Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Koen en mieke

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

In 2022 zijn wij na het spelen van onze eerste escaperoom op slag verslaafd geraakt aan deze nieuwe hobby.

In verschillende samenstellingen rijden we inmiddels heel Nederland en België door op zoek naar pareltjes.

In onze reviews proberen we zo veel mogelijk opbouwend en constructief te zijn, en onze mening te geven over o.a. de flow, ideale doelgroep/groepsgrootte en niveau van de puzzels.


Lid sinds

10-12-2022

Statistieken

Escaperooms

18 reviews

18 kamers gespeeld

77.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Teams

Team de niet-prutsers

2 teamleden

6 kamers gespeeld

Team de prutsers

2 teamleden

3 kamers gespeeld

18 reviews

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 16 juli 2023

Uitdagend in zijn eenvoud

Na in de ochtend met ons vaste 3-persoons escape team te zijn toegetreden tot het genootschap van de baron, waren we vereerd te zijn uitgenodigd om het personeel te komen helpen zoeken naar de schat van wijlen Valere Bex. De vorige tuinman van de baron woonde op het landgoed. Nu we toch op het landgoed waren, mochten we eens gaan kijken in het huisje of de schat waar Valere naar verwees echt bestond, en zo ja, waar deze ergens verstopt lag.

Na het oprijden van het prachtige landgoed, wordt je stipt op tijd en zeer gastvrij ontvangen in stijl en thema. Het verhaal is helder en het is duidelijk wat je komt doen.

Eenmaal binnen in de kamer stonden wij versteld van de authenticiteit die de kamer uitstraalt. Het oogde echt en oud, zoals een huisje van een oude tuinman eruit zou zien. Het was compleet en af, alsof de tijd heeft stilgestaan in de jaren ’50. Het decor paste (mede vanwege het gebrek aan hedendaagse technische snufjes) volledig binnen het thema en de omgeving. Ieder decorstuk, ieder detail, alles had ook een reden om daar te zijn. Het was allemaal verklaarbaar.

Wel een tip voor als je hier binnen stapt: vergeet alles wat je weet over escape rooms. Het is totaal niet vergelijkbaar met andere kamers en ook de puzzels die je hier vindt ga je nergens anders tegenkomen. Je kunt hier niet putten uit je kennis die je in eerdere kamers hebt opgedaan. Dat kan wel frustrerend zijn.

Voor ons was het dan ook daadwerkelijk frustrerend. Wij kwamen niet in een flow. Wij hadden de logica totaal niet te pakken en voelden ons met regelmaat dom in deze kamer. En als je vanaf moment 1 de logica van de puzzels in deze kamer niet hebt, kom je er ook niet meer in. Wij hebben de kamer dan ook niet gehaald. Dit lag overigens totaal niet aan de kamer. Je denkt snel te moeilijk, en dat maakt de kamer echt pittig in zijn eenvoud. Dit was onze valkuil. Toen wij achteraf de uitleg van de puzzels kregen, hadden wij bij geen enkele puzzel het idee dat deze te ver gezocht was – integendeel zelfs. Wij zochten het te ver.

Wij raden aan om hier met een ervaren team heen te gaan. Niet alleen omdat je dan meer kunt waarderen wat hier is gebouwd, maar ook omdat er veel moet gebeuren in 90 minuten. Héél veel. 3 tot 4 ervaren personen is perfect, mede gezien de grotendeels lineaire puzzels en het feit dat de kamer mentaal veel van je vraagt. De kamer is overigens totaal niet eng, juist heel aandoenlijk en kneuterig/schattig, waardoor de kamer met uitstek geschikt is voor de angstig aangelegde escaper.

Ondanks dat wij de kamer niet hebben gehaald, is de host (tevens uitbater) zo attent geweest om het deel van de kamer dat wij hebben gemist met ons samen te doorlopen, zodat het verhaal voor ons rond was. Achteraf hebben wij nog gezellig kunnen babbelen met de deze gepassioneerde en uiterst vriendelijke eigenaar in de authentieke ontvangstruimte.

Het is ontzettend knap dat je zonder ingenieuze software een kamer kunt maken die zich nestelt tussen de absolute topkamers van de Benelux. Deze kamer heeft met recht een topnotering. De makers zijn dicht bij zichzelf en hun eigen kwaliteiten gebleven en hebben een kamer gemaakt met karakter, een kamer die zich onderscheidt. Ze hebben er duidelijk voor gekozen om een kamer te maken die niet iedereen binnen de tijd weet te volbrengen, zoals het ons inziens hoort. Dit alles verdient een diepe buiging.

Al met al is dit een kamer waar je je verwachtingspatroon en je team goed op moet afstellen. Verwacht geen hoogtechnologische kamer. Verwacht 90 minuten flink te moeten werken en uitgedaagd te worden om steeds simpel te blijven denken en rustig te kijken. Ga met een ervaren klein team, waarbinnen iedereen verschillende kwaliteiten heeft en echt blanco een kamer in kan gaan. Dan gaat de kamer je verrassen in zijn eenvoud.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Decor
 • Prijs

  Koen_en_MiekeCaro

Terug in de tijd met een charmante puzzelkamer

Na veel goede verhalen gehoord te hebben over Het Genootschap, inclusief alle voordelen die daarbij komen, wilden wij met ons vaste 3-persoons escape team graag de uitdaging aangaan om ook toe te treden tot dit illustere gezelschap.

We begonnen de dag vroeg. We hadden namelijk vernomen dat de Baron ook wat hulp kon gebruiken met een testament. Dat was voor latere zorg; eerst toetreden tot Het Genootschap. Dit is ook de volgorde waarin je de beide kamers op deze locatie ons inziens zou moeten spelen: eerst deze, dan Het Testament.

De ontvangst was erg hartelijk. We werden welkom geheten door de eigenaresse van de kamer, wie ook onze host werd. Na een korte intro kon onze test beginnen.

De kamer ziet er erg mooi uit en past goed in de stijl van het landgoed. De puzzels pasten allemaal erg mooi in het thema en de decoratie van de kamers versterkten dit. Heel mooi hoe in deze kamer gebruik is gemaakt van de bestaande omgeving.

We zaten meteen in een goede flow. Je moet erg goed doorpuzzelen; er was veel te doen en je hebt daarom weinig tijd om fouten te maken. De puzzels zijn grotendeels lineair, dus een voor een, op te lossen. Ook zijn de puzzels origineel. De puzzels zijn wel aan de pittige kant, dus ervaring is naar ons idee een must.

Net binnen de tijd wisten we onze testen te volbrengen en konden we als beloning toetreden tot Het Genootschap.

Na afloop hebben we nog gezellig na kunnen kletsen met onze enorm vriendelijke host. Ze gaf ons tevens een tip voor een heel leuk plekje in de buurt waar we wat konden lunchen.

We hebben deze kamer gespeeld met drie personen en dat is volgens ons het perfecte aantal spelers, met name door de veelal lineaire puzzels. Wij zouden deze kamer daarom niet aanraden voor groepen van meer dan vier personen.

Dit is een echte puzzelkamer. Verwacht hier geen kamer vol technische snufjes, maar dat is juist de kracht en charme van deze escape room. De kamer is niet eng en daardoor voor iedereen geschikt. Hints waren gethematiseerd en zorgden op de juiste momenten voor een zetje in de goede richting.

