Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Hangman

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Ik hou ervan om tijd te spenderen met mijn gezin en er kruipt dan ook veel tijd in de kids, maar af en toe ontsnap ik graag even aan de dagelijkse routine en niets fijner dan een goeie escape room om samen met enkele goede vrienden of familie een uurtje in een andere wereld te vertoeven.

We hebben intussen al verschillende erg leuke dingen kunnen doen in België en Nederland (van de top kamers tot de minder bekende of speciale, maar daarom niet altijd minder leuke) maar er staat nog veel te veel op mijn verlanglijstje. Altijd nog iets om naar uit te kijken dus!


Lid sinds

19-01-2022

Locatie

Antwerpen

Statistieken

Escaperooms

59 reviews

59 kamers gespeeld

98.3% ontsnappingspercentage


Games

2 reviews

2 gespeelde spellen


Team

No Brain No Gain

6 teamleden

20 kamers gespeeld

59 reviews

De Tijdmachine

The Suspect Antwerpen
Geplaatst op: 19 mei 2024

Een leuke uitdaging

Nadat we Het Examen gespeeld hadden en hier positief door verrast werden, wilden we graag ook de tweede uitdaging aangaan. Net als vorige keer werden we vriendelijk ontvangen, kregen we een drankje aangeboden en mochten we aan het spel beginnen.

In tegenstelling tot Het Examen, vlogen we deze keer niet zo snel door het spel en was het vaak even zoeken wat we moesten doen. Alle elementen zijn van in het begin aanwezig, maar het duurde even voor we de link tussen alles zaken. Eens we die link gevonden hadden, wisten we dan weer wat we moesten doen, maar bleek de uitvoering niet altijd even evident. Uiteindelijk zat alles wel super goed in elkaar en was het ook goed ingeschat, want één voor één klikten de puzzelstukjes in elkaar, waardoor we met een kleine 20 minuten nog op de klok het einde haalden. Deze keer hadden we iets meer stress gehad dan de vorige keer, maar met een biertje en hapjes erbij was dit een perfecte activiteit als "aperitief" voor een etentje later op de avond.

Zeker een aanrader dus!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  61:02 min


 • Zit stevig in elkaar
 • Kwalitatief
 • Goeie prijs/kwaliteitsverhouding
 • Een drankje zit mee in de prijs
 • Het is "maar" een koffer met puzzels

 

The Secret Tomb

Room Of Riddles Antwerp
Geplaatst op: 19 mei 2024

Leuke kamer, maar helaas geen topper

We werden hier erg vriendelijk ontvangen en mochten eerst nog even het introfilmpje kijken terwijl de host de kamer verder ging klaarzetten. Omdat we best wat ervaring hadden, werd de verdere uitleg beperkt gehouden en mochten we er meteen aan beginnen.

De kamer zelf ziet er op zich best goed uit, maar voelt niet echt authentiek aan. Zo wordt voor het grootste deel van het decor een grote sticker gebruikt die er wel mooi uit ziet, maar die te modern aanvoelt. Je vraagt je ook de hele tijd af of je er iets mee moet doen, terwijl het eigenlijk gewoon "versiering" is. We begonnen dan ook erg traag en wisten niet meteen wat we moesten doen, iets wat volgens de eigenaar de bedoeling was omdat hij het wel interessant vond om te zien hoe een groep zijn weg zocht. Ik begrijp zeker zijn standpunt, maar hou er persoonlijk meer van om van de ene naar de andere puzzel te kunnen rushen.
Het hintsysteem had ik met meer dan 50 kamers op de teller nog nooit gezien. Je krijgt een enveloppe met hint per puzzel en mag zelf kiezen of je die opent, waarbij je er maximaal 3 mag openen. De host kan je ook opbellen indien je echt vast loopt. Op zich is dit wel interessant omdat je zelf kiest of je een hint neemt en je toch geholpen wordt als je echt vast loopt, maar dit zorgt er ook voor dat je vaak niet goed een hint durft te nemen, waardoor je toch veel tijd verliest. Eens we dan toch de eerste hint namen, waren we vertrokken en gingen we best goed vooruit. We liepen nog een aantal keer vast, maar in de helft van de keren kwam dit door miscommunicatie binnen ons team. We waren dan ook met 6, wat eigenlijk te groot is voor deze kamer, waardoor je vaak mist waarmee je teamleden bezig zijn en het ook moeilijk is om iedereen up to date te houden, wat hier wel belangrijk is. De puzzels kunnen namelijk best pittig zijn, waardoor 4 personen me beter lijken omdat het overleg dan vlotter gaat. Verder was er ook nog een onderdeel dat niet werkte omwille van een lege batterij, iets wat wel jammer is want dit zou altijd op voorhand gecheckt moeten worden. Nu kregen we een telefoontje van de host om te zeggen wat er eigenlijk had moeten gebeuren, iets wat je helemaal uit de immersie haalt en wat ook weer voor tijdverlies zorgde.

Uiteindelijk ontsnapten we net binnen de tijd, maar kwamen we wel met een dubbel gevoel buiten. Het was zeker fijn dat de eigenaar de tijd nam om zijn filosofie uit de doeken te doen en de kamer nog eens te overlopen. De kamer zelf was echter relatief pover qua inkleding, met soms een onduidelijke flow en moeilijke puzzels en wat technische mankementen. Ook zijn er veel cijfersloten, wat op zich niet erg is, maar hierdoor moesten we soms een gevonden code op 4 slotjes gaan proberen. Langs de andere kant zaten er ook wel hele leuke vondsten tussen en gaf het wel een rush om stukje per stukje verder te raken.

Ik zou de kamer dan ook alleen aanraden aan mensen die met een niet te grote groep komen en die wel houden van wat pittigere puzzels.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Vriendelijke host
 • Een paar hele leuke puzzels
 • Verder raken geeft een rush
 • Soms geen logische flow
 • Technische mankementen
 • Inkleding kon beter

 

cQ Origenes

clueQuest
Geplaatst op: 24 maart 2024

Mission accepted!

Onze tweede escape room in Londen en een heel ander thema (de vorige was Harry Potter), maar qua begin voelde het wel hetzelfde, namelijk erg groot en vrij onpersoonlijk. Ze hebben hier heel wat kamers en hebben ze ook allemaal in tweevoud zodat je ze als battle room kan spelen en wij kwamen dan nog eens op zaterdag middag, waardoor het een overrompeling was van kinderfeestjes. Ondanks de drukte werden we wel vriendelijk ontvangen, waarbij we een duidelijke intro kregen in het verhaal en de wereld die ClueQuest opgebouwd heeft, wat wel leuk gedaan was. Ook hier mochten we alles mee in de kamer nemen ("leg je jassen daar maar in de hoek, daar moet je toch niet zijn") en kregen we een walkie talkie voor de hints, maar hier konden we ook op een scherm tips krijgen.

Voor de missie moesten we onszelf eerst verkleinen zodat we in de mainframe konden om dan in het tweede deel in de mainframe de inbraak te counteren. Het eerste deel vond ik zelf het leukste. Het was even zoeken wat we moesten doen, maar eens we de te volgen stappen door hadden, volgde het een leuke flow waarbij we als team goed moesten samenwerken. Het tweede deel was leuk gemaakt, hoewel ik toch op iets meer "honey I shrunk the kids" gevoel had gehoopt. Er zaten enkele reuzegrote decorelementen in, maar ik voelde me nooit echt verkleind tot op muizenniveau. De puzzels zelf waren leuk en afwisselend en er zaten enkele dingen bij die ik nog nergens gezien had. We hadden wel best vrij veel hints nodig naar ons gevoel en kwamen naar het einde toe in tijdsnood, vooral omdat we bepaalde elementen gemist hadden. Dit was dan ook op dat vlak niet meteen ons type kamer, aangezien het een mix was van puzzels oplossen en voorwerpen vinden. Puzzels oplossen kunnen we, maar we zijn vaak zo gehaast, dat we een kastje dat open gegaan is niet tot in elk hoekje aftasten, waardoor we zeker 3 voorwerpen over het hoofd gezien hadden (het is er ook best donker), waardoor we uiteindelijk een hint nodig hadden om ergens terug te gaan zoeken, waardoor we toch veel tijd verloren zijn.
Door dit veelvuldig teruggrijpen naar puzzels die al opgelost waren, voelde de flow wat minder fijn aan en kwamen we erg nipt terug in de ruimte die ons terug "normaal" te maken, waarbij de 60 minuten net verstreken tijdens het proces. Missie geslaagd dus, maar helaas net buiten de tijd.

Onze host gaf ons ondanks het tijdverlies wel complimenten aangezien blijkbaar maar 20% van de groepen de kamer tot een goed einde brengen en we (een beetje in tegenspraak met ons eigen gevoel) volgens haar weinig hints gekregen hadden. Er werd een foto getrokken en we kregen nog een leuk kaartje met onze tijd en werden dan (net als in de vorige escape room) aan ons lot overgelaten. We zaten nog vijf minuutjes te wachten omdat we niet zeker waren of ze nog iets gingen komen zeggen (je kan hier bijvoorbeeld je foto op een magneet laten drukken), maar zijn dan maar verder Londen in getrokken.

Al bij al hebben we ons hier wel goed geamuseerd en ben ik wel benieuwd naar de andere kamers, vooral omdat ze allemaal binnen hetzelfde universum kaderen en omdat we nu wat "ervaring" hebben in hoe hun kamers wat in elkaar zitten. Deze kamer was zeker mooi gemaakt met een paar originele puzzels, maar qua ruimte was het eerder klein en je moet wel houden van fysiek zoeken naar onderdelen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  60:03 min


 • Mooi ingekleed
 • Originele puzzels
 • Leuk thema
 • Voelt wat als bandwerk
 • Uitwerking kon nog beter
 • Veel zoekwerk
 • Relatief kleine kamer

 

Hotel of Horrors

AIM Escape Rooms
Geplaatst op: 28 maart 2024

Weinig horror, wel leuk!

