Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Jeroenvv

Escape Expert

Offline

Lid sinds

20-06-2016

Statistieken

Escaperooms

114 reviews

114 kamers gespeeld

89.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


1 forum berichten

Team

Terrassers

2 teamleden

94 kamers gespeeld

114 reviews

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 22 mei 2022

Gave escaperoom!

Afgelopen week was het dan zo ver! We mochten Stay in the Dark gaan spelen. Eindelijk. We keken er al lang naar uit.
De andere kamers van DarkPark in Zoetermeer en Delft hadden we al met veel plezier (en angst) gespeeld, dus de verwachtingen waren hooggespannen.

Het begon al met de informatie vooraf.... Stipt op een bepaald tijdstip ergens moeten zijn, dat is al spannend.. Eenmaal aangekomen was het wachten tot het 16.00 uur was. Hoe zouden we worden opgehaald? Bij menigeen van onze groep begonnen de zenuwen al aardig op te spelen.

Gelukkig was het begin 'te doen'. We werden ontvangen door een aardige medewerker. Helaas was dit maar van korte duur.. want we moesten het pand nog in. Brr..ons avontuur begon bij het openen van de deur van het gebouw. Direct een adrenaline kick...woow. Wat fijn dat we met zessen waren, we hadden daarmee steun aan elkaar.

Al snel kregen we door wat de bedoeling was. We gingen van ruimte naar ruimte. Groot was het. Erg gaaf! En wat een bijzondere manier om gebruik te maken van deze beschikbare ruimte. Maar ja, dan moet je steeds door. Steeds weer oriënteren. Niet wetend wat er te wachten stond. We hebben ons bijna 2 uur continu opgejaagd gevoeld. Een bijzondere ervaring.

En toen was het opeens afgelopen. Voor mij kwam het einde vrij onverwacht. Ik had niet het idee dat we 'er al waren'. En toen begon het napraten. Erg fijn dat hier zoveel tijd voor werd uitgetrokken. Diegene die ons begeleidde was vriendelijk en heeft ons een mooie ervaring gegeven.

Achteraf moet ik eerlijk bekennen dat mijn verwachtingen te hoog waren. Als ik de site las ging ik uit dat ik grootse angsten onder ogen ging komen. Helaas was dit niet het geval. Toen eenmaal het 'nieuwtje' er af was, werd het een beetje van hetzelfde. Ook vond ik het aantal puzzels erg weinig. Ik vind dit toch wel bij escaperooms horen. Als ik alles dan zo optel, dan vond ik het een te duur tripje.

Desalniettemin snap ik de hoge waarderingen echt wel. Er is goed gebruik van de ruimte, de locatie is top en de ervaring had ik zeker niet willen missen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Prijs

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 07 maart 2022

Super!

Super escaperoom.

We hadden vandaag een escapedagje gepland met ons viertal. Iedereen was vrij in deze vakantie en we hadden weer zin na de lockdown. Dus we hebben gekeken in de top 50 welke we nog niet gespeeld hadden: Bergen op Zoom! Het was even zoeken naar een geschikte parkeerplek. Het was de dag na carnaval en het halve centrum was nog in carnavalssferen en aan het opruimen. Eenmaal gevonden, konden we de entree snel vinden.

We werden opgewacht door de enthousiaste eigenaar Antal. Hij stelde direct voor om onze twee boekingen om te draaien: voor de beleving konden we het beste eerste De Juwelier spelen en daarna het Genootschap. Een supersuggestie bleek achteraf. We hebben gezellig gebuurt en hij was meedenkend en vooral relax. We kondig tussen de kamers in rustig een meegebracht gebakje opeten en we hebben gekletst over het tijdschrift Trapped dat er lag. We mochten er ook 1 meenemen. Erg leuk!

Dan de kamer: in 1 woord super!
Hij deed me zeker denken aan de film Now you see me. In de vooraankonding werd hier al naar verwezen. Ik had de film nog niet gezien en dus had ik vooraf een stukje gekeken. Bij binnenkomst in de kamer had ik direct dat gevoel uit de film en gaandeweg kwamen er regelmatig enkele momenten van "hé, dat herken ik". Toch is het absoluut geen must om de film gezien te hebben.

Een aantal zeer leuke puzzelelementen zaten in de kamer. Ook een aantal erg verrassende. Op een gegeven moment moest onze groep erg lachen om onszelf om iets wat we aan het doen waren. Bleek achteraf dat het nog helemaal niet zo stom bedacht was. De aankleding is top en laat niets te wensen over. Het decor is echt aandacht aan besteed.

Waarom een 9,5? Omdat zo'n enthousiaste eigenaar dat verdient. Hij heeft een pareltje in Bergen op Zoom. En 70 minuten spelen: wie wil dat nu niet? Waarom dan geen 10? Omdat er daar maar enkele van zijn in Nederland, vind ik. :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  59:06 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • 70 minuten

 

Prima kamer

De Juwelier van de Onderwereld: een mooie titel voor een spannende escaperoom. En dat bleek!

We werden erg vriendelijk ontvangen door de eigenaar. Hij heeft de kamers zelf gebouwd en dat kon je merken aan zijn enthousiasme. We hadden eerst Genootschap geboekt en daarna de Juwelier. Hij raadde ons aan om deze om te draaien. Dit was tijdtechnisch mogelijk, dus we vonden het prima. Een mooie suggestie.

Dan de kamer. Bij binnenkomst heb je echt het idee dat je een juwelier binnenstapt. Mooie schoongemaakte vitrines, een steriel sfeertje, vol bling-bling. Zoals het hoort bij een juwelier. Maar niets bleek minder waar(d), we waren op missie. En naarmate de escaperoom vorderde, kreeg je dat gevoel ook. Dankzij de special effects. Opeens die adrenaline-kick. Cool!

We stonden met een mooie tijd van 41 minuten buiten. Af en toe kregen we een subtiele hint, doordat de eigenaar goed met ons meedacht. We waren met zijn vieren. Een prima aantal denk ik. Niet teveel, niet te weinig. De kamer is niet heel groot, maar bevat toch voldoende puzzels. Niet alles liniair en dat vind ik wel fijn.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  41:00 min


 • Sfeer
 • Goede service

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 07 maart 2022

Slim gebruik gemaakt van het beschikbare pand.

De escaperoom HannaH stond in de escape top-50 en dus moesten we hem gespeeld hebben, althans dat vonden we. Dus in de carnavalsvakantie heeft ons viertal een escapedag gepland en daar mocht deze escaperoom niet ontbreken.

Op de dag van spelen kregen we een leuke e-mail van HannaH. De toon is gezet: we zitten gelijk in de sfeer van de kamer en hadden zin om te spelen. Eenmaal bij aankomst viel ons het pand op. Een bijzondere locatie, een villa, midden op een groen grasveld. Even zoeken naar de toegangsweg naar de voordeur, maar als snel kwamen we de gezellige woonkamer (lees: wachtruimte) binnen. Er zat nog een team en we werden prima ontvangen. Een bijzonder gebouw waar goed en slim gebruik is gemaakt van de ruimtes (bleek achteraf).

Het begin van de kamer bij de trap vonden we erg vermakelijk. Leuk bedacht! Eenmaal binnen in de kamer viel ons de eenvoud op. De kamer leek 'simpel' in opzet, maar als snel bleek dat er overal techniek achter zat. Mooi weggewerkt. 1 slot-techniek had ik zelfs nog nooit eerder gezien en dit was exemplarisch voor zowel de eenvoud als de technische hoogstandjes. De kamer speelde mooi weg en bevatte leuke, oud-Hollandse puzzels. Ik houd van kamers met meerdere ruimtes, en dat was hier zeker aan de orde. Je moet je toch steeds weer opnieuw oriënteren. Tegen het einde van de escaperoom zat er nog een leuke fysieke component.

Al met al hebben we ons prima vermaakt. Een terechte top 50-kamer. We hadden nog meer kamers te spelen, dus we konden helaas niet lang napraten.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • goed gebruik gemaakt van de ruimte
 • Puzzels

 

Boshut 17

Locks & Keys
Geplaatst op: 07 maart 2022

Prima ervaring

Enkele jaren geleden heeft onze groep De Bank en Schrobbeler al gespeeld. Destijds vertelde men dat ze een ontzettend enge kamer wilden gaan bouwen. Een kamer waarbij er tijdens het spelen minimaal 1 persoon op de noodknop gedrukt moest hebben, anders was hij niet geslaagd. Dat sprak ons wel aan en dus kwam De Boshut op onze wishlist. Het heeft even geduurd, maar vandaag was het dan eindelijk tijd om de kamer te spelen.

We werden vriendelijk ontvangen door de host. We waren iets te laat, maar dat was geen probleem. Fijn dat ze bij deze organisatie zo flexibel zijn, helemaal top. De host bleek erg gastvrij en stelde ons op het gemak.

We begonnen dus rap aan de kamer. Via een trap omhoog naar de ruimte waar de introfilm startte. Dit beloofde wat. Ik vond het een spannend filmpje. En toen de kamer in...brrr...donker. We stonden toch wel wat dicht bij elkaar en niemand durfde wat. Gelukkig bleek al snel wat de bedoeling was en kwamen we wat meer los. Uiteindelijk bleken we goede waaghalzen. Lag dit aan ons ....of is de kamer niet zo eng als er beweerd wordt?

We stonden voor ons gevoel vrij snel weer buiten. Er waren niet heel veel puzzels en de ruimte bleek ook beperkt. We waren met vier personen en dat lijkt ons echt meer dan voldoende. De kamer viel ons een beetje tegen in moeilijkheid en qua spanning. De kamer is ook al weer wat ouder. Dat kun je merken. Het meest irritante vond ik de filmpjes tussendoor. Die vertragen je spel, terwijl je eigenlijk door wil. Een leuk element zat op het einde: wat zullen ze gelachen hebben achter de schermen.

We bleken een mooie tweede tijd van de maand neer gezet te hebben. De maand was pas net begonnen, dat wel... We werden nog verblijd met een drankje van het huis. Dat zat bij de prijs in: super. Al met al geen hoogvlieger, maar een prima ervaring.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja


 • Flexibiliteit in aanvangstijdstip
 • Drankje
 • filmpjes tussen door
 • niet zo eng als beweerd wordt

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 07 maart 2022

Wow, wow, wow


Precies op het tijdstip van spelen, draaiden we de locatie op. (Fijn trouwens dat parkeren direct voor de deur en gratis is!) Een van de eigenaren belde ons precies op dat moment om te vragen waar we bleven. We waren inderdaad iets te laat, maar door de bevestigingsmail wilden we ook zeker niet te vroeg komen. Het voelde voor mij een beetje als 'te snel bellen', maar ik denk dat het komt doordat ze ons de ervaring wilde geven die ze elke bezoeker gunde.

We starten snel aan de escaperoom. De start was echt briljant! Mooie interactie tussen de host en de deelnemers in een mooie ruimte. Aan het introductiefilmpje is echt aandacht besteed. Ik zie ze zelden van deze kwaliteit. Ook werd hier echt de tijd voor genomen en daardoor is de storytelling super. We zaten helemaal in het verhaal van Marcus Furore. We hadden zin om te spelen. :)

Daarna startte de escaperoom. Een waar huzarenstukje. De decoratie, het gebruikmaken van de ruimte, de muziek, de lichteffecten. Aan alles is gedacht in deze escaperoom. Prachtig. Echt een hoog Efteling-gehalte. De puzzels stonden in dienst van het verhaal en ze waren allen in thema. Halverwege zit er nog een grappig element wat voor het grootste gedeelte van de groep erg leuk moet zijn om te zien. De 'eindpuzzel' is wat moeilijker, maar dat mag ook wel.

