Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Jeroenvv

Escape Expert

Offline

Lid sinds

20-06-2016

Statistieken

Escaperooms

114 reviews

114 kamers gespeeld

89.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


1 forum berichten

Team

Terrassers

2 teamleden

103 kamers gespeeld

114 reviews

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 22 mei 2022

Gave escaperoom!

Afgelopen week was het dan zo ver! We mochten Stay in the Dark gaan spelen. Eindelijk. We keken er al lang naar uit.
De andere kamers van DarkPark in Zoetermeer en Delft hadden we al met veel plezier (en angst) gespeeld, dus de verwachtingen waren hooggespannen.

Het begon al met de informatie vooraf.... Stipt op een bepaald tijdstip ergens moeten zijn, dat is al spannend.. Eenmaal aangekomen was het wachten tot het 16.00 uur was. Hoe zouden we worden opgehaald? Bij menigeen van onze groep begonnen de zenuwen al aardig op te spelen.

Gelukkig was het begin 'te doen'. We werden ontvangen door een aardige medewerker. Helaas was dit maar van korte duur.. want we moesten het pand nog in. Brr..ons avontuur begon bij het openen van de deur van het gebouw. Direct een adrenaline kick...woow. Wat fijn dat we met zessen waren, we hadden daarmee steun aan elkaar.

Al snel kregen we door wat de bedoeling was. We gingen van ruimte naar ruimte. Groot was het. Erg gaaf! En wat een bijzondere manier om gebruik te maken van deze beschikbare ruimte. Maar ja, dan moet je steeds door. Steeds weer oriënteren. Niet wetend wat er te wachten stond. We hebben ons bijna 2 uur continu opgejaagd gevoeld. Een bijzondere ervaring.

En toen was het opeens afgelopen. Voor mij kwam het einde vrij onverwacht. Ik had niet het idee dat we 'er al waren'. En toen begon het napraten. Erg fijn dat hier zoveel tijd voor werd uitgetrokken. Diegene die ons begeleidde was vriendelijk en heeft ons een mooie ervaring gegeven.

Achteraf moet ik eerlijk bekennen dat mijn verwachtingen te hoog waren. Als ik de site las ging ik uit dat ik grootse angsten onder ogen ging komen. Helaas was dit niet het geval. Toen eenmaal het 'nieuwtje' er af was, werd het een beetje van hetzelfde. Ook vond ik het aantal puzzels erg weinig. Ik vind dit toch wel bij escaperooms horen. Als ik alles dan zo optel, dan vond ik het een te duur tripje.

Desalniettemin snap ik de hoge waarderingen echt wel. Er is goed gebruik van de ruimte, de locatie is top en de ervaring had ik zeker niet willen missen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Prijs

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 07 maart 2022

Super!

Super escaperoom.

We hadden vandaag een escapedagje gepland met ons viertal. Iedereen was vrij in deze vakantie en we hadden weer zin na de lockdown. Dus we hebben gekeken in de top 50 welke we nog niet gespeeld hadden: Bergen op Zoom! Het was even zoeken naar een geschikte parkeerplek. Het was de dag na carnaval en het halve centrum was nog in carnavalssferen en aan het opruimen. Eenmaal gevonden, konden we de entree snel vinden.

We werden opgewacht door de enthousiaste eigenaar Antal. Hij stelde direct voor om onze twee boekingen om te draaien: voor de beleving konden we het beste eerste De Juwelier spelen en daarna het Genootschap. Een supersuggestie bleek achteraf. We hebben gezellig gebuurt en hij was meedenkend en vooral relax. We kondig tussen de kamers in rustig een meegebracht gebakje opeten en we hebben gekletst over het tijdschrift Trapped dat er lag. We mochten er ook 1 meenemen. Erg leuk!

