Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Fembul

Escaper

Offline

Omschrijving

Hoi! ?


Leuk dat je een kijkje neemt op mijn profiel. Mijn naam is Femke en ik speel op frequente basis escape rooms. 

Dit doe ik samen met mijn vriend (Sjoerd) en soms gaat mijn broertje (Jelle) ook mee. Samen zijn wij Team Escapegekkies. ?


Ik probeer van alle kamers die ik speel een review achter te laten en mijn uitgebreide mening te geven. Als je ooit een review van mij leest, kun je wellicht het volgende in je achterhoofd houden:


Onder een 5: gewoon niet doen.

Tussen de 5,5 en 6,5: verwacht hier niet te veel van, maar niet dramatisch slecht.

Tussen de 6,5 en 7,5: best een prima kamer, maar geen kamer waar je ver moet reizen, leuk om te doen als je er bent.

Tussen de 7,5 en 8,5: gewoon een goede kamer. Hier mag je best een stukje voor reizen en deze hebben wellicht potentie om ooit een 9 te worden (of hoger ?)

Tussen de 8,5 en 9,5: Zeker weten spelen en gaan doen! Alleen net geen (persoonlijke) topfavoriet. 

10: Mijn topfavoriet(en), deze moet je spelen, zelfs als het ver reizen is.


Als je het leuk vindt om ons te volgen kun je een kijkje nemen op ons Instagram-account: @escapegekkies.
Lid sinds

27-11-2022

Locatie

Eindhoven

Statistieken

Escaperooms

42 reviews

42 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


42 reviews

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 21 augustus 2023

HeerLIJKe kamer!

Wat een fantastische ochtend hebben wij gehad bij Escaperoom Junkie! Zelden zo'n gaaf uitgewerkt concept gezien, dit is met recht een van de topkamers van Nederland.

Het onthaal is meteen helemaal in thema, altijd goed voor de sfeer! We worden op ludieke wijze gewezen op de normale regeltjes, maar hierdoor geeft dit toch al een extra dementie aan de hele beleving. Daarna begint ons avontuur om het lijk te gaan stelen. Wat ik zo enorm tof vond aan deze kamer is dat je enorm veel vrijheid krijgt en echt een eigen draai kunt geven aan hoe je dit verhaal gaat spelen, aangezien je al vrij snel op de beruchte beveiliger stuit. Hoe pak je dit aan? Dat mag je dus helemaal zelf weten! Hierdoor wordt je ook helemaal uit je comfort zone getrokken en sta je helemaal strak van de zenuwen. De bewaker is zo goed en zo'n toegevoegde waarde aan deze kamer. De constante spanning om gepakt te worden, zal er voor zorgen dat de puzzels moeilijker worden dan dat ze ''daadwerkelijk'' zijn. Escaperoom Junkie heeft hier goed op ingespeeld en allerlei soorten puzzels in de kamer gebracht, zowel denk- als doe puzzels, maar allemaal in thema en inspelend op de storyline. Ik kan niks anders zeggen dan petje af hoe dit verwerkt is, het escaperoom element in een immersive beleving brengen is niet makkelijk en dat hebben ze hier perfect voor elkaar gekregen.

Naast de toffe puzzels, voelt het daadwerkelijk alsof je je in een mortuarium begeeft. Het decor is netjes afgewerkt en het geluid is fantastisch, dit draagt zoveel bij aan de beleving in deze kamer. Ook is de opbouw van de kamer fenomenaal met een gave plottwist en een opbouwende spanning die alsmaar intenser wordt.

Deze kamer is een grote rollercoaster aan emoties en ik kan alleen maar met een grote glimlach terugdenken aan onze lijksteelpoging. Ga deze kamer spelen en geniet, voel de spanning, ga er volledig voor en zorg dat je niet gepakt wordt ;)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  70:10 min

 

Mission 53

The Padlock
Geplaatst op: 21 augustus 2023

Een kamer waar ik met mixed feelings aan terugdenk

De tweede kamer die wij tijdens ons vriendentripje naar Praag gingen doen! Ditmaal besloten we om met 6 personen het onderzoek te starten.

Gewoon netjes ontvangen, wel een beetje een apart oud pand (ik vond het een beetje smerig ogen) en toen was het tijd om te starten. Van wat ik op escape talk had gelezen, was ik razend benieuwd naar deze kamer en had ik er echt zin in. Het begin van deze kamer is tof en het voelt echt alsof je een moord aan het onderzoeken bent, maar hoe verder we in het spel kwamen, hoe slechter ik de kamer vond worden. Voor mij was er geen samenhang in de puzzels, het verhaal en ik snapte ons doel niet meer helemaal. Sommige puzzels vond ik ook enorm frustrerend en lang duren en er is zeker niet genoeg te doen voor 6 personen.Ook toen we ruim op tijd waren ontsnapt, was het verhaal me nog niet duidelijk en dat vond ik erg jammer, want ik heb het gevoel dat er veel meer potentie in deze kamer zit.
Desalniettemin is het decor van de kamer leuk gedaan en heeft de rest van mijn team het wel naar hun zin gehad, dus misschien lag het wel gewoon aan mij ;)

Deze kamer is zeker geen 99 minuten kamer, dit is puur iets wat ze voor reclame gebruiken, want wij zijn met nog een halfuur op de klok ontsnapt.

Ik zou deze kamer zelf niet persé aanraden, maar als je puur komt om te escapen is deze wel leuk om even mee te pakken! Doe 'm vooral met 3 tot 4 personen daarvoor is deze kamer gemaakt.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  67:30 min


 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels

 

Haunted House

The Chamber
Geplaatst op: 21 augustus 2023

Als ik het durf, dan jij ook ;)

Onze 3e kamer in Praag en ditmaal gaan we met 5 man op pad om Haunted House te betreden.

Het onthaal was in mijn ogen wat gehaast en ongeïnteresseerd, jammer! Toch was ik nog altijd erg benieuwd naar hoe eng deze kamer nou daadwerkelijk zou zijn, aangezien ik best wel een angsthaasje ben. Dit gevoel werd natuurlijk alleen maar versterkt toen onze host ons dropte bij de kelder van een ander pand. Moet ik daar echt naar binnen...? :(

De kamer begint meteen en hoewel ik nog altijd enorm bang ben, begin ik toch maar wat mee te zoeken. Gelukkig merk ik al snel dat ik er goed aan heb gedaan om deze kamer met 5 man te boeken, want hierdoor is de schrikfactor wel wat minder (maar alsnog is ie goed aanwezig!)

Ik had weinig verwacht van de puzzels, aangezien dit natuurlijk een enge kamer is, maar ze hebben dit echt goed en leuk weten neer te zetten! De balans tussen ''enge'' beleving en puzzeltijd is echt ideaal. De puzzels zelf zijn afwisselend, in zowel soort als kwaliteit, maar er sprongen er zeker een paar uit die me echt zijn bijgebleven! Uiteindelijk vond ik het verhaal in de kamer een beetje meh... De puzzels kunnen hier nog beter op worden ingespeeld, waardoor het verhaal ook door middel van de puzzels verteld kan worden en je hierdoor steeds meer te weten komt. Dat miste ik nu nog een beetje.

Het decor, sfeer en setting vond ik echt tof gedaan! Je hebt het echt het gevoel dat je in een oud huis bent (oké op de entree na). De scarefactor van deze kamer vond ik achteraf gezien echt perfect! In het begin was ik echt wel heel bang, maar na 5 minuten was ik de kamer aan het spelen zoals ik elke andere kamer zou spelen, dus ik was heel erg blij dat ik gewoon wat kon doen, zonder dat ik té bang was. De ''scares'' die in de kamer zitten zijn gewoon echt tof en passen bij het verhaal.
Het enige wat ik echt vond tegenvallen is het einde. Ik snapte totaal niet waarom dit het einde was, het voelde zo onjuist en onlogisch.

