Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Rojolite

Junior Escaper

Offline

OmschrijvingLid sinds

08-05-2023

Statistieken

Escaperooms

16 reviews

16 kamers gespeeld

93.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


16 reviews

Wonderbaarlijk mooi...

Voor de afwisseling speelden wij dit keer eens een kamer met een vrolijker tintje dan gebruikelijk. We hadden gelezen en gehoord dat je als escape room liefhebber Escape from Wonderland zeker gespeeld moet hebben, vooral vanwege de prachtige aankleding en de overvloed aan details. Nou, dat klopt!
Bij aankomst bij de escape room, die in hartje Leiden ligt, werden wij al vrolijk en vriendelijk ontvangen door onze host. Zij nam uitgebreid de tijd om met ons een praatje te maken onder het genot van een drankje, in de ontvangstruimte die duidelijk al afgestemd was op het thema (als je deze kamer gaat spelen, ga dan vooraf zeker ook even naar het toilet :) ). Aangezien wij met twee spelers speelden, kregen wij 10 minuten extra (let dus niet op de ontsnappingstijd die bij de review staat, die is precies 10 minuten te kort). Vlak voordat wij de kamer betraden werd het verhaal nog wat uitgebreider toegelicht; de relatie die daarbij wordt gelegd met de stad Leiden vormt een leuke toevoeging.
Eenmaal gestart vergeet je vrijwel meteen waar je eigenlijk bent en heb je echt het gevoel dat je Wonderland bent binnen gestapt. Alles is prachtig en met veel oog voor detail aangekleed, nu eens zonder dat je het gevoel hebt dat je elk moment kunt worden belaagd. Toch merk je wel dat er druk op de (fluit)ketel staat, want de puzzels zijn behoorlijk uitdagend, zeker voor een klein team. Opsplitsen wordt aanbevolen. Die puzzels passen ook hier weer prima binnen het thema. Ondanks dat het type puzzels wat 'ouder' aandoet zijn ze dusdanig divers en thematisch vormgegeven dat ze je op geen enkel moment uit de beleving halen. Groot compliment voor het ontwerp dus. De begeleiding gaf op het juiste moment passende aanwijzingen, waardoor we, met hard werken, de kamer nog net binnen de tijd hebben kunnen afronden.
Tegen alle escape fanaten zouden wij willen zeggen: Follow the white rabbit!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:54 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 30 maart 2024

Zoek, zoek en gij zult vinden...

Na 's middags 'Escape from Wonderland' te hebben gespeeld, was het 's avonds tijd voor wat meer spanning en gingen we op zoek naar het volgens het verhaal verdwenen meisje...
Ofschoon we wat vroeg arriveerden, konden we direct beginnen en voor we het wisten, vielen we met de deur in het verhaal. Daarbij wordt direct duidelijk dat in deze kamer gave effecten gebruikt worden om het verhaal kracht bij te zetten en de spanning op te bouwen. Gezien het verhaal is de kamer zeer realistisch vormgegeven en komt het geloofwaardig over waardoor je je daadwerkelijk in een ander leven waant. De puzzels zijn uitdagend en van een goed niveau, vereisen dat je op details en je omgeving let en vragen om samenwerking. Daarnaast is het van belang om voldoende aandacht te hebben voor de aanwijzingen om tot de oplossingen van puzzels te komen. Het systeem om hints te krijgen, is mooi en passend geïntegreerd in het decor en werd wat ons betreft op het juiste moment ingezet.
Langzaam maar zeker ontvouwt het verhaal zich gedurende het spel, dit is goed geïntegreerd in de kamer, maar ook hier is aandacht en oplettendheid geboden. Fanatieke en gedreven puzzelaars lopen anders het risico om de verhaallijn te missen en dat is zonde! Er is veel te doen, maar door de logica bleven wij prima in de flow en is de kamer, ook met twee personen, goed te spelen. We hebben deze dan ook met nog enkele minuten over kunnen afronden.
Achteraf hebben we nog geruime tijd met de enthousiaste eigenaren nagepraat. Wij komen in elk geval graag terug om 'The Non Believers' te spelen! Complimenten voor de fantastische ervaring die jullie met 'Rebecca' neerzetten.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  69:00 min


 • Spannend
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede service
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 30 maart 2024

Magie & mysterie...

