Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Drdee

Escaper

Offline

Omschrijving


Ik ben Dee en ik vorm samen met mijn vriend een enthousiast escapersduo. We spelen graag met z’n tweeën, in eerste instantie omdat we geen vrienden hadden die even fanatiek waren als wij maar daarna zijn we het eigenlijk ook gewoon heel leuk gaan vinden om met twee te spelen. Het is heel hard werken maar je krijgt altijd alle spelelementen mee en dat vind ik supertof. We gaan graag op city trip in Europa en combineren dan de hobby van escapen met een weekendje weg. 


Lid sinds

17-09-2022

Locatie

Tilburg

Statistieken

Escaperooms

36 reviews

36 kamers gespeeld

80.6% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


36 reviews

Breaking Bad Blue Lab

Endorphin Games
Geplaatst op: 26 februari 2023

Breaking bad in een mini-lab

We kwamen iets te vroeg aan bij Endorphin Games, en een nors pratende jongeman in labjas opende de deur—deel van de act, dachten wij. Na een paar dingen bij ons gecheckt te hebben gebaarde hij ons snel de kamer in. Het was de bedoeling dat we meth zouden maken, en blijkbaar wel nu!

Toen we het lab binnenkwamen was het donker en stond er groot licht op alarm te knipperen. Ai—daar hadden ze niet voor gewaarschuwd en ik kan daar niet tegen, dus mijn vriend probeerde snel een manier te zoeken om de eerste taak te voltooien en het licht aan te krijgen terwijl ik naar de host riep of hij een clue over het licht kon geven. Die boodschap kwam niet goed door blijkbaar want de hint liet erg lang op zich wachten, maar uiteindelijk kregen we het licht aan en kon ik even uitpuffen.

Dat was dus niet zo’n lekker begin en hoewel ik me door het gebeuren wat zeeziek voelde, probeerden we toch te hergroeperen en met frisse moed verder te gaan met de kamer. Het is geen grote ruimte maar de aankleding is strak, en er sprongen direct allemaal interessante en uitnodigende dingen in het oog. Zó veel dat we aan het begin even moeite hadden om ons te oriënteren, maar toen we eenmaal bezig waren kregen we ook wel een lekkere flow te pakken.

Dat was natuurlijk vooral ook dankzij een flinke hoeveelheid leuke en gevarieerde puzzels. De puzzels zijn hier zeker niet de cliché lab-kamer puzzels, maar van allerlei soorten en maten en er zitten ook een paar leuke uit-de-doos-denken momentjes bij. We hebben op 1 of 2 momenten nog een hint nodig gehad om het tempo vast te houden—er zijn wel veel puzzels, net te doen met twee personen maar je moet wel doorwerken. Tot mijn frustratie was er nog een gedeelte met knipperende verlichting, maar gelukkig was er maar één persoon nodig voor die taak.

Met nog een paar seconden op de klok wisten we uiteindelijk uit de kamer te ontsnappen. De jongeman was even nors als eerder; dat bleek dus geen deel van zijn rol te zijn… Wel jammer, geen leuke napraat dus.

Al met al vonden we dit overwegend een toffe kamer. Hoewel vrij klein (ik zou eigenlijk niet met meer dan 3, 4 absolute max) spelen waren het leuke en gevarieerde puzzels en zat de boel goed in elkaar.

Twee minpuntjes. Ten eerste was de host gewoon echt niet aardig, en dat is nooit leuk. Ten tweede waren de knipperende lichten echt naar. Dat hebben wellicht niet superveel mensen last van, maar toch vind ik dat je even een heads-up op je site moet plaatsen. Weet in ieder geval dat dit onderdeel van het spel is als je deze kamer gaat doen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 5.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke aankleding
 • Toffe puzzels
 • Lekkere gameflow
 • Onaardige host
 • Heftige lichteffecten

 

Al Capone’s Secret Bar

3 KEY Rooms
Geplaatst op: 26 februari 2023

Mooie kamer met lekker veel puzzels

Capone’s room zit op de bovenverdieping van een gebouw in het centrum, dus is makkelijk te bereiken. We werden heel vriendelijk ontvangen door een host die goed Engels sprak, en na een beknopte intro werden we de kamer ingelaten.

De kamer ziet er mooi uit; denk bar ergens in de jaren 20, veel hout en een klein podium met wat instrumenten. (Voor een speakeasy-setting tijdens de drooglegging is het opvallend dat er op de planken gewoon drankflessen in het zicht staan, maar allez) Ook de aankleding in de verdere ruimtes is prima, en ze zijn er door de opbouw van de ruimtes goed in geslaagd om je een tof gevoel van ontdekking te geven.

De puzzels zijn leuk en gevarieerd! Er zijn veel verschillende taken, die allemaal niet te moeilijk zijn en elkaar goed opvolgen. Perfect voor een team van twee; met meer zal het aan de makkelijke kant zijn. We kwamen grotendeels in een lekker tempo zonder hints door de kamer, alleen met twee zoektaken hadden we een tip nodig (daar zou het dan weer handig zijn om meer spelers te hebben). Sterker nog: bij één van de dingen die we niet konden vinden gaf de host achteraf toe dat zijn collega het zo goed had verstopt dat hij het zelf ook niet wist waar het was… Gelukkig konden we ook zonder, maar helemaal top was het niet :) De taak helemaal aan het eind sprong er nog uit; die was heel leuk gevonden en ook om uit te voeren.

Al met al vonden we dit een geslaagde kamer met een leuke en gevarieerde set aan puzzels! Zeker een aanrader.

Als ik de eigenaar een tip zou mogen geven zou het wel zijn om de plaatjes van blote vrouwen en de pot bier die je (ook overdag) aan het begin van het spel voorgezet krijgt te heroverwegen. Dat eerste is gewoon onnodig en het drankje voor tijdens het spelen is leuk bedacht, maar doe dan ook een alcoholvrije optie!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Gevarieerde puzzels
 • Goeie flow
 • Aardige host
 • Paar zoektaken wel erg uitdagend
 • Stukje smakeloze aankleding

 

The Secret of Kryptos.

Myst Entertainment
Geplaatst op: 25 februari 2023

Strakke kamer met pittige puzzels

Deze kamer ligt iets verder uit het centrum van Sofia, half uurtje lopen voor ons dus nog steeds prima. We werden vriendelijk welkom geheten door onze host en er was nog tijd voor een toiletbezoek en glaasje water. Daarna legde ze ons het achtergrondverhaal uit (lang verhaal, korte versie: je moet een geheime boodschap ontdekken) en nadat we drie termen uit ons hoofd geleerd hadden mochten we de kamer in.

De kamer is strak aangekleed en ziet er—op een minimalistische manier—aantrekkelijk uit. Er speelt een muziekje dat vond ik niet helemaal in de setting past maar je kunt gelukkig zelf het volume bedienen. Verder is er in de kamer niet veel in termen van objecten, dus je weet dat je heel goed moet zoeken om puzzels op te lossen (of ze überhaupt maar te vinden..).

De puzzels zelf zijn aan de pittige kant, je krijgt héél weinig houvast in het onderzoeken wat bij wat hoort en hoe je onderdelen functioneel kunt maken. Niet in de zin dat de logica echt miste; achteraf had je steeds wel zoiets van “ahhh moest dat zo”. Alleen was het in veel gevallen wel zo dat drie andere manieren ook even logisch waren geweest—en dat maakte de kamer wel heel pittig, en op een of twee punten ook wat frustrerend. Maar omdat het niet enorm veel puzzels zijn, denk ik dat het met een team van 3 (max 4) ook wel leuk kan zijn—als je weet dat je heel goed moet kijken en uit de doos denken.

Wij zijn uiteindelijk met een paar hints wel ontsnapt, maar hadden wel net wat te weinig puzzels snel en soepel opgelost om er echt van te kunnen genieten. En wat ook een beetje gek was: de geheime boodschap van het begin, die bleef voor ons nogal in de lucht hangen.

Al met al dus een gemengde ervaring: op zich een mooie kamer met kloppende puzzels, maar net wat te gezocht om er (tenminste met een team van 2) soepeltjes doorheen te gaan.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Aardige host
 • Uitdagende puzzels
 • Weinig houvast
 • Geen narratieve ontknoping

 

Atlantis

Teorama Rooms
Geplaatst op: 24 februari 2023

Golden oldie met tomb raider vibe

Dit was onze eerste escape room in Sofia dus we waren erg benieuwd naar het soort van kamers dat ze hier maken. In de mail stond dat je niet te vroeg moest komen dus we verwachtten al een ontvangst in thema—en werden niet teleurgesteld. Houd er wel rekening mee dat je het liefst met een lege blaas aankomt; ik denk dat je nog wel naar het toilet kan, maar je onderbreekt wel een beetje de ervaring dus als enigszins mogelijk zou ik plassen voor je vertrekt ;)

Na een iets te lange intro over van alles met Poseidon, Zeus en de onverbeterlijke menselijke soort kregen we een boekje in handen en werden we de kamer ingestuurd. Aankleding is leuk en duidelijk met liefde en creativiteit gedaan, dus we kregen direct positieve vibes. We waren wel gelijk even in de war door het boekje—en of de clues nu in de kamer gezocht moesten worden of in het schrift. Daardoor gaf de host een hint en gingen we verder, en kwamen er daarna zelf prima uit.

