Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Hangman

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

Ik hou ervan om tijd te spenderen met mijn gezin en er kruipt dan ook veel tijd in de kids, maar af en toe ontsnap ik graag even aan de dagelijkse sleur en niets fijner dan een goeie escape room om samen met enkele goede vrienden of familie een uurtje in een andere wereld te vertoeven.


Lid sinds

19-01-2022

Locatie

Antwerpen

Statistieken

Escaperooms

20 reviews

20 kamers gespeeld

95% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


20 reviews

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 11 juli 2022

Een hele leuke ervaring als "opgejaagd wild"

Deze stond al ongeveer een jaar op onze wishlist, dus we waren ontzettend blij dat we er eindelijk geraakt zijn! We werden erg vriendelijk ontvangen door onze jonge, maar heel erg bekwame host, die ons bij de inleiding al erg mooi in de juiste sfeer bracht. Na een kort introfilmpje was het aan ons (meteen een mini puntje van opbouwende kritiek: het filmpje zette mooi de toon, maar verder werd hier weinig mee gedaan. Het was bv mooi geweest als de dame uit het filmpje op het einde ergens terug in de kamer was gekomen).

De kamer zelf zag er ongelooflijk sfeervol uit. We geloofden gerust dat dit het huisje van een jager was en zagen meteen al enkele leuke elementen waar we ongetwijfeld iets mee gingen moeten doen. Uiteindelijk was het even zoeken naar de eerste aanwijzing die ons écht op weg zette, waarna we een eerste moment kregen van extra opgebouwde spanning, waarna een soort van kat-en-muis-spel volgde van over en weer lopen/kruipen en puzzelen om beetje bij beetje de kamer te ontsluiten en verder te raken. Ook de laatste zone was erg knap gemaakt met puzzels die heel inventief waren en een leuk "gepersonaliseerd" stukje dat toch voor een kleine glimlach en wat extra inleving zorgde. Ongelooflijk knap ook hoe dit een kamer zonder acteur is, waarbij je toch het gevoel hebt dat je uit je doppen moet kijken en je vaak verrast wordt door dingen die achter je rug lijken te gebeuren.
De begeleiding was tenslotte ook top. Soms stonden we best lang te zoeken voor we door hadden wat we moesten doen, maar toch kwamen er geen hints omdat het ook nog niet echt nodig was, achteraf gezien bleken we altijd mooi op schema te zitten. Pas op het einde kregen we onze enige hint (die trouwens cryptisch genoeg en ingesproken gegeven werd, wat we wel leuk vonden) omdat we duidelijk even niet zagen wat we nog konden doen, dus top timing!

Om samen te vatten is dit dus een niet te missen ervaring met perfect opgebouwde spanning, een wondermooi decor, puzzels die misschien niet persé "logisch" zijn, maar wel mooi in de omgeving blenden en erg leuk uitgewerkt zijn met een goeie combinatie van denken en doen (geen enkel cijferslot trouwens!). Ik kan eigenlijk geen enkel echt minpunt bedenken en deze kamer komt ergens in de top 3 van kamers die ik al gespeeld heb!! Wij komen zeker The Toy Factory spelen!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Leuke sfeer
 • Toffe puzzels
 • Goeie combinatie van denken en doen
 • Host weet alles goed in te schatten
 • Goed opgebouwde spanning

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 4 juli 2022

Waan je even een ontdekkingsreiziger...

The Missing Link is buiten een escape room ook een winkel met een groot aanbod aan board games, waardoor je bij het binnenkomen meteen je ogen uit kijkt bij het zien van zoveel leuke games. Aangezien we kwamen om Jumanji te spelen, hadden we echter geen tijd om hier te lang naar te kijken en na een gezellige ontvangst door een super sympathieke host werden we naar de kamer geleid.

De kamer begon al met een leuke twist waarbij er een kleine en tijdelijke opsplitsing was die mooi uitgewerkt was. Aangezien ik zelf door onze groep altijd naar voor geduwd wordt om dit soort dingen te doen (wat ik stiekem ook niet erg vind), was ik de chinese vrijwilliger hiervoor, maar dit was zeker niet erg en gaf meteen al een leuke twist aan de kamer.
Ook de rest van de kamer zat vol met leuke twists. Als je houdt van af en toe wat klimwerk (zonder dat de kamer echt een grote fysieke inspanning vereist), ben je hier zeker aan het goede adres, wat ik altijd een leuke afwisseling vindt tegenover de standaard puzzels. Sommige puzzels deden je ook echt een ontdekkingsreiziger ergens in een jungle voelen, wat absoluut top was!
Hierdoor kom ik ook meteen bij de inkleding van de kamer: op het eerste zicht straalt dit gewoon een top-sfeer uit! Van de eerste kamer tot de effectieve jungle, alles voelt geloofwaardig aan. Ook als je de films gezien hebt, zijn er enkele leuke knipogen wat ook weer erg leuk is. Het enige spijtige (en meteen ook het enige echte minpunt) was dat er soms wel wat onderhoud nodig was. Sommige decorelementen hebben duidelijk al wat afgezien en ook stukken van de puzzels vielen soms bijna letterlijk uit elkaar. Hierdoor kwamen we ook regelmatig vast te zitten omdat we de puzzel wel door hadden, maar de techniek het wat liet afweten en we heel specifiek op een bepaalde positie iets moesten zetten of aanraken, waardoor het soms wat trial & error werd. Wel complimenten voor de host om ons in zo'n geval altijd via de hints duidelijk te maken dat we op de goede weg waren en aan te geven wat we konden proberen.
Al bij al, ondanks sommige technische gebreken en slijtage, hebben we ons wel ongelooflijk geamuseerd en gingen de meeste puzzels ook vlot (op een enkele minder duidelijke na) en was alles ook ongelooflijk leuk en sfeervol.