Op het einde was er ook weer een afrondend filmje. En ook nu was er hier weer volle aandacht voor. Op deze manier is het verhaal mooi afgerond. Dat doen ze bij Epic Escape echt goed en daarom staat deze escaperoom ook zo hoog. Complimenten!
Daarna nog de nababbel waar goed tijd voor wordt genomen. We kregen een kijkje achter de schermen en dan wordt je bewondering voor de bouwers nog groter.

Kortom, een ware belevenis. Je moet deze kamer gespeeld hebben. 90 minuten zit in je de flow.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • 90 minuten
 • Efteling-achtig
 • Geluid-lichteffecten van hoog niveau
 • introfilm

 

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Mooi begin van een superdag!

Vandaag hebben we 3 kamers gespeeld bij The Great Escape. We verheugden ons er al een hele tijd op om de lange tocht naar Zwolle te maken. Op de heenweg stond er file en de brug stond open (klinkt als een slechte smoes) waardoor we een half uurtje te laat arriveerden. We hadden goed contact met de host gelegd en ze vonden het gelukkig geen probleem dat we wat later begonnen. Fijn die soepelheid. Gelukkig maar, want we hebben er uiteindelijk een mooie ervaring bij.

Je kunt merken dat de kamer wat ouder is en en al langere tijd in gebruik is. Hier en daar wat veroudering. En ook hier en daar slotjes en sleutels. Toch is er ook de nodige techniek in de kamer te vinden. Iets wat mij altijd zeer aanspreekt. The Lost Package doet zijn naam echt eer aan. Het verhaal klopt van begin tot einde. En we waanden ons echt postbezorgers. De kamer zit goed in elkaar en ik zou hem zeker aanraden! Mooi vormgegeven.

Met nog 30 minuten over, stonden we vrij rap buiten. Lag dit aan ons? Misschien wel...We waren immers met 5. Maar denk ook dat het relatief een kleinere kamer is. Fijn dat we de tijd die we te laat waren in ieder geval goed gemaakt hadden. :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Gave intro

Vandaag speelden we 3 kamers bij The Great Escape. Als tweede stond The Courtroom op het programma. Geheel in stijl begonnen we aan de kamer. Het begon al met de ontvangst. Niet wetend wat ons precies te wachten stond, betraden we uiteindelijk de rechtzaal.

Dat we op onze woorden moesten letten, werd ons al snel duidelijk. Hier kon alles tegen je gebruikt worden. Ik genoot erg van de interactie tussen alle spelers in deze game. Een mooie ervaring zo aan de start van deze kamer. Beleving is voor mij erg belangrijk en dat kwam helemaal tot uiting hier. Geweldig! Dit had van mij zelfs nog wat langer mogen duren. Erg leuk allemaal!

De puzzels verder waren van een redelijk niveau. Niet heel ingewikkeld, maar ook niet makkelijk. Had wat mij betreft nog wat meer bijzonder mogen zijn. We hadden met ons vijven genoeg te doen, maar er waren ook momenten dat sommigen stil stonden. Gelukkig kun je eventueel met grotere groepen de kamer tegen elkaar spelen. Bij andere kamers heb ik dit wel eens gedaan en dat is een mooi concept. Leuk dat dit hier ook kan.

Helaas was op het einde van de kamer een onderdeel niet goed gereset, waardoor we uiteindelijk (te) snel buiten stonden. Met lichte euforie stopten we de tijd. Dit deed echter niets af aan de ervaring. Ik heb erg genoten van deze kamer! Top begin!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Mooi einde van een gave dag Great Escape

Na een succesvolle ontsnapping bij The Lost Package en The Courtroom, stond nu The Mission op het programma.

Zoals bekend, speelt er een acteur mee. En dat maakt deze escaperoom al bijzonder. De beleving die dit met zich meebrengt, geeft je een extra kick. 75 minuten lang adrenaline. Althans, zeker bij mij. En dat start al bij het begin. De missiebriefing is duidelijk. Er mag niet worden gefaald....

En gelukkig deden we dat ook niet. Het eerste deel begon bij ons wat chaotisch. Flink klim- en klauterwerk en vooral ieder voor zich. Pas toen er samenwerking ontstond, kregen we de goede flow te pakken. Een aantal originele puzzels volgden elkaar op. Niet per sé heel moeilijk, maar door toedoen van de acteur ga je fouten maken. Tijdsdruk, spanning. Hierdoor wordt de belevenis bijna realiteit. Gaaf.

Met een minuut of 8 over stonden we buiten. Missie geslaagd! En een super ervaring rijker!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Virus

Escape Room Mol
Geplaatst op: 26 juli 2021

Battle, altijd leuk!

We hebben deze kamer gespeeld in het battle-concept, 2 tegen 2. In twee identieke kamers tegelijkertijd. Dat was erg leuk. Goede service van de eigenaren dat we deze kamers mochten spelen. Dank!

Ik heb vaker een battle-kamer gespeeld en deze was toch weer anders dan de anderen. Je kunt elkaar in de gaten houden en je kunt ook zorgen dat de andere tijdelijk niet verder kunnen. Altijd grappig. De kamer is met twee personen prima te doen. Er zijn voldoende puzzels en het niveau is gemiddeld. Ook met meerdere personen zou deze kamer prima kunnen. We hadden een beetje een valse start waardoor we het spoor een beetje bijster waren. Gelukkig konden we toch verder en zijn we door de gamemaster weer op het rechte pad gebracht. Een van de laatste puzzels vond ik frustrerend, maar tegelijkertijd ook erg vet gemaakt. Nog niet eerder gezien.

Ik weet dat mijn concurrentes deze review ook gaan lezen: "ja, ik moet toegeven. Jullie waren erg goed. Proficiat!"


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Nee

 

Wanted

Escape Room Mol
Geplaatst op: 26 juli 2021

Western look - leuk

Vandaag hebben we alle drie de kamers gespeeld op deze locatie in de volgorde Virus - Wanted - Ad Fundum.

Het thema van de kamer was de Western-look. Deze is mooi uitgevoerd. We begonnen voorspoedig aan deze kamer en hadden voor ons gevoel echt een flow. De puzzels waren leuk in thema en goed vormgegeven. Naarmate de kamer vorderde kwamen we steeds minder op dreef en begon het wat stroperig te worden. Een van de laatste puzzels vond ik ook niet zo logisch en de link die de makers hadden bedacht, kon ik op meerdere manieren uitleggen. Er zaten voor mijn gevoel geen spectaculaire effecten in deze kamer. Toch hebben we ons prima vermaakt en zijn we net op tijd ontsnapt.

Onze host was erg vriendelijk en enthousiast.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Ad Fundum

Escape Room Mol
Geplaatst op: 26 juli 2021

Io vivat! Proost.

Kika's studentijd komt hier helemaal tot leven. Kamer is prima in thema uitgewerkt met alles wat je jezelf bij het studentenleven voorstelt. Ik waande me even student en ik heb regelmatig het Io vivat ingezet. Of is dat juist geen goed teken, haha.

Er zitten grappige puzzels tussen en daardoor heb ik mij erg goed geamuseerd in deze kamer. De kamer is geautomatiseerd en bevat geen cijferslotjes; dat vind ik persoonlijk wel een pré. Een ding had de groep voor ons (waarschijnlijk) kapot gemaakt, dat was wel jammer. Dat is vooraf goed verteld door de gamemaster. We hadden voldoende flow en hadden zelfs een wow-moment. Altijd leuk!

Prima kamer.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

The Traveler

Lockfree
Geplaatst op: 26 juli 2021

Bijzonder.

We betraden het mooie pand van Lockfree Mol. Een erg bijzonder gebouw met een grote ontvangsthal met voldoende snuisteren om je te vermaken. De eigenaren begroetten ons vriendelijk en lieten ons echt blijken dat we welkom waren.

Voordat we de kamer betraden gebeurde er nog iets bijzonders dat ik nog niet eerder had meegemaakt. Leuk introductiefilmpje ook. Eenmaal in de kamer viel mij de enorme hoeveelheid spullen weer op. Ik stoorde mij hier niet aan, maar enkele van mijn escapemaatjes wel. De puzzels vond ik prima en goed te doen. Het vervolg van de kamer vond ik spectaculair en onverwachts. Ik stond hier echt van te kijken. Dat verklaart mijn hoge cijfer. Ik denk wel dat in het laatste deel nog iets meer mogelijk is. Dat deze kamer 75 minuten is, is een mooie bijkomstigheid. Leuke kamer om te spelen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 26 juli 2021

Prima kamer

We waren voor een escapetrip in België. Vanwege de goede reviews hier, mocht deze kamer natuurlijk niet ontbreken.

Ik ben wel enthousiast over deze kamer. Het thema 'jumanji' komt goed terug in zowel aankleding als puzzels. De rode draad van de film zie je goed terug in de kamer. De puzzels zijn ook mooi in thema bedacht en bevatten techniek. Je waant je echt als onderdeel van de film. Groot minpunt vind ik dat de aankleding enerzijds indrukwekkend is, maar aan de andere kant houtje-touwtje lijkt afgewerkt in de details. Ik vond het ook erg warm in de kamer.

De ontvangsthal is prima met veel spelletjes. Boven is het nogal stoffig, doordat ze druk aan het verbouwen zijn. De gastvrouw was vriendelijk, maar er zijn gastheren/vrouwen waar ik meer over escaperooms heb kunnen babbelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • warm

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 26 juli 2021

Potentiële topkamer

Deze kamer was nieuw en nog maar net open. Volgens mij waren wij op de tweede dag dat hij in bedrijf was (na de testgroepen). We waren hier voor Jumanji, en hebben toen ook maar direct deze kamer gespeeld.

De start van de kamer was origineel. Gaandeweg vielen we wel in meerdere verbazingen. Erg leuk verzonnen allemaal, met een mooie verhaallijn. Het is een spannende kamer met interessante momenten. Maar ik zou hem niet als eng willen bestempelen. Er zitten meer dan voldoende puzzels in de kamer. En het einde vond ik ook wel tof.

De kamer staat te boek als een 60-minuten kamer. Wij hebben ruim 90 minuten mogen spelen om hem af te spelen. Dat vonden we fijne service! We hebben als advies gegeven dat er nog een klein beetje gesleuteld mag worden aan de hints in de kamer, zodat het wat logischer zou worden. Gezien de ruimtes denk ik dat een 75 minuten kamer prima moet kunnen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Nee


 • Nieuw

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 26 juli 2021

Rita....waar ben je?

We kwamen aan bij een schitterend pand. Mooie locatie om hier een escaperoom te bouwen. Navraag leert dat de eigenaren hier ook wonen en deze escaperoom daarbij gemaakt hebben toen ze van hun oude locatie weg moesten. De ontvangst door een van de eigenaren was dan ook allerhartelijkst. De ontvangstkamer helemaal in stijl en beleving.

De start van de kamer was grappig en we stonden even te kijken toen we daadwerkelijk moesten beginnen. Gelukkig liep de tijd nog niet. De kamer vond ik prima qua aankleding en leek ook echt op een hotel. De puzzels vond ik niet heel origineel, maar ze waren zeker vermakelijk. Er was ook voldoende te doen. We kwamen aardig in een flow. Kamer prima te doen voor beginners en mensen met gemiddelde ervaring.

Na afloop de kamer nog nabesproken met de vriendelijke host. We hebben ons prima vermaakt.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Vernieuwend

Voor mij had deze kamer een vernieuwend aspect: namelijk in de buitenlucht. Er zijn meerdere van dit soort kamers, maar voor mij was dit dus de eerste. Altijd spannend..zeker als je dus afhankelijk bent van het weer. De voorspellingen waren niet zo gunstig, dus we gingen er op tijd heen. Gelukkig konden we op tijd beginnen en met een beetje geluk zouden we net voor de regenbui klaar zijn.