Dan de kamer: in 1 woord super!
Hij deed me zeker denken aan de film Now you see me. In de vooraankonding werd hier al naar verwezen. Ik had de film nog niet gezien en dus had ik vooraf een stukje gekeken. Bij binnenkomst in de kamer had ik direct dat gevoel uit de film en gaandeweg kwamen er regelmatig enkele momenten van "hé, dat herken ik". Toch is het absoluut geen must om de film gezien te hebben.

Een aantal zeer leuke puzzelelementen zaten in de kamer. Ook een aantal erg verrassende. Op een gegeven moment moest onze groep erg lachen om onszelf om iets wat we aan het doen waren. Bleek achteraf dat het nog helemaal niet zo stom bedacht was. De aankleding is top en laat niets te wensen over. Het decor is echt aandacht aan besteed.

Waarom een 9,5? Omdat zo'n enthousiaste eigenaar dat verdient. Hij heeft een pareltje in Bergen op Zoom. En 70 minuten spelen: wie wil dat nu niet? Waarom dan geen 10? Omdat er daar maar enkele van zijn in Nederland, vind ik. :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  59:06 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • 70 minuten

 

Prima kamer

De Juwelier van de Onderwereld: een mooie titel voor een spannende escaperoom. En dat bleek!

We werden erg vriendelijk ontvangen door de eigenaar. Hij heeft de kamers zelf gebouwd en dat kon je merken aan zijn enthousiasme. We hadden eerst Genootschap geboekt en daarna de Juwelier. Hij raadde ons aan om deze om te draaien. Dit was tijdtechnisch mogelijk, dus we vonden het prima. Een mooie suggestie.

Dan de kamer. Bij binnenkomst heb je echt het idee dat je een juwelier binnenstapt. Mooie schoongemaakte vitrines, een steriel sfeertje, vol bling-bling. Zoals het hoort bij een juwelier. Maar niets bleek minder waar(d), we waren op missie. En naarmate de escaperoom vorderde, kreeg je dat gevoel ook. Dankzij de special effects. Opeens die adrenaline-kick. Cool!

We stonden met een mooie tijd van 41 minuten buiten. Af en toe kregen we een subtiele hint, doordat de eigenaar goed met ons meedacht. We waren met zijn vieren. Een prima aantal denk ik. Niet teveel, niet te weinig. De kamer is niet heel groot, maar bevat toch voldoende puzzels. Niet alles liniair en dat vind ik wel fijn.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  41:00 min


 • Sfeer
 • Goede service

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 07 maart 2022

Slim gebruik gemaakt van het beschikbare pand.

De escaperoom HannaH stond in de escape top-50 en dus moesten we hem gespeeld hebben, althans dat vonden we. Dus in de carnavalsvakantie heeft ons viertal een escapedag gepland en daar mocht deze escaperoom niet ontbreken.

Op de dag van spelen kregen we een leuke e-mail van HannaH. De toon is gezet: we zitten gelijk in de sfeer van de kamer en hadden zin om te spelen. Eenmaal bij aankomst viel ons het pand op. Een bijzondere locatie, een villa, midden op een groen grasveld. Even zoeken naar de toegangsweg naar de voordeur, maar als snel kwamen we de gezellige woonkamer (lees: wachtruimte) binnen. Er zat nog een team en we werden prima ontvangen. Een bijzonder gebouw waar goed en slim gebruik is gemaakt van de ruimtes (bleek achteraf).

Het begin van de kamer bij de trap vonden we erg vermakelijk. Leuk bedacht! Eenmaal binnen in de kamer viel ons de eenvoud op. De kamer leek 'simpel' in opzet, maar als snel bleek dat er overal techniek achter zat. Mooi weggewerkt. 1 slot-techniek had ik zelfs nog nooit eerder gezien en dit was exemplarisch voor zowel de eenvoud als de technische hoogstandjes. De kamer speelde mooi weg en bevatte leuke, oud-Hollandse puzzels. Ik houd van kamers met meerdere ruimtes, en dat was hier zeker aan de orde. Je moet je toch steeds weer opnieuw oriënteren. Tegen het einde van de escaperoom zat er nog een leuke fysieke component.

