Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Hangman

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Ik hou ervan om tijd te spenderen met mijn gezin en er kruipt dan ook veel tijd in de kids, maar af en toe ontsnap ik graag even aan de dagelijkse routine en niets fijner dan een goeie escape room om samen met enkele goede vrienden of familie een uurtje in een andere wereld te vertoeven.

We hebben intussen al verschillende erg leuke dingen kunnen doen in België en Nederland (van de top kamers tot de minder bekende of speciale, maar daarom niet altijd minder leuke) maar er staat nog veel te veel op mijn verlanglijstje. Altijd nog iets om naar uit te kijken dus!


Lid sinds

19-01-2022

Locatie

Antwerpen

Statistieken

Escaperooms

48 reviews

48 kamers gespeeld

97.9% ontsnappingspercentage


Games

1 reviews

1 gespeelde spellen


Team

No Brain No Gain

6 teamleden

15 kamers gespeeld

48 reviews

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 27 november 2023

Jammer van de brand... of toch niet?

Zoals algemeen geweten is de originele kamer (Jason's Curse) vernield bij een brand, waardoor we deze helaas nooit kunnen spelen hebben. Hoewel ik dit erg jammer vind aangezien ik deze erg graag had gespeeld, heeft dit er wel voor gezorgd dat de mensen bij OuterGround inspiratie uit het voorval gehaald hebben en Jason's Legacy in elkaar gestoken hebben, wat absoluut de beste manier was om met dit verlies om te gaan!

We werden alvast erg vriendelijk ontvangen en na een korte intro mochten we de kamer betreden. Eens je door de deur komt, waan je je effectief in een ander tijdperk, zo knap is het decor opgebouwd. We werden in het spel welkom geheten door een bewoner van de buurt, wat zeker bijdroeg tot de inleving (en een onverwacht en best hilarisch schrikmoment opleverde voor één van onze teamleden). Eens binnen in het huis, begon het plezier pas echt. Hoewel het begin even stroef liep en we een kleine hint in de goeie richting nodig hadden, gingen we daarna als een trein door het spel. Dit heeft zeker niet te maken met te weinig puzzels of een te lage moeilijkheidsgraad, maar vooral met de uitstekende flow. Verschillende soorten puzzels wisselen elkaar mooi af en alles wordt uitstekend binnen het thema gebracht en gekaderd. Je voelt je ook effectief als een soort van indringer/onderzoeker in het huis en wil graag weten hoe de vork nu juist in de steel zit.
We hebben met ons team best al wat ervaring en het is dan ook een groot compliment dat er hier weer puzzels in zaten die we nog nergens tegengekomen waren. Alles gebeurt ook mooi automatisch en legt zichzelf ook goed uit, waardoor we buiten de eerste hint nergens hulp nodig hadden. Met een mooie tijd op de klok kwamen we dan ook bij de uitgang, waarna we nog gezellig konden napraten met onze host en wat ideetjes uitwisselden voor onze toekomstige escape-trip naar Londen. Altijd fijn!!

Wij gaan dus absoluut terugkomen om ook de andere kamers te spelen, de verwachtingen zijn na het spelen van Jason's curse alvast hoog!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Sfeer
 • Inkleding
 • Fijne ontvangst
 • Veel en afwisselende puzzels
 • Alles mooi in thema

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 18 september 2023

Niet het niveau van Le Prince, maar toch zeker de moeite!

Nadat we een maand geleden Le Prince gespeeld hadden op deze locatie, was het deze keer (met een andere samenstelling) de beurt aan Erzsebet. Waar we vorige keer nog wat aan ons lot overgelaten werden qua ontvangst, werden we deze keer erg snel en hartelijk door Steven (één van de eigenaars) ontvangen, waarna we na een korte uitleg (altijd goed als ze er rekening mee houden dat je al wel wat ervaring hebt) aan de kamer konden beginnen.

Het filmpje beloofde alvast een spannende ervaring, dus vol goeie moed en met toch een klein hartje gingen we de vrij donkere kamer binnen. Qua decor zag het er allemaal netjes verzorgd en mooi in thema uit. De puzzels zitten ook mooi verwerkt in het decor en hoewel er veel slotjes te openen zijn, stoorde dit nooit. De puzzels die je moet oplossen zitten namelijk erg leuk in elkaar met enkele leuke vondsten en een mooie combinatie van denken en doen. Op één puzzel na (blijkbaar de puzzel waar de meeste mensen op vastlopen) werd alles dan ook erg vlot opgelost, waardoor we met een mooie tijd uit de kamer ontsnapten. De flow zit dan ook erg goed met altijd wel ergens een leuke ontdekking. Van de spanning die we hadden bleef wel niet superveel over. We hebben al best enkele stevige horror-kamers op de teller staan, dus hoewel er zeker spannende momenten in Erszebet zitten, is dit zeker geen enge kamer.
Het enige echte minpunt hier was het verhaal, of eerder het ontbreken van een verhaal. De intro was erg leuk met een filmpje dat het verhaal goed kaderde, maar hoewel de kamer mooi in thema gedecoreerd was, was er verder niets meer van het verhaal terug te vinden. Ook het einde was erg abrupt met gewoon een deur die open ging na het oplossen van de laatste puzzel. De eigenaar was zich hier wel volop van bewust. De kamer blijkt ook al 8 jaar oud te zijn, dus als je ze vergelijkt met de meeste kamers van toen, is het erg knap hoeveel techniek er al in zit en hoe goed onderhouden ze is. We zijn door recente kamers al zo verwend geweest qua inleving, dat het erg sterk is dat Erszebet gewoon qua puzzels en decor toch nog stand houdt tussen al dit recentere geweld. Als je gaat vergelijken met Le Prince, zie je ook dat het team geleerd heeft uit hun eerste kamer en enorme stappen gezet heeft qua inleving, nog mooier decor, ...
Complimenten ook voor de fijne nabespreking. Je merkt dat escapen een passie is van Steven en we konden bij een drankje nog gezellig napraten met hem en ervaringen en ideeën uitwisselen tot de volgende groep binnen kwam, altijd fijn!

Ik zou aanraden om eerst Erszebet en dan Le Prince te spelen. Beide kamers zijn sowieso de moeite en de kans bestaat dat Erszebet in de toekomst verdwijnt om plaats te maken voor een nieuwe kamer, dus ga ze zeker spelen nu het nog kan! Wij waren trouwens met 6, maar dat was net teveel, vaak stond er wel iemand gewoon toe te kijken terwijl de rest bezig was, 4 lijkt me ideaal.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  47:38 min


 • Toffe puzzels
 • Goeie flow
 • Fijne ontvangst en nabespreking
 • Originele ideeën
 • Oud, maar zeker niet versleten
 • Ontbreken van verhaal in de kamer
 • Plots einde

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 04 september 2023

Wauw!

Het is intussen alweer enkele weken geleden dat we deze kamer speelden, maar wanneer ik er aan terug denk, is dat nog altijd met een hele grote glimlach. Deze kamer is dan ook zo mooi en zo fijn om te spelen... Maar goed, we beginnen bij het begin!

Om meteen met een minder puntje (en - spoiler - eigenlijk het enige minpuntje) te beginnen: de ontvangst was wat warrig. Parkeren kon gemakkelijk vlakbij, we volgden de pijlen en kwamen in de mooie ontvangstruimte terecht. Daar aangekomen was het echter niet meteen duidelijk of we nu eigenlijk juist zaten en of ze ons wel verwachtten. Eén van de eigenaars was met een groepje mensen een gezelschapsspel aan het spelen, een andere groep zat blijkbaar na te praten in een andere ruimte, maar voor de rest was het niet echt duidelijk waar we konden wachten en gaf er ons ook niemand aandacht. De persoon die met de andere groep bezig was, had minstens even kunnen opkijken en "welkom, zet jullie, er komt meteen iemand bij jullie" kunnen zeggen ofzo. Maar goed, tien minuutjes later werden we dan toch door iemand anders welkom geheten en na nog een korte wachttijd konden we eraan beginnen.

De binnenkomst in de kamer is meteen al "wauw". Je waant je meteen in een hele andere setting, alles klopt en ziet er realistisch uit, zowel qua decor als geluid en licht. Na een minuutje onder de indruk te zijn van het decor, vonden we wat we moesten doen en waren we vertrokken voor onze ontdekkingstocht doorheen de verschillende ruimtes. Ik ga hier niet teveel in detail gaan en laat je het graag zelf ontdekken, maar alles zit echt super knap in elkaar, zowel qua flow als qua ontdekking en techniek. Er zitten elementen in die het verhaal op een vrij realistisch aanvoelende manier vooruit duwen en die je helemaal onderdompelen in de ervaring. De puzzels zelf zijn eerder pittig en hoewel er zeker dingen in zitten die we al gezien hadden, zitten er veel originele elementen in en moesten we toch vaak even goed nadenken en alles samenleggen voor we een "aha"-momentje hadden. Dat gezegd zijnde is de kamer zeker niet té moeilijk, gewoon een fijne uitdaging wat voor ervaren spelers als ons zeker tof was.
Door de combinatie van het verhaal en de breinbrekers, hadden we niet echt door dat we plots al aan het einde waren, de tijd was voorbij gevlogen! Blijkbaar hadden we het ook best goed gedaan, 59:59 zonder hints, pas het 19e team dat erin geslaagd was om onder het uur en zonder hints uit te spelen, dus we waren wel trots op onszelf :-)
Complimenten ook voor onze host dat we ook nergens te snel een hint kregen waardoor we de kamer op deze manier uit konden spelen. De extra tijd werd ook gebruikt om de kamer nog eens rustig samen met de host te bekijken om alle leuke easter eggs te spotten, top!

Ik zou deze kamer dan ook aan iedereen aanraden, laat je onderdompelen in het verhaal en laat de iets hogere moeilijkheidsgraad je zeker niet afschrikken! Wij kijken alvast uit naar Erszebet die binnen twee weken op de planning staat!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Knap decor
 • Pittige maar leuke puzzels
 • Easter eggs
 • Goeie flow
 • Sfeer
 • Ontvangst was wat warrig

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 27 juli 2023

Wauw, gewoon wauw...