De kamer viel voor mij op door de hoeveelheid ruimte die er was. Hij was ruim opgezet en daardoor hadden we met zijn vieren veel bewegingsruimte. Er was ook voldoende te doen. De kamer was niet linear en bevatte meerdere sporen; daar houd ik altijd van. De manier van tips ontvangen vond ik ook erg bijzonder en leuk daardoor. Je moet wel aardig in goede conditie zijn, want fysiek vraagt de kamer wel wat van je. Ook vond ik de kamer wat 'stoffig/viezig'. De puzzels daarentegen waren van goed niveau (sommige makkelijk, sommige wat moeilijker). Bij veel puzzels moest er samengewerkt en gecommuniceerd worden; dat is altijd leuk.

Conclusie: We hebben een mooi avontuur beleefd...en we waren op tijd ontsnapt voor de bui.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Utopiae

Create Your Escape
Geplaatst op: 26 juli 2021

Prima kamer

Deze escaperoom is gemaakt door een vader en een zoon. Hij bevindt zich in de achtertuin van een woonhuis. We werden hartelijk ontvangen door de vader, die goed met ons meedacht en erg vriendelijk was.

De start van de kamer was origineel. Zonder daar teveel over te vertellen, kan ik zeggen dat samenwerken belangrijk is. De kamer bevat een puzzel die voor mijn gevoel heel veel tijd kost. Als je dan met teveel bent, staan er personen te wachten. Het einde van de kamer is erg mooi vormgegeven en daar is ook voldoende te doen. De kamer is wel wat ouder en bevat niet de nieuwste technieken. Ik had bij deze kamer geen wow-moment, maar hij is zeker de moeite waard om te spelen. Je kunt merken dat de eigenaren passie hebben voor escaperooms.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

Helstraat 666

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Prima kamer.

We hadden vandaag een escapedagje en dit was onze eerste kamer vandaag. De organisatie wilde prima meedenken om het schema voor ons zo optimaal mogelijk te laten verlopen; heel fijn! Ik heb mij prima vermaakt in de kamer. Je merkt wel dat hij al weer wat ouder is. Er zat 1 puzzel bij die voor onze groep wat lastiger was, je moet dat net kunnen. De ontvangsthal is erg gaaf.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Lost Wizard

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Mooie, uitdagende escaperoom

We hebben vandaag op deze locatie 3 escaperooms gespeeld. Voor mij was dit de leukste en meest uitdagende. Er was voldoende te doen in de kamer en de puzzels waren van goed niveau. Erg leuk vond ik het dat je ook fysiek een aantal dingen moest doen en je daarmee een echte tovenaar waande. De eindpuzzel was ook creatief en daarmee kwam alles samen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Face Down

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Gave introfilm.

Alle kamers op deze locatie hebben een tof introductiefilmpje. Goed gespeeld en gefilmd, zeg! De kamer zelf was ook een mooie mix van verschillende elementen: puzzels, doe-dingen, breinbrekers. Toch vond ik twee puzzels veel op elkaar lijken en die hoorde wat mij betreft niet perse bij het thema. Leuk hoe de setting ook een aantal keer wijzigde. Ik had in deze kamer zeker het gevoel dat 'tijd' een spannende rol speelde en dat gaf mij wel een kick.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Asylum Revealed

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Kamer mooi in thema.

We werden goed ontvangen door de medewerkers van Mysteryhouse. We zouden vandaag 3 kamers spelen en dit was de eerste. We speelden met 3 personen. Gelukkig hadden we iemand bij die de 'grote' puzzel snapte, ik begrijp er namelijk nog niet veel van. Ik heb wel mijn ogen goed de kost gegeven en vond de kamer zeker in mooie thema-stijl. Er zitten gave elementen die je uiteindelijk knettergek maakte. Het einde vond ik ook super bedacht. Al met al een mooie ervaring.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Zodiac Letter

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Prima kamer

Deze kamer hebben we gespeeld met vieren. Er was voldoende te doen, zodat we allemaal bezig waren. Hoewel we graag gestructureerd te werk wilde gaan, lukte dat door de Zodiac Killer niet per sé. Ik vond de puzzels erg leuk om te doen. Vooral de doe-dingen. Persoonlijk vond ik dat het onderwerp van de kamer nog wat onderbelicht bleef, maar anderen zullen dat niet met mij eens zijn. De kamer oogt wel wat 'oud', maar dat stoort niet. Al met al een prima tijd gehad. En nee, we hebben de sleutel van het kluisje niet in de kamer gelaten.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Master Mind

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Goede 2 persoonskamer!

De start en de begeleiding van de host vond ik fantastisch. Mijn medespeelster hield er niet zo van. Daardoor zaten we gelijk goed in het verhaal. Toch vond ik de kamer wat klein voor 2 personen. Ik heb graag wat meer oppervlakte met momenten om mij opnieuw te oriënteren. Dat miste ik in deze kamer. Ook miste ik wat techniek in de kamer. We moesten denken 'als een kind' kregen we als tip mee; ik heb niet het gevoel daar iets aan gehad te hebben. Ik vond het met name toch traditionele escape-puzzels. Toch waren we niet goed op dreef en hebben we dingen over het hoofd gezien. Misschien omdat dit mijn zesde escaperoom van de dag was? Of misschien wel omdat deze kamer meesterlijk is bedacht? Wie zou het zeggen. Uiteindelijk hebben we de volle tijd goed gezweet en zijn we helaas niet ontsnapt. Jammer, maar ergens wel verwacht. 45 minuten speeltijd met tweeën is prima. We waarderen het enorm dat we de kamer uitgelegd kregen. Mooi hoe de kamer toch logisch is. Hoe konden we zo stom zijn ? :)


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 23 oktober 2020

Geweldig restaurant

Omdat escapen nog een van de weinige uitjes is die in deze tijd mogen, zijn we met 4 vrienden een dagje op pad geweest. Als eerste stond dit restaurant op het programma. We werden in stijl ontvangen in een mooi, oud pand van de nonnen. Mooie entourage. Door de hoeveelheid kleine puzzeltjes kwamen we lekker in de flow en begonnen we wel zin te krijgen in een lekker soepje. Terwijl we speelden werden we verrast door enkele mooie special effects, zowel in beeld als in geluid. Ik had deze nog niet eerder gezien, en heb toch al de nodige ervaring. Het verhaal zit goed in elkaar en is ook gelijk duidelijk terwijl je speelt. Combineer dit met enkele leuke schrikeffectjes en de ervaring is compleet. Mooi niveau.


Reactie door Rock City Escape

03 november 2020

Hi Jeroen, dank je voor je mooie review en fijn om jullie in ons klooster te mogen ontvangen. Top dat de soep heeft gesmaakt! ;) Groet en op naar de volgende, Rock City Escape


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 23 oktober 2020

Lekkere spanning in de kamer

Het begin van de kamer is erg tof. Zodra duidelijk is wat ieders rol is, konden we beginnen. Het aantal puzzels viel wat tegen, maar dat wordt goed gemaakt door het feit dat er een acteur (of in ons geval 2 acteurs) meedeed. Erg leuk om de interactie daarmee te hebben en de spanning te voelen die dit met zich meebrengt. Dit geeft extra beleving. Op het einde zit nog een leuke twist en een manier die ik nog niet eerder had meegemaakt. Het gaf een hoop lol achteraf. Persoonlijk vind ik de kamer wat aan de dure kant, maar dat lijkt wel marktconform te zijn. En daarvoor krijg je dus wel 75 minuten spanning en verbazing voor terug. Ga zo door!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • acteur

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 23 oktober 2020

Prima escaperoom.

Het binnenkomen in de ontvangsthal is bijzonder. De ruimte zelf is erg mooi en goed vorm gegeven. We voelden ons gelijk thuis en zaten ook gelijk in het spel. Van de kamer zelf had ik wat hogere verwachtingen helaas. De puzzels waren prima, maar niet heel bijzonder. Hetzelfde gold voor de escaperuimte; relatief klein en sober. Ik vond de hoeveelheid mailtjes vooraf opvallend, en zou wat mij betreft minder mogen. Onze ervaring is positief en ik zou de kamer zeker aanbevelen. Maar hij had voor mij geen 'wow'-factor.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Illusionist

Escaperoom Zeewolde
Geplaatst op: 23 oktober 2020

Prima 1.0-kamer.

We werden ontvangen door een enthousiaste escaperoom-eigenaar. We konden daar gezellig mee buurten over onze ervaringen op onze escapedag. Daarna werden we opgesloten in een relatief eenvoudige kamer. Er is goed gebruik gemaakt van de ruimte en er waren leuke puzzeltjes. Je kon wel zien dat het een 1.0-kamer is, maar dat stoorde mij niet. Ik heb een mooie ervaring gehad. Het drankje van het huis was ook erg aardig!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 28 juli 2020

Overtreffende trap!

Tsja..wat kun je nog over deze kamer zeggen. Als dit geen 10 waard is, weet ik het niet meer. Alles klopt aan deze kamer. Het begint al met de ontvangst met een vriendelijke, bevlogen eigenaar en een prachtig vormgegeven ontvangsthal. Daarna de kamer zelf: vol met techniek, schitterend vormgegeven, erg leuke puzzels en een aantal wtf-momenten. Alsof je zo in een Efteling attractie gestapt bent. Ik vond het verhaal een beetje luguber, maar ook dat hoort bij deze kamer. Je wordt 80 minuten lang meegezogen in dat verhaal. De tijd vliegt echt om. Na afloop nam de eigenaar de kamer nog rustig met ons door en werd het verhaal nog duidelijker uitgelegd. Dat zit enorm goed in elkaar. Wat een werk zit in deze kamer, zeg. Als dit de nieuwe standaard wordt, dan maakt me dat heel gelukkig. Voorlopig kunnen er nog weinig kamers tippen aan dit pareltje. Een aanrader voor elke escaperoom liefhebber!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Aantal wtf-momenten
 • Betrokken eigenaar
 • Kan niks bedenken

  down-the-hatch

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 28 juli 2020

Erg mooi vormgegeven

We vonden de andere kamers van Escaperoom Rijswijk geweldig en kwamen graag terug voor The Execution. Na een prima ontvangst werden we direct meegezogen in het verhaal. Het begin is wat je noemt: spectaculair! De puzzels daarna van goede, technische kwaliteit. Onze groep had helaas halverwege een frustratie dat we niet wisten wat we moesten doen en raakten daardoor de flow kwijt. Dat kwam op het laatst wel weer goed met een prachtig wtf-moment. Er is met passie aan deze kamer gebouwd, dat kun je aan alles zien. Op het laatst kregen we nog een rondleiding door de eigenaar en dan zie je de bevlogenheid. Wat mij bijblijft is dat je dit decor kunt neerzetten in een lege hal. Wow! Zeker een aanrader om te spelen!!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Het begin
 • De aankleding
 • De lucht (maar hoort bij het thema)

 

SWAT

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 28 juli 2020

Je voelt je echt politie!

Bij binnenkomst waan je je echt in een politiebureau. Erg leuk met ontvangstbalie, politiemedewerker en briefing. Ook de attributen die je meekrijgt zijn echt spelverhogend en passen goed in het onderdompelen van het thema. De start van de kamer is spectaculair en erg uniek.
De kamer zelf is niet heel spectaculair (geen 3.0), maar wel een aantal passende puzzels en technische snufjes. De aankleding van de kamer zoals hoort bij het doen van een inval en is dus niet heel bijzonder. Er ging bij ons iets mis in de kamer. Tijdens het spelen hadden wij dit niet in de gaten, maar achteraf kregen we daarvoor wel een drankje. Prima service! Na afloop werd de kamer uitgelegd aan ons en kregen we nog een leuk aandenken. Een prima ervaring en voor mij reden om op deze plek nog eens terug te komen voor een van de andere kamers.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding, attributen en sfeer in thema

 

Prachtig mooie kamer!