Al met al hebben we ons prima vermaakt. Een terechte top 50-kamer. We hadden nog meer kamers te spelen, dus we konden helaas niet lang napraten.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • goed gebruik gemaakt van de ruimte
 • Puzzels

 

Boshut 17

Locks & Keys
Geplaatst op: 07 maart 2022

Prima ervaring

Enkele jaren geleden heeft onze groep De Bank en Schrobbeler al gespeeld. Destijds vertelde men dat ze een ontzettend enge kamer wilden gaan bouwen. Een kamer waarbij er tijdens het spelen minimaal 1 persoon op de noodknop gedrukt moest hebben, anders was hij niet geslaagd. Dat sprak ons wel aan en dus kwam De Boshut op onze wishlist. Het heeft even geduurd, maar vandaag was het dan eindelijk tijd om de kamer te spelen.

We werden vriendelijk ontvangen door de host. We waren iets te laat, maar dat was geen probleem. Fijn dat ze bij deze organisatie zo flexibel zijn, helemaal top. De host bleek erg gastvrij en stelde ons op het gemak.

We begonnen dus rap aan de kamer. Via een trap omhoog naar de ruimte waar de introfilm startte. Dit beloofde wat. Ik vond het een spannend filmpje. En toen de kamer in...brrr...donker. We stonden toch wel wat dicht bij elkaar en niemand durfde wat. Gelukkig bleek al snel wat de bedoeling was en kwamen we wat meer los. Uiteindelijk bleken we goede waaghalzen. Lag dit aan ons ....of is de kamer niet zo eng als er beweerd wordt?

We stonden voor ons gevoel vrij snel weer buiten. Er waren niet heel veel puzzels en de ruimte bleek ook beperkt. We waren met vier personen en dat lijkt ons echt meer dan voldoende. De kamer viel ons een beetje tegen in moeilijkheid en qua spanning. De kamer is ook al weer wat ouder. Dat kun je merken. Het meest irritante vond ik de filmpjes tussendoor. Die vertragen je spel, terwijl je eigenlijk door wil. Een leuk element zat op het einde: wat zullen ze gelachen hebben achter de schermen.

We bleken een mooie tweede tijd van de maand neer gezet te hebben. De maand was pas net begonnen, dat wel... We werden nog verblijd met een drankje van het huis. Dat zat bij de prijs in: super. Al met al geen hoogvlieger, maar een prima ervaring.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja


 • Flexibiliteit in aanvangstijdstip
 • Drankje
 • filmpjes tussen door
 • niet zo eng als beweerd wordt

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 07 maart 2022

Wow, wow, wow


Precies op het tijdstip van spelen, draaiden we de locatie op. (Fijn trouwens dat parkeren direct voor de deur en gratis is!) Een van de eigenaren belde ons precies op dat moment om te vragen waar we bleven. We waren inderdaad iets te laat, maar door de bevestigingsmail wilden we ook zeker niet te vroeg komen. Het voelde voor mij een beetje als 'te snel bellen', maar ik denk dat het komt doordat ze ons de ervaring wilde geven die ze elke bezoeker gunde.

We starten snel aan de escaperoom. De start was echt briljant! Mooie interactie tussen de host en de deelnemers in een mooie ruimte. Aan het introductiefilmpje is echt aandacht besteed. Ik zie ze zelden van deze kwaliteit. Ook werd hier echt de tijd voor genomen en daardoor is de storytelling super. We zaten helemaal in het verhaal van Marcus Furore. We hadden zin om te spelen. :)

Daarna startte de escaperoom. Een waar huzarenstukje. De decoratie, het gebruikmaken van de ruimte, de muziek, de lichteffecten. Aan alles is gedacht in deze escaperoom. Prachtig. Echt een hoog Efteling-gehalte. De puzzels stonden in dienst van het verhaal en ze waren allen in thema. Halverwege zit er nog een grappig element wat voor het grootste gedeelte van de groep erg leuk moet zijn om te zien. De 'eindpuzzel' is wat moeilijker, maar dat mag ook wel.