Mijn conclusie is dan ook dat dit echt wel een leuke en goede enge kamer is. Met een paar aanpassingen zou deze kamer voor mij een dikke 9 zijn, maar het voelde op de een of andere manier nog niet compleet genoeg daarvoor. Jammer! Want er zit denk ik een hoop potentie in deze kamer om nog beter te worden. De puzzels zijn daarentegen echt leuk en je blijft de gehele kamer lekker aan het puzzelen. Wat mij betreft zeker een van de betere rooms in Praag!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Zodiac Patres

The Chamber
Geplaatst op: 21 augustus 2023

Een heleBEUL plezier gehad!

In de middag hadden we Haunted House I gedaan en nu besloten we lekker last-minute om nog een kamer te doen. Onze verwachtingen lagen heel eerlijk gezegd erg laag (ik had geen reviews van deze kamer gelezen) en na Haunted House kon deze kamer toch niet beter zijn... Toch?

Op het moment dat we aankomen worden we 100x vriendelijker onthaald dan de voorgaande keer, waardoor de sfeer er gelijk goed in zit. We krijgen het introfilmpje te zien en ik lig hier al in een deuk van het lachen. Oprecht een van de leukste, grappigste en domste introfilmpjes die ik ooit heb gezien. En dan is het tijd om te beginnen aan de kamer... De beul komt ons halen en we worden één voor één opgesloten in een kerker. Wat meteen opvalt is het prachtige decor op het moment dat ik mijn ogen opendoe. Dit wordt tof! Samenwerken in deze kamer is zo belangrijk en dat vind ik echt geweldig. Je hebt elkaar nodig, anders wordt het een moeilijke opgave.

Daarnaast hangt er een heerlijke spanning in de kamer, omdat de beul ieder moment kan terugkomen (wat mij betreft kunnen ze hier meer mee doen als groepen snel zijn!) Maar wat is dit thema gaaf uitgewerkt. De storyline en sfeer zijn uitmuntend en de puzzels zijn ook gewoon echt leuk, alleen niet heel moeilijk. De kamer was voor ons wat makkelijk, maar we hebben ons geen moment gehaast of wat dan ook, dus dat zorgde voor een lekkere gameflow.
Het einde is echt heel grappig, ik heb me rot gelachen, maar de eindpuzzel is een beetje vreemd en totaal niet in thema, maar ach... Dat kon ik op dat moment prima door de vingers zien.

Wij speelden deze kamer met 4 personen. We hadden meer dan genoeg ruimte en stonden na 38 minuten buiten, maar niet met een gevoel van haast of dat we de kamer te snel hadden doorgespeeld.

Al met al is dit mijn persoonlijke favoriet in Praag, mede door het fantastische acteerwerk van onze beul. Wat een lol hebben we gehad en dat is waar het uiteindelijk toch ook voor een groot deel om draait. Speel deze kamer zeker, het is echt een toffe kamer die gewoon goed in elkaar zit.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Safe - secret of Jack Daniels

The Padlock
Geplaatst op: 21 augustus 2023

Een van de leukere kamers in Praag

Een stedentripje met vrienden naar Praag betekent natuurlijk ook escape rooms spelen. Deze kamer stond zeker op mijn lijstje om hier te spelen, aangezien deze momenteel op nummer 36 staat op de Terpeca lijst (jaargang 2022). Toch was ik wat huiverig na de recensies die ik hier had gelezen op escapetalk, nou ja... We zien het wel!

Onze begeleidster kon helaas niet vloeiend Engels, waardoor het af en toe wat zoeken was naar het juiste begrip in haar uitleg, maar het was te overzien en alles is duidelijk op ons overgekomen. Op het moment dat je de kamer binnenstapt, word je meteen meegenomen in een prachtig decor en is het zoeken naar puzzels (mede omdat deze goed verstopt zijn en het best donker is in de kamer!) Ik was erg benieuwd naar de ''horror'' geuren die ik zou tegen gaan komen, maar dit is bij ons helemaal niet gebeurd, dus dat is goed denk ik? ;) Let wel op de rotte appels, deze zouden bij het verhaal horen (wat ik ergens wel begrijp) maar man man man... gebruik gewoon nep appels, dit is wel heel erg vies om aan te raken. Dus je bent bij deze gewaarschuwd!

De puzzels in de kamer zijn allemaal lekker in thema en meestal een goede combinatie tussen zoek- en denkwerk. Narmate de kamer vordert, worden de puzzels wel wat onduidelijker en stonden wij voor ons gevoel maar wat te proberen. Gelukkig maakt het einde veel goed.

Wij speelden deze kamer met 4 persoenen en dat was prima te doen. Ik zou deze kamer zelf aanraden om met 2 tot 4 personen te doen (2 als je wat ervaring hebt) dan heb je in ieder geval genoeg ruimte om jezelf te kunnen bewegen en de puzzels op te lossen.

Al met al vond ik dit een leuke kamer en zou ik 'm zeker aanraden om eens te doen als je in Praag bent.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  66:43 min

 

The Imitation Room

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 05 augustus 2023

Vernieuwde escape room

Op 25 juni besloten wij erg laat op de avond dat het tijd was om de “triologie ;)” van Villa BreTil te voltooien, dus boekten we ons avontuur bij Idah. De tandarts was één van onze eerste kamers die we speelden en Hannah is altijd een hoge favoriet geweest, dus ik was enorm benieuwd naar deze kamer. Ik was wel wat huiverig door de wat mindere recencies en de verhalen van anderen die ik had gehoord, dus ik wist niet zo goed wat ik van deze kamer moest verwachten.
Eenmaal aangekomen werden we (zoals we gewend zijn bij Villa BreTil) vriendelijk verwelkomd door Nomi. Wel jammer dat er nog steeds geen paadje naar de deur ligt! ;)
Het verhaal van Idah wordt aan ons verteld en dan mogen we naar boven, om op zoek te gaan naar antwoorden.
De puzzels in de kamer zijn anders dan ik had verwacht, maar juist op een positieve manier. Wel hebben wij lang gestruggeld, om te vinden wat we moesten doen. Je moet in deze kamer echt out of the box denken en dat vond ik erg leuk.
Voor mijn gevoel is er wel wat gedaan met de tips, zoals die van de hints. Ja, natuurlijk het is altijd lastiger als je gesproken hints hebt, maar ik heb dit niet als storend ervaren en wij hebben absoluut geen hint 3x hetzelfde gehoord (zoals in het begin misschien wel het geval was?) Ook vind ik het fair dat het spelersaantal is aangepast naar 4 personen, want dat is qua ruimte wel echt de max. Wij waren erg blij dat we met 3 personen waren. Buiten de puzzels om, is de aankleding en het decor van deze kamer echt top! Het verhaal is spannend, wordt steeds duidelijker en alle puzzels hebben een link naar het verhaal. Echt tof gedaan!
Na het spelen, hebben wij nog heerlijk nagepraat met Nomi over het bijzondere pand, het verhaal van dit gezin en de toekomstplannen. Ook heb ik gevraagd wat er is gedaan met de tips die spelers hebben gegeven en hier is zeker naar geluisterd. Het is altijd fijn als er wat wordt gedaan met feedback, waardoor deze kamer in mijn opinie nu zeker een hele leuke, unieke en originele kamer is. Wij hebben het leuk gehad en zeker als je wat meer ervaring hebt, is dit een leuke kamer om te doen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min

 

Roll Out The Barrel

Escape Plan London
Geplaatst op: 05 augustus 2023

Cheers op deze kamer! ?