Nadat we tijdens onze tripje naar Londen de tweede en laatste van onze geplande kamers met een minder gevoel geëindigd hadden (we waren ontsnapt, maar waren niet tevreden met onze prestatie), zat er niets anders op dan snel nog een kamer te zoeken. Niet ideaal om op een zaterdag middag in Londen nog een kamer voor de dag zelf te vinden, maar uiteindelijk konden wel Hotel of Horrors gaan spelen om 22u 's avonds. Ideaal tijdstip voor een kamer die als eng en moeilijk aangeschreven stond.

Na een niet zo ideale voorbereiding (het diner met "bottomless wine" formule had er misschien iets mee te maken) en een rush om op tijd te zijn, werden we erg vriendelijk ontvangen en mochten we ondanks het late uur nog rustig naar het WC. Dit was wel een verademing tegenover de nogal onpersoonlijke aanpak op de vorige locaties. Na een intro en een waarschuwing dat we een enge kamer gingen betreden, mochten we er aan beginnen. De kamer was - spoiler - helaas niet echt eng te noemen. Misschien zijn we wat verwend omdat we vaak dit soort kamers opzoeken, maar ondanks wat creepy muziek, bloed op de muren, weinig licht en wat enge props, ontbrak elk gevoel van spanning of horror. De tussenfilmpjes waren daarentegen wel heel leuk gedaan en zorgden ervoor dat het verhaaltje wel mooi verteld werd doorheen de kamer.
De puzzels op zich zaten ook mooi in thema verwerkt en ondanks dat er niets spectaculair of wereldschokkend was, hebben we ons hier best goed mee geamuseerd. Alles zat logisch in elkaar en we gingen goed vooruit. Vier personen was hier ook ideaal omdat je vaak wel wat naast elkaar kan werken, maar regelmatig ook in groep bezig bent.
Na de laatste puzzel werden we door onze verbaasde host ontvangen die erg onder de indruk was. Blijkbaar hadden we het all time record voor 4 personen in deze kamer gebroken met maar liefst 3 minuten. Na nog een leuke babbel mochten we ook nog even in de control room kijken, dus qua sfeer zat het hier zeker goed, nogmaals een fijne ervaring tegenover de andere meer onpersoonlijke escape rooms in Londen.

Conclusie: deze kamer is zeker niet eng, maar wel heel leuk om te spelen door de toffe puzzels en best wel een aanrader hierdoor. We kregen alvast een spaarkaart voor ons volgende bezoek aan Londen, dus er zit niets anders op dan terug te komen. Gezien onze knalprestatie blijkt een voorbereiding met een paar flessen wijn vanaf nu ook onontbeerlijk! :-D


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  40:44 min


 • Leuke puzzels
 • Fijne ontvangst en begeleiding
 • Leuke filmpjes
 • Niet eng
 • Niet erg origineel

 

Een geslaagde tovernaars-test

Tijdens een weekendje Londen konden enkele escape rooms uiteraard niet ontbreken en dit was de eerste op de planning. Het verhaal lijkt me wat veranderd tegenover de website en van wat ik van de vorige reviews kon lezen, aangezien we geen examen moesten doen en ook geen oorkonde kregen, maar wel een magische dreiging moesten afwenden.

De ontvangst leek ons nogal bandwerk, maar dat bleek wel wat de standaard in een grote stad als Londen (iets dat we ook in Amsterdam ervaarden). We werden op zich vriendelijk ontvangen, kregen wat standaard uitleg, het verhaal werd gekaderd en we mochten eraan beginnen. Ook iets dat typisch aan Londen blijkt: we mochten alles meenemen, waar we in de Benelux altijd smartphones enzo moeten opbergen, mocht hier gewoon alles mee (maar op zich kan je er toch niet veel mee doen). In de kamer aangekomen zag alles er netjes afgewerkt en mooi in thema uit. In het begin liep het puzzelen nog een beetje stroef, ook omdat er per ongeluk een schuif al open was die nog niet open mocht zijn (wat via de walkie talkie gemeld werd, ook blijkbaar weer de standaard manier van hints geven in Londen), maar eens we vertrokken waren, klikte alles wel goed in elkaar en gingen we vlot van de ene naar de andere puzzel, waarbij alles vrij lineair was, maar we toch met 4 altijd wel nuttig bezig waren. De puzzels waren ook mooi in thema gebracht, waarbij we potions mochten maken, met toverstaffen zwaaien, spreuken bestuderen, ...

Na het succesvol ontsnappen (waarbij het einde niet meteen spectaculair was, maar de props die gebruikt werden wel echt knap waren) kregen we complimenten over onze mooie tijd en over het ontsnappen zonder echte hints en mochten we ons verkleden voor een foto (altijd top!), maar daarna werden we verder aan ons lot overgelaten, dus tijd voor een praatje was er niet echt. Gelukkig is er in Londen meer dan genoeg te doen!

Ik vond het dus zeker een leuke kamer met goeie flow, goed uitgevoerd tovenaarsthema dat zowel in het decor als de puzzels mooi terug komt en dus zeker een aanrader is voor elke Harry Potter fan die even een uurtje in thema wil ontsnappen.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  42:39 min


 • Mooi uitgevoerd thema
 • Puzzels passen binnen verhaal en thema
 • Leuke flow
 • Verkleden voor de foto
 • Niet super uitdagend
 • Ontvangst was vriendelijk, maar niet meer dan dat
 • Duur (maar ook weer standaard aan Londen)

 

The Avalanche

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 17 februari 2024

Ontsnappen met een kater...

Onze eerste escape room in Gent was meteen al een hele uitdaging, en dan vooral om tijdig daar te raken. We dachten ruim op tijd vertrokken te zijn, maar een vrijdag avond en zowel de Antwerpse als de Gentse spits trotseren, dat was misschien niet het beste idee. Gelukkig waren ze bij Lockdown Gent erg flexibel en hebben we het spel nog volledig kunnen spelen, ondanks dat we vijf minuten te laat aankwamen, nogmaals bedankt daarvoor!

We werden erg vriendelijk ontvangen en onze host (Maité of zoiets) verdient een groot compliment voor haar toffe begeleiding. Ze voelde goed de ervaring van onze groep aan, overliep de essentiële zaken en vertelde heel overtuigd het verhaal (kort samengevat: je zit vast in een skihut na een stevig nachtje feesten), waarbij er op een originele manier voor een extra portie inleving gezorgd werd. Ook tijdens de kamer gaf ze op de juiste momenten enkele subtiele hints, iets wat we gelukkig maar één of twee keer nodig hadden. Achteraf nam ze ook nog voldoende tijd om de puzzels te overlopen en nog wat weetjes over de kamer te vertellen enzo, top!

Het spel zelf begon op een leuke manier waarbij we blijkbaar op 15 minuten voorbij het eerste deel waren, waar de meeste teams 30 minuten over doen. Aangezien we dit zelf niet wisten, leek het voor ons alsof we traag vooruit gingen. Dit is een compliment voor de kamer, want er is zoveel te doen dat het lijkt alsof je tijd te kort gaat komen. Het eerste deel zit al goed in elkaar, maar dan volgen er nog een hele hoop ontdekkingen en uitdagingen. De puzzels zitten ook leuk in elkaar en zijn mooi in thema gebracht, met vaak ook een vleugje humor dat ik wel kon appreciëren. We zaten ook in een goeie flow, waardoor we nooit vast kwamen zitten of gefrustreerd raakten en iedereen had altijd wel iets te doen. De kamer wordt dan ook aangeraden voor 6 personen, maar ik vond 4 perfect, zeker als je goed op elkaar ingespeeld bent, want samenwerking is wel echt nodig in deze kamer.

Al bij al kan ik dus eigenlijk niets negatief zeggen over onze ervaring. De ontvangst was top, de kamer ziet er mooi uit, de puzzels zitten goed in elkaar en zijn leuk om te doen, hints komen enkel als je ze echt nodig hebt, ... Ik kan de kamer dus alleen maar aanraden en ben nu al benieuwd naar de andere kamers van Lockdown Gent.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  44:35 min


 • Top ontvangst en begeleiding
 • Leuk ingekleed
 • Toffe sfeer
 • Leuke puzzels
 • Uitdagend, maar niet té

 

The Lost Treasure of Alden Biesen

Trèscape
Geplaatst op: 27 januari 2024

Een kamer waar de liefde van afspat!

Tijdens ons escape weekendje deden we deze op de terugweg naar huis. Het had dit weekend enorm gesneeuwd, wat de al geweldig mooie locatie (een middeleeuws poortgebouw) nog feeërieker maakte. Ook binnen stelde het niet teleur: alles zag er authentiek uit en paste ook mooi in de setting. Ook het verhaal klopte en alles is gebaseerd op echte feiten en verhalen en je voelt gewoon de liefde voor de locatie en het erfgoed. De eigenaars hebben echt hun best gedaan om hier authentieke details in te steken, wat ik zeker kon appreciëren.

Na een erg vriendelijke ontvangst en leuke inleiding konden we beginnen. De kamer zit vol met slotjes en bevat nauwelijks technologie, maar dit past ook binnen het middeleeuwse kader, dus dit stoort ook niet. Een 1.0-kamer hoeft voor mij niet persé een nadeel te zijn als ze goed uitgevoerd is, wat hier zeker het geval is! Er zitten veel en gevarieerde puzzels in die, ondanks soms een redelijke moeilijkheidsgraad, logisch in elkaar zitten. We hadden enkel in het begin een hint nodig omdat we iets stom over het hoofd zagen, maar verder konden we lekker op ons eigen tempo puzzelen. De hosts schatten alles dan ook perfect in, waardoor we op een goed tempo door de kamer vlogen en zeker genoten van de combinatie van het mooie decor en de leuke puzzels. Eén keer liepen we vast door een technisch issue, maar dit werd netjes opgelost en hiervoor kregen we ook meer dan voldoende excuses, dus dit kon de pret zeker niet drukken.