De ruimtes zijn simpel qua aankleding (veel papier-maché) maar sfeervol genoeg. Hoewel het thema “verzonken stad” was en het verhaal iets met de vier elementen van doen had, associeerde ik de kamer vooral met een tomb raider/Indiana Jones-achtige setting—en dat is altijd leuk. De puzzels zijn tof en gevarieerd, en hebben vooral met zoeken en (fysieke) behendigheid van doen. Wij gaan daar wel lekker op dus vlogen rap door de kamer—als je meer van abstracte logica en rekenpyzzels houdt is dit misschien minder de kamer voor jou.

Dat gedoe met dat boekje bleef toch wel een mindere kant van de kamer—je volgt toch minder de clues en intuïtieve flow van de kamer zelf en bovendien zijn de geschreven instructies zo obscuur dat we soms twijfelden of we iets al hadden gedaan. Los daarvan hadden we weinig op de kamer aan te merken—misschien was het element vuur wel heel, ehhh, prominent aanwezig om maar te zeggen; maar we hadden zelf niet het gevoel dat het onveilig was. Wij hadden trouwens niet de ervaring dat de kamer achterstallig onderhoud had; het is niet heel strak allemaal maar dat heeft wel z’n eigen charme, en dit is juist zo’n wat oudere kamer die vind ik de tand des tijds goed doorstaat.

Al met al hebben we ons dus prima vermaakt in deze kamer! Niks high-tech of fancy maar leuke sfeer en creatieve puzzels. En top met een team van 2 (ik zou ook niet met meer dan 3 of max 4 spelen).


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Lekker veel behendigheidstaken
 • Goeie flow
 • Dat stomme boekje

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 4 februari 2023

Toffe sollicitatie bij een vreselijke manager

Toen we aankwamen bij kamer 237 werden we heel aardig en in thema ontvangen. Vanaf het moment dat je binnenstapt waan je je echt in een hotel, en door de manier waarop de ruimte gebouwd is kreeg ik ontzettende zin om de deuren open te trekken en de boel eens uitgebreid te verkennen. Wij werden natuurlijk verwacht bij het kantoor van de manager om een sollicitatiegesprek voor de positie van concierge te voeren, en gingen na wat waarschuwende woorden van onze gastvrouw naar binnen.

De eerste ruimte is niet groot, maar er is wel veel qua items en informatie. Voor beginnende escapers is het daarmee wellicht een lastig begin omdat de hoeveelheid informatie het uitdagend maakt je te oriënteren. Met wat meer ervaring op zak is dat natuurlijk juist leuk, en we hadden snel door aan welke draadjes je kon gaan trekken. Toch waren we in het eerste kwartier nog wel een beetje op zoek naar hoe de kamer gespeeld wilde worden, en hebben we ook een paar hints gekregen--die we achteraf gezien de tijd misschien niet echt nodig hadden gehad, maar die voor onze game flow wel goed was dus we waren de host er dankbaar voor. Ook omdat het hintsysteem hier wel echt heel leuk is en wat extra spanning toevoegt aan de spelervaring.

Nadat we een beetje door hadden hoe de kamer werkte gingen we met een flink tempo door de puzzels heen. Ik vond ze overwegend leuk en gevarieerd. Niet heel ingewikkeld of high-tech (de kamer bestaat natuurlijk al een tijdje) maar ik hou wel van klassieke kamers en hier waren de puzzels gewoon goed uitgevoerd. Sommige draaiden op communicatie en samenwerking en dat is ook altijd leuk. Wat in onze spelervaring een beetje scheef voelde was dat we de pittiger puzzels aan het begin hadden zitten en in het latere deel echt door de kamer heel vlogen. Het eerste kwartier had ik dus het idee dat we écht gas moesten gaan geven om binnen de tijd te ontsnappen, maar daarna gingen we zo snel dat we redelijk wat tijd over hadden. Voor mijn gevoel was dat niet volledig in balans--maar tegelijkertijd is het natuurlijk heel persoonlijk wat je moeilijk of makkelijk afgaat, dus ik kan me ook zo voorstellen dat dit voor anderen anders is. Het verhaal was leuk (hoewel weinig verrassend), al zat er een mooi narratief effect richting het eind.

Al met al vond ik dit een leuke klassieke escape room met solide puzzels, die door het hintsysteem en de geluidseffecten (en een leuk narratief effect) een mooie totaalervaring boden. We komen zeker eens terug voor de andere kamers! Maar in welke zin was het nu een echte tweepersoonskamer? Misschien in de zin dat je met meer dan twee elkaar in de weg zou lopen. Mijn vriend en ik spelen altijd met twee en vonden de spelervaring niet wezenlijk anders dan bij andere kamers die speelbaar zijn als duo.

PS: er staan op escape talk wat opmerkingen over de prijs, en ik snap wel dat als je gewend bent om kamers met 6 spelers te doen je staat te kijken van 40 euro pp. Wij vinden de prijs heel redelijk--meestal betalen we als duo veel meer, ook voor kamers die niet super bijzonder zijn! Dus dat is toch ook maar relatief :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Toffe host
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Goeie flow
 • Diversiteit van de puzzels

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 23 november 2022

Magisch avontuur in Waalwijk

Wij wonen in Tilburg, dus hadden de luxe om na een gewone werkdag in de auto te kunnen springen om rond kwart over vijf bij Epic Escape in Waalwijk op de stoep te staan. We werden superhartelijk ontvangen en na een babbeltje met de host begon ons avontuur.

Ja, en dan zit je er gelijk in :) Begin van de kamer is echt heel leuk gedaan, en de manier waarop het narratief in de kamer is verwerkt is top! We vlogen door de eerste ruimte heen en omdat de opbouw zo effectief is heb je dan ook heel veel zin om verder te ontdekken wat er is gebeurd met die rare meneer Furore.

De aankleding daarna is supertof, je kijkt je ogen uit en de spullen in de kamer verleiden je om verder te onderzoeken wat er allemaal is. En datzelfde geldt voor het hintsysteem, echt waanzinnig leuk gedaan. Het narratief wordt stapje bij beetje verder onthuld, en hoewel wij het in-game niet in alle nuances zo hebben ervaren als de bouwers het bedoeld hadden, was het mooi om zo steeds verder te komen in het verhaal.

De puzzels zijn voor het overgrote deel klassieke escape room puzzels, en overwegend succesvol uitgevoerd. Ze zijn helemaal in thema en dat maakt ze leuk om te spelen. Met name bij één van de grotere puzzels in het midden van het spel heb ik me erg vermaakt, de fysieke interactie met de kamer was daar echt super en de taak was erg tof om te doen.

Maar wat de kamer misschien nog wel het speciaalste maakt is de liefde en passie die er vanaf spat. Die zit in de ontvangst en de nababbel, maar is ook de rode draad door de hele kamer heen. Álles, van de archiefstukken tot de speciaal gecomponeerde muziek tot de rariteiten tot de transities tussen de ruimtes, álles straalt uit met hoeveel zorg en enthousiasme de kamer en is gebouwd. En dat maakt hem ontzettend sympathiek en onweerstaanbaar.

Is er dan helemaal niets op aan te merken? Tuurlijk wel. Sommige puzzels duurden wat lang, ook nadat je door had hoe tot een oplossing te komen was je nog tien minuten aan het prutsen met de uitvoering. Ook had de connectie tussen puzzels en narratief soms wat scherper gekund.

Maar dat zijn wel details. Wij vonden dit een heerlijke kamer die met zoveel liefde en passie is gemaakt dat je hem niet mag missen!

Met twee spelers is hij trouwens pittig maar goed te doen. We waren net twee minuten over de tijd heen, maar als we hem niet na een werkdag maar fris en fruitig hadden gespeeld hadden we hem zeker binnen de tijd gehaald. Dus mocht je je afvragen of het te doen is met een duo zou zeggen go for it!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Prachtige aankleding
 • Zeer uitgebreid uitgewerkt narratief
 • Enthousiaste hosts
 • Gebouwd met veel passie

 

The Box

The Box
Geplaatst op: 1 november 2022

Toffe kamer met creatieve puzzels

Ik had van tevoren even contact gehad met de eigenaar omdat we met z’n tweeen wilden spelen en ze dat eigenlijk afraden, omdat de kamer zo gebouwd is dat de verschillende lijnen naast elkaar worden uitgerold en dat moeilijk is met twee. Maar we mochten hem toch spelen en daar waren we heel blij mee! Zeer toffe kamer waar we heerlijk hebben zitten puzzelen en met supergoeie energie uitkwamen.

De kamer igoed in thema, en ik vond de manier waarop we in de kamer werden geïntroduceerd heel grappig. We gingen rap van start en vonden na een beetje zoeken hoe de kamer gespeeld wilde worden. De puzzels hadden een heel prettige flow en we gingen lekker door de kamer heen. De fysieke interactie met de kamer was top, en veel puzzels waren heel bevredigend om op te lossen. Ook al waren we met z’n tweeen, gingen we natuurlijk toch proberen beide verhaallijnen uit te spelen—gelukkig lukte dat ook! En aan het eind kwamen het achterliggende narratief ook mooi tot een einde.

Nadat we succesvol waren ontsnapt hebben we nog plezierig nagepraat met de host. Heel leuk om wat meer te horen over hoe de kamer was gebouwd, en respect voor de eigenaar! Knap hoe hij zelf alles in elkaar heeft gezet. Bonuspunten voor het delen van de stats trouwens—heel leuk om zo terug te zien hoe snel we de puzzles oplosten en hoe dat dit verhield tot de gemiddelde tijden.

