Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Fembul

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Hoi! ?


Leuk dat je een kijkje neemt op mijn profiel. Mijn naam is Femke en ik speel op frequente basis escape rooms. 

Dit doe ik samen met mijn vriend (Sjoerd) en soms gaat mijn broertje (Jelle) ook mee. Samen zijn wij Team Escapegekkies. ?


Ik probeer van alle kamers die ik speel een review achter te laten en mijn uitgebreide mening te geven. Als je ooit een review van mij leest, kun je wellicht het volgende in je achterhoofd houden:


Onder een 5: gewoon niet doen.

Tussen de 5,5 en 6,5: verwacht hier niet te veel van, maar niet dramatisch slecht.

Tussen de 6,5 en 7,5: best een prima kamer, maar geen kamer waar je ver moet reizen, leuk om te doen als je er bent.

Tussen de 7,5 en 8,5: gewoon een goede kamer. Hier mag je best een stukje voor reizen en deze hebben wellicht potentie om ooit een 9 te worden (of hoger ?)

Tussen de 8,5 en 9,5: Zeker weten spelen en gaan doen! Alleen net geen (persoonlijke) topfavoriet. 

10: Mijn topfavoriet(en), deze moet je spelen, zelfs als het ver reizen is.


Als je het leuk vindt om ons te volgen kun je een kijkje nemen op ons Instagram-account: @escapegekkies.
Lid sinds

27-11-2022

Locatie

Eindhoven

Statistieken

Escaperooms

62 reviews

62 kamers gespeeld

96.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


62 reviews

The Factory

Best Escape
Geplaatst op: 11 maart 2024

Een kamer om trots op te zijn

Maandagochtend vertrekken wij met 2 personen vanuit Eindhoven om Alcatraz en Al Capone te spelen (stiekem hopende dat we The Factory ook nog mee zouden kunnen pakken, maar aangezien deze vanaf 3 personen is, hadden we deze niet geboekt).

Bij binnenkomst worden we meteen uiterst gastvrij en vriendelijk onthaald door Didier en Zara. Wat een leuke mensen waar het plezier, enthousiasme en de liefde voor escape rooms meteen afspat! Nog voordat wij überhaupt zijn begonnen aan onze eerste kamer van de dag nodigt Didier ons uit om ook The Factory te spelen, aangezien deze kamer pas net open is gegaan. Alsof hij gedachten kan lezen! Natuurlijk willen wij dat, heel erg graag zelfs! ?

Na de andere 2 kamers te hebben gespeeld (en een heerlijk broodje hesp ?) zijn we helemaal klaar om aan deze uitdaging te beginnen. En een uitdaging zal het worden, want van tevoren zijn we al gewaarschuwd dat deze kamer waarschijnlijk erg pittig gaat worden voor 2 personen.

Eenmaal binnen beginnen we vlot aan de eerste puzzels en zit de flow er eigenlijk direct goed in. De puzzels worden steeds beter, maar ook uitdagender naarmate het spel vordert, maar de gameflow blijft goed. Er zit zelfs een puzzel in die we nog nooit eerder gezien hebben, wat ons betreft echt de eyecatcher van deze kamer!
Ook het decor is het benoemen waard, wauw! Alles voelt zeer realistisch aan en is zeer nauwkeurig afgewerkt.

Deze kamer is echt een upgrade t.o.v. Alcatraz en Al Capone, ook al waren die ook enorm leuk, maar dit is echt andere koek! Je voelt dat deze kamer met liefde is gebouwd en door echte puzzelaars is bedacht.

Deze kamer is goed te spelen voor mensen met wat ervaring, voor een beginnende speler zal deze kamer zeker moeilijker zijn. Met een paar hints slaagden wij er uiteindelijk in om met 10:27 op de klok te eindigen. Yes! Wat een heerlijk gevoel om zo’n nieuwe en leuke kamer uit te spelen.

Wij hebben een enorm leuke en gezellige dag gehad en deze kamer verdient voor mij een plekje bij mijn favoriete kamers van België.

Didier, Zara… bedankt voor de leuke dag, deze fantastische kamer en de tijd die jullie voor ons hebben genomen om alles uit te leggen. Wij komen zeker terug mocht er ooit nog een kamer komen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  79:33 min


  • Alles!

 

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 01 april 2024

Welkom bij The Show!

De laatste kamer voor mij die ik bij ROX ging spelen, terwijl de rest van het team hier vandaag voor het eerst aanwezig is. De Bezetting en de Ramkraak waren mij goed bevallen en ik had enorm positieve verhalen gehoord over The Show, dus die moest ik natuurlijk ook nog even meepakken. En als je oom en tante dan graag een escape room met je willen doen, kunnen we er gelijk maar een heel familie-uitje van maken... Zo gezegd, zo gedaan: op naar Nijmegen.

We worden vriendelijk en helemaal in thema ontvangen door onze host die ons het een en ander vertelt over het spelprogramma waar zometeen aan mee gaan doen: The Show. En voor we het weten zijn we live op nationale televisie! Ik kijk mijn ogen uit in de ruimte waar we beginnen, wat een gave ruimte is dit! Net alsof we in een echte televisiestudio zijn beland. Heel tof!

Nu is The Show niet een standaard escape room en zijn de ''puzzels'' die je doet, dus ook niet echt standaard... Je kunt het beter zien als spelletjes die je speelt. Desalniettemin bevalt het goed en gaan we lekker van start! Bij de eerste opdracht wordt het wel gelijk duidelijk dat het fijn is om te spelen met mensen die de guldentijd nog bewust hebben meegemaakt, want helaas voeg ik bij deze opdracht weinig toe haha. Verder zijn alle spelletjes echt heel erg leuk, interactief en gemaakt om met z'n allen te doen. Wij waren met 6 personen en hadden allemaal genoeg te doen en niemand stond stil. Het verhaal krijgt gaandeweg een coole plottwist en ook de opdrachten krijgen iets meer een ''escape room''-tintje, dit vind ik dan stiekem wel weer heel erg leuk.

Ik wil vooral niet te veel weggeven, want dit is gewoon een heel erg toffe kamer om te spelen. Is het een typische escape room? Absoluut niet. Heb je een uur lang lol, doe je toffe spellen en krijg je een goed uitgedacht verhaal voorgeschoteld? Ja, zeker! Ga hier dus niet heen met de illusie dat je een escape room met veel slotjes gaat spelen of een enorm vette escape beleving gaat krijgen, want dat is The Show gewoon niet. Het is een leuke activiteit voor jong en oud en als je de 90's bewust heb meegemaakt, ga je erg veel dingen herkennen.

Als je zin hebt in een leuke, bijzondere escape room waar je gegarandeerd met een lach uit gaat komen, speel dan vooral The Show!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  52:54 min

 

Even terug de schoolbanken in

Het Borgesius Mysterie... Een kamer waar ik veel verschillende meningen over heb gehoord, maar aangezien wij vaak met 2/3 personen spelen, was dit een kamer die een beetje naar de achtergrond was verdwenen voor ons, totdat we een leuk cadeau mochten uitzoeken voor de schoonmoeder. En wat is nu leuker om een docent cadeau te doen dan een escape room met een school thema?