Wij hebben deze kamer met 4 personen gespeeld toen we in Londen waren.
Een paar dagen hiervoor hadden we The Adventure Begins gespeeld en vandaag zouden we deze kamer spelen. Ditmaal speelt het verhaal zich af op bevrijdingsdag en is het aan ons de taak om een vat te bemachtigen waardoor het feest echt los kan barsten.
Waar we vorige keer genoeg bewegingsruimte hadden, was het begin van deze kamer iets krapper, maar gelukkig konden we ook hier lekker parallel aan de slag. Dit zet de hele kamer door, dus deze kamer is zeker leuk om met meerdere personen te spelen. De aankleding van deze kamer vond ik persoonlijk wat leuker dan die van de andere kamer, maar ook hier wederom; verwacht geen uitbundig decor. De puzzels zijn wel leuk en passen in het thema. Ook deze kamer hebben we met veel plezier gespeeld, dus als je in Londen bent, is dit een prima locatie om een kamer te spelen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:29 min

 

The Adventure begins

Escape Plan London
Geplaatst op: 05 augustus 2023

Leuke beginnerskamer

Wij waren met 4 vrienden in Londen en besloten om deze escape room te gaan spelen.
De ontvangst is in een groot gebouw waar ook andere bedrijven zitten en hierna wordt je meegenomen naar de kelder waar de uitleg van het spel en de “echte” ontvangst plaatsvindt.
Op het moment dat we vertellen dat we al wat ervaring hebben, wordt de standaard uitleg aanzienlijk ingekort en kunnen we beginnen aan ons avontuur.
We bevinden ons midden in de oorlog op een kamp waar we een boekje vinden van Bob. Hij is ontsnapt van het kamp en aan ons rest dezelfde taak. Wij waren met 4 personen en hadden genoeg bewegingsruimte, we konden redelijk parallel spelen en de puzzels zijn gewoon leuk (niet de allermoeilijkste!)
De aankleding van de kamer is prima, niet uitzonderlijk mooi of indrukwekkend, maar het is geen lege ruimte. Zeker als je weinig escape rooms hebt gespeeld, denk ik dat dit een hele leuke kamer is om kennis te maken met een escape room!
Al met al een prima kamer en we hebben ons goed vermaakt :)


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:35 min

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 03 juli 2023

Una gran aventura

Johan, ten eerste wil ik je hartelijk bedanken voor het feit dat we nog zo last-minute konden komen escapen!
We konden het niet laten om deze kamer over te slaan nu we zo dichtbij in de buurt waren en ik ben zo blij dat we zijn gegaan. Deze kamer is een feestje als je fan bent van La Casa de Papel!

Is het noodzakelijk om de serie te hebben gezien? Nee, maar je gaat zoveel dingen herkennen als je iets van de serie hebt gezien. Bij binnenkomst worden we vriendelijk welkom geheten en daarna start onze eigen ‘’Money Heist.’’
We treden binnen in een kamer die er uitziet zoals in de serie zelf (ik ben al helemaal fan op dit moment!) en we gaan op zoek naar de eerste clues. We vinden snel wat de bedoeling is en de heerlijke flow waar we mee starten is geen moment verdwenen tijdens het spelen van deze kamer. Top!

De details die terugkomen in zowel het decor als in de puzzels zijn tof gedaan en op een creatieve manier verwerkt. De puzzels en ook de aankleding blijft me keer op keer verrassen, terwijl de flow in de kamer behouden blijft. Ik heb oprecht nog nooit een kamer gespeeld die zo soepel verliep als deze. De afwisseling in puzzels is hiervoor de key; het moment ben je ‘’bezig’’ het andere moment moet je nadenken, soms complex, maar soms ook zo logisch.

Deze kamer wordt gesierd door de toffe en veelzijdige puzzels; de prachtige en kloppende details in daadwerkelijk alles en de heerlijke gameflow. Ik heb zelden een kamer gezien die zo in balans was met alle elementen die een goede escape room zou moeten hebben als deze kamer. Echt een top kamer!
Het enige nadeel is, dat we nu weer zo’n eind moeten rijden om Here I Am te moeten spelen ?

Johan en team, bedankt voor de goede zorgen, de gastvrijheid en deze top kamer! Tot snel!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  52:07 min

 

"We're all mad here''

Escape from Wonderland stond al zo ontzettend lang op mijn lijstje, maar ligt helaas niet bepaald om de hoek. Dan maar een weekendje richting Leiden, wat een straf ?
We parkeren de auto in een van de parkeergarages in de stad, want er is geen parkeergelegenheid bij de escape room zelf, aangezien deze in hartje centrum ligt. Hierdoor zijn wel alle parkeergelegenheden op loopbare afstand.
Op het moment dat we binnenkomen worden we hartelijk en zeer enthousiast verwelkomd door Jacco. Er wordt even doorgenomen wat onze favoriete escape rooms zijn en wat er nog op het lijstje staat en daarna mogen we beginnen aan ons avontuur in Wonderland.
Op voorhand werd ons verteld dat het een flinke klus werd met 2 personen, maar zeker niet onmogelijk. We treden binnen, en… uhh.. oké deze start had ik niet verwacht. Wel heel leuk en creatief bedacht om het verhaal een inleiding te geven. Erg origineel ?

Als we eenmaal écht binnen zijn worden we overrompeld door het prachtige decor; fantastisch! Maar we zien ook gelijk dat er veel moet gebeuren, let’s go! Escape from Wonderland is een échte klassieke puzzelkamer; er zijn veel slotjes, veel aanwijzingen en heel veel puzzels die opgelost moeten worden. Ik ben fan! De puzzels die je oplost zijn niet de meest originele puzzels ooit, maar door het decor en de thematisering krijg je dit gevoel wel. Er zitten enorm veel details en grapjes in het decor, zo leuk om dit te zien. Ik heb echt genoten van deze kamer, geloof me dit is een kamer waar je veel puzzelplezier gaat hebben!

We zijn erg blij dat we deze kamer eindelijk hebben kunnen spelen en dat de begeleiding zo goed was. Zowel voor, tijdens als na het spel is de service goed en dat vind ik het allerbelangrijkste bij een escape room. Er wordt echt tijd voor je genomen en je voelt de passie wanneer je praat over andere escape rooms. Ook de ‘’team’’-foto is volledig in thema en dit maakte het helemaal af voor ons. Ons weekendje zal lang herinnerd worden, al dan niet om deze leuke escape room.
Jacco, bedankt voor je gastvrijheid en de gezelligheid!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  56:25 min

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 03 juli 2023

The not so bride side of life

Met ons team: Escape Gekkies gingen we deze keer richting Geel om beide kamers bij The Missing Link te spelen. We begonnen de avond met Jumanji en sloten af met deze, Till Death do us Part.

Ik had al veel goede verhalen gehoord over deze kamer en mijn verwachtingen waren ook best hoog met zulke goede cijfers op escape talk, dus vol goede moed begonnen we aan deze kamer.