En als je je nog afvraagt of deze kamer te spelen is met twee personen: jazeker wel! Als je een beetje ervaring hebt kom je er als duo zeker uit.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fantastische host
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Verhaal

 

White Mission

Gozsdu Mission
Geplaatst op: 11 november 2022

IQ test in de Ikea

Ik had best hoge verwachtingen van deze kamer omdat er op verschillende Engelstalige review websites hoge scores voor gegeven waren, dus we kwamen met veel goede zin aan op de locatie. Het is middenin het Joods district dus heel makkelijk bereikbaar te voet.

We werden aardig ontvangen door de host en snel de kamer ingelaten. De afwerking viel me een beetje tegen. Het is weliswaar erg leeg en erg wit (zoals ze aankondigen), maar ik vond het vooral heel heel erg Ikea. Dat had natuurlijk ook wel zo z’n eigen sfeertje maar verwacht geen imponerend minimalisme hier. Het kan natuurlijk ook zijn dat de tand des tijds hier z’n sporen heeft achtergelaten.

We gingen rap van start. Als je bekend bent met Ikeakastjes is het wel geinig om je door de ruimte te werken. Ik was niet onverdeeld positief over de puzzels. Los van een paar uitschieters, zijn het eigenlijk allemaal abstracte puzzels—dus dingen waarvoor het niet uitmaakt of je achter de computer zit of in een escape room bent. Mijn maatje vond dat wel leuk maar ik hou juist van een goede balans tussen logica/wiskunde/associatieve puzzels en de fysieke interactie met zo’n kamer. Ik miste daardoor de intuïtieve flow in de taken en speelde daardoor ook niet bepaald op mijn best ;)

Aan het eind stonden we een beetje onder tijdsdruk maar het leek erop dat we het wel zouden redden. Maar er was nog één puzzel die we hadden laten liggen. Ik HAAT dit soort puzzels en mijn maatje ook. Dus toen zaten we vast. We hebben de kamer wel uitgespeeld maar hadden wel een hint nodig en wat extra tijd—die de aardige host ons gaf.

Al met al: dit is zo’n gevalletje van love it or hate it. Het concept van een lege kamer zonder verhaal is wel aantrekkelijk, sowieso weer eens iets anders. Maar qua puzzels hangt het af van je voorkeuren. Als je prutsen met abstracte puzzels leuk vindt dan zal je wel van de kamer genieten. Als je vooral lekker gaat op intuïtieve puzzels die geïntegreerd zijn in de kamer is dit misschien minder je ding. Ik behoor duidelijk tot de laatste groep mensen, en heb deze kamer daardoor toch vooral ervaren alsof ik een IQ test in de IKEA moest doen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Originele kamer
 • Apart sfeertje
 • Aardige host
 • Erg IKEA
 • Beetje verouderd
 • Uniforme abstracte puzzels

 

House of Escobar

Aroom
Geplaatst op: 4 november 2022

Coole kamer complete puzzels

Deze kamer staat ingedeeld bij Locked, maar dat klopt maar half: hij hoort bij AROOM, en hoewel dat zusterbedrijfjes zijn zit AROOM (en dus House of Escobar) op andere locatie dan Locked. Ze liggen slechts een paar minuten van elkaar vandaan maar het is toch lullig als je voor de verkeerde deur staat dus let op.

Dit was de tweede van drie kamers die we deze ochtend bij AROOM speelden, en omdat we bij de eerste (Metro) erg hadden genoten stonden we te trappelen om aan de tweede te beginnen. We hadden ook het geluk om de erg enthousiaste host bij alle drie de kamers te mogen houden (Leo, schat van een jongen) dus we wisten ook dat we qua begeleiding in goede handen zouden zijn.

Toen we de kamer inkwamen zaten we snel in een Zuid-Amerikaans sfeertje; ze hebben hier een huis en straatje nagebouwd en leuk aangekleed, en met een (op goed volume afgesteld) muziekje erbij werden we goed meegenomen in de setting. Het décor blijft ook leuk in de verschillende ruimtes die je ontdekt; het is niet super spectaculair maar wel aantrekkelijk en nodigt uit om goed te verkennen.

Wat de kamer echt draagt zijn de puzzels, die een slagje moeilijker zijn dan bij Metro en Ghost Castle maar ook in zekere zin volwaardiger. Wat ik vooral heel sterk vond is de manier waarop zoeken & observeren was geïntegreerd in de puzzels. Bijna alle puzzels vragen, naast logisch of associatief denken, dat je heel goed om je heen kijkt naar de dingen die je tegenkomt/bent tegengekomen in de kamer. Ik vind het sowieso altijd leuk als goed om je heen kijken in een escape room wordt beloond, maar omdat het hier ook nog zinnig was in de context van het verhaal van de kamer werkte het extra goed.

Omdat we maar met z'n tweeën waren, betekende die nadruk op goed zoeken en kijken wel dat we bij één puzzel er echt niet uitkwamen--ik bleef maar aannemen dat we het antwoord toch moesten kunnen bedenken, maar het bleek dat we het moesten zíen. Gelukkig greep host Leo daar tijdig in zodat we niet te lang aan het worstelen waren. Los van deze kleine bijsturing en een hint die we helemaal aan het begin nodig hadden, gingen we verder zonder assistentie en in een heerlijke flow door de kamer. Aan het eind van ons avontuur kon de host ons als een tevreden stel gamers weer uit de kamer ophalen.

Samengevat vonden wij dit een superleuke kamer! Leuk, vrolijk décor met prettig uitdagende en complete puzzels, nog extra aangezet door een simpel doch doeltreffend verhaal. Staat in mijn lijstje van topkamers in Boedapest!

Bij wijze van PS: door het belang van goed zoeken & observeren is deze kamer misschien wat minder geschikt voor beginnende escapers (of voor mensen die houden van hersenkrakers maar gewoon niet zo'n zin hebben om heel veel aandacht te besteden aan de ruimte).


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vrolijk décor
 • Leuk uitdagende puzzels
 • Fijne zoekchallenges
 • Moeilijkheidsgraad
 • Simpel maar effectief verhaal
 • Superhost

 

Cube

Mystique Room
Geplaatst op: 1 november 2022

Mooi decor maar verder vrij generieke kamer

Er is dus iemand geweest die dacht “hey, Cube dat was een van toffe film! Laten we daar een escape room op baseren. En die laten we dan beginnen in… een LABORATORIUM dat níets met zo’n kubus te maken heeft”.

Dat was zo’n beetje mijn eerste vijf minuten in de kamer—die dus niet in een kubus maar om onbegrijpelijke redenen in een lab begint. Het lab ziet er verder prima uit hoor (de mensen achter Mystique hebben geld), maar dat slaat natuurlijk nergens op. Je komt uiteindelijk wel in zo’n toffe kubus, en die werkt natuurlijk dus ook heel goed als escape room setting. Maar de logica is ver te zoeken en de kamers lijken willekeurig aan elkaar geplakt te zijn.

De puzzels zijn okee maar niets bijzonders. Ik vond er één—niet toevallig in de kubus—zeer geslaagd, maar één goede puzzel is niet genoeg om indruk te maken en de rest was weinig geinspireerd.

Dus: middelmatige kamer die om onbegrijpelijke redenen het fantastische idee om een kamer op de film Cube te baseren maar halfbakken doorvoert. Ik zou hem overslaan, genoeg betere kamers in Boedapest!

De host was trouwens dit bezoek aan Mystique wel aardig, dat heb ik daar ook wel anders meegemaakt…


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Coole kubus
 • Te weinig coole kubus!
 • Puzzels
 • Weinig origineel

 

The Submarine

Mystique Room
Geplaatst op: 8 november 2022

Zielloze kamer met matige puzzels

We speelden deze kamer in ons tweede bezoek aan Mystique Rooms. Hieraan voorafgaand hadden we Cube gespeeld (geen fantastische kamer) dus we hadden geen heel hoge verwachtingen. We hielden dezelfde host, die niet erg enthousiast was maar niet zo onvriendelijk als die bij ons vorige bezoek. Ze legde ons gewichtig uit dat de kamer volledig high-tech, vierde generatie enz enz was en twee verhaallijnen had. Wij zouden deel 1 spelen.

De aankleding van de kamer is een beetje sober. De andere kamers die we bij Mystique speelden waren qua decor wel indrukwekkend, deze viel nogal tegen. Erg klein en hoewel het inderdaad op een onderzeeër leek, was het weinig aantrekkelijk. Het verhaal was dun en niet erg betekenisvol in het licht van de puzzels.

Die puzzels zelf waren erg, erg matig. Ik heb toch meestal in een kamer wel tenminste één keer dat ik denk “hee, wat leuk!”. Hier had ik dat niet. Bovendien liepen we op een gegeven moment ergens vast en toen bleek het “high tech vierde generatie enz enz” hintsysteem totaal niet in staat om een fatsoenlijke hint te geven. Het vertelde ons van alles—veel teveel!—maar niet wat we nodig hadden. Uiteindelijk begon de host daardoor toch via de walkie talkie te praten en kwamen we erachter dat ze vergeten was om niet alleen een pen maar ook papier in een doosje te stoppen waardoor we geen kladpapier voor de berekening hadden. Dat kwam ze dus nog brengen en daarna hadden we—met papier en dus veel teveel hints die we helemaal niet hadden gewild—de puzzel snel opgelost.