Complimenten ook nog voor onze host. Ze had een hele duidelijke passie voor escape rooms en deelde met plezier veel tips en we konden nog even super gezellig met haar napraten. Ze toonde ook echt interesse in ons, wat wel fijn was, een absolute tophost!

Wij gaan alleszins zeker eens terug komen om de andere kamer te spelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  60:53 min


 • Sfeer
 • Leuke puzzels
 • Top host!!
 • Afwisselend
 • Jumanji!!
 • Hier en daar onderhoud nodig

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 20 juni 2022

Een must!!

Deze kamer stond al een tijdje op mijn lijstje gezien de mooie reviews en omdat mijn vrouw en ik eens met ons tweetjes een kamer wilden spelen zonder de steun van onze vaste partners-in-crime. Eens kijken of we zo goed waren als we van onszelf dachten... ;-p

Laat ik al beginnen met de algemene tendens in de reviews te bevestigen: deze kamer MOET je gespeeld hebben. Zoek gewoon iemand die mee wil en smijt jezelf op deze hoogst bijzondere sollicitatie, je gaat er geen spijt van hebben!
De ervaring begint al van bij de ontvangst die netjes in thema is en waarbij alles klopt zowel qua inrichting, personeel, omkadering, ... Eens in de effectieve kamer werden we eerst wat overdonderd omdat er zoveel te zien is (het ziet er trouwens allemaal ongelooflijk realistisch en (opnieuw) perfect in thema uit) en we niet goed wisten waar we moesten beginnen, terwijl we als redelijk ervaren escapers wel meteen enkele mogelijke puzzels en hun eventuele uitwerking zagen. Dan maar gewoon ergens aan begonnen en vanaf daar werden we meegesleept in een flow waar we tot de laatste seconde in bleven. Deze kamer is zeker niet eenvoudig, maar de puzzels zijn super leuk om te doen, net uitdagend genoeg zonder te frustreren (op enkele uitzonderingen na, maar dat lag vooral aan onszelf ;-)) en erg afwisselend. Geweldig ook dat alles afgestemd is op twee spelers en we echt als team moesten werken om verder te raken. Al puzzelend kwamen we ook steeds verder in het verhaal dat echt mooi verweven zit in de kamer en je op sleeptouw neemt door de ervaring. Ook de hints zijn mooi in thema verwerkt en hoewel het systeem zeker zijn beperkingen heeft, is het bewonderenswaardig om het op deze manier te doen zodat je niet uit de sfeer gehaald wordt door een boodschap op een scherm ofzo. Geweldig ook hoe je via deze boodschappen soms ook opgejaagd wordt of net te horen krijgt dat je goed bezig bent, erg leuk gedaan!!
Bij de laatste puzzel hebben we ons letterlijk in het zweet gewerkt omdat we na 4x proberen het slot nog niet open kregen, maar onze host stelde ons gerust dat we echt wel de juiste code hadden, want hij stond na de eerste poging al klaar om ons te feliciteren en was zelf verbaasd dat we nog niet naar buiten kwamen. Blijkbaar gewoon een klein probleempje met het slot, maar dit was zeker geen domper op de hele beleving (het voelt ook altijd leuker als je bevestiging krijgt dat je het goed gedaan hebt) en we apprecieerden het enorm dat de host nog even de tijd nam om samen met ons het laatste slot open te maken en achteraf nog wat na te praten.

Wij komen alleszins heel graag terug voor de andere kamers en gaan al onze vrienden aanraden om De Conciërge eens te gaan spelen!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  73:30 min


 • Sfeer!!!
 • Goede host
 • Enorm leuke puzzels
 • Perfect voor 2 spelers
 • Hintsysteem
 • Meeslepend verhaal

  kamer237

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 30 mei 2022

Absoluut top!!

We zijn best al verwend geweest qua escape rooms en experiences, maar Stay in the Dark hoort bij de absolute top! Het is een complete ervaring die je MOET meegemaakt hebben, of je nu houdt van horror/suspense of niet. Ik kan je beloven dat je met een klein hartje de weg naar de uitgang gaat zoeken, maar achteraf heb je absoluut een ervaring beleefd die je niet had willen missen.