Na het afronden van onze missie bleven we nog best lang napraten, zowel over de kamer zelf, de geschiedenis van de locatie, escapen in België, de plannen van de eigenaars, ... Duidelijk mensen met een passie, bedankt voor de fijne babbel! We kwamen te weten dat binnenkort ook een nieuwe kamer opent die zij ontwerpen hebben (hoewel ze uitgebaat gaat worden door iemand anders), dus als daar evenveel liefde in zit, wordt dat zeker ook een topper!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  43:34 min


 • Gevarieerde puzzels
 • Mooie locatie
 • Oog voor (authentieke) details
 • Hosts met passie voor het vak en de locatie

 

The Asylum Revealed

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 27 januari 2024

Gek zijn doet geen pijn?

Tijdens ons ondergesneeuwde escape weekendje konden we ons als eerste opwarmen met deze kamer. De escape room zelf zit in een oude cinema die wat weggestoken zit, wat het al een ervaring maakt om tot bij de voordeur te raken, zeker in de sneeuw. We werden enorm hartelijk ontvangen en kregen de uitleg op een hele leuke en spontane manier. Nadat we ook het verhaal meegekregen hadden, mochten we eraan beginnen! We zouden in de voetsporen van een journaliste treden en moesten bewijzen dat we niet echt gek waren. Dat werd dus een uitdaging...

Het verhaal zelf komt zeker nog terug, wat altijd fijn is, en de kamer zelf leek eerst wat kaal en bestaat vooral uit slotjes, maar hoewel je het grootste deel van de tijd sleutels en codes zoekt, zit er ook best wel wat verrassende techniek in de kamer die samen tot een mooi geheel komen. We begonnen wat traag, vooral omdat we al met een onderdeel van een latere puzzel in de war waren, maar na enkele cryptische hints zaten we weer op de goede weg en kwamen we in een goeie flow. We waren verbaasd hoeveel puzzels er nog te doen waren en ondanks een paar haperingen, waren er zeker ook veel aha-momenten waardoor we plots weer vooruit gingen. Na ongeveer 3/4 van de kamer hadden we dan ook de klik gemaakt en wisten we hoe de flow zat. Helaas was dat vrij laat en bleven er maar puzzels komen, waardoor we serieus in tijdsnood kwamen. Met nog 1 minuut op de klok openden we - dachten we - het laatste slot, maar ook hier zat nog een puzzel achter, en daarna nog een, en nog een... de tijd tikte onverbiddelijk door, maar met een paar seconden buiten de reguliere tijd, ontsnapten we toch uit het Asylum. Complimenten voor de host dat we verder konden spelen en niet gewoon de deur open gedaan werd. Onze host gaf ook aan dat het zeker telde als ontsnappen, ondanks de paar extra seconden, zeker omdat het een kamer is met maar een ontsnappingspercentage van 17%.

We hebben ondanks de stress zeker een fijne tijd gehad. Er zijn enorm veel puzzels, zitten erg originele zaken in en de mensen zijn super vriendelijk. Ook de locatie is erg leuk en tof aangekleed. De enige mindere puntjes waren de misschien wat sobere aankleding van de kamer en de hints die soms wat laat kwamen. Als er bijvoorbeeld in het begin (of na 10 minuutjes) gezegd was dat we een element van een latere puzzel aan het gebruiken waren, hadden we ons hier niet blind op gestaard en hadden we iets meer relaxed het einde kunnen afwerken. Dit neemt niet weg dat we ons hier heel goed geamuseerd hebben en zeker de andere kamers willen komen ontdekken.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  60:05 min


 • Veel puzzels
 • Mooie locatie
 • Super fijne hotsts
 • Enkele originele elementen
 • De hints mochten iets sneller komen

 

Het Examen

The Suspect Antwerpen
Geplaatst op: 13 december 2023

't Is eens iets anders!

Nadat we met veel plezier The Suspect gespeeld hebben en via de eigenaars een berichtje kregen dat ze een nieuw concept hadden, waren we wel nieuwsgierig en hebben we dit dan ook geboekt samen met enkele van onze vaste escape-partners in crime. Dit is natuurlijk geen echte escape room, maar de mensen van The Suspect zijn er goed in geslaagd om een soort van draagbare escape ervaring aan te bieden.

Net als bij The Suspect begint het plezier al op voorhand met een cryptische hint naar de exacte locatie. Daar aangekomen (iets te vroeg, want het café was nog niet open) werden we vriendelijk ontvangen en mochten we (in de prijs inbegrepen) iets van de ruime kaart kiezen en kregen we de koffer om te kraken en 80 minuten om dit te doen. De koffer zelf is zeer degelijk gemaakt en alle onderdelen voelen ook echt kwalitatief. We hebben thuis al veel van deze spellen gespeeld, maar dit is toch een serieus niveau hoger. Je kan in één koffer natuurlijk niet hetzelfde steken dan in een fysieke kamer, maar het had wel iets om de verschillende onderdelen te proberen kraken met een speciaalbier en wat kaas en salami erbij. Aangezien we ook door de puzzels vlogen, konden we genieten van zowel de puzzels als onze drankjes en het gezelschap. Enkel bij de laatste puzzel liepen we even vast omdat we één document over het hoofd zagen, maar dankzij het handige hintsysteem vonden we toch wat we moesten doen en hadden we nog meer dan genoeg tijd over voor een nabespreking in ons team met een extra drankje.

Hele fijne ervaring dus, ik ben benieuwd wat ze bij The Suspect nog allemaal gaan verzinnen...


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:57 min


 • Origineel
 • Tof om met een hapje en drankje te kunnen puzzelen
 • Koffer en puzzels zitten goed in elkaar
 • Hints beschikbaar indien nodig
 • Gezellig café
 • "Maar" een koffer en geen kamer

 

The Great Olaf

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 12 december 2023

Want a balloon?

Nadat we genoten hadden van de eerste kamer van Escape Room Mechelen, zijn we ook de tweede kamer gaan spelen met de familie. Het feit dat het om clowns ging en dat we de enge versie gekozen hadden, hebben we stiekem verzwegen voor de rest van onze groep, wat voor leuke reacties zorgde bij de start...

Na een gelijkaardig begin aan de vorige kamer, mochten we beginnen spelen in een room die erg uitgebreid bleek te zijn en waarbij elke ruimte mooi in thema ingericht was, hoewel sommige stukken eerder kaal of een beetje amateuristisch voelden, maar dit nam niet weg dat er toch een creepy sfeertje hing, wat door enkele extra jump scares (dankzij de "enge" versie) extra in de verf werd gezet. Buiten deze paar momenten is de kamer echter zeker niet té eng, dus laat je daar absoluut niet door afschrikken, want het zou zonde zijn om daardoor deze kamer te missen.
De puzzels zelf zijn goed gevarieerd en wisselen tussen denk- en doepuzzels, wat altijd fijn is. Zelfs voor ons als ervaren escapers zaten er een paar leuke nieuwe vondsten tussen! De kamer is best lineair, maar gelukkig ruim genoeg opgezet zodat we zelfs met onze groep van 6 nooit allemaal op 1 persoon zijn vingers stonden te kijken. De momenten dat je niets te doen had, kon je al de rest van de kamer verkennen (of in mijn geval even amuseren met één van de decorelementen, super tof trouwens dat dit allemaal functioneel was!).
De begeleiding was ook deze keer top en liet ons vooral rustig doen omdat onze host merkte dat we voldoende tijd hadden. Enkel wanneer we niet zeker wisten of een bepaald element al dan niet gebruikt mocht worden, kregen we even een gepaste hint. Ook de joviale babbel achteraf konden we zeker appreciëren!

Al bij al dus ook weer een aanrader met nauwelijks minpunten. Zeker spelen dus, en hopen dat ze hier snel een derde kamer bouwen!!


Reactie door Escape Room Mechelen

02 januari 2024

Leuk om te horen dat jullie het leuk vonden, en dat jullie na de andere kamer nog eens zijn terug gekomen! Bedankt voor de mooie review! En wat betreft die 3de kamer, die komt er misschien nog wel... ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  43:50 min


 • Veel en afwisselende puzzels
 • Goeie begeleiding
 • Leuke decorelementen
 • Keuze tussen eng/minder eng
 • De flow zit goed
 • Afwerking kan soms nog net iets beter
 • Verhaal is leuk, maar niet heel aanwezig
 • Soms nogal lineair

  escapemechelen

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 29 november 2023

An offer you can't refuse...

Aangezien we zaterdag in Den Haag een kamer gespeeld hadden en zin hadden in meer, gingen we op zoek naar iets in de buurt of (min of meer) op de terugweg naar huis en gelukkig was er nog plaats in deze kamer. En zeg nu zelf, de maffiabaas gaan beroven, da's echt een offer you can't refuse!

We waren iets te laat omdat het even zoeken was naar de exacte locatie in het kluwen van winkelsteegjes, maar gelukkig werd er geen probleem van gemaakt en konden we meteen beginnen, waarvoor dank! Na de vriendelijke ontvangst volgde een korte inleiding, altijd leuk om mee in het verhaal getrokken te worden. De start van de kamer begint erg origineel, maar helaas liepen we meteen vast op de eerste puzzel, waardoor we met een minder gevoel begonnen. We waren ook met 6, wat eigenlijk iets teveel was, zeker ook voor de eerste ruimte. Na een hint konden we gelukkig verder, waarna we in de belangrijkste kamer kwamen, waar het duidelijk werd dat dit een 1.0-kamer is met vooral slotjes, maar dit hoeft niet persé een nadeel te zijn want ik hou wel van wat ouderwets puzzelen en codes vinden. Nadeel hier was dat we per ongeluk al een deel van een puzzel oplosten waardoor we te horen kregen van ons eerst op iets anders te focussen omdat dit nog niet de bedoeling was. Op zich geen probleem, maar het haalt je wel een beetje uit je flow. Ook in dit deel hadden we één hint nodig, misschien omdat we als ervaren escapers net te ver aan het kijken waren en iets dat voor de hand lag over het hoofd zagen. Buiten deze twee hints ging het puzzelen gelukkig wel goed en zaten er nog wel leuke zaken in de kamer, zeker de laatste ruimte vond ik echt tof! Ik zou ze wel maar aanraden tot maximum 4 spelers, met 6 stonden er vaak 2 of meer mensen toe te kijken in plaats van echt zelf bezig te zijn.
Complimenten ook voor het deel nadat we ontsnapt waren. Na het spelen van de kamer kregen we nog wat uitleg over bepaalde puntjes en werden eventuele vragen of onduidelijkheden beantwoord, zo'n beetje nabespreking kan ik altijd wel appreciëren. Ook het praatje nadien met de eigenaar was zeker fijn, altijd leuk om wat ervaringen uit te kunnen wisselen!

