Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Nipius

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

11-01-2018

Statistieken

Escaperooms

9 reviews

18 kamers gespeeld

77.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


9 reviews

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 13 juni 2021

Hele toffe kamer!

We hadden geen betere kamer kunnen wensen om na de lockdown weer te kunnen spelen. Het ontvangst is hartelijk. Het verhaal is tof en goed doorgevoerd in de kamer. En de kamer heeft alle technische hoogstandjes en verrassingen die je tegenwoordig hoopt te zien in een escape room. Absolute aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:43 min


 • Tof verhaal
 • Technische hoogstandjes
 • Verrassingseffecten

 

Indrukwekkend en tegenvallend

Na het lezen van de veelal lovende reviews gingen we met enorm hoge verwachtingen richting Eindhoven. We gingen echter met een wrang gevoel weer weg. En dat is zonde want qua aankleding zitten er een aantal bizar indrukwekkende onderdelen in. Een hoop technische hoogstandjes en zeker van het laatste gedeelte waren we enorm onder de indruk.

Dat het voor ons enigszins tegenviel ligt deels aan de kamers die we eerder hebben gespeeld en deels aan de kamer zelf. De andere hoogaangeschreven kamers (Flight 815, Kamer 237, Hunting Season, Freak Show) hebben bij ons een bepaalde verwachting neergezet. Als we deze niet hadden gespeeld hadden we sowieso een veel hogere score gegeven.

In de kamer zelf hadden we twee frustraties die met name een negatief effect hadden op de "flow" van de hele kamer.
De eerste was de denkwijze in de puzzels die ons duidelijk niet lag. Als je een onderdeel van een puzzel letterlijk niet kon vinden liep je al snel tegen een muur op. En vaak was dit met logisch nadenken niet op te lossen en moest je vooral meer gaan rondzoeken. Dit was anders dan de manier waarop we de puzzels hebben ervaren bij de andere hoogbeoordeelde kamers. En hierdoor kwamen dus moeilijk in een goede flow.
De tweede frustratie was een onderdeel wat niet op de plek lag waar het moest liggen. Dit kan uiteraard een keer gebeuren maar ook dit zorgde voor ergernis. De tijd werd overigens wel aangepast.

Lang verhaal kort krijgt deze kamer meer dan terecht hoge beoordelingen. En terecht. Schitterende aankleding en techniek. Maar als ik deze kamer vergelijk met andere toppers (zoals Flight en Kamer 237) vonden we de puzzels jammer genoeg tegenvallen wat voor ons uiteindelijk toch het belangrijkste is.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Supermooie aankleding
 • Geen goede flow in de puzzels

  larissa_dubbeldammn3skeep

The Concierge

Kamer 237
Geplaatst op: 9 juni 2019

Maakt alle verwachtingen waar!

Na Kamer 237 waren de verwachtingen erg hoog. De ontvangst was in ieder geval weer erg hartelijk. Het personeel herkende ons van een jaar geleden, wat wij erg konden waarderen. De medewerkers geven sowieso het gevoel erg veel plezier te hebben in hun werk en hebben zowel voor als na de escape veel aandacht voor je.

De kamer zelf was super. Het verhaal zit perfect verwerkt in de kamer die tot op perfectie is afgewerkt. Leuke en unieke puzzels waar je met z'n tweeën volop werk aan hebt. Je bent beiden continu bezig en hebt elkaar ook constant nodig. Het mooie is dat je constant een druk voelt door "de aanwezigheid" van de hoteleigenaar. Bizar om te merken hoeveel effect dat op ons gepuzzel had.

Kortom, absoluut een aanrader. De ontvangst, het vakmanschap, het thema. Alles komt bij elkaar in een schitterende escape room!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Afwerking kamer
 • Verhaal
 • Puzzels (uniek en afgestemd op twee personen)
 • Ontvangst

  wim_schoonenberg

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 1 juni 2019

Schitterende kamer!

Na een prettige ontvangst vrij snel de kamer ingegaan. Daar wist de eigenaar op pakkende wijze het verhaal neer te zetten (achteraf bleek hij een musicalacteur te zijn). De kamer ziet er sfeervol uit, zit vol techniek (geen enkel cijfer- of hangslot) en ook hints worden op een subtiele wijze gegeven.