Illusion stond hoog op onze wishlist, het thema en verhaal spraken ons vooraf erg aan en op grond van de reviews hadden we opnieuw hoge verwachtingen. Aan de hand van het archief dat we ontvingen, waren we in de gelegenheid gesteld om ons in te lezen in een stukje voorgeschiedenis. Hierdoor werden we op voorhand al meegenomen in het verhaal en kwamen we in de sfeer van het spel.
Bij aankomst werden we enthousiast en vriendelijk ontvangen door onze gastheer. Er was vooraf ruimte voor een praatje en hij gaf ons nog wat meer informatie over de achtergrond van het verhaal. Vervolgens was het tijd om goed voorbereid aan de slag te gaan en betraden we de kamer. De presentatie van de kamer is af en toe erg origineel en met het decor wordt het thema sterk neergezet en ook de puzzels sluiten daar volledig op aan. Deze puzzels zijn uitdagend, vereisen wat denkwerk en in een aantal gevallen ook samenwerking. Het systeem om hints te krijgen is erg origineel en maakt dat je zelf invloed op de mate van hulp hebt. Naarmate het verhaal zich verder ontvouwt, zijn de effecten daar zeer passend bij en de afsluiting zorgt voor een voldaan gevoel.
Achteraf waren we dan ook trots dat we het mysterie ontrafeld hadden en is de host de kamer en puzzels nog eens met ons doorgelopen. Dat stellen wij erg op prijs want gedurende het spel mis je altijd wel iets. Daarmee was wat ons betreft de beleving, van reservering tot review, compleet; een absolute aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  77:38 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Origineel
 • Goede service
 • Puzzels
 • Uitdagend
 • Diversiteit

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 28 maart 2024

Wow!

Op basis van de reviews op escapetalk hadden wij vooraf hoge verwachtingen. Die zijn meer dan waargemaakt; werkelijk alles is tot in de puntjes verzorgd en er is aandacht besteed aan de kleinste details.
De ontvangstruimte, de aankleding van de kamers, de spelelementen, de effecten, alles werd gebruikt om de juiste toon te zetten en paste bij het verhaal. Het verhaal is spannend en boeiend en motiveert je om uit te zoeken wat er is gebeurd zonder op enig moment horror te worden. Het is duidelijk een moderne beleveniskamer die er vooral op is gericht om je te vermaken.
De puzzels zijn gevarieerd en uitdagend, maar wel logisch en de spelbegeleiding kwam op het juiste moment met hints. Daardoor hadden we het gevoel zelfstandig voortgang te boeken en bleven we goed in de flow. We werden gedurende het spel regelmatig verrast door de meest gave effecten.
Wij kunnen werkelijk niks bedenken dat deze kamer nog zou kunnen verbeteren, wat ons betreft een dikke tien!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  88:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 12 maart 2024

Het perfecte uitje voor Valentijnsdag?

Wauw, wat is dit een gave kamer. Eerder hebben we bij the Missing Link al Jumanji gespeeld, ook een ontzettend leuke kamer met (voor ons) veel originele puzzels. Till Death do us Part is heel anders qua thema en puzzels maar doet daar zeker niet voor onder!
We hebben deze kamer met 2 personen gespeeld; dat leek ons wel passend op Valentijnsdag...
De ontvangst was wederom prima, met vriendelijke en enthousiaste gastheren die ook open staan voor een praatje.
De entree van de kamer is origineel en leuk vormgegeven en brengt je onmiddellijk in de juiste stemming. De sfeer in de kamer wordt geweldig neergezet en het thema komt duidelijk tot uiting met zowel een mooie, passende aankleding als prima audiovisuele effecten. Deze kamer is af en toe best een beetje spannend, wat ons erg goed bevalt.
De puzzels zijn gevarieerd en van een goed niveau; we hebben een enkele keer echt vast gezeten (maar achteraf was de puzzel wel logisch!) en we hebben een paar hints nodig gehad, maar de flow en de moeilijkheidsgraad zijn prima. Best te doen maar als je een puzzel oplost heb je wel het gevoel dat je iets hebt bereikt.
Al met al wederom een echter aanrader dus. Een van de gastheren wist ons nog te vertellen dat The Missing Link bezig is met het ontwikkelen van een derde escaperoom; zodra deze er is gaan wij zeker weer naar Geel!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  66:42 min


 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Logica

 