Het gebouw ligt een klein beetje verstopt op een industrieterrein, maar we kunnen het gemakkelijk vinden en natuurlijk altijd fijn als er gratis (en genoeg!) parkeerplekken zijn. Dat was hier zeker het geval.
We worden vriendelijk ontvangen in een toffe ontvangstruimte die een aula moet voorstellen. Dit is goed gelukt en zet meteen een leuke sfeer neer. Tof gedaan! Dan mogen we beginnen aan de kamer. We spelen overigens met 5 personen.

Als eerste wil ik even kwijt dat ik dus door de vele negatieve reviews een beetje sceptisch en bang was geworden dat dit geen leuke kamer ging worden, echter kijk ik hier nu met veel verbazing op terug. Dit was echt een fantastische kamer!

De kamer begint in een strafhok, maar al gauw worden we uitgedaagd om verschillende puzzels op te lossen. Vanaf het begin wordt een fijne puzzelflow gecreëerd die voor mij (bijna) het hele spel blijft hangen. Ook kunnen we gelijk parallel aan de slag, altijd fijn! Wat ook opvalt is het prachtige decor, de details en de strakke afwerking van deze kamer. Wat dat betreft hoort deze kamer zeker in mijn top 10 ''mooiste'' kamers. Het decor is niet alleen mooi, maar ook heel realistisch, het lijkt écht alsof je in een school loopt. Super tof en geniet hier ook vooral van.

Het verhaal in deze kamer is goed bedacht en uitgewerkt door middel van geluid en video. Zou ik zelf voor deze verhaallijn hebben gekozen? Absoluut niet, maar dat vind ik eigenlijk juist het leuke hieraan; de twist van dit verhaal ligt niet voor de hand en is bijzonder. De video's zijn ook van bijzonder hoge kwaliteit, echt heel mooi gedaan!

Dan de puzzels die in deze kamer te vinden zijn: het zijn er veel, ze zijn allemaal in thema en volgen elkaar logisch op en er zit voor ieder wat wils in. Veel puzzels zijn creatief verwerkt in het verhaal en de handelingen die je soms moet doen, zijn echt heel tof. Ook qua niveau verrassen de puzzels me, dit houdt de flow echt heel goed. Er zitten meer dan genoeg puzzels in voor grote groepen en over de ruimte hoef je je zeker geen zorgen te maken. Ben je nog niet ervaren, kun je deze kamer echt prima met 8 man spelen. Ik vond met 5 man spelen ook erg prettig.
Hoewel ik enorm kan genieten van een kamer die zich meer focust op beleving, ben en blijf ik een échte puzzellaar. Wat mij betreft was de verhouding van deze twee aspecten perfect.

Ondanks het feit dat het einde niet helemaal mijn ding was, heb ik echt enorm genoten van deze kamer en ben ik positief verrast over eigenlijk alles wat zich heeft afgespeeld. Zeker een kamer die ik zou aanraden aan grote(re) groepen en eentje die op je wishlist moet!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  83:36 min

  remconet

Houdini's Academy (XP)

Exit Games Mol
Geplaatst op: 01 april 2024

Leerlingen van de grote meester

In september zijn wij op pad gegaan naar Mol om deze kamer te spelen.
Indien je met de auto komt, houdt rekening met betaald parkeren op loopafstand van het gebouw, er is geen privé parking.

Wij speelden deze kamer met 2 personen en wat ons betreft is dat goed te doen. Soms zijn er wat puzzels waarbij het handig is om eventueel een derde of vierde persoon te hebben, maar met z'n tweetjes was het ook erg goed te doen.
De kamer begint creatief en op een bijzondere manier, dit was erg leuk. De puzzels in de kamer zijn leuk en kunnen je echt op het verkeerde been zetten (zoals de bedoeling is in deze kamer!)
Het decor in de kamer is prima en netjes afgewerkt en qua ruimte vond ik het fijn dat we met z'n tweetjes waren. Het is niet mega klein, maar houdt er rekening mee dat je soms wat op elkaar zult staan als je met meer personen deze kamer gaat spelen.
Gaandeweg wordt de spanning in de kamer goed opgebouwd en worden je hersenen nog even flink gekraakt, maar echt op een toffe manier.

Wat mij betreft echt wel een leuke, spannende en ''anders'' dan andere kamers. Ook leuk om met kinderen te doen!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:41 min

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 06 januari 2024

Deze kamer verdient een Oscar!

Ik kan met niets anders dan lof praten over deze fantastische kamer!

Al maanden stond deze kamer op mijn verlanglijstje en toen ik eenmaal een vrij plekje zag, heb ik deze direct geboekt en mijn broertje opgebeld dat hij mee MOEST, ongeacht of hij beschikbaar was of niet. Gelukkig had hij nog niks in zijn agenda staan en konden we gaan uitkijken naar deze kamer.

Het ding met zulke top kamers is natuurlijk dat je verwachtingen té hoog gaan liggen en ik heb mezelf geprobeerd te behoeden voor juist datgeen, maar lastig is dat wel. Ik was dus erg verrast dat toen ik uit de kamer kwam zelfs deze verwachtingen overtroffen waren. Er is voor mij echt geen woord gelogen aan alle lyrische reviews; dit is de beste kamer van de Benelux. Ik ben een enorme filmliefhebber en voor mij was deze kamer een feest. Ik kan me voorstellen dat wanneer je geen mega fan bent van films, deze kamer wellicht wat overdonderend kan zijn. Mijn tip; kijk meer films ;)

Wat maakt deze kamer dan zo uniek? Nou ja.. Alles? Anthony heeft aan alles gedacht; alle zintuigen worden geprikkeld. Deze kamer is een lust voor het oog, je wordt verwelkomd met de herkenbare geur van popcorn en het geluid in deze kamer is magistraal. Ook is deze kamer zó goed, omdat de spanningsboog fantastisch gecreëerd is, hierover alleen zou ik al een hele paragraaf kunnen schrijven, maar dat ga ik niet doen i.v.m. spoilers ;) Over spoilers gesproken is het enige wat ik je mee wil geven als je twijfelt tussen deze kamer of de lite versie, dat je deze gewoon moet proberen. Je wordt hoogstens wat uit je comfort zone gehaald, maar het is zo tof, dit wil je echt niet missen!!!

Ik kan nog uren doorschrijven, maar ik denk dat de kern van mijn verhaal duidelijk is. Deze kamer is subliem afgewerkt en de details.. smullen voor de filmliefhebber! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de afwisselende puzzels (natuurlijk helemaal in thema.. duh!) en het verhaal dat alleen op zichzelf al een film is. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe gaaf deze kamer is en dat je 'm echt zo snel mogelijk moet boeken. Je wilt dit meemaken en wat mij betreft was het elke cent waard!