Dit weekend hadden we een Escapetrip rondom Leiden en Katwijk en we mochten beginnen met deze kamer. Parkeren kon helaas niet op eigen terrein en we moesten op zoek naar een parkeergarage in de buurt. Dit viel niet mee door de aanwezige markt en het was toch nog even lopen naar de kamer. We kregen een hartelijke ontvangst door de eigenaresse. Zij was erg vriendelijk en gepassioneerd. De kamer zelf was een briljante. Erg mooi vormgegeven! Mijn advies: neem de tijd om te genieten van de omgeving. De puzzels waren erg leuk verzonnen in thema. Helaas nog wel wat slotjes en sleutels, maar dat vond ik in deze kamer niet vervelend. De tijd vloog om in deze wondere wereld. Ik heb genoten. Een echte aanrader dus!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vormgeving! Erg mooi!
 • Gepassioneerde eigenaar.

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 28 juli 2020

Prachtige escaperoom

Tijdens ons escapetripje in Katwijk en Leiden kon deze kamer natuurlijk niet ontbreken. We werden vriendelijk ontvangen en daarna begon ons avontuur. Na een erg leuk begin, gingen we als de brandweer door de kamer. Onderweg maakten we behoorlijk wat mee. Mooie decors en de puzzels zijn zo gemaakt dat iedereen bezig kon zijn. Erg leuk en erg passend bij het thema. Het einde was even spectaculair als het begin. Erg mooi ontworpen allemaal. Na afloop bleek dat we op een haar na de snelste tijd hadden neergezet...oeff dat was jammer. Maar lang konden we niet treuren, want we zijn een mooie ervaring rijker. Na afloop mochten we de kamer doorlopen en werd ons rustig de puzzels uitgelegd.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alles in thema.
 • Vormgeving

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 28 juli 2020

Feest van herkenning

Wat een feest van herkenning is deze kamer als je de serie hebt gezien. De aankleding, de verhaallijn, de muziek en vooral de details, alles klopt. De puzzels zijn zo gebouwd dat je ook zonder het zien van de serie de kamer kan spelen. Dat is een compliment waard. Het is een mooie mix van denk- en doepuzzels, van cijferslotjes en van puzzels boordevol techniek. De kamer kent een goede flow en we zijn met zijn allen lekker bezig geweest. Het mooiste om te zien vind ik de dankbaarheid van de eigenaar. Hij straalt helemaal uit dat hij het zo bijzonder vindt dat mensen speciaal komen voor 'zijn' kamer.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Details van de serie goed verwerkt
 • Gevarieerde kamer
 • Geen

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 28 juli 2020

Toffe kamer

Mooie ontvangsthal (beetje een bar uitstraling). De kamer zelf is mooi van opzet en qua uitstraling past hij bij het verhaal. De kamer is 'oud' gemaakt. Helaas horen deze kamers daardoor vaak niet bij onze favorieten. Daarnaast kwamen wij als groep nooit echt helemaal in een flow en hadden voor ons gevoel ook weinig echte puzzels te doen. Er zitten ook twee puzzels in die wat mij betreft (te) lang duren. Je kent het kunstje, maar je moet als groep wachten tot hij voltooid is. Dat vind ik jammer. Er zaten wel enkele technische snufjes in, knap gemaakt. Hulde voor de eigenaar. Wat een gepassioneerde jongeman. Je merkt aan alles dat hij bevlogen is, en passie heeft voor escaperooms. Ondanks deze review raad ik deze kamer zeker aan (nieuwe) teams aan!! Helaas voor ons niet helemaal ons ding.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enthousiaste eigenaar
 • Zit goed in elkaar
 • oude uitstraling
 • twee lange puzzels.

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 28 juli 2020

Mooie opwarmer voor Triplicate.

We werden ontvangen door een enthousiaste eigenaar. De kamer zelf speelt lekker weg, en we waren vlot buiten. Misschien wel te vlot. Wat mij betreft hadden er mee puzzels in mogen zitten. De aankleding van de kamer is mooi, maar niet heel opvallend. Enkele details en elementen zijn wel heel bijzonder,


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enthousiaste eigenaar

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 28 juli 2020

Geweldige ervaring!

We hebben op deze locatie eerst de Maffioso kamer gespeeld, maar deze kamer overtreft die helemaal! Een bijzondere, mooie 3.0 kamer. Erg mooi gebouwd. Het verhaal, de puzzels en de inrichting van de kamers zijn perfect. We zaten lekker in een flow en hadden gaandeweg het spel een aantal wow-momenten. Na afloop de eigenaar en zijn vrouw mogen ontmoeten en daaruit spreekt pure passie. Ga vooral zo door!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alles!
 • Geen.

 

Verdieping 13

Escape Experience
Geplaatst op: 28 juli 2020

Prima kamer

Tijdens ons escapetripje in en rondom Den Haag mochten de kamers op deze locaties niet ontbreken. De ontvangst was niet heel bijzonder, ik miste wat passie zoals je vaak met eigenaars/bouwers hebt. Ik vond wel dat de sfeer goed werd neergezet; je wilde echt weten wat er zich afgespeeld heeft op verdieping 13. De muziek stond vrij hard in de kamer en af en toe vond ik het ook wat donker. Dat hoorde ongetwijfeld bij de lichteffecten die verder prima waren. De puzzels waren wel erg leuk om te doen en logisch, en we gingen er in een flow doorheen. Op een gegeven moment stagneerde het voor ons helaas en dat lag aan ons zelf. Stom. Het einde van de kamer kende een leuke eindpuzzel maar was verder niet heel bijzonder.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

THE ARTIFACT

Escape Experience
Geplaatst op: 28 juli 2020

Geweldige ervaring!

Een erg mooie kamer is hier gebouwd. Wat ik het leukste vond is dat samenwerking en communicatie in deze kamer van essentieel belang is. Er is genoeg te doen in deze kamer en we hebben ons dan ook prima vermaakt. Alles past bij het thema.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Samenwerking is belangrijk

 

Erg mooie beleving

Deze escaperoom is meer een beleving, dan een echte escaperoom zoals ze tegenwoordig gemaakt worden. De ontvangst is in stijl op een mooie locatie. Erg leuk om het team van enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten. Ze zorgen dat je direct in het verhaal zit. Ik vind de start en de ontvangst dan ook fenomenaal. De kamer waar je opgesloten wordt is wat kaal en wat stoffig. De puzzels zijn 1,0, eenvoudig en relatief simpel. Het gesprek na afloop erg leuk! Al met al een dikke voldoende door de totaalbelevenis.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer, beleving
 • Ontvangst en begeleiding
 • Puzzels wat simpel

 

Aardige kamer

Ik vond de ontvangst wat apart in een café en via een kleine ruimte naar boven. Eenmaal boven een prima begeleiding en een aardige start. De kamer zelf vond ik karig en echt 1.0 zonder opvallende zaken. Ik heb geen moment een wow-gevoel gehad. Door de hoge beoordelingen op deze site had ik er helaas meer van verwacht. Desondanks heb ik mij goed vermaakt en was er ook voldoende te doen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 06 mei 2020

Wow, wow, wow!

We speelden deze kamer toen het al aardig donker was. Gelijk vanaf het begin zat je daardoor al in de sfeer van de kamer. En die is behoorlijk creepy! Wat een enorm mooie locatie voor een escaperoom en wat een geweldig spel van de acteurs. We werden helemaal meegezogen in het verhaal en hadden een enorme adrenalinekick. De puzzels waren niet van een erg hoog niveau, maar ze waren zeker leuk om te doen en het kostte ons toch nog wel even denkwerk. De 'grote' puzzel die er in zat, was door het Engels voor mij wat lastig te snappen. Een persoon bij ons durfde echt niet mee en voor diegene is er een mooie oplossing gekomen. Naderhand nog fijn kunnen napraten met de acteurs.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • geweldig decor
 • de nabespreking en de gift.
 • Bepaalde Engelse woorden.

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 06 mei 2020

Gelijk in het verhaal

Vanaf de eerste briefing zit je gelijk in het verhaal. Ik vind de start van de escaperoom erg bijzonder en uniek. Je voelt je daardoor gelijk betrokken bij een overval. We hebben bij de toegang wel behoorlijk gelachen, omdat ons verhaal aan alle kanten rammelde. Eenmaal toch binnengekomen, klopte het totaalplaatje. Wat een bijzondere plek. De puzzels pasten mooi bij het verhaal. Er waren er alleen niet zo heel veel, vond ik. Zelf hadden we niet zo'n sterke dag en daardoor zijn we niet tot het einde geraakt. Misschien wel, omdat we er al een aardig escapedagje hadden opzitten. Het einde voor ons paste zich mooi aan het verhaal aan. Maar blijft jammer dat we de eindpuzzel niet mochten meekrijgen. Een mooie escaperoom!! Met een kop en een staart.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Acteurs
 • Het begin
 • de locatie: erg bijzonder.
 • de eindpuzzel niet meekrijgen.

 

WakeUp!

Questomatica escape room
Geplaatst op: 28 juli 2020

Erg mooi gemaakt

Tijdens ons tripje aan Amsterdam mocht deze kamer niet ontbreken. De kamer is mooi vormgegeven en helemaal ontworpen in het thema. De puzzels zijn voor ons wat aan de makkelijke kant, maar we hebben ons prima vermaakt. Leuke kamer. Zeker aanrader voor beginners.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Zeker de moeite waard

Deze kamer is wat minder bekend in Amsterdam, maar zeker de moeite waard. Eigenlijk jammer dat er maar zo weinig reviews zijn vergeleken met andere kamers in deze stad. Deze kamer verdient beter. Ik vond de start erg leuk en ook de puzzels hebben mij goed vermaakt. Ik vind dat de afwerking her en der wat te wensen overlaat, maar je merkt dat er wel passie is vanuit de makers. De foto op het laatst was erg leuk, evenals de nabespreking.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Afwerking

 

Judgement Day

My Escape Club
Geplaatst op: 28 juli 2020

Aardige kamer

Door de score op deze site waren er hoge verwachtingen bij ons, maar die vielen wat tegen. Geen hoogvlieger qua kamer en qua puzzels. De 75 minuten speeltijd is denk ik voor beginners, want qua puzzels prima te doen binnen 60 minuten.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 06 mei 2020

Mooie kamer, maar het geld waard??

Erg sterk begin van de kamer. Toch hebben we voor mijn gevoel op het begin behoorlijk wat tijd verloren. Daarna lekker in een flow geraakt. Doordat je met zijn tweeën speelt, weet je goed van elkaar wat je doet en dat is fijn. Een leuke kamer, met mooie puzzels. Maar geen wow-factor die ik wel bij Kamer 237 had Persoonlijk vind ik 40 euro per persoon wat duur voor de ervaring die je krijgt.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi uitgevoerde kamer
 • Duur, doordat je met 2 speelt.

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 28 juli 2020

Gave ervaring

Ik speelde deze kamer met andere spelers als waarmee ik normaal mee escape. Toch speelde de kamer fijn weg. Zij waren vol bewondering over deze kamer en ikzelf was ook aardig enthousiast. Mooi uitgewerkte kamer met oog voor detail. De puzzels waren creatief en de aankleding erg mooi. Een overtreffende trap van de eerste kamer van Riddle Room.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  45:51 min

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 09 juli 2019

Woww!!

Woww...wat een ervaring! Van begin tot einde gierde er spanning door mijn lichaam. Normaal durf ik wel als eerste een ruimte binnen te stappen, maar ik was nu even niet zo'n held. Het verhaal zit geweldig in elkaar en je wordt daarin meegezogen. Mooi einde ook. Het aantal puzzels viel mee, maar de belevenis was er des te meer. Een nieuwe favoriet voor mij!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spanning van begin tot einde
 • Een lopend verhaal
 • -

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 09 juli 2019

Geweldige kamer!