Nu we zijn toegetreden tot Het Genootschap is het tijd om de Baron te helpen met een testament dat hij heeft gevonden.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Prijs

  Caro

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 10 juli 2023

We kwamen voor een koffer, maar gaan naar huis met een onvergetelijke ervaring

Afgelopen december waren we onze koffer vergeten bij onze (helaas onsuccesvolle) sollicitatie. Het heeft even geduurd, maar op een zonnige dag in juli was het dan zover: met ons vijf-persoons escapeteam mochten we onze koffer komen ophalen.

De ontvangst was – zoals gebruikelijk bij Kamer 237 – in thema. Na even wat gedronken te hebben waarbij de sfeer er steeds beter in kwam, was het dan zover: Harold had onze koffer gevonden en wij mochten hem gaan ophalen bij de Lost & Found afdeling.

De kamer begint imposant. De kamer is groots opgezet en de sfeer van de kamer komt echt tot leven. Die sfeer wordt versterkt door het mooie introfilmpje. Je waant je echt op de Lost & Found afdeling van een echt hotel. Over details is echt nagedacht en dat zie je.

Het verhaal van deze kamer is erg bijzonder, zoals we dat nog nergens anders hebben meegemaakt. Het is ontroerend, het raakt je. Naarmate je verder in de kamer komt, wordt dat verhaal steeds een stukje duidelijker. Ieder detail dat is aangebracht in de kamer staat ook in verbinding met het verhaal. Sommige details zijn zo subtiel verwerkt dat wij ze pas na afloop zagen. Ons advies is dan ook om soms even met puzzelen te stoppen, om naar de details in de kamer te kijken en om over het verhaal na te denken – wat heeft zich hier afgespeeld en waar gaat dit naartoe?

Zoals we dat bij Kamer 237 gewend zijn, was er veel te puzzelen. De flow van de puzzels zat er bij ons vanaf het begin goed in. Net als bij De Conciërge vereisen de puzzels het nodige denkwerk. Het niveau van de puzzels is hoog en de puzzels waren grotendeels in thema. Voor de afwisseling zaten er ook wat makkelijkere puzzels tussen. Gezien het niveau van de puzzels lijkt het ons wel fijn om al wat ervaring te hebben voordat je deze kamer gaat spelen.

De puzzels zijn grotendeels parallel van aard. Parallelle puzzels betekent dat de kamer goed te doen is met een wat grotere groep, maar dat wellicht niet iedereen alle puzzels meekrijgt.

Wij speelden deze kamer zelf met vijf personen en iedereen kon zich de hele tijd bezig houden. Wel denken we dat dit de maximale groepsgrootte is voor deze kamer. Net als bij andere kamers lijkt ons vier personen hier de ideale groepsgrootte.

De kamer is niet eng en daardoor ook goed te doen voor angstige escapers. Sommige special effects kunnen echter wel een schrikeffect geven.

Dat deze kamer draait om de ervaring en het verhaal blijkt ook uit het feit dat je nergens een klok tegenkomt met de resterende tijd. Je komt je koffer ophalen en of je dit weet te doen na 60 of na 80 minuten maakt minder uit. Dit was erg fijn. Wij hebben de tijd optimaal benut – 77 minuten en een onuitwisbare en tastbare herinnering verder stond onze koffer klaar.

Al met al heeft Kamer 237 weer een prachtige kamer weten neer te zetten, die terecht meedraait in de top. De aankleding is echt subliem en doordacht, met name het begin. Verwacht een echte puzzelkamer met een ijzersterk en origineel verhaal, waarbij op het einde alles op zijn plaats valt.

Nu we onze koffer hebben gevonden, kunnen we eindelijk gaan inchecken in Kamer 237.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  77:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 11 juli 2023

Klassieke topper

Nadat we onze koffer weer hebben teruggekregen bij de Lost & Found afdeling van het hotel, was het tijd om in te checken met ons escape-team van 5 personen. Een tip van ons: je koffer komen ophalen bij de Lost & Found afdeling terwijl je nog niet eerder bent ingecheckt in dat hotel is misschien niet de meest logische/handige volgorde – eerst inchecken dus ;). Tussen het inchecken en het ophalen van je koffer, is het trouwens een ideaal moment om te solliciteren bij het hotel.

Zoals we dat gewend zijn bij Kamer 237 was ook de afwerking van deze kamer weer van een hoog niveau. Vooral het begin was erg origineel bedacht en vonden wij hilarisch! Ook leuk dat het hintsysteem in thema was. Daarnaast bevat de kamer enkele leuke special effects, subtiele verwijzingen naar de andere kamers en hele toffe persoonlijke details, die echt iets toevoegen aan de ervaring. De kamer is overigens niet eng, maar kan bij momenten als spannend worden ervaren.

Ook in deze kamer stonden de (voornamelijk parallelle) puzzels weer als een huis. Ze waren duidelijk, logisch en volledig in thema. Er was genoeg te puzzelen voor 5 personen en de puzzels waren afwisselend wat betreft moeilijkheidsgraad. De balans tussen makkelijkere en moeilijkere puzzels was perfect. In deze kamer is 5 personen een prima aantal, de kamer heeft daar ook genoeg ruimte voor. Wij vonden de kamer ook prima geschikt voor de wat minder ervaren escaper die een echte uitdaging zoekt. De kamer lijkt ons ook prima te spelen met 4 personen, al lijkt het ons in dat geval, gezien de hoeveelheid puzzels en het niveau daarvan, goed om al wat ervaring te hebben opgedaan.

Je merkt aan de leeftijd van de kamer dat het verhaal niet de belangrijkste rol speelt. Verder heeft de kamer een wat minder duidelijk verhaal dan de andere twee kamers op deze locatie. Dat stoorde ons persoonlijk niet vanwege de hoeveelheid puzzels, maar toont wel dat de kamer wat betreft beleving en dynamiek inmiddels wat is ingehaald door nieuwere kamers. Dat neemt niet weg dat de kamer nog voldoende kwaliteit heeft om mee te draaien in de top.

Al met al vormt deze kamer het uitgangspunt van wat een escape room hoort te zijn, echt zoals escapen ooit bedoeld is geweest: een degelijke en uitdagende puzzelkamer. Wij geloven dat deze kamer zijn tijd destijds ver vooruit was en op dit moment nog terecht tussen de top escaperooms te vinden is. Wellicht niet de meest ultieme beleving die je vandaag de dag kunt krijgen in een escape room, maar een kamer die zeker niet op het lijstje van de echte escape-liefhebber mag ontbreken.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  64:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

  kamer237

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 11 juni 2023

Bloedstollend avontuur waar we lijkbleek uitkwamen

Corpse Inc., onze eerste kamer met een acteur. En wát een ervaring was dit.

De kamer werd ons aangeraden als zijnde ‘instapkamer' met een acteur. Met een team van 3 besloten wij dan ook onze angst te overwinnen en deze escape room te boeken.

Je komt hier met een missie: een lichaam stelen uit het mortuarium. Klinkt luguber, is het ook.

