Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Aron g

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

Al sinds ik een computermuis kon hanteren, ben ik verzot op ontsnappingsspelletjes. Point & Clicks op Monkey Island, Myst en Indiana Jones. Toen de Escape Rooms aan hun opmars begonnen, kon ik niet wachten om mezelf voor het eerst naar zo'n kamer toe te slepen. Helaas waren de mensen om mij heen nog iets wantrouwend over de nieuwe ervaringen. Na lang zeuren lukte het en sindsdien ben ik niet er niet meer weg te slepen!


Vooral gek op: Spannende kamers, kamers met hoge mate van thematisering, logische puzzels, special effects

Minder gek op: Rekenpuzzels zonder kladpapierLid sinds

12-11-2018

Statistieken

Escaperooms

13 reviews

15 kamers gespeeld

76.9% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Brillenboeren

2 teamleden

7 kamers gespeeld

13 reviews

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 20 februari 2022

Onverwachts leuk potje verstoppertje!

Villa BreTil stond al best even op mijn verlanglijstje. In de eerste plaats omdat het voor mij bijna op loopafstand is. In de tweede plaats vanwege de goede reviews. Gek genoeg is het er steeds niet van gekomen. Tot vandaag! Echt escape-weer en bij BreTil konden we op de dag zelf nog reserveren.
Aangekomen op de plek van bestemming valt als eerste de ruime parkeerplaats voor de deur op. Zeker met de harde wind en regen is dit echt een pluspunt. De grote villa is bijzonder als locatie, omdat je vooraf al heel nieuwsgierig bent hoe ze hier een escape van hebben gemaakt. Bij binnenkomst is het alsof je teruggaat in de tijd. De woonkamer is de ontvangstruimte en deze ruimte is aangekleed alsof je in een oud jagershuis bent. De eigenaren hebben zoveel mogelijk geprobeerd de oude ziel van het pand te vast te houden.
Na een korte introductie van onze host zijn we richting de kamer gegaan. Het begin van de kamer was toch zeker wel verrassend te noemen. Eenmaal binnen waan je je echt even in de kinderkamer van HannaH. Er was genoeg te doen en te zien tijdens de eerste minuten voor ons team van 3. De puzzels die we voor onze kiezen kregen waren (op een goede manier) vanzelfsprekend en goed op te lossen met logica en goed zoekwerk. Al vrij snel zaten we er lekker in en konden we het verloop van de kamer op ons af laten komen. Vooraf vroegen we ons nog af hoe de kamer zou gaan, omdat het in een oud huis leek af te spelen. De ruimtes zouden daar toch enigszins beperkt zijn? Niets was minder waar. The gift that keeps on giving zullen we maar zeggen. Vooraf hadden we dit in ieder geval nooit gedacht!
De kamer was spannend, maar nooit echt heel eng. Een prettige spanning die je helpt de kamer uit te spelen. De puzzels waren leuk en uitdagend. Later in de escape kwam het wel een of twee keer voor dat een van ons even niets te doen had. Het geluid in de kamer was niet altijd even goed. Dit hielp bij een puzzel niet echt mee, waardoor we voor ons gevoel iets meer tijd verloren dan we hoopten.
Het einde van de kamer hebben we gemist, gek genoeg. Hier ontstond een gek moment waar de host aan de andere kant van de deur riep wat we moesten doen om de deur te ontgrendelen. Dit was niet helemaal het einde dat wij verwacht hadden van een kamer waar heel veel wel klopte. Na afloop hebben we kort nog even nagepraat in de ontvangstruimte. Hier werd wel uitgelegd hoe het einde had moeten gaan.
Alles bij elkaar zijn we blij verrast over HannaH en het potje verstoppertje dat we mochten meespelen. Niet alles was perfect, maar wel heel leuk. Voor een drietal met verschillende niveaus qua escape rooms, was het niveau van de kamer heel goed te doen. Wij hebben het in ieder geval naar ons zin gehad!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Brillenboeren

Ontsnapt: Ja  57:30 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Geluidskwaliteit soms iets minder, waardoor bepaal
 • Het einde van de kamer is hit or miss

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 19 februari 2022

Een waardig opvolger van Bella Ciao en een goede stap voorwaarts voor Escapes in Nederland

Toen we Bella Ciao gespeeld hadden in oktober 2019, vertelde de eigenaar al bezig te zijn met de ideeën voor een opvolger. Bella Ciao was onze eerste escape en smaakte toen al naar meer. We bleven Escape Room Katwijk dan ook op de voet volgen, wachtend op de opvolger. Toen 'Here I Am' werd gepresenteerd, wist ik niet hoe snel ik een kaartje moest bemachtigen. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver.

