Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Hangman

Escaper

Offline

Omschrijving

Ik hou ervan om tijd te spenderen met mijn gezin en er kruipt dan ook veel tijd in de kids, maar af en toe ontsnap ik graag even aan de dagelijkse routine en niets fijner dan een goeie escape room om samen met enkele goede vrienden of familie een uurtje in een andere wereld te vertoeven.

We hebben intussen al verschillende erg leuke dingen kunnen doen in België en Nederland (van de top kamers tot de minder bekende of speciale, maar daarom niet altijd minder leuke) maar er staat nog veel te veel op mijn verlanglijstje. Altijd nog iets om naar uit te kijken dus!


Lid sinds

19-01-2022

Locatie

Antwerpen

Statistieken

Escaperooms

38 reviews

38 kamers gespeeld

97.4% ontsnappingspercentage


Games

1 reviews

1 gespeelde spellen


Team

No Brain No Gain

6 teamleden

12 kamers gespeeld

38 reviews

The Suspect (Damplein)

The Suspect
Geplaatst op: 26 februari 2023

Leuke "omgekeerde" escape room

Nadat we de meeste hoog scorende escape rooms in onze eigen stad al gedaan hadden, ontdekten we The Suspect hier op Escapetalk, eentje die altijd door de mazen van het net geglipt was, maar die we absoluut wilden spelen, zeker gezien het originele begin.

De pret begint al op voorhand wanneer je gebrieft wordt over de missie. Erg origineel en leuk om je "missie" op deze manier te beginnen. Ook het effectieve spel begint heel origineel, maar naar mijn mening wordt het potentieel niet voldoende gebruikt. De eerste puzzel is erg leuk gedaan en ook het feit dat je een soort stadsspel aan het spelen bent is tof, maar uiteindelijk is het niet veel meer dan rondwandelen, echt puzzelen is er niet meer bij, tot je in het tweede deel van het spel en in de eigenlijke kamer komt. Het begin hier vond ik persoonlijk absoluut top. Je voelt je even een echte "geheim agent" en de eerste vijf minuten zorgen ook voor best wat stress, met veel voldoening wanneer je de puzzel oplost. De rest van de kamer is erg leuk gedaan, ziet er allemaal geloofwaardig uit en bevat best leuke en afwisselende puzzels, maar heel moeilijk is het (gelukkig) niet. Er zit ook nog een spannend momentje in, maar ook hier had van mij gerust meer gedaan mee mogen worden. Al bij al zitten er dus hele leuke, spannende en originele momenten in en ben je voor de rest gewoon leuk aan het puzzelen. Nog net meer puzzels in het eerste deel en wat extra suspence in het tweede deel zouden het nog extra tof kunnen maken.

Grote complimenten ook wel voor onze host, die de groep goed aanvoelde en af en toe (in haar rol) checkte of alles goed ging en uiteindelijk, aangezien alles vlot ging, maar één echte hint gaf wanneer we even vast zaten. De communicatie met haar was dan ook top, zowel vooraf als tijdens en na het spel. Haar enthousiasme om het spel een paar seconden te vroeg te eindigen omdat ze dacht dat we de laatste puzzel al opgelost hadden vergeven we haar dan ook graag ;-)

Zeker de moeite waard om te spelen dus en ookal is er potentieel om er echt een extreem goede kamer van te maken, ook nu is het al een topkamer die ik iedereen kan aanraden.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  60:23 min


 • Origineel begin
 • Leuke interactie met de host
 • Spannende stukken
 • Gewoon leuk puzzelen
 • Toffe mix van buiten en binnen
 • Het stuk buiten had meer puzzels mogen bevatten
 • Niet heel veel puzzels in de kamer
 • Mocht gerust nog iets spannender

 

Code van Coppens Unlocked: Mathias

Stadsfeestzaal
Geplaatst op: 18 februari 2023

Helaas alweer een teleurstelling

Nadat we de Staf-kamer met een team volwassenen gespeeld hadden, waarbij we teleurgesteld waren door het weinige "value for money", maar nog enigszins gecharmeerd door de mooie decors, gaven we deze tweede kamer een kans met een mix van volwassenen en kinderen van 7 en 10 jaar.

Om meteen met de deur in huis te vallen: de kinderen hebben zich absoluut geamuseerd, maar dat kwam meer door het feit dat ze gewoon samen dingen konden zoeken en onnozel konden doen en wij ze opdrachten gaven, dan dat het de verdienste van de kamer was. Net als bij Staf speel je hier 4 puzzelkamers van 8 minuten, wacht je tussenin tot de volgende kamer klaar is en eindig je met een videogame. Waar we bij Matthias nog een enigszins vernieuwende VR ervaring mochten spelen, was het hier Just Dance. Dit heeft absoluut niks met escapen te maken, dus ik begrijp niet dat er niet gewoon voor een vijfde puzzelkamer gegaan is. Ok, de kids hebben zich geamuseerd, maar dat kunnen ze thuis ook gewoon.
De puzzelkamers op zich zijn op zich ok qua decor, maar bevatten te weinig puzzels en zijn ondanks hun korte bestaan al helemaal versleten en hebben dringend onderhoud nodig. In één kamer waren twee volwassenen aan het bloeden door nagels die uitstaken bij decorstukken, wat gewoon niet ok is. Ook was er in de eerste kamer een puzzel stuk, we waren 100% zeker van de oplossing, er was ook helemaal niets anders meer te doen in de kamer, maar toch gebeurde er niets meer en raakten we niet verder. Een host om uitleg aan te vragen is er niet, dus je kan alleen maar raden naar wat er gebeurd is.

Eerlijkheidshalve moet ik ook wel even vermelden dat het aanwezige personeel wel echt vriendelijk was. In de laatste kamer hadden we toevallig een stuk overgeslagen, waardoor we snel buiten waren. Toen het meisje de kamer kwam klaarzetten en zag dat we er nog waren, mochten we verder spelen om de gemiste puzzel nog te doen tot de tijd op was.

Al bij al kan ik beide kamers alleen maar afraden. Als je echt gewoon de decors eens wil zien en het type puzzels wil doen die je op tv ziet, dan moet je ze komen spelen. Verwacht echter een dure ervaring (20 euro per persoon voor 20 minuutjes spelen is duur) waarbij de decors en puzzels versleten aanvoelen en niet alle puzzels werken. Ervaren escapers hebben hier dan ook weinig te zoeken.


3

Sfeer: 2.5

Spelbeleving: 3.0

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  23:49 min


 • Sommige decors en puzzels uit de TV show
 • Vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Decors en puzzels afgeleefd
 • Weinig waar voor je geld
 • Weinig puzzels per kamer
 • Lang wachten tussen de kamers
 • Vijfde kamer is geen puzzelkamer

 

De Kraak

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 15 februari 2023

Leuke, afwisselende inbraakpoging!

Nadat we bij de Kraakfabriek de twee andere kamers al gespeeld hadden (en hier zeker van genoten hadden), was het de beurt aan De Kraak. De vorige keren was de ontvangst eerder gewoontjes, maar onze host was deze keer erg enthousiast en legde met veel plezier het verhaal aan ons uit, waardoor we met veel goesting aan de kamer begonnen!

Erg leuk dat je al met attributen de kamer ingestuurd wordt, waardoor het echt wat als een voorbereide overval gaat aanvoelen. De kamer zelf ziet er geloofwaardig uit en nodigt uit tot verkenning. Je ziet meteen vanalles om te doen, maar hebt niet meteen een idee hoe je eraan moet beginnen. Gaandeweg vind je dan wel wat je moet doen en start een leuke flow van verschillende soorten puzzels. Waar ik zeker fan van ben is als je (zoals hier) afwisselt tussen dingen zoeken, logisch denken, fysiek mag puzzelen en af en toe een doe-opdrachtje hebt. Deze mix werkt hier heel goed en wist ons team van 4 altijd goed bezig te houden. Alles zit ook logisch in elkaar, waardoor we ook maar één hint nodig hadden (die we eigenlijk zelf hadden moeten zien, maar goed dat de host oplettend was) en in een rotvaart door de kamer gevlogen zijn.

Ik kan de kamer dus zeker aanraden aan iedereen, vooral door de leuke afwisseling en de puzzels die maar blijven komen, maar allemaal zeker haalbaar zijn, waardoor je met een positief gevoel de kamer verlaat. Ook nog eens extra complimenten aan onze host die ons ook weer na het spel erg enthousiast ontving!!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:13 min


 • Afwisselende puzzels
 • Enthousiaste host
 • Veel te doen
 • Goede flow
 • Perfect voor 4 personen
 • Jammer dat we alle kamers hier nu gespeeld hebben

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 23 januari 2023

Wat een topper!!

Als grote film- en escapefreak stond The Movies al geruime tijd op mijn wishlist. Dit weekend was het dan ook eindelijk zover en gingen we kijken of de hoge verwachtingen ingelost gingen worden. Eigenlijk hoef je mijn review helemaal niet te lezen, want met zoveel positieve scores kon het ook niet anders dan dat het een voltreffer geworden is. Maar lees gerust verder als je benieuwd bent naar onze ervaring...

Het eerste hele grote compliment gaat uit naar de host/eigenaar Anthony. Niet alleen heeft hij een parel van een kamer weten te bouwen, hij is ook nog eens een voortreffelijk gastheer. We werden erg hartelijk ontvangen en na een korte introductie mochten we eraan beginnen. Ook na het spel nam hij ruim de tijd om alles even te overlopen en vragen te beantwoorden en je merkte in alles de passie voor het spel. Geweldig om met zo iemand nog even te kunnen napraten. Ook complimenten om ons zo goed op te volgen tijdens het spel. Zo kregen we in het begin best snel tips, terwijl we zelf nog wat aan het zoeken waren, waardoor mijn vrouw langs haar neus weg tegen me zei "ik vind wel dat de hints vrij snel komen". Anthony moet dit opgevangen hebben, want vanaf dan kregen we enkel nog hints als we echt enkele minuten liepen zoeken zonder vooruit te raken. Chapeau dan ook om een groep zo goed aan te voelen!

Over dan naar de escaperoom zelf. Nu ja, escaperoom dekt de lading niet echt. Anthony omschrijft het zelf als een mystery room en dit is ook wat je doet: een mysterie oplossen. Dit doe je in een omgeving waar elk detail klopt: het voelt niet alsof je in een oude cinema bent, je bént gewoon in een oude cinema. In elk hoekje ontdek je weer iets nieuw en vaak kwamen we wat later in het spel dingen tegen in een kamer die we al eerder gezien hadden, maar waarbij we nog niet echt stilgestaan hadden. Hoewel de kamer vrij lineair is, zorgt dit voor een heerlijke flow waarbij je van de ene verbazing in de andere valt en net als je denkt dat je alles wel gezien hebt, opent zich weer een nieuwe wereld met talloze kleine en grotere ontdekkingen. De puzzels zelf wisselen mooi af tussen zoekopdrachten, logicapuzzels, sleutels, slotjes en kleine doe-opdrachtjes. Alles past ook erg mooi in het thema en zeker naar het einde toe waan je je zélf in een film. Voor dit einde ook maar één woord: WAUW! Ik ga niet teveel in detail gaan want je moet het gewoon zelf beleven en ontdekken, maar het horror deel waarvan sprake is in deze "full experience" is echt top. Ik ben zelf grote fan van het genre, maar ook voor relatieve angsthazen zou ik altijd de volledige ervaring aanraden. Ja, het is spannend, maar de manier waarop het is opgebouwd en de voldoening die je er uit haalt zijn het meer dan waard!!

Ik zou het verder ook nog kunnen hebben over de passie waarmee Anthony achteraf nog eens heel het verhaal overlopen heeft, de kleine extraatjes die je krijgt die de ervaring écht maken, de ongelooflijk mooie locatie,... maar ik zou iedereen gewoon aanraden om het zelf ter plaatse te gaan ontdekken. Wij kijken alvast héél erg uit naar het vervolg dat volgend jaar zou moeten uitkomen en gaan dan zeker Houdini's Workshop en het vervolg inplannen tijdens een nieuw weekendje Brugge. Alvast tot dan Anthony!