Als we in de buurt zijn, komen we zeker Triplicate spelen, ik lees er goeie dingen over en in combinatie met het fijne team bij The Cube heb ik deze zeker op mijn wishlist gezet!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  48:08 min


 • Heel fijn team
 • Leuk verhaal en omkadering
 • Mooi in thema
 • 1.0, maar ouderwets puzzelen is ook fijn
 • Wat klein voor een team van 6
 • Niet super origineel
 • Lineair

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 27 november 2023

Jammer van de brand... of toch niet?

Zoals algemeen geweten is de originele kamer (Jason's Curse) vernield bij een brand, waardoor we deze helaas nooit kunnen spelen hebben. Hoewel ik dit erg jammer vind aangezien ik deze erg graag had gespeeld, heeft dit er wel voor gezorgd dat de mensen bij OuterGround inspiratie uit het voorval gehaald hebben en Jason's Legacy in elkaar gestoken hebben, wat absoluut de beste manier was om met dit verlies om te gaan!

We werden alvast erg vriendelijk ontvangen en na een korte intro mochten we de kamer betreden. Eens je door de deur komt, waan je je effectief in een ander tijdperk, zo knap is het decor opgebouwd. We werden in het spel welkom geheten door een bewoner van de buurt, wat zeker bijdroeg tot de inleving (en een onverwacht en best hilarisch schrikmoment opleverde voor één van onze teamleden). Eens binnen in het huis, begon het plezier pas echt. Hoewel het begin even stroef liep en we een kleine hint in de goeie richting nodig hadden, gingen we daarna als een trein door het spel. Dit heeft zeker niet te maken met te weinig puzzels of een te lage moeilijkheidsgraad, maar vooral met de uitstekende flow. Verschillende soorten puzzels wisselen elkaar mooi af en alles wordt uitstekend binnen het thema gebracht en gekaderd. Je voelt je ook effectief als een soort van indringer/onderzoeker in het huis en wil graag weten hoe de vork nu juist in de steel zit.
We hebben met ons team best al wat ervaring en het is dan ook een groot compliment dat er hier weer puzzels in zaten die we nog nergens tegengekomen waren. Alles gebeurt ook mooi automatisch en legt zichzelf ook goed uit, waardoor we buiten de eerste hint nergens hulp nodig hadden. Met een mooie tijd op de klok kwamen we dan ook bij de uitgang, waarna we nog gezellig konden napraten met onze host en wat ideetjes uitwisselden voor onze toekomstige escape-trip naar Londen. Altijd fijn!!

Wij gaan dus absoluut terugkomen om ook de andere kamers te spelen, de verwachtingen zijn na het spelen van Jason's curse alvast hoog!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Sfeer
 • Inkleding
 • Fijne ontvangst
 • Veel en afwisselende puzzels
 • Alles mooi in thema

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 18 september 2023

Niet het niveau van Le Prince, maar toch zeker de moeite!

Nadat we een maand geleden Le Prince gespeeld hadden op deze locatie, was het deze keer (met een andere samenstelling) de beurt aan Erzsebet. Waar we vorige keer nog wat aan ons lot overgelaten werden qua ontvangst, werden we deze keer erg snel en hartelijk door Steven (één van de eigenaars) ontvangen, waarna we na een korte uitleg (altijd goed als ze er rekening mee houden dat je al wel wat ervaring hebt) aan de kamer konden beginnen.

Het filmpje beloofde alvast een spannende ervaring, dus vol goeie moed en met toch een klein hartje gingen we de vrij donkere kamer binnen. Qua decor zag het er allemaal netjes verzorgd en mooi in thema uit. De puzzels zitten ook mooi verwerkt in het decor en hoewel er veel slotjes te openen zijn, stoorde dit nooit. De puzzels die je moet oplossen zitten namelijk erg leuk in elkaar met enkele leuke vondsten en een mooie combinatie van denken en doen. Op één puzzel na (blijkbaar de puzzel waar de meeste mensen op vastlopen) werd alles dan ook erg vlot opgelost, waardoor we met een mooie tijd uit de kamer ontsnapten. De flow zit dan ook erg goed met altijd wel ergens een leuke ontdekking. Van de spanning die we hadden bleef wel niet superveel over. We hebben al best enkele stevige horror-kamers op de teller staan, dus hoewel er zeker spannende momenten in Erszebet zitten, is dit zeker geen enge kamer.
Het enige echte minpunt hier was het verhaal, of eerder het ontbreken van een verhaal. De intro was erg leuk met een filmpje dat het verhaal goed kaderde, maar hoewel de kamer mooi in thema gedecoreerd was, was er verder niets meer van het verhaal terug te vinden. Ook het einde was erg abrupt met gewoon een deur die open ging na het oplossen van de laatste puzzel. De eigenaar was zich hier wel volop van bewust. De kamer blijkt ook al 8 jaar oud te zijn, dus als je ze vergelijkt met de meeste kamers van toen, is het erg knap hoeveel techniek er al in zit en hoe goed onderhouden ze is. We zijn door recente kamers al zo verwend geweest qua inleving, dat het erg sterk is dat Erszebet gewoon qua puzzels en decor toch nog stand houdt tussen al dit recentere geweld. Als je gaat vergelijken met Le Prince, zie je ook dat het team geleerd heeft uit hun eerste kamer en enorme stappen gezet heeft qua inleving, nog mooier decor, ...
Complimenten ook voor de fijne nabespreking. Je merkt dat escapen een passie is van Steven en we konden bij een drankje nog gezellig napraten met hem en ervaringen en ideeën uitwisselen tot de volgende groep binnen kwam, altijd fijn!

Ik zou aanraden om eerst Erszebet en dan Le Prince te spelen. Beide kamers zijn sowieso de moeite en de kans bestaat dat Erszebet in de toekomst verdwijnt om plaats te maken voor een nieuwe kamer, dus ga ze zeker spelen nu het nog kan! Wij waren trouwens met 6, maar dat was net teveel, vaak stond er wel iemand gewoon toe te kijken terwijl de rest bezig was, 4 lijkt me ideaal.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  47:38 min


 • Toffe puzzels
 • Goeie flow
 • Fijne ontvangst en nabespreking
 • Originele ideeën
 • Oud, maar zeker niet versleten
 • Ontbreken van verhaal in de kamer
 • Plots einde

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 04 september 2023

Wauw!

Het is intussen alweer enkele weken geleden dat we deze kamer speelden, maar wanneer ik er aan terug denk, is dat nog altijd met een hele grote glimlach. Deze kamer is dan ook zo mooi en zo fijn om te spelen... Maar goed, we beginnen bij het begin!

Om meteen met een minder puntje (en - spoiler - eigenlijk het enige minpuntje) te beginnen: de ontvangst was wat warrig. Parkeren kon gemakkelijk vlakbij, we volgden de pijlen en kwamen in de mooie ontvangstruimte terecht. Daar aangekomen was het echter niet meteen duidelijk of we nu eigenlijk juist zaten en of ze ons wel verwachtten. Eén van de eigenaars was met een groepje mensen een gezelschapsspel aan het spelen, een andere groep zat blijkbaar na te praten in een andere ruimte, maar voor de rest was het niet echt duidelijk waar we konden wachten en gaf er ons ook niemand aandacht. De persoon die met de andere groep bezig was, had minstens even kunnen opkijken en "welkom, zet jullie, er komt meteen iemand bij jullie" kunnen zeggen ofzo. Maar goed, tien minuutjes later werden we dan toch door iemand anders welkom geheten en na nog een korte wachttijd konden we eraan beginnen.

De binnenkomst in de kamer is meteen al "wauw". Je waant je meteen in een hele andere setting, alles klopt en ziet er realistisch uit, zowel qua decor als geluid en licht. Na een minuutje onder de indruk te zijn van het decor, vonden we wat we moesten doen en waren we vertrokken voor onze ontdekkingstocht doorheen de verschillende ruimtes. Ik ga hier niet teveel in detail gaan en laat je het graag zelf ontdekken, maar alles zit echt super knap in elkaar, zowel qua flow als qua ontdekking en techniek. Er zitten elementen in die het verhaal op een vrij realistisch aanvoelende manier vooruit duwen en die je helemaal onderdompelen in de ervaring. De puzzels zelf zijn eerder pittig en hoewel er zeker dingen in zitten die we al gezien hadden, zitten er veel originele elementen in en moesten we toch vaak even goed nadenken en alles samenleggen voor we een "aha"-momentje hadden. Dat gezegd zijnde is de kamer zeker niet té moeilijk, gewoon een fijne uitdaging wat voor ervaren spelers als ons zeker tof was.
Door de combinatie van het verhaal en de breinbrekers, hadden we niet echt door dat we plots al aan het einde waren, de tijd was voorbij gevlogen! Blijkbaar hadden we het ook best goed gedaan, 59:59 zonder hints, pas het 19e team dat erin geslaagd was om onder het uur en zonder hints uit te spelen, dus we waren wel trots op onszelf :-)
Complimenten ook voor onze host dat we ook nergens te snel een hint kregen waardoor we de kamer op deze manier uit konden spelen. De extra tijd werd ook gebruikt om de kamer nog eens rustig samen met de host te bekijken om alle leuke easter eggs te spotten, top!

Ik zou deze kamer dan ook aan iedereen aanraden, laat je onderdompelen in het verhaal en laat de iets hogere moeilijkheidsgraad je zeker niet afschrikken! Wij kijken alvast uit naar Erszebet die binnen twee weken op de planning staat!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Knap decor
 • Pittige maar leuke puzzels
 • Easter eggs
 • Goeie flow
 • Sfeer
 • Ontvangst was wat warrig

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 27 juli 2023

Wauw, gewoon wauw...