Op het einde was er ook weer een afrondend filmje. En ook nu was er hier weer volle aandacht voor. Op deze manier is het verhaal mooi afgerond. Dat doen ze bij Epic Escape echt goed en daarom staat deze escaperoom ook zo hoog. Complimenten!
Daarna nog de nababbel waar goed tijd voor wordt genomen. We kregen een kijkje achter de schermen en dan wordt je bewondering voor de bouwers nog groter.

Kortom, een ware belevenis. Je moet deze kamer gespeeld hebben. 90 minuten zit in je de flow.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • 90 minuten
 • Efteling-achtig
 • Geluid-lichteffecten van hoog niveau
 • introfilm

 

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Mooi begin van een superdag!

Vandaag hebben we 3 kamers gespeeld bij The Great Escape. We verheugden ons er al een hele tijd op om de lange tocht naar Zwolle te maken. Op de heenweg stond er file en de brug stond open (klinkt als een slechte smoes) waardoor we een half uurtje te laat arriveerden. We hadden goed contact met de host gelegd en ze vonden het gelukkig geen probleem dat we wat later begonnen. Fijn die soepelheid. Gelukkig maar, want we hebben er uiteindelijk een mooie ervaring bij.

Je kunt merken dat de kamer wat ouder is en en al langere tijd in gebruik is. Hier en daar wat veroudering. En ook hier en daar slotjes en sleutels. Toch is er ook de nodige techniek in de kamer te vinden. Iets wat mij altijd zeer aanspreekt. The Lost Package doet zijn naam echt eer aan. Het verhaal klopt van begin tot einde. En we waanden ons echt postbezorgers. De kamer zit goed in elkaar en ik zou hem zeker aanraden! Mooi vormgegeven.

Met nog 30 minuten over, stonden we vrij rap buiten. Lag dit aan ons? Misschien wel...We waren immers met 5. Maar denk ook dat het relatief een kleinere kamer is. Fijn dat we de tijd die we te laat waren in ieder geval goed gemaakt hadden. :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Gave intro

Vandaag speelden we 3 kamers bij The Great Escape. Als tweede stond The Courtroom op het programma. Geheel in stijl begonnen we aan de kamer. Het begon al met de ontvangst. Niet wetend wat ons precies te wachten stond, betraden we uiteindelijk de rechtzaal.

Dat we op onze woorden moesten letten, werd ons al snel duidelijk. Hier kon alles tegen je gebruikt worden. Ik genoot erg van de interactie tussen alle spelers in deze game. Een mooie ervaring zo aan de start van deze kamer. Beleving is voor mij erg belangrijk en dat kwam helemaal tot uiting hier. Geweldig! Dit had van mij zelfs nog wat langer mogen duren. Erg leuk allemaal!

De puzzels verder waren van een redelijk niveau. Niet heel ingewikkeld, maar ook niet makkelijk. Had wat mij betreft nog wat meer bijzonder mogen zijn. We hadden met ons vijven genoeg te doen, maar er waren ook momenten dat sommigen stil stonden. Gelukkig kun je eventueel met grotere groepen de kamer tegen elkaar spelen. Bij andere kamers heb ik dit wel eens gedaan en dat is een mooi concept. Leuk dat dit hier ook kan.

Helaas was op het einde van de kamer een onderdeel niet goed gereset, waardoor we uiteindelijk (te) snel buiten stonden. Met lichte euforie stopten we de tijd. Dit deed echter niets af aan de ervaring. Ik heb erg genoten van deze kamer! Top begin!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Mooi einde van een gave dag Great Escape

Na een succesvolle ontsnapping bij The Lost Package en The Courtroom, stond nu The Mission op het programma.

Zoals bekend, speelt er een acteur mee. En dat maakt deze escaperoom al bijzonder. De beleving die dit met zich meebrengt, geeft je een extra kick. 75 minuten lang adrenaline. Althans, zeker bij mij. En dat start al bij het begin. De missiebriefing is duidelijk. Er mag niet worden gefaald....