Reactie door The Push Mystery Rooms

26 januari 2023

SUPER BEDANKT voor deze prachtige review <3


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  78:07 min


 • Elk detail klopt
 • Super fijne host
 • Ongelooflijk mooi decor
 • Hele goeie flow
 • Altijd weer nieuwe ontdekkingen
 • Filmisch einde
 • Geslaagd horror element
 • Kleine extraatjes
 • Uitgebreide nabespreking
 • ...
 • Dit had gerust NOG langer mogen duren

  anthony_boelaert

Code van Coppens Unlocked: Staf

Stadsfeestzaal
Geplaatst op: 8 januari 2023

Een paar leuke momenten, maar vooral héél commercieel

Als trouwe fans van het programma en ervaren escapers waren we erg benieuwd hoeveel van het programma terug te vinden zou zijn in deze fysieke versie van De Code van Coppens. Na al enkele negatieve reviews gelezen en mindere reacties gehoord te hebben, waren onze verwachtingen erg laag en dat was misschien maar goed ook, want zo viel het al bij al nog beter mee dan gevreesd.

De ontvangst was zeker ok, we werden vriendelijk onthaald en kwamen binnen in een netjes ingeklede ontvangstruimte met bar waar je rustig iets kon eten of snacken voor je eraan kon beginnen. Het beginnen zelf is wel redelijk onpersoonlijk: je moet zelf op een scherm in het oog houden wanneer het de beurt aan jou team is en dan wachten tot de timer op 0 staat en het groene lampje gaat branden. Op zich werkt dit wel en bespaart het op personeel, maar het is toch een heel andere service dan dat we gewoon zijn van de betere escaperooms.

De kamer zelf bestaat (zoals ook al in vele vorige reviews gemeld) uit 5 ruimtes die elk een thema hebben. De eerste 4 zijn de echte escaperooms en qua decor waren deze zeker ok met bepaalde stukken die rechtstreeks uit het programma kwamen. Dit had echter ook nadelen, want in één van de kamers wisten we meteen al wat we moesten doen omdat dit identiek was aan wat er op TV getoond was. Voor de rest zitten er leuke vondsten tussen de puzzels, maar is het allemaal wel heel beperkt. Na een drietal puzzels per kamer gaat de deur naar de volgende ruimte open en moet je de rest van de 8 minuten die je krijgt uitzitten, plus 2 minuten voor de reset van de kamer. Aangezien wij (op één kamer na, maar dat was echt wel onze eigen schuld omdat we door elkaar bezig waren) door elke ruimte gevlogen zijn, stonden we dus bijna altijd 6 of 7 minuten te wachten in een kleine, veel te warme tussenruimte waar buiten een klein raadsel niets te doen was. Ook de laatste kamer was wel een teleurstelling, aangezien dit gewoon een VR game was die niets met de rest te maken had en ook helemaal niets met escaperooms te maken had. Onze host hier was wel super vriendelijk en gaf iedereen de kans om eens te spelen en maakte graag een praatje, dus dat was zeker fijn, maar dit nam niet weg dat dit deel beter vervangen was geweest door nog een extra puzzelkamer.
Al bij al betaal je dus 20 euro per persoon om minder dan 20 minuten met escapen bezig te zijn, wat toch wel héél erg mager is voor deze prijs. Wij betalen dan liever enkele euros meer voor een échte escaperoom, gebouwd door mensen met een passie voor het vak die vooral een leuke ervaring willen bieden en niet zoveel mogelijk geld willen verdienen.

Ik wou dit graag aanraden voor échte fans van het programma met weinig ervaring, omdat zij de tijd wel gaan kunnen vullen in elke kamer, maar door het ontbreken van een hintsysteem kan dit wel eens frustrerend worden. Alleen dus doen in een gemengde groep met bijvoorbeeld een stel enthousiaste kids waarbij de ouders vooral wat sturen, dan kan je er volgens mij nog het maximale uit halen.


4.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 4.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  19:05 min


 • Decors en puzzels uit het programma
 • Vriendelijk personeel
 • Sommige leuke puzzels
 • Heel weinig waar voor je geld
 • Maar 4 kamers van 8min ipv 5 van 10 min
 • Weinig puzzels
 • Lang wachten tussen de ruimtes
 • VR kamer voegt niets toe
 • Erg commercieel en onpersoonlijk

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 19 december 2022

Niet meteen een aanrader voor een romantische nacht, wél een hele fijne escape ervaring!!

Het overkomt ons wel vaker: we zijn weekendje weg om een escape room te gaan spelen en omdat we de smaak te pakken hebben, willen we last minute nog eentje extra doen. Gelukkig kunnen we dan op de fijne mensen van DarkPark rekenen! 's Morgens gebeld en rond de middag zaten we in Zoetermeer te wachten tot we konden starten. Onze host was (zoals altijd bij DarkPark) super vriendelijk en enthousiast (waarvoor dank!), dus ook wij begonnen met veel zin aan de kamer.

De start van deze ervaring was iets anders dan wat we gewoon zijn. We kregen uiteraard de nodige instructies, maar na het lezen van onze introductiebrief, moesten we zonder host onze weg zoeken naar de kamer, waar plots de deur achter ons toe viel en de tijd begon te lopen. Naar goede DarkPark gewoonte is ook hier alles fantastisch mooi ingericht waarbij je je echt in een verlaten hotel waant. In dit geval ook inclusief erg creepy sfeer, wat weer erg mooi gebracht wordt met de hulp van geluids- en lichteffecten. Hoewel ik het zeker geen horror zou noemen, waren er best enkele engere momenten, werd er best wat gegild en waren er ook enkele knap gemaakte verrassingen (zonder spoilers te geven, vond ik zowel de roomservice als de live video in de slaapkamer erg tof!).
De puzzels die je voorgeschoteld krijgt zijn allemaal mooi geïntegreerd in het hotel-thema en bieden een mooie flow en een leuke afwisseling tussen wat licht rekenwerk, zoekwerk, deductie, ... Elke opgeloste puzzel zorgt ook voor een leuke wending, waarbij we in elke nieuwe ruimte weer veel te ontdekken hadden. Alles zit ook logisch in elkaar, waardoor we zonder hints (buiten eentje, maar die hadden we net zelf door :-)) door de kamer vlogen en met nog een 20 minuten op de teller het einde bereikten. Voor ons mocht dit zeker nog wat langer geduurd hebben, we hadden nog wel zin in enkele extra ontdekkingen en puzzels, maar op zich is de kamer wel erg compleet en is het einde ook een leuke afsluiter voor de hele ervaring.

Kortom: alweer een hele fijne DarkPark ervaring die je moet gespeeld hebben. Ook voor de iets minder dappere escapers zou ik hem zeker aanraden. Ja, je gaat sommige hele donkere plaatsen bezoeken, ja, je gaat verschieten, maar dit is het allemaal meer dan waard!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  41:01 min


 • Alles mooi in thema
 • Geweldige DarkPark service
 • Inkleding
 • Eng, maar op een leuke manier
 • Enkele erg toffer verrassingen
 • Afwisselende puzzels
 • Mocht gerust nog wat langer duren

  jadelouisa

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 19 december 2022

Wat een wondermooie ervaring!

Dit weekend hebben we nog een kamer kunnen afvinken die hoog op ons verlanglijstje stond! Als grote fans van alles wat "magisch" of "fantasy" is, wilden we deze kamer al lang graag doen. Hoewel we vaak kiezen voor de iets spannendere kamers, waren we erg benieuwd naar de mooie inrichting waarvan de vele positieve reviews spraken.

De ontvangst was alvast een topper! Zelden zijn we in zo een gezellige ruimte ontvangen, alles ademde een Alice in Wonderland sfeer en onze host (Nienke) deed super goed haar best om ons écht welkom te doen voelen met een koffietje of theetje en een leuke babbel vooraf.

Nadat iedereen zijn kopje leeg had en nog even langs het toilet gepasseerd was, ging de deur open naar de eerste ruimte, waar we na een korte intro "through the rabbit hole" mochten gaan en ons magisch avontuur konden beginnen. Ik kan je meteen zeggen dat de reviews absoluut de waarheid spraken: elk onderdeel van deze escape room is fantastisch mooi aangekleed met veel oog voor detail en vele leuke knipogen naar de films. Elke ruimte die je binnenkomt is weer een leuke verrassing waar je vaak ogen te kort komt om alles te bewonderen.
Te lang stilstaan om alles in je op te nemen kan je helaas ook niet doen, want er moet ook veel gepuzzeld worden en ook hier was de ervaring meer dan geslaagd. Er zitten echt veel puzzels in de kamer en alles past ook hier mooi binnen het thema met hele leuke afwisseling tussen verschillende soorten puzzels. Met ons vrij grote team van 6 hadden we ook zelden het gevoel dat er iemand werkloos stond toe te kijken, wat altijd een mooie prestatie is. Zelfs als we even niet konden opsplitsen of gewoon met zijn allen naar dezelfde puzzel aan het kijken waren, konden we ons altijd goed met zijn allen nuttig maken.
Ondanks het best grote aantal puzzels, zat de flow wel heel goed en gingen we vlot door de kamer heen quasi zonder tips. Er zaten ook een paar leuke verrassingen in, waardoor het altijd spannend was om weer iets op te lossen en te kijken wat er gebeurde. Ook het einde was, zeker als je na de rush om tijdig buiten te raken even rustig stilstond bij het verhaal, echt wel leuk en sloot het verhaal mooi af. Hierna was er nog meer dan genoeg tijd om even gezellig na te praten en een foto te maken, wat we altijd kunnen appreciëren.

Conclusie: deze kamer moet je zeker spelen!! Of je nu fan bent van Alice in Wonderland of niet, je komt sowieso in een wondermooie wereld terecht vol leuke puzzels waar je van de ene in de andere leuke ontdekking rolt.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  52:52 min


 • Fantastisch mooi
 • Hele hartelijke ontvangst
 • Afwisselende puzzels
 • Afwisselende ruimtes
 • Genoeg te doen
 • Goeie flow
 • Jammer dat het na een uurtje voorbij was

 

Wanna play room

Fundustry Antwerpen
Geplaatst op: 21 november 2022

Aangenaam verrast!

We hadden via Vakantieveilingen een voucher gewonnen en ondanks enkele mindere reviews wilden we de kamer zeker een kans geven... en dat hebben we ons niet beklaagd.

De escaperoom ligt in een complex waar ook andere activiteiten zijn als paintball, airsoft, ... dus de eerste indruk was wat bang afwachten of we hier dezelfde ervaring gingen krijgen dan bij een locatie waar er enkel escaperooms zijn. De ontvangst was alleszins super hartelijk en tof en we mochten ook kiezen hoe vaak en op welke manier we hints zouden krijgen - top service!

De kamer zelf is misschien niet geweldig aangekleed, je hoort regelmatig lawaai van de andere activiteiten en sommige props zijn wat verouderd en hebben onderhoud nodig, maar al bij al wordt er wel een geslaagde sfeer geschept in de kamer. Ook de stem van Kelly die subtiel laat weten of je goed of slecht bezig bent is echt een leuke toevoeging.
De kamer zit vol slotjes en je hebt dan ook best veel te doen. Dit is een absolute "1.0" kamer, maar dit stoort niet want er zitten echt leuke puzzels tussen en de kamer bevat echt wel enkele leuke vondsten.
Heel grote complimenten ook voor onze host. Ze voelde onze groep perfect aan en gaf ons perfect getimede hints, soms ook met erg leuke humor (zoals toen we de eerste keer om een hint vroegen en als antwoord "nee, jullie zijn te slim" kregen omdat we blijkbaar voor lagen op schema).

Uiteindelijk zijn we met nog bijna 10 minuten op de klok (blijkbaar een mooie prestatie aangezien er maar weinig groepen zouden ontsnappen) uit de kamer geraakt en zou ik de ervaring aan iedereen aanraden die zin heeft in een uurtje pittig puzzelen.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:31 min


 • Top host
 • Leuke puzzels
 • Pittig maar doenbaar
 • Kelly die mee volgt
 • Sommige props wat verouderd
 • Lawaai van andere activiteiten

 

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 19 november 2022

Wat een ervarign alweer!!