Een ontzettend mooie, diverse kamer. Veel puzzels die allemaal in lijn van het verhaal zijn. En ook weer lekker creepy, zoals we inmiddels van DarkPark gewend zijn. Deze kamer is af! Van begin tot einde wordt je meegenomen in het verhaal van het weeshuis. Het einde is verrassend en past er eigenlijk ook wel weer bij. Topper in Zoetermeer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit aan puzzels en ruimtes
 • continu bezig

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 09 juli 2019

Super kamer om te spelen!

We hebben deze middag alle drie de kamers van Darkpark in Zoetermeer gespeeld. Ik vond The Honeymoon de minste van de drie. Hoewel...de minste...met een score van een 9 voor mij nog absoluut waard om te spelen en een echte aanrader. Het begon nog relatief rustig, maar er zat wel degelijk een mooie spanningsopbouw in. De kamer is perfect afgewerkt en lekker divers.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • opbouw van spanning
 • -

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 09 juli 2019

Echt eerste generatie

We hebben in 1 weekend alle 5 de kamers van DarkPark gespeeld. En ik moet zeggen dat ik dit echt de minste vond. Ik vind hem zelfs duur voor wat je ervoor terugkrijgt. Je kunt aan de kamer zien dat hij wat ouder is en eerste generatie. Ik geef hem nog wel een ruime voldoende (7), omdat hij gewoon goed in elkaar zit. De puzzels zijn divers en leuk, maar niet erg origineel. Via muziek en geluid wordt er wel een spannende sfeer neergezet die mooi aanvullend werkt. Ik denk wel gezien de ruimte dat er meer met deze kamer mogelijk is. Als je niet van kamers met sloten houdt, dan zou ik deze niet aanraden.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • muziek, geluid
 • Er kan meer met de ruimte

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 09 juli 2019

Grappige kamer

Wat heb ik mij uitstekend vermaakt in deze kamer! Vooral naar het einde toe begon ik deze kamer steeds leuker te vinden. En wat heb ik genoten van het einde. DarkPark (zowel Delft als Zoetermeer) heeft 5 kamers en deze zijn allemaal de moeite waard om te spelen. Je zou bij zo'n organisatie met meerdere kamers verwachten dat het een escapefabriek is, maar de kamers zijn met zorg gemaakt. Ook de Freakshow zit weer goed in elkaar en blijft bij het thema. De hosts zijn erg vriendelijk.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 09 juli 2019

Mooie originele escaperoom!

Wat een geweldige locatie om een escaperoom in te vestigen! Er is op en top gebruik gemaakt van de ruimte. Bijzonder om de geschiedenis en de monumentale waarde zo goed te koppelen aan bijpassende puzzels. We hebben helaas de escaperoom niet gehaald. Misschien wel, omdat we te moe waren na de zesde escaperoom op 1 dag. We waren denk ik niet scherp. En misschien ook wel, omdat er veel spullen lagen ter afleiding en we het hint-systeem niet helemaal snapten. De twee hosts zijn erg vriendelijk en de ontvangst vond ik origineel. Ik heb puzzels gezien en mechanismen die ik nog niet eerder ben tegengekomen. Binnen Delft en ook daarbuiten zeker een pareltje om te spelen.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • locatie
 • attributen (hoewel die ook afleidend zijn)
 • De naam van de escaperoom is niet uitnodigend

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 09 juli 2019

Geweldige kamer!

Als ik moet kiezen tussen The Flight en Cooper van Down the Hatch vind ik persoonlijk deze Cooper Case kamer leuker om te spelen. Hij is wat ouder, maar je kunt lekker in een flow raken. Er zijn veel puzzels om te doen en iedereen van onze groep was lekker bezig. De kamer is niet heel spectaculair qua aankleding, maar het klopt wel allemaal. Alles is functioneel en bevat een verrassend einde. De eigenaar is vriendelijk en een echte liefhebber.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Flow
 • Verrassend einde

 

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 09 juli 2019

Mooi gemaakt!

Persoonlijk speelde ik liever de Cooper Case dan deze Flight, omdat ik daar wat meer in de "flow" raakte. Deze Flight-kamer is wel briljant van opzet/uiterlijk en zit zeer goed in elkaar. Mooi gemaakt zeg! Ik heb het gevoel dat het aantal puzzels wat weinig is. Het mooie aan Down the Hatch is dat je je 80 minuten mag spelen. Dit is zeker waar voor je geld. Een echte aanrader om te doen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • 80 minuten speeltijd

 

Jack The Ripper

OuterGround
Geplaatst op: 09 juli 2019

Eerste generatie

Deze kamer is duidelijk bedoeld voor personen die nog niet veel escape-ervaring hebben. Dan is die, denk ik, afwisselend en met voldoende puzzels. Omdat ik zelf al wat meer ervaring heb, vond ik hem tamelijk rechtlijnig en weinig verrassend. Ook de aankleding vond ik niet bijzonder. Er zit (vergeleken met 2.0 kamers) weinig techniek in deze kamer.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding niet bijzonder

 

The Hangover

OuterGround
Geplaatst op: 09 juli 2019

Leuk thema!

Wat leuk om eens een ander thema te ervaren dan horror of adventure. Je voelt je lekker vrolijk worden van deze kamer. De kamer is lineair, maar dat is juist een kracht van deze kamer. De start is komisch, waarbij ik mijzelf weer van de slimste kant heb laten zien. Waar moet ik toch luisteren? Daarna volgen de puzzels zich logisch op. Ze passen ook echt bij het thema. De filmpjes tussendoor hebben voor mij minder toegevoegde waarde. De eindpuzzel is dan weer mooi in stijl.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk origineel thema
 • grappig

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 09 juli 2019

Geweldig!

Een schitterende kamer om te spelen! Met een echt WTF-moment. En dat is bijzonder om te creëren. Ik heb mij van begin tot einde goed vermaakt. Op het begin denk ik dat er nog meer mogelijk is, maar al met al een mooi arsenaal aan puzzels en techniek. Pas in de nabespreking met de eigenaar werd mij het complete verhaal pas duidelijk. En woww..als je dat er ook nog bij bedenkt, dan klopt deze kamer gewoon. Zeker de beste kamer van Escape Room Rijswijk! Ik ben benieuwd naar hun nieuwe kamer die ze momenteel aan het bouwen zijn en daar kom ik zeker voor terug.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • techniek
 • het passende verhaal

 

WO-II: Drukkerij

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 09 juli 2019

Prima kamer, geen wow-gevoel

Met een voor mij nieuw team (bestaande uit collega's van het werk) heb ik deze escaperoom gespeeld. Ik hoorde er goede verhalen over. De kamer is wat stoffig, maar erg leuk om te spelen. Het WOII-thema is goed uitgewerkt, zowel in aankleding, beleving als in ontvangst. Erg leuk allemaal. We stonden met een mooie tijd weer buiten. Er zaten mooie elementen in, maar ik had alleen geen woww-gevoel.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • alles in lijn van het thema

 

Mooie kamer

We speelden deze kamer met zessen, in een samenstelling die voor ons nog vrij nieuw was. Ik als ervaren escaper met een aantal 'groentjes'. We hebben ons prima vermaakt, hoewel ikzelf 6 personen wat veel vind. Leuk om te zien dat mijn medespelers zo lekker fanatiek en enthousiast waren. Ik zelf was dat minder. Ik had eerder de Catch me if u can kamer gespeeld, en dan valt deze kamer wat tegen. Misschien ben ik wel te veel verwend en had ik te hoge verwachtingen. De kamer is prima, met leuke puzzels. Een aantal echt zeer leuk en origineel te noemen. Maar het echte 'wow' gevoel ontbrak. De kamer doet wat 'oud' aan, maar is verder wel schoon. Dit is dus bewust gecreëerd en het neerzetten van de sfeer is dus gelukt. Service was prima, de locatie zelf valt tegen. Beetje een oud pand, en weinig ruimte.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Villa Nuvelstijn

Your Escape Room
Geplaatst op: 29 maart 2019

Voor beginners prima kamer

Er zitten een paar leuke elementen in deze kamer! De puzzels zijn simpel, weinig technisch van aard en niet allemaal in lijn met het verhaal. Toch heb ik mij prima vermaakt. Ik vind hem leuker dan dr Freud. Wij waren met zes en dat was toch wat veel. De eigenaar is vriendelijk en staat open voor feedback. Voor mensen die nog niet veel gespeeld hebben, is dit een leuke kamer om te doen.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verrassende elementen
 • 1e generatie

 

The Oscar

Kok Experience
Geplaatst op: 07 januari 2019

Matige kamer

Een kamer in een evenementencentrum is heel vaak bedoeld om 'omzet' te maken. Helaas vond ik dat bij deze kamer ook. Je mocht je jas, telefoons en alles meenemen in de kamer en die kon je ergens neerleggen op een stoel. Een kapstok moest nog komen, werd ons verteld. In de kamer zelf werd ook de uitleg gegeven. Dat vind ik altijd jammer. Helaas geen introfilmpje..dat vind ik altijd wel leuk. De kamer zelf bevatte veel cijfersloten en weinig tot geen 'techniek'. Hoewel dit een nieuwe kamer is, kun je deze dus bestempelen als een kamer van de eerste generatie. De kamer zelf was op zich vrij goed aangekleed in het thema 'oscars' en bevatte ook een aantal leuke puzzels en elementen. Helaas waren er ook 2 puzzels (waaronder de eindpuzzel) die ik niet logisch vond en meer vallen in de categorie 'gokwerk'. De host stond ons bij met een walkietalkie. Hij zou ons geen hints geven, alleen als wij dat vroegen. Hij zei dat de kamer als moeilijk bestempeld werd en dat daarom hints gratis waren...over een tijdje zou er per hint 10 minuten van de tijd afgaan. (ik hoop niet dat dit echt gaat gebeuren....). Qua begeleiding was de host vrij vriendelijk en nam de tijd om achteraf de kamer door te spreken en wat foto's van ons maffe groepje te maken. Kamer is voor 4 man meest geschikt.


5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Casino Heist

Lot66
Geplaatst op: 31 december 2019

echt een casinosfeer

Deze kamer zit goed in elkaar! Meestal denk je bij een kamer in een evenementenlocatie aan een productiekamer die puur is gebouwd om geld te verdienen. Dat gevoel had ik bij deze kamer niet. Bij binnenkomst kom je direct in het thema door de aankleding. Er is goed over nagedacht. Wat ik jammer vond was dat de uitleg in de kamer gegeven wordt. Daardoor kon je al druk rondkijken. Ook heb ik het idee dat hij wat verouderd is en dat technische mankementen niet snel worden gerepareerd. De puzzels daarentegen zijn van een hoog niveau en erg leuk om te doen. Soms zijn ze wel iets te precies afgesteld, of wij deden iets verkeerd want het werkte niet altijd. Ik heb mij gedurende 66 minuten (erg leuk bedacht!) prima vermaakt!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • goede puzzels
 • casino sfeer
 • rumoerig
 • wat ouder

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Geplaatst op: 31 december 2019

leuke prima kamer!