De nummer twee op Escapetalk, dat schept verwachtingen natuurlijk... nadat we door de huidige nummer één (The Movies) omver geblazen waren, konden we niet wachten om ook Molly's Game mee te mogen maken. Achteraf gezien blijf ik vooral met spijt achter... spijt omdat ik deze geweldige ervaring nu achter de rug heb en niet meer opnieuw voor de eerste keer kan meemaken.

Het begint al bij de binnenkomst. De ontvangstruimte is erg sfeervol ingericht en is eigenlijk al een deel van de "room". Onze host was erg vriendelijk en enthousiast en nadat we nog vijf minuutjes met de vorige groep gezellig wat ervaringen uitgewisseld hadden, was het onze beurt om eraan te beginnen. Het verhaal wordt maar vaag gekaderd, maar eens je binnenkomt, ontvouwt zich dit op een wondermooie manier, met een duidelijke verhaallijn en massa's subtiele hints. Waar we in de eerste ruimte eerst wat verloren waren, kwamen we na het oplossen van de eerste puzzel in een perfecte flow waarbij we zonder enige hint door het verhaal vlogen. Op dit vlak is het erg goed dat onze host aangaf dat we ons niet te hard moesten haasten en vooral moesten genieten van de ervaring. Ook zonder té hard ons best te doen, hebben we alles ruim binnen de tijd gehaald, wat absoluut de verdienste van de makers is. De puzzels zijn zeer talkrijk aanwezig en zeker niet te simpel, maar alles klopt gewoon, waardoor je vaak snel de klik maakt van wat je moet doen en tegelijk kan blijven genieten van het verhaal en de omgeving.
En genieten hebben we zeker gedaan... de decors zijn ongelooflijk knap, het verhaal wordt zowel qua beeld, geluid, tekst, ... uit de doeken gedaan, audiovisueel zitten er heel knappe dingen in en zowel in decor als puzzels zitten dingen die ik nog nooit gezien had (en ik heb intussen best al wat kamers gespeeld). De puzzels maken ook gebruik van al je zintuigen, wat ongelooflijk knap is om mee te maken.
Het hele traject mondt uit in een ongelooflijk knappe eindpuzzel waar we zelfs een beetje emotioneel bij werden. Het is tegelijk een passende conclusie aan het verhaal als een soort van filmisch slot waar je zelf een rol in speelt.
Bij het buitenkomen overliep onze host ook nog eens het hele traject met ons, waarbij bleek dat er (ondanks dat we echt wel mee waren met het verhaal en onze host ook aangaf dat het duidelijk was dat we echt aan het meeleven waren) toch nog dingen waren die we gemist hadden, erg mooi ook dat er tijd genomen wordt om dit allemaal nog eens te bespreken. Hierna was er ook nog voldoende tijd voor een drankje en om wat tips en ervaringen uit te wisselen, altijd fijn!

Ik kan dan ook niet anders dan concluderen dat iedereen deze kamer MOET spelen. Er is geen enkele reden om het niet te doen. Ze is soms best spannend met een paar donkerdere momentjes, maar echt eng wordt het nooit. Ga gewoon Molly haar spel spelen en ontdek samen met haar de waarheid achter het hele verhaal terwijl je geniet van een perfecte mix van puzzels en ervaring. Wij hopen alvast dat de mensen van Down The Hatch ons in de toekomst nog verrassen met een nieuwe kamer!


Reactie door Down The Hatch

27 juli 2023

Wat een knaller van een review! Heel erg dank hiervoor. Grt Loran


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  75:02 min


 • Knappe decors
 • Massa's sfeer
 • Pakkend en goed verteld verhaal
 • Veel en originele puzzels
 • Perfecte flow
 • Enthousiaste host
 • Audiovisueel top!

  down-the-hatch

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 27 juli 2023

Jammer genoeg "The End" voor ons bij DarkPark Zoetermeer...

Nadat we quasi alle DarkPark games intussen gespeeld hadden, stond in Zoetermeer ons voorlopig laatste bezoek op de planning. The End zou letterlijk de afsluiter zijn van enkele mooie ervaringen hier.

Zoals steeds was de ontvangst erg hartelijk en konden we na de gebruikelijke formaliteiten starten. Het begin was meteen wat speciaal (zoals bij de meeste DarkPark games) wat meteen mooi de toon zette voor het spannende vervolg. Nadat de eerste ruimte (die naar ons gevoel erg traag ging, maar waar we volgens de host blijkbaar door vlogen) nog vrij luchtig begint, slaat de sfeer daarna helemaal om naar een heerlijk ongemakkelijk sfeertje. DarkPark slaagt er hier erg mooi in om leuke puzzels, een bijzondere interactie met de actrice en een beklemmende sfeer goed te combineren. Complimenten zowel voor de inkleding, special effects die bijna filmisch zijn en zeker ook de prestatie van de actrice, zij tilde de ervaring echt naar een hoger niveau.
De puzzels (wat voor mij toch nog altijd het belangrijkste onderdeel is van een escape room) waren achteraf gezien eerder beperkt in aantal (zeker in vergelijking met sommige andere kamers die puur puzzel-georienteerd zijn) maar de totaalbeleving maakt dit gelukkig goed. De puzzels zijn dan wel beperkt in aantal, maar ze zijn wel goed uitgewerkt en vereisen allemaal een andere aanpak, waardoor er zeker ook genoeg afwisseling is.
Na een erg pakkend en bijna filmisch slot kwamen we met nog best wat tijd op de klok weer aan de uitgang terecht. Wat jammer dat zowel The End als onze bezoeken aan DarkPark Zoetermeer hiermee afgelopen zijn...

Absoluut een topper dus alweer, die ik iedereen zou aanraden. Het spel is zeker spannend, maar zeker niet even eng als bijvoorbeeld Stay in the Dark. Voor niemand dus een excuus om deze kamer links te laten liggen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:57 min


 • Filmische sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Top host
 • Top actrice
 • Een echte totaalervaring
 • Ietwat beperkt aantal puzzels
 • Dit was onze laatste kamer bij DarkPark Zoetermeer

  Marcjadelouisa

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 02 juli 2023

Absolute aanrader, zelfs voor angsthazen ;-)

Nadat we exact een jaar geleden Jumanji waren komen spelen en erg gecharmeerd waren door het mooie decor en enkele hele leuke vondsten, waren we heel benieuwd naar de tweede kamer van The Missing Link.

Na alweer een vriendelijke ontvangst mochten we snel naar de start, hoewel het zeker niet erg geweest was om even te wachten aangezien er ook een spellenwinkel is waar je ook gezelschapsspellen kan uittesten, dus je kan eventuele wachttijd op een leuke manier invullen. De uitleg was mooi op maat van onze ervaren groep en na een korte introductie door onze host werd de start van het verhaal op een leuke manier uit de doeken gedaan. Erg leuk qua inleving en best ook wat leuke humor hier.

Na een snelle start waren we vertrokken voor de eerste echte puzzel, waar het bij ons op een of andere manier erg stroef liep. We hadden wel door wat we moesten doen, maar deden er erg lang over, waardoor we vreesden voor de rest van het spel. Dit liep gelukkig veel vlotter dankzij een goeie flow en enigszins lineaire opbouw van de puzzels. Hierdoor hadden we ook maar één echte hint nodig. De puzzels zelf bestaan voor een groot deel uit het openen van cijfersloten, maar de manier waarop is erg leuk gedaan met veel afwisselende puzzels in een mooi decor dat altijd goed in thema is. Over thema gesproken: ook het verhaal wordt gaandeweg op een leuke manier uit de doeken gedaan, waardoor je echt gaat meeleven met de gebeurtenissen.
Over de sfeer is al veel geschreven, gaande van extreem eng tot "het valt wel mee". De twee mannen in onze groep behoorden zeker tot de laatste categorie, de vrouwen zaten er ergens tussenin ;-) Door mooi met licht, geluid en enkele leuke verrassingen te werken wordt er wel een creepy sfeer gecreëerd die mooi past bij het thema. Ik vond de sfeer zeker geslaagd en echt een toegevoegde waarde, maar ook de grotere angsthazen mogen zich zeker niet laten afschrikken hierdoor, want de kamer biedt genoeg moois om dit even te trotseren.

Echte minpunten waren er niet echt, alleen misschien dat er hier en daar wat onderhoud nodig is. Soms zie je wat dingen die al wat versleten zijn en één keer hebben we door een kapot decorstuk zelfs een puzzel op een alternatieve manier opgelost die eigenlijk niet de bedoeling was, maar dit deed gelukkig geen afbreuk aan ons spelplezier.

Zoals je wel merkt was ik absoluut fan van deze kamer. We hebben ons super goed geamuseerd en aangezien we nog best wat tijd over hadden, hebben we onze resterende tijd nog ingevuld met een spelletje achteraf, waarbij de hosts ons met veel plezier en passie hielpen bij onze speurtocht door alle gezelschapsspellen.
The Missing Link is dus absoluut een bezoekje waard, zowel voor de vriendelijke ontvangst, twee topkamers als het mooie aanbod aan gezelschapsspellen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:20 min


 • Erg geslaagde sfeer
 • Afwisselende en originele puzzels
 • Spellenwinkel
 • Aangename en behulpzame hosts
 • Mooi verhaal
 • Creepy, maar niet té
 • Hier en daar wat onderhoud nodig

 

Wat een ervaring alweer!

Nadat we als één van onze eerste kamers Het geheim van Sint-Rumoldus speelden en hier omver werden geblazen door het wondermooie decor, waren we zeer benieuwd naar de nieuwe experience. Intussen zijn we 40 kamers verder en werden we al serieus verwend, maar Rumoldus blijft nog altijd één van de mooiste en meest realistisch aanvoelende kamers. We waren dus erg benieuwd of De Wraak van Han ons ging weten te verrassen.