Tegen die tijd waren we er ook klaar mee en wilden we de kamer snel afronden. Ik draaide nog wat om en toen bleek dat daar de clue op had gestaan die we nodig hadden gehad om de puzzel op te lossen. Daar was ik wel geïrriteerd over. Natuurlijk kan je een keer iets vergeten dus dat gedoe met kladpapier kan gebeuren. Maar onze host had dus gewoon echt niet opgelet, en daardoor niet alleen gemist dat we geen papier hadden maar ook dat we tijdens het zoeken een cruciaal item over het hoofd hadden gezien. Lekker dan.

O ja, en daar kwam nog bij dat je de puzzels van de tweede verhaallijn wel al kunt zien. Er zijn dus allemaal items in de kamer waarvan je weet dat het een puzzel is maar die je niet kunt doen. Frustrerend.

Samengevat vond ik alles bagger aan deze kamer. De puzzels waren matig, het verhaal zeer dun, de begeleiding slecht en zelfs het decor was zielloos. Ik raad hem niet aan!


4

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 4.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Weinig sfeer
 • Slechte begeleiding
 • Matige puzzels
 • Dun verhaal

 

Ghost Castle

Aroom
Geplaatst op: 4 november 2022

Schattige familiekamer met veel zoekopdrachten

Ghost Castle was de derde die we speelden bij AROOM, en we hadden wederom een erg leuke tijd.

Het is geïnspireerd door het bordspel Spookslot, dat ik me vaag herinner van toen ik jong was. Dus denk: mysterieus kasteel, niet eng maar griezelen voor kinderen (kraaien, bomen met ogen, geluid van een uil—dat soort spul). Het decor is niet zo mooi als bij Metro of House of Escobar maar nog steeds heel leuk gedaan en erg sfeervol.

De puzzels zijn niet moeilijk, maar gaan vooral om heel, heel goed zoeken en om je heen kijken. Ik vond dat leuk, en ook wel eens iets anders om een kamer te spelen waar de nadruk zo sterk op zoeken en observeren ligt. En dat maakt hem denk ik ook heel geschikt om met de hele familie te spelen.

De tijd was zo om, en grappig genoeg hadden wij hier meer hints en tijd nodig dan bij Metro of Escobar. Dat zal wel iets zeggen over onze zoekkunsten ;)

Maar leuke kamer met een fijn sfeertje dus! Geen must-play maar als je tijd zat hebt zou ik hem zeker meepakken. En als je een avontuur zoekt met de kids zou ik hem hoog op de lijst plaatsen.

Na de kamer hartelijk afscheid genomen van de jongen die ons de hele ochtend had begeleid. Zelden zo’n prettige host gehad!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke sfeer
 • Fijne host
 • Veel zoekopdrachten

 

Metro

Aroom
Geplaatst op: 4 november 2022

Overtuigend decor en leuke puzzels

We speelden Metro als eerste van drie kamers bij AROOM. Na gezellig welkom geheten te zijn door onze host en nog even wat water gedronken te hebben (het was 32 graden..) werden we de kamer ingeleid.

Ik was op slag verliefd op het decor. Zo leuk! Het is niet groot maar ontzettend knap gedaan, je waant je echt in een metrostation.

De puzzels zijn daar ook mooi in geïntegreerd. Ze bouwen een beetje op qua moeilijkheidsgraad maar worden niet echt lastig, zodoende is het denk ik ook een fijne kamer voor spelers zonder veel ervaring. Omdat ze heel mooi in het decor zijn verwerkt en er een goede flow in zit zijn ze tegelijkertijd ook leuk voor spelers met ervaring.

Als je al wat kamers achter de kiezen hebt zou ik hem alleen niet met een te grote groep doen. Wij hadden het zeer naar ons zin met twee spelers (en hadden aan 43 min genoeg), met drie ervaren spelers is hij denk ik ook heel leuk maar daarna loop je elkaar voor de voeten.

Nadat we de kamer hadden uitgespeeld nog heel hartelijk nagepraat met de host—en toen op naar de volgende (House of Escobar, staat hier geregistreerd bij zusterbedrijf Locked).


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontzettend tof decor
 • Goede puzzels
 • Lekkere flow
 • Fantastische host

 

Flux

Enigma
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Heerlijk lekkere industriële kamer

We hadden hier een jaar eerder Enigma Mission gespeeld en waren daar erg enthousiast over, dus we kwam met goede zin terug om Flux te gaan doen. De host ontving ons wederom heel aardig, en nadat we onze spullen hadden opgeborgen konden we naar de kamer.

En weer was het raak! Flux heeft een grote speelruimte, met puur functionele design. Niks geen fancy aankleding of ander gedoe. Je taak is simpel: je bent binnen maar je wilt naar buiten komen, en om dat te doen moet je een lock picking device opladen. Dat doe je door je een weg te banen door kamers met allerlei toffe machines en apparaten, kamers die dus niet echt van verdere aankleding zijn voorzien. Maar omdat het in een oud industrieel pand zit, heeft het dat ook helemaal niet nodig--althans dat vonden wij.

De puzzels bestaan ook allemaal uit een vorm van interactie met de ruimte, vooral met de eerdergenoemde machines en apparaten; iets aan het werk zetten, iets ergens in of juist ergens uit weten te krijgen, dingen met elkaar verbinden, enz. Ik ga daar echt heel lekker op en had het supergoed naar mijn zin; het was allemaal erg intuïtief en en creatief en we gingen heerlijk energiek door de kamer heen. Ik vond de laatste taak echt heel tof om te doen (en was blij dat wij de exit niet in één keer haalden waardoor ik het nog een keer kon uitvoeren).

Dus. Als fancy aangeklede kamers met een zeer uitgewerkte verhaallijn echt jouw ding zijn, dan is dit misschien niet het soort kamer die bij je past. Maar als je lekker gaat op grote ruimtes met toffe industriële sfeertjes en allerlei apparaten en machines waar je mee mag prutsen mag je Flux niet missen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Origineel

  Marinde

The Maze

Escape World Tilburg
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Gewoon prima puzzelen

Simpel maar doeltreffende kamer met klassieke puzzels waar je gewoon een uurtje lekker in kunt opgaan


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Puzzels

 

El Exorcista

No Exit - Ilioupoli
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Heerlijk enge filmkamer

Supermooie kamer. De ontvangst is in thema en de host heel sympathiek. Het narratief en de uitleg van wat er van je verwacht wordt is heel goed ingebouwd in de kamer, en de eerste ruimte geeft je de gelegenheid om in het spel en jouw rol te landen. Daarna breekt de pleuris uit--de combinatie van acteerwerk, techniek, en de ruimtelijke omgeving werkt fantastisch. We hebben echt staan schreeuwen van angst met z'n twee :)

Puzzels zijn prima, hebben vooral als doel om je in de ervaring onder te dompelen--behalve de taak in het stuk dat ik als finale heb gezien, die was spectaculair! Daar kwam alles bij elkaar en door de taak die je krijgt als spelers word je echt 100% de rol die je speelt in het verhaal. Dat was echt next level, ik krijg weer kippenvel als ik eraan terugdenk.

Enige dat ik op de kamer aan te merken had is dat deze nog even doorging nadat voor mijn gevoel de finale al was geweest. In termen van spanningsboog werkte dat niet optimaal. Maar is echt een detail, als je in Athene bent mag je deze kamer niet missen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Ok kamer maar de hype niet waard

Dit is echt een moeilijke kamer om te beoordelen. Wij hadden niet zo’n eenduidig negatieve ervaring als anderen hier, en hebben het vooral heel erg als “mixed bag” ervaren.

Het decor aan de buitenkant en in de eerste kamer is supermooi en uitnodigend. Daarna wordt het wat minder, maar toch is wat ze met de ruimtes (indeling en aankleding) achteraf is bijgebleven overwegend positief.

(Behalve trouwens dat de tweede kamer met een effect is gebouwd waar ik zo duizelig en misselijk van werd dat ik niet in de kamer kon blijven. Dat was onhandig, want er zat een kleurenpuzzel in en mijn partner is kleurenblind. We hebben daardoor nogal wat vertraging opgelopen.)

De puzzels vond ik ook een gemengd plezier. Over het algemeen waren het solide puzzels, alleen vond ik niet dat er een consistente moeilijkheidsgraad was en waren sommige een beetje lomp of vaag—en bovendien moet deze kamer het vooral hebben van de hoeveelheid puzzels, ik vond ze niet bijzonder origineel of uniek. Het waren er vooral heel, heel erg veel… Net als bij de Mansion dus eigenlijk.

Het verhaal waar ze zo’n boom over opzetten was echt knudde. Veel teveel filmpjes met een onbegrijpelijk plot, waarvan ook de relatie tot de kamer moeilijk te leggen is. Achteraf legde de host uit hoe het zat en laten we zeggen dat wij niet bepaald die bedoeling hadden begrepen.

Dingen bij elkaar genomen hadden wij geen negatieve ervaring, er waren plussen en minnen aan de kamer en wij hebben ons overwegend toch prima vermaakt. Maar wij vonden het zeker geen must-play, en snappen absoluut niet wat deze zo hoog op de lijsten doet.

