Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Aron g

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

12-11-2018

Statistieken

Escaperooms

9 reviews

11 kamers gespeeld

77.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Brillenboeren

2 teamleden

4 kamers gespeeld

9 reviews

De Ramkraak

Project Escape Nijmegen
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Onze eerste Break-in kamer

Afgelopen weekend hebben we onze eerste Break-in kamer gespeeld. En misschien wel een van de bekendste van Nederland.
De Ramkraak stond al langer op mijn lijstje en nu zijn we dan eindelijk in Nijmegen aanbeland.
Het ontvangst was even wennen, maar past goed bij het thema. Na de introductie zijn we direct aan de slag gegaan met onze inbraak. We hadden geen idee van het verloop van de kamer en waren dus verrast toen we binnenstapten. De ervaring voelde echt alsof we aan het inbreken waren en alsof je echt tegen de klok aan het vechten was. In deze kamer zit behoorlijk wat techniek, wat de beleving ten goede komt. Soms is het vanwege de mix tussen Nederlands en Engels even lastig wat je waar moet doen. Het eerste deel van de kamer is niet lineair en kun je dus op meerdere manieren oplossen. Hierdoor ben je met zijn vieren volop bezig met het oplossen van puzzels. De puzzels die je hier vindt kun je oplossen met logisch denken en zou voor de (iets) geoefende escaper goed te doen moeten zijn.
De kamer is al wat langer open en dat zie je op sommige delen wel terug. De ruimtes waarin je werkt voelen goed voor 4 personen, maar zullen met meer dan 4 personen misschien wat krap aanvoelen. Het algemene verloop van de kamer voelt fijn en aardig gebalanceerd.
Uiteindelijk stonden we met een voldaan gevoel weer buiten. Er zijn wat minpuntjes die ons opvielen, maar die een ander niet direct als minpunt zal ervaren. Alles bij elkaar zeker wel de moeite waard als je in (de buurt van) Nijmegen bent.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Brillenboeren

Ontsnapt: Ja


 • Techniek
 • Puzzels
 • Thematisering
 • Ruimte voelt misschien krap 4+ personen
 • Afwerking op sommige punten minder

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 9 augustus 2021

Gave kamer met genoeg spanning

Na de heropening eindelijk zijn we eindelijk weer op pad. Triplicate Institute stond al langer op ons lijstje en vandaag was dan eindelijk de dag.

The Cube ligt bij het winkelcentrum in Hellevoetsluis en is prima bereikbaar met de auto. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid rondom de locatie. Daar aangekomen werden we vriendelijk ontvangen door onze host. Nadat we onze spullen veilig hadden opgeborgen konden we aan de slag.

De kamer zelf is goed ingedeeld en zit heel tof in elkaar. Wanneer je de locatie binnenstapt vraag je je af hoe er een kamer past op deze locatie, maar zodra je begint sta je hier niet meer bij stil. De aankleding is goed en sluit aan bij het thema. Het verloop van de kamer zit goed in elkaar en is voldoende verrassend. Sommige momenten twijfel je zelfs aan je eigen waarnemingsvermogen. Qua puzzels is het goed verzorgd en is het meeste vrij logisch en goed zelf te doen. Op sommige punten hadden we met onze groep even een moment waarop we minder konden doen, maar dat lag vooral aan onszelf. De kamer eindigde voor ons ietwat onverwacht, maar niet minder leuk. Voor wat betreft de score ben ik overwegend positief over de kamer. Er zijn wat kleine minpunten voor mij persoonlijk. Ik ben zelf niet echt fan van het soort hintscherm dat gebruikt wordt. De host is (gelukkig) spaarzaam met hints, maar het scherm leidt soms wat af.

Achteraf hebben we nog even nagekletst in de ontvangstruimte alvorens we The Cube verlieten met een grote glimlach.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Brillenboeren

Ontsnapt: Ja


 • Fijne puzzels
 • Spannende kamer
 • Ontvangst door enthousiaste hosts
 • Ligging
 • Hintschermen (persoonlijke smaak)

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 6 juni 2021

Wauw. Wauw. Wauw.