We zijn leuk enthousiast ontvangen en we voelden ons daardoor gelijk op ons gemak. Ondanks dat er ergens een seriemoordenaar rondliep! :). De kamer zelf heeft mij erg kunnen bekoren. We kwamen goed in de flow en ik heb weer puzzels en 'spullen' ontdekt die ik nog niet eerder gezien had. Op het einde liepen we nog vast, en door een stom foutje veel tijd verloren, desondanks toch zonder hints ontsnapt. En daardoor is ons doel bereikt: we mogen met onze foto op de muur! Deze kamer is van de 'eerste generatie', maar ik heb mij absoluut vermaakt! Aanrader voor ongeveer 4 personen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 31 december 2019

Kamer is mooi gemaakt

Deze kamer staat beter aangeschreven dan de Zodiac. Toch heb ik mij beter vermaakt in die kamer dan in deze. Ik denk dat 'm dat zit in het 'aantal' puzzels. Die vond ik bij deze kamer wat tegenvallen. Ook iets teveel rekenwerk naar mijn mening. Toch zie je zeker dat deze kamer absoluut nieuwer is en qua aankleding erg mooi is afgewerkt. De sfeerbeleving is daardoor erg sterk! Er werd vooraf gezegd dat er geen slotjes en codes te vinden zouden zijn in deze kamer; dat is helaas niet waar. Ze zijn alleen digitaal. Kamer is zeker wel de moeite waard om te spelen, maar hoort niet bij mijn favorieten.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer
 • Veel rekenwerk
 • Weinig puzzels

 

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 31 december 2019

Mooie rit in de trein!

Ik ben enthousiast over deze kamer. Dat komt, denk ik, doordat ik het gevoel had echt in een trein te zitten. Die sfeer hebben de makers mooi gecreëerd. Zij waren sowieso leuk enthousiast en hebben passie voor het vak. Daar houd ik van. Ook leuk dat ze achteraf de tijd nemen om met jou de beelden te bekijken van je (soms niet te snuggere) acties. Over de kamer zelf: beetje stoffig, mooie aankleding en leuke variatie. Wat ik sterk vond was dat je delen van puzzels pas later of juist eerder nodig had.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • goede aankleding

 

Makeshift Morgue

EscapeTales
Geplaatst op: 31 december 2019

Mooi nieuw ingerichte kamer!

De kamer is mooi opgezet en je komt duidelijk in de sfeer van een mortuarium. Erg sterk dus! Echter het beeld wat ik in mijn hoofd heb zitten (een lade die je open moet trekken) is toch niet helemaal bevestigd. Qua moeilijkheid van puzzels en qua hoeveelheid van puzzels mag deze kamer duidelijk nog wat meer gaan bevatten. De ruimte en de mogelijkheden liggen er zeker. We hoorden dat de eigenaren daar ook nog wel mee bezig zijn. Zij zijn sowieso erg enthousiast en zij ontvangen je vriendelijk in een leuke wachtruimte. Ook de mogelijkheid om je eigen beelden terug te kijken, heeft zeker meerwaarde!


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • mooie lugubere sfeer
 • herhaling van zetten bij de puzzels

 

Pandora's Box

Escape Helmond
Geplaatst op: 04 augustus 2018

Erg leuke kamer!

Wat hebben we genoten van deze kamer! Het concept is heel simpel: je speelt tegen elkaar in precies dezelfde kamer. Het verschil met andere kamers is, dat het niet de bedoeling dat je als eerste uit de kamer ontsnapt, maar dat je de meeste punten haalt tijdens het spel. Tussendoor zijn er diverse confrontaties met de 'andere kamer' zonder dat je exact weet hoever zij zijn. Wat wij erg leuk vonden is dat er behoorlijk wat strategie komt kijken in de keuzes die je maakt in het oplossen van de puzzels. Je kunt meerdere richtingen op. Je zit continu in adrenaline om 'de eerste te zijn'. Dat gaf 60 minuten lang spanning en een adrenalinekick.

Met zijn vieren hebben we deze battle-escape gespeeld: 2 tegen 2. Dat is stevig aanpoten. De kamer is dan ook goed te spelen met meer personen. Bijvoorbeeld 8 personen lijkt mij prima geschikt: vier tegen vier. De kamer verder is sober aangekleed, maar de puzzels zijn allemaal goed doordacht en bestaan uit meerdere delen. Als je met meerdere personen speelt, heeft iedereen dan ook wat te doen denken we.

Nogmaals: genoten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • continue adrenalinekick
 • leuke puzzels

 

Missie Pindakaas

Escape Helmond
Geplaatst op: 04 augustus 2018

Zeker geen kinderkamer

We hebben deze kamer met vieren gespeeld, en we hebben ons prima vermaakt. Het duurde even voordat we op gang waren. Dat kwam, omdat niet helemaal duidelijk was met welke puzzel je moest beginnen. Met een hint, konden we uiteindelijk vooruit. We kwamen daarna wel in een soort van flow. De rest van de puzzels vond ik erg leuk bedacht en origineel.

Tsja en dan de naam van de kamer. We dachten eerst dat het een kinderkamer was, maar niets is minder waar. Het niveau is prima en soms zelfs ook uitdagend. Het thema zet zich goed door in de kamer, en in sommige puzzels en in het beginfilmpje en dat maakt van alles 1 geheel. Leuk verzonnen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • thema komt goed terug

 

Back to the future

Escape And More
Geplaatst op: 04 augustus 2018

Prima kamer

We speelden deze kamer met 4 personen en dat is een prima aantal. 6, tot maximaal 8 zou ook nog kunnen, maar ik zou adviseren zeker niet met meer te komen. Met vieren hadden we mooi allemaal wat te doen. Gelukkig hadden we in de zomermaanden wat korting, anders vind ik de prijs aan de dure kant.

De kamer begint verrassend waarbij goede communicatie noodzakelijk is. Tegen het einde aan, bevat de kamer meer puzzels en heeft ons nog wel even aan het denken gezet. Er zijn gedurende de kamer mooie effecten toegevoegd. De hints tussendoor waren soms wat vaag, of niet voor ons bestemd.

Deze Roba Festa kamer is goed qua opzet, geen hoogvlieger maar gewoon een prima kamer. Wat leuk was achteraf dat we foto's doorgezonden kregen van tijdens het spel.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

WOWW!

Wat een geweldige kamer!! Van begin tot het einde zit deze kamer goed in elkaar en wat optimaal gebruik gemaakt van de ruimte die deze locatie biedt. Erg originele puzzels en wat bijzonder knap gemaakt allemaal. Niet van echt te onderscheiden en dat maakt de sfeer zo bijzonder. Een must-play voor elke escaper!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geweldig gemaakt

 

Het Lab

Project Escape Wijchen
Geplaatst op: 20 juli 2018

Mooie nieuwe kamer!

We hadden een tijdje terug al De Erfenis gespeeld en ons prima vermaakt, en we wilden daardoor graag terugkomen voor De Energy Battle. Deze kamer kan zeker tippen aan het niveau van de andere kamer. Hij is iets moeilijker en daardoor leuker, vond ik. Groot pluspunt is het doorgetrokken thema in deze kamer. De puzzels sloten daar goed bij aan. De kamer is pas recent open. Soms zijn er daardoor nog wat 'foutjes of onduidelijkheden', maar daar heb ik in deze kamer niet kunnen ontdekken. Prima ingericht en aangekleed. Erg leuke ontvangst ook!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Puzzels in thema

 

Prisoner of War

Escape Room Wageningen
Geplaatst op: 20 juli 2018

Leuke kamer

Prisoner of War was mijn eerste kamer hier. Zoals je kunt verwachten bij een thema als oorlog, oogde de kamer zelf ook nog oud en wat viezig. Dat hoort er eigenlijk wel bij en ik heb me daar niet aan gestoord. We hebben deze kamer met 4'en gespeeld en iedereen is de hele tijd bezig geweest. Dus de 'puzzeldichtheid' is prima. Er zaten een aantal leuke effecten in. Wat ik het meest jammer vond, was dat al duidelijk was waar je naar toe moest. Dit had beter afgewerkt/verstopt kunnen worden. De ontvangst was prima, maar ik heb wel eens leukere en meer bevlogen gesprekken gevoerd met escaperoomeigenaren. Kamer dik in orde! Ik heb me goed vermaakt.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • mooie effecten
 • stoffig

 

Armageddon

TRAP Arnhem
Geplaatst op: 30 april 2018

Leuke kamer

We hebben deze kamer met 6 personen gespeeld, en dat is wat veel denk ik. Kamer zelf prima in orde, met een aantal leuke puzzels.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • prima thema

 

Secret of Tomb

TRAP Arnhem
Geplaatst op: 30 april 2018

Prima vermaakt

We speelden vandaag deze kamer als tweede, na daarvoor Armageddon te hebben gespeeld. Persoonlijk vond ik deze kamer iets leuker. Er waren wat behendigheidsdingetjes die het geheel zeker de moeite waard maakten. Ik snapte soms alleen niet de link tussen bepaalde puzzels en het thema. Deze kamer spelen met 6 man is ietwat veel. Desalniettemin, goed vermaakt! Prima service.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Erfenis

Project Escape Wijchen
Geplaatst op: 02 februari 2018

Uitstekende kamer.

We waren vandaag met 7 personen, dus we hebben in 2 groepen gespeeld. Hierdoor de ontvangst 2x mee mogen maken, zowel bij de eigenaresse als bij de eigenaar. Erg leuk! De kamer is prima ingericht en er zijn een aantal zeer leuke puzzels. Toch weer zaken die ik niet eerder heb meegemaakt. Het verhaal is prima te volgen. De service is erg vriendelijk. Kortom, prima kamer om te spelen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 02 januari 2018

Spannende ervaring van begin tot einde.

Voor mij is dit de eerste kamer die ik gespeeld heb van Project Escape Nijmegen, maar deze is absoluut een aanrader! Spannend en origineel begin en die spanningsboog houden ze goed vast gedurende de 60 minuten die je krijgt. 'Halverwege' de game is er nog een leuke twist. We hadden het hard te halen in de tijd, maar we hebben wel als groep de optimale score bereikt. De kamer barst van de technische hoogstandjes en is mooi afgewerkt. We speelden met zessen en dan vind ik de kamer net iets te vol. 4 a 5 personen is het ideale aantal, denk ik.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend begin.
 • Technische hoogstandjes.
 • Voor zes personen net te klein.

 

Escape Through Time

No Escape Uden
Geplaatst op: 16 oktober 2017

Kamer met goed lopend verhaal, goede service

Deze escaperoom zit op een mooie plek middenin het centrum van Uden. Erg vriendelijke gastvrouwen die ons een geweldige service verleenden om voor te stellen om onze groep van 6 personen te splitsen in 2x3. De ene groep kon kiezen uit de ruime voorraad spelletjes en de andere groep mocht meekijken op de schermen. We voelden ons helemaal welkom! De kamer zelf is erg vermakelijk en mooi opgezet. Erg leuk en goed lopend verhaal met een kloppend begin en einde! Tussendoor zijn er leuke elementen ingebouwd. Ikzelf had wel het idee dat er weinig puzzels in zaten. De puzzels vond ik daarentegen wel origineel.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed te volgen verhaal.
 • Relatief duur?

 

The Sabotage Break In Mission

Noordkade Uitjes
Geplaatst op: 13 augustus 2017

Mooie totaalbeleving. Inhoudelijk schiet hij wat tekort.