Bij The Start zijn ze meesters in het creëren van iets dat méér is dan een escape room. Ze maken ervaringen waarbij je zoveel meer doet dan alleen maar puzzels oplossen. Ook met Harbor Hotel zijn ze hier weer fantastisch in geslaagd!

In deze kamer bekijk je het hotel waar Dieter voor zijn vader werkt door de ogen van Dieter. Dat Dieter psychologisch niet meer in orde is dankzij de tirannie van zijn vader, wordt erg mooi in het decor verwerkt en via geluidsopnames, lichteffecten, ... krijg je ook op een hele mooie en originele manier het verhaal mee.
We hadden een paar maanden terug Chernobyl al gespeeld en in vergelijking daarmee ligt de focus minder op het spannende aspect en meer op effectief puzzelen. De spanning is ook hier constant te snijden en deze wordt ook erg mooi gebracht, je bent de hele tijd op je hoede voor Herman (de vader), maar in het algemeen is deze ervaring wel minder eng dan Chernobyl. De puzzels zelf zijn weer erg mooi geïntegreerd in het decor en het verhaal en bieden een mooie uitdaging, zonder té moeilijk te worden. We hebben dan ook nauwelijks hints nodig gehad, wat ook aantoont dat alles goed in elkaar zat.
De kamer biedt met een combinatie van spanning, verhaal, afwisselende puzzels, soms wat fysieke elementen en een topdecor een ongelooflijk goeie flow, waardoor we door de kamer gevlogen zijn (ondanks dat we zeker de tijd genomen hebben om te genieten van de mooie inrichting). We waren dan ook erg trots om als 3e beste team ooit op de "wall of fame" terecht te komen.

Complimenten ook weer voor de ervaring voor en na het spelen. De ontvangstruimte is erg gezellig en er is een groot aanbod aan dranken. Ook de ontvangst was weer erg leuk (het was rond Halloween, dus alles was mooi in thema gedaan) en na het spel was er ruim de tijd om de kamer nog eens te overlopen, filmpjes en foto's te zien, te praten over de andere kamers, ...

Wat ons betreft blijven we natuurlijk graag nog lang aan de wall of fame hangen, maar als we hier ooit van verdwijnen, wil dat alleen maar zeggen dat er veel teams deze kamer hebben kunnen spelen en dat is iets dat iedereen sowieso zeker moet gedaan hebben!!


Reactie door TheStart EscapeRooms

23 januari 2023

Wow, bedankt voor de waanzinnig mooie reactie.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  55:26 min


 • Totaalervaring
 • Knap ingericht
 • Originele en leuke puzzels
 • Fantastische ontvangst
 • Goeie flow
 • Spannend
 • Enorm goed gelachen!

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

The Omega Directive

Mysterion
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Fantastisch "hobbyproject"!

Mysterion reviewen is niet eenvoudig... Deze escape room is het project van een erg gemotiveerde man die verschillende escape rooms gespeeld had en dacht "dit kan ik ook, maar beter". Hiervoor kocht hij speciaal een ander huis met de ruimte om zijn droom waar te maken en bouwde hij zelf op zolder een escape room zonder slotjes of sleutels. Hij is hier ook geweldig goed in geslaagd en alles is super origineel en werkt perfect, maar langs de andere kant blijf je wel zien dat dit het werk van één man is aan bv de aankleding of de uitwerking van het verhaal.

De ontvangst was alleszins erg vriendelijk en we werden gewaarschuwd dat we met onze ervaring in het nadeel waren omdat het een kamer is die niet te vergelijken valt met andere kamers. Het doel hier is om binnen de tijd te ontsnappen (vrij standaard), maar je kiest zelf wanneer je dit doet. Als bijkomende opdracht moet je kristallen verzamelen en het is het aantal kristallen dat bepaalt hoe goed je het gedaan hebt. 3 kristellen is missie geslaagd, bij 4 kristallen krijg je een fles cava en bij 5 krijg je 200 euro... van motivatie gesproken!

De kamer zelf was meteen erg overweldigend. Zoals gezegd qua inkleding wat kaal en van het verhaal dat je in het begin mee krijgt, is er niet veel meer te merken, wat meteen de twee grootste minpunten zijn. Qua techniek is de kamer echter top. Ze zit vol met elementen waarvan je eerst geen idee hebt wat je ermee moet doen en weet niet goed waar eerst te beginnen. Gaandeweg begin je echter mee te gaan in de logica van de kamer en hoewel alles erg abstract blijft en je zonder hints nooit ver gaat komen, ontgrendel je snel weer nieuwe dingen en vind je je eerste kristallen, waardoor je gemotiveerd blijft om verder te blijven zoeken zonder dat het écht frustrerend wordt.
Wij zijn uiteindelijk met nog een paar seconden op de klok naar de uitgang gevlucht terwijl we 4 kristallen gevonden hadden (waarvan we eentje in de kamer vergeten waren, top service van de eigenaar dat hij ons toch beloonde met een fles cava). We hadden een erg spannende 4444 seconden achter de rug waarbij we echt out of the box moesten denken en waar achteraf gezien bij alle puzzels best wel logica of een goed doenbare oplossing in zaten, maar waar je in the heat of the moment gewoon te ver gaat denken of net niet het juiste element op de juiste plaats gebruikt.

Na onze ontsnapping nam de eigenaar ook nog ruim de tijd om even na te praten en het was leuk om zijn enthousiasme te aanhoren. Ondanks de gebreken qua inkleding en verhaal, de soms abstracte puzzels en de hoge moeilijkheidsgraad, hebben we een erg spannende en vernieuwende ervaring gehad en kunnen we niet anders dan tonnen respect hebben voor het werk van deze man en de uitstekende service die hij biedt. Ga deze kamer dus zeker eens proberen, al was het alleen maar voor de euforie wanneer je een kristal ontdekt!
Wij gaan alleszins zeker de tweede kamer komen spelen wanneer deze open gaat!!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • knap gemaakt als "hobbyproject"
 • technisch top
 • nergens sleutels of cijfersloten
 • euforie wanneer je vooruitgang boekt
 • de te winnen prijzen
 • hints komen perfect getimed
 • nogal kaal qua inkleding
 • verhaal gaat wat verloren
 • soms wel erg moeilijk (onmogelijk zonder hints)
 • soms wat abstract

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Weer een mooie DarkPark ervaring!

Nadat we speciaal naar Delft afgezakt waren voor Freakshow, was onze honger nog lang niet gestild en besloten we last minute naar nog een escape room op zoek te gaan. Onze host in Delft was zo vriendelijk om voor ons even te checken in Zoetermeer en er werd speciaal voor ons een host opgetrommeld zodat we een uurtje later If Walls Could Whisper konden spelen. Super service van het team!!

Ook in Zoetermeer was de ontvangst erg vriendelijk en de ontvangstruimte erg gezellig. We waren ruim op tijd, dus konden nog rustig iets drinken voordat we werden meegenomen om "in te breken" in het oude weeshuis, wat leuk gebracht werd. Daarna werden we losgelaten en hoewel er ons verteld was dat deze moeilijker was dan Freakshow, zijn we door deze kamer gevlogen en met nog 20 minuten op de klok ontsnapt.
Wil dit zeggen dat deze kamer te makkelijk is? Zeker niet, want er heerst een donkere, beetje beklemmende sfeer en er zijn best wat kamers te verkennen en puzzels op te lossen. Ook hier, net als in de andere DarkPark ervaringen die we al gedaan hebben, klopte het decor volledig. Je waant je echt in een verlaten weeshuis en het was knap om te horen dat ze alles zelf opgebouwd hadden, want het voelt allemaal heel echt aan. De puzzels zelf zitten ook mooi in het decor verweven en bieden een mooie afwisseling met enkele hele leuke vondsten (waarbij de ezel (je weet wel wat ik bedoel als je hem gespeeld hebt) één van mijn favorieten was). Ook de effecten die de overgangen tussen de verschillende "scènes" aangeven zijn weer top qua licht- en geluidseffecten.
Het enige minpuntje voor ons was dat het einde nogal plots kwam. We zaten zoals gezegd in een erg goeie flow waarbij we met ons zessen goed konden samenwerken (de kamer is relatief lineair, maar vaak kon je wel allemaal aan iets mee werken) en hadden even nodig gehad voor de puzzel die wel aanvoelde als de laatste puzzel, maar eens we die opgelost hadden, was het plots gedaan, zonder dat het verhaal echt afgerond werd ofzo, dat zou nog net iets beter kunnen.

Dit laatste puntje neemt niet weg dat het een absolute topervaring is die je zeker moet spelen. Een beetje eng, wat verschietmomentjes, leuke puzzels, mooi decor, top personeel,... meer heb je niet nodig om een uurtje te genieten van alweer een fijne escape ervaring.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  40:58 min


 • knap gemaakt
 • leuke en afwisselende puzzels
 • geslaagde sfeer
 • super vriendelijke host
 • einde wat abrupt

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Eén van de leukste circusbezoekjes ooit!

Deze kamer stond al lang op ons verlanglijstje, dus we keken enorm uit naar ons weekendje Delft met op zondag het langverwachte circusbezoekje. We waren zo enthousiast, dat we all the way gegaan zijn en er een mini-verkleedpartijtje van gemaakt hebben (als er op de website "bonuspunten voor wie als clown komt" staat, dan gaan we er voor uiteraard :-D).

De ontvangst was al meteen erg vriendelijk en na de gebruikelijke wc-bezoekjes enzo werden we binnengeleid in de donkere kamer, waarna de deur onverbiddelijk toe ging en we verwelkomd werden door een mysterieuze stem die ons aanmaande voort te maken, want binnen een uur zouden de freaks terugkomen...
Wat hierna volgde was echt een knap vormgegeven circuservaring. De decors zijn super mooi gedaan, je waant je echt bij een circus en absoluut alle puzzels zijn mooi in thema gebracht. De kamer is op zich redelijk lineair, waardoor je meestal één puzzel moet oplossen voor je aan de volgende kan beginnen. Alles is echter ruim genoeg van opzet waardoor we ook met onze groep van 6 nooit het gevoel hadden dat er mensen niets stonden te doen. Alles zit ook heel logisch in elkaar, waardoor we maar één of twee hints nodig hadden (die trouwens mooi in thema gegeven worden) en toch met een mooie tijd konden ontsnappen. Het is ook een plezier om de puzzels op te lossen, hier zit een mooie variatie in en er zijn best veel puzzels die je verrassen met behendigheids- of fysieke elementen, wat ik altijd wel kan smaken.

Na de kamer nam de host nog ruim de tijd om even na te bespreken en kregen we effectief een "bonus" voor onze outfits, wat we zeker konden appreciëren! Door de leuke ervaring hadden we ook zin in meer en ook hierbij heeft de host hemel en aarde verzet om op de andere locatie nog iets te regelen voor ons, waarvoor dank!

Kortom: absolute aanrader met hele toffe puzzels waardoor we ons soms echt een groep kinderen op bezoek bij het circus waanden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  48:52 min


 • mooie decors
 • hele leuke puzzels
 • ook fysieke puzzels
 • topservice

 

School of magic

Game Over
Geplaatst op: 9 oktober 2022

Erg mooie kamer, maar net geen magische ervaring

Onze eerste indruk van deze kamer was zeer positief. Na een korte introductie toverstokzwaaien, kwamen we in een kleine ruimte die een duidelijke Harry Potter/Zweinstein sfeer uitstraalde. Echt knap gedaan! De rest van de escape room is even mooi ingericht met oog voor detail en echt knappe decors!

Een minpuntje is dat er van verhaal weinig sprake is. Je zit in een soort kasteel en je moet er uit raken, meer is het niet. De puzzels die je hiervoor moet oplossen zitten leuk in elkaar, met enkele heel originele en knap gemaakte puzzels. Helaas zijn ze niet altijd even logisch, waardoor we soms toch wat hints nodig hadden voor we doorhadden wat er van ons verwacht werd. Technisch gezien zitten er wel hele knappe dingen in de kamer, met wel een paar wow-effecten (zoals bv. het schaakbord). De kamer is ook erg lineair, waardoor een deel van je team soms maar wat staat te kijken. Voor onze groep (2 ervaren en 2 onervaren escapers) was dit minder een probleem, maar voor ervaren spelers raad ik aan om hem met 2 of 3 mensen te spelen.