Na een sollicitatiegesprek bij De Conciërge wisten we al: We komen terug voor Kamer 237. Uiteindelijk al die tijd niet kunnen escapen en dus blij dat we eindelijk konden boeken. We hebben als duo Kamer 237 gedaan en dit bleek behoorlijk pittig...
Het verloop van de kamer is top! Van begin tot eind waren we gegrepen door het thema. Alles klopte en paste bij het verhaal. De puzzels waren leuk en afwisselend. De kamer is technisch vernuftig met een fijn aantal verschillende sloten/oplossingen.
We bleven bij een puzzel lang plakken, maar dit kwam vooral doordat we nog wat roestig waren na zo lang geen “escapetraining”. Zoals gezegd is de kamer met z’n tweeën echt best lastig, maar vanwege COVID zat er even niets anders op. een team van 4 is zeker aan te bevelen.
Wij waren in ieder geval blij verrast, ondanks de hoge verwachtingen na De Conciërge. De verwachtingen zijn bij ons meer dan overtroffen. Chapeau.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Gamemaster
 • Puzzels
 • Aankleding
 • Volume soms iets te hoog voor adequaat teamwerk

 

The Execution

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 1 november 2020

Wauw.. wat een beleving.

Net terug van een enerverende ervaring in een van ‘s lands beste kamers. Hoewel “kamer” The Execution geen recht doet.
De sfeer is vanaf het eerste moment top in orde en je werkt met je team vanaf de eerste minuut samen op het scherpst van de snede.
De afwerking is top en het thema is heel goed uitgewerkt. In deze escape kom je verschillende puzzels tegen die afwisselend en uitdagend zijn. Teamwork is een must.
De effecten die gebruikt zijn, zijn van een buitencategorie en maken van deze Escape een beleving die je gedaan moét hebben.
Leuk om op het laatst nog een klein inkijkje te krijgen in hoe de escape werkt.

Wij komen zeker terug voor een vervolg in een van de andere kamers.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Afwerking
 • Special effects
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Geluid soms net iets te hard

 

Vaudeville

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 11 juli 2020

Een pittige verrassing

Vandaag min of meer spontaan een escape geboekt bij Escaperoom 076. We kozen voor Vaudeville omdat het thema op het eerste gezicht eens wat anders was. De ontvangst was hartelijk en (in coronatijd wel zo prettig) ruim opgezet. Er was gelegenheid voor een drankje en daarna konden we aan de slag.
De kamer zelf was goed aangekleed en qua thematisering zat het wel snor. Her en der waren er plekken waar de afwerking iets minder was, maar dat zal aan Miss Fortune en haar vele gasten hebben gelegen denk ik ;-).
De puzzels waren soms iets minder goed te volgen en dat zorgde ervoor dat wij ergens in het midden even stil kwamen te liggen. Met een hint hier en daar werden we weer op het juiste spoor geleid en uiteindelijk het verrassende kamerverloop doorgemaakt en ontsnapt.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geen slotjes
 • Bijpassend decor
 • Verfrissend Thema
 • Vrij abrupt einde
 • Puzzels soms iets minder goed te volgen

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 2 februari 2020

Leuke escape op een verrassende locatie

Vandaag mocht ik eindelijk (na het winnen van de Escapetalk actie op Facebook) naar Delft om daar De Bagijnetoren te spelen. Aldaar aangekomen bleek dat we even moesten wachten, omdat men nog bezig was met resetten. Omdat er in de toren zelf niet heel veel ruimte is, moesten we even buiten wachten.
Bij het binnenstappen van de toren ben je direct in de "wachtkamer" en daarmee ook gelijk een paar honderd jaar terug in de tijd. De host was uiterst vriendelijk en heeft ons meegenomen in een immersive geschiedenisles. Na de uitleg zijn we vol goede moed begonnen aan de kamer en ook daar werden we weer aangenaam verrast.
De kamer zelf is op het eerste oog niet waanzinnig technisch, wat ook niet bij het thema past. Maar achter sommige puzzels gaat toch wat verborgen techniek schuil. Er is voor een groep van zes, lange tijd genoeg te doen. De kamer is niet lineair en er zijn dus meerdere manieren om de kamer tot een goed einde te brengen. Dit is fijn met een iets grotere groep omdat je dan iets meer kunt opsplitsen. De balans tussen slotjes en logische puzzels is goed en laat je eigenlijk nauwelijks verloren voelen.
We zijn iets tijd verloren omdat de groep voor ons iets onhandig was omgegaan met de kamer. Een van de puzzels was door de vorige bezoekers onklaar gemaakt. Dit is door de operator an sich goed opgelost door de oplossing op een andere manier bereikbaar te maken.
Het einde van de kamer was leuk, maar door eigen onhandigheid hebben we hier ook nog iets tijd verloren. Desondanks hebben we onze taak volbracht en ook nog eens binnen de tijd! Al met al een hele leuke ervaring geweest. De kamer is bijzonder en er is vooral goed omgegaan met de kansen en (vooral) de beperkingen van een prachtig monumentaal pand.
Wij hebben het in ieder geval ontzettend naar ons zin gehad en we kunnen deze kamer ook van harte aanbevelen.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geschiedenis meets escape room
 • Leuke & interessante puzzels
 • Bijzondere locatie in het centrum van Delft
 • Beperkte wachtruimte (bij de Bagijnetoren)