De toelating tot het mortuarium is ‘in thema' – erg leuk bedacht. De eigenaresse, tevens onze host, zat erg goed in haar rol. Instructies voor de start zijn kort, maar krachtig. We wisten wat we moesten doen en wat (wie) het je moeilijk zou maken.

We werden gelijk in het diepe gegooid bij de start, die verrassend en realistisch was neergezet. Er werd veel van onze creativiteit en improvisatie-skills gevraagd, en dat maakt alleen al de start top en spannend. Het was ons gelijk duidelijk dat deze kamer anders zou worden dan andere kamers die we hadden gespeeld.

Je voelt je vanaf het moment dat je start al ongemakkelijk, doordat je iets komt doen waarvoor je niet gepakt mag worden. Die spanning laat je gedurende het spel ook niet meer los, mede door de bewaker die het mortuarium (en jou) scherp in de gaten houdt.

De toevoeging van een acteur maakt deze escape room tot een onvergetelijk avontuur; dat past erg mooi in het verhaal hier. Onze acteur zat onwijs goed in zijn rol en wist goed op ons in te spelen als groep. Je eigen handelen heeft invloed op het gedrag van de acteur en op het spel zelf, en dat maakt deze escape room echt bijzonder. Je wordt echt een verhaal ingezogen dat vanaf het begin tot het eind geloofwaardig en sterk overkomt – mede door de acteur. Wij vonden de interactie met de acteur overigens precies genoeg en de wijze waarop de interactie met de acteur plaatsvond vonden wij passend in het verhaal.

Daarnaast complimenten voor het gebruik van het decor. Deze escape room is erg groot en er is hier goed gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Het decor was realistisch (zelfs de temperatuur!, ook al hadden we dat zelf tijdens het spelen door de spanning helemaal niet door) en bleef ruimte na ruimte verrassen.

Ook de puzzels waren leuk – er was genoeg te doen voor 3 personen en er is goed rekening gehouden met het feit dat je door de constante spanning dat je gepakt kunt worden ook wat langzamer door de puzzels heen gaat. De puzzels waren daarmee wellicht niet de meest spectaculaire en complexe puzzels, maar wel passend van niveau. Ook waren de puzzels variërend van aard (doe/denk-puzzels), en de steeds veranderende omstandigheden waren van invloed op het niveau daarvan. De puzzels zijn grotendeels lineair, met hier en daar een parallelle puzzel ertussen. Die balans was perfect.

Naargelang je vordert in het spel wordt het verhaal waarom je aan het doen bent wat je doet steeds duidelijker, met een spetterend en onvergetelijk einde!

Met nog enkele seconden op de klok zijn wij geslaagd in onze bijzondere en avontuurlijke missie. Na afloop hebben wij nog gezellig mogen kletsen met de lieve eigenaresse en kwam ook de bewaker nog langs om ons mee door de kamer te nemen. Wij mogen de top service van deze gepassioneerde mensen niet onvermeld laten – je merkt dat zij er alles aan doen om spelers een leuke ervaring te bieden en een positief gevoel te geven! Ook de angstige spelers van ons team kijken daardoor met veel plezier terug op het avontuur in deze escaperoom.

De kamer is naar ons idee het meest geschikt voor 4 spelers, die al wel wat ervaring hebben en niet te bang zijn aangelegd – de kamer wordt bij momenten wel echt spannend, maar wel op een leuke manier.

Wij hebben nog niet eerder zó veel gelachen om onze acties in een escaperoom als bij Corpse Inc. Het getuigt van echt vakwerk om een dergelijke ervaring als deze te kunnen creëren. Deze kamer biedt het totaalplaatje, van begin tot eind. De kamer heeft zich weten te onderscheiden van anderen en heeft een onvergetelijke (positieve!) indruk achtergelaten. Dat verdient alleen maar complimenten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  74:25 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede service

 

Oké escaperoom, met de nodige verbeterpunten

Deze kamer aangeraden gekregen vanwege het feit dat het ook grappig is om te escapen in blacklight. Gelukkig was de kamer Alice, escape out of Wonderland dichtbij en konden we last-minute nog boeken.

Op de locatie zelf wordt je ontvangen in een horecaruimte, waar alle groepen die tegelijkertijd een escaperoom op deze locatie gaan spelen worden verzameld voor een algemeen intropraatje. Bij het algemene intropraatje in het horecagedeelte wordt gevraagd of je al wat ervaring hebt. Ook als de gehele groep daar bevestigend op heeft geantwoord, krijg je op een naar ons idee nog vrij kinderlijke wijze te horen wat de (standaard) regels zijn in de kamers. Wij vonden dat dit beter/netter kon.

Wat we daarnaast jammer vonden is dat het intropraatje van Alice in de kamer zelf plaatsvindt. Dat ging niet per sé over het verhaal, maar meer over de manier waarop de gevonden oplossingen moesten worden verwerkt. Dat deed voor ons wat af aan de beleving en was volgens ons ook niet nodig. Wanneer dit in het algemene intropraatje zou worden gedaan, zou de beleving beter zijn.

De kamer is vrij compact en het was voor ons ook moeilijk voor te stellen dat deze kamer ook wordt gepresenteerd als speelbaar door groepen van 8 personen. Wij speelden deze kamer met zijn tweeën en dat was prima te doen. Wij zouden deze kamer met niet meer dan 3 personen spelen, ondanks dat vrijwel alle puzzels parallel te doen zijn.

Er zijn veel puzzels te doen in de kamer en hierbij maakt het niet uit in welke volgorde je de puzzels oplost. Doordat er geen logische volgorde in de puzzels zat, miste deze kamer ook de flow. Ook zorgde dit met regelmaat dat je op een dood punt terecht kwam. De puzzels zijn ook niet echt origineel, dus verwacht hier zeker geen ‘wauw'-momenten. Het einde was wat abrupt, maar had een leuke verrassing. Ook vonden we de meeste puzzels grappig om te doen.

Wij vonden in het algemeen de puzzels aan de eenvoudige kant. Dit is volgens ons om die reden ook meer een kamer voor de beginnende escaper of voor families met kinderen. Het is geen spannende of enge kamer.

Daarnaast hebben we nog een puzzeltechnische feedbackpunt: Een keer kregen we een hint, terwijl het duidelijk was wat we moesten doen. Hierbij werd ook meteen de halve oplossing gegeven. Wij begrepen dat de hint die over deze puzzel ging betrekking had op een puzzel die op meerdere manieren opgelost kon worden, waarbij slechts één antwoord een oplossing opleverde die werd goedgekeurd door het systeem. Dit kan frustrerend werken, waardoor wij als tip willen meegeven om deze puzzel aan te passen, zodat slechts 1 antwoord kloppend is.

Met nog 2 minuten op de klok zijn we uit de kamer ontsnapt.