De begeleiding was ook een beetje dubbel. We werden heel erg vriendelijk ontvangen en onze host deed zeker zijn best om ons zowel voor, tijdens als na het spel echt welkom te voelen. Ook zijn enthousiasme was zeker positief. Net dit enthousiasme was ook een minpuntje. De kamer werkt met een hintsysteem waar je zelf aan een scherm hints kan vragen. Als dit niet duidelijk is, kan de host je nog wat verder helpen. Nadat we een hint vroegen, kregen we echter bijna altijd meteen extra uitleg van de host, die ons vaak bijna letterlijk de oplossing aanbood. Hierdoor kregen we niet de tijd om zelf even te zoeken, wat voor minder voldoening zorgde. Soms waren zijn inschattingen ook niet even goed, wanneer we bv een puzzel helemaal door hadden en we aan het voorbereiden waren wat we gingen doen, gaf hij toch al een deel van de oplossing, terwijl we hier zelf al mee bezig waren. Ook het feit dat alles automatisch gaat in de kamer, inclusief hints die je van een soort tovenares op het scherm krijgt, waardoor je dus echt in de Harry Potter sfeer blijft, maar dan er plots vrij luid een mannenstem met duidelijk Limburgs accent door de speakers galmt die je letterlijk vertelt wat je moet doen, dat breekt de sfeer wel. In dit geval zou het beter zijn om toch via tekst op het scherm cryptische hints te geven of om de hosts te trainen om in thema hints te geven.

We hebben ons zeker goed geamuseerd in deze kamer en waren onder de indruk van het decor en sommige technische elementen, maar het feit dat de puzzels niet altijd even logisch zijn en dat je vaak te snel de oplossing aangeboden krijgt, zorgen dat de kamer helaas net geen topscore krijgt. We zijn echter wel benieuwd naar de andere kamers, dus komen zeker nog wel een keertje terug.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Knappe decors
 • Knappe technieken
 • Harry Potter sfeer
 • Sommige leuke puzzels
 • Erg vriendelijke hosts
 • Geen echt verhaal
 • Soms te snelle en te duidelijke hints
 • Puzzels niet altijd logisch
 • Erg lineair

 

The Curse

My Escape Club
Geplaatst op: 3 oktober 2022

Mooie maar eenvoudige kamer

We waren een weekendje naar Amsterdam gekomen om de Catacombs te spelen en vroegen ons 's ochtends aan het ontbijt af wat we die zondag nog gingen doen. Nog een escape room dan maar? Waarom ook niet! Snel even online zoeken naar een beschikbare kamer die qua tijdslot haalbaar was en zo kwamen we bij The Curse terecht.

Qua thema sloot deze kamer mooi aan bij de Catacombs van de vorige dag, maar de Catacombs overtreft The Curse helaas wel op alle vlakken. Dit neemt echter niet weg dat we ons zeker goed geamuseerd hebben. Na een vriendelijke maar standaard ontvangst en een beetje verhaal, mochten we aan de kamer beginnen. Deze was zeker mooi ingericht en nodigde uit tot een grondige verkenning, waarbij we meteen in een goeie flow kwamen. Op één puzzel kwamen we vast te zitten en gezien ons snelle tempo was het goed dat de host lang wachtte om een hint te geven. Na de hint (stom dat we het zelf niet gezien hadden) vlogen we door de rest van de kamer om met meer dan 22 minuten over het einde te halen. 75 minuten lijkt ons dan ook zeker niet nodig voor deze kamer.
De puzzels op zich waren leuk om te doen en zaten best goed in elkaar, de inkleding was mooi en verzorgd en ondanks dat de kamer zeker niet eng was, werd er toch voor een spannende sfeer gezorgd die voor minder dappere spelers wel eng kan zijn. Jammer dat er achteraf niet meer nagepraat werd, de host was zeker vriendelijk, maar na het betalen verdween ze weer en bleven we alleen achter in de ontvangstruimte, dus hier is zeker nog ruimte voor verbetering. Alle communicatie verliep ook in het Engels (blijkbaar standaard in Amsterdam?), voor ons geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen evident is.

Om samen te vatten: leuk om te doen als tussendoortje en zeker voor beginners die op zoek zijn naar een spannendere kamer nog wel een aanrader.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:40 min


 • mooie inrichting
 • toffe puzzels
 • goeie flow (1e stuk non-lineair, 2e stuk lineair)
 • centrum van Amsterdam
 • iets te makkelijk (zeker voor 75min)
 • geen mogelijkheid tot nabespreken

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 26 september 2022

Wat een geweldige ervaring!!

We keken al lang uit naar deze escape room/experience en stonden dan ook met gezonde spanning stipt op het gevraagde tijdstip aan de poort van de Posthoornkerk. Wat een geweldige locatie die meteen al hoge verwachtigen schept.

De ontvangst was erg sober en zelfs een beetje ongemakkelijk, maar dit was allemaal deel van de ervaring en klopte wat ons betrof ook allemaal. Alle nodige uitleg werd gegeven, maar tegelijk voelden we ons al lekker ongemakkelijk en begonnen we toch met een klein hartje aan de ervaring.

Teveel details ga ik niet geven (spoilers enzo), maar wat volgde was naar mijn gevoel echt AF. We hebben best al wat van deze experiences gedaan waar we allemaal fan van waren (Stay in the Dark, Chernobyl, ...) maar de Catacombs hebben naar mijn gevoel iets extra, namelijk een iets grotere focus op puzzels (wat ik echt knap vond dat ervaring en puzzels zo goed gecombineerd waren) en een vorm van interactie met de acteurs die ik nog niet meegemaakt had. Waar je bij andere vergelijkbare experiences vaak de acteur moet zien te ontwijken, is er hier veel meer interactie. Als amateur toneelspeler vond ik het geweldig om op deze manier helemaal mee te gaan in het verhaal (hoewel ik me kan voorstellen dat dit voor sommige mensen net wat kan afschrikken... laat dit je echter niet tegenhouden en ga gewoon mee in de ervaring, het geeft het geheel echt iets extra). Ook de hints zijn op deze manier in het verhaal verwerkt en voelen hierdoor heel natuurlijk en halen je niet uit de ervaring zoals een lijntje tekst op een scherm dat soms wel kan doen.
De catacomben zijn ook echt super sfeervol ingericht, het decor is met oog voor detail gemaakt, de licht- en geluidseffecten zijn erg knap en de timing en flow zit erg goed. Na het ongemakkelijke begin komt er even een wat "veiliger" gevoel, waarna je plots voor de eerste echt uitdaging komt te staan en je vanaf daar al puzzelend vooruit raakt, af en toe opgeschrikt door engere momenten of momenten waarbij je je grenzen even moet verleggen. Het einde van de ervaring zit ook knap in elkaar met ook hier een heel groot compliment voor de acteurs die erg goed in hun rol bleven en onze groep echt meenamen in het verhaal en de ervaring. Blijkbaar waren we van de vijf laatste groepen de eerste die succesvol was, waardoor we de 90 minuten durende filmische ervaring met een trots gevoel konden afronden.

Ik wil ook nog even kort ingaan op het "verkoopspraatje" achteraf waar sommige andere reviewers over vallen en een lagere score door geven. Het klopt dat ze proberen hun andere kamer te promoten en je meteen (met korting) te laten boeken. Ik vind dit hun volste recht, het blijft tenslotte een commercieel iets en het is mooi dat ze je korting bieden als je meteen boekt. Niets houd je tegen om dit vriendelijk te weigeren. Onze host had ruim de tijd genomen om even een praatje te maken met ons over hoe we het vonden en wat haar ervaring was geweest, dus we voelden ons zeker niet gepusht en werden ook niet buiten gejaagd toen we niet ingingen op de aanbieding.

Ik kan dus alleen maar afsluiten met de goeie raad om deze ervaring gewoon te boeken. Je gaat een spannende, filmische ervaring beleven waarbij je echt het gevoel hebt midden in een occult verhaal te zitten waarbij je ook actief een rol speelt en puzzelt om verder te raken. Een abslute aanrader dus!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Een complete ervaring
 • Schitterende acteurs
 • Mooie mix van puzzels en experience
 • Geslaagde interactie met de acteurs
 • Enorm mooie decors en inkleding
 • Bepaalde momenten halen je uit je comfortzone

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 10 september 2022

Een shift om niet snel te vergeten!

Na het spelen van Hunting Season hadden we erg hoge verwachtingen voor deze kamer en ik moet zeggen, deze zijn meer dan ingelost! Beide kamers zijn absoluut niet te vergelijken qua sfeer en type puzzels, maar bieden wel allebei een goed opgebouwd verhaal en puzzels die hier perfect bij passen, waarbij The Toy Factory nog net iets spectaculairder is.

Maar laat ik beginnen bij het begin: we werden stipt op tijd ontvangen voor onze werkshift in de fabriek en kregen een hele leuke intro die meer een interactief toneelstukje was dan de gewone standaard uitleg: geweldig! Dit bracht ons meteen in de sfeer, waarna we aan het echte werk konden beginnen. Hier ga ik relatief kort over zijn, want ik wil niets spoilen, maar deze kamer is zo mooi gemaakt, zo gevarieerd en bevat zoveel leuke vondsten dat elke escape liefhebber ze gespeeld moet hebben!!
Bij de eerste ruimte vonden we meteen een mooie flow, maar deze waren we in de tweede kamer plots helemaal kwijt. Er leek veel te doen, maar we hadden geen idee wat er juist van ons verwacht werd. Complimenten aan de host om op dit moment de timing goed in te schatten en ons net lang genoeg te laten sukkelen om dan een perfecte hint te geven die cryptisch genoeg was om niet meteen alles weg te geven, maar ons toch weer op weg te zetten. Het vervolg was een opvolging van het ene wauw-moment na het andere. Iets klassiekere puzzels wisselden af met hele constructies die technisch echt top zijn. Er was één moment dat echt frustrerend was omdat het hele team samen MOEST werken en een deel van ons team de oplossing maar niet vond terwijl wij niets konden doen om te helpen... maar ook dat hoort er bij en zorgt dat we weer wat bijgeleerd hebben als team, want hierna vlogen we als een speer door het laatste deel van de kamer. Het niveau is soms vrij pittig, dus we hebben af en toe wel een hint nodig gehad, maar deze pasten altijd mooi binnen het verhaal en werden heel goed getimed.

Meld je dus zeker aan voor een werkshift in The Toy Factory, je gaat ondergedompeld worden in een avontuur dat gewoon klopt en waar je van de ene verbazing in de andere gaat vallen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  73:00 min


 • Geweldige sfeer
 • Verhaal klopt van begin tot einde
 • Erg mooi decor
 • Uitdagende puzzels
 • Veel afwisseling
 • Leuke hints
 • Geweldige host
 • Soms wat frustratie, maar dat lag vooral aan ons

 

The Butcher

Horror Escape Antwerpen
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Een gemiste kans, maar wel met potentieel

Nadat we in voorverkoop een voucher voor deze kamer gekocht hadden (altijd spannend om zonder enige review een kamer te boeken) was het moment dat we deze konden gaan spelen eindelijk daar. Ik was al een beetje op mijn hoede aangezien er hier intussen al twee mindere reviews geplaatst waren en op Google de kamer 30 reviews van 5 sterren kreeg, duidelijk allemaal door de eigenaar zelf, vrienden ervan of nep accounts geplaatst. Een beetje jammer om op deze manier valse reclame te maken want helaas is deze kamer geen 5 sterren waard.

Het binnenkomen (3x kloppen op een mooie afbeelding van een enge poort, zonder duidelijk zicht waar je nu effectief naar binnen moet) was op zich nog wel origineel en zorgde voor een wat ongemakkelijk gevoel, wat perfect bij het horror thema past. De ontvangst was vriendelijk, maar switchte plots naar een soort halve poging tot toneeltje, wat erg raar aanvoelde. We moesten ook meteen aan de slag, er werd zelfs bijna vergeten dat we onze spullen moesten opbergen, en zonder duidelijk verhaal en zonder mogelijkheid tot wc bezoek of zelfs enige veiligheidsinstructies werden we naar de kamer gebracht.