We kregen kort een introductie en konden daarna meteen starten. Het begin is zeker origineel en zoiets heb ik in het begin van een kamer nog nooit gezien, echt leuk om zo te beginnen. Hierdoor kom je gelijk in de juiste sfeer, maar het schept meteen hoge verwachtingen. De kamer zelf is qua decor ruim voldoende. Niet het meest bijzondere wat ik ooit heb gezien, maar het zit goed in elkaar en draagt zeker bij aan het spannende sfeertje in de kamer. Ook vind ik dat het decor naarmate je verder in het verhaal komt, steeds beter wordt. Idem ditto voor de effecten in de kamer.
Het verhaal ontwikkelt zich naarmate je verder komt in de kamer en zit goed in elkaar (ook qua details!) Ook is het verhaal erg duidelijk en dat mis ik vaak bij escape rooms. De storyline is constant aanwezig in deze kamer en je komt steeds meer te weten. Erg goed gedaan!
Ook is de enge sfeer in de kamer voelbaar. Het is zeker geen horrorkamer, maar een spannende kamer mag het absoluut genoemd worden. Zelf ben ik best wel een angsthaasje, maar vaak mag een escape room voor mij (achteraf gezien) dan toch wel wat spannender. Was dat hier ook het geval? Nee! Ik vond deze echt perfect qua spanning, wat er gebeurde, wanneer bepaalde dingen gebeurde. Ja… Echt perfect qua spanning/engheid, maar zeker niet doodeng.
De puzzels zijn goed te doen en zitten leuk in elkaar, ik denk voor zowel onervaren als ervaren spelers. De kamer is wel erg lineair, dus verwacht geen parallel spelplezier, hier is natuurlijk niks mis mee, maar wel fijn om van tevoren te weten. Ook is het belangrijk (net zoals bij Jumanji) dat je nauwkeurig bent in de oplossingen die je geeft bij puzzels.

Al met al vonden wij het een leuke en spannende kamer. Zelf vind ik dit geen absolute topkamer, zoals hij wel bij velen staat aangeschreven, maar zeker de moeite waard als je een keer zin hebt in een lekker spannende/griezelige kamer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  70:30 min

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 03 juli 2023

''A game for those who seek to find a way to leave their world behind.''

Met ons team: Escape Gekkies gingen we deze keer richting Geel om beide kamers bij The Missing Link te spelen. We begonnen de avond met Jumanji. Deze kamer stond al lang op mijn wishlist, want de film was één van mijn favorieten tijdens mijn jeugd.

De kamer is volledig gebaseerd op de films (zowel de nieuwe als de oude) dus deze film(s) van tevoren kijken, kan nooit kwaad. In de kamer ga je sowieso dingen (her)kennen uit de kamer, dus dat is altijd leuk. Het is natuurlijk absoluut geen must om de films te hebben gekeken, want je hebt geen voorkennis nodig. Je kunt de kamer prima spelen als je niks herkent uit de film, maar het is allemaal net wat logischer en leuker als je dit wel doet.

De kamer begint op een leuke en echt creatieve manier. Dit deel staat mij nog het meeste bij van heel de kamer (en dat is meestal niet zo ?) De flow van de kamer voelde heel erg natuurlijk en goed aan. De puzzels zijn divers, uitdagend en zijn helemaal in thema. De kamer kun je vrij parallel spelen, tof voor de beleving, maar al snel komen we erachter dat je wel heel erg nauwkeurig moet zijn met elementen neerleggen en doen.
De decoratie is echt heel mooi en past precies in het thema, maar en dit is wel een hele grote maar; je ziet gebruiksslijtage, het materiaal dat gebruikt is voelt een beetje goedkoop aan en op sommige plekken zie je kabels liggen. Hoe mooi en hoe leuk een escape room ook in elkaar zit, dit doet wel een beetje af aan de beleving en dat is jammer, want voor mijn gevoel zit er meer in deze kamer! Desalniettemin is het decor van deze kamer wel echt heel gaaf hoor!

Kortom, ben je op zoek naar een escape room met een bijzonder en uniek thema, waar je lekker kunt puzzelen, de flow heerlijk is en kun je door de gebruikssporen en de afwerking heen kijken? Ga dan naar Geel en speel Jumanji. Als je deze kamer gaat spelen, kun je dit ook het beste meenemen in je verwachtingen. Ik heb dit zelf ook gedaan en ik heb echt een leuke tijd gehad tijdens het spelen van deze kamer.
Mocht je beide kamers gaan spelen bij The Missing Link zou ik aanraden om deze als eerste te spelen.

Het is echt wel de moeite waard om deze te spelen, zeker als je fan bent van de films!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  61:45 min


 • Heeft onderhoud nodig

 

Helstraat 666

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 15 mei 2023

''Zou die hier in het bureau zitten?''

Wat te doen als jij degene bent die een activiteit moet regelen tijdens het vriendenweekend en je escapeverslaafd bent? Juist, dan ga je escapen.

Deze kamer was perfect voor ons, aangezien we in totaal met 10 man waren en op deze manier mooi de verdeling over 2 kamers konden maken. Onze groep ging Helstraat 666 spelen, met 2 ervaren escapers en 3 beginners.

We komen in Sittard aan en worden begroet in een mooie en ruime ontvangstruimte, waar ook genoeg te doen is voor de groep die pas later start. Dan mogen wij het kantoor van pastoor Jean betreden. Wat meteen opvalt is de decoratie, dit ziet er allemaal prima uit en is in thema. Wat mij betreft was deze kamer niet uiterst bijzonder in alles eigenlijk, maar gewoon leuk om mee te pakken, terwijl onze beginnende escapers hun ogen uitkeken. Dit zegt natuurlijk wel dat het een perfecte kamer is voor beginners en zeker als je eens een keer een wat ''enger'' thema wil, zonder dat je meteen een horror-kamer neemt.

Voor de wat meer ervaren escaper is dit zeker een makkelijke kamer, waar alles heel logisch gaat zijn. De kamer zelf is wel leuk gedocereerd en er zitten hier en daar erg leuke effecten. De puzzelflow in deze kamer is erg goed, komt ook omdat de kamer lineair is, maar alsnog was dit wel een fijne flow om in te zitten. De puzzels zijn eenvoudig, maar wel in thema en ook afwisselend genoeg.

Ik vond deze kamer zelf niet eng te noemen, ja oké hij is misschien wat spannend (dat vonden er genoeg in onze groep), maar deze kamer staat aangeschreven als enge kamer hier op escapetalk en dat vond ik écht niet het geval.

Het einde voelde wel wat abrupt, er had hier qua verhaal nog wel ies meer mee gedaan kunnen worden in mijn ogen en wat ik echt als tip wil meegeven is het licht; ik lees het in meerdere reviews, maar het is echt té donker in de kamer op een begeven moment. Natuurlijk, het werkt mee aan de spanning en de sfeer van de kamer, maar op het moment dat we met 5 man zijn en er maar 1 of 2 personen iets kunnen doen, omdat het voor de rest te moeilijk is om iets te zien, dan doet dat wel iets af aan de ervaring en de beleving in de kamer.

Verder is er een drankje is in de prijs inbegrepen, erg netjes en gastvrij! En uiteindelijk zijn we met een nieuw maandrecord vertrokken uit Sittard.

Al met al een prima kamer. De aankleding van de kamer is in thema, net als de puzzels. De service was goed en het is leuk dat je in de ontvangstruimte leuke spelletjes kan doen. Het enige wat er mist in deze kamer is een duidelijk verhaal en af en toe wat licht, maar als je zin hebt om te escapen en je bent in de buurt zou ik zeggen; lekker doen!
Ook zou ik deze kamer zeker aanraden voor de beginnende escaper of zoals wij dit deden, als je met een grote groep bent.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  41:52 min


 • Soms is het té donker in de kamer
 • Gebrek aan verhaal

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 15 mei 2023

Epic room by Epic Escape

Bij het zien van de trailer van Illusion, wisten we het zeker; deze kamer gaan we spelen! De beelden van deze trailer zijn van ongekend hoge kwaliteit, echt chapeau hiervoor! ??
Het verhaal begint al op het moment dat je boekt en alvorens je de kamer bezoekt, is er de mogelijkheid om online rond te neuzen in het 'archief' van Waalwijk. Natuurlijk niet verplicht, maar zeker een toegevoegde waarde voor de beleving. Ook dit ziet er allemaal fantastisch uit. De toon wordt hier gelijk mee gezet en je kunt alleen maar hopen dat de escape-ervaring even gaaf is als dit voorproefje.