Anthony, bedankt voor de gezellige ochtend, de uren die je in deze kamer hebt gestoken en het feit dat je zo hard blijft werken om deze kamer tiptop in orde te houden, zodat iedereen deze ervaring als magisch kan ervaren.
Hopelijk tot snel!


Reactie door The Push Mystery Rooms

17 januari 2024

Wauw Femke, wat een prachtige review! Heel leuk <3 THANK YOU!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  96:43 min

  anthony_boelaert

Zepter des Lichts

The Code Agency
Geplaatst op: 06 januari 2024

Een reis door de tijd

Ik was erg benieuwd naar deze kamer, omdat ik wisselende verhalen had gehoord. Ik vond het achteraf echt een toffe ervaring!
Het verhaal en thema zijn niet helemaal mijn ding, aangezien het thema tijdreizen nou eenmaal lastig goed te verwerken is in een kamer en ook bij Zepter des Lichts vond ik het moeilijk om me een te voelen met het verhaal. Gelukkig kon ik dit vrij snel loslaten, want hetgeen wat ik er met kop en schouders boven uit vond steken in deze kamer is het decor. Omdat het thema tijdreizen is, kom je in verschillende periodes terecht en ik vond vooral het middenstuk echt heel erg gaaf en mooi gemaakt. Het voelde voor mij dan ook meer als verschillende losse ruimtes dan dat ze verbonden waren door een thema met elkaar, maar dat was prima.

Wat betreft de puzzels is er voor ieder wat wils en verschillen ze ook qua type; soms moet je lineair spelen, terwijl er in de volgende ''periode'' genoeg parallel te spelen valt. Ook vind ik het zelf tof als er afwisseling is in de soort puzzel. Dat was hier helemaal het geval! Soms een rekenpuzzel, dan weer een doe-puzzel en soms gewoon echt heel goed zoeken en nadenken. Leuk!

Er is genoeg ruimte om deze kamer met 3 of 4 personen te spelen, maar voor ervaren spelers is met z'n tweetjes spelen ook goed te doen. Wat betreft niveau vond ik deze kamer top; wij speelden deze kamer zonder hints en hadden nog enkele minuten over. De gameflow is dus goed in deze kamer.

Al met al heb ik een leuke tijd gehad in Düsseldorf en zou ik deze kamer aanraden als je in de buurt bent en zin hebt om een kamer te spelen. Persoonlijk zou ik niet enkel voor deze kamer 2/3 uur reizen. Gelukkig zijn er nog andere kamers op deze locatie (ik heb ze zelf niet gespeeld, maar ze scoren goed!) dus dan kan het zeker de moeite waard zijn om een stukje te reizen. Wij wonen relatief dichtbij de Duitse grens en voor ons was het dus maar een uurtje reizen en dan vind ik het een ander verhaal. Deze kamer is echt leuk en als je fan bent van afgewerkte kamers met mooie details (zo iemand ben ik ;)) dan vind ik het wél de moeite waard om een stukje te reizen. Weeg dit dus vooral voor jezelf af.

Onze host kon trouwens prima Engels, dat zie ik soms als negatief punt bij Duitse escape rooms, maar dat vond ik hier totaal niet het geval.

Zeker een leuke kamer om eens te spelen, alleen al qua decor is het een toppertje!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  77:24 min

 

The Crypt

The Old Lock Up
Geplaatst op: 13 november 2023

Draculahahaha; grappige kamer

Onze eerste kamer in Kroatië, dus ik ben erg benieuwd naar wat ik kan verwachten. We gaan eigenlijk een beetje last-minute en ongepland deze kamer spelen, maar dat mag de pret niet drukken.
Onze host is echt heel enthousiast en gezellig, maar dat duurt niet lang, want we zijn in een creepy bos in Roemenië en er zitten hier vampieren, dus we worden maar snel opgesloten in onze doodskisten. Altijd leuk. Nu is deze kamer echt niet heel bijzonder. Het decor is niet fantastisch, de puzzels zijn niet heel bijzonder, maar toch heb ik echt heel erg genoten van deze kamer. De puzzels zijn best leuk en je kunt lekker parallel spelen, dat hadden wij totaal niet verwacht, dus dat was erg tof. De gameflow in de kamer is wat ons betreft top en het thema is gewoon grappig, maar zie je verder eigenlijk niet terug in de kamer. Ik vond dit vooral een grappige kamer die me positief heeft verrast, maar ga zeker niet met meer dan 2 personen, want dan sta je elkaar gewoon in de weg en het is qua moeilijkheidsgraad echt prima met 2 personen te doen.

Zeker leuk om even mee te pakken, maar verwacht niks bijzonders!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  48:51 min

 

Secret of Nikola Tesla

Questum
Geplaatst op: 13 november 2023

Originele kamer

Prima kamer! Je moet gebruik maken van de uitvindingen van Tesla om deze escape room succesvol af te ronden. Dit is erg leuk bedacht, maar soms ook best pittig, omdat het geen standaard escape room is. Bij ons viel pas heel erg laat het kwartje wat wij allemaal moesten doen en onze host leek wat gefrustreerd toen wij vertelden dat er iets niet werkte in de kamer. Dat was wel jammer. Al met al een prima kamer om te doen. Ik vond de invalshoek van Tesla en zijn uitvindingen die je moet gebruiken echt heel tof bedacht en heel orgineel ook, maar verder voelde de kamer wat mij bedreft een beetje saai aan.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 5.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:32 min

 

The Lost Archeologist

Mystery Room
Geplaatst op: 13 november 2023

Zoals verwacht

Deze kamer is precies zoals ik een buitelandse escape room in Bratislava had verwacht. Onder in een kelder, een beetje verstopt en geen telefoonbereik. Nu wil dat natuurlijk niet altijd alles zeggen, maar het was wel een voorproefje van wat we konden verwachten.
Tijdens deze kamer zijn we twee archeologen die op zoek moeten naar onze compagnon die is verdwenen. De kamer zelf is echt niet spectaculair, zeg maar gewoon echt heel saai. De vloer ligt vol zand (mijn god ik haat dat zo) en het is gewoon een kelder waar verder het licht uit staat en wat leuke spotjes zijn aangebracht. Ik kan me verder vrij weinig herinneren van de kamer, alleen dat het gewoon echt heel erg basic was. Ik heb verder voor het geld echt een prima tijd gehad, maar je kunt deze kamer best skippen als je in Bratislava bent. Sowieso niet echt de juiste stad om te gaan escapen, maar dat terzijde.

De vrouw die ons begeleide was wel uiterst vriendelijk en deed enorm haar best, dus ik wil ook niet te streng overkomen, want ik heb het voor zo'n klein prijsje echt wel leuk gehad hoor.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  51:45 min

 

Abandoned Hotel

EXIT19.PL 2
Geplaatst op: 13 november 2023

Wat een ervaring!