TIP voor de eigenaar: ontvang je gasten meteen al in thema, laat het "hulpje" je snel naar binnen leiden, vertel meer verhaal, geef de mensen een reden waarom ze gekomen zijn. Integreer ook de speluitleg in deze intro en laat de gasten daarna plots "gevangen" worden.

De start van de kamer zelf vonden we best origineel en goed gevonden. Je moet als team echt samenwerken om van je beginpositie weg te raken en dit zorgde meteen al voor een spannende start. De hele escape room is ook best mooi ingericht met goed gemaakte props en alles past mooi in het horror thema. Ook de puzzels zijn grotendeels leuk om te doen en meestal heb je wel goed door wat er van je verwacht wordt. Er is ook een leuke twist die we erg geslaagd vonden en die voor extra spanning zorgde. Jammer dat de flow soms wat onderbroken wordt door een wat geforceerd "spookhuisgevoel" of door puzzels die je al wil oplossen, maar waarvoor het dan blijkbaar niet het goede moment is, wat dan via een nogal vage tip werd aangegeven.

TIP voor de eigenaar: de jump scares zijn een leuke toevoeging binnen het thema, maar laat ze ook in het verhaal passen, nu voelde het erg random. Zorg ook voor een duidelijke flow zodat je bv duidelijk weet wanneer het "offer" gedeelte moet komen.

Nog een klein minpuntje: zoals de andere reviews ook aangaven, speelt er constant enge muziek die super is om sfeer te scheppen, maar ook de hints komen via deze luidsprekers en de combinatie van muziek + hints zijn niet altijd erg duidelijk. De hints zelf kwamen ook niet altijd op het perfecte moment en waren niet altijd even behulpzaam, zeker bij de laatste puzzel.
Deze laatste puzzel vormde meteen ook onze allergrootste frustratie. We hadden nog ruim 10 minuten over (wat ik trouwens enkel wist omdat ik mijn horloge nog aan had, verder is er nergens een indicatie van de tijd. Op zich geen probleem, maar dit zou bv via de speaker af en toe subtiel vermeld kunnen worden) en moesten enkel nog de laatste puzzel voltooien. Ondanks dat we alle elementen gevonden hadden en de puzzel correct uitvoerden, werkte het mechanisme niet, waardoor we de juiste code niet kregen. Na 10 minuten sukkelen en blijven proberen op alle mogelijke manieren (terwijl we ondertussen hints kregen die ons bijna nooit hielpen en die ons soms zelfs opjoegen, wat alleen voor extra frustratie zorgde) kregen we de boodschap "you have failed". Volgens de hosts was de laatste puzzel inderdaad erg gevoelig en moest je hem exact juist uitvoeren. We vroegen om de oplossing even te laten zien omdat we hier wel nieuwsgierig naar waren, waarna de hosts aan de slag gingen ook ook zij de puzzel pas na 10 minuten in orde kregen. Als je als host er zo lang over doet om een puzzel goed te zetten die maar 10 seconden zou mogen duren, dan is er volgens mij duidelijk een technisch probleem met de puzzel. We gaven dit ook aan, maar het enige antwoord dat we kregen was "ja, je ziet het, hij is erg gevoelig".

TIP voor de eigenaar: herstel de laatste puzzel zodat deze doet wat hij moet doen. Indien er mensen toch door een technisch probleem vast zitten, geef dan desnoods de code via de hints of zeg achteraf "je had de juiste oplossing ruim binnen de tijd, maar de techniek liet het afweten, dus jullie hebben het zeker wel gehaald". Op die manier ga je als team toch nog met een goed gevoel naar buiten, terwijl we nu enorm gefrustreerd waren dat er niet eens toegegeven werd dat er een technisch probleem was.

Om deze reden noteer ik hier dan ook dat we ontsnapt waren. We hadden alle elementen en ze stonden op de juiste plek, dus als de techniek had gewerkt, waren we gewoon ruim op tijd buiten geweest. Een mooi voorbeeld hoe het wel kan trouwens is bij De Conciërge waar we ook door een technisch probleem de laatste puzzel niet konden oplossen. Daar is er wel 5 keer gezegd "maak je geen zorgen, jullie hebben het super goed gedaan, jullie zijn absoluut binnen de tijd ontsnapt, het was een probleem langs onze kant".

Om mijn (erg lange, waarvoor mijn excuses ;-)) review af te ronden kan ik dus besluiten dat dit een kamer met best veel potentieel is. Het begin is echt tof gedaan, alles is mooi gemaakt, het horror thema is geslaagd en de puzzels zijn best leuk. Er is echter nog wat werk nodig (zie alle tips in mijn review) om er echt een leuke en frustratie-vrije ervaring van te maken, zeker qua omkadering en begeleiding.


5.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 2.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:30 min


 • horror sfeer
 • originele start
 • leuke puzzels en twist in het midden
 • verhaal is onduidelijk
 • geen noodprocedures
 • flow is soms niet duidelijk
 • technische mankementen
 • gebrekkige begeleiding

 

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Wat een ervaring!!!

Eigenlijk kan ik deze review kort houden: ga deze kamer/experience gewoon spelen. Niet twijfelen, gewoon doen!! Voor zij die toch nog zouden twijfelen, hierbij een verslag van onze schitterende ervaring het voorbije weekend.

Nadat we al enkele soortgelijke experiences gedaan hadden (I Can Hear You, Stay In The Dark) stond deze Chernobyl hoog op ons verlanglijstje. Vrijdag was het dan eindelijk zo ver en we werden zeker niet teleurgesteld. De locatie zelf is al enorm de moeite: vlot bereikbaar, heel mooie lobby, vriendelijke ontvangst, ... tot we plots meegenomen werden en alles heel snel moest gaan, want we moesten starten!! (heel leuk gedaan trouwens hoe je meteen meegenomen wordt in het verhaal). Na de mogelijkheid tot een snelle wc stop, begon de eigenlijke ervaring en deze startte op een hilarisch grappige en originele manier, waarbij het verhaal op een erg unieke en interactieve manier gekaderd werd. Shoutout ook naar onze geweldige host, die zijn rol geweldig goed speelde!

Eens we losgelaten werden in het eigenlijke Chernobyl (met een klein hartje en knikkende knieën) kwamen we in een goed uitgedachte flow: stilletjes puzzelend bij schemerlicht, beetje bij beetje verder rakend in het verhaal en door de constante dreiging van de acteur (again: voortreffelijk gespeeld!) altijd op onze hoede. Het geheel zit erg goed in elkaar en je wordt bij problemen erg goed begeleid op een manier die perfect in het verhaal past. Ik vond in deze kamer de puzzels ook van een hoger niveau dan bij vergelijkbare ervaringen waar je vooral stilletjes verder probeert te sluipen en af en toe eens een sleutel moet vinden ofzo. In deze kamer moet er ook écht gepuzzeld worden. Misschien niet de meest ingewikkelde puzzels, maar door de constante dreiging voelen ze net lastig genoeg aan en je moet ook altijd goed samenwerken als team. Niemand van ons zeskoppig team heeft zich ooit nutteloos gevoeld.

Op het einde (missie geslaagd, allemaal veilig ontsnapt en mooi binnen de tijd, oef!) wordt er nog tijd gemaakt voor een ruime nabespreking, wat we absoluut konden appreciëren. Zelfs nadat we de kamer verlaten hadden, konden we op het gezellige terras nog genieten van een drankje en een hapje (best ruime kaart ook voor een escape room) waarbij de eigenaars regelmatig passeerden voor een praatje en zelfs nog een leuke kleine puzzel.

We waren zo enthousiast dat we meteen Harbor Hotel gereserveerd hebben (en ik twijfel er niet aan dat we ook daarna terug komen om de rest van de kamers te spelen). Tot snel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  60:30 min


 • spannend
 • zit goed in elkaar
 • hilarische en erg geslaagde intro
 • goede puzzels
 • mix van suspence/puzzels/actie
 • super ontvangst
 • leuke nabespreking

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 11 juli 2022

Een hele leuke ervaring als "opgejaagd wild"

Deze stond al ongeveer een jaar op onze wishlist, dus we waren ontzettend blij dat we er eindelijk geraakt zijn! We werden erg vriendelijk ontvangen door onze jonge, maar heel erg bekwame host, die ons bij de inleiding al erg mooi in de juiste sfeer bracht. Na een kort introfilmpje was het aan ons (meteen een mini puntje van opbouwende kritiek: het filmpje zette mooi de toon, maar verder werd hier weinig mee gedaan. Het was bv mooi geweest als de dame uit het filmpje op het einde ergens terug in de kamer was gekomen).

De kamer zelf zag er ongelooflijk sfeervol uit. We geloofden gerust dat dit het huisje van een jager was en zagen meteen al enkele leuke elementen waar we ongetwijfeld iets mee gingen moeten doen. Uiteindelijk was het even zoeken naar de eerste aanwijzing die ons écht op weg zette, waarna we een eerste moment kregen van extra opgebouwde spanning, waarna een soort van kat-en-muis-spel volgde van over en weer lopen/kruipen en puzzelen om beetje bij beetje de kamer te ontsluiten en verder te raken. Ook de laatste zone was erg knap gemaakt met puzzels die heel inventief waren en een leuk "gepersonaliseerd" stukje dat toch voor een kleine glimlach en wat extra inleving zorgde. Ongelooflijk knap ook hoe dit een kamer zonder acteur is, waarbij je toch het gevoel hebt dat je uit je doppen moet kijken en je vaak verrast wordt door dingen die achter je rug lijken te gebeuren.
De begeleiding was tenslotte ook top. Soms stonden we best lang te zoeken voor we door hadden wat we moesten doen, maar toch kwamen er geen hints omdat het ook nog niet echt nodig was, achteraf gezien bleken we altijd mooi op schema te zitten. Pas op het einde kregen we onze enige hint (die trouwens cryptisch genoeg en ingesproken gegeven werd, wat we wel leuk vonden) omdat we duidelijk even niet zagen wat we nog konden doen, dus top timing!

Om samen te vatten is dit dus een niet te missen ervaring met perfect opgebouwde spanning, een wondermooi decor, puzzels die misschien niet persé "logisch" zijn, maar wel mooi in de omgeving blenden en erg leuk uitgewerkt zijn met een goeie combinatie van denken en doen (geen enkel cijferslot trouwens!). Ik kan eigenlijk geen enkel echt minpunt bedenken en deze kamer komt ergens in de top 3 van kamers die ik al gespeeld heb!! Wij komen zeker The Toy Factory spelen!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja


 • Leuke sfeer
 • Toffe puzzels
 • Goeie combinatie van denken en doen
 • Host weet alles goed in te schatten
 • Goed opgebouwde spanning

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 4 juli 2022

Waan je even een ontdekkingsreiziger...

The Missing Link is buiten een escape room ook een winkel met een groot aanbod aan board games, waardoor je bij het binnenkomen meteen je ogen uit kijkt bij het zien van zoveel leuke games. Aangezien we kwamen om Jumanji te spelen, hadden we echter geen tijd om hier te lang naar te kijken en na een gezellige ontvangst door een super sympathieke host werden we naar de kamer geleid.