Deze kamer is trouwens een beetje veel voor twee personen vonden we. De host (die overigens heel aardig was) had ons al gewaarschuwd maar we waren eigenwijs. Maar je moet hier wel beter met 4 zijn denk ik; wij waren aan het eind zo moe dat we niet meer konden nadenken, en hadden ook meer tijd nodig (die de aardige host ons gaf) om het spel af te ronden.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Groot en lang spel
 • Sympathieke host
 • Gevarieerde puzzels
 • Verhaal was onnavolgbaar
 • Flow ontbrak soms
 • Geen consistente moeilijkheidsgraad

 

Paradox Project 1: The Mansion

Paradox Project
Geplaatst op: 1 november 2022

Best een ok kamer maar de hype niet waard

We gingen hier met best hoge verwachtingen heen--de hoge plaatsen die Paradox Project krijgt op de Terpeca lijst en de lyrische engelstalige reviews die ik overal tegenkwam maakte dat wij echt verwachtten om hier een grenzenverleggende ervaring mee te gaan maken.

Nou, dat was niet zo. De ontvangst was leuk en het was wel grappig dat je een huis tot je beschikking had (waardoor je ook pas "in game" je jas ophangt en naar het toilet gaat). We speelden met z'n tweeën, misschien dat daardoor de host ons van tevoren (toen ze onze QR code scande) iets meer pointers had gegeven dan ze meestal doen. In ieder geval hadden wij niet zo superveel moeite om de grote lijnen-logica van de kamer te volgen. Bij de individuele puzzels hadden we dat soms wel. Het grootste deel konden we zonder hints oplossen, maar er waren er wel een stel waarbij we echt zoiets hadden van "wat moeten we hier in hémelsnaam mee??". Dat vind ik een irritant gevoel, als je weet dat je alle onderdelen hebt om een puzzel op te lossen maar nog steeds zo staat van "okee, en nu dan".

Maar daar zat voor ons niet grootste teleurstelling in. Wat ik vooral jammer vond is dat de puzzels toch allemaal klassieke puzzels waren. Door alle rankings en reviews had ik verwacht (ondanks dat de kamer natuurlijk wat ouder is) dat deze kamer nu echt iets origineels en unieks zou brengen, maar dat hebben we niet zo ervaringen. Er was vooral MEER kamer en een (veel) langere spelervaring, en hoewel het natuurlijk tof is om zoveel ruimte tot je beschikking te hebben om te verkennen miste ik op het gebied van de puzzels toch wel iets dat de kamer zou onderscheiden van anderen.

Het verhaal is dat in ieder geval niet. Dat vonden wij echt superdun met een onsympathieke hoofdpersoon. Volstrekt oninteressant, en dan werkt het nogal op de irritatie als je teveel en te lang naar narratieve filmpjes moet kijken...

Dus alles bij elkaar vonden wij het een ok kamer waarvan het onderscheidende hem vooral zit in de lengte/kwantiteit van de spelervaring. Qua sfeer, puzzels, narratief etc.--de kwaliteit dus--vonden we het prima maar weinig bijzonder. En omdat er zoveel lawaai over wordt gemaakt voel je je dan toch een beetje genept.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Lengte van het spel
 • Host was erg aardig
 • Soms onlogische puzzels
 • Weinig origineel
 • Verhaal slaat helemaal nergens op
 • Plottwist zie je van mijlenver aankomen

  dcmarieke

Steampunk Chronicles

Troll
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Mooie steampunkkamer met goede puzzelflow

Het pand ligt aan een grote straat in het centrum dus te voet / OV makkelijk te bereiken. Na aardig welkom geheten te zijn en gebabbeld te hebben met de host werden we in de kamer gelaten.

Het is geen grote kamer, maar de aankleding is heel mooi gedaan. Afwerking van hoog niveau en met mooie materialen gedaan--nodigde erg uit tot nader onderzoek. Ik ben meestal geen fan van muziek (staat vaak veel te hard ook) maar hier werkte de muziek goed en gaf extra sfeer aan de kamer.

De puzzels waren prima en we werkten erdoorheen in een fijne flow. Wat ik hier heel leuk vond werken is dat je veel van de puzzelonderdelen van begin af aan kunt zien, je weet alleen niet wat het doet / wat je ermee kan. Totdat je iets hebt opgelost en dan denk je "aahhhhh, dus dát is wat dat ding doet!!". We hadden een bepaald taakje onder de 2 minuten opgelost en toen deed de kamer iets extra's--dat is natuurlijk ook altijd leuk.

Klein minpuntje: we vonden dat er op een paar plekken iets te veel richtingaanwijzers waren ingebouwd, waardoor de puzzels makkelijker waren dan nodig. Dat had van ons niet per se gehoeven--de lat had voor ons net iets hoger mogen liggen.

Maar over het algemeen vonden wij het een hele mooie kamer met een heerlijke puzzelflow, dus als je in de buurt bent zou ik deze zeker spelen!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Mooie aankleding
 • Moeilijkheidsgraad

 

The Amulet

Locked Up
Geplaatst op: 5 november 2022

Leuke Zorrokamer met een heel eigen sfeertje

Ik was vroeger groot fan van Zorro, dus een escape room die erom draaide Zorro’s amulet veilig te stellen om te voorkomen dat hij ontmaskerd zou worden zag ik wel zitten.

De ontvangst was prima en we kletsten gezellig wat met de host. Toen we er klaar voor waren werden we de kamer ingestuurd.

We vonden het direct erg gezellig! Ze hebben het Zorrothema hier vormgegeven aan de hand van dingen die je in een klein Mexicaans dorpje zou kunnen vinden: een stal, een bodega, een kerk, dat soort dingen. Het is allemaal niet spectaculair maar ziet er aantrekkelijk uit. Er staat (niet te luid) een Mexicaans aandoend deuntje op en daardoor is het sfeertje compleet.

De puzzels zijn allemaal volledig geautomatiseerd en goed geïntegreerd in de ruimte (wat trouwens bij alle kamers in Boekarest die wij speelden zo was). Ze zijn niet moeilijk en vooral associatief, soms heel grappig. We gingen met een goede flow door de kamer heen en moesten alleen in de voorlaatste kamer even stilstaan en hard nadenken hoe nu verder.

De eindpuzzel was dan weer wat makkelijker en zo hadden we met z’n twee de kamer rustig binnen de tijd gehaald.

Al met al: leuke kamer, thema en sfeer zijn origineel en vrolijk, puzzels niet te moeilijk en hebben heel goede flow. Wij kwamen er als blije mensjes weer uit!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel thema
 • Aardige host
 • Leuke puzzels
 • Goede flow

 

Coven

The Void
Geplaatst op: 4 november 2022

Prachtige heksenkamer met fijne puzzels--helaas verpest door een bemoeizuchtige host

Dit was onze eerste kamer bij The Void, en onze ontvangst was niet top. De host oogde al direct toen ze de deur opendeed gestrest en chagrijnig, en stak een lang verhaal af over hoe irritant het was dat de groep vóór ons te laat was geweest. Dat bleek haar manier om te zeggen dat het een beetje vervelend was maar dat wij een kwartiertje moesten wachten tot we de kamer in konden--wat kan gebeuren en waar wij echt niet overstuur van raken. Maar we begonnen wel al wat twijfels te krijgen over de host die ons zou begeleiden.

Toen we de kamer in mochten waren we die twijfels snel vergeten--in eerste instantie althans. De kamer ziet er mooi uit; het is niet supergroot maar heel sfeervol. Denk heksenhut in het woud; veel hout, verwijzingen naar dieren en natuur, en occulte objecten. Erg uitnodigend. We waren blij verrast door de puzzels, waar een goede flow in zat en die allemaal in dezelfde stijl waren gemaakt of in de omgeving waren geïntegreerd. Er is gewoon iets heel bevredigends om met houten puzzels bezig te zijn :)

We gingen met een lekker tempo door de kamer heen--tot de host begon te interveniëren. Ook bij rare dingen; ik had zojuist een puzzel opgelost en direct riep ze wat ik erna moest doen. Mijn vriend had uitgevonden wat hij met een item moest doen en wilde even double checken of het niet nog anders gebruikt zou kunnen worden en ze begon te roepen dat hij terug moest waar hij vandaan kwam. En ze begon zelfs door de mic te roepen dat hij iets moest doen terwijl hij dat al had gedaan.

Op dat punt werd het mij teveel en ben ik druk gaan zwaaien en terug gaan roepen of ze aub haar mond wilde houden en ons wilde laten puzzelen. De interventies stopten, maar de flow was goed verstoord, en we hadden echt een minuut of 10 nodig om een beetje terug in het spel te komen. De eindpuzzel hebben we daardoor ook niet op tijd af gekregen.

We waren na afloop extra chagrijnig omdat het echt een supermooie kamer met fijne puzzels was. Als het een B-kamer was geweest had ik het niet zo erg gevonden, maar juist omdat het zo tof had kunnen zijn had ik echt het gevoel dat we bestolen waren... Ik sprak de host er ook nog op aan en die begon een lulverhaal over dat ze soms bang is dat mensen dingen kapot maken, maar wij zijn allebei echt geen lompe spelers dus dat vond ik onzin. En je maakt zo'n kamer toch ook zodat mensen erin kunnen spelen.