De ontvangst was hartelijk en de inleiding was erg leuk gedaan en helpt ook om meteen in de sfeer te komen. Vanaf het moment dat je de kamer binnen komt, ben je dan ook helemaal mee. Ook hier zijn de decors weer prachtig gemaakt en passen de puzzels perfect in de omgeving. Nadat we best stroef begonnen (onze eigen schuld), vlogen we hierna van de ene kamer naar de andere en konden we overal onze ogen weer enorm de kost geven. Alles ziet er écht uit en je voelt je echt alsof je in een of andere film zit. De introfilmpjes op voorhand en voor het binnengaan helpen ook enorm hierbij en zijn super professioneel gemaakt. Ook binnen word je af en toe verrast op een klein intermezzo waardoor de inleving helemaal compleet is, echt top gedaan!
De puzzels zijn variëren mooi en bevatten het nodige zoekwerk, puzzelwerk, wat behendigheid, kruipwerk, rekenwerk, spitsvondigheid, ... zowat alle soorten puzzels zitten er in! Er is dan ook heel veel te doen, wat altijd fijn is, maar wat het wel een race tegen de klok maakt. Zeker het kat en muis spel op het einde maakte het ook erg spannend, waardoor we blij waren van met nog 4min10 op de klok de eindmeet te halen.
Complimenten ook voor onze host, want ondanks dat het vrij nipt werd en we soms wat vast leken te zitten, had ze ons goed ingeschat waardoor we het avontuur konden volbrengen zonder enige hint!

Hoewel de host ons erg goed bij heeft gestaan, is dit ook ons enige puntje van opbouwende kritiek. Na het spelen van de kamer was er namelijk nauwelijks iets van nabespreking. Na een snelle "goed gedaan, het was even spannend, maar toch zonder hints gelukt, zullen we nog een foto maken?" werden we verder wat aan ons lot overgelaten. Eén van de leuke dingen aan onze hobby vind ik toch de interactie met gepassioneerde mensen die graag escaperooms spelen en er dan ook graag over praten. Gewoon even polsen naar onze ervaring in de kamer had al fijn geweest. Ik geef als extreem voorbeeld graag The Start in Lier. Daar hebben ze een hele bar waar je gezellig kan napraten, ookal ben je pas om 22u uit de kamer. De hosts daar komen nog wat foto's en filmpjes uit de kamer tonen, horen graag wat jouw ervaring was, tonen wat bloopers van andere mensen en zijn oprecht benieuwd naar je ervaringen met andere kamers. Zo uitgebreid hoeft het uiteraard niet altijd, maar een beetje interesse in de bezoekers zou het plaatje helemaal compleet maken.

Ondanks dit laatste puntje beleefden we een topavond in de hoofdrol van onze eigen thriller, iets wat nog niet veel kamers konden verwezenlijken. Wij kunnen niet wachten om binnen enkele jaren de derde kamer waar aan gewerkt wordt te komen spelen!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:50 min


 • Levensechte decors
 • Grote variatie in puzzels
 • Veel puzzels
 • Geweldige inleving
 • Goede inschatting door de host
 • Filmische beleving
 • Achteraf liet de host ons wat aan ons lot over

 

Een leuk uurtje puzzelen!

Hoewel we met een vorige escaperoom van dezelfde makers een minder positieve ervaring hadden gehad, konden we de verleiding van de early bird tickets voor deze kamer niet weerstaan. En (spoiler alert) deze keer hebben we daar zeker geen spijt van gehad!

Parkeren kon netjes voor de deur en de ontvangst was erg vriendelijk. De host voelde goed aan dat we al enige ervaring hadden en gaf zowel qua verhaal als algemene uitleg alles mooi op niveau aan ons door. Na een grappige/originele start (die op zich meer noodzaak was dan een echte toevoeging, maar het zorgde wel voor wat extra hilariteit) konden we eraan beginnen. De verschillende ruimtes zitten vol met leuke, afwisselende puzzels. Er zit een goeie flow in het spel en wij waren met zijn vieren vaak allemaal bezig met puzzelen, wat heel positief is! Verschillende types puzzels (sommige gekend, andere erg origineel) wisselen elkaar ook mooi af, waardoor we in een fijne flow kwamen waar we zonder hints met een toptijd (nummer 5 op het bord! :-D) konden ontsnappen.
Wel mooi is dat ze hier ook echt rekening houden met opmerkingen van de bezoekers. Een veel gelezen opmerking was dat het te donker was, waardoor ze nu ook zaklampen voorzien hebben, die zeker nodig waren en waardoor alles goed te doen was. Het donker droeg verder mooi bij tot de sfeer, dus ik zou hier zeker niets meer aan veranderen.
De sfeer in de kamer is wat mij betreft het enige echte minpunt. Alles is mooi in thema gebracht, het verhaal is ook zeker aanwezig, maar voor de rest is het wel puzzelen om te puzzelen. Misschien zijn we wat verwend door recente topkamers, maar deze kamer zou helemaal tot de top kunnen behoren als er nog wat extra inkleding voorzien werd. Zonder teveel te spoilen, kan je het begin bijvoorbeeld omgooien en een extra ruimte toevoegen waarbij je als donateurs zogezegd net uit de wagen gestapt bent en voor de deur van het weeshuis staat en hier al met een eerste puzzel moet binnendringen. Hierdoor kom je meteen in de juiste sfeer qua verhaal en wordt het allemaal wat logischer. Als je dan nog ergens via een dagboek kadert dat de eigenaar alle geheimen met ingewikkelde puzzels verborgen houdt, verklaar je meteen waarom je met al die puzzels aan de slag moet.

Ondanks het laatste puntje zou ik de kamer zeker aanraden als je in de buurt bent. Ook voor beginnende escapers is het een supermooie kennismaking met escaperooms aangezien er een goeie flow in zit, leuke, afwisselende puzzels en een top begeleiding. Zeker doen dus, wij komen alleszins zeker terug wanneer de volgende kamer open gaat!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  38:51 min


 • Afwisselende puzzels
 • Goede host
 • Leuke flow
 • Veel te doen
 • Af en toe miste er wat verhaal/omkadering

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 10 mei 2023

Kom, we gaan even een lijk stelen!

Na enig aandringen om heel het team te overtuigen, was het eindelijk zo ver en mochten we Corpse Inc gaan spelen. Een kamer waarbij je zou moeten gaan acteren klonk namelijk niet voor iedereen van het team even aanlokkelijk, maar bij mij stond deze al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje. Gelukkig had ook de rest van het team achteraf gezien absoluut geen spijt van onze missie hier!

De aankomst is al meteen mooi in thema en hoewel de host duidelijk ook gewoon "host" is, kadert alles wel mooi in het overkoepelende verhaal. We werden rustig en vriendelijk ontvangen en toen we klaar waren, mochten we zonder al teveel praktische info beginnen aan de missie. Heel leuk ook hoe je al van in het begin de spanning begint te voelen en, ondanks dat je opsplitst in verschillende teams, je toch ook nog altijd kan rekenen op je collega's.
Het echte werk begint natuurlijk pas wanneer je de gevreesde bewaker tegen komt. Heel veel respect hier voor de prestatie van de actrice. Ze slaagde er goed in om ons erg ongemakkelijk te doen voelen en de nodige stress te bezorgen, waardoor we zo snel mogelijk bij haar weg wilden raken. Eens dat gelukt was, konden we beginnen puzzelen en ook hier is Corpse Inc erin geslaagd om alles mooi in thema te houden en er ook voor te zorgen dat je af en toe de confrontatie met de bewaker aan moet gaan. Ook zelf zorgt ze voor de nodige stressmomenten, waardoor je altijd op je hoede bent, wat het puzzelen er natuurlijk niet eenvoudiger op maakt.
Ondanks deze stress gingen we toch mooi vooruit, mede ook dankzij het goed werkende hintsysteem waarvan we gelukkig nauwelijks gebruik moesten maken, maar wat wel mooi geïntegreerd was in het spel en zorgde voor een perfect aantal hints. Na een erg spannend slot stonden we dan ook met een mooie tijd moe maar voldaan aan de uitgang.
Super tof ook dat er ruim de tijd wordt genomen voor een praatje en voor het delen van ervaringen, zowel over de kamer zelf als over andere gespeelde kamers. Zo konden we de hosts zelf wat tips geven over leuke kamers in België, altijd fijn om met even gepassioneerde mensen te kunnen napraten.

We hopen dan ook dat de mensen van Escaperoom Junkie snel werk maken van een tweede kamer, daarvoor trekken we met plezier nog eens een weekendje naar Baarn!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  61:17 min


 • Interactie met de bewaker
 • Alles mooi in thema
 • Erg spannend
 • Soms ook gewoon leuk puzzelen
 • Top hosts
 • Echt een ervaring, niet gewoon een escape room
 • Jammer dat ze maar één kamer hebben

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 29 april 2023

Bloody Mary, Bloody Mary, ... Bloody ... Mary?

Nadat we in de buurt een andere escaperoom geboekt hadden, zochten we nog iets om zaterdag te doen tijdens ons weekendje Amersfoort. Gelukkig was Bloody Mary nog beschikbaar en dit bleek ook nog eens de eerste kamer van de trilogie te zijn, dus dat kwam even goed uit!

De ontvangst was lekker ongemakkelijk (in de goeie zin) en ook de intro was mooi in thema, we voelden ons onwetende ongelovigen die eens flink de les gespeeld werden, heerlijk! Extra bonuspunten dan ook voor onze host die erg knap in haar rol bleef en zorgde voor een ongelooflijk tof begin van de ervaring!
Eens we in de kamer zelf waren, was er erg veel te beleven. Op zich is de ervaring redelijk lineair, maar ondanks dat we met zes waren, had iedereen altijd wel iets te doen (op een paar momenten op het einde na). Er is een mooie variatie aan puzzels in verschillende stijlen (doe-puzzels, denkpuzzels, samenwerken als team, een bijbel-puzzel (wat mooi past in het thema en wat ik altijd mag oplossen omdat de rest van ons team blijkbaar allemaal ketters zijn ;-)) en nog veel meer). Deze puzzels zijn mooi in het thema en in het decor verwerkt en je voelt je ook echt in een klooster. Complimenten ook voor de decors, die afwisselend en knap gemaakt zijn! De sfeer is ook lekker creepy, zonder echt heel eng te worden. Er werd af en toe wel wat gegild, maar dat hoort er in dit soort kamers gewoon bij. In de hele ervaring zit ook een goeie flow, waardoor we het einde haalden met nog ruim 10 minuten op de klok zonder ook maar één hint. Ook hier complimenten voor onze host, we zaten vast op de laatste puzzel, maar omdat we nog veel tijd over hadden, heeft ze ons zelf laten zoeken tot we zelf de oplossing vonden.