Zonder teveel spoilers te geven, probeer ik toch even de ervaring samen te vatten... Het spel begint eigenlijk al bij de ingang waar we mooi in thema verwelkomd werden en waar alles een geloofwaardige uitleg krijgt en mooi gekaderd wordt. Eens we de deur van het effectieve gebouw achter ons dicht trokken, hadden we meteen een beklemmend gevoel waarbij de sfeer perfect gecreëerd werd met licht en geluid en het gevoel van "wat moeten we in godsnaam doen"? Eens we dat door hadden en in het volgende deel kwamen, kregen we ook nog eens te maken met de acteur die zijn rol met glans vervulde en de dynamiek van het spel perfect wist te lezen om ons op gepaste momenten het leven zuur te komen maken zonder dat het té lastig werd, een perfect evenwicht wat mij betreft! De scènes die hierna volgden zou ik allemaal heel graag met veel detail beschrijven, maar je moet het gewoon zelf mee maken. Ga er maar van uit dat je dingen gaat beleven die je nog in geen enkele kamer meegemaakt hebt en dat er enkele super coole en fijne verrassingen te wachten staan. Dikke pluim om dit zo perfect werkend en perfect getimed in elkaar te steken, alles klopt gewoon. Hou er wel rekening mee dat (in tegenstelling tot "gewone" escape rooms) er hier weinig écht gepuzzeld moet worden en er wel veel fysieke aspecten in zitten, dus zorg zeker voor een comfortable outfit en toch een beetje basisconditie ;-).

Misschien enkel nog twee kleine puntjes waar er voor mij verbetering mogelijk was, zonder teveel te spoilen: het deel bij de brandweerwagen duurde voor mij iets te lang. Het begin was spectaculair en het hoogste adrenalinemoment van de hele experience, maar na een paar minuten begon het me iets te lang te duren.
Het tweede puntje was dat er natuurlijk een tijdslimiet op de ervaring staat, maar dat je door het feit dat er meerdere groepen tegelijk spelen soms wat richting het volgende deel gejaagd/geholpen wordt. Op zich is dit heel subtiel gedaan en stoorde dit niet enorm hard, maar aangezien wij in het begin vrij voorzichtig waren en blijkbaar in het laatste deel erg snel, is het zonde dat we bepaalde delen in het midden niet zelf kunnen doen hebben, terwijl we wel wisten wat de bedoeling was en we het geheel wel binnen de tijd hadden kunnen doen. Ik begrijp uiteraard dat er gekozen wordt om zoveel mogelijk groepen per dag te laten spelen, maar het zorgt er wel voor dat je wel wat "opgejaagd" wordt.

Deze twee puntjes doen echter geen afbreuk aan de schitterende namiddag die we hier beleefd hebben. Dit was echt een typische ervaring waarbij we tijdens het spelen soms dachten "waarom doen we dit eigenlijk?" maar waarover we na afloop nog uren nagepraat hebben. Zeker doen dus!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer!
 • Acteur voelt het spel heel goed aan
 • Originele elementen
 • Heel veel fysieke aspecten
 • Had ik al sfeer gezegd??
 • Soms wat opgejaagd omwille van de volgende groep

  cinzanobilipecasturiiMarc

Newton's Secret

Keys & Clues
Geplaatst op: 7 mei 2022

Erg leuke kamer om te doen!

Zoals de titel van de review al zegt: het is een kamer waar veel te doen valt, letterlijk dan. Er zijn zeker enkele traditionele sloten aanwezig, maar een groot deel van de kamer bestaat uit doe-opdrachten waar er niet alleen nagedacht maar ook uitgevoerd moet worden en dat vind ik altijd een pluspunt.

De ontvangst was net als de vorige keer op deze locatie erg vriendelijk en de uitleg zeer volledig en deze keer was er ook iets meer verhaal bij, wat ik altijd wel kan appreciëren. De kamer zelf is mooi binnen het thema ingericht en op het eerste zicht is het niet meteen duidelijk wat er juist moet gebeuren, maar gaandeweg raak je toch verder en verder en ontvouwt de weg naar de uitgang zich op een logische manier. We hebben zelf maar één hint nodig gehad voor iets stom dat we over het hoofd gezien hadden, maar hadden ook nergens het gevoel dat het té makkelijk was, alles zat gewoon logisch in elkaar.

Al bij al een hele fijne ervaring dus waar we weinig echte minpunten konden vinden. Op zich waren de puzzels misschien iets te logisch (waardoor je, als je al enkele escape rooms achter de rug had zoals ons, vaak meteen door had wat je moest doen), maar dat hoeft niet persé negatief te zijn. Wij waren zelf met 4 personen en ik zou het ook met 3 of 4 aanraden, met meer personen gaat niet altijd iedereen iets nuttig te doen hebben.