De nummer twee op Escapetalk, dat schept verwachtingen natuurlijk... nadat we door de huidige nummer één (The Movies) omver geblazen waren, konden we niet wachten om ook Molly's Game mee te mogen maken. Achteraf gezien blijf ik vooral met spijt achter... spijt omdat ik deze geweldige ervaring nu achter de rug heb en niet meer opnieuw voor de eerste keer kan meemaken.

Het begint al bij de binnenkomst. De ontvangstruimte is erg sfeervol ingericht en is eigenlijk al een deel van de "room". Onze host was erg vriendelijk en enthousiast en nadat we nog vijf minuutjes met de vorige groep gezellig wat ervaringen uitgewisseld hadden, was het onze beurt om eraan te beginnen. Het verhaal wordt maar vaag gekaderd, maar eens je binnenkomt, ontvouwt zich dit op een wondermooie manier, met een duidelijke verhaallijn en massa's subtiele hints. Waar we in de eerste ruimte eerst wat verloren waren, kwamen we na het oplossen van de eerste puzzel in een perfecte flow waarbij we zonder enige hint door het verhaal vlogen. Op dit vlak is het erg goed dat onze host aangaf dat we ons niet te hard moesten haasten en vooral moesten genieten van de ervaring. Ook zonder té hard ons best te doen, hebben we alles ruim binnen de tijd gehaald, wat absoluut de verdienste van de makers is. De puzzels zijn zeer talkrijk aanwezig en zeker niet te simpel, maar alles klopt gewoon, waardoor je vaak snel de klik maakt van wat je moet doen en tegelijk kan blijven genieten van het verhaal en de omgeving.
En genieten hebben we zeker gedaan... de decors zijn ongelooflijk knap, het verhaal wordt zowel qua beeld, geluid, tekst, ... uit de doeken gedaan, audiovisueel zitten er heel knappe dingen in en zowel in decor als puzzels zitten dingen die ik nog nooit gezien had (en ik heb intussen best al wat kamers gespeeld). De puzzels maken ook gebruik van al je zintuigen, wat ongelooflijk knap is om mee te maken.
Het hele traject mondt uit in een ongelooflijk knappe eindpuzzel waar we zelfs een beetje emotioneel bij werden. Het is tegelijk een passende conclusie aan het verhaal als een soort van filmisch slot waar je zelf een rol in speelt.
Bij het buitenkomen overliep onze host ook nog eens het hele traject met ons, waarbij bleek dat er (ondanks dat we echt wel mee waren met het verhaal en onze host ook aangaf dat het duidelijk was dat we echt aan het meeleven waren) toch nog dingen waren die we gemist hadden, erg mooi ook dat er tijd genomen wordt om dit allemaal nog eens te bespreken. Hierna was er ook nog voldoende tijd voor een drankje en om wat tips en ervaringen uit te wisselen, altijd fijn!

Ik kan dan ook niet anders dan concluderen dat iedereen deze kamer MOET spelen. Er is geen enkele reden om het niet te doen. Ze is soms best spannend met een paar donkerdere momentjes, maar echt eng wordt het nooit. Ga gewoon Molly haar spel spelen en ontdek samen met haar de waarheid achter het hele verhaal terwijl je geniet van een perfecte mix van puzzels en ervaring. Wij hopen alvast dat de mensen van Down The Hatch ons in de toekomst nog verrassen met een nieuwe kamer!


Reactie door Down The Hatch

27 juli 2023

Wat een knaller van een review! Heel erg dank hiervoor. Grt Loran


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  75:02 min


 • Knappe decors
 • Massa's sfeer
 • Pakkend en goed verteld verhaal
 • Veel en originele puzzels
 • Perfecte flow
 • Enthousiaste host
 • Audiovisueel top!

  down-the-hatch

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 27 juli 2023

Jammer genoeg "The End" voor ons bij DarkPark Zoetermeer...

Nadat we quasi alle DarkPark games intussen gespeeld hadden, stond in Zoetermeer ons voorlopig laatste bezoek op de planning. The End zou letterlijk de afsluiter zijn van enkele mooie ervaringen hier.

Zoals steeds was de ontvangst erg hartelijk en konden we na de gebruikelijke formaliteiten starten. Het begin was meteen wat speciaal (zoals bij de meeste DarkPark games) wat meteen mooi de toon zette voor het spannende vervolg. Nadat de eerste ruimte (die naar ons gevoel erg traag ging, maar waar we volgens de host blijkbaar door vlogen) nog vrij luchtig begint, slaat de sfeer daarna helemaal om naar een heerlijk ongemakkelijk sfeertje. DarkPark slaagt er hier erg mooi in om leuke puzzels, een bijzondere interactie met de actrice en een beklemmende sfeer goed te combineren. Complimenten zowel voor de inkleding, special effects die bijna filmisch zijn en zeker ook de prestatie van de actrice, zij tilde de ervaring echt naar een hoger niveau.
De puzzels (wat voor mij toch nog altijd het belangrijkste onderdeel is van een escape room) waren achteraf gezien eerder beperkt in aantal (zeker in vergelijking met sommige andere kamers die puur puzzel-georienteerd zijn) maar de totaalbeleving maakt dit gelukkig goed. De puzzels zijn dan wel beperkt in aantal, maar ze zijn wel goed uitgewerkt en vereisen allemaal een andere aanpak, waardoor er zeker ook genoeg afwisseling is.
Na een erg pakkend en bijna filmisch slot kwamen we met nog best wat tijd op de klok weer aan de uitgang terecht. Wat jammer dat zowel The End als onze bezoeken aan DarkPark Zoetermeer hiermee afgelopen zijn...

Absoluut een topper dus alweer, die ik iedereen zou aanraden. Het spel is zeker spannend, maar zeker niet even eng als bijvoorbeeld Stay in the Dark. Voor niemand dus een excuus om deze kamer links te laten liggen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:57 min


 • Filmische sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Top host
 • Top actrice
 • Een echte totaalervaring
 • Ietwat beperkt aantal puzzels
 • Dit was onze laatste kamer bij DarkPark Zoetermeer

  Marcjadelouisa

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 02 juli 2023

Absolute aanrader, zelfs voor angsthazen ;-)

Nadat we exact een jaar geleden Jumanji waren komen spelen en erg gecharmeerd waren door het mooie decor en enkele hele leuke vondsten, waren we heel benieuwd naar de tweede kamer van The Missing Link.

Na alweer een vriendelijke ontvangst mochten we snel naar de start, hoewel het zeker niet erg geweest was om even te wachten aangezien er ook een spellenwinkel is waar je ook gezelschapsspellen kan uittesten, dus je kan eventuele wachttijd op een leuke manier invullen. De uitleg was mooi op maat van onze ervaren groep en na een korte introductie door onze host werd de start van het verhaal op een leuke manier uit de doeken gedaan. Erg leuk qua inleving en best ook wat leuke humor hier.

Na een snelle start waren we vertrokken voor de eerste echte puzzel, waar het bij ons op een of andere manier erg stroef liep. We hadden wel door wat we moesten doen, maar deden er erg lang over, waardoor we vreesden voor de rest van het spel. Dit liep gelukkig veel vlotter dankzij een goeie flow en enigszins lineaire opbouw van de puzzels. Hierdoor hadden we ook maar één echte hint nodig. De puzzels zelf bestaan voor een groot deel uit het openen van cijfersloten, maar de manier waarop is erg leuk gedaan met veel afwisselende puzzels in een mooi decor dat altijd goed in thema is. Over thema gesproken: ook het verhaal wordt gaandeweg op een leuke manier uit de doeken gedaan, waardoor je echt gaat meeleven met de gebeurtenissen.
Over de sfeer is al veel geschreven, gaande van extreem eng tot "het valt wel mee". De twee mannen in onze groep behoorden zeker tot de laatste categorie, de vrouwen zaten er ergens tussenin ;-) Door mooi met licht, geluid en enkele leuke verrassingen te werken wordt er wel een creepy sfeer gecreëerd die mooi past bij het thema. Ik vond de sfeer zeker geslaagd en echt een toegevoegde waarde, maar ook de grotere angsthazen mogen zich zeker niet laten afschrikken hierdoor, want de kamer biedt genoeg moois om dit even te trotseren.

Echte minpunten waren er niet echt, alleen misschien dat er hier en daar wat onderhoud nodig is. Soms zie je wat dingen die al wat versleten zijn en één keer hebben we door een kapot decorstuk zelfs een puzzel op een alternatieve manier opgelost die eigenlijk niet de bedoeling was, maar dit deed gelukkig geen afbreuk aan ons spelplezier.

Zoals je wel merkt was ik absoluut fan van deze kamer. We hebben ons super goed geamuseerd en aangezien we nog best wat tijd over hadden, hebben we onze resterende tijd nog ingevuld met een spelletje achteraf, waarbij de hosts ons met veel plezier en passie hielpen bij onze speurtocht door alle gezelschapsspellen.
The Missing Link is dus absoluut een bezoekje waard, zowel voor de vriendelijke ontvangst, twee topkamers als het mooie aanbod aan gezelschapsspellen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:20 min


 • Erg geslaagde sfeer
 • Afwisselende en originele puzzels
 • Spellenwinkel
 • Aangename en behulpzame hosts
 • Mooi verhaal
 • Creepy, maar niet té
 • Hier en daar wat onderhoud nodig

 

Wat een ervaring alweer!

Nadat we als één van onze eerste kamers Het geheim van Sint-Rumoldus speelden en hier omver werden geblazen door het wondermooie decor, waren we zeer benieuwd naar de nieuwe experience. Intussen zijn we 40 kamers verder en werden we al serieus verwend, maar Rumoldus blijft nog altijd één van de mooiste en meest realistisch aanvoelende kamers. We waren dus erg benieuwd of De Wraak van Han ons ging weten te verrassen.