Het is trouwens ook nog even goed om te vermelden dat wij bij The Void ook een andere kamer (Tahicardia) hebben gespeeld en daar door een zeer aardige en bovendien heel behulpzame host werden begeleid, die precies goed aanvoelde waar hij bij uitzondering even bij moest sturen. Dus wij hadden wellicht gewoon pech met onze host.

Samengevat: als je in Boekarest bent zou ik deze kamer ZEKER meepakken, hij is echt heel mooi! Ik zou wel even heel expliciet maken aan de host dat je absoluut geen onuitgenodigde hints wilt. Daarom geef ik hem ook een 8,5 ondanks dat de service bagger was.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 3.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Prachtig décor
 • Puzzels
 • Origineel
 • Dramatisch slechte host

 

Tahicardia

The Void
Geplaatst op: 4 november 2022

Eén van mijn favoriete kamers aller tijden!!

We hadden hier in de ochtend Coven gespeeld, en hoewel we dat een prachtige kamer vonden hadden we wat last van een bemoeizuchtige host. Dus we waren blij dat wij bij de tweede kamer door een andere host werden ontvangen en hebben wel drie keer benadrukt dat we liever geen onuitgenodigde hints zouden krijgen--alleen als hij zag dat we heel, héél erg de verkeerde kant op gingen. Hij moest wel wat grinniken en beloofde dat plechtig, waarna hij ons liet kennismaken met het hintsysteem--waar ik niks verder over wil zeggen maar dat wij heel effectief vonden.

Vervolgens werden we de kamer in gelaten, en we dachten weer Wauw!. Weer geen enorme maar wel super sfeervolle ruimte; die lui van the Void weten wel hoe ze een ruimte moeten aankleden. Waar in Coven alles van hout was, in lijn met het heksenthema, is hier alles van metaal--helemaal passend bij het "verlaten-industrieel-pand" verhaal. En de puzzels waren daar perfect in geïntegreerd.

Qua puzzels is dit denk ik (los van games in hele grote ruimtes waar je ook moet rennen) de meest fysieke kamer die ik heb gespeeld. De puzzels vereisen allemaal heerlijke interactie met de kamer. Je moet iets ergens in doen of juist uit weten te krijgen, dingen op de juiste manier/op het juiste moment aan- of uitzetten, spullen met elkaar verbinden of juist loshalen--en die spullen zijn buizen, kabels, draden, en ander fantastisch spul. Het is allemaal heel intuïtief en ontzettend bevredigend om te doen, en de feedback is ook totaal in thema. Als je iets goed doet gaat er ergens licht branden of schiet er iets open, waarmee de kamer je ook op een natuurlijk aanvoelende manier naar een volgende taak begeleidt.

Daarbij kwam nog dat je hier en daar lekker moet klimmen en kruipen, en aan het eind een fysieke opdracht moet doen waar ik het daadwerkelijk warm van kreeg. We waren aan het eind best moe, maar op een heel tevreden manier. Wat een heerlijke kamer was dit!!

Gelukkig was de host dit keer heel professioneel en behulpzaam. Wij vroegen op één of twee plekken om een hint en hij gaf heel goed precies genoeg (maar niet teveel) informatie waarmee we net in de goede richting werden gezet, en stuurde één keer bij toen ik in een tunnel zat en echt niet zag dat er nog een andere manier was om iets aan te vliegen. Dus dat voegde dit keer positief iets toe.

Al met al kan ik deze kamer niet genoeg aanbevelen! Als iemand die het bij veel kamers jammer vindt dat de uitdagingen en puzzels vooral met denken en weinig met doen te maken hebben, kwam ik hier echt goed aan mijn trekken. Denken en doen waren hier prachtig in balans, en ik ben zelden zo vrolijk en enthousiast uit een kamer gekomen. Sterker nog, als we nog een keer in Boekarest zijn sluit ik niet uit dat ik hem gewoon nog eens wil spelen :)

PS: twee kleine opmerkingen nog. Tenminste één van de spelers moet zich comfortabel voelen bij kruipen en klauteren door relatief kleine ruimtes, dus als je claustrofobisch bent is dit misschien niet zo lekker. Ook ben je dus de hele tijd aan het slepen met kabels enzo, dus wees voorbereid dat je ergens tegenaan stoot of langs schaaft. Wij hebben nergens scherpe randjes of zo gezien, maar metaal is gewoon ruig materiaal dus ik zou niet in een zijden bloes komen spelen.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Toffe fysieke puzzles
 • Strak décor
 • Origineel
 • Supergoede en professionele host

 

Book Of Mystery

Escape010
Geplaatst op: 1 november 2022

Mooie sfeervolle kamer met goede puzzels

We werden aardig ontvangen door de host en na een gezellige babbel gingen we de kamer in.

We hadden even nodig om ons te oriënteren, maar nadat we het beginnetje hadden gemaakt gingen we in een lekkere flow door de kamer heen. De kamer was mooi aangekleed; soort combi van studeerkamer en rariteitenkabinet, en overal waren gekke en interessante dingen te zien. De puzzels waren gevarieerd en niet te makkelijk, met z’n twee moesten we echt wel aan de bak om de kamer op tijd te verlaten. Dat lukte ook bíjna—we zaten iets van 10 seconden over de tijd. Gelukkig liet de host ons wel de kamer uitspelen, daardoor waren we voor ons gevoel toch een beetje ontsnapt ;)

Het enige waar ik echt iets op aan te merken had was de laatste puzzel. Die was eigenlijk zo nietszeggend dat ik hem helemaal niet had geïdentificeerd als eindpuzzel—wij waren dus keihard gas aan het geven omdat we min of meer aan de tijd zaten en ik dacht dat de eindpuzzel nog ging komen, en toen..: waren we klaar. Dat deed eigenlijk geen recht aan de kamer en voelde beetje als een domper.

Maar verder fijne kamer met lekker uitdagende puzzels! Als je met z’n tweeën gaat, wees wel voorbereid dat je door moet pakken.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Eindpuzzel viel tegen

 

Pirate cave

Escape Pirate Room
Geplaatst op: 5 november 2022

Prima piratenkamer met gevarieerde puzzels

Voor deze kamer moet je een stuk reizen vanuit het centrum. We hadden pech want het regende heel hard en toen was het kleine stukje lopen vanaf metrostation ineens wat langer. Gelukkig konden we de ingang snel vinden (het ligt op een soort bedrijventerreintje) en was het binnen lekker warm.

De intro is met video en vond ik niet heel spannend. Maar zodra je de eerste ruimte betreedt komt het piratenthema goed uit de verf. De puzzels vonden we aan het begin leuk en gevarieerd, en hebben op een mooie manier zoekopdrachten ingebouwd in de taakjes. Het hintsysteem hier was wel grappig maar hebben we in het begin niet nodig gehad.

Het spektakelstuk van deze kamer zit in de transitie van de ene naar de andere ruimte, en is leuk gedaan. Op de website spreken ze zelf van een “Disneyland ride experience” en dat is toch wel zwaar overtrokken. Mijn ervaring was meer in de categorie “haha, cool!” dan “jeeeeemig wauw wat een grenzenverleggende ervaring”—maar de kamer is wat ouder, en vijf jaar geleden waren dingen spectaculair waar we nu niet meer zo van opkijken. Misschien was dit voor mij zo’n voorbeeld.

In de laatste ruimte was onze ervaring was minder positief. Mijn vriend is kleurenblind en sowieso ben ik geen enorm fan van kleurenpuzzels (vooral niet als de kleuren dicht bij elkaar liggen en als de ruimte matig verlicht is), en de finalepuzzel was er dus zo een: een kleurenpuzzel met op elkaar lijkende kleuren in een matig verlichte ruimte. Tel daarbij op dat de puzzel ook een beetje vaag was en wij waren niet zo blij. Uiteindelijk wel ontsnapt maar we hadden wel wat hints nodig.

We babbelden nog even na met de host maar dat klikte niet supergoed. Hij is heel trots op zijn kamer en meestal is dat leuk om te zien, maar hier kreeg ik een beetje het gevoel alsof hij vond dat hij de Eiffeltoren had neergezet. Dat maakte ons gesprek wat stroef.

Al met al: prima kamer met een memorabele overgang tussen de ruimtes, puzzels over het algemeen leuk maar eindpuzzel minder. Omdat het zo ver uit het centrum is zou ik hem alleen aanraden als je echt fan bent van het piratenthema.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk decor
 • Gevarieerde puzzels
 • Memorabele transitie tussen ruimtes
 • Vage eindpuzzel
 • Afgelegen locatie

 

Time Machine

Mystique Room
Geplaatst op: 6 november 2022

Toffe steampunkkamer maar het blijft fabriekswerk

We speelden deze kamer bij ons eerste bezoek aan Mystique, en net nadat we hun piratenkamer hadden gedaan. We wisselden van host maar onze nieuwe gastheer kwam (hoe is het mogelijk) nóg ongeïnteresseerder over en maakte de indruk dat hij liever met zijn collega’s was blijven hangen dan ons te begeleiden. Geen topstart.

Toen we de kamer in stapten werd ons humeur weer wat beter. Het is niet groot maar het steampunkthema is hier mooi verwerkt en naarmate je verder komt in het spel wordt door de ruimte ook steeds toffer.

De puzzels zijn een stuk moeilijker dan bij de piratenkamer, maar daar waren ze ook vrij makkelijk. Er zitten wel wat red herrings in; als je wat ervaring hebt zal je de relevante items van de dingen kunnen scheiden die meer decoratie zijn. Ze waren grotendeels heel leuk om te doen en we vonden dat denk- en doe-opgaven in goede balans waren.