Wij kijken alvast uit naar de derde kamer die er binnenkort aan komt!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:11 min


 • Leuke flow
 • Logische puzzels
 • Veel doe-opdrachten
 • Goede feedback over je vooruitgang
 • Hint op het juiste moment
 • Qua puzzels niet altijd super origineel

 

Eén van de best ingerichte kamers die we al gespeeld hebben!

Aangezien deze kamer erg hoog aangeschreven staat en erg veel mooie reviews krijgt, waren we heel erg benieuwd en hierdoor misschien toch een heel klein beetje teleurgesteld achteraf. Het was een super ervaring, maar we hadden misschien net iets meer verwacht... maar hierover later meer!

We hebben met onze groep eerst The Suspicious Farmhouse gespeeld en gingen qua verhaal vlotjes door naar deze kamer, wat wel een meerwaarde was. De kamer zelf zag er geweldig uit. Nog niet vaak zo'n mooie afwerking gezien, alles zag er erg geloofwaardig uit en werkte prima. Zeker van het tweede deel waren we enorm onder de indruk, qua inleving kon dit zeker tellen!! Met onze groep van 6 waren we wel met iets teveel, zeker het laatste deel is erg krap qua bewegingsruimte, waardoor ik deze kamer eerder voor teams van 4 zou aanraden.
De puzzels waren leuk uitgewerkt met nauwelijks "zoek de sleutel of code voor het slot"-puzzels, maar toch zat hier een beetje de teleurstelling. Na het lezen van alle reviews was onze verwachting zo hoog, dat sommige puzzels toch net iets te gewoontjes of net niet goed genoeg geïntegreerd aanvoelden. Dit wil zeker niet zeggen dat we niet fijn gepuzzeld hebben, integendeel, maar met zo'n hoge verwachtingen is het moeilijk om alles ook waar te maken natuurlijk. Op dit vlak doet Het Geheim Van Sint-Rumoldus (mijn persoonlijke favoriet so far) het beter met puzzels die perfect bij de flow van het spel passen en waar iets meer logica in zit. Ik zou graag een concreet voorbeeld geven, maar dat ga ik spoiler-gewijs natuurlijk niet doen. Om het dan even cryptisch te omschrijven: de oplossing om uit de eerste ruimte te raken verkrijg je door twee grotere puzzels op te lossen die mooi in thema zijn, maar waar totaal geen logica is waarom je deze moet oplossen. Het is meer puzzelen om te puzzelen en om verder te raken.
Dat gezegd zijnde: de vooruitgang in de kamer is wel erg leuk met een paar super leuke verrassingen die we nog nergens gezien hadden, dus buiten de minder logische puzzel opbouw soms, is dit absoluut wel een aanrader. Ook de begeleiding bij deze kamer was top met correcte tips op de juiste momenten.

Dit is dus absoluut een kamer die je moet gespeeld hebben, zeker als je je even volledig wil laten onderdompelen in een avontuur dat "écht" aanvoelt. Wij kunnen alvast niet wachten om het vervolg te spelen, laten we hopen dat deze derde kamer snel realiteit kan worden!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  58:27 min


 • Inrichting!!
 • Erg geloofwaardige omgeving
 • Sfeer
 • Verschillende erg leuke verrassingen
 • Leuke puzzels
 • Sommige puzzels zaten iets minder goed in de flow

 

Erg leuke "standaard" kamer

Voor een weekendje Eindhoven hadden we de "super escape" geboekt, waarbij we eerst deze kamer en achteraf Catch Me If You Can hebben gespeeld. Ik zou zeker aanraden om ook in deze volgorde te spelen. Het is zeker niet zo dat je kennis van deze kamer nodig hebt in de volgende kamer, maar dan flowt het verhaal wel mooi.

Na een erg vriendelijke ontvangst en een intro tot het verhaal zijn we de boerderij binnen gegaan met ons team van 6, wat een prima grootte was voor deze kamer. Hoewel het een meer klassieke kamer is qua opbouw en we soms random sleutels leken te vinden waarvan het slot wel erg goed verstopt was, hebben we ons zeker goed geamuseerd met deze kamer. Er zaten zeker ook enkele leuke verrassende elementen in waar je iets meer fysieks moest doen, dus dat hield het zeker afwisselend. Het duurde bij ons ook even voor we de eigenlijke flow door hadden, maar eens dit duidelijk was, maakte het als geheel alles ook wel wat logischer.
Wanneer we even vast zaten omdat we een bepaald slot niet meteen vonden, kregen we ook altijd wel een goed getimede en nooit té duidelijke tip, dus zeker bonuspunten voor Robin om ons goed te begeleiden ;-)

We hebben hier dus een erg leuk uurtje beleefd en keken heel erg uit naar het vervolg!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  53:47 min


 • vriendelijke ontvangst
 • goed te doen met 6
 • leuke algemene sfeer
 • leuk klassiek puzzelen
 • sommige sloten erg goed verstopt

 

Veel puzzels, mooie kamer en heel hartelijke ontvangst!