We kunnen gerust stellen dat 'Here I Am' een complete ervaring is. Nog voor je Katwijk inrijd ben je al begonnen met de Escape; de voorpret begint namelijk al even voor de Escape zelf. De buitenkant van het gebouw waar de Escape room gevestigd is, heeft ook een makeover gekregen, die de aankleding naar het thema van 'Here I Am' complimenteert. Eenmaal binnen is de ervaring begonnen. De uitleg die normaal wat verplicht aanvoelt is ook helemaal in thema en voor je het goed en wel beseft zit je middenin de actie. Vanaf minuut 1 is duidelijk dat er heel goed gekeken is naar wat deze kamer moet uitstralen. Er is namelijk heel veel aandacht besteed aan de aankleding en hoe deze ervoor zorgt dat je het thema gelooft. Na flink wat escapes gedaan te hebben zie je van alles. We kennen allemaal wel de kamers waar een airco-unit hangt en die geschilderd is om niet op te vallen, maar die af doet aan de thematisering van de kamer. Door de hoge mate van thematisering is hier echt geen sprake van en waan je je echt in een gevangenis. Er is heel goed nagedacht om de kamer toekomstbestendig te houden en je volledig op te laten gaan in de beleving. Het begin van de escape is multifunctioneel en voor je goed en wel beseft dat de escape begonnen is, tikt de tijd al langzaam weg.
De opbouw van de hele escape, is heel goed gedaan en bevat een aantal nieuwe puzzels met nieuwe technieken die wij nog niet zijn tegengekomen. Waar je bij sommige escapes vooraf al een beetje weet dat "die muur daar weleens open kan gaan als je deze puzzel oplost" is dat bij 'Here I Am' eigenlijk niet het geval. De kamer kent een heel prettig verloop, waar samenwerking echt wel heel belangrijk is. In de hele ervaring was er altijd iets te doen voor alle leden uit ons team van vijf. Waar het begin misschien voorspelbaar aan zou kunnen voelen, is het einde dat allesbehalve. Zonder teveel te verklappen kan ik wel zeggen dat dit met recht een Escape is. De escape is gebaseerd op de Netflix serie Vis á Vis, maar is gewoon te spelen zonder dat je de serie hebt gezien. Er zitten hier en daar verwijzingen en knipoogjes naar de serie die voor de kenners zullen opvallen, maar is niet onspeelbaar gemaakt voor degene die de serie niet hebben gezien.

Ik zou misschien wel uren kunnen doorgaan met verhalen over deze escape, maar ik ben bang dat ik anders teveel verklap. De hele escape van begin tot eind is geweldig gedaan. De ervaring is compleet gemaakt met een heel fijn gesprek achteraf met de eigenaar. 'Here I Am' is weer een stap voorwaarts voor escapes in Nederland en hoort thuis in de top van (in ieder geval) de Benelux en misschien zelfs wel Europa.

Chapeau Johan en team, het is werkelijk een pareltje geworden.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Jason's Curse