Abandoned Hotel is zonder twijfel de aller-aller-allermooiste escape room die ik ooit heb gespeeld. Het decor is fantastisch. Elk detail, elke kamer, elke prop... Er is over nagedacht en het is schitterend. Dan heb ik het nog niet gehad over de effecten in de kamer. Ook zo schitterend! Ik heb zelden bij een escape room gehad dat de sfeer voor mij 100% klopte, maar ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit hier voor mij helemaal het geval was. Het is krankzinnig goed gedaan en ik heb op momenten echt het gevoel gehad dat ik in een verlaten hotel stond. Petje af hiervoor.

De kamer is qua puzzels volledig lineair, wat ik in ons geval heel fijn vond, aangezien we met 2 personen waren en omdat ik vind dat hierdoor het verhaal en thematisering nog beter tot zijn recht zijn gekomen. Bij deze kamer is spelbeleving in mijn ogen de grootste sleutel tot succes. Er zitten voor mijn gevoel weinig random puzzels en vooral de ''romp'' van het verhaal vond ik enorm sterk neergezet. Richting het einde vind ik de kamer net wat minder worden en dat is heel jammer, want voor mijn gevoel had er een episch einde kunnen komen. Het einde dat je nu meemaakt, is alsnog heel erg tof (begrijp me niet verkeerd) maar dit is het enige punt waarop ik het een beetje over de top vond gaan, ik had een subtieler einde zelf net wat toffer gevonden. Daarnaast zwakt het decor richting het einde ook iets af, zo jammer..! Ik moet wel eerlijk bekennen dat dit kleine punten zijn, die me eigenlijk niet eens meer bijstaan. Ik denk vooral terug aan het schitterende decor en de gave puzzels.

Dan is er nog een klein punt van kritiek vanuit mij en dat is de acteur. Ik zie zelf de toegevoegde waarde niet helemaal terug... Ja, ik snap waarom de acteur er is, maar toch voelt het vaak wat vaag. Ik had de kamer zonder acteur nog mysterieuzer en toffer gevonden! De kamer is overigens totaal niet eng. Er zitten weinig schrikmomenten in en de acteur is ook geen scare-actor. Dus mocht je twijfelen om Abandoned Hotel te gaan spelen, omdat je de kamer misschien te eng zult vinden, dan kan ik je bij deze vertellen dat het allemaal wel meevalt. Ik ben snel bang en voelde dat hier (bijna) niet.

De kamer heeft naast het fenomenale decor, leuke, toffe en uitdagende puzzels ook nog eens een heerlijke gameflow. Misschien iets té goed, want wij vlogen met z'n 2tjes door deze kamer heen. Opzich geen probleem, maar dat is natuurlijk het risico als je geen tijd in zicht hebt.

Al met al zou ik je 10000% aanraden om deze kamer eens in je leven te spelen. Dit is de reden om naar Wroclaw te komen en je zult er zeker geen spijt van hebben. Oprecht een van de beste, mooiste en leukste kamers die ik ooit in mijn leven heb gedaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  88:23 min

 

Betrayal in Breslau

EXIT19.PL 1
Geplaatst op: 24 oktober 2023

Niet ons ding

Veel verschillende dingen gelezen en gehoord van deze kamer, maar wij zijn tot de conclusie gekomen dat het niet helemaal ons ding is.
Aangezien wij met 2 personen waren, was het begin voor ons erg lastig. Ik vond het helemaal geen leuk begin, zoals ik hier op escape talk had gelezen, maar ik geloof goed dat als je met een grotere groep bent dit echt wel heel erg tof is. Wij hebben veel tijd verloren in het begin en daardoor is de gameflow eigenlijk het hele spel niet aanwezig geweest.
De kamer zelf heeft veel puzzels en het is echt geen beginnerskamer. Dat vond ik wel tof aan deze kamer, we werden echt uitgedaagd! Ik zou aanraden om deze kamer met 4 personen te spelen, ik denk dat dat het perfecte aantal is voor deze kamer. Ik zou 'm zelf wel aanraden aan mensen die wat ervaring hebben en houden van een uitdaging, maar voor ons was deze kamer niet helemaal wat we ervan hadden gehoopt, helaas!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Curse of the Mayan Treasure

EXIT19.PL 1
Geplaatst op: 24 oktober 2023

Niet heel bijzonder, ma-ya wel leuk

Tja een tempelkamer, zoals mijn titel van deze review al zegt; niet heel bijzonder. Eigenlijk ben ik met een tempelthema nog nooit echt verbaasd geweest, maar goed, wat er is niet is, kan altijd nog komen :)
Het punt bij zo'n tempelkamer voor mij is dat het allemaal zo nep aanvoelt, hoe goed het decor ook is, ik voel het thema gewoon niet helemaal. Vaak zijn er dezelfde soort puzzels en als ik ergens een hekel aan heb, zijn het tempels met zand. Ach ja... We gaan 'm toch gewoon doen, want zo zijnn we dan ook wel weer :)

Zoals gezegd, geen hoge verwachting en dat was goed, want het is geen mega memorable kamer. Hij is prima. De puzzels zijn prima, het decor is prima, het geluid is prima. Ja gewoon leuk om te doen als je er toch bent, maar geen hoogstandje. Precies wat ik had verwacht. De spelflow is dan wel weer fijn in deze kamer. Ik kan me helaas niet heel erg veel van deze kamer herinneren en dat zegt denk ik genoeg. Het is een prima middenmoter en zeker leuk om te doen als je weinig ervaring hebt of juist eens een keer ervaring met 2 personen op zou willen doen. Daarvoor is deze kamer top.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Time Machine: The Secret of Leonardo

EXIT19.PL 1
Geplaatst op: 13 november 2023

Gave tijdreis!

Inmiddels hebben we best wat kamers gespeeld bij Exit19, maar deze staat nog op het lijstje. Eigenlijk heb ik er niet heel erg hoge verwachtingen van, maar we gaan toch maar even proberen voor deze prijs natuurlijk. Wat ben ik blij dat we deze kamer gedaan hebben! Deze staat zeker in mijn top 3 van de kamers die we hebben gespeeld bij Exit19, wat een gave kamer!

Het verhaal begint een beetje stroef dat we in een tijdmachine terug moeten gaan naar het jaar 1510 om een bezoekje te brengen aan de werkplaats van Leonardo da Vinci... De tijdmachine waar we instappen is niet mega bijzonder, maar als we eenmaal de kamer binnen stappen, ben ik echt blij verrast. De kamer is ontzettend mooi, gedetailleerd en ziet er voor een buitenlandse kamer écht heel gelikt uit.

Wij speelden deze kamer met 2 personen en dat was voor ons ruim voldoende. De flow in de kamer was heerlijk, wij hebben ons geen minuut lopen ergeren aan onlogische puzzels. Alles liep fantastisch en ik vond de puzzels echt wel leuk in elkaar zitten. Verwacht geen mega bijzondere technische hoogstandjes of extreem verrassende puzzels, maar deze kamer is gewoon echt heel leuk en mooi. Ook vond ik de puzzels heel mooi in het thema passen. Het is veel mechaniek en dat past natuurlijk helemaal bij het plaatje van Leonardo da Vinci!