En dan begint het… Je bent voor een paar minuten de lijn tussen spel en realiteit kwijt, maar dat is wat dit begin zo gaaf en bijzonder maakt. Er is geniaal nagedacht over alles wat er gebeurt: de interactie tussen gast en host, effecten, sfeer, en het geweldige verhaal. We waanden ons compleet in het verhaal van Marcus Furore, echt zelden dat het verhaal en de ‘storytelling' hiervan zó goed in elkaar steekt. Het voelde daadwerkelijk of wij de hoofdpersonen waren in onze eigen film en wij erachter moesten komen wat er met Marcus gebeurd is. Het decor van de kamer is uitmuntend en draagt hier alleen maar aan bij. Ook de constant opbouwende spanning die filmisch voelde, is gigantisch goed gedaan.

Een kamer die zo goed in thema is als deze, hebben wij zelden gezien. Zelf het hint-systeem, oh wat geweldig! ??
Tevens zijn alle puzzels fantastisch in het thema verwerkt en zijn ze ook nog eens leuk, iets waar veel belevingskamer de plank misslaan, maar Illusion doet dit absoluut niet. De puzzels zijn uitdagend en ook hier is de afwerking perfect.

Het geluid is eigenlijk niet iets waar we in recensies meestal bij stilstaan, maar het feit dat we na het spelen tegen elkaar zeiden dat het voelde alsof we in een Dolby Atmos zaal zaten, zegt genoeg. Het geluid VOEL je in deze kamer en dat is werkelijk waar uniek. Dit gaat hand in hand met prachtige muziek en dit maakte de ervaring helemaal af voor ons!

Hoe geweldig mijn review ook klinkt tot nu toe, moet ik er wel bij zeggen dat dit (ondanks het feit dat ik niks kan bedenken dat niet klopte) niet mijn persoonlijke favoriete kamer is. Dit komt puur door het feit, dat ik meer van puzzelkamers houd dan van belevingskamer. Vandaar dat mijn review geen 10 is, maar geloof me, dat is deze kamer zeker als je wél van belevingskamers houdt!

Tot slot willen wij Yoeri en team bedanken voor de enorme gastvrijheid, alle uitleg naar de verborgen details en het creëren van deze fantastische kamer. Dit is een pareltje en ik heb ervan genoten!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  72:08 min


 • Alles!
 • Subjectief: niet mega veel puzzels, (is voorkeur!)

  RandomYouri

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 03 mei 2023

Maar dat is niet onze roze hello kitty koffer?

Op naar Volkel om mijn laatste kamer bij kamer 237 te spelen en wat keek ik hier naar uit!

Het ontvangst was (zoals altijd ;)) heel erg prettig, gezellig en gastvrij. We hebben de laatste keer dat we hier waren een koffer achtergelaten en die komen we ophalen, maar helaas is Harold wat verward en is hij onze koffer kwijtgeraakt, dus mogen we deze zelf even gaan zoeken. Dan het moment waarop ik heb gewacht en al zoveel positieve verhalen heb gehoord... We treden binnen en al mijn verwachtingen worden waargemaakt, dan wel niet overtroffen. Wat een prachtig decor! Zoiets heb ik nog nooit gezien. Alles is perfect in thema: het licht, geluid en de decoratie zijn waanzinnig en werken mee aan de beleving van de kamer. Dit is Efteling-niveau waardig, echt fantastisch.

De puzzels zijn ook weer top. De afwisseling tussen doe- en denkpuzzels is leuk en je kunt in deze kamer zowel lineair als parallel te werk gaan. Ik lees veel dat mensen dit een 'belevingskamer' vinden, maar ik vind dit minstens evenveel een 'puzzelkamer.' Lost & Found is echt een combinatie van puzzel en beleving en dat is wat deze kamer zo ontzettend uniek en gaaf maakt. Gaandeweg wordt het verhaal steeds duidelijker en de puzzels sluiten hier perfect op aan. Écht alle puzzels zijn in thema en daardoor is de gameflow heerlijk. Ook werkt het feit dat de tijd niet zichtbaar is in de kamer mee aan de gameflow; ik heb me geen moment gehaast (gevoeld) en dit puzzelt erg prettig.

Ondanks het feit dat deze kamer zeer parallel te spelen is, hebben mijn moeder en ik op een paar punten in het spel wel wat stil gestaan (op één specifiek moment wel echt té lang voor ons gevoel) en dat vond ik wel ff jammer, ik denk dat de puzzel die opgelost moet worden net iets te lang duurt. Ook vond ik het soms jammer dat deze kamer zó parallel te spelen is. De ruimte waarin je speelt is relatief groot en soms krijg je niet alles mee wat de anderen doen en dat vind ik in een kamer zoals deze echt heel erg zonde. Dat gevoel had ik in Kamer 237 wat minder, dus misschien ligt het ook gewoon aan mijn verwachtingen.

Desalniettemin is dit een fantastische kamer en staat deze terecht zo hoog aangeschreven in zowel binnen- als buitenland.

Na de ontknoping werden we weer vriendelijk ontvangen door Wies en hebben we nog even gekletst en wat gedronken. Alles was weer fantastisch aan ons uitstapje naar Volkel en mijn verwachtingen zijn ondanks dat ze hoog waren, volledig waargemaakt. Dat zegt natuurlijk genoeg :)

Wil je deze kamer ook spelen? Dan heb ik nog een paar laatste tips:
- Speel deze kamer met 4 personen, hierdoor krijg je het meeste mee van de kamer, maar kun je ook lekker aan de gang tijdens het parallel puzzelen;
- Speel deze kamer als je al wat andere kamers hebt gedaan. Deze kamer is zo mooi, het is gewoon zonde om deze als eerste kamer ooit te spelen. Doe vooral lekker wat ervaring op bij andere locaties en ga daarna zeker deze kamer spelen.
- GENIET! Van deze prachtige kamer, laat de decoratie even op je inwerken en kijk je ogen uit, echt waar, je hebt tijd genoeg!

Lief personeel van kamer 237 (en Wies bij deze kamer in het bijzonder) bedankt voor de fijne avond(en), de prachtige kamers. en fantastische service. Jullie hebben mijn verwachtingen overtroffen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alles was fantastisch!
 • Dit decor is magistraal
 • Soms te parallel speelbaar

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 30 april 2023

Ik voelde me echt een boefje

De Ramkraak vond ik zelf meer een beleving dan een escape room, maar dat zal ook komen door het feit dat ik met 5 man speelde i.p.v. de gebruikelijke 2, dit was even schakelen, maar gelukkig zat ik door het begin van de kamer gelijk in het verhaal. Dit is oprecht heel vet gedaan en ik voelde me echt een crimineel, ook al heb ik geen idee hoe dat voelt, ik denk dat dit dichtbij kwam. Het doel van het spel is om een kluis leeg te roven en alles wat we extra meenemen mogen we op de zwarte markt verkopen. Makkelijker gezegd dan gedaan... De puzzels waren leuk en voelde erg realistisch alsof we echt de kluis ging roven, deze sfeer is goed neergezet. Van de puzzels heb ik inhoudelijk erg weinig meegekregen, omdat we met een relatief grote groep waren, dus daar kan ik weinig over zeggen. Uiteindelijk hebben we de gehele buit meegekregen, dat was dan wel weer leuk. Schijnbaar toch een goede crimineel ;)


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Bezetting

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 30 april 2023

In verzet

Wow! Wat gaaf dat deze kamer in samenwerking met de universiteit is gemaakt. Het feit dat er historische juistheden zijn gebruikt in deze kamer vind ik absoluut een toegevoegde waarde!