Face Down

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 04 februari 2024

Not for the faint of heart

Deze escape room hebben we met z'n vieren gespeeld en bij aankomst kwamen we in een mooie ontvangstruimte terecht waar talloze foto's van 'escape teams' aan de muren prijken. Er is ook een flink aantal bordspellen te vinden evenals een bar om na afloop onder het genot van een drankje nog wat na te kletsen. Het personeel is vriendelijk en legt een en ander goed uit.
Eenmaal gestart moesten we even zoeken naar de juiste start en ontdekten we een aantal 'afleidingsmanoeuvres'; er was meteen veel te zien, maar niet alles was onderdeel van een puzzel. Dat is leuk want daardoor werd het niet te eenvoudig.
De puzzels waren origineel en gevarieerd en vroegen op meerdere momenten om goede samenwerking. Naarmate de kamer vorderde werd het spannender en je moet geen zwakke maag hebben. Het is niet heel heftig en wij hadden hier geen moeite mee, maar er zullen mensen zijn waarvoor deze kamer minder uitnodigend is.
Als je van een uitdagende, maar zeker niet onmogelijke kamer met een spannend verhaal houdt, is deze escape room zeer geschikt!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:21 min


 • Beleving
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Spannend

 

Hart van Steen

DelftEscape
Geplaatst op: 04 februari 2024

Humbug? Absoluut niet!

Deze escape room hebben we met ons gezin van twee volwassenen en drie kinderen van 13, 11 en 8 gespeeld in de Kerstvakantie. De sfeer kwam hierdoor uitstekend tot zijn recht! Voor de kinderen was het de tweede escape room.
Bij aankomst werden we door een enthousiaste begeleider (met kerstkoekjes!) ontvangen en welkom geheten.
Toen we eenmaal de kamer in waren gegaan, werden we mee terug in de tijd genomen en kwamen we in de 19e eeuw terecht met, voor wie het verhaal kent, duidelijke verwijzingen naar het verhaal van Dickens. De sfeer was dus prima neergezet.
De puzzels zijn uitdagend en afwisselend en vereisen op meerdere momenten samenwerking. De hints kregen we op de juiste momenten (vooral niet te snel) zodat we het gevoel hadden dat we de escape room wel op eigen kracht, maar binnen de tijd konden voltooien. Dat is gelukt! We hopen volgend jaar op een nieuwe, sfeervolle seizoens escape room van DelftEscape waar we net zoveel plezier aan kunnen beleven.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Puzzels

 

Forbidden Floor

Escape Room 'Forbidden Floor'
Geplaatst op: 04 december 2023

Leuke kamer, afwisselende puzzels en uitdagingen

Deze escape room is gevestigd op de zolder van een prachtig Grand café in Horst. Dat maakt de ontvangst meteen sfeervol en ook de gastheer is bijzonder vriendelijk. De intro zet de sfeer meteen goed neer. De kamer zelf is leuk, afwisselend en uitdagend maar niet té moeilijk. Er zitten enkele wat spannendere momenten en elementen in (die ook weer goed bij het verhaal passen) waardoor je wat meer een gevoel van haast en spanning krijgt. De aankleding is mooi en hier en daar verrassend en ook in de kamer is de begeleiding goed en 'in thema'. Er zit een mooie balans in tussen meer klassieke puzzels en 'doe' uitdagingen. Goed op elkaar afgestemd samenwerken helpt in deze kamer zeker. Na afloop nam de gastheer nogmaals uitgebreid de tijd om even na te kletsen en vragen die we nog hadden over de kamer te beantwoorden. Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  51:26 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

 

S.W.A.T. we er van vonden? Spannend en uitdagend! ;-)

Onze achtste escape room ervaring en de tweede keer dat we in deze teamsamenstelling speelden.
Bij aanvang kregen we als team S.W.A.T. vestjes aan waardoor de toon gezet was en we van start konden met het onderzoek. In de eerste kamer was veel te ontdekken en waren voldoende (deels meer traditionele) puzzels om op te lossen zodat we ieder onze bijdrage konden leveren. De muziek en geluidseffecten droegen bij aan de sfeer en het verhaal.
De kamer die volgde, was erg origineel qua decor én puzzels, leuke en meer op actie gerichte puzzels. Nadat we die opgelost hadden konden we door naar de volgende ruimte.
De laatste twee ruimtes waren mooi vormgegeven, net echt! Ook werd hier de spanning nog wat opgevoerd middels het verhaal. Met vier personen wel smal/krap waardoor je noodgedwongen je team moet opsplitsen en het bijna niet mogelijk is om de (vele) verschillende puzzels en bijbehorende oplossingen volledig mee te krijgen.
Met nog 56 seconden op de klok zijn we ontsnapt en waren we een mooie ervaring rijker. Al met al een toffe kamer met een goed verhaal, originele ruimtes en puzzels. Erg leuk ook om er een souvenir als aandenken op na te houden.
Zeker een aanrader wat ons betreft!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:04 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Beetje krap aan het einde :-)