Kortom: Er is nog wat werk aan de winkel voor deze kamer op het gebied van flow en puzzels. Ook kan de introductie beter. Desalniettemin was het een leuke ervaring om te escapen in blacklight.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:55 min


 • Blacklight
 • Intropraatje
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad (te eenvoudig)

 

Spannend tandartsbezoek

Na eerder op de dag al een escaperoom te hebben gespeeld, hadden we de smaak te pakken en waren op zoek naar nog een kamer waar we last minute konden komen puzzelen. Gelukkig had Zahnarzt Schillinger van VillaBreTil nog gaatje voor ons drieën in zijn agenda, waardoor we snel in de auto zijn gesprongen naar Rijen. Dank aan de tandarts voor de flexibiliteit: speciaal voor ons werd zijn tijdschema aangepast zodat wij niet te lang hoefden te wachten op de nieuwe shift.

De ontvangst was erg leuk. VillaBreTil is gevestigd in een oud pand aan het begin van Rijen. De aankleding van de ontvangstruimte draagt ook zeker bij aan de sfeer van de kamers, top! We werden erg vriendelijk te woord gestaan en na een gezellig praatje konden we door naar de tandarts.

De introductie van de kamer is in thema. Dit is erg goed en leuk gedaan en brengt je meteen in de grimmige sfeer. Achteraf hebben we hier erg om kunnen lachen.

De kamer zelf oogde wat simpeltjes. Verwacht hier geen grootse ruimtes, maar wel een kamer waarin details op een leuke manier zijn verwerkt. Aan alles is duidelijk te merken dat je hier bij de tandarts bent – zelfs aan de geur. Ook de sfeer van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt is goed neergezet.

De puzzels zijn grotendeels parallel te spelen. Ook vonden wij de puzzels origineel, goed van niveau en ze passen allemaal erg goed in het thema van de kamer. Er ook zitten wat verrassende en leuke effecten in de kamer.

Wij vonden echter de flow van de kamer niet geweldig. Je krijgt soms veel informatie op je af, die pas nodig is voor latere puzzels, of je krijgt informatie die in het geheel niet nodig is. Tegelijkertijd heb je soms juist niet alle informatie die nodig is om een puzzel op te lossen. Het was voor ons dan ook niet altijd duidelijk waar we ons op moesten focussen, ook omdat de puzzels niet echt een bepaalde volgorde hadden. Soms kwam je daarmee op een dood punt terecht.

Met nog een minuut op de klok zijn wij uit handen weten te blijven van de tandarts. Wij weten niet of onze angst voor de tandarts hiermee minder is geworden (het is een spannende kamer en vooral de intro kan, hoewel erg leuk en goed gedaan (!), als spannend worden ervaren), maar het was een erg waardevolle ervaring.

Al met al hebben we een wisselend gevoel bij deze kamer. Dat komt mede door de prijs. Die vonden we aan de hoge kant voor deze compacte kamer. De flow van de kamer voelde voor ons helaas ook minder, doordat je soms werd overspoeld met informatie waarvan het niet altijd duidelijk was bij welke puzzels deze hoorde, of er juist informatie ontbrak die je nodig had. Ook de volgorde van de puzzels was voor ons niet altijd duidelijk. Wij speelden deze kamer met 3 personen en dat was prima. We raden aan om deze kamer met maximaal 4 personen te spelen, omdat er niet genoeg te doen is voor meer spelers.

Wij willen graag onze grote complimenten geven over de service: die was echt top! Er werken hier echt gepassioneerde escaperoom liefhebbers en dat is te merken. Onze enthousiaste host voelde ons ook goed aan en gaf ons op de juiste momenten een zetje in de goede richting. Achteraf was er voldoende tijd om met de medewerkers over de kamer na te praten. We hebben lang nagekletst en veel leuke tips gekregen over andere leuke escaperooms, waar we inmiddels al dankbaar gebruik van hebben gemaakt.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja  59:21 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Flow
 • Prijs

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 11 juni 2023

Puzzelkamer met veel kwaliteit

Na eerder al Le Prince te hebben gespeeld op dezelfde locatie, besloten we om nogmaals om met een team van 3 naar Retie af te reizen voor Erzsébet. Men raadt doorgaans aan om eerst Erzsébet te spelen, en dan pas Le Prince. Natuurlijk is Erzsébet al wat ouder en minder technisch, toch doet dit niet af aan de beleving. Het maakt voor ons qua volgordelijkheid dan ook niet uit welke kamer je eerst speelt.

De ontvangst was weer erg hartelijk en na een kort praatje gingen we meteen van start. Door het introfilmpje (dat wellicht iets verouderd was) kom je goed in de sfeer van de kamer, en gedurende de volle 60 minuten weet de kamer deze sfeer vast te houden. Het decor past echt heel goed bij het verhaal en aan de details is gedacht. De licht- en geluidseffecten versterken dit.

Wij vonden dat de puzzels erg sterk in elkaar staken. De meeste puzzels zijn lineair te spelen en hadden volgens ons een goede moeilijkheidsgraad: niet te moeilijk, niet te makkelijk. De puzzels zijn vanaf het begin meteen van een goed niveau, variërend van aard, origineel (ook na 7 jaar!) en passen allemaal goed in het thema. Heel goed ook hoe je het decor moest gebruiken voor de verschillende puzzels, top! Onze host voelde ons goed aan het gaf ons met een tip op het juiste moment een duwtje in de goede richting.

Hoewel dit een zogenaamde “1.0 kamer” is, viel de hoeveelheid slotjes voor ons erg mee, en waar ze wel werden gebruikt, vonden wij dat zeker niet storend. Wij vonden de kamer nog steeds van een erg hoog niveau; de kamer heeft de tand des tijds goed doorstaan en kan zich nog steeds goed staande houden tussen de nieuwere kamers. Wetende dat deze kamer al 7 jaren oud is, kan het niet anders dan dat deze kamer destijds zijn tijd ver vooruit was.

Op precies de exacte 60 minuten wisten we nét op tijd uit de kamer te ontsnappen.

De kamer is zeker niet eng, en daardoor ook geschikt voor angstige spelers. 3 tot 4 spelers lijkt ons het ideale aantal voor deze kamer. Wellicht is ietwat ervaring wel fijn voordat je aan deze kamer begint.

Erzsébet wordt erg ruim ingepland (ten tijde van ons bezoek twee uur per tijdslot), waardoor er meer dan voldoende tijd was om met onze host, tevens mede-eigenaar, na te praten. Prachtig ook om het enthousiasme bij hem terug te zien. We gaven aan graag in de buurt nog een kamer te willen spelen en hij heeft ook nog zijn best gedaan om dit voor ons mogelijk te maken, dank daarvoor!

Erzsébet is echt een degelijke kamer die terecht nog steeds meedraait in de top. We hebben een uur heerlijk gepuzzeld en hebben ons verrast over kamer zelf en de puzzels. Daarnaast is de prijs van de kamers bij Escaping Belgium ook zeker goed. Mocht hier in de toekomst een nieuwe kamer openen, dan rijden wij met veel plezier weer naar Retie.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 11 juni 2023

Niet de originaliteitsprijs, maar leuke ervaring!

Met ons 5-persoons escaperoomteam besloten we eens langs te gaan in Bergen op Zoom om het Genootschap 5255 te spelen. Online hadden we gelezen dat deze escaperoom prima te spelen is met 5 personen en dat klopt ook wel. We denken dat 4 of 5 personen het ideale aantal is om deze kamer mee te spelen.