Als we de kamer binnenkomen, valt voor mij het decor meteen op, dit voelt echt alsof ik in de jaren '40 ben, heel tof gedaan! Alles in deze kamer voelt autenthiek aan, heerlijk! De start van de kamer vond ik erg origineel, met een kleine omweg/afleidingstruc die niet had gehoeven, komen we dan toch verder. De puzzelflow zit er gelijk in en de verbanden in deze kamer vond ik zelf duidelijk, natuurlijk zie je zie niet altijd gelijk, maar achteraf klopte alles voor mij. De puzzels in de kamer zijn leuk en vooral omdat we een doel hebben, dit vind ik zelf altijd enorm fijn werken en zorgt ervoor dat ik met een doel in mijn hoofd aan de puzzels begin.

Themakamers zijn natuurlijk altijd tricky, vooral met een gevoelig thema als WOII, maar wat is dat goed uitgewerkt bij deze kamer, echt chapeau! In de gehele kamer blijft het decor mooi en in thema, dat vond ik erg leuk. Het einde van de kamer geeft een gevoel van overwinning en voor een uurtje waan ik me echt in het verzet.

De Bezetting is naast een uurtje escapen ook een mooie les geschiedenis, dit in combinatie met het prachtige decor en de leuke puzzels vond ik het echt een hele gave beleving die ik ieder ander aan zou raden. Ook heel gaaf om dit als uitje te doen met wat ''jongere'' kinderen, om ze zo op een bijzondere manier wat bij te brengen over het verzet. Ik heb enorm genoten van deze kamer!

Enige minpuntje dat ik heb, is dat je het geluid van (ik denk?) de Ramkraak heel erg duidelijk in deze kamer hoort en dat neemt wel wat weg van de beleving, maar dat neemt niks weg van het feit dat deze kamer echt heel erg tof is!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Historische feiten
 • Beleving door geluid andere kamer neemt iets af

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 30 april 2023

Heerlijke kamer!

Dit is een van de beste kamers van Nederland, zonder twijfel!
Het begint al meteen als je het terrein van het klooster oprijdt... Wij speelden deze kamer in de ochtend, maar ik kan me voorstellen dat dit in het donker nog zoveel meer bijdraagt aan de sfeer die RockCity neerzet. Op het moment dat we binnenkomken worden we helemaal in thema verwelkomt door zuster Celeste (wat een leuke zuster!) en mogen we binnentreden in het restaurant van Gaston. Door het toffe ontvangst zitten we meteen in het verhaal, echt pluspunten hiervoor!
Op het moment dat we in het restaurant zijn, is het voor ons even zoeken naar de puzzels, maar op het moment dat we deze hebben gevonden, zit de flow er gelijk goed in. Het fijne aan deze kamer vond ik dat het erg duidelijk was wat we moesten doen, zonder dat dit écht duidelijk is; je voelt perfect aan wat bij elkaar hoort, zonder dat het puzzelplezier wordt bedorven, dit is echt knap en goed neergezet. De combinatie van 'klassiek/ouderwets' zoeken en puzzelen en het gebruik van techniek is zo gaaf gedaan in deze kamer. Ik heb me echt geen moment verveeld of afgevraagd wat ik aan het doen was, alles was zo perfect in thema. Tevens heb ik enorm genoten van de opbouwende spanning, echt chapeau hiervoor!

Wat mij betreft een van de leukste kamers in Nederland, alles aan deze locatie/kamer klopt; van puzzels tot thema en van personeel tot aankleding!

Celeste nogmaals bedankt voor de fijne ochtend in Amersfoort!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  73:00 min


 • Alles!

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 03 april 2023

Het zit ‘m in de details

Soms heb je zo'n escape room die eigenlijk al veel te lang op je wishlist staat en waarvan iedereen zegt: “Ga ‘m nou eens spelen!” Dat was voor ons het geval bij Le Prince.

Bij binnenkomst werden we vriendelijk en hartelijk verwelkomd door Steven en werd ons verteld dat het vooral zaak was om te genieten van deze kamer. Oké, staat genoteerd!
Daarna konden we aan de kamer beginnen en er was zeker geen woord aan gelogen; wat een schitterende kamer!

Bij het intro-filmpje merk je gelijk dat de lat bij deze kamer hoog is gelegd en dit neemt eigenlijk geen een moment af in de kamer. Het niveau wat betreft afwerking en details is hoog, wat de beleving van deze kamer omhoog tilt.
De puzzels variaren tussen lineair/parallel spelen en in denk- en doewerk. Daardoor is de flow in deze kamer optimaal, iedereen kan constant bezig zijn en soms heb je elkaar ook echt nodig.
Het allerleukste aan deze kamer vond ik de easter eggs, dat laat mijn escape hart absoluut sneller kloppen, heel tof gedaan!

Het napraten met Steven was weer een genot, heel leuk dat hij ons nog even mee door de kamer nam om bepaalde technieken uit te leggen en de easter eggs te bespreken. Dank daarvoor!

Wij hebben echt een fantastische tijd gehad door de fantastische begeleiding en service van Steven en natuurlijk de prachtige kamer. Zet deze absoluut op je wishlist en ga genieten van deze geweldige kamer.

Bedankt Steven en graag tot ziens!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  75:46 min


 • ALLES!

 

The Traveler

Lockfree
Geplaatst op: 30 april 2023

Bijzondere escape room

Als je het hebt over een hobby gebouwde escape room die vol passie zit, dan heb je het over Lockfree! Je voelt aan alles dat dit paar liefhebbers zijn van het spelletje en er alles aan hebben gedaan om iets unieks neer te zetten en dit is ze absoluut gelukt.

Toen we aankwamen bij de locatie waren we best wel overdonderd door de prachtige ontvangstruimte, wauw! Heel indrukwekkend, zoiets heb ik nog nooit ergens gezien. We werden meteen gastvrij ontvangen en mochten naar boven om het introductiefilmpje te bekijken. Dit filmpje was erg grappig, maar toch vond ik het jammer dat wij dit hebben gezien, omdat er wel heel erg overdreven lang wordt uitgelegd wat een escape room inhoudt, voor mij had dit niet persé gehoeven, maar zoals ik al zei: het filmpje was erg grappig en dit maakte een hoop goed!

De kamer begint op een manier, die ik nog nooit eerder heb meegemaakt, dit vond ik achteraf gezien echt heel leuk! De kamer zelf is een vrij klassieke kamer (op het eerste oog ;)) maar wel een erg creatieve kamer, niet door de moderne technieken die gebruikt zijn, maar juist door de 'simpele' puzzels, het decor en de onverwachte dingen die gebeuren in de kamer. De puzzels zijn niet heel erg moeilijk, maar het zijn er wel heel erg veel, je hoeft je niet te vervelen in deze kamer. Ik zou deze kamer met 2 personen spelen, aangezien het een kleine kamer is, met weinig bewegingsruimte en je hierdoor dus echt alles meekrijgt en lekker bezig bent constant.

Een kleine tip; het geluid mag op sommige punten iets zachter, dit stond wel heel erg hard.

Al met al een hele leuke escape room, vooral voor de beginnende escaper of als je gewoon zin hebt in een ouderwetse puzzelkamer!

Bedankt voor de ervaring en deze toffe kamer!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  65:36 min


 • Op sommige punten was de muziek erg hard
 • Het introductiefilmpje is erg lang

 

Escape Retie: "Château Elize"

Escape Retie
Geplaatst op: 30 april 2023

Wij voelden ons grootmeesters

Leukste indiekamer die ik tot nu toe heb gespeeld, zeker voor de kamers in België vind ik deze straf!