En gelukkig deden we dat ook niet. Het eerste deel begon bij ons wat chaotisch. Flink klim- en klauterwerk en vooral ieder voor zich. Pas toen er samenwerking ontstond, kregen we de goede flow te pakken. Een aantal originele puzzels volgden elkaar op. Niet per sé heel moeilijk, maar door toedoen van de acteur ga je fouten maken. Tijdsdruk, spanning. Hierdoor wordt de belevenis bijna realiteit. Gaaf.

Met een minuut of 8 over stonden we buiten. Missie geslaagd! En een super ervaring rijker!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Virus

Escape Room Mol
Geplaatst op: 26 juli 2021

Battle, altijd leuk!

We hebben deze kamer gespeeld in het battle-concept, 2 tegen 2. In twee identieke kamers tegelijkertijd. Dat was erg leuk. Goede service van de eigenaren dat we deze kamers mochten spelen. Dank!

Ik heb vaker een battle-kamer gespeeld en deze was toch weer anders dan de anderen. Je kunt elkaar in de gaten houden en je kunt ook zorgen dat de andere tijdelijk niet verder kunnen. Altijd grappig. De kamer is met twee personen prima te doen. Er zijn voldoende puzzels en het niveau is gemiddeld. Ook met meerdere personen zou deze kamer prima kunnen. We hadden een beetje een valse start waardoor we het spoor een beetje bijster waren. Gelukkig konden we toch verder en zijn we door de gamemaster weer op het rechte pad gebracht. Een van de laatste puzzels vond ik frustrerend, maar tegelijkertijd ook erg vet gemaakt. Nog niet eerder gezien.

Ik weet dat mijn concurrentes deze review ook gaan lezen: "ja, ik moet toegeven. Jullie waren erg goed. Proficiat!"


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Nee

 

Wanted

Escape Room Mol
Geplaatst op: 26 juli 2021

Western look - leuk

Vandaag hebben we alle drie de kamers gespeeld op deze locatie in de volgorde Virus - Wanted - Ad Fundum.

Het thema van de kamer was de Western-look. Deze is mooi uitgevoerd. We begonnen voorspoedig aan deze kamer en hadden voor ons gevoel echt een flow. De puzzels waren leuk in thema en goed vormgegeven. Naarmate de kamer vorderde kwamen we steeds minder op dreef en begon het wat stroperig te worden. Een van de laatste puzzels vond ik ook niet zo logisch en de link die de makers hadden bedacht, kon ik op meerdere manieren uitleggen. Er zaten voor mijn gevoel geen spectaculaire effecten in deze kamer. Toch hebben we ons prima vermaakt en zijn we net op tijd ontsnapt.

Onze host was erg vriendelijk en enthousiast.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Ad Fundum

Escape Room Mol
Geplaatst op: 26 juli 2021

Io vivat! Proost.

Kika's studentijd komt hier helemaal tot leven. Kamer is prima in thema uitgewerkt met alles wat je jezelf bij het studentenleven voorstelt. Ik waande me even student en ik heb regelmatig het Io vivat ingezet. Of is dat juist geen goed teken, haha.

Er zitten grappige puzzels tussen en daardoor heb ik mij erg goed geamuseerd in deze kamer. De kamer is geautomatiseerd en bevat geen cijferslotjes; dat vind ik persoonlijk wel een pré. Een ding had de groep voor ons (waarschijnlijk) kapot gemaakt, dat was wel jammer. Dat is vooraf goed verteld door de gamemaster. We hadden voldoende flow en hadden zelfs een wow-moment. Altijd leuk!

Prima kamer.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

The Traveler

Lockfree
Geplaatst op: 26 juli 2021

Bijzonder.

We betraden het mooie pand van Lockfree Mol. Een erg bijzonder gebouw met een grote ontvangsthal met voldoende snuisteren om je te vermaken. De eigenaren begroetten ons vriendelijk en lieten ons echt blijken dat we welkom waren.