Nadat we de Escape Experience van de Gouden Kooi al gespeeld hadden (een absolute aanrader!!), wilden we ook de Escape Games eens uitproberen. We kozen als eerste (vooral op basis van beschikbaarheid) voor De Schat van Kalakmul en kwamen niet met ons vaste team, maar met twee onervaren escapers, waardoor de kamer best nog een uitdaging was.

Na een erg hartelijke ontvangst door een jong en enthousiast team met duidelijk een passie voor escape rooms, kwamen we de kamer binnen die mooi in thema was en vol zat met slotjes, wat in het begin best overrompelend over kwam. Na een tijdje hadden we de logica van de kamer wel door en kwam er wat meer vaart in het puzzelen, met een erg leuk einde en een nipte ontsnapping.

Gezien de onervaren teamleden zijn we wel wat tijd verloren door dingen die we dubbel moesten doen, maar aangezien er best wat leuke puzzels tussen zaten (een goeie combinatie van denken en doen) was dit geen ramp. Alleen het uitblijven van een hint terwijl we duidelijk vast zaten bij één puzzel was een minpuntje, aangezien we al enkele keren aangegaven hadden dat we wel een hint wilden. Achteraf gezien was dit de enige hint die we nodig hadden, wat blijkbaar wel uitzonderlijk was gezien de moeilijkheid, maar een iets snellere hint had voor net iets minder stress gezorgd. Een ander minpuntje was het hoorbare lawaai van de andere kamers, wat soms de sfeer een beetje brak.

Al bij al dus zeker een hele fijne ervaring met een mooi aangeklede kamer, leuke puzzels, vriendelijk personeel en slechts twee kleine minpuntjes. Ook de leuke extra zoektocht naar muntjes voor de grijpmachine verdient een extra vermelding!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:51 min


 • Leuke puzzels
 • Mooi in thema
 • Vriendelijk personeel
 • Grijpmachine
 • Lawaai uit de andere kamers
 • Opvolging bij vast zitten mocht net iets sneller

 

Een niet te missen "Experience"!

Deze escape room mag met recht en rede een ware Experience (mét hoofdletter!) genoemd worden. Zelden werden we zo ondergedompeld in de sfeer en het verhaal en was er zoveel aandacht voor details en inkleding.

Maar laten we beginnen bij het begin... na het mooie introfilmpje op de website gezien te hebben, viel het me enigszins tegen dat de locatie gewoon in het centrum van Mechelen was in een groot gebouw en niet in een bestaand kerkje, wat ik helemaal geweldig zou gevonden hebben. We werden vriendelijk ontvangen en konden ons tijdens de 10 minuutjes die we nog moesten wachten bezig houden met enkele kleine puzzels in de wachtruimte, wat wel een leuke extra was. Nadat we nogmaals het filmpje bekeken hadden in een soort wachtruimte, ging de deur open naar de kamer en was mijn teleurstelling over de locatie meteen verdwenen. Vanaf dat de deur weer toe gaat, waan je je effectief op een andere locatie door alle perfect uitgewerkte details en de perfect gebrachte sfeer.

Over de kamer zelf ga ik (spoilergewijs) kort zijn: het is een aaneenschakeling van verschillende ruimtes met een erg mooie mix van doe- en denkopdrachten waarmee we met zijn allen (we waren met 6) goed bezig gehouden werden. Het ideale aantal voor de kamer lijkt me met 4, maar ook met 6 heeft niemand zich verveeld tijdens het uur dat we ongeveer binnen waren. De puzzels zitten ook mooi en logisch in elkaar en slechts bij één puzzel hadden we meer uitleg nodig, die ook perfect getimed via een hint gegeven werd. Dit was pas na meer dan 30 minuten, wat aantoont dat de gamemaster perfect begreep wat de goede timing voor een hint is.

Het einde was een beetje minder dan de rest. Het bleef een leuke ervaring, maar kwam een beetje meer "Efteling" en minder "escape experience" over. Ook miste ik een kleine nabespreking, iets wat bij andere escape rooms vaak wel aanwezig is (ga zeker eens De Dochter van de Slager doen in Tilburg, nog nooit zo'n uitgebreide nabespreking gehad dan daar).

Ondanks het mindere einde kan ik niet anders dan deze ervaring aan iedereen aan te raden, deze moet je gespeeld hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  57:25 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Iets minder einde en gebrek aan een kleine nabespr

 

The Asylum

Keys & Clues
Geplaatst op: 19 januari 2022

Erg leuke ervaring

We werden erg vriendelijk ontvangen en meteen met de nodige instructies naar de kelder begeleid, waar we meteen in de sfeer kwamen en al een leuke eerste vondst mochten meemaken.
De rest van de kamer was erg sfeervol en paste volledig in het thema en de puzzels waren vooral van het praktische type eerder dan dat er hard nagedacht moest worden, wat wel een fijne afwisseling vormde tegenover andere kamers. Er zaten ook enkele erg leuke vondsten tussen en bij de dingen die ons niet meteen duidelijk waren, kregen we tijdig een hint (maar ook niet té vroeg, zodat we altijd zelf konden nadenken).
Het enige echte minpunt vond ik zelf het ontbreken van enige vorm van verhaal. Zowel bij de intro als in de kamer zelf was er wel ruimte voor sfeervorming, maar werd er niets duidelijk over het verhaal van de kamer, wat wel jammer is. Als ik het verhaal niet op de website gelezen had, had ik niet geweten waar het over ging. Buiten dit wel absoluut een leuke ervaring.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:10 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Gebrek aan verhaal