De ontvangst was hartelijk en de inleiding was erg leuk gedaan en helpt ook om meteen in de sfeer te komen. Vanaf het moment dat je de kamer binnen komt, ben je dan ook helemaal mee. Ook hier zijn de decors weer prachtig gemaakt en passen de puzzels perfect in de omgeving. Nadat we best stroef begonnen (onze eigen schuld), vlogen we hierna van de ene kamer naar de andere en konden we overal onze ogen weer enorm de kost geven. Alles ziet er écht uit en je voelt je echt alsof je in een of andere film zit. De introfilmpjes op voorhand en voor het binnengaan helpen ook enorm hierbij en zijn super professioneel gemaakt. Ook binnen word je af en toe verrast op een klein intermezzo waardoor de inleving helemaal compleet is, echt top gedaan!
De puzzels zijn variëren mooi en bevatten het nodige zoekwerk, puzzelwerk, wat behendigheid, kruipwerk, rekenwerk, spitsvondigheid, ... zowat alle soorten puzzels zitten er in! Er is dan ook heel veel te doen, wat altijd fijn is, maar wat het wel een race tegen de klok maakt. Zeker het kat en muis spel op het einde maakte het ook erg spannend, waardoor we blij waren van met nog 4min10 op de klok de eindmeet te halen.
Complimenten ook voor onze host, want ondanks dat het vrij nipt werd en we soms wat vast leken te zitten, had ze ons goed ingeschat waardoor we het avontuur konden volbrengen zonder enige hint!

Hoewel de host ons erg goed bij heeft gestaan, is dit ook ons enige puntje van opbouwende kritiek. Na het spelen van de kamer was er namelijk nauwelijks iets van nabespreking. Na een snelle "goed gedaan, het was even spannend, maar toch zonder hints gelukt, zullen we nog een foto maken?" werden we verder wat aan ons lot overgelaten. Eén van de leuke dingen aan onze hobby vind ik toch de interactie met gepassioneerde mensen die graag escaperooms spelen en er dan ook graag over praten. Gewoon even polsen naar onze ervaring in de kamer had al fijn geweest. Ik geef als extreem voorbeeld graag The Start in Lier. Daar hebben ze een hele bar waar je gezellig kan napraten, ookal ben je pas om 22u uit de kamer. De hosts daar komen nog wat foto's en filmpjes uit de kamer tonen, horen graag wat jouw ervaring was, tonen wat bloopers van andere mensen en zijn oprecht benieuwd naar je ervaringen met andere kamers. Zo uitgebreid hoeft het uiteraard niet altijd, maar een beetje interesse in de bezoekers zou het plaatje helemaal compleet maken.

Ondanks dit laatste puntje beleefden we een topavond in de hoofdrol van onze eigen thriller, iets wat nog niet veel kamers konden verwezenlijken. Wij kunnen niet wachten om binnen enkele jaren de derde kamer waar aan gewerkt wordt te komen spelen!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:50 min


 • Levensechte decors
 • Grote variatie in puzzels
 • Veel puzzels
 • Geweldige inleving
 • Goede inschatting door de host
 • Filmische beleving
 • Achteraf liet de host ons wat aan ons lot over

 

Een leuk uurtje puzzelen!

Hoewel we met een vorige escaperoom van dezelfde makers een minder positieve ervaring hadden gehad, konden we de verleiding van de early bird tickets voor deze kamer niet weerstaan. En (spoiler alert) deze keer hebben we daar zeker geen spijt van gehad!

Parkeren kon netjes voor de deur en de ontvangst was erg vriendelijk. De host voelde goed aan dat we al enige ervaring hadden en gaf zowel qua verhaal als algemene uitleg alles mooi op niveau aan ons door. Na een grappige/originele start (die op zich meer noodzaak was dan een echte toevoeging, maar het zorgde wel voor wat extra hilariteit) konden we eraan beginnen. De verschillende ruimtes zitten vol met leuke, afwisselende puzzels. Er zit een goeie flow in het spel en wij waren met zijn vieren vaak allemaal bezig met puzzelen, wat heel positief is! Verschillende types puzzels (sommige gekend, andere erg origineel) wisselen elkaar ook mooi af, waardoor we in een fijne flow kwamen waar we zonder hints met een toptijd (nummer 5 op het bord! :-D) konden ontsnappen.
Wel mooi is dat ze hier ook echt rekening houden met opmerkingen van de bezoekers. Een veel gelezen opmerking was dat het te donker was, waardoor ze nu ook zaklampen voorzien hebben, die zeker nodig waren en waardoor alles goed te doen was. Het donker droeg verder mooi bij tot de sfeer, dus ik zou hier zeker niets meer aan veranderen.
De sfeer in de kamer is wat mij betreft het enige echte minpunt. Alles is mooi in thema gebracht, het verhaal is ook zeker aanwezig, maar voor de rest is het wel puzzelen om te puzzelen. Misschien zijn we wat verwend door recente topkamers, maar deze kamer zou helemaal tot de top kunnen behoren als er nog wat extra inkleding voorzien werd. Zonder teveel te spoilen, kan je het begin bijvoorbeeld omgooien en een extra ruimte toevoegen waarbij je als donateurs zogezegd net uit de wagen gestapt bent en voor de deur van het weeshuis staat en hier al met een eerste puzzel moet binnendringen. Hierdoor kom je meteen in de juiste sfeer qua verhaal en wordt het allemaal wat logischer. Als je dan nog ergens via een dagboek kadert dat de eigenaar alle geheimen met ingewikkelde puzzels verborgen houdt, verklaar je meteen waarom je met al die puzzels aan de slag moet.

Ondanks het laatste puntje zou ik de kamer zeker aanraden als je in de buurt bent. Ook voor beginnende escapers is het een supermooie kennismaking met escaperooms aangezien er een goeie flow in zit, leuke, afwisselende puzzels en een top begeleiding. Zeker doen dus, wij komen alleszins zeker terug wanneer de volgende kamer open gaat!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  38:51 min


 • Afwisselende puzzels
 • Goede host
 • Leuke flow
 • Veel te doen
 • Af en toe miste er wat verhaal/omkadering

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 10 mei 2023

Kom, we gaan even een lijk stelen!

Na enig aandringen om heel het team te overtuigen, was het eindelijk zo ver en mochten we Corpse Inc gaan spelen. Een kamer waarbij je zou moeten gaan acteren klonk namelijk niet voor iedereen van het team even aanlokkelijk, maar bij mij stond deze al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje. Gelukkig had ook de rest van het team achteraf gezien absoluut geen spijt van onze missie hier!

De aankomst is al meteen mooi in thema en hoewel de host duidelijk ook gewoon "host" is, kadert alles wel mooi in het overkoepelende verhaal. We werden rustig en vriendelijk ontvangen en toen we klaar waren, mochten we zonder al teveel praktische info beginnen aan de missie. Heel leuk ook hoe je al van in het begin de spanning begint te voelen en, ondanks dat je opsplitst in verschillende teams, je toch ook nog altijd kan rekenen op je collega's.
Het echte werk begint natuurlijk pas wanneer je de gevreesde bewaker tegen komt. Heel veel respect hier voor de prestatie van de actrice. Ze slaagde er goed in om ons erg ongemakkelijk te doen voelen en de nodige stress te bezorgen, waardoor we zo snel mogelijk bij haar weg wilden raken. Eens dat gelukt was, konden we beginnen puzzelen en ook hier is Corpse Inc erin geslaagd om alles mooi in thema te houden en er ook voor te zorgen dat je af en toe de confrontatie met de bewaker aan moet gaan. Ook zelf zorgt ze voor de nodige stressmomenten, waardoor je altijd op je hoede bent, wat het puzzelen er natuurlijk niet eenvoudiger op maakt.
Ondanks deze stress gingen we toch mooi vooruit, mede ook dankzij het goed werkende hintsysteem waarvan we gelukkig nauwelijks gebruik moesten maken, maar wat wel mooi geïntegreerd was in het spel en zorgde voor een perfect aantal hints. Na een erg spannend slot stonden we dan ook met een mooie tijd moe maar voldaan aan de uitgang.
Super tof ook dat er ruim de tijd wordt genomen voor een praatje en voor het delen van ervaringen, zowel over de kamer zelf als over andere gespeelde kamers. Zo konden we de hosts zelf wat tips geven over leuke kamers in België, altijd fijn om met even gepassioneerde mensen te kunnen napraten.

We hopen dan ook dat de mensen van Escaperoom Junkie snel werk maken van een tweede kamer, daarvoor trekken we met plezier nog eens een weekendje naar Baarn!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  61:17 min


 • Interactie met de bewaker
 • Alles mooi in thema
 • Erg spannend
 • Soms ook gewoon leuk puzzelen
 • Top hosts
 • Echt een ervaring, niet gewoon een escape room
 • Jammer dat ze maar één kamer hebben

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 29 april 2023

Bloody Mary, Bloody Mary, ... Bloody ... Mary?

Nadat we in de buurt een andere escaperoom geboekt hadden, zochten we nog iets om zaterdag te doen tijdens ons weekendje Amersfoort. Gelukkig was Bloody Mary nog beschikbaar en dit bleek ook nog eens de eerste kamer van de trilogie te zijn, dus dat kwam even goed uit!

De ontvangst was lekker ongemakkelijk (in de goeie zin) en ook de intro was mooi in thema, we voelden ons onwetende ongelovigen die eens flink de les gespeeld werden, heerlijk! Extra bonuspunten dan ook voor onze host die erg knap in haar rol bleef en zorgde voor een ongelooflijk tof begin van de ervaring!
Eens we in de kamer zelf waren, was er erg veel te beleven. Op zich is de ervaring redelijk lineair, maar ondanks dat we met zes waren, had iedereen altijd wel iets te doen (op een paar momenten op het einde na). Er is een mooie variatie aan puzzels in verschillende stijlen (doe-puzzels, denkpuzzels, samenwerken als team, een bijbel-puzzel (wat mooi past in het thema en wat ik altijd mag oplossen omdat de rest van ons team blijkbaar allemaal ketters zijn ;-)) en nog veel meer). Deze puzzels zijn mooi in het thema en in het decor verwerkt en je voelt je ook echt in een klooster. Complimenten ook voor de decors, die afwisselend en knap gemaakt zijn! De sfeer is ook lekker creepy, zonder echt heel eng te worden. Er werd af en toe wel wat gegild, maar dat hoort er in dit soort kamers gewoon bij. In de hele ervaring zit ook een goeie flow, waardoor we het einde haalden met nog ruim 10 minuten op de klok zonder ook maar één hint. Ook hier complimenten voor onze host, we zaten vast op de laatste puzzel, maar omdat we nog veel tijd over hadden, heeft ze ons zelf laten zoeken tot we zelf de oplossing vonden.