De escaperoom ligt in het centrum van Bergen op Zoom, waardoor je ideaal nog in het centrum wat kan gaan drinken na je escape avontuur. Bij Escape Room 0164 is die mogelijkheid er vrijwel niet. De volgende groep staat namelijk alweer snel voor de deur. Daarnaast kan de ontvangstruimte gezelliger worden ingericht: het is op dit moment een witte en kleine ruimte die niet uitnodigt om even lekker te blijven hangen. Ook het toilet en de route daarnaartoe mag naar ons idee netter en schoner zijn.

Voordat we van start mochten, introduceerde onze host het verhaal duidelijk en leuk. Vervolgens werd ons een lijstje aan waarschuwingen gegeven over wat we wel en niet mochten doen in de kamer, en (ongeacht of je wel of geen ervaring had) wanneer en welke sancties daarop stonden. Alhoewel het uiteraard logisch is dat de regels van een escape room moeten worden uitgelegd en moeten worden gerespecteerd, vinden wij het jammer dat een dusdanig rigide waarschuwingspraatje kennelijk nodig is. Dit deed voor ons erg af aan de beleving, nog voordat we van start mochten.

Zoals vaker hier vermeld is de kamer gebaseerd op een film. Hoewel het vooraf kijken van deze film de beleving wel versterkt, is het zeker niet nodig om alles mee te kunnen krijgen. Sommige teamleden vonden het juist leuk dat ze de film niet vooraf hebben gezien.

Voor ons gevoel is de kamer in het begin eenvoudig afgewerkt, maar dit wordt steeds mooier naarmate de kamer vordert. Het einde is prachtig vormgegeven.

Wij kwamen meteen in een goede flow. Voor iedereen was er genoeg te doen, aangezien veel puzzels parallel konden worden gespeeld. Het was vrij duidelijk voor ons wat er moest gebeuren. De puzzels waren grappig bedacht en maakten goed gebruik van het decor. Sommige puzzels waren verrassend in hun aard en uitvoering, maar de meeste puzzels kun je ook in andere kamers tegenkomen. De puzzels waren wel allemaal in thema.

Samenwerken is in deze kamer belangrijk en dat maakt het des te leuker. Af en toe hebben we enorm gelachen bij het uitvoeren van sommige puzzels. Communicatie is in deze kamer erg belangrijk.

De host voelde ons tijdens het spelen goed aan. Hij gaf ons op de juiste momenten met een goede hint een duwtje in de juiste richting. De hoeveelheid hints was zeker niet te veel, waardoor wij zeker het gevoel hadden de kamer grotendeels op eigen kracht te kunnen volbrengen. Uiteindelijk wisten we de kamer met nog ongeveer 5 minuten op de klok te ontsnappen.

Na het spelen mochten we met onze host nog een keer door de kamer heen lopen, ook om te zien waar in de kamer verwijzingen naar de film terugkwamen – dat was erg leuk.

We hebben ons zeker vermaakt tijdens het spelen van de kamer en de puzzels zaten goed in elkaar. Verwacht hier niet de meest originele puzzels of wauw-effecten, maar wel 70 minuten puzzelplezier voor iedere doelgroep: minder of meer ervaren escapers, jong en oud, angstige escapers, families, etc.

Kortom: prima kamer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  65:10 min


 • Logica
 • Verhaal
 • Intropraatje
 • Ontvangstruimte

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 11 juni 2023

Een erg vermakelijke treinrit

Op een bijzondere locatie in Best werden we met ons team van 2 verwacht om Scotland Yard te helpen bij het zoeken naar de buit die de conducteur heeft verstopt.

Wij hebben deze kamer redelijk last-minute geboekt (avond van te voren) –fijn dat dit mogelijk was!
We werden ontvangen door de gezellige eigenaresse, die tevens onze gamehost was. De ontvangstruimte is niet groot, maar grappig ingericht, met alle faciliteiten aanwezig.

Na een kort intropraatje buiten de kamer mochten we van start. We kregen gelijk een opdracht mee en het was dan ook duidelijk wat er moest gebeuren.
Eenmaal binnen hebben wij ons verwonderd over het prachtige decor – van begin tot eind. Erg knap hoe ontzettend realistisch dit is neergezet. In deze kamer is daarnaast ook erg goed gebruik gemaakt van geluidseffecten. Je ziet de liefde die de eigenaars in ieder detail van de kamer hebben gestopt. De stijl die is neergezet past precies bij de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. De techniek die de (volautomatische) kamer bevat is daarbij absoluut niet storend en werkt perfect.

Er was ook genoeg te puzzelen! De puzzels waren leuk om te doen, divers van aard, origineel en goed van niveau – dat maakte de flow ook goed. De meeste puzzels waren ook in thema. De puzzels zijn voornamelijk parallel (los van elkaar te spelen), maar je kunt ze ook lineair spelen.

Het is geen enge of spannende kamer, dus ook goed te doen voor escapers met angst voor enge thema's. De kamer is goed te doen met 2 personen, maar ook 3 personen zouden in deze kamer genoeg te doen hebben. Zowel beginnende escapers als meer ervaren escapers kunnen zich goed vermaken in deze kamer – al is het wellicht fijn om al enkele escape rooms te hebben gedaan voordat je aan deze begint, zodat je ook af en toe kunt stilstaan en rondkijken naar het moois dat hier is neergezet.

Complimenten ook voor onze gamehost en hoe zij ons hints gaf – het is fijn dat eerst wordt gevraagd of je een hint zou willen krijgen.
Met nog ca. 40 seconden op de teller zijn wij ontsnapt. Wij hebben echt genoten van de tijd die wij in deze escaperoom mochten doorbrengen. Achteraf hebben wij nog wat kunnen drinken en gezellig kunnen napraten met de gepassioneerde eigenaresse – erg leuk dat zij uitgebreid de tijd nam om met ons te kletsen over de kamer en dat we ook nog even met haar door de kamer heen mochten. Het was ook erg leuk om te horen uit welk idee deze kamer is ontstaan!

Na het grappige fotomoment weer voldaan huiswaarts gekeerd. Het was een geweldige ervaring en wij kijken uit naar de volgende kamer op deze locatie.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:18 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 10 juni 2023

Een shift om nooit te vergeten

Op basis van de hoge score op EscapeTalk besloten we ons met een team van 5 aan te melden voor een shift in de Toy Factory. In deze tijden van stijgende prijzen is het namelijk nooit verkeerd om wat geld te kunnen bijverdienen.

Na een rit naar België, kwamen we aan bij de fabriek, die in een woonwijk is gelegen. We hadden gelezen dat de fabriek er wat vervallen bij lag, maar dit was ook zeker te merken. Stipt op tijd meldden we ons voor onze shift.

De ontvangst was geweldig goed in thema en was de start van een knotsgek avontuur. De sfeer en de aankleding van de kamer zijn perfect neergezet. Je waant je echt in een speelgoedfabriek die op omvallen staat, en dit zie je terug in alles. Daarnaast is de techniek en bouwkundige kwaliteit van deze kamer echt van een enorm hoog niveau. Af en toe hebben we echt met verbazing staan kijken hoe mooi deze kamer is gemaakt. Ook bevonden zich leuke special effects in de kamer.

