ik zou aanraden als je nog geen ervaring hebt met escape rooms.
Voor deze kamer zouden 3 of 4 spelers denk ik wel het ideale aantal zijn, daar de ruimte vrij beperkt is, en de puzzels allemaal relatief lineair.
Rijd zeker eens langst villa BreTil in Rijen (sorry, ik kon hem niet laten!) als je in de buurt bent, en laat je verrassen door de avonturen van de tandarts.7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja  59:15 min


 • Sterk verhaal
 • Mooi ingerichte kamer
 • Goede begeleiding
 • Spannende sfeer
 • Minder goede flow
 • Minder duidelijke puzzels

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 03 april 2023

Mooi uitgevoerde escaperoom, met veel verrassende elementen

Escape room midden in de stad van Bergen op Zoom. Mooie locatie, alleen is het parkeren (in het weekend) al een puzzel. Vergeet ook niet te betalen, want het genootschap (en de politie!) heeft overal ogen ;)

De binnenkomst is nog vrij neutraal, voor ons helaas een beetje hectisch, aangezien de vorige groep pas net buiten was en alles nog niet was gereset. Persoonlijk had hier iets meer aankleding, voor beide kamers, zeker niet misstaan. Op het moment dat je de kamer binnenstapt verandert het echter compleet. Zeer mooi gedecoreerd, voor een escaperoom vrij overzichtelijk, maar toch was er voor 5 mensen meer dan genoeg te doen.

De escaperoom is gebaseerd op een film, wat ook zeker terug te zien is in de puzzels. Zonder de film gezien te hebben is alles echter ook prima op te lossen. Kennis van deze films is dus ook zeker niet nodig.

Mocht je deze kamer willen spelen, is het wel handig om te weten dat je met enige regelmaat moet kruipen, wat misschien wat lastiger is als je last hebt van je knieën.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team de prutsers

Ontsnapt: Ja  63:29 min


 • Mooie aankleding
 • originele puzzels
 • Verrassend einde
 • Goed geformuleerde hints
 • Minder thematisering in de ontvangst
 • Vrij krappe tijdsloten, makkelijk uitloop

 

0 reviews