Ik kom ook graag nog even terug op de locatie zelf: deze bevindt zich in een echt klooster, wat enorm bijdraagt aan de sfeer. Je kan ook handig voor de deur parkeren en blijkbaar zijn er nog allemaal leuke zaken te beleven, dus we gaan hier zeker nog eens langskomen. Het einde van de escaperoom zelf gaf ook nog een mooie knipoog naar een vervolg, dus ik heb bij deze de twee volgende kamers met stip op mijn wishlist gezet!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  48:07 min


 • Leuke intro in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Knap decor en leuke sfeer
 • Goeie flow
 • Top begeleiding!!
 • Gezellige nabespreking
 • Er is een vervolg!!!! :-D
 • De initiële ontvangst was wat vaag

 

The Suspect (Damplein)

The Suspect
Geplaatst op: 26 februari 2023

Leuke "omgekeerde" escape room

Nadat we de meeste hoog scorende escape rooms in onze eigen stad al gedaan hadden, ontdekten we The Suspect hier op Escapetalk, eentje die altijd door de mazen van het net geglipt was, maar die we absoluut wilden spelen, zeker gezien het originele begin.

De pret begint al op voorhand wanneer je gebrieft wordt over de missie. Erg origineel en leuk om je "missie" op deze manier te beginnen. Ook het effectieve spel begint heel origineel, maar naar mijn mening wordt het potentieel niet voldoende gebruikt. De eerste puzzel is erg leuk gedaan en ook het feit dat je een soort stadsspel aan het spelen bent is tof, maar uiteindelijk is het niet veel meer dan rondwandelen, echt puzzelen is er niet meer bij, tot je in het tweede deel van het spel en in de eigenlijke kamer komt. Het begin hier vond ik persoonlijk absoluut top. Je voelt je even een echte "geheim agent" en de eerste vijf minuten zorgen ook voor best wat stress, met veel voldoening wanneer je de puzzel oplost. De rest van de kamer is erg leuk gedaan, ziet er allemaal geloofwaardig uit en bevat best leuke en afwisselende puzzels, maar heel moeilijk is het (gelukkig) niet. Er zit ook nog een spannend momentje in, maar ook hier had van mij gerust meer gedaan mee mogen worden. Al bij al zitten er dus hele leuke, spannende en originele momenten in en ben je voor de rest gewoon leuk aan het puzzelen. Nog net meer puzzels in het eerste deel en wat extra suspence in het tweede deel zouden het nog extra tof kunnen maken.

Grote complimenten ook wel voor onze host, die de groep goed aanvoelde en af en toe (in haar rol) checkte of alles goed ging en uiteindelijk, aangezien alles vlot ging, maar één echte hint gaf wanneer we even vast zaten. De communicatie met haar was dan ook top, zowel vooraf als tijdens en na het spel. Haar enthousiasme om het spel een paar seconden te vroeg te eindigen omdat ze dacht dat we de laatste puzzel al opgelost hadden vergeven we haar dan ook graag ;-)

Zeker de moeite waard om te spelen dus en ookal is er potentieel om er echt een extreem goede kamer van te maken, ook nu is het al een topkamer die ik iedereen kan aanraden.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  60:23 min


 • Origineel begin
 • Leuke interactie met de host
 • Spannende stukken
 • Gewoon leuk puzzelen
 • Toffe mix van buiten en binnen
 • Het stuk buiten had meer puzzels mogen bevatten
 • Niet heel veel puzzels in de kamer
 • Mocht gerust nog iets spannender

 

Code van Coppens Unlocked: Mathias

Stadsfeestzaal
Geplaatst op: 18 februari 2023

Helaas alweer een teleurstelling

Nadat we de Staf-kamer met een team volwassenen gespeeld hadden, waarbij we teleurgesteld waren door het weinige "value for money", maar nog enigszins gecharmeerd door de mooie decors, gaven we deze tweede kamer een kans met een mix van volwassenen en kinderen van 7 en 10 jaar.

Om meteen met de deur in huis te vallen: de kinderen hebben zich absoluut geamuseerd, maar dat kwam meer door het feit dat ze gewoon samen dingen konden zoeken en onnozel konden doen en wij ze opdrachten gaven, dan dat het de verdienste van de kamer was. Net als bij Staf speel je hier 4 puzzelkamers van 8 minuten, wacht je tussenin tot de volgende kamer klaar is en eindig je met een videogame. Waar we bij Matthias nog een enigszins vernieuwende VR ervaring mochten spelen, was het hier Just Dance. Dit heeft absoluut niks met escapen te maken, dus ik begrijp niet dat er niet gewoon voor een vijfde puzzelkamer gegaan is. Ok, de kids hebben zich geamuseerd, maar dat kunnen ze thuis ook gewoon.
De puzzelkamers op zich zijn op zich ok qua decor, maar bevatten te weinig puzzels en zijn ondanks hun korte bestaan al helemaal versleten en hebben dringend onderhoud nodig. In één kamer waren twee volwassenen aan het bloeden door nagels die uitstaken bij decorstukken, wat gewoon niet ok is. Ook was er in de eerste kamer een puzzel stuk, we waren 100% zeker van de oplossing, er was ook helemaal niets anders meer te doen in de kamer, maar toch gebeurde er niets meer en raakten we niet verder. Een host om uitleg aan te vragen is er niet, dus je kan alleen maar raden naar wat er gebeurd is.

Eerlijkheidshalve moet ik ook wel even vermelden dat het aanwezige personeel wel echt vriendelijk was. In de laatste kamer hadden we toevallig een stuk overgeslagen, waardoor we snel buiten waren. Toen het meisje de kamer kwam klaarzetten en zag dat we er nog waren, mochten we verder spelen om de gemiste puzzel nog te doen tot de tijd op was.

Al bij al kan ik beide kamers alleen maar afraden. Als je echt gewoon de decors eens wil zien en het type puzzels wil doen die je op tv ziet, dan moet je ze komen spelen. Verwacht echter een dure ervaring (20 euro per persoon voor 20 minuutjes spelen is duur) waarbij de decors en puzzels versleten aanvoelen en niet alle puzzels werken. Ervaren escapers hebben hier dan ook weinig te zoeken.


3

Sfeer: 2.5

Spelbeleving: 3.0

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  23:49 min


 • Sommige decors en puzzels uit de TV show
 • Vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Decors en puzzels afgeleefd
 • Weinig waar voor je geld
 • Weinig puzzels per kamer
 • Lang wachten tussen de kamers
 • Vijfde kamer is geen puzzelkamer

 

De Kraak

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 15 februari 2023

Leuke, afwisselende inbraakpoging!

Nadat we bij de Kraakfabriek de twee andere kamers al gespeeld hadden (en hier zeker van genoten hadden), was het de beurt aan De Kraak. De vorige keren was de ontvangst eerder gewoontjes, maar onze host was deze keer erg enthousiast en legde met veel plezier het verhaal aan ons uit, waardoor we met veel goesting aan de kamer begonnen!

Erg leuk dat je al met attributen de kamer ingestuurd wordt, waardoor het echt wat als een voorbereide overval gaat aanvoelen. De kamer zelf ziet er geloofwaardig uit en nodigt uit tot verkenning. Je ziet meteen vanalles om te doen, maar hebt niet meteen een idee hoe je eraan moet beginnen. Gaandeweg vind je dan wel wat je moet doen en start een leuke flow van verschillende soorten puzzels. Waar ik zeker fan van ben is als je (zoals hier) afwisselt tussen dingen zoeken, logisch denken, fysiek mag puzzelen en af en toe een doe-opdrachtje hebt. Deze mix werkt hier heel goed en wist ons team van 4 altijd goed bezig te houden. Alles zit ook logisch in elkaar, waardoor we ook maar één hint nodig hadden (die we eigenlijk zelf hadden moeten zien, maar goed dat de host oplettend was) en in een rotvaart door de kamer gevlogen zijn.

Ik kan de kamer dus zeker aanraden aan iedereen, vooral door de leuke afwisseling en de puzzels die maar blijven komen, maar allemaal zeker haalbaar zijn, waardoor je met een positief gevoel de kamer verlaat. Ook nog eens extra complimenten aan onze host die ons ook weer na het spel erg enthousiast ontving!!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:13 min


 • Afwisselende puzzels
 • Enthousiaste host
 • Veel te doen
 • Goede flow
 • Perfect voor 4 personen
 • Jammer dat we alle kamers hier nu gespeeld hebben

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 23 januari 2023

Wat een topper!!

Als grote film- en escapefreak stond The Movies al geruime tijd op mijn wishlist. Dit weekend was het dan ook eindelijk zover en gingen we kijken of de hoge verwachtingen ingelost gingen worden. Eigenlijk hoef je mijn review helemaal niet te lezen, want met zoveel positieve scores kon het ook niet anders dan dat het een voltreffer geworden is. Maar lees gerust verder als je benieuwd bent naar onze ervaring...