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 1 december 2021

Gave kamer die ons op meerdere vlakken flink verraste

Jason's Curse draait alweer een tijdje mee. Desondanks is het een van de tofste kamers die ik tot nu toe heb gespeeld.
Wij waren een poos geleden al eerder bij Escape Room Rijswijk op visite om een executie bij te wonen. Deze positieve ervaring heeft ons doen besluiten om Jason's Curse een paar posities hoger op onze wishlist te zetten. Dankzij de coronamaatregelen, lockdowns en wat al niet meer kwam dit er steeds niet van. Toen we zin hadden in een escape was er gelukkig nog een plekje vrij en we zijn afgereisd naar Rijswijk. Parkeren kon vlakbij in de parkeergarage aan de overkant en dus op nog geen vijf minuten lopen van de Escape. Jason's Curse is gevestigd in een ander pand dan The Execution, maar wel op een steenworp(je) afstand van elkaar. Het pand zelf wordt gedeeld met andere bedrijven. Hierdoor heb je niet het idee binnen te lopen bij een Escape room, maar wat vooral opviel is dat de wachtruimte minder "af" aanvoelde dan bij The Execution. Er was in ieder geval ruimte om even te zitten voor de uitleg. De Gamemaster leek nog iets onervaren en hierdoor misschien ook iets zenuwachtig. De instructies waren hierdoor misschien wat rommelig.
Eenmaal in de kamer stonden we meteen aan en stuitten we van de ene verrassing op de andere. De aankleding van de kamer, alsook het verloop van de kamer, zorgden voor de juiste spanning bij dit thema. Voor mijn drie mede-escapers was de spanning soms net iets teveel van het goede. De puzzels waren leuk en weer eens anders dan anders. Qua setting pasten de puzzels goed en er waren genoeg momenten waarop iedereen bezig was. Helaas waren we wat tijd kwijt bij een puzzel die we gewoon even niet zagen en kwamen we op het einde net 3 seconden te kort. Van begin tot eind een kamer met veel verrassende effecten en een verassend slot.
Na onze ontsnappingspoging werden we opgewacht door dezelfde gamemaster die met ons de ontsnapping doornam en vertelde waar we de mist in gingen. We kregen niet echt een mogelijkheid om een drankje na te doen en voelde ons door soms wat ongemakkelijke stiltes op het einde misschien te veel. We zijn daardoor minder lang blijven hangen dan we normaal doen om samen met de host en ons team na te kletsen en hebben ons heil elders gezocht toen de horeca nog iets langer open mocht blijven dan nu.

Alles bij elkaar genomen scoort deze kamer in mijn optiek nog steeds meer dan een ruim voldoende en beveel ik hem alsnog van harte aan.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Brillenboeren

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal
 • Gamemaster/Host was wat ongemakkelijk
 • Niet echt mogelijkheid tot napraten/drankje doen

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 1 november 2021

Een wonderlijke ervaring met uitzonderlijke host!

We hadden geen betere dag kunnen uitkiezen om ons onder te laten dompelen in de Wondere wereld die Wonderland heet. Een echte herfstdag om eens lekker te ontsnappen en dan ook nog eens in hartje Leiden. Parkeren is op loopafstand en dus uitstekend te doen. Aangekomen op de plek van bestemming werden we super enthousiast ontvangen door Marieke, die (nog voor we goed en wel de deur achter ons dicht lieten vallen) ons het slechte weer al had laten vergeten.
Nadat we kennisgemaakt hadden en de regels van de kamer hadden doorgenomen, begon de ervaring. Al vrij snel werd duidelijk dat er ontzettend veel liefde en aandacht in het ontwerp en de aankleding van de kamer is gestoken. In Escape from Wonderland wordt er gedacht aan de totaalbeleving. Hierdoor waan je je dan ook echt even in Wonderland.
Er zit een lekkere flow in de kamer en was voor ons team (dat in wisselende samenstellingen speelt) goed te doen. De puzzels zijn leuk en uitdagend, maar met goed logisch denken door iedereen op te lossen. Ook als je nog niet een echt doorgewinterde escaper bent. Diezelfde puzzels waren passend in het thema en er valt genoeg te doen voor vier personen. Er waren echte team elementen, maar je kunt op bepaalde momenten ook even opsplitsen om samen uiteindelijk weer verder te kunnen.
De host is zeer oplettend en vrijwel niets ontging haar tijdens onze ontsnappingspoging. Hierdoor kregen we op de juiste momenten soms een tip, die onze neuzen de juiste kant op hielden. Als je hints krijgt, zijn deze duidelijk terug te vinden.
Nadat we succesvol waren ontsnapt werden we opnieuw razend enthousiast ontvangen door Marieke. We hebben uitgebreid nagebabbeld over de ervaring en wat haar (en ons) tijdens het spelen opviel. Hier werd opnieuw duidelijk dat er heel veel passie voor het escapen is bij Escape from Wonderland. En dat merk je in alles terug. Wij hebben bijzonder genoten van deze ervaring. Als we hem nog een keer konden doen, hadden we dat waarschijnlijk ook gedaan. Top en een aanrader voor iedereen die deze kamer nog niet heeft gespeeld.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