Op het moment dat wij naar Retie reden en de straat in kwamen, waren wij (ondanks dat ik het had gelezen...) toch verrast door de locatie. De kamer bevindt zich op de bovenverdieping van een soort garage achter het woonhuis. Even uitzoeken of we aan moesten bellen of maar gaan lopen, werden we al gauw opgehaald door de eigenaar die ons mee naar achter nam.
Als we boven zijn, wordt de uitleg van sloten snel geskipt op het moment dat we zeggen dat we ervaring hebben; altijd fijn als hier naar geluisterd wordt. Pluspunten hiervoor! Nog even snel de veiligheidsinstructies en klaar om te gaan!

Op het moment dat we de kamer binnen treden valt het gelijk op; wat een mooie afgewerkte kamer! Niet heel gedetailleerd of perfect qua sfeer, maar gewoon goed af(gewerkt). Je ziet gelijk dat er met zorg aan deze kamer is gewerkt. Het voelt erg knus aan. Dit knusse gevoel komt ook door de beschikbare ruimte, dus wat dat betreft was ik blij dat wij met 2 personen waren, want we hadden hierdoor genoeg bewegingsruimte. De puzzels vond ik zelf heel erg leuk en creatief bedacht. Ook vond ik het leuk dat deze indiekamer niet alleen slotjes heeft, maar ook veel techniekpuzzels! Zowel mechanisch, magnetisch als elektronisch en sommige puzzels had ik daadwerkelijk nog nooit ergens anders gezien. Erg tof dat de eigenaar dit voor elkaar heeft gekregen! Ook vond ik het leuk dat de kamer genoeg licht- en geluidseffecten had, zoals ik net ook al zei, ik vind het echt heel knap dat de eigenaar een indiekamer heeft gemaakt en dit alles zo voor elkaar heeft gekregen, respect hiervoor! De moeilijkheidsgraad vond ik ook perfect, er zit voor ieder wat wils in wat betreft puzzels en sommige zijn makkelijk en sommige moeilijk, gewoon lekker puzzelen dat is wat deze kamer is!

Aan alles in deze kamer merk je dat de eigenaar dit met passie heeft gebouwd en uitbaat, echt fantastisch. Het napraten was ook fijn en gezellig en je ziet gewoon dat de eigenaar wil blijven verbeteren in de puzzels, hij liet ons zijn nieuwe onderdelen zien. Ik heb genoten van zijn passie en zijn kamer. Er is absoluut iets gedaan met de tips van ervaren escapers!

Bedankt voor deze topkamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:56 min


 • De kamer mag nog wat spannender!

 

Een fijn geheim genootschap

Wij kwamen eigenlijk voor het Testament, maar als je ‘Het Geheim van Baron Beeckman' dan toch ook nog moet doen, waarom niet gelijk met die beginnen? We hadden eigenlijk niet veel over beide escape rooms gelezen, omdat we ontzettend druk waren geweest, maar toen we bij een mooi klein kasteeltje aankwamen, begon het gelijk te kriebelen. Wat een gave locatie!

Het verhaal van de Baron begint gelijk buiten, wat je meteen in de juiste sfeer trekt en ook wordt het verhaal (en ons doel!) gelijk duidelijk. Na deze introductie begonnen we aan onze missie. De eigenaren hebben ontzettend mooi gebruik gemaakt van de locatie zelf, waardoor je je echt waant op het terrein van de Baron. Qua thema wanen we ons dus op een 'chique' locatie en ik vind dat dit in thematisering en decoratie goed is terug gebracht. Leuk dat je echt gebruik maakt van de oude paardenstal om zo maar een voorbeeld te noemen. Dit soort dingen maken of breken voor mij een escape room.

De balans in de puzzels is prima, soms zijn ze moeilijk, soms makkelijk en ook het type puzzels is lekker verschillend; I like! De kamer is wel lineair, wat betekent dat je niet altijd allemaal iets te doen hebt, mocht je met een grote(re) groep komen. Gelukkig hadden wij hier geen last van, aangezien we met 2 personen speelden. Ik kan je vertellen; deze kamer is doorwerken met 2 personen!

We zijn net op het nippertje uit de kamer gekomen en daarom mochten wij toe te treden tot het elite genootschap van de Baron. Of ik hier blij mee moet zijn, weet ik niet, maar ik heb absoluut genoten van de weg hier naartoe ;)

Nadat we klaar waren, konden we even op adem komen en hebben we gezellig na kunnen kletsen. Uitkijkend naar ons nieuwe avontuur wat niet veel later plaats zou vinden, waren we nog helemaal in de wolken van deze leuke escape room. Echt even een uurtje klassiek/ouderwets ontsnappen.

Mocht je deze kamer gaan /willen spelen, heb ik nog een paar tips voor je:
- Ik zou deze kamer met 3 tot 4 personen spelen, aangezien de kamer lineair is, maar er zijn wel veel puzzels!
- Speel deze kamer als je houdt van puzzelen en klassiek escapen, dit is geen locatie die nieuwe technische snufjes gebruiken.
- Deze eigenaren zijn super leuk, enthousiast, lief en hebben passie voor wat ze doen, dus houdt wat ruimte in je agenda om nog na te kletsen met ze!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Introfilmpje voelde een beetje amateuristisch

  Caro

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 02 april 2023

Deze kamer is een feest(varken!)

Ik ga het zeggen, dit is mijn favoriete escape room ooit!

Nadat we Het Geheim van Baron Beeckman hadden gespeeld, waren we helemaal klaar voor deze kamer. We waren natuurlijk net lid geworden van het genootschap en daarom durfde de Baron het wel aan om ons naar het huisje te sturen van zijn tuin- en klusjesman Valère. Hij zou namelijk een schat verborgen hebben in zijn huis. De Baron stuurt alleen de meest intelligente leden uit zijn genootschap om een kijkje te gaan nemen in het huisje van Valère. De link die hiermee tussen de twee kamers wordt gelegd is erg leuk en logisch gevonden, maar daarmee is het eigenlijk ook wel echt een pré om eerst Het Geheim van Baron Beeckman te spelen en daarna pas Het Testament.

Op het moment dat je het huisje binnenstapt waan je je in een kleine oude boerderij. Later vertelden de eigenaren dat ze dit later pas hadden gebouwd om een tweede kamer in te kunnen bouwen, maar als ze ons hadden verteld dat dit er al 100 jaar stond, had ik het ook geloofd. Zo authentiek en realistisch heeft een kamer voor mij nog niet eerder aangevoeld. Complimenten hiervoor!

De puzzels doen hier niets aan onder, wauw! Zo gaaf dat alles zo goed in thema is en blijft, gedurende de hele kamer. De puzzels zijn stuk voor stuk leuk, uitdagend, origineel, verrassend en bovenal mechanisch. Het feit dat alle puzzels mechanisch zijn versterkt het verhaal alleen maar. Nergens in de hele kamer (oké, oké op de camera's na!) is er iets van techniek (computers, arduinos, RFID etc.) te bekennen. Ik ben zelf op een boerderij opgegroeid en het voelde echt alsof ik bij mijn grootouders binnen stond. Super gaaf!

Dan even inhoudelijk over de puzzels; holy moly! Het zijn er veel. Van tevoren waren we al gewaarschuwd door de eigenaren dat dit een behoorlijke uitdaging werd met z'n tweeën. De kamer is vrij lineair, maar af en toe zijn er een paar parallele puzzels. De puzzels blijven me oprecht keer op keer verbazen en er zijn zelfs puzzels die ik nog nooit heb gezien. Echt heel tof gedaan!

Ik weet niet hoe, maar met nog 2 minuten op de klok hebben we het gehaald. Ik ben nog nooit met zo'n euforisch gevoel uit een kamer gekomen. Alles klopte wat ons betreft. Ja wat kan ik nog meer over deze kamer en locatie zeggen dan dat dit geweldig is. Mijn hart is gestolen door de geweldige eigenaren en deze fantastische kamer. Ik zou willen dat elke kamer zo was!