 

Leuke grote escape room

Tijdens de zeer hartelijke ontvangst waarbij we duidelijk de passie van het team merkten, kregen we niet enkel een duiding van het verhaal en enkele veiligheidsinstructies, maar werd er ook gevraagd naar de gewenste intensiteit van de ervaring, iets wat best uniek is. Ook de escape room zelf wordt aangepast op maat van de grootte van je groep, waardoor we met onze groep van vijf altijd goed bezig waren.
De algemene sfeer en beleving in de kamer zijn top. De special effects zorgen voor een leuke sfeer en er zit een goede flow in de puzzels. De puzzels op zich zijn niet allemaal even origineel (hoewel er zeker enkele leuke tussen zitten!) en we hebben wel enkele keren een hint nodig gehad voor dingen die niet helemaal duidelijk waren, maar we hebben ons absoluut geamuseerd met het oplossen van de puzzels en het verder raken in het verhaal. Hoewel het verhaal zeker aanwezig is, vond ik wel dat de link tussen het verhaal en de kamer en puzzels soms wat vervaagde, maar echt storen deed dit niet.
Een hele leuke extra is de uitgebreide nabeschouwing waarbij we onze ontsnapping opnieuw mochten beleven op grote schermen, wat nog voor enkele hilarische momenten zorgde.

Alles bij elkaar dus zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Enkele leuke puzzels
 • Ook enkele minder originele puzzels
 • Verhaal niet altijd even aanwezig

 

I can hear you

Entered
Geplaatst op: 20 januari 2022

Een niet te missen ervaring, maar durf je het aan??

Het leek ons wel een leuk idee: met de hele familie een verlaten ziekenhuis verkennen, ideaal om de familieband eens goed op de proef te stellen. Bijna elk familie-etentje ging het er wel eens over, vaak met een klein hartje en door Covid werd ons geduld nog een hele poos op de proef gesteld, maar eindelijk zaten we dan in de wagen op weg naar Maaseik. Opgelucht, maar toch met klamme handjes omdat we geen idee hadden wat we konden verwachten en we ons op het ergste voorbereid hadden.

Op de locatie aangekomen werden we heel hartelijk ontvangen (wat een beetje breekt met de sfeer van de rest van de ervaring, maar dit stoorde ons zeker niet) en na onze groep opgesplitst te hebben (we waren in totaal met 10), mocht ons team de spits afbijten. Met de nodige spanning werden we in het verhaal gezogen en na een redelijk rustig begin, volgde een bloedstollend vervolg dat voor een spanning zorgde die ik nog niet veel heb meegemaakt. Normaal ben ik bij escape rooms altijd de eerste van het team om donkere gangen, smalle ruimtes, ... in te duiken, maar hoewel ik hier nooit écht bang ben geweest, voelde ik toch non stop een spanning die me nog lang daarna is bijgebleven. Dit wordt waargemaakt door de unieke locatie, geslaagde inkleding en sfeerschepping en vooral de geweldige prestatie van de acteur en de dreiging van een effectieve "game over" indien we gepakt zouden worden. Achteraf kregen we ook een heel fijne nabespreking en zorgden de hosts ervoor dat we tijdens de tweede sessie nog feedback kregen enzo zodat ook deze tijd snel voorbij ging.

Over de sfeer zou ik nog uren kunnen doorgaan. Dit is echt een ervaring die je moet meegemaakt hebben en waarbij het ook ongelooflijk boeiend is om te ontdekken hoe iedereen met deze spanning/angst omgaat. In ons team is één iemand bv enkele keren volledig verstijfd, waarna het zeker 10 minuten duurde voor ze weer uit haar schuilplaatst durfde te komen. Een ander groepslid koos dan weer steevast om zichzelf te redden, ookal bracht het de rest van het team in gevaar. Ondanks dat ontdenkten we ook dat we als team goed samen konden werken en bijna als ninja's konden rondsluipen. In het ander team was dan weer een hele andere dynamiek met 3 mensen die bijna de hele tijd in een hoekje verstopt zaten en angstig vluchtten bij dreiging en 2 die al het werk moesten doen.
Achteraf bekeken zouden we de ervaring ook helemaal anders aanpakken, want hoewel we met zijn allen succesvol ontsnapt zijn, hebben we toch een groot deel van het verhaal gemist omdat we net te voorzichtig te werk gingen en pas na 45 minuten ofzo wat meer durf kregen. Achteraf is alles natuurlijk makkelijk gezegd, dus probeer deze ervaring vooral zelf, daag jezelf uit en kijk hoe jij reageert in deze unieke situatie!
Belangrijk om nog even te vermelden is ook dat dit geen echte escape room met puzzels is. Hoewel er zeker gepuzzeld moet worden, is het aantal puzzels en de moeilijkheid ervan beperkt, maar de intense sfeer zorgt ervoor dat ook dit lastig wordt en de echte puzzel hier is net het vooruit geraken in het verhaal en de ervaring. Laat dit je dus zeker niet tegenhouden, dit is iets dat iedereen - van die hard escaper tot nieuweling die op zoek is naar een unieke ervaring - moet gespeeld hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Geweldig goede acteur
 • Ongeziene spanning
 • Unieke ervaring
 • Gebrek aan echte puzzels (maar de ervaring op zich
 • Je weet niet wat je moet verwachten, wat één van