De Ramkraak

Project Escape Nijmegen
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Onze eerste Break-in kamer

Afgelopen weekend hebben we onze eerste Break-in kamer gespeeld. En misschien wel een van de bekendste van Nederland.
De Ramkraak stond al langer op mijn lijstje en nu zijn we dan eindelijk in Nijmegen aanbeland.
Het ontvangst was even wennen, maar past goed bij het thema. Na de introductie zijn we direct aan de slag gegaan met onze inbraak. We hadden geen idee van het verloop van de kamer en waren dus verrast toen we binnenstapten. De ervaring voelde echt alsof we aan het inbreken waren en alsof je echt tegen de klok aan het vechten was. In deze kamer zit behoorlijk wat techniek, wat de beleving ten goede komt. Soms is het vanwege de mix tussen Nederlands en Engels even lastig wat je waar moet doen. Het eerste deel van de kamer is niet lineair en kun je dus op meerdere manieren oplossen. Hierdoor ben je met zijn vieren volop bezig met het oplossen van puzzels. De puzzels die je hier vindt kun je oplossen met logisch denken en zou voor de (iets) geoefende escaper goed te doen moeten zijn.
De kamer is al wat langer open en dat zie je op sommige delen wel terug. De ruimtes waarin je werkt voelen goed voor 4 personen, maar zullen met meer dan 4 personen misschien wat krap aanvoelen. Het algemene verloop van de kamer voelt fijn en aardig gebalanceerd.
Uiteindelijk stonden we met een voldaan gevoel weer buiten. Er zijn wat minpuntjes die ons opvielen, maar die een ander niet direct als minpunt zal ervaren. Alles bij elkaar zeker wel de moeite waard als je in (de buurt van) Nijmegen bent.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Brillenboeren

Ontsnapt: Ja


 • Thematisering
 • Puzzels
 • Techniek
 • Afwerking op sommige punten minder
 • Ruimte voelt misschien krap 4+ personen

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 9 augustus 2021

Gave kamer met genoeg spanning

Na de heropening eindelijk zijn we eindelijk weer op pad. Triplicate Institute stond al langer op ons lijstje en vandaag was dan eindelijk de dag.

The Cube ligt bij het winkelcentrum in Hellevoetsluis en is prima bereikbaar met de auto. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid rondom de locatie. Daar aangekomen werden we vriendelijk ontvangen door onze host. Nadat we onze spullen veilig hadden opgeborgen konden we aan de slag.

De kamer zelf is goed ingedeeld en zit heel tof in elkaar. Wanneer je de locatie binnenstapt vraag je je af hoe er een kamer past op deze locatie, maar zodra je begint sta je hier niet meer bij stil. De aankleding is goed en sluit aan bij het thema. Het verloop van de kamer zit goed in elkaar en is voldoende verrassend. Sommige momenten twijfel je zelfs aan je eigen waarnemingsvermogen. Qua puzzels is het goed verzorgd en is het meeste vrij logisch en goed zelf te doen. Op sommige punten hadden we met onze groep even een moment waarop we minder konden doen, maar dat lag vooral aan onszelf. De kamer eindigde voor ons ietwat onverwacht, maar niet minder leuk. Voor wat betreft de score ben ik overwegend positief over de kamer. Er zijn wat kleine minpunten voor mij persoonlijk. Ik ben zelf niet echt fan van het soort hintscherm dat gebruikt wordt. De host is (gelukkig) spaarzaam met hints, maar het scherm leidt soms wat af.

Achteraf hebben we nog even nagekletst in de ontvangstruimte alvorens we The Cube verlieten met een grote glimlach.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Brillenboeren

Ontsnapt: Ja


 • Ligging
 • Ontvangst door enthousiaste hosts
 • Spannende kamer
 • Fijne puzzels
 • Hintschermen (persoonlijke smaak)

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 6 juni 2021

Wauw. Wauw. Wauw.