Het eerste hele grote compliment gaat uit naar de host/eigenaar Anthony. Niet alleen heeft hij een parel van een kamer weten te bouwen, hij is ook nog eens een voortreffelijk gastheer. We werden erg hartelijk ontvangen en na een korte introductie mochten we eraan beginnen. Ook na het spel nam hij ruim de tijd om alles even te overlopen en vragen te beantwoorden en je merkte in alles de passie voor het spel. Geweldig om met zo iemand nog even te kunnen napraten. Ook complimenten om ons zo goed op te volgen tijdens het spel. Zo kregen we in het begin best snel tips, terwijl we zelf nog wat aan het zoeken waren, waardoor mijn vrouw langs haar neus weg tegen me zei "ik vind wel dat de hints vrij snel komen". Anthony moet dit opgevangen hebben, want vanaf dan kregen we enkel nog hints als we echt enkele minuten liepen zoeken zonder vooruit te raken. Chapeau dan ook om een groep zo goed aan te voelen!

Over dan naar de escaperoom zelf. Nu ja, escaperoom dekt de lading niet echt. Anthony omschrijft het zelf als een mystery room en dit is ook wat je doet: een mysterie oplossen. Dit doe je in een omgeving waar elk detail klopt: het voelt niet alsof je in een oude cinema bent, je bént gewoon in een oude cinema. In elk hoekje ontdek je weer iets nieuw en vaak kwamen we wat later in het spel dingen tegen in een kamer die we al eerder gezien hadden, maar waarbij we nog niet echt stilgestaan hadden. Hoewel de kamer vrij lineair is, zorgt dit voor een heerlijke flow waarbij je van de ene verbazing in de andere valt en net als je denkt dat je alles wel gezien hebt, opent zich weer een nieuwe wereld met talloze kleine en grotere ontdekkingen. De puzzels zelf wisselen mooi af tussen zoekopdrachten, logicapuzzels, sleutels, slotjes en kleine doe-opdrachtjes. Alles past ook erg mooi in het thema en zeker naar het einde toe waan je je zélf in een film. Voor dit einde ook maar één woord: WAUW! Ik ga niet teveel in detail gaan want je moet het gewoon zelf beleven en ontdekken, maar het horror deel waarvan sprake is in deze "full experience" is echt top. Ik ben zelf grote fan van het genre, maar ook voor relatieve angsthazen zou ik altijd de volledige ervaring aanraden. Ja, het is spannend, maar de manier waarop het is opgebouwd en de voldoening die je er uit haalt zijn het meer dan waard!!

Ik zou het verder ook nog kunnen hebben over de passie waarmee Anthony achteraf nog eens heel het verhaal overlopen heeft, de kleine extraatjes die je krijgt die de ervaring écht maken, de ongelooflijk mooie locatie,... maar ik zou iedereen gewoon aanraden om het zelf ter plaatse te gaan ontdekken. Wij kijken alvast héél erg uit naar het vervolg dat volgend jaar zou moeten uitkomen en gaan dan zeker Houdini's Workshop en het vervolg inplannen tijdens een nieuw weekendje Brugge. Alvast tot dan Anthony!


Reactie door The Push Mystery Rooms

26 januari 2023

SUPER BEDANKT voor deze prachtige review <3


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  78:07 min


 • Elk detail klopt
 • Super fijne host
 • Ongelooflijk mooi decor
 • Hele goeie flow
 • Altijd weer nieuwe ontdekkingen
 • Filmisch einde
 • Geslaagd horror element
 • Kleine extraatjes
 • Uitgebreide nabespreking
 • ...
 • Dit had gerust NOG langer mogen duren

  broeder_viktoranthony_boelaert

Code van Coppens Unlocked: Staf

Stadsfeestzaal
Geplaatst op: 08 januari 2023

Een paar leuke momenten, maar vooral héél commercieel

Als trouwe fans van het programma en ervaren escapers waren we erg benieuwd hoeveel van het programma terug te vinden zou zijn in deze fysieke versie van De Code van Coppens. Na al enkele negatieve reviews gelezen en mindere reacties gehoord te hebben, waren onze verwachtingen erg laag en dat was misschien maar goed ook, want zo viel het al bij al nog beter mee dan gevreesd.

De ontvangst was zeker ok, we werden vriendelijk onthaald en kwamen binnen in een netjes ingeklede ontvangstruimte met bar waar je rustig iets kon eten of snacken voor je eraan kon beginnen. Het beginnen zelf is wel redelijk onpersoonlijk: je moet zelf op een scherm in het oog houden wanneer het de beurt aan jou team is en dan wachten tot de timer op 0 staat en het groene lampje gaat branden. Op zich werkt dit wel en bespaart het op personeel, maar het is toch een heel andere service dan dat we gewoon zijn van de betere escaperooms.

De kamer zelf bestaat (zoals ook al in vele vorige reviews gemeld) uit 5 ruimtes die elk een thema hebben. De eerste 4 zijn de echte escaperooms en qua decor waren deze zeker ok met bepaalde stukken die rechtstreeks uit het programma kwamen. Dit had echter ook nadelen, want in één van de kamers wisten we meteen al wat we moesten doen omdat dit identiek was aan wat er op TV getoond was. Voor de rest zitten er leuke vondsten tussen de puzzels, maar is het allemaal wel heel beperkt. Na een drietal puzzels per kamer gaat de deur naar de volgende ruimte open en moet je de rest van de 8 minuten die je krijgt uitzitten, plus 2 minuten voor de reset van de kamer. Aangezien wij (op één kamer na, maar dat was echt wel onze eigen schuld omdat we door elkaar bezig waren) door elke ruimte gevlogen zijn, stonden we dus bijna altijd 6 of 7 minuten te wachten in een kleine, veel te warme tussenruimte waar buiten een klein raadsel niets te doen was. Ook de laatste kamer was wel een teleurstelling, aangezien dit gewoon een VR game was die niets met de rest te maken had en ook helemaal niets met escaperooms te maken had. Onze host hier was wel super vriendelijk en gaf iedereen de kans om eens te spelen en maakte graag een praatje, dus dat was zeker fijn, maar dit nam niet weg dat dit deel beter vervangen was geweest door nog een extra puzzelkamer.
Al bij al betaal je dus 20 euro per persoon om minder dan 20 minuten met escapen bezig te zijn, wat toch wel héél erg mager is voor deze prijs. Wij betalen dan liever enkele euros meer voor een échte escaperoom, gebouwd door mensen met een passie voor het vak die vooral een leuke ervaring willen bieden en niet zoveel mogelijk geld willen verdienen.

Ik wou dit graag aanraden voor échte fans van het programma met weinig ervaring, omdat zij de tijd wel gaan kunnen vullen in elke kamer, maar door het ontbreken van een hintsysteem kan dit wel eens frustrerend worden. Alleen dus doen in een gemengde groep met bijvoorbeeld een stel enthousiaste kids waarbij de ouders vooral wat sturen, dan kan je er volgens mij nog het maximale uit halen.


4.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 4.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  19:05 min


 • Decors en puzzels uit het programma
 • Vriendelijk personeel
 • Sommige leuke puzzels
 • Heel weinig waar voor je geld
 • Maar 4 kamers van 8min ipv 5 van 10 min
 • Weinig puzzels
 • Lang wachten tussen de ruimtes
 • VR kamer voegt niets toe
 • Erg commercieel en onpersoonlijk

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 19 december 2022

Niet meteen een aanrader voor een romantische nacht, wél een hele fijne escape ervaring!!

Het overkomt ons wel vaker: we zijn weekendje weg om een escape room te gaan spelen en omdat we de smaak te pakken hebben, willen we last minute nog eentje extra doen. Gelukkig kunnen we dan op de fijne mensen van DarkPark rekenen! 's Morgens gebeld en rond de middag zaten we in Zoetermeer te wachten tot we konden starten. Onze host was (zoals altijd bij DarkPark) super vriendelijk en enthousiast (waarvoor dank!), dus ook wij begonnen met veel zin aan de kamer.

De start van deze ervaring was iets anders dan wat we gewoon zijn. We kregen uiteraard de nodige instructies, maar na het lezen van onze introductiebrief, moesten we zonder host onze weg zoeken naar de kamer, waar plots de deur achter ons toe viel en de tijd begon te lopen. Naar goede DarkPark gewoonte is ook hier alles fantastisch mooi ingericht waarbij je je echt in een verlaten hotel waant. In dit geval ook inclusief erg creepy sfeer, wat weer erg mooi gebracht wordt met de hulp van geluids- en lichteffecten. Hoewel ik het zeker geen horror zou noemen, waren er best enkele engere momenten, werd er best wat gegild en waren er ook enkele knap gemaakte verrassingen (zonder spoilers te geven, vond ik zowel de roomservice als de live video in de slaapkamer erg tof!).
De puzzels die je voorgeschoteld krijgt zijn allemaal mooi geïntegreerd in het hotel-thema en bieden een mooie flow en een leuke afwisseling tussen wat licht rekenwerk, zoekwerk, deductie, ... Elke opgeloste puzzel zorgt ook voor een leuke wending, waarbij we in elke nieuwe ruimte weer veel te ontdekken hadden. Alles zit ook logisch in elkaar, waardoor we zonder hints (buiten eentje, maar die hadden we net zelf door :-)) door de kamer vlogen en met nog een 20 minuten op de teller het einde bereikten. Voor ons mocht dit zeker nog wat langer geduurd hebben, we hadden nog wel zin in enkele extra ontdekkingen en puzzels, maar op zich is de kamer wel erg compleet en is het einde ook een leuke afsluiter voor de hele ervaring.

Kortom: alweer een hele fijne DarkPark ervaring die je moet gespeeld hebben. Ook voor de iets minder dappere escapers zou ik hem zeker aanraden. Ja, je gaat sommige hele donkere plaatsen bezoeken, ja, je gaat verschieten, maar dit is het allemaal meer dan waard!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  41:01 min


 • Alles mooi in thema
 • Geweldige DarkPark service
 • Inkleding
 • Eng, maar op een leuke manier
 • Enkele erg toffer verrassingen
 • Afwisselende puzzels
 • Mocht gerust nog wat langer duren

  jadelouisa

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 19 december 2022

Wat een wondermooie ervaring!

Dit weekend hebben we nog een kamer kunnen afvinken die hoog op ons verlanglijstje stond! Als grote fans van alles wat "magisch" of "fantasy" is, wilden we deze kamer al lang graag doen. Hoewel we vaak kiezen voor de iets spannendere kamers, waren we erg benieuwd naar de mooie inrichting waarvan de vele positieve reviews spraken.