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 08 september 2023

Leuke, sfeervolle kamer

We werden zeer gastvrij en vol enthousiasme ontvangen. Na een kort introductieverhaal en heldere instructie mochten we de kamer betreden. Die is sfeervol en thematisch ingericht. Ook de puzzels en opdrachten passen goed in het thema. De puzzels zijn verder van een goed niveau, niet te makkelijk maar ook niet te moeilijk. We hebben alleen één of twee keer wat tijd verspild omdat we wel dachten een puzzel opgelost te hebben, maar we niet goed door hadden wat er vervolgens was gebeurd. Er waren daarvoor wel hints en signalen maar die waren vrij subtiel en pikten wij niet meteen op. Goed opletten dus.

Wij hebben deze kamer met twee personen gespeeld en dat is goed te doen (als je dus op de aanwijzingen let).
We hadden 1 minuut extra nodig om te ontsnappen.
De host liep na afloop nog met ons de kamer door, dat vonden we een leuke toevoeging.
Kortom, zeker een aanrader.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 16 augustus 2023

Superleuk voor jong en oud!

We hebben deze escape room gespeeld met een gezin van 5. De kids zijn 13, 11 en 8. Dit was hun eerste escape room ervaring. Deze kamer is dan bijzonder geschikt. Ze hadden de film gezien dus ze kenden de setting. De ambiance wordt uitstekend neergezet. Er is genoeg te doen voor de hele groep (extra handjes komen enkele malen zelfs goed van pas) en ook de jongste kon lekker meedoen. Toffe puzzels en uitdagingen die vooral gericht zijn op uitvoeren, niet zozeer ouderwets puzzelen. Ook voor de volwassenen is deze kamer leuk, vooral als je van het Indiana Jones achtige sfeertje houdt. Wij hebben een beetje begeleid maar toch ook zelf echt kunnen 'escapen'. Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  64:41 min


 • Sfeer
 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 03 augustus 2023

Topkamer voor 2!

Opnieuw een leuke ontvangst in thema.
De kamer zelf en de puzzels zijn uitdagend, er is veel te doen en de spanning en tijdsdruk worden er goed ingehouden. De puzzels zijn logisch en volgen elkaar op waardoor je niet snel vastloopt. Toch is er telkens genoeg te doen voor 2 personen en goed samenwerken is noodzakelijk.
Na afloop nog gezellig nagepraat met de enthousiaste hosts in de bar onder het genot van een drankje.
Al met al, na 'Kamer 237' al gespeeld te hebben opnieuw een fantastische ervaring, op naar 'Lost and Found'!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  74:46 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving

 

Het Verzet

Team Trapped
Geplaatst op: 08 mei 2023

Zeker de moeite waard!

Al bij het opendoen van de voordeur werden we meegenomen in de sfeer en het verhaal, door de ontvangst door onze host die meteen in haar rol zat. We hebben deze escape room gespeeld op bevrijdingsdag dus wel leuk dat het thema voelbaar was. De puzzels zelf passen prima binnen het thema en volgen elkaar logisch op. Daardoor hadden we de hele tijd het gevoel dat we 'lekker bezig waren'. Wel waren de puzzels hier en daar misschien net iets meer gericht op beginnende spelers. Ook achteraf nog even gekletst met onze enthousiaste en vriendelijke host, onder het genot van een drankje. Aanrader!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 08 mei 2023

Super!

Geweldige escape room. Boeiend verhaal (zeker voor wie zijn filmklassiekers kent), een beetje spanning, leuke en uitdagende maar logische puzzels, een paar gave effecten en een absolute top setting en ontvangst die perfect bij het verhaal past.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Puzzels
 • Logica

 

The Blind Tiger

Team Trapped
Geplaatst op: 08 mei 2023

Leuk en uitdagend

Kamer met een boeiend achtergrondverhaal. De puzzels waren behoorlijk uitdagend en het was ons niet altijd meteen duidelijk wat de bedoeling was. Wat dat betreft prima service want we kregen op het juiste moment hints.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels moeilijk te doorgronden

 

The Attic

Team Trapped
Geplaatst op: 08 mei 2023

Eerste escape room; prima introductie

We hebben deze escape room met 4 personen gespeeld. Ondanks dat de andere 2 spelers al ervaring met escape rooms hadden, hebben ook wij hier veel plezier aan gehad en een deel van de puzzels kunnen oplossen. Deze waren uitdagend maar niet te moeilijk en mooi geïntegreerd in het thema.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

0 reviews