De kamer begon al met een leuke twist waarbij er een kleine en tijdelijke opsplitsing was die mooi uitgewerkt was. Aangezien ik zelf door onze groep altijd naar voor geduwd wordt om dit soort dingen te doen (wat ik stiekem ook niet erg vind), was ik de chinese vrijwilliger hiervoor, maar dit was zeker niet erg en gaf meteen al een leuke twist aan de kamer.
Ook de rest van de kamer zat vol met leuke twists. Als je houdt van af en toe wat klimwerk (zonder dat de kamer echt een grote fysieke inspanning vereist), ben je hier zeker aan het goede adres, wat ik altijd een leuke afwisseling vindt tegenover de standaard puzzels. Sommige puzzels deden je ook echt een ontdekkingsreiziger ergens in een jungle voelen, wat absoluut top was!
Hierdoor kom ik ook meteen bij de inkleding van de kamer: op het eerste zicht straalt dit gewoon een top-sfeer uit! Van de eerste kamer tot de effectieve jungle, alles voelt geloofwaardig aan. Ook als je de films gezien hebt, zijn er enkele leuke knipogen wat ook weer erg leuk is. Het enige spijtige (en meteen ook het enige echte minpunt) was dat er soms wel wat onderhoud nodig was. Sommige decorelementen hebben duidelijk al wat afgezien en ook stukken van de puzzels vielen soms bijna letterlijk uit elkaar. Hierdoor kwamen we ook regelmatig vast te zitten omdat we de puzzel wel door hadden, maar de techniek het wat liet afweten en we heel specifiek op een bepaalde positie iets moesten zetten of aanraken, waardoor het soms wat trial & error werd. Wel complimenten voor de host om ons in zo'n geval altijd via de hints duidelijk te maken dat we op de goede weg waren en aan te geven wat we konden proberen.
Al bij al, ondanks sommige technische gebreken en slijtage, hebben we ons wel ongelooflijk geamuseerd en gingen de meeste puzzels ook vlot (op een enkele minder duidelijke na) en was alles ook ongelooflijk leuk en sfeervol.

Complimenten ook nog voor onze host. Ze had een hele duidelijke passie voor escape rooms en deelde met plezier veel tips en we konden nog even super gezellig met haar napraten. Ze toonde ook echt interesse in ons, wat wel fijn was, een absolute tophost!

Wij gaan alleszins zeker eens terug komen om de andere kamer te spelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  60:53 min


 • Sfeer
 • Leuke puzzels
 • Top host!!
 • Afwisselend
 • Jumanji!!
 • Hier en daar onderhoud nodig

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 20 juni 2022

Een must!!

Deze kamer stond al een tijdje op mijn lijstje gezien de mooie reviews en omdat mijn vrouw en ik eens met ons tweetjes een kamer wilden spelen zonder de steun van onze vaste partners-in-crime. Eens kijken of we zo goed waren als we van onszelf dachten... ;-p

Laat ik al beginnen met de algemene tendens in de reviews te bevestigen: deze kamer MOET je gespeeld hebben. Zoek gewoon iemand die mee wil en smijt jezelf op deze hoogst bijzondere sollicitatie, je gaat er geen spijt van hebben!
De ervaring begint al van bij de ontvangst die netjes in thema is en waarbij alles klopt zowel qua inrichting, personeel, omkadering, ... Eens in de effectieve kamer werden we eerst wat overdonderd omdat er zoveel te zien is (het ziet er trouwens allemaal ongelooflijk realistisch en (opnieuw) perfect in thema uit) en we niet goed wisten waar we moesten beginnen, terwijl we als redelijk ervaren escapers wel meteen enkele mogelijke puzzels en hun eventuele uitwerking zagen. Dan maar gewoon ergens aan begonnen en vanaf daar werden we meegesleept in een flow waar we tot de laatste seconde in bleven. Deze kamer is zeker niet eenvoudig, maar de puzzels zijn super leuk om te doen, net uitdagend genoeg zonder te frustreren (op enkele uitzonderingen na, maar dat lag vooral aan onszelf ;-)) en erg afwisselend. Geweldig ook dat alles afgestemd is op twee spelers en we echt als team moesten werken om verder te raken. Al puzzelend kwamen we ook steeds verder in het verhaal dat echt mooi verweven zit in de kamer en je op sleeptouw neemt door de ervaring. Ook de hints zijn mooi in thema verwerkt en hoewel het systeem zeker zijn beperkingen heeft, is het bewonderenswaardig om het op deze manier te doen zodat je niet uit de sfeer gehaald wordt door een boodschap op een scherm ofzo. Geweldig ook hoe je via deze boodschappen soms ook opgejaagd wordt of net te horen krijgt dat je goed bezig bent, erg leuk gedaan!!
Bij de laatste puzzel hebben we ons letterlijk in het zweet gewerkt omdat we na 4x proberen het slot nog niet open kregen, maar onze host stelde ons gerust dat we echt wel de juiste code hadden, want hij stond na de eerste poging al klaar om ons te feliciteren en was zelf verbaasd dat we nog niet naar buiten kwamen. Blijkbaar gewoon een klein probleempje met het slot, maar dit was zeker geen domper op de hele beleving (het voelt ook altijd leuker als je bevestiging krijgt dat je het goed gedaan hebt) en we apprecieerden het enorm dat de host nog even de tijd nam om samen met ons het laatste slot open te maken en achteraf nog wat na te praten.

Wij komen alleszins heel graag terug voor de andere kamers en gaan al onze vrienden aanraden om De Conciërge eens te gaan spelen!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  73:30 min


 • Sfeer!!!
 • Goede host
 • Enorm leuke puzzels
 • Perfect voor 2 spelers
 • Hintsysteem
 • Meeslepend verhaal

  kamer237

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 30 mei 2022

Absoluut top!!

We zijn best al verwend geweest qua escape rooms en experiences, maar Stay in the Dark hoort bij de absolute top! Het is een complete ervaring die je MOET meegemaakt hebben, of je nu houdt van horror/suspense of niet. Ik kan je beloven dat je met een klein hartje de weg naar de uitgang gaat zoeken, maar achteraf heb je absoluut een ervaring beleefd die je niet had willen missen.

Zonder teveel spoilers te geven, probeer ik toch even de ervaring samen te vatten... Het spel begint eigenlijk al bij de ingang waar we mooi in thema verwelkomd werden en waar alles een geloofwaardige uitleg krijgt en mooi gekaderd wordt. Eens we de deur van het effectieve gebouw achter ons dicht trokken, hadden we meteen een beklemmend gevoel waarbij de sfeer perfect gecreëerd werd met licht en geluid en het gevoel van "wat moeten we in godsnaam doen"? Eens we dat door hadden en in het volgende deel kwamen, kregen we ook nog eens te maken met de acteur die zijn rol met glans vervulde en de dynamiek van het spel perfect wist te lezen om ons op gepaste momenten het leven zuur te komen maken zonder dat het té lastig werd, een perfect evenwicht wat mij betreft! De scènes die hierna volgden zou ik allemaal heel graag met veel detail beschrijven, maar je moet het gewoon zelf mee maken. Ga er maar van uit dat je dingen gaat beleven die je nog in geen enkele kamer meegemaakt hebt en dat er enkele super coole en fijne verrassingen te wachten staan. Dikke pluim om dit zo perfect werkend en perfect getimed in elkaar te steken, alles klopt gewoon. Hou er wel rekening mee dat (in tegenstelling tot "gewone" escape rooms) er hier weinig écht gepuzzeld moet worden en er wel veel fysieke aspecten in zitten, dus zorg zeker voor een comfortable outfit en toch een beetje basisconditie ;-).

Misschien enkel nog twee kleine puntjes waar er voor mij verbetering mogelijk was, zonder teveel te spoilen: het deel bij de brandweerwagen duurde voor mij iets te lang. Het begin was spectaculair en het hoogste adrenalinemoment van de hele experience, maar na een paar minuten begon het me iets te lang te duren.
Het tweede puntje was dat er natuurlijk een tijdslimiet op de ervaring staat, maar dat je door het feit dat er meerdere groepen tegelijk spelen soms wat richting het volgende deel gejaagd/geholpen wordt. Op zich is dit heel subtiel gedaan en stoorde dit niet enorm hard, maar aangezien wij in het begin vrij voorzichtig waren en blijkbaar in het laatste deel erg snel, is het zonde dat we bepaalde delen in het midden niet zelf kunnen doen hebben, terwijl we wel wisten wat de bedoeling was en we het geheel wel binnen de tijd hadden kunnen doen. Ik begrijp uiteraard dat er gekozen wordt om zoveel mogelijk groepen per dag te laten spelen, maar het zorgt er wel voor dat je wel wat "opgejaagd" wordt.

Deze twee puntjes doen echter geen afbreuk aan de schitterende namiddag die we hier beleefd hebben. Dit was echt een typische ervaring waarbij we tijdens het spelen soms dachten "waarom doen we dit eigenlijk?" maar waarover we na afloop nog uren nagepraat hebben. Zeker doen dus!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer!
 • Acteur voelt het spel heel goed aan
 • Originele elementen
 • Heel veel fysieke aspecten
 • Had ik al sfeer gezegd??
 • Soms wat opgejaagd omwille van de volgende groep

  xMvdsDaan92EscapertAleccinzanobilipeCasturiiMarc

Newton's Secret

Keys & Clues
Geplaatst op: 7 mei 2022

Erg leuke kamer om te doen!

Zoals de titel van de review al zegt: het is een kamer waar veel te doen valt, letterlijk dan. Er zijn zeker enkele traditionele sloten aanwezig, maar een groot deel van de kamer bestaat uit doe-opdrachten waar er niet alleen nagedacht maar ook uitgevoerd moet worden en dat vind ik altijd een pluspunt.

De ontvangst was net als de vorige keer op deze locatie erg vriendelijk en de uitleg zeer volledig en deze keer was er ook iets meer verhaal bij, wat ik altijd wel kan appreciëren. De kamer zelf is mooi binnen het thema ingericht en op het eerste zicht is het niet meteen duidelijk wat er juist moet gebeuren, maar gaandeweg raak je toch verder en verder en ontvouwt de weg naar de uitgang zich op een logische manier. We hebben zelf maar één hint nodig gehad voor iets stom dat we over het hoofd gezien hadden, maar hadden ook nergens het gevoel dat het té makkelijk was, alles zat gewoon logisch in elkaar.

Al bij al een hele fijne ervaring dus waar we weinig echte minpunten konden vinden. Op zich waren de puzzels misschien iets te logisch (waardoor je, als je al enkele escape rooms achter de rug had zoals ons, vaak meteen door had wat je moest doen), maar dat hoeft niet persé negatief te zijn. Wij waren zelf met 4 personen en ik zou het ook met 3 of 4 aanraden, met meer personen gaat niet altijd iedereen iets nuttig te doen hebben.

Wij kijken alvast uit naar de derde kamer die er binnenkort aan komt!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:11 min


 • Leuke flow
 • Logische puzzels
 • Veel doe-opdrachten
 • Goede feedback over je vooruitgang
 • Hint op het juiste moment
 • Qua puzzels niet altijd super origineel

 

Eén van de best ingerichte kamers die we al gespeeld hebben!

Aangezien deze kamer erg hoog aangeschreven staat en erg veel mooie reviews krijgt, waren we heel erg benieuwd en hierdoor misschien toch een heel klein beetje teleurgesteld achteraf. Het was een super ervaring, maar we hadden misschien net iets meer verwacht... maar hierover later meer!

We hebben met onze groep eerst The Suspicious Farmhouse gespeeld en gingen qua verhaal vlotjes door naar deze kamer, wat wel een meerwaarde was. De kamer zelf zag er geweldig uit. Nog niet vaak zo'n mooie afwerking gezien, alles zag er erg geloofwaardig uit en werkte prima. Zeker van het tweede deel waren we enorm onder de indruk, qua inleving kon dit zeker tellen!! Met onze groep van 6 waren we wel met iets teveel, zeker het laatste deel is erg krap qua bewegingsruimte, waardoor ik deze kamer eerder voor teams van 4 zou aanraden.
De puzzels waren leuk uitgewerkt met nauwelijks "zoek de sleutel of code voor het slot"-puzzels, maar toch zat hier een beetje de teleurstelling. Na het lezen van alle reviews was onze verwachting zo hoog, dat sommige puzzels toch net iets te gewoontjes of net niet goed genoeg geïntegreerd aanvoelden. Dit wil zeker niet zeggen dat we niet fijn gepuzzeld hebben, integendeel, maar met zo'n hoge verwachtingen is het moeilijk om alles ook waar te maken natuurlijk. Op dit vlak doet Het Geheim Van Sint-Rumoldus (mijn persoonlijke favoriet so far) het beter met puzzels die perfect bij de flow van het spel passen en waar iets meer logica in zit. Ik zou graag een concreet voorbeeld geven, maar dat ga ik spoiler-gewijs natuurlijk niet doen. Om het dan even cryptisch te omschrijven: de oplossing om uit de eerste ruimte te raken verkrijg je door twee grotere puzzels op te lossen die mooi in thema zijn, maar waar totaal geen logica is waarom je deze moet oplossen. Het is meer puzzelen om te puzzelen en om verder te raken.
Dat gezegd zijnde: de vooruitgang in de kamer is wel erg leuk met een paar super leuke verrassingen die we nog nergens gezien hadden, dus buiten de minder logische puzzel opbouw soms, is dit absoluut wel een aanrader. Ook de begeleiding bij deze kamer was top met correcte tips op de juiste momenten.