De ontvangst was alvast een topper! Zelden zijn we in zo een gezellige ruimte ontvangen, alles ademde een Alice in Wonderland sfeer en onze host (Nienke) deed super goed haar best om ons écht welkom te doen voelen met een koffietje of theetje en een leuke babbel vooraf.

Nadat iedereen zijn kopje leeg had en nog even langs het toilet gepasseerd was, ging de deur open naar de eerste ruimte, waar we na een korte intro "through the rabbit hole" mochten gaan en ons magisch avontuur konden beginnen. Ik kan je meteen zeggen dat de reviews absoluut de waarheid spraken: elk onderdeel van deze escape room is fantastisch mooi aangekleed met veel oog voor detail en vele leuke knipogen naar de films. Elke ruimte die je binnenkomt is weer een leuke verrassing waar je vaak ogen te kort komt om alles te bewonderen.
Te lang stilstaan om alles in je op te nemen kan je helaas ook niet doen, want er moet ook veel gepuzzeld worden en ook hier was de ervaring meer dan geslaagd. Er zitten echt veel puzzels in de kamer en alles past ook hier mooi binnen het thema met hele leuke afwisseling tussen verschillende soorten puzzels. Met ons vrij grote team van 6 hadden we ook zelden het gevoel dat er iemand werkloos stond toe te kijken, wat altijd een mooie prestatie is. Zelfs als we even niet konden opsplitsen of gewoon met zijn allen naar dezelfde puzzel aan het kijken waren, konden we ons altijd goed met zijn allen nuttig maken.
Ondanks het best grote aantal puzzels, zat de flow wel heel goed en gingen we vlot door de kamer heen quasi zonder tips. Er zaten ook een paar leuke verrassingen in, waardoor het altijd spannend was om weer iets op te lossen en te kijken wat er gebeurde. Ook het einde was, zeker als je na de rush om tijdig buiten te raken even rustig stilstond bij het verhaal, echt wel leuk en sloot het verhaal mooi af. Hierna was er nog meer dan genoeg tijd om even gezellig na te praten en een foto te maken, wat we altijd kunnen appreciëren.

Conclusie: deze kamer moet je zeker spelen!! Of je nu fan bent van Alice in Wonderland of niet, je komt sowieso in een wondermooie wereld terecht vol leuke puzzels waar je van de ene in de andere leuke ontdekking rolt.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  52:52 min


 • Fantastisch mooi
 • Hele hartelijke ontvangst
 • Afwisselende puzzels
 • Afwisselende ruimtes
 • Genoeg te doen
 • Goeie flow
 • Jammer dat het na een uurtje voorbij was

 

Wanna play room

Fundustry Antwerpen
Geplaatst op: 21 november 2022

Aangenaam verrast!

We hadden via Vakantieveilingen een voucher gewonnen en ondanks enkele mindere reviews wilden we de kamer zeker een kans geven... en dat hebben we ons niet beklaagd.

De escaperoom ligt in een complex waar ook andere activiteiten zijn als paintball, airsoft, ... dus de eerste indruk was wat bang afwachten of we hier dezelfde ervaring gingen krijgen dan bij een locatie waar er enkel escaperooms zijn. De ontvangst was alleszins super hartelijk en tof en we mochten ook kiezen hoe vaak en op welke manier we hints zouden krijgen - top service!

De kamer zelf is misschien niet geweldig aangekleed, je hoort regelmatig lawaai van de andere activiteiten en sommige props zijn wat verouderd en hebben onderhoud nodig, maar al bij al wordt er wel een geslaagde sfeer geschept in de kamer. Ook de stem van Kelly die subtiel laat weten of je goed of slecht bezig bent is echt een leuke toevoeging.
De kamer zit vol slotjes en je hebt dan ook best veel te doen. Dit is een absolute "1.0" kamer, maar dit stoort niet want er zitten echt leuke puzzels tussen en de kamer bevat echt wel enkele leuke vondsten.
Heel grote complimenten ook voor onze host. Ze voelde onze groep perfect aan en gaf ons perfect getimede hints, soms ook met erg leuke humor (zoals toen we de eerste keer om een hint vroegen en als antwoord "nee, jullie zijn te slim" kregen omdat we blijkbaar voor lagen op schema).

Uiteindelijk zijn we met nog bijna 10 minuten op de klok (blijkbaar een mooie prestatie aangezien er maar weinig groepen zouden ontsnappen) uit de kamer geraakt en zou ik de ervaring aan iedereen aanraden die zin heeft in een uurtje pittig puzzelen.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:31 min


 • Top host
 • Leuke puzzels
 • Pittig maar doenbaar
 • Kelly die mee volgt
 • Sommige props wat verouderd
 • Lawaai van andere activiteiten

 

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 19 november 2022

Wat een ervarign alweer!!

Bij The Start zijn ze meesters in het creëren van iets dat méér is dan een escape room. Ze maken ervaringen waarbij je zoveel meer doet dan alleen maar puzzels oplossen. Ook met Harbor Hotel zijn ze hier weer fantastisch in geslaagd!

In deze kamer bekijk je het hotel waar Dieter voor zijn vader werkt door de ogen van Dieter. Dat Dieter psychologisch niet meer in orde is dankzij de tirannie van zijn vader, wordt erg mooi in het decor verwerkt en via geluidsopnames, lichteffecten, ... krijg je ook op een hele mooie en originele manier het verhaal mee.
We hadden een paar maanden terug Chernobyl al gespeeld en in vergelijking daarmee ligt de focus minder op het spannende aspect en meer op effectief puzzelen. De spanning is ook hier constant te snijden en deze wordt ook erg mooi gebracht, je bent de hele tijd op je hoede voor Herman (de vader), maar in het algemeen is deze ervaring wel minder eng dan Chernobyl. De puzzels zelf zijn weer erg mooi geïntegreerd in het decor en het verhaal en bieden een mooie uitdaging, zonder té moeilijk te worden. We hebben dan ook nauwelijks hints nodig gehad, wat ook aantoont dat alles goed in elkaar zat.
De kamer biedt met een combinatie van spanning, verhaal, afwisselende puzzels, soms wat fysieke elementen en een topdecor een ongelooflijk goeie flow, waardoor we door de kamer gevlogen zijn (ondanks dat we zeker de tijd genomen hebben om te genieten van de mooie inrichting). We waren dan ook erg trots om als 3e beste team ooit op de "wall of fame" terecht te komen.

Complimenten ook weer voor de ervaring voor en na het spelen. De ontvangstruimte is erg gezellig en er is een groot aanbod aan dranken. Ook de ontvangst was weer erg leuk (het was rond Halloween, dus alles was mooi in thema gedaan) en na het spel was er ruim de tijd om de kamer nog eens te overlopen, filmpjes en foto's te zien, te praten over de andere kamers, ...

Wat ons betreft blijven we natuurlijk graag nog lang aan de wall of fame hangen, maar als we hier ooit van verdwijnen, wil dat alleen maar zeggen dat er veel teams deze kamer hebben kunnen spelen en dat is iets dat iedereen sowieso zeker moet gedaan hebben!!


Reactie door TheStart EscapeRooms

23 januari 2023

Wow, bedankt voor de waanzinnig mooie reactie.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  55:26 min


 • Totaalervaring
 • Knap ingericht
 • Originele en leuke puzzels
 • Fantastische ontvangst
 • Goeie flow
 • Spannend
 • Enorm goed gelachen!

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

The Omega Directive

Mysterion
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Fantastisch "hobbyproject"!

Mysterion reviewen is niet eenvoudig... Deze escape room is het project van een erg gemotiveerde man die verschillende escape rooms gespeeld had en dacht "dit kan ik ook, maar beter". Hiervoor kocht hij speciaal een ander huis met de ruimte om zijn droom waar te maken en bouwde hij zelf op zolder een escape room zonder slotjes of sleutels. Hij is hier ook geweldig goed in geslaagd en alles is super origineel en werkt perfect, maar langs de andere kant blijf je wel zien dat dit het werk van één man is aan bv de aankleding of de uitwerking van het verhaal.

De ontvangst was alleszins erg vriendelijk en we werden gewaarschuwd dat we met onze ervaring in het nadeel waren omdat het een kamer is die niet te vergelijken valt met andere kamers. Het doel hier is om binnen de tijd te ontsnappen (vrij standaard), maar je kiest zelf wanneer je dit doet. Als bijkomende opdracht moet je kristallen verzamelen en het is het aantal kristallen dat bepaalt hoe goed je het gedaan hebt. 3 kristellen is missie geslaagd, bij 4 kristallen krijg je een fles cava en bij 5 krijg je 200 euro... van motivatie gesproken!

De kamer zelf was meteen erg overweldigend. Zoals gezegd qua inkleding wat kaal en van het verhaal dat je in het begin mee krijgt, is er niet veel meer te merken, wat meteen de twee grootste minpunten zijn. Qua techniek is de kamer echter top. Ze zit vol met elementen waarvan je eerst geen idee hebt wat je ermee moet doen en weet niet goed waar eerst te beginnen. Gaandeweg begin je echter mee te gaan in de logica van de kamer en hoewel alles erg abstract blijft en je zonder hints nooit ver gaat komen, ontgrendel je snel weer nieuwe dingen en vind je je eerste kristallen, waardoor je gemotiveerd blijft om verder te blijven zoeken zonder dat het écht frustrerend wordt.
Wij zijn uiteindelijk met nog een paar seconden op de klok naar de uitgang gevlucht terwijl we 4 kristallen gevonden hadden (waarvan we eentje in de kamer vergeten waren, top service van de eigenaar dat hij ons toch beloonde met een fles cava). We hadden een erg spannende 4444 seconden achter de rug waarbij we echt out of the box moesten denken en waar achteraf gezien bij alle puzzels best wel logica of een goed doenbare oplossing in zaten, maar waar je in the heat of the moment gewoon te ver gaat denken of net niet het juiste element op de juiste plaats gebruikt.