Al met al vond ik deze kamer zeker de moeite waard om te doen als je eens een keer in Wroclaw bent en wellicht weinig tijd hebt om alle kamers te doen. Deze vond ik echt de moeite waard en niet veel onder doen aan King Arthurs Dungeon. Echt heel leuk, zeker met 2 personen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  77:05 min

 

Volcano in Madagascar

EXIT19.PL 2
Geplaatst op: 13 november 2023

WILSON, WILSON!!!!

Prima kamer, grappige elementen, maar echt helemaal niet mijn ding. Ik vond deze kamer met z'n 2tjes al vrij krap en je moet best wel wat puzzels oplossen, dus ik denk dat je idealiter deze kamer met 3 personen speelt. Het decor is prima en soms ook echt wel grappig, maar de opdrachten en gewoon het thema an sich lagen mij niet helemaal. Ik vond dit een van de mindere kamers bij Exit19, maar heb wel lol gehad, dus in die zin was het allemaal prima.
Ik zou deze kamer overslaan als je niet de tijd hebt om alle kamers te doen, tenzij je enorm veel van de jungle en vulkanen houdt, dan zou ik deze kamer zeker aanraden!


6.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

King Arthur's Dungeons

EXIT19.PL 1
Geplaatst op: 24 oktober 2023

Beter dan verwacht!

We zijn natuurlijk hier voor de topkamer van Exit19: Abandoned Hotel, maar we willen deze toch ook wel graag ff meepakken om in de stemming te komen en daar heb ik geen moment spijt van gehad.
De locatie zit een beetje verstopt, zo'n trappetje af in een kelder, je kent het wel. Hebben we hoge verwachtingen van deze kamer? Nee, absoluut niet. Hebben we überhaupt een verwachting? Nee, eigenlijk niet. Daardoor zijn we blij verrast als we het schitterende decor zien. Wow! Wat een ruimte en wat mooi aangekleed.

De puzzels in deze kamer zijn heerlijk afwisselend. Behendigheidspuzzel hier, denkpuzzel daar. Love it! Het is een heerlijke klassieke puzzelkamer die goed onderhouden is. Echt een hele leuke kamer om te doen.

Speel deze kamer vooral met 4 personen. Je kunt vrij regelmatig goed parallel spelen en de ruimte is er zeker voor 4 personen.

Persoonlijk vond ik het einde heel erg vet gemaakt met een zeer bijzondere, mooie prop. Go check it out for yourself!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Perron-geluk de juiste keuze!

Als je dan toch in de buurt bent, kun je gelijk maar beter een escape room meenemen. Zo gezegd zo gedaan. Vandaag zouden wij deze kamer en nog Sea Tales gaan spelen en we begonnen met Metro.

Mijn verwachtingen van deze kamer lagen niet heel erg hoog, aangezien ik nog nooit een kamer in Polen had gespeeld, maar ik ben blij verrast uit deze kamer gekomen! Het was even zoeken naar het juiste pand, maar eenmaal gevonden werden we vriendelijk geholpen en konden we beginnen aan de kamer.

Hoewel het begin een beetje simpel was, stond ik al snel verrast toen we eenmaal op het perron kwamen waar onze metro stond. Wat een vet decor! Dit had ik echt niet zien aankomen. Je missie is duidelijk en wordt steeds duidelijker naarmate je verder komt in het verhaal. Het is aan jou de taak om deze metro te stoppen! De puzzels zijn zo leuk in het thema verwerkt en er wordt goed gebruik gemaakt van de ruimte en het decor in de puzzels. Dat vond ik enorm tof om te zien. De techniek in deze kamer werkt goed en de sfeer wordt op een spannende, maar prettige manier opgebouwd.

Het eindstuk van deze kamer vond ik zelf wat minder, maar mijn vriend vond het wel heel erg leuk, dus dat zal wel iets persoonlijks zijn ;)

Ik vond deze kamer prima te doen met 2, maar er is genoeg ruimte voor een 3e of 4e persoon en dan weet ik ook zeker dat je een leuke tijd gaat hebben, want er zijn genoeg punten in het spel waarop je parallel aan de slag kunt gaan!

Ik ben uiteindelijk heel erg blij dat we deze kamer hebben gespeeld en we hebben echt een toffe tijd gehad.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

''There once was a ship that put to sea...''

Nadat we Metro hadden gespeeld, was het tijd voor de tweede en tevens laatste kamer op deze locatie; Sea Tales. Door Metro was ik natuurlijk enorm benieuwd of deze kamer voor mijn gevoel hetzelfde niveau kon aantikken.
De start van de kamer was voor mij ietwat onduidelijk. Onze gamehost zei dat alles wat in het Pools gezegd was, nogmaals herhaald zou worden, maar dan in het Engels. Nou... Dat gebeurde dus niet. Opzich geen ramp, maar daardoor heb ik 0 idee gehad waar het verhaal over ging, wat ons doel was of wat we überhaupt aan het doen waren. Gelukkig maakte ook dit schitterende decor weer enorm veel goed. De vloer op dit piratenschip zorgde er alleen wel voor, dat ik constant misselijk was en echt een ''zeeziek'' gevoel kreeg. Bijzonder om te ervaren, zullen we maar zeggen!

De puzzels zijn best leuk, vaak ook in thema, maar soms snappen we er geen drol van, omdat ook hier weer een vertaling mist. Geen ramp als je verder kunt, maar dan stuiten we op een puzzel die mijn hele mood naar beneden brengt. We moeten iets doen, het staat uitgelegd hoe, maar alleen in het Pools. We proberen wat te gokken, maar het lukt niet... We zitten inmiddels al 15 minuten vast en krijgen geen hint, hoewel we daar al meerdere keren om hebben gevraagd. Het is zelfs zover gekomen dat ik op de grond ben gaan zitten. Een primeur, dat heb ik nog nooit eerder gedaan. Maar dan, plots... Mijn vriend gokt de juiste oplossing en we kunnen verder. We weten uiteindelijk alsnog (vraag me niet hoe?) binnen de tijd te ontsnappen.

Onze gamehost vertelt ons dat er iets mis is gegaan met de techniek, waardoor het Engelse systeem niet werkte en ook de optie om met ons te communiceren totaal is weggevallen. Heel erg veel pech dus.
Zoals je wel begrijpt, kijk ik met gemengde gevoelens terug op deze kamer. Dit is een toffe kamer, echt waar. Het decor is tof, de puzzels zijn prima en het thema is ook wel leuk, maar als er zoveel mis gaat is dat gewoon heel erg balen. Daarom kan ik nu niet zeggen dat hij tipt aan Metro voor ons, maar wie weet hoe het was geweest als alles had gewerkt ;)

Als je deze kamer besluit te spelen, zou ik aanraden om met maximaal 4 personen te gaan.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 5.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Beast of Berlin Inferno

The Room Berlin
Geplaatst op: 24 oktober 2023

KOELgeCELlige kamer!

