Over mij

Deze escaper heeft geen informatie ingevuld.

 

Locatie

Onbekend


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 14
 • Reviews geplaatst: 9
 • Ontsnappingspercentage: 55.6%
 • Forum berichten: 0
 • Lid sinds: 07-10-2019

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Super!

Na in de ochtend de Maffioso kamer gespeeld te hebben, hebben we in de middag de Triplicate institute gespeeld. Een kamer met een totaal ander thema, maar dat maakte het juist weer erg leuk! Deze kamer is iets spannender dan de Maffioso kamer, maar niet eng gelukkig. Ook hier zit weer een goede variatie aan puzzels verstopt en ook je zoekskills worden goed op de proef gesteld! Je merkt dat deze kamer wat nieuwer is door het gebruik van technische snufjes die elk ook echt een meerwaarde hebben in het oplossen van de kamer, heel gaaf gedaan! Net als de Maffioso kamer is dit eigenlijk gewoon een hele leuke kamer met een goed verhaal en veel verschillende puzzels. De gastvrijheid is top en ook het gratis drankje is mooi meegenomen. We hebben echt een topdag gehad in Hellevoetsluis met deze twee kamers!

 • Totaal ander thema weer dan de vorige kamer
 • Gastvrijheid
 • Goed gebruik van technische snufjes
 • Naderhand nog een keer samen door de kamer heen
 • Geen

Heel gastvrij en een verrassende kamer!

We werden heel vriendelijk ontvangen en we hadden alle tijd om nog even op ons gemak naar het toilet te gaan en onze spullen op te bergen. Vooraf een heel gezellig praatje gehouden en zodra we gingen beginnen aan de kamer kwam de gamemaster meteen in zijn rol, erg leuk! De kamer begint op een verrassende manier en eenmaal verderop in de kamer wordt je ook steeds weer verrast door een leuke variatie aan puzzels met een prima moeilijkheidsgehalte. Een groot voordeel aan deze kamer is dat je met 4 personen allemaal continue bezig kan zijn, niemand zit stil. Het is misschien niet de nieuwste kamer meer, maar desondanks hebben wij ons heel erg vermaakt, deze kamer is echt een aanrader! Na het ontsnappen mochten we nog een keer de kamer doorlopen om te zien hoe alles technisch werkte, erg leuk! Ook het praatje erna was weer erg gezellig. Een hele leuke ochtend gehad en na een lekkere lunch komen we hier in de middag weer terug voor de Triplicate institute.

 • Gastvrij
 • Leuke variatie aan puzzels
 • Ondanks dat kamer ouder is, nog steeds aanrader
 • Voor iedereen iets te doen
 • Geen

Spannende kamer met leuke verrassingen

Deze kamer heeft mij op sommige punten prettig verrast, op andere punten vond ik hem wat tegenvallen. Ik vond de opzet van de ruimtes en het spelen met technieken erg leuk aan deze kamer. Het verraste me iedere keer weer hoe de overgangen van de ruimtes in elkaar zaten, wat een heel leuk "wauw-effect" gaf. De sfeer in de kamer was ook heel goed, meteen bij binnenkomst van de kamer na de briefing voelt het alsof je echt in het huis van de Blackwires bent. De muziek, de aankleding, alles klopt. De puzzels waren leuk, soms wat uitdagender en soms wat simpeler. Maar wat mij betreft was dat een prima mix. Wat ik erg jammer vond is dat je al vrij snel een hint kreeg als je niet meteen doorhad hoe een puzzel in elkaar zat. Bij een van de puzzels moesten we onze rekenkwaliteiten goed gebruiken, maar dat ging soms wat stroef. We kregen toen al vrij snel diverse hints, terwijl we er zonder hints ook wel uitgekomen waren. Dat vond ik jammer en had van mij niet gehoeven. Ook waren de puzzels soms op meerdere manieren te interpreteren, waardoor wij op een gegeven moment vastliepen met het oplossen ervan. Het was niet dat we niet begrepen wat we moesten doen, alleen deden wij het net op de verkeerde manier. Zonder spoilers te geven is het lastig om dit goed uit te leggen, maar het heeft ons in de kamer wel wat frustratie opgeleverd. Dáár hadden we nu juist wel een hint kunnen gebruiken ;) Ten slotte vond ik het jammer dat de ontvangstruimte en de weg naar de kamer toe vrij sfeerloos was. De kamer(s) zit(ten) in een oud kantoorpand, opzich niets mis mee. Maar naar mijn idee had de weg naar de kamer toe wel iets meer aankleding mogen hebben, zodat je niet zo het gevoel hebt dat je door een kantoorpand loopt. Dat deed een klein beetje af voor de sfeer naar mijn idee. Verder wel echt een topontvangst, met leuke, aardige mensen die graag een leuk praatje met je maken. Ze hebben ons die dag zelfs nog geholpen om op de valreep nog een escaperoom (de 3e van die dag) erachteraan te plakken, door voor ons te bellen naar de collega's van de Mission Room in Rijswijk terwijl wij uit Jason's curse aan het escapen waren! Echt top geregeld!