Dit is dus absoluut een kamer die je moet gespeeld hebben, zeker als je je even volledig wil laten onderdompelen in een avontuur dat "écht" aanvoelt. Wij kunnen alvast niet wachten om het vervolg te spelen, laten we hopen dat deze derde kamer snel realiteit kan worden!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  58:27 min


 • Inrichting!!
 • Erg geloofwaardige omgeving
 • Sfeer
 • Verschillende erg leuke verrassingen
 • Leuke puzzels
 • Sommige puzzels zaten iets minder goed in de flow

 

Erg leuke "standaard" kamer

Voor een weekendje Eindhoven hadden we de "super escape" geboekt, waarbij we eerst deze kamer en achteraf Catch Me If You Can hebben gespeeld. Ik zou zeker aanraden om ook in deze volgorde te spelen. Het is zeker niet zo dat je kennis van deze kamer nodig hebt in de volgende kamer, maar dan flowt het verhaal wel mooi.

Na een erg vriendelijke ontvangst en een intro tot het verhaal zijn we de boerderij binnen gegaan met ons team van 6, wat een prima grootte was voor deze kamer. Hoewel het een meer klassieke kamer is qua opbouw en we soms random sleutels leken te vinden waarvan het slot wel erg goed verstopt was, hebben we ons zeker goed geamuseerd met deze kamer. Er zaten zeker ook enkele leuke verrassende elementen in waar je iets meer fysieks moest doen, dus dat hield het zeker afwisselend. Het duurde bij ons ook even voor we de eigenlijke flow door hadden, maar eens dit duidelijk was, maakte het als geheel alles ook wel wat logischer.
Wanneer we even vast zaten omdat we een bepaald slot niet meteen vonden, kregen we ook altijd wel een goed getimede en nooit té duidelijke tip, dus zeker bonuspunten voor Robin om ons goed te begeleiden ;-)

We hebben hier dus een erg leuk uurtje beleefd en keken heel erg uit naar het vervolg!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  53:47 min


 • vriendelijke ontvangst
 • goed te doen met 6
 • leuke algemene sfeer
 • leuk klassiek puzzelen
 • sommige sloten erg goed verstopt

 

Veel puzzels, mooie kamer en heel hartelijke ontvangst!

Nadat we de Escape Experience van de Gouden Kooi al gespeeld hadden (een absolute aanrader!!), wilden we ook de Escape Games eens uitproberen. We kozen als eerste (vooral op basis van beschikbaarheid) voor De Schat van Kalakmul en kwamen niet met ons vaste team, maar met twee onervaren escapers, waardoor de kamer best nog een uitdaging was.

Na een erg hartelijke ontvangst door een jong en enthousiast team met duidelijk een passie voor escape rooms, kwamen we de kamer binnen die mooi in thema was en vol zat met slotjes, wat in het begin best overrompelend over kwam. Na een tijdje hadden we de logica van de kamer wel door en kwam er wat meer vaart in het puzzelen, met een erg leuk einde en een nipte ontsnapping.

Gezien de onervaren teamleden zijn we wel wat tijd verloren door dingen die we dubbel moesten doen, maar aangezien er best wat leuke puzzels tussen zaten (een goeie combinatie van denken en doen) was dit geen ramp. Alleen het uitblijven van een hint terwijl we duidelijk vast zaten bij één puzzel was een minpuntje, aangezien we al enkele keren aangegaven hadden dat we wel een hint wilden. Achteraf gezien was dit de enige hint die we nodig hadden, wat blijkbaar wel uitzonderlijk was gezien de moeilijkheid, maar een iets snellere hint had voor net iets minder stress gezorgd. Een ander minpuntje was het hoorbare lawaai van de andere kamers, wat soms de sfeer een beetje brak.

Al bij al dus zeker een hele fijne ervaring met een mooi aangeklede kamer, leuke puzzels, vriendelijk personeel en slechts twee kleine minpuntjes. Ook de leuke extra zoektocht naar muntjes voor de grijpmachine verdient een extra vermelding!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:51 min


 • Leuke puzzels
 • Mooi in thema
 • Vriendelijk personeel
 • Grijpmachine
 • Lawaai uit de andere kamers
 • Opvolging bij vast zitten mocht net iets sneller

 

Een niet te missen "Experience"!

Deze escape room mag met recht en rede een ware Experience (mét hoofdletter!) genoemd worden. Zelden werden we zo ondergedompeld in de sfeer en het verhaal en was er zoveel aandacht voor details en inkleding.

Maar laten we beginnen bij het begin... na het mooie introfilmpje op de website gezien te hebben, viel het me enigszins tegen dat de locatie gewoon in het centrum van Mechelen was in een groot gebouw en niet in een bestaand kerkje, wat ik helemaal geweldig zou gevonden hebben. We werden vriendelijk ontvangen en konden ons tijdens de 10 minuutjes die we nog moesten wachten bezig houden met enkele kleine puzzels in de wachtruimte, wat wel een leuke extra was. Nadat we nogmaals het filmpje bekeken hadden in een soort wachtruimte, ging de deur open naar de kamer en was mijn teleurstelling over de locatie meteen verdwenen. Vanaf dat de deur weer toe gaat, waan je je effectief op een andere locatie door alle perfect uitgewerkte details en de perfect gebrachte sfeer.

Over de kamer zelf ga ik (spoilergewijs) kort zijn: het is een aaneenschakeling van verschillende ruimtes met een erg mooie mix van doe- en denkopdrachten waarmee we met zijn allen (we waren met 6) goed bezig gehouden werden. Het ideale aantal voor de kamer lijkt me met 4, maar ook met 6 heeft niemand zich verveeld tijdens het uur dat we ongeveer binnen waren. De puzzels zitten ook mooi en logisch in elkaar en slechts bij één puzzel hadden we meer uitleg nodig, die ook perfect getimed via een hint gegeven werd. Dit was pas na meer dan 30 minuten, wat aantoont dat de gamemaster perfect begreep wat de goede timing voor een hint is.

Het einde was een beetje minder dan de rest. Het bleef een leuke ervaring, maar kwam een beetje meer "Efteling" en minder "escape experience" over. Ook miste ik een kleine nabespreking, iets wat bij andere escape rooms vaak wel aanwezig is (ga zeker eens De Dochter van de Slager doen in Tilburg, nog nooit zo'n uitgebreide nabespreking gehad dan daar).

Ondanks het mindere einde kan ik niet anders dan deze ervaring aan iedereen aan te raden, deze moet je gespeeld hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  57:25 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Iets minder einde en gebrek aan een kleine nabespr

 

The Asylum

Keys & Clues
Geplaatst op: 19 januari 2022

Erg leuke ervaring

We werden erg vriendelijk ontvangen en meteen met de nodige instructies naar de kelder begeleid, waar we meteen in de sfeer kwamen en al een leuke eerste vondst mochten meemaken.
De rest van de kamer was erg sfeervol en paste volledig in het thema en de puzzels waren vooral van het praktische type eerder dan dat er hard nagedacht moest worden, wat wel een fijne afwisseling vormde tegenover andere kamers. Er zaten ook enkele erg leuke vondsten tussen en bij de dingen die ons niet meteen duidelijk waren, kregen we tijdig een hint (maar ook niet té vroeg, zodat we altijd zelf konden nadenken).
Het enige echte minpunt vond ik zelf het ontbreken van enige vorm van verhaal. Zowel bij de intro als in de kamer zelf was er wel ruimte voor sfeervorming, maar werd er niets duidelijk over het verhaal van de kamer, wat wel jammer is. Als ik het verhaal niet op de website gelezen had, had ik niet geweten waar het over ging. Buiten dit wel absoluut een leuke ervaring.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:10 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Gebrek aan verhaal

 

Leuke grote escape room

Tijdens de zeer hartelijke ontvangst waarbij we duidelijk de passie van het team merkten, kregen we niet enkel een duiding van het verhaal en enkele veiligheidsinstructies, maar werd er ook gevraagd naar de gewenste intensiteit van de ervaring, iets wat best uniek is. Ook de escape room zelf wordt aangepast op maat van de grootte van je groep, waardoor we met onze groep van vijf altijd goed bezig waren.
De algemene sfeer en beleving in de kamer zijn top. De special effects zorgen voor een leuke sfeer en er zit een goede flow in de puzzels. De puzzels op zich zijn niet allemaal even origineel (hoewel er zeker enkele leuke tussen zitten!) en we hebben wel enkele keren een hint nodig gehad voor dingen die niet helemaal duidelijk waren, maar we hebben ons absoluut geamuseerd met het oplossen van de puzzels en het verder raken in het verhaal. Hoewel het verhaal zeker aanwezig is, vond ik wel dat de link tussen het verhaal en de kamer en puzzels soms wat vervaagde, maar echt storen deed dit niet.
Een hele leuke extra is de uitgebreide nabeschouwing waarbij we onze ontsnapping opnieuw mochten beleven op grote schermen, wat nog voor enkele hilarische momenten zorgde.

Alles bij elkaar dus zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Enkele leuke puzzels
 • Ook enkele minder originele puzzels
 • Verhaal niet altijd even aanwezig

 

I can hear you

Entered
Geplaatst op: 20 januari 2022

Een niet te missen ervaring, maar durf je het aan??

Het leek ons wel een leuk idee: met de hele familie een verlaten ziekenhuis verkennen, ideaal om de familieband eens goed op de proef te stellen. Bijna elk familie-etentje ging het er wel eens over, vaak met een klein hartje en door Covid werd ons geduld nog een hele poos op de proef gesteld, maar eindelijk zaten we dan in de wagen op weg naar Maaseik. Opgelucht, maar toch met klamme handjes omdat we geen idee hadden wat we konden verwachten en we ons op het ergste voorbereid hadden.

Op de locatie aangekomen werden we heel hartelijk ontvangen (wat een beetje breekt met de sfeer van de rest van de ervaring, maar dit stoorde ons zeker niet) en na onze groep opgesplitst te hebben (we waren in totaal met 10), mocht ons team de spits afbijten. Met de nodige spanning werden we in het verhaal gezogen en na een redelijk rustig begin, volgde een bloedstollend vervolg dat voor een spanning zorgde die ik nog niet veel heb meegemaakt. Normaal ben ik bij escape rooms altijd de eerste van het team om donkere gangen, smalle ruimtes, ... in te duiken, maar hoewel ik hier nooit écht bang ben geweest, voelde ik toch non stop een spanning die me nog lang daarna is bijgebleven. Dit wordt waargemaakt door de unieke locatie, geslaagde inkleding en sfeerschepping en vooral de geweldige prestatie van de acteur en de dreiging van een effectieve "game over" indien we gepakt zouden worden. Achteraf kregen we ook een heel fijne nabespreking en zorgden de hosts ervoor dat we tijdens de tweede sessie nog feedback kregen enzo zodat ook deze tijd snel voorbij ging.