Kamer 2 in Berlijn!
Nadat we de dag ervoor Go West hadden gespeeld, stonden er vandaag 2 kamers op de planning bij deze toffe locatie en we begonnen met Beast of Berlin. Wederom werden we vriendelijk welkom geheten en ze herkenden ons nog van gisteren, dus sowieso pluspunten daarvoor ;)

Ook in deze kamer merk je wederom dat er de afgelopen jaren met zorg aan is gewerkt; het decor is netjes en de sfeer in de kamer vond ik best realistisch aanvoelen. Ik vind het zelf altijd leuk als een kamer dit effect heeft en al helemaal als er een goede plottwist in het verhaal zit. Of je het een echte plottwist kunt noemen, weet ik niet, maar het verhaal in de kamer wordt steeds donkerder en grimmiger. Er zijn veel puzzels in de kamer en allemaal best tof en ook de puzzels worden steeds ''grimmiger'' dat vond ik sterk neergezet.

De sfeer in de kamer voelt heel realistisch en ik haat het om te zeggen, maar op sommige momenten vond ik het best spooky worden en met name door het feit dat het zo donker was en werd in de kamer. Normaal kan ik hier prima mee omgaan, maar hier voelde het echt alsof ik in iemand zijn kelder was waar ik nooit meer uit zou komen. Lekker creepy dus! Het einde van het verhaal vond ik niet helemaal in het thema passen, dat was jammer.

Ondanks de stijgende spanning, vond ik dit zeker een toffe kamer en al helemaal als je in je achterhoofd houdt hoe lang deze kamer al bestaat. Het personeel vertelde dat er binnenkort weer een update bij de kamer kwam om 'm nog creepier te maken en dat toont alleen maar aan dat de mensen van The Room passie hebben voor hun kamers!

Het is een leuke kamer, maar het is geen hele ruime kamer dus ik zou deze met max 4 personen spelen (hoewel ie met 2 ook goed te doen was!) Zoek je een leuke, spannende kamer in Berlijn? Dan zou ik deze zeker op je lijstje zetten :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:06 min


  • Sfeer voelde heel realistisch

 

The Lost Treasure

The Room Berlin
Geplaatst op: 24 oktober 2023

“It belongs in a museum!” - Indiana Jones

Wauw! Wat een gave kamer. Nummer 3 en tevens de laatste kamer die wij afgelopen zomer bij The Room speelden. Ik ben blij dat ik deze als laatste kamer op deze locatie heb gespeeld, want deze steekt met kop en schouders uit boven de andere 2 kamers die wij hier hebben gespeeld.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik normaal gesproken geen mega grote fan ben van argeologische thema's, maar voor deze kamer wilde ik graag mijn vooroordelen aan de kant schuiven, want een kamer die in de Terpeca lijst staat, moet toch wel de moeite waard zijn?

En ja! Dat was het zeker! Het begin van de kamer is ontzettend leuk gedaan en heel anders dan de andere 2 kamers die we tot dusver hebben gespeeld bij The Room. Ik had op de site gelezen dat er een smalle opening zou zijn van een aantal cm breed, maar ook als je wat fosser bent, zul je hier echt wel doorheen komen, maak je daar vooral geen zorgen over. En dan begint het verhaal... Het decor, de geur, het licht, het geluid... Ja... Wat moet ik zeggen? Alles klopte gewoon.
De puzzels zijn leuk, divers en natuurlijk helemaal in thema. De gameflow van deze kamer vind ik zelf ongekend goed. Alles wijst zichzelf op een subtiele manier. Ik heb zelden zo lekker in een kamer gezeten als hier.

Het enige nadeel wat ik bij deze kamer zou kunnen bedenken is dat 4 personen hier echt al heel erg veel is. Wij speelden deze kamer met 2 personen en voor mij voelde dit als een ideaal aantal (mits je niet bang bent om even alleen in een ruimte te zijn!) De ruimtes waar je je begeeft zijn niet enorm groot en daarbij moet je in deze kamer enorm veel kruipen, dus dan is het fijn als die ruimte niet volstaat met de rest van je team natuurlijk :)

Ik vond dit veruit de leukste kamer die ik heb gespeeld in Berlijn tot nu toe en ik zou echt iedereen aan willen raden om deze kamer eens te doen. Het is zo'n toffe, unieke kamer en de details in deze kamer zijn echt bizar mooi. Er zitten veel kleine knipoogjes naar verschillende films en zelfs als je die niet ziet, kun je niet om het prachtige decor heen. Deze kamer voelde, in tegenstelling tot veel andere argeologische kamers die ik heb gedaan, totaal niet goedkoop aan. Het materiaal dat is gebruikt, de effecten en zelfs de atributen in de kamer... Ja het is gewoon prachtig.

Ga deze kamer spelen mensen, je zult geen spijt krijgen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  65:10 min

 

Go West

The Room Berlin
Geplaatst op: 24 oktober 2023

Zoeken, zoeken, zoeken.... In ALLE gaten en hoeken!

Onze eerste kamer bij The Room!
Vol verwachting vertrokken wij op de vrijdagavond naar deze geweldige locatie en zouden wij onze eerste kamer in Berlijn gaan spelen bij een toplocatie: Go West. Van wat ik had gelezen online werd ik enthousiast en het thema ligt mij al helemaal, dus ik had er enorm veel zin in.

De ontvangst en de service in het algemeen zijn gewoon top. Deze mensen zijn enthousiast, spelen zelf enorm veel en hebben passie voor wat ze doen, dat merk je aan alles. Na een korte uitleg mogen we beginnen en meteen valt het op dat het decor helemaal in DDR thema is. I love it! Je merkt wel dat de kamer al een van hun oudere kamers is, maar nog steeds ziet alles er enorm netjes en onderhouden uit. De puzzels in de kamer zijn niet mega bijzonder, maar wel helemaal in thema en af en toe had ik meer het gevoel dat ik meer aan het zoeken was naar dingen dan echt een puzzel aan het oplossen was. Ook zat er een puzzel in de kamer die niet functioneerde op het moment dat wij het probeerden, dat was erg jammer en heeft ons heel erg veel tijd gekost.

Maar dat terzijde, als je eenmaal verder in de kamer komt, wordt de overgang van DDR naar BRD erg leuk gedaan. Ook hier is het decor weer helemaal leuk en in thema, maar zelf vind ik het altijd jammer als je een puzzel krijgt met een kluis die na 3x proberen voor 5 minuten gesloten is... Maar goed, bij de 4e keer ging ie gelukkig open ;)

Wij hebben deze kamer met 2 personen gespeeld en dat was prima te doen. Wij vonden het geen mega uitdagende kamer, maar hij is wel leuk om mee te pakken als je dan toch in Berlijn bent. Speel deze wel absoluut als eerste van alle kamers bij The Room, want je merkt wel duidelijk kwaliteitsverschil ten opzichte van hun andere kamers.