 

De Bunker

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 21 januari 2022

Redelijk sober maar zeker het spelen waard!

Nadat we op deze mooie locatie De Illusionist al gespeeld hadden, zijn we hier enkele maanden later De Bunker gaan spelen.

Vergeleken met de andere kamer is deze wat soberder qua inrichting, maar dit past wel binnen het thema. Ook de intro zette goed de toon van het (hoewel niet heel erg aanwezige) verhaal. De kamer is naar mijn gevoel in drie delen op te delen, elk met hun eigen flow en gevoel.
Het eerste deel kon wat aangepast worden aan de grootte van de groep, maar helaas blokkeerde de techniek wat, waardoor we pas enkele minuten na het oplossen van de puzzel verder konden. Gelukkig hadden we ondanks dit nog een mooie tijd, anders was het wel zonde geweest.
Het tweede en derde deel zitten qua flow ook mooi in elkaar en vereisen een goede samenwerking van je team en zorgen ook voor een leuke afwisseling van verschillende soorten puzzels. Wanneer we even vast zaten, krijgen we goed getimede tips, dus ook dit is een pluspunt.

Al bij al dus een erg leuke uitdaging waarbij we zelf verbaasd waren van plots het einde gehaald te hebben met nog exact 15 minuten op de klok.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Leuke en afwisselende puzzels
 • Goede flow
 • Technisch foutje bij de eerste puzzel
 • Nogal plots einde

 

Een "lege" box met de nodige verrassingen

Jammer dat deze locatie permanent gesloten is, want hoewel de kamers zeker niet de meest unieke waren, hebben we ons hier zeker enkele keren goed geamuseerd.

Deze kamer lijkt erg leeg en dromerig als je binnenkomt en hoewel ze erg sober is, past alles mooi binnen het thema. Hoe verder je raakt, hoe meer geheimen de kamer ook prijs geeft, wat altijd weer voor een leuke verrassing zorgde. Er zaten enkele minder logische en soms ver gezochte puzzels in en de techniek liet het op sommige punten ook afweten, maar al bij al werden we enkele keren aangenaam verrast en gingen we ongeveer 55 minuten lang op in onze zoektocht naar een manier om uit de droom te ontsnappen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sober, maar vol verrassingen
 • Goede ontvangst en sympathieke nabespreking
 • Enkele leuke puzzels
 • Enkele minder logische puzzels
 • Kleine technische mankementen
 • Mist een beetje inkleding en verhaal

 

De Illusionist

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 21 januari 2022

Sfeervolle kamers met leuke puzzels

De Kraakfabriek ligt op een geweldig leuke locatie in "ons" Antwerpen, wat je meteen al in de sfeer brengt en wat er ook voor zorgt dat dit ideaal is om met een etentje ofzo te combineren.

Na een vrij sobere maar vriendelijke ontvangst werden we naar de kamer geloodst waarna je meteen mooi in de sfeer kwam door de mooi in thema ingerichte kamer. Het verhaal is goed te volgen en de puzzels zijn allemaal mooi in thema uitgewerkt. Er zitten ook enkele erg leuke puzzels tussen en alles was goed speelbaar zonder dat iemand zich stond te vervelen.
De laatste puzzel vonden we een beetje overbodig en duurde naar ons gevoel wat te lang, maar deze ene mindere puzzel neemt niet weg dat de kamer in totaal zeker een aanrader is voor een spannend uurtje puzzelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Iets mindere laatste puzzel

 

Twin’s Room

Adventure Valley Durbuy
Geplaatst op: 19 januari 2022

Leuk tussendoortje

We hebben deze escape room gespeeld omdat we midden Covid op vakantie in de buurt iets leuk zochten om met de kids te doen. We waren met een redelijk grote groep met verschillende leeftijden (4 volwassenen, 2 kinderen rond de 17 jaar en 2 kinderen rond de 5 jaar), dus het was leuk dat deze kamer opgedeeld was in twee delen die je tegelijk kon doen.
Voor de rest was alles redelijk "basic": we werden erg vriendelijk ontvangen en kregen de nodige uitleg, maar veel verhaal kregen we niet mee. Ook de puzzels waren op zich leuk, de kleinsten konden zich ook bezig houden met het afspeuren naar verborgen sleutels en papiertjes, maar het voelde allemaal wat afgeleefd aan, alsof het wel wat onderhoud kon gebruiken. Vaak was het ook niet heel duidelijk wat er moest gebeuren en of iets bij een puzzel hoorde of niet.