Ik kom ook graag nog even terug op de locatie zelf: deze bevindt zich in een echt klooster, wat enorm bijdraagt aan de sfeer. Je kan ook handig voor de deur parkeren en blijkbaar zijn er nog allemaal leuke zaken te beleven, dus we gaan hier zeker nog eens langskomen. Het einde van de escaperoom zelf gaf ook nog een mooie knipoog naar een vervolg, dus ik heb bij deze de twee volgende kamers met stip op mijn wishlist gezet!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  48:07 min


 • Leuke intro in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Knap decor en leuke sfeer
 • Goeie flow
 • Top begeleiding!!
 • Gezellige nabespreking
 • Er is een vervolg!!!! :-D
 • De initiële ontvangst was wat vaag

 

Missie Damplein

The Suspect Antwerpen
Geplaatst op: 26 februari 2023

Leuke "omgekeerde" escape room

Nadat we de meeste hoog scorende escape rooms in onze eigen stad al gedaan hadden, ontdekten we The Suspect hier op Escapetalk, eentje die altijd door de mazen van het net geglipt was, maar die we absoluut wilden spelen, zeker gezien het originele begin.

De pret begint al op voorhand wanneer je gebrieft wordt over de missie. Erg origineel en leuk om je "missie" op deze manier te beginnen. Ook het effectieve spel begint heel origineel, maar naar mijn mening wordt het potentieel niet voldoende gebruikt. De eerste puzzel is erg leuk gedaan en ook het feit dat je een soort stadsspel aan het spelen bent is tof, maar uiteindelijk is het niet veel meer dan rondwandelen, echt puzzelen is er niet meer bij, tot je in het tweede deel van het spel en in de eigenlijke kamer komt. Het begin hier vond ik persoonlijk absoluut top. Je voelt je even een echte "geheim agent" en de eerste vijf minuten zorgen ook voor best wat stress, met veel voldoening wanneer je de puzzel oplost. De rest van de kamer is erg leuk gedaan, ziet er allemaal geloofwaardig uit en bevat best leuke en afwisselende puzzels, maar heel moeilijk is het (gelukkig) niet. Er zit ook nog een spannend momentje in, maar ook hier had van mij gerust meer gedaan mee mogen worden. Al bij al zitten er dus hele leuke, spannende en originele momenten in en ben je voor de rest gewoon leuk aan het puzzelen. Nog net meer puzzels in het eerste deel en wat extra suspence in het tweede deel zouden het nog extra tof kunnen maken.

Grote complimenten ook wel voor onze host, die de groep goed aanvoelde en af en toe (in haar rol) checkte of alles goed ging en uiteindelijk, aangezien alles vlot ging, maar één echte hint gaf wanneer we even vast zaten. De communicatie met haar was dan ook top, zowel vooraf als tijdens en na het spel. Haar enthousiasme om het spel een paar seconden te vroeg te eindigen omdat ze dacht dat we de laatste puzzel al opgelost hadden vergeven we haar dan ook graag ;-)

Zeker de moeite waard om te spelen dus en ookal is er potentieel om er echt een extreem goede kamer van te maken, ook nu is het al een topkamer die ik iedereen kan aanraden.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  60:23 min


 • Origineel begin
 • Leuke interactie met de host
 • Spannende stukken
 • Gewoon leuk puzzelen
 • Toffe mix van buiten en binnen
 • Het stuk buiten had meer puzzels mogen bevatten
 • Niet heel veel puzzels in de kamer
 • Mocht gerust nog iets spannender

 

Code van Coppens Unlocked: Mathias

Stadsfeestzaal
Geplaatst op: 18 februari 2023

Helaas alweer een teleurstelling

Nadat we de Staf-kamer met een team volwassenen gespeeld hadden, waarbij we teleurgesteld waren door het weinige "value for money", maar nog enigszins gecharmeerd door de mooie decors, gaven we deze tweede kamer een kans met een mix van volwassenen en kinderen van 7 en 10 jaar.

Om meteen met de deur in huis te vallen: de kinderen hebben zich absoluut geamuseerd, maar dat kwam meer door het feit dat ze gewoon samen dingen konden zoeken en onnozel konden doen en wij ze opdrachten gaven, dan dat het de verdienste van de kamer was. Net als bij Staf speel je hier 4 puzzelkamers van 8 minuten, wacht je tussenin tot de volgende kamer klaar is en eindig je met een videogame. Waar we bij Matthias nog een enigszins vernieuwende VR ervaring mochten spelen, was het hier Just Dance. Dit heeft absoluut niks met escapen te maken, dus ik begrijp niet dat er niet gewoon voor een vijfde puzzelkamer gegaan is. Ok, de kids hebben zich geamuseerd, maar dat kunnen ze thuis ook gewoon.
De puzzelkamers op zich zijn op zich ok qua decor, maar bevatten te weinig puzzels en zijn ondanks hun korte bestaan al helemaal versleten en hebben dringend onderhoud nodig. In één kamer waren twee volwassenen aan het bloeden door nagels die uitstaken bij decorstukken, wat gewoon niet ok is. Ook was er in de eerste kamer een puzzel stuk, we waren 100% zeker van de oplossing, er was ook helemaal niets anders meer te doen in de kamer, maar toch gebeurde er niets meer en raakten we niet verder. Een host om uitleg aan te vragen is er niet, dus je kan alleen maar raden naar wat er gebeurd is.

Eerlijkheidshalve moet ik ook wel even vermelden dat het aanwezige personeel wel echt vriendelijk was. In de laatste kamer hadden we toevallig een stuk overgeslagen, waardoor we snel buiten waren. Toen het meisje de kamer kwam klaarzetten en zag dat we er nog waren, mochten we verder spelen om de gemiste puzzel nog te doen tot de tijd op was.

Al bij al kan ik beide kamers alleen maar afraden. Als je echt gewoon de decors eens wil zien en het type puzzels wil doen die je op tv ziet, dan moet je ze komen spelen. Verwacht echter een dure ervaring (20 euro per persoon voor 20 minuutjes spelen is duur) waarbij de decors en puzzels versleten aanvoelen en niet alle puzzels werken. Ervaren escapers hebben hier dan ook weinig te zoeken.


3

Sfeer: 2.5

Spelbeleving: 3.0

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  23:49 min


 • Sommige decors en puzzels uit de TV show
 • Vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Decors en puzzels afgeleefd
 • Weinig waar voor je geld
 • Weinig puzzels per kamer
 • Lang wachten tussen de kamers
 • Vijfde kamer is geen puzzelkamer

 

De Kraak

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 15 februari 2023

Leuke, afwisselende inbraakpoging!

Nadat we bij de Kraakfabriek de twee andere kamers al gespeeld hadden (en hier zeker van genoten hadden), was het de beurt aan De Kraak. De vorige keren was de ontvangst eerder gewoontjes, maar onze host was deze keer erg enthousiast en legde met veel plezier het verhaal aan ons uit, waardoor we met veel goesting aan de kamer begonnen!

Erg leuk dat je al met attributen de kamer ingestuurd wordt, waardoor het echt wat als een voorbereide overval gaat aanvoelen. De kamer zelf ziet er geloofwaardig uit en nodigt uit tot verkenning. Je ziet meteen vanalles om te doen, maar hebt niet meteen een idee hoe je eraan moet beginnen. Gaandeweg vind je dan wel wat je moet doen en start een leuke flow van verschillende soorten puzzels. Waar ik zeker fan van ben is als je (zoals hier) afwisselt tussen dingen zoeken, logisch denken, fysiek mag puzzelen en af en toe een doe-opdrachtje hebt. Deze mix werkt hier heel goed en wist ons team van 4 altijd goed bezig te houden. Alles zit ook logisch in elkaar, waardoor we ook maar één hint nodig hadden (die we eigenlijk zelf hadden moeten zien, maar goed dat de host oplettend was) en in een rotvaart door de kamer gevlogen zijn.

Ik kan de kamer dus zeker aanraden aan iedereen, vooral door de leuke afwisseling en de puzzels die maar blijven komen, maar allemaal zeker haalbaar zijn, waardoor je met een positief gevoel de kamer verlaat. Ook nog eens extra complimenten aan onze host die ons ook weer na het spel erg enthousiast ontving!!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:13 min


 • Afwisselende puzzels
 • Enthousiaste host
 • Veel te doen
 • Goede flow
 • Perfect voor 4 personen
 • Jammer dat we alle kamers hier nu gespeeld hebben

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 23 januari 2023

Wat een topper!!

Als grote film- en escapefreak stond The Movies al geruime tijd op mijn wishlist. Dit weekend was het dan ook eindelijk zover en gingen we kijken of de hoge verwachtingen ingelost gingen worden. Eigenlijk hoef je mijn review helemaal niet te lezen, want met zoveel positieve scores kon het ook niet anders dan dat het een voltreffer geworden is. Maar lees gerust verder als je benieuwd bent naar onze ervaring...

Het eerste hele grote compliment gaat uit naar de host/eigenaar Anthony. Niet alleen heeft hij een parel van een kamer weten te bouwen, hij is ook nog eens een voortreffelijk gastheer. We werden erg hartelijk ontvangen en na een korte introductie mochten we eraan beginnen. Ook na het spel nam hij ruim de tijd om alles even te overlopen en vragen te beantwoorden en je merkte in alles de passie voor het spel. Geweldig om met zo iemand nog even te kunnen napraten. Ook complimenten om ons zo goed op te volgen tijdens het spel. Zo kregen we in het begin best snel tips, terwijl we zelf nog wat aan het zoeken waren, waardoor mijn vrouw langs haar neus weg tegen me zei "ik vind wel dat de hints vrij snel komen". Anthony moet dit opgevangen hebben, want vanaf dan kregen we enkel nog hints als we echt enkele minuten liepen zoeken zonder vooruit te raken. Chapeau dan ook om een groep zo goed aan te voelen!