Na een sollicitatiegesprek bij De Conciërge wisten we al: We komen terug voor Kamer 237. Uiteindelijk al die tijd niet kunnen escapen en dus blij dat we eindelijk konden boeken. We hebben als duo Kamer 237 gedaan en dit bleek behoorlijk pittig...
Het verloop van de kamer is top! Van begin tot eind waren we gegrepen door het thema. Alles klopte en paste bij het verhaal. De puzzels waren leuk en afwisselend. De kamer is technisch vernuftig met een fijn aantal verschillende sloten/oplossingen.
We bleven bij een puzzel lang plakken, maar dit kwam vooral doordat we nog wat roestig waren na zo lang geen “escapetraining”. Zoals gezegd is de kamer met z’n tweeën echt best lastig, maar vanwege COVID zat er even niets anders op. een team van 4 is zeker aan te bevelen.
Wij waren in ieder geval blij verrast, ondanks de hoge verwachtingen na De Conciërge. De verwachtingen zijn bij ons meer dan overtroffen. Chapeau.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Aankleding
 • Puzzels
 • Gamemaster
 • Volume soms iets te hoog voor adequaat teamwerk

 

The Execution

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 1 november 2020

Wauw.. wat een beleving.

Net terug van een enerverende ervaring in een van ‘s lands beste kamers. Hoewel “kamer” The Execution geen recht doet.
De sfeer is vanaf het eerste moment top in orde en je werkt met je team vanaf de eerste minuut samen op het scherpst van de snede.
De afwerking is top en het thema is heel goed uitgewerkt. In deze escape kom je verschillende puzzels tegen die afwisselend en uitdagend zijn. Teamwork is een must.
De effecten die gebruikt zijn, zijn van een buitencategorie en maken van deze Escape een beleving die je gedaan moét hebben.
Leuk om op het laatst nog een klein inkijkje te krijgen in hoe de escape werkt.

Wij komen zeker terug voor een vervolg in een van de andere kamers.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Special effects
 • Afwerking
 • Puzzels
 • Geluid soms net iets te hard

 

Vaudeville

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 11 juli 2020

Een pittige verrassing

Vandaag min of meer spontaan een escape geboekt bij Escaperoom 076. We kozen voor Vaudeville omdat het thema op het eerste gezicht eens wat anders was. De ontvangst was hartelijk en (in coronatijd wel zo prettig) ruim opgezet. Er was gelegenheid voor een drankje en daarna konden we aan de slag.
De kamer zelf was goed aangekleed en qua thematisering zat het wel snor. Her en der waren er plekken waar de afwerking iets minder was, maar dat zal aan Miss Fortune en haar vele gasten hebben gelegen denk ik ;-).
De puzzels waren soms iets minder goed te volgen en dat zorgde ervoor dat wij ergens in het midden even stil kwamen te liggen. Met een hint hier en daar werden we weer op het juiste spoor geleid en uiteindelijk het verrassende kamerverloop doorgemaakt en ontsnapt.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verfrissend Thema
 • Bijpassend decor
 • Geen slotjes
 • Puzzels soms iets minder goed te volgen
 • Vrij abrupt einde

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 2 februari 2020

Leuke escape op een verrassende locatie

Vandaag mocht ik eindelijk (na het winnen van de Escapetalk actie op Facebook) naar Delft om daar De Bagijnetoren te spelen. Aldaar aangekomen bleek dat we even moesten wachten, omdat men nog bezig was met resetten. Omdat er in de toren zelf niet heel veel ruimte is, moesten we even buiten wachten.
Bij het binnenstappen van de toren ben je direct in de "wachtkamer" en daarmee ook gelijk een paar honderd jaar terug in de tijd. De host was uiterst vriendelijk en heeft ons meegenomen in een immersive geschiedenisles. Na de uitleg zijn we vol goede moed begonnen aan de kamer en ook daar werden we weer aangenaam verrast.
De kamer zelf is op het eerste oog niet waanzinnig technisch, wat ook niet bij het thema past. Maar achter sommige puzzels gaat toch wat verborgen techniek schuil. Er is voor een groep van zes, lange tijd genoeg te doen. De kamer is niet lineair en er zijn dus meerdere manieren om de kamer tot een goed einde te brengen. Dit is fijn met een iets grotere groep omdat je dan iets meer kunt opsplitsen. De balans tussen slotjes en logische puzzels is goed en laat je eigenlijk nauwelijks verloren voelen.
We zijn iets tijd verloren omdat de groep voor ons iets onhandig was omgegaan met de kamer. Een van de puzzels was door de vorige bezoekers onklaar gemaakt. Dit is door de operator an sich goed opgelost door de oplossing op een andere manier bereikbaar te maken.
Het einde van de kamer was leuk, maar door eigen onhandigheid hebben we hier ook nog iets tijd verloren. Desondanks hebben we onze taak volbracht en ook nog eens binnen de tijd! Al met al een hele leuke ervaring geweest. De kamer is bijzonder en er is vooral goed omgegaan met de kansen en (vooral) de beperkingen van een prachtig monumentaal pand.
Wij hebben het in ieder geval ontzettend naar ons zin gehad en we kunnen deze kamer ook van harte aanbevelen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Bijzondere locatie in het centrum van Delft
 • Leuke & interessante puzzels
 • Geschiedenis meets escape room
 • Beperkte wachtruimte (bij de Bagijnetoren)