In het latere stadium van het spel liepen we op een gegeven moment vast op een puzzel die in ook een beetje gezocht was (vonden wij). We hadden een hint nodig maar de communicatie met de host verliep zeer stroef—het kostte ons moeite om überhaupt aandacht te krijgen en de boodschap die we kregen was ook niet direct bruikbaar, we moesten drie keer doorvragen (ze gebruiken hier walkie-talkies als hintsyseem, sowieso niet top). Ik denk eigenlijk dat de host ons spel niet echt heeft gevolgd.

Uiteindelijk zijn we net op tijd ontsnapt, maar dat had wel wat voeten in aarde en we waren toch een beetje gefrustreerd door de stroeve communicatie met de host. Toen hij ons bij de uitgang kwam ophalen had hij bovendien weer diezelfde ongeïnteresseerde uitstraling—alsof wij hem met onze vraag om begeleiding ernstig hadden gestoord tijdens een zeer belangrijke klus.

Wat dus een mooie ervaring had kunnen zijn in een toffe steampunkkamer met uitdagende puzzels kreeg toch een vrij bittere afdronk door de onaardige host. Je krijgt de indruk dat de werknemers hier de begeleiding als fabriekswerk zien, en dat is onplezierig.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 4.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Uitdagende puzzels
 • Steampunkthema mooi neergezet
 • Slechte begeleiding

 

Secret Subway

E-Exit
Geplaatst op: 3 november 2022

Prachtige steampunkkamer met heerlijke puzzels

Het was onze derde kamer bij e-exit en omdat we de eerdere twee hartstikke leuk hadden gevonden zat de sfeer er goed in. Voor het spelen hebben we gezellig wat gekletst met de host en toen we er klaar voor waren werden we naar de kamer geleid.

Het is direct duidelijk dat ze flink wat stappen hebben gezet sinds de vorige kamers. Wauw! Ziet er heel aantrekkelijk uit qua décor, en dat bouwt gelukkig alleen maar op naarmate je verder komt in de kamer. Echt ontzettend tof gedaan!

De puzzels zijn heerlijk. Veel fysieke interactie met de kamer middels buizen, kabels, knoppen en weet ik wat voor ander tof steampunkspul waar de puzzels in verwerkt zijn. Ik word daar heel vrolijk van :)

Het narratief is simpel maar leuk, en ik vond de onthulling die ze aan het eind hadden ingeplant mooi. Klein maar memorabel.

Iets dat vaak niet echt opvalt maar wat hier echt spectaculair is, zijn enkele van de overgangen tussen de ruimtes. Onwijs mooi gedaan!

Al met al een topkamer, en één van mijn favoriete kamers in Boedapest!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Tof décor
 • Lekkere puzzels
 • Enthousiaste host
 • Goede flow

  EscapEline

Project Heisenberg

Locked Room
Geplaatst op: 12 november 2022

Toffe breaking bad kamer met gevarieerde puzzels

Toen ik deze kamer boekte had ik Breaking Bad nog niet gezien dus ik had geen idee waar Project Heisenberg naar verwees. Mijn vriend wel dus toen we aankwamen en hij de naam van de kamer zag werd hij enthousiast. Dit was onze eerste kamer bij Locked dus we hadden verder nog weinig verwachtingen, maar de ontvangst was prima. Aardige host, aardige ruimte met lockers en toilet, we werden snel in de kamer gelaten.

De sfeer in de kamer is tof—en nu ik breaking bad wél heb gezien kan ik toevoegen: goed in thema. Het is niet heel groot maar goed aangekleed en ademt helemaal het drugslab-in-new-mexicosfeertje. De opbouw van het spel is goed in de ruimtes gebouwd waardoor het als een leuk avontuur voelt om steeds verder te komen in de kamer.

De puzzels zijn mooi gevarieerd, en ook weer helemaal in thema. Ze zijn niet heel moeilijk maar met twee spelers wel uitdagend genoeg dat je het idee houdt dat je door moet werken om op tijd te ontsnappen. Waar ik ze vooral veel credits voor geef is dat het echt een mooie balans tussen verschillende types puzzels was; wat zoeken, associatieve puzzels, logische puzzels, beetje wiskunde, beetje uit de doos denken—echt van alles door elkaar in een goede flow, en daar kregen wij heel lekkere energie van!

Zo gingen we ook opgewekt door de kamer en stonden relaxed voor de tijd verliep weer buiten. We speelden zoals meestal met z’n tweeën en ik denk ook dat als je wat ervaring hebt dit misschien het beste aantal is voor deze kamer. 3 is denk ik ook nog leuk maar met 4 ervaren spelers is er wellicht niet genoeg te doen—daarvoor zijn de puzzels te gemakkelijk.

Dus: toffe kamer met lekker gevarieerde puzzels, perfect voor kleinere teams!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Tof sfeertje
 • Leuk thema
 • Gevarieerde puzzels
 • Goede flow
 • Puzzels aan de makkelijke kant

 

Santa Muerte

E-Exit
Geplaatst op: 3 november 2022

Prachtige familiekamer

Santa Muerte is makkelijker dan Heaven & Hell en Secret Subway, dat hadden de hosts ons van tevoren verteld. Toch vonden wij het een heel leuke kamer, en gingen met veel plezier door de kamer heen.

De eerste kamer zet qua sfeer direct mooi de toon, en de (soort van) Mexicaanse donker-maar-niet-enge uitstraling van het Santa Muerte ziet er aantrekkelijk uit.

De puzzels zijn avontuurlijk en leuk, en nemen je op soepele manier mee op de reis door de kamer. Ze zullen ook heel geschikt zijn om met de hele familie te spelen, ik kan me voorstellen dat het voor iets oudere kinderen een tof avontuur is.

Hoewel de puzzels best makkelijk waren liepen wij dikke vertraging op omdat mijn vriend (die kleurenblind is) ontstellend zat te klooien met een puzzel—waarvan hij dus niet doorhad dat het een kleurenpuzzel betrof. Was natuurlijk lachen gieren brullen toen we daarachter kwamen, maar toen moesten we wel doorpakken om op tijd te ontsnappen.

Dat maakte de allerlaatste puzzel misschien wel extra leuk. Ik dacht eerst dat we er al uit waren, dat bleek toch niet zo en toen hadden we nog maar superweinig tijd dus werd het heel spannend… Gelukkig zagen we heel snel de oplossing en die was gááf maar zouden we het halen??—en kwamen we er met een paar seconden op de klok op tijd uit. Heerlijk :)

Niet al te moeilijk maar mooi avontuur dus!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Tof décor
 • Sympathieke host
 • Sfeer
 • Leuke puzzels

 

Enigma Mission

Enigma
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Supertoffe kamer met fijne fysieke puzzels

Enigma Mission ligt een stukje buiten het toeristisch centrum, maar is prima te bereiken met OV. De tent is gelegen in een wat ouder industrieel pand, en toen we binnenkwamen had ik nog helemaal niet het gevoel dat hier nu een (laat staan twee!) mooie escape rooms te vinden zou zijn. Maar schijn bedriegt zo zie je maar weer.

Het spel is echt groot en vindt plaats op verschillende verdiepingen in het pand. Het begint redelijk rustig met een overzichtelijke puzzel in in de eerste kamer, maar snel daarna ren je heen en weer tussen de verdiepingen om de gevarieerde set aan puzzels op te lossen. Waar ik echt van genoot was de fysieke component van veel van de puzzels—dat mis ik soms in de klassieker escape rooms, en dat staat hier echt centraal. Niet dat je nou heel atletisch moet zijn ofzo, maar je bent wel constant dingen aan het DOEN—zoeken, voelen, in beweging zetten, omschakelen, verplaatsen, raken etc—en niet alleen maar aan het denken. Ik vond dat heerlijk.

Daar moet bij gezegd worden dat er één taak bij zit helemaal aan het eind van de kamer waar je wel een beetje atletisch voor moet zijn; één teamlid moet motorisch wat handig en een beetje lenig zijn. Van ons team deed ik de taak en ik heb zelden zo genoten in een kamer. Supercool.

Natuurlijk zijn er ook dingen die je kunt opmerken. Qua aankleding hebben ze niet echt veel met het pand gedaan. Persoonlijk vonden wij dat helemaal niet storend want het gebouw is tof op zichzelf en het past ook goed bij het project van de kamer, maar iedereen is daar natuurlijk anders in. Ook wil je denk ik niet met een witte handschoen over de plintjes wil strijken :) Het is echt niet vies hoor, maar heel groot en oud en best stoffig daardoor. Wederom hebben wij ons daar geen moment aan gestoord.

Bij elkaar vonden wij deze kamer echt geweldig. Heerlijk grote ruimte om in op avontuur te gaan, mooie variëteit van actieve puzzels en gewoon een ontzettend lekkere flow. Ontzettend fun!!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Fysieke puzzels

  Marinde

Pirate Bay

Mystique Room
Geplaatst op: 3 november 2022

Prachtig decor, weinig memorabele puzzels

Mystique is een soort escapefabriek en helaas merk je dat fors aan de staf. We hebben hier verschillende kamers gespeeld tijdens verschillende bezoeken en kregen altijd in meer of mindere mate het gevoel dat de hosts niet erg blij waren om ons te zien.