Tot slot is dit een leuke familiekamer en goed te doen met kinderen!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  52:19 min


  • Puzzels die niet helemaal werkten

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 21 augustus 2023

HeerLIJKe kamer!

Wat een fantastische ochtend hebben wij gehad bij Escaperoom Junkie! Zelden zo'n gaaf uitgewerkt concept gezien, dit is met recht een van de topkamers van Nederland.

Het onthaal is meteen helemaal in thema, altijd goed voor de sfeer! We worden op ludieke wijze gewezen op de normale regeltjes, maar hierdoor geeft dit toch al een extra dementie aan de hele beleving. Daarna begint ons avontuur om het lijk te gaan stelen. Wat ik zo enorm tof vond aan deze kamer is dat je enorm veel vrijheid krijgt en echt een eigen draai kunt geven aan hoe je dit verhaal gaat spelen, aangezien je al vrij snel op de beruchte beveiliger stuit. Hoe pak je dit aan? Dat mag je dus helemaal zelf weten! Hierdoor wordt je ook helemaal uit je comfort zone getrokken en sta je helemaal strak van de zenuwen. De bewaker is zo goed en zo'n toegevoegde waarde aan deze kamer. De constante spanning om gepakt te worden, zal er voor zorgen dat de puzzels moeilijker worden dan dat ze ''daadwerkelijk'' zijn. Escaperoom Junkie heeft hier goed op ingespeeld en allerlei soorten puzzels in de kamer gebracht, zowel denk- als doe puzzels, maar allemaal in thema en inspelend op de storyline. Ik kan niks anders zeggen dan petje af hoe dit verwerkt is, het escaperoom element in een immersive beleving brengen is niet makkelijk en dat hebben ze hier perfect voor elkaar gekregen.

Naast de toffe puzzels, voelt het daadwerkelijk alsof je je in een mortuarium begeeft. Het decor is netjes afgewerkt en het geluid is fantastisch, dit draagt zoveel bij aan de beleving in deze kamer. Ook is de opbouw van de kamer fenomenaal met een gave plottwist en een opbouwende spanning die alsmaar intenser wordt.

Deze kamer is een grote rollercoaster aan emoties en ik kan alleen maar met een grote glimlach terugdenken aan onze lijksteelpoging. Ga deze kamer spelen en geniet, voel de spanning, ga er volledig voor en zorg dat je niet gepakt wordt ;)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  70:10 min

 

Mission 53

The Padlock
Geplaatst op: 21 augustus 2023

Een kamer waar ik met mixed feelings aan terugdenk

De tweede kamer die wij tijdens ons vriendentripje naar Praag gingen doen! Ditmaal besloten we om met 6 personen het onderzoek te starten.

Gewoon netjes ontvangen, wel een beetje een apart oud pand (ik vond het een beetje smerig ogen) en toen was het tijd om te starten. Van wat ik op escape talk had gelezen, was ik razend benieuwd naar deze kamer en had ik er echt zin in. Het begin van deze kamer is tof en het voelt echt alsof je een moord aan het onderzoeken bent, maar hoe verder we in het spel kwamen, hoe slechter ik de kamer vond worden. Voor mij was er geen samenhang in de puzzels, het verhaal en ik snapte ons doel niet meer helemaal. Sommige puzzels vond ik ook enorm frustrerend en lang duren en er is zeker niet genoeg te doen voor 6 personen.Ook toen we ruim op tijd waren ontsnapt, was het verhaal me nog niet duidelijk en dat vond ik erg jammer, want ik heb het gevoel dat er veel meer potentie in deze kamer zit.
Desalniettemin is het decor van de kamer leuk gedaan en heeft de rest van mijn team het wel naar hun zin gehad, dus misschien lag het wel gewoon aan mij ;)

Deze kamer is zeker geen 99 minuten kamer, dit is puur iets wat ze voor reclame gebruiken, want wij zijn met nog een halfuur op de klok ontsnapt.

Ik zou deze kamer zelf niet persé aanraden, maar als je puur komt om te escapen is deze wel leuk om even mee te pakken! Doe 'm vooral met 3 tot 4 personen daarvoor is deze kamer gemaakt.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  67:30 min


  • Gebrek aan verhaal
  • Onlogische puzzels

 

Haunted House

The Chamber
Geplaatst op: 21 augustus 2023

Als ik het durf, dan jij ook ;)

Onze 3e kamer in Praag en ditmaal gaan we met 5 man op pad om Haunted House te betreden.

Het onthaal was in mijn ogen wat gehaast en ongeïnteresseerd, jammer! Toch was ik nog altijd erg benieuwd naar hoe eng deze kamer nou daadwerkelijk zou zijn, aangezien ik best wel een angsthaasje ben. Dit gevoel werd natuurlijk alleen maar versterkt toen onze host ons dropte bij de kelder van een ander pand. Moet ik daar echt naar binnen...? :(

De kamer begint meteen en hoewel ik nog altijd enorm bang ben, begin ik toch maar wat mee te zoeken. Gelukkig merk ik al snel dat ik er goed aan heb gedaan om deze kamer met 5 man te boeken, want hierdoor is de schrikfactor wel wat minder (maar alsnog is ie goed aanwezig!)

Ik had weinig verwacht van de puzzels, aangezien dit natuurlijk een enge kamer is, maar ze hebben dit echt goed en leuk weten neer te zetten! De balans tussen ''enge'' beleving en puzzeltijd is echt ideaal. De puzzels zelf zijn afwisselend, in zowel soort als kwaliteit, maar er sprongen er zeker een paar uit die me echt zijn bijgebleven! Uiteindelijk vond ik het verhaal in de kamer een beetje meh... De puzzels kunnen hier nog beter op worden ingespeeld, waardoor het verhaal ook door middel van de puzzels verteld kan worden en je hierdoor steeds meer te weten komt. Dat miste ik nu nog een beetje.

Het decor, sfeer en setting vond ik echt tof gedaan! Je hebt het echt het gevoel dat je in een oud huis bent (oké op de entree na). De scarefactor van deze kamer vond ik achteraf gezien echt perfect! In het begin was ik echt wel heel bang, maar na 5 minuten was ik de kamer aan het spelen zoals ik elke andere kamer zou spelen, dus ik was heel erg blij dat ik gewoon wat kon doen, zonder dat ik té bang was. De ''scares'' die in de kamer zitten zijn gewoon echt tof en passen bij het verhaal.
Het enige wat ik echt vond tegenvallen is het einde. Ik snapte totaal niet waarom dit het einde was, het voelde zo onjuist en onlogisch.

Mijn conclusie is dan ook dat dit echt wel een leuke en goede enge kamer is. Met een paar aanpassingen zou deze kamer voor mij een dikke 9 zijn, maar het voelde op de een of andere manier nog niet compleet genoeg daarvoor. Jammer! Want er zit denk ik een hoop potentie in deze kamer om nog beter te worden. De puzzels zijn daarentegen echt leuk en je blijft de gehele kamer lekker aan het puzzelen. Wat mij betreft zeker een van de betere rooms in Praag!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Zodiac Patres

The Chamber
Geplaatst op: 21 augustus 2023

Een heleBEUL plezier gehad!