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 25 januari 2020

Verwachtingen overtroffen en meer...

Op voorhand had ik me door Escapetalk en de reacties op Facebook lekker laten maken om deze kamer te gaan doen.
Uiteindelijk als cadeau afgereisd naar Volkel en daar op sollicitatiegesprek geweest. Het ontvangst door de medewerkers van het hotel was uiterst vriendelijk en we hebben eerst in de Gold Room lekker een kop koffie genomen. Toen het eenmaal tijd was voor de sollicitatie waren we er ook echt klaar voor.
De kamer was goed aangekleed en was een uitstekende mix tussen tech en de meer traditionele kamer. De puzzels waren ontzettend leuk om te doen. Er is goed nagedacht over puzzels die leuk en uitdagend zijn om met z'n tweeën op te lossen. Er zijn volop grapjes in het ontwerp van de kamer die je onderdompelen in de sfeer en je nauwelijks aan de klok doen denken.
Van begin tot eind had de sollicitatie ons in zijn greep en deze liet ons pas los toen we weer thuis aangekomen waren.
Wie houdt van escapen en dit graag eens doet in een team van twee, MOET eens op sollicitatie gaan. Je krijgt er echt geen spijt van.
Complimenten aan het team en de bouwers; een prachtige prestatie.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Leuke puzzels
 • Verrassend kamerverloop

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 20 oktober 2019

Fantastische kamer!

Vandaag “Bella Ciao” mogen doen en wat een toffe ervaring! Als fan van Casa de Papel moet je deze kamer sowieso doen, maar als Escape Room fanaat al helemaal. Het ontvangst is goed en er is ruimte om lekker even te relaxen en even wat te snacken/drinken vooraf/achteraf. De host is supervriendelijk en enthousiast.
De puzzels zijn goed te doen en zijn een leuke mix tussen techniek en inzicht. De operator is zo zuinig mogelijk met hints en de manier waarop hints worden gegeven zijn goed. Complimenten aan de makers die overduidelijk hun stinkende best hebben gedaan om deze kamer te maken tot wat het is; een parel! Echt een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Techniek
 • Afwerking
 • Puzzes

 

Patiënt X

Escaping Breda
Geplaatst op: 25 juli 2019

Leuke escape room voor beginnende spelers.

Vandaag in de tropische temperaturen de verkoeling opgezocht bij Escaping Breda. We hebben gekozen voor Patient X en dat is een goede keus gebleken.
Ons team bestond uit 3 beginnende spelers met weinig tot geen ervaring en voor ons was deze kamer erg goed te doen. De aankleding is goed en verrassend. Er wordt gebruik gemaakt van beeldschermen om het verhaal nog iets meer kracht bij te zetten, wat de kamer echt ten goede komt. De puzzels zelf waren leuk; niet te moeilijk maar wel uitdagend. Vooral later in de kamer.
Enig minpunt zou zijn dat de puzzels wat lineair zijn. Wij waren met z'n drieën en zaten op een bepaald moment even vast, maar door de rechte lijn die door de kamer liep, was er verder niet veel te doen dan puzzel A oplossen om door naar B te kunnen.
De host was leuk en vriendelijk en gaf waar nodig een kleine hint.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Leuke ruimte om voor- en achteraf samen te komen
 • Leuke aankleding
 • Goede kamer voor beginnende spelers
 • Lineaire puzzels/kamerverloop

 

0 reviews