 • Je waant je echt in het huis van de Blackwires
 • Vriendelijk personeel
 • Manier waarop de kamers aan elkaar verbonden zijn
 • Kantoorpand = sfeerloos
 • Soms te snel hints

In één woord: Geweldig!

De beste kamer tot nu toe denk ik, samen met kamer 237. Dit is een escape room waar veel escape room houders een voorbeeld aan kunnen nemen. Alles was perfect. De ontvangst was heel relaxt aan een grote eetkamertafel, gezellig met een kopje koffie/thee of wat fris. Eerst werd er gezellig een praatje gemaakt, waardoor iedereen lekker op zijn gemak was. Het leek bijna wel of ik thuis aan de koffietafel zat. Nadat iedereen nog even een toiletbezoekje had gedaan gingen we de kamer in. De introductie van de kamer was al erg leuk en zodra je binnenstapt wordt je meteen het verhaal ingezogen. Van iedere ruimte stonden we versteld. Alles is prachtig opgezet, met de gekke tierelantijntjes zoals je ze van Wonderland verwacht. Ook was het erg leuk dat iedere ruimte weer totaal anders was. We stonden onze ogen uit te kijken, zo leuk! De puzzels waren ook stuk voor stuk erg goed! De moeilijkheidsgraad was naar mijn idee precies goed, voor de wat meer ervaren escapers misschien net iets te makkelijk. We hebben ons erg vermaakt met de puzzels en het was ook heel goed te doen om wat puzzels te verdelen, zodat iedereen iets te doen had. Conclusie: We voelden ons als een kind in een snoepwinkel, zo veel om te zien en te puzzelen, echt geweldig. Achteraf ook nog even geëvalueerd met de eigenaresse en toen was het plaatje compleet :)

 • Alles geweldig uitgewerkt
 • geen

Leuk, maar niet fantastisch

Na de vele lovende reviews hebben we met ons team besloten om deze escape room te spelen. 1 van ons team had nog nooit La casa de papel gezien, maar volgens de eigenaar moest dat niet uitmaken. De ontvangst in de escape room was top en het personeel was erg vriendelijk. Van te voren konden we nog even rustig een drankje drinken voordat we de kamer in gingen. In de kamer aangekomen was voor degene die de serie wel gezien hadden "de set" meteen erg herkenbaar. Hierdoor raakten we erg enthousiast en gingen we meteen aan de slag met puzzelen. Sommige puzzels waren heel erg makkelijk, andere puzzels waren weer wat moeilijker. In principe is dat een prima verhouding, maar we vonden de "moeilijkere" puzzels achteraf gezien eigenlijk ook gewoon heel erg onlogisch. Bepaalde dingen konden op verschillende manieren geïnterpreteerd worden, waardoor de puzzels niet echt robuust waren. Dat vond ik zelf wel heel jammer. Ook had ik graag nog een extra ruimte gezien. Toen we de kamer binnen de tijd hadden gehaald, waren we allemaal een beetje flabbergasted dat dit het al was. Daar zien wij nog wel ruimte voor verbetering dus. Ten slotte is het niet helemaal terecht dat je de kamer ook (met plezier) kan spelen als je la casa de papel niet gezien hebt. Het klopt dat je geen achtergrondinformatie nodig hebt, maar nu het andere teamlid ook (eindelijk! haha) de serie heeft gekeken, kan hij veel beter de link leggen tussen bepaalde elementen uit de kamer. Verder maakt dat voor het escapen niet uit, maar het is wel een stukje beleving die je mist als je de serie niet gezien hebt. Al met al een leuke kamer, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan wat ons betreft.

 • Aardig personeel
 • leuke setting/verhaal
 • puzzels niet altijd robuust
 • had nog een ruimte extra verwacht
 • Leuker als je de serie gezien hebt
 • Kamer 237 — Kamer 237
 • Geplaatst op 7 oktober 2019 om 14:23
 • Gespeeld met 3 personen in september 2019; Ontsnapt: Nee

Nog zo'n geweldige kamer in Volkel!