Voordat we de kamer betraden gebeurde er nog iets bijzonders dat ik nog niet eerder had meegemaakt. Leuk introductiefilmpje ook. Eenmaal in de kamer viel mij de enorme hoeveelheid spullen weer op. Ik stoorde mij hier niet aan, maar enkele van mijn escapemaatjes wel. De puzzels vond ik prima en goed te doen. Het vervolg van de kamer vond ik spectaculair en onverwachts. Ik stond hier echt van te kijken. Dat verklaart mijn hoge cijfer. Ik denk wel dat in het laatste deel nog iets meer mogelijk is. Dat deze kamer 75 minuten is, is een mooie bijkomstigheid. Leuke kamer om te spelen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 26 juli 2021

Prima kamer

We waren voor een escapetrip in België. Vanwege de goede reviews hier, mocht deze kamer natuurlijk niet ontbreken.

Ik ben wel enthousiast over deze kamer. Het thema 'jumanji' komt goed terug in zowel aankleding als puzzels. De rode draad van de film zie je goed terug in de kamer. De puzzels zijn ook mooi in thema bedacht en bevatten techniek. Je waant je echt als onderdeel van de film. Groot minpunt vind ik dat de aankleding enerzijds indrukwekkend is, maar aan de andere kant houtje-touwtje lijkt afgewerkt in de details. Ik vond het ook erg warm in de kamer.

De ontvangsthal is prima met veel spelletjes. Boven is het nogal stoffig, doordat ze druk aan het verbouwen zijn. De gastvrouw was vriendelijk, maar er zijn gastheren/vrouwen waar ik meer over escaperooms heb kunnen babbelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • warm

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 26 juli 2021

Potentiële topkamer

Deze kamer was nieuw en nog maar net open. Volgens mij waren wij op de tweede dag dat hij in bedrijf was (na de testgroepen). We waren hier voor Jumanji, en hebben toen ook maar direct deze kamer gespeeld.

De start van de kamer was origineel. Gaandeweg vielen we wel in meerdere verbazingen. Erg leuk verzonnen allemaal, met een mooie verhaallijn. Het is een spannende kamer met interessante momenten. Maar ik zou hem niet als eng willen bestempelen. Er zitten meer dan voldoende puzzels in de kamer. En het einde vond ik ook wel tof.

De kamer staat te boek als een 60-minuten kamer. Wij hebben ruim 90 minuten mogen spelen om hem af te spelen. Dat vonden we fijne service! We hebben als advies gegeven dat er nog een klein beetje gesleuteld mag worden aan de hints in de kamer, zodat het wat logischer zou worden. Gezien de ruimtes denk ik dat een 75 minuten kamer prima moet kunnen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Nee


 • Nieuw

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 26 juli 2021

Rita....waar ben je?

We kwamen aan bij een schitterend pand. Mooie locatie om hier een escaperoom te bouwen. Navraag leert dat de eigenaren hier ook wonen en deze escaperoom daarbij gemaakt hebben toen ze van hun oude locatie weg moesten. De ontvangst door een van de eigenaren was dan ook allerhartelijkst. De ontvangstkamer helemaal in stijl en beleving.

De start van de kamer was grappig en we stonden even te kijken toen we daadwerkelijk moesten beginnen. Gelukkig liep de tijd nog niet. De kamer vond ik prima qua aankleding en leek ook echt op een hotel. De puzzels vond ik niet heel origineel, maar ze waren zeker vermakelijk. Er was ook voldoende te doen. We kwamen aardig in een flow. Kamer prima te doen voor beginners en mensen met gemiddelde ervaring.

Na afloop de kamer nog nabesproken met de vriendelijke host. We hebben ons prima vermaakt.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Vernieuwend

Voor mij had deze kamer een vernieuwend aspect: namelijk in de buitenlucht. Er zijn meerdere van dit soort kamers, maar voor mij was dit dus de eerste. Altijd spannend..zeker als je dus afhankelijk bent van het weer. De voorspellingen waren niet zo gunstig, dus we gingen er op tijd heen. Gelukkig konden we op tijd beginnen en met een beetje geluk zouden we net voor de regenbui klaar zijn.