Over de sfeer zou ik nog uren kunnen doorgaan. Dit is echt een ervaring die je moet meegemaakt hebben en waarbij het ook ongelooflijk boeiend is om te ontdekken hoe iedereen met deze spanning/angst omgaat. In ons team is één iemand bv enkele keren volledig verstijfd, waarna het zeker 10 minuten duurde voor ze weer uit haar schuilplaatst durfde te komen. Een ander groepslid koos dan weer steevast om zichzelf te redden, ookal bracht het de rest van het team in gevaar. Ondanks dat ontdenkten we ook dat we als team goed samen konden werken en bijna als ninja's konden rondsluipen. In het ander team was dan weer een hele andere dynamiek met 3 mensen die bijna de hele tijd in een hoekje verstopt zaten en angstig vluchtten bij dreiging en 2 die al het werk moesten doen.
Achteraf bekeken zouden we de ervaring ook helemaal anders aanpakken, want hoewel we met zijn allen succesvol ontsnapt zijn, hebben we toch een groot deel van het verhaal gemist omdat we net te voorzichtig te werk gingen en pas na 45 minuten ofzo wat meer durf kregen. Achteraf is alles natuurlijk makkelijk gezegd, dus probeer deze ervaring vooral zelf, daag jezelf uit en kijk hoe jij reageert in deze unieke situatie!
Belangrijk om nog even te vermelden is ook dat dit geen echte escape room met puzzels is. Hoewel er zeker gepuzzeld moet worden, is het aantal puzzels en de moeilijkheid ervan beperkt, maar de intense sfeer zorgt ervoor dat ook dit lastig wordt en de echte puzzel hier is net het vooruit geraken in het verhaal en de ervaring. Laat dit je dus zeker niet tegenhouden, dit is iets dat iedereen - van die hard escaper tot nieuweling die op zoek is naar een unieke ervaring - moet gespeeld hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Geweldig goede acteur
 • Ongeziene spanning
 • Unieke ervaring
 • Gebrek aan echte puzzels (maar de ervaring op zich
 • Je weet niet wat je moet verwachten, wat één van

 

De Bunker

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 21 januari 2022

Redelijk sober maar zeker het spelen waard!

Nadat we op deze mooie locatie De Illusionist al gespeeld hadden, zijn we hier enkele maanden later De Bunker gaan spelen.

Vergeleken met de andere kamer is deze wat soberder qua inrichting, maar dit past wel binnen het thema. Ook de intro zette goed de toon van het (hoewel niet heel erg aanwezige) verhaal. De kamer is naar mijn gevoel in drie delen op te delen, elk met hun eigen flow en gevoel.
Het eerste deel kon wat aangepast worden aan de grootte van de groep, maar helaas blokkeerde de techniek wat, waardoor we pas enkele minuten na het oplossen van de puzzel verder konden. Gelukkig hadden we ondanks dit nog een mooie tijd, anders was het wel zonde geweest.
Het tweede en derde deel zitten qua flow ook mooi in elkaar en vereisen een goede samenwerking van je team en zorgen ook voor een leuke afwisseling van verschillende soorten puzzels. Wanneer we even vast zaten, krijgen we goed getimede tips, dus ook dit is een pluspunt.

Al bij al dus een erg leuke uitdaging waarbij we zelf verbaasd waren van plots het einde gehaald te hebben met nog exact 15 minuten op de klok.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Leuke en afwisselende puzzels
 • Goede flow
 • Technisch foutje bij de eerste puzzel
 • Nogal plots einde

 

Een "lege" box met de nodige verrassingen

Jammer dat deze locatie permanent gesloten is, want hoewel de kamers zeker niet de meest unieke waren, hebben we ons hier zeker enkele keren goed geamuseerd.

Deze kamer lijkt erg leeg en dromerig als je binnenkomt en hoewel ze erg sober is, past alles mooi binnen het thema. Hoe verder je raakt, hoe meer geheimen de kamer ook prijs geeft, wat altijd weer voor een leuke verrassing zorgde. Er zaten enkele minder logische en soms ver gezochte puzzels in en de techniek liet het op sommige punten ook afweten, maar al bij al werden we enkele keren aangenaam verrast en gingen we ongeveer 55 minuten lang op in onze zoektocht naar een manier om uit de droom te ontsnappen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sober, maar vol verrassingen
 • Goede ontvangst en sympathieke nabespreking
 • Enkele leuke puzzels
 • Enkele minder logische puzzels
 • Kleine technische mankementen
 • Mist een beetje inkleding en verhaal

 

De Illusionist

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 21 januari 2022

Sfeervolle kamers met leuke puzzels

De Kraakfabriek ligt op een geweldig leuke locatie in "ons" Antwerpen, wat je meteen al in de sfeer brengt en wat er ook voor zorgt dat dit ideaal is om met een etentje ofzo te combineren.

Na een vrij sobere maar vriendelijke ontvangst werden we naar de kamer geloodst waarna je meteen mooi in de sfeer kwam door de mooi in thema ingerichte kamer. Het verhaal is goed te volgen en de puzzels zijn allemaal mooi in thema uitgewerkt. Er zitten ook enkele erg leuke puzzels tussen en alles was goed speelbaar zonder dat iemand zich stond te vervelen.
De laatste puzzel vonden we een beetje overbodig en duurde naar ons gevoel wat te lang, maar deze ene mindere puzzel neemt niet weg dat de kamer in totaal zeker een aanrader is voor een spannend uurtje puzzelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Iets mindere laatste puzzel

 

Twin’s Room

Adventure Valley Durbuy
Geplaatst op: 19 januari 2022

Leuk tussendoortje

We hebben deze escape room gespeeld omdat we midden Covid op vakantie in de buurt iets leuk zochten om met de kids te doen. We waren met een redelijk grote groep met verschillende leeftijden (4 volwassenen, 2 kinderen rond de 17 jaar en 2 kinderen rond de 5 jaar), dus het was leuk dat deze kamer opgedeeld was in twee delen die je tegelijk kon doen.
Voor de rest was alles redelijk "basic": we werden erg vriendelijk ontvangen en kregen de nodige uitleg, maar veel verhaal kregen we niet mee. Ook de puzzels waren op zich leuk, de kleinsten konden zich ook bezig houden met het afspeuren naar verborgen sleutels en papiertjes, maar het voelde allemaal wat afgeleefd aan, alsof het wel wat onderhoud kon gebruiken. Vaak was het ook niet heel duidelijk wat er moest gebeuren en of iets bij een puzzel hoorde of niet.

Al bij al een leuk tussendoortje en zeker de kleinsten waren enthousiast dat ze ook eens een escape room konden doen, maar voor de rest zeker geen aanrader.


5

Sfeer: 3.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk tussendoortje
 • Toegankelijk
 • Enkele leuke vondsten
 • Weinig inkleding
 • Voelt wat gedateerd aan

 

Vade Retro

The Room Antwerp
Geplaatst op: 21 januari 2022

Topervaring!

Vanaf de voordeur van deze locatie open gaat, zit je meteen in het verhaal. Chapeau voor de host om mooi in zijn rol te blijven en ons mee te nemen in het verhaal!

De kamer zelf is erg mysterieus en bevat buiten leuke puzzels ook enkele geslaagde jump scares, die perfect binnen het thema passen. Jammer dat we bij één van de laatste puzzels wat vast zaten omdat we zaten te knoeien met "oude technologie" waar we duidelijk niet genoeg van kenden, maar dankzij goede en stelselmatig opbouwende hints zijn we toch verder geraakt en tijdig kunnen ontsnappen.

Een aanrader voor wie van leuke puzzels en een leuke, ietwat creepy sfeer houdt!!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede ontvangst
 • Leuke puzzels

 

Patiënt X

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 21 januari 2022

Leuke ervaring zonder meer

Dit was één van mijn eerste escape ervaringen en deze zat mooi in elkaar qua flow. Het eerste deel voelt echt aan als een soort experiment, wat ook door de intro goed ondersteund werd. Na een tijdje komt er een twist in het verhaal en verandert de hele flow en de sfeer, wat mooi gedaan is. In beide delen waren de puzzels erg leuk om te doen en is alles best mooi uitgewerkt. Niet de meest technisch hoogstaande kamer, maar zeker de moeite qua algehele ervaring. Zonde van het lawaai door het opnieuw klaarzetten van de kamer, maar absoluut leuk om te doen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk verhaal en sfeer
 • Goede flow
 • Leuke puzzels
 • Lawaai door opnieuw klaarzetten van eerste ruimte

 

Erg uitdagend, maar wel spannend

Jammer dat deze locatie de boeken toe heeft moeten doen, want ze hadden enkele leuke kamers.

Hoewel deze Green Box zeker niet de meest originele was en er ook qua verhaal of inleving veel ruimte voor verbetering was, hebben we ons zeker geamuseerd met het proberen om vooruitgang te boeken met een combinatie van verschillende denk- en doe-opdrachten. Sommige puzzels waren wel redelijk frustrerend en niet altijd even logisch, waardoor dit op het moment van schrijven de enige kamer is waar ik niet op tijd uit geraakt ben (hoewel we bij het verstrijken van de tijd wel net de laatste key card gevonden hadden en dus eigenlijk enkel nog naar de deur moesten lopen). Er zaten wel enkele leuke vondsten tussen en ook de start was erg verrassend.

Moest deze escape room dus ooit terug de deuren openen, is dit zeker een bezoekje waard. Enkele kleine tweaks zijn echter zeker welkom.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Verrasingselementen
 • Sober maar leuk ingericht
 • Combinatie van doen en denken
 • Leuke ontvangst
 • Sommige puzzels zijn wat vergezocht of onduidelijk
 • Niet heel veel verhaal of inkleding

 

Room 22

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 21 januari 2022

Leuke en spannende kamer zonder meer

Dit is de eerste escape room die ik zelf heb gedaan en deze is me zeker bevallen als eerste ervaring. Met ondertussen wat meer kamers op de teller is deze zeker niet de meest originele of best uitgewerkte, maar ik heb me er zeker geamuseerd.

Het trechtersysteem dat hier al vaker vermeld werd, is iets waar je wel rekening mee moet houden. Zodra je op een bepaald punt komt, gaat de deur open (wij hadden gelukkig wel alle puzzels kunnen oplossen) en beginnen ze de eerste kamer (nadat de deur naar kamer 2 terug toe is) weer op orde te zetten. Ik begrijp dat ze hier tijd mee willen winnen, maar het lawaai stoorde toch een beetje.

Verder bevatten de verschillende ruimtes uiteenlopende puzzels en heerst er de hele tijd een soort spanning, waardoor we ons zeker wel geamuseerd hebben tijdens ons bezoek!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Leuke puzzels
 • Goed voor beginners
 • Niet de meest uitdagende kamer
 • Lawaai van klaarzetten van de vorige ruimtes achte

 

1 reviews

Circus Tortolero

E-scaperooms.nl
Geplaatst op: 28 december 2022

Erg leuk circussfeertje @ home!

Eén van de weinige pluspunten van corona epidemie was een boost in escape/puzzel spellen voor thuis. Als grote escape fanaten, houden we dan ook regelmatig game avondjes en zo had ik deze ook voor kerst cadeau gedaan aan mijn vrouw.

De doos zelf is best eenvoudig, maar bij het uitpakken valt meteen de kwaliteit van het materiaal op. Alles is erg netjes en stevig gemaakt en nodigt uit om te beginnen ontdekken en spelen. Je wordt via de website begeleid via leuke audiofragmenten en komt zo al puzzelend tot de conclusie van het oorspronkelijke mysterie. Deze puzzels zijn echt leuk om te doen en erg gevarieerd met zelfs een hele leuke en originele fysieke puzzel. We hebben ons hier een 2 à 3 uur met ons tweetjes mee bezig kunnen houden zonder hints te gebruiken (wel goed om weten is dat deze beschikbaar zijn als je het nodig zou hebben).
Het enige echte nadeel vonden wij de conclusie van het verhaal. Je begint aan de laatste puzzel, wetend dat dit tot de conclusie gaat leiden en puzzel-technisch is het een mooie afsluiter waarbij je info uit heel het spel samen brengt, maar qua verhaal is deze puzzel er nogal plots en ook de finale conclusie vonden we nogal flauw en erg mager.

Dit nadeel neemt echter niet weg dat we ons erg goed geamuseerd hebben met dit spel en we het zeker kunnen aanraden aan iedereen die zin heeft in een gezellig avondje puzzelen. De circusdeuntjes die de rest van de avond in je hoofd blijven hangen moet je er wel bij nemen...


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen


 • Kwaliteitsvol
 • Mooi gemaakt
 • Leuk en afwisselend puzzelen
 • Circussfeertje
 • Nogal plots en flauw einde