Na onze ontsnapping nam de eigenaar ook nog ruim de tijd om even na te praten en het was leuk om zijn enthousiasme te aanhoren. Ondanks de gebreken qua inkleding en verhaal, de soms abstracte puzzels en de hoge moeilijkheidsgraad, hebben we een erg spannende en vernieuwende ervaring gehad en kunnen we niet anders dan tonnen respect hebben voor het werk van deze man en de uitstekende service die hij biedt. Ga deze kamer dus zeker eens proberen, al was het alleen maar voor de euforie wanneer je een kristal ontdekt!
Wij gaan alleszins zeker de tweede kamer komen spelen wanneer deze open gaat!!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • knap gemaakt als "hobbyproject"
 • technisch top
 • nergens sleutels of cijfersloten
 • euforie wanneer je vooruitgang boekt
 • de te winnen prijzen
 • hints komen perfect getimed
 • nogal kaal qua inkleding
 • verhaal gaat wat verloren
 • soms wel erg moeilijk (onmogelijk zonder hints)
 • soms wat abstract

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Eén van de leukste circusbezoekjes ooit!

Deze kamer stond al lang op ons verlanglijstje, dus we keken enorm uit naar ons weekendje Delft met op zondag het langverwachte circusbezoekje. We waren zo enthousiast, dat we all the way gegaan zijn en er een mini-verkleedpartijtje van gemaakt hebben (als er op de website "bonuspunten voor wie als clown komt" staat, dan gaan we er voor uiteraard :-D).

De ontvangst was al meteen erg vriendelijk en na de gebruikelijke wc-bezoekjes enzo werden we binnengeleid in de donkere kamer, waarna de deur onverbiddelijk toe ging en we verwelkomd werden door een mysterieuze stem die ons aanmaande voort te maken, want binnen een uur zouden de freaks terugkomen...
Wat hierna volgde was echt een knap vormgegeven circuservaring. De decors zijn super mooi gedaan, je waant je echt bij een circus en absoluut alle puzzels zijn mooi in thema gebracht. De kamer is op zich redelijk lineair, waardoor je meestal één puzzel moet oplossen voor je aan de volgende kan beginnen. Alles is echter ruim genoeg van opzet waardoor we ook met onze groep van 6 nooit het gevoel hadden dat er mensen niets stonden te doen. Alles zit ook heel logisch in elkaar, waardoor we maar één of twee hints nodig hadden (die trouwens mooi in thema gegeven worden) en toch met een mooie tijd konden ontsnappen. Het is ook een plezier om de puzzels op te lossen, hier zit een mooie variatie in en er zijn best veel puzzels die je verrassen met behendigheids- of fysieke elementen, wat ik altijd wel kan smaken.

Na de kamer nam de host nog ruim de tijd om even na te bespreken en kregen we effectief een "bonus" voor onze outfits, wat we zeker konden appreciëren! Door de leuke ervaring hadden we ook zin in meer en ook hierbij heeft de host hemel en aarde verzet om op de andere locatie nog iets te regelen voor ons, waarvoor dank!

Kortom: absolute aanrader met hele toffe puzzels waardoor we ons soms echt een groep kinderen op bezoek bij het circus waanden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  48:52 min


 • mooie decors
 • hele leuke puzzels
 • ook fysieke puzzels
 • topservice

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Weer een mooie DarkPark ervaring!

Nadat we speciaal naar Delft afgezakt waren voor Freakshow, was onze honger nog lang niet gestild en besloten we last minute naar nog een escape room op zoek te gaan. Onze host in Delft was zo vriendelijk om voor ons even te checken in Zoetermeer en er werd speciaal voor ons een host opgetrommeld zodat we een uurtje later If Walls Could Whisper konden spelen. Super service van het team!!

Ook in Zoetermeer was de ontvangst erg vriendelijk en de ontvangstruimte erg gezellig. We waren ruim op tijd, dus konden nog rustig iets drinken voordat we werden meegenomen om "in te breken" in het oude weeshuis, wat leuk gebracht werd. Daarna werden we losgelaten en hoewel er ons verteld was dat deze moeilijker was dan Freakshow, zijn we door deze kamer gevlogen en met nog 20 minuten op de klok ontsnapt.
Wil dit zeggen dat deze kamer te makkelijk is? Zeker niet, want er heerst een donkere, beetje beklemmende sfeer en er zijn best wat kamers te verkennen en puzzels op te lossen. Ook hier, net als in de andere DarkPark ervaringen die we al gedaan hebben, klopte het decor volledig. Je waant je echt in een verlaten weeshuis en het was knap om te horen dat ze alles zelf opgebouwd hadden, want het voelt allemaal heel echt aan. De puzzels zelf zitten ook mooi in het decor verweven en bieden een mooie afwisseling met enkele hele leuke vondsten (waarbij de ezel (je weet wel wat ik bedoel als je hem gespeeld hebt) één van mijn favorieten was). Ook de effecten die de overgangen tussen de verschillende "scènes" aangeven zijn weer top qua licht- en geluidseffecten.
Het enige minpuntje voor ons was dat het einde nogal plots kwam. We zaten zoals gezegd in een erg goeie flow waarbij we met ons zessen goed konden samenwerken (de kamer is relatief lineair, maar vaak kon je wel allemaal aan iets mee werken) en hadden even nodig gehad voor de puzzel die wel aanvoelde als de laatste puzzel, maar eens we die opgelost hadden, was het plots gedaan, zonder dat het verhaal echt afgerond werd ofzo, dat zou nog net iets beter kunnen.

Dit laatste puntje neemt niet weg dat het een absolute topervaring is die je zeker moet spelen. Een beetje eng, wat verschietmomentjes, leuke puzzels, mooi decor, top personeel,... meer heb je niet nodig om een uurtje te genieten van alweer een fijne escape ervaring.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: No Brain No Gain

Ontsnapt: Ja  40:58 min


 • knap gemaakt
 • leuke en afwisselende puzzels
 • geslaagde sfeer
 • super vriendelijke host
 • einde wat abrupt

 

School of magic

Game Over
Geplaatst op: 09 oktober 2022

Erg mooie kamer, maar net geen magische ervaring

Onze eerste indruk van deze kamer was zeer positief. Na een korte introductie toverstokzwaaien, kwamen we in een kleine ruimte die een duidelijke Harry Potter/Zweinstein sfeer uitstraalde. Echt knap gedaan! De rest van de escape room is even mooi ingericht met oog voor detail en echt knappe decors!

Een minpuntje is dat er van verhaal weinig sprake is. Je zit in een soort kasteel en je moet er uit raken, meer is het niet. De puzzels die je hiervoor moet oplossen zitten leuk in elkaar, met enkele heel originele en knap gemaakte puzzels. Helaas zijn ze niet altijd even logisch, waardoor we soms toch wat hints nodig hadden voor we doorhadden wat er van ons verwacht werd. Technisch gezien zitten er wel hele knappe dingen in de kamer, met wel een paar wow-effecten (zoals bv. het schaakbord). De kamer is ook erg lineair, waardoor een deel van je team soms maar wat staat te kijken. Voor onze groep (2 ervaren en 2 onervaren escapers) was dit minder een probleem, maar voor ervaren spelers raad ik aan om hem met 2 of 3 mensen te spelen.

De begeleiding was ook een beetje dubbel. We werden heel erg vriendelijk ontvangen en onze host deed zeker zijn best om ons zowel voor, tijdens als na het spel echt welkom te voelen. Ook zijn enthousiasme was zeker positief. Net dit enthousiasme was ook een minpuntje. De kamer werkt met een hintsysteem waar je zelf aan een scherm hints kan vragen. Als dit niet duidelijk is, kan de host je nog wat verder helpen. Nadat we een hint vroegen, kregen we echter bijna altijd meteen extra uitleg van de host, die ons vaak bijna letterlijk de oplossing aanbood. Hierdoor kregen we niet de tijd om zelf even te zoeken, wat voor minder voldoening zorgde. Soms waren zijn inschattingen ook niet even goed, wanneer we bv een puzzel helemaal door hadden en we aan het voorbereiden waren wat we gingen doen, gaf hij toch al een deel van de oplossing, terwijl we hier zelf al mee bezig waren. Ook het feit dat alles automatisch gaat in de kamer, inclusief hints die je van een soort tovenares op het scherm krijgt, waardoor je dus echt in de Harry Potter sfeer blijft, maar dan er plots vrij luid een mannenstem met duidelijk Limburgs accent door de speakers galmt die je letterlijk vertelt wat je moet doen, dat breekt de sfeer wel. In dit geval zou het beter zijn om toch via tekst op het scherm cryptische hints te geven of om de hosts te trainen om in thema hints te geven.

We hebben ons zeker goed geamuseerd in deze kamer en waren onder de indruk van het decor en sommige technische elementen, maar het feit dat de puzzels niet altijd even logisch zijn en dat je vaak te snel de oplossing aangeboden krijgt, zorgen dat de kamer helaas net geen topscore krijgt. We zijn echter wel benieuwd naar de andere kamers, dus komen zeker nog wel een keertje terug.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Knappe decors
 • Knappe technieken
 • Harry Potter sfeer
 • Sommige leuke puzzels
 • Erg vriendelijke hosts
 • Geen echt verhaal
 • Soms te snelle en te duidelijke hints
 • Puzzels niet altijd logisch
 • Erg lineair

 

The Curse

My Escape Club
Geplaatst op: 03 oktober 2022

Mooie maar eenvoudige kamer

We waren een weekendje naar Amsterdam gekomen om de Catacombs te spelen en vroegen ons 's ochtends aan het ontbijt af wat we die zondag nog gingen doen. Nog een escape room dan maar? Waarom ook niet! Snel even online zoeken naar een beschikbare kamer die qua tijdslot haalbaar was en zo kwamen we bij The Curse terecht.