De kamer viel voor mij op door de hoeveelheid ruimte die er was. Hij was ruim opgezet en daardoor hadden we met zijn vieren veel bewegingsruimte. Er was ook voldoende te doen. De kamer was niet linear en bevatte meerdere sporen; daar houd ik altijd van. De manier van tips ontvangen vond ik ook erg bijzonder en leuk daardoor. Je moet wel aardig in goede conditie zijn, want fysiek vraagt de kamer wel wat van je. Ook vond ik de kamer wat 'stoffig/viezig'. De puzzels daarentegen waren van goed niveau (sommige makkelijk, sommige wat moeilijker). Bij veel puzzels moest er samengewerkt en gecommuniceerd worden; dat is altijd leuk.

Conclusie: We hebben een mooi avontuur beleefd...en we waren op tijd ontsnapt voor de bui.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Utopiae

Create Your Escape
Geplaatst op: 26 juli 2021

Prima kamer

Deze escaperoom is gemaakt door een vader en een zoon. Hij bevindt zich in de achtertuin van een woonhuis. We werden hartelijk ontvangen door de vader, die goed met ons meedacht en erg vriendelijk was.

De start van de kamer was origineel. Zonder daar teveel over te vertellen, kan ik zeggen dat samenwerken belangrijk is. De kamer bevat een puzzel die voor mijn gevoel heel veel tijd kost. Als je dan met teveel bent, staan er personen te wachten. Het einde van de kamer is erg mooi vormgegeven en daar is ook voldoende te doen. De kamer is wel wat ouder en bevat niet de nieuwste technieken. Ik had bij deze kamer geen wow-moment, maar hij is zeker de moeite waard om te spelen. Je kunt merken dat de eigenaren passie hebben voor escaperooms.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Helstraat 666

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Prima kamer.

We hadden vandaag een escapedagje en dit was onze eerste kamer vandaag. De organisatie wilde prima meedenken om het schema voor ons zo optimaal mogelijk te laten verlopen; heel fijn! Ik heb mij prima vermaakt in de kamer. Je merkt wel dat hij al weer wat ouder is. Er zat 1 puzzel bij die voor onze groep wat lastiger was, je moet dat net kunnen. De ontvangsthal is erg gaaf.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Lost Wizard

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Mooie, uitdagende escaperoom

We hebben vandaag op deze locatie 3 escaperooms gespeeld. Voor mij was dit de leukste en meest uitdagende. Er was voldoende te doen in de kamer en de puzzels waren van goed niveau. Erg leuk vond ik het dat je ook fysiek een aantal dingen moest doen en je daarmee een echte tovenaar waande. De eindpuzzel was ook creatief en daarmee kwam alles samen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Face Down

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Gave introfilm.

Alle kamers op deze locatie hebben een tof introductiefilmpje. Goed gespeeld en gefilmd, zeg! De kamer zelf was ook een mooie mix van verschillende elementen: puzzels, doe-dingen, breinbrekers. Toch vond ik twee puzzels veel op elkaar lijken en die hoorde wat mij betreft niet perse bij het thema. Leuk hoe de setting ook een aantal keer wijzigde. Ik had in deze kamer zeker het gevoel dat 'tijd' een spannende rol speelde en dat gaf mij wel een kick.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Asylum Revealed

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Kamer mooi in thema.