Bij deze kamer liep ook de communicatie tijdens het spel slecht (de host begeleidt verschillende kamers tegelijk en wij kregen hints via de walkie talkie die voor de andere groep waren bedoeld waardoor ze ineens in de kamer stond om de settings aan te passen… Niet top).

Enfin, dat daargelaten is het decor hier prachtig. Het is geen grote ruimte maar het piratenthema is zeer effectief verbeeld.

Over de puzzels waren we minder positief. Ze waren niet heel moeilijk maar ook niet heel bevredigend om op te lossen en vanaf het begin hadden we moeite om in een flow te komen (dat gedoe met die walkies hielp niet). Waar dat nou aan ligt is dan moeilijk om precies te zeggen, maar op één of andere manier heb ik dat bij al Mystique’s kamers: er mist iets van ziel ofzo in de puzzels waardoor het geheel nooit echt gaat leven.

Dus als je graag het piratenthema mooi vormgegeven wilt zien kan je deze kamer spelen, anders zou ik hem overslaan. En ook als je fan bent van piraten zit er een mooiere kamer in Boedapest (pirate cave, wel echt buiten het centrum)


6

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Decor
 • Slechte service
 • Beleving
 • Zielloze puzzels

 

Heaven & Hell

E-Exit
Geplaatst op: 3 november 2022

Heerlijk kamertje waar je vrolijk naar buiten komt!

Oh wat vonden wij dit een lekker kamertje! De ontvangst is goed, de mensen van e-exit zijn gewoon sympathiek en gepassioneerd, en na een gezellige babbel gingen we de kamer in.

Deze kamer is al wat ouder, en dan merk je in de afwerking en puzzels wel. Maar hij is zo fun! Echt een voorbeeld wat een stel enthousiastelingen met veel passie en creativiteit kunnen bouwen. De puzzels zijn gevarieerd en bevredigend om op te lossen—niet superuitdagend maar moeilijk genoeg om je fris te houden—en ze brengen je met een goede flow door de kamers heen. Er was een fysieke puzzel in een latere kamer die zo leuk bedacht was dat wij keihard moeten lachen terwijl we het uitvoerden.

Verhaal was me niet zo duidelijk, dus waarom we van de hel naar de hemel reisden snapte ik niet zo, maar ach maakt het uit—de kamer is met zoveel liefde en creativiteit gemaakt en de puzzels zijn zo leuk om op te lossen dat je daar helemaal niet aan denkt. Ik hoop dat deze kamer nog een lang leven is beschoren!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Leuke hosts
 • Creatieve puzzels
 • Goede flow
 • Iets verouderd

 

Bunker heist

Locked Room
Geplaatst op: 4 november 2022

Uitdagende kamer in bunkerthema

We hadden hiervoor met veel plezier Project Heisenberg gespeeld, en na even pauze gehouden te hebben mochten we de kamer in. Onze host vertelde ons dat het hun wedstrijdkamer was en dat hij wel pittig zou zijn met twee, maar wij zagen dat maar als extra aanmoediging en gingen hoopvol de kamer in.

De ruimte vond ik niet heel bijzonder. Ik heb dat wel vaker bij bunkerkamers; het voelt toch vaak als weinig meer dan een klein hokje met spul erin. Ook hier, en dat spul was vooral van het slag computers, tv’s en laboratiumgerelateerde dingen.

De puzzels waren ook voor een groot deel ingebouwd in de apparatuur of hadden daar op een andere manier mee te maken. En het waren er véél—wij hadden na 10 minuten wel door dat we hier liever met 4 spelers waren geweest. Ik vond de puzzels overwegend leuk, al ga ik minder lekker op interactie met computers dan meer old school kamerinrichting. Dus mijn motivatie nam niet toe terwijl we speelden—eerder een beetje af, en dat is natuurlijk lastig.

We hadden het misschien nog wel net binnen de tijd kunnen halen, maar ik kreeg in de laatste kamer ruzie met het scherm. Dat wilde op een bepaalde manier behandeld worden en dat deed ik écht—en ik ben geen whizzkid maar absoluut ook geen sukkel met computers—maar het systeem verwerkte de input niet goed. De host had dat niet door of lette niet goed op, en liet ons veel te lang prutsen (je gaat natuurlijk denken dat je zelf iets verkeerd doet). Uiteindelijk moest ze binnenkomen en na een keer of vijf hetzelfde gedaan te hebben als ik accepteerde het systeem de input en konden we verder—we waren wel iets van 10 minuten en natuurlijk een hoop van de flow kwijt.

Met wat hints en 10 min extra tijd uiteindelijk de kamer uitgespeeld. Maar het was dus al met al een beetje een gemengde ervaring. Sowieso kan je deze kamer beter met 4 (of tenminste 3) spelen, maar ook als ik wegdenk dat het teveel puzzels waren voor 2 personen vond ik het geen topkamer. Zo’ n akkefietje met het systeem kan natuurlijk gebeuren maar tegelijkertijd moet je tech wel een beetje robuust zijn als je het in een kamer wilt stoppen. En dat was niet helemaal zo voor mijn gevoel.

Dus: als je met een team van 3-4 in Boedapest bent en je wilt heel graag een wat moeilijker kamer spelen, dan zou ik deze aanraden. Of als je heel erg fan bent van tech/computergebaseerde kamers. Anders zou ik hem overslaan.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Lekker uitdagend
 • Veel puzzels
 • Haperende techniek
 • Half-betrokken host

 

Lekker uurtje puzzelen

Prima kamer! Voor de aankleding hoef je het niet te doen, maar Heineken II had een stel leuke puzzels die ook niet al te makkelijk waren. We waren met de schoonfamilie en het er was voor iedereen wat te doen.

Het begin en de eerste puzzel was erg grappig met mijn schoonouders die nog nooit een escape room hadden gedaan—dat kan je vast goed plaatsen als je deze kamer hebt gespeeld :)


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs

 

The Game

Escape World Tilburg
Geplaatst op: 1 november 2022

Uurtje puzzelen in bordspelthema

Als Tilburger ben ik blij dat Locked bestaat omdat je er goed terecht kan voor een uurtje ouderwets puzzelplezier. Zo ook bij de Game.

Na aankomst, spullen in kluisje gedaan te hebben en even naar het toilet te zijn geweest werden we de kamer ingelaten en begonnen we aan het spel. We hadden wel effies nodig om ons te oriënteren en aan de slag te gaan maar toen we eenmaal aan het puzzelen waren kwamen we wel in een flow. De puzzels zijn old school met slotjes en hangsloten en allemaal in thema (bord)spel. Het zijn er wel veel—we moesten met twee hard doorwerken en omdat we wat langzaam begonnen hebben we de kamer net niet gered. Maar hoort er ook bij, en we hebben ons prima vermaakt.

Wat ik wel een verbeterpuntje vond is dat als je soms een oplossing had gevonden het niet duidelijk was bij welk slotje die hoorde—dan moest je maar van alles proberen en dat voelt stom als je op tijd staat.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Link puzzel-slotje onduidelijk

 

Zodiac Killer

Fox in a box Firenze
Geplaatst op: 14 november 2022

Prima kamer met leuke details

We speelden twee kamers hier bij Fox in a Box Florence. Hoewel ik een beetje moeite heb met het idee van zo’n bedrijf dat escape concepten verkoopt (je speelt toch veel liever een door een enthousiasteling ontworpen kamer) was onze ontvangst prima en de host aardig en professioneel.

De kamer zelf is qua aankleding wat basic maar goed voor wat het moet voorstellen—niet fancy maar overtuigend genoeg. De puzzels zijn overwegend leuk, en op een paar punten waren we ook zelfs verrast. Met z’n tweeën was het goed te doen; niet te moeilijk maar uitdagend genoeg en we gingen er met een goede flow doorheen. Wij zijn als team meestal heel goed in communicatie, maar deze kamer had ons toch te pakken ;)

Alles bij elkaar vonden we dit een prima kamer; lekker uurtje puzzelen voor als je in Florence bent en het begint te kriebelen. Ik zou niet met een te groot team gaan als je wat ervaring hebt (2-3 max)


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aardige host
 • Prima puzzels

 

Tesla's Mystery

Fox in a box Firenze
Geplaatst op: 16 november 2022

Raar verhaal maar prima puzzels

Dit was de eerste kamer die we speelden bij Fox in a Box in Florence. Het had niet helemaal mijn voorkeur om bij een franchise te gaan spelen maar je hebt niet superveel te kiezen in de regio. Bij aankomst werden we heel hartelijk onthaald door de host dus we waren snel in enthousiast om te gaan spelen.

De kamer ziet er leuk uit, en er zijn veel kleine dingen te ontdekken in de ruimte. De puzzels zijn ook leuk in de ruimte verwerkt—zó goed dat we hier en daar een hint nodig hadden voor iets heel voor de hand liggends. Het verhaal vond ik wat vaag maar voor zo’n type kamer maakt dat ook niet superveel uit vind ik. We gingen in een prima flow door de kamer heen en stonden relaxed voor de klok sloeg weer buiten.

Dus: prima kamer voor een uurtje lekker puzzelen, niet meer dan dat maar ook zeker niet minder. Van de twee kamers hier op locatie vond ik de puzzels bij Zodiac iets memorabeler maar verder ontlopen ze elkaar niet veel.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prima kamer
 • Aardige host

 

0 reviews