Over dan naar de escaperoom zelf. Nu ja, escaperoom dekt de lading niet echt. Anthony omschrijft het zelf als een mystery room en dit is ook wat je doet: een mysterie oplossen. Dit doe je in een omgeving waar elk detail klopt: het voelt niet alsof je in een oude cinema bent, je bént gewoon in een oude cinema. In elk hoekje ontdek je weer iets nieuw en vaak kwamen we wat later in het spel dingen tegen in een kamer die we al eerder gezien hadden, maar waarbij we nog niet echt stilgestaan hadden. Hoewel de kamer vrij lineair is, zorgt dit voor een heerlijke flow waarbij je van de ene verbazing in de andere valt en net als je denkt dat je alles wel gezien hebt, opent zich weer een nieuwe wereld met talloze kleine en grotere ontdekkingen. De puzzels zelf wisselen mooi af tussen zoekopdrachten, logicapuzzels, sleutels, slotjes en kleine doe-opdrachtjes. Alles past ook erg mooi in het thema en zeker naar het einde toe waan je je zélf in een film. Voor dit einde ook maar één woord: WAUW! Ik ga niet teveel in detail gaan want je moet het gewoon zelf beleven en ontdekken, maar het horror deel waarvan sprake is in deze "full experience" is echt top. Ik ben zelf grote fan van het genre, maar ook voor relatieve angsthazen zou ik altijd de volledige ervaring aanraden. Ja, het is spannend, maar de manier waarop het is opgebouwd en de voldoening die je er uit haalt zijn het meer dan waard!!

Ik zou het verder ook nog kunnen hebben over de passie waarmee Anthony achteraf nog eens heel het verhaal overlopen heeft, de kleine extraatjes die je krijgt die de ervaring écht maken, de ongelooflijk mooie locatie,... maar ik zou iedereen gewoon aanraden om het zelf ter plaatse te gaan ontdekken. Wij kijken alvast héél erg uit naar het vervolg dat volgend jaar zou moeten uitkomen en gaan dan zeker Houdini's Workshop en het vervolg inplannen tijdens een nieuw weekendje Brugge. Alvast tot dan Anthony!


Reactie door The Push Mystery Rooms

26 januari 2023

SUPER BEDANKT voor deze prachtige review <3


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  78:07 min


 • Elk detail klopt
 • Super fijne host
 • Ongelooflijk mooi decor
 • Hele goeie flow
 • Altijd weer nieuwe ontdekkingen
 • Filmisch einde
 • Geslaagd horror element
 • Kleine extraatjes
 • Uitgebreide nabespreking
 • ...
 • Dit had gerust NOG langer mogen duren

  broeder_viktoranthony_boelaert

Code van Coppens Unlocked: Staf

Stadsfeestzaal
Geplaatst op: 08 januari 2023

Een paar leuke momenten, maar vooral héél commercieel

Als trouwe fans van het programma en ervaren escapers waren we erg benieuwd hoeveel van het programma terug te vinden zou zijn in deze fysieke versie van De Code van Coppens. Na al enkele negatieve reviews gelezen en mindere reacties gehoord te hebben, waren onze verwachtingen erg laag en dat was misschien maar goed ook, want zo viel het al bij al nog beter mee dan gevreesd.

De ontvangst was zeker ok, we werden vriendelijk onthaald en kwamen binnen in een netjes ingeklede ontvangstruimte met bar waar je rustig iets kon eten of snacken voor je eraan kon beginnen. Het beginnen zelf is wel redelijk onpersoonlijk: je moet zelf op een scherm in het oog houden wanneer het de beurt aan jou team is en dan wachten tot de timer op 0 staat en het groene lampje gaat branden. Op zich werkt dit wel en bespaart het op personeel, maar het is toch een heel andere service dan dat we gewoon zijn van de betere escaperooms.

De kamer zelf bestaat (zoals ook al in vele vorige reviews gemeld) uit 5 ruimtes die elk een thema hebben. De eerste 4 zijn de echte escaperooms en qua decor waren deze zeker ok met bepaalde stukken die rechtstreeks uit het programma kwamen. Dit had echter ook nadelen, want in één van de kamers wisten we meteen al wat we moesten doen omdat dit identiek was aan wat er op TV getoond was. Voor de rest zitten er leuke vondsten tussen de puzzels, maar is het allemaal wel heel beperkt. Na een drietal puzzels per kamer gaat de deur naar de volgende ruimte open en moet je de rest van de 8 minuten die je krijgt uitzitten, plus 2 minuten voor de reset van de kamer. Aangezien wij (op één kamer na, maar dat was echt wel onze eigen schuld omdat we door elkaar bezig waren) door elke ruimte gevlogen zijn, stonden we dus bijna altijd 6 of 7 minuten te wachten in een kleine, veel te warme tussenruimte waar buiten een klein raadsel niets te doen was. Ook de laatste kamer was wel een teleurstelling, aangezien dit gewoon een VR game was die niets met de rest te maken had en ook helemaal niets met escaperooms te maken had. Onze host hier was wel super vriendelijk en gaf iedereen de kans om eens te spelen en maakte graag een praatje, dus dat was zeker fijn, maar dit nam niet weg dat dit deel beter vervangen was geweest door nog een extra puzzelkamer.
Al bij al betaal je dus 20 euro per persoon om minder dan 20 minuten met escapen bezig te zijn, wat toch wel héél erg mager is voor deze prijs. Wij betalen dan liever enkele euros meer voor een échte escaperoom, gebouwd door mensen met een passie voor het vak die vooral een leuke ervaring willen bieden en niet zoveel mogelijk geld willen verdienen.

Ik wou dit graag aanraden voor échte fans van het programma met weinig ervaring, omdat zij de tijd wel gaan kunnen vullen in elke kamer, maar door het ontbreken van een hintsysteem kan dit wel eens frustrerend worden. Alleen dus doen in een gemengde groep met bijvoorbeeld een stel enthousiaste kids waarbij de ouders vooral wat sturen, dan kan je er volgens mij nog het maximale uit halen.


4.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 4.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  19:05 min


 • Decors en puzzels uit het programma
 • Vriendelijk personeel
 • Sommige leuke puzzels
 • Heel weinig waar voor je geld
 • Maar 4 kamers van 8min ipv 5 van 10 min
 • Weinig puzzels
 • Lang wachten tussen de ruimtes
 • VR kamer voegt niets toe
 • Erg commercieel en onpersoonlijk

 

Laad meer reviews

2 reviews

Circus Tortolero

E-scaperooms.nl
Geplaatst op: 28 december 2022

Erg leuk circussfeertje @ home!

Eén van de weinige pluspunten van corona epidemie was een boost in escape/puzzel spellen voor thuis. Als grote escape fanaten, houden we dan ook regelmatig game avondjes en zo had ik deze ook voor kerst cadeau gedaan aan mijn vrouw.

De doos zelf is best eenvoudig, maar bij het uitpakken valt meteen de kwaliteit van het materiaal op. Alles is erg netjes en stevig gemaakt en nodigt uit om te beginnen ontdekken en spelen. Je wordt via de website begeleid via leuke audiofragmenten en komt zo al puzzelend tot de conclusie van het oorspronkelijke mysterie. Deze puzzels zijn echt leuk om te doen en erg gevarieerd met zelfs een hele leuke en originele fysieke puzzel. We hebben ons hier een 2 à 3 uur met ons tweetjes mee bezig kunnen houden zonder hints te gebruiken (wel goed om weten is dat deze beschikbaar zijn als je het nodig zou hebben).
Het enige echte nadeel vonden wij de conclusie van het verhaal. Je begint aan de laatste puzzel, wetend dat dit tot de conclusie gaat leiden en puzzel-technisch is het een mooie afsluiter waarbij je info uit heel het spel samen brengt, maar qua verhaal is deze puzzel er nogal plots en ook de finale conclusie vonden we nogal flauw en erg mager.

Dit nadeel neemt echter niet weg dat we ons erg goed geamuseerd hebben met dit spel en we het zeker kunnen aanraden aan iedereen die zin heeft in een gezellig avondje puzzelen. De circusdeuntjes die de rest van de avond in je hoofd blijven hangen moet je er wel bij nemen...


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen


 • Kwaliteitsvol
 • Mooi gemaakt
 • Leuk en afwisselend puzzelen
 • Circussfeertje
 • Nogal plots en flauw einde

 

Never House

DarkPark
Geplaatst op: 01 juni 2024

Fantastische thuiservaring

Tijdens één van onze bezoekjes aan Dark Park zagen we de home games staan en legden we met zijn allen samen voor Never House. Het heeft meer dan een jaar geduurd geduurd voor we met zijn allen weer samen geraakt waren om het te spelen, maar eindelijk mochten we de doos open doen!

Alles voelt erg kwalitatief aan, je merkt dat hier tijd en liefde in gestoken is, waarbij je heel wat fysieke elementen hebt waar je ook echt mee aan de slag mag, wat voor extra fun zorgt tegenover sommige andere games waar je enkel een aantal papiertjes met puzzels krijgt. We speelden met 6, wat net te doen was, maar 4 lijkt me iets idealer. De flow van het spel zit wel erg goed en de moeilijkheidsgraad is erg goed te doen. De puzzels zijn net uitdagend genoeg, maar worden nooit frustrerend. Je komt ook enkele heel toffe "wow"-momenten tegen, waardoor het spel een absolute aanrader is!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 6 personen


 • Fysieke elementen
 • Moeilijkheidsgraad zit goed
 • Verhaal is mooi in het spel verwerkt
 • Kwalitatief materiaal
 • Jammer dat we niet opnieuw de 1e keer kunnen spele