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 25 januari 2020

Verwachtingen overtroffen en meer...

Op voorhand had ik me door Escapetalk en de reacties op Facebook lekker laten maken om deze kamer te gaan doen.
Uiteindelijk als cadeau afgereisd naar Volkel en daar op sollicitatiegesprek geweest. Het ontvangst door de medewerkers van het hotel was uiterst vriendelijk en we hebben eerst in de Gold Room lekker een kop koffie genomen. Toen het eenmaal tijd was voor de sollicitatie waren we er ook echt klaar voor.
De kamer was goed aangekleed en was een uitstekende mix tussen tech en de meer traditionele kamer. De puzzels waren ontzettend leuk om te doen. Er is goed nagedacht over puzzels die leuk en uitdagend zijn om met z'n tweeën op te lossen. Er zijn volop grapjes in het ontwerp van de kamer die je onderdompelen in de sfeer en je nauwelijks aan de klok doen denken.
Van begin tot eind had de sollicitatie ons in zijn greep en deze liet ons pas los toen we weer thuis aangekomen waren.
Wie houdt van escapen en dit graag eens doet in een team van twee, MOET eens op sollicitatie gaan. Je krijgt er echt geen spijt van.
Complimenten aan het team en de bouwers; een prachtige prestatie.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verrassend kamerverloop
 • Leuke puzzels
 • Sfeer

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 20 oktober 2019

Fantastische kamer!

Vandaag “Bella Ciao” mogen doen en wat een toffe ervaring! Als fan van Casa de Papel moet je deze kamer sowieso doen, maar als Escape Room fanaat al helemaal. Het ontvangst is goed en er is ruimte om lekker even te relaxen en even wat te snacken/drinken vooraf/achteraf. De host is supervriendelijk en enthousiast.
De puzzels zijn goed te doen en zijn een leuke mix tussen techniek en inzicht. De operator is zo zuinig mogelijk met hints en de manier waarop hints worden gegeven zijn goed. Complimenten aan de makers die overduidelijk hun stinkende best hebben gedaan om deze kamer te maken tot wat het is; een parel! Echt een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzes
 • Afwerking
 • Techniek

 

Patiënt X

Escaping Breda
Geplaatst op: 25 juli 2019

Leuke escape room voor beginnende spelers.

Vandaag in de tropische temperaturen de verkoeling opgezocht bij Escaping Breda. We hebben gekozen voor Patient X en dat is een goede keus gebleken.
Ons team bestond uit 3 beginnende spelers met weinig tot geen ervaring en voor ons was deze kamer erg goed te doen. De aankleding is goed en verrassend. Er wordt gebruik gemaakt van beeldschermen om het verhaal nog iets meer kracht bij te zetten, wat de kamer echt ten goede komt. De puzzels zelf waren leuk; niet te moeilijk maar wel uitdagend. Vooral later in de kamer.
Enig minpunt zou zijn dat de puzzels wat lineair zijn. Wij waren met z'n drieën en zaten op een bepaald moment even vast, maar door de rechte lijn die door de kamer liep, was er verder niet veel te doen dan puzzel A oplossen om door naar B te kunnen.
De host was leuk en vriendelijk en gaf waar nodig een kleine hint.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Goede kamer voor beginnende spelers
 • Leuke aankleding
 • Leuke ruimte om voor- en achteraf samen te komen
 • Lineaire puzzels/kamerverloop

 

0 reviews