De flow van deze kamer was goed en de dynamiek in de puzzels was verrassend. Vanaf moment één zit je er goed in en dit blijft de rest van de kamer zo. De hoeveelheid puzzels is goed, er zijn veel doe-puzzels en voor iedereen is er altijd voldoende te doen. Wij vonden de puzzels soms wel wat aan de makkelijke kant. Dit laat onverlet dat de puzzels wel origineel en verrassend zijn en allemaal perfect in het thema passen. Vooral de eerste puzzel komt nog regelmatig ter sprake.

Deze kamer is een echte experience, en niet zozeer een kamer waaruit je echt zou moeten (of willen) ontsnappen. De kamer heeft echt veel humor.

Hoewel de puzzels wat aan de makkelijke kant zijn, wordt dit dubbel en dwars goed gemaakt door de sfeer, het decor en de techniek van de kamer. We hebben ons enorm verwonderd over hoe dit allemaal is bedacht en gemaakt, geweldig! Onze host heeft deze ervaring alleen maar beter gemaakt en hij nam na afloop ook de tijd om met ons de kamer te bespreken.

Deze kamer is geschikt voor ervaren én niet-ervaren escapers, escapers die wat bang zijn aangelegd (de kamer is niet eng!) en voor families en vriendengroepen.

Dit avontuur hadden we echt niet willen missen en we zouden dan ook iedereen aanraden om een shift mee te draaien hier in de fabriek.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  68:22 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Decor
 • Verhaal

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 10 juni 2023

Kamer die perfectie benadert

Op basis van de goede reviews en het “niet-enge” thema besloten om de met een team van 3 de reis te maken naar Retie om Le Prince te gaan spelen. Dat lijkt ons overigens ook het ideale aantal om deze kamer mee te spelen – hoewel een team van 4 ook goed zou passen.

De escape room is gelegen op een afgelegen, bijna verlaten uitziend vakantiepark, in de kelder van het hoofdgebouw. De ontvangstruimte is daarentegen erg netjes en ook groot. Wij werden vriendelijk verwelkomd door een van de eigenaars – wie tevens onze host was.

Wij zijn wat later moeten starten door een technisch elementje dat zoek was, maar wel nodig was voor één van de puzzels. Gelukkig heeft onze host het toch gevonden en konden wij alsnog van start.

Die start was al gelijk indrukwekkend. We kregen een goed en realistisch introfilmpje, waarin ons gelijk duidelijk was wat het verhaal was en wat ons te doen stond. Na het introfilmpje kom je een omgeving en een verhaal binnen waar je alleen maar ‘wauw' tegen kunt zeggen. De sfeer, het thema, de bouwkundige kwaliteit, de details in iedere kamer, ook de puzzels en zelfs de geur – alles klopte, alles was tot in de perfectie uitgewerkt. Leuk ook de verwijzingen naar andere escaperooms die in deze kamer zijn verwerkt.

De kamer is volautomatisch en alles werkte zoals het zou moeten. Ook waren er enkele leuke bijzondere special effects in de kamer te vinden.

De hints die we van onze host kregen waren goed – duwtjes in de goede richting op het juiste moment.

Puzzels in overvloed, perfect van niveau naar onze mening (niet te moeilijk, niet te makkelijk - al begrijpen we wel dat beginnende escapers ze wellicht aan de moeilijke kant vinden), verrassend in hun uitvoering, echt op details gericht, passend in het thema en variërend van aard (doe/denk/zoekpuzzels, parallel en lineair). Ondanks dat we alle puzzels lineair hebben gespeeld om zo alle drie alle puzzels mee te krijgen, zijn we op tijd uit de kamer weten te komen. De puzzels evolueren mee met het verhaal. Je stapt vanaf het begin in de beleving en daar raak je niet meer uit tot het einde.

De tijd staat gelukkig ruim. De volledige tijd heb je niet per sé nodig om alle puzzels op te lossen, maar die ruime tijd was wel uiterst welkom om soms even stil te staan, rond te kijken en te aanschouwen wat voor pareltje hier is neergezet. Af en toe hebben we echt met open mond staan kijken hoe prachtig alles was gemaakt, een ervaring die we niet eerder hebben gehad. Wellicht is het, mede om die reden en vanwege de hoeveelheid puzzels, ook wel goed om al wat kamers aan ervaring op de teller te hebben voordat je deze kamer gaat spelen.

Na afloop was er helaas vanwege de verlate start iets minder tijd om na te kletsen, maar we zijn nog wel met onze host even de kamer in geweest om nog eens terug te kijken naar het prachtige avontuur, de verwijzingen naar de andere kamers en de mooie details in het decor die we in het puzzelen soms over het hoofd hebben gezien.

Deze kamer verdient niet anders dan een 10.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja  87:22 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving

 

Een escaperoom waar je niet uit wilt ontsnappen

Ons was al door meerdere escape hosts gezegd dat je voor een prachtige escaperoom waar je niet uit zou willen ontsnappen naar Escape from Wonderland in Leiden moet gaan.

Eind december was het dan gelukkig zover. Op een regenachtige vrijdagochtend reden we met zijn tweeën naar het centrum van Leiden om Escape from Wonderland te spelen.

De escaperoom ligt in het centrum, waardoor dit perfect te combineren is met een dagje Leiden.

De ontvangst was erg hartelijk en de ontvangstruimte was schattig ingericht. We kregen netjes wat te drinken voordat we gingen starten met ons avontuur.

De kamer ziet er echt fantastisch uit. Aan alle details is gedacht, inclusief geur, en dit brengt de kamer echt tot leven. Dit is inderdaad echt een kamer waaruit je niet zou willen ontsnappen omdat hij zo mooi is.

Verwacht echt een klassieke kamer, en geen kamer vol met technische snufjes: het is puzzelkamer met veel slotjes, maar daardoor niet minder leuk. De meeste puzzels waren in thema en in het algemeen goed van moeilijkheid. De kamer sluit niet echt aan op het verhaal dat wordt gepresenteerd - maar deze kamer heeft naar onze mening ook geen verhaal nodig.

We kwamen meteen in een goede flow en het was duidelijk wat we moesten doen. De flow werd wel minder werd naarmate de kamer vorderde. Hoewel deze kamer met zijn tweeën te doen is voor de meer ervaren escapers, kwamen wij later (als minder ervaren escapers) in de kamer meermaals een paar ogen en handen tekort. Hierdoor zijn we veel tijd verloren. Ook richting het einde was er een puzzel waarbij we het antwoord lang niet zagen. Dit zorgde voor enige frustratie.

De puzzels zijn goed parallel te spelen. Volgens ons is, net als voor veel andere escaperooms, 4 personen het ideale aantal om deze kamer mee te spelen. De kamer is erg goed te doen voor bange mensen; hij is totaal niet spannend, vooral gewoon erg mooi!

Ondanks dat we 10 minuten meer kregen omdat we de kamer met 2 personen deden, was het helaas niet genoeg om op tijd de kamer uit te komen. Gelukkig liet onze lieve host ons de kamer wel afmaken, zodat we wel de hele ervaring hebben meegekregen.