We werden goed ontvangen door de medewerkers van Mysteryhouse. We zouden vandaag 3 kamers spelen en dit was de eerste. We speelden met 3 personen. Gelukkig hadden we iemand bij die de 'grote' puzzel snapte, ik begrijp er namelijk nog niet veel van. Ik heb wel mijn ogen goed de kost gegeven en vond de kamer zeker in mooie thema-stijl. Er zitten gave elementen die je uiteindelijk knettergek maakte. Het einde vond ik ook super bedacht. Al met al een mooie ervaring.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Zodiac Letter

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Prima kamer

Deze kamer hebben we gespeeld met vieren. Er was voldoende te doen, zodat we allemaal bezig waren. Hoewel we graag gestructureerd te werk wilde gaan, lukte dat door de Zodiac Killer niet per sé. Ik vond de puzzels erg leuk om te doen. Vooral de doe-dingen. Persoonlijk vond ik dat het onderwerp van de kamer nog wat onderbelicht bleef, maar anderen zullen dat niet met mij eens zijn. De kamer oogt wel wat 'oud', maar dat stoort niet. Al met al een prima tijd gehad. En nee, we hebben de sleutel van het kluisje niet in de kamer gelaten.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Master Mind

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Goede 2 persoonskamer!

De start en de begeleiding van de host vond ik fantastisch. Mijn medespeelster hield er niet zo van. Daardoor zaten we gelijk goed in het verhaal. Toch vond ik de kamer wat klein voor 2 personen. Ik heb graag wat meer oppervlakte met momenten om mij opnieuw te oriënteren. Dat miste ik in deze kamer. Ook miste ik wat techniek in de kamer. We moesten denken 'als een kind' kregen we als tip mee; ik heb niet het gevoel daar iets aan gehad te hebben. Ik vond het met name toch traditionele escape-puzzels. Toch waren we niet goed op dreef en hebben we dingen over het hoofd gezien. Misschien omdat dit mijn zesde escaperoom van de dag was? Of misschien wel omdat deze kamer meesterlijk is bedacht? Wie zou het zeggen. Uiteindelijk hebben we de volle tijd goed gezweet en zijn we helaas niet ontsnapt. Jammer, maar ergens wel verwacht. 45 minuten speeltijd met tweeën is prima. We waarderen het enorm dat we de kamer uitgelegd kregen. Mooi hoe de kamer toch logisch is. Hoe konden we zo stom zijn ? :)


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 23 oktober 2020

Geweldig restaurant

Omdat escapen nog een van de weinige uitjes is die in deze tijd mogen, zijn we met 4 vrienden een dagje op pad geweest. Als eerste stond dit restaurant op het programma. We werden in stijl ontvangen in een mooi, oud pand van de nonnen. Mooie entourage. Door de hoeveelheid kleine puzzeltjes kwamen we lekker in de flow en begonnen we wel zin te krijgen in een lekker soepje. Terwijl we speelden werden we verrast door enkele mooie special effects, zowel in beeld als in geluid. Ik had deze nog niet eerder gezien, en heb toch al de nodige ervaring. Het verhaal zit goed in elkaar en is ook gelijk duidelijk terwijl je speelt. Combineer dit met enkele leuke schrikeffectjes en de ervaring is compleet. Mooi niveau.


Reactie door Rock City Escape

03 november 2020

Hi Jeroen, dank je voor je mooie review en fijn om jullie in ons klooster te mogen ontvangen. Top dat de soep heeft gesmaakt! ;) Groet en op naar de volgende, Rock City Escape


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 23 oktober 2020

Lekkere spanning in de kamer

Het begin van de kamer is erg tof. Zodra duidelijk is wat ieders rol is, konden we beginnen. Het aantal puzzels viel wat tegen, maar dat wordt goed gemaakt door het feit dat er een acteur (of in ons geval 2 acteurs) meedeed. Erg leuk om de interactie daarmee te hebben en de spanning te voelen die dit met zich meebrengt. Dit geeft extra beleving. Op het einde zit nog een leuke twist en een manier die ik nog niet eerder had meegemaakt. Het gaf een hoop lol achteraf. Persoonlijk vind ik de kamer wat aan de dure kant, maar dat lijkt wel marktconform te zijn. En daarvoor krijg je dus wel 75 minuten spanning en verbazing voor terug. Ga zo door!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • acteur

 

Laad meer reviews

0 reviews