De ontvangst in de kamer vond ik wat afstandelijk. We stonden met onze groep wat te wachten zonder echt enthousiast begroet te worden. Het introductiefilmpje maakte uiteindelijk veel goed. Mooi in elkaar gezet en de missie werd direct duidelijk. Vanaf dat moment zit je meteen in dit verhaal. Wat een fantastische plek en ontzettend mooi gebouwd! Erg veel aandacht aan besteed. Helaas vielen voor ons de puzzels wat tegen. Te weinig en te weinig diepgang. Ze waren wat oppervlakkig en eigenlijk heel snel oplosbaar. We liepen daardoor snel door het verhaal heen en waren snel klaar. Het einde vonden we ook abrupt, zodat we niet echt door hadden dat de kamer klaar was. We waren met 8 en veel van ons hadden ook het gevoel niet echt bijgedragen te hebben. Ik denk dat de kamer nog wel verbeterd kan worden op puzzelgebied. Iets meer te doen tegelijk zou mooi zijn. Qua sfeer en aankleding is hij wel echt helemaal top. En de naborrel was ook prima. Toen kwam de eigenaar nog buurten en die was erg enthousiast en stond ook open voor onze feedback. De afstandelijke ontvangt is direct teniet gedaan.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2017

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor en ruimte.
 • Te weinig puzzels

 

Het Museum

This is escape Breda
Geplaatst op: 29 juli 2017

Echt museumgevoel

Wat een ontzettende enthousiaste eigenaren! Ze vertellen honderduit. De kamer zelf is niet heel vol met attributen, maar je vermaakt je prima het uur dat je opgesloten zit. Knap dat er toch een aantal prima puzzels verstopt zitten. Je waant je tevens echt in een museum. Het begin is fantastisch en vond ik erg sterk. Daarna rap dingen opgelost, maar ook perioden voor mij gevoel stil gestaan. Nooit echt goed in een flow gekomen. Uiteindelijk ontsnapt met een goed gevoel over de kamer! Leuk.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Een geweldige belevenis!

Samen met familie deze escaperoom gespeeld. Een was bijzonder fan van Alice en ze vertelde dat er veel zaken terugkomen uit het verhaal. Erg knap dat je zo waarheidsgetrouw een kamer kunt inrichten en dit ook kunt combineren met puzzels. Toen ik de kamer in kwam had ik echt een WOW-gevoel. Echt supervet gemaakt!!! In de gehele kamer is de blacklight lijn doorgetrokken. En ik heb me uitstekend vermaakt. Lekker veel puzzels. En absoluut voor iedereen, van jong tot oud, man of vrouw geschikt.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Blacklight functioneel ingezet
 • Veel en leuke puzzels.

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Geplaatst op: 25 juni 2017

Prima escapekamer, zowel voor beginners als gevorderden leuk.

De ontvangst is prima, en de hal bevat een mooie tekening. De kamer zelf is helemaal in sfeer en daardoor zit je direct goed in het verhaal. Er waren mooie effecten die gedurende het uur langs komen. Daar is zeker veel aandacht aanbesteed! De puzzels zelf matchen niet altijd met het thema vond ik. We waren met zijn vieren en we zijn constant bezig geweest. Hoewel ik niet het idee had ergens veel tijd te hebben verspeeld, hadden we nog maar 5 minuten over. Dus er is genoeg te doen. Helaas vond ik het wel teveel van hetzelfde. Het laatste gedeelte had nog zoveel meer uit gehaald kunnen worden. Desondanks: prima kamer!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Blind Tiger

Team Trapped
Geplaatst op: 26 mei 2017

Prima escaperoom! We hadden vooraf wat moeite met het vinden van een parkeerplek, omdat het best druk was in Venlo en het niet helemaal duidelijk was waar we mochten staan. Maar met dank aan de goede gastheren is dit uiteindelijk prima opgelost. We waren met een groep van 10 vrienden en we hebben de twee kamers 'Blind Tiger" en 'the Attic' gespeeld. Ik vond the Blind Tiger echt een stuk beter dan The Attic. Waar de entree nog een beetje sober oogde, was de kamer zelf erg mooi aangekleed. De gemaakte spelonderdelen waren zeker de moeite waard en de monumentale muren speelden natuurlijk ook een rol. De puzzels prima doordacht en hadden leuke technieken. We kwamen lekker in een flow en stonden met een mooie tijd buiten. Ik vond het beginfilmpje erg sterk. Complimenten over deze kamer en voor de vriendelijke gastheren.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Attic

Team Trapped
Geplaatst op: 26 mei 2017

Je zou verwachten dat als er een tweede kamer gebouwd wordt, dat deze de eerste zou overtreffen. Na eerst het spelen van The Blind Tiger vond ik The Attic helaas een stuk minder. De kamer was redelijk donker en voor mijn gevoel ook erg stoffig. Ik vond de kamer te weinig puzzels bevatten en de puzzels die er waren ook niet heel uitdagend of logisch. We hadden 1 ding over het hoofd gezien en de eigenaren wilden dat nog gaan aanpassen, omdat er meerdere groepen tegen aanliepen. Ik hoop dat ze het niet te ver willen versimpelen, want het was gewoon stom van ons. Het laatste gedeelte van de kamer is wel 'vet' te noemen en daar hebben ze behoorlijk wat werk van gemaakt. Ik denk dat er alleen nog meer mogelijk is (meer puzzels?). De eigenaren zijn erg vriendelijk en nemen suggesties zeker ter harte. Op zich heb ik me prima vermaakt met deze kamer, maar helaas voor mij geen topper.
5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 01 mei 2017

Fantastische kamer! De technieken van de puzzels zijn perfect. En als ik dan hoor hoeveel kilometer kabel er weggewerkt is, petje af voor de afwerking en voor het bedenken van deze puzzels en de mechanismes. Het thema 'zeven' komt op veel plekken terug en dat zorgt voor herkenning en voor een juiste flow. Ik had van te voren de film niet gezien, maar als ik dan van de zeer enthousiaste eigenaren hoor wat er allemaal vanuit de film terugkomt in de kamer is dat veel. Het zal een grote herkenning zijn als je de film wel ziet dus. De puzzels zijn in thema en lekker afwisselend en prima te doen. Ik heb erg genoten en naderhand nog lekker nagebabbeld.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Bank

Locks & Keys
Geplaatst op: 02 april 2017

Gave ervaring om een bank te overvallen. Ontzettend spannend ook, omdat je steeds maar meer geld bij elkaar kan sprokkelen terwijl de klok steeds verder tikt. Op een gegeven moment moet je toch maar kiezen om te vluchten. Bij het naar buiten gaan alweer plannen gesmeed om de volgende keer een nog grotere buit te veroveren. Met toch in je achterhoofd het idee dat je ooit de jackpot gaat vinden. Wij deden hem voor de eerste keer, maar het smaakt naar meer. Zeker toen we hoorde dat we pas 20% gezien hebben. Service prima, puzzels oké en voldoende adrenaline rijker. Mooie belevenis.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Geplaatst op: 02 april 2017

Met een mooie tijd van ongeveer 40 minuten buiten. De kamer zelf vind ik wat 'oud' ogen. Toch is in de kamer genoeg te doen, met veel 'kleine' spelletjes of puzzels. We hebben ons dus niet verveeld. Kamer bevatte veel standaardpuzzels vond ik, die ik al behoorlijk vaak ben tegengekomen. En daarnaast behoorlijk wat sleuteltjes en weinig echte mechanismes. Ontvangst en begeleiding prima, en het feit dat je een shotje Schrobbeler krijgt als je de tijd verbeterd is natuurlijk ook mooi meegenomen. Leuk, maar niet bijzonder.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Geplaatst op: 02 april 2017

Een kamer die fantastisch mooi is aangekleed! De gebruikte mechanismes en attributen passen perfect in de ambiance van een snookerkamer. Mooi thema dus op deze locatie. Ik vond de puzzels prima uitdagend maar te doen, en we hebben de kamer dan ook net gehaald. We kwamen wat traag op gang, maar gingen daarna lekker. 1 puzzel tegen het einde vond ik wat te lang duren. Kamer met verrassende wendingen. Service prima.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  ggfi

Outbreak

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 27 maart 2017

Prima kamer!! Vooral de intro en de filmpjes zijn megagoed in elkaar gezet en daardoor is direct duidelijk wat het einddoel van de kamer is. De escaperoom zelf is mooi aangekleed, ingericht met bijbehorende attributen en de puzzels zijn gebaseerd op wat je in een laboratorium kunt verwachten. De kamer kent een mooie mix van eenvoudige puzzels en van behoorlijk pittige puzzels. Speciale aandacht is besteed aan de geluids- en lichteffecten. Erg mooi gelukt! De deceptie was groot toen we zagen dat we de kamer niet gingen halen, terwijl we halverwege hoorden dat we erg goed gingen. Misschien hadden we eerder hints moeten vragen, of misschien hadden er duidelijkere hints moeten komen tegen het einde. Minpuntje vind ik de prijs die behoorlijk hoog is,


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 06 maart 2017

Wat een enorm vette kamer, gaaf gebouwd!!! Er zijn elementen gebruikt die ik nog nooit eerder heb gezien. Echt super bizar cool! Je zit direct goed in het verhaal en de hotelsfeer wordt vanaf de eerste minuut neergezet. Sommige puzzels mochten van mij nog wat uitdagender en op het laatst denk ik dat er nog iets meer uit te halen is. Maar dat doet niets af aan de rest: grote zorg is er besteed aan de aankleding en de manier van hints geven. Daarbij komt nog de gezellige ontvangsthal en een fijne gastheer. Kortom: kamer 237 hoort zeker bij mijn TOP-favorieten. Geweldig!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2017

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

CELL BLOCK 9

Best Escape
Geplaatst op: 09 januari 2017

De omgeving en het gebouw van de escaperoom is een beetje armoedig, maar binnen is een vette kamer gemaakt. De kamer ademt sfeer uit en je hebt echt het gevoel dat je opgesloten bent in een gevangenis en moet ontsnappen. Uiteindelijk is er een verrassende ontsnappingsmanier. Puzzels zijn divers en interactief. Het was wat koud in het gebouw en door een miscommunicatie in de instructie veel tijd verloren. Desondanks ontsnapt en een zeer goed gevoel overgehouden aan deze kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

De escaperoom zit mooi midden in het centrum, maar ik kan mij voorstellen dat dit met parkeren problemen oplevert. Bij binnenkomst wordt je direct aangetrokken door de uitstaling van de hal/ontvangstruimte; deze is erg goed in thema. Je kunt zien dat er werk van gemaakt is! Het begin van de kamer is ook heel mooi aangekleed, maar het vervolg van de kamer is wat haastig afgewerkt vond ik. De puzzels in de kamer vond ik van mindere kwaliteit, doordat je heel duidelijk zag wat de puzzels waren. Je hoefde ze alleen nog op te lossen. Je hebt ook kamers waar niet duidelijk is wat je moet zoeken of doen, en dat heb ik liever. Wat ik ook erg jammer vond is dat de eigenaar in zijn uitleg al zei in welke volgorde je dingen moest oplossen (dus welk slotje je als eerste moest kraken etc.). Verder niks dan lof over de eigenaar: erg vriendelijk, betrokken en bood koffie aan. Ik vond deze kamer van betere kwaliteit dan de kamers in Eindhoven van deze organisatie. Goed gevoel overgehouden, erg leuk! En natuurlijk ontsnapt in een mooie tijd, (jammer dat die niet echt worden bijgehouden)


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Lost Flight

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 09 januari 2017

Deze escaperoom zit in een oude bioscoop in Valkenburg. In de ontvangsthal en met name tijdens de uitleg wordt daar perfect op ingespeeld. Een enthousiaste verteller en een mooi uitgevoerd beginfilmpje brengt je in het thema. In de kamer is 'het vliegtuig' via diverse leuke manieren uitgewerkt middels raampjes, bagage, een luik etc. De puzzels vond ik wisselvallig: enkele technische snufjes en een verrassende wending, maar ook een gedeelte wat je vaker moest gebruiken en wat niet echt spectaculair is. Bij onze ontsnappingspoging gebeurde er iets met een van de puzzels wat nog niet had gemogen en daardoor raakten we het overzicht een beetje kwijt. We zijn wel weer goed op weg geholpen. Desondanks ontsnapt en een mooie ervaring rijker! Naderhand nog leuk nagepraat met enthousiaste mensen.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Mystic Cabin

Riddle Room
Geplaatst op: 09 januari 2017

Een echte jagershut: aankleding en attributen horen perfect bij het thema. In het gebouw zelf was het in deze tijd (januari) wat frisjes, maar ook hier is op een bepaalde manier rekening mee gehouden waardoor je belevenis verder vergroot wordt. Groot pluspunt van deze kamer zijn de puzzels. Geen sleutels en weinig andere hangsloten. Alle puzzels zijn middels technieken gemaakt en dat is erg knap. Ik vond de puzzels leuk en divers, alleen de eindpuzzel vond ik wat onduidelijk en had wat mij betreft iets beter uitgewerkt kunnen worden. De eigenaren zijn zeer enthousiaste mensen en naderhand nog gezellig nagepraat en tips gekregen over andere escaperooms.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Helaas erg weinig puzzels en weinig origineel. Soms zelfs zo dat een aantal van ons echt niets te doen hadden, omdat er twee met de puzzel bezig waren. Ook de aankleding was aan de magere kant. Personeel daarentegen vriendelijk en een groot voordeel is dat alle kamers dubbel zijn, waardoor je met een grotere groep tegen elkaar kunt strijden.