Na afloop hadden we gelukkig genoeg tijd om even rustig na te kunnen praten met onze host over ons avontuur dat we zojuist met de nodige hobbels hadden weten af te ronden, een avontuur waar we het de rest van de dag nog over hebben gehad.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Decor
 • Goede service
 • Sfeer

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 10 december 2022

Verrassend en origineel

We waren op zoek naar een escape room speciaal voor twee personen.

Afgaande op de goede recensies op EscapeTalk, besloten wij daarom te solliciteren voor een baan als conciërge in het hotel van de heer Anton Maltzahn.
We hadden ons goed voorbereid op ons sollicitatiegesprek en op verzoek van het hotel, ook onze cv's opgestuurd.

De gastvrije ontvangst door het personeel van het hotel was geheel in thema - net als de ontvangstruimte. Na een korte uitleg, onder andere over de wijze waarop de heer Anton Maltzahn benaderd diende te worden en de geschiedenis van het hotel, was het dan eindelijk zo ver: onze sollicitatie kon beginnen!

Eenmaal begonnen bleek de sollicitatie iets anders te lopen dan dat we ervan hadden verwacht. De opdrachten/puzzels waren origineel (allemaal goed passend in het thema!), afwisselend en uitdagend, waarbij samenwerking centraal stond. We moesten wel flink doorwerken en konden ons weinig fouten veroorloven - maar dat hoort uiteraard ook bij een baan als conciërge in een dergelijk vooraanstaand hotel. Voor ons gevoel heeft het dan ook erg geholpen dat we al wat ervaring hadden met escape rooms (ca. 4/5 kamers).

Alle puzzels waren volledig duidelijk, passend voor 2 personen en klopten voor 100%. Daardoor hebben we alle puzzels met heel veel plezier gespeeld. De puzzels zijn zowel parallel als lineair te spelen.

Eigenlijk besef je je pas achteraf hoe goed de kamer en de puzzels in elkaar zitten.

De kamer heeft vanaf het begin een goede flow (met verrassende wendingen richting het einde) en het was voor ons gelijk duidelijk wat er van ons werd verwacht en waar we mee aan de slag konden gaan. Ook het verhaal en de reden van ontslag van de vorige conciërge werden gedurende het spelen steeds duidelijker.

De kamer was prachtig aangekleed (voornamelijk het begin!) en volledig in de sfeer van het hotel, met veel oog voor detail. Het is echt de moeite waard om af en toe even stil te staan en te kijken naar alle mooie details in de aankleding van de kamer.

Wij werden begeleid door Puk. Zij was erg vriendelijk en voelde ons goed aan tijdens het sollicitatiegesprek. Zij gaf op de juiste momenten passende hints om ons een duwtje in de goede richting te geven, zonder oplossingen te verklappen. De hints waren tevens in thema - dat maakt de beleving echt af.

Achteraf was er in de hotelbar ook nog de mogelijkheid om wat te drinken en na te praten (ook met de begeleider) over de bijzondere ervaring.

De kamer is niet eng en daarom ook voor bange mensen te doen.

Ondanks dat wij het idee hadden dat de sollicitatie goed ging en we zelfs anderhalve minuut vóór de geplande eindtijd alle opdrachten hadden voltooid, kregen we een paar dagen later een terugkoppeling van het hotel dat we toch niet zijn aangenomen. Waarschijnlijk was het beginnen over de reiskostenvergoeding toch niet zo'n goed idee...

Overigens zijn wij onze koffer vergeten in het hotel. Deze komen we graag met ons 5-persoons escape team een keer ophalen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  73:09 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica

  JustYourikamer237

Magic & Mystery

This is escape Breda
Geplaatst op: 10 juni 2023

Lekker een uur gepuzzeld

We waren er al vaak genoeg langsgereden, maar het werd toch eens tijd om een bezoek te brengen aan This is Escape in Breda.

Op basis van de reviews besloten we met ons drieën te gaan voor Magic & Mystery. Drie personen is volgens ons ook het beste aantal om deze kamer mee te spelen. Wellicht zou 4 personen ook nog kunnen.

Na een redelijk standaard praatje over wat wel/niet mocht en over het hintsysteem, werden we meegenomen naar de kamer door onze enthousiaste host. Na een korte introductie konden we meteen aan de slag met puzzelen.

De liefhebbers van veel puzzels kunnen hun hart ophalen bij deze kamer: Er zitten erg veel grappige puzzels in de kamer, die grotendeels ook parallel te spelen zijn. Met name aan het begin zorgde dit voor erg veel ‘geluksmomentjes', waardoor we meteen in een goede flow kwamen. De kamer bevatte op een aantal momenten leuke verrassingseffecten en is leuk aangekleed.

De puzzels zijn niet heel erg in thema, maar we hebben ons prima kunnen vermaken. Het verhaal is niet bijzonder, maar zorgt op momenten wel voor een leuke sfeer. De balans in het niveau van de puzzels mocht wel beter: er zat één (naar onze mening te) moeilijke puzzel in, terwijl de overige puzzels redelijk eenvoudig waren. De ervaren escaper zal het algehele niveau van de puzzels wellicht wat (te) laag vinden. Het is wel echt een aanrader voor de beginnende escaper: het is een instapkamer met leuke puzzels, waar je als beginnende escaper veel plezier aan gaat beleven.

De kamer wordt op sommige momenten wel wat spannend, maar nooit eng.

Als tip zouden we willen meegeven dat het geven van hints genuanceerder mag: toen een hint werd gegeven, werd gelijk de hele oplossing van de puzzel al gegeven, in plaats van een zetje in de goede richting. Dit vonden we wel wat jammer.

Binnen de tijd wisten we gelukkig alle puzzels op te lossen en uit de kamer te ontsnappen.

Aangezien we het laatste tijdslot van de dag hadden, konden we nog gezellig napraten met onze enthousiaste host. Al met al een leuke kamer om even een uurtje lekker te puzzelen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja  54:23 min


 • Hoeveelheid puzzels
 • Enthousiaste host
 • Moeilijkheidsgraad

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 10 juni 2023

Een echte beleving

Pas sinds kort waren we besmet met het escaperoom virus toen we deze topper tegenkwamen: Illusion in Waalwijk.

De ontvangst was erg hartelijk. De dame die ons ontving bleef ook goed in haar rol. We moesten nog even wachten tot we konden beginnen, maar in de wachtruimte zijn genoeg spelletjes te vinden om de tijd mee te doden.

Toen het moment eindelijk daar was, werden we door de eigenaar begeleid naar de kamer. De introductie is echt origineel en zijn we ook daarna niet op eenzelfde manier tegengekomen, top! Het verhaal begint al voordat je begint en komt ook duidelijk naar voren tijdens de escaperoom. Het is een erg mooi en origineel verhaal. Wel vonden wij een hiaat zitten in het einde van het verhaal, al heeft dit voor ons niets afgedaan aan de algehele ervaring.

De aankleding van deze escaperoom is werkelijk prachtig en de hints worden heel origineel gegeven (chapeau daarvoor!). De kamer kent een aantal bijzondere en spectaculaire special effects, die we nergens anders zijn tegengekomen. Je kan zien dat aan alle details veel aandacht is besteed. Ook de licht- en geluidseffecten passen erg mooi bij de kamer en verhogen de sfeer van de kamer, met name naar het einde toe.