Eerder had ik al de Conciërge gespeeld op deze locatie, daardoor kon het spelen van kamer 237 natuurlijk niet uitblijven. Ook deze kamer is weer een staaltje vakwerk. Alles is geweldig aan deze kamer! Bij de start van de kamer werden we al meteen overdonderd door hoe geweldig alles er uit zag en hoe het verhaal in elkaar zat. We waren zo overdonderd dat we zelfs in het begin al even vastliepen; we moesten even onze verwachtingen aanpassen.. Na een wat stroeve start waren we lekker op gang. Ook hier - net als bij de Conciërge - was de moeilijkheidsgraad weer op een heel fijn niveau; niet te makkelijk-niet te moeilijk. Er waren veel verschillende soorten puzzels, maar ook je zoek-skills worden goed op de proef gesteld. Wij waren met 3 personen, maar dat vond ik geen belemmering. Het was echt prima te doen, niemand stond ooit een keer niets te doen, maar het was ook niet dat er te veel puzzels waren voor 3 personen, waardoor je overdonderd wordt. Deze kamer is van top tot teen af. Niks op aan te merken. Ontvangst was goed, het verhaal klopte, de kamer en de puzzels waren geweldig. Terecht de nummer 1 van Nederland!! Helaas waren wij net niet ontsnapt, maar dat scheelde maar een haartje..

 • Alles was goed
 • Ook echt goed te doen met 3 personen
 • Geen

Een must-do!

Deze moet je een keer gespeeld hebben! Leuk om eens een kamer met 2 personen te spelen, die daar dan ook perfect op afgestemd is. Het leuke hieraan vind ik dat je alle puzzels van de kamer goed meekrijgt, omdat je eigenlijk alles samen moet doen. Bij kamers waar je met 4 of meer personen speelt mis je vaak toch een deel van de puzzels of het verhaal, hierbij was dat totaal niet aan de orde. De kamer zat van top tot teen goed in elkaar. Het verhaal begint al bij het ontvangst, waar de "receptiemedewerkster" goed in haar rol zat. Bij het naar binnen gaan voelden het echt alsof we gingen solliciteren en de sfeer zat er meteen goed in. De puzzels waren enorm leuk in elkaar gezet en van een heel fijn niveau. Niet te moeilijk-niet te makkelijk. Daarnaast een fijne combinatie van klassieke puzzels met (cijfer)sloten en wat innovatievere puzzels. Daarnaast heeft de kamer een paar hele leuke verrassingselementen, wat de ervaring nog beter maakte. Samenvattend echt een enorm leuke kamer met een fijne sfeer. Je wordt er helemaal ingezogen! Echt een must-do!

 • Leuke puzzels (fijne afwisseling)
 • Je krijgt alle puzzels mee
 • Goed verhaal
 • Geen dode momenten/goede flow
 • Voor 2 personen
 • Geen minpunten

Mooie kamer!

Deze kamer hebben we op dezelfde dag gespeeld als Flight 815. Wat ons meteen opviel toen we deze kamer in kwamen was het feit dat dit echt weer een totáál andere kamer is, met een hele andere sfeer. Hierdoor kostte het voor ons even tijd om om te schakelen, maar daarna werden we helemaal meegezogen in het verhaal van de Cooper case. Ook hier was de sfeer van de kamer weer geweldig; alles klopt! De puzzels zijn leuk opgezet (wel iets uitdagender dan de puzzels van Flight 815) en je hebt geen dode momenten in het spel, er zijn genoeg puzzels aanwezig in de ruimte om iedereen bezig te houden. De spannende sfeer hadden wij van te voren niet echt verwacht, dus dat was wel een verrasing voor ons. Ook bij deze kamer merkten we wel heel erg dat 'ie eigenlijk niet echt bedoeld is voor de beginnende speler. Op sommige momenten kwamen wij er echt even niet uit en we hadden best een aantal hints nodig om door te kunnen spelen. Net zoals bij Fligth 815 raad ik dus ook aan om deze pas te spelen als je al wat meer ervaring hebt. Wij hebben de kamer dan ook niet gehaald, maar gelukkig was de host bereid om ons te laten zien welke resterende puzzels er nog waren en hoe die opgelost moesten worden. Al met al een wat moeilijkere, maar hele gave kamer die mooi opgezet is met een leuk en spannend verhaal.

 • Leuke puzzels
 • Vriendelijk personeel.
 • Minder geschikt voor beginners

Super gaaf!

Dit was de eerste escape room die wij als team van 4 hebben gespeeld. We werden overdonderd door hoe mooi alles opgezet was! Het verhaal is natuurlijk super herkenbaar voor iedereen die de serie Lost een keer gezien heeft en de sfeer en de opdrachten in deze escape room sloten daar naadloos op aan. De technieken die gebruikt worden deden ons soms versteld doen staan en we hebben dan ook regelmatig een Wauw!-moment gehad. Van begin tot het eind klopt de kamer, alleen merkten wij wel dat het niveau voor een beginnersgroep misschien iets te hoog gegrepen was. Ik raad daarom ook aan om deze kamer pas te spelen als je al een aantal escape rooms hebt gedaan met je team. Verder gewoon een top ervaring, met een topkamer en heel gastvriendelijk personeel.

 • Goede sfeer
 • Leuke, uitdagende puzzels
 • Fijne ontvangst
 • Niet voor beginners