5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

27 Club

The Escape Hunt Experience Eindhoven
Geplaatst op: 18 oktober 2016

De aankleding en thema van deze kamer is nog wel aardig uitgewerkt, zeker de muziek was in stijl. Een paar puzzels zijn nog wel origineel bedacht, maar te weinig waardoor je deze kamer snel uitspeelt als je wat ervaring hebt. Het leuke aan deze kamer is, dat nog niet direct duidelijk is wat je voor welke puzzel precies nodig hebt.


6

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Van de drie kamers is dit de moeilijkste vond ik. Het leuke van deze kamer ten opzichte van de andere twee is dat je meerdere puzzels tegelijk kon doen, waardoor je allemaal bezig kunt zijn. Wat ik jammer vond was dat de structuur van de kamers vrij voorspelbaar is als je ze alle drie doet. Wij wisten al precies wat ons te wachten stond.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Het 'break inn' principe vond ik niet erg uitgewerkt in deze kamer, waardoor het niet veel verschil maakt met een escaperoom. Ik vond er weinig puzzels inzitten, en de puzzels zelf zijn niet meer dan het openen van enkele cijfersloten. Het feit dat het een van de zovele kamers in een evenementenzaal is maakt de service niet geweldig. Je hoort graag makers met passie praten over de ontwikkeling van hun kamer; deze kamer lijkt daarentegen snel in elkaar gezet te zijn. 45 minuten vind ik ook erg weinig waar voor je geld. Meest aparte vond ik nog dat communicatie met een medewerker buiten niet mogelijk is, in plaats daarvan komt hij/zij gewoon de kamer in om (ongevraagd) een hint te geven. De aankleding is nog wel aardig, een kluis met hints is ook leuk bedacht, en het startfilmpje is prima.


4

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 3.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Oudtantes Testament

Escape Room Gemert
Geplaatst op: 07 augustus 2016

Je kunt door de eenvoud merken dat deze kamer bij de eerste escaperooms van Nederland hoorde. Toch is deze kamer erg leuk opgezet met de mogelijkheden die de ruimte biedt. Complimenten daarvoor! Persoonlijk vond ik beginpuzzel erg lang duren voordat deze was opgelost, terwijl hij eigenlijk niet moeilijk was. Ik had het idee dat we daardoor moesten wachten voordat we verder konden. De eindpuzzel daarentegen was weer erg creatief en mooi uitdagend. De service en gastheer waren prima en de gewonnen bittergarnituur erg lekker! Een leuk item vond ik de manier waarop we een hint konden vragen; die was voor mij nieuw.


6

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 19 augustus 2016

Een ontzettend mooie kamer. Goed aangekleed met zeker oog voor detail, en de lichteffecten zijn briljant. De puzzels zijn prima oplosbaar. Ze waren wel bijzonder qua opzet, maar de ontsluitingsmechanismes bleven beperkt tot de standaardmanieren. De gastheren waren met zijn drieën aanwezig en zijn goed enthousiast. Van te voren krijg je prima uitleg, en achteraf mochten we de kamer nog even doorlopen. Dat vond ik zeker meerwaarde hebben. Wij hadden de flow goed te pakken en waren met een mooie tijd buiten. Een aanrader om te doen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Opsporing Ontspoord

Escape at Lizz
Geplaatst op: 27 juli 2016

Het begin van deze kamer is erg sterk waardoor je gelijk goed in het verhaal zit. Deze escaperoom past perfect in deze tijd en bevat tal van multimediale snufjes. Er zijn ook enkele horror/schrik-elementen toegevoegd, met een geweldige goedgemaakte eyecatcher aan het einde. De puzzels zijn gevarieerd, en bevatten een mooie mix van sleutels en cijfercodes. De gebruikte spullen en inventaris passen goed bij het thema en zijn zorgvuldig samengesteld en gemaakt. Service is goed en de locatie is gezellig binnen in een bowlingcentrum.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Het Landhuis

Escape Room Gelderland
Geplaatst op: 27 juli 2016

Een escaperoom met enkele mooie schrikeffecten: 1x zelfs heel erg geschrokken! Ondanks dat je goed kunt zien er kamers gebouwd zijn in een grote loods, vind ik de afwerking dermate goed dat je het idee hebt dat je in een (land)huis zit. De puzzels zijn prima te doen en de oplossingen worden op meerdere manieren aangeboden waardoor je niet snel vastloopt. Enige aparte vind ik dat het einde van kamer 1, direct het begin van kamer 2 is. Ik heb me prima vermaakt!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Face Your Fears

Escape Room Gelderland
Geplaatst op: 27 juli 2016

Mooie opzet van de kamer met een totaal andere methode om het eindpunt te bereiken dan in de meeste kamers. Erg leuk verzonnen! Je moet in deze kamer continu opletten en goed zoeken. In de kamer zitten minder schrikeffecten dan in de andere kamer op deze locatie, maar hij is zeker niet minder luguber. Samenwerken en goed groepswerk is in deze kamer noodzakelijk. De kamer heeft een bijzonder eindpunt.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 26 juni 2016

Je kunt aan alles merken dat er veel aandacht aan deze kamer is besteed. Alles klopt tot in detail: de puzzels, de muziek, het lichtplan, de attributen, alles past bij elkaar om te komen tot een geweldige sfeerervaring. De kamer bevat veel creatieve puzzels en tal van cijfersloten en daardoor heb je de tijd hard nodig om alles op te lossen. Een enkele puzzel is relatief eenvoudig, maar voor de meeste moet je toch behoorlijk goed nadenken. Gevorderde spelers zijn dan in het voordeel. Samenwerken is een must in deze kamer. Wat ik persoonlijk mooi vind aan deze kamer is dat het een combinatie is van verrassende wendingen, special effects, schrikmomenten maar ook van een vrolijke noot. Kortom: een kamer die je gedaan moet hebben! Mijn favoriet tot op heden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Granny's Room

Breakout Room
Geplaatst op: 26 juni 2016

Na de lift genomen te hebben, kwamen we de kamer binnen. Je voelt direct alsof je bij grootmoeder op de thee komt. Je ziet helemaal geen sloten zitten en dat maakt de kamer af. De puzzels van de kamer zijn van goed niveau, bevatten technische snufjes en gaandeweg komen er een aantal verrassende wendingen. De service van de gastvrouw en gastheer was top en erg gezellig. Leuke mensen om mee te praten.


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Bloody Dentist

Breakout Room
Geplaatst op: 26 juni 2016

Na de granny's room gedaan te hebben, direct ook deze kamer meegepikt omdat we erg enthousiast waren geworden. Ik vond deze kamer niet heel vol staan met attributen, maar genoeg om je te vermaken en in te verdiepen. De kamer is met zorg opgebouwd en bevat verborgen dingen. Erg leuk. De eigenaren zijn super enthousiast en vertellen voluit.


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Escape from Machu Picchu

Escape Adventure
Geplaatst op: 26 juni 2016

Mooi aangeklede kamer met een leuk einddoel: een schat vinden ipv te ontsnappen. Eenmaal in de kamer, waan je je echt in de tijd van de Inca's. Het was behoorlijk warm in de kamer, maar de leuke puzzels maken veel goed. De gebruikte technieken zijn origineel. Zelf vond ik dat een paar tekeningen niet helemaal duidelijk waren, waardoor je op een dwaalspoor gebracht werd. Aan de slotpuzzel zijn we niet toegekomen, maar die leek me behoorlijk pittig. De overige puzzels zijn met goed denkwerk en vooral goede samenwerking prima te doen. De service eromheen en de enthousiaste gastheer zorgt dat dit een hele mooie belevenis was!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Het Douanekantoor

Escape room baarle
Geplaatst op: 26 juni 2016

Een kleine kamer voor het aantal spelers waarvoor hij geschikt is. Ik vind eerlijk gezegd dat we met teveel mensen in de ruimte waren. Mooi spannend begin. De puzzels waren relatief eenvoudig en niet heel talrijk in aantal. De ontvangst prima en een gezellige gastheer.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2016

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Boerenstal

Escape Room Ravenstein
Geplaatst op: 26 juni 2016

Hele mooie uitgewerkte kamer qua sfeer. Echt een boerenstal met bijpassende elementen. Ook de gebruikte technieken erg origineel en goed gevonden! De lichten speelden een belangrijke rol en dat vond ik een goede vondst. Een aantal puzzels klopten helaas in mijn ogen niet, waardoor er veel tijd verloren is gegaan. Hier achteraf over gehad, maar helaas was er weinig respons op onze reacties. Hierdoor ben ik met een ontevreden gevoel weggegaan.


7

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.0


Gespeeld in maart 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Escape Room Uden De Loods

De Loods
Geplaatst op: 26 juni 2016

Mooie locatie, alleen is er bij de ontvangst geen ruimte voor een drankje en de sfeer is ook niet bepaald gezellig. De kamer zelf is groots van opzet en daardoor makkelijk te spelen met een grote groep zoals wij hadden. Het begin had ik nog nooit meegemaakt en vond ik een leuke toevoeging aan deze kamer. Verder bestond hij uit leuk bedachte puzzels en technieken. Het niveau niet al te moeilijk. De inrichting van de ruimte is prima met bijpassende attributen, aandacht mag er alleen nog zijn voor de afwerking van de plekken waar je niet mag komen/niet aan mag zitten. In koude maanden kan het er fris zijn. Leuke ervaring!


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 5.0


Gespeeld in oktober 2015

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja

 

Hele mooie locatie voor een escaperoom! De escaperoom zelf bestaat uit een goed verhaal en een doorlopende lijn. Het laatste stuk was pittig maar toch ontsnapt met een nette tijd.


7

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2015

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mijn eerste escaperoom en door deze kamer besmet geraakt met het Escape-virus. Deze kamer bestond uit (te) veel zoekwerk waardoor het effect van goed logisch nadenken wat naar achteren schoof. Weinig echt mooie technieken. Er was wel een verrassend element in de kamer! Verder vond ik een deel van de kamer behoorlijk stoffig. Wij hadden problemen met het invoeren van de code in de slotkluis (werkte niet goed) waardoor we net niet ontsnapt waren. Mooie kamer en mooie eerste ervaring.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2015

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Dokter Freud

Challenge Room
Geplaatst op: 26 juni 2016

Relatief kleine kamer en service niet bijzonder doordat er ingehuurd personeel stond en niet een bevlogen eigenaar. De puzzels in de kamer waren prima en van redelijk niveau. Grappig moment van boven. Helaas net niet de slotpuzzel op de deur kunnen oplossen en daardoor net niet ontsnapt.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 4.0


Gespeeld in september 2015

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

0 reviews