Wij speelden deze kamer met 5 personen en dat was eerlijk gezegd een persoon te veel. Deze kamer kan je volgens ons het beste doen met 4 personen, aangezien soms een iemand van ons team niets te doen had.

De puzzels zijn grotendeels parallel, maar een even aantal personen is hier volgens ons het beste. De puzzels zijn groot en uitgebreid, waardoor de hoeveelheid puzzels wat beperkt is. Dat zou voor escapers die van veel puzzels houden wellicht wat tegenvallen.
De puzzels zijn allemaal goed van niveau: ze zijn uitdagend genoeg en bestaan uit een combinatie van denk- en doepuzzels. De puzzels passen allemaal erg goed in het thema van de kamer. Sommige puzzels hebben echt een verrassende wending!

Al met al een erg geslaagde escape experience waar we allemaal enorm van hebben genoten. Na afloop nam de eigenaar ruim de tijd om met ons nog even door de escaperoom te lopen en alle details te laten zien. Prachtig om te zien met hoeveel passie hij het ons kon vertellen.

Ook voor escapers die wat bang zijn aangelegd is deze kamer erg goed te doen. De kamer wordt soms een beetje spannend, maar nooit eng. Het mooie verhaal voert de boventoon en daar kun je niet anders dan van genieten.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Aankleding

 

Kamer met potentie!

Dit is een wat late review vanwege het later aanmaken van een account, maar wij willen deze kamer zeker niet onthouden van een goede review - want dat verdient hij zeker. De ontwikkelingen die de kamer heeft doorgemaakt kunnen wij dan ook helaas niet betrekken in deze review.

Allereerst werden we met onze groep van 5 destijds onervaren escapers (drie mensen nog nooit een kamer gespeeld, twee mensen 1 kamer gespeeld) ontvangen in een nette ontvangstruimte, volledig in thema. Je kon goed merken dat de eigenaar affiniteit heeft met het schoolthema. Dat maakt het een kamer waar veel liefde in zit - en dat merk je.

Ons gezellige praatje vooraf ging vrij plotseling over naar de introductie van de kamer. Dit had volgens ons origineler gedaan kunnen worden. Na een korte toelichting op het verhaal zijn wij de escape in gestuurd. De aankleding van de kamer is prachtig en 100% realistisch. Je waant jezelf weer echt terug op de middelbare school - complimenten voor de eigenaar hoe de sfeer is weggezet. Ook de puzzels waren origineel / leuk bedacht en goed van niveau. Er moest veel gebeuren in deze kamer, dus deze kamer is prima geschikt voor grotere groepen. Zeker in de eerste helft van de kamer waren de puzzels ook erg goed in thema.

Omdat er veel puzzels in de kamer zitten (zowel parallel (los te spelen) als lineair (puzzels die elkaar opvolgen)) en het duidelijk was wat je moest doen, hebben wij ons geen moment verveeld. Wij vonden de gameflow dan ook goed. De kamer bevat daarnaast mooie / leuke special effects en een aantal kleine schrikeffecten. De kamer wordt daardoor soms spannend, maar nooit eng. De (erg!) bange mensen in ons team vonden de spanning goed te doen.

Het verhaal evolueert zich door de kamer, maar blijft wel goed te volgen. Leuk dat het verhaal steeds duidelijker wordt naargelang je verder komt in de kamer. Zeker in de eerste helft van de kamer was het verhaal erg sterk.

Een ander pluspunt is dat deze kamer ontzettend groot is - dat vonden wij erg fijn en versterkt het thema. Ook voelde de gamehost ons goed aan in het geven van hints.

Als tips zouden wij willen meegeven:
- Het gebruik van één hintsysteem door de gehele kamer heen. Het hintsysteem veranderde door de kamer heen. Het fijnste is om vanaf de start van de kamer gelijk één hintsysteem te hebben, waarmee je in de beleving blijft. Met het gebruikte hintsysteem zou dat ook mogelijk zijn.
- Het aantal puzzels richting het einde mag minder en de puzzels in de tweede helft van de kamer mochten meer in thema zijn. Het was erg lastig om de kamer te halen binnen de tijd, gezien het aantal puzzels die op het einde nog moesten worden voltooid. Wij begrepen dat de eigenaar hier destijds ook nog wat zoekende in was.
- Finetunen van de techniek. Door de kamer heen is knap gebruik gemaakt van techniek, ook in de puzzels. Soms werkte de techniek helaas niet helemaal mee, en wij begrepen dat de techniek ook niet overruled kon worden. Naast dat dit tijd kost, haalt dit je ook iets uit de beleving, omdat je een hint moest krijgen om bepaalde techniek te laten werken terwijl je de puzzel goed uitvoerde. Het is wellicht handig om het mogelijk te maken om de techniek te kunnen overrulen in dat geval.

Destijds trokken wij de conclusie dat dit een topper in de dop was. In de latere reviews zien we ook dat echt wat met de feedback is gedaan en de kamer steeds beter aan het worden is. Wij hebben al met al een erg leuke escape ervaring gehad en we denken nog vaak terug aan de escape in deze school. Met name hoe realistisch deze kamer is neergezet, is in de kamers die wij hierna hebben gespeeld nog niet overtroffen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Spannend

 

Vaudeville

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 10 juni 2023

Begin van de escape verslaving

Vaudeville was onze eerste kennismaking met escape rooms, die ook echt het escape-virus bij ons heeft aangewakkerd.

De escape room bevindt zich in het centrum van Breda en heeft een ruime horecagelegenheid. Wij verzamelden ons hier met een team van 4 onervaren escapers om deze escape room te spelen. Vier personen is volgens ons ook het ideale aantal om deze kamer mee te spelen. De ontvangst was erg netjes en na een korte introductie mochten we van start.

Het is een compacte escaperoom, waarbij desalniettemin verrassend gebruik is gemaakt van de ruimte die er is. De kamer was leuk aangekleed en de puzzels waren origineel, grappig en grotendeels in thema. De flow was goed, er was voldoende puzzelgelegenheid voor al onze teamleden en de puzzels waren gevarieerd van aard en goed van niveau. De puzzels waren eigenlijk allemaal parallel te spelen.

Onze host voelde ons goed aan met het geven van hints. De hints werden ook op een erg leuke manier in de kamer gegeven. Helaas hebben wij de kamer nét niet gehaald. Nadat de 60 minuten voorbij waren, is onze host nog wel even met ons door de (beperkte) puzzels heen gelopen die we hadden gemist. Erg netjes dat hier de tijd voor werd genomen.

Verwacht geen spectaculaire puzzels, wauw-effecten of technische hoogstandjes, maar een degelijke escape met veel puzzelplezier. Zeker voor de beginnende escaper of voor families / vriendengroepen is dit echt een goede en leuke kamer. De kamer is ook niet spannend of eng, dus ook goed te spelen voor angstige mensen.

Na afloop kwam de eigenaar ook nog gezellig met ons napraten over onze ervaring in de kamer en gaf ons ook nog wat leuke tips mee voor andere escape rooms – hij gaf immers aan graag een nieuwe verslaving te voeden, wat hem zeker is gelukt!


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Dank voor je mooie review! <3


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

 

0 reviews