Beste eigenaren van Escaperoom Baron Beeckman, bedankt voor het maken van deze kamer. Nee... Het is meer dan dat, het is een echte ervaring. Een ervaring die ik iedereen gun, dus ga deze kamer spelen.

Bedankt voor jullie enthousiasme, het gezellige napraten en alle tips voor kamers in België. Wie weet (en hopelijk!) tot ooit.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  88:08 min

  fembulCaro

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 02 april 2023

Fantastisch!

Nadat wij een paar weken geleden met z'n tweeën de conciërge hadden gespeeld, kwamen we nu om met z'n drieën kamer 237 te spelen.

Het ontvangst: waar ik vorige keer een gevoel van haast kreeg, was dit dit keer alles behalve het geval. We werden netjes ingecheckt en konden vrij snel beginnen aan de kamer. Gewoon een hartelijk, vriendelijk ontvangst. Precies zoals het hoort.

Kamer: WAUW! Ik vond dit een van de gaafste kamers die ik ooit heb gespeeld. De puzzels, thematiek en de flow van de kamer was perfect. Ik had zoveel momenten die indruk op me maakte tijdens het spelen, maar ook tijdens het napraten. Echt heel gaaf!

Als ik een kamer zou aanraden om te spelen, zou het zeker deze zijn. Speel dit pareltje!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:03 min


 • Alles!
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

  kamer237

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Geplaatst op: 20 maart 2023

Prima kamer voor de beginnende escaper

Om te beginnen een prima kamer als je nog niet zoveel escape rooms hebt gespeeld, maar als je al wat meer hebt gespeeld, gaat deze kamer niks speciaals zijn.

Het onthaal vond ik zelf niet ontzettend prettig. We stonden voor een deur die op slot was, opzich geen probleem, maar toen deze open ging werden we niet echt (warm) welkom geheten? Er werd meteen gevraagd welke kamer we kwamen spelen en waar de toiletten waren, zonder überhaupt 'hallo' te zeggen. Er werd niet gevraagd of we al vaker gespeeld hadden en we konden onze spullen wegleggen in de kluisjes. Binnen mochten we naar het verhaal luisteren en succes ermee. Het voelde een beetje apart, alsof we niet helemaal welkom waren. Na afloop hebben we nog een drankje gedaan, terwijl onze gamemaster de kamer ging resetten. Wel vriendelijk en netjes dat het eerste drankje op het huis was.

De kamer is wat mij betreft toe aan een opknapbeurt, je merkt wel dat het een wat oudere kamer is, maar hij ziet er verder wel gewoon prima uit; echt een schattig jaren '70 kantoortje. Er zijn behoorlijk wat sloten in de kamer en daarmee is het dan ook een vrij lineaire kamer (tenzij je net als wij sommige puzzels per ongeluk goed oplost). We hebben wel lekker gepuzzeld en er is genoeg te doen in de kamer. Wij zouden deze kamer eigenlijk met 2 personen spelen, maar ik ben toch blij dat de derde persoon alsnog mee is gegaan, want er zijn behoorlijk wat puzzels die je moet oplossen. Het verhaal is opzich wel leuk, maar wederom niet mega bijzonder. Wat ik wel erg leuk vond aan deze kamer is dat je écht moet samenwerken. De variatie in puzzels is ook goed; er zit voor ieder wat wils in en sommige puzzels zijn wat uitdagender dan andere, maar de combinatie hiervan was goed.
Wat ik wel jammer vond, was het hintsysteem (er wordt een briefje onder de deur geschoven) en het muziekje dat gewoon constant hetzelfde is en zichzelf herhaalt. Daar kan meer mee worden gedaan!

Mijn review lijkt misschien wat negatief, maar uiteindelijk hebben wij wel een leuke avond gehad en ook al was het niet de moeilijkste, meest bijzondere of gaafste escape room die we hebben gedaan, het was wel prima en qua prijs is deze escape room ook wat ik ervan had verwacht.

Mijn conclusie: speel deze kamer als je een beginnende escaper bent of wanneer je een keer een uitdaging met 2 personen zoekt dan lijkt deze kamer me ook wel leuk. Zou ik deze kamer persé aanraden? Mwah, woon of ben je in de buurt en heb je zin in een escape room is het wel leuk om 'm te doen, maar verwacht er gewoon niet al te veel van. Wel een leuke beloning als je binnen 60 minuten ontsnapt!

Oh ja, tipje: neem iemand mee met ruimtelijk inzicht hihi.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  62:53 min


 • Goede prijs
 • Logica
 • Variatie in puzzels
 • Service vond ik tegenval
 • Heeft onderhoud nodig
 • Niet echt origineel in puzzels en verhaal

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 20 maart 2023

Puur genieten

Wat ontzettend leuk dat deze kamer speciaal voor 2 personen is gemaakt, wij spelen (vrijwel) altijd met 2 personen en het voelde echt als een cadeautje.

Het onthaal was prima. Parkeerplaats voor de deur is altijd fijn. Netjes welkom geheten door het personeel, maar het voelde wel ietwat gehaast, ook al waren we ruim op tijd. Misschien lag het aan het tijdslot dat we hadden gekozen, maar afgaande op de recencies van deze locatie had ik zelf een iets hogere verwachting van het onthaal. Na afloop hebben we nog een drankje gedaan en was onze gamemaster uiterst vriendelijk en hebben we nog wat nagekletst over ander escape rooms, dus uiteindelijk toch met een goed gevoel wat betreft service weggegaan. Alleen de foto vergeten, dat was wel jammer.

De kamer is wat mij betreft perfect. We hebben super lekker gepuzzeld, het verhaal klopt tot in perfectie en de aankleding en sfeer zijn goed uitgewerkt en de afwerking is tot in de puntjes verzorgd. De kamer bevat een grote variatie aan puzzels die je uitdagen op verschillende vlakken en waar een goede samenwerking voor vereist is, maar tegelijkertijd moet je ook individueel veel aan de slag. De afwisseling en het gemak waneer je aanvoelt of je moet samenwerken of juist individueel aan de slag moet gaan, vond ik het allertofste aan deze kamer! Voor ons was de 'flow' van deze kamer echt uniek. Ook het hintsysteem is tof, de geluidseffecten en het steeds sneller gaande muziekje zijn irritant, maar op een positieve manier; ze dragen daadwerkelijk bij aan het gevoel van de kamer en het verhaal.

Ik ben zo ontzettend enthousiast over deze kamer. Tijdens het spelen ontrafel je steeds meer het verhaal, de kamer bevat veel en afwisselende puzzels op ieder vlak en de afwerking, aankleding en sfeer kloppen gewoon. Als je besluit te solliciteren voor de functie van de congiërge wordt je uitgedaagd en dat maakte deze escape room gewoon compleet.

Mijn conclusie: speel deze kamer absoluut als je vaak met 2 personen speelt. Zou ik deze kamer aanraden als eerste kamer? Nee, daarvoor is de congiërge simpelweg te gaaf en het zou zonde zijn als je door gebrek aan ervaring niet alles meekrijgt van deze kamer. Met twee personen spelen, kan het ooit best moeilijk zijn en wat ervaring kan helpen, maar ook als je deze kamer niet haalt, heb je een geweldige tijd hoor ;)

Echt pluspunten voor het feit dat deze kamer speciaal voor 2 personen is gebouwd, dan weet je dat men een passie heeft voor het vak en dat straalt ervan af bij de congiërge.

Ga deze kamer spelen mensen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  71:23 min


 • Alles wat fantastisch!
 • Onthaal voelde wat gehaast, maar napraten was top

 

Laad meer reviews

0 reviews