Al bij al een leuk tussendoortje en zeker de kleinsten waren enthousiast dat ze ook eens een escape room konden doen, maar voor de rest zeker geen aanrader.


5

Sfeer: 3.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk tussendoortje
 • Toegankelijk
 • Enkele leuke vondsten
 • Weinig inkleding
 • Voelt wat gedateerd aan

 

Vade Retro

The Room Antwerp
Geplaatst op: 21 januari 2022

Topervaring!

Vanaf de voordeur van deze locatie open gaat, zit je meteen in het verhaal. Chapeau voor de host om mooi in zijn rol te blijven en ons mee te nemen in het verhaal!

De kamer zelf is erg mysterieus en bevat buiten leuke puzzels ook enkele geslaagde jump scares, die perfect binnen het thema passen. Jammer dat we bij één van de laatste puzzels wat vast zaten omdat we zaten te knoeien met "oude technologie" waar we duidelijk niet genoeg van kenden, maar dankzij goede en stelselmatig opbouwende hints zijn we toch verder geraakt en tijdig kunnen ontsnappen.

Een aanrader voor wie van leuke puzzels en een leuke, ietwat creepy sfeer houdt!!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede ontvangst
 • Leuke puzzels

 

Patiënt X

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 21 januari 2022

Leuke ervaring zonder meer

Dit was één van mijn eerste escape ervaringen en deze zat mooi in elkaar qua flow. Het eerste deel voelt echt aan als een soort experiment, wat ook door de intro goed ondersteund werd. Na een tijdje komt er een twist in het verhaal en verandert de hele flow en de sfeer, wat mooi gedaan is. In beide delen waren de puzzels erg leuk om te doen en is alles best mooi uitgewerkt. Niet de meest technisch hoogstaande kamer, maar zeker de moeite qua algehele ervaring. Zonde van het lawaai door het opnieuw klaarzetten van de kamer, maar absoluut leuk om te doen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk verhaal en sfeer
 • Goede flow
 • Leuke puzzels
 • Lawaai door opnieuw klaarzetten van eerste ruimte

 

Erg uitdagend, maar wel spannend

Jammer dat deze locatie de boeken toe heeft moeten doen, want ze hadden enkele leuke kamers.

Hoewel deze Green Box zeker niet de meest originele was en er ook qua verhaal of inleving veel ruimte voor verbetering was, hebben we ons zeker geamuseerd met het proberen om vooruitgang te boeken met een combinatie van verschillende denk- en doe-opdrachten. Sommige puzzels waren wel redelijk frustrerend en niet altijd even logisch, waardoor dit op het moment van schrijven de enige kamer is waar ik niet op tijd uit geraakt ben (hoewel we bij het verstrijken van de tijd wel net de laatste key card gevonden hadden en dus eigenlijk enkel nog naar de deur moesten lopen). Er zaten wel enkele leuke vondsten tussen en ook de start was erg verrassend.

Moest deze escape room dus ooit terug de deuren openen, is dit zeker een bezoekje waard. Enkele kleine tweaks zijn echter zeker welkom.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Verrasingselementen
 • Sober maar leuk ingericht
 • Combinatie van doen en denken
 • Leuke ontvangst
 • Sommige puzzels zijn wat vergezocht of onduidelijk
 • Niet heel veel verhaal of inkleding

 

Room 22

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 21 januari 2022

Leuke en spannende kamer zonder meer

Dit is de eerste escape room die ik zelf heb gedaan en deze is me zeker bevallen als eerste ervaring. Met ondertussen wat meer kamers op de teller is deze zeker niet de meest originele of best uitgewerkte, maar ik heb me er zeker geamuseerd.

Het trechtersysteem dat hier al vaker vermeld werd, is iets waar je wel rekening mee moet houden. Zodra je op een bepaald punt komt, gaat de deur open (wij hadden gelukkig wel alle puzzels kunnen oplossen) en beginnen ze de eerste kamer (nadat de deur naar kamer 2 terug toe is) weer op orde te zetten. Ik begrijp dat ze hier tijd mee willen winnen, maar het lawaai stoorde toch een beetje.

Verder bevatten de verschillende ruimtes uiteenlopende puzzels en heerst er de hele tijd een soort spanning, waardoor we ons zeker wel geamuseerd hebben tijdens ons bezoek!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Leuke puzzels
 • Goed voor beginners
 • Niet de meest uitdagende kamer
 • Lawaai van klaarzetten van de vorige ruimtes achte

 

0 reviews