In de middag hadden we Haunted House I gedaan en nu besloten we lekker last-minute om nog een kamer te doen. Onze verwachtingen lagen heel eerlijk gezegd erg laag (ik had geen reviews van deze kamer gelezen) en na Haunted House kon deze kamer toch niet beter zijn... Toch?

Op het moment dat we aankomen worden we 100x vriendelijker onthaald dan de voorgaande keer, waardoor de sfeer er gelijk goed in zit. We krijgen het introfilmpje te zien en ik lig hier al in een deuk van het lachen. Oprecht een van de leukste, grappigste en domste introfilmpjes die ik ooit heb gezien. En dan is het tijd om te beginnen aan de kamer... De beul komt ons halen en we worden één voor één opgesloten in een kerker. Wat meteen opvalt is het prachtige decor op het moment dat ik mijn ogen opendoe. Dit wordt tof! Samenwerken in deze kamer is zo belangrijk en dat vind ik echt geweldig. Je hebt elkaar nodig, anders wordt het een moeilijke opgave.

Daarnaast hangt er een heerlijke spanning in de kamer, omdat de beul ieder moment kan terugkomen (wat mij betreft kunnen ze hier meer mee doen als groepen snel zijn!) Maar wat is dit thema gaaf uitgewerkt. De storyline en sfeer zijn uitmuntend en de puzzels zijn ook gewoon echt leuk, alleen niet heel moeilijk. De kamer was voor ons wat makkelijk, maar we hebben ons geen moment gehaast of wat dan ook, dus dat zorgde voor een lekkere gameflow.
Het einde is echt heel grappig, ik heb me rot gelachen, maar de eindpuzzel is een beetje vreemd en totaal niet in thema, maar ach... Dat kon ik op dat moment prima door de vingers zien.

Wij speelden deze kamer met 4 personen. We hadden meer dan genoeg ruimte en stonden na 38 minuten buiten, maar niet met een gevoel van haast of dat we de kamer te snel hadden doorgespeeld.

Al met al is dit mijn persoonlijke favoriet in Praag, mede door het fantastische acteerwerk van onze beul. Wat een lol hebben we gehad en dat is waar het uiteindelijk toch ook voor een groot deel om draait. Speel deze kamer zeker, het is echt een toffe kamer die gewoon goed in elkaar zit.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Safe - secret of Jack Daniels

The Padlock
Geplaatst op: 21 augustus 2023

Een van de leukere kamers in Praag

Een stedentripje met vrienden naar Praag betekent natuurlijk ook escape rooms spelen. Deze kamer stond zeker op mijn lijstje om hier te spelen, aangezien deze momenteel op nummer 36 staat op de Terpeca lijst (jaargang 2022). Toch was ik wat huiverig na de recensies die ik hier had gelezen op escapetalk, nou ja... We zien het wel!

Onze begeleidster kon helaas niet vloeiend Engels, waardoor het af en toe wat zoeken was naar het juiste begrip in haar uitleg, maar het was te overzien en alles is duidelijk op ons overgekomen. Op het moment dat je de kamer binnenstapt, word je meteen meegenomen in een prachtig decor en is het zoeken naar puzzels (mede omdat deze goed verstopt zijn en het best donker is in de kamer!) Ik was erg benieuwd naar de ''horror'' geuren die ik zou tegen gaan komen, maar dit is bij ons helemaal niet gebeurd, dus dat is goed denk ik? ;) Let wel op de rotte appels, deze zouden bij het verhaal horen (wat ik ergens wel begrijp) maar man man man... gebruik gewoon nep appels, dit is wel heel erg vies om aan te raken. Dus je bent bij deze gewaarschuwd!

De puzzels in de kamer zijn allemaal lekker in thema en meestal een goede combinatie tussen zoek- en denkwerk. Narmate de kamer vordert, worden de puzzels wel wat onduidelijker en stonden wij voor ons gevoel maar wat te proberen. Gelukkig maakt het einde veel goed.

Wij speelden deze kamer met 4 persoenen en dat was prima te doen. Ik zou deze kamer zelf aanraden om met 2 tot 4 personen te doen (2 als je wat ervaring hebt) dan heb je in ieder geval genoeg ruimte om jezelf te kunnen bewegen en de puzzels op te lossen.

Al met al vond ik dit een leuke kamer en zou ik 'm zeker aanraden om eens te doen als je in Praag bent.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  66:43 min

 

The Imitation Room

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 05 augustus 2023

Vernieuwde escape room

Op 25 juni besloten wij erg laat op de avond dat het tijd was om de “triologie ;)” van Villa BreTil te voltooien, dus boekten we ons avontuur bij Idah. De tandarts was één van onze eerste kamers die we speelden en Hannah is altijd een hoge favoriet geweest, dus ik was enorm benieuwd naar deze kamer. Ik was wel wat huiverig door de wat mindere recencies en de verhalen van anderen die ik had gehoord, dus ik wist niet zo goed wat ik van deze kamer moest verwachten.
Eenmaal aangekomen werden we (zoals we gewend zijn bij Villa BreTil) vriendelijk verwelkomd door Nomi. Wel jammer dat er nog steeds geen paadje naar de deur ligt! ;)
Het verhaal van Idah wordt aan ons verteld en dan mogen we naar boven, om op zoek te gaan naar antwoorden.
De puzzels in de kamer zijn anders dan ik had verwacht, maar juist op een positieve manier. Wel hebben wij lang gestruggeld, om te vinden wat we moesten doen. Je moet in deze kamer echt out of the box denken en dat vond ik erg leuk.
Voor mijn gevoel is er wel wat gedaan met de tips, zoals die van de hints. Ja, natuurlijk het is altijd lastiger als je gesproken hints hebt, maar ik heb dit niet als storend ervaren en wij hebben absoluut geen hint 3x hetzelfde gehoord (zoals in het begin misschien wel het geval was?) Ook vind ik het fair dat het spelersaantal is aangepast naar 4 personen, want dat is qua ruimte wel echt de max. Wij waren erg blij dat we met 3 personen waren. Buiten de puzzels om, is de aankleding en het decor van deze kamer echt top! Het verhaal is spannend, wordt steeds duidelijker en alle puzzels hebben een link naar het verhaal. Echt tof gedaan!
Na het spelen, hebben wij nog heerlijk nagepraat met Nomi over het bijzondere pand, het verhaal van dit gezin en de toekomstplannen. Ook heb ik gevraagd wat er is gedaan met de tips die spelers hebben gegeven en hier is zeker naar geluisterd. Het is altijd fijn als er wat wordt gedaan met feedback, waardoor deze kamer in mijn opinie nu zeker een hele leuke, unieke en originele kamer is. Wij hebben het leuk gehad en zeker als je wat meer ervaring hebt, is dit een leuke kamer om te doen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min

 

Laad meer reviews

0 reviews