Speel de kamer niet met een al te grote groep (max. 4) en houd er rekening mee dat enige lenigheid wel een vereiste is.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Techniek
 • Sfeer
 • Aankleding

 

Prima kamer!

Mooi ingerichte kamer met een aantal verrassende elementen. Het is een combinatie van zoeken en puzzelen, met een logische lijn tijdens het spelen van de kamer. Voor beginnende spelers een absolute aanrader. Voor meer ervaren spelers ook een hele leuke kamer, maar laat je niet misleiden door het grote aantal perfecte scores die de kamer tot nu toe heeft gehad.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prettige ontvangst
 • Techniek goed toegepast
 • Mooi ingericht
 • Af en toe te enthousiast met het geven van hints
 • Kan meer sfeer (muziek, lichteffecten) gebruiken

 

The Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 10 maart 2019

Hele mooie, toffe kamer met heel veel sfeer.

De ontvangst was heel apart, maar op een goede manier. Het zette gelijk de toon, waardoor je nog meer in het duister tast wat er staat te gebeuren.

Het circusthema is uniek en heel mooi verwerkt tijdens de hele escape. Een aantal groepsgenoten waren vooraf erg huiverig voor te enge momenten. De sfeer was zeker erg spannend, maar niet te eng.

De puzzels waren niet bijzonder lastig, maar dat was totaal geen probleem. Ook de lineaire volgorde was geen enkel probleem. Het zorgde juist voor een fijne flow. Zeker omdat er ook best wat actieve onderdelen in zitten.

Wij waren met vier personen en ik denk dat een perfect aantal is voor deze kamer.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Weinig slotjes en cijfercodes
 • Logische puzzels
 • Spannend
 • Thematisering
 • Sfeer

 

Bermuda Bank

SmartEscapeRooms
Geplaatst op: 2 januari 2019

Origineel. Geweldige techniek!

Last minute besloten om deze escape room te boeken als tussenstop langs onze terugreis vanuit de Belgische Ardennen. Na een gastvrij ontvangst begonnen we aan onze missie in de Bermuda Bank.

Het verhaal was niet meeslepend, maar een goede manier een context te hebben voor deze kamer. Het verhaal klopt overigens helemaal gedurende de escape. De kamer ziet er zeer mooi uit. Alles is volledig in stijl en met name de techniek maakt het een unieke ervaring! Met vier personen merkten we dat iedereen altijd wel iets aan het doen was, wat uiteraard ook een erg prettig aspect is aan een kamer!

Los van de kamer waren we ook erg gecharmeerd van de manier waarop de ranking wordt gedaan. Niet alleen de tijd is van belang. Ook het aantal hints wordt meegenomen en daarnaast ook andere factoren. Die andere factoren kan ik niet benoemen, maar het komt er op neer dat je geen onnodige fouten maakt die je in een bankaire omgeving kunt maken. Erg tof!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Styling
 • Techniek

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Geplaatst op: 13 mei 2018

Super!

Een maand eerder de Cooper Case gespeeld. De ontvangst was opnieuw heel prettig. En de kamer was opnieuw super. Technisch heel erg hoogstaand. Uitdagende puzzels. Schitterende aankleding. Je ziet dat er enorm veel tijd en passie is ingestoken.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel variatie
 • Hartelijke ontvangst
 • Goed verhaal
 • Toffe techniek
 • Schitterende aankleding

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Geplaatst op: 7 april 2018

Geweldig!

De ontvangst was erg hartelijke en relaxed. Voor mij de meest prettige ontvangst tot nu toe.

De kamer zelf was geweldig. De puzzels zijn uitdagend en gevarieerd. Wij hebben zelf bewust niet om advies gevraagd, maar de ongevraagde tips werden op een originele manier doorgegeven en waren meer dan logisch en prettig om te krijgen.
Ook het verhaal was zeer goed. In andere kamers hadden we nogal eens dat het verhaal ook aansprak maar in de kamer zelf niet meer in ons hoofd zat. In deze kamer was dat totaal anders. Complimenten!

Sfeer, technisch vernuft, prettige ontvangst, goed verhaal. Kortom, een geweldige ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Ontvangst
 • Techniek

  down-the-hatch

0 reviews