Qua thema sloot deze kamer mooi aan bij de Catacombs van de vorige dag, maar de Catacombs overtreft The Curse helaas wel op alle vlakken. Dit neemt echter niet weg dat we ons zeker goed geamuseerd hebben. Na een vriendelijke maar standaard ontvangst en een beetje verhaal, mochten we aan de kamer beginnen. Deze was zeker mooi ingericht en nodigde uit tot een grondige verkenning, waarbij we meteen in een goeie flow kwamen. Op één puzzel kwamen we vast te zitten en gezien ons snelle tempo was het goed dat de host lang wachtte om een hint te geven. Na de hint (stom dat we het zelf niet gezien hadden) vlogen we door de rest van de kamer om met meer dan 22 minuten over het einde te halen. 75 minuten lijkt ons dan ook zeker niet nodig voor deze kamer.
De puzzels op zich waren leuk om te doen en zaten best goed in elkaar, de inkleding was mooi en verzorgd en ondanks dat de kamer zeker niet eng was, werd er toch voor een spannende sfeer gezorgd die voor minder dappere spelers wel eng kan zijn. Jammer dat er achteraf niet meer nagepraat werd, de host was zeker vriendelijk, maar na het betalen verdween ze weer en bleven we alleen achter in de ontvangstruimte, dus hier is zeker nog ruimte voor verbetering. Alle communicatie verliep ook in het Engels (blijkbaar standaard in Amsterdam?), voor ons geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen evident is.

Om samen te vatten: leuk om te doen als tussendoortje en zeker voor beginners die op zoek zijn naar een spannendere kamer nog wel een aanrader.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:40 min


 • mooie inrichting
 • toffe puzzels
 • goeie flow (1e stuk non-lineair, 2e stuk lineair)
 • centrum van Amsterdam
 • iets te makkelijk (zeker voor 75min)
 • geen mogelijkheid tot nabespreken

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 26 september 2022

Wat een geweldige ervaring!!

We keken al lang uit naar deze escape room/experience en stonden dan ook met gezonde spanning stipt op het gevraagde tijdstip aan de poort van de Posthoornkerk. Wat een geweldige locatie die meteen al hoge verwachtigen schept.

De ontvangst was erg sober en zelfs een beetje ongemakkelijk, maar dit was allemaal deel van de ervaring en klopte wat ons betrof ook allemaal. Alle nodige uitleg werd gegeven, maar tegelijk voelden we ons al lekker ongemakkelijk en begonnen we toch met een klein hartje aan de ervaring.

Teveel details ga ik niet geven (spoilers enzo), maar wat volgde was naar mijn gevoel echt AF. We hebben best al wat van deze experiences gedaan waar we allemaal fan van waren (Stay in the Dark, Chernobyl, ...) maar de Catacombs hebben naar mijn gevoel iets extra, namelijk een iets grotere focus op puzzels (wat ik echt knap vond dat ervaring en puzzels zo goed gecombineerd waren) en een vorm van interactie met de acteurs die ik nog niet meegemaakt had. Waar je bij andere vergelijkbare experiences vaak de acteur moet zien te ontwijken, is er hier veel meer interactie. Als amateur toneelspeler vond ik het geweldig om op deze manier helemaal mee te gaan in het verhaal (hoewel ik me kan voorstellen dat dit voor sommige mensen net wat kan afschrikken... laat dit je echter niet tegenhouden en ga gewoon mee in de ervaring, het geeft het geheel echt iets extra). Ook de hints zijn op deze manier in het verhaal verwerkt en voelen hierdoor heel natuurlijk en halen je niet uit de ervaring zoals een lijntje tekst op een scherm dat soms wel kan doen.
De catacomben zijn ook echt super sfeervol ingericht, het decor is met oog voor detail gemaakt, de licht- en geluidseffecten zijn erg knap en de timing en flow zit erg goed. Na het ongemakkelijke begin komt er even een wat "veiliger" gevoel, waarna je plots voor de eerste echt uitdaging komt te staan en je vanaf daar al puzzelend vooruit raakt, af en toe opgeschrikt door engere momenten of momenten waarbij je je grenzen even moet verleggen. Het einde van de ervaring zit ook knap in elkaar met ook hier een heel groot compliment voor de acteurs die erg goed in hun rol bleven en onze groep echt meenamen in het verhaal en de ervaring. Blijkbaar waren we van de vijf laatste groepen de eerste die succesvol was, waardoor we de 90 minuten durende filmische ervaring met een trots gevoel konden afronden.

Ik wil ook nog even kort ingaan op het "verkoopspraatje" achteraf waar sommige andere reviewers over vallen en een lagere score door geven. Het klopt dat ze proberen hun andere kamer te promoten en je meteen (met korting) te laten boeken. Ik vind dit hun volste recht, het blijft tenslotte een commercieel iets en het is mooi dat ze je korting bieden als je meteen boekt. Niets houd je tegen om dit vriendelijk te weigeren. Onze host had ruim de tijd genomen om even een praatje te maken met ons over hoe we het vonden en wat haar ervaring was geweest, dus we voelden ons zeker niet gepusht en werden ook niet buiten gejaagd toen we niet ingingen op de aanbieding.

Ik kan dus alleen maar afsluiten met de goeie raad om deze ervaring gewoon te boeken. Je gaat een spannende, filmische ervaring beleven waarbij je echt het gevoel hebt midden in een occult verhaal te zitten waarbij je ook actief een rol speelt en puzzelt om verder te raken. Een abslute aanrader dus!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Een complete ervaring
 • Schitterende acteurs
 • Mooie mix van puzzels en experience
 • Geslaagde interactie met de acteurs
 • Enorm mooie decors en inkleding
 • Bepaalde momenten halen je uit je comfortzone

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 10 september 2022

Een shift om niet snel te vergeten!

Na het spelen van Hunting Season hadden we erg hoge verwachtingen voor deze kamer en ik moet zeggen, deze zijn meer dan ingelost! Beide kamers zijn absoluut niet te vergelijken qua sfeer en type puzzels, maar bieden wel allebei een goed opgebouwd verhaal en puzzels die hier perfect bij passen, waarbij The Toy Factory nog net iets spectaculairder is.

Maar laat ik beginnen bij het begin: we werden stipt op tijd ontvangen voor onze werkshift in de fabriek en kregen een hele leuke intro die meer een interactief toneelstukje was dan de gewone standaard uitleg: geweldig! Dit bracht ons meteen in de sfeer, waarna we aan het echte werk konden beginnen. Hier ga ik relatief kort over zijn, want ik wil niets spoilen, maar deze kamer is zo mooi gemaakt, zo gevarieerd en bevat zoveel leuke vondsten dat elke escape liefhebber ze gespeeld moet hebben!!
Bij de eerste ruimte vonden we meteen een mooie flow, maar deze waren we in de tweede kamer plots helemaal kwijt. Er leek veel te doen, maar we hadden geen idee wat er juist van ons verwacht werd. Complimenten aan de host om op dit moment de timing goed in te schatten en ons net lang genoeg te laten sukkelen om dan een perfecte hint te geven die cryptisch genoeg was om niet meteen alles weg te geven, maar ons toch weer op weg te zetten. Het vervolg was een opvolging van het ene wauw-moment na het andere. Iets klassiekere puzzels wisselden af met hele constructies die technisch echt top zijn. Er was één moment dat echt frustrerend was omdat het hele team samen MOEST werken en een deel van ons team de oplossing maar niet vond terwijl wij niets konden doen om te helpen... maar ook dat hoort er bij en zorgt dat we weer wat bijgeleerd hebben als team, want hierna vlogen we als een speer door het laatste deel van de kamer. Het niveau is soms vrij pittig, dus we hebben af en toe wel een hint nodig gehad, maar deze pasten altijd mooi binnen het verhaal en werden heel goed getimed.

Meld je dus zeker aan voor een werkshift in The Toy Factory, je gaat ondergedompeld worden in een avontuur dat gewoon klopt en waar je van de ene verbazing in de andere gaat vallen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  73:00 min


 • Geweldige sfeer
 • Verhaal klopt van begin tot einde
 • Erg mooi decor
 • Uitdagende puzzels
 • Veel afwisseling
 • Leuke hints
 • Geweldige host
 • Soms wat frustratie, maar dat lag vooral aan ons

 

Laad meer reviews

1 reviews

Circus Tortolero

E-scaperooms.nl
Geplaatst op: 28 december 2022

Erg leuk circussfeertje @ home!

Eén van de weinige pluspunten van corona epidemie was een boost in escape/puzzel spellen voor thuis. Als grote escape fanaten, houden we dan ook regelmatig game avondjes en zo had ik deze ook voor kerst cadeau gedaan aan mijn vrouw.

De doos zelf is best eenvoudig, maar bij het uitpakken valt meteen de kwaliteit van het materiaal op. Alles is erg netjes en stevig gemaakt en nodigt uit om te beginnen ontdekken en spelen. Je wordt via de website begeleid via leuke audiofragmenten en komt zo al puzzelend tot de conclusie van het oorspronkelijke mysterie. Deze puzzels zijn echt leuk om te doen en erg gevarieerd met zelfs een hele leuke en originele fysieke puzzel. We hebben ons hier een 2 à 3 uur met ons tweetjes mee bezig kunnen houden zonder hints te gebruiken (wel goed om weten is dat deze beschikbaar zijn als je het nodig zou hebben).
Het enige echte nadeel vonden wij de conclusie van het verhaal. Je begint aan de laatste puzzel, wetend dat dit tot de conclusie gaat leiden en puzzel-technisch is het een mooie afsluiter waarbij je info uit heel het spel samen brengt, maar qua verhaal is deze puzzel er nogal plots en ook de finale conclusie vonden we nogal flauw en erg mager.

Dit nadeel neemt echter niet weg dat we ons erg goed geamuseerd hebben met dit spel en we het zeker kunnen aanraden aan iedereen die zin heeft in een gezellig avondje puzzelen. De circusdeuntjes die de rest van de avond in je hoofd blijven hangen moet je er wel bij nemen...


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen


 • Kwaliteitsvol
 • Mooi gemaakt
 • Leuk en afwisselend puzzelen
 • Circussfeertje
 • Nogal plots en flauw einde